Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΣΒΟΥΡΙΧΤΗ !! «Σφαλιάρα» για την Ελλάδα, τα δώρα στην Τουρκία πολλών ΔΙΣ ευρώ, από την Ευρώπη, χωρίς ΚΑΜΙΑ δέσμευση! Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

editorial-30-11
ΚΙ Ο "ΔΙΚΟΣ" ΜΑΣ, ή ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ; ο ΑΛΕΞΗΣ ντέ, χαζογέλαγε .. υποκλινόμενος με δουλοπρέπεια μπροστά στον Αχμέτ Τσογλάν. Ενώ όλοι κρατούσαν την αναπνοή τους τις προηγούμενες ημέρες για το επικίνδυνο γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζει η Τουρκία και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό για τη χώρα του ισλαμιστή ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι τρίβουν τώρα τα μάτια τους από τα τεράστια οφέλη που είχε η Τουρκία από τη χθεσινή σύνοδο κορυφής....

Πιο ενδιαφέρον ακόμη είναι το κόστος που πληρώνει πλέον η Ελλάδα για αυτά τα δώρα που δόθηκαν απλόχερα στην Τουρκία. Ενώ λοιπόν ήταν αδύνατο για την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με την κυβέρνηση έστω σε κάποια βασικά σημεία για τη διαχείριση του προσφυγικού, η Ελλάδα, μία ημέρα αργότερα είτε ήταν παρούσα, είτε απούσα από τη σύνοδο, ένα και το αυτό.
Η μεγαλύτερη σφαλιάρα για την ελληνική εξωτερική πολιτική ήταν και το βασικό δώρο που πήρε ο Ερντογάν, δηλαδή η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται μόνο για πλήρη αγνόηση των πάγιων θέσεων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και για ζωτικό θέμα της κυπριακής δημοκρατίας και της προστασίας της Κύπρου από τις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας.
Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτά και τα 3 δις ως μία πρώτη εισφορά, για όσα θα παραλάβει η Τουρκία σε χρήμα για τους πρόσφυγες – στη συμφωνία δεν περιλαμβάνονται όροι αξιολόγησης για το πώς θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα – αλλά και η κατάργηση, υπό προϋποθέσεις της βίζας για τους Τούρκους που θα ταξιδεύουν στην Ευρώπη – και τέλος όλα αυτά για να ικανοποιήσει η Τουρκία τις διεθνείς υποχρεώσεις που ούτως ή άλλως έχει ως χώρα, τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε τον εκνευρισμό του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτός ο εκνευρισμός έγινε ολοφάνερος με τα tweets στους επίσημους λογαριασμούς του πρωθυπουργού, τον ελληνικό και τον αγγλικό. Παράλληλα ολοφάνερη ήταν η άνεση και γενναιοδωρία με την οποία απάντησε ο Νταβούτογλου.
Αλέξης Τσίπρας: Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί, όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. Είναι ανόητο και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στο Αιγαίο. Ξοδεύουμε δις για εξοπλισμούς. Εσείς για να παραβιάζετε, εμείς για να σας αναχαιτίζουμε.
Σε αυτά τα επιθετικά μηνύματα ο Νταβούτογλου απάντησε απλώς με ένα: «Τα σχόλια για τους πιλότους του @atsipras δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας. Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα».
Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Νταβούτογλου δεν είχε ανάγκη να απαντήσει σε καμία πρόκληση, γιατί ένιωθε ήδη νικητής.
Και πώς να μην νιώθει άλλωστε, αφού εν τέλει η Τουρκία κατάφερε να διατηρήσει για άλλη μία φορά το διπλό παιχνίδι επέκτασης των συμφερόντων της σε Ανατολή (Συρία – συνεργασία με τον ISIS) και Δύση (προώθηση ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ-στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ). Εν μία νυκτί, ουσιαστικά η Τουρκία έβγαλε πολύ περισσότερα από όσα θα χάσει από τις κυρώσεις της Ρωσίας.
Η πανηγυρική νίκη της Τουρκίας επισφραγίστηκε και από τα επόμενα tweets του Έλληνα πρωθυπουργού, που ήταν στο ακριβώς αντίθετο κλίμα. «Σημαντική Σύνοδος σήμερα για την ΕΕ, την Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή μας. Ευκαιρία για ειλικρινή απαραίτητο διάλογο για Προσφυγικό, ανάγκη επίλυσης Κυπριακού, Συριακό, Αιγαίο. Στηρίζουμε την προώθηση ενταξιακής διαδικασίας στο υφιστάμενο διαπραγματευτικό πλαίσιο. Είμαστε στην ίδια γειτονιά και πρέπει να μιλάμε με ειλικρίνεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύσεις».
Σε αντάλλαγμα όλων αυτών η Τουρκία, θα φυλά καλύτερα τα σύνορά της, θα δέχεται πίσω μετανάστες που δεν είχαν τα απαραίτητα για την παροχή ασύλου και θα δημιουργήσει κέντρα ταυτοποίησης – hot spots για τους πρόσφυγες που είναι και το μόνο που δεν αποτελούσε ήδη υποχρέωσή της. Ελλάδα και Κύπρος από την άλλη χάνουν το τελευταίο βέτο πίεσης στο Κυπριακό και μπαίνουν σε μία νέα εποχή διαπραγματεύσεων με τις δηλώσεις Γιούνκερ να καταδεικνύουν ότι η επίλυσή του θα γίνει με συνοπτικές διαδικασίες. Όσα έγιναν στη χθεσινή Σύνοδο δεν μας αφήνουν καμία ελπίδα για τους όρους με τους οποίους θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό από εδώ και στο εξής.
Αν τώρα θυμηθούμε και την επιδίωξη της ελληνικής πλευράς για δημοσιονομική χαλάρωση με δικαιολογία το προσφυγικό, τότε ο τίτλος που ταιριάζει στη χθεσινή πανωλεθρία είναι, «Πήγαμε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/blog-post_817.html

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ Κα ΜΕΡΚΕΛ στην Ε.Ε; Πάρτους και ... "Βοήθειά" σου!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ

11


Όπως σε κάθε αυτοκρατορία της ιστορίας έτσι και στο οθωμανικό κράτος υπήρχαν διάφορα είδη βασανιστηρίων. Τα βασανιστήρια της αυτοκρατορίας αυτής που διήρκεσε 600 χρόνια και εξαπλώθηκε σε τρεις ηπείρους, ακόμη συνεχίζουν να συζητούνται. Να λοιπόν εκείνα τα αξέχαστα βασανιστήρια…
 2

Το βασανιστήριο με το τσιγκέλι

Το τσιγκέλι για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε από τους Οθωμανούς ως εργαλείο βασανισμού και εκτελέσεων. Το τσιγκέλι κατασκευαζόταν με χοντρά μαδέρια και έμοιαζε με πύργο. Πάνω του κρέμονταν τσιγκέλια διαφόρου μήκους που κρέμονταν με την μύτη προς τα πάνω. Οι κρατούμενοι ήταν γυμνοί με δεμένα σφιχτά τα χέρια και τα πόδια και με την βοήθεια των σκοινιών τους άφηναν πάνω στην μύτη από τα τσιγκέλια.
korkunc-osmanli-iskenceleri-1149833

Ουρά αλόγου

Έβαζαν σιγά σιγά ουρά αλόγου στον πρωκτό του θύματος και την τραβούσαν απότομα. Λόγω της μορφής της ουράς, βγαίνοντας έβγαζε και αρκετά κρέατα από το θύμα. Η ίδια πρακτική εφαρμοζόταν και στον οισοφάγο.

 1

4

Λάκκος

Έβαζαν τον ένοχο σε βαρέλι ή σε προκατασκευασμένο λάκκο και τον έβαζαν να φάει πάρα πολύ. Το θύμα μη μπορώντας να αφοδεύσει, άρχιζε εντέλει να αφοδεύει μέσα στο βαρέλι ή στον λάκκο όπου βρισκόταν και τότε άρχιζε να σαπίζει και ο ίδιος.

5

Βγάλσιμο δοντιών και νυχιών

6

Κλείσιμο σε σπηλιά και κάπνισμα

Έκλειναν έναν ή περισσότερους ενόχους σε σπηλιά και ακολούθως διασφάλιζαν τον θάνατο τους δια της πρόκλησης καπνού μέσα στην σπηλιά.

7

Φάλαγγα

Ποντίκι

8

Έβαζαν τον ένοχο να κάτσει σε μια πολυθρόνα με τρύπα στο μέσο και ακολούθως από κάτω την ζέσταιναν σιγά-σιγά. Το ποντίκι κινητοποιημένο από την ζέστη μη μπορώντας να φύγει από αλλού, άρχιζε να ροκανίζει την οπή του πρωκτού.

9

Γδάρσιμο

Έβγαζαν το δέρμα του ενόχου και ακολούθως έτσι όπως ήταν τον πετούσαν στην θάλασσα.

10

Βγάλσιμο ματιών με πυρακτωμένα σίδερα.

11

Σπάσιμο χεριών και ποδιών και ρίξιμο καυτού ξυδιού στα μάτια.

14

Μοιχεία

Γυναίκες που έμεναν έγκυες μετά από μοιχεία τις έβαζαν σε ένα ιδιαίτερο δωμάτιο και τις πρόσεχαν. Όταν ερχόταν η ώρα να γεννήσει της έδεναν τα χέρια από πίσω μη επιτρέποντας της έτσι να τα ανοίξει. Το μωρό μη μπορώντας να βγει από τον κόλπο, έσπαζε τον ομφάλιο λώρο και πέθαινε από ασφυξία.

15

Αναμονή μέσα σε λάκκο με αλάτι

Το θύμα αφηνόταν για μέρες μέσα σε ένα λάκκο με υγρό αλάτι και ακολούθως τον έριχναν σε κρύο νερό. Αυτό προκαλούσε πρήξιμο των κυττάρων και σοκ.

16

Ευνουχισμός

Τον καιρό των Οθωμανών οι βιαστές ευνουχίζονταν. Το διάταγμα 26 έλεγε πως ¨Θα ευνουχίζεται όποιος απαγάγει και βιάζει αγόρι ή κορίτσι¨.


17
Άντρας ο οποίος έκαμνε μοιχεία τον ευνούχιζαν και τον έβαζαν να φάει το όργανο του

19

Δέρμα καμήλας

Έβαζαν δεμένο τον ένοχο κάτω από τον ήλιο και του έβγαζαν τα μαλλιά. Ακολούθως έλιωναν πάνω στο κρανίο του δέρμα καμήλας ή κατσίκας που κολλούσε εκεί. Καθώς μετά οι τρίχες του δεν μπορούσαν να βγουν, στρέφονταν προς τα μέσα του κρανίου και όταν έφταναν στον εγκέφαλο, επερχόταν και ο θάνατος.

http://tourkikanea.gr/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/blog-post_788.html


ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΟΛΕΜΟΣ!! Τουρκικό Μπλόκο στα Ρωσικά Πλοία στα Δαρδανέλια… Ο Πούτιν Απαντά με 150 Χιλιάδες Στρατιώτες

tourkoi-ploio
ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΤΥΧΟΝ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΡΑΓΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ . ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΖΩΡΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


  ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΖΩΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ (ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ) ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ . ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΖΙΡΙΝΟΦΣΚΙ ΑΡΚΕΙ ΜΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ 15μ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

ΠΕΡΑΝ  ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ , ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΙΣΩΣ ΤΟΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ , ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΝΑ  ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΙΣ Ε.Δ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩ ΩΣΤΕ :
ΠΡΩΤΟΝ  ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΕΝΕΔΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΡΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕ
ΤΡΙΤΟΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ , ΤΙΣ ΗΠΑ κλπ
ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΝΤΙΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ

ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ   ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΡΩΣΙΑΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο  ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ  .


ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ… ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΚΛΕNOYN TA ΣΤΕΝΑ… ΤΥΜΠΑΜΑ
ΠΟΛΕΜΟΥ ΗΧΟΥΝ…


Ο Πόλεμος θα Αρχίσει από την Συρία…


Η Τουρκία, μετά και τα Δώρα στην Σύνοδο Κορυφής, Κάνει πράξη την
Απειλή της και Πυροδοτεί την Έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου…


Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι ξεκίνησαν έναν de facto αποκλεισμό των
ρωσικών ναυτικής πλοίων, και της διέλευσης τους μέσω των Δαρδανελίων και των
Στενών του Βοσπόρου, ανάμεσα στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με το
σύστημα παρακολούθησης AIS για την κυκλοφορία των θαλάσσιων σκαφών, μόνο
τουρκικά σκάφη κινούνται κατά μήκος του Βοσπόρου, και των Δαρδανελίων, και δεν
υπάρχει οποιαδήποτε άλλη κίνηση οποιουδήποτε.


Την ίδια στιγμή, τόσο στη Μαύρη Θάλασσα, και στη Μεσόγειο, υπάρχει
ένα μικρό σύμπλεγμα πλοίων υπό ρωσική σημαία, που απλά κάθονται και περιμένουν.
Παράλληλα, από Σεβαστούπολη και Novorossiisk προς την κατεύθυνση του Βοσπόρου,
ρωσικά σκάφη δεν κινούνται.


xartis


Αυτό επιβεβαιώνει εμμέσως την είδηση πως η Τουρκία μπορεί να
μπλοκάρει την κίνηση των ρωσικών πλοίων στα Δαρδανέλια και τα Στενά του
Βοσπόρου σύμφωνα με τη Συνθήκητου Μοντρέ.


Από την άλλη μεριά, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν – ο οποίος
θεωρεί αιτία πολέμου το κλείσιμο των Στενών – ετοιμάζεται να απαντήσει με
αποστολή 150 χιλιάδων στρατιωτών στη Συρία… Με στόχο την ανακατάληψη της Raqqa,
που αποτελεί προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης (ISIS)


hellasforce
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/11/150.html

ΟΗΕ: 16.000 παιδιά απο Συρία θυματα Τουρκικού εμπορίου οργάνων

tourkia-kemal-arxeiou

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΑΝΤΑΜΟΙΒΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΟΙ ΑΣΙΑΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΖΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .

ΚΑΜΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗ ΝΤΑΒΟΥΝΤΟΓΛΟΥ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΤΟΥ Ι.Κ , ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΟΥΝ.

 ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ 3ου Π.Π.  ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.

ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ


ΟΗΕ:
16.000 παιδιά απο Συρία θυματα Τουρκικού εμπορίου οργάνων

θυματα Τουρκικού εμπορίου οργάνων


ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ… Να εξηγήσουν γιατί συγκάλυψαν την καταγγελία – βόμβα
στον ΟΗΕ για την γενοκτονία παιδιών από τους τούρκους εμπόρους οργάνων.


Δικαιώνεται ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ που είχε χαρακτηρίσει την Τουρκία
ως «κράτος βρυκόλακα».


Δείτε το βίντεο από την επίσημη συζήτηση στον ΟΗΕ για την σφαγή
18,000 παιδιών από την Συρία που βρίσκονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην
Τουρκία.

Παιδιά κομματιάζονται για τα όργανα τους, από ένα κράτος –
βρυκόλακα που όμως θεωρείται σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και ετοιμάζεται για είσοδο στην
ΕΕ.
Μία ασύλληπτη γενοκτονία που όμως απέκρυψαν όλα τα δυτικά ΜΜ»Ε», παρά το ότι η
συζήτηση διεξάγεται στον ΟΗΕ παρουσία δημοσιογράφων. Η απάντηση του…
…εκπροσώπου; Ναι, έχουμε καταγγελίες, το ψάχνουμε, θα σχηματίσουμε ειδική
επιτροπή κλπ. Την ώρα που η σφαγή παιδιών συνεχίζεται…

Ποιός θυμάται την σφαγή των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου σε Αλβανικό
έδαφος για τον ίδιο λόγο; Από τα ίδια κτήνη; Από τους υπανθρώπους που όμως
έχουν δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος για να κλείνουν τα στόματα δημοσιογράφων,
πολιτικών και λειτουργών κάθε είδους;


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ
ΛΕΓΕΤΑΙ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ» ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ; ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ;



Το θέμα το είχε αποκαλύψει το Ολυμπία εδώ και αρκετό καιρό. Πάλι
θάφτηκε σε απόλυτη σιωπή.


hellasforce
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/11/16000.html
.

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Πανικός με τα "κατεβασμένα" tweets του Τσίπρα στα διεθνή ΜΜΕ - Απορίες προκάλεσε η υπαναχώρηση του πρωθυπουργού [photos]

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε το χθεσινό «επεισόδιο» στο Twitter μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου στα διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς... τελικά τα επίμαχα tweet "κατέβηκαν" δημιουργώντας έτσι την εντύπωση ότι η ελληνική ηγεσία φοβήθηκε τις αντιδράσεις.

 Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να διαγράψει τα επίμαχα tweets έδειξε "άτακτη υποχώρηση". Εντύπωση όμως κάνει ότι τα δυτικά ΜΜΕ επέλεξαν να προστατέψουν την Τουρκία αδιαφορώντας για τις παραβιάσεις του Αιγαίου, αλλά και για το γεγονός ότι φαίνεται να επιθυμούν την ένταξη μιας μουσουλμανικής χώρας στην ΕΕ, στην οποία αποδεδειγμένα διαβιούν χιλιάδες τζιχαντιστών, που από θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ, αφού θα καταργηθεί η έκδοση βίζας.


 «Ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε λογομαχία μέσω Twitter με τον Τούρκο ομόλογό του, σε μια κίνηση που υπονόμευσε τις προσπάθειες της ΕΕ να επανεκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία», σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg και συνεχίζει: «Η λογομαχία απείλησε να να υποβαθμίσει τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής». Bloomberg: Ο Τσίπρας «πειράζει» την Τουρκία στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ «Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ασυνήθιστη κίνηση να χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να ασκήσει κριτική στον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις ενέργειες της αεροπορίας της Τουρκίας, πριν σβήσει τα tweets του», σχολιάζει η αγγλική εφημερίδα The Guardian.

 Ο αρθρογράφος επιμένει σε δύο σημεία: Πως το συμβάν θεωρείται «πάρα πολύ ασυνήθιστο» και πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έσβησε μόνο από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του τα επίμαχα tweets. Στέκεται επίσης στο γεγονός πως ο Τσίπρας δεν διευκρίνισε εάν τα όσα μετέφερε στο Twitter του ειπώθηκαν μέσα στην Σύνοδο ή εάν γράφτηκαν ειδικά για τα social media. «Πολύ γρήγορα άναψε φωτιά στο Twitter, καθώς πολλοί χρήστες καταδίκασαν τον Αλέξη Τσίπρα για την διεξαγωγή ενός τέτοιου διαλόγου, με κάποιους πάντως να τον υποστηρίζουν», σημειώνει ο Guardian. Guardian: Ο Έλληνας πρωθυπουργός «την πέφτει» στον Τούρκο στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού τζετ


 Στο θέμα αναφέρεται και το BBC, που γράφει χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον τούρκο ομόλογό του μέσω Twitter, προκαλώντας την επίπληξή του ως απάντηση». Το δημοσίευμα φιλοξενεί και απόψεις χρηστών του κοινωνικού δικτύου, που μεταξύ άλλων, γράφουν: «Ο Τσίπρας κάνει επίδειξη των διπλωματικών του ικανοτήτων», «Οι αποψινές ανοησίες του Τσίπρα επισημαίνουν απλώς τον ερασιτεχνισμό του στη διπλωματία και την έλλειψη κατεύθυνσης στην εξωτερική πολιτική. Δεν υπάρχει σχέδιο», ενώ πολλοί κάνουν λόγο για «επικοινωνιακή καταστροφή». BBC: Ο Τσίπρας ξεσπάει στο Twitter για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου από την Τουρκία Δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ κατακεραύνωσαν μέσω του Twitter τους τις κινήσεις του πρωθυπουργού, με τον Ντάνι Κεμπ του Γαλλικού Πρακτορείου να γράφει για «απίστευτη σειρά tweets από τον Έλληνα πρωθυπουργό», αλλά και τον Μάθιου βον Ροχ του Spiegel που εξεπλάγην όταν τα tweets σβήστηκαν! «Απίστευτη σειρά tweets από τον Τσίπρα στον τούρκο πρωθυπουργό», γράφει ο δημοσιογράφος του AFP «Περίεργο.


Τα tweets διεγράφησαν», σημειώνει ο δημοσιογράφος του Spiegel και ριτουιτάρει ο επίσημος λογαριασμός του γερμανικού περιοδικού Στο θέμα αναφέρονται μέσα ενημέρωσης και πέραν του Ατλαντικού, όπως το δίκτυο CBC, αλλά και ρωσικά μίντια, που αν και «επαινούν» τον Τσίπρα για την «επίθεση» στην Άγκυρα, σημειώνουν με έκπληξη και απορία πως για «αδιευκρίνιστους λόγους μέχρι στιγμής» οι επίμαχες αναρτήσεις διεγράφησαν. Θέμα και στα ρωσικά ΜΜΕ η επίθεση Τσίπρα στον Νταβούτογλου



Πηγή
tro-ma-ktiko
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/11/tweets-photos.html

ΝΕΑ συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν (Αυτοί πάνε για σοβαρό .. δεσμό!!) στο περιθώριο της Συνόδου για το κλίμα - ΒΙΝΤΕΟ

Συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου για το κλίμα - ΒΙΝΤΕΟ

(ΦΩΤΟ. ΠΟΥΘΕΝΑ πάλι Ελληνική σημαία έτσι;)
Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα COP21, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.  Στην συνομιλία τους εκτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ Τουρκίας, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία.  Δεν παντρεύονται να ησυχάσουμε κι απ τους δυό τους;
Δείτε το βίντεο>>



http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/blog-post_846.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΧΑΡΙΖΕΙ» ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS !!!


ΞΕΝΑ FUNDS ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ
Το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εφευρίσκει πλήθος τρόπων για να επιβάλλει φόρους και πρόστιμα αλλά κωφεύει όταν πρόκειται να εισπράξει χρήματα από ξένους !!!
Έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 4 εκατ. ευρώ αλλά δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ !!!

Στα παλαιότερα των υποδημάτων της έχει γράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις επανειλημμένες οχλήσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις ώστε να μπορούν να εισπραχθούν τα πρόστιμα που επιβάλλονται σε ξένους επενδυτές.

Το απίστευτο Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εφευρίσκει πλήθος τρόπων για να επιβάλλει φόρους αλλά και πρόστιμα αλλά κωφεύει όταν πρόκειται να εισπράξει χρήματα από ξένους , με την υπόθεση πλέον να εξελίσσεται σε σκάνδαλο καθώς κατ ουσίαν «χαρίζονται» πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ξένους για χρηματιστηριακά παιγνίδια.
Μόνο για την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 4 εκατ. Ευρώ αλλά δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα Ευρώ.
Μάλιστα η υπόθεση έχει λάβει διαστάσεις τραγέλαφου καθώς εμφανίστηκαν ξένα funds πρόθυμα να πληρώσουν αλλά δεν βρήκαν τον … τρόπο.
Και αυτό γιατί το «αθάνατο» ελληνικό δημόσιο δεν έχει θεσπίσει διαδικασία για να εισπράττονται τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται.
Και τα πρόστιμα δεν μπορούν να εισπραχθούν για ένα μοναδικό λόγο. Και αυτός δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου στην Ελλάδα.

Όμως το ελληνικό κράτος με την υφιστάμενη νομοθεσία δεν μπορεί να εισπράξει οποιοδήποτε έσοδο από διοικητικό πρόστιμο αν αυτός στον οποίο επιβάλλεται το πρόστιμο δεν διαθέτει ελληνικό ΑΦΜ.
Έτσι στο παρελθόν όσοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές (ελάχιστο ποσοστό) στους οποίους έχουν επιβληθεί πρόστιμα απευθύνθηκαν στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί αλλά έλαβαν την απάντηση ότι δεν μπορούμε να εισπράξουμε γιατί δεν έχετε ΑΦΜ.
Αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν σε καμία σοβαρή χώρα όπως η Μεγάλη Βρετανία όπου ουδείς γλιτώνει πρόστιμα που επιβάλει το FSA (η αντίστοιχη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).
Η αδυναμία είσπραξης των προστίμων είναι πλέον κοινό μυστικό στους ξένους παίκτες αλλά και τους Έλληνες μεγάλους επενδυτές-παύλα τζογαδόρους με εμφανή τον κίνδυνο η Χρηματιστηριακή Αγορά να μετατραπεί σε ζούγκλα αφού κανένας δεν φοβάται την επιβολή χρηματικών ποινών καθώς είναι άνευ αντικρίσματος.

Νίκος Καρούτζος

πηγη: bankingnews.gr
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/funds_30.html

Γερμανία: 1.200 στρατιώτες και έξι Tornado στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους


Με 1200 στρατιώτες και έξι αεροσκάφη τύπου Tornado θα συμμετάσχει η Γερμανία στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Οι γερμανικές δυνάμεις, που θα αναλάβουν κυρίως αποστολές αναγνώρισης, αναμένεται να μεταβούν στην περιοχή αμέσως μετά την σχετική έγκριση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, η οποία εκτιμάται ότι θα δοθεί πριν από το τέλος του έτους.

«Από στρατιωτική άποψη, θα χρειαστούν περί τα 1200 άτομα για τη λειτουργία αεροσκαφών και πλοίων» δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag» ο αρχηγός των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Φόλκερ Βίκερ και επισημαίνει ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή συμμετοχή της Γερμανίας στο εξωτερικό.

Διευκρινίζει πάντως ότι δεν πιστεύει ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή των γερμανικών δυνάμεων σε βομβαρδισμούς.

«Υπό στρατιωτική έννοια, αυτό που έχει νόημα είναι αυτό που
είναι απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που είναι απαραίτητο είναι η ικανότητά μας στην αναγνώριση» αναφέρει ο στρατηγός και προσθέτει ότι «τα αεροσκάφη τύπου Tornado - η Γερμανία θα προσφέρει τέσσερα ως έξι - θα συμβάλουν σε αυτό σημαντικά».

Τα γερμανικά Tornado θα σταθμεύσουν πιθανότατα στη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας και στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/11/1200-tornado.html

Αυτός είναι ο ψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου - Ξεπερνά κάθε φαντασία!

Πολύ σύντομα το Ντουμπάι, νικήτρια πόλη παγκοσμίως για τα μεγαλύτερα, ψηλότερα και πιο ακριβά κτίρια της θα έχει ανταγωνιστή, τη Σαουδική Αραβία. Ο ψηλότερος ουρανοξύστης του Ντουμπάι μπορεί να χάσει τη θέση του από το βιβλίο Γκίνες αν η Σαουδική Αραβία καταφέρει να ολοκληρώσει την κατασκευή του Jeddah Tower.



newsbomb.gr
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/11/blog-post_974.html

Όσα νομίζεις ότι ξέρεις, δεν μπαίνεις στο κόπο να τα μάθεις


του Γιάννη Αραχωβίτη
Γενικώς παρατηρώ, και είναι στην ανθρώπινη φύση, να νομίζουμε ότι ξέρουμε πολλά, ότι είμαστε ειδικοί στις επιχειρήσεις και βαθυγνώστες της ανθρώπινης ψυχολογίας  και της συμπεριφοράς.
Γενικώς συμπεριφερόμαστε σαν «ξερόλες». Με ένας ύφος που είναι σαν να λέει. « Εγώ δεν χρειάζεται να μάθω, να ακούσω, να κάτσω στο θρανίο».
Όταν όμως, σε κάποιον τέτοιο τύπο, του απευθύνεις μια ερώτηση , για παράδειγμα «Γιατί είσαι άνεργος;”  Ή “γιατί δεν τρως υγιεινά» ‘η «γιατί πιστεύεις στην τάδε φιλοσοφία;” Οι απαντήσεις που θα πάρεις θα είναι αόριστες, θα κατηγορούν διάφορες καταστάσεις, τα επιχειρήματα θα είναι αίολα και αστήριχτα.
Και όταν διπλώσεις την ερώτηση και του πεις «Οκ, αλλά αρκετοί άλλοι φαίνεται να πετυχαίνουν αρκετά πράγματα. Αυτό πως το εξηγείς;”  Τότε πολύ εύκολα και βιαστικά ακούς την απάντηση « Έλα μωρέ αυτοί τα πιάνουν, κλέβουν, ήταν τυχεροί, τους έκατσε η καλή κ.λ.π.»
Φαίνεται να μην περνάει καν από το μυαλό τους ότι ενδεχομένως αυτοί (οι πετυχημένοι) μπορεί να έχουν καθημερινούς στόχους, να έχουν δεξιότητες, να έχουν επενδύσει στον εαυτό τους μαθαίνοντας από άλλους που ήξεραν, ότι συνεχώς προσπαθούν για το καλύτερο και ότι συνεχώς παραμένουν ενεργοί μαθητές στην ζωή. Ο σύγχρονος άνθρωπος, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να επενδύει στις γνώσεις τους, στις ικανότητές του, στο πως μπορεί να πετύχει περισσότερα, καλύτερα, ευκολότερα, φτηνότερα και γρηγορότερα αποτελέσματα (προϊόντα/ υπηρεσίες προς τους άλλους) στην ζωή του.

Οι αγορές αλλάζουν με τρομακτικό ρυθμό. Όποιος νομίζει ότι ξέρει γελιέται. Χρειαζόμαστε συνεχή αναβάθμιση. Όποιος το παίζει ξερόλας θα πληρώσει το τίμημα του εγωισμού του ξανά και ξανά. Με τέτοια μυαλά και νοοτροπία κανείς δεν μπορεί να σταθεί , πόσο μάλιστα να προοδεύσει στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο. Η εκπαίδευση στην στα χρόνια μας (έγινε)  είναι μια συνεχής και δια βίου κατάσταση και αναγκαιότητα. Εκεί που νομίζεις ότι κάλυψες τα κενά σου, εκεί βρίσκεις τον εαυτό σου να τρως την σκόνη από όσους σε προσπέρασαν.
Και εντάξει όσο κα να προσπαθήσεις δεν είναι δυνατόν να μάθεις τα πάντα , ούτε και να γίνεις ειδήμων  επί παντός επιστητού.
Όμως το πρόβλημα είναι όταν κουβαλάς την νοοτροπία και τα μυαλά του ξερόλα. Τότε είναι που το πράγμα ξεπερνάει ακόμα και την απλή βλακεία. Γιατί ουσιαστικά είναι σαν να σκάβουμε οι ίδιοι τον τάφο μας με την στάση μας.
Κανείς δεν πρόκειται να μάθει ή να κάνει αφιλοκερδώς  πράγματα που οφείλεις να χειριστείς και να αναλάβεις εσύ. Κανείς δεν μπορεί να σε κάνει να σκέφτεσαι καλύτερα, εξυπνότερα, αποτελεσματικότερα  αν  ζεις στον κόσμο σου και το μόνο που λες είναι «Εγώ τα ξέρω αυτά». Για να κτίσεις ωραίο σώμα θα πρέπει εσύ ο ίδιος να γυμναστείς. Για να γίνεις καλύτερος επαγγελματίας, θα πρέπει να προπονείσαι , να εξοπλίζεσαι και βελτιώνεσαι συνεχώς. Το τρέξιμο τελειώνει στο τέλος της κούρσας. Το ίδιο συμβαίνει και με την μάθηση. Γηράσκω αεί διδασκόμενος έλεγε ένας σοφός, ονόματι Σόλων. Ποτέ άλλοτε αυτή η ρήση (το δίδαγμά της)  δεν ήταν πιο απαραίτητη από το σήμερα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, Η ΗΛΙΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΤΗΛΕΠΡΟΒΟΛΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ) ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


 
Μέσα από τις τρεις επιβλητικές τηλεπροβολές προβάλλεται σε ψηφιακή αναπαράσταση το σύνολο των ιερών, των ναών και των κτηρίων του ιερού χώρου της Ολυμπίας και της Ήλιδας.
                                                          ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ  1
                        
 
                                                         ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ  2
 
 
                                                      ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ  3
 
 
Ιστορικό

Στη δυτική Πελοπόννησο, στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Απλώνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του κατάφυτου Κρονίου λόφου, μεταξύ των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου, που ενώνονται σε αυτή την περιοχή. Παρά την απομονωμένη θέση της κοντά στη δυτική ακτή της Πελοποννήσου, η Ολυμπία καθιερώθηκε στο πανελλήνιο ως το σημαντικότερο θρησκευτικό και αθλητικό κέντρο. Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η απαρχή της λατρείας και των μυθικών αναμετρήσεων που έλαβαν χώρα στην Ολυμπία χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι τοπικοί μύθοι σχετικά με τον ισχυρό βασιλιά της περιοχής, τον ξακουστό Πέλοπα, και τον ποτάμιο θεό Αλφειό, φανερώνουν τους ισχυρούς δεσμούς του ιερού τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση. 

Τα παλαιότερα ευρήματα στο χώρο της Ολυμπίας εντοπίζονται στους νότιους πρόποδες του Κρονίου λόφου, εκεί όπου αναπτύχθηκαν τα πρώτα ιερά και οι προϊστορικές λατρείες. Μεγάλος αριθμός οστράκων, που χρονολογούνται στην Τελική Νεολιθική εποχή (4η χιλιετία π.Χ.), βρέθηκαν στο βόρειο πρανές του σταδίου. Ίχνη κατοίκησης και των τριών περιόδων της Εποχής του Χαλκού έχουν εντοπισθεί στην ευρύτερη περιοχή της Άλτεως και του Νέου Μουσείου. Στην Πρωτοελλαδική ΙΙ περίοδο (2800-2300 π.Χ.) κατασκευάσθηκε μεγάλος τύμβος, που αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του Πελοπίου, και στην Πρωτοελλαδική ΙΙΙ περίοδο (2150-2000 π.Χ.) οικοδομήθηκαν τα πρώτα αψιδωτά κτήρια του οικισμού. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, τον 11ο αιώνα π.Χ. στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπίας εγκαταστάθηκαν οι Αιτωλοί, με αρχηγό τον Όξυλο, οι οποίοι ίδρυσαν το κράτος της Ήλιδας. Προς τα τέλη της μυκηναϊκής εποχής πιθανότατα διαμορφώθηκε και το παλαιότερο πρωτόγονο ιερό, αφιερωμένο σε τοπικές και πανελλήνιες θεότητες. 

Γύρω στο 10ο-9ο αι. π.Χ. άρχισε να διαμορφώνεται η Άλτις, το ιερό άλσος που ήταν κατάφυτο με αγριελιές, πεύκα, πλατάνια, λεύκες και δρυς. Τότε καθιερώθηκε η λατρεία του Δία, και η Ολυμπία από τόπος κατοίκησης έγινε τόπος λατρείας. Για αρκετό καιρό μέσα στο ιερό δεν υπήρχαν οικοδομήματα, παρά μόνο η Άλτις, που προστατευόταν από περίβολο, μέσα στον οποίο υπήρχαν βωμοί για τις θυσίες στους θεούς και ο τύμβος του Πελοπίου. Τα πολυάριθμα αναθήματα, κυρίως ειδώλια, χάλκινοι λέβητες και τρίποδες τοποθετούνταν στην ύπαιθρο, πάνω σε κλαδιά δένδρων και σε βωμούς. Στην Γεωμετρική εποχή χρονολογούνται και τα πρώτα ειδώλια που απεικονίζουν τον Δία, τον κύριο του ιερού. Το 776 π.Χ. αναδιοργανώθηκαν προς τιμήν του οι αγώνες, από τον Ίφιτο, βασιλιά της Ήλιδας, από τον Κλεοσθένη της Πίσας και τον Λυκούργο της Σπάρτης, οι οποίοι θέσπισαν και την ιερή εκεχειρία. Τα Ολύμπια τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια και σύντομα απέκτησαν πανελλήνιο χαρακτήρα. 

Στην Αρχαϊκή εποχή άρχισε η μεγάλη ανάπτυξη του ιερού, όπως δείχνουν τα χιλιάδες αφιερώματα της περιόδου, όπλα, ειδώλια, λέβητες και πολλά άλλα, ενώ τότε οικοδομήθηκαν τα πρώτα μνημειακά κτήρια: ο ναός της Ήρας, το Πρυτανείο, το Βουλευτήριο, οι θησαυροί και το πρώτο στάδιο. Η ακμή του ιερού συνεχίσθηκε και στην κλασική εποχή, όταν κτίσθηκε ο μεγαλοπρεπής ναός του Δία (470-456 π.Χ.), λουτρά, στοές, θησαυροί, βοηθητικά κτήρια, και το στάδιο, το οποίο μεταφέρθηκε ανατολικότερα των δύο αρχαϊκών, εκτός της ιεράς Άλτεως. Πολυάριθμα ήταν και τα αφιερώματα που προσέφεραν οι πιστοί. Οι χιλιάδες ανδριάντες και άλλα πολύτιμα έργα που υπήρχαν σε όλο τον ιερό χώρο της Άλτεως χάθηκαν, δεδομένου ότι το ιερό συλήθηκε αρκετές φορές κατά την αρχαιότητα, ιδιαίτερα στη Ρωμαϊκή εποχή. Κατά την Ελληνιστική εποχή συνεχίσθηκε η ανέγερση οικοδομημάτων κυρίως κοσμικού χαρακτήρα, όπως το γυμνάσιο και η παλαίστρα, και στα ρωμαϊκά χρόνια έγιναν μετασκευές στα υπάρχοντα κτήρια. Οικοδομήθηκαν επίσης θέρμες, πολυτελείς κατοικίες και το υδραγωγείο. Το ιερό λεηλατήθηκε, προκειμένου τα εξαίρετα αφιερώματα να κοσμήσουν ρωμαϊκές επαύλεις. 

Η λειτουργία του συνεχίσθηκε κανονικά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια επί Μεγάλου Κωνσταντίνου. Το 393 μ.Χ. έγιναν οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και λίγο αργότερα ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α΄, με διάταγμά του απαγόρευσε οριστικά την τέλεσή τους, ενώ επί Θεοδοσίου Β΄, επήλθε η οριστική καταστροφή του ιερού (426 μ.Χ.). Στα μέσα του 5ου αι. μ.Χ. επάνω στα ήδη ερειπωμένα κτίσματα αναπτύχθηκε μικρός χριστιανικός οικισμός, και το εργαστήριο του Φειδία μετατράπηκε σε παλαιοχριστιανική βασιλική. Δύο μεγάλοι σεισμοί, το 522 και 551 μ.Χ. προκάλεσαν την οριστική καταστροφή του ιερού, εφ' όσον τότε κατέρρευσαν όσα κτήρια είχαν απομείνει όρθια, μεταξύ αυτών και ο ναός του Δία. Στους αιώνες που ακολούθησαν ο χώρος καλύφθηκε από τις πλημμύρες των ποταμών Αλφειού και Κλαδέου και από τις κατολισθήσεις του Κρονίου λόφου και η Ολυμπία πέρασε στη λησμονιά με τα ερείπια καλυμμένα από επίχωση 5-7 μέτρων. Η περιοχή ονομάσθηκε Αντίλαλος και μόλις το 1766 εντοπίσθηκε η θέση του αρχαίου ιερού. 

Η πρώτη ανασκαφή στο χώρο διεξήχθη το 1829 από τη Γαλλική Επιστημονική Αποστολή στην Πελοπόννησο, με επικεφαλή το στρατηγό N. J. Maison. Τότε αποκαλύφθηκε μέρος του ναού του Δία και τμήματα των μετοπών που τον κοσμούσαν, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο του Λούβρου. Η συστηματική έρευνα του ιερού άρχισε το 1875 από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και με διακοπές συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι πιο πρόσφατες έρευνες, την τελευταία δεκαετία, έγιναν στο νοτιοδυτικό κτήριο, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Wurzburg και μέλους του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου κ. U. Sinn, και στα προϊστορικά κτήρια του ιερού, υπό τη διεύθυνση του Δρ Η. Kyrieleis, τ. Διευθυντή του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ιντιτούτου. Σήμερα, παράλληλα με το ανασκαφικό έργο σε όλο το χώρο του αρχαίου ιερού πραγματοποιούνται έργα συντήρησης και αναστήλωσης.



πηγές: odysseus.culture.gr-youtube
 
 
http://ellinikoskoinotismos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_31.html?spref=fb

Προτεραιότητα στο Έθνος ή στην Θρησκεία;

STAYROS_ELLINON1

Μία τερατώδης πλάνη σήμερα είναι η πεποίθηση ότι ο πόλεμος είναι Θρησκευτικός και όχι Εθνικός. Μας μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι η Θρησκεία είναι σημαντικότερη του Έθνους. Μας έμαθαν να πιστεύουμε (όχι να κατανοήσουμε) ότι αν δεν υπάρχει Θρησκεία χάνεται το Έθνος. Έτσι αποδεχθήκαμε την πλάνη ότι ο πόλεμος είναι θρησκευτικός και όχι εθνικός, αφού μας έμαθαν ότι μέσω της Θρησκείας επιβιώνει το Έθνος, και όχι ότι αν δεν υπήρχε Έθνος δεν θα υπήρχε βιώσιμο έδαφος για την όποια και κάθε Θρησκεία.
χωρίς τίτλο
Το παράδοξο είναι ότι η Θρησκεία δεν προσφέρεται για την επιβίωση ενός Έθνους εάν το Έθνος δεν την αποδεχθεί, ενώ το Έθνος προσφέρεται για την επιβίωση μίας Θρησκείας ακόμη και εάν η Θρησκεία δεν το αποδέχεται (πχ Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Ιουδαίοι, κάθε Αίρεσης αν είναι Έλληνες συγκροτούν όλοι μαζί το Έθνος, έστω και κομματιασμένο σε δόγματα). Αυτό συμβαίνει επειδή το Έθνος είναι Δεδομένο, Θεικό Δημιούργημα, γι αυτό και δεν φοβάται την Θρησκεία, ενώ η Θρησκεία είναι ανθρώπινο έως υπανθρώπινο δημιούργημα και όπως όλα τα δημιουργήματα εξαρτάται από τον Δημιουργό του και αν το Δημιούργημα θέλει στραφεί κατά του Δημιουργού τότε το Δημιούργημα φοβάται τον Δημιουργό, γι αυτό και η Θρησκεία φοβάται το Έθνος το οποίο όπως σήμερα την αποδέχεται αύριο μπορεί όχι, χωρίς να της απαγορέψει να υπάρχει σε όποιο ποσοστό. Γι αυτό και η Θρησκεία ζει διά του δογματικού προσηλυτισμού, ενώ το Έθνος διά της Κατανόησης της Ιστορίας του και των Αξιών του και της αυτόματης διαιώνισης των Ανθρώπων μέσω της Τεκνοποίησης.
Η Θρησκεία λοιπόν Φοβάται το Έθνος και όπου ο Φόβος, η Λογική παραμερίζεται.
10589575_291495917701342_109301742_n 
Το άλλο παράδοξο είναι ότι επειδή η Θρησκεία επιτρέπει την καλλιέργεια του Δογματικού Φανατισμού δεν έχει πρόβλημα να συνεισφέρει στην εξόντωση του Έθνους που την συντηρεί (εάν το Έθνος δεν προσφέρει το όλο και περισσότερο πνευματικό έδαφος ανάπτυξής της), δία της αφύσικης διαδικασιας ενσάρκωσής της στους Ανθρώπους μέσω μυστικιστικών τελετών και πνευματικών αποσυνδέσεων του Έθνους με την αληθινή Ιστορία του, βάζοντας σε προτεραιότητα την Ιστορία της Θρησκείας… παραβλέποντας ότι έτσι η Θρησκεία Εξοντώνει τον ίδιο τον Εαυτό της.
Αυτό που βιώνουμε στον πλανήτη σήμερα με πρωταγωνιστές τις Θρησκείες είναι ο παραλογισμός της υλοποίησης εξ ιδίων της καταστροφής τους. Διότι έτσι όπως έχουν κάνει τους Λαους τα τελευταία 1000-2000 χρόνια, να πιστεύουν χωρίς κατανόηση, προκαλούν μέσω αυτών αυτό που οι ίδιες πρόβλεψαν ότι θα πάθουν. Γιατί στο τέλος καμία Θρησκεία δεν θα μείνει Όρθια. Η αρρωστημένη πανυβριδική Μία Πανθρησκεία και η τυραννική υπανθρώπινη Μία Κυβέρνηση δημιουργούνται από τις ίδιες τις Θρησκείες μέσω της επιθυμίας τους να επιβληθούν στους δημιουργούς τους και να κυριαρχήσουν επάνω στο Έθνος.

images 

Η Αλήθεια είναι Μία και Μόνη. Είναι και Απλή.
Το Έθνος προυπάρχει της κάθε Θρησκείας.

Κάθε Θρησκεία δημιουργήθηκε και βασίστηκε στην Εθνική Ενότητα και Ομοψυχία. Το Έθνος Δημιούργησε (καλώς ή κακώς) την (καλή ή κακή) Θρησκεία και της επιτρέπει να υπάρχει ως δημιούργημά του, με τον ίδιο τρόπο που ένας γονιός επιτρέπει να συνυπάρχει το καλό με το κακό παιδί του.
Αν χαθεί το Έθνος, χάνεται και η Θρησκεία διά της μετάλλαξης και προσαρμογής της στις ανάγκες και επιταγές του Λαού που θα θελήσει να αφομοιώσει. Σε όσα περισσότερα εθνικά κομμάτια χωριστεί ένας Λαός τόσες Θρησκείες (και Αιρέσεις) σταδιακά δημιουργούνται διά της προσαρμογής.
Το ενιαίο και αδιαίρετο μίας Θρησκείας εξαρτάται πρωτίστως από το ενιαίο και αδιαίρετο του Έθνους.
Η Θρησκεία χρειάζεται το Έθνος για να επιβιώσει και όχι το Έθνος την Θρησκεία.
Σήμερα βρισκόμαστε στα χρόνια εκπλήρωσης «Προφητειών». Όι περισσότεροι αγωνιούν για το πώς θα επιβιώσει η Θρησκεία, αγνοώντας ότι θα την χάσουν ακριβώς επειδή η αγωνία τους για το Έθνος έπεται και δεν προηγείται. Και στο τέλος θα χάσουν την Θρησκεία επειδή πολύ απλά απαρνούνται το Έθνος τους ταυτίζοντάς το με την Θρησκεία.
image004(125)
* Ο ένας ο σταυρός (πάνω ο μινωϊκός) είναι ο ισοσκελής ελληνικός που αποτελεί και σύμβολο του έθνους, και ο άλλος είναι ο σταυρός μαρτυρίου που έγινε σύμβολο Θρησκείας που επισκίασε το εθνικό σύμβολο. Παρόλα αυτά στην ελληνική σημαία ο σταυρός είναι του έθνους παρ” ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι και αυτός είναι ο χριστιανικός.
C
……………………………………………………..

http://alfeiospotamos.gr/?p=18957

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters