Στην Κρήτη θα βρίσκονται την Κυριακή οι πρωταγωνιστές της περίφημης υπόθεσης των 600 δις που θα ξεχρεώσουν τη χώρα και θα την απαλλάξουν από το ζυγό του μνημονίου. Την Κυριακή ο πρόεδρος της End National Dept (τέλος στο εθνικό χρέος) Μανώλης Λαμπράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 15.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο OLYMPIC. 
O Πρόεδρος της E.N.D σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση θα παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί άμεσα η χώρα να απαλλαχθεί από τους εξοντωτικούς όρους του μνημονίου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα δεχθεί ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Θα παραστούν ο εκπρόσωπος Τύπου της E.N.D Αντώνης Βαλσαμάκης, το μέλος του Οργανισμού Χάρης Μαμαγκάκης και ο δωρητής του καταπιστεύματος των 600 δις δολαρίων Αρτέμης Σώρρας.Παράλληλα στις 6.30 το απόγευμα στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Προέδρου την E.N.D Δόκτορα Μανώλη Λαμπράκη. Ο κ. Λαμπράκης θα καταγγείλει στον λαό του Ηρακλείου γιατί η κυβέρνηση αρνείται να παραλάβει το καταπίστευμα των 600 δις δολαρίων και να απαλλάξει άμεσα τη χώρα μας από τον εφιάλτη του μνημονίου, που οδηγεί τους Έλληνες στην απόλυτη εξαθλίωση. Θα παρουσιάσει τα αδιάσειστα στοιχεία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων που βεβαιώνουν ότι τα χρήματα περιμένουν σε ειδικό λογαριασμό για να ξαναδώσουν στους Έλληνες ελπίδα και αξιοπρέπεια.
http://www.prismanews.gr/
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/09/ei-e-n-d-sthn-krhth-tha-paroysiasoyn-th-lysh-gia-to-hreos-ths-el.html