Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι. Η μοναξιά οι αιτίες της και τα προβλήματά της (loneliness)

Συντάκτης Βικτωρία Πολύζου, συμβουλευτική ψυχοθεραπεύτρια

Είναι πιθανό ένας άνθρωπος να περιτριγυρίζεται από έναν σεβαστό αριθμό ατόμων, φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, μια εκτεταμένη οικογένεια, από έναν σύντροφο ή ακόμη και να συζεί με κάποιον και παρ' όλα αυτά να αισθάνεται μοναξιά. Να βιώνει κατά κάποιο τρόπο μια συναισθηματική και κοινωνική απομόνωση. Μια απόσταση που αδυνατεί να γεφυρώσει ή ένα κενό που δεν μπορεί να γεμίσει. Τότε μιλάμε για το αίσθημα της μοναξιάς. Και είναι διαφορετικό από την μοναχικότητα.

Η μοναξιά και η μοναχικότητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές θέλεις να είσαι απλά ο εαυτός σου, να δεις βαθιά μέσα σου, να σκεφτείς, να νιώσεις. Τότε επιθυμείς τη μοναχικότητα.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός που νιώθει μοναξιά είναι και στην πραγματικότητα μόνος του. Αυτό βέβαια δεν είναι αλήθεια. Μπορούμε κάλλιστα να βρισκόμαστε με άλλα άτομα και μάλιστα σε οικείο περιβάλλον και παρ’ όλα αυτά να νιώθουμε απελπιστικά μόνοι. Η λέξη “μοναξιά” ετυμολογικά σημαίνει την κατάσταση της απομόνωσης και της έλλειψης επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους. Η μοναξιά συνήθως βιώνεται ως ένα θλιβερό συναίσθημα που συνοδεύεται πολλές φορές από ψυχική κούραση, πικρία, ή ακόμη και απόγνωση. 

 Για να καταλάβουμε καλύτερα όμως την έννοια της μοναξιάς είναι απαραίτητο να εξετάσουμε ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους τη βιώνουμε.

Αιτίες της μοναξιάς
  • όταν είμαστε μόνοι και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή
  • όταν μας λείπουν οι συναισθηματικοί δεσμοί που είχαμε στο παρελθόν
  • όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αλλαγές στη ζωή μας
  • όταν νιώθουμε ότι δεν υπάρχει κανείς στη ζωή μας με τον οποίο να μπορούμε να μοιραστούμε συναισθήματα και εμπειρίες
  • όταν πιστεύουμε ότι δεν είμαστε αποδεκτοί, αγαπητοί ή άξιοι, ακόμα και αν οι άλλοι δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη για εμάς. 
Πώς βιώνουμε την μοναξιά
  • Με οργή, εχθρότητα, εκνευρισμό
  • Με το αίσθημα του να μην νιώθουμε αποδεκτοί, το άγχος, την σύγχυση την θλίψη και την αποθάρρυνση.
  • Με την εξάντληση και αίσθημα κενού, καθώς γινόμαστε παθητικοί και απόμακροι.
  • Την απομόνωση.

Η απομόνωση δημιουργεί αισθήματα μοναξιάς, απογοήτευσης, θλίψης, παραίτησης. Το παρόν γίνεται σκληρό και το παρελθόν εισβάλλει απαιτώντας τον απολογισμό του. Οι επιθυμίες, τα θέλω, οι στόχοι, οι σχέσεις που έμειναν μετέωρες και ανολοκλήρωτες ζητούν την πραγμάτωσή τους αλλά προσκρούουν στην αίσθηση της έλλειψης χρόνου. Ο θάνατος μοιάζει κοντά, κοντύτερα από ποτέ, και ο φόβος που δημιουργεί η αίσθηση του γίνεται συχνά ακινητοποιητικός.  

Η μοναξιά γίνεται πιο έντονη όταν διαστρεβλώνουμε τη σημασία της, σκεπτόμενοι με τους παρακάτω τρόπους: 
«η μοναξιά αποτελεί σημάδι αδυναμίας ή ανωριμότητας», 
«για να νιώθω μοναξιά κάτι δεν πάει καλά με εμένα», 
«είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που νιώθει έτσι».

Κάποιος που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο πιθανότατα αντιλαμβάνεται τη μοναξιά σαν αποτέλεσμα «εσωτερικής μειονεξίας». Αυτή η πεποίθηση όμως ενδέχεται να δημιουργήσει δυσκολίες στην προσέγγιση άλλων ανθρώπων και στη δημιουργία σχέσεων μαζί τους, καθώς και στη συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες. 

Η δυσκολία του ανθρώπου να αγαπήσει και να αγαπηθεί, να προσφέρει και να λάβει από τους γύρω του, μπορεί να τον οδηγήσει στην κατάθλιψη δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο που οδηγεί στη μοναξιά λόγω φόβου.

Το συναισθηματικά εξαρτημένο άτομο βασίζεται στους άλλους προκειμένου να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες, να αποφύγει τον πόνο και να διατηρήσει τη συναισθηματική του ισορροπία. Βαθιά μέσα του υπάρχει η πεποίθηση ότι πρέπει να είναι αφοσιωμένος σε κάποιον για να μπορέσει να επιβιώσει και να είναι πλήρης. Φοβάται πολύ το ενδεχόμενο της μοναξιάς και συχνά προσκολλάται σε προβληματικές ή ακόμη και επικίνδυνες σχέσεις αντί να αντιμετωπίζει τον πόνο και τους φόβους του. 

Ο φόβος της μοναξιάς. 
Οι γυναίκες κυριολεκτικά υποφέρουν από την « απουσία» του άνδρα στη ζωή τους και καταλήγουν να δημιουργούν σχέσεις « υψηλού κόστους», με φτωχά αποτελέσματα.

Η μοναξιά μέσα στη σχέση δημιουργείται από την απομάκρυνση του ζευγαριού που δε μπορεί και δε γνωρίζει πως να ξαναχτίσει την επαφή του όταν αυτή κλονιστεί. απομάκρυνση του ζευγαριού Η επικοινωνία των συντρόφων μειώνεται και η οικειότητα τους φθίνει. Αυτό προκαλεί προβλήματα όχι μόνο στη ψυχική τους επαφή αλλά και στη σεξουαλική τους ζωή.

Δυστυχώς δημιουργούμε τόσες απαιτήσεις και προσδοκίες από τους άλλους όσο και από τον εαυτό μας που πολλές φορές η συμβίωση γίνεται αφόρητη. Αυτό είναι σε συνάρτηση με το σύστημα αξιών που υπάρχει στη σημερινή εποχή όπου η απόκτηση υλικών αγαθών έχει υποκαταστήσει τα πάντα, από την αγάπη των γονιών μέχρι και την αξία του εαυτού μας. Άλλωστε είναι πιο εύκολο να αποκτηθούν απ’ ότι η αυτογνωσία, που για ν’ αποκτηθεί χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τα σκοτεινά σημεία του εαυτού μας.

Η καλύτερη προφύλαξη από μια λανθασμένη επιλογή ερωτικού συντρόφου είναι η αυτογνωσία, η αυτοπεποίθηση, η αυτονομία και η διαχείριση του φόβου της μοναξιάς. Να γνωρίζουμε ποιές ακριβώς είναι οι επιθυμίες μας, πάντα σε ρεαλιστικό επίπεδο. Τι θέλω, πως το θέλω, από τί μπορώ να παραιτηθώ και από τί όχι. Αν π.χ οι διαφορές βρίσκονται στο χώρο των αξιών, όπως είναι η τάση ενός άνδρα να έχει πολλαπλή σεξουαλική δραστηριότητα, η αδυναμία του να δεσμευτεί, η εγωκεντρικότητα, δεν παίρνουν διαπραγμάτευση. Άλλες διαφορές που εμείς κρίνουμε ως δευτερεύουσες, μπορούν να γίνουν θέματα διαλόγου και, εφόσον υπάρχει καλή πρόθεση και κοινή επιθυμία δέσμευσης, ασφαλώς μπορούν να ξεπεραστούν με αμοιβαία βήματα αλλαγής και προσεγγίσεις.

Η μοναξιά είναι κοινή εμπειρία όλων των ανθρώπων. Διάφορες έρευνες δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των ενήλικων βιώνουν επώδυνα αισθήματα μοναξιάς τουλάχιστον κάθε λίγες εβδομάδες, ενώ τα ποσοστά είναι υψηλότερα για τους εφήβους και τους νέους.

Η μοναξιά δεν πρέπει να μεταφράζεται παρά ως ένα σημάδι ότι σημαντικές μας ανάγκες δεν ικανοποιούνται. Για αυτό είναι σημαντικό να εντοπίζουμε αυτές τις ανάγκες που μπορεί να περιλαμβάνουν ανάγκη ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων ή αυτοπεποίθησης, την ανάγκη απόκτησης φίλων, ή την ανάγκη εύρεσης δραστηριοτήτων που θα προσφέρουν προσωπική ικανοποίηση. 

Η απόκτηση αυτογνωσίας παίζει ουσιαστικό ρόλο για να έχουμε υγιείς προσωπικές σχέσεις. Χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με τον εσωτερικό πόνο, την αίσθηση κενού και τους φόβους μας και να μάθουμε νέους, πιο “υγιείς” τρόπους να διαχειριζόμαστε αυτή την οδύνη. 

Ακόμα κι αν δεν έχεις αυτό που θες, κάθε βήμα σου, σου προσφέρει μια γνώση. Και σε οδηγεί στο επόμενο. Το πιο σημαντικό είναι να μην πολεμάς τον εαυτό σου, και να απαλλαγείς από εσφαλμένες προσδοκίες. Για λάθος πράγματα ή που τις έχεις υιοθετήσει από τρίτους. Αποδοχή του πραγματικού σου εαυτού και των επιθυμιών του, θα σε οδηγήσει πιο κοντά στην ευτυχία.

Χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τη μοναξιά ως μια κατάσταση ή ένα συναίσθημα που μπορεί να αλλάξει και όχι σαν ένα «ελάττωμα» ή «μόνιμο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας». Η μοναξιά είναι κοινή εμπειρία όλων των ανθρώπων. Χρειάζεται να είμαστε «ανοιχτοί» σε νέες εμπειρίες, γνωριμίες, αλλαγές στη ζωή μας. Οι εμπειρίες του παρελθόντος είναι κάτι που μας μαθαίνει πράγματα για τον εαυτό μας και τους άλλους αλλά δεν πρέπει να καθορίζει το παρόν μας πχ. κάθε άνθρωπος που συναντάμε είναι μοναδικός και επομένως διαφορετικός και δεν πρέπει να τον κρίνουμε με βάση άλλους ανθρώπους που συναντήσαμε στο παρελθόν. Χρειάζεται να πάρουμε το ρίσκο να πλησιάσουμε τους άλλους και να τους αφήσουμε να μας πλησιάσουν. Οι μοναχικές μας στιγμές είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, μια ευκαιρία για αυτονομία και φροντίδα των συναισθημάτων μας. Μπορούμε να αναπτύξουμε καινούργιες δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν και μπορούμε να συναντήσουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα.


medlabgr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δέκα χρόνια από το τσουνάμι που συγκλόνισε τον κόσμο

Με προσευχές και επισκέψεις επισήμων στους ομαδικούς τάφους στην Ασία ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το τσουνάμι που σάρωσε την περιοχή με απολογισμό τουλάχιστον 220.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και καταστροφές σε 14 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

Την 26η Δεκεμβρίου του 2004, ένας σεισμός μεγέθους 9,3 βαθμών- ο σφοδρότερος στον πλανήτη από το 1960- σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρας, προκαλώντας τσουνάμι που έπληξε χώρες της Ασίας όπως τη Σρι Λάνκα και την Ταϊλάνδη και ακόμα και περιοχές στην Αφρική.


Σήμερα άνδρες και γυναίκες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Ινδονησίας δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εκδηλώσεις μνήμης σε ένα πάρκο στην Μπάντα Άτσεχ, την πόλη που ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Προσευχές πραγματοποιήθηκαν στα τεμένη της επαρχίας Άτσεχ ενώ πολλοί επισκέφθηκαν τους ομαδικούς τάφους όπου έχουν θαφτεί πολλά θύματα εκ των 170.000 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στην Ινδονησία, την χώρα που επλήγη περισσσότερο από την τραγωδία.

«Συγκεντρωθήκαμε εδώ ενωμένοι για να θυμηθούμε την ιστορική αυτή καταστροφή της 26ης Δεκεμβρίου» δήλωσε ο κυβερνήτης του Άτσεχ, Ζάινι Αμπντούλαχ, ενώπιον πολλών χιλιάδων ανθρώπων, περιλαμβανομένων δεκάδων προσωπικοτήτων από ξένες χώρες που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή.

«Η καταστροφή αυτή αποτελεί και μία υπενθύμιση ότι πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον μας, να συνεχίσουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους θα χειριζόμαστε τις καταστροφές» προσέθεσε ο ίδιος χαιρετίζοντας τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν δωρητές στην Ινδονησία και στο εξωτερικό, μετά το τσουνάμι του 2004.

Στη νότια Ταϊλάνδη, την χώρα όπου το 50% των θυμάτων του τσουνάμι ήταν ξένοι τουρίστες, μία ομάδα παραθεριστών συγκεντρώθηκε σε ένα πάρκο που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη των θυμάτων στο μικρό χωριό Μπαν Ναμ Χεμ.

«Όλος ο κόσμος γνώριζε κάποιον που είχε πληγεί από το τσουνάμι, κι εγώ επίσης, θέλουμε να εκφράσουμε το σεβασμό μας» δήλωσε η Άγκνες Μόμπεργκ, μία 18χρονη από τη Σουηδία, μια χώρα που έχασε περισσότερους από 500 υπηκόους της και αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς της αργότερα σήμερα.

Σε κοντινή απόσταση η Σομτζάι Σομπούν, 40 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την απώλεια των δύο της γιων, που χάθηκαν από το σπίτι τους όταν τα γιγαντιαία κύματα του τσουνάμι έπληξαν την Ταϊλάνδη.

«Τους σκέφτομαι κάθε ημέρα» προσέθεσε η ίδια με δάκρυα στα μάτια.

Στη Σρι Λάνκα, όπου χάθηκαν 31.000 άνθρωποι, οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη για μία επιμνημόσυνη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία όπου ένα τρένο παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα, σκοτώνοντας τους 1.500 επιβάτες του.
 
 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_6669.html

Σπιτικό Ρόφημα Θαύμα : επαναφέρει τα γκρίζα μαλλιά πίσω στο φυσικό τους χρώμα!

Πρώτα απ 'όλα, αν ρωτήσετε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει αυτό το φάρμακο, θα σας πει ότι σίγουρα θα βελτιώσει την όραση σας.
 Θα παρατηρήσετε επίσης μεγάλη βελτίωση στην υγεία του δέρματος.

Αλλά το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας είναι ότι μπορεί να επαναφέρει τις άσπρες τρίχες στο  φυσικό τους χρώμα  και να κάνει τα μαλλιά σας πιο παχιά από ό, τι πριν.

Συστατικά που απαιτούνται:
200 γραμμάρια λινέλαιο
4 μεσαίου μεγέθους λεμόνια
3 μικρές σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μέλι
Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε το σκόρδο και όλα τα λεμόνια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.

Θυμηθείτε να ξεφλουδίσετε μόνο δύο από τα λεμόνια πριν τα βάλετε στο μπλέντερ.

 Μετά από αυτό, προσθέστε το λιναρόσπορο και το μέλι και ανακατέψτε ξανά.

 Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα γυάλινο κύπελλο και κλείστε σφιχτά με ένα καπάκι.

 Κρατήστε αυτό το μίγμα στο ψυγείο.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε:

Καταναλώνετε μία κουταλιά από το μίγμα μισή ώρα πριν από το γεύμα.

 Χρησιμοποιείτε μόνο ξύλινο κουτάλι!

Συνιστάται να καταναλώνετε αυτό το μίγμα τρεις φορές την ημέρα.

healthyfoodhouse

Απόδοση Κειμένου dorieas
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_2193.html

Ορφικά Μυστήρια

«Ο Ορφεύς στάθηκε το έμψυχο πνεύμα της Ιεράς Ελλάδος, ο αφυπνισμός της θείας ψυχής».
Με αυτά τα λόγια χαρακτηρίζει τα Ορφικά Μυστήρια και τον ιδρυτή τους Ορφέα,

ο συγγραφέας Εδουάρδος Συρέ, στο βιβλίο του «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΥΣΤΑΙ». Πράγματι, τα Ορφικά Μυστήρια κυριάρχησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον αρχαίο κόσμο και κατέχουν ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις αρχαίες Ελληνικές τελετουργίες. Ιδρυτής των μυστηρίων θεωρείται ο Ολύμπιος Ορφεύς, υιός του Οιάγρου και της Μούσας Καλλιόπης. Γεννήθηκε στην Πίμπλεια της Πιερίας την 13-14η χιλιετία π.Χ. και υπήρξε μία ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα. Λέγεται ότι έλαβε μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία, ότι εφηύρε την λύρα και ήλθε σε επαφή με τους Καβείρους της Θράκης από τους οποίους και επηρεάστηκε. Επίσης παροιμοιώδης έμεινε ο έρωτας του για την Ευρυδίκη για την οποία κατέβηκε ως τον Άδη για να την πάρει πίσω από το βασίλειο του Πλούτωνα. 
 
Η συνολική θεώρηση των Ορφικών αποδεικνύει πως ο Ορφέας ήταν όντως υπαρκτό πρόσωπο και όχι απλά το αποκύημα της φαντασίας ορισμένων. Τα Ορφικά Μυστήρια ξεκίνησαν από τα Βορειοελλαδικά βουνά, σε μια εποχή που ο Διόνυσος, ο κατ’ εξοχήν Θεός των Mυστηρίων, λατρευόταν σαν Θεότητα της Σελήνης (Φεγγαροθεός). Δημιουργώντας τα Μυστήρια ο Ορφέας ένωσε τη θρησκεία του Δία με εκείνη του Διονύσου. Οι μυημένοι έπαιρναν από τις διδασκαλίες του τις μεγάλες αλήθειες που το θαυματουργό τους Φως έφτανε μέχρι το λαό με την μορφή ενός πέπλου προσιτού και ανακατεμένου με την ποίηση και τις δημόσιες τελετές. Μεγάλος Ιερέας του Δια και εξέχων Μύστης της Θράκης, ο Ορφέας έγινε για τους μυημένους ο μεγάλος Αποκαλυπτής του Ουρανίου Διονύσου. Οι τελετές των Ορφικών λάμβαναν μέρος την νύκτα. Η ουσία των Μυστηρίων είναι η μετάβαση από το σκότος στο φως με διάφορους αλληγορικούς και συμβολικούς τρόπους. Στο άδυτο του ναού ο Ιεροφάντης άναβε την τελετουργική Πυρά από μία συνεχώς καίουσα Ιερά Πηγή και εμφανιζόταν μπροστά στους μυημένους. 
 
Οι ναοί των Ορφικών είτε ήταν κτιστοί, είτε απλά σπήλαια. Ένα άλλο μέρος της Ορφικής φιλοσοφίας αποτελούν και οι Ορφικοί Ύμνοι που ψάλλονταν κατά τις τελετές. Είναι πανάρχαιοι και οι παλαιότεροι ανάγονται στην 11η χιλιετία π.Χ. Εξυμνούν διάφορες θεότητες και δίνουν πλήθους στοιχείων για την Ορφική Κοσμολογία, όπως: την γέννεση του Σύμπαντος από μια έκρηξη, την θεωρία του Κοσμικού Ωού (άποψη πως ο κόσμος γεννήθηκε από ένα αυγό), την πίστη στην Συμπαντική Αρμονία, την αναφορά στο Ζωδιακό Κύκλο, καθώς και πλήθος αστρονομικών γνώσεων όπως την ύπαρξη του Πολικού Αστέρα, τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια. Η Αρχαία Ελληνική Θεολογία προήλθε από τους Ορφικούς και επηρέασε τόσο τον Πυθαγόρα όσο και τον Πλάτωνα. Ο Πλάτων μάλιστα στα κείμενα του ονομάζει τον Ορφέα «Θεολόγο». 
 
Η επίδραση του Ορφισμού ήταν καταλυτική καθώς εισήγαγε στον Ελληνικό κόσμο το στοιχείο του μυστικισμού και του δυϊσμού ψυχής-σώματος, του πνεύματος και ύλή, όπως αποκαλύπτει και η χρυσή πλάκα του Ιππωνίου αναφερόμενη στην καταγωγή της ψυχής: «Είμαι παιδί της Γης και του Έναστρου Ουρανού». Πριν τους Ορφικούς, και σύμφωνα με την Ομηρική άποψη, η ψυχή ήταν μια σκιά που εγκατέλειπε τον νεκρό τη στιγμή του θανάτου για να οδηγηθεί στο Βασίλειο του Άδη. Οι Ορφικοί υποστήριζαν ότι η ψυχή είναι αυτό που υποκινεί τον άνθρωπο, η αρχή όλων, ενώ το σώμα η φυλακή της ψυχής, κάτι που πέρασε και στον Χριστιανισμό. Πίστευαν ότι η ψυχή είναι θεϊκή και ενσαρκώνεται λόγω ενός προγενέστερου αμαρτήματος της. Έτσι υπάρχοντας στο σώμα εκτός το ότι φυλακίζεται, λυτρώνεται κιόλας μέσα από τον κύκλο της επαναλαμβανόμενης μετενσάρκωσης. Οι Ορφικοί πρώτοι πίστεψαν πως όχι μόνο είναι δυνατή η επιστροφή του νεκρού στον επίγειο κόσμο (μετενσάρκωση), αλλά ότι μπορεί κάποιος να βγει από τον αιώνιο κύκλο των συνεχόμενων μετενσαρκώσεων.
Στην Ολβία του Εύξεινου Πόντου, ανακαλύφθηκαν οστέινες πλάκες, του 5ου π.χ α

ιώνα, με τις λέξεις : ΒΙΟΣ – ΘΑΝΑΤΟΣ – ΒΙΟΣ. Οι μυστηριακές τελετές του Ορφισμού διακρίνονταν σε δύο επίπεδα, στον εξαγνισμό και στην μύηση, και διαδραματίζονταν την νύκτα συμβολίζοντας την μετάβαση από το σκότος της άγνοιας στο φως της αλήθειας. Δια μέσου της μύησης στα Ορφικά Μυστήρια, αποκαλύπτονταν στον άνθρωπο οι αρχετυπικές αλήθειες, έχοντας ως αρωγό τον Θεό Διόνυσο πού ήταν ο λυτρωτής της ανθρώπινης ψυχής, που την οδηγούσε στην αθανασία του ουρανού. Οι Ορφικοί συγκεντρώνονταν είτε σε οικίες, είτε σε φυσικά σπήλαια για να ψάλουν ύμνους και να γνωρίσουν την διδασκαλία του Ορφέα, υπό το φως του ιερού πυρ που δεν έσβηνε πότε. Η επίδραση του Ορφισμού επηρέασε τόσο πολύ τον Πυθαγόρα, ώστε την εποχή του Πεισιστράτου ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουν τα γνήσια Ορφικά από τα Πυθαγόρεια μυστήρια. 
 
Ο Ορφισμός επέδρασε καταλυτικά στην Ελληνική φιλοσοφία για δυο λόγους: Σύμφωνα με τον Ορφισμό, ο Θεός κατοικεί στα βάθη του εαυτού μας, κρυμμένος στην ύλη. Ο Διονυσιακός άνθρωπος μπορεί εξ ιδίων να απελευθερωθεί από τα Τιτανικά δεσμά του και να σωθεί. Η Θεϊκή προέλευση της ψυχής ενοποιεί όλους τους ανθρώπους και τους φέρνει σε απευθείας ένωση με την Θεια ουσία. Σύμφωνα με την Ορφική θεογονία, αρχικά στο Σύμπαν υπήρχε η συνεχής ροή του Χρόνου από την οποία προήλθαν οι δύο Κοσμογονικές Ουσίες: Ύδωρ και Γη, Αιθήρ και Χάος. Διάμεσο του Φάνη Έρωτα δημιουργήθηκε το Ορφικό Ωόν, από όπου προήλθε το σύμπαν. (Στους Ορφικούς Φάνης ονομάζεται ο πρώτος Διόνυσος, ο Ζαγρέυς που διαμελίστηκε από τους Τιτάνες δεύτερος Διόνυσος, ενώ ο τρίτος Διόνυσος είναι ο αναστημένος από τον Δια). Σχετικά με το Ορφικό αυγό ο Πρόκλος γράφει (Πλάτων –Τίμαιος):

«Όπως το ωόν περιελάμβανε την σπερματική αιτία του ζώου, έτσι και ο κρυφός διάκοσμος περιέχει κάθε τι το νοητό. Και όπως το ζώον έχει διαιρεμένα όσα ευρίσκοντο σαν σπέρματα στο ωόν, έτσι και ο Θεός προάγει σε εμφάνιση το άρρητον και ακατάληπτον των πρώτων αιτίων. Για τούτο ο Φάνης δοξάζεται ως θήλυς και δημιουργός». και ο Κλήμης: «Μέσα στην περιφέρεια του Ωού διαμορθώθηκε ένα αρρενόθηλυ ζωντανό ον, με πρόνοια του ενυπάρχοντος μέσα θεϊκού πνεύματος, το οποίο ο Ορφέας το αποκαλεί Φάνητα, διότι όταν φάνηκε, από αυτόν έλαμψε το παν, με το φέγγος του διαπρεπέστερου στοιχείου, του πυρός, εκπληρούμενο μέσα στο υγρό στοιχείο» Το Ύδωρ ή Αιθέρας
 
 Έν, αποτελεί την πρώτη Κοσμογονική Ουσία, ή Ενεργητική Αρχή, η «Συνεχής Ουσία». Η Γη ή Χάος ή Πάσχον ή Αόριστος Δυάς ή Έτερον ή Άπειρον των Πυθαγορείων, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση αμορφίας, αταξίας, αρρυθμίας, συγχύσεως, ταραχής, αποτελεί την«Μεριστή Ουσία» η οποία έχει την ιδιότητα της κίνησης και της ζωής και διακόπτει το συνεχές της συνεχούς ουσίας. Το Έν και η Δυάς είναι οι δύο πρώτες κοσμογονικές ουσίες, οι οποίες συνιστούν όλη την δημιουργία. Από αυτές και διαμέσου της ενέργειας του Φάνη-Ερωτά που προκαλεί την επαφή και μίξη των στοιχείων αρχίζει η πορεία του κόσμου. Ο κόσμος γίνεται αντιληπτός, ως Ένας

που πολλαπλασιάζεται εσωτερικά με τη δημιουργία των διαφόρων μορφών ζωής. Τόσο οι Θεοί, όσο και οι άνθρωποι θεωρούνται δημιουργήματα του Κόσμου, στον οποίο μετέχουν και υπάγονται στους νόμους που διέπουν τη δομή και λειτουργία του. Οι Θεοί και οι Θεές θεωρούνται θεματοφύλακες αυτών των νόμων, χωρίς όμως να εκφεύγουν αυτών.
Ο λόγος του Ορφέα λοιπόν, προχώρησε μετά τον θάνατό του με τρόπο μυστηριώδη, μέσα στις φλέβες του Ελληνισμού από τις μυστικές αρτηρίες των Ιερών και τον έκανε Μύστη. Οι Θεοί έμειναν σύμφωνοι με τον λόγο του, όπως μέσα σε έναν ναό ο χορός των μυημένων συμφωνεί με τους ήχους μιας αόρατης λύρ


http://eidhseis.info

ΝΕΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ


Россия может применить ядерное оружие в ответ на агрессию

ΡΩΣΙΑ/ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε σήμερα Παρασκευή διάταγμα ακύρωσης του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είχε τεθεί σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου 2010. Ο Vladimir Putin ενέκρινε ένα νέο αμυντικό δόγμα που σχεδιάστηκε για να εξασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας, την ειρήνη και την ευημερία των πολιτών.

Ο Πρόεδρος υπογράμισε ότι το νέο δόγμα είναι αμυντικού χαρακτήρα.Σχετίζεται κυρίως με την εμφάνιση των νέων απειλών που αφορούν την Ρωσία.Τέτοιες είναι η κατάσταση στην Ουκρανία αυτή που διαμορφώνεται γύρω από την χώρα όπως και οι εξελίξεις σε Β. Αφρική, Συρία, Ιράκ και Αφγανιστάν. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι η ενίσχυση της ικανότητας του ΝΑΤΟ.
Ειδικότερα σύμφωνα με το νέο αμυντικό δόγμα ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων ως απάντηση σε εκδήλωση επίθεσης με πυρηνικά ή συμβατικά όπλα της Ατλαντικής Συμμαχίας. (tvzvezda 26/12/14)
 
Missiles balistique intercontinental RS-24 Iars
Οι ρωσικές στρατηγικές βαλιστικές ορδές (RVSN) πραγματοποίησαν σήμερα επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση βαλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου RS-24 Iars από το Κοσμοδρόμιο Plessetsk, που βρίσκεται στην περιοχή του Arkhangelsk (βόρεια) ανακοίνωσε το Υπ.Άμυνας της Ρωσίας.Η εκτόξευση έγινε στις 11h02 ΄Μόσχας (08h02 UTC) από κινητή πλατφόρμα.
Οι κεφαλές επάνδρωσης του πυραύλου κατέστρεψαν επιτυχώς τους στόχους που βρίσκονταν στο πολύγωνο Koura στην Kamtchatka.
Η εκτόξευση όφειλε να επαληθεύσει το αλάθητο των βαλιστικών διηπειρωβτικών πυραύλων RS-24 που κατασκευάστηκαν το 2013 και το 2014 και να πιστοποιήσουν τις τεχνικές δεξιότητες και την ετοιμότητα μάχης των Iars.
Οι RS-24 θα αποτελέσουν με τον Topol-M monobloc (RS-12M2) την αιχμή του δόρατος των πυρηνικών ρωσικών δυνάμεων.(ria novosti 26/12/14)
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_320.html

Ρωσικές "προβλέψεις": Η Τουρκία επιδιώκει την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανία"

Η αλλαγή των συνόρων στην Ευρώπη δεν ‘τρέχει’ τελευταία, αλλά δεν είναι και τόσο μακριά στο μέλλον. Ρώσοι ειδικοί έχουν σχεδιάσει έναν νέο χάρτη της Ευρώπης με τις πολιτικές αλλαγές που μπορεί να έρθουν μέχρι
το 2035, γράφει σήμερα το αλβανικό δημοσίευμα της ‘Lajmi’.

Τα συμπεράσματά τους βασίζονται σε προβλέψεις που αναφέρονται σε έγγραφα της αμερικανικής CIA, της ρωσικήςGRU και ομάδων εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Zbigniew Bzhezhinski και τον Samuel Huntington και στα Βαλκάνια προβλέπουν τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, όπως παρουσιάζεται σε ρωσικά δημοσιεύματα.

Οι Ρώσοι ειδικοί λένε ότι η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας υποστηρίζεται από την Τουρκία, αλλά δεν εξηγούν τους λόγους τους οποίους έχει η Τουρκία με την ένωση των εδαφών στην Αλβανία.

Στην επικράτεια της Αλβανίας, σύμφωνα με τους Ρώσους εμπειρογνώμονες –συνεχίζει το δημοσίευμα- θα περιλαμβάνονται η ως έχει Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, η Κοιλάδα του Πρέσεβο (νότια Σερβία) και το δυτικό μέρος του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM.

Επίσης, αναμένεται ότι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη θα χωρισθούν σε δύο μέρη, το ένα θα ενταχθεί στη Σερβία και το άλλο στην Κροατία.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η Ουγγαρία θα ανακτήσει τα πρώην εδάφη της από τη Ρουμανία και η Πολωνία θα αναγκασθεί να εγκαταλείψει ένα μέρος από την επικράτειά της , έπειτα από συμφωνία μεταξύ Γερμανίας-Ρωσίας.
Η Λευκορωσία αναμένεται να συγχωνευθεί με τη Ρωσία καθώς και ορισμένα τμήματα από τα κράτη της Βαλτικής και της Ουκρανίας.

Οι Ρώσοι προβλέπουν ότι το Βέλγιο θα διαλυθεί και ότι οι Φλαμανδοί θα ενωθούν με την Ολλανδία.

Εξελίξεις θα υπάρξουν και στην Ιταλία με το διαχωρισμό της σε βόρεια και νότια, επίσης η Σικελία και η Σαρδηνία θα κηρύξουν την ανεξαρτησία τους, γράφει η Lajmi.

Αυτές είναι οι σκέψεις των "φίλων" των Σαμαρά-Βενιζέλου Τούρκών για το πως βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας και των Βαλκανίων.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8082.html

Τα μαθηματικά “αποδεικνύουν” την ύπαρξη του Θεού

Ευρωπαίοι μαθηματικοί απέδειξαν έπειτα από 40 χρόνια τη θεωρία περί της ύπαρξης του Θεού του Γκέντελ με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Υπάρχει Θεός; Το ερώτημα αυτό απασχολεί τους φιλοσόφους και τους θεολόγους εδώ και δεκάδες αιώνες.


Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες εμφανίστηκε η είδηση ότι δύο ευρωπαίοι μαθηματικοί, χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και τη σχετική θεωρία του αυστριακού μαθηματικού Κουρτ Γκέντελ, κατάφεραν να αποδείξουν μαθηματικά την ύπαρξη του Θεού!

Το τι ακριβώς απέδειξαν και με ποιον τρόπο σχετίζεται άμεσα με την κατανόηση της Μαθηματικής Λογικής και των κανόνων που τη διέπουν.

Το θεώρημα του Θεού

Λίγο πριν από τον θάνατό του ο μεγάλος αυστριακός μαθηματικός Κουρτ Γκέντελ (Kurt Gödel) δημοσιοποίησε μια μαθηματική απόδειξη για την ύπαρξη του Θεού την οποία επεξεργαζόταν επί 30 χρόνια.

Η απόδειξη αυτή βασίζεται στη σύγχρονη αξιωματική θεμελίωση των Μαθηματικών, η οποία με τη σειρά της αποτελεί συνέχεια της αρχαιοελληνικής μαθηματικής παράδοσης και της Γεωμετρίας του Ευκλείδη. Σε αυτόν τον τρόπο θεμελίωσης ξεκινάμε με τη διατύπωση αξιωμάτων, δηλαδή υποθέσεων που δεν αποδεικνύονται αλλά φαίνονται προφανείς.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των αξιωμάτων και της Μαθηματικής Λογικής, μπορούμε να αποδείξουμε θεωρήματα και να οικοδομήσουμε μια ολόκληρη θεωρία. Για παράδειγμα, ένα από τα πέντε αξιώματα της Ευκλείδειας Γεωμετρίας είναι το ότι όλες οι ορθές γωνίες είναι ίσες μεταξύ τους.

Ο Γκέντελ προσπάθησε να «αποδείξει» την ύπαρξη του Θεού ως ένα θεώρημα ξεκινώντας από ένα σύνολο πέντε αξιωμάτων που φαίνονται «προφανή» στο πλαίσιο της

Μαθηματικής Λογικής

Η «απόδειξη» αυτή φάνηκε εξαρχής ότι είχε δύο αδύνατα σημεία. Πρώτον, είναι άραγε τα αξιώματα όντως προφανή και, δεύτερον, είναι άραγε συμβατά μεταξύ τους ώστε να μην έχουν κρυφές ασυνέπειες;

Για το πρώτο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, αφού τα αξιώματα στα Μαθηματικά μπορεί να φαίνονται «λογικά» αλλά κατά τα άλλα είναι αυθαίρετα, οπότε ο Θεός υπάρχει αν τα αξιώματα αυτά αληθεύουν. Το δεύτερο όμως αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας για πάνω από 40 χρόνια επειδή έπρεπε να αποδειχθεί ότι τα πέντε αυτά αξιώματα δεν περιέχουν κρυφές αντιφάσεις και άρα είναι αυτοσυνεπή.

Το κατόρθωμα των δύο ευρωπαίων μαθηματικών, του Γερμανού Κρίστοφ Μπεντζμίλερ (Christoph Benzmüller) και του Αυστριακού Μπρούνο Βολτσενλόγκελ Παλέο (Bruno Woltzenlogel Paleo), ήταν ότι κατάφεραν να αναπαραστήσουν τα αξιώματα του Γκέντελ και τους συλλογισμούς του με μαθηματικά σύμβολα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια εξειδικευμένου λογισμικού που χειρίζεται έννοιες λογικής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, μπόρεσαν αφενός μεν να διαπιστώσουν ότι τα αξιώματα δεν περιέχουν κρυφές αντιφάσεις και αφετέρου να επιβεβαιώσουν την απόδειξη του θεωρήματος.

Ιδέα με αρχαίες βάσεις

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πέρα από το καθαρά μαθηματικό μέρος, η βάση της απόδειξης του Γκέντελ περί της υπάρξεως του Θεού δεν ήταν εντελώς καινούργια αφού έμοιαζε με το επιχείρημα του άγγλου θεολόγου και φιλοσόφου του 11ου αιώνα Ανσέλμου του Καντέρμπουρι, το οποίο, με τη σειρά του, βασίζεται στη μέθοδο της «εις άτοπον απαγωγής» των αρχαίων ελλήνων φιλοσόφων και μαθηματικών.

Ο συλλογισμός του Ανσέλμου ήταν ο εξής:

1. Ο Θεός είναι η υπέρτατη ύπαρξη.

2. Η ιδέα του Θεού υπάρχει στη σκέψη μας.

3. Μια ύπαρξη που υπάρχει τόσο στη σκέψη όσο και στην πραγματικότητα είναι ανώτερη από μια ύπαρξη που υπάρχει μόνο στη σκέψη.

4. Αν ο Θεός υπήρχε μόνο στη σκέψη μας, τότε θα μπορούσαμε να συλλάβουμε την ιδέα μιας ανώτερης ύπαρξης η οποία υπάρχει και στην πραγματικότητα.

5. Αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ύπαρξη ανώτερη από τον Θεό.

6. Αρα ο Θεός υπάρχει στην πραγματικότητα.

Η βασική συνεισφορά του Γκέντελ ήταν η μαθηματική περιγραφή του παραπάνω συλλογισμού και ειδικά των σημείων 3 και 4. Εκεί χρησιμοποίησε την έννοια της πιθανής αλήθειας μιας πρότασης, η οποία επεκτείνει την αριστοτελική λογική που δέχεται ότι μια πρόταση είναι είτε αληθής είτε ψευδής.

1+1 κάνουν 2;

Ο Γκέντελ έγινε διάσημος σε νεαρή ηλικία όταν διατύπωσε το περίφημο «θεώρημα της μη πληρότητας». Συνέπεια του θεωρήματος αυτού είναι ότι, στο πλαίσιο της «Απλής Αριθμητικής» των ακεραίων αριθμών, η οποία βασίζεται σε αξιώματα όπως το γνωστό «1+1=2», υπάρχουν προτάσεις που δεν είναι δυνατόν να διαπιστώσουμε αν αληθεύουν ή όχι βασιζόμενοι μόνο στα αξιώματα αυτά.

Οι προτάσεις αυτές χαρακτηρίζονται από μια αυτοαναφορά και το πιο γνωστό ανάλογό τους στο πλαίσιο της απλής λογικής είναι το παράδοξο του αρχαίου έλληνα φιλοσόφου Ευβουλίδη, σύμφωνα με το οποίο «αν κάποιος παραδεχθεί ότι ψεύδεται, αυτό που λέει είναι αλήθεια ή ψέμα;».

Η πρόταση αυτή οδηγεί σε φαύλο κύκλο, αφού αν η πρόταση είναι αληθής συμπεραίνουμε ότι ο συνομιλητής μας ψεύδεται ενώ αν η πρόταση είναι ψευδής συμπεραίνουμε ότι ο συνομιλητής μας λέει την αλήθεια.

Το θεώρημα της μη πληρότητας του Γκέντελ είχε σοβαρότατες συνέπειες στη θεμελίωση των Μαθηματικών με βάση την αξιωματική μέθοδο, η οποία στη δεκαετία του 1920 φαινόταν ότι θα κατάφερνε να ενοποιήσει όλους τους κλάδους αυτής της επιστήμης σε ένα ενιαίο οικοδόμημα.

Παράλληλα όμως υπήρξε ο λόγος που του προσφέρθηκε το 1940 μια θέση στο Ινστιτούτο Προχωρημένων Σπουδών του Πρίνστον, όπου και παρέμεινε ως καθηγητής ως τον θάνατό του το 1978. Η συνεισφορά του Γκέντελ στη θεμελίωση της Μαθηματικής Λογικής αναγνωρίστηκε επανειλημμένως, με σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου το βραβείο Αϊνστάιν του Ινστιτούτου που του απονεμήθηκε το 1951 από τον ίδιο τον Αϊνστάιν, ο οποίος ήταν συνάδελφός του σε αυτό το ίδρυμα και στενός φίλος του.

Οι συνθήκες θανάτου του Γκέντελ ήταν πολύ ασυνήθιστες και αποτέλεσαν την έμπνευση για το θεατρικό έργο «Δέκατη έβδομη νύχτα» του Απόστολου Δοξιάδη. Ο Γκέντελ έπασχε από έλκος του δωδεκαδακτύλου και ακολουθούσε, με δική του πρωτοβουλία, μια πολύ αυστηρή δίαιτα. Σιγά-σιγά άρχισε να πιστεύει ότι τον δηλητηριάζουν και κατέληξε να αρνείται να φάει το φαγητό του.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, θα έλεγε κανείς, αποτέλεσε το κορυφαίο λογικό παράδοξο υλοποιημένο – και όχι διατυπωμένο – από τον θεμελιωτή της Μαθηματικής Λογικής. Αν δεν έτρωγε, ήταν σίγουρο ότι ο Γκέντελ θα πέθαινε από ασιτία. Αν έτρωγε ίσως να πέθαινε από δηλητηρίαση – αλλά και ίσως όχι. Ο Γκέντελ, πέρα από κάθε λογική, διάλεξε ενσυνείδητα την πρώτη επιλογή – και πέθανε από ασιτία.

Χάρης Βάρβογλης καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

enallaktikidrasi
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4429.html

"Κύριοι" Σαμαρά και Βενιζέλο το χάος το έχετε φέρει ήδη στην Ελλάδα… Και απειλείτε τους Έλληνες ότι θα δώσετε .... συνέχεια. (Βίντεο)

Κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο το χάος το έχετε φέρει ήδη στην Ελλάδα… Και απειλείτε τους Έλληνες για δώσετε συνέχεια… (Βίντεο)
Ούτε ίχνος τσίπας δεν έχει απομείνει στους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο… Καταστρέφουν την Ελλάδα μέρα με την ημέρα και την ξεπουλούν στους διεθνείς τοκογλύφους και την ίδια ώρα κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό πανηγυρίζοντας ακόμα και τώρα για success story, απειλώντας με χάος στην περίπτωση που αποχωρήσουν από την κυβέρνηση… Το χάος κύριοι Σαμαροβενιζέλοι το έχετε φέρει ήδη στη χώρα και μάλιστα το συντηρείτε δόλια και σκόπιμα… Ζούμε λοιπόν την ανάπτυξη όπως μας λέτε;...
 Τα προβλήματα έχουν λυθεί και η χώρα επιστρέφει στους παλιούς καλούς ρυθμούς της; Το παρακάτω βίντεο είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε εσάς «μεγάλοι μαχητές» των δικαίων της Ελλάδας (!!!)
Από ρεπορτάζ του Euronews: Τράπεζες τροφίμων παρέχουν δωρεάν γεύματα τα Χριστουγέννων στην Ελλάδα αφού η λιτότητα έχει ισοπεδώσει τα πάντα.
Στην Αθήνα, εκατοντάδες άνθρωποι δημιουργούν ουρά για να καρπωθούν ένα δωρεάν χριστουγεννιάτικο δείπνο που οργανώθηκε από μια τράπεζα τροφίμων.
Τα επίπεδα φτώχειας ανέρχονται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών με πάνω από το 25% των Ελλήνων να βρίσκονται χωρίς δουλειά. Και εκείνοι που έχουν μείνει εκτός εργασίας για περισσότερο από ένα χρόνο δεν παίρνουν πλέον καμία βοήθεια από το κράτος.
Φιλανθρωπικές οργανώσεις αναφέρουν μια απότομη αύξηση του αριθμού των ατόμων που εξαρτώνται από συσσίτια κατά το τελευταίο έτος.
Ο 44χρονος Γιάννης ο οποίος είναι άνεργος, δήλωσε: «Η κατάσταση σε αυτή τη χώρα, στην Ελλάδα, είναι τόσο τραγική. Οι άνθρωποι βασανίζονται από τόσα πολλά προβλήματα. Ήρθα εδώ σήμερα, την ημέρα που γεννήθηκε ο Χριστός, για να ξεχάσω τα προβλήματα μου, να βρω λίγη ζεστασιά, κάποια ειρήνη».
Έτσι απλά…Και αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος του χάους που έχετε δημιουργήσει κύριοι Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελε Βενιζέλο… Που έχει ψηφισθεί από τον ελληνικό λαό για να τον υπηρετείτε και όχι να τον ρίχνετε στον βούρκο… Που βρίσκεστε στην κυβέρνηση για να μάχεστε για τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι της Ευρώπης και των δανειστών που επιθυμούν την υποδούλωση της…
Και έχετε το θράσος να ζητάτε απειλώντας (χρόνια τακτική της κυβέρνησης σας) την ψήφο για την εκλογή του Σταύρου Δήμα (Πρόεδρος Δημοκρατίας)… Βέβαια είναι απόλυτα φυσιολογικό μιας και μετά την Άνγκελα Μέρκελ, νέος «κολλητός» σας φίλος είναι ο «μεγάλος δημοκράτης» Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν… Καληνύχτα κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο, καληνύχτα Ελλάδα…
http://www.hellasforce.com/
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/12/blog-post_293.html

Δείτε πώς κατασκευάζεται ένα αεροπλάνο [βίντεο]

Οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο το γεγονός πως μπορούμε απλά να αγοράσουμε ένα αεροπορικό εισητήριο και να ταξιδέψουμε στην άλλη άκρη του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες.
Σήμερα τα αεροπλάνα είναι μεγαλύτερα, πιο άνετα και πιο προηγμένα από ποτέ.

Όμως πως γίνεται η κατασκευή ενός τόσο πολύπλοκου μηχανήματος;

Η Αirbus αποκάλυψε πρόσφατα τι συμβαίνει στις εγκαταστάσεις της όπου εκατοντάδες μυαλά και εκατομμύρια εξαρτήματα συνδυάζονται για να κατασκευαστεί το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο στον κόσμο, το Airbus A350.
 



http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_6279.html

Η ΛΕΥΚΉ ΠΥΡΑΜΊΔΑ ΤΗΣ ΕΡΉΜΟΥ ΤΆΚΛΑ-ΜΑΚΆΝ ΣΤΗΝ ΚΊΝΑ


Τι είναι πραγματικά και που είναι η αληθινή της τοποθεσία!

Όσοι ασχολείστε με το μεταφυσικό και έχετε δει εκπομπές του Λιακόπουλου(ή έχετε διαβάσει τα βιβλία του), σίγουρα έχετε ακούσει τον θρύλο της Λευκής Πυραμίδας στην Κίνα. Για όσους δεν ξέρετε, η Λευκή Πυραμίδα είναι το αρχηγείο της Λευκής Αδελφότητας, η οποία υποτίθεται πως κυβερνάει τον πλανήτη, και βρίσκεται στην Έρημο Τάκλα-Μακάν της Κίνας.

"Η Λευκή Αδελφότητα δημιουργήθηκε από 36 από τους 72 βασιλείς των Νεφελίμ και από το δαιμονικό συνεχές των Αγγέλων του σκότους. Έχει την έδρα της στην Λευκή Πολιτεία (ΜΑΧ ΤΑΝΕ) που βρίσκεται στην έρημο Τάκλα Μακάν στην αυτόνομη επαρχία της Κίνας Σαανξί, σε 10 χιλιόμετρα βάθος.
Διοικείται από ένα 12μελές συμβούλιο αστο οποίο προεδρεύει ο ίδιος ο Σατανάς, ο αρχάγγελος του σκότους Σαμαέλ. Σκοπός της η εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Σαμαέλ, που είναι 25 και έχουν σαν κεντρικό σκοπό την εγκαθίδρυση παγκόσμιας δικτατορίας με επικεφαλής το γιο του διαβόλου, τον Αντίχριστο."

Είναι όμως έτσι; Υπάρχουν πυραμίδες στην Κίνα κι αν ναι, υπάρχει ένα τόσο μεγάλο κι εντυπωσιακό κτίσμα, το οποίο κρατήθηκε κρυφό κάτω από την μύτη όλων; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ξεκίνημα του θρύλου


Το 1912 δύο ταξιδιωτικοί πράκτορες, ο Fred Meyer Schroder και ο Oscar Maman ανέφεραν πως είδαν ένα τεράστιο κτίσμα στην Κίνα. «Ήταν πιο περίεργο απ' ότι θα ήταν αν το βρίσκαμε στην έρημο. Κι όμως ήταν εδώ, κάτω από την μύτη όλου του κόσμου, άγνωστο στους δυτικούς...

Η Μεγάλη Πυραμίδα είναι περίπου 1000 πόδια ψηλή(άλλες περιγραφές εκτιμούν πως είναι 1000 με 1200 πόδια) και περίπου 1500 πλατιά στην βάση της, γεγονός που την καθιστά διπλάσια από οποιαδήποτε πυραμίδα της Αιγύπτου. Οι τέσσερις όψεις της πυραμίδας ευθυγραμμίζονται με τα σημεία του ορίζοντα», είπανε οι δύο ταξιδιώτες.


Πιλότοι της αμερικανικής αεροπορίας φωτογραφίζουν την Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα
Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο πιλότος της αμερικανικής αεροπορίας James Gaussman με τον συνοδηγό του πετάξανε - λόγω μιας βλάβης - αρκετές φορές πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή στην Κίνα. Αυτό που ανέφερε μετέπειτα φαντάζει απίστευτο:

«Έκανα έναν ελιγμό για να αποφύγω ένα βουνό και βρεθήκαμε σε μια επίπεδη κοιλάδα. Ακριβώς από κάτω μας βρισκόταν μια γιγαντιαία Λευκή Πυραμίδα. Έμοιαζε σαν κάτι που βγήκε από παραμύθι. Περικλείονταν μέσα σε αστραφτερό λευκό. Θα μπορούσε να ειναι μέταλλο ή κάποιο είδος πέτρας. Ήταν κατάλευκη απ' όλες τις πλευρές. Το αξιοσημείωτο ήταν η κορυφή της πυραμίδας, έμοιαζε με τεράστιο κόσμημα, θα μπορούσε να είναι κρύσταλλο. Δεν υπήρχε τρόπος να προσγειωθούμε, αν και το θέλαμε. Είχαμε μείνει άναυδοι από την απεραντοσύνη της...», είπε ο πιλότος.

Στις 28 Μαρτίου του 1947, οι New York Times δημοσιεύουν την ανακάλυψη. Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, ο πρώην δευθυντής των Αμερικανικών Αερογραμμών στην Άπω Ανατολή, Maurice Sheahan, λέει πως έχει δει μία γιγαντιαία πυραμίδα 40 μίλια νοτιοδυτικά της επαρχίας Xian. « Εντυπωσιάστηκα από την τέλεια πυραμιδοειδή μορφή της και το μέγεθός της,» είπε ο Sheahan.

Αργότερα, στις 30 Μαρτίου του 1947, η εφημερίδα New York Sunday News, δημοσίευσε το άρθρο μαζί με την φωτογραφία που είχαν τραβήξει οι πιλότοι το 1947. Η φωτογραφία σύντομα ξεχάστηκε.



Η αεροφωτογραφία της "Λευκής Πυραμίδας"

Περεταίρω έρευνες και φημολογία



Το 1978 ο Νεοζηλανδός ερευνητής Bruce L. Cathie προσπάθησε να λύσει το μυστήριο. Σύμφωνα με την Κινεζική Πρεσβεία και την Αμερικανική Αεροπορία, κράτησε την αναφορά του Gaussman μαζί με την φωτογραφία του 1947. Την δημοσιεύσε πολύ αργότερα στην πρώτη έκδοση του βιβλίου του The Bridge to Infinity το 1983.

Σύμφωνα με την φωτογραφία και τις έρευνες, ο Νεοζηλανδός ερευνητής υπολογίζει πως η Πυραμίδα έχει μήκος 450 μέτρα στην βάση της και ύψος περίπου 300 μέτρα. Η Λευκή Πυραμίδα βρίσκεται της πόλης Sian (Xi´an), στην βάση του ποταμού Wei-ho, ακριβώς 34.26 μοίρες γεωγραφικό πλάτος Βόρεια και 108.52 μοίρες γεωγραφικό μήκος ανατολικά.



Το 1994 ο Hartwig Hausdorf' εκδίδει το βιβλίο Die Weisse Pyramide , το κυκλοφόρησε στα Αγγλικά το 1998 με τον τίτλο The Chinese Roswell. Στο βιβλίο περιγράφει τα ταξίδια που έκανε στην Κίνα προσπαθώντας να ανακαλύψει την Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα. Ο Hausdorf ποτέ δεν εντοπίζει την πυραμίδα αλλά επέστρεψε από την Κίνα με μια σειρά από φωτογραφίες από αναχώματα πυραμίδων που έχουνδημοσιευθεί ευρέως σε βιβλία και περιοδικά και κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο. Ο Hausdorf δεν κάνει μεγάλη αναφορά στις πηγές του αλλά εικάζεται πως αντέγραψε πληροφορίες από το βιβλίο του Bruce L. Cathie.

Oι άγνωστες Πυραμίδες της Κίνας


Το 2006 ο Αυστριακός Walter Hain(φωτό) ξεκίνησε μια έρευνα μέσω internet προσπάθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια σχετικά με την Λευκή Πυραμίδα. Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες από το βιβλίο του Bruce L. Cathie, προσπάθησε να εντοπίσει την μυστηριώδη Λευκή Πυραμίδα μέσω του Google Earth.
Αντί γι αυτό ανακάλυψε όχι μία, αλλά πάνω από 20 πυραμίδες/πυραμιδοειδή κτίσματα. Οι πυραμίδες είναι στην επαρχία Shaanxi, βόρεια της πόλης Σιάν (Xi'an). Τα περισσότερα από αυτά είναι πυλώνες, που χτίστηκαν πριν πολύ καιρό. Οι επιστήμονες λοιπόν κάνανε λάθος. Υπάρχουν όντως πυραμίδες στην Κίνα!



Τρισδιάστατη αναπαράσταση μιας Κινέζικης Πυραμίδας

Μερικές συντεταγμένες:
Πυραμίδα 6: μέγεθος 153 x 158 m, 34°21'47.45"N 108°37'51.52"E
Πυραμίδα 7: μέγεθος 149 x 155 m, 34°21'42.57"N 108°38'25.77"E
Πυραμίδα 11: μέγεθος 155 x 154 m, 34°22'29.88"N 108°41'52.78"E
Πυραμίδα 15: μέγεθος 219 x 230 m, 34°23'52.57"N 108°42'44.30"E
Πυραμίδα 25: μέγεθος 148 x 169 m, 34°25'22.83"N 108°50'29.31"E
Πυραμίδες 31,32,33: η μεγαλύτερη 160 x 167 m, 34°10'44.71"N 109°01'42.00"E
Η διασπορά των πυραμίδων θυμίζει έντονα τον τρόπο με τον οποίο είναι διατεταγμένες οι πυραμίδες στο συγκρότημα πυραμιδών της Γκίζας:


Οι πυραμίδες της Γκίζας σε σύγκριση με τις πυραμίδες της επαρχίας Shaanxi στην Κίνα

Η ανακάλυψη της "Λευκής Πυραμίδας"
Μετά από αυτή την ανακάλυψη, ένα πράγμα έμενε μόνο να απαντηθεί: Που βρισκόταν η διαβόητη Λευκή Πυραμίδα; Η απάντηση βρισκόταν στο γεγονός ότι η Λευκή Πυραμίδα δεν ήταν ένα μυστηριώδες και απόκοσμο κτίσμα, όπως πολλοί πιστεύανε αλλά βρισκόταν κάτω από την μύτη όλων.

Η Λευκή Πυραμίδα δεν ήταν τίποτε άλλο από το παγκοσμίως γνωστό Μαυσωλείο Maoling! Το μαυσωλείο Maoling είναι η τύμβος του Αυτοκράτορα Wudi της δυναστείας Han (206BC-8AD). Και φυσικά είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο στην Κίνα!


Η "Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα", γνωστή παγκοσμίως ως Μαυσωλείο Maoling!
Συντεταγμένες:

Maoling Mausoleum 1: size 222 x 217 m, 34°20'17.71"N 108°34'10.68"E

Αρκεί κανείς να συγκρίνει την διαβόητη αεροφωτογραφία του 1947 και την δορυφορική φωτογραφία του Μαυσωλείου Maoling και θα δει πως είναι ταυτόσημες:




Τρισδιάστατη φωτογραφία μέσω Google Earth


Η φωτογραφία του 1947
Ολόκληρη την έρευνα του Walter Hain μπορείτε να την βρείτε εδώ. Επίσης ένα βίντεο που έφτιαξε στο Youtube εδώ.


Η έρημος Τάκλα-Μακάν και οι ανακρίβειες Λιακόπουλου


Ο κ. Λιακόπουλος στη σελίδα 35 του βιβλίου του : Γιατί και πως ζουν ανάμεσα μας – Νεφελίμ (Κεφάλαιο 36, Μαχ Τανέ), εμφανίζει την γνωστή αεροφωτογραφία του Μαυσωλείου Maoling του 1947. Κάτω απο την φωτογραφία της γράφει : "Η Λευκή Πυραμίδα. Ξιν Γιάνγκ, Βόρεια Κίνα …", και παραδίπλα γράφει : "…Λευκή Αδελφότητα. Η έδρα της ορίστηκε σε μια υπόγεια πόλη που επέζησε της καταστροφής, στην Τάκλα Μακάν της Βόρειας Κίνας, κάτω απο μια πυραμίδα τεραστίων διαστάσεων, στην κορυφή της οποίας υπήρχε ο κατεστραμμένος πιά ναός του Βαάλ…"

Με μια πρώτη ματιά ακόμα κι ο μέσος αναγνώστης μπορεί να καταλάβει πως η "πυραμίδα" που απεικονίζεται δεν βρίσκεται σε ερημική τοποθεσία αλλά σε πεδινή! Πολύ περισσότερο στην έρημο
Τάκλα-Μακάν.


Δορυφορική φωτογραφία της ερήμου Τάκλα-Μακάν

Η έρημος Τάκλα-Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη επαρχία της Βόρειoδυτικής Κίνας Ξιν Γιάνγκ (Xin Jiang). Έχει μέγεθος 337,000 km2. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο και αποτελείται κατά 85% άμμο. Η Τάκλα-Μακάν είναι χαρακτηριστικό δείγμα παγωμένης ερήμου, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τις −20 °C! Δείτε εδώ τον δορυφορικό χάρτη.



Η έρημος Τάκλα-Μακάν
Το Μαυσωλείο Maoling βρίσκεται τουλάχιστον 2000 χιλιόμετρα μακριά από την έρημο στην επαρχία Shaanxi της Κεντρικής Κίνας, 64 χιλιόμετρα μακρυά από την πόλη Ξιαν Γιανγκ (Xian Yang).

Τώρα πως από την επαρχία Shaanxi και την πόλη Ξιαν Γιανγκ φτάσαμε στην Τάκλα-Μακάν και την επαρχία Ξιν Γιάνγκ, αυτό το αφήνω σε εσάς τους αναγνώστες. Βέβαια αν τα Νεφελίμ έχουν όντως το αρχηγείο τους στην έρημο Τάκλα-Μακάν, μπορούν να το κρύψουν από το Google Earth. Όμως δεν χωράει καμία αμφιβολία πως η φωτογραφία που φιγουράρει χρόνια τώρα ήταν από το Μαυσωλείο Maoling.

πηγη
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html

Εκλεψε τα αποθέματα Χρυσού της Ουκρανίας η Κυβέρνηση! Τα έκανε «μολύβι»

Εκλεψε τα αποθέματα Χρυσού της Ουκρανίας η Κυβέρνηση! Τα έκανε «μολύβι»
Για αιώνες, αλχημιστές στα εργαστήριά τους προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μετατρέψουν το μόλυβδο σε χρυσό.
Στο εικοστό πρώτο αιώνα η Ουκρανία έκανε την αντίστροφη διαδικασία – χρυσό «γύρισε» σε μόλυβδο!
Ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ουκρανίας αναγνώρισε ότι «στα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας δεν υπάρχει χρυσός – δηλαδή μόνο το 1% των αποθεματικών»
Ανακάλυψαν ότι λείπει το 1/3 των εθνικών αποθεμάτων από το ουκρανικό χρυσό τους τελευταίους μήνες από την ανάληψη της εξουσίας από τους Νεοναζί και τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας από τον Σόρος.
Όπως αναφέρθηκε από το ουκρανικό site «Capital» – ακολουθούμενο από άλλα ΜΜΕ, στο υποκατάστημα της Οδησσού της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας εντοπίστηκε έγκλημα. Οπως αναφέρονται στα έγγραφα, ο χρυσός, αποδείχθηκε να είναι μόνο … βαμμένο μολύβι!
Η απώλεια της κεντρικής τράπεζας, η οποία έχει εξαπατηθεί να αγοράζει μόλυβδο, εκτιμάται σε 5 εκατομμύρια εθνικού νομίσματος (περ. 319 $ 000 ή 1.112 εκατομμύρια ευρώ).
Η Απάτη χρονολογείται στην περίοδο από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, ωστόσο, ήταν αρκετά τολμηρή.
Το 2008. κεντρική τράπεζα της Νότιας Αφρικής αρνήθηκε να παραλάβει την αιθιοπική χρυσό λόγω αμφιβολιών σχετικά με την ποιότητα του. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στην Αιθιοπία επιβεβαίωσε ότι στο θησαυροφυλάκιο της κεντρικής τράπεζας προσποιούταν … επιχρυσωμένα δεκάδες σιδερένια κιλά χρυσού και οποία σύμπτωσης στην Κεντρική Τράπεζα της Αιθιοποίας είναι μέτοχος και πάλι ο γνωστός Σόρος!
Η Πλαστογραφία και οι πληροφορίες ανίχνευσης στην Οδησσό συμπίπτουν με τη δημοσίευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχετικά με τη δραστηριότητα των κεντρικών τραπεζών στην αγορά του χρυσού.
Σύμφωνα με αυτούς, η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, που ιδιωτικοποιείται όπως και οι Ελληνικες Τράπεζες από το Νοέμβριο, έχουν ελεγχθει 2.488 τόνοι χρυσού και έχει – τουλάχιστον επισήμως, χωρίς να γίνεται διάκριση μεταξύ του πραγματικού χρυσού και μολύβδου – 23.639 τόνους ακόμη από πολύτιμα μέταλλα.
Για λόγους σύγκρισης, το 2014. Η Ουκρανία ξεκίνησε με 42.61 t χρυσού που σταδιακά μειώθηκαν στα σημερινά επίπεδα.
hellasforce
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/12/blog-post_269.html

Αληθεύει ότι σε σπήλαια στην Κρήτη βρέθηκαν αρχαία ρομπότ και οι μυστικές υπηρεσίες κάλυψαν το γεγονός;;;


Πριν από αρκετά χρόνια, το 1996, την Κυριακή 12 Μαϊου, εμφανίσθηκε ένα δημοσίευμα στην εφημ. ‘ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ’ με τίτλο: Οι “Κυνηγοί” της μούμιας του Μίνωα.

Τι κρύβουν τα νότια παράλια της Κρήτης και το ξαφνικό ενδιαφέρον του Ντένικεν;
Το άρθρο που υπογράφει ο Δημήτρης Κόκκορης αναφέρεται σε μια επίσκεψη του Ντένικεν στην Κρήτη με επίκεντρο το….
χωριό Τσούτσουρος, στο οποίο γίνονται απίστευτες περιγραφές.

Επειδή έχω σκανάρει το άρθρο, αλλά δεν μπορώ να το στείλω με μορφή εικόνας, το αντιγράφω:
Περίεργα πράγματα. Και ακατανόητα. Εξαιρετικά δύσκολο να τα προσεγγίσει η κοινή λογική. Μοιάζουν περισσότερο με καλοδουλεμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.Κανένας δεν είναι σε θέση να ξεδιαλύνει τα πραγματικά περιστατικά μέσα από ένα περίπλοκο κουβάρι αφηγήσεων, φημών και μυθοπλασιών, όπου εμπλέκονται και ζητήματα μεταφυσικής. Απόπειρα κατάδυσης λοιπόν σε μια ερεβώδη ιστορία, που τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, χωρίς ωστόσ να έχει βγει επίσημα ποτέ προς τα έξω:
Νότια παράλια της Κρήτης. Κάπου κοντά στο χωριουδάκι Τσούτσουρος. Σε μια απόσταση γύρω στα 80 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Σε μια περιοχή που υπάρχουν ορισμένα μεγάλα βουνά. Οταν ο ήλιος του μεσημεριού αρχίζει να γέρνει και κοιτάζει κάποιος από μια συγκερίμένη οπτική γωνία, μπορεί να διακρίνει στα βουνά, ασυνήθιστα σχήματα. Κεφαλές λεόντων, ανθρώπινες μορφές και πυραμιδοειδείς απεικονίσεις.

ΜΙΝΩΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ

Κάτω από αυτά τα έγκατα της γης κρύβεται ένας λαβυρινθώδης κόσμος. Κάπου στο κέντρο του είναι ο μεγάλος τάφος του μυθικού “κοσμοκράτορα Μίνωα”. Πλάι του υπάρχουν ταριχευμένοι και άλλοι βασιλείς εκείνης της περιόδου κατ’αντιστοιχία των φαραωνικών πυραμίδων της Αιγύπτου. Στην είσοδο βρίσκεται μια τεράστια κληματαριά. Φτιαγμένη από χρυσάφι. Με χρυσό είναι επίσης φτιαγμένα τα τσαμπιά των σταφυλιών που κρέμονται απ’αυτήν.
Γύρω-γύρω έχουν φιλοτεχνηθεί χρυσά πουλιά με πάμπολλα διαμάντια. Ομως, η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Αλλωστε, οι θρύλοι δεν υποκύπτουν σε περιορισμούς. Στα σπλάχνα της ίδιας αυτής γης, βρίσκονται θαμμένα τα μεγαλύτερα μυστικά της ανθρωπότητας. Δείγματα ενός ανώτερου πολιτισμού που προυπήρχε στα βάθη των αιώνων. Οι επιγραφές σε είδη γραμμικών γραφών είναι πολλές. Το ίδιο και οι αναπαραστάσεις. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ύπαρξη διαστημοπλοίων της εποχής. Οποιος καταφέρει να ερμηνεύσει τις γραφές θα γίνει κτήτορας επτασφράγιστων μυστικών, που ξεκινούν από την “απόλυτη πολεμική μηχανή” και τις δυνατότητες των εγκεφαλικών λειτουργιών και φτάνουν μέχρι το ελιξήριο της ζωής και τον “διαπλανητικό πολιτισμό”!

Οπως είναι φυσικό, όποιοι γίνονται δέκτες όλων αυτών των αφηγήσεων, η πρώτη αντίδρασή τους, είναι το ειρωνικό μειδίαμα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο επιρρεπείς σε αυτού του είδους τις αναφορές, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης, έχει ήδη δώσει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα και τελεί υπό τη συνεχή έρευνα των αρμοδίων επιστημόνων και την άμεση εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.

Ξαφνικά όμως γι αυτήν την “τρελή ιστορία” έδειξε ενδιαφέρον και ο διάσημος ερευνητής και πατριάρχης της θεωρίας των εξωγήινων επισκέψεων Εριχ φον Ντένικεν. Πρόσφατα μάλιστα ήρθε στην Αθήνα και σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά ταξίδεψε στην επίμαχη περιοχή της Κρήτης. Σε αποκλειστική συνέντευξή του, που έδωσε στο ειδικό περιοδικό “Τρίτο Μάτι”, ο Ντένικεν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι του χρόνου θα ξανάρθει στην Ελλάδα για έρευνες μαζί με συνεργάτες του και ένα μέρος του εξοπλισμού του. Ομως το “Τρίο Μάτι” προχωρά ακόμη περισσότερο και σημειώνει επί λέξει τα ακόλουθα:Τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και για τον Ελληνισμό γενικότερα. Πολλοί ερευνητές και άνθρωποι του πνεύματος, σε όλον τον κόσμο, έχουν εκδηλώσει ένα ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται με διάφορα “μυστικά”, που υποτίθεται ότι υπάρχουν στον ελληνικό χώρο, τα οποία σχετίζονται με αρχαίες τεχνολογίες, με μυθολογικές παραδόσεις αλλά και με την ειδική γεωδετική θέση του τόπου.

Ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αναζητητές δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Εριχ φον Ντένικεν. Οι πληροφορίες μας λένε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Κρήτη για να ερευνήσει κάποιο από αυτά τα “μυστικά”. Υπάρχει μια περιοχή στη Νότιο Κρήτη όπου υποτίθεται ότι “κάτι” βρίσκεται θαμμένο εκεί, από την αρχαιότητα!! Ενας από τους λόγους της επίσκεψης του φον Ντένικεν στη μεγαλόνησο, είναι να ερευνήσει τη συγκεκριμένη τοποθεσία αυτού του “μυστικού”…Χαρακτηριστικό είναι, πάντως, το ότι γι αυτό το θέμα έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον και οι …ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Τι συμβαίνει στη Νότιο Κρήτη; Ας ελπίσουμε ότι ο δαιμόνιος κύριος φον Ντένικεν θα θελήσει να μας το αποκαλύψει στο επόμενο βιβλίο του.
Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα “φωτογραφίζει” την αρχική ιστορία που προαναφέρθηκε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Κατά τα άλλα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα “αυτοδίδακτων ερευνητών” που υποστηρίζει ότι έχει βρει τη δίοδο που μπορεί να οδηγήσει στο μεγάλο τάφο του “κοσμοκράτορα”. Η ομάδα αυτή απευθύνεται επί χρόνια σε σημαντικούς παράγοντες της επιστημονικής, αλλά και της πολιτικής ζωής του τόπου, χωρίς όμως να βρεί κάποια ανταπόκριση. Η ίδια αυτή ομάδα μιλά για αρχαιολογικά ευρήματα, που όταν έρθουν στο φως θα είναι πολύ πιο σημαντικά από την …Ακρόπολη!!!

Ο δήμαρχος του Αρκαλοχωρίου Κρήτης (που βρίσκεται κοντά στο χωριό Τσούτσουρος) κ. Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, λέει: “Είναι αλήθεια ότι ακούγονται πολλά. Οι μύθοι και οι θρύλοι είναι ευχάριστοι στα αυτιά, γι αυτό και διαδίδονται εύκολα. Πέρα όμως και ανεξάρτητα από όσα ακούγονται, η ευρύτερη περιοχή έχει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Απ’ότι γνωρίζω υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν διασυνδέσεις του Μινωϊκού με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό. Ευρήματα που χρονολογούνται σε πάνω από 2.000 χρόνια προ Χριστού. Παλαιότερα, σε μια σπηλιά στον Τσούτσουρο, είχαν βρεθεί αρχαία αντικείμενα. Ολα αυτά είναι σε γνώση των αρχαιολόγων και του υπουργείου Πολιτισμού”.

Εκείνο που παραμένει ακόμη άγνωστο είναι αν τελικά όλη αυτή η “τρελή ιστορία της Κρήτης” θα αποτελέσει το έναυσμα για να γραφεί “ένα ακόμη συναρπαστικό παραμύθι” από τον κ. Ντένικεν.

Αυτά το 1996, πριν από 7 χρόνια. Το 2000 κυκλοφόρησε στη χώρα μας το βιβλίο του κ. Ντένικεν “Στο όνομα του Δία”, ένα ανούσιο με πολλά λάθη βιβλίο, όπου ο κύριος ερευνητής μιλά για την Μινωϊκή Κρήτη, αλλά δεν γράφει λέξη για το μυστηριώδες χωριό Τσούτσουρο…
Τώρα βλέπουμε αρκετά αόριστα περί μυστικών στρατιωτικών βάσεων, πειραμάτων κλπ. Φίλοι μου, όπως όλα τα μυστήρια, έτσι κι αυτό έχει τις σωστές δόσεις ασάφειας, υπαινιγμών, φημών και βέβαια ότι χρειάζεται για να φουντώσει η φαντασία (μήπως κι η προσδοκία μας;) μέσα μας…

Ορισμένα ερωτήματα που παραπέμπουν σε περαιτέρω έρευνα:

1. Τι ακριβώς είναι σε γνώση του Υπουργείου Πολιτισμού;

2. Εχει γίνει έκτοτε κάποια επιστημονική ανακοίνωση;

3. Τι ακριβώς γνωρίζουν οι κάτοικοι ή οι αρχές της περιοχής;

4. Υπάρχει ακόμη αυτή η ομάδα που ισχυρίζεται ότι έχει βρει τα σημαντικά ευρήματα;

5. Εχει γραφτεί από τότε κάτι πάνω στο θέμα;

6. Οι πολιτικοί του νησιού γνωρίζουν κάτι σχετικό; Η οικογένεια Μητσοτάκη είναι γνωστή για την αγάπη της στο νησί και το ιστορικό του παρελθόν. Εχει γνώση του συγκεκριμένου χώρου και των μυστηρίων του;

Δε θέλω να σας κουράσω άλλο. Ελπίζω να σας έδωσα κάποια στοιχεία για περισσότερη ανάλυση και έρευνα.

volos tv
http://skotinoprosopo.blogspot.gr/2014/04/blog-post_24.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters