Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κέρδη-μαμούθ για τον John Paulson, τον άνθρωπο που «παίζει» την Ελλάδα και το ευρώ


Της Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο - Τα δέκα μεγαλύτερα hedge funds έχουν καταγράψει συνολικά κέρδη για τους επενδυτές ύψους 182 δισ δολάρια από την ίδρυση τους, ενώ αποκόμισαν 28 δις. δολ για τους πελάτες τους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2010, ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά 2 δισ. δολάρια από τα συνολικά καθαρά κέρδη των Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, JP Morgan, Barclays και HSBC, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Financial Times. Τα μεγαλύτερα κέρδη είχε το Quantum Fund του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος που ιδρύθηκε το 1973 με το ποσό των 35 δις. δολαρίων, ενώ πολύ κοντά έρχεται το fund του Τζον Πόλσον με κέρδη 32,2 δις. δολάρια για τους πελάτες του από το 1994.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Jοhn Paulson & Co το 2010 έφερε μεγαλύτερες αποδόσεις για τους πελάτες της στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους, ύψους 5,8 δις. δολάρια. Τα στοιχεία προκύπτουν από τους υπολογισμούς της LCH Investments, επενδυτή σε hedge funds υπό την διοίκηση του Edmond Rothschild Group.
Η Financial Times επισημαίνει ότι τα περισσότερα από τα κέρδη της Jοhn Paulson & Co πραγματοποιήθηκαν μετά την πρόβλεψή του για την κρίση το 2007.
Στην συνέχεια ο κ. Paulson στοιχημάτισε εναντίον των τραπεζών, με αποτέλεσμα το 2008 να είναι μία ακόμη ισχυρή χρονιά, ενώ το 2009 πάλι μάντεψε σωστά την χρηματοοικονομική ανάκαμψη. Το 2010,στοιχημάτισε υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης και για την τιμή του χρυσού, κυρίως λόγω της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία επιτρέπει σε πελάτες αλλά και στον ίδιο να έχουν ονομαστική αξία σε χρυσό γiα τ ις επενδύσεις τους ώστε να μειωθεί η έκθεσή τους σε δολάρια.
Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι ο John Paulson υποδείχθηκε ως ο άνθρωπος που "στοιχηματίζει" την Ελλάδα και το ευρώ. Είναι ο κερδοσκόπος που ασκείται εις βάρος των ελληνικών ομολόγων και των ελληνικών μετοχών, κατά των οποίων έχει πάρει μεγάλες επενδυτικές θέσεις.
Οι επενδυτικές τράπεζες συχνά έρχονταν σε σύγκριση με τα hedge funds στην περίοδο προ της κρίσης, αν και πολλοί διαχειριστές κεφαλαίων διαμαρτυρήθηκαν ότι είχαν μικρότερη μόχλευση από τις τράπεζες. Οι συγκρίσεις των κερδών μεταξύ των hedge funds και των τράπεζες είναι αναπόφευκτα ατελείς, όπως σημειώνονται διαφορές ανάμεσα στα ποσά του κεφαλαίου και στις πηγές εισοδήματος, αλλά τα στοιχεία παρέχουν μια αίσθηση της κλίμακας των αποδόσεων των hedge funds.
O Huw van Steenis, αναλυτήs της Morgan Stanley, δήλωσε ότι οι τράπεζες υποφέρουν, καθώς μειώνουν την μόχλευσή τους, ακόμη και αν τα hedge funds ανακάμπτουν συγκρατημένα.


http://greeknation.blogspot.com/2011/03/john-paulson.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters