Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ενημέρωση των Πολιτών για το θέμα του Βωμού των 12 Θεών


Ενημέρωσης των Πολιτών για το θέμα του Βωμού των 12 ΘεώνΑγαπητοί Συμπολίτες.

Δίπλα σας αυτήν την στιγμή, στις ράγες του τρένου σκεπασμένο με νάιλον βρίσκεται ένα  εύρημα ανεκτίμητης αξίας, ένα εύρημα που όμοιό του δεν υπάρχει και που συνδέει χιλιάδες χρόνια Ιστορικής συνέχειας της Πόλης μας. Είναι ο Βωμός των 12 Θεών. Το κέντρο της Πόλεως της Αρχαίας Αθήνας. Κάτι που αν το ανακάλυπταν σε κάποια άλλη χώρα, θα έχτιζαν  -με κάθε κόστος- ένα μουσείο γύρο του. Είναι ένα ζωντανό τμήμα του Πολιτισμού μας. Ακόμη είναι Ιερό και Όσιο και για τους Πολίτες που ακολουθούν την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία. Ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει την Πολιτιστική κατάσταση αυτής της χώρας. Αυτό το εύρημα θα μπορούσε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς αυτής της πόλης αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Μάταια όμως, παρά τις προτάσεις των Αρχαιολόγων για την διάσωσή του, ο Βωμός κινδυνεύει  να χαθεί από το πρόσωπο της Αττικής Γής με τον Η.Σ.Α.Π. να προβάλει το  επικίνδυνο επιχείρημα ότι «κοστίζει» για να σωθεί . Πόσο κόστος θα έχει άραγε η κατάχωση της Ιστορίας μας και των Ιερών μας; Πόσο εκτιμούν ότι θα έπρεπε να αξίζει ένα σπάραγμα -έτσι το κατάντησαν- μεγαλύτερης αξίας από αυτά που θαύμασαν κάποτε οι Φιλέλληνες αγωνιστές και πείστηκαν να βοηθήσουν στην Εθνεγερσία του 1821; Πώς τολμούν να ζητούν τα γλυπτά του Ιερού Παρθενώνα όταν καταστρέφουν με πρόσχημα «το κόστος» ότι βρουν μπροστά τους και δεν κολλάει στα επιχειρηματικά τους σχέδια;

Σήμερα κοστίζει ο βωμός των 12 Θεών, αύριο ίσως «κοστίζετε» και εσείς για να ασχοληθεί μαζί σας η Πολιτεία. Αν αφήσουμε να θάψουν τον Ιερό Βωμό, να είστε σίγουροι ότι μαζί του θα θάψουν το μεγαλύτερο ίσως τμήμα της ιδιότητά σας ως Ελλήνων Πολιτών.

Το μόνο που ζητούμε είναι να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στον Η.Σ.Α.Π. και το ανύπαρκτο έως τώρα Υπουργείο «Πολιτισμού» δηλώνοντας την αντίθεσή σας στην κατάχωση του Βωμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη Βοήθεια σας.


«Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί»
Εταιρεία για την προστασία, ανάδειξη και προώθηση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
web: www.thyrsos.gr
email: hellenesthyrsos@gmail.com

Αθήνα 13-02-«2011»

Προς:  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.
Θέμα: Η ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στο Θησείο

Κύριες , Κύριοι
Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την πρόθεσή της Εταιρείας σας να επισπεύσει τις εργασίες στο δίκτυό των γραμμών του τρένου και δια τούτο να καταχώσετε το τεραστίας αξίας αρχαιολογικό εύρημα του Ιερού Βωμού των 12 Θεών, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις των υπευθύνων αρχαιολόγων.
Δίπλα σε αυτές λοιπόν, προσθέτουμε και τις δικές μας.
Το έργο της Εταιρείας σας είναι να παρέχει υπηρεσίες στους Πολίτες και στους επισκέπτες αυτής της  χώρας για τις μετακινήσεις τους με το σταθερό δίκτυο του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, το οποίο δίκτυο αναγκαστικά και εξ αρχής του σχεδιασμού του, διέρχεται εντός περιοχών χαρακτηρισμένων ως αρχαιολογικών χώρων. Κατανοούμε πλήρως την απώλεια κερδών την οποία έχετε από τη μη σωστή λειτουργία του δικτύου καθώς και την ανάγκης σας να ολοκληρώσετε τα έργα ανάπλασης. Όμως:
Αυτό δεν μπορεί να σας δίνει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να καταστρέψετε ένα εύρημα που είναι μοναδικής  Ιστορικής αξίας και εκτός αυτού είναι παράλληλα και για κάποιους συμπολίτες σας, Ιερό και από Θρησκευτικής πλευράς. Ακόμη, συμφώνως με τις διατάξεις του Συντάγματος τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι στην ευθύνη της Πολιτείας , Δημόσια περιουσία και Αγαθά. Με την πρόθεσή σας  να καταχώσετε ένα τόσο σημαντικό εύρημα διαπράττετε ένα Πολιτιστικό έγκλημα αν όχι και κατάφωρη παρανομία ειδικά αν η απόφασή σας αυτή δεν υποστηρίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Παράλληλα, προσβάλετε βάναυσα έστω και με τη πρόθεσή σας αυτή πριν καν υλοποιήσετε το σχέδιό σας, την Ιστορική Μνήμη των Ελλήνων Πολιτών, το θρησκευτικό συναίσθημα χιλιάδων εξ αυτών και δίνετε το καλύτερο επιχείρημα σε όσους ζητούν την μη επιστροφή των Γλυπτών του Ιερού Ναού του Παρθενώνος.
Αν επιμείνετε στην απόφασή σας αυτή,  χωρίς να εξετάσετε τις εναλλακτικές που σας πρότειναν οι Αρχαιολόγοι, τότε θα μας αναγκάσετε να προβούμε σε  ενέργειες για την περαιτέρω γνωστοποίηση  της  πράξης  σας  και στηλίτευσή της με κάθε δυνατό μέσον.
Καλείστε να αποδείξετε εμπράκτως το λάθος σας και να διορθώσετε, ειδάλλως φοβούμαστε ότι δεν θα διαφέρετε σε τίποτα από κοινούς απολίτιστους και ανιστόρητους κερδοσκόπους.
Αναμένουμε την όποια τυχόν απάντηση εκ μέρους σας.

Για την Εταιρεία «Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί»
Ο Γενικός Γραμματέας


Η Οργάνωσή μας, έστειλε την παρακάτω επιστολή προς την Εταιρεία του ΗΣΑΠ, με αφορμή την απαράδεκτη πρόθεση της να προχωρήσει σε κατάχωση και ουσιαστική καταστροφή του Ιερού Βωμού των 12 Θεών στην περιοχή του Θησείου και ο οποίος βρίσκεται εντός της γραμμής της σιδηροτροχιάς .Μέχρι στιγμής η απουσία θέσης του Υπουργείου Πολιτισμού δηλώνει κατά εμάς συνυπευθυνότητα, ειδικά εάν κάτι τέτοιο εν τέλει γίνει πραγματικότητα.
Καλούμε μέλη και φίλους της Οργάνωσής μας σε εγρήγορση για το θέμα, και κρίνοντας από τις όποιες εξελίξεις επιφυλασσόμαστε για όποιες κινήσεις μας μελλοντικά.

Ο Βωμός των Δώδεκα Θεών ιδρύθηκε στα χρόνια της τυραννίας των Πεισιστρατιδών, από τον εγγονό του Πεισιστράτου και συνονόματό του Πεισίστρατο, υιό του τυράννου Ιππία, το 522/1 π.α.χ.χ.



e mail ΗΣΑΠ: pro@isap.gr
e mail Υπουργείου Πολιτισμού : grplk@culture.gr

ΘΥΡΣΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ
Για την έρευνα, μελέτη και διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού
www.thyrsos.gr

Πηγή: email

O ήλιος προκαλεί μετάλλαξη του ανθρώπινου DNA


O ήλιος προκαλεί μετάλλαξη του ανθρώπινου DNAΟ ήλιος για μια ακόμη φορά φαίνεται πως δίνει το σύνθημα της ζωής και της προσαρμογής της στον πλανήτη μας. Μελέτες διαφόρων επιστημόνων δείχνουν πως σωματίδια που εκπέμπονται από τον ήλιο (τα νετρίνια) επηρεάζουν την ύλη στον πλανήτη μας. Εκτός αυτού και δεδομένου πως το ανθρώπινο σώμα περιέχει και ραδιενεργά στοιχεία που επηρεάζονται άμεσα από τις εν λόγω ηλιακές εκπομπές σωματιδίων επηρεάζεται και μεταλλάσσεται και το ανθρώπινο σώμα!

Ο πίνακας στο βίντεο που ακολουθεί αναφέρεται στα εξής ραδιενεργά στοιχεία εντός του ανθρώπινου σώματος: 
  • Potassium 40
  • Carbon 14
  • Rubidium 17
  • Lead 210
  • Tritium H3
  • Uranium 238
  • Radium 238
  • Radium 226
Στο σημείο αυτό αναρωτιέμαι κατά πόσο οι χημικοί αεροψεκασμοί (chemtrails) αποτελούν  εν τέλειαυτό που υποψιαζόμουν από καιρό: μια μέθοδο παρεμπόδισης της συνειδησιακής ανόδου του ανθρώπου...

Δεδομένου πως αρκετοί επιστήμονες αλλά και ερευνητές, όπως και πνευματικοί Δάσκαλοι είχαν εκφράσει την άποψη πως μέσω της ηλιακής δραστηριότητας  ενεργοποιείται στις μέρες μας ένα μέρος του DNA μας που θα επιφέρει μια άνοδο της συνειδητότητας των ανθρώπων με αποκορύφωμα τις γιγαντιαίες ηλιακές εξάρσεις που αναμένονται το 2012...

Ουσιαστικά μιλούσαν όλοι τους για ένα είδος μετάλλαξης, η οποία όμως δεν θα άλλαζε το σωματότυπο του ανθρώπου, αλλά τις ικανότητες και ιδιότητες του...

Πέραν τούτου σε παλαιότερη έρευνα μου σχετικά με τη γρίπη των χοίρων είχα βρει κάποια στοιχεία που μιλούσαν για το ενδεχόμενο οι "γρίπες" να αποτελούν "εξαγνισμούς", ήπιες δηλαδή μεταλλάξεις και προσαρμογές των ανθρώπων εξαιτίας "ιών" που έρχονται από το διάστημα... Και εδώ αναρωτιέται κανείς κατά πόσο οι νέες εξάρσεις γρίπης μπορεί να αποτελούν φαινόμενο που σχετίζεται με τα σωματίδια που στέλνει ο ήλιος και κατά πόσο εν τέλει τα εμβόλια αποτελούν επίσης μια μέθοδο παρεμπόδισης της συνειδησιακής προσαρμογής της ανθρωπότητας σε ένα ανώτερο επίπεδο...



Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να αναζητήσετε στις σελίδες:
  • space.com
  • Astro-Particles Physics
  • Space Science Reviews
  • discovery News
  • Nuclear Instruments and Methods in Physics Research
  • Standford Univercity Science

Πηγή...

Με έξοδα της Ομογένειας οι δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου στα προξενεία


Με έξοδα της Ομογένειας οι δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου στα προξενεία
Φωτό: ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ.»
Aπό παλαιότερη δεξίωση στο Γενικό Προξενείο Ν.Υ. Μεταξύ άλλων, οι: γενική πρόξενος, Αγη Μπαλτά, πρόεδρος των Δικηγόρων Μέμη Σταθάτου, εκτελεστικός διευθυντής του Επιμελητηρίου Σταμάτης Γκίκας, Ντίνος Ράλλης.


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ομογενειακές οργανώσεις θα αναλάβουν τελικά τα έξοδα δεξιώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 σε ορισμένα από τα ελληνικά προξενεία, στις περιοχές των οποίων εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ελληνοαμερικανικούς φορείς. Πρώτη προσφέρθηκε να αναλάβει τα έξοδα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας, ενώ η δεξίωση αναμένεται να γίνει και στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον, όπου τα έξοδα σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Κ.», θα αναλάβει κάποιο ίδρυμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεξίωση πρόκειται να γίνει και στο Γενικό Προξενείο του Σικάγου.

Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» για το θέμα αυτό ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, Βασίλη Κασκαρέλης, είπε ότι έχει διαβιβάσει σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εξωτερικών στις ανά την Αμερική ελληνικές προξενικές αρχές. Τόνισε επίσης, ότι η πρεσβεία θα κάνει μετά τη Δοξολογία της 25ης Μαρτίου, μια δεξίωση για την Ομογένεια στο δικό της κτίριο. Ο κ. Κασκαρέλης διευκρίνισε ότι η πρεσβεία βρίσκεται σε επαφή με τα κατά τόπους προξενεία, και ενημερώνεται εάν υπάρχει ενδιαφέρον από ομογενειακούς φορείς να αναλάβουν τα έξοδα διοργάνωσης παρόμοιων δεξιώσεων. Πρόσθεσε δε, ότι η Ομογένεια της Φλόριδας, μέσω της εκεί Ομοσπονδίας, ήταν η πρώτη που έκανε προσφορά για να αναλάβει τα έξοδα της δεξίωσης στο γενικό προξενείο της Τάμπα.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, Αντώνιος Σγουρόπουλος, επιβεβαίωσε ότι πράγματι μετά από το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας θα γίνει η δεξίωση στα γραφεία του Γενικού Προξενείου. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι γνωστό ακόμα το πρόγραμμα της εκδήλωσης. «Εμείς διαθέτουμε τους χώρους μας για την εκδήλωση αυτή που διοργανώνει η Ομοσπονδία», διευκρίνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μιχάλης Σέρβος, δήλωσε ότι προσκαλεί όλο τον Ελληνισμό να παραβρεθεί στη δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Τάμπας. Θα προσκληθούν, είπε, οι πρόεδροι όλων των ελληνικών οργανώσεων της περιοχής, ενώ θα παραβρεθούν και δύο Ελληνες βουλευτές, που αναμένονται από την Ελλάδα για την παρέλαση στο Τάρπον Σπρινγκς για την εθνική επέτειο. «Ελπίζουμε το παράδειγμά μας, να το ακολουθήσουν και άλλες οργανώσεις που θα προσφερθούν να αναλάβουν τα έξοδα για δεξιώσεις στα διάφορα προξενεία», τόνισε.

Η εγκύκλιος που εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2011, προς όλες τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές αρχές, με θέμα «Εορτασμός εθνικής επετείου από Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας», έχει ως εξής: «Με την ευκαιρία προσεχούς εορτασμού της εθνικής μας επετείου, και δεδομένου ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι γνωστές δημοσιονομικές δυσχέρειες και δεν θα υπάρξουν χωριστά κονδύλια, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για διοργάνωση των καθιερωμένων σχετικών εορτασμών, όπως λ.χ. δοξολογίας, εκφώνησης πανηγυρικού λόγου, καθώς και άλλων, κατά την κρίση σας εκδηλώσεων, σε συνεννόηση και με τοπικούς παράγοντες, όπου τούτο είναι δυνατόν».

Η επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας στον γενικό πρόξενο της Ελλάδος στην Τάμπα, Αντώνιο Σγουρόπουλο, έχει ως ακολούθως: «Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, όπως συνηθίζεται για πολλές δεκαετίες, αποτελεί χρέος τιμής προς τους αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν της ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η 25η Μαρτίου 1821 στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς φίλους και εχθρούς, ότι ο ελληνικός λαός δεν νικιέται, δεν πτοείται, αλλά αγωνίζεται για τα ιδανικά, τις αξίες και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας και ο λαός της περνούν δύσκολες ώρες. Είμαστε βέβαιοι ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας θα κερδίσουμε και τη δύσκολη οικονομική μάχη για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζουν.

Aναμένουμε τη θετική απάντησή σας, για να συνεορτάσουμε την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στο κτίριο του Γενικού μας Προξενείου στην Τάμπα της Φλόριδας. Γνωρίζοντες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο, τυπικά για λόγους οικονομίας, η οργάνωσή μας είναι διατεθειμένη να αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός».

Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Σέρβος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων αυτής, Τάσσος Μπογδάνος.

Φεβρουάριος 27, 2011

Πηγή: email

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΣΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΣΘΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝτου Dr Nielsen Knudsen

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου, της «Lebensraum». Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ.

Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν.

Ο φασισμός της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας συναγωνίζεται και εμπνέεται από τον Φασισμό της «περιούσιας φυλής» του Χίτλερ. Η βρώμικη Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και εσείς, Έλληνες, είσαστε στο μάτι του τυφώνος. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της Lebensraum και της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ...«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;; 

Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.

Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;;

ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;;


Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.

ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.

Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. ΔΗΛΑΔΗ:
  • Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
  • Επί μία 20ετία (1953-1973) ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
  • Επί μία 20ετία ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.

Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης». Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !!!). Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρεόυ ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%! Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική - ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ. Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ...εισαγόμενο γάλα). Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε;; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 δισεκατομμύρια Ευρώ!!! Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είνα αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα; ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;  Και τώρα; Ποιός ωφελείται;

Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor  σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ». Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός  σας, έκανε ...«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ. Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην ...Τουρκία! Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου. Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

Πηγή...

Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης: ''Η Google υποκίνησε την αναταραχή στην Αίγυπτο''



Αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης: ''Η Google υποκίνησε την αναταραχή στην Αίγυπτο''Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης κατηγορεί την εταιρεία Google Inc, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, ότι υποκίνησε ταραχές κατά την επανάσταση που ανέτρεψε τον αιγύπτιο ηγέτη Χόσνι Μουμπάρακ. "Δείτε τι έκαναν στην Αίγυπτο, αυτοί οι υψηλά ιστάμενοι διευθυντές της Google, πόσες χειραγωγήσεις της ενέργειας του λαού έγιναν εκεί", δήλωσε στην εφημερίδα "Ουόλ Στριτ Τζέρναλ" ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σέτσιν.

Ένα τόσο έντονο σχόλιο από έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν αποτελεί σαφή ένδειξη ότι αυξάνεται η ανησυχία μεταξύ των ρώσων σκληροπυρηνικών για το ρόλο του Ίντερνετ στην αναταραχή που σάρωσε τον αραβικό κόσμο. Ο Σέτσιν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις ανησυχίες του.

Το στέλεχος της Google Ουαέλ Γόνιμ έγινε ήρωας της εξέγερσης στην Αίγυπτο που οδήγησε στην εκθρόνιση του Μουμπάρακ.

Αντίθετα απ' ό,τι συμβαίνει με την κρατική τηλεόραση, το Ίντερνετ είναι αξιοσημείωτα ελεύθερο στη Ρωσία και συχνά δημοσιοποιούνται σ' αυτό δριμείες επικρίσεις κατά του Πούτιν, του προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ και ολόκληρης της ρωσικής ελίτ.

Η Ρωσία δεν έχει θέσει μέχρι στιγμής περιορισμούς στο Ίντερνετ, όμως αναλυτές λένε πως υπάρχει μια ομάδα σκληροπυρηνικών που βρίσκεται κοντά στον Πούτιν και θα ήθελε να επιβληθούν έλεγχοι παρόμοιοι με αυτούς της Κίνας.

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο ζήτησε το Σάββατο αυστηρότερη κυβερνητική διαχείριση του Ίντερνετ και προειδοποίησε τα κορυφαία στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι η Κίνα αντιμετωπίζει κοινωνικές συγκρούσεις που βαθαίνουν και θα θέσουν σε δοκιμασία την ικανότητα του κόμματος να διατηρήσει τον έλεγχο.

Πηγή...

Καταργούν την 25η Μαρτίου αλλά γιορτάζουν το Ολοκαύτωμα - Κρυπτο-ιουδαϊκό κράτος η Ελλάς!

Σ.Α: Το έχουμε πεί πολλές φορές και το έχουμε πλαισιώσει με εκατοντάδες άρθρα και δημοσιεύσεις, οτι το κράτος μας δεν είναι ελληνικό αλλά κρυπτο-ιουδαϊκό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στο βίντεο στο τέλος της ανάρτησης ο καθηγητής κ. Μιχαλόπουλος σε παλαιότερη εκπομπή του κ. Χατζάρα.

Απο HELLENIC REVENGE

Εμπαιγμός από το υπουργείο Εξωτερικών - ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ









Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”.


 Η εγκύκλιος (επάνω) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων. Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα!


Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδαΚαθημερινή με τίτλο “Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:


“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου. Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλέςκυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“.


Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους. Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της κας ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ.

πηγή

Απέτυχε πράγματι το μνημόνιο;


Απέτυχε πράγματι το μνημόνιο; του Δρ. Γεωργίου Αναστασόπουλου*

Οι πρόσφατες διαβουλεύσεις για την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με την ανάγκη για νέα πρόσθετα μέτρα και ουσιαστική επιμήκυνση του μνημονίου μέχρι το 2015 έχουν δώσει την αφορμή για μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας. Έχει ανάψει ήδη για τα καλά η κουβέντα περί της αποτυχίας ή μη του μνημονίου. Το μέτωπο των αντιμνημονιακών συντρόφων (ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκουν αφορμή να ξεσπαθώσουν, για άλλη μια φορά κατά του μνημονίου, επικαλούμενοι την δικαίωση των θέσεών τους. Η κυβέρνηση προσπαθεί άκομψα να μειώσει στο ελάχιστο το πολιτικό κόστος των νέων σκληρών μέτρων που σχεδιάζει, αδυνατώντας να αντλήσει έστω και την παραμικρή κατανόηση από μεγάλη μερίδα των δικών της στελεχών. Εξ' άλλου δεν θα περίμενε κανείς τίποτα το διαφορετικό όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δημοσίως δηλώνει πως εφαρμόζει μέτρα κατ' ανάγκην, μέτρα που είναι αντίθετα με την ιδεολογία του, μέτρα κατά των οποίων θα κατέβαινε, ευχαρίστως, κι αυτός στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί!

Μέσα σε αυτό το σχιζοφρενές περιβάλλον, η ύφεση συνεχίζεται ακάθεκτη καθηλώνοντας την οποιαδήποτε αναπτυξιακή μας ελπίδα, το πετρέλαιο παίρνει την ανηφόρα εξ' αιτίας της αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, που λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή, επιδεινώνοντας το κόστος παραγωγής μας και η χώρα δέχεται ένα «τσουνάμι» λαθρομεταναστών, που αλλοιώνει την εθνική μας ομοιογένεια και δυναμιτίζει μέχρι κι ακόμη αυτή την εσωτερική μας ασφάλεια.

Απέτυχε, λοιπόν το μνημόνιο; Αδίκως η κυβέρνηση και οι πολίτες μέσω των θυσιών τους επένδυσαν σε αυτό; Και αν κάτι τέτοιο ισχύει, ποιες είναι οι επιλογές μας;

Μια επιπόλαιη ανάγνωση των γεγονότων θα συνέτεινε στο συμπέρασμα πως για να υπάρχει ανάγκη επέκτασης του μνημονίου, μάλλον τούτο απέτυχε. Αν όμως διερευνήσουμε, με περισσότερη προσοχή, τα γεγονότα, αν διαβάσουμε προσεκτικά τις απαιτήσεις του μνημονίου και τις αντιπαραβάλουμε με τα αντίστοιχα μέτρα που ελήφθησαν, τότε θα καταλήξουμε σε ένα διαφορετικό συμπέρασμα: Αυτός που απέτυχε δεν ήταν το μνημόνιο, αλλά η κυβέρνηση. Με απλά λόγια, η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει τις επιταγές του μνημονίου.

Ας δούμε, βήμα προς βήμα, πως τεκμαίρεται αυτό το συμπέρασμα. Το μνημόνιο καλούσε εξ' αρχής για μείωση των δαπανών του κράτους μέσω της μείωσης του μεγέθους του. Τι έπραξε η κυβέρνηση; Κράτησε το μέγεθος του κράτους ανέγγιχτο μειώνοντας τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Γιατί έκαμε αυτή την επιλογή; Διότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση σοσιαλ-κρατιστών πολιτικών εθισμένων στο μεγάλο κράτος, με συμφέροντα, εξαρτήσεις και «πλοκάμια» σε αυτό. Αδυνατούν να διανοηθούν, πόσο μάλλον να εφαρμόσουν, την πλήρη αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, το κλείσιμο δημοσίων φορέων, ινστιτούτων, οργανισμών και λοιπών κρατικών παραμάγαζων.

Ας δούμε, λοιπόν, τα αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών αναφορικά με την εφαρμογή του επιταγών μνημονίου με ένα πρακτικό, κατανοητό, παράδειγμα. Πριν 3 χρόνια αποκρατικοποιήθηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία. Όσο η ΟΑ παρέμενε υπό κρατική ιδιοκτησία δημιουργούσε δημόσιο έλλειμμα περίπου 1 εκ. ευρώ την ημέρα. Το 70% των δαπανών της κατευθυνόταν, όπως και στις περισσότερες ΔΕΚΟ, σε αμοιβές προσωπικού. Με την αποκρατικοποίηση της ΟΑ το κράτος είχε ετήσιο όφελος τα 365 εκ. του ελλείμματος συν τους όποιους φόρους από τη λειτουργία της νέας ιδιωτικής Ολυμπιακής. Αν η ΟΑ παρέμενε κρατική, με τον τρόπο που η κυβέρνηση εφάρμοσε το μνημόνιο, τι θα συνέβαινε; Θα μειώνονταν οι μισθοί των υπαλλήλων της κατά ένα 20%, δηλαδή το συνολικό της έλλειμμα θα ανήρχετο σε 313,9 εκ. ευρώ (=365-20%Χ70%Χ365). Άρα, ενώ με την πλήρη αποκρατικοποίηση το δημόσιο μηδένισε τα ελλείμματα (μείωση 100%) και έχει και έσοδα από φόρους, με την πολιτική ΠΑΣΟΚ το έλλειμμα θα παρέμενε στο ύψος των 313,9 εκ. ευρώ (μείωση 14%).

Το ίδιο συμβαίνει παντού. Σε όλες τις ΔΕΚΟ, δημόσιους φορείς, ινστιτούτα, οργανισμούς κλπ το ΠΑΣΟΚ επέλεξε την οδό της διατήρησης του κράτους άρα και των ελλειμμάτων του. Ακόμη κι εκεί που μείωσε την δραστηριότητα κάποιου οργανισμού (ΟΣΕ), μετάταξε το προσωπικό σε άλλες δημόσιες θέσεις, ουσιαστικά μεταφέροντας το χρέος από την μια τσέπη του κράτους στην άλλη!

Ας δούμε όμως τι έπραξε η κυβέρνηση και στα άλλα μέτωπα-απαιτήσεις του μνημονίου:

Στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ακολούθησε μια καθαρά αντι-μνημονιακή πολιτική, καθ' υπαγόρευση των πράσινων συνδικάτων, κοροϊδεύοντας ουσιαστικά την τρόικα, τις επιχειρήσεις και τον ίδιο της τον εαυτό. Δεν υπήρξε καμία απελευθέρωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, παρέμειναν τα εμπόδια στην αγορά εργασίας, καθώς κι οι κάθε φύσεως περιορισμοί σε κάθε μορφή εργασιακών σχέσεων π.χ παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια), μερικής απασχόλησης, ποσοστώσεις απολύσεων κλπ. Οι ασφαλιστικές εισφορές παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη υποθηκεύοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, νίπτει τας χείρας της και προσπαθεί να μειώσει το κόστος εργασίας μειώνοντας τις απόλυτες αμοιβές των εργαζομένων και όχι τις υπέρογκες επιβαρύνσεις των υπερτροφικών (δημοσίων φυσικά) ταμείων. Όσο για τις τερατώδους εμπνεύσεως κρατήσεις υπερ τρίτων που κι αυτές επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής των επιχειρήσεων, ούτε κουβέντα να γίνεται για την κατάργησή τους.

Έπραξε όμως η κυβέρνηση κάτι καλύτερο στα θέματα απελευθέρωσης επαγγελμάτων; Όλη η φασαρία για το τίποτα! Τα επαγγέλματα παραμένουν κατ' ουσίαν κλειστά σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα και το γράμμα του μνημονίου. Απελευθερώθηκαν μήπως τα κλειστά περιθώρια κέρδους; Δόθηκε πραγματική ελευθερία δημιουργίας φαρμακείων, δικηγορικών γραφείων ή συμβολαιογραφείων ανεξαρτήτως ποσόστωσης, μετόχων ή χωροταξίας; Η απάντηση είναι αρνητική. Τα κλειστά επαγγέλματα ζουν και βασιλεύουν! Και τούτη η κυβέρνηση εισήγαγε και νέα! Π.χ. αυτό του ενεργειακού επιθεωρητή που έρχεται να επιβάλλει δια νόμου ελάχιστο πλαφόν αμοιβών!

Να μην αναφερθούμε στην «μαϊμού» άρση του καμποτάζ, στην ανύπαρκτη απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, στην ανύπαρκτη αποδέσμευση από την υποχρέωση τήρησης συντεχνιακών ή επιμελητηριακών, σοσιαλιστικής εμπνεύσεως, ρυθμίσεων των αγορών (π.χ. περίοδος εκπτώσεων, ωράρια κλπ). Η αγορά εξακολουθεί να στενάζει υπό το απόλυτο καθεστώς της αυστηρής κρατικής ρύθμισης σ' ενός σοβιετικού τύπου οικονομικό μοντέλο.

Ποιο μνημόνιο, λοιπόν και σαχλαμάρες;
Ποιος εφάρμοσε το μνημόνιο και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Αυτό που εφάρμοσε η κυβέρνηση ήταν μια φορομπηχτική λαίλαπα, ένα εκρηκτικό κοκτέιλ νέων και παλιών φόρων, περαιώσεων, εκτάκτων εισφορών, τακτικών εισφορών σε συνδυασμό με μια ισοπεδωτική μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και συνταξιούχων. Αυτό που εφάρμοσε η κυβέρνηση ήταν η λογική του «ό,τι βρούμε κι ό,τι αρπάξουμε» αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες έχουν οι ενέργειές της σε κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο. Εμπνεύσεις αδίστακτων σοσιαλιστών, ανίκανων πολιτικών, ανθρώπων χωρίς οίκτο και αγάπη για τους πολίτες των οποίων την τύχη ανέλαβαν να διαχειριστούν.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα μια ανερμάτιστης πολιτικής, που ουδεμία σχέση έχει, τελικά, με αυτό που ονομάζουμε μνημόνιο. Η κυβέρνηση επέτυχε μια διεστραμμένη εφαρμογή ενός εργαλείου (μνημόνιο) που σκοπό είχε την ανατροπή κατεστημένων λογικών, κρατικιστικών πρακτικών και συντεχνιακών δοβλετιών.

Πρακτικά, χάσαμε άλλα δύο χρόνια, αυξήσαμε το χρέος μας, ταλαιπωρήσαμε το λαό μας και δεν πετύχαμε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ απέτυχε να αναγνώσει το μνημόνιο που η ίδια υπέγραψε, απέτυχε να το εφαρμόσει έστω στοιχειωδώς και τέλος απέτυχε να οδηγήσει την χώρα ένα βήμα πλησιέστερα προς την ανάκαμψη. Το πρόβλημα δεν είναι το μνημόνιο, το πρόβλημα είναι η αδυναμία μιας κυβέρνησης σοσιαλ-κρατιστών να κατανοήσουν το πνεύμα του μνημονίου και να πράξουν αναλόγως. Η χώρα δεν έχει άλλο χρόνο για πειραματισμούς. Οι εναλλακτικές λύσεις μειώνονται συνεχώς. Το αυτό και οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές.

------------------------------
*Γενικού Διευθυντού της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Πηγή...

ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝ



ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝH ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΩΝ~ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝ

«ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ ΠΥΡΟΣ»

ΠΕΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 1ου ΑΙΩΝΟΣ π.Χ. ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΗΚΜΑΖΕ ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.Ο ΑΜΜΩΝΙΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΝ ΠΛΕΙΑΔΟΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ. ΕΔΙΔΑΣΚΕ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΔΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΙΛΗΣΗ, ΣΥΓΚΑΤΕΛΕΓΕΤΟ Ο ΕΚ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΟΥ.

ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΜΕΤΕΒΗ ΕΙΣ ΑΙΓΥΠΤΟΝ, ΩΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗΝ ΓΗΝ ΤΗΣ ΜΥΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ· ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ, ΑΦ΄ΟΥ ΕΜΥΗΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΝ ΕΡΜΗΤΙΚΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΝ, ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ. ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΙ ΤΟΥ, ΕΚΘΑΜΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΓΛΩΤΤΙΑΝ, ΤΟΝ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ ΕΙΣ ΡΩΜΗΝ. ΑΦΙΧΘΕΙΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ, ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΕΚΕΙ ΕΠΙ 25ΕΤΙΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΔΙΑΝΕΜΩΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ, ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ.

ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕΝ ΕΙΣ ΒΟΙΩΤΙΑΝ, ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΑΙ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ - ΟΙ ΔΕ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΤΟΝ ΩΝΟΜΑΣΑΝ ΕΠΙΤΙΜΟΝ ΔΗΜΟΤΗΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΜΑΝΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ. "ΑΓΑΠΩ", ΕΛΕΓΕ, "ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΝ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΤΟΙΚΩ ΔΕ ΑΥΤΗΝ, ΙΝΑ ΜΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΕΤΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑΝ".

Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΕΞΕΙΛΙΧΘΗ ΕΚΤΟΤΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΙΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΙΝ ΤΩΝ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΝ ΤΩΝ "ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΩΝ", ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ ΗΘΙΚΩΝ ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΩΝ - ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΟΧΩΣ ΣΥΝΕΒΑΛΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΦΗΜΗΝ ΤΟΥ.

ΕΙΣ ΤΟ "ΠΕΡΙ ΕΝΥΠΝΙΩΝ" ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ Ο ΑΡΤΕΜΙΔΩΡΟΣ ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ, ΟΛΙΓΟΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ, Ο ΑΓΑΘΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΥΣ ΕΙΔΕ ΚΑΘ' ΥΠΝΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΕΡΜΗΝ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΟΜΠΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ ΦΩΣ: ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΨΥΧΗ ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΕΝ ΟΥΤΩΣ, ΗΡΕΜΑ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΕΠΙΘΥΜΩΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΑΤΑΙΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑΝ ΚΑΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΨΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΕΛΕΓΕ: "ΕΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟΝ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ...". ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΤΟ!

ΕΚΕΙΝΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΩΣ. ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ. ΗΤΟΙ: "ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ Η ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ ΜΕΙΖΩΝ ". ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΛΟΓΙΖΩΜΕΘΑ... ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΒΙΒΛΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΕΚΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ, ΦΥΣΕΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ, ΤΕΛΙΚΩΣ. ΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ, ΤΗΝ ΑΓΝΟΤΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ... ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΕΙΜΕΘΑ ΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ. ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΙΔΗΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΩΔΕΣΤΕΡΟΝ, ΠΑΡ' ΟΛΗΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΠΛΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΙΝ, ΜΥΣΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ.

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΤΡΕΦΟΝ ΜΕΓΙΣΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΙΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΕΙΣ ΤΑ "ΣΥΜΠΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ" Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΜΕΛΕΤΗΣΕΝ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΤΟΝ ΗΓΕΜΟΝΑ ΑΥΤΩΝ, ΤΟ ΠΥΡ. ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

"ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΟΝ ΠΥΡ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΔΙΣΤΑΖΟΝ ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙΑΝΔΗΠΟΤΕ ΦΛΟΓΑ. "ΥΠΑΡΧΟΥΝ", ΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΙΣΕΡΝΙΟΣ, "ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΟ ΠΥΡ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ: EITE ΣΒΕΝΝΥΤΑΙ ΒΙΑΙΩΣ, EITE ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΜΑΛΛΟΝ 'Η ΗΤΤΟΝ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΝ ΤΡΟΠΟΝ. ΚΑΙ ΚΑΘ' ΟΣΟΝ ΜΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ , ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ. ΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΑΦΟΡΑ ΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΑΣΚΗΣΙΝ ΒΙΑΣ". ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ: "ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝ ΕΜΨΥΧΟΝ ΟΝ, ΟΣΟΝ ΤΟ ΠΥΡ. ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΦ' ΕΑΥΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΔΕ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΟΣ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΜΝΟΥΝ ΝΑ ΣΒΕΣΘΗ, ΕΜΦΑNIΖETAΙ ΝΑ ΚΕΚΤΗΤΑΙ ΙΣΧΥΝ ΟΥΧΙ ΑΜΟΙΡΟΝ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΟΣ: ΒΟΑ, ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΕΑΥΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝ ΕΜΨΥΧΟΝ ΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΒΙΑΙΩΣ ΘΝΗΣΚΕΙ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΕΤΑΙ".

ΚΑΙ ΕΜΒΑΘΥΝΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΙΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΩΝ: "ΔΙΑΤΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΩΜΗΝ ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΙΑΝ ΛΥΧΝΙΑΝ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΣΒΕΣΘΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ;".

ΑΠΑΝΤΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥΤΟ, ΠΡΟΣΕΠΙΛΕΓΕΙ:

1. Η ΦΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΠΥΡΟΣ.

2. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΝΕΥΕΤΑΙ ΕΝ ΕΜΨΥΧΟΝ ΟΝ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

3. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ, ΤΟ ΥΔΩΡ 'Η ΑΛΛΟ ΤΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΕΝ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΙ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟΣΤΕΡΕΙ ΑΥΤΟΝ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ".

"'Η ΛΥΧΝΙΑ", ΓΡΑΦΕΙ, "ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ. Η ΦΩΤΙΖΟΥΣΑ ΦΛΟΞ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΑ, ΕΚΘΑΛΠΟΥΣΑ ΕΝΔΟΘΕΝ ΤΗΣ ΛΥΧΝΙΑΣ. ΟΥΤΩ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΗ ΕΝ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΙ, ΕΝΣΑΡΚΟΥΣΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΟΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΝ - ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΝΝΥΤΑΙ. ΕΚ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗΝ ΤΑΥΤΗΝ, ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΑΝΤΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΤΕΡΟΝ ΜΕΝ ΕΚΑΛΟΥΝ ΑΥΣΠΙΚΑΣ (HARUSPEX), ΣΗΜΕΡΟΝ ΔΕ ΚΑΛΟΥΣΙ ΑΥΓΟΥΡΑΣ (AUGURES), ΩΦΕΙΛΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΥΧΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΝΕΩΓΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΘΕΤΟΥΝ ΠΩΜΑ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ".

ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ:

1. ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΠΥΡ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΡΙΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ.

2. ΤΟ ΕΠΙΓΕΙΟΝ ΠΥΡ ΣΥΓΓΕΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟΝ. ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΠΥΡΟΣ. ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΕΜΨΥΧΟΝ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ", ΕΦ' ΟΣΟΝ ΚΑΙΕΙ ΕΝΤΟΣ ΝΑΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΕΚΔΗΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ.

3. ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΥΡ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΝΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΑΙ ΑΓΡΥΠΝΩΣ.

4. ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΥΡ, ΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΙΣ ΙΕΡΟΝ ΜΕΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΨΥΧΟΝ ΚΑΙ ΖΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΕΝΝΥΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ 'Η ΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΝΟΗΣ ΑΛΛ' ΑΦ' ΕΑΥΤΟΥ.

5. ΤΟ ΠΥΡ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΓΡΥΠΝΟΥΣΗΣ ΑΡΧΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΖΩΟΓΟΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.

ΟΙ ΠΕΡΣΑΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΕΘΕΩΡΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΒΕΣΘΗ ΠΥΡ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ. ΕΑΝ ΕΣΒΕNΝΥΤΟ ΜΕ ΥΔΩΡ, ΠΡΟΕΞΕΝΕΙΤΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΕΞ ΙΣΟΥ ΙΕΡΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ. ΔΙ' ΑΥΤΟ ΚΙ ΕΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΠΥΡΚΑΪΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙΡΙΖΟΝΤΟ ΥΔΩΡ ΑΛΛ' ΑΜΜΟΝ, ΛΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΥΣ. ΟΥΤΕ Δ' ΕΠΕΤΡΕΠΕΤΟ ΝΑ ΜΟΛΥΝΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡ ΜΕ ΤΗΝ ΠΝΟΗΝ ΠΟΥ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΕΘΕΩΡΟΥΝ ΔΕ ΜΕΓΑΛΗΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕ ΧΛΩΡΑ ΞΥΛΑ, ΚΑΘ' ΟΤΙ ΔΙ' ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΗΓΕΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΚΑΠΝΟΥ, ΔΥΝΑΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΗΝ ΛΑΜΨΙΝ ΤΟΥ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΛΕΙΦΘΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ. Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΧΟΥΣΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ ΤΟ ΑΕΙΖΩΟΝ ΦΩΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ.

ΤΟ ΠΥΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟΝ ΕΝ ΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΜΑΣ: ΟΜΙΛΩΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗΝ ΜΥΗΤΙΚΗΝ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΑΝ: ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΟ ΠΥΡ ΕΧΕΙ ΜΙΑΝ ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΚΑΘΑΡΤΙΚΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ - ΟΠΩΣ Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ARMI-LUSTRIUM ΕΝ ΡΩΜΗ, ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΦΡΥΓΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΑΤΤΥΟΣ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΕΚΟΜΙΣΘΗ ΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΑΚΕΣ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΑΠ' ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΗΝ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ.

ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΡΑΞΙΝ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙ' ΥΔΑΤΟΣ. ΜΕΡΟΣ ΙΕΡΑΣ ΤΕΛΕΤΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΤΟ ΠΥΡ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΟΥ ΚΕΡΙΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΤΗΝ, ΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΔΟΧΟΝ ΤΟΥ, ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗΝ ΤΟΥ.

ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΑΝΗΚΕΝ, ΕΠΙΣΗΣ, Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΕΚΡΑΤΟΥΝ ΕΙΤΕ ΛΥΧΝΙΑΝ '

Η ΜΙΑΝ ΔΑΔΑ ΑΝΑΜΜΕΝΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ.

ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ, ΟΜΩΣ, ΕΔΩ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΗ ΚΑΘΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗΝ, ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΤΡΟΠΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΟΤΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝ ΕΙΣ ΤΙΝΑ ΒΑΘΜΟΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ - ΙΔΙΑ ΔΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΗΣ.

ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΥΡ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΝ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΕ ΘΕΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΚΑΘ' ΟΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΕΡΙ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ. ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ: ΟΘΕΝ ΚΑΙ Η ΕΥΣΕΒΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΩΝΤΑΙ ΚΕΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΝΟΣ '

Η ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΝ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΝΕΥΣΙΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΣ. ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ, ΕΝΑΣ ΝΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΠΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΗΛΛΑΣΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΕΙΣΕΤΙ ΤΗΝ ΥΛΗΝ, ΚΑΘ' ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΕΣΤΕΡΕΙ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΑΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ (ΦΩΤΟΣ), ΩΣ ΦΟΡΕΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ. ΠΟΣΟ ΛΥΠΗΡΟ, ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΟΝ ΚΗΒΔΙΛΟΤΗΤΟΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ «ΙΕΡΕΙΣ» ΕΘΕΣΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΑΝΤΙ ΚΗΡΙΩΝ ... ΜΕΤΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΟΥΤΩ ΝΕΚΡΟΝ, ΕΙΚΟΝΙΚΟΝ ΠΥΡ - ΜΙΑΝ ΑΠΟΜΙΜΗΣΙΝ ΠΥΡΟΣ.

ΤΟ ΠΥΡ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΜΕΣΟΝ '

Η ΚΕΝΟΔΟΞΟΝ ΔΕΙΓΜΑ ΤΙΜΗΣ, ΟΥΤΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΜΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ! ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ "ΑΝΩ" ΚΑΙ "ΚΑΤΩ", ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥΤΟ - ΔΙΟ ΚΑΙ ΕΦΡΟΝΤΙΖΟΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΣΒΕΣΤΟΝ, ΕΚ ΦΟΒΟΥ ΜΗ ΔΙΑΚΟΠΗ Η ΣΥΖΕΥΓΝΥΟΥΣΑ ΓΕΦΥΡΑ (ΠΟΝΤΟΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ, Η ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ).

«ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΑΔΟΥ»

Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΑΠΕΔΩΣΕ, ΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ, ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΥΣΑΝ ΘΕΣΙΝ ΕΙΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ.

ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΡΦΟΡΟΝ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΝ EIΣ THN ANAΣΚΕΥΗΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ, ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΥΛΟΦΡΟΝΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΟΥΤΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΝ.

"ΘΑ ΗΤΟ ΣΚΛΗΡΟΝ", ΛΕΓΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩΜΕΝ ΤΑΣ (ΠΝΕΥΜΑΤΟΚΡΑΤΙΚΑΣ) ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝ ΔΙΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΦ' ΟΣΟΝ ΔΙΗΝΕΚΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩΜΕΝ ΟΤΙ Η ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΙΣ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΟΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΤΩΝ ".

ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ, ΑΝΕΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ -ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΕΝΟΣ ΟΜΩΣ, ΩΣ ΜΕΜΥΗΜΕΝΟΣ, ΝΑ ΤΗΡΗΣΗ ΣΙΓΗΝ ΕΠ' ΑΥΤΩΝ, ΣΥΝΕΚΑΛΥΨΕ ΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΕΠΛΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΜΥΘΩΝ. ΕΜΙΜΗΘΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΟΣΤΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΥΗΤΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ.

ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ, ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ : "

Ο ΜΥΘΟΣ", ΛΕΓΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, "ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΟΠΤΡΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΤΟΞΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΙΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΤΟY ΗΛΙΟΥ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΔΙΑΘΛΩΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΦΩΝ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΣΜΕΝΟΝ, ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩΜΕΝ ΤΑ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΑΨΩΜΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΩΜΕΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗΝ ΕΙΚΟΝΑ. ".

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΕΡΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΟΣ: ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: "

ΤΑ ΜΕΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΟΝ, ΤΑ ΔΕ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟΝ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΝΟΗΣΙΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ".

ΧΑΡΙΣ ΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΔΙΑΤΡΙΒΑΣ, ΜΑΣ ΕΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΕΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΥΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΚΡΙΒΕΙΣ.

Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΓΕΝΗΣ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ Δ' ΑΥΤΑΙ ΔΙΗΝΕΚΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΓΗΣ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ. ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΤΩΝ ΟΜΟΙΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΩΝ ΣΤΑΓΟΝΩΝ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ. ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΑ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΑΛΛΑ, ΠΙΠΤΟΥΣΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΙΚΙΛΑΣ ΤΥΧΑΣ. ΑΙ ΜΕΝ, ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, ΚΑΘΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ Δ' ΑΥΘΙΣ ΕΞ ΑΥΤΗΣ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗΝ ΨΥΧΡΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΥΓΟΥΣ ΥΔΑΤΟΣ ΠΗΓΗΣ, ΦΘΑΝΟΥΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ· ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΧΘΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΝ ΤΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ, ΑΠΟΡΡΟΦΩΜΕΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΕΠΑΝΑΚΑΜΠΤΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΑΛΛΑΙ ΠΑΛΙΝ, ΣΥΛΛΕΓΟΜΕΝΑΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΟΧΕΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΕΠΙ ΤΙΝΑ ΧΡΟΝΟΝ - 'Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΜΟΥ. ΠΛΗΝ, ΑΠΑΣΑΙ ΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΝΟΥΝ, ΘΑΤΤΟΝ 'Η ΒΡΑΔΙΟΝ, ΤΟ ΓΗΙΝΟΝ ΤΑΞΕΙΔΙΟΝ ΤΩΝ, ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΝ ΤΩΝ, ΜΕΘ' Ο ΕΠΑΝΑΡΧΙΖΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΝ ΟΔΥΝΗΡΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΑΥΤΑΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΥΔΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟΛΥΤΑΙ ΕΝ ΤΗ ΦΥΣΕΙ.

ΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΣΕΛΗΝΑΙΟΝ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΝ, Ο ΗΛΙΟΣ, ΖΩΣΑ ΕΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΟΣ, ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΟΡΕΩΣ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ, ΕΚΠΕΜΠΩΝ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΑΡΚΟΥΝΤΑΙ.

ΜΟΝΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Ο ΝΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ - ΟΣΤΙΣ, ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ ΜΙΑΝ ΗΜΕΡΑΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ. Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΩΣ ΟΧΗΜΑ ΤΑΣ ΗΛΙΑΚΑΣ ΑΚΤΙΝΑΣ. ΑΥΤΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΗΝ. Η ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ ΑΥΤΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ: ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΥΣ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΗ ΑΣΤΡΙΚΟΝ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ, ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ - ΕΙΔΟΣ ΑΙΘΕΡΙΚΟΥ ΕΙΔΩΛΟΥ, ΠΕΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟΥ ΜΕΤ' ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ - ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΗ, ΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΚΙΚΟΝ ΣΩΜΑ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΚΑΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ: Ο ΗΛΙΟΣ, Η ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΑΛΗΘΗ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ: Ο ΗΛΙΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟΝ ΝΟΥΝ, ΟΣΤΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΝΟΗΣΙΝ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΝ. Η ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΣ ΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ, ΕΔΡΑΝ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. Η ΓΗ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΥΛΙΚΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΓΜΑ, ΤΟ ΣΩΜΑ· ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΣ - ΕΝ ΠΝΕΥΜΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΝ ΥΠΟ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΜΟΝΟΝ Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΘΟΡΑΝ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΟΣΤΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ. ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΜΕΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟΝ ΠΥΡ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΑΡΜΟΝΙΑΝ. "

ΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΡΟΕΛΘΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠ' ΑΥΤΗΣ. Ο ΝΟΥΣ, ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, ΠΕΡΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟ ΛΕΠΤΟΫΦΕΣ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΨΥΧΗΝ, ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟΝ ΑΦ' ΟΥ ΔΙΕΛΘΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΘΕΣΗ ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΝ ΕΝΔΥΜΑ ΤΟΥ". ΤΙ ΟΨΙΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΑΝΑΠΕΠΤΑΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΨΥΧΗ; MIA ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΗΔΗ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΜΑΣ ΕΓΝΩΡΙΣΕΝ: ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΤΑ ΓΗΙΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΤΑΥΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΚΗΛΙΔΑΣ ΑΝΕΞΑΛΕΙΠΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΑΡΑ, ΟΥΔΕΜΙΑ "ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΚΡΙΤΟΥ, ΟΥΔΕΜΙΑ «ΟΜΟΛΟΓΙΑ» ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΩΝ - ΔΙΟΤΙ ΤΑΥΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΡΟ ΤΟΥ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΣΑΡΚΩΜΕΝΑΙ ΨΥΧΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΚΙΑΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΩΝ, ΔΙΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΙΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΣ , ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΥΛΗ ΣΥΣΚΟΤΙΖΕΙ. ΕΑΝ ΤΙΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΣ ΤΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΤΙ "Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΩΝ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ, ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗ ΕΑΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΟΝΕΙΡΩ ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΖΩΝΤΑΣ 'Η ΤΕΘΝΕΩΤΑΣ: Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΙΝΗΤΟΣ, ΕΝ Ω Ο ΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΩΝ ΑΚΙΝΗΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΑΙ ΨΥΧΑΙ ΑΝΑΜΙΜΝΗΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ, ΔΙΑΡΚΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΥΛΙΚΩ ΣΩΜΑΤΙ ΒΙΟΥ ΤΩΝ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ. Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΩΣ: «ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΥΛΗΣ, ΕΚΤΥΛΙΣΣΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΚΤΩΣΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΝ.» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΑΠΟΨΙΣ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ - ΔΙΟΤΙ, ΕΑΝ Η ΑΠΟΨΙΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΗΤΟ ΑΛΗΘΗΣ, ΕΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΔΕΝ ΥΠΕΛΕΙΠΕΤΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΕΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΘΗ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΣΩΖΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΝΑΥΑΓΙΟΝ ΠΑΡΑ ΕΝ ΕΙΔΟΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΑΡΧΗΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΩΜΕΝ ΤΟΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΙΚΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ; Η ΚΡΙΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑΝ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗΝ ΤΑΞΙΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΝ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΑΡΚΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΙΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΟΗΘΗ ΘΕΟΤΗΣ.

ΤΟ ΟΤΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΙΑΝ ΚΡΙΣΙΝ ΣΥΜΦΩΝΟΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΓΝΩΜΑΣ ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΧΩΡΙΣΘΕΙΣΑ ΨΥΧΗ ΟΥΔΕΝ ΟΥΣΙΩΔΕΣ ΑΠΩΛΕΣΕΝ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΝ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΝ. Ο ΘΕΟΣ, ΑΦ' ΕΤΕΡΟΥ, ΚΑΤ' ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΝ, ΚΙΝΕΙ ΜΕΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΝ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΣ ΩΣ ΑΥΤΟΣ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΔΕ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΣΤΕΓΑΝΩΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ. ΤΟΝ ΑΓΝΟΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΩΣ, ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ. Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΙ ΨΥΧΑΙ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ - ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΩΣ ΠΑΡΑΓΗ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΣ ΜΙΑΝ ΤΟΣΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗΝ ΣΥΛΛΗΨΙΝ, Ο ΠΛΑΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΩΝ, ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΜΟΙΒΑΣ 'Η ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝ ΤΩ ΑΟΡΑΤΩ ΚΟΣΜΩ. Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ. ΑΙ ΨΥΧΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ. ΕΚΕΙΝΑΙ ΑΙ ΟΠΟΙΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΦΩΤΕΙΝΑΙ, ΕΥΘΥΣ ΩΣ ΕΚΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑΝ ΠΟΙΝΗΝ: ΤΟΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗΙ. ΜΕΡΙΚΑΙ, ΟΜΩΣ, ΟΥΣΑΙ ΑΝΙΑΤΟΙ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΡΑΜΟΥΝ ΕΝΣΑΡΚΟΥΜΕΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΣ ΣΩΜΑΤΑ ΖΩΩΝ, ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΑΙ ΔΙΑ ΜΥΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΤΩΝ ΥΠΑΡΞΙΝ. ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑΝ ΠΡΟΣ ΓΕΝΕΣΙΝ - ΟΠΟΤΕ ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΣ ΜΙΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑΝ ΑΒΥΣΣΟΝ, ΤΗΝ ΛΗΘΗΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΜΙΜΝΗΣΚΕΙ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΣΑΡΚΙΚΗΝ ΖΩΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΙΑΝ ΙΔΙΑΖΟΥΣΑΝ ΥΓΡΟΤΗΤΑ. ΤΟΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΑΠΙΠΤΟΥΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΣ ΑΦΑΤΟΥ ΕΚΕΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΑΣΘΕΝΗ ΑΝΤΑΥΓΕΙΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΜΑΣ. ΟΜΩΣ, ΑΦ' ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΚΕΙΝΑ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗΝ, ΣΥΜΜΟΡΦΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΝ "ΑΚΟΥΣΜΑ" ΤΩΝ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΙΧΕΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΥΣ : "ΛΑΤΡΕΥΕ ΕΝ ΣΙΓΗ!".

Πηγή: email

Κέρδη-μαμούθ για τον John Paulson, τον άνθρωπο που «παίζει» την Ελλάδα και το ευρώ


Της Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο - Τα δέκα μεγαλύτερα hedge funds έχουν καταγράψει συνολικά κέρδη για τους επενδυτές ύψους 182 δισ δολάρια από την ίδρυση τους, ενώ αποκόμισαν 28 δις. δολ για τους πελάτες τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2010, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 2 δισ. δολάρια από τα συνολικά καθαρά κέρδη των Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, JP Morgan, Barclays και HSBC, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Financial Times. Τα μεγαλύτερα κέρδη είχε το Quantum Fund του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος που ιδρύθηκε το 1973 με το ποσό των 35 δις. δολαρίων, ενώ πολύ κοντά έρχεται το fund του Τζον Πόλσον με κέρδη 32,2 δις. δολάρια για τους πελάτες του από το 1994.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Jοhn Paulson & Co το 2010 έφερε μεγαλύτερες αποδόσεις για τους πελάτες της στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ύψους 5,8 δις. δολάρια. Τα στοιχεία προκύπτουν από τους υπολογισμούς της LCH Investments, επενδυτή σε hedge funds υπό την διοίκηση του Edmond Rothschild Group.
Η Financial Times επισημαίνει ότι τα περισσότερα από τα κέρδη της Jοhn Paulson & Co πραγματοποιήθηκαν μετά την πρόβλεψή του για την κρίση το 2007.
Στην συνέχεια ο κ. Paulson στοιχημάτισε εναντίον των τραπεζών, με αποτέλεσμα το 2008 να είναι μία ακόμη ισχυρή χρονιά, ενώ το 2009 πάλι μάντεψε σωστά την χρηματοοικονομική ανάκαμψη. Το 2010,στοιχημάτισε υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης και για την τιμή του χρυσού, κυρίως λόγω της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει σε πελάτες αλλά και στον ίδιο να έχουν ονομαστική αξία σε χρυσό γiα τ ις επενδύσεις τους ώστε να μειωθεί η έκθεσή τους σε δολάρια.
Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι ο John Paulson υποδείχθηκε ως ο άνθρωπος που "στοιχηματίζει" την Ελλάδα και το ευρώ. Είναι ο κερδοσκόπος που ασκείται εις βάρος των ελληνικών ομολόγων και των ελληνικών μετοχών, κατά των οποίων έχει πάρει μεγάλες επενδυτικές θέσεις.
Οι επενδυτικές τράπεζες συχνά έρχονταν σε σύγκριση με τα hedge funds στην περίοδο προ της κρίσης, αν και πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων διαμαρτυρήθηκαν ότι είχαν μικρότερη μόχλευση από τις τράπεζες. Οι συγκρίσεις των κερδών μεταξύ των hedge funds και των τράπεζες είναι αναπόφευκτα ατελείς, όπως σημειώνονται διαφορές ανάμεσα στα ποσά του κεφαλαίου και στις πηγές εισοδήματος, αλλά τα στοιχεία παρέχουν μια αίσθηση της κλίμακας των αποδόσεων των hedge funds.
O Huw van Steenis, αναλυτήs της Morgan Stanley, δήλωσε ότι οι τράπεζες υποφέρουν, καθώς μειώνουν την μόχλευσή τους, ακόμη και αν τα hedge funds ανακάμπτουν συγκρατημένα.


http://greeknation.blogspot.com/2011/03/john-paulson.html

ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ! ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ...ΤΩΡΑ! ΜΙΑ ΜΑΝΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ! ΚΑΙ .. ΛΕΕΙ ! Γράφει η ΡΙΑ ΛΑΖΑΡΑΚΗ

ΠΑΙΔΙΑ ΤHΣ OMΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Σ'ΟΛΗ ΣΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ!
ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΜΥΑΛΟΥ!
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ .ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΗΔΗ ΖΟΥΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟ.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙΤΕ!
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ,ΣΗΜΕΡΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!
ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !
ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ,ΘΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΑΣ!
ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΣΙΓΟΚΑΙΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ !
ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ,ΤΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ!
ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ!
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΤΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ ,ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΥΠΝΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΕΜΑΤΗ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑ ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΛΤΟ Η ΖΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΟΥΜΕ.
ΕΛΕΟΣ!
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ
ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥ ΜΑΣ ΜΥΑΛΟΥ!
ΤΟΛΜΗΣΤΕ!
ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ!
ΜΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΛΑΖΑΡΑΚΗ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/03/blog-post_9236.html

Η κυβέρνηση έφθασε το χρέος όσο ήταν στην διάρκεια του πολέμου, στο 160%!!!


  • Ποιός είναι ο εχθρός στον πόλεμο που γίνεται κατά της Ελλάδας; Μήπως ο "αόρατος" εχθρός είναι η ίδια η κυβέρνηση, που με τις παλιννωδίες της, τα συνεχή της ψέματα, την άστοχη οικονομική πολιτική της και τις άγνωστες συμφωνίες της, καταστρέφει αργά και σταθερά κάθε έννοια της λέξης χώρα;
Σε έντονη αντιπαράθεση για τις ευθύνες για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μεταξύ της κυβέρνησης και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, εξελίχθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του απολογισμού και ισολογισμού του κράτους του 2009.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης κάλεσε σε συναίνεση και ομοψυχία τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. «Οι πολίτες σήμερα δεν θέλουν να ακούσουν τι κάναμε στο παρελθόν. Θέλουν προτάσεις και όπου είναι δυνατόν συναίνεση και ομοψυχία. Ο δρόμος τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτος δυσκολίες και ιδιαιτερότητες. Ευθύνη μας είναι να προστατεύουμε τον κοινωνικό ιστό και την κοινωνική συνοχή για να μπορέσουμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος», είπε στην ομιλία του ο κ. Σαχινίδης.
Κάλεσε δε όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά ειδικά την ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να συμμετάσχει στον διάλογο. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το πολιτικό σύστημα έχει πολλές ευθύνες για το που βρισκόμαστε γιατί φτάσαμε σε ένα σημείο να έχουμε συνηθίσει τους πολίτες μόνο σε ευχάριστες ειδήσεις. Το αποτέλεσμα είναι, όταν έρχεται η δύσκολη ώρα της αλήθειας οι πολίτες να προτιμούν να απαντούν με τον στίχο του Σαββόπουλου "αφού δεν έχεις νέα ευχάριστα να πεις, καλύτερα να μην μας πεις κανένα"».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε ότι η Ελλάδα έφτασε σήμερα στο σημείο να προσεγγίζει χρέος 160%, όσο είχε μετά τον Πόλεμο, ενώ αντιδρώντας στο κάλεσμα για συνεννόηση αναγνώρισε πως το έγκλημα είναι συνολικό και «είμαστε όλοι απολογούμενοι στο μέτρο του δυνατού».
Πρόσθεσε δε ο κ. Κεφαλογιάννης ότι πρέπει να γίνουν τομές γιατί αλλιώς το πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο στην ιστορία διότι δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί και στο μέλλον η ιστορία αυτή με τα δημόσια οικονομικά.
Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να κάνει την τομή στον νέο προϋπολογισμό και της ζήτησε να αφήσει την αντιπαράθεση με την ΝΔ για τα οικονομικά «γιατί είναι χαμένη από χέρι».
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) τόνισε ότι στον απολογισμό καταγράφεται η διαχρονική ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ της βάρβαρης επίθεσης στα λαϊκά στρώματα με την ταυτόχρονη ενίσχυση της θέσης του μεγάλου κεφαλαίου. Ανέφερε επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση αποδείχθηκε πως είχε προσχεδιάσει την καταφυγή στον μηχανισμό.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στις ευθύνες του δικομματισμού για την πορεία της οικονομίας, είπε πως η ΝΔ άφησε «κρανίου τόπο», αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και ήδη 18 μήνες δεν έκανε τίποτα. "Ποιος είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σήμερα; Ο Πρωθυπουργός είναι εγκλωβισμένος! Πρώτον, δε μπορεί να κάνει εκλογές", πρόσθεσε.
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει την «ελλειμματολογία» και βλέπει τα πάντα κάτω από την μονεταριστική δημοσιονομική λογική που επέβαλε η τρόικα τη χώρα και ζήτησε να φύγει το «κατεστημένο τόξο» για να ανοίξουν προοδευτικοί σοσιαλιστικοί δρόμοι.
Τους προβληματισμούς τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την πορεία της οικονομικής πολιτικής εξέθεσαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο Δημήτρης Λιντζέρης, απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο υφυπουργό είπε πως η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί παρά να στηριχτεί σε αλλαγές που θα υπερβαίνουν υποχρεώσεις του Μνημονίου και θα κατανέμουν δίκαια τα βάρη.
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου ανέφερε ότι οι αγορές δεν αντιδρούν στη συνταγή της τρόικα γιατί δεν βλέπουν άμεση προοπτική για το χρέος και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να όλες οι πολιτικές δυνάμεις να απαιτήσουν να γίνει ρύθμιση του χρέους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και με ένα καλό επιτόκιο.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είπε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δει τι θα κάνει στη σχέση του με την κοινωνία και τους πολίτες και τόνισε πως πρέπει να αλλάξουμε ρότα να δούμε την ανάπτυξη και το υπουργείο οικονομικών να δει τα νομοσχέδια που δεν τα έχει προγραμματίσει καλά.
Ο Γιάννης Αμοιρίδης είπε πως το τραγικό χθεσινό γεγονός και με μια κοινωνία που είναι στα κάγκελα πρέπει να μας προβληματίσει και συμπλήρωσε πως πρέπει να δοθεί η οικονομική δυνατότητα ώστε να μειωθεί η πίεση της κοινωνίας ώστε οι πολίτες να νιώθουν πιο ασφαλείς.
Ο Σπυροπάνος Μαργέλης εκτίμησε πως δεν φτάνουν μόνο οι νομοθετικές πρωτοβουλίες, χρειάζεται προσπάθεια ώστε οι αλλαγές, οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις να υλοποιούνται στην πράξη, να πιάνουν τόπο.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/03/160.html

Αυτό θα πει φορητός υπολογιστής

Η εταιρεία OrkinDesign με έδρα το Μόναχο κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα
βίντεο ενός laptop ονόματι Rolltop το οποίο βέβαια μέχρι στιγμής
υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Η ιδέα δεν είναι......
καινούρια ωστόσο, καθώς το
2009 η OrkinDesign είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ένα βίντεο όπου
φαινόταν ένα laptop με ευλύγιστη οθόνη να «τυλίγεται» γύρω από έναν
κύλινδρο.

ΤοRolltop2.0 έτσι όπως το έχει οραματιστείο κατασκευαστής του έχει μία
ευέλικτη OLED οθόνη με δυνατότητα multitouch που μπορεί να
χρησιμοποιηθεί ως ένας φορητός υπολογιστής 13ιντσών ή σαν μία πλήρης
οθόνη 17 ιντσών.

Όταν δεν χρησιμοποιείται, η οθόνη τυλίγεται γύρω από ένα κύλινδρο ο
οποίος περιλαμβάνει μία webcam, ένα ηχείο, το τροφοδοτικό και το
καλώδιο ρεύματος. Το τελευταίο με την σειρά του χρησιμοποιείται και ως
ιμάντας ώμου για να μεταφέρετε τον υπολογιστή. Πιθανόν να αναρωτιέστε
πως μπορεί να γίνονται όλα αυτά, δείτε το βίντεο που ακολουθεί και δεν
θα πιστεύετε στα μάτια σας.

Οι σχεδιαστές αρχικά έλεγαν ότι δεν προόριζαν το Rolltop να βγει στην
αγορά, αλλά είναι τόσο ενθουσιασμένοι από την θερμή ανταπόκριση που
είχε η ιδέα τους, που αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν και τώρα
είναι σε αναζήτηση κεφαλαίων.

Δείτε το βίντεο:

http://www.secnews.gr/

Από το «δεν πληρώνω» στο «σας μουντζώνω»


Αν μείνει για κάτι στην ιστορία αυτή η κυβέρνηση είναι ότι θα είναι το αγαπημένο θέμα των σατυρικών θιάσων και των μασκαράδων τις Απόκριες.  Και ότι κατάφερε να … δημιουργήσει μια σειρά κινημάτων. Από το «δεν πληρώνω» φτάσαμε πλέον στο «σας μουντζώνω» με πολλά κυβερνητικά στελέχη να έχουν αντιμετωπίσει από ειρωνείες και αποδοκιμασίες σε δημόσιες εμφανίσεις τους, μέχρι και απειλές και …ξυλοδαρμούς
Παρά το γεγονός ότι η μπάλα παίρνει και πολιτικούς που δεν έχουν δώσει δικαιώματα, εντούτοις άλλοτε η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια για την οικονομία κι άλλοτε κάποιες σκηνοθετημένες παραστάσεις, έχουν προκαλέσει μια κατάσταση που πολλοί παραλληλίζουν με το «βρόμικο ‘89». Στο Μαξίμου ανησυχούν σφόδρα για τι κύμα αποδοκιμασιών σε δημόσιες εμφανίσεις βουλευτών και υπουργών. Σαχινίδης, Κακλαμάνης, Διαμαντοπούλου, Πρωτόπαππας και φυσικά ο κινούμενος στόχος, Θ. Πάγκαλος, έχουν βρεθεί τελευταία στο στόχαστρο της οργής για το χάλι της χώρας. Φυσικά στην πρώτη θέση των αποδοκιμασιών βρίσκεται ο πρωθυπουργός στο Βερολίνο από φοιτητές ενώ κινδύνευσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, πριν από μερικές εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας.
Η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει και στην κυβέρνηση φοβούνται ότι το κίνημα του «σας μουντζώνω» θα πάρει μεγάλες διαστάσεις και κάποιοι δε θα τολμούν ούτε να βγουν από την πόρτα του γραφείου τους. Αν και η λογική του όχλου είναι πάντοτε καταδικαστέα, εντούτοις σε ορισμένες περιπτώσεις κανείς δε μπορεί να σταματήσει την οργή ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, που δεν έχουν να πληρώσουν φαγητό ή φάρμακα, που αναγκάζονται να κάνουν δουλειές του ποδαριού για να ζήσουν.
Η κυβέρνηση είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή. Αφενός με την οικονομική της πολιτική που έχει φέρει τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο κι αφετέρου με τις προκλητικές δηλώσεις κι ενέργειες τύπου Πάγκαλου που βγάζουν τον κόσμο από τα ρούχα τους.
Με το Μαξίμου να βρίσκεται σε πανικό και τους υπουργούς να ενισχύουν τις φρουρές τους, ή να αποφεύγουν να εμφανιστούν ακόμη και στα εγκαίνια… ζαχαροπλαστείου, είναι προφανές ότι το κλίμα δεν είναι καλό.
Αλλά, η κυβέρνηση, τα ήθελε και τα έπαθε. Διότι αν υποθέσουμε ότι ο Πάγκαλος είχε δίκιο όταν έλεγε «μαζί τα φάγαμε», θα πρέπει μαζί και να τα πληρώσουμε. Όχι ο ένας να κάνει την πάπια και ο κόσμος να μαρτυρά.

http://www.antinews.gr/2011/03/02/88515/#more-88515

Υπέρ της Ανωνυμίας στο Διαδίκτυο η Νέα Δημοκρατία


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας και ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας Μανούσος Βολουδάκης, θέτουν σε δημόσια διαβούλευση το πλαίσιο θέσεων του κόμματος για το διαδίκτυο.  Σκοπός της διαβούλευσης είναι να διαμορφωθεί μια πρόταση που θα προσαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο του διαδικτύου στα σύγχρονα δεδομένα.
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει το νέο portal της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει στη διαβούλευση, καταθέτοντας τις απόψεις του και διαμορφώνοντας, τελικά, τη θέση της Νέας Δημοκρατίας.
Link Διαβούλευσης:
http://www.nd.gr/web/plaisio_thesmikon_ruthmiseon_sxetikon_me_to_diadiktuo
Ακολουθεί το Πλαίσιο των θεσμικών ρυθμίσεων των σχετικών με το διαδίκτυο.
Πλαίσιο θεσμικών ρυθμίσεων σχετικών με το διαδίκτυο
Εισαγωγή
Η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου, δημιουργεί πρωτόγνωρες ευκαιρίες ενημέρωσης, επικοινωνίας, εργασίας και ψυχαγωγίας. Όπως είναι φυσικό, μια τέτοια ραγδαία αλλαγή των συνθηκών της καθημερινότητας, είναι δυνατόν να αναδεικνύει καταστάσεις οι οποίες δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.
Το διαδίκτυο είναι άναρχο από τη φύση του. Μέσα από την άναρχη φύση του διαδικτύου, επέρχεται και κάποιου είδους ισορροπία: ο πολίτης ο οποίος νιώθει όλο και πιο ανίσχυρος απέναντι στις δομές της σύγχρονης οργανωμένης κοινωνίας και τους μηχανισμούς της εξουσίας, αποκτά –αν θέλει – φωνή και επιρροή μέσα από το διαδίκτυο.
Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως απειλή : είναι στην πραγματικότητα μια ευκαιρία αναζωογόνησης της δημοκρατίας. Προϋπόθεση αποτελεί η δημιουργία ενός
σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, για όσα τουλάχιστον ζητήματα του διαδικτύου επιδέχονται ρύθμιση στο επίπεδο της εθνικής νομοθεσίας.

Πλαίσιο θέσεων προς διαβούλευση
1. Το διαδίκτυο είναι κατ’ εξοχήν χώρος ελεύθερης έκφρασης. Σε αυτό τον χώρο θα πρέπει ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται και ανώνυμα αν το επιθυμεί. Υπάρχουν άνθρωποι που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εκφράσουν επώνυμα τις θέσεις τους. Για παράδειγμα, άνθρωποι που η δημόσια έκφραση των θέσεων τους θα τους δημιουργούσε ενδεχομένως πρόβλημα στην επαγγελματική τους ζωή. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τις θέσεις τους, ούτε βεβαίως ότι οι θέσεις αυτές δεν έχουν ενδιαφέρον ή χρησιμότητα για την κοινωνία. Άλλωστε η σύγχρονη κοινοβουλευτική δημοκρατία βασίζεται στη μυστική ψηφοφορία. Εν πάσει περιπτώσει, κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο είναι αδύνατη και τεχνικά.
2. Η δυνατότητα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, την οποία ο νόμος προστατεύει και πρέπει να συνεχίσει να προστατεύει, είναι ενδεχόμενο να διευκολύνει την τέλεση ορισμένων αξιοποίνων πράξεων ή να μεγεθύνει τις συνέπειές τους. Πολύ συχνά στο δημόσιο διάλογο προτείνεται ως μέσο αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού, η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του νόμου ν.2225/1994, ώστε το απόρρητο των επικοινωνιών να αίρεται και στα πλαίσια ανακρίσεων για πλημμελήματα, όπως η συκοφαντική δυσφήμιση, και όχι μόνο για κακουργήματα όπως ισχύει σήμερα. Όμως είναι βέβαιο ότι μια τέτοια ριζική αλλαγή του νόμου θα οδηγήσει σε αδυναμία εφαρμογής του, λόγω του πλήθους των μηνύσεων για συκοφαντικές δυσφημήσεις. Ενδεχομένως θα οδηγήσει παράλληλα σε περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης. Από την άλλη ο νόμος πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που μπορούν να πάρουν φαινόμενα συκοφαντιών, προσβολών προσωπικότητας κλπ. στην εποχή του διαδικτύου. Ένας τρόπος θα ήταν να διευρυνθεί μεν το πεδίο εφαρμογής του ν.2225/1994, αλλά υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, η άρση απορρήτου σε περιπτώσεις ανακρίσεων για μη κακουργηματικές πράξεις να γίνεται μόνο μετά από έγκριση Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα κρίνει τη σοβαρότητα της περιπτώσεως για την οποία διενεργείται η ανάκριση, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που θα διασφαλίζουν ότι δεν θα γίνεται κατάχρηση της επίκλησης του νόμου.
3. Ένα κρίσιμο ζήτημα που έχει απασχολήσει τόσο το δημόσιο διάλογο όσο και τα δικαστήρια, είναι το κατά πόσον οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου περί Τύπου έχουν εφαρμογή στο χώρο του διαδικτύου. Μέχρι πρόσφατα τα δικαστήρια έκριναν πως ό, τι ίσχυε για τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης ισχύει και για το διαδίκτυο. Μια πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (4980/2009) σε μήνυση κατά διαχειριστή ιστολογίου, ενδεχομένως αλλάζει τα δεδομένα αυτά, καθώς κρίνει ότι η φύση του νέου μέσου (ειδικά όσον αφορά ιστολόγια) γεννά αμφιβολίες ως προς το αν μπορεί να γίνει κατ΄αναλογίαν εφαρμογή των διατάξεων περί Τύπου. Η ίδια απόφαση διαπιστώνει «ανασφάλεια δικαίου» ως προς τα ζητήματα αυτά. Το θεσμικό κενό μπορεί να καλυφθεί με μια ρύθμιση που θα ορίζει ότι οι διατάξεις περί Τύπου θα εφαρμόζονται στα διαδικτυακά μέσα, μόνο αν αυτά είναι επαγγελματικής/επιχειρηματικής μορφής. Κι αυτό γιατί ορισμένα από τα διαδικτυακά μέσα, ειδικότερα αυτά που έχουν χαρακτήρα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι πρωτίστως μέσα επικοινωνίας μεταξύ πολιτών, συχνά μέσα σε κλειστό σχετικά κύκλο, όπως συμβαίνει κατ’εξοχήν με μέσα της μορφής του facebook ή του twitter, αλλά και με τα προσωπικά ιστολόγια . Αυτά τα ερασιτεχνικά μέσα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ποινικά με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται επιχειρήσεις με ικανότητα μαζικής μετάδοσης μηνύματος. Ακριβώς όπως διαφορετικά αντιμετωπίζεται το αδίκημα π.χ. της προσβολής προσωπικότητας αν συντελέσθηκε σε μια συζήτηση μέσα σε ένα καφενείο, από ότι αν συντελέσθηκε μέσα από τις σελίδες μιας εφημερίδας.
4. Για την εφαρμογή των παραπάνω αρχών, κριτήρια για το αν ένα συγκεκριμένο διαδικτυακό μέσο αποτελεί επαγγελματική/επιχειρηματική δραστηριότητα του χώρου της ενημέρωσης ή ερασιτεχνικό μέσο δικτύωσης μπορούν να αποτελούν (ενδεικτικά)
τα εξής :
-  Η παρουσία διαφημίσεων
- Η μορφή της σχέσης του διαχειριστή της σελίδας με τον πάροχο διαδικτυακής υπηρεσίας (π.χ. ό,τι αναρτάται σε διεύθυνση της μορφής .gr / .eu κλπ δεν μπορεί να θεωρηθεί ερασιτεχνικό/προσωπικό ιστολόγιο)
-  Η παροχή στους χρήστες δυνατότητας παρεμβάσεων/σχολιασμού : Προϋπόθεση για να χαρακτηρισθεί ένα μέσο ερασιτεχνικό, και άρα να θεωρηθεί μέσο επικοινωνίας και όχι ειδησεογραφικό, είναι να επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν σχόλια, ώστε να ικανοποιείται και ο ορισμός του «μέσου κοινωνικής δικτύωσης». Το αντίστροφο ασφαλώς δεν ισχύει, δηλαδή η παρουσία σχολιασμού δεν σημαίνει ότι απαραίτητα το μέσο είναι ερασιτεχνικό, καθώς ο σχολιασμός μπορεί να υπάρχει και σε επαγγελματικά μέσα.
- Η παραγωγή περιεχομένου τέτοιου που να προϋποθέτει αποκλειστική απασχόληση ενός ή περισσοτέρων ατόμων. Η εξέταση του κριτηρίου αυτού μπορεί να βασίζεται π.χ. στον όγκο του πρωτογενούς (μη αναπαραχθέντος) περιεχομένου, στη συχνότητα των αναρτήσεων και στην ομοιογένεια του περιεχομένου.
5. Το θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να επιβάλλει κανόνες στους παρόχους υπηρεσίας (Internet Service Providers – ISPs) για την ονομαζόμενη «ουδετερότητα του δικτύου» (net neutrality). Θα πρέπει δηλαδή ο νόμος να επιβάλλει στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο διαδίκτυο να αντιμετωπίζουν την κίνηση των δεδομένων με ουδετερότητα, απαγορεύοντας ρητώς την παροχή προτεραιότητας οποιουδήποτε είδους σε συγκεκριμένο περιεχόμενο ή πάροχο περιεχομένου για οποιονδήποτε λόγο.Καθώς το ζήτημα αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση διεθνώς, χωρίς να υπάρχει διαμορφωμένη συναίνεση ως προς τη θεσμική του ρύθμιση, θα πρέπει να θεσπισθεί ρητώς ότι η ΕΕΤΤ (αρμόδια ανεξάρτητη αρχή) θα δημιουργήσει ένα μηχανισμό παρακολούθησης των εξελίξεων που θα διασφαλίζει ότι η εθνική νομοθεσία θα είναι απόλυτα συγχρονισμένη με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
6. Το θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να συμπεριλάβει μέριμνα για την ασφάλεια των δεδομένων και των δικτύων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα συμπεράσματα των εργασιών του ENISA και τις βέλτιστες πρακτικές που ο οργανισμός αυτός επισημαίνει μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.
7. Το θεσμικό πλαίσιο θα πρέπει να συμπεριλάβει μέριμνα για τη διασφάλιση ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, ειδικότερα μάλιστα για τα παιδιά. Ένας τρόπος για την επίτευξη του στόχου αυτή είναι η ένταξη σχετικού μαθήματος στο πρόγραμμα των σχολείων, αλλά και η θέσπιση μηχανισμού και τρόπου αξιοποίησης των ΜΚΟ που ήδη δραστηριοποιούνται προς την κατεύθυνση αυτή.
Υποστηρικτικό υλικό :
Ν. 2225/1994 Περί άρσης απορρήτου
Ν. 3471/2006 Προστασία Δεδομένων και Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών
Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (4980/2009)
Γνωμοδότηση Σανιδά
Απάντηση ΑΔΑΕ
ENISA country report Greece
Links : ΑΔΑΕ, ΕΕΤΤ, ENISA

http://www.antinews.gr/2011/03/02/88669/#more-88669

“Κοπρίτες” κλπ “αντιπαραγωγικοί” πληρώνουν τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής !!!

Πρόκληση έναντι του ελληνικού λαού και του ρημαγμένου κρατικού και επιχορηγούμενου πολιτιστικού τομέα αποτελεί η νέα «χείρα βοηθείας» του αστικού κράτους προς το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αυτή τη φορά μέσω της καταβολής μέρους ποσού δανείου που έλαβε το Μέγαρο το 2007 από την Εθνική Τράπεζα με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία «ρυθμίζεται το θέμα της απρόσκοπτης δανειοδότησης του Οργανισμού του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθώς (…) του είχε χορηγηθεί, μεταξύ άλλων πηγών χρηματοδοτήσεως, δάνειο στον ΟΜΜΑ (σ.σ. Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών) από την Εθνική Τράπεζα με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου». Διότι «ενόψει του περιορισμού του ύψους της επιχορηγήσεως του ΟΜΜΑ από το Δημόσιο λόγω της τρεχούσης δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του δανείου κάθε φορά από τον ΟΜΜΑ δεν είναι βέβαιη». Ετσι, «προς αποφυγή εμπλοκών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργία της δανειακής συμβάσεως αλλά και τις δραστηριότητες του ΟΜΜΑ, και ενόψει επίσης των δυσχερειών που συνδέονται με την ενεργοποίηση κάθε φορά της εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, προβλέπεται προς διευκόλυνση του όλου χρηματοδοτικού σχήματος η απευθείας εξυπηρέτηση του δανείου από το Δημόσιο
(Ριζοσπάστης)
Η τρέχουσα «εξυπηρέτηση» ανέρχεται στα 2,6 εκ. ευρώ, ενώ το δάνειο που είχε λάβει το Μέγαρο με εγγυητή το Δημόσιο το 2007 ανέρχεται στα 95 εκ. ευρώ.
Με άλλα λόγια οι Έλληνες φορολογούμενοι (κοπρίτες, αντιπαραγωγικοί κλπ) πληρώνουν τον λογαριασμό του Μεγάρου στην κυβέρνηση
Στο Megalo κανάλι τι να λένε άραγε;

http://www.antinews.gr/2011/03/01/88421/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters