Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ > ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ "ΠΥΘΙΑ1"

που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ



Το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ έχει ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009 και αποτελεί συνέχεια ενημερωτικού τις 13ης Ιανουαρίου 2009.

Το έγγραφο που δημοσιεύουν τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αναφέρει:
“α.”Ομάδα Εργασίας” δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή “απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής” συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ.Κ.Καραμανλή, V.Putin και G.Parvanov, κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε τα ακόλουθα:
-Κατά τη διαδρομή που χρησιμοποιείτο για τη μετακίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα μέχρι το Γραφείο του, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας TOYOTA HIACE, χρώματος μπεζ,το οποίο κινείτο συνεχώς στη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης κατά το μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής Οδού στο Ολυμπιακο Στάδιο. Στο εν λόγω όχημα, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας), επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Στόχου (ΣΣ:Του κ.Πρωθυπουργού) χαρακτηρίστηκε από την προαναφερόμενη ομάδα εργασίας επαγγελματική και εντεινόμενη από τις αρχές Απριλίου του 2008.
-Επίσης από την εν λόγω ομάδα εκτιμήθηκε ότι τα επιβαινοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Στόχου, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άλλους συνεργάτες τους. Το εν λόγω όχημα εντοπίσθηκε επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π στοιχεία. Ομοίως στο αυτό σημείο (Λεωφόρος Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου),τόσο το μήνα Μάρτιο, όσο και το μήνα Απρίλιο του έτους 2008 εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας (πλαστές όπως εξακριβώθηκε από την παραπάνω ομάδα εργασίας).
-Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Στόχου, καταγράφηκαν ως άλλα τέτοια σημεία:(α) η περιοχή του CARREFOUR στον Γέρακα Αττικής, (β) η περιοχή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και (γ) η περιοχή του super market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Χολαργό Αττικής. Στο σημείο (α) εντοπίσθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο 1995 ή 1996, το οποίο έφερε πινακίδες Γερμανίας. Στην εν λόγω περιοχή επίσης εντοπίσθηκε και το όχημα τύπου VAN, μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στα σημεία (β) και (γ) εντοπίσθηκαν επίσης τα προανεφερόμενα οχήματα τύπου VAN. Επιπρόσθετα στην περιοχή του Χολαργού στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008 εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερομένων οχηματων.
-Από έρευνα της ομάδας “αντιπαρακολούθησης” της FSB, ως προς τους επιβάτες των υποψη οχημάτων προέκυψε ειδικότερα ότι στο ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις άνδρες εκ των οποίων τρεις μελαχρινοί και ένας καστανός,στο ΒΑΝ μάρκας FORD TRANSIT, τρεις άνδρες και στο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας BMW, δύο γυναίκες.

Πέραν των ατόμων αυτών, το προαναφερόμενο κλιμάκιο “αντιπαρακολούθησης της FSB “, κατέληξε στην εκτίμηση ότι συγχρόνως λειτουργούσαν ομάδες υποστήριξης και καταγραφής κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Στόχου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης εκτιμήθηκε ότι ανερχόταν σε είκοσι άτομα, τα οποία δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων. Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στη περιοχή του Χολαργού (αρχές του Ιουνιόυ του 2008 επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νέων) που -όπως εκτιμήθηκε- ήταν Ευρωπαίοι, μάλλον Βρετανικής Υπηκοότητας.
-Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 ,στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα “ελεγχόμενη” διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων μεταξύ του κλιμακίου της ομα΄δας εργασίας της FSB και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης. Η εν λόγω “ελεγχόμενη” διαδικασία” εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί το όχημα τύπου ΒΑΝ, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.
-Εντός του προαναφερομένου οχήματος βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του κ.Πρωθυπουργού από την κατοικία του στο Γραφείο του, τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και:
•Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξυ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η οδός Φανερωμένης στη περιοχή του Χολαργού Αττικής. Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι που αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του CARREFOUR καθώς και το κατάστημα GOODY’S επί της οδού Κηφισίας πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική Οδό. Επιπλέον υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής -Χαλανδρίου-Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στο χάρτη της περιοχής Αγ.Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μ΄θυρο χρώμα.
•Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης
•Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.
•Υλικά καμουφλάζ (καινούρια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα.
•Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.
•Τηλεχειριστήριο
•Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).
•Σκηνές


β.Τα παραπάνω περιγραφόμενα στοιχεία και υλικά εξετάσθηκαν στα Κεντρικά της Μόσχας και όλες οι αναλύσεις που έγιναν κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα:
-Πρόκειται περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του Στόχου που οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ.
-Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες.
-Ο αντικειμενικός σκοπός του εν λόγω σχεδίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει στα χέρια του από τον Άλεξ Ρόντο (Σύμβουλο του Προέδρου της Γεωργίας), σχέδιο των Αμερικανών για αναβολή ή ματαίωση του Αγωγού SOUTH STREAM. Το εν λόγω σχέδιο προσβολής του Στόχου αποτελεί τμήμα του συνολικού σχεδιασμού αποσταθεροποίησης της χώρας που έχει τη κωδική ονομασία “ΠΥΘΙΑ 1” και περιλαμβάνει τα ακόλουθα τέσσερα σκέλη-τμήματα:


•Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
•Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ΄οιονδήποτε τρόπο υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας. Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.
•Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.
•Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.


-Αναφορικά με τη γενιά τρομοκρατών στην Ελλάδα εκτιμήθηκε ότι είναι πλήρως ελεγχόμενη από τις Δυτικές Υπηρεσίες. Είναι ειδικοί σε ληστείες, απαγωγές (τρεις ομάδες) και το Αντάρτικο Πόλεων (τέσσερις ομάδες).
Επιπρόσθετα, θεωρούνται άριστοι χειριστές όπλων και μέσων μετακίνησης, ενώ λειτουργούν διαθέτοντας πάντα σχέδιο διαφυγής. Πιθανολογείται ότι οι χώροι απόκρυψής τους βρίσκονται στις περιοχές Γκύζη, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκεύης και Μεγάρων για την Αττική. Ως τέτοιος χώρος εκτός Αττικής θεωρείται η περιοχή της Θήβας.


2.Επισημάνσεις της Υπηρεσίας μας επί των ανωτέρω αποσπασμάτων;
α.Τα αναφερόμενα “σημεία εντοπισμού” της παρακολούθησης ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, χωρίς κατ΄ ανάγκη αυτό να σημαίνει κι υιοθέτηση από πλευράς μας της περιγραφόμενης “εν εξελίξει επιχείρησης συνωμοσίας”.
Ωστόσο σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, το σημείο εντοπισμού στη Λ.Μαραθώνος είνα κατάλληλο σημείο παρακολούθησης, το σημειο εντοπισμού του CARREFOUR είναι δυνατόν να αποτελέσει σημείο έκνομης ενέργειας, ενώ τα σημεία εντοπισμού στις περιοχές του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ και του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ θεωρούνται σημεία συνάντησης.
β.Τα σημεία που βρέθηκαν επί χάρτου και προέρχονται από το υλικό που αντλήθηκε από την προαναφερόμενη διαδικασία “ελεγχόμενης” εμπλοκής απεικονίζονται στην εικόνα με τίτλο “Σημεία επί Χάρτου”, η οποία επισυνάπτεται. Η αποσταση των εν λόγω σημείων επίσης από την Αττική Οδό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως σημεία αφετηρίας για “έκνομη ενέγεια”.


γ.Η εκρηκτική ύλη C-4 είναι στρατιωτικη εκρητκική ύλη, μη κυκλοφορούσα ελεύθερα στο εμπόριο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως συστατικό στοιχείο Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού, σε καμία από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
3.Επισημαίνεται ότι για τις συγκεκριμένες πληροφορίες η αξιοπιστία της πηγής δεν δύναται επί του παρόντος να ελεγχθεί. Η καταγραφή των “ανρικειμενικών στοιχείων” (τοποθέσίες, ονόματα χώρων, απαοστάσεις κ.λ.π) και η σύνθεσή τους θα μπορούσαν πράγματι να θεωρηθούν ως προετοιμασία μιας απόπειρας κατά του κ.Πρωθυπουργού. Πλην όμως η ερμηνεία που φέρεται να τους δίδεται -ότι δηλαδή αποτελεί οργανωμένο σχέδιο Δυτικών Υπηρεσιών και της MOSSAD σε βάρος του κ.Πρωθυπουργού, στο οποίο εντάσσονται άλλες υποθέσεις όπως π.χ Βατοπαίδιο, τρομοκρατία κ.λ.π- γεννά στην υπηρεσία μας εύλογα ερωτηματικά. Δεν αποκλείεται συνεπώς οι πληροφορίες αυτές στο σύνολό τους να εντάσσονται στο πλαίσιο επιχειρούμενης παραπληροφόρησης των Κρατικών Αρχών της χώρας μας, με στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.
4.Σε κάθε περίπτωση, παρέλκει να επισημάνουμε,  από σκοπιάς Υπηρεσίας μας, την ανάγκη συνεχιζόμενης λήψης αυξημένων μέτρων ασφαλείας του κ.Πρωθυπουργού. 
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/06/blog-post_7724.html

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ...ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ:ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕNΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΒΔΟΜΑΔΕΣ!

Έρχονται οι νέοι "σωτήρες" Μολυβιάτης ή Μαρκεζίνης!
Σήμερα είναι η μέρα της επιβεβαίωσης των τρελών,γραφικών,πρακτόρων,κινδυνολόγων,συνωμοσιολόγων και άλλα πολλά...κοσμητικά επίθετα που μας έδωσαν οι "πατριώτες",εδώ και τόσες μέρες που ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ αυτά που γίνονται τώρα!

Όχι,δεν είμαστε προφήτες,απλά διαβάζουμε στοιχειωδώς την πολιτική κατάσταση με ρεαλισμό,πέρα από συναισθηματισμούς και παρορμήσεις.Γράφαμε συγκεκριμένα,στις 26 Μαίου:

...Επιστρατεύεται ο...καλός μας ο Πρωθυπουργός και λέει πως "άκουσα την οργή σας,γι'αυτό προκηρύσσω Εκλογές"!

Και να τα Μμε λιβάνισμα για τα "αντανακλαστικά" του...μεγάλου πολιτικού,να και εκθείασμα για τον "αγωνιζόμενο λαό"!

Η ΟΥΣΙΑ;ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ!

Το καθεστώς όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε,αλλά αντίθετα ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ...ΦΙΛΟΛΑΙΚΟ!!!


Επίσης,στις 7 Ιουνίου:
 
Κι αν το σενάριο των Εκλογών απομακρύνεται,υπάρχουν το Δημοψήφισμα,η "διόρθωση" του Μεσοπρόθεσμου,ακόμα και ο ανασχηματισμός με τεχνοκράτες και ακαδημαικούς για να εξυπηρετήσουν την πασοκική προπαγάνδα!


Τέλος,μόλις χτες (!!!) γράψαμε τα ακόλουθα,με αφορμή την "προτροπή" της Άννας Διαμαντοπούλου για νέα κυβέρνηση με νέα πρόσωπα:

Σιγά-σιγά το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται:Μετά τις παραιτήσεις του ξαδέρφου της Μιμής και άλλων συναδέλφων του Πασόκων,ο Τζέφρυ έχει τις εξής επιλογές:

-Να προχωρήσει στην ψήφιση του Μεσοπροθέσμου,υπολογίζοντας στη στήριξη των ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΩΝ (Καρατζαφέρης,Ντόρα,Κουβέλης).
-Να προκηρύξει Εκλογές.
-Να αλλάξει δραματικά τη σύσταση της Κυβέρνησης,βάζοντας ακαδημαικούς,τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικούς σε καίρια πόστα.

Κατά τη γνώμη μας,το τελευταίο σενάριο είναι και το επικρατέστερο.

Έτσι,θα φανεί ότι ο Γιωργάκης "άκουσε τις πλατείες" και άλλαξε πολιτική!


Τσάμπα λιβανίζουν τα Μμε εδώ και 20 μέρες το "κίνημα";


Δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε:Θεωρούμε πως ο καθένας κρίνεται από τα γραπτά του,ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ.

Προσέξτε τώρα πως το πλασάρουν τα Μέσα της διαπλοκής:Ότι τάχα ο Τζέφρυ...θυσιάζεται για το καλό της Πατρίδας,δηλώνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η Πρωθυπουργία!

Τι μας θυμίζει αυτό;

Α ναι...το περσινό "σλόγκαν",που ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ πλάσαραν:Δηλαδή να αποδεχτούμε το Μνημόνιο...υπέρ Πατρίδος!!!

Ανακεφαλαιώνουμε:Ο Γιωργάκης,γνωρίζοντας πως θα έχει την τύχη του Σημίτη,έψαχνε εναγωνίως διέξοδο από την πολιτική ζωή της χώρας.

Έτσι,έδωσε το σύνθημα στα δικά του Μμε (δηλαδή ΟΛΑ) και στη δική του κομματική νεολαία (ΠΑΣΠ) να οργανώσουν συγκεντρώσεις "αγανακτισμένων",για να...εκφραστεί ο λαός!

Βλέπετε,είναι πάντα προτιμότερη η μούτζα από το μαύρισμα στην κάλπη...

Επί 3 εβδομάδες,τα Μμε πρόβαλαν εξοργιστικά την "επανάσταση",ενώ έγινε και το πρωτοφανές,να προτρέπουν τον κόσμο να συμμετέχει στον αποκλεισμό της Βουλής!!!

Ποιοι;Εκείνοι που μόλις κάποιοι μη "αγανακτισμένοι" έβριζαν οποιονδήποτε πολιτικό,χαρακτηρίζονταν ως "φασίστες" ή κομμουνιστές!

Βλέποντας λοιπόν ο Τζέφρυ πως έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ξεσηκωμού που επιθυμούσε,αφήνει την εξουσία,προσκομίζοντας τα εξής οφέλη:

-Φεύγει ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΣ και ως...εθνομάρτυρας!
-Το κόμμα του "καθαρίζεται",μέχρι να έρθει κανένας...Βενιζέλος ως νέος "σοσιαλιστής ηγέτης"!
-Πάει επιτέλους στην αγαπημένη του παγκόσμια διακυβέρνηση,συγνώμη τον ΟΗΕ!

Αυτή είναι η πραγματικότητα!

Και την αφιερώνουμε σε όσους μας έβριζαν και μας βρίζουν,επειδή την "ψυλλιαστήκαμε" νωρίς:
ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΤΕ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"...ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΚΡΑΤΑΓΑΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙEΣ! 

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο

Η παρακάτω επιστολή παραδόθηκε στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην οδό Β.Σοφίας 2 Αθήνα-με δικαστική επιμελήτρια-το απόγευμα της Τρίτης 14ης Ιουνιου. Σας παραθέτουμε την ελληνική της έκδοση αφού παραδόθηκε και στα αγγλικά.

Αξιότιμε κ. Μπαρόζο,

όσον αφορά την επίλυση του προβλήματος του ελληνικού χρέους, μέχρι στιγμής έχετε ακούσει (μέσα από τους...
μεταξύ σας διαλόγους) μόνο την ελληνική κυβέρνηση. Από σήμερα, όμως, θα ενημερωθείτε και για την θέση του ελληνικού λαού σχετικά με το θέμα αυτό....

Οι Έλληνες διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από την Βουλή από τις 22 Μαΐου. Ο ελληνικός λαός απαιτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να εκφράσει τη θέση του σχετικά με τη συνέχιση της εφαρμογής του "Μνημονίου" (δανειακής σύμβασης) που υπεγράφη πέρισυ, ενάντια στη θέληση και το σύνταγμά μας. Επιθυμούμε να μας δωθεί η ευκαιρία να αποφασίσουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο για το μέλλον μας ,και, ποτέ δεν ξέρετε, ίσως να αποβεί καλύτερο και για το μέλλον της Ευρώπης!

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα μέτρα που επεβλήθησαν στον ελληνικό λαό από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. έχουν αποτύχει και χειροτερέψει πολύ την κατάσταση.Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης, η ανεργία και ο πληθωρισμός έχουν αυξηθεί, ενώ το ίδιο έχει συμβεί με τα επιτόκια και το ελληνικό χρέος. Ως εκ τούτου, νέα σχέδια διάσωσης δεν θα καλυτερεύσουν την κατάσταση, αλλά, αντιθέτως, θα διαιωνίσουν το ελληνικό χρέος και ο λαός θα υποφέρει ακόμα περισσότερο. Τα άχρηστα μέτρα πρέπει να εγκαταλείπονται, και όχι να "διορθώνονται" προς το χειρότερο, και, επιπλέον, να επιβάλλονται και σε άλλες ευρωπα'ι'κές χώρες! Όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της Ε.Ε., πριν από 30 χρόνια, το έπραξε για να διασφαλίσει τη δημοκρατία της και να ενισχύσει την οικονομική της ανάπτυξη. Αντ' αυτού, η Ελλάδα υπέστη την εκμετάλλευση των "βιομηχανικών" μελών της Ε.Ε., και, τώρα, ακόμα και η δημοκρατία μας κινδυνεύει. Εμείς, ο ελληνικός λαός, δεν μπορούμε πια να αντέξουμε αυτή την παράλογη και ολέθρια κατάσταση. Γι'αυτό και απαιτούμε το δημοψήφισμα.

Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πλέον ικανή να εκπροσωπεί το λαό επαρκώς. Επίσης πιστεύουμε ότι εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση πρέπει να απολογηθούν και να τιμωρηθούν. Έχουμε, μεν, τη διάθεση να επιστρέψουμε τα χρήματα που οφείλουμε στους άλλους (κατόπιν αποδείξεως της νομιμότητας των χρεών μας), δεν θα επιτρέψουμε όμως στην Ελλάδα να αποτύχει.

Ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτύχει.

Πλατεία Συντάγματος

Υπογραφές εκ μέρους των "300 Ελλήνων"

Η επιστολή αυτή γράφτηκε από την ομάδα των "300 Ελλήνων" (οι οποίοι ήδη έχουν αποστείλει άλλη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, περιγράφοντας ακριβώς τα αιτήματά μας). Τα αιτήματά μας έχουν ηδη υπογραφεί από περισσότερους από 100.000 Έλληνες πολίτες και συνεχίζουν να υπογράφονται. Η διεύθυνσή μας είναι το "τραπέζι" των "300 Ελλήνων" στην πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, Ελλάδα. Βρισκόμαστε εκεί συνεχώς, δίπλα στις υπόλοιπες δεκάδες χιλιάδες των Ελλήνων, που δεν είναι απλώς "αγανακτισμένοι", είναι κυρίως αποφασισμένοι. Δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά σε μία αντισυνταγματική οικονομική κατοχή.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδόσει την παρούσα προς την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα , δια λογαριασμό του Προέδρου της Χοσέ Εμμανουέλ Μπαρόζο, που εδρεύει στην οδό Βασ.Σοφίας 2, 106 74 Αθήνα, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την επιστολή κάτωθι της συνταχθησομένης εκθέσεως επιδόσεως.

http://300ellines.org/

Η Αστυνομία άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα για να σώσει τους κουκουλοφόρους!


Η εμφάνιση των κουκουλοφόρων έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα γκρουπούσκουλα του Παπανδρέου επιτίθενται κατά Ελλήνων πολιτών. Δεν τους ενδιαφέρει τι κάνει το Μνημόνιο, αλλά προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονται ζητώντας την ελευθερία τους. Ο ρόλος των γνωστών - αγνώστων ξεσκεπάζεται και ....
δείχνει προς... Μαξίμου!

Καταγγελία βόμβα από τον Τραγάκη πριν από λίγο... Στόχος να διαλύσουν τον κόσμο.
Καταλάβατε τώρα τον σκοπό της συνάντησης με τον διοικητή της ΚΥΠ... Τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά φασισταριά στον δρόμο που χαράζει η χούντα του Παπανδρέου...

Κι ενώ πολίτες κάθε ηλικίας έχουν πάρει στο κυνήγι τα μίσθαρνα γκρουπούσκουλα της τροϊκανής κυβέρνησης Παπανδρέου, το σύνθημα δόθηκε και η Αστυνομία άρχισε το έργο της...! Λεφτά υπάρχουν, αλλά για δακρυγόνα και βία κατά των Ελλήνων πολιτών που διαδηλώνουν υπέρ της Δημοκρατίας...

Παντού πέφτουν δακρυγόνα και αυτό δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ευχάριστο. Η Αστυνομία αποφάσισε να προκαλέσει την οργή των πολιτών, που προς στιγμή δείχνουν να διασπώνται...

Η ηγεσία της Αστυνομίας συντάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της χούντας του ΠΑΣΟΚ - Παπανδρέου - Τρόικας και βάλει αναίτια κατά Ελλήνων πολιτών που διαδηλώνουν υπέρ της ελευθερίας της χώρας. Υπόλογοι για την κατοχή της χώρας είναι πλέον και όλοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που με τις διαταγές τους προκαλούν σύγκρουση των πολιτών με τους άνδρες της Αστυνομίας.

Σήμερα συντελείται ένα ακόμη έγκλημα εις βάρος της χώρας, των πολιτών, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, από τους υποτιθέμενους -θεσμικά- φύλακες...! Σήμερα άλλη μία μαύρη σελίδα πέφτει από τους πληρωμένους φονιάδες (κουκουλοφόρους) που εργάζονται στο παρακράτος της τραγικής και άθλιας κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, αλλά και από τους έμμισθους φύλακες της ασφάλειας των πολιτών!!!

Η ηγεσία της Αστυνομίας είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί σε οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη που διαδηλώνει υπέρ της ελευθερίας και των καταπατημένων δικαιωμάτων του. Είναι βέβαιο πως θέλουν κάποιο νεκρό για να φοβίσουν τους αγανακτισμένους - οργισμένους πολίτες. Δεν έχουν σκεφτεί, άραγε οι σαπροκέφαλοι, πως υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο -εάν υπάρξει νεκρός- να γυρίσει η οργή του κόσμου κατά των Αστυνομικών; Δεν σκέφτονται οι ηλιθιωδώς ενεργούντες αξιωματικοί της Αστυνομίας πως με τις διαταγές τους προτάσσουν σοβαρά την πιθανότητα ενός αιματοκυλίσματος για το οποίο θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη;

Η σημερινή ηγεσία της Αστυνομίας θα πρέπει να καθήσει στο σκαμνί της Δικαιοσύνης και να λογοδοτήσει για την επίθεση που κάνει κατά αθώων πολιτών...

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει τέλος στον βιασμό της Δημοκρατίας από το κάθε τσιράκι της κυβέρνησης Παπανδρέου....

Να σημειώσουμε πως τα δίκτυα όπως το twitter παρουσιάζουν σοβαρή καθυστέρηση στην μεταφορά της πληροφορίας. Κάποιοι φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να κουκουλώσουν οτιδήποτε γίνεται σήμερα στο Σύνταγμα, πιθανότατα σκεπτόμενοι πως έτσι κερδίζουν χρόνο για να ολοκληρώσουν την επίθεσή τους κατά του Ελληνικού λαού...

Ήδη, πέντε πολίτες έχουν μεταφερθεί σε ασθενοφόρο... Η τρομοκρατία του Παπανδρέου επιβάλλεται με τη βία και θύματα Έλληνες πολίτες...

Τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα καλούν τους πολίτες να παραμείνουν μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου... Και οι Έλληνες απαντούν με χειροκροτήματα.

Μέσα σε όλα αυτά, σημειώνουμε πως η "γενιά του Πολυτεχνείου" κλείστηκε στη Βουλή...!

 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_399.html

Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και υπόλοιπου κόσμου...


Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και υπόλοιπου κόσμου...
Οι Έλληνες αγανακτισμένοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή
της μάχης κατά του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.
Ανταπόκριση του Paul Mason για το BBC:

«Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι».

Αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο μέτωπο των διαδηλώσεων, και μιας και είμαι ο μόνος δημοσιογράφος στο σημείο, μάλλον με αφορά.
Οι διαδηλωτές κάνουν διάλειμμα από την εκτόξευση προσβολών εναντίον των ΜΑΤ, και μια γυναίκα τραβάει το χέρι μου φωνάζοντας: «Φύγε από εδώ…».

Ο στόχος των διαδηλωτών στη πλατεία Συντάγματος είναι τα ΜΜΕ. Για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή ο λαός πιστεύει πως τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν πάρει το μέρος του μεγάλου κεφαλαίου.
Δεύτερον, επειδή μας βλέπουν ως μεσάζοντες. Αυτοί που παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, στις Βρυξέλλες και στη Φρανκφούρτη δεν τολμούν να εμφανιστούν εδώ.
Και από ότι καταλαβαίνω, αυτοί που αποφασίζουν στην ΕΕ, μάλλον δεν έχουν αίσθηση του μεγέθους της κοινωνικής οργής εδώ στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή, η κομμουνιστική συνδικαλιστική οργάνωση ΠΑΜΕ πλησιάζει στη πλατεία, και όπως εκτιμώ, πρόκειται για τουλάχιστον 200.000 άτομα. Περιβάλλονται από σκληρούς άνδρες, που κρατάνε στα χέρια τους ψηλά κοντάρια με κόκκινες σημαίες. Αυτό γίνεται ως περιφρούρηση, για να αποκρούσουν τυχόν αναρχικούς, που μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η πλατεία είναι κατειλημμένη εδώ και 22 μέρες από τους αποκαλούμενους ως αγανακτισμένους, χιλιάδες δηλαδή νέους που έχουν οργανωθεί στα πρότυπα των Ισπανών indignados.

Η γυναίκα συνεχίζει να τραβάει το χέρι μου φωνάζοντας:
«Δεν θέλουμε δημοσιογραφική κάλυψη. Είμαστε εδώ 22 μέρες, και τώρα αυτό είναι το τέλος. Αρκετά ανεχθήκαμε…».

Ένας ηλικιωμένος ναυτικός μου λέει:

«Δεν θέλουμε άλλες διασώσεις από την ΕΕ, καλύτερα φτωχοί και χρεοκοπημένοι…».


Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τη δεξιά και την αριστερή ιδεολογία.
Για τους νέους της χώρας, την επονομαζόμενη γενιά του Facebook, τους πτυχιούχους χωρίς μέλλον, η κατάσταση δεν είναι πλέον ταξική.

Παντού γύρω μου ακούω φωνές να κραυγάζουν «Ελλάδα, Ελλάδα…».

Είναι δηλαδή ξεκάθαρο πως πρόκειται για έναν πόλεμο μεταξύ της Ελλάδας, και του υπόλοιπου κόσμου.


Το να βρίσκομαι εδώ, στη πρώτη γραμμή των οργισμένων διαδηλωτών που αψιμαχεί με τα ΜΑΤ, τα οποία υπερασπίζονται το κοινοβούλιο, μου δημιουργεί μια περίεργη αίσθηση.
Σκέφτομαι πως βρίσκομαι στη πρώτη γραμμή της μάχης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Αν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι παγκόσμιοι ηγέτες φοβούνται για μια νέα περίπτωση Lehman.


Paul Mason

Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και υπόλοιπου κόσμου...

http://www.ramnousia.com/2011/06/blog-post_5841.html

Τραυματισμένος σοβαρά άνδρας της Frontex στο Σύνταγμα.

Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις φυγαδεύτηκε στις 2.30μμ στο ιατρείο του "κοινοβουλίου" , "άνδρας" πολωνικής καταγωγής , μισθοφόρος των πολυεθνικών κατοχικών στρατευμάτων της Frontex.
Ο εν λόγω "άνδρας" δέχτηκε την επίθεση Ελλήνων την ώρα που μεταμφιεσμένος ως κουκουλοφλώρος έκανε εξορμήσεις και ρίψεις τσιμεντόλιθων απέναντι από τα....
ανθοπωλεία προς τις δυνάμεις των άλλων "ανδρών" των ΜΑΤ.

Ο μισθοφόρος είχε την κάλυψη τουλάχιστον 2 άλλων συναδέλφων του οι οποίοι παρακολουθούσαν ως ...απλοί διαδηλωτές. Την κρίσιμη στιγμή επενέβησαν και τον έσυραν ταχύτατα προς το φυλάκιο της "βουλής" , χωρίς ωστόσο να προλάβουν τα πολλά και συντριπτικά χτυπήματα που δέχτηκε στον κορμό και στο κεφάλι.
Από τα ιατρεία της "βουλής" φυγαδεύτηκε με ασθενοφόρο χωρίς διακριτικά , πιθανόν προς ιδιωτικό θεραπευτήριο.

http://anti-antiprosopeusi.blogspot.com/

Επνιξαν τον κόσμο στα χημικά αλλά εκείνος έμεινε πλατεία

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΓΝΩΣΤΩΝ-ΑΓΝΩΣΤΩΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΖΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ ΕΙΣ ΜΑΤΗΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ * ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ 33 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΙ 36 ΕΝΣΤΟΛΟΙ
Σφυροκόπησαν το Σύνταγμα με χημικά και «έσπρωξαν» προς την πλατεία Συντάγματος όσους έφτασαν αποφασισμένοι να συγκρουστούν μαζί τους. Ο,τι και αν έκαναν, όμως, δεν κατάφεραν λεπτό να διώξουν τους διαδηλωτές ούτε μπροστά από τη Βουλή ούτε από την πλατεία. Και δεν συνέβη αυτό ούτε τη στιγμή που οι δυνάμεις των ΜΑΤ «μοίρασαν» ταυτόχρονα χημικά προς όλες τις πλευρές της πλατείας, και σε μια «εγκληματική» ενέργεια πέταξαν και μερικά από αυτά ακόμη και...
μέσα στο μετρό, αλλά και δίπλα σε ασθενοφόρα τη στιγμή που παραλάμβαναν τραυματίες.

Χιλιάδες διαδηλωτές παρέμειναν στους δρόμους γύρω από τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, αλλά και πάνω σε αυτή, δηλώνοντας έμπρακτα αυτό που ακουγόταν από τα μικρόφωνα: «Είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε».

Και όλα αυτά μέσα σε ένα σκηνικό που είχε από όλα. Συγκρούσεις σώμα με σώμα διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, δακρυγόνα και πέτρες, συλλήψεις με ξεγυμνώματα και άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, οδοφράγματα, φλεγόμενα σκουπίδια για να «καθαρίσει» η αποπνικτική ατμόσφαιρα, καθώς και συνθήματα και αντάρτικα τραγούδια (όπως το «αγρίμια και αγριμάκια μου»), μπερδεμένα με τον ήχο από τις σειρήνες των ασθενοφόρων, που κατέφθαναν το ένα μετά το άλλο για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Προσαγωγές

Ο συνολικός απολογισμός κάνει λόγο για 33 τραυματίες διαδηλωτές στον «Ερυθρό Σταυρό», η πλειονότητα των οποίων είχαν αναπνευστικά προβλήματα. Από αυτούς οι 30 είναι άνδρες και τρεις γυναίκες και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το νοσοκομείο, για τους τέσσερις έγιναν εισαγωγές (ένας εισήχθη στη χειρουργική κλινική και τρεις στην ορθοπεδική).
Αγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα 

Οσον αφορά τους τραυματίες αστυνομικούς, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τον τραυματισμό 36 ένστολων, που υπηρετούν στα ΜΑΤ και τα ΥΜΕΤ και στην ομάδα «Δέλτα». Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και όπως ανέφεραν πληροφορίες από την αστυνομία, ένας «έχασε» το δάχτυλό του από μολότοφ που τον τραυμάτισε και ένας άλλος έχασε την ακοή από το ένα του αυτί, από φωτοβολίδα που σφηνώθηκε στο κράνος του.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων οι αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν 26 άτομα -οι 12 προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν το πρωί- και έκαναν 15 συλλήψεις. Ενώ προκλήθηκαν ζημιές στις τζαμαρίες δύο καταστημάτων, στις επιγραφές δύο τραπεζικών υποκαταστημάτων, στα ρολά ξενοδοχείων, σε στέγαστρα στάσεων, φθορές σε πεζοδρόμια, μάρμαρα του μετρό και των σιντριβανιών που βρίσκονται στα δεξιά και τα αριστερά της πλατείας Συντάγματος.

Τα επεισόδια

Τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν γύρω τις 12 το μεσημέρι, όταν ομάδες «αγανακτισμένων», που βρίσκονταν μπροστά από τη Βουλή, πλησίασαν τον αστυνομικό φραγμό στα λεγόμενα «λουλουδάδικα» και πέταξαν νεράντζια και πλαστικά μπουκάλια νερού πάνω από τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί εκεί. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπάντησαν με χημικά, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε σχεδόν αμέσως.

Λίγη ώρα αργότερα «έπεσαν» και οι πρώτες μολότοφ από αναρχικούς-αντιεξουσιαστές, που έκαναν την εμφάνισή τους μπροστά από τη Βουλή. Και αυτή τη φορά το επεισόδιο ήταν μεμονωμένο.

Η παρουσία ενός νεαρού δόκιμου αστυνομικού της Τροχαίας, γύρω στις 3 το απόγευμα, ο οποίος βρέθηκε -άγνωστο πώς- στην καρδιά της διαδήλωσης, στο ύψος της «Μεγάλης Βρετάννιας», δημιούργησε προσωρινή αναστάτωση, αλλά και μεγάλη απορία σε όσους κοιτούσαν χωρίς να πιστεύουν στα μάτια τους. Ομάδα διαδηλωτών τον περικύκλωσε και σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω του και με ψυχραιμία τον φυγάδευσε σε ασφαλές σημείο, γλιτώνοντάς τον από όσους τον πλησίασαν με απειλητικές προθέσεις.

Στην οδό Σταδίου, σαν από μηχανής θεοί, εμφανίστηκαν δύο μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ, που είχαν παράσχει νωρίτερα πρώτες βοήθειες σε διαδηλωτές. Ο τροχονόμος επιβιβάστηκε στη μηχανή του ενός και απομακρύνθηκε ασφαλής από την περιοχή.

Περίπου μισή ώρα αργότερα τα αίματα άναψαν για ακόμη μια φορά, όταν ακροδεξιοί, εκμεταλλευόμενοι την παρουσία χιλιάδων «αγανακτισμένων» και θέλοντας προφανώς να «εκδικηθούν» για το άγριο κυνηγητό που τους είχαν επιφυλάξει νωρίτερα αναρχικοί-αντιεξουσιαστές στην οδό Κριεζώτου, τους υπέδειξαν φωνάζοντας «ασφαλίτες». Ακολούθησαν αναστάτωση, αντεγκλήσεις και συμπλοκές μεταξύ τους, τη στιγμή που άλλοι διαδηλωτές, αποκαλώντας τους «προβοκάτορες», τους φώναζαν να φύγουν.

Σχεδόν την ίδια ώρα ξεκινούσαν άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα, στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας με τις αστυνομικές δυνάμεις. Το ίδιο σκηνικό εκτυλίχθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, στη Φιλελλήνων, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι την αγγλικανική εκκλησία, αλλά και στην Αμαλίας, όπου μεταξύ άλλων έκαναν την εμφάνισή τους δεκάδες δικυκλιστές της ομάδας «Δέλτα».

Καθ' όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων τα χημικά έπεφταν βροχή, πάνω και γύρω από την πλατεία Συντάγματος, ενώ οι συγκεντρωμένοι λίγο έλειψε να ποδοπατηθούν όταν στην προσπάθειά τους να αναπνεύσουν έτρεξαν στο μετρό του Συντάγματος. Ενώ πολλές ήταν και οι περιπτώσεις διμοιριών των ΜΑΤ, που μάζευαν από κάτω κομμάτια μάρμαρου και τα εκσφενδόνιζαν επιστρέφοντάς τα πίσω στους διαδηλωτές. Γύρω στις 5.30 το απόγευμα η ένταση εκτονώθηκε. Και χιλιάδες διαδηλωτές, και αυτοί που είχαν μείνει και αυτοί που επέστρεψαν, ξαναγέμισαν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Το βίντεο

Οσον αφορά το βίντεο που μεταδόθηκε και στο οποίο απεικονίζονται άτομα που μεταφέρουν μεταλλικούς σωλήνες και κοντάρια, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως πρόκειται για αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν σε επιχείρηση μεταφοράς κατασχεμένων αντικειμένων, τα οποία φέρεται να επιχείρησε να κρύψει σε δασύλλιο, κοντά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, 33χρονος αλλοδαπός.

Συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για «οπλοκατοχή» και «παράνομη οπλοφορία».

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ από enet
http://greki-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_356.html

Πρωτοφανής επίθεση της Αυστρίας στην Standard and Poor's με αφορμή την Ελλάδα. Άρχισαν να τρέμουν για το τομάρι τους...

Σε «οίκους αρουραίων», των οποίων ο λόγος δεν έχει την παραμικρή αξία, έχουν ξεπέσει οι αποκαλούμενοι «οίκοι αξιολόγησης», συμπεραίνει στο τέλος του κύριου άρθρου στο σημερινό φύλλο της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας Βίνερ Τσάιτουνγκ (εκδότης η Αυστριακή Δημοκρατία), ο αρχισυντάκτης της, Ράινχαρντ Γκέβαιλ, ο οποίος χαρακτηρίζει θράσος την πρόσφατη νέα υποβάθμιση της Ελλάδας από....
τον οίκο "Standard & Poor΄s".

Αναφερόμενος σε αυτή την υποβάθμιση «και μάλιστα πριν από μια Σύνοδο των κοινοτικών υπουργών Οικονομικών με θέμα την Ελλάδα», ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας καταγγείλει την αμερικάνικη εταιρεία για "θράσος", καθώς όπως σημειώνει, υποβαθμίζει τη δανειοληπτική ικανότητα της Ελλάδας χαμηλότερα από εκείνη της Γρενάδας, όπου (χωρίς ο ίδιος, όπως σημειώνει, να θέλει να θίξει το νησιωτικό κράτος ανάμεσα σε Ατλαντικό και Καραϊβική) το 32 ο/ο των 108.000 κατοίκων της, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στο πλήρες δριμύτατης κριτικής άρθρο του, ο κ. Γκέβαιλ αναφέρεται αναλυτικά στο "ποιόν" γενικότερα των "οίκων αξιολόγησης" όσο και ειδικότερα του συγκεκριμένου οίκου, που, όπως σημειώνει, ιδρύθηκε το 1997, ανήκει στον αμερικάνικο ιδιωτικό όμιλο Μέσων Ενημέρωσης Mc Graw-Hill, που με τον ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελεί έναν υπέρογκο δυτικοαμερικάνικο εκδοτικό οίκο ειδικών εντύπων με ιδιοκτήτες παραδοσιακά ονόματα αμερικανών μεγαλοεπενδυτών, ονόματα που αναφέρονται με "ευλάβεια" στη Γουόλ Στριτ.
Ο αρχισυντάκτης της "Βίνερ Τσάιτουνγκ" καταγγέλλει στη συνέχεια ότι αυτός ο ιδιωτικός "οίκος" ( αξιολόγησης), χωρίς να έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση, έχει αναλάβει το ρόλο "παγκόσμιας οικονομικής αστυνομίας", πράγμα που γινόταν δεκτό επί χρόνια και που η ζημιά που προκαλούσε βρισκόταν εντός ορίων. Όμως τώρα, όπως ο ίδιος προσθέτει, οι ποικίλως επενδύουσες αμερικάνικες εταιρείες επιτίθενται κατά μέτωπο, μέσω αυτού του οίκου τους αξιολόγησης, εναντίον της Ευρωζώνης.
«Το ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες είναι πασίγνωστο όπως επίσης και το ότι οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες για να το αντιμετωπίσουν, όμως στον ιδιωτικό οίκο Standard & Poor΄s, αυτό είναι αδιάφορο», γράφει ο κ. Γκέβαιλ, για να συμπληρώσει κατηγορηματικά πως, «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση σέβεται κάπως τον εαυτό της τότε θα πρέπει να απαντήσει πως ό, τι και να λέει η Standard & Poor΄s αφήνει αδιάφορη την Ευρώπη».
Καθώς, όπως ο ίδιος προσθέτει, ένας δυτικοαμερικάνικος εκδοτικός οίκος δεν μπορεί να καθορίζει το τί είναι καλό και σωστό για την Ευρώπη και ως εκ τούτου όλες οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει αυτή τη στιγμή να απορρίψουν τις αξιολογήσεις τέτοιων εταιρειών και να το διαλαλήσουν δυνατά, "διότι οι οίκοι αξιολόγησης κατάντησαν οίκοι αρουραίων και ο λόγος τους δεν έχει την παραμικρή αξία".

http://diaforetikimatia.blogspot.com/

Τεχνολογία RFID, Προκλήσεις και Απειλές

Δείτε κατωτέρω μια άκρως κατατοπιστική παρουσίαση του κου Μιχαήλ Μαβή, σχετικά με την τεχνολογία RFID με τίτλο "Τεχνολογία RFID, Προκλήσεις και Απειλές."



http://katohika.blogspot.com/2011/06/rfid_16.html

Απιστευτη ΜΠΟΜΠΑ απο τον Εκτωρα Νασιωκα

Επρεπε να ειχαμε στηριξει την κυβερνηση Καραμανλη ειπε το ιστορικο στελεχος του ΠΑΣΟΚ που θυμισε πως τον Ιανουαριο του 2010 δανειζομασταν μολις μια μοναδα πανω απο την Γερμανια! Ακομα ο Ε Νασιωκας ειπε πως ο ΓΑΠ , ΑΡΓΗΣΕ και αυτο που κανει σημερα επρεπε να το κανει την επομενη των .....
εκλογων!
Θα ημασταν χειροτερα απο οτι τοτε αλλα καλυτερα απο τωρα!

Οι δηλωσεις εγιναν στο Mega

http://mexrisesxaton.blogspot.com/

 

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_8279.html

Χρόνια πολλά στον πρωθυπουργό μας τον ψυχοπαθή!!

Γράφει ο 29-26


Σήμερα είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό που γράφω. Ο άνθρωπος αυτός πάσχει σοβαρά. Ο συνδυασμός μιας παθολογικής μυθομανίας και μιας άνευ προηγουμένου ανευθυνότητας είναι το μοναδικό που δικαιολογεί τις πράξεις του. Το σκοτισμένο του κεφάλι, του δίνει την εντύπωση οτι παίζει ένα παιχνίδι στον υπολογιστή του, οπού διοικεί μια χώρα τύπου Ζιμπάμπουε και....
απευθύνεται σε ιθαγενείς δίνοντας τους χάντρες και καθρεφτάκια και αυτοί χοροπηδάν απ' τη χαρά τους. Και εάν αυτός ο άνθρωπος κάνει ότι κάνει μπροστά στα μάτια μας, μπροστά στις κάμερες, τρέμω να σκεφτώ τι έχει κάνει πίσω απ' τις κλειστές πόρτες.

Πως, αυτός ο άνθρωπος, κατάφερε να κρυφτεί τόσα χρόνια;
Ποιοι τον προώθησαν γνωρίζοντας αυτά που μάθαμε χθες όλοι οι υπόλοιποι;
Ποιοι τον έκαναν να πιστεύει οτι διοικεί μια αφρικάνικη χώρα;
Ποιοι τον συμβουλεύουν και τι του λένε επιτέλους;

Αυτά θα κληθούν να απαντήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να διοικήσει ούτε περίπτερο, όχι ολόκληρη χώρα. Κάθε ώρα που μένει στο τιμόνι της μόνο κακό της κάνει. Αλίμονο σε αυτούς που θα τον στηρίξουν την Κυριακή. Θα πρέπει να φύγουν μαζί του με το ελικόπτερο. Οπότε μαζί με την ψήφο εμπιστοσύνης τους, ας κάνουν και μια κράτηση με εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Υ.Γ 1: Ο κος Σημίτης, μάλλον πρέπει να μας πει πως και γιατί του έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής το 2004.
Υ.Γ 2: Γιώργο, χρόνια πολλά και μακριά απο μας!!

29-26 για την Himaira
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/06/blog-post_3030.html

Μετά τα χθεσινά: Eίναι τρελοί οι έλληνες!


Η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 2009 με την εντολή να μοιράσει χρήμα στο λαό και κατέληξε για διαφόρους λόγους να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου επεδίωξε να μοιρασθεί το πολιτικό κόστος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, προτάσσοντας την συναίνεση αλλά συνάντησε τοίχο.

Όμως, κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμά του να κυβερνά από την στιγμή που είχε την λαϊκή εντολή.

Οι περισσότεροι περίμεναν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρούσε το επόμενο διάστημα σ’ ένα ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την είσοδο κάποιων τεχνοκρατών σε κύρια πόστα που θα έδιναν ώθηση στο κυβερνητικό έργο.

Αντί γι’ αυτό και με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του κ. Λιάνη και την διαφαινόμενη πρόθεση κάποιων βουλευτών να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ακολούθησε τις συμβουλές κάποιων συμβούλων του, αναλαμβάνοντας τις χθεσινές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Οι πρωτοβουλίες ξόδεψαν τελικά μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο του ιδίου του πρωθυπουργού.

Αναλυτές, ξένοι δημοσιογράφοι και άλλοι με τους οποίους συζητήσαμε το θέμα, αναζητώντας μια διαφορετική οπτική γωνία, συμφωνούσαν ότι η κατάληξη των πολιτικών πρωτοβουλιών υπονόμευσαν την αξιοπιστία του πρωθυπουργού και της χώρας.

Ταυτόχρονα έδωσαν σε μεγάλη μάζα του κόσμου στην Ελλάδα που το αγνοούσε μια γεύση της διαχείρισης των κρίσεων από τον πρωθυπουργό.

Δυστυχώς, η κατάληξη των χθεσινών πρωτοβουλιών αύξησαν επίσης τις πιθανότητες χρεοκοπίας της χώρας.

Είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι το ΔΝΤ δέχτηκε να αποδεσμεύσει το δικό του κομμάτι από την συνεισφορά της επόμενης δόσης των 12,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα χωρίς να περιμένει να ληφθεί απόφαση από την ΕΕ για την χρηματοδότηση των επομένων χρόνων όπως αναφέρουν η FT.

Αυτό σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας τον επόμενο μήνα η δίμηνο όπως φοβόντουσαν πολλοί.

Όμως, η εικόνα της χώρας στα μάτια των ευρωπαίων εταίρων μας «τσαλακώθηκε» ακόμη περισσότερο από πριν μετά τους χθεσινούς ανεπιτυχείς πολιτικούς ελιγμούς του πρωθυπουργού.

Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι αδυνατούσαν ήδη να κατανοήσουν πως μια χώρα που αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό κίνδυνο οικονομικής συμφοράς συμπεριφέρεται τόσο ανεύθυνα.

Αν λοιπόν πιστέψουμε ορισμένα από τα σχόλια που ακούσαμε αργά χθες από ξένα χείλη, ορισμένοι θεωρούν ότι «οι έλληνες είναι τρελοί» η «κάτι άλλο περίεργο» και επομένως δεν πρέπει να αναλαμβάνουν οι φορολογούμενοι των χωρών τους νέα χρέη, δίνοντας κι άλλα δάνεια στην Ελλάδα.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο δραστικές λύσεις αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πιο νωρίς.

Τουλάχιστον είναι ευχάριστο ότι δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο αν κρίνουμε από την αντίδραση της ΕΚΤ στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους λόγω ανησυχιών για μετάσταση της κρίσης σ’ άλλες χώρες.

Παρ’ όλα αυτά οι χθεσινοί χειρισμοί του πρωθυπουργού, πέραν της ανεπανόρθωτης που προκάλεσαν στην εικόνα του, κατά την άποψή μας, ώθησαν αρκετούς ξένους να αγανακτήσουν μαζί μας.
Μόνο που η αγανάκτηση των τελευταίων μπορεί να αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από την έκφραση αγανάκτησης των συγκεντρωμένων στη πλατεία Συντάγματος.

Dr. Money 

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/e_16.html

Πέτρος Ι. Μηλιαράκης: "Άκυρο το Μνημόνιο με βάση τη Συνθήκη της Λισαβόνας "

Η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» (στο εξής «Σύμβαση») μεταξύ... της Ελλάδας και των δανειστών της περιλαμβάνει συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες πάσχουν από απόλυτη ακυρότητα, κατά το Ενωσιακό Ευρωπαϊκό Δίκαιο, και δημιουργούν πολιτικές παρενέργειες ως προς την ουσία τους. Αρχικώς, παρατηρείται ότι στο «Προοίμιο» της Σύμβασης (βλ. άρθρο 6) έχει τεθεί ο όρος συνάρτησής της με το «Μνημόνιο Συνεννόησης» (στο εξής «Μνημόνιο»), το οποίο «μπορεί κατά διαστήματα να τροποποιηθεί / ή και να συμπληρωθεί» – όπως επιχειρείται προσφάτως.

Επίσης, η Σύμβαση περιλαμβάνει και ιδιαίτερο κεφάλαιο (βλ. άρθρο 14) ως προς το εφαρμοστέο Δίκαιο και τη δικαιοδοσία. Δυνάμει του άρθρου αυτού, η «οποιαδήποτε διένεξη» τίθεται στη δικαιοδοτική κρίση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), ενώ κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση διέπεται και ερμηνεύεται σε εφαρμογή του «Αγγλικού Δικαίου». Περαιτέρω, η Ελλάδα, αμετακλήτως και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει αναφορικώς με την ίδια ή τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως παραιτείται και από τα ένδικα μέσα που δικαιούται. Επίσης, γίνεται ρητή αναφορά στις διατάξεις τηςπαρ. 9 του άρθρου 126 ΣΛΕΕ και του άρθρου 136 ΣΛΕΕ. Τα δε άρθρα αυτά συλλειτουργούν για το συντονισμό και την εποπτεία της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ωστόσο, όμως, ως κανόνες Δικαίου, δεν εφαρμόστηκαν από τα Θεσμικά Όργανα – όπως αποδεικνύεται παρακάτω.
Δεν λειτούργησαν οι Θεσμοί –Οι ευθύνες των Οργάνων της Ένωσης
Από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 126 ΣΛΕΕ, που επικαλείται η Σύμβαση και που αφορούν στο Μνημόνιο, προκύπτουν τα εξής:1) Τα κράτη-μέλη έχουν υποχρέωση να αποφεύγουν τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα, ενώ η Επιτροπή έχει τη ρητή υποχρέωση και ευθύνη: α) να παρακολουθεί την εξέλιξη της δημοσιονομικής κατάστασης και το ύψος του δημοσίου χρέους τους, β) να εντοπίζει τις μεγάλες αποκλίσεις, γ) να προβαίνει σε σχετικές εκθέσεις και δ) να ενημερώνει το Συμβούλιο.2) Το Συμβούλιο, επίσης, έχει ρητή υποχρέωση και ευθύνη να αποφασίζει για το υπερβολικό έλλειμμα.3) Οι Συνθήκες, κατά τρόπο προδήλως βέβαιον, δεν επιτρέπουν να ανακύψει αιφνιδίως υπερβολικό έλλειμμα. Άλλωστε, το Συμβούλιο «χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση» παρεμβαίνει στις παρεκκλίσεις της δημοσιονομικής πολιτικής. Αξιο σημείωτο είναι, δε, ότι αρχικώς οι παρεμβάσεις - συστάσεις είναι μυστικές. Το Συμβούλιο, όμως, όταν διαπιστώσει την έλλειψη αποτελεσματικής δράσης, προβαίνει σε «δημόσια ανακοίνωση». Περαιτέρω:4) Το Συμβούλιο έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ιδιαίτερες ευθύνες, προτού το παρεκτρεπόμενο κράτος-μέλος «εκτεθεί στις αγορές». Έτσι, σε περίπτωση δημοσιονομικής παρεκτροπής, το Συμβούλιο, κυρίως και καταρχάς:α)Υποχρεώνει το παρεκτρεπόμενο κράτος να μην «εκδώσει ομολογίες και χρεόγραφα», προτού προβεί σε δημόσια ενημέρωση των στοιχείων της δημοσιονομικής του κατάστασης. (Εάν, παρά ταύτα, εκδοθούν οι «σχετικοί τίτλοι» και οι αγορές ανταποκριθούν, αυτό θα λάβει χώρα με αποκλειστική ευθύνη των αγορών.)β)Καθορίζει το εύρος και τα ακριβή στοιχεία που απαιτούνται ως πρόσθετες δημόσιες πληροφορίες, πριν από την «έκδοση ομολογιών και χρεογράφων».γ)Προσκαλεί την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναθεωρήσει την πολιτική του δανεισμού της έναντι του εν λόγω κράτους.δ)Επιβάλλει ακόμη και πρόστιμα εύλογου ύψους ή απαιτεί ακόμη και άτοκες καταθέσεις. (Ενταύθα επισημειώνεται ο όρος «ατόκως»!)ε)Στερεί, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο. (Έσχατο μέτρο!)Κατ’ ουσίαν, δηλαδή, το Συμβούλιο, με ευθύνη του, θέτει στο παρεκτρεπόμενο κράτος-μέλος προϋποθέσεις, προτού αυτό εκτεθεί σε δημόσιο δανεισμό. Τα «πρόσθετα» δε «στοιχεία» που απαιτούνται προφανώς δεν αφορούν στα όσα (μόνο) η οικεία (Εθνική) Στατιστική Υπηρεσία παρέχει. Οι προαναφερόμενες πρόνοιες των πρωτογενών Συνθηκών δεν αφορούν μόνο στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Το άρθρο 126 ΣΛΕΕ είναι το αυτό με το προϊσχύσαν άρθρο 104 ΣυνθΕΚ. Αναφερόμαστε, δηλαδή, σε πάγιες πολιτικές αλλά και σε διαχρονικέςευθύνες που έχει εγκαθιδρύσει το πρωτογενές Κοινοτικό και ήδη Ενωσιακό Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Με βάση τα προεκτεθέντα, αναντίρρητο είναι ότι αφενός μεν δεν λειτούργησαν οι Θεσμοί και αφετέρου ότι τα αρμόδια Όργανα της Κοινότητας –και ήδη Ένωσης– δεν πολιτεύτηκαν στο πλαίσιο της Αρχής της Νομιμότητας. Συνεπώς, η συνευθύνη τους για το υπερβολικό έλλειμμα του ελληνικού κράτους είναι αυταπόδεικτη. Τούτο, βεβαίως, δεν απαλλάσσει διαχρονικώς τις εσωτερικές Αρχές και τα αρμόδια Όργανα της Ελληνικής Δημοκρατίας από τις ευθύνες που τους αναλογούν.


Οι ακυρότητες της Σύμβασης
Για τις ακυρότητες της Σύμβασης που επιδρούν και στο Μνημόνιο (στο εκάστοτε τροποποιημένο ή συμπληρωμένο Μνημόνιο) αξιοσημείωτα είναι (και) τα παρακάτω:1) Σύμφωνα με το άρθρο 14 της Σύμβασης (που αφορά στο εφαρμοστέο Δίκαιο και στη δικαιοδοσία), συνομολογείται η αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Ωστόσο, η παρ. 9 του άρθρου 126 ΣΛΕΕ, που ρητώς επικαλείται η Σύμβαση, αφορά σε διάταξη που δεν υπάγεται στη δικαιοδοτική κρίση του ΔΕΕ!... Είναι απολύτως σαφής η διάταξη της παρ. 10 του άρθρου 126 ΣΛΕΕ περί αυτού. Τη διάταξη, δε, αυτή δεν μπορεί να την τροποποιήσει ούτε να την αναθεωρήσει η Σύμβαση ή το όποιο Μνημόνιο! (Τούτο υπόψη των συναδέλφων μου νομικών του Λονδίνου, που «επεξεργάστηκαν» τη Σύμβαση και το Μνημόνιο).2) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 ΣΕΕ, το ΔΕΕ εξασφαλίζει την τήρηση του Δικαίου κατά την ερμηνεία και την εφαρμογή των Συνθηκών και όχι, ασφαλώς, την τήρηση και την ερμηνεία του «Αγγλικού Δικαίου». Άλλωστε, το ΔΕΕ δεν έχει γενική αρμοδιότητα να εκδικάζει κάθε διαφορά που δημιουργείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ενωσιακού Δικαίου. (βλ. παρ. 2 του άρθρου 13 ΣΕΕ και άρθρο 274 ΣΛΕΕ).
Συγκεκριμένα, το άρθρο 14 της Σύμβασης «επιδιώκει» εφαρμογή Δικαίου που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του ΔΕΕ. Στο αυτό, όμως, άρθρο η Ελλάδα παραιτείται από τις σχετικές ασυλίες και τα ένδικα μέσα. Τέτοιες, όμως, παραιτήσεις δεν επάγονται έννομα αποτελέσματα, λόγω προσφυγής σε μη εφαρμοστέο Δίκαιο και λόγω έλλειψης αρμοδίου δικαιοδοτικού Οργάνου. Συνεπώς, και κατά τούτο, οι συνομολογήσεις του άρθρου αυτού πάσχουν από απόλυτη ακυρότητα. (Για να αντιληφθεί ο μη νομικός αναγνώστης το ζήτημα, αρκεί ένα παράδειγμα έστω και ακραίο: Με την αυτή «νομική λογική» θα μπορούσε να είχε οριστεί εφαρμοστέο Δίκαιο ο «Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος» και δικαιοδοτικό Όργανο η «Διαρκής Ιερά Σύνοδος»!...)


Η επαναδιαπραγμάτευση
Συνομολόγηση δανειακής σύμβασης μεταξύ της Ελλάδας και (κυρίως) της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σεβασμό στις αξιώ σεις και στις πρόνοιες των Συνθηκών που ρητώς απαιτούν «πλήρη απασχόληση», «κοινωνική πρόοδο», «καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού», «κοινωνική δικαιοσύνη», «οικονομική και κοινωνική συνοχή», «αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών», καθώς και «σεβασμό και ισότητα μεταξύ των κρατών-μελών» (βλ. άρθρο 3 ΣΕΕ και παρ. 2 και 3 του άρθρου 4 ΣΕΕ). Οι διατάξεις αυτές δεν μπορούν να «ξεπεραστούν», πολλώ δε μάλλον όταν η παρ. 1 του άρθρου 3 ΣΕΕ επιτάσσει «την ευημερία των Λαών της Ένωσης»! Δεν μπορούν, δε, να «ξεπεραστούν» παρά μόνο εάν ρητώς καταργηθούν με νέες Συνθήκες, ώστε να ισχύει ως μόνη διάταξη η «οικονομία της αγοράς»! Ως τότε, όμως, οι προαναφερόμενες διατάξεις είναι σεβαστές. Υπερισχύουν, μάλιστα, ακόμη και αντίθετων, αυστηρών διατάξεων των εσωτερικών νομοθεσιών των κρατών-μελών.Με τούτα τα δεδομένα, επιβάλλεται η επαναδιαπραγμάτευση γε- νικώς των όρων του δανεισμού. Στη δε διαδικασία αυτή θα πρέπει: α) να υπομνηστούν στους εταίρους και δανειστές μας οι προαναφερόμενες ακυρότητες και οι προαναφερόμενες πρόνοιες των άρθρων 3 και 4 ΣΕΕ, β) να καταστεί σαφής η ευθύνη των εταίρων και δανειστών μας, μελών του Συμβουλίου και του Eurogroup, γ) να αναληφθούν από την Επιτροπή οι ευθύνες που της αναλογούν, δ) να απαγγελθεί ακυρότητα του άρθρου 14 της Σύμβασης ως προς την παραίτηση της Ελλάδας από τις ασυλίες και τα ένδικα μέσα και ε) να υπάρξει ρύθμιση - επιμήκυνση του χρέους με σεβασμό στο μέτρο για την επίτευξη του σκοπού με τα ηπιότερα μέσα και μέτρα, σε εφαρμογή τηςπαρ. 4 του άρθρου 5 της ΣΕΕ (Αρχή της Αναλογικότητας).
Αποδεκτές λύσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής της Αρχής της Αναλογικότητας θα μπορούσαν να είναι: α) ο έλεγχος που αφορά σε τυχόν επαχθές χρέος, λόγω υπερπολλαπλάσιας απόδοσης κεφαλαίου εξαιτίας υπερβολικού τοκισμού, και β) η «ήπια αναδιάταξη» του χρέους (reprofiling) – τούτο δεν συνεπάγεται «πιστωτικό γεγονός». Βεβαίως, η προοπτική αναδιάταξης του χρέους εξακολουθεί να βρίσκει αντίθετη την ΕΚΤ. Ωστόσο, οι ευρωτραπεζίτες θα πρέπει να αποδεχτούν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης - εθελοντικής διακράτησης των ελληνικών ομολόγων, τουλάχιστον για την προσεχή πενταετία.
Η πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας μας από τη Moody’s στην κατηγορία «Caa1» κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια πιστοληπτική αξιολόγηση και στο επίπεδο που βρισκόταν η Αργεντινή το 2001 – πέντε μήνες πριν κηρύξει στάση πληρωμών! «Στο τραπέζι», λοιπόν, των διαπραγματεύσεων όλα τα ενδεχόμενα.
Καιρός είναι πολιτικές ηγεσίες, εταίροι δανειστές και πολίτες της Ένωσης να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους – πριν να είναι πολύ αργά για όλους!... 


epikaira
http://greeknation.blogspot.com/2011/06/blog-post_4956.html

Θέατρο στην Αθήνα, τρόμος στις Βρυξέλλες!

Πολιτικό θέατρο για να περάσει το νέο μνημόνιο, έστω και μόνο με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στήνει η κυβέρνηση, ενώ οι Βρυξέλλες παρακολουθούν με τρόμο τις εξελίξεις και παραμένουν έτοιμες να χορηγήσουν όπως - όπως στην Αθήνα την πέμπτη δόση, για να αποφύγουν την κατάρρευση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, που βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο παραδέχονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Αυτό που φαινόταν ως πολιτικό δράμα υψηλής έντασης χθες το πρωί, με τον πρωθυπουργό να περνά την πύλη του προεδρικού Μεγάρου και χιλιάδες διαδηλωτές να έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, μέχρι το βράδυ είχε εκφυλισθεί σε άλλη μια πολιτική κωμωδία “made in Greece”: για λίγες ώρες η χώρα έζησε τα... γεννητούρια κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», με τον πρωθυπουργό να τελεί ατύπως σε παραίτηση, αλλά αργά το βράδυ βρέθηκε και πάλι με μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο «τιμόνι», τη σύνθεση της οποίας δεν γνώριζε ούτε ο Πρωθυπουργός, αφού σήμερα θα τη σχηματίζει, για να ζητήσει αμέσως μετά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Πολύ πιθανή είναι, πάντως, η απομάκρυνση του αρχιτέκτονα των δύο μνημονίων, Γ. Παπακωνσταντίνου, μια θυσία που θα έχει στόχο να εκτονώσει τις εντάσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ώστε να εξασφαλισθεί ευκολότερα η θετική ψήφος των βουλευτών, σε ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα έχει ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με το κείμενο που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Βρυξέλλες δυσκολεύονται να κατανοήσουν, παρότι βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Αθήνα, τις ιδιαιτερότητες αυτού του κατεξοχήν ελληνικού πολιτικού θεάτρου, το οποίο παρακολουθούν με έκδηλη αμηχανία και με την υποψία ότι όλοι οι χθεσινοί ελιγμοί του πρωθυπουργού έγιναν για να δικαιολογηθεί εκ των προτέρων η αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την ευρύτερη συναίνεση που ζητούσαν επιτακτικά οι Βρυξέλλες για το νέο μνημόνιο.

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι των Βρυξελλών και των ισχυρών ευρωπαϊκών πρωτευουσών ζητούσαν από την Αθήνα ισχυρές πολιτικές εγγυήσεις για την εφαρμογή του νέου μνημονίου, σχεδόν εκβιάζοντας τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας να προωθήσουν τα σκληρά μέτρα με κάποιου είδους διακομματική συμφωνία, ή ακόμη και σχηματισμό κυβέρνησης κοινής αποδοχής. Μάλιστα, η έγκριση του μνημονίου και από τα δύο κόμματα εξουσίας είχε αναγορευθεί από τις Βρυξέλλες σε βασικό όρο όχι μόνο για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ, αλλά και για την έγκριση του νέου δανείου διάσωσης της χώρας από τη χρεοκοπία.

Μετά τη χθεσινή ιλαροτραγωδία, οι Βρυξέλλες παίρνουν ένα σαφές μήνυμα από το ελληνικό πολιτικό σύστημα: ευρύτερη συναίνεση στο νέο μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει, όσες προσπάθειες και αν -φανεί ότι- κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στην καλύτερη περίπτωση, η Ευρώπη καλείται να δώσει τα νέα δάνεια στη βάση ενός μνημονίου που θα έχει εγκριθεί μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και θα παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί επαναδιαπραγμάτευση, αν μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση αναδείξει νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Όμως, όσο το ελληνικό πολιτικό σύστημα εγκυμονούσε χωρίς αποτελέσματα, η πίεση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος είχε γίνει τόσο ισχυρή, που πλέον οι κυβερνήσεις εμφανίζονται έτοιμες να εγκρίνουν όπως - όπως την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, γνωρίζοντας ότι το ευρώ δεν μπορεί να αντέξει ένα «ελληνικό ατύχημα» μέσα στον Ιούλιο.

Καθώς η Moody’s απειλούσε να υποβαθμίσει τις τρεις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες, ενώ η Ιρλανδία προειδοποιούσε ότι θα «κουρέψει» τα χρέη των δύο μεγάλων προβληματικών τραπεζών της σε γερμανικές, κυρίως, τράπεζες και καθώς η έξοδος κεφαλαίων από την περιφέρεια της ευρωζώνης και από το ίδιο το ευρώ έπαιρναν χθες δραματικές διαστάσεις, ο εκπρόσωπος του «σκληρού» επιτρόπου Όλι Ρεν ανακοίνωνε ότι η παροχή της πέμπτης δόσης στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη!

Το δε ΔΝΤ έκανε πίσω στις απαιτήσεις του να «κλειδώσει» τώρα το νέο τριετές πρόγραμμα της Ελλάδας και το «μεγάλο πακέτο» νέων δανείων διάσωσης και γνωστοποίησε στις Βρυξέλλες ότι δεν έχει αντίρρηση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης, παίρνοντας μόνο μια πολιτική δέσμευση των Ευρωπαίων ότι κάτι θα κάνουν για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία στους επόμενους 12 μήνες.

Είναι σαφές πλέον ότι, ανεξάρτητα από τις πολιτικές «λεπτομέρειες», όπως ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η Ευρώπη θα προσφέρει και πάλι χρηματοδότηση στην Ελλάδα, για να αποφύγει μια «έκρηξη» στο προβληματικό τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης. Το μόνο που ζητάει πλέον -και σε αυτό θα αρκεσθεί προς το παρόν- είναι μια «κολοβή» έγκριση του νέου μνημονίου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πολύ γρήγορα, βέβαια, και το νέο μνημόνιο θα έχει την ατυχή κατάληξη του προηγούμενου, αλλά το μόνο που απασχολεί τώρα τους αξιωματούχους των Βρυξελλών είναι κερδίσουν έστω και λίγους μήνες, μέχρι να βρουν πώς θα συνδυασθεί η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με την αποφυγή κατάρρευσης των τραπεζών. Πριν λυθεί αυτή η δύσκολη εξίσωση, όλες οι απειλές προς την Ελλάδα για διακοπή χρηματοδοτήσεων θα είναι κενές περιεχομένου...

http://kostasxan.blogspot.com/2011/06/blog-post_7662.html

Ο υπό παραίτηση Πρωθυπουργός έφθασε στα όρια της Συνταγματικής εκτροπής

Το πλέον εντυπωσιακό θέατρο του παραλόγου προσπάθησε να παίξει με μεγάλη αποτυχία ο Πρωθυπουργός εχθές. Έφθασε στα όρια της Συνταγματικής εκτροπής προσπαθώντας να κάνει συγκυβέρνηση συνενόχων για να μπει η χώρα στο γύψο, 37 χρόνια μετά.

Προσβάλλοντας το Σύνταγμα αλλά και τη λαϊκή εντολή που είχε λάβει το 2009, εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατάφερε να απαξιώσει τον ελληνικό λαό προσπαθώντας να βρει συνενόχους στο έγκλημα που διαπράττει η σημερινή κυβέρνηση ενάντια στη χώρα. Είναι αλήθεια ότι και πρόθυμοι βρέθηκαν και συνένοχοι, όμως η «δουλειά» στράβωσε…

Και μας ήρθε το νέο φρούτο. Ανασχηματισμός λέει, και ψήφο εμπιστοσύνης. Μάλιστα…

Δηλαδή αν αλλάξουν μερικοί Υπουργοί και έρθουν τραπεζίτες, υπάλληλοι της τρόικας και λοιποί «εθνοσωτήρες» θα αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση; ΟΧΙ. Την ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής όπως έχει πει σε όλους τους τόνους ο Πρωθυπουργός την έχει ο ίδιος. Άρα το μόνο που θα αλλάξει είναι κάποια ονόματα και τίποτε περισσότερο.

Δεν «καταλαβαίνει» ο Πρωθυπουργός, ότι δεν έχει καμία νομιμοποίηση να διορίζει κυβερνήσεις και να κάνει ανασχηματισμούς. Δεν έχει καμία νομιμοποίηση και δημιουργεί Συνταγματική εκτροπή συνεχίζοντας να κάνει τον Πρωθυπουργό, γαντζωμένος στις σάρκες της Δημοκρατίας καρφώνοντας τα νύχια της εξουσίας βαθιά στο λαιμό των πολιτών…

Επίσης αναρωτιέμαι, πως ένας Πρωθυπουργός που παραιτήθηκε εχθές το βράδυ συνεχίζει να παραμένει στη θέση του και να ασκεί τα καθήκοντά του; Είναι ηθικόν αυτό;

Σήμερα όμως είχαμε και μια άλλη εξέλιξη. Η ελληνική Χωροφυλακή με εντολή Παπανδρέου και Παπουτσή έβγαλε έξω για ακόμη μια φορά παρακρατικούς και ασφαλίτες προβοκάτορες κουκουλοφόρους και δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια στη μεγαλύτερη ίσως συγκέντρωση κόσμου που θα γινόταν στο Σύνταγμα.

Έχοντας εξαρχής δείξει τις διαθέσεις τους, κουκουλοφόροι και ΜΑΤ σε συνεργασία αμαύρωσαν την συγκέντρωση και προσπάθησαν να διώξουν τους χιλιάδες πολίτες που ειρηνικά διαδήλωναν. Κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών κτυπώντας κυρίως επί αδίκων χωρίς σχεδόν να συλλάβουν κανέναν άφησαν 100 άτομα να καταστρέψουν την πλατεία Συντάγματος και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Παρόλα αυτά ο λαός επέμενε και παρέμεινε στην ΠΛΑΤΕΊΑ στέλνοντας βροντερό μήνυμα σε κυβέρνηση, Μαξίμου και πολιτικό σύστημα ότι δεν θα τα βγάλουν εύκολα πέρα μαζί του.

Έτσι κι αλλιώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, δημιουργήθηκαν εξαιτίας του λαού που συρρέει καθημερινά κατά χιλιάδες στις ΠΛΑΤΕΙΕΣ και θα υπάρχει και συνέχεια. Δεν τρομοκρατούμαστε, κάθε μέρα θα βρισκόμαστε στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ΕΚΛΟΓΕΣ τώρα και Συντακτική Εθνοσυνέλευση για να πάρει η χώρα μπρος και να υπάρξει και ελπίδα…

Του Στάθη Διομήδη από newstoday μοντάζ Γρέκι
http://greki-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_951.html

“Време”: Τα ηνία του «έφιππου πολεμιστή» τα κρατά ο Αχμέτι…

Η τοποθέτηση του μεγαλοπρεπούς μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης των Σκοπίων θα μπεί εμπόδιο στις ελπίδες για μια ταχεία επίλυση της διαμάχης με την Ελλάδα. Είναι μια ενέργεια που θα πέσει στο κενό, συνεπικουρούμενης με το τελεσίγραφο του αλβανικού κόμματος DUI, που θέτει προϋποθέσεις για τη συνέχιση της συνεργασίας του σε ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό. Όταν έγινε σαφές ότι ο Αλί Αχμέτι, αρχηγός του DUI, έθεσε ως πρώτο αίτημα, για μια κυβερνητική συμμαχία με τον Νίκολα Γκρούεφσκι, την επίλυση της διαφοράς, τώρα τράβηξε το μεγαλύτερο χαρτί που είχε στο μανίκι του-το Μνημείο.
Το άγαλμα του Αλεξάνδρου θα προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελλάδα και θα κατηγορηθεί η πΓΔΜ ότι μπλοκάρει, την προσφορά που της έγινε, για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αυτές είναι οι απόψεις των εμπειρογνωμόνων κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τα αιτήματα του Αλί Αχμέτι, ο οποίος δηλώνει ότι «το κράτος δεν πρέπει να χάνει χρόνο με ασήμαντα πράγματα, αλλά να αντιμετωπίζει το ζήτημα που εκκρεμεί και επί δύο δεκαετίες κρατά μακριά τη χώρα από την ένταξή της στις ευρωατλαντικές δομές.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απίθανο ο πρωθυπουργός μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες ή ακόμη μέχρι τέλους του έτους να επιλύσει τη διαφορά με την Ελλάδα.
Πολύ πιο πιθανό είναι ότι αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, μια απόφαση που θα επηρεάσει χωρίς αμφιβολία τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά κυβερνητικά σχέδια.
Ο Στέφο Πενταρόφσκι, πρώην σύμβουλος των προέδρων, Μπόρις Τραϊκόφσκι και Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να ακούσει τους εταίρους του συνασπισμού και να επιλύσει τη διαφωνία του ονόματος αφού με οποιαδήποτε κόστος επιδιώκει να τοποθετήσει το μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου στην πλατεία των Σκοπίων.
«Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό που το DUI απαιτεί με αποφασιστικότητα από τον Γκρούεφσκι να επιλύσει τη διαφορά του ονόματος με την Ελλάδα και να αφήσει μακριά, τα προσωπικά και ήσσονος σημασίας ζητήματα.
»Ωστόσο η λεγόμενη ‘αρχαιοποίηση’ της χώρας από τον Γκρούεφσκι, του αφήνει ελάχιστους ελιγμούς για την επίλυση της διαφοράς», θα τονίσει ο Πενταρόφσκι.
Κομματικές πηγές, εντούτοις, μιλούν για τον Αχμέτι από το DUI, ότι για συμφωνία ενός νέου κυβερνητικού συνασπισμού με το κόμμα του Γκρούεφσκι, θα απαιτήσει από τον τελευταίο γραπτή εγγύηση- συμφωνία ότι μέχρι τέλος του έτους θα επιλυθεί η διαφορά με το όνομα.
Και αυτή είναι μια διαφορετική τακτική από την προηγούμενη δηλωτική δέσμευση άνευ ορίων και συγκεκριμένων προτάσεων για την επίτευξη λύσης.
Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι ενδεχομένως ο Γκρούεφσκι να συμφωνήσει, αλλά ομολογουμένως, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να εργαστεί σε μια λύση στο ζήτημα της ονομασίας, αλλά υπάρχει και η περίπτωση να ‘λησμονήσει’ τις υποσχέσεις του.
Υπάρχει όμως και η λογική ο Γκρούεφσκι να κυβερνήσει με τον σχηματισμό ενός άλλου συνασπισμού, πέρα από του DUI.
Ας μην ξεχνάμε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην πΓΔΜ, Philip Reeker, είχε καθίσει με τους δύο Αλβανούς πολιτικούς, Αλί Αχμέτι και Μεντούχ Τάτσι και τους ζήτησε να μην δημιουργούν εμπόδια στην εκλογική διαδικασία.
Ο καθηγητής, εξάλλου, Mersel Biljali, δηλώνει ότι απαίτηση για άμεση επίλυση της διαφοράς με το όνομα, δεν προέρχεται μόνον από την Ελλάδα αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
«Οι διεθνείς παράγοντες αυξάνουν τις πιέσεις και στις δύο πλευρές. Είναι μια πραγματικότητα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσε να επιλυθεί η διαφορά του ονόματος. Έχουμε, ήδη, χάσει πολύτιμο χρόνο. Η πΓΔΜ έχει, ήδη, τεθεί σε απομόνωση και η διαδικασία ένταξής της στο ΝΑΤΟ είναι αδιέξοδη», θα επισημάνει ο Μπιλιάλι. Και θα προσθέσει :
«Το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί να θεωρηθεί ως ένα συν για τους Έλληνες, ότι, δηλαδή, οι Σκοπιανοί παραβιάζουν την ενδιάμεσο συμφωνία προκαλώντας παρενέργειες οι οποίες μπορούν να ερμηνευτούν πρόκληση».
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/06/blog-post_4303.html

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Η ΧΩΡΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΩΝ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΤΡΟΠΩΝ

Βασιλικότερος της Τρόικας απεδείχθη ο Παπανδρέου! Δεν του ζήτησαν οι Επικυρίαρχοι να φορολογήσει τρεις φορές τους μισθούς και δύο φορές τα σπίτια με το Μεσοπρόθεσμο, όμως αφού, «βρήκε παπά» το ανδρείκελο, είπε να μας θάψει όλους δυο-τρεις φορές και τη χώρα τέσσερις. 

του ΣΤΑΘΗ

Και για όποιον (ακόμα;!) αμφιβάλλει -ας λάβει υπ' όψιν τούτο και μόνον: πουλάνε τα ξεπουλητάρια τη ΔΕΗ για 350-400 εκατομμύρια Ευρώ.
Οποιος αρπάξει τη ΔΕΗ όχι μόνον θα νέμεται την ίδια όχι μόνον θα νέμεται την τεράστια περιουσία της, όχι μόνον θα καταστεί Επικυρίαρχος στη χώρα (ίσως και Επικυρίαρχος της χώρας), αλλά θα βάλει εν τω άμα στο χέρι τα κοιτάσματα λιγνίτη της Ελλάδας!

Η αξία αυτών των κοιτασμάτων υπολογίζεται στα έξι δισεκατομμύρια Ευρώ! (Η Γερμανία για να αρπάξει τα κοιτάσματα λιγνίτη του Κοσσυφοπεδίου πέρασε πάνω απ' το πτώμα της Γιουγκοσλαβίας). Πρέπει λοιπόν να χρωστάμε χάρη στον Παπανδρέου τον Δόσωνα διότι πουλάει περιουσία αξίας έξι δισεκατομμυρίων έναντι τριακοσίων πενήντα εκατομμυρίων ...ειρηνικά!


Οι Ρωμαίοι έλεγαν: «ας προσέχουν οι Υπατοι» και η προειδοποίηση αυτή είχε διττή σημασία: το μεν να προσέχουν οι Υπατοι για κινδύνους εναντίον της Πόλης, το δε να μην γίνουν οι ίδιοι κίνδυνος για τους πολίτες.
Ας προσέχουν λοιπόν οι βουλευτές και οι Υπουργοί - οι πολίτες έχουν αρχίσει να τους στέλνουν εξώδικα.
Ας προσέχει και ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Παπανδρέου συνεχίζει τα αντισυνταγματικά του κόλπα...
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/06/blog-post_5575.html

Λίγες σκέψεις... Για τους τρομοκράτες κουκουλοφόρους

Πρώτη δημοσίευση Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 στο http://ligesskepsis.blogspot.com
 
Πράγματι καιρό έχω να γράψω κάτι αυτό το καιρό! Δεν είπα κάτι γιατί απλά δεν ξέρω τί να πρωτοσκεφτώ! Βλέπω εικόνες απείρου κάλλους από κάθε σημείο της Ελλάδας, προτίμησα να διαβάσω τί λέει ο κόσμος, να δω τις αναλύσεις όσων περισσότερο μπορούσα! Βιάστηκε πάλι ο κόσμος να ανακοινώσει πως οι γνωστοί άγνωστοι, οι γνωστοί κουκουλοφόροι έκαψαν και τα καλά ΜΑΤ προστάτευσαν τις περιουσίες μας! Είναι εύκολο να βάζουμε ταμπέλες, είναι όμως ηθικό? Είναι πάντα η σωστή ταμπέλα? Μάλλον είναι απλά εύκολο και ίσως αυτό βολεύει πολλούς...

...θυμάμαι που κατά καιρούς έχω αναφέρει πως γνωρίζουμε πως υπάρχουν οι γνωστοί άγνωστοι σε κάθε πορεία! Θυμάμαι που κάποιοι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι ξεκινούν τις φασαρίες! Γνωρίζω πως τα ΜΑΤ εκεί που το 90 δημιουργήθηκαν για τα κακά χουλιγκάνια των γηπέδων (!) τώρα πια έχουν κάθε μέρα δουλειά! Κάθε μέρα τα ΜΑΤ με τις ευλογίες του Κράτους χτυπούν και συλλαμβάνουν...

...η Δημοκρατία των 300 είναι λίγο βίαιη για τους υπόλοιπους πολίτες! Ο κόσμος πάντα παίρνει θέση κατά των διαδηλωτών χωρίς να έχει δική του άποψη, ο κόσμος φωνάζει πως όλοι οι διαδηλωτές είναι "κουκουλοφόροι" και είναι αυτοί που τα σπάνε κάθε ημέρα! Είναι έτσι όμως? Γιατί τα ΜΑΤ για να δικαιολογήσουν τη βία και τις συλλήψεις το μόνο που χρειάζονται είναι απλά κάποιος "κουκουλοφόρος" να κάνει κάτι κακό! Ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι όμως?

...η Αστυνομία στην Ελλάδα πράγματι υπηρετεί τις ανάγκες του μέσου Έλληνα ή κάποιων άλλων? Μιλάει, λειτουργεί και βοηθά στην ομαλή λειτουργία του Συστήματος? Σε αυτό το Σύστημα είμαστε και εμείς μέσα? Μιλούν καλά στους πολίτες? Υπάρχει βία από την ΕΛ.ΑΣ σε διαδηλωτές ή σε όσους συνέλαβαν?



...Πράγματι τώρα θυμήθηκα την υπόθεση της ζαρντινιέρας, κάτι μου θύμισε από τα παλιά! Τόση Δημοκρατία είχα να δω από την εποχή της Χούντας που όποιος πήγαινε σε πορεία έτρωγε ξύλο! Τότε που οι ασφαλίτες έπιαναν όποιον δεν τους άρεσε και τον μπουζούριαζαν στο μπουντρούμι! Τότε που όποιος τολμούσε να μιλήσει στο Μπάτσο ο Μπάτσος τον έβριζε! Οπως και στο Πολυτεχνείο που έβλεπα ΜΑΤατζή να απαντά στις πέτρες και αυτός με πέτρες στο πλήθος ή με παρατεταμένο το δάκτυλο σε αυτούς! Τους πολίτες, σε αυτούς που τον πληρώνουν αλλά νιώθουν ανασφάλεια από τους ληστές! Σε αυτόν που τον πληρώνουν για να εκπαιδεύεται να χρησιμοποιεί όπλα που εμείς του τα πληρώνουμε, που εμείς του αγοράσαμε τα γκλομπ και τα δακρυγόνα αλλά εμείς τα λουζόμαστε και αυτοί πάλι εμάς βαράνε και όποιον τολμήσει να διαδηλώσει ή να αντισταθεί στο σύστημα που μας θέλει πρόβατα! Που το Κράτος τρομοκρατεί το κόσμο για να μη βγει σε πορείες, που όταν βγουν κινδυνεύουν να φάνε ξύλο ή να βρεθούν στο τμήμα, ακόμα χειρότερα να βρεθούν καμένοι όπως τα θύματα της Marfin που βιάστηκαν τα ΜΜΕ να τα ονομάσουν Ήρωες και τους δολοφόνους τους αναρχικούς και κουκουλοφόρους...



...ελπίζω όλοι να καταλαβαίνουμε γιατί όταν δεν φορούν τη στολή ντρέπονται να πουν στο κόσμο τί δουλειά κάνουν! Γιατί προτιμούν να λένε πως δουλεύουν σε καφετέριες και μπαράκια από το να πουν πως είναι "όργανα της τάξης"! Γιατί όργανα είναι, όργανα της νέας τάξης, και πάντα όργανα για τη κάθε Χούντα όπως πάντα, η Ιστορία το έδειξε! Πότε η ΕΛ.ΑΣ. ήταν απέναντι από το Σύστημα? Ποιά ήταν η δουλειά της στη Χούντα? Επί κατοχής? Οταν φοράει κάποιος στολή, οφείλει να τη σεβαστεί! Οταν βλέπουμε κάποιο ένστολο θα πρέπει να δείχνει κύρος! Τώρα πια ξέφτισαν οι στολές σας από τις δικές σας επιλογές! Ντροπή σας, χτυπήσατε, βρίσατε λες και είστε συμμορία και όχι ένστολοι! Οσο για αυτούς τους γνωστούς κουκουλοφόρους, δεν έχω λόγια...

...να σας καμαρώνουν οι οικογένειες σας λοιπόν κύριοι κουκουλοφόροι της ΕΛ.ΑΣ., να σας καμαρώνει η οικογένειά σας κύριοι των ΜΑΤ, γιατί ο υπόλοιπος λαός όσο και να νομίζετε πως κοιμάται σας ξέρει τί δουλειά κάνετε και ποιούς σκοπούς εξυπηρετείτε! Μη ξεχνάτε όμως, όπως η κάθε Χούντα καλά κρατούσε, κάποια στιγμή πάντα πέφτει και όταν πέφτει η Χούντα, όποιοι την υποστήριξαν έπεσαν μαζί της και ο λαός δεν αντέχει άλλο τη Χούντα που υποστηρίζετε! Προτείνω να αλλάξετε στρατόπεδο μη σας πάρει η μπάλα γιατί ανάμεσα στα ξερά θα καούν και τα χλωρά! Σίγουρα δεν είναι όλοι ίδιοι σε καμία ομάδα, απλά είναι βλακεία για τρεις και εξήντα να βαράτε το κόσμο με τόση μανία και να αντιμετωπίζετε έτσι με τέτοιο ύφος τους πολίτες...

ΥΓ. Δείτε τώρα τα ίδια πράγματα πώς τα σέρβιραν τα ΜΜΕ και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα...


"Σκέψου πως εκατομμύρια σπερματοζωάρια βγήκαν αλλά το δυνατότερο και γρηγορότερο, ίσως και ικανότερο ήταν αυτό που γονιμοποίησε το ωάριο που εμείς δημιουργηθήκαμε! Δεν είναι τυχαίο, έτσι πράττει η φύση για να αντέχουμε τα πάντα, να βρίσκουμε λύσεις και να επιβιώνουμε!" Ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις τη θέση σου στο κόσμο και να μπορείς να δείχνεις πως πράγματι είσαι το δυνατότερο και το γρηγορότερο σπερματοζωάριο που ξέρει να επιβιώνει και τί του γίνεται γύρω του..." 
 
http://ligesskepsis.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters