Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η μεγάλη Αλβανία ετοιμάζεται, αλλα ουδείς Έλληνας εκτός ελαχίστων γνωρίζει !

ΣΗΜ: Θα ήθελα πριν ακολουθήσει το κείμενο σχετικά με την ‘παιδεία’ των Αλβανών, να σας ενημερώσω ότι οποιοσδήποτε Αλβανός εντός του ελλαδικού χώρου γνωρίζει, την επεκτατική πολιτική της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδας, το εγχείρημα που ετοιμάζεται, ‘Μεγάλη Αλβανία’ με το πράσινο φως της ‘τριπλής συμμαχίας*’, καθώς και τι θα διεκδικεί κάθε Αλβανός σε περίπτωση ενός ανορθοδόξου πολέμου, εντός του ελλαδικού χώρου. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από προσωπική μελέτη του θεματος.

Σε μία ταραγμένη για τον πλανήτη περίοδο, η αλβανική κυβέρνηση, έχει προχωρήσει σε μία κίνηση η οποία το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τα συναισθήματα μίσους και φανατισμού, αλλά το κυριότερο είναι ότι προωθεί μια πλαστογραφημένη ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα.

Οι Αλβανοί μαθητές, μέσα από τα νέα σχολικά βιβλία, μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας». Όπως είναι φυσικό, από την στιγμή που το βιβλίο είναι δομημένο στη λογική της «Μεγάλης Αλβανίας», διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά». 

Σύμφωνα με τα όσα διδάσκουν τους νεαρούς μαθητές, έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, η οποία όπως είναι σε όλους γνωστό, ήταν η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πίστεψαν ότι πρόκειται για φάρσα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όλα αυτά τυπώθηκαν και βρίσκονται φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας.
Με βάση το νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και την γεωγραφία γειτονικών τους περιοχών που σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς.
Σύμφωνα με το βιβλίο δεν είναι λίγες οι «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται, το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Πιο συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών.
Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».

 Και η ιστορία δεν τελειώνει εκεί. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» η οποία αποσκοπούσε στον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί.
Παράλληλα ο χάρτης της «Μεγάλης Αλβανίας» ο οποίος περιλαμβάνει και τις υπόλοιπες «αλβανικές περιοχές», αποτελεί το εξώφυλλο του βιβλίου, αλλά και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα: «Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».

*ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
 
 
 
 
 
 http://greeknation.blogspot.com/2011/09/blog-post_5458.html

Aποκαλυπτικά στοιχεία των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών για το HAARP!

Μετά τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον συσχετισμό του HAARP με τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία...έρχονται και νέα στοιχεία ακόμη πιο συνταρακτικά...
Για αρκετά χρόνια, τέσσερις τουλάχιστον Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ρωσίας παρακολουθούν από κοντά τις δραστηριότητες και εξελίξεις των οπλικών συστημάτων του HAARP, υποβάλλοντας τις αναφορές τους στον πρωθυπουργό Πούτιν. Πρόκειται για την Υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού (GRU), το....
Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB), την Υπηρεσία Πληροφοριών των Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (VKS) και την Υπηρεσία Πληροφοριών του Βορείου Στόλου.
Τα στοιχεία των αναφορών που έχουν γίνει γνωστά είναι αποκαλυπτικά και άκρως ανησυχητικά.
Τις ανησυχίες αυτές φαίνεται να συμμερίζεται απόλυτα τόσο ο πολιτικός κόσμος της χώρας, όσο και ο δρ. Areshev, ο οποίος γράφει: "Το Ρωσικό Κοινοβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για το πρόγραμμα των ΗΠΑ να εξελίξουν εντελώς νέους ποιοτικά τύπους όπλων. Στα πλαίσια του προγράμματος HAARP δημιουργήθηκαν νέα, συνθετικά γεωφυσικά όπλα που μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα στη Γη μέσω υψηλών συχνοτήτων ραδιοκυμάτων.
Η σημασία αυτού του νέου, ποιοτικού άλματος μπορεί να συγκριθεί με τη μετάβαση από το ψυχρό ατσάλι στα πυροβόλα όπλα και από τα συμβατικά όπλα στα πυρηνικά.Αυτός ο νέος τύπος όπλων διαφέρει από τους προηγούμενους στο ότι ολόκληρη η Γη, το περιβάλλον της και το εσωτερικό της έγινε μονομιάς αντικείμενο άμεσων επιρροών και παρεμβάσεων."


http://logioshermes.blogspot.com

Γιατί ο Παπανδρέου βυθίζει την ελληνική ναυτιλία

nayagio

Λένε ότι κάτι που πάει καλά όχι μόνο δεν το αλλάζουμε αλλά δεν το πειράζουμε καθόλου. Πόσο μάλλον δεν αγγίζουμε οτιδήποτε πάει όχι μόνο άριστα αλλά άριστα με τόνο.

Και η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία είναι η μόνη Ελληνική δραστηριότητα που όχι μόνο πάει άριστα και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και η μόνη δραστηριότητα που μας κάνει υπερήφανους τα τελευταία 50 χρόνια αφού το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει δώσει στη χώρα μας την παγκόσμια πρωτιά στο δυσκολότερο και πιο ανταγωνιστικό πεδίο οικονομικής δράσης. Τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές.  

Και αυτή η μεγάλη επιτυχία της χώρας μας είναι η μοναδική αφού σε όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας η Ελλάδα είναι γνωστή για την παταγώδη αποτυχία της.
Είμαστε από τις χειρότερες οικονομίες του κόσμου. Τις πιο αναποτελεσματικές. Τις πιο αντιπαραγωγικές. Τις μη ανταγωνιστικές. Τις πιο διεφθαρμένες. Τις πιο υπερχρεωμένες.
Σε όλους τους τομείς είμαστε τελευταίοι.
Εκτός από τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Δηλαδή την Παγκόσμια Ναυτιλία.
Όπου εκεί οι Έλληνες είμαστε πρώτοι. Η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου.
Και έρχεται η μέρα που αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου.
Και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να καταργήσει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και να σκορπίσει τις αρμοδιότητές του σε διάφορα υπουργεία.
Λες και η αναδημιουργία του άρρωστου Ελληνικού οικοδομήματος θα έπρεπε να ξεκινήσει από την καταστροφή του μοναδικού υγιούς κομματιού του!!!
Όμως η κατάργηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ξεσήκωσε όλο τον κόσμο (όχι μόνο τον ναυτιλιακό) με αποτέλεσμα ο Γιώργος Παπανδρέου μετά από τις πιέσεις να αναγκαστεί να το ξανασυστήσει για λίγο καιρό (διατηρώντας όμως τις υπηρεσίες του διασπασμένες).
Και με την πρώτη ευκαιρία στον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου ξανακαταργεί το ήδη ‘κουτσό’ υπουργείο. Με αποτέλεσμα σήμερα κύριες Ναυτιλιακές αρμοδιότητες να ανήκουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Λιμενικό κλπ) και άλλες στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Τελικό αποτέλεσμα;
Το μεγαλύτερο (και το μόνο) οικονομικό επίτευγμα της χώρας μας στο διεθνές στερέωμα να έχει κυβερνητική εκπροσώπηση κατώτερη από άλλους τομείς (υπουργεία) που μόνο ντροπή (διεθνή) προσφέρουν στη χώρα μας.
Ακόμα και το ίδιο το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού ο αναπληρωτής Υπουργός  Χάρης Παμπούκης (ο οποίος είχε αναλάβει τα θέματα ναυτιλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης) μη μπορώντας να αντέξει, αλλά και να εξηγήσει την αδικία που υφίσταται η Ελληνική Ναυτιλία διαφώνησε έντονα με τον Γιώργο Παπανδρέου για τη επιμονή του να μην υπάρχει Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αναγκάστηκε μάλιστα να υποβάλλει την παραίτηση του «ως αυτονόητη πράξη αξιοπρέπειας» τονίζοντας ότι η επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας είναι απαραίτητη γιατί «είναι θεσμικό εργαλείο του κράτους.»
Και το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται έτσι απαξιωτικά στο μεγάλο αυτό άθλο της χώρας μας;
Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει τη λειτουργία ενός ‘Θεσμικού Εργαλείου’;
Μήπως η απάντηση βρίσκεται σε αυτό που πολλοί τόσο στη Ναυτιλία όσο και στην άλλη Οικονομία συνηθίζουν να λένε ότι δηλαδή ο ‘Γιωργάκης’ δεν είναι μεγάλων διανοητικών ικανοτήτων και ότι τόσα καταλαβαίνει, τόσα κάνει;
Μακάρι να ήταν αυτό αλλά δυστυχώς δεν είναι.
Δεν είναι δυνατόν ένας ‘μέτριος’ άνθρωπος να έχει καταφέρει να γίνει ο πιο προβεβλημένος και πιο αξιοσέβαστος διεθνώς ηγέτης μας (στην σύγχρονη ιστορία της χώρας) και να ηγείται του Οργάνου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις συνεδριάσεις της οποίας έχει ‘από κάτω του’ 50 πρωθυπουργούς και άλλους τόσους αρχηγούς αξιωματικών αντιπολιτεύσεων. 
Άρα  η απάντηση βρίσκεται σε αυτό  που έμμεσα υπονόησε ο Χάρης  Παμπούκης:
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει ένα αυτόνομο Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επειδή ακριβώς δεν θέλει αυτό να λειτουργήσει ως ‘θεσμικό εργαλείο’.
Και όχι μόνο ως θεσμικό εργαλείο της Ελλάδας αλλά και ως θεσμικό εργαλείο της Ευρώπης.
Γιατί το Ελληνικό Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εκπροσωπώντας το 50% της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής δύναμης (τόσο δυνατή είναι η Ελληνική Ναυτιλία) είναι ουσιαστικά ένα Ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο.
 Ένα Ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο που πρέπει να έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου του Παγκόσμιου Θαλασσίου Εμπορίου.
Του ρυθμιστικού πλαισίου που σήμερα διαφεντεύεται  από τους Άγγλους και τους Αμερικάνους οι όποιοι όμως και οι δυο έχουν από τους μικρότερους στόλους του κόσμου και άρα θα έπρεπε να έχουν και μικρότερο λόγο στη διαμόρφωση του διεθνούς πλαισίου.
Η διατήρηση όμως της δύναμης των Αγγλοσαξόνων στις θάλασσες προϋποθέτει την κατά το δυνατόν μικρότερη ανάμιξη των πραγματικών θαλασσοκρατόρων Ελλήνων, άλλων Ευρωπαίων και Κινέζων. 
Και αυτό ακριβώς εξυπηρετεί ο κατακερματισμός του Ελληνικού (δηλαδή του Ευρωπαϊκού) Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Επτανήσιος
elora.gr
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/blog-post_7701.html

Πωλούνται μέσα σε 22 ημέρες: Ελ.Βενιζέλος, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ

- Το πρώτο «πακέτο» περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου «βγαίνει στο σφυρί»
- Θέλουν να μπουν στο ταμείο σχεδόν 5 δις. ευρώ έως το τέλος του χρόνου
- Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόϊκα


Νωρίτερα από ότι είχε αρχικά καθοριστεί προορίζονται για ..εκχώρηση το 21% του "Ελ. Βενιζέλος", το 35,5% των ΕΛΠΕ, κ.ά.

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων τα....

"ώριμα" στοιχεία μεταφέρονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και στη συνέχεια σταδιακά θα εντάσσονται σε αυτό και άλλα περιουσιακά στοιχεία για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πώλησής τους.

Το πρώτο κύμα ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνει:


Επέκταση της άδειας τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.
Επέκταση της παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα "Ελ. Βενιζέλος".
Ανανέωση των αδειών κινητής τηλεφωνίας.
Πώληση του 55% της ΔΕΠΑ.
Διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ.
Διάθεση αδειών για τυχερά παίγνια.

Την πρώτη ομάδα ακινήτων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και μπορούν να πωληθούν και να επανενοικιαστούν (sale and lease back) με πολύ σοβαρό δημοσιονομικό όφελος.

Πρόκειται για ακίνητα στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, τα οποία αφού πωληθούν θα ενοικιαστούν από τον νέο ιδιοκτήτη στο Δημόσιο.

Η τρόϊκα ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του Μνημονίου για έσοδα 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους (ήδη έχουν εισπραχθεί 400 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΟΤΕ), εκ των οποίων 1,3 δισ. θα πρέπει να εισρεύσει στα δημόσια ταμεία μέσα στον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια και από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι το τέλος του έτους προβλέπονται έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ύψους 3,3 δισ. ευρώ.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία –ακίνητα και μη- περνούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του δημοσίου με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων. 

πηγη
 
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/22.html

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο : Δεν συζητούν αν, αλλά πότε θα πτωχεύσει η Ελλάς.

Παρουσιάζουμε ενημερωτικό έγγραφο-έκθεση, της γενικής διευθύνσεως εσωτερικών πολιτικών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ( Ιούνιος 2011 ), στο οποίο αναλύονται τα σενάρια και οι επιπτώσεις από την πιθανολογουμένη χρεωκοπία της χώρας μας. Ενδιαφέρον είναι, ότι στην έκθεση δεν αμφισβητείται το εάν θα πτωχεύσουμε, αλλά το πότε θα συμβεί αυτό.

«…..και παρά την επιμονή των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου και του διευθυντικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και των πολιτικών προσώπων περί του αντιθέτου, είναι πιθανόν να χρεωκοπήσει (η Ελλάς ), πριν τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, το 2013.» Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι :


Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Η μετάθεση της αναδιαρθρώσεως του ελληνικού χρέους, έως ότου τεθεί σε ισχύ ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, το 2013, θα αύξανε τις πιθανότητες, ώστε να η αναδιάρθρωση να είναι ελεγχόμενη. Τι θα συμβεί όμως αν αυτή η λύση δεν είναι εφικτή;
Οι συνέπειες από μία πρόωρη χρεωκοπία της Ελλάδος, θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα
γίνει αυτή. Εάν η χρεωκοπία γίνει με συναινετικό τρόπο και τήρηση των κανόνων, και εάν οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειαστεί να καταγράψουν αμέσως τις ζημίες τους, η Ελλάς θα μπορούσε να βρεθεί περίπου στην ίδια θέση με μια χώρα που δεν έχει χρεωκοπήσει.


Το άμεσο νομισματικό κόστος για το ευρωσύστημα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, από την πρόωρη χρεωκοπία της Ελλάδος, δεν θα είναι μεγάλο. Υπάρχει όμως αμφιβολία για τις επιπτώσεις στην ευρωζώνη, αφού αυτές θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που θα γίνει η διαχείριση της χρεωκοπίας.
Αυτό που κινεί υποψίες, είναι μια υποσημείωση, στην οποία αναφέρονται επί λέξει τα ακόλουθα: «Η Ελλάς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, αλλά οι υπεύθυνοι του ευρωπαϊκού συστήματος, μπορούν να της κάνουν την ζωή δύσκολη και μόνη της η χώρα, να αποφασίσει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Σε μια τέτοια περίπτωση, η συναινετική έξοδος από την ευρωζώνη, θα σήμαινε και την αποχώρηση της Ελλάδος από την ευρωπαϊκή ένωση.»Το στοιχείο αυτό που ως λύση «προτείνεται», όχι από «άσχετους» ἤ κινδυνολογούντες, αλλά από συμβούλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες εξελίξεις, τους όρους και «εκβιασμούς», σχετικώς την λήψη του δανείου, που σε κάθε δόση γίνονται κάθε φορά και περισσότερο αυστηροί και δυσβάστακτοι.
Α.Α.
Διαβάστε ΕΔΩ την έκθεση.


http://filotimia.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_7349.html

ΤΣΑΜΗΔΕΣ – ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ


ΤΣΑΜΗΔΕΣ – ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

Μια καλοστημένη παγίδα για τους Τσάμηδες. Εθνική συμφορά ετοιμάζουν οι μογγολοτουρκόγυφτοι με την καθοδήγηση των γνωστών «συναγωγών διαβολής» του Ελληνικού Έθνους. Η δήλωση εκπροσώπου του ελλαδιστάν ότι, «σε περίπτωση ενόπλων εχθροπραξιών στην αλβανία δεν θα αναμειχθούμε», ενώ πρόκειται για ελληνική περιοχή όπου ακόμη ζουν Έλληνες, καθιστά αυτονόητο το «μακελειό» που μεθοδεύουν. Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας. 

Το όνομα σαφώς προκύπτει από τον ποταμό Θύαμη, όνομα αρχαιότατο, που σήμερα μετονομάζεται για να χαθούν ίχνη της ιστορίας μας. Το δε (θ) χρησιμοποιείται ως (τ) δασυνόμενο (π.χ. καθ' αντί κατ'). Η εκφρασμένη άποψη σε χριστιανικά βιβλία ότι, πρέπει να αποκαλούνται Σάμηδες διότι κατάγονται από τον Σαμ, υιό του Νώε, θεωρείται όλως ανεδαφική, αντιεπιστημονική και ύποπτη. Οι Θεσπρωτοί αναφέρονται ως ένα από τα πλέον αρχαία ελληνικά φύλα της ηπειρωτικής χώρας, ενώ η ευρύτερη παραποτάμια περιοχή όπου κατοικούν οι Θυάμηδες ή Τσιάμηδες - Τσάμηδες, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο έδαφος της κεντρικής Ηπείρου. 

Η άποψη ότι είναι διαφορετική η καταγωγή μεταξύ Τσαμαίων, Τσάμηδων ή Τσιάμηδων, δεν χρήζει σχολίων, παρ' όλο που το τοπωνύμιο εμφανίζεται και προσαρμοσμένο στους γνωστούς τύπους που υπάρχουν στα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Το πραγματικό επώνυμο που είχαν οι εκδιωχθέντες - πρόσφυγες Τσάμηδες, είτε το αποποιήθηκαν λόγω επικηρύξεώς των κατά τους διωγμούς των από τους τούρκους, είτε χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου με την γνωστή - συνήθη καταχώρηση στα ληξιαρχεία των κοινοτήτων ψευδωνύμου ή τοπωνυμίου που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι.

Το όνομα εμφανίζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, όπως Κόρινθο, Αργολίδα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Αιτωλοακαρνανία, Καστοριά κ.α., από τους μέτοικους Τσάμηδες.

Η βασική κοιτίδα βρίσκεται στις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, όπου ρέει ο ποταμός Θύαμης, ή νυν Καλαμάς, και εκβάλει λίγο πάνω από την Ηγουμενίτσα, ακριβώς απέναντι από την Κέρκυρα. Έχει τις πηγές του αρκετά ψηλά, κάπου πριν την Ζίτσα, ενώ κατά την διαδρομή του δέχεται τα νερά από παραποτάμους, όπως κοντά στην Μολοσσίδα, απ' όπου κατήγετο η μητέρα του Μέγα Αλέξανδρου. Αφού διαγράφει μεγάλη απόσταση με νότια κατεύθυνση, στην περιοχή της Παραμυθιάς διαγράφει μια κυκλική πορεία προς δυτικά και μετά βόρεια, κι έτσι σχηματίζει ίσως τον πιο έφορο και μεγάλο κάμπο της ηπείρου, όπου και αρκετοί βαλτότοποι, εξ ου και Τσαμουριά. Μετά από αυτήν την κυκλική διαδρομή (πάνω από το Σούλι), βρίσκει πέρασμα δυτικά προς την θάλασσα και εκεί σχηματίζει έναν άλλο κάμπο, καθώς και το δέλτα του Καλαμά. Ένεκα της μεγάλης και εφορώτατης περιοχής, απετέλεσε μήλον έριδος κατά την χριστιανο-οθωμανική κοινοπραξία, με αποτέλεσμα το ολοκαύτωμα των Τσάμηδων και τον βίαιο εξισλαμισμό τους, αφού τους έστησαν μια πανομοιότυπη παγίδα με εκείνη του Θεοδοσίου στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν πενήτα χιλιάδες Τσάμηδες δεν πρόλαβαν να φύγουν, και εν μιά νυκτί οι υπερήφανοι (ως επί τω πλείστον) Έλληνες Εθνικοί - Κλέφτες της Ηπείρου, ταπεινώθηκαν να προσκυνήσουν στο δόγματα των μωαμεθανών.

ΤΣΑΜΗΔΕΣ – ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

Όταν συνέλαβαν τον Κατσαντώνη, μετά από την γνωστή προδοσία των χριστιανών, επτά από τα παλλικάρια του που ήταν Τσάμηδες, έφυγαν με τις οικογένειές τους επικηρυγμένοι, γιατί τους κυνηγούσαν χριστιανοί και τούρκοι να τους σκοτώσουν, και έτσι σκόρπισαν σε νοτιώτερες περιοχές, (πιο συγκεκριμένα, Μεσολόγγι, Κόρινθο, Αρκαδία, Άργος, Μεσσηνία...)

Επί γερμανικού πολέμου, οι εβραίοι (π.χ. πατέρας του Σημίτη) και οι εγγλέζοι πράκτορες επίτροποι, (π.χ. Σκόμπυ) προώθησαν τους Τσάμηδες σε συνεργασία με τους Γερμανούς εναντίον των κομμουνιστών ανταρτών, για να μοιράσουν κόσμο σε αντίπαλα στρατόπεδα για τον εμφύλιο που είχαν προγραμματίσει τα ανθελληνικά ιερατεία της διαβολής. Εκ των υστέρων φάνηκε πως και οι δύο παρατάξεις χρηματοδοτήθηκαν από τους ίδιους φορείς, τους γνωστούς εβραίους τραπεζίτες της Αμερικής και της Ευρώπης, με ένα επί πλέον κίνητρο, να φτιάξουν το κράτος του Ισραήλ, όπως και έγινε μετά τον πόλεμο του '40. Ποίους να κατηγορήσουμε τώρα, μερικούς αμόρφωτους και κακοποιημένους χωριάτες που εξαναγκάστηκαν ή εξαπατήθηκαν και έγιναν μουσουλμάνοι, αντικομμουνιστές, ή μήπως τους εντοπίους συνεργάτες των ξένων μυστικών υπηρεσιών;

Πριν λίγους μήνες είχε δημοσιευθεί σε ημερήσια εφημερίδα ότι οι μυστικές υπηρεσίες της τουρκίας εκπαιδεύουν αλβανούς για να εμπλέξουν τους Τσάμηδες σε ένοπλες ταραχές. Το δημοσίευμα έγινε με αφορμή επίσκεψη πολιτικού εκπροσώπου (προφανώς συνεργάτη ξένων μυστικών υπηρεσιών), ο οποίος εξαίφνης και εκ του ουκ άνευ, με άλλα λόγια δήλωσε πως εάν οι αλβανοί και οι τούρκοι «κομάντος» θα χτυπήσουν ή εμπλέξουν τους Τσάμηδες σε εχθρικές κινήσεις, οι κίναιδοι του ελλαδιστάν θα προσποιούνται τους δημοκράτες...

Για να το πετύχουν όμως αυτό, οι διαβολείς ακολουθούν τρία στερεότυπα βήματα: ενοχοποίηση, δυσφήμιση, εξολόθρευση. Για την ενοχοποίηση ενίοτε εφαρμόζεται μακροχρόνια στρατηγική με συμμετοχή σε διάφορες συρράξεις, αφού πείσουν τις (φαινομενικώς) αντίπαλες παρατάξεις με διάφορα ψευδή κίνητρα, προδοσίες, κ.α. για μελλοντική χρήση. Για την δυσφήμιση επιλέγονται μερικά από αυτά τα ιστορικά στοιχεία και εξυφαίνονται κατηγορίες, αποποιούνται την ελληνική καταγωγή τους, τους εμφανίζουν ως απάτριδες και περιφερόμενους κακοποιούς, ώστε την ώρα της μάχης να μην δοθούν ενισχύσεις από τον λαό. Η καταστροφή ενός λαού εντάσσεται πλέον σε άλλα στρατηγικά σχέδια, στα οποία πρέπει να συναινέσουν οι δυνάμεις που ενδιαφέρονται και μπορούν. Π.χ. στο βορειο-ηπειρωτικό ζήτημα, η Ρωσία δεν πήρε φιλελληνική θέση, διότι ήλπιζε πως θα εμπόδιζε έτσι την Αμερική να εισβάλλει στην Γιουγκοσλαβία.

Κατά τον γερμανικό πόλεμο στην ηπειρωτική χώρα έγιναν γεωτρήσεις και βρέθηκαν πετρέλαια στην Λευκάδα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Αιτωλία κ.α. Ειπώθηκε πως δεν είναι εκμεταλλεύσιμα, όμως η ιστορία αποδεικνύει πως όπου υπάρχουν ενεργειακά αποθέματα, συνήθως πριν αξιοποιηθούν προηγούνται ταραχές με «αγανακτισμένους», διότι έτσι οι «ισχυροί» πιέζουν τους κατόχους είτε τις αντίπαλες δυνάμεις να παραδώσουν τον πλούτο χωρίς αξιώσεις.

Εν προκειμένω, όμως, εκτός του πετρελαίου της Θεσπρωτίας υπάρχουν και άλλα κίνητρα καταστροφής των Τσάμηδων: α) διατηρούν μεγάλες κοινότητες με ισχυρή ιδιοσυγκρασία και αδιάβλητα πολιτισμικά στοιχεία, παρ' ότι εξισλαμίστηκαν ή εκχριστιανίστηκαν (π.χ. τσάμικος χορός), άρα εμποδίζουν τα σχέδια της παγκοσμιοποιήσεως, β) τα σχέδια των γυφτομογγόλων και των τουρκοντομνέδων προβλέπουν χρήση μουσουλμάνων εν Ελλάδι ή γειτόνων για πρόκληση επεισοδίων και αφορμή για επίθεση, γ) εάν ο ενεργειακός πλούτος ανήκει σε μια ισχυρή κοινότητα, τότε οι διαπραγματεύσεις γίνονται με όρους που συμφέρουν την Πατρίδα. Και όλα αυτά συγκλίνουν καθώς διαπιστώνεται πως το αρχέγονο χαρακτηριστικό στοιχείο των ελληνικών φύλων, η αγνότητα των προθέσεων, τους καθιστά ευάλωτους για εμπλοκή σε στρατηγικές δολιοφθοράς. Δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο η ιστορία επαναλαμβάνεται χωρίς να διδάσκει τους παθόντες, και αυτό αποδεικνύει ότι ευρισκόμεθα υπό κατοχήν.

Το ίδιο σενάριο εφαρμόστηκε ανά καιρούς και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, π.χ. Κύπρο, Κρήτη, Πόντο-Θράκη, Μακεδονία. Βλέποντες πόσο εύκολα πείθονται οι αμόρφωτοι χριστιανοκομμουνιστοφασίστες του ελλαδιστάν, στο να συνηγορήσουν προς τις ξένες δυνάμεις να χτυπήσουν έναν ταλαιπωρημένο και κακοποιημένο αρχέγονο ελληνικό λαό, ο οποίος διέπραξε «εθνικά λάθη», ναι τα ίδια ακριβώς λάθη που διέπραξε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού κατά τον εμφύλιο πόλεμο και συμμετείχε σε αδελφοκτόνα εγκλήματα που τα έστησαν οι συναγωγές της διαβολής με τους εγγλέζους, και το πλέον τραγικό, είναι ότι τα διαχειρίστηκαν πολιτικά πρόσωπα τα οποία λίγο αργότερα ο ίδιος λαός ζητοκραύγαζε και ψήφισε και αποδέχθηκε ως κυβερνήτες, ακόμη και κατόπιν νομιμοτύπων φανερών εθνικών ληστειών.

Με αβίαστη ιστορική επισκόπηση, διαπιστώνεται πως η προδοσία στην χώρα μας κάνει κύκλους και χτυπά λαούς που αντιστέκονται, με θύματα πάντα κάποιους ευκολόπιστους που κάτω από το βάρος της επαίσχυντης θρησκευτικής ή κομματικής πλάνης, προδίδουν την Πατρίδα τους. Η Θράκη - Κωνσταντινούπολη, η Κύπρος, η Μακεδονία, η Κρήτη, τώρα η Ήπειρος χώρα (κατά Ησίοδο), με θύματα μια χούφτα Ελλήνων που απώλεσαν την συνείδησή τους διωγμένοι στην ξενητειά, όπου και εκβαρβαρίστηκαν επειδή έμειναν πολύ χρόνο μακρυά από την μητέρα Πατρίδα.

Εύμολπος Τσάμης

Πηγή: ηλ.τα.

Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν στην Κύπρο!

Προκλητική κίνηση της Τουρκίας, στήνοντας σκηνικό των Ιμίων . . .
Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στην Κύπρο καθώς χθες το βράδυ Τούρκοι κομάντος διείσδυσαν από το κατεχόμενο τμήμα σε ελεύθερα εδάφη.


Οι καταδρομείς, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου έκλεψαν από μη επανδρωμένο φυλάκιο μία ελληνική σημαία και μία σημαία της Εθνικής Φρουράς. Μάλιστα, έγραψαν στο φυλάκιο και συνθήματα, όπως «η Κύπρος είναι τουρκική» και «Ζήτω η τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου».

Το σκηνικό είναι αποτέλεσμα της στρατιωτικής και πολιτικής αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, ενώ συμβαίνει λίγο πριν ξεκινήσουν οι έρευνες στην περιοχή 12 της ΑΟΖ της Κύπρου, για φυσικό αέριο.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_5846.html

Στα άκρα η κόντρα αυτοκινητιστών-κυβέρνησης.Λυμπερόπουλος:«Πρώτα θα πεθάνετε εσείς και μετά εμείς»

Στα άκρα η κόντρα αυτοκινητιστών-κυβέρνησης

Μιλώντας στην Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών ταξί -στην κατάμεση αίθουσα το θεάτρου «Περοκέ», ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, είπε καταχειροκροτούμενος: «Πρώτα θα πεθάνετε εσείς και μετά θα πεθάνουμε εμείς»!
Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κόντρα των αυτοκινητιστών με την κυβέρνηση, αφού οι αυτοκινητιστές δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν νερό στο κρασί τους.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο»το νομοσχέδιο, και πρόσθεσε πως αν τους καλέσει σε διάλογο ο υπουργός Μεταφορών, «θα του τρίψουν το νομοσχέδιο στη μούρη».
Παράλληλα, με πούλμαν θα πάνε στην ΔΕΘ οι αυτοκινητιστές ταξί ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους για τις αποφάσεις Ραγκούση και την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Επιπλέον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Έκθεσης, θα συνεδριάσουν τα 21 μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας αυτοκινητιστών ταξί προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζουν ένα πιο δυναμικό σχέδιο σε σχέση με αυτό του Αύγουστο, που θα περιλαμβάνει αρχικά κλιμακωτά 48ωρες απεργίες και στη συνέχεια απεργίες διαρκείας

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/09/blog-post_9178.html

ΝΔ: «Θα καταργήσουμε τον Νόμο για τα ταξί»

Να καταργήσει το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση των ταξί δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι «αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ενός περίεργου μείγματος νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή».
Ο αρμόδιος τομεάρχης Μιχάλης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές που θέτει το κόμμα του και είχε παρουσιάσει χθες το BriefingNews, επισημαίντας ότι.....
διαφωνεί γιατί το νομοσχέδιο:

· Κρατικοποιεί νόμιμα περιουσιακά στοιχεία.
· Εμποδίζει τους κατόχους των αδειών να δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεώνοντάς τους να ενταχθούν σε εταιρείες, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος.
· Συγκρούεται με τις διατάξεις του βασικού νόμου 3919/2011 περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων (άρθρο 1 και 2 παρ. 2 εδάφιο ζ) που η ίδια η Κυβέρνηση ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο.
· Προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κυκλοφοριακό ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης έκδοσης νέων αδειών ταξί.
· Δημιουργεί μια νέα κατηγορία υπερχρεωμένων ανέργων.
· Οδηγεί στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδειών στα υπό υποχρεωτική ίδρυση νομικά πρόσωπα κεφαλαιουχικού χαρακτήρα.

«Εάν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του,» επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος και ξεκαθάρισε:.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει όσα προσκρούουν στο Σύνταγμα, όσα οδηγούν στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ, οφείλει να θεσμοθετήσει πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά που εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και τα οποία - όπως ο προηγούμενος αρμόδιος Υπουργός κ. Ρέππας, πρόσφατα, διαβεβαίωσε – είχαν γίνει αποδεκτά και από την Τρόικα».

http://www.briefingnews.gr/

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_2653.html

Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΣHΡΩΔΗ

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΑΙΤΗΣΗ

Του Δημητρίου ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ιατρού, κατ. Χαλκίδος


Σχετ. 1) Η ΑΒΜ ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 ΜΗΝΥΣΗΣ μου στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος
2) Το με αριθμ. Πρωτ. 171492/15-07-2011 διαβιβαστικό της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Θέμα: 1) ) Παραπομπή της σχετικής δικογραφίας στην Τακτική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το άρθρο 97 Συντ.
2) Αίτηση για την έκδοση διαταγής από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά το κατηγορητήριο
3) Κατάθεση Συμπληρωματικών Στοιχείων

Κε Εισαγγελέα

1 & 2: Η Εσχάτη Προδοσία είναι Διαρκές(*) Πολιτικό Έγκλημα(**)και ως τέτοιο εκδικάζεται αρμοδίως από τα Τακτικά Δικαστήρια, σύμφωνα με το άρθρο 97 Συντ. (κι ΟΧΙ σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον ν. 3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών»).

Για τον λόγο αυτό
ΖΗΤΩ
α) Να παραπέμψετε την σχετική δικογραφία στην Τακτική Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το άρθρο 97 Συντ.
β) Να διατάξετε την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά το κατηγορητήριο

(*) Η § 2 του άρθρου 134 που εισήχθη με το α. 2 § 2 και 3 του ν. 1366/1983, καθορίζει ως διαρκές του έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, διότι οι μορφές υπο τις οποίες προβλέπεται η διάπραξη της εσχάτης προδοσίας περιλαμβάνουν και την περίπτωση που ο δράστης (ΠΚ 134 παρ.2γ): «γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό».
Με τη διάταξη αυτή το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας προβλέπεται και τιμωρείται αναμφίβολα ως διαρκές έγκλημα.
(**) Η έσχατη προδοσία ονομάζεται και πολιτικό έγκλημα, επειδή στρέφεται αμέσως κατά της Πολιτείας και τείνει στην ανατροπή ή αλλοίωση της “καθεστηκυίας” τάξεως, η οποία υπάρχει σύμφωνα με το ισχύον πολίτευμα, και ως συναφές προς το πολιτικό έγκλημα θεωρείται εκείνο που τελεί σε τέτοια συνάφεια προς το πολιτικό έγκλημα , ώστε η προσβολή που επέρχεται σε κάποιο έννομο αγαθό να έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την παρασκευή των μέσων για τη διάπραξη πολιτικού εγκλήματος υπό την προεκτεθείσα έννοια, το οποίο και προϋποθέτει ως τελεσθέν. Κάθε άλλο έγκλημα, το οποίο δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα , δεν υπάγεται στην έννοια του πολιτικού εγκλήματος.

3) α): Το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο συνετάχθη (ή όφειλε να συνταχθεί) η από 08-05-2010 επίδικη Διεθνής Δανειακή Σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) (συμπεριλαμβανομένου αρρήκτως σε αυτήν και του Μνημονίου), πηγή και προυπόθεσή του έχει την Αρχή της Ανεξαρτησίας των Κρατών (*) και συνεπώς διέπεται (ή οφείλει να διέπεται) από το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, καταλύει την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος, διότι εκχωρεί παράνομα εξ ολοκλήρου την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος σε ξένες δυνάμεις (Τρόκα), δια της παρανόμου εκχώρησης σε αυτές κυριαρχικά μας δικαιώματα (κι όχι απλά αρμοδιότητες), «θίγοντας τα δικαιώματα του ανθρώπου και χωρίς αυτό να υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον (**) και χωρίς να τηρούνται οι αρχές της ισότητας και αμοιβαιότητας» του άρθρου 28 παρ.3 Συντ., εφόσον τα αντισυμβαλλόμενα κράτη (Τρόικα) δεν εκχωρούν στην Ελλάδα αντίστοιχο μέρος της Εθνικής των Κυριαρχίας. Κι όλα αυτά δια των συγκεκριμένων άρθρων της Σύμβασης και του Μνημονίου, τα οποία αναφέρω εκτενώς στην μήνυσή μου (βλ. και παρακάτω).

(*) ισοδύναμα: Η Εθνική Κυριαρχία του Κράτους (sovereignty) εκφράζεται ως το σύνολο των Διεθνών Σχέσεων της κάθε χώρας με τις αντίστοιχες άλλες, σύμφωνα με τον Νόμο, ήτοι το Διεθνές Δίκαιο. Οι Διεθνείς Συνθήκες (μεταξύ ισοτίμων ανεξαρτήτων κρατών) διέπονται, εκπηγάζουν κι εκφράζουν το Διεθνές Δίκαιο.

(**) Το Εθνικό Συμφέρον, νοείται υπό την διπλή του σημασία: α) ως συμφέρον του λαού στην διασφάλιση της εθνικής του ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και β) στην εξασφάλιση της βιολογικής και ποιοτικής του επιβίωσης και ύπαρξής του, δια της κυρίαρχης και αποκλειστικής εξασφάλισης και χρήσης των βασικών προς τούτο οικονομικών του πόρων (βλ. παρακάτω παρ. 3γ). Στα πλαίσια αυτά η κάθε χώρα ευρισκόμενη σε κατάσταση εκτάκτου οικονομικής ανάγκης (η οποία μπορεί να έχει δυσμενή επίπτωση και στην εθνική της κυριαρχία), μπορεί και οφείλει να αρνηθεί να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος για την εξασφάλιση της ύπαρξής της. Συνεπώς το εθνικό συμφέρον του Ελληνικού Λαού (και στις δύο εκφάνσεις του), διασφαλίζεται, σύμφωνα με το Εθνικό και Διεθνές Δημόσιο (περ. α,β) και Ιδιωτικό (περ. β)(***) Δίκαιο. Κι αυτό (το εθνικό συμφέρον) θα διασφαλίζετο δια την εξ αρχής άρνησης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην σύναψη της συγκεκριμένης Δανειακής Συνθήκης με τους συγκεκριμένους όρους κατάλυσης της Εθνικής μας κυριαρχίας (περ. α), ταυτόχρονα βέβαια και με την άρνηση αποπληρωμής του εξωτερικού μας χρέους περ. β). Στην τελευταία αυτή περίπτωση αυτή βεβαίως, η Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο δεν είχαν λόγο ύπαρξης!

(***) βλ. παρ. 3γ παρακάτω

Η διασφάλιση και προστασία του Εθνικού Συμφέροντος (και στις δύο μορφές του) είναι εκ του νόμου (του Εθνικού και Διεθνούς) αναφαίρετο και εκούσια μη-αποποιήσιμο (μη-παραιτήσιμο) για κάθε Έλληνα. Αντίθετα, η παράβαση του Εθνικού Συμφέροντος ιδιαίτερα της πρώτης μορφής του (αυτό της Εθνικής Κυριαρχίας), αλλά υπό προυποθέσεις, και της δεύτερης μορφής του (της εκτάκτου οικονομικής ανάγκης που επιφέρει απώλεια της εθνικής κυριαρχίας), στοιχειοθετούν το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας, κατά τις διατάξεις των άρθρων 134, 134Α ΠΚ. Και στην προκειμένη περίπτωση της συγκεκριμένης δικογραφίας, η Ελληνική Κυβέρνηση διάπραξε το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας δια την υπογραφής της επίδικης Δανειακής Σύμβασης (και του Μνημονίου) με την Τρόικα.
Η διασφάλιση του Εθνικού Συμφέροντος (και στις δύο παραπάνω μορφές του) ανήκει στην «αποκλειστική νομοθετική κι εκτελεστική εξουσία του κάθε κράτους» (Reserved Domain of Domestic Jurisdiction) (βλ.“Sovereignty and Equality of States,p.291,on the “Principles of Public International Law, by Prof. Ian Brownlie,Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990).
Η συγκεκριμένη Διεθνής Δανειακή Σύμβαση (Συνθήκη) μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας, καταλύει την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος (άρθρο 1 Συντ.), τόσο κατά την εφαρμογή της (κυρίως δια της υπογραφής και εφαρμογής των συγκεκριμένων άρθρων της, τα οποία εκθέτω εκτενώς στην μήνυσή μου και δια των οποίων καταλύονται και οι τρείς συνιστώσες της Λαικής Κυριαρχίας, ήτοι η Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία της Ελλάδος), αλλά ακόμα και μετά την ενδεχόμενη και νόμιμα δυνατή μονομερή καταγγελία της εκ μέρους της Ελλάδος, της τελευταίας επικαλούσας του αντικειμενικού στοιχείου του Εθνικού της Συμφέροντος (και υπό τις δύο μορφές του, όπως ορίστηκε παραπάνω), σύμφωνα πάντα με τις προυποθέσεις που θεσπίζει το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο και το Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών για τις περιπτώσεις αυτές (βλ. βιβλιογραφία Α).
Και η κατάλυση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος δια της Δανειακής Σύμβασης, επέρχεται –εκτός των άλλων άρθρων της – και δια του άρθρου 11 του Υποδείγματος Νομικής Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (της Ελλάδος), που αποτελεί άρρηκτο μέρος της Δανειακής Σύμβασης, σύμφωνα με το οποίο (άρθρο 11) σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου από την Ελλάδα, η τελευταία παραιτείται των δικαιωμάτων της λόγω εθνικής κυριαρχίας της επί όλων των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος (κατασχετών και ακατασχέτων), παρέχοντας ταυτόχρονα στην δυνατότητα και το δικαίωμα στον δανειστή (Τρόικα) να προβεί σε αναγκαστικές κατασχέσεις των περιουσιακών αυτών στοιχείων της Ελλάδος, πράξη η οποία καταλύει ουσιαστικά την εδαφική ακεραιότητα (territorial sovereignty) και κυριαρχία της Ελλάδος. Με τον τρόπο αυτό, το νομικό δικαίωμα για την αναγκαστική κατάσχεση (εκτέλεση) του δανειστή (Τρόικα) καθίσταται κυριαρχικό του δικαίωμα επί της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος, εφόσον το δικαίωμα κατάσχεσης, αφορά εθνική γεωγραφική επικράτεια, ήτοι του σημαντικότερου στοιχείου άσκησης και των λοιπών τριών συνιστωσών της, ήτοι της Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής εξουσίας. Με άλλα λόγια, η Ελληνική Κυβέρνηση, για την ασφάλιση του δανείου που συνήψε, ενέγραψε εμπράγματες (ενυπόθηκες) εγγυήσεις (ασφάλειες) και επί ακατασχέτων (εκτός συναλλαγών) περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος υπέρ ξένων δυνάμεων (της Τρόικας), το ιδιοκτησιακό απαραβίαστο των οποίων συνιστά την ουσία της άσκηση της Εθνικής της Κυριαρχίας, ενώ αντίθετα, η παραβίασή του συνιστά κατάλυση της Εθνικής της Κυριαρχίας και την διάπραξη Εσχάτης Προδοσίας από τους υπαιτίους, διότι μαζί με την Εδαφική Κυριαρχία ((territorial sovereignty) καταλύονται αναγκαστικά –όπως προείπα ήδη, αλλά και επαναλαμβάνων για λόγους έμφασης- και οι τρείς συνιστώσες της Λαικής Κυριαρχίας (άρθρο 1 Συντ.), ήτοι η Νομοθετική (legislative competence), Εκτελεστική (executive competence) και Δικαστική (judicial competence) Εξουσία), προυπόθεση άσκησης των οποίων είναι φυσικά η εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία (territorial sovereignty/integrity) της Ελλάδος.
Συνεπώς, επειδή, η από 08-05-2011 Διεθνής Δανειακή Σύμβαση μεταξύ της Ελλάδος και της Τρόικας, η οποία διέπεται (ή οφείλει να διέπεται) από το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο: α) έρχεται σε αντίθεση και παραβιάζει τόσο το Εθνικό Ελληνικό Δίκαιο και Δημόσιο Συμφέρον της Ελλάδος (όπως ορίστηκε παραπάνω), όσο και με το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο (****), λόγω της κατάλυσης δι` αυτής του Εσωτερικού Εθνικού Δικαίου της Ελλάδος και μάλιστα των θεμελειωδών άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος 1 και 28 παρ. 3α,β (*****), τα οποία κυρίως εξασφαλίζουν την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος και β) δεν έχει επικυρωθεί με κυρωτικό νόμο στην Βουλή (με πλειοψηφία τουλάχιστον των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών), όπως το άρθρο 28 παρ.2 Συντ. ορίζει ρητά, είναι (η Σύμβαση) ακυρώσιμη και άκυρη, σύμφωνα με το Εθνικό και Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο

(****) ήτοι με την θεμελειώδη αρχή του για την Ανεξαρτησία των Κρατών
(*****) Η παρ. 1 του άρθρου 28 παρ.1 Συντ. ισχύει με τους περιορισμούς της παρ. 3 του άρθρου 28 Συντ.

Η ύπαρξη ενός εκάστου εκ των παραπάνω προυποθέσεων, καθιστά –σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών, την μονομερή καταγγελία της Σύμβασης, νόμιμη και υποχρεωτική για την Ελληνική Κυβέρνηση (βλ. παρακάτω σχετική βιβλιογραφία Α) για το Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών).
Συνεπώς, η Ελληνική Κυβέρνησης θα μπορούσε συνεπώς ακόμα και σήμερα, ήτοι και μετά την υπογραφή της Σύμβασης αυτής, να ζητήσει την ακύρωσή της-για τους παραπάνω λόγους- αλλά εγκληματικά δεν το πράττει. Και η παράλειψή της αυτή, συνιστά διάπραξη του εγκλήματος της Έγκλημα της Εσχάτης (ΠΚ 134, 134Α) προδοσίας και εκ παραλείψεως (ΠΚ 14.2), επιπλέον της διάπραξής του και θετικά με τους τρόπους που αναπτύσσω διεξοδικά στην μήνυσή μου.

Επειδή συνεπώς μια Διεθνής Συνθήκη που παραβιάζει τα Κυριαρχικά Δικαιώματα και την Ανεξαρτησία εκατέρου των συμβαλλομένων κρατών, είναι εγγενώς παράνομη (unlawful per se) και συνεπώς όχι μόνο ακυρώσιμη αλλά και άκυρη, η Τρόικα απαίτησε από την προδοτική ελληνική κυβέρνηση και πέτυχε, να περιληφθεί όρος στην επίδικη Δανειακή Σύμβαση, με τον οποίο η τελευταία παραιτείται των δικαιωμάτων της Εθνικής Κυριαρχίας, επί των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδος, σε περίπτωση αναγκαστικής εκτέλεσης επ` αυτών από την Τρόικα, στην διαδικασία εφαρμογής κι εκτέλεσης της Σύμβασης! Όλα εξηγούνται πλέον!. Φυσικά ο όρος αυτός –και όλη η Σύμβαση- είναι και για τον λόγο αυτόν, μεταξύ άλλων, νομικά άκυρη, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστιες νομικές υποχρεώσεις (******) της Ελλάδος προς την Τρόικα και το Διεθνές Δίκαιο. Και τούτο διότι, παρόλο που η Σύμβαση αυτή δεν έχει κυρωθεί με νόμο στην Βουλή κατά το άρθρο 28 παρ.2, η υπογραφή της από όλο το υπουργικό συμβούλιο, δημιουργεί νομική δέσμευση της Ελλάδος έναντι της Τρόικας, διότι η υπογραφή αυτή έχει την έννοια του estoppel (*******)(νομικά ισχυρή δέσμευση ενός κράτους με την προφορική, ή άτυπη δέσμευση του νομίμου αντιπροσώπου του). Και βέβαια ο παραπάνω προδοτικός όρος της Δανειακής Σύμβασης, στοιχειοθετεί και την εγκληματική πρόθεση (δόλο) της Κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της Ελλάδος σε ξένες δυνάμεις (Τρόικα) και συνεπώς και την στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της Εσχάτης Προδοσίας εκ μέρους των.

(******) The Relation of Municipal and International Law, p. 35, on the “Principles of Public International Law, by Prof. Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990
(*******) Εstoppel: “Principles of Public International Law, by Prof. Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990, p.18, 161-2, 404-5, 640-2


Λήμμα: Η εκούσια κι ελεύθερη υπογραφή μιας Διεθνούς Σύμβασης μιας χώρας και η συμμόρφωσή της στους όρους της Σύμβασης, είναι μια κυριαρχική της πράξη στα πλαίσια της έκφρασης της Εθνικής της Κυριαρχίας, αρκεί βέβαια η Σύμβαση να μη θίγει καθόλου θεμελειώδεις αρχές του Συντάγματος της χώρας, με τα οποία θεμελειώνεται η Εθνική της Κυριαρχία (Συντ. 1, 28).

β) Επειδή το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, σύμφωνα με το οποίο συνετάχθη (ή όφειλε να συνταχθεί) η επίδικη Δανειακή Σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικας την 08-05-2010, πηγή και προυπόθεσή του έχει την Αρχή της Ανεξαρτησίας των Κρατών, η Τρόικα είναι υπαίτια και συνεργός της Ελληνικής Κυβέρνησης, στο έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, κατά το Διεθνές Δίκαιο. Η υπαιτιότητα της Τρόικας συνεπώς, υπάγεται –εκτός των Διεθνών Δικαστηρίων- ισοτίμως και στην δικαιοδοσία και κρίση της Ελληνικής Ποινικής Δικαιοσύνης, δικάζουσα κατά το Διεθνές Δίκαιο.

γ) Σύμφωνα με το Διεθνές Ιδιωτικό Δίκαιο και την Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών πηγών (*) η Ελλάδα, λόγω των αντικειμενικών της δυσμενών οικονομικών δεδομένων, μπορούσε νόμιμα κι έπρεπε να αρνηθεί να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος προς τους ιδιώτες επενδυτές (ιδιωτικές τράπεζες και διάφορα ιδιωτικά funds του εξωτερικού) συνηφθέντων με ιδιωτικά συμβόλαια (contracts) (τα οποία δεν είναι διεθνείς συνθήκες) για αντικειμενικούς και αληθείς λόγους Δημοσίου Συμφέροντός της και την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της χώρας (βλ. παρακάτω στην σχετική βιβλιογραφία Β, για την «Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών Πηγών», το: «Τhe General Assembly Resolution of 1962 on Permanent Sovereignty over National Resources», καθώς και στο «Παράρτημα» για την «Αρχή της Εκτάκτου Ανάγκης των Κρατών»).

(*) σε αυτά περιλαμβάνονται και τα εκ της εκμετάλλευσης αυτών κεφάλαια της κάθε χώρας (και της Ελλάδος), τα οποία –στην συγκεκριμένη υπόθεση της παρούσας δικογραφίας- χρησιμοποιούνται απαραδέκτως από την Ελληνική Κυβέρνηση- για την αποπληρωμή τοκοχρεεωλυσίων στην αποπληρωμή εξωτερικών δανείων που έχουν χορηγηθεί σε αυτήν (την Ελληνική Κυβέρνηση) δια της έκδοσης υπό της τελευταίας αντιστοίχου αριθμού και αξίας ομολόγων (bonds). Η Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών Πηγών ανήκει κι αυτή στην «αποκλειστική νομοθετική κι εκτελεστική εξουσία του κάθε κράτους» (reserved Domain of Domestic Jurisdiction) (βλ. “Sovereignty and Equality of States, p. 291, on on the “Principles of Public International Law, by Prof. Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990).

Σύμφωνα με την Αρχή αυτή της παρούσας παραγράφου (3γ) τα κεφάλαια εκ των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας, πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και –σε κάθε περίπτωση- κατ` απόλυτη προτεραιότητα για τις ανάγκες επιβίωσης και ευμάρειας του λαού του συγκεκριμένου κράτους κι όχι για την εξόφληση κερδοσκοπικών δανείων της χώρας από ξένους τοκογλύφους, με την μορφή τοκο-χρεωλυσίων (**)Συνεπώς, σύμφωνα με την Αρχή, όταν μια Κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει και να αποπληρώσει ταυτόχρονα και εσωτερικές της ανάγκες του λαού της και την εξυπηρέτηση των εξωτερικών της δανείων, οφείλει κι έχει υποχρέωση να καλύψει κατ` απόλυτη προτεραιότητα τις εσωτερικές ανάγκες του λαού της, γιατί αυτό επιβάλει το Δημόσιο Συμφέρον της χώρας, για την εξυπηρέτηση του οποίου υπάρχει και λειτουργεί η Κυβέρνηση. Και η νομιμότητα της προτεραιότητας αυτής είναι έκφραση της Εθνικής Κυριαρχίας της κάθε χώρας (Sovereignty) (Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική Κυριαρχία). Πλείστες όσες χώρας έχουν κάνει χρήση της Αρχής αυτής του Διεθνούς Δικαίου κι έχουν αρνηθεί, για λόγους Εθνικού των Συμφέροντος να αποπληρώσουν τα Δημόσια Εξωτερικά των χρέη. Η μόνη κυβέρνηση που παγκόσμια δεν εφήρμοσε την Αρχή αυτή είναι η παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Ήτοι προτίμησε να βασανίσει το ελληνικό λαό, κόβοντας μισθούς και τις (πενιχρές) συντάξεις των 300-400 ευρώ και να αρνηθεί να καταβάλει εσωτερικές της υποχρεώσεις ύψους 6.5 δις. ευρώ, κυρίως σε προμηθευτές νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και δημοσίων έργων, με τις αντίστοιχες ανυπολόγιστα τραγικές κοινωνικά επιπτώσεις, για να ικανοποιήσει πλήρως τα εξωτερικά τοκογλυφικά δάνειά της!! Γι αυτό είναι μια Προδοτική Κυβέρνηση, το τίμημα και κίνητρο της Προδοσίας της θα αποκαλυφθεί σίγουρα στον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό της εγκληματικής προαίρεσης της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό, το γεγονός ότι η δική της πλειοψηφία καταψήφισε στην Βουλή την πρόταση του Συνασπισμού, για την δημιουργία «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου», η οποία να εξέταζε το τμήμα εκείνο του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος, το οποίο είναι «επαχθές», δηλαδή αποτέλεσμα κρατικής διαφθοράς και το οποίο συνεπώς έπρεπε νόμιμα να αφαιρεθεί από τις δανειακές μας υποχρεώσεις προς τους συνεργούς στην διαφθορά ξένους δανειστές.

(**) Διότι το χρήμα, σύμφωνα με την επιστήμη της οικονομίας, και τον νόμο, παράγεται κατ` απόλυτη προτεραιότητα από και αντιπροσωπεύει την εργασία και αποσκοπεί στην επιβίωση και την ευμάρεια του εργαζομένου ανθρώπου κι όχι στην δημιουργία περαιτέρω χρήματος (με την μορφή τόκων).

Η άρνηση αποπληρωμής του δημοσίου χρέους της Ελλάδος –για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος και Εκτάκτου Ανάγκης της Χώρας, ισοδυναμεί νομικά με την νόμιμη διαδικασία Εθνικοποίησης (nationalization), ή expropriation ξένων επενδύσεων (αντίστοιχα, των ξένων δανειακών κεφαλαίων) στην Ελλάδα, επίσης για τους παραπάνω λόγους του Εθνικού Συμφέροντος και της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης της χώρας. Μάλιστα, η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στα Εθνικά (Ελληνικά Δικαστήρια) τα οποία δικάζουν σύμφωνα με το Εθνικό Δίκαιο, σε σχέση (αλλά όχι αναγκαστική) και με το το Διεθνές Ιδιωτικό Δίκαιο. Η άσκηση του παραπάνω κυριαρχικού μας δικαιώματος για την μη-αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους της Ελλάδος, καθιστούσε φυσικά την χρεία της υπογραφής της παραπάνω Διεθνούς Δανειακής Σύμβασης και του Μνημονίου περιττή και άνευ νοήματος. Αντί αυτού όμως, η Ελληνική Κυβέρνησης-και δια της εμπράκτου σιωπής και παράλειψής της και όλης της αντιπολίτευσης- δολίως μετέτρεψε μια ιδιωτική ανυπόθηκο οφειλή της Ελλάδος (το δημόσιο χρέος της), προς ιδιωτικές τράπεζες (διεπόμενο από το Διεθνές Ιδιωτικό Δίκαιο το οποίο παρέχει την δυνατότητα στην Ελλάδα να αρνηθεί νόμιμα την αποπληρωμή του υπό τις παραπάνω προυποθέσεις), σε μια ενυπόθηκη οφειλή της προς Κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς (κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ-μέλη της Τρόικας μαζί με την ΕΚΤ), με τους όρους της παραπάνω Διεθνούς Δανειακής Σύμβασης της 08-05-2011, η οποία διέπεται πλέον από το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, γεγονός που δυσχεραίνει σχετικά (αλλά δεν μηδενίζει) τις προυποθέσεις της νόμιμης μονομερούς καταγγελίας της Σύμβασης από την Ελλάδα, διότι στην τελευταία αυτή περίπτωση, η νομιμότητα της μονομερούς καταγγελίας της Σύμβασης από την Ελλάδα, βασίζεται πλέον στην ασυμφωνία του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου με το εσωτερικό της εθνικό δίκαιο της Ελλάδος και στην προσβολή του Εθνικού της συμφέροντος (προυποθέσεις που σε κάθε περίπτωση πράγματι πληρούται εδώ- βλ. παραπάνω παρ. 3α).

δ) Φυσικά η παραπάνω Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών (της παρ.3γ) και οι συνέπειές της στην νόμιμη άρνηση αποπληρωμής των εξωτερικών δανείων της Ελλάδος για λόγους Δημοσίου Συμφέροντος, ισχύει –όχι μόνο έναντι ιδιωτών δανειστών, αλλά - και έναντι δανειστών που είναι Κράτη (ΕΕ) ή/και Διεθνείς Οργανισμοί (ΔΝΤ), όπως συμβαίνει με την από 08-05-2010 επίδικη Διεθνή Δανειακή Σύμβαση της Ελλάδος με την Τρόικα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδος, εξασφαλίζετο και με την εξ` αρχής άρνηση αποπληρωμής του εξωτερικού της ιδιωτικού χρέους κατά το Διεθνές Δημόσιο και Ιδιωτικό Δίκαιο (με δικαιοδοσία του Εθνικού Δικαίου), για τους παραπάνω αληθείς και αντικειμενικούς λόγους των παραγράφων 3 α,β.γ κι όχι το αντίθετο, όπως ισχυρίζονταν αναισχύντως και απατηλά ενώπιον του ευπειθούς ελληνικού λαού, οι προδότες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Οι παραπάνω δυνατότητες που παρέχει το Διεθνές Δημόσιο και Ιδιωτικό Δίκαιο για την προάσπιση του Δημοσίου Συμφέροντος της Ελλάδος, τόσο για την άρνηση αποπληρωμής του εξωτερικού της δημοσίου χρέους, όσο και την μονομερή εκ μέρους της Ελλάδος, καταγγελίας της από 08-05-2010 προδοτικής Διεθνούς Δανειακής Σύμβασής της με την Τρόικα, δεν συνιστούν μόνο αναφαίρετα εκ του νόμου παρεχόμενα δικαιώματα της Ελλάδος, αλλά και νομικές (και Εθνικές) υποχρεώσεις της. Και τούτο διότι από την άσκησή των (των δικαιωμάτων) η Ελληνική Κυβέρνηση όχι μόνο δεν μπορεί εκούσια να παραιτηθεί, αλλά είναι και υποχρεωμένη να τα ασκήσει προς όφελος του Δημοσίου Συμφέροντος του παρόντος, αλλά και του μελλοντικού Ελληνικού Λαού. Για τους ίδιους λόγους, τα παραπάνω δικαιώματα δεν υπόκεινται, ούτε στην εκούσια παραίτηση όλου του παρόντος Ελληνικού Λαού, διότι τα δικαιώματα αυτά –αφορώντα την διασφάλιση της Εθνικής Κυριαρχίας του Ελληνικού Λαού- αφορούν κι έχουν επίπτωση και στην μελλοντικές γενεές των Ελλήνων, τον εθνικό τους αφανισμό των οποίων ουδείς έχει δικαίωμα να επιφέρει.
Η παραπάνω ασυγχώρητος παράλειψης της Ελληνικής Κυβέρνησης –με την σιωπηρή αποδοχή και των λοιπών κομμάτων της βουλής- να ασκήσει τα παραπάνω εκ του νόμου (Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου) δικαιώματά της – συνιστά, μεταξύ των άλλων- ένα ακόμα στοιχείο του δόλου της στην διάπραξη της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, το τίμημα και κίνητρο της οποίας σίγουρα θα αποκαλυφθεί στο μέλλον, αλλά –βασιζόμενος σε ιστορικά δεδομένα- μπορώ βασίμως να εικάσω, ότι είναι το παράνομο οικονομικό –σε όλες της μορφές του- όφελος των προδοτών, πάνω στο πτώμα της Ελλάδος, της Ιστορίας της, του Ελληνικού Λαού και των Μελλοντικών της Γενεών.

Παράρτημα: Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Διεθνές Δίκαιο και τον ΟΗΕ

Η έννοια «κατάσταση ανάγκης» (state of necessity) είναι μια διεθνώς
αναγνωρισμένη νομικοπολιτική δικλείδα την οποία ένα κράτος μπορεί να
επικαλεστεί για να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους δανειστές του. Κι αυτό έχει γίνει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν. Πότε μπορεί να επικαλεστεί ένα κράτος «κατάσταση ανάγκης»?
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όταν ένα κράτος κινδυνεύει από χρεωκοπία και καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην εσωτερική του ομαλότητα και ασφάλεια του λαού του αφενός και αφετέρου την πληρωμή των χρεών του. Σύμφωνα με την Επιτροπή Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, «ένα κράτος δεν μπορεί να αναγκαστεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήριά του, να εγκαταλείψει τις δημόσιες υπηρεσίες του επιφέροντας το χάος και την αναρχία στην κοινωνία, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τα χρήματα να πληρώσει τους ξένους ή ντόπιους δανειστές του.» (1613η Συνάντηση, 17 Ιουνίου 1980) (βλ. βιβλιογραφία Α). Την αρχή αυτή αναγνώρισε σχετικά πρόσφατα και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας όταν κλήθηκε να αποφανθεί εναντίον της άρνησης της Αργεντινής το 2003 να πληρώσει ορισμένους δανειστές της, προκειμένου να διαφυλάξει το επίπεδο διαβίωσης και παροχών του κράτους προς το λαό της. Με απόφασή του στις 8 Μαΐου 2007, το undesverfassungsgericht αποδέχτηκε τον σχετικό ισχυρισμό της Αργεντινής. Η απόφαση αυτή, πέρα από όλα τ' άλλα, αποτελεί ένα ισχυρό νομικοπολιτικό επιχείρημα για τον ελληνικό λαό ώστε να αρνηθεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη Δανειακή Σύμβαση με την Τρόικα. Αρκεί να βρει τη δύναμη να επιβάλει το συμφέρον του και μην υποταχθεί στη μοίρα που άλλοι έχουν προδιαγράψει γι' αυτόν.

Α) Βιβλιογραφία Διεθνούς Δικαίου, αφορώσα το Δίκαιο των Διεθνών Συνθηκών
1) Law of Treaties 1966 (Jus Cojens) (art. 43,50)
2) Vienna Convention (Conference) on the Law of Treaties (+Annex), 1968, 1969, (into force on 1980) (art. 42,44,46,48, 50, 51, 52, 53, 60,62)
3) Charter of the United Nations (art.2 par.4, 6, 7 and art. 81), Chapter VII, IX, XI
4) League of Nations Covenant (art. 15 par.8)
5) Treaty of Rome 1957 (art 211)
6) Γνωμάτευση Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ (UN) για της «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των κρατών» (States` State of Emergency) (1613η Συνάντηση, 17 Ιουνίου 1980)
7) Απόφαση του Permanent Court of International Justice με αρ. 78/15-06-1939 (απόφαση «Ι. Μεταξά», η οποία περιλαμβάνεται στην δικογραφία)
8) Τhe Law of Treaties. Chapter VVX, p. 603-635, on the “Principles of Public International Law, by Prof. Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990

Β) Βιβλιογραφία Διεθνούς Δικαίου, αφορώσα την Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών Πηγών.
1) European Convention on Human Rights –Protocol-I
2) American Convention on Human Rights (Art. 21)
3) African Convention on Human Rights (Art. 14)
4) UN General Assembly Resolution on 21-12-1952 (for the rights of self-determination)
5) 3d Committee of the UN General Assembly, 1955 (for the rights of self-determination)
6) Works in the UN Comission on Permanent Soevereignty over Natural Resources
7) Resolution 1804 (XVII) by the UN General Assembly on 14-12-1962
8) UN General Assembly Resolution 3201 (S-VI) on 01-05-1974 (Declaration on the Establishment of a New International Economic Order)
9) UN General Assembly adopted the Charter of the Economic Rights and Duties of States, on 12-12-1974, (Art. 2)
10) “Injury to the persons and property of Alliens on state territory”, Chapter XXIII, p.518-552, on the “Principles of Public International Law, by Prof. Ian Brownlie, Clarendon Press, ed. 4th ed. 1990

Γ) α) Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρα 1, 28 παρ.1-3, 59-62, 86, 97)
β) Ελληνικός Ποινικός Κώδικας (άρθρα 134, 134Α, 14 παρ.2)
Δ) Ενοποιημένη Απόδοση της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαικής Ένωσης

(ΣΛΕΕ) (άρθρα 2-7, 126, 136, 169)

Χαλκίδα 23-08-2011 Ο μηνυτής και πολιτικός ενάγων
Δημ. Αντωνίουhttp://zoidosia.blogspot.com/2011/08/blog-post_25.html
 
http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html

Αμερικανοί, Ρώσοι και Γερμανοί διαμοιράζουν τον ελληνικό πλούτο – Πολιτική και οικονομική διπλωματία σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα;

Τραπεζίτες, δικηγορικά γραφεία, σύμβουλοι με προσβάσεις στην κυβέρνηση και εταιρίες ορκωτών ελεγκτών έχουν αναλάβει το τελευταίο διάστημα να φέρουν σε πέρας μια νέα τάση….
Αμερικανοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ελληνοαμερικανοί, Γερμανοί και βεβαίως ρώσοι διερευνούν την αγορά εξετάζοντας μια πλειάδα πιθανών στόχων στην ελληνική αγορά.
Η βασική και κοινή στρατηγική τους είναι να αγοράσουν φθηνά και καλά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος.

Με βάση απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες οι αμερικανοί επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν ζητήσει πολλά οικονομικά στοιχεία από την αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα φέρονται να ενδιαφέρονται για εταιρίες που ανήκουν στο κράτος και σχετίζονται με διαχείριση υδάτων ενέργειας ή ακινήτων.
Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται περισσότεροι για παροχή υπηρεσιών ενώ οι ρώσοι έχουν εστιαστεί στις τράπεζες, στα ακίνητα αλλά και σε εταιρίες υποδομών του ελληνικού κράτους.
Όμως πίσω από όλα αυτά τι ακριβώς κρύβεται;
 

Είναι το ενδιαφέρον των ξένων για τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος; Είναι άσκηση οικονομικής διπλωματίας; Είναι το κίνητρο των απανταχού κεφαλαιούχων οι οποίοι όταν αντιλαμβάνονται ότι….κάπου ξεπουλάνε σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον εδράζεται σχεδόν αποκλειστικά στο ότι οι ξένοι αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να αγοράσουν υποδομές ή ελληνικά assets σε εξευτελιστικές τιμές.
Πάντως είναι σημαντικό να τονιστεί ότι Αμερικανοί, Γερμανοί και Ρώσοι ενδιαφέρονται για αγορές στην πραγματική οικονομία έστω και στα όρια του τσάμπα….των υπερβολικά χαμηλών αποτιμήσεων οι funds managers στο Λονδίνο θεωρούν ότι η επιδείνωση της οικονομίας θα είναι κατακόρυφη το επόμενο διάστημα και υπερτονίζουν….μακριά από επενδύσεις στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. 
 

Έτσι από την μια πλευρά οι κεφαλαιούχοι θέλουν να αγοράσουν αξίες…σε πολύ πολύ χαμηλές τιμές ενώ οι funds managers οι επενδυτές των αγορών θεωρούν ότι τα δεινά για την Ελλάδα είναι εμπρός και όχι πίσω.

Το ενδιαφέρον των ρώσων αυξάνεται για την Ελλάδα….

Πρόσφατα τονιζόταν ότι…όταν το φθηνό γίνεται φθηνότερο τότε οι απανταχού κεφαλαιούχοι ενεργοποιούνται. Μια τέτοια περίπτωση υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί η Ελλάδα η οποία πλησιάζει σε τιμές που μπορεί να θεωρούνται φθηνές ειδικά σε ακίνητα και αποκρατικοποιήσεις.
Με βάση απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες  και η ρώσικη πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά και χρηματοοικονομικοί κύκλοι έχουν δεχθεί κρούσεις ενδιαφερομένων επιχειρηματιών από την Ρωσία, για τράπεζες, επιχειρήσεις που βαίνουν προς αποκρατικοποίηση και ακίνητα. 
 

Μάλιστα Ρώσοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν λάβει και την εξουσιοδότηση του Πούτιν φέρονται να εκδηλώνουν ενδιαφέρον ακόμη και για εμπλοκή τους στην αύξηση κεφαλαίου της AlphaEurobank ή να εκδοθεί ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές με όρους παρόμοιους με το Κατάρ.
Άλλο επιχειρηματικό σχήμα πάλι από την Ρωσία έχει εκδηλώσει ανεπίσημα ενδιαφέρον για τις προς αποκρατικοποίηση εταιρίες του δημοσίου θέτοντας όμως όρους που σχετίζονται κυρίως με options.
Ενδιαφέρον υπάρχει και για τα ακίνητα του δημοσίου.

Ρώσικο fund έχει αναθέσει σε μελετητική εταιρία να παρουσιάσει όλο το φάσμα των ακινήτων του δημοσίου τα οποία θα πωληθούν ή ενοικιαστούν με μακροχρόνια μίσθωση.
Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι θέλουν να εμπλακούν στην Ελλάδα στις τράπεζες, στις αποκρατικοποιήσεις και στα ακίνητα.
 

Το ερώτημα είναι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης;
Να σημειωθεί ότι οι Ρώσοι έχουν αποκτήσει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και πλέον αναζητούν καλά και φθηνά deals. 
 

Υπενθυμίζεται ότι οι Ρώσοι έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιήσει δύο σημαντικές κινήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο στην τράπεζα Κύπρου αποκτώντας το 9,99% και στην Πειραιώς.
Συγκεκριμένα Τσεχικά και Ρωσικά επιχειρηματικά συμφέροντα κατέχουν το 10,5% της Πειραιώς.
Ο Alexander  Nesis  βασικός μέτοχος  του Ρωσικού ομίλου ICT Group  και παραδοσιακός εταίρος του τσεχικού  PPF Group το οποίο κατέχει  το 5,72% της τράπεζας Πειραιώς  έχει αποκτήσει περίπου το 4,5% με 5% της Πειραιώς.
 
 
Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_812.html

ΕΚΤΑΚΤΟ > ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ

Ψυχολογικές επιχειρήσεις ξεκίνησε η Άγκυρα - ΒίντεοΔείτε το βίντεο


 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο Παπανδρέου αγκαλιά με τον George Soros ξεπουλάνε την Ελλάδα!


Με μια αποκάλυψη-καταγγελία που θα προκαλέσει  αίσθηση, ο βουλευτής της ΝΔ συνεχίζει τον πόλεμο στους Αντρίκο και Γιώργο Παπανδρέου.

Η νέα αποκάλυψη του βουλευτή έχει να κάνει με το Δ.Σ της εταιρείας  i4cense του Αντρέα Παπανδρέου, αδελφού του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο 3  μέλη του ΔΣ της i4cense και πιο συγκεκριμένα οι José María Figueres  Managing Partner, IJ Partners; President of the Republic of Costa Rica (1994-1998). Jeffrey SachsJ, Director of the Earth Institute, Columbia Universit και Simon Reddy Executive Director, C40 Cities
εκπροσωπούν εταιρείες του Τζόρτζ Σόρος 

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/09/0-35688700-1315074879.png?w=360&h=360
 

Το Olympia.gr γράφει σχετικά:

Αυτός είναι και ο λόγος της εσπευσμένης κλήσης του Πάνου Καμμένου από τον εισαγγελέα κύριο Κορρέα που τείνει να συνδέσει το όνομα του με αυτό του γίγαντα πολιτικού από τον Ισημερινό, του Ραφαέλ Κορέα που έσπασε τα δεσμά της πατρίδας του απορρίπτοντας το εξωτερικό χρέος που είχαν δημιουργήσει κατοχικές κυβερνήσεις.

Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν φαίνεται ότι έχει ξετυλίξει και αυτό το κουβάρι, με τα στοιχεία που θα προσκομίσει αύριο στον εισαγγελέα και είναι εμφανές ότι θα αφορούν τις σχέσεις του συστήματος Σόρος με το περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Με μία πρώτη ματιά αυτά που βρίσκουμε εμείς είναι:

Που βρίσκονται στην περιβόητη εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου στο “Advisory Board”.

και βέβαια ο περιβόητος José-Maria Figueres, Managing Partner, της περιβόητης IJPartners. Πρώην CEO  of the World Economic Forum. Της εταιρείας του κολλητού του πρωθυπουργού, κύριου Μαργελλου.

Είπατε κάτι για το “θράσος” του πρωθυπουργού να συναντηθεί με έναν παγκόσμιο τοκογλύφο; 
Μα έχουν τόσες κοινές παρέες…

Τα υπόλοιπα στον εισαγγελέα από τον Πάνο Καμμένο. Οι συντάκτες του δικαστικού που θα βρίσκονται; Θα τολμήσουν; (πηγή)

Διαβάστε  περισσότερα για τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Informed Judgement Partners και την σχέση τους με την οικογένεια Παπανδρέου εδώ:  
Περισσότερα για τον George Soros μπορείτε να βρείτε εδώ: 


http://logioshermes.blogspot.com/2011/09/george-soros.html

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters