Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: Ένα Αβάσταχτο Ψέμα

Η περιβόητη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, εγκαινιάστηκε τον 4ο – 3ο π.Χ. αι. επί του βασιλέως της Αιγύπτου Πτολεμαίου του Φιλάδελφου, ο οποίος ουσιαστικά αποπεράτωσε το έργο που ξεκίνησε ο πατέρας του (Πτολεμαίος ο Α’). Τον θεμέλιο λίθο της Βιβλιοθήκης, τον έθεσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Η βιβλιοθήκη, γνώρισε τεράστια άνιηση, ώσπου εμφανίζεται να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και να χάνονται στις στάχτες όλα τα κείμενα που υπήρχαν μέσα και μάλιστα… ΔΥΟ φορές.

Εντόπισαν Υπόγεια Πόλη 7480 στρεμμάτων στο Tiwanaku και ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα


Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Με τα νέα δεδομένα που ελήφθησαν με τη βοήθεια τεχνολογίας, αποτελούμενα από κάμερες ακριβείας που έκαναν φωτογραφίες από τον αέραa, υπέρυθρες ακτίνες και δορυφόρους που χαρτογράφησαν την περιοχή, βρέθηκε μια προ-ισπανική ακρόπολη έξω από την αρχαιολογική περίμετρο.

Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μια πόλη προ-Inca με ένα υπόγειο χώρο, πιθανότατα πόλη και δύο πλατφόρμες με αποδιδόμενο πυραμιδοειδές σχήμα.

Τα Δέντρα Έχουν Αισθήματα, Αγαπούν Ακόμη και Ανθρώπους, σύμφωνα με μία μελέτη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, τα δέντρα μπορούν πραγματικά να αισθάνονται και να δημιουργούν δεσμούς αγάπης μεταξύ άλλων δέντρων, φυτών ακόμη και με τους ανθρώπους.
Τα φυτά είναι ζωντανά όντα, αν και δεν μπορούν να μετακινηθούν, να μιλήσουν ή να σκεφτούν – όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς οι άνθρωποι – ωστόσο, υπάρχουν πολλές πτυχές που μπορεί να είναι αρκετά απίστευτες και πολύ παρόμοιες με κάποιες ανθρώπινες πτυχές.

«2.400 χρόνια πριν από τον Φρόιντ, ο Ηράκλειτος μίλησε για υποσυνείδητο»

Βαθύς γνώστης και παθιασμένος μελετητής του ελληνικού πολιτισμού,
ο Αντρέας Λεμπέντεφ απαγγέλλει απέξω ολόκληρα αποσπάσματα αρχαίων
κειμένων με την ερασμιακή προφορά
Παναγιώτης Γεωργουδής
Ριζική αλλαγή της εικόνας που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για τον μέγιστο Ηράκλειτο επιφέρει μία καινούργια μελέτη.
του αναπληρωτή καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντρέα Λέμπεντεφ, ο οποίος, παρουσιάζοντας είκοσι τρία νέα αποσπάσματα του μεγάλου φιλοσόφου, καταδεικνύει πως δεν ήταν ένας φυσικός φιλόσοφος, σύμφωνα με την επικρατούσα θετικιστική άποψη, αλλά πρωτίστως πολιτικός, ηθικός φιλόσοφος και ανθρωπολόγος.
Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters