Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

Απαιτούμε σαν Έλληνες αυτόχθονες και απόγονοι των αξεπέραστων πανεπιστημόνων ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,τα πνευματικά δικαιώματα όλων των κλαπέντων ΤΩΡΑ!Όπως του...cinema(cinema-τογράφου) και της...τηλε-vision(τηλε-όρασης) και του...telefhon(τηλέφωνου)...ΤΩΡΑ!

 


Δισεκατομμύρια στα πόδια της Ελλάδας. Το αντέχουμε;

Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Τώρα τελευταία, αλλά και παλιότερα, πολύς λόγος γίνεται για τον πλούτο που κρύβει η Ελλάδα. Πολλή κουβέντα γίνεται για τον πλούτο που μπορεί να εξορυχθεί και να αποφέρει αστρονομικά κέρδη. Ουράνιο, πετρέλαιο κι άλλες πρώτες ύλες που είναι περιζήτητες από την παγκόσμια βιομηχανία. Άλλοι λένε πως πρόκειται για μύθευμα ενώ άλλοι επικαλούνται επιστημονικές έρευνες. Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως τέτοιου είδους υλικό είναι κατ' ουσίαν άχρηστο εφόσον δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς μόνος σου.
Αφενός, δεν έχει η Ελλάδα τέτοια υποδομή ώστε να μπορέσει μόνη της να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο - στην περίπτωση βέβαια που υποθέσουμε ότι αυτός υπάρχει - αφετέρου, ιμπεριαλιστικές και αποικιοκρατικές τακτικές θα σε εμποδίσουν πριν καν το καταλάβεις. Πώς; Πολύ απλά. Θα θελήσεις να χτίσεις εργοστάσιο και δεν θα σου πουλάνε τα μηχανήματα. Θα θελήσεις να προσλάβεις επιστήμονες και περιέργως θα συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Θα παράγεις χρυσό και δεν θα αγοράζει κανείς. Θα βγάζεις πετρέλαιο και εκτός του ό,τι δεν θα μπορέσεις να το πουλήσεις, δεν κατέχεις ούτε τα εργοστάσια ούτε την τεχνογνωσία να το μετουσιώσεις σε ένα βιομηχανικό προϊόν. Πόσα σιφώνια και καζανάκια μπορείς να φτιάξεις;
Κι όμως .... η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει δισεκατομμύρια πολύ εύκολα και με έναν τρόπο που τον ζούμε καθημερινά. Πώς; Όπως κερδίζουν οι άλλοι ...
Πόσα δισεκατομμύρια εισέπραξε το χόλυγουντ από το κινηματογραφικό εξάμβλωμα του Τρωικού Πολέμου; Πολλά! Πάρα πολλά! Πόσα εισέπραξε ο σεναριογράφος, και ελλείψει αυτού, οι απόγονοί του; Πόσα εισέπραξε ο Όμηρος, και ελλείψει αυτού, οι Έλληνες; Τίποτε! Απολύτως Τίποτε!
Πόσα τρισεκατομμύρια εισπράττει το χόλυγουντ από κάθε υπερπαραγωγή αλλά και από κάθε ταινία της κακιάς ώρας την οποία κάθε φορά που προβάλλουν τα τηλεοπτικά κανάλια, είναι υποχρεωμένα να αποδίδουν το ανάλογο τίμημα τού πνευματικού δικαιώματος; Πάρα πολλά! Πόσα εισέπραξε ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής, ο Αριστοφάνης, και ελλείψει αυτών οι απόγονοί τους, για κάθε παράσταση που παίζεται όλους αυτούς τους αιώνες; Απολύτως Τίποτε!
Πόσα εισέπραξε η ηλίθια βρεταννίδα που συνέγραψε την αηδία του Χάρυ Πότερ; Πόσα θα εισπράξουν οι απόγονοί της όταν αυτή πεθάνει; Πάρα πολλά! Πόσα εισέπραξαν οι δημιουργοί, και ελλείψει αυτών, οι απόγονοί τους από την Ελληνική Γραμματεία που είναι ψωμοτύρι στα χέρια όλων των "μεγάλων" πανεπιστημίων; Πόσα εισέπραξαν ο Αριστοτέλης, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Όμηρος, ο Θουκυδίδης, ο Ηρόδοτος και όλοι αυτοί που δεν χωράνε σε 10 σελίδες; Ελλείψει αυτών, πόσα εισέπραξαν οι φυσικοί απόγονοί τους, δηλαδή οι Έλληνες; Απολύτως Τίποτε!
Πόσα εισπράττει το κωθώνι ο Bill Gates για κάθε αντίτυπο των windows; Πολλά, μα πάρα πολλά δισεκατομμύρια! Τι είναι τα windows; Ένα λειτουργικό σύστημα υπολογιστών και μάλιστα κακής ποιότητας. Εάν αυτός κερδίζει τα μαλλιοκέφαλά του, πόσα πρέπει να κερδίσουν αυτοί που εφηύραν τα μαθηματικά; Αυτοί που εφηύραν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πόσα πρέπει να πληρώσουν στον Θαλή που εφηύρε τον ηλεκτρισμό;
Πόσα εισπράττουν όλα τα διάσημα νοσοκομεία που εμπορεύονται την γιατρειά; Πάρα πολλά! Πόσα κέρδισε ο Ιπποκράτης, και ελλείψει αυτού οι απόγονοί του, δηλαδή οι Έλληνες; Απολύτως Τίποτε!
Επειδή είναι σίγουρο ότι πολλοί φίλοι θα αναρωτηθούν σχετικά με τη νομιμότητα των σκέψεών μας, χρήσιμο είναι εδώ να πούμε το εξής:
Ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας θεμελιώθηκε - πού αλλού; - στην Αμερική. Το σκεπτικό της ύπαρξης αυτού του νόμου είναι ότι η ανθρώπινη σκέψη και ο δημιουργός της πρέπει να προστατεύονται από την αντιγραφή για 75 χρόνια με την αιτιολογία ότι οι άνθρωποι πρέπει να εξαναγκάζονται σε παραγωγή νέας και ποιοτικότερης γνώσης, ώστε η ανθρωπότητα να εξωθείται διαρκώς στην αυτοβελτίωσή της. Μέχρι εδώ καλά! Αυτό όμως που δεν μας είπαν, είναι το εξής:
Τα τελευταία 2500 χρόνια, γιατί δεν διατυπώθηκε καμιά νέα θεωρία περί θεάτρου, περί πολιτικής, περί των αρχών της διοίκησης της πόλης, περί δημοκρατίας, περί ιατρικής ηθικής και περί ιατρικών πρακτικών, περί της καταγραφής και τεκμηριωμένης ιστορικής ανάλυσης, περί της πολεμικής αρετής, περί της φιλοσοφίας, περί της ποίησης , περί όλων εκείνων όπως αυτά πρωτοδιατυπώθηκαν από τους Αρχαίους Έλληνες;
Μα τι διάολο; Τόσο ανίκανοι είναι όλοι τους; Φτιάχνουν ένα νόμο που προβλέπει χρονικό περιορισμό 75 ετών στην αντιγραφή της γνώσης, αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν ένα νόμο που να προβλέπει κάτι ανάλογο όταν η γνώση αυτή έχει ισχύ για πάνω από 2500 χρόνια;
Μα καλά ... τόσο ανίκανοι είναι και δεν μπορούν να εφεύρουν καμιά νέα γεωμετρία; Ας πούμε ... κάποια γεωμετρία που να ισχυρίζεται ότι από 2 σημεία μπορούν να διέλθουν 2 ευθείες και όχι ΜΙΑ όπως απέδειξε ο Ευκλείδης. Μα καλά ... πέρασαν 2500 χρόνια και ακόμα τον Θουκυδίδη διδάσκονται στην Αμερικάνικη σχολή πολέμου; Μα καλά ... πέρασαν 2500 χρόνια και ακόμα μελετούν τον Ικτίνο; Ακόμα μελετούν τον Ευπάλινο και το πώς απέκτησε η Σάμος δίκτυο ύδρευσης; Ακόμα μελετούν τον Πτολεμαίο και την ρυμοτομία του; Ακόμα μελετούν τον Κλεισθένη και την οργάνωση της πόλεως; Μα καλά ... ακόμα πιστεύουν ότι η ύλη αποτελείται από άτομα όπως διέδιδε ο Δημόκριτος; Μα καλά ... πόσο καραγκιόζηδες μπορεί να είναι που ακόμα ορκίζονται στον Ιπποκράτη;
Κανονικά πρέπει να γίνουν τα εξής:
Κάθε φορά που πωλείται ένα cd των windows, θα πρέπει ο βλάκας ο Gates να πληρώνει όλους τους κατασκευαστές των ηλεκτρονικών υπολογιστών που δίνουν αξία στο προϊόν του και όλοι αυτοί μαζί θα πρέπει να πληρώνουν τους Έλληνες που ανακάλυψαν τον ηλεκτρισμό ή έθεσαν τις βάσεις της επιστημονικής παρατήρησης και κατανόησαν πρώτοι την αξία της πειραματικής επαλήθευσης, μέσω της οποίας προήχθησαν η φυσική και τα μαθηματικά. Όποιος νομίζει ότι θίγεται, είναι ελεύθερος να εφαρμόσει μαθηματικά και φυσική που εφηύρε ή ανακάλυψε ο ΙΔΙΟΣ.
Κάθε φορά που κινηματογραφείται μια ταινία, οι Έλληνες πρέπει να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα διότι αυτοί πρώτοι εφηύραν το θέατρο και την προσχεδιασμένη κίνηση των πρωταγωνιστών. Όποιος νομίζει ότι θίγεται, μπορεί να μαζέψει το κοινό του σε ευθεία - και όχι αμφιθεατρική διάταξη - και να εκτελέσει παντομίμα.
Για κάθε πανεπιστημιακή ή σχολική διδακτική ώρα όπου παρουσιάζεται και αναλύεται η φιλοσοφία, το θέατρο, η πολιτική, οι αρχές διοίκησης, η πολιτική, η ιατρική, η βοτανολογία, η φυσική και η πυρηνική φυσική, τα μαθηματικά, η αστρονομία, η πολεοδομία, θα πρέπει να εισπράττουν οι Έλληνες. Κάθε φορά που κάποιος επίδοξος συγραφέας - αναλυτής - καθηγητής - στοχαστής θα καταπιάνεται με κάποιο εκ των ανωτέρω αντικειμένων, θα πρέπει να καταβάλλει στους Έλληνες το αντίστοιχο τίμημα.
Όποιος νομίζει ότι αδικείται, ας παρουσιάσει την δική του εκδοχή περί ενός δημοκρατικού πολιτεύματος όπου δεν θα υπάρχει η ψήφος. Ας βρει τέτοια δημοκρατία και αν θέλει ας την πατεντάρει. Ας βρει μια δική του εκδοχή περί της ιατρικής με ξόρκια και μαγικές ευχές και ας τα πατεντάρει. Κάθε φορά που διεξάγεται ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, θα πρέπει να εισπράττουν οι Έλληνες, διότι έχει πλέον καταρρεύσει ο μύθος ότι το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από την Βρεττανία.
Έχουν τόσο μεγάλο περιθώριο κέρδους οι Έλληνες, ώστε κανονικά πρέπει ....
Κάθε φορά που κάθε γυναίκα ξυρίζει το "μπικίνι" της, θα πρέπει οι Έλληνες να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα ή αλλιώς το "μουνικό τέλος", για 2 λόγους: Άφενός, ως πρακτική πρωτοεφαρμόστηκε στην Αρχαία Ελλάδα από τις εύπορες και ευηπόληπτες κυρίες, αφετέτου αν δεν υπήρχαν οι Αρχαίοι Έλληνες το πιο πιθανό είναι ότι αν επιχειρούσαν σήμερα οι γυναίκες να το εφαρμόσουν, θα τις κρεμούσαν στις πλατείες της Τεχεράνης.
Τα πράγματα είναι απλά! Ή υπάρχει πνευματική ιδιοκτησία στο σύνολο της ανθρώπινης γνώσης ή είναι ανύπαρκτη. Ή ο νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας θα εφαρμοστεί επί της πανανθρώπινης γνώσης και όχι μόνο επί της αμερικάνικης γνώσης ή θα καταργηθεί πλήρως. Ή θα ισχύει για 75 χρόνια εφόσον η εν λόγω γνώση μπορεί να ξεπεραστεί, ή θα ισχύει για περισσότερο από 2500 χρόνια εφόσον κάποιες γνώσεις δεν αντικαθίστανται.
Ή θα είμαστε όλοι μάγκες και κονομημένοι βάρβαροι, ή θα είμαστε ομοεπίπεδοι στην ευημερία και τον πολιτισμό.
Ένα έχουμε να πούμε:
Πολύ σύντομα, θα τεθεί στον κόσμο το ζήτημα της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή η κουβέντα είναι γραφτό να ξεκινήσει από εδώ. Το θέμα έχει τόσες προεκτάσεις που ούτε καν φαντάζονται οι άνθρωποι. Ούτε καν φαντάζονται οι άνθρωποι πόσο μακριά πάει η βαλίτσα και ποιον ακουμπάει η άκρη του νήματος.
Οι άνθρωποι βέβαια δεν το φαντάζονται, αλλά οι "άμεσα ενδιαφερόμενοι" όχι μόνο το φαντάζονται αλλά έχουν και την βεβαιότητα. Είναι γραφτό να κλάψουν. Αυτό που δεν φαντάζονται είναι το πόσο θα κλάψουν. Είναι γραφτό να μπουν στο κέντρο της κόλασης, μιας κόλασης απείρως χειρότερη από αυτήν στην οποία έχουν βυθίσει την ανθρωπότητα για αιώνες.
Η τιμωρία τους είναι δεδομένη και για την εφαρμογή της δεν προβλέπονται πνευματικά δικαιώματα .... για το λόγο ότι ... θα είναι εντελώς πρωτόγνωρη.
Φρικτά πρωτόγνωρη και πρωτόγνωρα φρικτή ...
ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ
........................................
Σχόλιο Αλφειού:
Πνευματικά δικαιώματα και για κάθε γράμμα και κάθε λέξη ελληνική που χρησιμοποιούν στις γλώσσες τους.Αλλιώς να εφεύρουν δικές τους! 
Μερικά σχετικά θέματα:

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ... ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ






497941-cooltext1157806184.png

 

Μυστική Εγκύκλιος Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Πρός το Πανελλήνιον Αριθ. 2953

Εγκύκλιος αρ. 2953

H Εγκύκλιος αυτή υπογράφηκε απο το Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια τον Ιούνιο του 1828 λίγους μήνες πριν απο τη δολοφονία του. Την χαρακτήρισε μυστική εγκύκλιο και περιγράφει τις καταστρεπτικές ενέργειες των Μυστικών Εταιρειών (δηλ. της Μασωνίας). Ορίζει και νομοθετεί οτι κανείς Δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να είναι μέλος αυτών των εταιρειών αν θέλει να συνεχίσει να είναι υπάλληλος του κράτους.
Αριθ. 2953
Μυστική Εγκύκλιος
Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πρός το Πανελλήνιον

Πρός τούς κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.
Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποία συνδεόμενοι μεταξύ των άνθρωποι διά μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός Πατρίδος των και διά της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστί χρήματα.
Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει τήν προσοχήν της, άν δέν ήτο καταπεπεισμένη πόσον όλέθρια άποτελέσματα δύναται νά φέρη είς τήν κρίσιμον ταύτην στιγμήν ή περί τούτων γνώμη, τήν όποίαν οί έχθροί τής Ελλάδος ήθελον συστήσει καί τόν Κόσμον, και είς τάς Εύρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.
Αν ή Ελλάς έγκατελείφθη άπό τό 1821 έως τόν Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οί εχθροί της τήν παρέσταιναν αδιακόπως πρός τους Βασιλείς, ώς λαόν έπαναστατωθέντα καί άγωνιζόμενον ύπό τήν διεύθυνσιν καί ύπό τούς σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν έπήγασαν αί Kαταστροφαί της 'Ισπανίας και Ιταλίας.
Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή ή σφαλερά αυτή δόξα. μ'όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών είς αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, καί ενώ ή Ελλάς άρχίζει νά λαμβάνη δείγματα εύνοίας καί καλοκαγαθίας έκ μέρους τών Συμμαχικών Δυνάμεων, οί έχθροί της θέλουν πάλιν τήν παραστήσει ώς υπεξούσιον τών Μυστικών Εταιρειών, καί είς άπόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόρους ονόμασιν αί Εταιρείαι αυταί υπάρχουν καί πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοίς πράγμασι και τής πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως καί αύτού του στόλου.
Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μή εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου καί επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί διά του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθή είς βαρυτάτην εύθύνην. Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ τών Πολιτικών, οί οποίοι επιμένουσι να μήν παραχωρώσιν είς τήν Ελλάδα έντιμον μέλλον , ήθελε χρησιμεύσει ώς μέσον του να αποδείξωσιν ότι οί Βασιλείς διά τών ευεργεσιών των υποθάλπουσιν είς την Ελλάδα τόν εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και εις τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.
Η παρατήρησις αυτη, Κύριοι, σας διδάσκει μέ πόσην φρόνησιν καί οξυδέρκειαν απαιτείται ή έκπλήρωσις τής ακολούθου παραγγελίας τής Κυβερνήσεως.
Θέλετε κοινοποιήσει διά ζώσης φωνής είς τούς υπαλλήλους σας ή τούς υπό τήν όδηγίαν σας άξιωματικούς, τό περιεχόμενον τής παρούσης, καί θέλετε τούς κάμει νά σας φανερώσουν αν άνήκουν είς καμμίαν τών Μυστικών Εταιρειών, ή όχι.
Αν είναι τό πρώτον θέλετε τούς παρατηρήσει, ότι εάν είς τήν παρελθούσαν κατάστασιν τής αναρχίας, καί τής αταξίας ήταν ίσως άναγκαίον είς τούς πολίτας νά ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν διά του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο τού νομίμου όρκου καί πρός την Κυβέρνησιν, και πρός τους Νόμους, χορηγεί είς ένα έκαστον και είς όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.
Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως, θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ώς επί το πλείστον άγνωστος είς τους Εταίρους.
Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τίνα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσης. Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους είς τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολούμενους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μή συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την πρό αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.
Παραγγέλεσθε, Κύριοι, κατ' επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τόν συνετώτερον και ωφελιμώτερον τρόπον.
Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τάς ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.

Εν Πόρω τή 8 Ιουνίου 1828 

Ο Κυβερνήτης

Ι. Α. Καποδίστριας
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/10/2953.html

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι... γυμνοσάλιαγκες γερμανοτσολιάδες της κατοχικής κυβέρνησης!!

«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται.
Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.
Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)!
Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος (έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).
«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση . Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις.
Μπορώ να αποκτήσω “εισιτήριο” για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες,τα πάντα για τους πάντες», εξομολογήθηκε αηδιασμένος και απηυδισμένος από τον «μεγάλο αδελφό» που έχει στηθεί στο σβέρκο των λαών.
Ένα τεράστιο «αυτί» που ακούει, «βλέπει» και καταγράφει τα πάντα.

 Ο Σνόουντεν ενώ βρισκόταν στη Χαβάη με την
φίλη του (έβγαζε κάπου 200.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά του εκεί - θεωρητικά ήταν υπάλληλος της Booz Allen Hamilton), έφυγε και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα(έχοντας βέβαια μαζί του και ΟΛΑ τα στοιχεία-για ευνόητους λόγους).

«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω ήρεμη και καθαρή τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συνεργούς της να καταστρέφουν την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».
Ο Σνόουντεν - που υποφέρει και από επιληπτικά επεισόδια – αφού αντέγραψε όλους τους απόρρητους φακέλλους των παρακολουθήσεων από την NSA και το σύστημα Echelon ψάχνει έναν τρόπο να τα δημοσιοποιήσει και κάπου να είναι ασφαλής. Βολιβία, Βενεζουέλα, Νικαράγουα ήδη του έχουν προσφέρει «άσυλο» εάν καταφέρει βέβαια να φτάσει εκεί – αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε όλες τις χώρες να δώσουν άδεια διέλευσης του Σνόουντεν είτε από ξηρά,θάλασσα ή αέρα (λέγεται ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μόσχας).


Λέγεται ότι ο Σνόουντεν θα προτιμούσε την…Ισλανδία. Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή τι έκανε; Θέλει ΜΟΝΟ να αποκαλύψει με έγγραφα και ντοκουμέντα το έγκλημα κατά της ελευθερίας, κατά της προσωπικότητας και εναντίον της ιδιωτικής ζωής των πολιτών όλου του κόσμου που διαπράττουν «ισχυροί και κυβερνήσεις». Θέλει να ρίξει φως στο σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.
Μέσα από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Μέσα ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ. Θέλει να τους δείξει στον καθρέφτη το ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ. Δεν αντέχουν όμως να δούνε ούτε τα έργα τους, ούτε το πρόσωπο τους. Γι αυτό τον κυνηγούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον εξοντώσουν. Ίσως να το πήρε απόφαση – και αυτό – ο νεαρός (που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983) και πλέον δεν τον ενδιαφέρει…

Θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια – όσο ζει…(και να παραδώσει στο θεό την ψυχή του αγνή και λευκή).

*** Στην Ελλάδα όμως ΠΟΛΛΟΙ άρχισαν να έχουν ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟ ύπνο, εάν οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν (μέσω wikileaks) έρθουν στο φως. Γιατί; Γιατί έχει τις επαφές, τις φωτογραφίες,τα βίντεο, τα email, τα απόρρητα έγγραφα, όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες από: 

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ. 

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.

*την πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ. 

*την πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.

*την πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι. 

*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.

*την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. …και όχι μόνο. Λέγεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν αφορούν μεταξύ άλλων:

*Τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα».
*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ
*Τις απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον αδειάσανε…(ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Στρος Καν και της Ελλάδας).
*Όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών εκεί μέσα κλπ.
*Τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους και γιατί και από ποιους δεν προχώρησε. *Όλες τις συνομιλίες Μέρκελ και Σόϊμπλε(email,τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ) με τους έλληνες πολιτικούς – όπως και των διευθυντικών τους στελεχών για την Ελλάδα/
*Όλες τις συνομιλίες και τα έγγραφα Γερμανών και Γάλλων για το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης.
* Φαίνεται ότι έχει υποκλέψει και τον ΠΛΗΡΗ φάκελλο με τις μίζες και τα έγγραφα της Siemens που αφορούν την Ελλάδα(αυτόν που δεν τόλμησαν ποτέ να εμφανίσουν οι…πολιτικοί μας) και πολλά άλλα ακόμη που μένει αν επιβεβαιωθούν. Και το κακό για τους πολιτικούς και εκδότες είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ την ροή των εξελίξεων. Απλά θα περιμένουν «ευρύτερες δυνάμεις να καθαρίσουν και γι αυτούς» (εάν τα καταφέρουν).
*** Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας. Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).


Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες(όπως εξηγήσαμε πιο πάνω). Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Πάντως οι Αμερικανοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς της «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism».
Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανίζεται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.
Για να πέσουν οι τόνοι, τη στιγμή που σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει έρευνες και έχουν προειδοποιήσει με κυρώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το θέμα απευθείας με τους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, Μάικλ Χέιντεν, συμβούλεψε το Λευκό Οίκο να φέρει λίγη περισσότερη διαφάνεια στα κατασκοπευτικά προγράμματα, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Μπορεί να μην έκανε επί της ουσίας… τίποτα, όμως για τα δεδομένα του ΥΠΕΞ και το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών. Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.
Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή. Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».

*** Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του Στάθη Ευσταθιάδη απο τις ΗΠΑ για το «ΒΗΜΑ»: Και οι δυο πρόεδροι, ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν – ο καθένας τους από διαφορετική πλευρά – ότι δεν υπάρχει συνθήκη, σύμβαση είτε συμφωνία των χωρών τους για την έκδοση φυγόδικων, καταζητούμενων κ.α. όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος παραμένει πάντοτε στο τράνζιτ του Σερεμετίεβο, της Μόσχας.

Και όμως υπάρχει -και αυτό είναι η μεγάλη έκπληξη. Υπάρχει σχετική σύμβαση του 19ου αιώνα μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Αμερικής. Το 1887 «η Ρώσικη Αυτοκρατορία υπέγραψε σύμβαση έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε καμιά πλευρά δεν την ακύρωσε», αποκάλυψε την Κυριακή ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ρώσικου υπουργείου Δικαιοσύνης Σάακ Καραπετιάν.

Η σύμβαση ετέθη σε ισχύ από το 1893 και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική επειδή όριζε, μεταξύ άλλων, ότι θα εκδιδόταν στη Ρωσία και άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον τσάρο είτε μέλη της οικογένειας του, μια πολιτική ενέργεια κατά την αμερικάνικη αντίληψη. Πολλα μεσολάβησαν από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, η τσαρική αυτοκρατορία καταλύθηκε, η Σοβιετική Ένωση ανέτειλε και κατέρρευσε, οι δυο χώρες πέρασαν δεκαετίες στα όρια του πολέμου και σήμερα, σε (πολιτικά) ήσυχο περιβάλλον, Μόσχα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να…απαλλαγούν από το «πρόβλημα Σνόουντεν».

Η σύμβαση του 1887 θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι ευανάγνωστη ούτε στη Ρωσία ούτε στην Αμερική. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέφυγε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο.

Περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση των ΗΠΑ, από καιρό, είναι ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών. Το 1970 μια έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς συνθήκες δείχνει ότι η Ουάσιγκτον το 1941 είχε διαγράψει από τα επίσημα έγγραφα της τη συμφωνία έκδοσης, παρόλο που η συνθήκη της τσαρικής εποχής απαιτεί να ειδοποιηθεί επισήμως το άλλο μέλος για τον τερματισμό της ισχύος της.



Τέτοια επίσημη ειδοποίηση δεν υπήρξε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του 1947 οι αρμόδιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν «απολύτως βέβαιοι» αν υπήρχε συμφωνία έκδοσης που να καλύπτει και την σοβιετική εποχή. Το ερώτημα προέκυψε όταν στις αρχές του 1947 η Μόσχα ζήτησε την έκδοση του Ρώσου διπλωμάτη Κιρίλ Αλεξέγιεφ ο οποίος με την οικογένεια του είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την σοβιετική αντιπροσωπεία στο Μεξικο.


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών και γι αυτό «δεν θα τον παραδώσει στις σοβιετικές αρχές». Το 1974 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 1893 «εν αχρηστία». Υπάρχει όμως συνέχεια. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νεβάδας και πρώην νομικός σύμβουλος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Κρίστοφερ Μπλάκλει δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμη και αν οι δυο πλευρές δεν θεωρούν «εν ενεργεια» την σύμβαση η ακύρωση της «απαιτεί οπωσδήποτε» αυτή να γίνει «μέσω επίσημων οδών, συνήθως της διπλωματικής».

Κατά τα φαινόμενα, «δεν έγινε κάτι τέτοιο». Ωστόσο, πάρα την έλλειψη σύμβασης οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του ’80 τους ναζιστές Φεοντοροφ Φεντερενκο και Καρλ Λινας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε και ο Λίνας πέθανε προτού γίνει η δίκη του. Αλλά και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συνέχισαν να παραδίδουν στη Ρωσία υπόδικους για εγκληματικές πράξεις.


Πρόκειται για αρκετές εκατοντάδες.
Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να αναζωογονήσουν» τη διμερή συμφωνία έκδοσης. Υπάρχουν σε αμερικάνικες φυλακές Ρώσοι, όπως ο καταδικασμένος Βικτορ Μπουτ και ο λαθρέμπορος Κονσταντίν Γιαροσένκο. I-Reporter

Πηγή
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3108.html

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ; Ο ΣΩΡΡΑΣ ΕΠΡΑΞΕ Ο,ΤΙ ΟΦΕΙΛΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ.

Οφείλουμε εμείς οι Έλληνες να πάρουμε την υπόθεση των $600δις στα χέρια μας. Το 1940 οι πρόγονοί μας πήραν τα όπλα για να αντισταθούν στην ναζιστική πολεμική μηχανή και έγραψαν μια από τις πιο ένδοξες σελίδες ιστορίας για την Ελλάδα.  
7
Αισθανόμαστε περήφανοι σήμερα για τον ηρωισμό τους. Πώς θα αισθάνονταν οι πρόγονοι για μας αν μας έβλεπαν σχεδόν απαθείς μπροστά στην κατάληψη της πατρίδας μας την οποία επιχειρούν τώρα με οικονομικό πόλεμο οι τοκογλύφοι με τα ντόπια τσιράκια τους;
Σήμερα οι άνανδροι και ύπουλοι τραπεζίτες (Ρότσιλντ, κλπ) ήλθαν όχι με όπλα αλλά με οικονομικό πόλεμο. Ο Σώρρας μας έδωσε το οικονομικό υπερόπλο όχι μόνον να τους νικήσουμε αλλά να τους διαλύσουμε μια για πάντα και να ελευθερώσουμε την ιερή πατρίδα μας αλλά και πέραν αυτής. Ας αναλάβουμε δράση. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του όπως και όσο μπορεί ο καθένας μας. Από μια υπογραφή στο  ψήφισμα Ελλήνων, που αυτήν την στιγμή γιγαντώνεται σ’ολόκληρη την χώρα, ως την ενημέρωση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όπου υπάρχουν Έλληνες με αδούλωτη ψυχή.
Εμείς είμαστε οι εντολείς της κυβέρνησης και οφείλουν να εκτελέσουν τις εντολές μας:
  –  Κύριοι Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλε, ελέγξτε επίσημα την πρόταση Σώρρα. Δεν μπορείτε να την αγνοείτε έναν χρόνο τώρα, ακόμα και μετά την δικαστική απόφαση 67650/13 της 28/6/2013. Έχετε υποχρέωση να το πράξετε. Δεν μπορείτε να σιωπάτε ενώ Έλληνες αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους και τρέφονται σκαλίζοντας σκουπίδια όντες κατά το 1/3 κάτω από το όριο της φτώχειας από δική σας υπαιτιότητα. Αν δεν σας επιτρέπουν οι επιβήτορές σας να το πράξετε, παραιτηθείτε. 
Έλα μαζί μας φίλε αναγνώστη. Από εμάς τα παιδιά της περιμένει η πατρίδα μας να την ελευθερώσουμε. Η κίνηση απαγκίστρωσης της χώρας από τα δεσμά που επέβαλαν οι τοκογλύφοι με την απάτη του χρέους μεγαλώνει συνεχώς. Κάθε μέρα περισσότερες Ελληνικές Ψυχές συμμετέχουν στην αποτίναξη του οικονομικού ζυγού.  Κάπου κοντά σου υπάρχουν αδέλφια σου που σε περιμένουν να ενωθείς μαζί τους.
Το ποτάμι ξεχύνεται και δεν γυρίζει πίσω . Κάθε μέρα είναι μια μέρα πιο κοντά στην απελευθέρωση. 
.
.

http://tsapos.wordpress.com/2013/10/09/351/

E.N.D. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΗΜΕΡΑ 11/10/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19,00 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ www.artfmradio.com ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΗΜΕΡΑ 11/10/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19,00 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ www.artfmradio.com 
ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟ
ΣΗΜΕΡΑ 11/10/2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 19,00 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΜΑΖΙΜΑΣ ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ www.artfmradio.com
 
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/10/11102013-1900-end-end-wwwartfmradiocom.html

Τι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς; Η νέα διαφημιστική εκστρατεία της FEMA "The day before"

Γιατί την συγκεκριμένη αυτή στιγμή; Τι ξέρουν που δεν ξέρουμε εμείς; Και γιατί 17/10/1989;




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

FEMA : Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της νέας τάξης

Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς 


Η FEMA ή αλλιώς υπηρεσία διαχειρίσης έκτακτων αναγκών, συγκροτήθηκε στις ΗΠΑ στα 1980. Επισήμως σκοπός της FEMA είναι η διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, όπως τυφώνες, σεισμοί, πόλεμος, τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά και εξέγερση και οικονομική κρίση!
Με την ενεργοποίηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλες οι εξουσίες περνάνε αυτομάτως στα χέρια της FEMA και κηρύσσεται στρατιωτικός νόμος. Όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα Κράτη έχουν μια παρόμοια πρόβλεψη, ένα είδος στρατιωτικού νόμου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Στην περίπτωση όμως των ΗΠΑ ο πρόεδρος μπορεί να ενεργοποιήσει την FEMA και σε περίπτωση οικονομικής κρίσης. Πόσο απέχει, λοιπόν, από την πραγματικότητα, το σενάριο οι ΗΠΑ να τεθούν υπό δικτατορία;

Σήμερα γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μια ομάδα αρρωστημένων εγκεφάλων έχουν καταλάβει όλες τις καίριες θέσεις στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα και βιάζονται να καθαιρέσουν τις εθνικές κυβερνήσεις για να ανεβάσουν την δική τους παγκόσμια μεσσιανική κυβέρνηση.
Δηλώσεις πολλών σημαντικών ανθρώπων, για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, δείχνουν πόσο βιάζονται οι νεοταξίτες.
Μπους πρεσβύτερος και Μπούς υιός, Κισινγκερ, Αλ Γκόρ, Άλαν Γκρίσπαν, Μπαράκ Ομπάμα, Γκόρντον Μπράουν αλλά και τόσοι άλλοι, δηλώνουν όπου βρεθούν
και όπου σταθούν ότι μόνο μια παγκόσμια κυβέρνηση θα δώσει την απάντηση στην οικονομική κρίση.
Ξέρουμε επίσης πολύ καλά ότι το μυστικιστικό υπόβαθρο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ή ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ (NEW AGE) είχε σημάνει το έτος 2000 ως αρχή της έλευσης της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Το 2001 είχαμε την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας οργουελικής κατάστασης με περιστολή ατομικών ελευθεριών, προληπτικές παρακολουθήσεις και συλλήψεις πολιτών και επεμβάσεις σε μια σειρά από χώρες.

Το 2008 είχαμε την κατάρρευση κάποιων τραπεζών που οδήγησε σε αυτό που ζούμε σήμερα και ονομάζουμε παγκόσμια οικονομική κρίση.
Το 2011 είχαμε την κατάρρευση ουσιαστικά της Ιαπωνικής οικονομίας και την κρίση χρέους σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, ενώ και το οικοδόμημα των ΗΠΑ τρίζει και έχουμε καθημερινές διαδηλώσεις έξω από την Wall Street.
Και έτσι φτάνουμε στο σημαδιακό για τους νεοταξίτες έτος 2012.
Οι νεοταξίτες υπακούοντας στο μυστικό χρονοδιάγραμα του ΝΕW AGE βιάζονται να εμφανίσουν την Παγκόσμια κυβέρνηση μέσα στο έτος 2012.
Τα γεγονότα τα ίδια μας οδηγούν στην εκτίμηση ότι μέσα στο έτος 2012 θα έχουμε μια σειρά χρεοκοπιών και χτύπημα στο ΙΡΑΝ.

Αν λοιπόν αυτή η εκτίμηση για μεγάλο οικονομικό κραχ και κοινωνική αναταραχή επιβεβαιωθεί, τότε τι θα συμβεί στις ΗΠΑ;
Η απάντηση είναι ότι θα ενεργοποιηθεί η FEMA και θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις ΗΠΑ. Δηλαδή δικτατορία.
Μήπως αυτό είναι ένα μακρινό ή εντελώς συνομωσιολογικό σενάριο;
Όχι .Πρόσφατα ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ρόν Πολ δήλωσε ότι το καθεστώς Ομπάμα τείνει να εξελιχθεί σε δικτατορία.
Εκτός από τον Ρόν Πολ υπάρχουν και αρκετές άλλες φωνές που πιστεύουν σοβαρά ότι η Αμερική κινδυνεύει από μια δικτατορία.
Η wall street καθημερινά πολιορκείται από διαδηλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζονται με κτηνώδη βία, ενώ η κυβέρνηση περνάει αυταρχικούς νόμους όπως ο S 507 που απαγορεύει την οικιακή καλλιέργεια φυτών.
Όπως είπαμε, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ πατήσει το κουμπί της έκτακτης ανάγκης ενεργοποιείται στρατιωτικός νόμος.
Όλες οι εξουσίες περνάνε στην FEMA.
Τι γίνεται μετά; Η FEMA σύμφωνα με το σχέδιο REX 84 έχει φτιάξει, από το 1980 που ξεκίνησε την λειτουργία της, 40 στρατόπεδα συγκέντρωσης διάσπαρτα σε όλη την έκταση των ΗΠΑ.

Την ύπαρξη αυτών των στρατοπέδων αποκάλυψαν γνωστοί δημοσιογράφοι ερευνητές όπως ο Alex Jones.
Η ύπαρξη αυτών των στρατοπέδων έχει πλέον τεκμηριωθεί με αεροφωτογραφίες και πάρα πολλά σχετικά βιντεάκια κυκλοφορούν στο διαδύκτιο. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν μεγάλες εκτάσεις περιφραγμένες με συρματοπλέγματα καθώς και σκοπιές περιμετρικά των εκτάσεων αυτών. Τα στρατόπεδα είναι χτισμένα σε στρατιωτικές περιοχές κοντά σε αεροδρόμια και δίπλα από σιδηροδρομικές γραμμές.

Η έρευνα του Alex Jones έφερε στο φως και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Αποκαλύφθηκε πως η FEMA έχει παραγγείλει την κατασκευή εκατοντάδων χιλίαδων πλαστικών κουτιών σε σχήμα φέρετρου.
Σε εγκαταστάσεις της FEMA στην πολιτεία Georgia φωτογραφήθηκαν χιλιάδες από αυτά τα κουτιά στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο.
Ανακαλύφθηκε, επίσης από την έρευνα, και η ύπαρξη εγκαταλελειμμένων βαγονιών -με αλυσίδες δεξιά και αριστερά- ακριβώς σαν και αυτά που βλέπουμε στις ταινίες με το ΑΟΥΣΒΙΤΣ...
Η FEMA όμως προχωράει την οργάνωση της και παρακάτω.
Στις 24-1-2011 δημοσιοποίησε στο site της τον διαγωνισμό ανάθεσης παραγγελίας 140.000.000 γευμάτων με διάρκεια ζωής τρία χρόνια, ενώ λίγο πριν είχε παραγγείλει 14.000.000 κουβέρτες.
Στρατόπεδα συγκεντρώσεως, φυλακές, συρματοπλέγματα, σκοπιές, τρένα με αλυσίδες...
Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;
Ποιούς περιμένουνε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και για ποιούς είναι τα 500.000 φέρετρα;
Και γιατί η FEMA ξόδεψε τόσα λεφτά για να κάνει τέτοιες προμήθειες;
Μήπως περιμένουν κάτι;
Μήπως ξέρουν κάτι που εμείς δεν ξέρουμε;



Φαίνεται λοιπόν πως λίγες ημέρες πριν την έλευση του σημαδιακού έτους 2012 όλα ήταν έτοιμα από την ΝΕΑ ΤΑΞΗ. Όλες οι ετοιμασίες έχουν γίνει για να υποδεχτούν την Παγκόσμια κυβέρνηση τους.
Η Δημοκρατία έχει αφαιρεθεί από τα Εθνικά Κράτη.
Οι κυβερνήσεις έχουν παραμερισθεί και η εξουσία ασκείται πλέον από υπερεθνικά κέντρα.
Το βιώνουμε αυτό και στην χώρα μας και το βλέπουμε να εξαπλώνεται και σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και τις ΗΠΑ.

Μια πλανητική δικτατορία ετοιμάζεται.
Τράπεζες και πολυεθνικές έχουν επιβάλει τον έλεγχό τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Περνάνε νόμους πλέον για τα πάντα ακόμα και πόσα παιδιά θα κάνουμε, αλλά και ποιά τροφή θα τρώμε.
Όποιος αντισταθεί στην πολιτική ορθότητα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, δηλαδή στην πλανητική δικτατορία που θα επιβληθεί, θα κρίνεται ως τρομοκράτης, θα συλλαμβάνεται και θα κρατείται σε στρατόπεδα σαν και αυτά που έχει φτιάξει η FEMA στις ΗΠΑ.
Το σίγουρο για μας τους πολίτες είναι πως το παρόν πολιτικό σύστημα κρίνεται στην πράξη ανεπαρκές για να αντισταθεί στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ...

kostasxan.blogspot.gr
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/10/fema.html

Τύμπανα πολέμου: Η Κίνα χτίζει θέσεις κατά ενδεχόμενης Αμερικάνικης “στάσης πληρωμών”!

Η είδηση είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί αφορά κεντρική εντολή που δόθηκε στο οικονομικό επιτελείο και κονοποιήθηκε από το Χογκ Κόνγκ (για ευνόητους λόγους).
Η εντολή αφορούσε την δημιουργία “μαξιλαριού” και την παύση οποιουδήποτε σορταρίσματος διαθεσίμων σε αμερικάνικα ομόλογα. Στην Κίνα όμως, ήδη γίνεται προετοιμασία για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κουρέματος Αμερικανικων ομολόγων, που έχει η χώρα στην κατοχή της.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας δεν μιλούν για ελεγχόμενη ρευστοποίηση, αφού κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε χάος στην Αμερική, ζημιώνοντας όμως και την ίδια την Κίνα.
Μέχρι στιγμής γίνεται προσπάθεια διασφάλισης του εκτιμώμενου ποσοστού κουρέματος, εάν αυτό επέλθει.
Αυτό λέει πολλά. Εάν δεν ήταν ο Ομπάμα στην εξουσία, θα ισοδυναμούσε με κήρυξη πολέμου, αφού δεν θα υπήρχε περιθώριο συνενόησης σε ανώτατο επίπεδο.
olympia

Οι συνήθειες στη ζωή μας. Οι συνήθειες είναι μηχανικές, αυτόματες σκέψεις και λειτουργίες που συμβαίνουν χωρίς τη συνειδητή δική μας θέληση και επιλογή.

Πόσο βολικά χρησιμοποιούμε τις συνήθειες μας ως αναλλοίωτες και αδιαπραγμάτευτες σταθερές που σπανίως καταφέρνουμε να αλλάξουμε!
Κοιτάμε σαν στρουθοκάμηλοι το σύμπτωμα (το φαγητό, το τσιγάρο, το ποτό, τα ναρκωτικά κ.α.) , διεξάγουμε ανοικτό πόλεμο με αυτό, κατηγορώντας άλλους ή τον εαυτό μας που το σύμπτωμα είναι αυτό που είναι, ενώ ο δημιουργός του – ο προγραμματισμένος νους – περνάει άνετος και αλώβητος από δίπλα, κλείνοντας μας το μάτι, ελεύθερος να συνεχίζει να ορίζει τη ζωή μας, χωρίς εμάς.
Οι συνήθειες είναι μηχανικές, αυτόματες σκέψεις και λειτουργίες που συμβαίνουν χωρίς τη συνειδητή δική μας θέληση και επιλογή. Αντιδρούμε παρορμητικά, όπως έχουμε μάθει, βασιζόμενοι στην εμπειρία (σε προηγούμενες καταγραφές και συνδέσεις) και στην εκπαίδευση (τον τρόπο που έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε), χωρίς ποτέ αυτά να αμφισβητούνται.
Βοηθάμε την εδραίωση και τη συνέχιση των συνηθειών, μέσα από μια εξ’ ίσου βολική αμυντική, απαλλαγμένη από ευθύνη στάση, με τις φράσεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά: δεν μπορώ, έτσι έχω μάθει, πρέπει. Χρησιμοποιούμε όλοι τέτοιες λέξεις και φράσεις, πολύ περισσότερο απ’ όσο συνειδητοποιούμε, απαλλάσσοντας τον εαυτό μας από την ευθύνη να σκέφτεται και να λειτουργεί συνειδητά.
«Έχω μάθει να κοιμάμαι μετά τα μεσάνυκτα, πρέπει να πάω στη δουλειά, δεν μπορώ να κόψω το φαγητό, πρέπει να μην αγχώνομαι, δεν μπορώ να μη θυμώνω, πρέπει να ψωνίσω…» Ο καθένας έχει τα δικά του άπειρα παραδείγματα παραίτησης από την ευθύνη της επιλογής της δράσης του. Πολεμάμε το σύμπτωμα, προσπαθούμε να αλλάξουμε ή να απαλλαγούμε από αυτό, δοκιμάζουμε διάφορα για να το πετύχουμε (το μάρκετινγκ της καταναλωτικής, επιφανειακής κουλτούρας μας το γνωρίζει καλά αυτό), αλλά τα αποτελέσματα είναι πάντα αμφίβολα και προσωρινά.
Ο εγκέφαλος, με τις δικές μας οδηγίες (είτε συνειδητές είτε ασυνείδητες), δημιουργεί συνάψεις με τα άπειρα νευρικά κύτταρα (νευρώνες) που τον αποτελούν. Οι συνάψεις αυτές σχηματίζουν νευρωνικά δίκτυα. Ανάλογα με τις σκέψεις και τα συναισθήματα με τα οποία φορτίστηκε ένα βίωμα, δημιουργούνται ισχυρές ή αδύναμες συνάψεις. Στη συνέχεια, ο εγκέφαλος, χρησιμοποιεί αυτά τα δίκτυα πληροφοριών ως δεδομένα, καθορίζοντας την πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε. Επαναλαμβάνουμε συναισθήματα και αντιδράσεις αν δεν τροφοδοτούμε τον εγκέφαλο με νέες πληροφορίες για να δημιουργήσει νέες συνάψεις και νέα δίκτυα πληροφοριών.
Όμως ο εγκέφαλος είναι 1000 φορές ταχύτερος από τον ταχύτερο υπερυπολογιστή στον κόσμο, είναι ικανός για εκατομμύρια συνάψεις το λεπτό, δεν ξεκουράζεται ποτέ, ανανεώνεται συνεχώς για όλη μας τη ζωή, είναι απόλυτα αποτελεσματικός και ενεργειακά αχόρταγος (όσο περισσότερο χρησιμοποιείται, τόσο περισσότερο ανανεώνεται). Είμαστε υπεύθυνοι για τις συνάψεις που δημιουργούμε και αυτή είναι δική μας επιλογή.
Είναι – πιστεύουμε - πιο εύκολο να αγωνιζόμαστε στην επιφάνεια, να μας φταίνε όλα, να ενοχοποιούμε και να τιμωρούμε τον εαυτό μας, παρά να ασχοληθούμε με το πραγματικό πρόβλημα που είναι ο νους και η ασυνείδητη δική μας λειτουργία. Φαντάσου να έλεγες: θέλω να κοιμάμαι μετά τα μεσάνυκτα, θέλω να πάω στη δουλειά, θέλω να τρώω (χωρίς να πεινάω), θέλω να αγχώνομαι, θέλω να θυμώνω, θέλω να ψωνίζω. Σίγουρα δεν βολεύει και σίγουρα δεν έχει την ίδια συναισθηματική φόρτιση μέσα σου.
Γιατί τότε θα πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη για αυτό που κάνεις και να εξετάσεις γιατί το κάνεις, τι σου προσφέρει, τι προσπαθείς να αποφύγεις, τι φοβάσαι, ποια είναι η δική σου συμβολή και ευθύνη στη δημιουργία της πραγματικότητας σου. Δεν μπορείς να παραμένεις θύμα, να βολεύεσαι στην άγνοια και να απαλλάσσεσαι από την ευθύνη. Θα χρειαστεί να ΖΕΙΣ, όχι απλά να περιφέρεσαι. Και ζούμε, μόνο, όταν υπάρχουμε στο παρόν.
Θα πρέπει να σκέφτεσαι περισσότερο και να μιλάς λιγότερο. Θα πρέπει να αρχίσεις να κοιτάς μέσα σου, αντί να εστιάζεσαι τόσο πολύ εξωτερικά, για να βρεις τις σωστές απαντήσεις. Θα πρέπει να επανεξετάσεις πολλές από τις (ασυνείδητες) επιλογές σου. Καθόλου βολική κατάσταση! Βολεύτηκες! Φταίει η δουλειά, το άγχος, η αρρώστια, οι άλλοι, οι καιροί, η τύχη σου, όλοι και όλα, ακόμα και εσύ. Όμως τίποτα δεν «φταίει». Σταμάτα πια να βολεύεσαι στην ενοχή. Δεν γίνεσαι ευσυνείδητος όταν ζεις ενοχικά. Βουλιάζεις ακόμα περισσότερο σε αυτό που δεν θέλεις και σε εμποδίζει να δεις, να αλλάξεις, να ελευθερωθείς.
Κάτι γίνεται συνήθεια όταν σταματάμε να το παρατηρούμε, όταν σταματάμε να μαθαίνουμε, όταν πιστεύουμε ότι είναι δεδομένο, ένα σταθερό γεγονός, που δεν αλλάζει. Αλλά όταν σταματάμε να παρατηρούμε, σταματάμε και να ζούμε στο παρόν, σταματάμε να επιλέγουμε, σταματάμε να ζούμε συνειδητά, άρα ουσιαστικά. Απλά επαναλαμβάνουμε, προσδοκώντας ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από το παρόν που δεν μας αρέσει και αποφεύγουμε. Επιλογή στη δράση μας όμως έχουμε μόνο στο παρόν. Εκεί βρίσκεται η δύναμη μας, εκεί είναι η ευθύνη της δράσης μας.
Σταμάτα να προσπαθείς. Σταμάτα να πολεμάς το σύμπτωμα. Η προσπάθεια είναι πόλεμος, φέρνει βία. Προσπαθείς όταν πας κόντρα, όταν πας ενάντια σε αυτό που ο εαυτός σου θέλει να σε οδηγεί. Δες πόσο συχνά χρησιμοποιείς τη λέξη «προσπαθώ», δες τον πόλεμο που διεξάγεις συνεχώς μέσα σου (και μεταφέρεις εξωτερικά). Για ποια ειρήνη μιλάμε, ποια γαλήνη επιδιώκουμε;
Πρέπει επιτέλους να γίνει φανερό ότι το «δεν μπορώ», το «έτσι έμαθα», το «πρέπει» είναι μύθοι που μας βολευτήκαμε να αναμασάμε. Πίσω από κάθε «δεν μπορώ» κρύβεται ένα «δεν θέλω». Πίσω από κάθε «έτσι έχω μάθει» κρύβεται ένα «φοβάμαι να αλλάξω» και πίσω από κάθε «πρέπει» κρύβεται ένα «δεν θέλω να αναλάβω την ευθύνη». Γιατί επιμένουμε να αναλάβουν όλοι οι άλλοι την ευθύνη για τη δική μας πραγματικότητα όταν εμείς είμαστε τόσο απρόθυμοι να γνωρίσουμε τον δικό μας νου, να επιλέγουμε τις δικές μας σκέψεις, να ελέγχουμε τα δικά μας συναισθήματα και αντιδράσεις;
Κάπως έτσι, μέσα από άπειρες συνήθειες που δεν προσέχουμε και δεν αναγνωρίζουμε, διαπιστώνουμε ότι μελαγχολούμε όταν φεύγουν τα παιδιά από το σπίτι, γερνάμε όταν παίρνουμε σύνταξη, παθαίνουμε πανικό όταν συμβαίνει το αναπάντεχο, κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας) όταν χάνουμε τη δουλειά μας, όταν χωρίζουμε από τη σχέση μας. Αλλά δεν ευθύνονται όλα αυτά, ούτε οι άλλοι για τη δική μας πραγματικότητα. Ευθύνεται μόνο το ότι όλα αυτά μας έβγαλαν από τη ρουτίνα μας, μας τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά της μηχανικής ζωής μας, μας ανάγκασαν να σκεφτούμε ξανά και έχουμε ξεχάσει πώς να σκεφτόμαστε δημιουργικά.
http://www.katohika.gr/2013/10/oi-synitheies-sti-zoi-mas.html

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! Έδωσαν 600.000 ευρώ σε ΜΚΟ για να... μετράει τις αυτοκτονίες των Ελλήνων

 
Το μνημόνιο γίνεται θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων. Κάθε μέρα τουλάχιστον ένας άνθρωπος αυτοκτονεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της αδυναμίας να θρέψει την οικογένεια του. Και η κυβέρνηση απαντά στη θλιβερή αυτή κατάσταση επιδοτώντας ΜΚΟ για να καταγράφουν τους τραγικούς αριθμούς γραμμένους με αίμα στη «μαύρη» μακριά λίστα.

Ένας ακόμη άνθρωπος έβαλε τέλος στη ζωή του μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πρόκειται για έναν 59χρονο αγρότη από την Αμαλιάδα, πατέρα τριών παιδιών. Κρεμάστηκε από μία ελιά, 100 μέτρα από το σπίτι του. Τον βρήκαν τα ίδια του τα παιδιά.

Ο ένας μάλιστα γιος του είχε πάρει άδεια από το Στρατό όπου υπηρετεί για να επισκεφθεί την οικογένεια του. Αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό.

Οικογενειάρχης, άνθρωπος εργατικός που προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις. Με το μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης ωστόσο δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα. Προειδοποίησε τον ανιψιό του λέγοντας πώς δεν αντέχει άλλο.

Σήμερα ο αγρότης από την Αμαλιάδα, χθες ένας ακόμη επιχειρηματίας από την Κρήτη. Μακριά η λίστα των αυτοκτονιών και όσο περνούν οι μέρες μεγαλώνει ακόμη περισσότερο. Δεν περνά ούτε μέρα χωρίς αυτοκτονίες. Σίγουρα γίνονται δύο ή τρεις. Απλά δεν γίνονται γνωστές, λόγω και της θρησκείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση 43% από το 2007 έως το 2011. Το 2007 είχαμε 328 αυτοκτονίες και το 2011 477 αυτοκτονίες. Μέχρι σήμερα όμως ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί δραματικά. Στοιχεία αναφέρουν πώς από την αρχή της οικονομικής κρίσης ξεπερνούν τις 3.000 οι αυτοκτονίες.

Κι όμως κάποιοι «θησαυρίζουν» για να τις καταγράφουν με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η ΜΚΟ «Κλίμακα» πήρε 600.000 ευρώ για να… καταγράφει τις αυτοκτονίες. Το ποσό αυτό είναι μόνο για το 2011. Προβλέπονται και άλλες πιστώσεις. Κι αυτό τη στιγμή που τόσο η ΕΛΣΤΑΤ όσο και η Ελληνική Αστυνομία καταγράφουν τις αυτοκτονίες. Απο εκει άλλωστε λαμβάνει τα στοιχεία κι η ΜΚΟ.

Και βέβαια δεν είναι η μόνη. Πολλές ΜΚΟ, στις οποίες εμπλέκονται και πολιτικά πρόσωπα ή συγγενείς τους λαμβάνουν επιδοτήσεις και τεράστια ποσά μέσω ΕΣΠΑ για να καταγράφουν το δράμα του Ελληνικού λαού.

Αντί η κυβέρνηση να εξασφαλίσει κάποιες πιστώσεις και να τις διαθέσει σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δίνει εκατοντάδες ευρώ για «σημειώματα κηδείας». Για την καταγραφή των νεκρών από την πολιτική στην οποία συμφώνησε με τους δανειστές και εκτελεί η ίδια.

Σχεδόν οι μισοί από τους αυτόχειρες είναι άνεργοι. Κι όμως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αύξησε τα επιδόματα ανεργίας, αλλά τα μείωσε και τους έστειλε και ένα σωρό χαράτσια. Ήθελε φαίνεται να εξοικονομήσει χρήματα για να πριμοδοτήσει ΜΚΟ…



Πως ο Ισημερινός νίκησε το ΔΝΤ...

Φωτογραφία για Πως ο Ισημερινός νίκησε το ΔΝΤ...


Σύνθημα του, "Πρώτα ο Λαός και μετά το χρέος"Είπε το μεγάλο «όχι» στους ξένους πιστωτές, τα έβαλε με τις πολυεθνικές και εξοικονόμησε χρήματα για να τα επενδύσει σε κοινωνικές δαπάνες.Οι ρηξικέλευθες κινήσεις του τον έκαναν «ήρωα» στα μάτια των περισσότερων συμπατριωτών του και σύμβολο αντίστασης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις αδυσώπητες χρηματαγορές.Ο Ισημερινός από χώρα που την εξαθλίωναν οι αγορές μετατράπηκε σε χώρα με ραγδαία ανάπτυξη και. άνοδο του βιοτικού επιπέδου της χώρας.Ο λόγος για τον πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος χάρη στις γνώσεις του στην οικονομία και -κυρίως- στην πολιτική τόλμη του πέτυχε να χαλαρώσει τον βραχνά του δημόσιου χρέους, που έσφιγγε τον λαιμό της χώρας του.
Σήμερα, ο 49χρονος πολιτικός διανύει τη δεύτερη θητεία του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας του. Επτά χρόνια νωρίτερα ήταν υπουργός Οικονομικών, τίτλος όχι και τόσο… δημοφιλής, ιδιαίτερα για μια φτωχή χώρα όπως ο Ισημερινός (Εκουαδόρ). Ωστόσο, από τη θέση αυτή κατάφερε να δημιουργήσει τις βάσεις για να ανέλθει στην εξουσία και να πραγματοποιήσει τη στροφή που επαγγελλόταν στην οικονομία της χώρας του.


Ο Κορέα, με εξαιρετικές σπουδές στα οικονομικά σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, διορίστηκε υπουργός Οικονομικών το 2005 από τον τότε πρόεδρο Αλφρέδο Παλάσιο. Κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του τάχθηκε υπέρ της καταπολέμησης της φτώχειας και της ανάκτησης της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας, αρνήθηκε να ακολουθήσει την οικονομική πολιτική του ΔΝΤ και δούλεψε για τη στενότερη συνεργασία με τις άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ύστερα από μια σοβαρή διαφωνία με τον πρόεδρο, υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο παραιτηθείς υπουργός, που μιλούσε υπέρ του λαού, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και σύντομα ξεκίνησε την προετοιμασία για τη διεκδίκηση της εξουσίας.

Παρακολουθήστε το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ DEBTOCRACY του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη .

ΤΟ ΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ

Τον Δεκέμβριο του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις εκλογές και ορκίστηκε πρόεδρος.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας, δεν δίστασε να απελάσει τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας και να απομακρύνει τις ναυτικές βάσεις των ΗΠΑ.

Το 2010 επιχειρήθηκε πραξικόπημα για την πτώση του από την εξουσία το οποίο απέτυχε, όταν διαπιστώθηκε πως πρωτεργάτης του πραξικοπήματος ήταν η πρέσβης των ΗΠΑ στον Ισημερινό την απέλασε Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι συνέστησε Διεθνή Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου(από ανεξάρτητους οικονομολόγους ξένων χωρών) για να εξετάσει τη νομιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας για την περίοδο 1976-2006, συνολικού ύψους 10,2 δις. δολαρίων.

Μετά τον έλεγχο που έκαναν τα μέλη της επιτροπής, διαπίστωσαν διάφορες παρανομίες σε σχέση με τις συμβάσεις, δίνοντας στον πρόεδρο του Ισημερινού τη νομική βάση να κηρύξει άνομο μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών άνω των 3 δισ. ευρώ. Η στάση πληρωμών συνοδεύτηκε από αναδιάρθρωση του χρέους και τον Μάιο του 2009 ο Κορέα ανακοίνωσε ότι αγόρασε το 91% των ομολόγων πληρώνοντας 35 σεντς ανά δολάριο


Ο Ισημερινός είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα και μέλος του ΟΠΕΚ. Ήρθε λοιπόν και η σειρά των ξένων εταιριών πετρελαίου που είχαν συμβόλαια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων να περάσουν από το… ταμείο. Με την απειλή της εθνικοποίησης, οι πολυεθνικές δέχτηκαν τελικά να καταβάλουν στο κράτος το 25% των ακαθάριστων εσόδων από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Χωρίς να προβεί σε οικονομικές ακρότητες, ο Ραφαέλ Κορέα πέτυχε να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά που επενδύθηκαν στην υγεία, την παιδεία και σε άλλες δαπάνες υπέρ των πολιτών.

Το μέρος του κρατικού προϋπολογισμού που πήγαινε στην αποπληρωμή του χρέους μειώθηκε στο μισό, ενώ οι πόροι για τις κοινωνικές δαπάνες υπερδιπλασιάστηκαν. Φυσικά, ο φτωχός λαός του Ισημερινού είδε για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια την κυβέρνησή του να κοντράρει τους ισχυρούς και να κάνει μεταρρυθμίσεις προς το συμφέρον του, ενώ η οικονομία συνήλθε σταδιακά από το σοκ της πτώχευσης του 2008 και μπήκε σε τροχιά ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης μέχρι και σήμερα.

Το 2009 ο Ραφαέλ Κορέα έγινε ο πρώτος πρόεδρος που επανεκλέχθηκε στη χώρα την τελευταία τριακονταετία, κερδίζοντας μάλιστα απόλυτη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο.

ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ

Σχολιάζοντας τη διαχείριση του δημόσιου χρέους του Ισημερινού από τον Ραφαέλ Κορέα, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας ανέφερε ότι ήταν μια κίνηση που πέτυχε επειδή ήταν μελετημένη, έγινε στον σωστό χρόνο και σε συνεργασία με έναν στρατηγικό εταίρο, την Κίνα.

«Όταν όλοι τούς γύρισαν την πλάτη για τα τρία και πλέον δισ. που δεν επέστρεψαν στις αγορές, ήρθε η Κίνα και έκλεισε πετρέλαια από τον Ισημερινό της τάξης των 3 δισ. και τους κάλυψε» τονίζει ο κ. Μάρδας, προσθέτοντας ότι ένα άλλο πλεονέκτημα ήταν το γεγονός ότι σημαντικό τμήμα του χρέους ήταν αυταπόδεικτα «απεχθές», αφού είχε συνομολογηθεί από δικτατορίες και όχι από δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Ο Ισημερινός από χώρα που την εξαθλίωναν οι "αγορές" και το ΔΝΤ μετατράπηκε μέσα σε λίγα χρόνια σε χώρα με ραγδαία ανάπτυξη και άνοδο του βιοτικού επιπέδου της χώρας.


Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ DEBTOCRACY του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη .

Η Κρίση στον Ισημερινό - Από το DeptOcracy - GMMM


http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5258.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters