Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Προϊστορικές επεμβάσεις: Γιατί οι πρόγονοί μας άνοιγαν τρύπες στο κρανίο...

Οι πρώτες σαφείς ενδείξεις από τις επεμβάσεις χρονολογούνται περίπου 7.000 χρόνια πριν. Εφαρμόστηκαν σε μέρη διαφορετικά όπως η Αρχαία Ελλάδα, η Βόρεια και Νότια Αμερική, η Αφρική, η Πολυνησία και η Άπω Ανατολή. Οι άνθρωποι πιθανώς ανέπτυξαν την πρακτική ανεξάρτητα από τις τοποθεσίες.

Η περιπετειώδης αρπαγή ενός έργου του Πλάτωνα...

Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγος (1350-1425) αυτοκράτορας του Βυζαντίου.
Πώς, πότε και γιατί έκανε φτερά από το Άγιον Όρος ένα χειρόγραφο του Πλάτωνα που φυλασσόταν σε μοναστηριακή βιβλιοθήκη; Ποιοι ήταν οι δράστες και πώς δικαιολόγησαν την πράξη τους; Η κλοπή μοιάζει μυθιστορηματική και μολονότι η τύχη του χειρογράφου παραμένει άγνωστη έως σήμερα, ήρθαν στο φως όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και τον τρόπο με τον οποίο μηχανεύτηκαν την απομάκρυνσή του από τη Χερσόνησο του Αθω.

Επίδαυρος σημαίνει «Δρα Επί της Αύρας»...

Η εξαίρετη ακουστική για την οποία το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου είναι διάσημο, οφείλεται στα πέτρινα εδώλια του (στα καθίσματα των θεατών), καθώς το σχήμα και η διάταξή τους είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των θορύβων χαμηλής συχνότητας, καταδεικνύει η έρευνα ειδικών επιστημόνων.

Η υπερτεχνολογία ενός πανάρχαιου πολιτισμού...

Ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει μέχρι σήμερα τα βάθη της ιστορίας, προκαλώντας την φαντασία, την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον.
Αρχαίοι μύθοι, πανάρχαιες βραχογραφίες, περίεργες αναφορές των ιστορικών και των χρονογράφων εκείνων των εποχών, αλλά και οι σύγχρονες επιστημονικές αποδείξεις που έρχονται να προσδώσουν ένα άλλο νόημα, ή και να επιβεβαιώσουν μερικές φορές τις αρχαίες δοξασίες, δημιουργούν ένα πολύμορφο σύνολο που μεταφέρει αχνά από τα βάθη των αιώνων τον δυνατό παλμό ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος στην μεγαλύτερη του έκταση παραμένει ακόμα και σήμερα ανεξερεύνητος και άγνωστος.

Κινέζοι αρχαιολόγοι: «Οι Έλληνες και επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ήρθαν στην Κίνα»...

Ότι οι επίγονοι του Μ.Αλεξάνδρου έφτασαν (και αυτοί) στην Κίνα και εξάπλωσαν την Ελληνική επιρροή στην αχανή χώρα αναφέρει η Λι Σιουζέν (Li Xiuzhen), αρχαιολόγος στο Μουσείο του Μαυσωλείου του Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ, με μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές πεδίου, όπως η έρευνα στη θέση όπου βρέθηκαν οι πήλινοι στρατιώτες του 221 π. Χ.

Ο λόγος που οι αδελφότητες των αμερικανικών πανεπιστημίων έχουν Ελληνικά γράμματα...

Σίγουρα θα έχετε δει, ειδικά σε ταινίες, ότι οι σύλλογοι φοιτητών, οι επονομαζόμενες αδελφότητες στην Αμερική έχουν ονόματα με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; Πως προέκυψε αυτή η παράδοση; Συμβολίζει κάτι; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Πέντε μύθοι για την Ελληνική γλώσσα που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση...

Η γλώσσα δημιουργεί συναισθηματικούς δεσμούς με τους ομιλητές της, ιδίως όταν ταυτοποείται ως συνεκτικός -ο πιο καθημερινός όλων- ιστός του έθνους. Οι δεσμοί αυτοί με τη γλώσσα δημιουργούνται από και δημιουργούν ιδεολογίες για την γλώσσα, άλλες συγκροτημένες άλλες καθόλου. Οι ιδεολογίες αυτές πολλές φορές ανατροφοδοτούνται από μύθους για τη γλώσσα, αυθαίρετους ή και αντίθετους με τη σύγχρονη επιστήμη της γλωσσολογίας.

Οι ημερομηνίες-σταθμοί που οι Δυτικοί έβλαψαν τον Ελληνισμό...

Πότε o Ελληνισμός σε όλη την μακραίωνη ιστορία της, είδε κάποιο καλό από την Δύση;
Ξεκινούμε από την εισβολή των Γαλατών στην Ελλάδα το 279 π.Χ, την κατάκτηση της από τους Ρωμαίους το 146 π.Χ, τις αλλεπάλληλες εισβολές, λεηλασίες και σφαγές των Ελλήνων από τις διάφορες γοτθικές φυλές, το 250 το 253, το 267, το 269, το 378, το 396 μ.Χ, για να φτάσουμε έπειτα στην Άλωση του 1204 από τους Σταυροφόρους, στις λεηλασίες και στην τυραννική Φραγκοκρατία, στην αδιαφορία και απραξία του 1453 για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Αυτά είναι τα πρώτα σχέδια της Ελληνικής σημαίας...

Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο φιλοξενείται στην έκθεση “Σελίδες Ταχυδρομημένης Ιστορίας”, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για σελίδες από την επιστολή ενός αμερικανού φιλέλληνα το 1824 με τα στοιχεία J.J.L ο οποίος καταγράφει σημαντικές πληροφορίες για τη ελληνική επανάσταση και διασώζει τα πρώτα σχέδια και λάβαρα των αγωνιστών, ανάμεσα στα οποία και η πρώτη εικόνα της  σημαίας του Ελληνικού Κράτους...

Στο φως αρχαία μυστικά της Θεσσαλονίκης...

Ένας αμφορέας της Πρώιμης Εποχής του Σιδήρου (11ος π.Χ.), που βγαίνει για πρώτη φορά στο φως, αποκαλύπτει καλά κρυμμένα μυστικά της Ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Προέρχεται από σωστική ανασκαφή στην περιοχή της Πολίχνης, είναι τεφροδόχο αγγείο και μέσα του βρέθηκαν τα οστά του νεκρού ή της νεκρής, τα οποία μελετώνται.

Κυνηγός αρχαιοτήτων: «Σαφάρι» για τον Διόνυσο και τη γυναίκα με την άρπα...

Ο δρ Χρήστος Τσιρογιάννης συγκρούεται µε τον οίκο Gorny & Mosch, σε µια προσπάθεια να εµποδίσει τη δηµοπρασία που θα διεξαχθεί στις 18/12.
Τις γερμανικές και ιταλικές αρχές, καθώς και την Interpol, έχει ενηµερώσει ο αρχαιολόγος και ερευνητής κλεµµένων αρχαιοτήτων και κυκλωµάτων αρχαιοκαπηλίας Χρήστος Τσιρογιάννης για έξι αντικείµενα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισµού που περιλαµβάνονται στον κατάλογο της δηµοπρασίας του γερµανικού οίκου Gorny & Mosch, η οποία είναι προγραµµατισµένη για τις 18 ∆εκεµβρίου.

Όταν οι Κινέζοι τιμούν την Ελλάδα...Η ονομασια της Ελλάδος

Όταν οι Κινέζοι άκουσαν τη λέξη Hellas, προσπάθησαν να την αποδώσουν στη γλώσσα τους. Για να τη γράψουν, χρησιμοποίησαν δύο ιδεογράμματα (希臘) τα οποία επέλεξαν με βάση την προφορά. Δηλαδή πήραν ένα ιδεόγραμμα που προφέρεται «σι», άλλο ένα που προφέρεται «λα», τα ένωσαν για να φτιάξουν τη λέξη «Σι-Λα» με την οποία προσδιορίζουν την Ελλάδα.

Αρχαίοι Έλληνες στην Κίνα. Νταγιουάν: Μεγάλοι Ίωνες


Ταπισερί Ελληνιστικής περιόδου το οποίο χρονολογείται περίπου από τον 3ο αιώνα π.χ, έως τον 4ο μ.χ. Βρέθηκε σε ανασκαφές που έγιναν το 1983–1984 a, 30 km Δυτικά του Hotan (Khotan), στην Tarim Basin. Εκτίθενται στο Μουσείο Xinjiang, Ürümqi, China
Οι παραστάσεις απεικονίζουν ένα πολεμιστή με

γαλάζια μάτια ο οποίος κρατάει ακόντιο, ενώ στο μέτωπο του φέρει σύμβολο βασίλειο της Ελληνιστικής περιόδου, και ένα Κένταυρο. Η τοιχογραφία αποτελεί πειστήριο των επαφών που είχαν τα Ελληνιστικά βασίλεια με την Κίνα, τον 3ο πχ. αιώνα.
Οι Νταγιουάν ή Ταγιουάν (Κινέζικα: 大宛, pinyin Dàyuān, Μεγάλοι Ίωνες) ήταν λαός στην τοποθεσία της κοιλάδας Φεργκάνα στην Κεντρική Ασία, ο οποίος περιγράφεται στα Κινεζικά ιστορικά έργα των Γραπτών του Μεγάλου Ιστορικού.

Μικροκυκλώματα made in Greece για την Apple και τη Samsung

Το iPhone της Apple, το Note 9 της Samsung, οι εκτυπωτές της Cannon και οι συσκευές Mi Band της Xiaomi έχουν κάτι κοινό. Μερικά ολοκληρωμένα κυκλώματα (chips) που ενσωματώνουν, περιλαμβάνουν ελληνικά σχέδια και λογισμικό.
Η σχεδίασή τους γίνεται στις εγκαταστάσεις της Dialog Semiconductor Hellas στην Αθήνα και την Πάτρα. Η εταιρεία, θυγατρική της Dialog Semiconductors, λειτουργεί δύο από τα δέκα συνολικά ερευνητικά κέντρα που διαθέτει στην Ευρώπη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ. Το είδατε πουθενά; ΟΧΙ βέβαια. Γ Ι Α Τ Ι ;; Μα ... Είναι ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ και νίκησε τους Τούρκους ΜΕΣΑ στην Τουρκία


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΤoν λένε Δημήτρη Αλεξίου, είναι Έλληνόπουλο, είναι 11 χρονών και χθες Νίκησε τους τούρκους αντιπάλους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πολεμικών Τεχνών - Muay Thai και μάλιστα μέσα στην ίδια την τουρκία! Τα κανάλια όμως επιλέγουν να μην τον προβάλουν γιατί είναι Έλληνας....
και όχι ξένος ή μουσουλμάνος - Εμείς όμως του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην πορεία του, τον αγαπάμε και να κάνει την Ελλάδα μας πρώτη κάθε φορά που θα αγωνίζεται!!!!

George Karamouzis
https://skeftomasteellhnika.blogspot.com

ΑΥΤΟΥΣ υποστηρίζουν ακόμα κάποια εγχώρια ροζουλί ερπετά.Σαν σήμερα οι κομμουνιστές στη Σοβιετία ξεκινούν τις μαζικές εκτελέσεις, εκτοπίσεις και φυλακίσεις Ελλήνων Ποντίων με την επίσημη ονομασία «Ελληνική Επιχείρηση»


ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΙΣ... 
Στις 11 Δεκεμβρίου 1937 ο λαϊκός κομισάριος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΣΣΔ Νικολάι Γιεζόφ (φωτο) υπέγραφε το διάταγμα υπ’ αριθμ. 50215 που αφορούσε τους Έλληνες της χώρας. Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η εφαρμογή του διατάγματος....
Οι μαζικές φυλακίσεις και εκτελέσεις πήραν την επίσημη ονομασία «Ελληνική Επιχείρηση».
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters