Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κίσινγκερ: Ετοιμαστείτε όλοι για πόλεμο

Τα παρακάτω λόγια του Κίσσινγκερ (από συνέντευξή του τον Ιανουάριο 2012) θα πρέπει να τα έχουμε μπροστά μας κάθε μέρα. Κάτι σαν το "Δέσποτα Μέμνησο των Αθηναίων". 
Κι όποιος δεν λέει να πειστεί ότι σε απόσταση αναπνοής καραδοκεί ο χειρότερος πόλεμος της γνωστής ιστορίας - που βεβαίως "Σκοτεινή Κοιλάδα" του θα είναι και η Ελλάδα - με το συμπάθειο αλλά δεν παρέχει και την καλύτερη υπηρεσία ως προς την επιβίωση αυτού του τόπου, αυτού του Λαού κι αυτού του Έθνους...
Απολαύστε λοιπόν τον Κίσσινγκερ να σας λέει : "Θα καταστραφείτε...θα πεθάνετε...θα κυριαρχηθείτε..."

Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.

Σε συνέντευξή του τόνισε:


«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της.

Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.


Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.


Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/01/blog-post_2653.html?utm_source=BP_recent

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6.html?spref=fb

http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_599.html

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τον ποταμό αίματος στην Κίνα " Αληθινές εικόνες Αποκάλυψης"-Βίντεο

"Ξαφνικά ο ποταμός έγινε κόκκινος : Σημάδια Αποκάλυψης ?" 
 Σήμερα έρχονται στο φως της δημοσιότητας πολλές συγκλονιστικές φωτογραφίες από τον ποταμό της Κίνας που πραγματικά είναι σα να ρέει αίμα ....
 Δείτε παρακάτω συγκλονιστικό φωτογραφικό υλικό από το ποτάμι και βίντεο ......








ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




lalipouli


http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_8354.html

η ιστορία της υποδούλωσής σου: οι "ανθρώπινες φάρμες" ΒΙΝΤΕΟ


Ένα από τα σημαντικότερα βίντεο που έχετε δει ποτέ.

 Η ωμή αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση των ανθρώπινων κοινωνιών από τους εξουσιαστές που, μεσα στους αιώνες, αυτοπροσδιορίζονται ως "ιδιοκτήτες της ανθρωπότητας" (χωρίς αυτό να αποτελεί κανενός είδους υπερβολή).


Μια σύντομη αφήγηση της εξέλιξης των ανθρώπινων κοινωνιών, δοσμένη με τρόπο τέτοιο, ώστε να καταφέρει να "αφυπνίσει¨ ακόμα και τον πιο πειθήνιο και "δουλικό" υπηρέτη του συστήματος.


Ακούστε με μεγάλη προσοχή αυτά που αναφέρονται στο βίντεο και διαδώστε το..



πρωτότυπο βίντεο: "the story of your enslavement" - http://www.youtube.com/user/stefbot
"


Δείτε το βίντεο



πηγη


http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_6046.html

Είσαι μόνος σου!

Δείτε τη φώτο μεγάλη κάνοντας κλίκ πάνω της


πηγη

http://www.katohika.gr/2012/09/blog-post_2843.html#more

ΕΞΩΔΙΚΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΕΛ.ΑΣ.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ



ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Δηλιγιάννη 50, όπως νομίμως εκπροσωπείται

                                                ΚΑΤΑ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  Νικολάου, Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ



Η απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 10/9/2012 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος σε διαστρεβλωμένες δήθεν δηλώσεις του κόμματός μας, είχε ως συνέχεια την πρωτοφανή εν τοις πράγμασι κατάργηση της ελεύθερης λειτουργίας των γραφείων του κόμματός μας.

Με προφανή πολιτική εντολή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από σήμερα το μεσημέρι (10/9/2012) κλούβες και οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., βρίσκονται προκλητικά σταθμευμένα έξω από τα κεντρικά πολιτικά γραφεία του κόμματος επί της οδού Δηλιγιάννη 50, διενεργώντας ελέγχους σε όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από αυτά. Η  υπό την «αίρεση» της εγκρίσεως της εκτελεστικής εξουσίας, λειτουργία των θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ελληνικού Συντάγματος περί ελεύθερης συμμετοχής και δράσης σε πολιτικό κόμμα (άρθρο 29 παρ.1) καθώς και περί ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ.1), αποτελεί καταφανή συνταγματική εκτροπή, που δεν πρέπει να γίνει ανεκτή.

Η εκτελεστική εξουσία, υπερβαίνοντας εκδικητικά, για προφανείς λόγους «πολιτικού μάρκετινγκ» τη δικαιοδοσία της και φαλκιδεύοντας έμπρακτα κάθε έννοια συνταγματικής τάξης και νομιμότητας, μετά την προαναγγελία ποινικών διώξεων για τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έπραξαν το νόμιμο καθήκον του κάθε πολίτη (275 ΚΠΔ) στη διεκδίκηση του κράτους δικαίου, οδηγεί το Πολίτευμα, εν έτει 2012, σε πρωτοφανή μονοπάτια.

Επειδή η Χρυσή Αυγή, δεν πρόκειται να αποτελέσει το εύκολο άλλοθι για την αμνήστευση των διαρκών εγκλημάτων που έχουν διαχρονικά τελεστεί εις βάρος του Ελληνικού λαού και εξ ονόματός του, σε κάθε κρίσιμο πεδίο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Επειδή η Χρυσή Αυγή θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για να πρυτανεύσει η νομιμότητα, πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, συμφέροντα και δουλείες που επιβάλλονται διαχρονικά από το κομματικό κατεστημένο.


Επειδή η Χρυσή Αυγή δεν θα εκχωρήσει την εντολή που τιμητικά της έδωσε ο Ελληνικός λαός για την προάσπιση των συμφερόντων του, στον άνισο πόλεμο που επιβάλουν στην πατρίδα μας, οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του και τα μίσθαρνα όργανά τους.

            ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

                            ΖΗΤΟΥΜΕ


Να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας

Επιφυλασσόμεθα  παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αθήνα 10/9/2012

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ




ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα του Stratfor και του wikiLeaks για την σύνδεση Ελλάδας με το δολάριο - Ποιος ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου;

 
Επικοινώνησα πρόσφατα με έναν ομογενή μας στο Εξωτερικό, ο οποίος μάλιστα κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ, και το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας, με εξέπληξε ομολογουμένως ευχάριστα.

Όχι μόνον δια την πρόσφατη επικοινωνία μου με έναν επιστήμονα Έλληνα ομογενή μας παγκοσμίου κύρους, αυτού καθ’εαυτού, αλλά και διότι με τις πληροφορίες τις οποίες μου παρείχε, όσο και την αρθρογραφία του στον Ελληνικό και ξένο τύπο, "φώτισε" πλευρές άγνωστες για μένα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το πρώτο μέρος του άρθρου.

Το αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν το «περί της πατρότητας της πρότασης» ή του σεναρίου της περιβόητης πλέον ένταξης της Ελλάδος στην ζώνη του δολαρίου, την οποία και δημοσιεύω.

Ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης ο οποίος είναι αναλυτής Risk Management και απασχολείται στον τομέα Risk Solutions, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) με ειδίκευση στο International Management.
Γεννήθηκε στην Κατερίνη και κατοικεί στην πόλη Dover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Κατά τον σχολιασμό του, ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης περί του «ιστορικού» του θέματος, ανέφερε κρίσιμα όσο και άκρως ενδιαφέροντα θέματα, και είναι προφανές, ότι δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να αμφισβητήσω αυτόν τον σχολιασμό του, απεναντίας θα έλεγα, σε ότι αφορά το ιστορικό και την πατρότητα της πρότασης, όπως και την διαδρομή της, καθώς επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα στο άρθρο :

«Το μεγάλο παιχνίδι στα παρασκήνια: Προωθούν ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου!» (http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=54966&type=21&kata=0).

Έτσι έχει λοιπόν το ιστορικό του σεναρίου της ένταξης της χώρας μας στην ζώνη του δολαρίου.

Ο κ. Γιώργος Γιαλτουρίδης, ήταν εκείνος ο οποίος πρότεινε για πρώτη φορά το «σενάριο του δολαρίου» και συγκεκριμένα στις 1η Νοεμβρίου 2011 στην Federal Reserve (Κεντρική Τράπεζα) των ΗΠΑ.

Μία εβδομάδα αργότερα την πρόταση την έστειλε και κυκλοφόρησε σε διάφορα ελληνικά και ξένα blogs.΄

Ένας από τούς πολλούς παραλήπτες της πρότασης, υπήρξε και ο αξιότιμος οικονομολόγος κ. Βασίλης Βιλιάρδος ο οποίος και ανέλυσε λεπτομερώς την πρόταση σε ανάλογες δημοσιεύσεις :

α) (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2481.aspx)
(ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ)

β) (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2491.aspx)
(Η FED, ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΧΜΗ)

Ακολούθως ετέθη υπό την κρίση του καθηγητή. κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες την χαρακτήρισε ως ενδιαφέρουσα, και η οποία όμως, θα συναντήσει δύο σοβαρά πολιτικά εμπόδια, κατά τον κ. Βαρουφάκη.

Αυτά βρίσκονται στην στάση την οποίαν θα τηρήσει η «Fed» (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ακόμη όμως κι αν ήταν στην ευχάριστη θέση να υιοθετήσουν την πρόταση (η FED και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ), γνωρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση, αυτού του είδους, θα "σκοτώσει" το ευρώ το οποίο, με τη σειρά του, θα προκαλέσει μια τεράστια ύφεση στην Ευρώπη.

Με τη σειρά του, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την εύθραυστη ανάκαμψη των ΗΠΑ και να ακυρώσει μεγάλο μέρος της εργασίας η οποία γίνεται από τις QE2-QE3.

Ο κ. Ι. Βαρουφάκης δια του σχολιασμού του επί της πρότασης του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη, "βάζει" δύο τεράστιας πολιτικής σημασίας ζητήματα, τα οποία συνδέονται με το σενάριο της ένταξης της χώρας στην ζώνη του δολαρίου, και αφορούν πλέον όχι μόνον την χώρα μας, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη.

Αναφύονται πολλά κρίσιμα ερωτήματα, ένα όμως κυρίαρχο : θα επιδιώξουν οι ΗΠΑ την εφαρμογή του προτεινόμενου σεναρίουένταξης της Ελλάδος στην ζώνη του Ευρώ, γνωρίζοντας ότι αυτό θα αποτελούσε "ταφόπλακα" και οριστική διάλυση της Ενωμένης Ευρώπης, ναι ή όχι ;;;

Ποιός ο «ρόλος» του ΓΑΠ σε αυτό το σενάριο ;;;

Στις 1η Δεκεμβρίου η πρόταση του κ. Γιώργου Γιαλτουρίδη ήταν στο εξώφυλλο στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ:

http://www.epikaira.gr/eksofyllo.php?id=34774&category_id=124

Ο Βρετανός οικονομικός δημοσιογράφος κ. Matthew Lynn επίσης συνέστησε την ιδέα:

(http://www.marketwatch.com/story/simple-solution-for-greece-adopt-the-dollar-2012-03-14).

Απόσπασμα του Matthew Lynn:

But actually there is a simple solution that few people have yet considered. I am indebted to Georgios Gialtouridis for making the suggestion to me. Greece could simply swap the euro for another big global currency - the dollar”.
Εδώ είναι η πρότασή του τον Νοέμβριο 2011:
(http://www.phantis.com/blogs/georgios-gialtouridis/proposal-greece-return-economic-stability).

Το τελευταίο άρθρο του κ. Γ. Γιαλτουρίδη σχετικά με το θέμα (07.09.2012)
(http://www.spirosrizopoulos.com/news/athro-gialtouridi-gia-to-dollario/).

Το ιστορικό της πρότασης: 

Στις 1 Νοεμβρίου 2011
 διαβίβασε την πρότασή του σχετικά με το «σενάριο του δολαρίου» προς την Federal Reserve μέσω του εσωτερικού e-mail της ιστοσελίδας της, (http://www.federalreserve.gov/apps/contactus/feedback.aspx)

Την μεθεπόμενη μέρα, 3 Νοεμβρίου, έλαβε ένα e-mail επιβεβαίωσης.

Στις 4 Νοεμβρίου ο κ. Marc Lanthemann της Stratfor έστειλε το παραπάνω αναφερόμενο έγγραφο στα κεντρικά γραφεία της Stratfor.

Προσέξτε την περιγραφή πηγής του κ. Marc Lanthemann: 

SOURCE DESCRIPTION: Well connected financial source


Προσέξτε επίσης την βαθμολόγηση της αξιοπιστίας πηγής:

SOURCE RELIABILITY: A

Προφανώς ο κ. Marc Lanthemann αναφέρεται στην πηγή του στην Federal Reserve όπου είχε στείλει την πρόταση του.

Όσον αφορά το έγγραφο της Stratfor, το σενάριο του δολαρίου αναφέρεται στις τρεις τελευταίες παραγράφους καθώς και μια ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη παράγραφο (...together with a twist which we have not read about anywhere else).

Όσον αφορά το έγγραφο του Wikileaks/Stratfor σχετικά με το σενάριο του δολαρίου:

[alpha] INSIGHT - GREECE - nat gas/oil producer; dollar bloc? - OCH007
Released on 2012-03-01 18:00 GMT
Email-ID 170561
Date 2011-11-04 19:50:37
From marc.lanthemann@stratfor.com
To alpha@stratfor.com
List-Name alpha@stratfor.com
SOURCE: OCH007
ATTRIBUTION: Old China Hand
SOURCE DESCRIPTION: Well connected financial source
PUBLICATION: Yes
SOURCE RELIABILITY: A
ITEM CREDIBILITY: I really can`t judge this one. I know he is well
connected in general but also speaks to some crackpots as well.
SPECIAL HANDLING: none
SOURCE HANDLER: Meredith/Jen
Jennifer Richmond
STRATFOR
w: 512-744-4324
c: 512-422-9335
richmond@stratfor.com
www.stratfor.com


http://wikileaks.org/gifiles/docs/170561_-alpha-insight-greece-nat-gas-oil-producer-dollar-bloc.html

Το έγγραφο της Stratfor :

σελίδα 1 http://wikileaks.org/gifiles/attach/14/14029_msg-21776-22574.png

σελίδα 2 http://wikileaks.org/gifiles/attach/14/14030_msg-21776-22575.png

Τα έγγραφα από το wikileaks στην Αγγλική είναι τα παρακάτω :



Το συμπέρασμα όλων αυτών

Είναι άμεσο εξαγόμενο ως πολιτικό συμπέρασμα από την μετάφραση του παραπάνω εγγράφου του Wikileaks ότι η «συμμετοχή» των πολιτικών μας και ειδικά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, είναι σοβαρή, δια των αποφάσεων και δηλώσεών του στον «προσανατολισμό» του αντίστοιχου σεναρίου.

Για την «εφαρμογή» του σεναρίου στην πράξη, οψόμεθα, ο καιρός θα δείξει!!!

Ο συντάκτης του κειμένου (stratfor/Wikileaks) παρατηρεί (σ.σ. και όχι άνευ λόγου), ότι «τελικά η ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του δολαρίου, είναι το «μεγάλο παιχνίδι» που παίζεται αυτό τον καιρό στα παρασκήνια».

Το αναφερόμενο στο παραπάνω κείμενο στην Αγγλική ως «φλερτ» του ΓΑΠ με τις ΗΠΑ, όπως και οι δηλώσεις του, περί ύπαρξης ή μη υδρογονανθράκων στην Ελληνική επικράτεια, όπως και ο χρόνος κατά τον οποίον έγιναν αυτές οι δηλώσεις, ας τις ερμηνεύσουν και ας τις κρίνουν οι αναγνώστες.

Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα κεφάλαια, (πόσο μάλλον για τα «εικονικά» χρήματα), όσο για τους τόκους που «προσφέρουν».

Τα κεφάλαια μοιάζουν με τα «οπωροφόρα» δέντρα, τα οποία έχουν τότε μόνο αξία, όταν παράγουν καρπούς, αφού αυτοί και μόνον πωλούνται στις αγορές, δημιουργώντας κέρδη.
   
Έπεται συνέχεια !!!

πηγή

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ 32 ΔΙΣ ΕΥΡΩ;…ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟ «ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ»…!!!

THOUREIOS - Εδώ και τώρα, πριν ανακοινωθεί ότι θα πάρουμε τα 32 δις ευρώ, η συγκυβέρνηση να ανακοινώσει που θα δοθούν, ποιός θα τα διαχειριστεί, με ποιές διαδικασίες, με ποιές εγγυήσεις, και πόσα απο αυτά θα πέσουν στην αγορά και πού. Από πληροφορίες ακούγονται ότι τα 26 δίς θα δοθούν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και τα υπόλοιπα 6 δίς θα δοθούν σε χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες, δηλαδή:


  • Στους μεγαλοπρομηθευτές του δημοσίου


  • Στους μεγαλοεργολάβους,


  • Στους εισαγωγείς πετρελαιοειδών


  • ΚΛΠ..ΚΛΠ..ΚΛΠ…

Δηλαδή θα καλύψουν χρέη του Ελληνικού δημοσίου προς αυτούς των τελευταίων ετών…!!

Και γεννάται το ερώτημα, αυτοί που θα τα πάρουν θα τα επενδύσουν στην Ελλάδα;

Θα τα αρπάξουν και θα φύγουν, όπως έχουν κάνει μέχρι σήμερα;

Αν τα επενδύσουν, με ποια νομοθεσία;

Μήπως κατατέθηκε φορολογικό νομοσχέδιο και δεν το είδαμε;

Μήπως σταθεροποιήθηκε το εργασιακό και δεν το είδαμε;

Μήπως ανακοινώθηκε πακέτο αναπτυξιακών μέτρων και δεν το είδαμε;

Αντίθετα σε καθημερινή βάση παρατηρούμε διαρκή κατήφορο και απαξίωση της χώρας μας, και η μόνη προσπάθεια που γίνεται είναι να καταστεί η χώρα σε ένα ΠΡΟΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΥΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι, στο σημείο που έχουν φέρει την χώρα, με διαρκή και συνεχή αποσταθεροποίηση, για να μπορέσει να δημιουργηθεί σταθερό περιβάλλον για επενδύσεις, απαιτείται τουλάχιστον διάστημα 6 μηνών με την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουμε τον κατήφορο και θα ξεκινήσουμε από ΣΗΜΕΡΑ-ΧΘΕΣ, να ασχολούμαστε με τον τόπο, και όχι με τους κερδοσκόπους και τους τοκογλύφους….!!!

Τουλάχιστον, για να επανέλθουμε στο θέμα , ας μας ανακοινώσει η συγκυβέρνηση τον κατάλογο για το πού θα δοθούν τα 32 δίς ευρώ, ώστε να ενημερωθούν και οι βουλευτές μας που τους οδηγούν σε έναν ακόμα ωμό εκβιασμό για να ψηφίσουν κάτι που για άλλη μια φορά δεν θα το έχουν διαβάσει….!!!

1greek

 

http://greeknation.blogspot.gr/2012/09/32.html

ΤΑ ΘΟΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΛΑΓΝΙΚΑ ΟΡΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΞΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΔΕΝΔΙΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΣΗ (ΜΗΝΥΣΗ)!!!! ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΝΔΙΕΣ, Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.....

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΝΤΑ

 1. Όπως είναι γνωστό τα εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα διώκονται , κατά κανόνα αυταπαγγέλτως (άρθρο 36 Κ.Π.Δ.).  Ισχύει δηλαδή η αρχή της αυτεπάγγελτης δίωξης των εγκλημάτων ορισμένα εγκλήματα, διώκονται μόνο εάν ο  παθών το ζητήσει  υποβάλλοντας για το σκοπό αυτό ΕΓΚΛΗΣΗ (ΜΗΝΥΣΗ).

Πώς όμως θα ξέρουμε ποια είναι κατ΄ έγκληση διωκόμενα εγκλήματα; Η απάντηση είναι απλή. Ο νόμος αναφέρει ρητά τις περιπτώσεις κατά τις   οποίες για να ασκηθεί ποινική απαιτείται έγκληση του παθόντα . Κατά  συνέπεια όπου ο νόμος σιωπά ισχύει η αυτεπάγγελτη δίωξη.  


2. Τα Εγκλήματα του Ποινικού Κώδικα που διώκονται μόνο ύστερα από έγκληση είναι μεταξύ άλλων τα εξής  :

- Αυτοδικία (αρθρ.331 Π.Κ.)

-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας (αρθρ. 381 Π.Κ.)

-Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς (αρθρ. 382 παρ.2 στοιχ. Β Π.Κ. ) ( ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας  -  φθορά ξένου πράγματος  κ.λ.π.)


ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ούτε καν η αυτοδικία δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά χρειάζεται προηγούμενη έγκληση από τον παθόντα. 


Στην περίπτωση της εμποροπανήγυρης στην Ραφήνα και την επέμβαση της Χρυσής Αυγής, δεν έχουμε μέχρι στιγμής καμία έγκληση από παθόντα αράπη λαθραίο κατά της Χρυσής Αυγής. Πως λοιπόν Αστυνομία, Δένδιας και Εισαγγελέας έδειξαν τέτοια πρεμούρα να κατηγορήσουν την Χρυσή Αυγή για αυτοδικία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας δημιουργώντας μάλιστα δικογραφίες εναντίον της; Ποιας φθοράς ξένης ιδιοκτησίας; Της λαθραίας ιδιοκτησίας των λαθραίων οι οποίοι φυσικά τι έγκληση να υποβάλουν όταν πουλάγανε παράνομα και λάθρα τα λαθραία προϊόντα τους; χαχαχαχα

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ Ή ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΪΜΟΎ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

  ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΑΪΜΟΎ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ; ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΪΌΝ; 

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ ΜΙΛΑΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ;

ΞΕΝΟΛΑΓΝΙΚΑ ΖΩΑ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ. 

http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1252.html

Το ξεπούλημα στους Γερμανούς με στοιχεία ...

Tου Μπάμπη Παπασπύρου
Πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Λάρισας
Ο Πρωθυπουργός της υποταγής στην κ.α Μέρκελ, της λίστας του Χριστοφοράκου και των επιχειρηματικών δώρων τηςSIEMENS, έκλεισε άρον αρον το ζήτημα του συμβιβασμού, εντέλοντας τον αυτοφoράκια της οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τη σχετική σύμβαση, δωρίζοντας έτσι 1 δις ευρώ. Και όλα αυτά πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο για να συναντήσει την Καγκελάριο της SIEMENS και ενώ εκκρεμούσε η από 25/07/2012 πρόταση νόμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την κατάργηση του άρθρου 324 του Ν.4072/12.
Ενώ προεκλογικά ο κ. Σαμαράς μίλαγε για μια και μόνη εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, τώρα δεν λέει κουβέντα και βάζει τα παπαγαλάκια,
βλέπε Βορίδης, να δηλώνουν " Αυτή την στιγμή η χώρα ΔΕΝ έχει την δυνατότητα να ανοίξει συζητήσεις για εξεταστικές και τέτοια πράγματα.."
Πως λέγεται αυτός,
που ενώ υπάρχει ρητή δέσμευση στην συμφωνία με την τρόικα για παράταση του χρόνου της προσαρμογής, δεν την ζητάει παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για επαναδιαπραγμάτευση...;;;
Και δεν τα λέμε εμείς αυτά...τα είπε μόλις προχθές στη Θεσσαλινίκη ο κυβερνητικός συνεταίρος ο Βενιζέλος:

"Δεν ζητούμε κάτι που δεν προβλέπεται από τη σύμβαση. Ζητούμε να εφαρμοστεί η σύμβαση που προβλέπει ρητά με ειδική ρήτρα, ότι σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης ανοίγει ο δρόμος της παράτασης είπε αυτολεξί ο Βενιζέλος...
Είπε και άλλα όμως για τον κ. Σαμαρά όπως:"όχι απλώς να θέλεις να πείσεις ότι είσαι ευρωπαϊκά νομιμόφρων και να χαρακτηριστείς ως ένας συμπαθής συνομιλητής, ως το καλό παιδί της Ευρώπης.
Προσέξτε τώρα και τις χθεσινές φωτοβολίδες, τις κινήσεις αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ότι και καλά δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε...:
Ομάδα εργασίας, για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, συστάθηκε στο ΓΛΚ, με απόφαση του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα. Το έργο της επιτροπής πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2012.
Ξαφνικά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπάθησαν να μας παρουσιάσουν ως μεγάλη επιτυχία την επίσκεψη Σαμαρά στην Μέρκελ...και ότι δήθεν άλλαξε στάση η Μέρκελ και μας θέλει διακαώς στην Ευρωζώνη...
Ας δούμε όμως τους πραγματικούς λόγους της "δήθεν" αλλαγής της στάσης της Μέρκελ..
Το ξεπούλημα μόλις αρχίζει...Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία, υποστήριξε στις 8/9/2012, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι σχετικές τεχνικές μελέτες προκειμένου να υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι προτάσεις για εξειδικευμένα κίνητρα φορολογικού και διοικητικού χαρακτήρα για συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.
Προσέξτε ΤΏΡΑ σημερινές δηλώσεις Γερμανών για το θέμα...ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ !!Μόλις σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς Πέτερ Κάιτελ ζητά από τον πολιτικό κόσμο να λάβει επειγόντως αποφάσεις για το μέλλον της Ελλάδας. Οι συζητήσεις για ενδεχόμενη έξοδο της Αθήνας από την ευρωζώνη δεν οδηγούν πουθενά, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων ζητώντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη. Η οικονομία χρειάζεται ξεκάθαρη εικόνα,υπογραμμίζει ο κ. Κάιτελ, προτείνοντας να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη και να της δοθούν όλες οι απαιτούμενες χρηματοδοτικές βοήθειες. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει την κυριαρχία της η Ελλάδα αλλά να δώσει την ευκαιρία στην ΕΕ να συνδιαμορφώσει τις μεταρρυθμίσεις..
Αυτό θέλουν να κάνουν οι Γερμανοί..όλη την Ελλάδα μια ειδική οικονομική ζώνη, με μισθούς Βουλγαρίας χωρίς εθνική κυριαρχία η οποία έχει ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ προ πολλού, για να έρθουν οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής να ολοκληρώσουν το έργο τους..
Αυτά μεθοδεύουν οι δυνάμεις κατοχής με την συναίνεση του πρόθυμου, του ευρωπαικά μετριόφρωνος, του καλού παιδιού της ευρώπης...όπως τον αποκάλεσε το συνεταιράκι του ο Βενιζέλος..
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ...
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

 
http://okloios.blogspot.gr/2012/09/blog-post_6816.html

TEΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ : ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ --- ΒΙΝΤΕΟ

Αμερικανοί αστρονόμοι συγκλόνισαν τον κόσμο με αναφορά τους ότι ένας μεγάλος αστεροειδής θα μπορούσε να χτυπήσει το δυναμικό της Γης μέσα σε 30 χρόνια.Ο συγκεκριμένος αστεροειδής  που ονομάζεται 2011 ΟΕ5 είναιενδεχομένως στην πορεία για να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου, του 2040.


Θα μπορούσε να επιβιώσει η ανθρωπότητα από τέτοιες επιπτώσεις; 
Προς το παρόν δεν υπάρχουν τα μέσα για να υπερασπιστούμε ή να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από μία τέτοια αναπόφευκτη παγκόσμια καταστροφή.
Επίσης, παρουσιάζοντα τα τρέχοντα μέτρα από διαστημικά προγράμματα που έχουν ήδη συσταθεί για να παρατηρούν, να εντοπίζουν, και να παγιδεύουν τα ουράνια αντικείμενα κοντά στη Γη που μπορεί να δημιουργήσουν κάποια μέρα μια ξεχωριστή απειλή.




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



enews-gr

okloios.

http://www.katohika.gr/2012/09/te.html

Η αποδοχή της μη αποδοχής

Η αποδοχή της μη αποδοχής

Να ζεις στο τώρα ήταν και συνεχίζει να είναι η προτροπή των σοφών. Μια φράση που συνεχίζουν να την επαναλαμβάνουν ασυνείδητα τα χείλη μας χωρίς φυσικά να κατανοούν τη σημασία της. Για μένα το να ζούμε τη στιγμή σημαίνει να ζούμε με τέτοιο τρόπο σα να έχουμε ολοκληρωτικά επιλέξει οποιαδήποτε κατάσταση βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματική ελευθερία και το τέλος του πόνου. Η αποδοχή της κάθε στιγμής χωρίς καμία κριτική απαιτεί βέβαια απόλυτη συνειδητότητα και εγρήγορση. Ο εγωικός νους δυστυχώς δείχνει ενδιαφέρον κυρίως για το περιεχόμενο της κάθε στιγμής και όχι για την ίδια τη στιγμή.

Όταν ο πόνος γίνεται αφόρητος και χάνουμε τη συνειδητότητα μας είναι αδύνατον να αποδεχτούμε αυτό που εκείνη τη στιγμή μας συμβαίνει. Τότε έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία αποδοχής. Να αποδεχτούμε το συναίσθημα που γεννάει η μη αποδοχή του συμβάντος. Αν αισθανόμαστε φόβο να αποδεχτούμε ότι φοβόμαστε. Αν αισθανόμαστε οργή ή ζήλια, να βιώσουμε πλήρως αυτά τα συναισθήματα και να τα αποδεχτούμε. Η αποδοχή ότι αισθανόμαστε έτσι ακριβώς όπως αισθανόμαστε, γρήγορα θα διαλύσει το αντίστοιχο συναίσθημα.

Κι όμως πολλές φορές δε μπορούμε να δεχτούμε ότι βιώνουμε τα συγκεκριμένα συναισθήματα. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε την οργή, το μίσος, τη λαγνεία, το φθόνο κλπ. Δε θέλουμε να υπάρχουν αυτά τα συναισθήματα μέσα μας κι όμως τα βιώνουμε έντονα. Τότε έχουμε μια τρίτη και τελευταία ευκαιρία αποδοχής που μπορεί να οδηγήσει στη λύτρωση από τον πόνο. Είναι αυτό που βοήθησε εμένα προσωπικά. Είναι η αποδοχή της μη αποδοχής. Αποδέχομαι για παράδειγμα ότι δε μπορώ να αποδεχτώ ότι ζηλεύω, ότι νιώθω λαγνεία, οργή, ανασφάλεια. Αποδέχομαι ότι δε μπορώ ακόμη να αποδεχτώ τα συγκεκριμένα άσχημα συναισθήματα που βιώνω.

Με αυτό τον τρόπο αποφορτίζεται και αλλάζει ο εσωτερικός μου κόσμος γιατί τελειώνουν οι συγκρούσεις μέσα μου. Σταματάει ο εσωτερικός μου διχασμός γιατί πλέον δεν απορρίπτω το κομμάτι που φοβάται, το κομμάτι που θυμώνει κλπ. Όσο απορρίπτω τα κομμάτια του εαυτού μου που δε μου αρέσουν τόσο τα δυναμώνω. Χρειάζεται λοιπόν να δεχτώ το μέρος του εαυτού μου που φοβάται, που νιώθει αμφιβολία για την αξία μου, που ζηλεύει, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο στην αρχή. Στο κάτω-κάτω στην αρχή όλα τα πράγματα φαίνονται δύσκολα μέχρι να γίνουν εύκολα. Ένα μέρος του εαυτού μου υποφέρει αληθινά και είναι ότι χειρότερο να απορρίψω αυτό το μέρος. Πρέπει λοιπόν να πλησιάσω και να γνωρίσω αυτό το κομμάτι, να επικοινωνήσω μαζί του και να το αποδεχτώ πλήρως. Με αυτό τον τρόπο θα περάσω σιγά-σιγά στο δεύτερο στάδιο αποδοχής που είναι η αποδοχή των συναισθημάτων που βιώνω χωρίς καμία κριτική γι’ αυτά, για να αγγίξω τελικά το πρώτο στάδιο αποδοχής που είναι να ζω στο τώρα. Τότε γίνομαι αληθινός φίλος με την παρούσα στιγμή κι αισθάνομαι άνετα ότι κι αν αυτή παρουσιάσει μπροστά μου. Νιώθω απόλυτη ελευθερία και ευδαιμονία. Νιώθω θαλπωρή και ασφάλεια σαν να επέστρεψα στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Όταν δεν αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου στην παρούσα στιγμή, οπουδήποτε κι αν πας θα κουβαλάς αγωνία και ανασφάλεια μαζί σου. Η παρούσα στιγμή τελικά είναι αυτή που είναι πάντα. Μπορείς να την αφήσεις να υπάρξει;


Ξάνθη Φιλοσοφείν

Έξω οι άνεργοι από τη χώρα... Να ζήσουμε με τους λαθρομετανάστες!

Ζούμε σε μια «αριστερή» χώρα, της κακιάς ώρας, όπου το υπουργείο Οικονομίας έχει κορβανά μόνο για τους κομματικούς στρατούς-ψηφοφόρων κυνηγώντας ό,τι λέγεται ιδιωτική πρωτοβουλία, το υπουργείο Ανάπτυξης τρέμει να κάνει ανάπτυξη με ιδιώτες, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανταγωνίζεται τους Δήμους στους διωγμούς μόνο των ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά, ταυτόχρονα, όλοι υπόσχονται να λύσουν το ογκώδες πρόβλημα της ανεργίας.

Όπως τα έχουν κάνει και όπως συνεχίζουν, συντηρώντας τον αριστερισμό τους μπας και στεναχωρήσουν την αλητεία των «επαναστατών» της πυρκαγιάς... που ξέρουν μόνο να καίνε κτίρια και ανθρώπους ας διώξουν και τους άνεργους και ας ζήσουμε με τους λαθρομετανάστες μας, με τις «ελευθερίες» μας, με τις «μαϊμούδες» συνταξιούχους, ανάπηρους, πολύτεκνους, εργαζόμενους στο κράτος, με τους τσαμπατζήδες, τους τρακαδόρους τους φοροφυγάδες και με τα ανύπαρκτα και ανίκανα υπουργεία μας. Στο κάτω-κάτω μόνο 1.500.000-2.000.000 θα είναι οι άνεργοι του χρόνου τέτοιο καιρό!!

Τι τους θέλουμε τους «κηφήνες»; Να μας τρώνε τα επιδόματα ανεργίας; Μήπως πρόκειται να αλλάξουμε νοοτροπία και να τους βρούμε δουλειά;

Για την «σοβιετική» Ελλάδα και την συνείδηση πολύ μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης ιδιώτης επιχειρηματίας σημαίνει μόνο απατεώνας, μόνο φοροφυγάς, άθλιος εχθρός του λαού, μπαγάσας κρατικοδίαιτος και αισχρός κερδοσκόπος. Τίποτε άλλο. Απολύτως τίποτε άλλο.

Οι στρατιές όμως των φοροφυγάδων και τρακαδόρων γιατρών, δικηγόρων, αρχιτεκτόνων, καθηγητών, καλλιτεχνών, αγροτών της Αθήνας... και άλλων συναφών είναι ευλογημένες γιατί κατά τεκμήριο είναι αριστεροί... Και αυτό το κλίμα δεν πρόκειται να αλλάξει για 10-15 χρόνια αφού με διάδοχο στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιείται η συγκεχυμένη σήμερα αριστερή «οικονομική πολιτική» και η ιστορία της.

Ας την δούμε διαχρονικά. Το 1975 όταν άρχισαν οι κρατικοποιήσεις με το επιχείρημα των «χουντικών συμβάσεων» (για να φανούν «δημοκρατικότεροι και πολυσυλλεκτικοί» ως κόμματα) κρατούσαν και υπουργείο Βιομηχανίας και υπουργείο Εμπορίου και υπουργείο Ναυτιλίας τα οποία (μέχρι τότε) έκαναν πράγματι δουλειά.

Βεβαίως τότε είχαμε και βαριά βιομηχανία (ναυπηγεία, άμυνα, χάλυβα, τσιμέντα, χημικά, λιπάσματα, αυτοκίνητα, νικέλιο, πετρέλαιο, αλουμίνιο, μεταλλεύματα) την οποία διέλυσαν σχεδόν (αντίστοιχες σημερινές στο σύνολό τους δεν ανταγωνίζονται ούτε μία εκείνης της περιόδου) είτε με κρατικοποίηση είτε με συρρίκνωση λόγω ραγδαίας πτώσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Το 1982 και μετά η βλακώδης σοσιαλιστική προπαγάνδα και κάποιοι κομματικοί σύμβουλοι του τότε υπουργείου Εθνικής Οικονομίας κατάργησαν τα υπουργεία Βιομηχανίας, Εμπορίου και αργότερα Ναυτιλίας (σχηματίζοντας Γενικές Γραμματείες στα πρότυπα του σοβιέτ).

Ιδρύσαν όμως και συντήρησαν μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού λες και μέχρι τότε είμαστε απολίτιστοι... Βεβαίως οι εν συνεχεία «ρεμούλες» μέσω των πόρων του συγκεκριμένου υπουργείου εξήγησαν πλήρως την σημασία της ιδρύσεώς του...

Το 1984 με Προεδρικό Διάταγμα (αριθ.84) ξεκίνησε διωγμός των βιομηχανιών και βιοτεχνιών Αττικής με το πρόσχημα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Στην ουσία επρόκειτο για εξυπηρέτηση κομματικών Δημάρχων που μάζευαν ψήφους διώχνοντας εργοστάσια. Το Διάταγμα αυτό αποδείχθηκε άχρηστο το 2005!!, δηλαδή μετά από 20 χρόνια, και ανακλήθηκε με νόμο που όμως έχει σχεδόν τα ίδια χάλια...

Το 1985 οι τότε Σύνδεσμοι Βιομηχάνων βλέποντας ότι το κλίμα δεν τους σηκώνει στην ελληνική σοβιετία μετονομάσθηκαν σε Σύνδεσμοι Ελληνικών Βιομηχανιών ώστε να μην χτυπάει... το βιομήχανος.

Το 1995, δηλαδή μετά από 10 χρόνια, κατάλαβαν ότι εκτός από τις κρατικοποιήσεις της σοσιαλμανίας (Ανδρεάδης, Νιάρχος, Τσάτσος, Μποδοσάκης, Κεφάλας, Δράκος) κρατικοποίησαν κατά λάθος και βιομηχανίες (που θα ήταν καλύτερα να τις έσωναν αφαιρώντας το 95% από τους ιδιοκτήτες τους όπως τους είχαν πει αρκετοί επιστήμονες). Τις πλήρωσαν από τον κρατικό κορβανά 50 φορές πάνω από τα χρέη τους και τις πούλησαν για οικόπεδα!!!

Το 2005, πάλι μετά από δέκα χρόνια, ενώ υποσχέθηκαν ότι θα αλλάξουν το κράτος το μεγάλωσαν, χάιδεψαν τις συντεχνίες και έριξαν τους λαθρομετανάστες στην αγορά για να φθάσουν τα μεροκάματα σήμερα στα 3 ευρώ την ώρα. Υπολογίστε τα και θα δείτε ότι τόσο είναι.

Το 2012, μετά από 7 χρόνια, και ενώ η κρίση μαστίζει και η ανεργία χτυπάει ταβάνι δέχθηκα (προχθές) τηλεφώνημα από το υπουργείο Περιβάλλοντος για να με ρωτήσουν «Τι εννοούσα γράφοντας (Capital.gr Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου «Οι προτεραιότητες του κ. Κ. Χατζηδάκη») ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει άλλες κατευθύνσεις από αυτές του υπουργείου Ανάπτυξης!!

Απορούν όταν τα δύο αυτά υπουργεία Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χρειάζονται συνολικά πάνω από 18 μήνες για να δώσουν άδεια εργοστασίου, επειδή δεν μπορούν να συνταιριάξουν τις πολιτικές τους.

Απορούν όταν το υπουργείο Περιβάλλοντος ξέρει μόνο που δεν μπορείς να ιδρύσεις βιομηχανία και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το που μπορείς να την ιδρύσεις ή να σε προστατεύσει με μακρόχρονη παραμονή, χωρίς να μπορεί να σε διώξει ο Δήμος.

Απορούν όταν μόλις σήμερα, δηλαδή μετά από 40 χρόνια, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακαλύπτει (;) ότι πρέπει να συνεργαστεί με ιδιώτες αλλιώς δεν γίνονται επενδύσεις...

Άρα τι μπορούν να περιμένουν οι άνεργοι της χώρας τα επόμενα χρόνια;
Γι΄ αυτό διώξτε τους τώρα από την χώρα, ως «άχρηστους», αφού έτσι και αλλιώς φοβάστε να διώξετε τους λαθρομετανάστες μήπως και σας απορρίψουν οι αναρχικοί στα Εξάρχεια.

[Του Γιώργου Κράλογλου από capital.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3520.html

Το ΕΠΑΜ σηκώνει ελληνικές σημαίες στην Ακρόπολη

Σε απάντηση του ξενόδουλου, δοσιλογικού κράτους που συνέλαβε μια νεαρή Ελληνίδα, η οποία «τόλμησε» να φωτογραφηθεί με μια …
ελληνική σημαία πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανάλαβε να οργανώσει μια δράση αντίστασης απέναντι σε όποιους κατοχικούς νόμους απαγορεύουν στους Έλληνες πολίτες να φέρουν την ελληνική σημαία σε αρχαιολογικούς χώρους. Το πρωί της Κυριακής, 09/09/2012, περίπου 100 Επαμίτες, συνακολουθούμενοι και από άλλους πολίτες, εξόρμησαν πάνω στον ιερό βράχο κρατώντας ελληνικές σημαίες, δηλώνοντας μ’ αυτή τη συμβολική δράση ότι ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συμμορφωθεί ποτέ στις επιταγές των ντόπιων και ξένων "επικυρίαρχων" σχετικά με το πού επιτρέπεται ή όχι να αναρτώνται τα Ιερά μας Σύμβολα. Το εγχείρημα ενείχε και τις δυσκολίες του, αφού οι «πορτάριδες» του Παρθενώνα απαίτησαν την καταβολή αντιτίμου 12 ευρώ για την είσοδο στον χώρο. Κάτι που δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτό για έναν βασικό λόγο: διότι οι εισπράξεις όλων των αρχαιολογικών χώρων στη χώρα μας έχουν ήδη δεσμευτεί από του Τροϊκανούς προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων. Αν είναι δυνατόν να πληρώνουμε εισιτήριο για την πολιτιστική μας κληρονομιά και, το χειρότερο, αυτά τα χρήματα να καταλήγουν τελικά σε εξωχώριες τσέπες! Οι διαπραγματεύσεις με τους φύλακες για το αν θα καταβληθεί το αντίτιμο δεν απέδωσαν, οπότε τελικά, με μια οργανωμένη εφόρμηση, το πλήθος εισέβαλε με τον όγκο του στον αρχαιολογικό χώρο. Ούτε το αστυνομικό κλιμάκιο που βρισκόταν εκεί δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Μα ούτε και μια εντεταλμένη αρχαιολόγος, που επιχείρησε να πείσει τους «εισβολείς» ότι απαγορεύεται να σηκώσουν ελληνικές σημαίες, δεν κατάφερε να βρει πειστικά επιχειρήματα. Μέσα σε λίγα λεπτά, καμιά πενηνταριά ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν στον αέρα υπό των ήχο του εθνικού ύμνου, που εκατό και πλέον στόματα τραγουδούσαν βροντερά. Το μήνυμα είναι σαφές προς τους ξένους επικυρίαρχους και τα ντόπια τσιράκια τους. Αυτό το χώμα είναι δικό μας, και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υψώνουμε τη Γαλανόλευκη και να ψάλλουμε τον Εθνικό μας ύμνο σαν φόρο τιμής σε αυτούς που χύσανε το αίμα τους για να μας το παραδώσουν.


http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5505.html

Γ.Βαρουφάκης: Η Γερμανία θα φύγει από το Ευρώ πριν από την Ελλάδα

Πληροφορίες οι οποίες επισήμως διαψεύδονται θέλουν τις χώρες της Ευρωζώνης με πιστοληπτική ικανότητα ΑΑΑ να προωθούν την έκδοση κοινών ομολόγων «ελίτ».

Βρισκόμαστε κοντά σε ένα Ευρώ δύο ταχυτήτων;

Βρισκόμαστε κοντά στην κατάρρευση του Ευρώ. Και όσο πλησιάζουμε, οι.....
διάφορες πιθανές μετά ευρωσυστημικές συμμαχίες αρχίζουν να προετοιμάζουν το έδαφος. Αρχίζουν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει, δηλαδή να υπάρξει μια γαλλογερμανική νομισματική ένωση στη μετά ευρώ εποχή. Θεωρώ πολύ πιο πιθανό η Γερμανία να δημιουργήσει τη δική της νομισματική ένωση μαζί με τις υπόλοιπες πλεονασματικές χώρες. Αφήνοντας τη Γαλλία απ’ έξω.

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ξένες τράπεζες μελετούν τις επιπτώσεις από μία επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή. Σε ποια περίπτωση, πλέον, θα βγει η χώρα από το Ευρώ; Πόσο πιθανό είναι σήμερα αυτό το σενάριο;

Οι τράπεζες, προφανώς, προσπαθούν να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίο εκείνες θα πρέπει να αντιδράσουν σε μια διάλυση του Ευρώ. Όχι σε μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ δεν πρόκειται να συμβεί. Πολύ πιο πιθανή είναι η κατάρρευση του ευρωσυστήματος, συνολικά. Όπως έχω πει εδώ και καιρό, δεν βλέπω την Ελλάδα να φεύγει, ούτε να την εκδιώκουν. Αυτό που βλέπω είναι ότι το Ευρώ θα εκδιωχθεί από το «κεφάλι» και όχι από την «ουρά», όταν το «κεφάλι» αποφασίσει να φύγει.

Με την έννοια δηλαδή ότι αρχίζει να συμφέρει τη Γερμανία η αποχώρηση από το Ευρώ;

Όχι. Αυτό δεν συμφέρει κανέναν. Μπορεί να οδηγηθεί, μέσα από την πεισματική της άρνηση, να αναδομήσει το ευρωσύστημα. Να βρεθεί σε μια «γωνία» από την οποία να μην μπορεί να ξεφύγει, παρά μόνο με τη δική της απόδραση από το ευρωσύστημα. Αλλά μία τέτοια δική της απόδραση δεν θα συμβεί επειδή τη συμφέρει. Θα αποτελεί επιλογή πανικού όταν πλέον ο,τιδήποτε άλλο θα είναι απλώς περισσότερο καταστροφικό.

Τι μας δείχνει η πρόσφατη αδυναμία της Γερμανίας να δανειστεί υπό τις συνθήκες τις οποίες επιθυμούσε;

Μας δείχνει ότι οι επενδυτές, ιδίως στην Ασία, έχουν αρχίσει να μην θέλουν να αγοράζουν ομόλογα της Γερμανίας τα οποία είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ. Δεν έχουν πρόβλημα να δανείσουν τη Γερμανία. Απλώς, φοβούνται ότι αυτά τα ομόλογα, κάποια στιγμή, όταν θα δημιουργηθεί το μάρκο, θα υποτιμηθούν, επειδή θα είναι εκπεφρασμένα σε ευρώ και η ισοτιμία μάρκου - ευρώ θα αλλάξει σε βάρος του ευρώ, το οποίο θα υποτιμηθεί και απέναντι στο δολάριο.

Πρόσφατα κάνατε λόγο για αντιστροφή του κλίματος, στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, απέναντι στην Ελλάδα.

Εδώ και δύο χρόνια βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με δημοσιογράφους κορυφαίων βρετανικών και αμερικανικών ΜΜΕ, εφημερίδων και ηλεκτρονικών μέσων. Μέχρι πολύ πρόσφατα, η αντιμετώπιση των Ελλήνων ήταν εχθρική. Όποτε οι Έλληνες ανοίγαμε το στόμα μας, αντιμετωπιζόμασταν με αυτόν τον τρόπο μόνο και μόνο επειδή είμαστε Έλληνες. Πλέον, παρατηρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Βρετανών και των Αμερικανών δημοσιογράφων έχει κατανοήσει πως αυτή η κρίση δεν οφείλεται στην Ελλάδα. Και ότι η Ελλάδα είναι ένα σύμπτωμα, το οποίο έχει τιμωρηθεί αλύπητα στο όνομα μίας κρίσης για την οποία η ίδια δεν ευθύνεται. Θα συνέβαινε ανεξάρτητα από την Ελλάδα. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μία μεγάλη «στροφή», αν θέλετε, ακόμη και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι ένα είδος αποδοχής ότι ο μέσος Έλληνας υποφέρει πολύ περισσότερο απ’ όσο του άξιζε.


 RAMNOUSIA 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/09/blog-post_203.html

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ "Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ !!!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!!

Παραφούσκωσε το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι βίλες «ψήλωσαν» κατά 14 εκατοστά σε 16 μήνες

Παραφούσκωσε το ηφαίστειο της Σαντορίνης – Οι βίλες «ψήλωσαν» κατά 14 εκατοστά σε 16 μήνες

Μια γιγαντιαία αύξηση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης εντόπισαν οι επιστήμονες μέσα σε 16 μόλις μήνες, καθώς ο υπόγειος θάλαμος όπου συγκεντρώνονται τα λιωμένα πετρώματα επεκτάθηκε κατά 10 έως και 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ανυψώνοντας ολόκληρο το νησί κατά 1 εκατοστό το μήνα, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις προ μηνών μελέτες που έλεγαν ότι το ηφαίστειο φουσκώνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ οι οποίοι συνεργάζονται με το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και το Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας του ΕΜΠ, το μάγμα κάτω από το ενεργό ηφαίστειο της Σαντορίνης φούσκωσε τόσο πολύ ανάμεσα στον Ιανουάριο του 2011 και τον Απρίλιο του 2012 ώστε να έχει πλέον όγκο έως και 15 φορές μεγαλύτερο από τον Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Μάλιστα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι τέτοια αύξηση μάγματος έχει να συμβεί από το 1955, όταν συνέβη η τελευταία έκρηξη του ηφαίστειου της Σαντορίνης.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό Nature Geoscience από τον καθηγητή ηφαιστειολογίας Ντέηβιντ Πάιλ, την ηφαιστειολόγο Μισέλ Παρκς του Τμήματος Γεωεπιστημών της Οξφόρδης, και την Τζούλιετ Μπιγκς του Τμήματος Γεωεπιστημών του Μπρίστολ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι τρεις ερευνητές αναφέρουν πως η αύξηση του μαγματικού θαλάμου από την εισροή νέου υλικού οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού από 8 έως και 14 εκατοστά σε μόλις 15 μήνες. Οι υπολογισμοί αυτοί θεωρούνται αρκετά ακριβείς μια και έγιναν με εικόνες από δορυφορικά ραντάρ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και της Γερμανικής Υπηρεσίας Διαστήματος (DLR), καθώς και με μετρήσεις GPS από το έδαφος.

Ανησυχούν οι επιστήμονες

Το κεντρικό ερώτημα που απασχολεί τους επιστήμονες είναι πλέον το πότε θα εκραγεί ξανά το ηφαίστειο, του οποίου η έκρηξη το 1600 π.Χ. ήταν μια από τις μεγαλύτερες στην παγκόσμια ιστορία και οδήγησε σύμφωνα με τα στοιχεία στην καταστροφή του Μινωϊκού Πολιτισμού. Ωστόσο, τα νεότερα στοιχεία δεν είναι ικανά να απαντήσουν σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ηφαίστειο της κοσμοπολίτικης Σαντορίνης ζωντάνεψε ξανά στις αρχές του 2011. Τότε, ήταν μικρο-σεισμοί που τράβηξαν την προσοχή των επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι τότε, και για 25 χρόνια, στην γεμάτη από πολυτελή ξενοδοχεία και βίλες καλδέρα επικρατούσε ησυχία. Ωστόσο, οι σεισμοί ανησύχησαν τους επιστήμονες καθώς συνοδεύονταν και από άλλες ανησυχητικές ενδείξεις όπως οι αλλαγές στο χρώμα του νερού και η έκλυση αερίων με δυσάρεστη οσμή.

Σε ένα χρόνο το ηφαίστειο μεγάλωσε έως και 20 χρόνια

Τώρα, οι τρεις ερευνητές που δημοσίευσαν την εργασία του στο Nature Geoscience εκτιμούν ότι το νέο μάγμα που συσσωρεύτηκε κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης στη διάρκεια του προηγούμενου έτους και μέχρι τον Απρίλιο του 2012 ισοδυναμεί με περίπου 10 έως 20 έτη ανάπτυξης του ηφαιστείου. Επισημαίνουν όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι επίκειται κάποια έκρηξη, αντίθετα, όπως τονίζουν, η σεισμική δραστηριότητα έχει σαφώς υποχωρήσει κατά τους τελευταίους μήνες.

Οι ίδιοι ερευνητές σημειώνουν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης εμφανίζει δύο ειδών εκρήξεις στο πέρασμα του χρόνου. Αφενός συμβαίνουν συχνά μικρές εκρήξεις που εκλύουν λάβα και, αφετέρου έχουν καταγραφεί μεγάλες εκρήξεις που συμβαίνουν πολύ πιο σπάνια, ανά περίπου 10.000 έως 30.000 χρόνια. Και οι δύο τύποι εκρήξεων θεωρείτο ότι «εκκολάπτονται» σε ένα ρηχό θάλαμο μάγματος, ο οποίος τροφοδοτείται σε συνεχή βάση από μικρές ποσότητες λιωμένων πετρωμάτων, οι οποίοι ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω.

Όμως, όπως αναφέρει η νέα μελέτη, γεωλογικές μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 15% του υλικού που εκτινάχθηκε κατά την Μινωική έκρηξη του ηφαιστείου, έφθασε στον θάλαμο του μάγματος λιγότερο από 100 χρόνια πριν την έκρηξη, δηλαδή όχι σταδιακά και σε βάθος χρόνου, αλλά σε πολύ πιο σύντομο χρόνο.

Διχασμένες οι εκτιμήσεις των επιστημόνων

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είτε το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρίσκεται στην πιο συνηθισμένη (αργή) φάση συσσώρευσης λάβας, είτε στην πιο σπάνια (και γρήγορη) εκρηκτική φάση του, ο ρηχός θάλαμος του μάγματος τροφοδοτείται περιστασιακά με ταχείας ροής ποσότητες μάγματος. Η χρονική διάρκεια αυτών των περιόδων τροφοδότησης του μάγματος είναι σύντομη σε σχέση με τις ενδιάμεσες περιόδους ηρεμίας, ενώ το πότε θα συμβούν αυτές οι περιστασιακές ανατροφοδοτήσεις, δηλαδή ο χρονισμός τους, εξαρτάται από την υπόγεια δυναμική που αναπτύσσεται στο ακόμα βαθύτερο τμήμα του μάγματος κάτω από τη Σαντορίνη.

Κατά τις πιο πρόσφατες εκρήξεις του ηφαιστείου της Σαντορίνης, στην επιφάνεια έχουν ανέλθει συνήθως δύο διαφορετικά είδη μάγματος, κατά κύριο λόγο δακίτης (λάβα πλούσια σε πυριτία) και δευτερευόντως ανδεσίτης (πιο καυτή λάβα με λιγότερη πυριτία). Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι εκρήξεις εμφανίζονται να πυροδοτούνται από την άνοδο προς την επιφάνεια του ανδεσίτη, ο οποίος «αναμοχλεύει» τον πιο άφθονο δακίτη, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έκρηξη, πιθανώς μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Επειδή όμως, σύμφωνα με τους Βρετανούς γεωεπιστήμονες (στην έρευνα των οποίων συνέβαλαν οι έλληνες ερευνητές Παρασκευή Νομικού, Ξάνθος Παπανικολάου, Δημήτρης Παραδείσης, Κώστας Ραπτάκης και Βαγγέλης Ζαχάρης), η πρόσφατη ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο, γίνεται η υπόθεση ότι τα λιωμένα πετρώματα που συσσωρεύονται τώρα κάτω από τη Σαντορίνη, είναι δακίτες και όχι ανδεσίτες.

Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) δείτε εδώ.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΗΓΗ

Πηγή: - RAMNOUSIA

Tι φοβούνται για το ηφαίστειο της Σαντορίνης ?

Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με ‘Ελληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας).

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ηφαιστειολογίας Ντέηβιντ Πάιλ και την ηφαιστειολόγο Μισέλ Παρκς του Τμήματος Γεωεπιστημών της Οξφόρδης, καθώς και την Τζούλιετ Μπιγκς του Τμήματος Γεωεπιστημών του Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Geoscience”, υπολόγισαν ότι η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι επιτόπιοι υπολογισμοί στη Σαντορίνη έγιναν με τη βοήθεια εικόνων από δορυφορικά ραντάρ που παρείχαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος (DLR), καθώς και μετρήσεων GPS από το έδαφος.

Αν και τα νέα στοιχεία ρίχνουν περισσότερο φως στη λειτουργία του ηφαιστείου (το οποίο γύρω στα 1600 π.Χ. σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην παγκόσμια ιστορία, οδηγώντας πιθανώς στην καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού), σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν διαφωτίζουν για το μείζον ερώτημα: πότε το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά.

Το «ζωντάνεμα» του ηφαιστείου καταγράφηκε στην αρχή του 2011 με μικρούς σεισμούς, που τράβηξαν την προσοχή των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, καθώς για περίπου 25 χρόνια επικρατούσε σχετική ησυχία στην καλδέρα. Οι μικρο-σεισμοί συνοδεύτηκαν από ορισμένες άλλες περιστασιακές ενδείξεις, όπως αλλαγές στο χρώμα του νερού σε ορισμένα σημεία και έκλυση αερίων με χαρακτηριστική οσμή.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ποσότητα λιωμένων πετρωμάτων (μάγματος) που έχει σωρευτεί κάτω από το ηφαίστειο κατά το περασμένο έτος, ισοδυναμεί με περίπου 10 έως 20 έτη ανάπτυξης του ηφαιστείου. Επισημαίνουν όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι επίκειται κάποια έκρηξη, αντίθετα, όπως τονίζουν, η σεισμική δραστηριότητα έχει σαφώς υποχωρήσει κατά τους τελευταίους μήνες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης εμφανίζει δύο διαφορετικών ειδών εκρήξεις στο πέρασμα του χρόνου: αφενός μικρές εκρήξεις που συμβαίνουν σχετικά συχνά και εκλύουν λάβα και, αφετέρου, μεγάλες εκρήξεις που συμβαίνουν σπάνια, ανά περίπου 10.000 έως 30.000 χρόνια. Και οι δύο τύποι εκρήξεων θεωρείτο ότι «εκκολάπτονται» σε ένα ρηχό θάλαμο μάγματος, ο οποίος τροφοδοτείται σε συνεχή βάση από μικρές ποσότητες λιωμένων πετρωμάτων, οι οποίοι ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω.

Όμως, όπως αναφέρει η νέα μελέτη, γεωλογικές (ορυκτολογικές) μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 15% του υλικού που εκτινάχθηκε κατά την Μινωική έκρηξη του ηφαιστείου, έφθασε στον θάλαμο του μάγματος λιγότερο από 100 χρόνια πριν την έκρηξη, δηλαδή όχι σταδιακά και σε βάθος χρόνου, αλλά σε πολύ πιο σύντομο χρόνο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είτε το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρίσκεται στην πιο συνηθισμένη (αργή) φάση συσσώρευσης λάβας, είτε στην πιο σπάνια (και γρήγορη) εκρηκτική φάση του, ο ρηχός θάλαμος του μάγματος τροφοδοτείται περιστασιακά με ταχείας ροής ποσότητες μάγματος.

 Η χρονική διάρκεια αυτών των περιόδων τροφοδότησης του μάγματος είναι σύντομη σε σχέση με τις ενδιάμεσες περιόδους ηρεμίας, ενώ το πότε θα συμβούν αυτές οι περιστασιακές ανατροφοδοτήσεις, δηλαδή ο χρονισμός τους, εξαρτάται από την υπόγεια δυναμική που αναπτύσσεται στο ακόμα βαθύτερο τμήμα του μάγματος κάτω από τη Σαντορίνη.

Κατά τις πιο πρόσφατες εκρήξεις του ηφαιστείου της Σαντορίνης, στην επιφάνεια έχουν ανέλθει συνήθως δύο διαφορετικά είδη μάγματος, κατά κύριο λόγο δακίτης (λάβα πλούσια σε πυριτία) και δευτερευόντως ανδεσίτης (πιο καυτή λάβα με λιγότερη πυριτία).

 Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι εκρήξεις εμφανίζονται να πυροδοτούνται από την άνοδο προς την επιφάνεια του ανδεσίτη, ο οποίος «αναμοχλεύει» τον πιο άφθονο δακίτη, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έκρηξη, πιθανώς μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

Επειδή όμως, σύμφωνα με τους Βρετανούς γεωεπιστήμονες (στην έρευνα των οποίων συνέβαλαν οι έλληνες ερευνητές Παρασκευή Νομικού, Ξάνθος Παπανικολάου, Δημήτρης Παραδείσης, Κώστας Ραπτάκης και Βαγγέλης Ζαχάρης), η πρόσφατη ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο χρόνο, γίνεται η υπόθεση ότι τα λιωμένα πετρώματα που συσσωρεύονται τώρα κάτω από τη Σαντορίνη, είναι δακίτες και όχι ανδεσίτες.



http://www.paraskhnio.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/t_10.html

21/12/2012

Πολλοί άνθρωποι είναι το πιο πιθανό ότι αναμένουν μια σημαντική παγκόσμια εκδήλωση στις 21/12/2012.

Οτι στις 21/12/2012 στις 11:11 πμ η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα ενεργοποιηθεί.

Η Απόκρυφη ελίτ των Illuminati ίσως να έχουν τη δική τους ιδιωτική νύχτα θυσίας.
Ωστόσο, ακόμη και αν δεν υπάρχει κάποιο παγκόσμιο γεγονός, η Ν.Τ.Π θα εξακολουθεί να ενεργοποιηται.

Θα κατανοήσουμε πλήρως αν η Νέα Παγκόσμια Τάξη είναι μια πραγματικότητα εντός του πρώτου ή του δεύτερου έτους. Αν οι υποτιθέμενοι εξωγήινοι φτάσουν το 2013, και αν όλοι που είναι έστω και λίγο ξύπνιοι κατανοήσουν ότι οι Illuminati βρίσκονται σε αναμονή του 3 Παγκοσμίου Πολέμου, απο τον οποίο θα έρθει ο Αντίχριστος για να ενώσει τον κόσμο μέσα σε ένα κοινό σκοπό και να σώσει τον κόσμο από τον πόλεμο. Ο σκοπός είναι να μειωθεί ο πληθυσμός για να ελέγχουν τον κόσμο.

Κάποια μερίδα ανθρώπων που καταλαβαίνουν, γνωρίζουν ότι υπάρχει μια σατανική και παγκόσμια μυστική παγκόσμια ελίτ που ελέγχει όλο τον πλανήτη, την επιστήμη, τη θρησκεία και την πολιτική, τουλάχιστον επιφανειακά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα χειραγωγείται και μια καταστροφή έχει αρχίσει να διαγράφεται στο εγγύς μέλλον.


atheatignosi.blogspot.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/09/21122012.html

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Λοβέρδο στη νέα κίνηση. Θα ψηφίσει ΠΡΩΤΑ τα εγκληματικά μέτρα της Τρόϊκα και ΜΕΤΑ θα φύγει!

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους Φλωρίδης, Ραγκούσης, θετικός ο Πάγκαλος, επιφυλακτική η Διαμαντοπούλου. Νέα στελέχη και βουλευτές στρατολογεί ο Μόσιαλος.Ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρασε οριστικά το Ρουβίκωνα.
Το βιβλίο του, υπό τον τίτλο «Νέα Πολιτική Ανόρθωση», αποτελεί τη ληξιαρχική πράξη γέννησης της νέας πολιτικής κίνησης που φιλοδοξεί να εκφράσει τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας και να αναγεννήσει την Κεντροαριστερά.
Ο κ. Λοβέρδος προχωρά σε ρήξη με το ΠΑΣΟΚκαι τον πρώην στενό φίλο του κ. Βενιζέλο, τρεις μόνο μήνες μετά τις εκλογές. Ο πρώην Υπουργός Υγείας θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί απολίθωμα ενός πολιτικού συστήματος που έχει καταρρεύσει και βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης και εξαφάνισης.
Ο κ. Λοβέρδος θα έχει κοντά του τον πρώην Υπουργό κ..Φλωρίδη με τον οποίο ταυτίζονται πλέον απόλυτα ενώ καθοριστικό ρόλο στα οργανωτικά θέματα, διαδραματίζει ο κ. Γιάννης Ραγκούσης. Παράλληλα, κινείται δραστήρια και ο πρώην υπουργός κ. Η. Μόσιαλος, ο οποίος έχει σειρά επαφών με νέα στελέχη και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , όπως ο κ. Φ. Παρασύρης (είναι και… κουμπάροι), ο κ. Θ. Οικονόμου, ο κ. Κ. Καρτάληςκ.α.
Θετικός, απέναντι στο εγχείρημα, εμφανίζεται και ο κ. Θ. Πάγκαλος, οι σχέσεις του οποίου με τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες ενώ είναι γνωστή και η αντιπάθεια που τρέφει για τον κ. Βενιζέλο.
Αντίθετα επιφυλακτική, χωρίς όμως να κλείνει την πόρτα μιας μελλοντικής συνεργασίας, είναι η κ. Άννα Διαμαντοπούλου που εξακολουθεί να διατηρεί τις φιλοδοξίες της και τον δικό της πολιτικό σχεδιασμό.
Ο κ. Λοβέρδος έχει συζητήσει και με τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, μέσα σε πολύ καλό κλίμα όπως επισημαίνουν κύκλοι του περιβάλλοντος του πρώην Υπουργού Υγείας.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και ενδεχόμενες κινήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχουν βουλευτές που συζητούν με τον κ. Λοβέρδο, είναι όμως άγνωστο αν θα τον ακολουθήσουν.
Ο κ. Χρήστος Αηδόνης, Βουλευτής Δράμας, ανήκει στους στενούς φίλους του κ. Λοβέρδου και υπάρχει η εκτίμηση ότι ενδέχεται να είναι ο πρώτος που θα ακολουθήσει τον κ. Λοβέρδο στο νέο πολιτικό φορέα.

 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7807.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters