Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτα ο Πολιτης...

(Ευχαριστούμε  τον κ. Ν.Σ  που μας ενημέρωσε για το παρακάτω κείμενο του καθηγητή  του Πολυτεχνείου  της Κρήτης κ. Ηλία  Σταμπολιάδη)
 
Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή που αφορά όλους μας( μέχρι και τα εγγόνια μας) και λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, ευχαρίστως την δημοσιεύουμε προς προβληματισμό μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι δοθείσης της πρότασης δημιουργίας δεξαμενών σκέψης θα ήθελα να προσθέσω μερικές απόψεις για το πρόβλημα του χρέους. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία επί του θέματος, όχι τόσο επειδή δεν είμαι οικονομολόγος αλλά κυρίως επειδή δεν έχω στη διάθεση μου όλα τα απαραίτητα στοιχεία που γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί οικονομικών ή ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι σε εμπιστευτικές θέσεις.

Είμαι σίγουρος ότι δεν τα γνωρίζουν ούτε βουλευτές του κοινοβουλίου παρά το γεγονός ότι όλοι τους έχουν πάρει θέση επί του θέματος με την ψήφιση ή όχι του μνημονίου.

Επειδή όμως, σαν Έλληνας πολίτης, πρέπει να έχω άποψη διότι σύντομα θα μου ζητηθεί να την εκφράσω με την ψήφο μου, προσπαθώ να τη δημιουργήσω από τα στοιχεία που όλοι γνωρίζουμε και τα όσα συμβαίνουν γύρω μας με κριτήριο τη λογική και τις φυσικές σχέσεις των πραγμάτων.
 
Καταρχήν θα πρέπει να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος και για αυτό θα δανειστώ τα μαθηματικά συναδέλφων.
 
· Για τα δέκα εκατομμύρια Ελλήνων στην Ελλάδα το χρέος, των περίπου 350 δις, αντιστοιχεί σε ....τριάντα πέντε χιλιάδες (35000 ?) στον καθένα μας ή 175000 για μία οικογένεια με δύο παιδιά και έναν παππού, όσο κοστίζει περίπου ένα μέσο διαμέρισμα 100 μ2. 
Αυτό σημαίνει ότι για να ξεπληρώσουμε θα πρέπει όλοι να πουλήσουμε τα σπίτια μας .
 
· Εάν θεωρήσουμε μία καλή τιμή 3000 ? ανά στρέμμα γης καλλιεργήσιμης ή άγονης τότε θα πρέπει να πουλήσουμε 117000 τετραγωνικά χιλιόμετρα όταν όλη η Ελλάδα είναι 130000 περίπου .
 
· Με τιμή χρυσού 1400 $ ανά ουγγιά θα χρειαστούμε 11000 τόνους χρυσού, που υπερβαίνουν όλα τα γνωστά και πιθανά αποθέματα χρυσού στην Ελλάδα.
 
Το ερώτημα που τίθεται είναι πως δημιουργήθηκε ένα τόσο υπέρογκο χρέος τη στιγμή που τα κλεμμένα και οι μίζες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 δις ?.
 
Για να απαντήσω στο ερώτημα αυτό έκανα έναν απλό λογαριασμό. Ένα ομόλογο του 1985 αξίας ενός δις για 25 έτη με επιτόκιο 17,5% στο τέλος του 2010 θα χρειαζόταν 56 δις για την εξόφληση του . Έχει εκδώσει ο Ανδρέας παρόμοια ομόλογα.
Το επιτόκιο 17,5% ακόμη και εάν αντιπροσώπευε την αξία του χρήματος το1985 είναι υπερβολικό για τα επόμενα χρόνια. Εκτός του ότι είναι τοκογλυφικό υπό οιεσδήποτε συνθήκες, σύμφωνα με τον Σόλωνα ένα επιτόκιο μεγαλύτερο του 6% είναι σίγουρο ότι οδηγεί τον δανειολήπτη σε κατάρρευση και το είχε απαγορεύσει . Εάν θεωρήσουμε ότι μετά το 1985 το επιτόκιο πέφτει κατά 1% ετησίως μέχρι το 4,5%, που θεωρείται λογικό, τότε το ίδιο ομόλογο του 1 δις το 1985 θα χρειαζόταν μόνο 6,9 δις για την εξόφληση του το 2010. Τα υπόλοιπα μέχρι τα 56 δις που απαιτεί το επιτόκιο του 17,5% είναι καθαρή τοκογλυφία που είναι άδικο να το πληρώσει ο Ελληνικός λαός.
 
Η διαφορά είναι όσα ψάχνουν να βρουν τώρα ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, αν και η γλωσσική τους ξεδιάντροπη αλλοίωση μιλάει για αξιοποίηση
Χωρίς αμφιβολία το χρέος αυτό δεν αποτελεί το κόστος όσων φάγαμε μαζί με τον Πάγκαλο, διατηρουμένης της αναλογίας της μερίδας του λέοντος και ακόμη δεν αντιστοιχεί σε πραγματικό χρήμα που μπήκε στη χώρα. Είναι πλασματικό, καθαρά λογιστικό χρέος, που δεν αντιπροσωπεύει τίποτε περισσότερο από αριθμούς καταχωρημένους σε χαρτιά τα οποία μας καλούν να εξοφλήσουμε με εμπράγματες αξίες.
 
Επιπλέον σύμφωνα με απόφαση του ΟΗΕ ένα χρέος θεωρείται απεχθές και ο λαός ενός κράτους δεν υποχρεούται να το πληρώσει όταν συντρέχουν τρεις όροι :
 
· Έγινε εν αγνοία του λαού. (Μέχρι πρότινος έλεγαν ότι λεφτά υπάρχουν)
 
· Δεν χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξη της χώρας αλλά σπαταλήθηκε προς όφελος των κρατούντων που το συνήψαν. (Τα χρησιμοποίησαν για να μείνουν στην εξουσία)
 
· Οι δανειστές γνώριζαν την κατάσταση της χώρας. (Οι ίδιοι μαγείρευαν τα δεδομένα για λογαριασμό των δικών μας φαύλων)
 
Προφανώς και οι τρείς αυτοί όροι πληρούνται στην περίπτωση της Ελλάδος και η άρνηση της σημερινής κυβέρνησης για παύση πληρωμών και αναδιαπραγμάτευση του χρέους δηλώνει συνεργεία στη δημιουργία του και συνιστά προκλητική υπεράσπιση των συμφερόντων των δανειστών έναντι των Ελλήνων πολιτών σε βαθμό προδοσίας. 

Να φανταστεί κανείς ότι χώρες σαν τον Ισημερινό έχουν κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ψηφίσματος του ΟΗΕ, το έκανε και ο Ιωάννης Μεταξάς , αλλά ακόμη και οι ΗΠΑ, ένα χρόνο πριν την επέμβαση στο Ιράκ, όταν αναγνώρισαν ως απεχθές το χρέος που δημιούργησε ο Σαντάμ και απάλλαξαν με τον τρόπο αυτό την μετέπειτα, διορισμένη από αυτούς, κυβέρνηση του Ιράκ .

Αυτοί οι συλλογισμοί είναι η δική μου συμβολή στη δεξαμενή σκέψης και προτείνονται δύο πράγματα, αφενός να ανοίξουν οι λογαριασμοί του κράτους ώστε να φανεί το εύρος της τοκογλυφίας και αφετέρου να φύγει η διαχείριση των Ελληνικών πραγμάτων από τα χέρια όλων όσων είναι συνυπεύθυνοι ή συνεχιστές της νοοτροπίας που δημιούργησε το χρέος .

Settas
ΠΗΓΗ

Spiegel: "Οι Έλληνες, αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα"!


Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι… κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!
Ο καθηγητής σε γενικές γραμμές:

• Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των Γερμανών που συνοψίζεται στο “λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε”.

• Θυμίζει τις μεγάλες χρεοκοπίες της Γερμανίας και υπενθυμίζει ότι το οικονομικό της θαύμα το οφείλει στις ΗΠΑ!

Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς,λέει και αφήνει ξερούς τους Γερμανούς!

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:
Spiegel: Κυριε Ritschl η Γερμανία συζητάει αυτό τον καιρό για περαιτέρω οικονομική βοήθεια για την Ελλάδα σαν υπεράνω όλων ηθικολόγος. Η κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία σύμφωνα με τη ρήση : ¨λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε¨. Είναι δίκαιη αυτή η συμπεριφορά


Ritschl: Οχι, είναι απολύτως αδικαιολόγητη. 


Spiegel Μάλλον δεν το βλέπουν έτσι οι περισσότεροι Γερμανοί.


Ritschl Μπορεί, αλλά η Γερμανία έζησε τις μεγαλύτερες χρεοκοπίες της νεότερης ιστορίας. Την σημερινή οικονομική ανεξαρτησία της και τη θέση της ως Διδασκάλου της Ευρώπης την χρωστάει στις ΗΠΑ, οι οποίες μετά τον 1ο αλλά και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο παραιτήθηκαν από το δικαίωμα τους για τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό δεν το θυμάται όμως κανείς.


Spiegel Τι ακριβώς συνέβη τότε;


Ritschl Η δημοκρατία της Βαϊμάρης κατόρθωσε να επιζήσει από το 1924 μέχρι 1929 αποκλειστικά με δανεικά, τα δε χρήματα για τις αποζημιώσεις του 1. Παγκοσμιου πολέμου δανείστηκε από τις ΗΠΑ. Αυτη η ¨δανειακή Πυραμίδα¨ κατέρρευσε με την κρίση του 1931. Τα χρήματα των δανείων των ΗΠΑ είχαν εξαφανιστεί, η ζημιά για τις ΗΠΑ τεράστια, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία καταστροφικές.


Spiegel Το ίδιο και μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο; 


Ritschl Η Αμερική τότε φρόντισε να μην θέσει κανείς από τους συμμάχους αξιώσεις για αποζημίωση. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις, ματαιώθηκαν όλες οι αξιώσεις μέχρι μια μελλοντική επανένωση των Γερμανιών (ανατολικής και δυτικής). Αυτό ήταν πολύ ζωτικό για την Γερμανία, ήταν στην ουσία η οικονομική βάση του γερμανικού μεταπολεμικού θαύματος. Αλλά παράλληλα, τα θύματα της γερμανικής κατοχής ήταν αναγκασμένα να αποποιηθούν τα δικαιώματα τους για αποζημίωση, μεταξύ αυτών και οι Έλληνες. 


Spiegel Στη σημερινή κρίση παίρνει η Ελλάδα από Ευρώπη και ΔΝΤ 110 δις και συζητιέται ένα πρόσθετο πακέτο, που θα είναι εξ ίσου μεγάλο. Πρόκειται δηλαδή για πολλά χρήματα. Πόσο μεγάλες ήταν οι γερμανικές χρεοκοπίες;


Ritschl Αναλογικά με την οικονομικη επιφανεια που είχαν οι ΗΠΑ κατά την εποχή εκείνη, τα γερμανικά χρέη της δεκαετίας του 30 ισοδυναμούν με το κόστος της κρίσης του 2008. Συγκριτικά, λοιπόν, τα χρέη της Ελλάδας είναι μηδαμινά.

Spiegel Αν υποθέταμε ότι υπήρχε μια παγκόσμια λίστα για βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;


Ritschl Αυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας. 


Spiegel Ούτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μας ανταγωνιστεί;

Ritschl Όχι, η Ελλάδα παίζει ένα δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες. 


Spiegel Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;


Ritschl Εξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστο τρεις φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του 30, ανακουφίστηκε η Γερμάνια από τις ΗΠΑ με μια μείωση χρεών, η αλλιώς ένα „Haircut“, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο Afro-Look που μετατρέπεται σε φαλάκρα. Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι ευρωπαίοι δούλευαν σαν τα σκυλιά για να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική κατοχή. Κι ακόμη το 1990 είχαμε επίσης μια στάση πληρωμών.


Spiegel Πως είπατε;

Ritschl Βεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανίων θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση. Η Γερμάνια όμως δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ λίγων) ούτε τα αναγκαστικά δανεια, ούτε τα έξοδα κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη, που δεν πήραν δεκάρα.

Spiegel
Σε αντίθεση με το 1953, συζητείται επί του παρόντος η διάσωση της Ελλάδας, λιγότερο μέσω μιας μείωσης των χρεών και περισσότερο μέσω μιας παράτασης του χρόνου πληρωμής των κρατικών ομολόγων, δηλαδή μιας ήπιας αναπροσαρμογής των χρεών. Μπορούμε εδώ να μιλάμε για επαπειλούμενη χρεοκοπία;


Ritschl Οπωσδήποτε. Ακόμη κι αν ενα κράτος δεν είναι εκατό τα εκατό ανίκανο να ικανοποιήσει τους πιστωτές του, μπορεί να είναι υπό χρεοκοπία. Ακριβώς όπως στην περίπτωση της Γερμανίας τη δεκαετία του 50, ειναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει μόνη της να πληρώσει τα χρέη. Και όποιος δεν το μπορεί είναι εξ ορισμού χρεοκοπημένος. Τώρα θα έπρεπε να καθοριστεί, ποια χρηματικά ποσά είναι έτοιμοι οι πιστωτές να θυσιάσουν. Δηλαδή θα πρέπει να βρούμε ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο. 


Spiegel Το κράτος που πληρώνει τα περισσότερα είναι η Γερμανία.


Ritschl Μάλλον κάπως έτσι θα πρέπει να γίνει. Αλλά ήμασταν στο παρελθόν πολύ ανέμελοι. Η βιομηχανική μας παραγωγή κέρδισε πολλά από τις υπέρογκες εξαγωγές. Οι αντιελληνικές θέσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ εδώ είναι πολύ επικίνδυνες. Μην ξεχνάτε ότι ζούμε μέσα σε ένα γυάλινο σπίτι: Το οικονομικό μας θαύμα έγινε δυνατό αποκλειστικά και μόνο επειδή δεν αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις.

Spiegel Η Γερμανία δηλαδή θα έπρεπε να είναι πιο συγκρατημένη;


Ritschl Η Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δυο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμα τους εν μέρει η και καθολικά για αποζημιώσεις. Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Έλληνες.


Spiegel Τι εννοείτε;


Ritschl Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας «πάρουν ακόμη και τα σώβρακα».
Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.

Spiegel Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Αν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποια λύση θα ήταν η καλύτερη για την Ελλάδα και τη Γερμανία; 


Ritschl Οι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: Το λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μια μείωση του χρέους. Όποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για τις τράπεζες, γι’ αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας. Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή για τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. 


Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker 
(καθηγητής “Ιστορίας της Οικονομίας”)

SPIEGEL

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/spiegel_30.html

Ένας συνταγματολόγος που γράφει νόμους στο… πόδι

Η εργασιακή εφεδρεία αποτελούσε πρόταση της ΝΔ που ενσωματώθηκε στον εφαρμοστικό νόμο για το Μεσοπρόθεσμο. Σύμφωνα μάλιστα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος απάντησε στον εκπρόσωπο της ΝΔ (στις 4 Ιουλίου !), «η Βουλή συνεπώς γνώριζε τα πάντα και τα κόμματα και οι βουλευτές τοποθετήθηκαν, μετά λόγου γνώσεως και επί των λεπτομερειών».

Για τον λόγο αυτό, η διαπίστωση ότι η εργασιακή εφεδρεία- με τον τρόπο που πήγε...
να εφαρμοστεί, αντιμετωπίσει συνταγματικά και νομικά προβλήματα, προκάλεσε αμηχανία και ειρωνικά χαμόγελα, όχι μόνο σε στελέχη του κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε υπουργούς.

Κοντολογίς, δεν είναι εύκολο να εξηγηθεί το γεγονός ότι ένας νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, διαπιστώνεται τώρα, με την τρόικα παρούσα μετά από 27 μέρες αποχώρησης και διεθνών διαπραγματεύσεων, πως έχει νομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναζητούνται εσπευσμένα άλλες λύσεις.

Το πρόβλημα μεγιστοποιείται από την παρατήρηση ότι ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης, ο Ευ. Βενιζέλος, είναι διακεκριμένος συνταγματολόγος- μάλιστα έχει κατά καιρούς δεχθεί κριτική ότι λειτουργεί περισσότερο ως συνταγματολόγος. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, δεν αντελήφθη τα προβλήματα που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και φτάσαμε στο «και πέντε» για να ψάχνουμε να δώσουμε απαντήσεις στην τρόικα.

Πολλοί υπουργοί, ψέγουν τον Ευ. Βενιζέλο, μιλώντας για απίστευτη προχειρότητα- την εκτίμηση ενισχύσει και το αλαλούμ που επικράτησε και στο θέμα των αποδείξεων, μέτρο που μετατέθηκε για τον επόμενο χρόνο.

Φτάνουν μάλιστα να λένε ότι τέτοιου είδους γκάφες, δείχνουν προχειρότητα και δικαιώνουν τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μίλησε για γονατογραφίες.
Από newpost 
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_2780.html

Η Κίνα ξεκίνησε να κατασκευάζει το «Ουράνιο Παλάτι»

Η Κίνα έχει ολοκληρώσει το πρώτο μεγάλο βήμα προς μια μόνιμη παρουσία στο χώρο του διαστήματος: ένας πύραυλος τύπου «Long March 2F» εκτοξεύτηκε σήμερα Πέμπτη, για να φέρει την διαστημική κάψουλα «Tiangon-1» (Ουράνιο Παλάτι) σε τροχιά.Η Λαϊκή Δημοκρατία πιέζει με δύναμη στο Διάστημα: η Κίνα έχει ξεκινήσει με την πρώτη βασική συνιστώσα για τον δικό της επανδρωμένο διαστημικό σταθμό.

Ο πύραυλος-φορέας ξεκίνησε το ταξίδι του χωρίς κάποιο απρόσμενο περιστατικό, η διαστημική ενότητα "Tiangon-1" είναι τώρα στο δρόμο για να εισέρθει σε τροχιά.

Η Κίνα έχει ολοκληρώσει το πρώτο μεγάλο βήμα προς μια μόνιμη παρουσία στο χώρο του διαστήματος: ένας πύραυλος τύπου «Long March 2F» εκτοξεύτηκε σήμερα Πέμπτη, για να φέρει την διαστημική κάψουλα «Tiangon-1» (Ουράνιο Παλάτι) σε τροχιά.

Η μονάδα θα είναι το πρώτο συστατικό για ένα διαστημικό σταθμό από το 2020 και είναι να επανδρωθεί από ταΐκοναύτες - ο κινεζικός όρος για τους αστροναύτες.

Η εκτόξευση του πυραύλου παρουσιάστηκε σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση – κάτι το οποίο δεν είναι αυτονόητο στις εκτοξεύσεις κινεζικών πυραύλων, λόγω του φόβου της προβολής μιας αποτυχίας. Αλλά αυτή τη φορά όλα κύλησαν ομαλά: ο πύραυλος (16.16 Ώρα Ελλάδος) απογειώθηκε από την διαστημική βάση Jiuquan. Ο επικεφαλής της Κίνας και του Κομμουνιστικού Κόμματος, Hu Jintao, παρακολούθησε την εκτόξευση από τον κέντρο ελέγχου στο Πεκίνο.

Η μεταφορά της μονάδας στο Διάστημα καθυστέρησε περίπου ένα χρόνο. Πιο πρόσφατα, η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε επειδή στις 18 Αυγούστου συνετρίβη ένας πύραυλος από την οικογένεια «Long March». Ήταν η πρώτη αποτυχία αυτού του είδους σε 15 χρόνια. Λίγο αργότερα ανακαλύφθηκε ένα λάθος στο σύστημα ελέγχου των μικρών κινητήρων, και ο πύραυλος «Tiangon-1» βελτιώθηκε ανάλογα.

Η Κίνα έχει φιλόδοξα σχέδια: Έξι ταΐκοναύτες ταξίδεψαν από το 2003 και μετά στο Διάστημα. Όλοι τους γύρισαν πίσω στη Γη με ασφάλεια. Τώρα η Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με το επόμενο ορόσημο: η κατασκευή ενός επανδρωμένου διαστημικού σταθμού σε τροχιά γύρω από τη Γη. Με την 8,5 τόνων ενότητα «Tiangon-1» θέλουν να πραγματοποιήσουν μια σειρά από δοκιμές σε τροχιά. Στις αρχές Νοεμβρίου είναι να ξεκινήσει το ταξίδι του το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος «Shenzhou 8», το οποίο είναι να αρχίσει να συνδέεται με το «Ουράνιο Παλάτι».

Κατά τη διάρκεια των δύο ετών λειτουργίας του «Tiangon-1» έχουν προγραμματιστεί και άλλες μη επανδρωμένες πτήσεις, και αργότερα και επανδρωμένες αποστολές. Τα πειράματα είναι να καταλήξουν το 2020 στην κατασκευή ενός ανεξάρτητου διαστημικού σταθμού. Η ημερομηνία δεν είναι πιθανώς μια απλή σύμπτωση: την ίδια χρονιά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργή λειτουργία. Διαστημική Ενότητα «Tiangon-1» (Computer Graphics): το πρώτο βήμα της Κίνας προς την ανάπτυξη του δικού της διαστημικού σταθμού (Jiuquan Satellite Launch Centre) Οι Κινέζοι προχωρούν ως εκ τούτου με τα δικά τους σχέδια, επειδή είναι ανεπιθύμητοι ως εταίροι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Αυτό κατέστησαν σαφές οι ΗΠΑ, που φοβούνται ότι οι αντιπάλοί τους από την Άπω Ανατολή μπορούν με αυτό τον τρόπο να αποκτήσουν και άλλες ευαίσθητες, στρατιωτικά χρήσιμες τεχνολογίες.

Επίσης, στις μη επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις, οι Κινέζοι έχουν γίνει επίσης πολύ πολύ ενεργοί πρόσφατα. Δύο τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα σκάφη τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, το τελευταίο τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Τα πιθανά σημεία προσγείωσης στη Σελήνη πρέπει να διερευνηθούν, πριν την πρώτη σεληνιακή προσγείωση, η οποία είναι να ακολουθήσει σε λίγα χρόνια. Πρόκειται για ένα αυτοματοποιημένο σεληνιακό όχημα, κάτι στην αμερικανική εκδοχή των «Spirit» και «Opportunity».

Ακόμη και για μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη γίνεται λόγος. Σύμφωνα με τον Ye Peijian, διευθυντής του ρομποτικού σεληνιακού προγράμματος της Κίνας, θα μπορούσε να οδηγήσει την πατρίδα του σε μια πρώτη επανδρωμένη προσγείωση από το έτος 2025. Εάν αυτό είναι απλώς η προσωπική άποψη ενός επιστήμονα ή αντανακλά την επίσημη πολιτική του Πεκίνου, παραμένει σήμερα ανοιχτό.

Δείτε την εκτόξευση του πυραύλου και το ταξίδι του δε διαστημική τροχιά στο σχετικό βίντεο.

fox2magazine.net 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_1765.html

Έτσι κυβερνάνε οι ηγέτες (Κώστα, Γιώργο, Αντώνη) (video)

Μια παλιά ιστορία, που αξίζει να ξαναθυμηθούμε. Ο Ρωσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε πριν από δύο ακριβώς χρόνια, πώς φέρονται οι σοβαρές κυβερνήσεις σε...... πανίσχυρους οικονομικούς παράγοντες. Πηγαίνοντας στην επαρχιακή πόλη Πικάλυοβο, λίγο πιό έξω από την Αγία Πετρούπολη συνάντησε τους ιδιοκτήτες τριών τοπικών εργοστασίων που είχαν καθυστερήσει να πληρώσουν τους..

μισθούς των εργατών τους. Ανάμεσά τους ο πανίσχυρος Ρώσος ολιγάρχης των μεταλλευμάτων Ολεγκ Ντεριπάσκα.... (έχει τα λεφτά του Κόκκαλη, του Κοντομηνά και του Μπόμπολα μαζί επί 1.000 !)
Ο Πούτιν διχως πολλές αποστροφές τους τόνισε πως η ημέρα εκείνη αποτελούσε την τελευταία προθεσμία πληρωμής των υποχρεώσεων των εταιριών προς τους εργαζόμενους. Εφ΄όσον και το κράτος είχε ήδη εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις και είχε εξασφαλίσει την αγορά των προιόντων τους. Πετώντας, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ένα στυλό στο τραπέζι που καθόταν ο πανίσχυτος ολιγάρχης ο Πούτιν "τον διέταξε" αμέσως να υπογράψει. Δείτε το στιγμιότυπο, είναι φοβερό. Διαφορετικά η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα ακολουθούσε διαφορετική πορεία.

"Δεν μπορω να καταλάβω" τόνισε ο Ρώσος Πρωθυπουργός "γιατί μετατρέψατε χιλιάδες ανθρώπους ομήρους των φιλοδοξιών σας η της έλλειψης επαγγελματισμού από μέρους σας - η ίσως και θύματα της απληστίας σας". Μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων ο Πούτιν τους καυτηρίασε, "Γιατί τρέχατε σαν κατσαρίδες να κρυφτείτε λίγο πριν έλθω, εντελώς ανίκανοι να πάρετε κάποιες λογικές αποφάσεις;"Αυτό είναι ένα δείγμα του πως ακριβώς μιά σοβαρή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους λεγόμενους νταβατζήδες. Κάθε σύγκριση με άλλες γνωστές περιπτώσεις αποδεκτή.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΟΥΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ":
 

http://100greekblogs.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/video_1137.html

Ο Αδαμόπουλος διέγραψε τον Πάγκαλο από το ν ΔΣΑ! Παλικάρι Αδαμόπουλε!

Την αφαίρεση του τίτλου του επιτίμου Δικηγόρου από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο Δικηγόρο εισηγήθηκε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρός του, Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος, για όσα....
συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος για …
τους Δικηγόρους, την στιγμή που οι Δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Δικηγορικού Σώματος. Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου.
Το Δ.Σ. έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου και αφαίρεσε τον τίτλο του επιτίμου από τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
 http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_7287.html

Ποιος μας... ψεκάζει και γιατί; Αίνιγμα για τους Γιαννιώτες οι «λευκές γραμμές» στον ουρανό!

Εδώ και δύο χρόνια όταν πρωτογράψαμε για τους ψεκασμούς (chemtrails)
(Δείτε μια πολύ καλή εργασία σπουδάστριας σε μάθημα Τεχνολογίας για τους αεροψεκασμούς(CHEMTRAILS),
(Mας ψεκάζουν σα κουνούπια. Αφυπνισθείτε!),
(Πρώην αρχηγός του FBI καταγγέλλει τα chemtrails: οι χωματερές του θανάτου πρέπει να σταματήσουν!) πολλοί ήταν αυτοί που μας αμφισβήτησαν.


Και μιλώ για τον έντυπο τύπο, τοπικό και μη, λέγοντας μας πως είμαστε φαντασιόπληκτοι και συνομωσιολόγοι...  Τώρα. αρχίζουν και αυτοί να σχολούνται με το  φλέγον αυτό θέμα, επιβεβαιώνοντας τα γραπτά και τα λόγια μας. 
Αναδημοσιεύουμε  σήμερα ένα άρθρο από τοπική πρωϊνή έντυπη εφημερίδα.
Τρύφωνας. 
------------------------------------------------------------------------------------------------
-----Θέμα συζήτησης, αντιπαραθέσεων και έντονου συχνά προβληματισμού των πολιτών, είναι οι περίεργες λευκές γραμμές που τελευταία έκαναν ξανά έντονη την εμφάνισή τους και στον ουρανό πάνω απ’ τα Γιάννινα, μετά από ένα… διάλειμμα κάποιων μηνών.

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις που εκφράζονται απ’ όλους εκείνους, οι οποίοι επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο. Άλλες πιο ψύχραιμες και αληθοφανείς, μερικές πάλι λίγο πιο… εξεζητημένες, χωρίς ωστόσο κανείς σήμερα να είναι σε θέση να δώσει μία σαφή και ευρέως αποδεκτή εξήγηση του φαινομένου.

Η πιο… προσγειωμένη ερμηνεία για το τι δημιουργεί τις χαρακτηριστικές αυτές άσπρες γραμμές στον ουρανό, πάνω από την πόλη και το Λεκανοπέδιο, είναι αυτή που κάνει λόγο για τα αέρια που αφήνουν πίσω τους διερχόμενα αεροπλάνα, τα οποία ταξιδεύουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από τη γη! Ωστόσο, η μεγάλη διάρκεια της παρουσίας των λευκών σχηματισμών στον αέρα μοιάζει να μην υποστηρίζει την συγκεκριμένη άποψη. 

Δεύτερη ερμηνεία του φαινομένου, που υποστηρίζεται από όλο και πιο πολύ κόσμο, είναι αυτή που αποδίδει τις επίμαχες γραμμές σε αεροψεκασμούς, οι οποίοι πραγματοποιούνται για να περιοριστεί ο αριθμός των κουνουπιών, ιδιαίτερα αυτών που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Παράλληλα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πιθανότητα των αεροψεκασμών με φυτοφάρμακα, προκειμένου να προστατευθούν οι καλλιέργειες από ζιζάνια που τις καταστρέφουν! Σε μία τέτοια περίπτωση όπως η παραπάνω, εννοείται ότι θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι αρμόδιοι να ενημερώσουν τον κόσμο, απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το είδος των χημικών ή φαρμάκων με τα οποία γίνονται οι ψεκασμοί και το κατά πόσον αυτά είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. 

ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ… 
Τέλος, υπάρχουν και οι πιο… ακραίες απόψεις για τις λευκές γραμμές (chemtrails, όπως είναι διεθνώς γνωστές) που συνδέουν την εμφάνισή τους με την οικονομική κρίση. Κάποιοι δηλαδή και εδώ στα Γιάννινα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αέρια που ρίχνουν οι ισχυροί του κόσμου, όπως η ΕΕ, για να κρατούν τους πολίτες σε… καταστολή, ώστε να μην αντιδρούν στα νέα οικονομικά μέτρα που οι κυβερνήσεις λαμβάνουν διαρκώς εις βάρος τους! Σαν ένας είδος ηρεμιστικών για το νευρικό μας σύστημα, δηλαδή. 

ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
Πάντως, πριν λίγες μόλις ημέρες ήρθε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη και ένα ζήτημα που δεν αποκλείεται να σχετίζεται με τις λευκές γραμμές, περί των οποίων γίνεται συζήτηση. Ο λόγος για την ύπαρξη στο εσωτερικό των σπιτιών επικίνδυνων χημικών ουσιών και ενώσεων που… κρύβονται μέσα στη σκόνη.

Αυτά τα χημικά που εντοπίστηκαν μετά από έρευνα της Σουηδικής Εταιρείας για τη Διατήρηση της Φύσης, έχουν άγνωστη μέχρι στιγμής προέλευση και ενοχοποιούνται για ορμονικές διαταραχές, αλλά και για την εμφάνιση ασθενειών καρκινογενέσεων, γενετικών ανωμαλιών, αναπαραγωγικών δυσκολιών και άλλων σημαντικών προβλημάτων στον άνθρωπο.

 Ποιος λοιπόν μπορεί να αποκλείσει την από… αέρος εισβολή τους στα σπίτια μας! 

 • Αν κάποιος αναγνώστης γνωρίζει οτιδήποτε για τις λευκές γραμμές στον ουρανό των Ιωαννίνων, αν έχει μία διαφορετική άποψη σχετικά με την προέλευσή τους ή έχει ακούσει κάτι ενδιαφέρον γι’ αυτές, μπορεί να μας το γράψει, μήπως και βρεθεί τελικά μία πειστική απάντηση στα ερωτήματα που υπάρχουν. Βεβαίως το ίδιο ισχύει και για φορείς (Διευθύνσεις Γεωργίας κ.λ.π.) που μπορεί να έχουν κάποια σχετική ενημέρωση…

proinoslogos.gr
epirus-ellas.gr

Τα πράγματα είναι χειρότερα: Ο ΓΑΠ πιστεύει ότι μας… σώζει

Ο κ. Παπανδρέου, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, επαναλαμβάνει, σχεδόν μονότονα πια, ότι αγωνίζεται για να σώσει την Ελλάδα. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Ούτε κάν η επανεκλογή του! Αυτό το τελευταίο δεν νομίζω να το πιστεύει κανένας. Απλώς το χρησιμοποιεί γιατί προσδίδει μια αίσθηση αυτοθυσίας στην αποστολή που δήθεν επιτελεί.
Αυτή η ρητορική είναι λάθος γιατί θυμίζει το στρατηγό που δεν πάει στη μάχη για να νικήσει! Γιατί, αν πραγματικά ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι σώζει την Ελλάδα, τότε θα είχε κάθε λόγο να του αναγνωρίσουμε, όλοι εμείς, τη σωτηρία μας. Αυτό σημαίνει επιβράβευση στις εκλογές!
Αρά, είτε κάνει κάτι στραβά, δηλαδή δεν μας σώζει, είτε το κόστος σωτηρίας είναι τόσο υψηλό που μόνο με σωτηρία δεν μοιάζει!
Προσωπικώς, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις, αν πραγματικά μας ….σώζει. Και δεν ισχυρίζομαι ότι έχει κάποιο σχέδιο καταστροφής για τη χώρα μας. Απλώς μπορεί να έχει εγκλωβιστεί σε μια πολιτική που στην πράξη αποδεικνύεται καταστροφική. Επιπροσθέτως, να έχει αναλάβει δεσμεύσεις από τις οποίες δεν μπορεί να απεμπλακεί. Με αποτέλεσμα να άγεται και να φέρεται από μια πολιτική η οποία πρωτίστως εξυπηρετεί τους δανειστές μας.
Για κάνω ξαφνικά αυτές τις διαπιστώσεις;
Διάβαζα χθες στους FT ένα άρθρο με τίτλο «Ρήγμα στην Ευρωζώνη για τη διάσωση της Ελλάδος», όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι τελικά οι δανειακές ανάγκες της χώρας μας μπορεί να είναι μεγαλύτερες απ’ ότι είχαν τελικά εκτιμηθεί με την απόφαση της 21ης Ιουλίου και αυτή η διαπίστωση ίσως δημιουργήσει προβλήματα στην επικύρωση της συμφωνίας από τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια, ενώ ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση για κάποιας μορφής αναθεώρησή της.
Το ερώτημα που ανακύπτει για την ελληνική πλευρά, είναι τι έκανε από την ψήφιση της συμφωνίας και μετά; Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε για να βρεθεί μπροστά από τις εξελίξεις; Πόσα από τα συμφωνηθέντα υλοποίησε; Τίποτα απολύτως! Ο μεν πρωθυπουργός απολάμβανε τις ομορφιές των ελληνικών νησιών, ο δε επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρος «έκανε τον τζάμπα μάγκα» με την τρόϊκα! Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Σήμερα, η Κυβέρνηση όχι μόνο τρέχει ασθμαίνουσα πίσω από τις εξελίξεις, αλλά καθημερινά ανακοινώνει μέτρα που δεν πείθουν κανέναν!
Κάποιος που πραγματικά ήθελε να σώσει τη χώρα, εικάζω ότι θα πολιτευόταν κάπως διαφορετικά!
Βέβαια, είναι σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο η αποτυχία αυτή να οφείλεται απλά και μόνο στην ανικανότητα, την παντελή έλλειψη διορατικότητας και πολιτικής αντίληψης του κ. Παπανδρέου και της Κυβέρνησής του.
Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρούν έτσι!
Να υπενθυμίσω, ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2009 πέρασε με διαβεβαιώσεις εκ μέρους του κ. Παπανδρέου για την τήρηση του προεκλογικού του προγράμματος!
Ό,τι, εν μέσω κρίσης, μοίραζε παροχές!
Ό,τι τόσο αυτός όσο και οι υπουργοί του συκοφαντούσαν διεθνώς τη χώρα!
Έκαναν τις γνωστές αλχημείες με τη Στατιστική Υπηρεσία για να παραφουσκώσουν το έλλειμμα.
Όλα αυτά προφανώς και δεν έγιναν τυχαία.
Όμως, ακόμα και το πρώτο τρίμηνο του 2010, δεν πήραν κανένα σοβαρό μέτρο!
Μόνο εκεί προς το Μάρτη, κάτι άρχισαν να ψελλίζουν και μετά από λίγο μας οδήγησαν στο Μνημόνιο!
Πολύ δε αργότερα μάθαμε από τον Ντομινίκ Στρος Κάν, ότι ο κ. Παπανδρέου είχε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μαζί του για την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ προτού ακόμα εκλεγεί πρωθυπουργός!
Ύστερα άρχισε αυτό το ατελείωτο γαϊτανάκι με τις επιθεωρήσεις τις τρόϊκας, τις δόσεις και τη σωτηρία μας.
Είχα χάσει το λογαριασμό πόσες φορές μας έχουν σώσει μέχρι σήμερα! Μας το υπενθύμισε η κ. Β. Παπανδρέου στην διευρυμένη ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε επιγραμματικά: «έξη δόσεις και έξη φορές σώσαμε τη χώρα»!
Και το τραγικό για τη χώρα είναι πώς κάθε δόση και κάθε νέα σωτηρία, έφερνε πρόσθετα μέτρα και νέα βάρη, παρά το γεγονός ότι μας διαβεβαίωναν περί του αντιθέτου. Ποιος θα ξεχάσει εκείνη τη δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου το Ιούνιο του 2010 (αν θυμάμαι καλά) ότι αν χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα, θα παραιτηθεί!
Ποιος ξεχνάει τη διαβεβαίωση του προς τον ελληνικό λαό, τον Φεβρουάριο του 2011, από το Βήμα της Βουλής μάλιστα, ότι «η ύφεση ρηχαίνει»!
Για την οικονομία της συζήτησης να δεχτώ τις διαβεβαιώσεις του κ, Παπανδρέου ότι μας σώζει.
Όμως, τι είδους σωτηρία είναι αυτή, όταν κάθε βδομάδα επιβάλλει νέα μέτρα;
Όταν κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) μέσα σε δυο χρόνια να αυξήσει το χρέος της χώρας κατά 70 μονάδες;
Όταν η ανεργία οδεύει, αν δεν έφτασε ήδη στο 25%;
Όταν φορολογεί τους συνταξιούχους των 400 ευρώ;
Αν αυτή είναι σωτηρία, δεν θέλω κάν να σκεφτώ πως αντιλαμβάνεται στο μυαλό του την καταστροφή ο κ. Παπανδρέου…
Το ερώτημα, λοιπόν, έχει ως εξής: Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι απλά και μόνο αποτέλεσμα της ανικανότητάς τους;
Είναι επειδή….παραπλανήθηκαν και υιοθέτησαν μια καταστροφική για τη χώρα συνταγή;
Εκτός και εάν πραγματικά ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι μας σώζει….
Οπότε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα!

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_30.html

Περί "ευνομίας" και "τάξεως" - Το "προοίμιον" του κανονισμού της νέας ηλεκτρονικής φυλακής

Χθές απο αυτό το ιστολόγιο γράφαμε ότι "Με πρόσχημα το φορολογικό νομοσχέδιο μας δένουν πισθάγκωνα με "ηλεκτρονικές χειροπέδες" Σήμερα μάθαμε πως η υπαγωγή μας στο καθεστώς της ηλεκτρονικής επεξεργασίας της καθημερινότητας και του ελέγχου της προσωπικής μας ζωής και της ελευθερίας, "αναστέλεται" για λίγους μήνες. Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε τι...
κρύβεται πίσω απο όλες αυτές τις μπουρδολογίες περί θεραπείας της πληγής της φοροδιαφυγής, "διευκόλυνσης" του πολίτη κλπ. Το κόλπο με τον φούρνο του Χότζα είναι τόσο παλιό όσο και ο γερο- διάβολος του οποίου είναι υπηρέτες οι σημερινοί "σωτήρες" μας. Αφού πρώτα μας έβαλαν να μαζεύουμε σωρούς αποδείξεων, κατόπιν μας είπαν ότι ... έτσι κι αλλιώς τζάμπα μπήκαμε σε αυτόν τόν κόπο γιατί έτσι κι αλλιώς εμείς θα είμαστε οι "αιμοδότες" της "εθνικής" οικονομίας. Απο φορολογούμενοι πολίτες λοιπόν , γίναμε οι "συνδαιτημόνες" του Πάγκαλου και οι διεφθαρμένοι φοροφυγάδες που θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Τι κι αν οι πραγματικοί κλέφτες βρίσκονται κρυμένοι πίσω απο σκιές βουλευτικών εδράνων, τι κι αν δεν έχει μείνει ούτε στάλα αίμα στις φλέβες μας.Γι΄αυτό οι σύγχρονοι Σάϊλοκ έβαλαν ενέχυρο όχι μόνο την σάρκα μας , διότι και αυτήν ακόμα άρχισαν να την τεμαχίζουν και να την πουλάνε με την οκά στους ξένους δουλέμπορους, αλλά την ίδια μας την ψυχή. Μέχρι προχθές μας έδειχναν τον "δρόμο" , την έξοδο απο το "τούνελ" και τώρα που φάνηκαν οι μακάβριες καμινάδες του κρεματορίου, μας σπρώχνουν σαν τα ζώα μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης επιβάλοντας μας με την βία τους κανόνες "επιβίωσης" μέσα σε αυτό. Ξέρουν ότι κανείς πλέον δεν τους πιστεύει και όλοι βλέπουν τις προθέσεις τους , για αυτό σου λένε ότι άν θέλεις να σου αφήσουμε ένα ξεροκόμματο και ένα κύπελο νεροζούμι , θα πρέπει να ταυτοποιηθείς με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να ξέρει η διοίκηση του στρατοπέδου πως δεν θα το σκάσεις και δεν θα κάνεις γενικά τίποτα που θα διασαλλεύσει τη "νέα ταξη πραγμάτων". Το ξαναλέμε για άλλη μια φορά , το "ηλεκτρονικό πόθεν έσχες" που επιβάλλουν χωρίς πολλά λόγια δεν πρόκειται να εφαρμοσθεί παρά μόνο με την χρήση της "φοροκάρτας" ή ακόμα καλύτερα της "κάρτας του πολίτη" με την οποία θα ...εξυπηρετούνται όλες οι "πτέρυγες" του στρατοπέδου της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ( αυτόματη ηλεκτρονική καταγραφή και μετάδοση όλων των συναλλαγών, ανάληψη , πιστωτική χρήση, βιβλιάριο υγείας , βιβλιάριο καταθέσεων , ηλεκτρονικά διόδια , ηλκτρονικό εισητήριο , φοιτητικό πάσο, κάρτα εργασίας, δίπλωμα οδήγησης κλπ). Βάλτε με το μυαλό σας τι θα μείνει έξω απο το "οπτικό πεδίο" του ματιού της διοίκησης του στρατοπέδου και τι τελικά θα είναι αυτό που θα θυμίζει πάνω μας ανθρώπινη ύπαρξη; Πρώτα μας έδωσαν έναν μοναδικό παγκόσμιο αριθμό (ΑΜΚΑ), μετά μας έριξαν στον λάκκο με τα φίδια (ανακοίνωση χρέους - μνημόνιο) και τώρα μας υποχρέωνουν να φορέσουμε τα ηλεκτρονικά "βραχιόλια" - χειροπέδες με αντάλλαγμα μια μίζερη και απολύτως ελεγχόμενη επιβίωση. Αυτή είναι η πραγματικότητα , αυτά σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς και αν δεν αντιληφθούμε ότι υπάρχει και άλλη διέξοδος εκτός απο την "καπνοδόχο" , τότε δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για "αντίσταση". Δεμένος πισθάγκωνα με "ηλεκτρονικές χειροπέδες" δεν παλεύεις , χορεύεις στο ρυθμό τους ή απλά χτυπιέσαι σαν τον τρελό. Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ Ή θα τα ξοδεύεις ή θα τα καταθέτεις
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=313718
Το δρόμο για πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, την έναρξη του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες και τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος ανοίγει τώρα η κυβέρνηση.
Το δρόμο για πλήρη κατάργηση των φοροαπαλλαγών, την έναρξη του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες και τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος ανοίγει τώρα η κυβέρνηση. Το ζήτημα ξεκίνησε με την αύξηση του ποσοστού των ζητούμενων αποδείξεων, που μέσα σε 24 ώρες προκάλεσε αλαλούμ, για να καταλήξει σε δύο καταρχήν δεδομένα: 1Εισόδημα αποκτηθέν το 2011, ήτοι δήλωση φορολογίας εισοδήματος άνοιξη 2012. Απαιτείται η προσκόμιση του 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις και για ποσόν του εισοδήματος μέχρι 60.000 ευρώ. Δηλαδή πρέπει να προσκομιστούν μέχρι 15.000 ευρώ αποδείξεις. Αν ο φορολογούμενος δεν προσκομίσει τις απαιτούμενες αποδείξεις πληρώνει ποινή φόρου 10%. Για παράδειγμα, ο έχων εισόδημα 50.000 ευρώ πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις 12.500 ευρώ. Αν συνυποβάλει μόνο 10.000 ευρώ τότε θα πληρώσει ποινή φόρου 250 ευρώ. Οι αποδείξεις αποσυνδέθηκαν από το αφορολόγητο και είναι άμεσα συνδεδεμένες με το εισόδημα (όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο). Το αφορολόγητο από φέτος, αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, μειώνεται στα 5.000 ευρώ. Από την 1η Ιανουαρίου έχει περιοριστεί και το ποσοστό των εκπιπτόμενων δαπανών (ιατρικά, ενοίκια, ιδιαίτερα, φροντιστήρια, τόκοι κ.λπ.) στο 10% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ ετοιμάζεται και νέα μεγάλη περικοπή των φοροαπαλλαγών που επίσης θα ισχύσει αναδρομικά από 1.1.2011. 2Εισόδημα αποκτηθέν το 2012, ήτοι δήλωση φορολογίας εισοδήματος άνοιξη 2013. Καταρχήν θα απαιτούνται περισσότερες αποδείξεις και ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου. Οι αποδείξεις θα είναι πάνω από το 25% και μέχρι το 50% του εισοδήματος, διευκρίνιζαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Στις αποδείξεις θα συμπεριληφθούν εκτός των γενικών αγορών από σούπερ μάρκετ, καταστήματα ενδυμάτων κ.λπ. και οι δαπάνες για ιατρικά, ενοίκιο, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.λπ. Δηλαδή, κάθε είδους δαπάνη που μπορεί να έχει πραγματοποιήσει μια οικογένεια ή ένας φορολογούμενος μέσα στο έτος. Παράλληλα, έρχεται και το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες και η γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς εκτός των κάθε είδους δαπανών, ο φορολογούμενος πρέπει να γνωστοποιήσει στην εφορία τι έκανε τα υπόλοιπα χρήματα που του απέμειναν από το καθαρό εισόδημα (σ.σ. αυτό που απομένει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών και του φόρου εισοδήματος). Δηλαδή, θα δηλώνει τις καταθέσεις, τις επενδύσεις σε έντοκα, ομόλογα, ακίνητα, χρυσό κ.λπ. Η άποψη που υπερισχύει είναι «το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους» σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος τονίζει ότι: «Η γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα». Τα νέα δεδομένα, αν κι εφόσον δεν αλλάξουν πάλι, οδηγούν στα εξής συμπεράσματα: α Ο συνυπολογισμός στις αποδείξεις και των δαπανών, που σήμερα εκπίπτουν από το φόρο, ανοίγει το δρόμο για την πλήρη κατάργησή τους. Οι εκπιπτόμενες δαπάνες από τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, δίδακτρα, φυσικό αέριο, ιατρικές και νομικές υπηρεσίες κ.λπ. αναμένεται να καταργηθούν στο σύνολό τους για τη μεγάλη πλειονότητα των φορολογούμενων και πάνω από κάποιο ύψος εισοδήματος, αν όχι για όλους ανεξαιρέτως. Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών ισοδυναμεί με όφελος 5 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό. β Θα συνοδευτεί από εφαρμογή του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες. Ο φορολογούμενος θα κληθεί να «αποκαλύψει» τι έκανε το εισόδημά του. Ουσιαστικά πού το δαπάνησε και τι έκανε όσα του απέμειναν. Το μέτρο αυτό μόνο στους φοροφυγάδες μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και γενικώς σε όσους διακινούν μαύρο χρήμα, καθώς δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα για τις δαπάνες που θα πραγματοποιούν και τις επενδύσεις που θα κάνουν. Είναι η πρώτη τεκμηριωμένη θέση της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής. Απομένει να δούμε τη σχετική διάταξη νόμου και πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη. γ Το πόθεν έσχες συνεπικουρείται από τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος. Σκοπός των επιτελών του υπουργείου είναι το σύνολο των συναλλαγών να γίνεται ηλεκτρονικά, ώστε να καταγράφονται και να διασταυρώνονται, με κύριο σκοπό επίσης τον εντοπισμό όσων διακινούν μαύρο χρήμα. Τα αποτελέσματα των μέτρων αυτών θα είναι ορατά από το επόμενο έτος, εφόσον βέβαια εφαρμοστούν στο σύνολό τους και κυρίως χωρίς διακρίσεις. Αλλωστε, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει συνολικά έσοδα 3 δισ. ευρώ από τη φορολογική συμμόρφωση των φορολογούμενων. * ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ Υστερα από 4 παλινωδίες, θα ισχύει το 25% Μπρος-πίσω με τις αποδείξεις. Μέσα σε 24 ώρες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης άλλαξε τέσσερις φορές άποψη, για να καταλήξει στο ότι φέτος δεν αλλάζει τίποτα και θα ζητείται το 25% του εισοδήματος σε αποδείξεις και μέχρι 15.000 ευρώ. Το σκηνικό ξεκίνησε προχθές, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει ότι από φέτος θα ζητούνται περισσότερες αποδείξεις, ειδάλλως θα επιβάλλεται ποινή 10% επί του ποσού των απαιτούμενων αποδείξεων που δεν θα προσκομιστούν. Με χαρακτηριστικά παραδείγματα εντόπισε το αυξημένο ποσοστό των αποδείξεων γύρω στο 50%. Ο θόρυβος που προκλήθηκε ήταν μεγάλος, καθώς το υπολειπόμενο τρίμηνο του έτους δεν αρκεί για τη συλλογή τόσο αυξημένου αριθμού αποδείξεων. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε χθες το μεσημέρι λέγοντας ότι στις αποδείξεις θα προσμετράται κάθε είδους δαπάνη, από ιατρικά και ενοίκια μέχρι σουπερμάρκετ. Ακολούθησε η δήλωση του προέδρου της Συνομοσπονδίας Εμπόρων (ΕΣΕΕ) ότι πρόκειται για «μέτρα του ποδαριού» και «φορολογικές αλχημείες», καλώντας την κυβέρνηση να διευκρινίσει την ασάφεια του μέτρου και να ακυρώσει άμεσα την απόφαση. Το απόγευμα είχαμε ακόμα μια διευκρίνιση, ότι το ζητούμενο ποσό αποδείξεων θα υπολογίζεται στο διαθέσιμο εισόδημα και όχι το συνολικό προ φόρων εισόδημα. Το βράδυ, και ύστερα από σύσκεψη των επιτελών στο υπουργείο Οικονομικών, ατύπως ειπώθηκε ότι φέτος δεν αλλάζει τίποτε και από του χρόνου θα ζητούν περισσότερες αποδείξεις. Μέχρι την ψήφιση του σχετικού νόμου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα πολλά ακόμη μπορεί να αλλάξουν. ΕΛ.Κ.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_5545.html

Συνυπευθυνότητα των κομμάτων εξουσίας και του ανώτατου άρχοντα στη σημερινή ζοφερή κατάσταση


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Οικονομολόγος

Στις 24 Ιουλίου 1974 η Χούντα του Ιωαννίδη έχει καταρρεύσει και τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου, κάνουν εκτενείς αναφορές στον ερχομό του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι. Ο ερχομός του σηματοδοτούσε Εθνικές εκλογές και δημιουργία Νέου Συντάγματος. Κατά χιλιάδες οι Αθηναίοι πολίτες, με αναμμένες λαμπάδες έτρεξαν να τον προϋπαντήσουν, καταθέτοντας έτσι την αμέριστη εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Στις Εθνικές εκλογές που ακολούθησαν, λοιπόν, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας υπό την αρχηγία του, εξελέγη πρώτο με ποσοστό 54,37%.

Από τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974, προέκυψε η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή που επεξεργάσθηκε την αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952 και τον Ιούνιο του 1975 ψήφισε το Σύνταγμα του 1975 που ορίζει ως πολίτευμα της χώρας, την προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Όμως ο χρόνος που πέρασε από τότε, έχει πλέον αποδείξει πως το αναθεωρημένο Σύνταγμα του 1975, ήταν τελείως διάτρητο και ελλιπές και επέτρεψε στα πολιτικά κόμματα της πατρίδος μας να το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, εξυπηρετώντας τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Παραμένει βέβαια τεράστιο ερώτημα, γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής οξυδερκής πολιτικός που έβλεπε μπροστά από την εποχή του, δεν όρισε Συντακτική Βουλή προκειμένου να προετοιμάσει νέο Σύνταγμα για την χώρα, αλλά αρκέστηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 1952. Ποιες δεσμεύσεις ήταν εκείνες που τον εμπόδισαν να θωρακίσει θεσμικά την χώρα και να προστατέψει τον Ελληνικό λαό από τους κάθε λογής απατεώνες και καιροσκόπους;

Αργότερα το 1981 ο λαϊκιστής Πρωθυπουργός του τρίπτυχου «Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία - Κοινωνική Απελευθέρωση», Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίσθηκε από το 48,07% και ξανά το 1985 από το 45,82% του Ελληνικού λαού. Αυτός ήταν ο πολιτικός που είχε την μεγαλύτερη συμβολή στη δημιουργία του σαθρού υπερκομματικού πολιτικού συστήματος της σύγχρονης Ελλάδας. Ήταν ο δημιουργός και ο εκφραστής του σκληρού πασοκικού συνδικαλιστικού κινήματος, των «αυριανιστών» και των «κλαδικών». Ήταν ο δημιουργός του υπερτροφικού και σπάταλου δημόσιου τομέα που σήμερα κατατρώγει τις σάρκες της χώρας μας και δημιουργεί τα τεράστια ελλείμματα της οικονομίας μας. Ήταν ο δημιουργός του δίπολου «δεξιά - Αντιδεξιά» και του διχαστικού δόγματος, «απόψε πεθαίνει η δεξιά». Αυτός ο Πρωθυπουργός λοιπόν, το 1985, αναθεώρησε το Σύνταγμα μέσω της ΣΤ΄ Αναθεωρητικής Βουλής, δίχως να καλύψει στο ελάχιστο τις αδυναμίες του. Αντ΄αυτού αφαίρεσε ακόμη και τις λίγες αρμοδιότητες που είχε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετατρέποντάς τον από Ανώτατο άρχοντα, σε ορντίναντσα του συστήματος εξουσίας.

Εδώ πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η δικτατορία άφησε το Δημόσιο χρέος στο 25% του ΑΕΠ και το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ελλάδος το 1981, το Δημόσιο χρέος αντιστοιχούσε στο 27% του ΑΕΠ, ενώ το παρέδωσε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990 στο 80%. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απ΄την άλλη, μέσα σε τρία χρόνια εκτίναξε το Δημόσιο χρέος στο 110% του ΑΕΠ. Επιπλέον από το 1993, όταν έγινε πάλι Πρωθυπουργός ο Ανδρέας, διογκώνεται εκ νέου ο δημόσιος τομέας της οικονομίας, με πολλά πολιτικά τερτίπια, όπως η επανακρατικοποίηση των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ποιος θα ξεχάσει άραγε τους Κολλάδες και τους Σταμούληδες). Επίσης, γίνεται κατασπατάληση του χρήματος που εισρέει από την ΕΕ αφού διοχετεύεται σε μη βιώσιμες ή ελλειμματικές δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν τα δύο κόμματα εξουσίας, όλα αυτά τα χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά να μετατρέψουν το πολίτευμα της χώρας από Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική δημοκρατία, σε πλήρη ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτά τα κόμματα αντί να είναι όργανα προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, μετετράπησαν σε σπόνσορες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των διαφόρων συντεχνιών και έγιναν παράγοντες εκμαυλισμού, διαφθοράς και διαπλοκής. Μέσω των αναθεωρήσεων του Συντάγματος προάσπισαν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών παραγόντων και εμμέσως και των δικών τους, από την στιγμή που οι ίδιοι παραδέχονται πως κόμματα και πολιτικά πρόσωπα έχουν χορηγούς το μεγάλο, ανεξέλεγκτο κεφάλαιο. Τα αναθεωρημένα Συντάγματα, τους δίνουν το δικαίωμα της πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας στα όποια ανομήματά τους (ασυλία βουλευτών και νόμος περί ευθύνης υπουργών κ.α.). Τριάντα επτά ολόκληρα χρόνια δεν έλυσαν κανένα κοινωνικό πρόβλημα παρά τις συνεχείς προεκλογικές τους εξαγγελίες. Ξεχαρβαλωμένη η υγεία, η παιδεία, η δικαιοσύνη, η Εθνική άμυνα, το ασφαλιστικό κ.α. Τα εγκλήματα των δύο κομμάτων εξουσίας είναι εξόφθαλμα και αποδεδειγμένα. Κατασπατάλησαν ασύστολα το απίστευτο χρήμα που εισέρευσε στην χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απέβλεπε στην ανάπτυξή της και την βελτίωση της υποδομής της, για να επιτευχτεί η σύγκλιση της οικονομίας με τις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης. Δημιούργησαν παρανοϊκό και ακατάσχετο δανεισμό βουλιάζοντας κάθε μέρα που περνούσε την χώρα στην άβυσσο. Μοίραζαν πρόσκαιρες φρούδες ελπίδες, με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς στο δημόσιο. Ανάγκασαν τον πολίτη να ψηφίζει, με μοναδικό κριτήριο το ατομικό του συμφέρον και μόνο. Υφάρπαζαν επί της ουσίας βίαια την ψήφο, το τελευταίο απομεινάρι διαφοράς από το σκλάβο, το ραγιά, του άμοιρου ψηφοφόρου.

Αυτά τα κόμματα εξουσίας δεν είναι πολιτικοί σχηματισμοί είναι καρκινώματα στο κοινωνικό ιστό της χώρας, είναι εστίες μόλυνσης ανίατων ασθενειών. Μετάλλαξαν τους Έλληνες πολίτες σε ευνουχισμένες μάζες. Ευνουχισμός που συντελέσθηκε με τέχνη και μεθοδικότητα. Δεν νομίζω πως σήμερα υπάρχει έστω ένας Έλληνας που να μην έχει πεισθεί για την προκλητική ιδιοτέλεια, την ανικανότητα, την φαυλότητα και την εξωτερική πολιτική εξάρτηση των πολιτικών κομμάτων. Αποτέλεσμα αυτής της φαύλης πολιτικής είναι το σημερινό κατάντημα της χώρας, όπου κατακρεουργούνται οι μισθοί εργαζομένων και οι συντάξεις των απόμαχων της εργασίας με οριζόντιες περικοπές, που μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με πρωτόγνωρους ρυθμούς, που οι έμμεσοι φόροι είναι χαράτσι απάνθρωπης αδικίας, όπου η ανεργία, ειδικά στους νέους καλπάζει και δεν δίνει στην νεολαία μας καμία ελπίδα και προοπτική.

Με λίγα λόγια έχουμε μια κοινωνία σε πλήρη απόγνωση και ταυτόχρονα έχουμε πολιτικούς που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους στα έδρανα της Βουλής, από την στιγμή που οι περισσότεροι των σημερινών βουλευτών είναι κατ΄ ουσίαν ανεπάγγελτοι, χωρίς να έχουν κωλύσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους και όταν τους φτύνουν, θεωρούν πως ψιχαλίζει. Αυτά τα κόμματα εξουσίας, λοιπόν, δεν ήθελαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο τα ίδια εκλέγουν, με τις λίγες αρμοδιότητες που είχε και φρόντισαν, μέσω των αναθεωρήσεων του Συντάγματος, να τον αποδυναμώσουν περισσότερο από κάθε θεσμική εξουσία. Τον έκαναν διακοσμητικό στοιχείο της κομματικής τους αυθαιρεσίας, ενώ θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός ρυθμιστής του πολιτεύματος και ο φρουρός του Συντάγματος. Ωστόσο, αυτά τα κόμματα εξουσίας πάντα επένδυαν και όριζαν ως «ανώτατους άρχοντες», απόμαχους πολιτικούς στα βαθειά τους γεράματα που δεν είχαν πλέον τίποτε να δώσουν στην πατρίδα και τους πολίτες της χώρας εκτός των απολαύσεων και των ανέσεων που τους παρέχει η εγκατάστασή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ένας τέτοιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι και ο σημερινός Πρόεδρος, ο κ. Παπούλιας, ο οποίος είναι συμμέτοχος της ηθικής, πολιτικής, πολιτισμικής και οικονομικής εξαθλίωσης της πατρίδος, εφ΄όσον ήταν στενότατος συνεργάτης του Ανδρέα και διατέλεσε Υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Ήταν δε εξ εκείνων που ψήφισαν το 1985 στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το «κούρεμα» των λίγων αρμοδιοτήτων που είχαν απομείνει στον ανώτατο άρχοντα.

Ο κ. Παπούλιας το 2005 «εκλέγεται» με τεράστια πλειοψηφία από την βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Η κ. Μπενάκη, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. του Κώστα Καραμανλή, προσφωνεί από χειρογράφου εκ μέρους της βουλής των Ελλήνων, τον κ. Κάρολο Παπούλια για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας, του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 12/12/2004 και μεταξύ άλλων αναφέρει:

« … Τα Εθνικά σύνορα και ένα μέρος της Εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν, χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…»

Είναι γνωστό πως η πολιτική είναι πρόβλεψη!! Άρα η κ. Μπενάκη, ως πρόεδρος της Ελληνικής βουλής, είχε τόσο υψηλή διορατικότητα επτά χρόνια πριν, που μπόρεσε να προβλέψει όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και πλέον μας τρομάζουν;

Ο Ελληνικός Λαός, που παρακολουθούσε από τις τηλεοράσεις την τελετή της ορκωμοσίας, έμεινε κεραυνόπληκτος, όταν άκουσε από την Πρόεδρο της Βουλής τα ανωτέρω και ανάμενε την αντίδραση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας που περιέργως σιώπησε. Ο Ελληνικός λαός περίμενε από τον Ανώτατο άρχοντα της Δημοκρατίας του, να απαιτήσει από την Πρόεδρο της Βουλής να εξηγήσει πως είναι δυνατόν να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί τα επόμενα χρόνια στην πατρίδα μας. Επίσης, θα έπρεπε να είχε ζητήσει την άμεση καθαίρεσή της, από την προεδρία της Βουλής και εάν δεν το έπραττε άμεσα ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, να προέβαινε ακόμη και στην παραίτησή του, προκειμένου να τηρήσει και να τιμήσει τον όρκο που μόλις είχε δώσει ενώπιον του Θεού και του Ελληνικού Λαού, ως ο θεματοφύλακας του Συντάγματος.

Όμως δυστυχώς, σιώπησε !!!

Τον Μάιο του 2010, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπέγραψε την δανειακή διεθνή σύμβαση με το ΔΝΤ, μια ανυπόστατη σύμβαση που είναι αντίθετη στην διεθνή, Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομιμότητα που παραβιάζει κατάφορα το Ελληνικό Σύνταγμα. Μία σύμβαση που εμπεριέχει πλήθος καταχρηστικών όρων και που για πρώτη φορά μια διεθνής σύμβαση κάνει αναφορά σε κυριαρχικά Εθνικά δικαιώματα κράτους. Μία σύμβαση που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές δικαίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υπογράφοντας αυτή την σύμβαση υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδος και των πολιτών της. Υποθήκευσε τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδος μας. Σήμερα εκποιεί τις τηλεπικοινωνίες, εκχωρεί τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, πωλεί τις αερομεταφορές, χρονομισθώνει τις Εθνικές οδούς. Εξαθλιώνει τον λαό της Ελλάδος μετατρέποντάς τον σε επαίτη της Ευρώπης.

Τώρα βλέπουμε να ψηφίζονται άδικοι και αντιλαϊκοί νόμοι και ο Ελληνικός Λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία να αντιδρά κατά των μέτρων της κυβέρνησης και αυτή η αντιλαϊκή, κουφή και υποταγμένη στους διεθνείς τραπεζίτες Κυβέρνηση, να συνεχίζει ανενόχλητη το καταστροφικό της έργο με ανεπανόρθωτη ζημία για τον λαό και την χώρα, έχοντας απόλυτο συνεργάτη της, όλα τα ΜΜΕ κρατικά και μη.

Πάλι όμως ο πρόεδρος σιωπά!!!

Έτσι, σιώπησε και τότε, όταν εβδομήντα επτά ακαδημαϊκοί του ζήτησαν με επιστολή τους να καταγγείλει το κατάπτυστο και προδοτικό μνημόνιο, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες τους για την εξέλιξη των Εθνικών μας θεμάτων.

Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος ποτέ δεν έπαυσε να είναι ο Ανώτατος Άρχων του πολιτεύματος, αλλά και ο πρώτος πολίτης της χώρας και θα έπρεπε να κάνει χρήση των όποιων αρμοδιοτήτων του απορρέουν από το Σύνταγμα, από την στιγμή που διαπιστώνει πως η χώρα εξαθλιώνεται και κινδυνεύει η Εθνική της Κυριαρχία και η εδαφική της ανεξαρτησία.

Στο Σύνταγμα μας, δυστυχώς, δεν προβλέπεται Συνταγματικό Δικαστήριο, που αποτελεί τεράστιο συνταγματικό έλλειμμα, το οποίο θα αποφάσιζε, εάν ο εκάστοτε ψηφισθείς νόμος από την Βουλή είναι συνταγματικός ή όχι. Όμως παρόλα ταύτα κανείς νεοψηφισθείς νόμος από την Βουλή, δεν καθίσταται έγκυρος και δεν μπορεί να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, εάν δεν φέρει και την ΥΠΟΓΡΑΦΗ του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Τα τελευταία κυρίως δύο χρόνια πολλοί αντιλαϊκοί νόμοι υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η μη υπογραφή κάποιου νόμου οδηγεί την Κυβέρνηση σε παραίτηση και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές. Αυτή την στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κάθε δικαίωμα να προκαλέσει εκλογές, αφουγκραζόμενος την συνεχώς αυξανόμενη λαϊκή οργή και την μη δεδηλωμένη, πλέον στήριξη του Ελληνικού λαού ως προς την Κυβέρνησή του. Συμπληρωματικά θα μπορούσε να έκανε χρήση των άρθρων 40 και 42 του Συντάγματος που θα του έδινε το δικαίωμα να προκαλέσει την παραίτησή του.

Αλλά όπως φαίνεται, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εναποθέτει τις τύχες της χώρας στο ακροτελεύτιο άρθρο 120 παρ. 4 του Συντάγματος που αναφέρει: « Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κατάγομαι από την Ήπειρο και συγκεκριμένα από την πόλη των Ιωαννίνων. Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για τους προγόνους μου Ηπειρώτες, οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδος μας μέσα από πολύχρονους αιματηρούς αγώνες. Αισθάνομαι, επίσης υπερήφανος για τους Ηπειρώτες Εθνικούς ευεργέτες που μόχθησαν στην ξενιτιά και δημιούργησαν τεράστιες περιουσίες, τις οποίες πρόσφεραν ολόψυχα στην μητέρα πατρίδα τους, τα σκλαβωμένα τότε Ιωάννινα, αλλά και στην ελεύθερη Αθήνα.

Κε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, θα ήθελα πάρα πολύ να αισθάνομαι το ίδιο ακριβώς και για εσάς, αλλά δυστυχώς με οδύνη και θλίψη ομολογώ, ότι μέχρι αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι ντροπιασμένος και ταπεινωμένος από την γενικότερη στάση σας.

Κε Πρόεδρε, έχετε την χρυσή ευκαιρία, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να πράξετε το χρέος σας απέναντι στην πατρίδα, μη υπογράφοντας τον αντιλαϊκό και φασιστικό νόμο που πρόσφατα ψήφισε η βουλή για το νέο χαράτσι του «ειδικού τέλους ακινήτων».

Κε Πρόεδρε, επιτέλους σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και κάντε το καθήκον σας απέναντι στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, που σας πληρώνει για να ζείτε πλουσιοπάροχα, από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας και κυρίως συνομήλικοί σας, φυτοζωούν και έχουν περιέλθει σε απόλυτη δυστυχία και απελπισία.

Κε Πρόεδρε, οδηγείστε τη χώρα σε Εθνικές εκλογές που ίσως σηματοδοτήσουν με την ψήφο του Ελληνικού λαού, καλύτερες ημέρες για την πολύπαθη πατρίδα μας.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_7286.html

Ο Πρωθυπουργός παραδέχεται δημόσια ότι δεν τον νοιάζει η λαϊκή νομιμοποίηση


έχουμε ένα ανελεύθερο καθεστώς, όπου ο λαός δεν είναι ο κυρίαρχος
Ο Παπανδρέου παραδέχεται ότι
δεν χρειάζεται λαϊκή νομιμοποίηση!
Είναι γνωστό και στα παιδάκια ακόμη ότι ο Παπανδρέου δεν μιλάει καλά ελληνικά. Κι αυτά που μιλάει τα λέει από “σκονάκια” λογογράφων.

Όταν όμως μιλάει αγγλικά είναι μια άλλη ιστορία. Εκεί έχει μεγάλη ευφράδεια και φυσικά ξέρει και καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέει.

Σε μια αποστροφή του στην του στους Γερμανούς βιομηχάνους, όπου όπως είπαν πολλοί παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας στην Γερμανία, αναφέρθηκε σε αυτό που υποκριτικά έχει πει και στους Έλληνες ιθαγενείς, ότι δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν νοιάζεται αν θα επανεκλεγεί…

Πώς το εννοεί όμως ο πρωθυπουργός το πολιτικό κόστος;

Δείτε το απόσπασμα όπως το είπε στους Γερμανούς:Για όσους δεν καταλαβαίνουν αγγλικά ο πρωθυπουργός λέει:

και όταν πολλοί άνθρωποι με ρωτούν αν έχουμε την στήριξη (για τα μέτρα που παίρνουν) η πρώτη μου απάντηση είναι: ¨αυτό δεν είναι πρόβλημά μου¨, λέω πως είμαι εδώ για να δουλέψω για την χώρα, να σώσω την χώρα, να αλλάξω την χώρα, είτε επανεκλεγώ είτε όχι δεν με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει να σώσω την χώρα

Σε ποια “στήριξη” (support αγγλιστί) αναφέρεται ο κος Παπανδρέου;

Στην στήριξη των υπουργών; Όχι βέβαια αυτήν την έχει.

Στην στήριξη των βουλευτών του; Όχι και πάλι! Οι λεονταρισμοί τους έχουν γίνει σύντομο ανέκδοτο, αφού τελικά όλοι σαν κοτούλες στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ούτε βέβαια μπορεί να αναφέρεται στην στήριξη των δανειστών, στους οποίους έχει “ορκιστεί” πως θα τους ξεχρεώσει μέχρι τελευταίου ευρώ!

Προφανώς αναφέρεται στην λαϊκή στήριξη γι’αυτό και συνεχίζει την πρότασή του λέγοντας ότι αδιαφορεί αν θα επανεκλεγεί.

Παραδέχεται δηλαδή ο νόμιμα εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας ότι δεν τον νοιάζει αν έχει την λαϊκή νομιμοποίηση για τα μέτρα που παίρνει; Παραδέχεται ότι έχουμε ένα ανελεύθερο καθεστώς, όπου ο λαός δεν είναι ο κυρίαρχος, αλλά αυτός αποφασίζει για την χώρα και ενεργεί όπως κρίνει αυτός, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας;

Ποια η διαφορά του τότε από έναν κοινό δικτάτορα;


Βέβαια, όσοι φωνάζουμε μέσα από τα ελεύθερα ιστολόγια ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα και η Δημοκρατία μας, το έχουμε καταλάβει από καιρό, αλλά το να το παραδέχεται εμμέσως, πλην σαφώς, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι ενδεικτικό της αλαζονείας τους και της αντίληψής της κυβέρνησης για την λαϊκή κυριαρχία!!!

Όταν ο ίδιος ο ΓΑΠ το παραδέχεται τί χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;

ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ!!!

αἰέν ἀριστεύειν

Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι.Άδικο μέτρο που πλήττει την αξιοπρέπεια όλου του λαού

Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσιΟ αρθρογράφος της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, Χρήστος Μιχαηλίδης, χαρακτηρίζει  το νέο νόμο για το τέλος ακινήτων άδικο, υπογραμμίζοντας πως το μέτρο πλήττει  την αξιοπρέπεια και την τσέπη όλου του λαού, ανεξαρτήτως εισοδήματος.
«Ο Γκάντι έλεγε ότι ο μόνος, αποτελεσματικός τρόπος για να καταργηθεί ένας άδικος νόμος, είναι οι απλοί πολίτες της χώρας, δίχως βία, αλλά με αποφασιστικότητα, να αρνηθούν να τον εφαρμόσουν. Έχει τεθεί πολλές φορές, και απασχόλησε έντονα και τον ίδιο τον Γκάντι, το ερώτημα: «Ποιος νόμος είναι πραγματικά άδικος;» και, κατ’ επέκταση, «ποιος αποφασίζει ότι είναι άδικος;»..
Απαντήσεις υπάρχουν πολλές. Όμως, προτού τις δούμε, ας μην ξεχάσουμε ούτε στιγμή, ότι το ερώτημα τίθεται, όχι για φιλοσοφική συζήτηση, αλλά για να παρθεί, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, μια πολιτική απόφαση για την, δια της ανυπακοής, αντίδραση του λαού.


Έτσι, λοιπόν, δεν είναι δύσκολο να επισημάνει κάποιος, κατ’ αρχάς, ότι βασικό κριτήριο για να αποφασισθεί ποιος νόμος είναι σε τέτοιο σημείο άδικος ώστε να δικαιολογείται η πρόσκληση-ενθάρρυνση προς όλο τον λαό να ξεσηκωθεί, μη εφαρμόζοντάς τον, είναι ο νόμος αυτός να αφορά, αν όχι όλον τον πληθυσμό μιας χώρας, τουλάχιστον την μεγάλη πλειοψηφία του.


Ο Γκάντι, για παράδειγμα, τον καιρό που άρχιζε την πολιτική του διαδρομή ως νεαρός δικηγόρος στην Νότια Αφρική, δεν δυσκολεύτηκε να πείσει τους ομοεθνείς του να μην πειθαρχήσουν στον νόμο της τότε ρατσιστικής κυβέρνησης του στρατηγού Γιαν Σματς, που έλεγε ότι για να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα οι Ινδοί πολίτες της χώρας, θα έπρεπε ανά πάσα στιγμή να είχαν επάνω τους το «ειδικό πάσο» (ταυτότητα) που θα τους έδινε η κυβέρνηση των λευκών. 


Το μέτρο αυτό, λοιπόν, σαφώς διαχώριζε, μαζί με τους μαύρους που είχαν ακόμα χειρότερη μεταχείριση, και τους ινδικής καταγωγής πολίτες της Ν. Αφρικής από τους υπόλοιπους. Ήταν, επομένως, ένας νόμος «συνολικής στόχευσης». Αφορούσε όλους τους Ινδούς της Νότιας Αφρικής. Και, έτσι, δεν ήταν δύσκολο να χαρακτηριστεί αμέσως ως άδικος και να αποφασιστεί, από τους αδικουμένους, η μη εφαρμογή του.


Ένα υπο-ερώτημα που προκύπτει αμέσως: Εάν ο νόμος του Σματς δεν αφορούσε όλους τους Ινδούς στην Νότια Αφρική, και εξαιρούσε, ας πούμε, τους μορφωμένους ή/και τους παντρεμένους με λευκούς Νοτιοαφρικανούς, δεν θα ήταν και πάλι άδικος; Και μάλιστα, τόσο άδικος, ώστε να οδηγήσει και αυτός στην απειθαρχία όλων των πολιτών ινδικής καταγωγής; 


Η απάντηση, νομίζω, είναι ένα κατηγορηματικό «ναι», και δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο, ακόμα και από εκείνους που θα εξαιρούσε ένας τέτοιος υποτιθέμενος νόμος, που δεν θα συμφωνούσε στη λήψη μαζικής δράσης εναντίον του – πάντοτε ειρηνικής, εννοείται.


Παρόλο που, λοιπόν, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι «όλα στη ζωή είναι σχετικά», η κοινή λογική, που είναι λιγότερο πολύπλοκη απ’ όσο νομίζουμε, οδηγεί πολλές φορές τα πράγματα, από μόνα τους, στις σωστές απαντήσεις.


Έτσι, για να έρθουμε στα δικά μας τώρα, δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο μέτρο της έκτακτης εισφοράς στην κτισμένη ακίνητη περιουσία, είναι πέρα ως πέρα άδικο για όλον τον πληθυσμό της χώρας. (Αν και ενδέχεται να υπάρχουν αρκετά σαΐνια, που έχουν φτιάξει σπίτια με χρήματα που κανείς δεν ξέρει πως αποκτήθηκαν, άρα δεν έχουν φορολογηθεί για αυτά και ως εκ τούτου το «συνολικός πληθυσμός» δεν τους αφορά.) 


Επομένως, λοιπόν, είναι από τις ελάχιστες φορές που θα συμφωνούσα με το ΚΚΕ ότι το χαράτσι αυτό δεν πρέπει να καταβληθεί από τους πολίτες. 


Όπως θα έλεγε, πάλι, ο μέγας Γκάντι, «δεν μπορούν 100 χιλιάδες Βρετανοί στρατιώτες να επιβάλουν τους νόμους τους, εάν 10 εκατομμύρια Ινδοί αρνηθούν να τους εφαρμόσουν». Ομοίως, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κόψει το ρεύμα σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, εάν αυτοί αρνηθούν να πληρώσουν το ειδικό αυτό τέλος που θα τους έρθει στον λογαριασμό της ΔΕΗ.


Μια τέτοια αντίδραση, η οποία όμως δεν πρέπει να καπελωθεί από κανένα ΚΚΕ, κανένα ΠΑΜΕ, κανέναν ΣΥΡΙΖΑ, κανένα συνδικάτο, καμιά ΝΔ του Σαμαρά, δεν πιστεύω ότι θα φέρει την Ελλάδα κοντύτερα στην χρεοκοπία, όπως διαρκώς απειλούν οι δανειστές μας, και όσοι τους ακούνε «τυφλά». (Στην χρεοκοπία, όντως, είμαστε κοντά, αλλά ο τρόπος για να απομακρυνθούμε δεν είναι αυτός, των έκτακτων εισφορών, αλλά των έκτακτων διαρθρωτικών αλλαγών, που βεβαίως, οι υποστηρικτές, αορίστως, του «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω», καθόλου δεν θέλουν).


Έλεγα, λοιπόν, ότι μία τέτοια, μαζική, και δίχως βία, αντίδραση σε αυτόν τον άδικο νόμο, όχι μόνο δεν θα μας φέρει κοντύτερα στην χρεοκοπία, αλλά θα αφυπνίσει, με τον πιο τρανταχτό τρόπο, και την κυβέρνηση, και τους δανειστές μας, και τους άλλους πολίτες των χωρών της δοκιμαζόμενης Ε.Ε. Θα τους κάνει να καταλάβουν την αδικία, και ίσως τους κινητοποιήσει κιόλας να αγωνιστούν και αυτοί για την εξάλειψή της.


Αυτά, δεν είναι απλώς «ρομαντικά πράγματα», όπως ίσως πουν κάποιοι. Έχουν δοκιμαστεί κάτω από πολύ σκληρότερες συνθήκες από μια οικονομική κρίση, και έχουν φέρει θαυμαστά αποτελέσματα. Όχι, όμως, χωρίς κόστος. Χιλιάδες άνθρωποι αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, υπέφεραν, και έχασαν ακόμα και τη ζωή τους αντιστεκόμενοι ειρηνικά στην βία του κράτους. Στο τέλος, έλεγε ο Γκάντι, ο τρόπος της ειρηνικής ανυπακοής σε έναν άδικο νόμο, πάντοτε επικρατεί.


Το θέμα είναι, λοιπόν, με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό (και χωρίς κομματικές ακρότητες), να αποφασίσει ο κόσμος μόνος του, και μαζικά ακολούθως, μέσω της κοινωνικής δικτύωσης ή και οργανωμένων φορέων, να απορρίψει νόμους άγριους, όπως είναι εκείνοι που εφευρίσκονται υπό την ταμπέλα «έκτακτα μέτρα», και υπό την απειλή της πτώχευσης.


Μια τέτοια απειθαρχία, είναι απολύτως δικαιολογημένη, και επιβεβλημένη. Γιατί ο νόμος είναι άδικος, και πλήττει την αξιοπρέπεια και την τσέπη όλου του λαού, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Από την άλλη, όμως, το «δεν πληρώνω» στα διόδια η στα λεωφορεία, όσο και εάν μπορεί για κάποιους να είναι και αυτό μια αντίδραση σε ένα κακό μέτρο ή μία κακή πολιτική, δεν είναι για μένα αποδεκτή. 


Πρώτον, διότι εφαρμόζεται με βία (δηλαδή, «αστυνομεύεται» από τους φορείς που την επιβάλουν, και εκδηλώνεται πολλές φορές με βίαιες, φραστικές και σωματικές, επιθέσεις εναντίον άλλων ανθρώπων). Και δεύτερον, διότι δεν μπορεί να θεωρηθεί «καθολική αδικία», και έτσι, δια της εφαρμογής της, ανοίγει τον επικίνδυνο δρόμο για γενικευμένη, αποσπασματική απειθαρχία σε κάθε τι που απλώς δεν αρέσει, ή δεν βολεύει, τον καθένα.


Ο Γκάντι, αποσαφηνίζοντας την, κατ’ αυτόν, «ιδανική δημοκρατία», μιλάει για ένα σύστημα «οργανωμένο και φωτισμένο». Αυτό, ακριβώς, το σύστημα έχουμε την ανάγκη, αλλά και την υποχρέωση να ανακαλύψουμε ξανά. Γιατί αυτό που έχουμε τώρα, δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Άναρχο είναι. Και σκοτεινό πολύ».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/blog-post_3805.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters