Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

"Πως τρώγανε τα λεφτά του κοσμάκη τα αριστερά λαμόγια"

Την εποχή της παντοδυναμίας του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για να εδραιώσει την παρέμβαση του στο σύστημα εξουσίας κατάλαβε ότι για να διευρύνει την «ασυλία» του προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητα τις δραστηριότητες του, θα έπρεπε εκτός από την διείσδυση στα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα να αποκτήσει και μια ισχυρή πρόσβαση στο ποδόσφαιρο.

Αγόρασε το 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην συνέχεια το 50% του σταδίου Καραϊσκάκη, προκειμένου να πάρει θέση σε μια μελλοντική πώληση του πιο δημοφιλούς αθλητικού σωματείου της χώρας, αλλά και να αξιοποιήσει την εμπορική χρήση του ιστορικού αυτού γηπέδου που είχε ξαναχτιστεί στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Την εποχή εκείνη είχε αρχίσει να διαχέεται η φημολογία ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης σκεπτόταν σοβαρά να αποσυρθεί από τον Ολυμπιακό και τον δημόσιο χώρο γενικότερα, προφανώς επειδή αντιλαμβανόταν αυτό που έρχεται. Ο Λαυρεντιάδης απόκτησε σουίτα στο Καραΐσκάκη για τον ίδιο και τους φίλους του και ταυτόχρονα παραχώρησε και μια δεύτερη σουίτα στον Θόδωρο Ασημακόπουλο στενό σύμβουλο του σε θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Ο Ασημακόπουλος, που στο παρελθόν είχε διατελέσει και σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν ο άνθρωπος που έφερε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη κοντά στην αριστερά γενικότερα και το ΠΑΣΟΚ ειδικότερα.

Ο Ασημακόπουλος υπήρξε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου και διατηρούσε στενές σχέσεις με κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Λόγω της σχέσης του με τον Λεωνίδα Κύρκο οργάνωσε στο Ζάππειο το γνωστό event για την «προεσέγγιση της κεντροαριστεράς» το 2009, εκτός από τον Λεωνίδα Κύρκο και άλλα στελέχη του αριστερού κινήματος ήταν παρών και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ το 2009 την χρηματοδότησε κατά το 80% ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος νωρίτερα είχε στηρίξει ποικιλοτρόπως την ΝΔ.

Λέγεται ότι από την σουίτα του Ασημακόπουλου στο Καραισκάκη του επονομαζόμενου και «εξοπλιστή», έχουν παρελάσει κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Νίκος Αθανασάκης, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος και αρκετοί μετέπειτα υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Οι γνωρίζοντες επικαλούνται και ένα ανέκδοτο για το πώς ο Θόδωρος Ασημακόπουλος προσέγγισε τον Λεωνίδα Κύρκο στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Λένε δηλαδή, ότι επικαλέστηκε στενή συγγένεια με έναν αγωνιστή της αριστεράς που στην πραγματικότητα ήταν απλή συνωνυμία...

Για να μην πούμε (τώρα...) για τα "Κέντρα Στρατηγικών Σπουδών" στις ΗΠΑ, το ποιοι συμμετείχαν σε αυτά, τα γεύματα με τον Μ.Ομπάμα στον Λευκό Οίκο μετά των συζύγων τους, τις στενές επαφές με την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και τον ίδιο τον πρεσβευτή Ν.Σπέκχαρντ, τον οποίο στην συνέχεια διόρισε πρόεδρο στην Proton Bank! Aλήθεια, γιατί έχει ξεφύγει από την τσιμπίδα του ανακριτή ο Ν.Σπέκχαρντ; Δεν έχει ευθύνες ως πρόεδρος της Proton Bank;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8121.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ .....ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΤΕ !

Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα. Αλλά, περιέργως πως (ή μήπως καθόλου περιέργως...) «χάθηκε».

Ας το υπενθυμίσουμε:

Οι αλλοδαπές εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι λεγόμενες «οφ σορ», σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης την περασμένη βδομάδα, ανέρχονται στις 21.065. Από αυτές οι 16.580 είναι ενεργές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα στοιχεία που προκύπτουν για τις «οφ σορ» εταιρείες όσον αφορά στις δηλώσεις Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων, είναι τα εξής:

Το 2003 υποβλήθηκαν 383 δηλώσεις και ο φόρος ανήλθε σε 4,8 δισ. ευρώ.
Το 2004: δηλώσεις 411 - φόρος 3,6 δισ. ευρώ.
Το 2005: δηλώσεις 352 - φόρος 3 δισ. ευρώ.
Το 2006: δηλώσεις 311 - φόρος 3,1 δισ. ευρώ.
Το 2007: δηλώσεις 275 - φόρος 2,8 δισ. ευρώ.
Το 2008: δηλώσεις 239 - φόρος 3,4 δισ. ευρώ.
Το 2009: δηλώσεις 201 - φόρος 3,4 δισ. ευρώ.
Το 2010: δηλώσεις 1177 - φόρος 3,4 δισ. ευρώ.
Το 2011: δηλώσεις 998 - φόρος 0,9 δισ. ευρώ.
Το 2012: δηλώσεις 965 - φόρος 0,3 δισ. ευρώ.


Από τα καταπληκτικά αυτά στοιχεία εξάγονται τα εξής καταπληκτικότερα συμπεράσματα:

Πρώτο, από τις «οφ σορ» εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει επί μια ολόκληρη δεκαετία είναι ότι δηλώσεις - ως υποχρεούνται - για τον προσδιορισμό του ειδικού φόρου επί των ακινήτων που διαθέτουν, καταθέτουν στην καλύτερη περίπτωση μόλις οι 7 (!) από τις 100 «οφ σορ» που λειτουργούν στην Ελλάδα και στη χειρότερη περίπτωση... η μία (!!!) από τις 100 «οφ σορ»!

Δεύτερον: Από το 2010 και μετά, από την εποχή των Μνημονίων δηλαδή και μετά, παρότι ο αριθμός των κατατεθεισών δηλώσεων έχουν έως και πενταπλασιαστεί, ο φόρος που καλούνται να πληρώνουν οι «οφ σορ» έχει μειωθεί έως και... δέκα φορές!

Αυτά τα θαυμάσια συμβαίνουν στην Ελλάδα τόσο όσον αφορά το γενικό, δηλαδή:
α) τη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και από το 99% (!) των «οφ σορ» που λειτουργούν στην Ελλάδα, όσο και σε ό,τι αφορά το ειδικό, δηλαδή
β) το φόρο που πληρώνουν αυτές που τελικώς υποβάλουν δηλώσεις, ο οποίος φόρος μειώθηκε έως και 92%!

Και τούτο μετά την τροποποίηση του νόμου 3091/2002 (με τον οποίο επιβλήθηκε ειδικός φόρος 3% επί της αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) από το νόμο 3842/2010.

Μια λεπτομέρεια: Αυτός ο τόσο φιλικός προς τις «off shore» εταιρείες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 58, τεύχος Α, στις 23/4/2010. Ηταν την ίδια μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της

Ελλάδας σε καθεστώς Μνημονίων... Κι άλλη λεπτομέρεια: Αυτά συμβαίνουν σε μια Ελλάδα όπου 30.000 οικογένειες μένουν κάθε μήνα χωρίς ηλεκτρικό, γιατί, λόγω των χαρατσιών επί των ακινήτων, αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό και η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://saktsak.blogspot.com/2012/12/off-shore.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html

Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΥΛΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ

"Είμαστε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον" λέει το χοντρουλό παληκάρι με τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεις...

Και τώρα??? Τώρα που θα...

Περπατήσει η έρευνα για "δωράκι" Βενιζέλου στην PROTON BANK του Λαυρέντη???

Και τώρα;... Κι αν βρεθεί κάποιος αδέκαστος δικαστής που δεν θα λειτουργήσει με βάση τις εντολές της στοάς;

Τι θα κάνει μετά το χοντρουλό ανθρωπάκι που "άφησε τις δουλειές του" - αυτός ο πάμπτωχος συμπολίτης μας - για να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον και μαζί μ αυτό να υπηρετήσει και έναν αχάριστο λαό???



SIBILLA.GR

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8600.html

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ....ΠΟΥΤΑΝΑΣ !!!

Σε ελεύθερη μετάφραση:
   '' Εμείς οι πουτάνες επιμένουμε ότι οι πολιτικοί δεν είναι γιοι μας"

http://patrinaki.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6840.html

Οι 300 της βουλής φοροδιαφεύγουν!

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε την βουλευτική αποζημίωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το συνολικό του ετήσιο εισόδημα από βουλευτής-υπουργός ανέρχεται στο ποσόν των 102.000 περίπου ευρώ. Το εκπληκτικό όμως είναι ότι ο ίδιος φορολογείται μόνο για τα 26.οοο ευρώ (εισόδημα ενός μέσου υπάλληλου) και τα υπόλοιπα 76.000 ευρώ είναι αφορολόγητα!! Με την ίδια περιπου αναλογία φορολογούνται όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου!
Ο κύριος Βενιζέλος, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Κουβέλης και οι άλλοι βουλευτές  τις επόμενες ημέρες θα ψηφίσουν  τα επαχθή φορολογικά μέτρα σε βάρος όλων των υπολοίπων ελλήνων με ελαφρά την καρδία για ...να σώσουν όπως ισχυρίζονται την Ελλάδα και τους Έλληνες ! Οι ίδιοι όμως θα απολαμβάνουν την φοροδιαφυγή τους σε υγεία των κορόιδων.  Αιδώς Αργείοι...     
 
http://online-pressblog.blogspot.gr/2012/12/300.html

Ήφαιστος σφυροκοπά Πρετεντέρη...



Απάντηση του καθηγητή Παν. Ήφαιστου στον Γ. Πρετεντέρη, για προσβλητικό άρθρο που αφορούσε το Τάσσο Παπαδόπουλο
Γιάννη Πρετεντέρη
Αγαπητέ Γιάννη, με όλο τον σεβασμό, δεν κουράστηκες με τις περιπαικτικές ασυναρτησίες, τα άτοπα και ανείπωτα που γράφεις, την αυτοπαγίδευσή σου σε δικαιολογίες αντί σε ένα μεγάλο και δεοντολογικά τίμιο mea culpa για όσα κατά καιρούς έγραψες, καθώς επίσης και για το πασιφανές γιγαντιαίο έλλειμμα ευαισθησίας για τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα του εθνοκράτους που σε σιτίζει (και η επιβίωση του Κυπριακού ελληνισμού είναι μεγάλο και ιστορικό ζωτικό συμφέρον).
Η κατοχή θέσης μεγάλης επικοινωνιακής εμβέλειας από άτομα που γράφουν και
μιλούν περιπαικτικά όπως εσύ συμβολίζει τα αίτια της καταστροφής της Ελλάδας μιας και αποτελεί πηγή πολιτικού ανορθολογισμού για λόγους που δεν ενδιαφέρουν καθότι δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Για την ιστορία, να θυμίσω μόνο ότι, όταν στην Ελευθεροτυπία έγραφα για Εθνικό Συμφέρον στον σύγχρονο κόσμο, κ.α., εσύ στα περιπαικτικά σχόλια στο Βήμα έγραφες-«απαντούσες» για την «Μαριορή» ή κάτι παρόμοια (τα έχω όλα αυτά σε κάσες και θα επανέλθω καθότι το scripta manent ισχύει). Σε κάποιο άλλο σχόλιο πιο σοβαροφανές (για τα Ίμια) έγραφες, θυμάμαι, πως όσοι από εμάς μιλούσαμε για «αποτρεπτική στρατηγική» είμαστε περίπου σε άλλο κόσμο καθότι σε στον πλανήτη Γη «οι πόλεμοι στην σύγχρονη εποχή … τελείωσαν». Για τον Τάσσο, επειδή αποτελεί είδος αντιδεοντολογικής επικοινωνιακής εξουσίας να μιλάς με τέτοια εμπαθή πολιτική και στοχαστική εξαλλοσύνη, παρακαλώ να ευαρεστηθείς να διαβάσεις τη σύντομη έκθεση εμπειρογνωμόνων για το φασιστικό, παράνομο και εγκληματικό σχέδιο Αναν: http://www.ifestosedu.gr/32RuleofLaw.htm (αυτό βέβαια εάν σε ενδιαφέρει να μιλάς με επιχειρήματα και όχι σαπουνόφουσκες, κάτι το οποίο αν ήμουν εγώ εκδότης του έγκριτου Βήματος θα με ενδιέφερε αν όχι θα το απαιτούσα από τους αρθρογράφους).
Βέβαια, μπορείς να μην διαβάσεις την έκθεση και να συνεχίσεις να λες πράγματα που συνιστούν σκέτη αερολογία και που αδικούν βαθύτατα τον Έλληνα-Κύπριο πολιτικό Τάσσο Παπαδόπουλο ο οποίος ναι μεν ήταν … πολιτικός (με την νεοελληνική έννοια του όρου) αλλά εξιλεώθηκε με το ΟΧΙ κατά του φασισμού και της υποδούλωσης. Μάλλον το εξιλεωτικό ΟΧΙ ενοχλεί και όχι ο Τάσσος. Γιατί μέχρι στιγμής η Κύπρος παραμένει ελεύθερη-ανεξάρτητη. Τέλος, για την «υπερδύναμη» που υπονόησε ο Τάσσος, πάλι μιλάς ως κυριολεκτικά άσχετος. Εκτός από τον ρητορικό χαρακτήρα του λεχθέντος του αείμνηστου Προέδρου της ΚΔ, για τον οποίο με ελαφρά πηδηματάκια παρακάμπτεις δίνοντας μια στρεβλή ερμηνεία, είναι και το γεγονός ότι στο νέο διεθνές περιβάλλον για καλά οργανωμένα κράτη με συγκροτημένους πολιτικούς ηγέτες προσκολλημένους στα εθνικά συμφέροντα οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες (αυτό το αναπτύσσει εδώ και δεκαετίες ένας από τους σημαντικότερους κλάδους της στρατηγικής ανάλυσης). Απόδειξη η ΑΟΖ και η σύγκριση Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελληνική Δημοκρατία. Τώρα συνέχισε να μιλάς περιπαικτικά αν αυτό σε ικανοποιεί. Η ιστορία διδάσκει ότι είναι αναπόφευκτα φαινόμενα που συμβολίζουν μεγάλη παρακμή και που σηματοδοτούν κάποια επερχόμενη μεγάλη καταστροφή (πολύ μεγαλύτερη της σημερινής).
Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
http://www.ifestosedu.gr
info@ifestosedu.gr

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9059.html

Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων - Η ομογενής που έσωσε 18 μαθητές

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Νιουτάουν των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πυρά ενός 20χρονου έκοψαν το νήμα της ζωής 20 παιδιών και 6 ενηλίκων που βρίσκονταν στο δημοτικό σχολείο της μικρή πόλης.
Οι πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. 

Η επτάχρονη Άννα Μαρκέζ Γκριν είναι ένα από τα θύματα του μακελάρη. Η μικρή είχε αλλάξει πρόσφατα σχολείο, μετακομίζοντας από το Σάντι Χουκ μόλις τον περασμένο Ιούλιο.



Ο Τζέσε Λιούις είναι ένα ακόμη θύμα του 20χρονου Ανταμ Λάντζα. Ο πατέρας του συντετριμμένος δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τον βρήκε.



Η 27χρονη Βικτωρία Σότο, δασκάλα του δημοτικού σχολείου θυσιάστηκε για να σώσει τους μαθητές της. Όταν ο δράστης μπήκε στην αίθουσα με το όπλο στραμμένο στα θρανία όπου παρακολουθούσαν τα παιδιά το μάθημα της 27χρονης δασκάλας, εκείνη μπήκε μπροστά και την επόμενη στιγμή έπεσε νεκρή από τα πυρά του 20χρονου.



Η ομογενής που έσωσε 18 μαθητές

Ο ιερέας του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος, μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, για την Υβόνη Κενς, την ομογενή βιβλιοθηκάριο του σχολείου, η οποία με κίνδυνο της ζωής της έσωσε 18 μαθητές. Στο άκουσμα των πυροβολισμών πήρε τα παιδιά, όλα μαθητές της Δ’ τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του 20χρονου 'Ανταμ Λάνζα.



«Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή» τόνισε ο Π. Καρλούτσος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής. Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει και μια δεύτερη ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια τρίτη, την οποία δεν γνωρίζει.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που οι άνθρωποι μας είναι καλά» επισήμανε ο Π. Καρλούτος - ιερέας της κοινότητας για 35 χρόνια- σημειώνοντας ότι «είμαστε όλοι στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι. Η περιοχή μας είναι τόσο φιλήσυχη και ασφαλής, που αυτό το συμβάν είναι πρωτοφανές. Πολλές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εδώ επειδή υπάρχουν καλά σχολεία. Και τώρα, συνέβη αυτό το κακό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μεταξύ μας».

Στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας και έχει μέλη 352 οικογένειες, θα μεταβεί αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς της περιοχής.



real.gr

http://www.gkourou.com/2012/12/18_2487.html

ΙΡΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΥΡΩΠΗ - Με απ'ευθείας βαλλιστικό πλήγμα απειλούν Κρήτη και Κύπρο οι Ιρανοί λόγω Patriot PAC-3


"Η από το ΝΑΤΟ ανάπτυξη πυραύλων Patriot PAC-3 στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο θα εμπλακεί η Ευρώπη και όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ όπου....
φτάνουν τα όπλα μας", προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, απειλώντας ευθέως πλέον το ΝΑΤΟ, με βολές πυραύλων Shahab-6 με ακτίνα δράσης 6.000 χιλιομέτρων!

Το Ιράν θεωρεί ότι οι Patriot  εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία, όχι για να την προστατέψουν από τους συριακούς βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά για να καταστείλουν τις ιιρανικές βαλλιστικές δυνατότητες.

«Ο καθένας από αυτούς τους Patriot είναι μία μαύρη κηλίδα στον παγκόσμιο χάρτη και προορίζεται για την πρόκληση παγκοσμίου πολέμου. Σχεδιάζουν έναν παγκόσμιο πόλεμο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για το μέλλον της ανθρωπότητας και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης που υπάρχουν βάσεις του ΝΑΤΟ. Θα απαντήσουμε σε αυτή την απειλή κατά όλων όσων βοηθούν αυτή την εγκατάσταση» δήλωσε, σύμφωνα με το Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χάσαν Φιρουζαμπαντί.

Xθες το defencenet.gr αποκάλυψε ότι οι Ιρανοί πρόκειται να εγκαταστήσουν πυραυλικά βαλλιστικά συστήματα στο Σουδάν.

Να σημειώσουμε ότι οι βάσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας σε όλη την περιοχή, δηλαδή και στην Σούδα και στο Ακρωτήρι της Κύπρου, όχι απλώς είναι εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων, αλλά πρακτικά είναι και μη ανασχέσιμοι, σε ένα μπαράζ, αφού δεν επαρκούν τα δυτικά αντιπυραυλικά συστήματα σε ένα μπαράζ βλημάτων από το Ιράν...

defencenet.gr

http://www.gkourou.com/2012/12/patriot-pac-3.html

Οι αμερικανικές Αρχές απέτρεψαν κι άλλο μακελειό σε σχολείο

Συνελήφθη 18χρονος που σχεδίαζε να σφαγιάσει συμμαθητές του Την ίδια ημέρα που ο Άνταμ Λάνζα σκορπούσε το θάνατο στο Κονέκτικατ, οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνελάμβαναν έναν μαθητή λυκείου με την...
κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του. Ο Σάμι Ίγκλμπιαρ Τσάβες, 18 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα. Στο κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί. «Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς», προσθέτει η εφημερίδα. Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του ότι θα τοποθετούσε βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε όταν θα έφτανε η αστυνομία. Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο, αλλά παραμένει ασαφές αν όντως είχε στην κατοχή του όπλα. 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5829.html

Alex jones: Σας το είπα ότι θα στήσουν επεισόδια ώστε να μας πάρουν τα όπλα!



“Ο απατεώνας Obama υποδύεται ότι κλαίει αμέσως μετά το περιστατικό”...

Εδώ και πολύ καιρό ο γνωστός σε όλους Alex jones προσπαθεί να προειδοποιήσει τους Αμερικάνους για τις προσπάθειες τις αμερικανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την οπλοκατοχή στην Αμερική. Τις τελευταίες 3ις εβδομάδες τα ΜΜΕ της Αμερικής, συνεχώς σκάβουν το ζήτημα της 2ης τροπολογίας του συντάγματος των ΗΠΑ, που επιτρέπει την οπλοφορία και μια σειρά από άλλες ελευθερίες.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το επιχείρημα της εγκληματικότητας για να πείσει τους πολίτες να παραδώσουν τα όπλα και να δεχτούν την απαγόρευσή τους. Όμως στις πολιτείες που τα όπλα έχουν απαγορευτεί, (Σικάγο και Νέα Υόρκη) έχουν τους υψηλότερους δείχτες εγκληματικότητας. Στο anti-ntp.net έχουμε πει ότι ο σκοπός που η κυβέρνηση θέλει να αφοπλίσει τον Αμερικανικό λαό, είναι για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες αντιστάσεις στην Νέα Τάξη Πραγμάτων που προσπαθεί να επιβάλει.


Σε σκέψεις μας βάζει και ίσως επιβεβαιώνει ένα τμήμα των όσων λέμε οτι άμεσα ο Δήμαρχος bloomberg (της Νέα Υόρκης) βγήκε και ζήτησε άμεση κατάργηση του δικαιώματος οπλοχρησίας. Ποιος δεν μας λέει οτι χρησιμοποίησαν την τακτική του ισχυρίζεται ο david icke: Problem reacation – solution . Δηλαδή:
Σε πρώτη φάση δημιουργούν ένα πρόβλημα.
Αυτό μπορεί να είναι μια οικονομική ή πολιτική κρίση, μία τρομοκρατική επίθεση ή μια επίθεση μιας χώρας σε μια άλλη. Δηλαδή, οτιδήποτε θα έκανε την κοινή γνώμη να πιστέψει ότι απαιτείται μία «λύση».
Στη δεύτερη φάση, παρουσιάζουν τα «προβλήματα» που δημιούργησαν, καλυμμένα. Με τον τρόπο που αυτοί θέλουν να τα αντιληφθεί ο κόσμος.
Το βασικότερο είναι να βρουν κάποιον να κατηγορήσουν για το πρόβλημα. Υφαίνουν το παρασκήνιο των γεγονότων με τέτοιο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να αρχίσουν να απαιτούν τη «λύση»: «ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ…».
Αυτό που μας λέει ο Δήμαρχος bloomberg είναι να “Καταργηθεί η οπλοκατοχή!”
Αυτό που πρέπει να γίνει στην προκειμένη περίπτωση είναι “να καταργηθεί η οπλοκατοχή!”
Ο barack obama Αμέσως μετά το περιστατικό σε ένα διάγγελμα παρωδία, προσποιούνταν ότι κλαίει ώστε να έρθει μετά και η πρόταση (αφού πρώτα καλλιεργηθεί η οργή του κόσμου) για κατάργηση οπλοφορίας. Είναι το λεγόμενο problem- reaction- solution. Θα μας πείτε… “μας πώς; Αφού συνέλαβαν τον δολοφόνο!” Υπάρχει κάτι που χρησιμοποιεί η cia χρόνια τώρα και φυσικά δεν είναι τόσο γνωστό. Mind control. Πλύση εγκεφάλου και προγραμματισμός.
Η cia έχει τον τρόπο και την τεχνολογία – τεχνογνωσία να προγραμματίζει συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων με την βοήθεια φαρμάκων και ψυχολογικών επιθέσεων. Ένα παράδειγμα είναι ο υποτιθέμενος δολοφόνους του Robert Kennedy sirhan sirhan.
Όπου μετά την δολοφονία ήτο σαν χαμένος και δήλωνε ότι δεν ξέρει και δεν θυμάται γιατί το έκανε.
Σε αυτό το σημείο μπαίνει το πρόγραμμα MK ultra.Project MKULTRA, ή MK-ULTRA, ήταν το κωδικό όνομα ενός μυστικού, παράνομου ερευνητικού προγράμματος της Μυστικής Υπηρεσίας της Αμερικής CIA, του οποίου τη διαχείριση είχε το Γραφείο Επιστημονικών Πληροφοριών
Το Project MKULTRA περιελάμβανε τη χρήση πολλών μεθόδων για το χειρισμό μεμονωμένων ψυχικών καταστάσεων και μεταβολών των λειτουργιών του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένης της συγκαλυμμένης χορήγησης φαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών, αισθητηριακής στέρησης, απομόνωσης, και της λεκτικής και σεξουαλικής κακοποίησης.
Το Project MKULTRA ήρθε στην προσοχή της κοινής γνώμης το 1975 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ , μέσω των ερευνών από την Εκκλησιαστική Επιτροπή , και με μια προεδρική επιτροπή γνωστή ως η Rockefeller Επιτροπή. Οι ερευνητικές προσπάθειες παρακωλύθηκαν από το γεγονός ότι ο διευθυντής της CIA Richard Helms διέταξε όλα τα αρχεία σχετικά με το MKULTRA να καταστράφούν το 1973 – οι έρευνες της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και της επιτροπής Rockefeller στηρίχθηκαν στην ένορκη μαρτυρία των άμεσων συμμετεχόντων και στον σχετικά μικρό αριθμό εγγράφων που διασώθηκαν από την καταστροφή.
Το 1977, ένα αίτημα βασιζόμενο στην Ελευθερία της Πληροφορίας, αποκάλυψε μια κρύπτη με τα 20.000 εγγράφα για το έργο MKULTRA, η οποία οδήγησε την Γερουσία στις ακροάσεις του 1977.


Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία αυτών των παλιών πειραμάτων είναι ακόμα στην κατοχή των μυστικών υπηρεσιών. Ποιος ξέρει τι είναι σε θέση να κάνουν σε μεγάλη κλίμακα… Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν μια ακόμα σκηνοθετημένη επίθεση των μυστικών υπηρεσιών όπως η 11/9, ή oklahoma city, η δολοφονία Kennedy κτλ. Εμείς παραθέτουμε τα στοιχεία, το τελικό συμπέρασμα ανήκει σε εσάς. Αξίζει όμως να κάνετε την δική σας έρευνα και πιστέψτε μας, τα στοιχεία είναι πολλά.
ΠΗΓΗ 
Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com

http://www.gkourou.com/2012/12/alex-jones.html

Παίρνεται στα σοβαρά τον… σφουγκοκολάριο Μπουμπούκο;


 
Σκληρή επίθεση, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, εξαπέλυσε ο Μπουμπούκος-Γεωργιάδης εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου αλλά και κατά του Αλέξη Τσίπρα.
«Είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια! Δεν υπάρχει δεύτερος! Είναι ό,τι πιο αστείο υπάρχει στην πολιτική! Το ότι αυτός ο άνθρωπος ...πήρε 10%, είναι δείγμα τρομερής παρακμής», είπε μιλώντας στο Bήμα FM αναγκάζοντας τον  Καμμένο να βγάλει  τη μάσκα του καθωσπρεπισμού για να απαντήσει: "Μην ασχολείστε είναι προστατευόμενος είναι ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ" πράγμα που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Το διαδίκτυο τουλάχιστον θα πρέπει να σταματήσει να ασχολείται με αυτόν τον γελοίο, διότι  είναι ικανότατος λαϊκιστής. Συγκαταλέγεται σε μία εξαιρετικά ολιγάριθμη ομάδα πολιτικάντηδων που  ενώ δεν έχουν ουδεμία θετική συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο και την πρακτική αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων της Ελλάδας κατορθώνουν να επανεκλέγονται στο Κοινοβούλιο. Ενίοτε χαρακτηρίζονται και από τη γλοιώδη ιδιότητα του 'προδότη', δηλαδή την ανενδοίαστη μετάβαση από έναν πολιτικό φορέα σε έναν άλλο. Δίχως να αισθάνονται την παραμικρή υποχρέωση να λογοδοτήσουν στους ψηφοφόρους τους για τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις τους για την εύκαμπτη και  ανύπαρκτη  ιδεολογία τους.
Για ποιο όμως λόγο να προσφέρουν εξηγήσεις στους πολίτες που τους τίμησαν με την ψήφο τους και επιπροσθέτως τους εξασφάλισαν παχυλό μηνιαίο εισόδημα αλλά και πολυάριθμα βουλευτικά προνόμια?
Εφ'όσον τέτοια παράσιτα του πολιτικού συστήματος γνωρίζουν ότι έχουν αρκετή απήχηση ώστε να παραμείνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, απαξιούν να συνδιαλεχθούν με το λαουτζίκο. Ποιος τον υπολογίζει τον μαλάκα Έλληνα ψηφοφόρο? Η λογοδοσία αφορά σκεπτόμενους ψηφοφόρους και είναι κοινό μυστικό πως υπολογίσιμο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών λειτουργεί ως όχλος. Επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λάθος επιλογές και επιδεικνύοντας μαζοχιστικές τάσεις υποτέλειας σε ξεδιάντροπους καιροσκόπους. Αποδεχόμενοι ως καλύτερούς τους υποκείμενα που - είτε ως επαγγελματίες είτε ως άνθρωποι - διακρίνονται μοναχά για τον ατομικισμό τους, την φιλαργυρία τους, την ανειλικρίνειά τους, την μοχθηρία τους, την ανηθικότητά τους.
Έτερος  πολιτικός 'χαμαιλέοντας' είναι και ο Τσεκουράτος Μάκης Βορίδης από το ΛΑ.Ο.Σ. Η αλλαγή 'πολιτικής στέγης' δεν είναι ως πράξη αυτόματα κατακριτέα. Ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα να αναθεωρήσει τις πεποιθήσεις του και να διαφοροποιηθεί από ότι αξιολογεί ως οπισθοδρομικό, λανθασμένο ή ανέφικτο.
Όμως απαράδεκτο, ανέντιμο και ανήθικο είναι το να πολιτεύεσαι με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη του 'βουλευτικού εδράνου'. Συντασσόμενος με τον εκάστοτε διαφαινόμενο νικητή της επικείμενης εκλογικής διαδικασίας. Ενστερνιζόμενος το ρόλο του ακόλουθου, του σφουγγοκωλάριου, του υπηρέτη. Να κολακεύεις αυτόν που μόλις πριν από λίγο καιρό κατακεραύνωνες. Αλλά η αξιοπρέπεια για αρκετούς πολιτικούς είναι άγνωστη λέξη. Ούτε οι οικογένειές τους μπόρεσαν να τους αναθρέψουν ως χρήσιμα μέλη του κοινωνικού συνόλου ούτε οι ίδιοι αναζήτησαν την παιδεία και την πνευματική καλλιέργεια. Αντιμετωπίζουν εαυτούς απλώς ως ανώτερα τμήματα της εξελικτικής κλίμακας. Αυτοί τα 'αφεντικά' και οι 'προνομιούχοι', εμείς οι 'δούλοι' και οι 'ζητιάνοι'.
Μία τέτοια περίπτωση ψωνισμένου, εξουσιομανούς και ψυχικά ασταθούς ατόμου είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο 'τηλεοπτικός' βουλευτής. Αγαπημένη 'γλάστρα' των διαπλεκόμενων συγκροτημάτων ΜΜΕ. Πάντα πρόθυμος να παραστήσει τον καραγκιόζη, φωνασκώντας και διακόπτοντας τους συνομιλητές του, προκειμένου να αποκρύψει την θλιβερή ανεπάρκεια επιχειρημάτων που τον διακατέχει. Οπαδός του lifestyle και της πολυτελούς ζωής. Τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα τίθενται σε δεύτερη μοίρα ενώπιον της ανάγκης για δημοσιότητα. Συνοδοιπόρος η δήθεν καλλιεργημένη σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου, που αυτοσυστήνεται ως μαέστρος ενώ στην πραγματικότητα η επαγγελματική της ενασχόληση τα τελευταία χρόνια εξαντλείται στην παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών τύπου reality/gossip. Αυτό που οι Αγγλοσάξωνες αποκαλούν trash TV (ελληνιστί 'τηλεσκουπίδια'). Η Ευγενία Μανωλίδου διατηρεί το επίθετο του πρώτου συζύγου της  του διεθνούς φήμης ζωγράφου Θεόδωρου Μανωλίδη  ο οποίος ήταν γκόμενος της μαμάς της,  και τον οποίο παντρεύτηκε όταν ήταν ακόμη παντελώς άγνωστη, απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκειο) και σε οικονομικά άθλια κατάσταση. Χώρισε όταν πλέον είχε σπουδάσει και απολάμβανε στοιχειώδους αναγνωρισιμότητας στον ευρύτερο επαγγελματικό/καλλιτεχνικό κύκλο του κατά 35 έτη μεγαλυτέρου συζύγου της, εισπράττοντας παράλληλα μία διόλου ευκαταφρόνητη διατροφή για τα δύο τέκνα που φρόντισε να αποκτήσει μαζί του, όπως φρόντισε να αποκτήσει και άλλα εξώγαμα με τον θρησκευόμενο τρομάρα του Μπουμπουκο πριν τον παντρευτεί..
Το ζεύγος Γεωργιάδη-Μανωλίδου έχει επανειλημμένως προκαλέσει το λαϊκό αίσθημα με τον πολυτελή βίο που διάγει. Είτε πρόκειται για το ρολόι Rolex του Άδωνι (με τιμή που κυμαίνεται μεταξύ 6500-227000 δολαρίων, βλ. http://www.swissluxury.com/rolex-watches.htm) είτε για τα κοσμήματα και την εν γένει ενδυμασία της Ευγενίας. Ακόμη και για τις πολυήμερες διακοπές τους σε Ελλάδα (πχ. Μύκονο) και εξωτερικό (πχ. Κύπρο). Άξιο απορίας πως καλύπτουν τα τρέχοντα έξοδά τους με μοναδικές προσόδους τη βουλευτική αποζημίωση και τη διατροφή διαζυγίου συν τα όποια έσοδα από πωλήσεις βιβλίων και σποραδικές τηλεοπτικές εκπομπές.
Σε αυτή την σιχαμερή επίδειξη νεοπλουτισμού έρχονται να προστεθούν οι εξίσου προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας. Από την απαξιωτική (και φυσικά ατεκμηρίωτη) αναφορά περί άγνοιας χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή εκ μέρους των καθηγητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έως την έκφραση υποστήριξης στον πρώην Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη (έπειτα της τελεσίδικης καταδίκης του για παράβαση καθήκοντος από τον Άρειο Πάγο).
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα καλοπέρασης του ζεύγους Γεωργιάδη-Μανωλίδου, με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, αφορά την 'περιοδεία' του 'τηλεπλασιέ βουλευτή' στην Αυστραλία. Χειμερινές διακοπές με πρόσχημα την ομογένεια. Φυσικά δεν έχασε ευκαιρία να παραπονεθεί μέσω Twitter για τις χαμηλές αποδοχές των Ελλήνων βουλευτών εν συγκρίσει με τους μισθούς και τα προνόμια των Αυστραλών συναδέλφων τους.
Το μόνο όφελος από τη διεθνή δραστηριότητα του αποστάτη του ΛΑ.Ο.Σ. και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι η κοινοποίηση των φωτογραφιών, εν είδει ταξιδιωτικού ρεπορτάζ.
Ας το παραδεχθούμε. Κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του, το δε επίπεδό του αντικατοπτρίζεται στις επιλογές των ατόμων που θα τον εκπροσωπήσουν και θα τον κυβερνήσουν.
 
http://ixnos.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1155.html

ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ Η ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ Aυτός είναι ο Τούρκος που αγόρασε τη μαρίνα Φλοίσβου

Ο όμιλος Doguş, θεωρείται από τους μεγαλύτερους της Τουρκίας, διαθέτει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, έχει στην ιδιοκτησία του 4 τηλεοπτικά δίκτυα το NTV και STAR, NTV Spor και CNBC-ε και παράλληλα έχει ηγετική θέση στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης είναι ο διανομέας όλων των οχημάτων του ομίλου Volkswagen στην Τουρκία. Συνολικά ο όμιλος Doğuş διαθέτει περίπου 150 εταιρείες και απασχολεί 30.000 εργαζόμενους.

Στην Τουρκία κυρίως τα τελευταία δυο χρόνια ο όμιλος με τα μέσα ενημέρωσης του έχει ξεκινήσει τη στήριξη του προς της κυβέρνηση Ερντογάν και από τότε έχει αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο κυρίως στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου ευνοείται σε πολλούς διαγωνισμούς. Το 2011 πολλοί δημοσιογράφοι που εργάζονταν στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV και αντιπολιτεύονταν την κυβέρνηση Ερντογάν, δεν κατάφεραν να ανανεώσουν τα συμβόλαια τους.

Λίγους μήνες μετά , ο όμιλος Dogan υποχρεώθηκε να πούλησει το τηλεοπτικό δίκτυο Star στον όμιλο “Doğuş” και αργότερα ο ίδιος όμιλος, άρχισε να γίνεται μειοδότης σε πολλούς διαγωνισμούς του τουρκικού δημοσίου.

Παράλληλα τώρα επενδύει στον τομέα της εστίασης και έχει εξαγοράσει κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Κωνσταντινούπολης όπως “Nusr-Et”, “Lacivert”, “Κiva” και τα τούρκικα Starbucks όπως τα αποκαλούν οι γείτονες μας, που έχουν την ονομασία “Kahve Dünyası”.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ «ΚΡΟΙΣΟΣ»
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ, που η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ο τούρκος «κροίσος». Eχει αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας στα 37 του μετά τον θάνατο του πατέρα του του ιδρυτή του Ομίλου Αϊχάν Σαχένκ.


http://greekvoices.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html

Η μετατόπιση των πόλων και οι καταστροφικές της συνέπειες...Ενα άρθρο με συνταρακτικά στοιχεία που σοκάρει!!

Θα μπορούσε η άνιση κατανομή των πάγων στην Ανταρκτική να πυροδοτήσει μια μετατόπιση των πόλων του πλανήτη, με καταστροφικές συνέπειες για την ζωή όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα;


Το άρθρο αυτό, γραμμένο το 1989, από τον συγγραφέα Ρίτσαρντ Νουν είναι ακόμα επίκαιρο, αν αναλογιστούμε τις πρόσφατες και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες γύρω από τις κλιματολογικές αλλαγές, την παγκόσμια άνοδο ή πτώση της θερμοκρασίας, την τήξη ή την επέκταση των πάγων, το φαινόμενο Ελ Νίνιο κ.ο.κ.


Η θεωρία του Ρίτσαρντ Νουν, σύμφωνα με την οποία οι πολικοί πάγοι της Ανταρκτικής αναπτύσσονται με ασταθή τρόπο, ικανό να προκαλέσει μια καταστροφικών διαστάσεων μετατόπιση των πόλων, αξίζει την προσοχή μας. Θα δημοσιεύουμε αυτό το άρθρο σε δύο συνέχειες και το δεύτερο μέρος θα υπάρχει στο επόμενο τεύχος του NEXUS με μια περίληψη των πρόσφατων - και συχνά αντιφατικών - αναφορών για τις κλιματολογικές αλλαγές, με σκοπό να κατανοήσουμε τι συμβαίνει πραγματικά στο κλίμα του πλανήτη μας.
Duncan Roads



Η ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΛΟΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΝ



Αραγε..
θα μπορούσαν να εξηγηθούν τα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την ιστορία της Γης, εάν δεχόμασταν ότι ο εξωτερικός φλοιός της Γης γλίστρησε πάνω από το εσωτερικό της τμήμα, αλλάζοντας την θέση των πόλων σε σχέση με την επιφάνεια της Γης; 

Ναι, λέει ο Τσαρλς Χάπγκουντ (Char les Η. Hapgood) συγγραφέας του βιβλίου "Earth's Shifting Crust" (1958). Την έκδοση αυτού του βιβλίου χαιρέτησαν με ενθουσιασμό οΆλμπερτ Αϊνστάιν και ο καθηγητής γεωλογίας του Χάρβαρντ, Κίρτλεϊ Μάδερ (Kirtley F. Mather).

Κατά την διάρκεια της επταετούς έρευνας για το βιβλίο μου, "5/5/2000 Ice: The Ultimate Disaster" o καθηγητής Χάπγκουντ με παρακινούσε να παρουσιάσω μια σύνθεση των απόψεων μου για αυτά τα θέματα. 

Είχε ένα εξαίρετο μυαλό, που φώτιζε τα σκοτάδια στα οποία κατοικούν οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Την περίοδο που προηγήθηκε του θανάτου του, με βοηθούσε, και του είμαι βαθύτατα υπόχρεος για την υπομονή του στην απάντηση των αναρίθμητων ερωτήσεων μου, και για την πρόσβαση στο ανέκδοτο υλικό του.

Τα τελευταία 25 χρόνια, προέκυψαν πάρα πολλά νέα δεδομένα που ενίσχυσαν την άποψη ότι έχει αλλάξει η επιφάνεια της Γης. Όμως, στις κυριότερες αναλύσεις που έχουν δημοσιευτεί γι' αυτό το θέμα, η έμφαση έχει δοθεί στην μετακίνηση των ηπείρων, και όχι τόσο στηνμετατόπιση του φλοιού. Η αρχή της μετακίνησης των ηπείρων υποστηρίζει ότι οι ήπειροι έχουν τη δική τους ανεξάρτητη κίνηση, και πλησιάζουν ή απομακρύνονται η μία από την άλλη εξαιτίας των γεγονότων που συμβαίνουν στο εσωτερικό της Γης.

Ο καθηγητής Χάπγκουντ απέδειξε ότι η θεωρία της μετακίνησης των ηπείρων (ή εξάπλωση του θαλάσσιου πυθμένα) όπως παρουσιάστηκε στο κοινό, δημιούργησε ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν μονάχα εάν υποθέσουμε ότι ολόκληρο το εξωτερικό κέλυφος της γης έχει περιοδικά μετατοπισθεί. 

Μάλιστα, στο βιβλίο του αιτιολόγησε πως τέτοιες "μετατοπίσεις πόλων" μπορούν πράγματι να προκαλέσουν μετακινήσεις των ηπείρων. 

Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα χιλιάδων χρονολογήσεων (με τη χρήση άνθρακα 14), των κλιματολογικών γεγονότων των τελευταίων 100.000 ετών, ο Χάπγκουντ απέδειξε ότι το εξωτερικό κέλυφος της Γης "γλίστρησε" πάνω από το εσωτερικό της, αλλάζοντας την σχετική θέση των πόλων,τρεις φορές κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Η τελευταία αλλαγή αυτού του είδους θα πρέπει να έγινε στο τέλος της περιόδου των παγετώνων, πριν από περίπου10.000 χρόνια.

Για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει στην μετακίνηση ή στην μετατόπιση ολόκληρου του φλοιού της Γης, θα πρέπει να κατανοηθούν ορισμένα γεγονότα σχετικά με τον πλανήτη μας. Πρώτον, το ότι ο φλοιός της Γης είναι πολύ λεπτός. Οι εκτιμήσεις για το πλάτος του ποικίλουν από το ελάχιστο, των περίπου 20 μιλίων, έως το μέγιστο, των 40 περίπου μιλίων (ή 10 με 50 μίλια (Εκδ.)

Άρα, αυτό αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό λιγότερο από το ένα δέκατο του ενός εκατοστού της διαμέτρου της Γης (συγκεκριμένα, 0,0025 έως 0,005% της διαμέτρου του ισημερινού του πλανήτη). 

Δεύτερον, ότι το λεπτό αυτό στρώμα αποτελείται από ένα σχετικά στέρεο, κρυσταλλικό βράχο, αλλά είναι ραγισμένο σε αρκετά σημεία - όπως στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα, στα τεκτονικά ρήγματα στο Μπρέβαρντ (Brevard) και την Μοτάγκουα (Motagua) - και δεν έχει μεγάλη αντοχή.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ακριβώς κάτω από τον φλοιό βρίσκεται ένα στρώμα το οποίο θεωρείται εξαιρετικά αδύναμο, γιατί πιθανότατα είναι πολύ θερμό για να κρυσταλλοποιηθεί.

Επιπρόσθετα, πίστευεται ότι η πίεση σε αυτό το βάθος καθιστά τον βράχο εξαιρετικά εύκαμπτο κι έτσι υποχωρεί εύκολα στις πιέσεις. Υποτίθεται ότι σε αυτό το βάθος ο βράχος είναι ιδιαίτερα παχύρρευστος δηλαδή είναι υγρός αλλά πολύ πυκνός, σαν τη ζεστή πίσσα. Είναι γνωστό ότι ένα παχύρρευστο υλικό θα υποχωρήσει εύκολα σε μια συγκριτικά ελαφριά πίεση για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και μπορεί να μην συμπεριφερθεί σαν στερεό υλικό εάν υποβληθεί σε μια ξαφνική πίεση όπως αυτή ενός σεισμικού κύματος.
ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ


Εάν ασκηθεί μια ήπια πίεση, κατά μήκος του φλοιού της Γης, για να τον σπρώξει προς μια κατεύθυνση, και εάν η πίεση αυτή διατηρηθεί σταθερή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι γνωστό ότι ο φλοιός θα μετατοπισθεί πάνω στο εύκαμπτο και παχύρρευστο κατώτερο στρώμα. Σε αυτή την περίπτωση, ο φλοιός θα μετακινηθεί σαν μια ενιαία μονάδα - ολόκληρος ο φλοιός την ίδια στιγμή. Η ιδέα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πολυσυζητημένη θεωρία των μετακινούμενων ηπείρων, όπου οι ήπειροι μετακινούνται ξεχωριστά, σε διαφορετικές κατευθύνσεις στην διάρκεια δισεκατομμυρίων ετών.


Ο Χάπγκουντ ξεκαθάρισε αυτό το σημείο:

"Ας φανταστούμε εν συντομία τις συνέπειες μια μετατόπισης ολόκληρου του εξωτερικού φλοιού της Γης. Πρώτον, θα υπάρξουν αλλαγές στο γεωγραφικό πλάτος. Θα αλλάξουν οι αποστάσεις των σημείων στην επιφάνεια της Γης από τον ισημερινό. Ορισμένα θα μετακινηθούν πιο κοντά στον ισημερινό και άλλα πιο μακριά. Τα σημεία που βρίσκονται αντικριστά στις πλευρές της Γης θα μετακινηθούν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Για παράδειγμα, εάν η Νέα Υόρκη μετακινηθεί 2.000 μίλια νότια, ο Ινδικός Ωκεανός, που βρίσκεται διαμετρικά απέναντι, θα μετακινηθεί 2.000 μίλια βόρεια.

Πάντως, δεν θα μετακινηθούν όλα τα σημεία πάνω στην επιφάνεια της Γης σε ίδιες αποστάσεις. Για να το φανταστεί αυτό ο αναγνώστης θα πρέπει να πάρει μια υδρόγειο πάνω στο στήριγμα της, και να την γυρίσει. Θα δει ότι ενώ ένα σημείο στον ισημερινό κινείται γρήγορα, τα σημεία κοντά στους πόλους κινούνται αργά. 

Σε μια δεδομένη στιγμή ένα σημείο κοντά στον ισημερινό μετάκινείται πολύ μακρύτερα από ένα σημείο κοντά στον πόλο. Έτσι, σε μια μετατόπιση του φλοιού, υπάρχει ένας μεσημβρινός γύρω από την Γη ο οποίος αναπαριστά την κατεύθυνση της κίνησης και τα σημεία σε αυτόν τον κύκλο θα μετακινηθούν μακρύτερα. Δύο σημεία, 90 μοίρες μακριά από αυτή την γραμμή θα αντιπροσωπεύουν τα "αξονικά σημεία" της κίνησης. Όλα τα υπόλοιπα σημεία θα μετατοπισθούν ανάλογα με την απόσταση τους από αυτόν τον μεσημβρινό.

Φυσικά, οι κλιματολογικές αλλαγές θα είναι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογες με τις αλλαγές στο γεωγραφικό πλάτος, και επειδή οι περιοχές στις αντικριστές πλευρές της υδρογείου θα μετακινούνται προς αντίθετες κατευθύνσεις, ορισμένες περιοχές θα γίνουν πιο κρύες ενώ άλλες πιο ζεστές- μερικές θα υποστούν δραστικές αλλαγές στο κλίμα τους, άλλες μέτριες και σε μερικές δεν θα συμβεί καμία απολύτως αλλαγή.

Ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας παγκόσμιας μετατόπισης του φλοιού; 
Κατά την διάρκεια μιας μετατόπισης των πόλων, καθώςτρισεκατομμύρια τόνοι πάγων και νερού από τον Νότιο Πόλο θα κατέβαιναν με ορμή προς τον ισημερινό σε ένα καταστροφικό κύμα ύψους εκατοντάδων ποδών και καθώς τρισεκατομμύρια τόνοι πάγων και νερού από τον Βόρειο Πόλο θα κατευθύνονταν προς τον ισημερινό, οι δυνάμεις της φύσης θα έχαναν την ισορροπία τους και θα εκδηλώνονταν με ιδιαίτερα "άγριο" τρόπο, αναζητώντας μια νέα ισορροπία. 

Θα εκρηγνύονταν ηφαίστεια, παλιρροιακά κύματα θα ξεσπούσαν πάνω στην στεριά, τυφώνες ανυπολόγιστης έντασης θα σάρωναν την υδρόγειο, και σεισμοί θα ξέσκιζαν την επιφάνεια της Γης. Τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας που θα βρίσκονταν στον δρόμο αυτής της φυσικής καταστροφής θα απελευθέρωναν ανεξέλεγκτες ποσότητες ραδιενέργειας, δημιουργώντας "νεκρές ζώνες" τεράστιας έκτασης".

Είναι ξεκάθαρο ότι μονάχα λίγοι επιζήσαντες - όσοι θα βρίσκονταν στο διάστημα, ή ένας-δύο στα "αξονικά σημεία" του Χάπγκουντ - θα παρέμεναν ζωντανοί για να αντιμετωπίσουν τις κλιματολογικές αλλαγές που θα είχαν προκύψει.
Προκαλώντας μια μετατοπιση των πολων





Αν χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο ποσοστό των στοιχείων που παρουσίασε ο Χάπγκουντ , θα μπορέσουμε να δώσουμε μια πολύ απλοποιημένη εξήγηση της πρόκλησης μιας μετατόπισης του φλοιού.

Η Γη είναι μια στρογγυλή μπάλα η οποία στριφογυρίζει στο διάστημα και "ταλαντεύεται" καθώς περιστρέφεται. Στο νότιο ημισφαίριο υπάρχει μια ήπειρος από πάγο, μεγαλύτερη από την Ευρώπη. 

Ο πάγος αυτός βρίσκεται πάνω και επεκτείνεται, πέρα από την γη στην οποία στηρίζεται και τώρα (1989) έχει πάνω από δύο μίλια ύψος. Η μάζα του πάγου στην Ανταρκτική δεν κατανέμεται ισομερώς στον πόλο. 

Πράγματι, το μεγαλύτερο μέρος του τεράστιου βάρους της μάζας του πάγου βρίσκεται - κατά ένα μεγάλο ποσοστό -στην μία πλευρά του πολικού άξονα.
Καθώς η μάζα του πάγου μεγαλώνει, γίνεται βαρύτερη και καθώς αυξάνει σε βάρος, η μαζική συσσώρευση του επιδεινώνει την έλλειψη ισορροπίας στην ταλάντωση της Γης. Το αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι παρόμοιο  με  αυτό  που  παρατηρούμε  όταν μπλέκονται βαριά ρούχα στην μια πλευρά ενός κάδου πλυντηρίου που στύβει τα ρούχα  περιστρεφόμενο  με   μεγάλη ταχύτητα:   Η  ταλάντωση γίνεται εντονότερη.

Χρόνο με τον χρόνο, ο πάγος της  Γης γίνεται  όλο  και  πιο βαρύς, μέχρι που η κλίση του άξονα δεν θα μπορεί πλέον να υπερνικήσει  την φυγόκεντρο δύναμη του περιστρεφόμενου σώματος. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, οι πολικοί πάγοι εκσφενδονίζονται με τρομερή ταχύτητα προς την γραμμή της μεγαλύτερης περιστροφής της Γης: Στον ισημερινό. Όταν συνέβη  μια τέτοια μετατόπιση πόλων, το μεγαλύτερο ποσοστό  των  έμβιων  όντων   καταστράφηκε, συμπεριλαμβανομένων και των ασήμαντων προσπαθειών του ανθρώπου να αναπτύξει πολιτισμό.

Ο Χάπγκουντ απέδειξε ότι οι σημερινοί παγετώνες της Ανταρκτικής είναι απλώς οι τελευταίοι πολλών χιλιάδων οι οποίοι υπήρξαν στο παρελθόν. 

Γεωλογικές καταγραφές αποκαλύπτουν ότι αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίοι μιας σειράς αστραφτερών δολοφόνων των γήινων μορφών ζωής.

Όπως εξήγησα και στο βιβλίο μου "5/5/2000 Ice: The Ultimate Disaster", o κύκλος του σχηματισμού των πάγων και η μετατόπιση του φλοιού θα συνεχίσουν να επανεμφανίζονται γιατί το περισσότερο χιόνι που πέφτει στις περιοχές των πόλων δεν λιώνει η θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ χαμηλή.

Αντίθετα αποθηκεύεται, και μετατρέπεται σε παγετώνα. Καθώς αυτό συνεχίζεται για χιλιάδες χρόνια, η μάζα του πάγου αυξάνεται μέχρι να συμβεί μια απότομη περιστροφή του πλανήτη. Τότε η Γη μετατοπίζεται πάνω στους άξονες της, προκαλώντας σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις καιπαλιρροιακά κύματα σχεδόν απίστευτης έκτασης και έντασης, καθώς ανακατατάσσονται ολόκληρες ήπειροι και θαλάσσιες περιοχές. Και τότε, ο πάγος αρχίζει ξανά να συσσωρεύεται. Αυτή τη φορά στις νέες πολικές περιοχές.
Ο ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΚΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΠΓΚΟΥΝΤ


Αφού διατύπωσε την θεωρία του, ο Χάπγκουντ ζήτησε την γνώμη και την συμβουλή του μεγάλου επιστήμονα, του Αλμπερτ Αϊνστάιν.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Είναι ξεκάθαρο ότι μονάχα λίγοι επιζήσαντες - όσοι θα βρίσκονταν στο διάστημα, ή ένας-δυο στα "αξονικά σημεία" του Χάπγκουντ - θα
παρέμεναν ζωντανοί για να αντιμετωπίσουν τις κλιματολογικές αλλαγές που θα είχαν προκύψει.

Ο κόσμος τους άλλαξε από Εύκρατη ζώνη σε Κατεψυγμένη
ζώνη. Εκατομμύρια ζώων (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) μετακινήθηκαν ξαφνικά από ένα εύκρατο κλίμα σε ένα κλίμα με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Ο Αϊνστάιν έγραψε:

"Παίρνω συχνά επιστολές από ανθρώπους που θέλουν να τους πω τη γνώμη μου και να τους συμβουλεύσω, πάνω στις αδημοσίευτες ιδέες τους. Δεν χρειάζεται να πω ότι πολύ σπάνια αυτές οι ιδέες διακρίνονται -για την επιστημονική εγκυρότητα τους. Όμως, οι πρώτες επιστολές που έλαβα από τον κύριο Χάπγκουντ με συντάραξαν. Οι ιδέες του είναι αυθεντικές, απλές και - εάν συνεχίσουν να αποδεικνύονται έγκυρες - έχουν τεράστια σημασία για την ερμηνεία οποιουδήποτε φαινομένου έχει λάβει χώρα στην επιφάνεια της Γης.

Πολλά σημαντικά εμπειρικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι, σε κάθε σημείο της επιφάνειας της Γης, το οποίο εξετάστηκε προσεκτικά, έχουν συμβεί πολλές κλιματολογικές αλλαγές, με (φαινομενικά) ιδιαίτερα απότομο τρόπο. Αυτό, σύμφωνα με τον Χάπγκουντ , μπορεί να εξηγηθεί εάν ο σχεδόν στερεός εξωτερικός φλοιός της Γης υφίσταται, από καιρό σε καιρό, εκτεταμένη μετατόπιση πάνω από τα παχύρρευστα, εύκαμπτα και πιθανότατα υγρά, εσωτερικά στρώματα.

Τέτοιες μετατοπίσεις μπορούν να συμβούν σαν συνέπεια των συγκριτικά ανεπαίσθητων δυνάμεων που ασκούνται στον φλοιό, και προέρχονται από την στροφορμή της Γης, η οποία στη συνέχεια τείνει να αλλοιώσει τον άξονα περιστροφής του φλοιού της.

Στις πολικές περιοχές υπάρχει μια συνεχής απόθεση πάγου, ο οποίος δεν κατανέμεται συμμετρικά γύρω από τον πόλο. Η περιστροφή της Γης επιδρά πάνω σε αυτές τις ασύμμετρα τοποθετημένες μάζες, δημιουργώντας μια φυγόκεντρη στροφορμή η οποία μεταδίδεται στον στερεό φλοιό της Γης. Η συνεχώς αυξανόμενη φυγόκεντρος στροφορμή η οποία δημιουργείται με αυτό τον τρόπο, όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο, θα δημιουργήσει μια μετακίνηση του φλοιού της Γης πάνω από το υπόλοιπο σώμα του πλανήτη και αυτό θα μετατοπίσει τις πολικές περιοχές προς τον ισημερινό".

ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ


Όπως παρατήρησε και ο Δρ. Αϊνστάιν, "σε κάθε σημείο της επιφάνειας της Γης, το οποίο εξετάστηκε προσεκτικά, έχουν συμβεί πολλές κλιματολογικές αλλαγές, με (φαινομενικά) ιδιαίτερα απότομο τρόπο". 

Αξίζει να εξετάσουμε ορισμένα από αυτά τα σημεία για να καταλάβουμε καλύτερα τι σημαίνει και τι περιλαμβάνει μια αιφνίδια κλιματολογική αλλαγή. Σε πολλά σημεία, το έδαφος της Αλάσκα είναι γεμάτο με κόκαλα και συντρίμμια - σε τεράστιες ποσότητες. Τα κόκαλα μαμούθ, μαστόδοντων, διαφόρων ειδών βισόνων, αλόγων, λύκων, αρκούδων και λιονταριών διηγούνται την ιστορία μιας πλούσιας πανίδας. Το έδαφος της Αλάσκα είναι σαν μια λεπτή σκουρόγκριζη άμμος. Μέσα σε αυτό το περίβλημα, τελείως παγωμένα, βρίσκονται τα παραμορφωμένα κομμάτια ζώων και δέντρων, ανακατωμένα με κρυστάλλους πάγου και στρώματα τύρφης και βρύων. 

Μοιάζει σαν - εν μέσω μιας κατακλυσμικής καταστροφής πριν από 10.000 χρόνια - ολόκληρος ο κόσμος των ζώων, των φυτών και των ανθρώπων της Αλάσκα, να πάγωσε ξαφνικά την ώρα που όλα βρίσκονταν σε κίνηση - λές και έπαιρναν μέρος σε μια αποτρόπαιη παντομίμα. Σε ολόκληρη την Αλάσκα, τα διαβρωτικά ρεύματα των ποταμών κατατρώνε πολλές παγωμένες χωμάτινες όχθες για να αποκαλύψουν αυτά τα κόκαλα και τους χαυλιόδοντες που προεξείχαν σε όλα τα επίπεδα. Ολόκληρα στρώματα χαλικιών στους ποταμούς σχηματίστηκαν από τα ανακατωμένα κομμάτια των υπολειμμάτων των ζώων.

Η Πλειστόκαινος περίοδος τελείωσε μέσα σε ένα κρεσέντο θανάτου. Σίγουρα αυτή δεν θα μπορούσε να είναι η συνηθισμένη κατάληξη μιας αινιγματικής γεωλογικής περιόδου η οποία έσβησε σ' ένα εξ' ίσου αινιγματικό τέλος: Το τέλος ήταν μια σκέτη καταστροφή, και άγγιξε τα πάντα. Ο ερευνητής συγκλονίζεται όταν μελετά αυτούς τους θανάτους και τις κολοσσιαίες διαστάσεις της καταστροφής.

Θεωρείται, ότι κατά την διάρκεια της τελευταίας μετατόπισης του φλοιού της Γης, η Αλάσκα αλλά και ολόκληρη η Βόρεια και η Νότια Αμερική μετακινήθηκαν νότια, στις θέσεις που βρίσκονται σήμερα. Τα πειστήρια του "γεωλογικού εγκλήματος" μπορούν να ανακαλυφθούν παντού. Κόκαλα ξασπρισμένα στην άμμο της Φλόριντα και στα χαλίκια του Νιου Τζέρσι, κόκαλα που μαραίνονται στα ξερά εδάφη του Τέξας και προεξέχουν από τις γλοιώδεις λάσπες των τάφρων με την πίσσα του Γουίλσάϊρ Μπούλεβαρντ (Wilshire Boulevard) στο Λος Άντζελες. Χιλιάδες ακόμα μπορούν να βρεθούν στο Μεξικό, στην Κεντρική και την Νότια Αμερική. Τα πτώματα των θυμάτων υπάρχουν παντού, σαν μια μαρτυρία του θανάτου.

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ


Ίσως κάποιος να σκεφτεί ότι πολλά από αυτά τα τεράστια ζώα, πέθαναν από φυσικά αίτια- δηλαδή ότι τα υπολείμματα στα στρώματα της Πλειστόκαινης Περιόδου στις ηπείρους, αντιπροσωπεύουν φυσιολογικούς θανάτους, στο τέλος του συνηθισμένου κύκλου ζωής. 

Όμως, όπου μπορούμε να μελετήσουμε αυτά τα ζώα - όπως στους μεγάλους λάκκους με τα κοκάλα στη Νεμπράσκα - σε ορισμένα σημεία ανακαλύψαμε κυριολεκτικά χιλιάδες απομεινάρια μπλεγμένα μεταξύ τους, φαινομενικάσυντετριμμένα από μια φοβερή δύναμη. Εκατομμύρια ανθρώπων και ζώων σκοτώθηκαν πάνω στην ακμή τους. Αυτό που διαφαίνεται είναι μια εικόνα γρήγορης εξαφάνισης,σαν να αναποδογύρισε η Γη.
(Σημείωση Επιστήμης: Συνδέστε το ότι "αναποδογύρισε η Γη με το βίντεο - προειδοποίηση της FEMA για επικείμενες καταστροφές. Δείτε το βίντεοεδω)

Οι αποδείξεις της βιαιότητας είναι εμφανείς. Τεράστια μαμούθ, όπως και βίσονες, φαίνονται σαν να έγιναν κομμάτια, να ανακατεύτηκαν και μετά να σκορπίστηκαν στο χώρο, σε τόσο πολλά κομμάτια λές και αυτό το έκανε ένα κοσμικό χέρι σε συμπαντική κλίμακα. 

Σε ένα σημείο βρήκαμε το μπροστινό πόδι και τον ώμο ενός μαμούθ, με κομμάτια σάρκας, νυχιών και γούνας κολλημένα ακόμα στα μαυρισμένα κοκάλα. Κοντά βρίσκεται ο λαιμός και ο σκελετός ενός βίσονα, με το κεφάλι του ξεριζωμένο, σπόνδυλους με κολλημένους τένοντες και συνδέσμους και τον κεράτιο χιτώνα ανέπαφο. Δίπλα είδαμε το αξιοθρήνητο θέαμα ενός συντετριμμένου χεριού ενός παιδιού. Δεν υπήρχαν σημάδια ότι αυτό προκλήθηκε α πό μαχαίρι ή κάποιο άλλο κοφτερό όργανο- απλά τα κομμάτια του ξεσκίστηκαν.
ΘΑΑΑΣΣΙΑ ΖΩΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ


Στην Νότια Αμερική βλέπουμε την αναστάτωση μισής ηπείρου στην οποία τα εκατομμύρια των θανάτων ήταν αποτέλεσμα σφοδρών ηφαιστειακών εκρήξεων και εκτεταμένων πλημμύρων.

Εκεί, στην καρδιά των Άνδεων, σε μέσο υψόμετρο 4 χιλιομέτρων, εκτείνεται η Μεσέτα (Meseta) ή Αλτιπλάνο (Altiplano) - το υψηλότερο λιμναίο λεκανοπέδιο στον κόσμο, στο έδαφος του οποίου υπάρχει μια σειρά από αξιοθαύμαστες λίμνες.

Η μεγαλύτερη από αυτές, η λίμνη Τιτικάκα είναι περιτριγυρισμένη από αρχαία λιμάνια και συντηρεί το μοναδικό γνωστό είδος ιππόκαμπου που ζεί σε γλυκά νερά.

Η λίμνη Τιτικάκα


Ο ιππόκαμπος, είναι τυπικά ένα πλάσμα της θάλασσας και, μαζί με ορισμένα άλλα θαλάσσια είδη, επέζησε από μια εποχή όπου η λίμνη συνδεόταν απευθείας με τον ωκεανό, ο οποίος τώρα βρίσκεται 4 χιλιόμετρα πιο κάτω. (Ενώ κολυμπούσε στην λίμνη Νικαράγουα, ο συγγραφέας παρ' ολίγον να κατασπαραχθεί από καρχαρίες, οι οποίοι από πολύ παλιά, προσαρμόστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο στο γλυκό νερό, από τότε που η λίμνη αποκόπηκε από τον ωκεανό).

Οι εκτεταμένες ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες διακρίνονται στην Νότια και Κεντρική Αμερική, φαίνεται επίσης ότι έχουν συμβεί και στην Αλάσκα.

Ο  Φρανκ Χίμπεν  (Frank  C. Hibben) στο βιβλίο του "The Lost Americans",  περιγράφει τους  μαζικούς  τάφους_που βρέθηκαν: "Υπάρχουν στρώματα ηφαιστειακής  στάχτης  διασκορπισμένα στα βάθη της λάσπης και ορισμένες   φορές   ανάμεσα   και στους σωρούς από κοκάλα και χαυλιόδοντες,. (Υπήρξαν) ηφαιστειακές  εκρήξεις  τρομακτικών  διαστάσεων (και) βίαιες ατμοσφαιρικές διαταραχές άνευ προηγουμένου".

Τέτοιες εκρήξεις, σε τόσο μεγάλη κλίμακα, θα ήταν το επακόλουθο οποιασδήποτε μετατόπισης του φλοιού της Γης.

ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ


Είναι λογικό ότι, καθώς η μία πλευρά του φλοιού μετατοπίστηκε προς τον νότο, η άλλη πλευρά της υδρογείου θα μετατοπίστηκε προς τον βορρά. Υπάρχουν αποδείξεις ότι οι περιοχές που σήμερα είναι κρύες ήταν κάποτε ζεστές και ότι οι ζεστές περιοχές του σήμερα κάποτε ήταν κρύες;

Απ' ότι φαίνεται, δεν δυσκολευόμαστε να ανακαλύψουμε αποδείξεις που δείχνουν ότι το κλίμα της ανατολικής Σιβηρίας, κάποτε ήταν πιο ζεστό. Μια εξέταση των καλά διατηρημένων σωμάτων των μαμούθ που ανακαλύφθηκαν παγωμένα στην Σιβηρία μας προσφέρει ορισμένα αξιοσημείωτα στοιχεία:

1)  Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δεν είναι αλήθεια ότιτα μαμούθ ήταν προσαρμοσμένα σε πολύ κρύα κλίματα.

2)  Ο αριθμός των παγωμένων μαμούθ αυξάνεται όσο κατευθυνόμαστε προς Βορρά, και είναι σχεδόν αναρίθμητα στις Νέες Σιβηρικές Νήσους οι οποίες εκτείνονται μεταξύ των αρκτικών συνόρων της Σιβηρίας και του Βόρειου Πόλου.

3)  Το ελεφαντόδοντο καταστρέφεται εύκολα από την έκθεση του στις καιρικές συνθήκες, όμως, αμέτρητα ζευγάρια χαυλιόδοντων έχουν διατηρηθεί σε κατάσταση αρκετά καλή για να χρησιμοποιηθούν στο εμπόριο επεξεργασίας εβένου.

4)  Μαζί με τα πτώματα των μαμούθ υπάρχουν και πτώματα πολλών άλλων ειδών ζώων.

5) Τα σώματα πολλών μαμούθ και ορισμένων άλλων ζώων έχουν διατηρηθεί τόσο καλά στο παγωμένο έδαφος που,ακόμα και σήμερα, είναι φαγώσιμα.

Ο Γάλλος ζωολόγος και δερματολόγος Χ. Νοβίλ (Η. Neuvilie) έκανε μια συγκριτική μικροσκοπική εξέταση τμημάτων δέρματος των μαμούθ και δέρματος από έναν ινδικό ελέφαντα, αποκαλύπτοντας ότι το πάχος και η κατασκευή τους είναι πανομοιότυπη. Δεν έμοιαζαν απλώς, ήταν ακριβώς τα ίδια. Κατόπιν απέδειξε ότι ή έλλειψη αδένων έκκρισης λαδιού, στο δέρμα και των δύο ζώων, έκανε το τρίχωμα τους λιγότερο ανθεκτικό στο κρύο και την υγρασία, από αυτό των συνηθισμένων θηλαστικών. Με άλλα λόγια, το τρίχωμα των μαμούθ ήταν ελάχιστα προσαρμοσμένο στο κρύο.    
                        
Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι τεράστιες σιβηρικές πεδιάδες (ένα από τα πιο κρύα σημεία της γης) συντηρούσαν εκατομμύρια μαμούθ, μαζί με έναν τεράστιο αριθμό από ρινόκερους, αντιλόπες, άλογα, βίσονες, μαχαιρόδοντα αιλουροειδή και άλλα ζώα.

Ίσως να ήταν η γνώση αυτών των συνθηκών που προκάλεσαν τον Σερ Τσαρλς Λάιελ (Sir Charles Lyell) τον μεγάλο θεμελιωτή της σύγχρονης γεωλογίας να παρατηρήσει  ότι  θα ήταν αδύνατον να επιζήσουν κοπάδια μαμούθ και ρινόκερων, όλο τον χρόνο, ακόμα και στα πιο νότια μέρη της Σιβηρίας.

Πολλά από  τα  μαμούθ  που  έχουν  ανακαλυφθεί παγωμένα  είχαν περισσότερο από 20 κιλά οργανικής ύλης, κατά μεγάλο ποσοστό αχώνευτης και αξιοθαύμαστα καλοδιατηρημένης στα δόντια και στο στομάχι τους - το τελευταίο τους γεύμα. Αποδείχθηκε ότι η βλάστηση ήταν ώριμα φρούτα από βρύα, χόρτα και άλλα φυτά. Αυτό αποδεικνύει ότι τα μαμούθ πέθαναν κατά την διάρκεια του δεύτερου μισού του Ιουλίου, ή στις αργές Αυγούστου. Τα περισσότερα ζώα ή ταν παχιά, γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί υπήρχαν άφθονα αποθέματα τροφής.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι τεράστιες σιβηρικές πεδιάδες συντηρούσαν εκατομμύρια μαμούθ, μαζί με έναν τεράστιο αριθμό από ρινόκερους, αντιλόπες, άλογα, μαχαιρόδοντα αιλουροειδή και άλλα ζώα.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 
ΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΘΑΛΕΡΟ ΚΑΙ ΕΥΦΟΡΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ


Ενώ, από την μια μεριά, είναι ξεκάθαρο ότι το έδαφος στο οποίο ανακαλύπτονται τα οστά είχε παγώσει από τη στιγμή που καταπλακώθηκαν τα σώματα, το έδαφος, θα πρέπει προηγουμένως να ήταν μαλακό και όχι παγωμένο. Δεν μπορείς να βάλεις συμπαγή σάρκα σε παγωμένη γη.

Και, ακόμα πιο βόρεια, στις Νέες Σιβηρικές Νήσους, ο εξερευνητής των πόλων Μπάρον Τολ (Baron Toll) ανακάλυψε τα υπολείμματα μιας μαχαιρόδους τίγρης και ένα οπωροφόρο δέντρο το οποίο, όρθιο, είχε ύψος σχεδόν 30 μέτρα. 

Το δέντρο ήταν πολύ καλά διατηρημένο μέσα στον παγετώνα και ο Τολ ανέφερε ότι στα κλαδιά του ήταν ακόμα κολλημένα πράσινα φύλα και ώριμα φρούτα. Κι όμως, αυτή την στιγμή, το μοναδικό δέντρο που φυτρώνει σε αυτή την περιοχή είναι μια ιτιά η οποία φτάνει τα 2.5 εκατοστά σε ύψος. Είναι προφανές ότι περίπου 10.000 χρόνια πριν, σ' αυτά τα νησιά που σήμερα είναι αφιλόξενα, υπήρχε ένα πλούσιο δάσος.

Οπότε, η εικόνα που έχουμε, είναι αυτή μιας περιοχής της επιφάνειας της Γης καλυμμένης με πράσινη βλάστηση, με μια πληθώρα ζώων τα οποία τρέφονταν με ώριμους σπόρους, καμπανούλες (φυτά γένους ranunculus), ώριμα φρούτα, βρύα, χόρτα και άλλα φυτά, στην μέση του καλοκαιριού - μια πανέμορφη ποιμενική σκηνή.

Όμως, η γη στην οποία υπήρχε αυτή η βουκολική εικόνα δεν θα μπορούσε να είναι εκεί που βρίσκεται σήμερα. Θα πρέπει να ήταν πιο νότια, στην Εύκρατη Ζώνη της Γης. Κατά την διάρκεια της τελευταίας μετατόπισης των πόλων, καθώς η Βόρεια, η Κεντρική και η Νότια Αμερική άρχιζαν να μετακινούνται νότια, η γη που είναι σήμερα η Σιβηρία θα μετακινείτο βόρεια. 

Και προφανώς μετακινήθηκε τόσο απότομα που διέκοψε την ειρηνική βοσκή των ζώων. Ο κόσμος τους άλλαξε από Εύκρατη ζώνη σε Κατεψυγμένη ζώνη. Εκατομμύρια ζώων (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου) μετακινήθηκαν ξαφνικά από ένα εύκρατο κλίμα σε ένα κλίμα με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. 

Οτιδήποτε δεν διαλύθηκε εντελώς, φαίνεται να κόλλησε στο έδαφος και να πάγωσε αμέσως, για να περιμένει να ανακαλυφθεί χιλιάδες χρόνια αργότερα. Αυτοί ήταν οι παγωμένοι μάρτυρες που μετέφεραν στους αιώνες την σιωπηλή κατάθεση της απόλυτης καταστροφής.

Θα πρέπει να επαναλάβω ότι η μετατόπιση αυτή ήταν,  κατά τα φαινόμενα,  μια ξαφνική  και γρήγορη μετατόπιση του φλοιού της Γης. Μέρος αυτής της απόδειξης περιστρέφεται  γύρω  από  την κατάσταση  των  παγωμένων  ζωϊκών υπολειμμάτων. Φαίνεται ότι για τη συντήρηση κρέατος με την κατάψυξη του απαιτείται  η ύπαρξη ορισμένων   ιδιαίτερων   συνθηκών.

Ο Χέρμπερτ Χάρις (Herbert Harris) σε ένα άρθρο του στο Σάιενς Ντάιτζεστ (Science Digest) έγραψε:

"Αυτό που απέδειξε ο Κλάρενς Μπέρντσαϊ (Clarence Birdseye) ήταν ότι όσο πιο γρήγορα μπορούν να καταψυχθούν τα τρόφιμα στην κατάψυξη των - 40 βαθμών Κελσίου, τόσο μικρότερη πιθανότητα υπάρχει να δημιουργηθούν οι μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου που καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες και τους ιστούς, αφήνοντας ανοίγματα από τα οποία διαρρέουν οι φυσικοί χυμοί, οι θρεπτικές ουσίες και η γεύση τους... "Πάρτε για παράδειγμα τα εντόσθια των πουλερικών" εξηγεί ένας μηχανικός του Μπέρντσαϊ. "Μπορούν να διατηρηθούν για οκτώ μήνες στους 10 βαθμούς υπό το μηδέν, αλλά αποσυντίθενται σε τέσσερις εβδομάδες αν προσπαθήσει κάποιος να τα διατηρήσει σε υψηλότερη (έστω και κατά ένα βαθμό Κελσίου) θερμοκρασία. Ή τον αστακό. Διατηρείται 24 μήνες στους 10 βαθμούς υπό το μηδέν, αλλά λιγότερο από 20 μέρες σε οποιαδήποτε θερμοκρασία πάνω από αυτό...".

Υπό το φως αυτών των δηλώσεων, η περιγραφή του παγωμένου κρέατος των μαμούθ από τον Φ. Φ. Χερτζ (F. F. Herz) είναι πολύ διαφωτιστική. Ο Μπάσετ Ντίγκμπι (Bassett Digby) στο βιβλίο του για τα μαμούθ, επανέλαβε κατά λέξη τα λόγια του Χερτζ: 

"... Η σάρκα είναι ινώδης και με καλή αναλογία λίπους - κρέατος. Μοιάζει τόσο φρέσκο όσο και το καλά κατεψυγμένο μοσχάρι". 

Και είναι κρέας το οποίο ήταν κατεψυγμένο για χιλιάδες χρόνια! Έχει αναφερθεί ότι ορισμένοι  άνθρωποι αρρώστησαν τρώγοντας αυτό το κρέας από  μαμούθ, αλλά τουλάχιστον ορισμένες φορές είναι φαγώσιμο και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Επίσης, ο Τζόζεφ Μπαρνς (Joseph Barnes) πρώην ανταποκριτής της εφημερίδας Νιου Γιορκ Χέραλντ Τρίμπιουν (New York Herald Tribune),σχολίασε την υπέροχη γεύση του κρέατος από μαμούθ που του σέρβιραν στο δείπνο της Ακαδημίας Επιστημών στην Μόσχα την δεκαετία του 1930.

Ο Μπέρντσαϊ απέδειξε ότι για να παραμείνει σε κατά σταση ώστε να είναι φαγώσιμο, το κρέας πρέπει να διατηρηθεί σε μεγάλη κατάψυξη - όχι απλώς παγωμένο, αλλά σε μια θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη από αυτή του σημείου πήξης. Η έρευνα του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτά τα μαμούθ, που την μια στιγμή έτρωγαν τα φρούτα του μεσοκαλόκαιρου, ξαφνικά πάγωσαν και διατηρήθηκαν σε θερμοκρασίες πολύ χαμηλότερες από εκείνες του σημείου πήξης για χιλιάδες χρόνια.
ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΑ


Εκατομμύρια   άλλων   ζώων, όπως  αυτά  που  βρίσκονταν στην άλλη πλευρά της υδρογείου, εκτέθηκαν στις αναταράξεις της μετατόπισης του φλοιού. 

Αυτές οι αναταραχές των   κλιματολογικών  συνθηκών  εξηγούν, το γεγονός  ότι έχουν  ανακαλυφθεί ελάχιστα αρτιμελή σώματα. Τα υπολείμματα των αμέτρητων πτωμάτων είναι  απλώς  σκόρπια  κοκάλα  σε στοίβες,  μαζί με τεράστιους όγκους παγωμένων δέντρων. Αυτά, όπως και τα αντίστοιχα ευρήματα στην Αμερική, υποδηλώνουν μια βίαιη ατμόσφαιρα θανάτου που χτύπησε τις απέραντες εκτάσεις της ερημωμένης τούνδρας. Ο Χάπγκουντ σημειώνει:

Μου φαίνεται ότι το σύνολο των στοιχείων από τα υπολείμματα των ζώων και των φυτών της Σιβηρικής τούνδρας, ερμηνευμένα υπό το φως των ευρημάτων στην Βόρεια Αμερική, επιβεβαιώνει επαρκώς το συμπέρασμα ότι υπήρξε μια μετατόπιση της Σιβηρίας προς τον Βορρά, με την μετατόπιση της Βόρειας Αμερικής προς τον Νότο, γύρω στα τέλη της επογής των παγετώνων της Βορείου Αμερικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Ρίτσαρντ Νουν είναι ο συγγραφέας του "5/5/2000 Ice: The Ultimate Disaster" (5/5/2000: Πάγος, Η Απόλυτη Καταστροφή), που εκδόθηκε το 1986 από την Harmony Books, τμήμα της Crown Publishers, Νέα Υόρκη.

Πηγή: Περιοδικό Nexus Ιούλιος 1998
ελεύθερη επιστήμη
ΠΗΓΗ

thesecretrealtruth
http://www.katohika.gr
 
http://greekvoices.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters