Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Βρέθηκαν ίχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130.000 π.Χ.!

Βρέθηκαν ίχνη κατοίκησης στην Κρήτη από το 130.000 π.Χ.!
Μια νέα αρχαιολογική ανακάλυψη έρχεται να βάλει τέλος στην επικρατούσα άποψη πως η Κρήτη κατοικήθηκε από το 30.000 π.Χ.

Μέχρι στιγμής ο παλαιότερος οικισμός που ειχε βρεθεί στη Κρήτη χρονολογούνταν στο 7.000 π.Χ. Η αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα στις ΗΠΑ, όμως, αναλύοντας χώμα κι εργαλεία, κατέληξε στο συμπέρασμα πως Homo Erectus ταξίδεψαν ως την Κρήτη και κατοίκησαν εκεί σχεδόν 100.000 χρονια νωρίτερα από αυτό που πίστευαν αρχικά, δηλαδή από το 130.000 π.Χ.


Οι επιστήμονες θεωρούν πως φυλές Homo Erectus κατοίκησαν στο νησί μεταπηδώντας από περιοχές της Βόρειας κι Υποσαχάριας Αφρικής. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τσεκούρια κι όπλα που είχαν συναντήσει ξανά στην Αφρική κάπου 800.000 χρόνια πριν.

«Με τις νέες τεχνικές ραδιοχρονολόγησης, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά πως τα εργαλεία και τα όπλα που βρήκαμε ξεκινάνε σε ηλικία από τα 50 και φτάνουν μέχρι τα 130.000 χρονια», τονίζει ο γεωλόγος Καρλ Ουέγκμαν του πανεπιστημίου Νορθ Καρολάινα, προσθέτοντας πως «τα σύνεργα αυτά αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του νησιού, οι προγονοί των πρώτων Μινωιτών, ήταν εξαιρετικοί τεχνίτες και ικανοί για μεγάλες κατασκευές».

Πηγή...

Προκαταρκτική για Σαμαρά ζητούν δικηγόροι

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Σαμαρά, Αθανασίου, Δένδια, Μπαλτάκου, Κασιδιάρη, που προκύπτουν από όσα κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ζητούν δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη.

Οι δικηγόροι προχώρησαν στις 7 Απριλίου στην κατάθεση της αναφοράς στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών με την οποία ζητούν τη διενέργεια εξέτασης σχετικά με τις σχέσεις εκτελεστικής και δικαστικής λειτουργίας, καθώς και την τυχόν παροχή κρίσιμων πληροφοριών σε σχέση...
με την εν εξελίξει δικαστική έρευνα, από τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης προς μέλη της ελεγχόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής.

«Προχωρήσαμε σε αυτήν την κίνηση, θεωρώντας ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της εγκληματικής, δολοφονικής και ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής είναι το ταυτόχρονο χτύπημα εναντίον της και εναντίον του ακροδεξιού παρακράτους που ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου αποκάλυψε, με ισχυροποίηση του κράτους δικαίου», σημειώνεται στην αναφορά.

Συνομιλητές και εταίροι


Προστίθενται δε τα εξής: «Η ΧΑ που δολοφονούσε και μαχαίρωνε πολύ καιρό πριν τη δολοφονία Φύσσα, αποτελούσε συνομιλητή και εν δυνάμει εταίρο της συγκυβέρνησης. Ενόσω κορύφωνε την εγκληματική της δράση έχαιρε ασυλίας, αφού άλλωστε οι υπουργοί της κυβέρνησης και τα καθεστωτικά ΜΜΕ ουδέν έπρατταν εναντίον της, πλην ενδεχομένως του να κρατούν φακέλους στα συρτάρια τους, περιμένοντας άλλη μια δολοφονία προκειμένου να δράσουν.

Γι’ αυτό το λόγο εμείς δεν δεχόμαστε να διαλέξουμε πλευρά στην όψιμη σύγκρουση διαφορετικών εκδοχών του παρακράτους, ποδηγετούμενοι από τις επικοινωνιακές ανάγκες της συγκυβέρνησης. Θεωρούμε ότι η δικαστική έρευνα εις βάρος της ΧΑ πρέπει να προχωρήσει εις βάθος και ότι η ισχυροποίηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου είναι η μόνη απάντηση στο ναζισμό αλλά και στο ακροδεξιό παρακράτος εν γένει.

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, επειδή θεωρούμε ότι ο πόλεμος στη ΧΑ συνδέεται άρρηκτα με τον πόλεμο στα παρακρατικά στεγανά και με την ισχυροποίηση της δημοκρατίας αιτηθήκαμε την διενέργεια προκαταρτικής έρευνας για τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών των προαναφερθέντων κυβερνητικών στελεχών και κάθε άλλου εμπλεκομένου προσώπου, από βαρύτατες παραβιάσεις των θεμελιωδών διατάξεων του συντάγματος, που προκύπτουν βάσει των όσων από βήματος της Βουλής κατέθεσε ναζιστής βουλευτής ότι του μετέφερε ο πρώην γ. γ. της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε ο τελευταίος ότι όντως είπε».

Την αναφορά υπογράφουν ο Στέφανος Κρεμέτης, Ταμίας της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, ο Θρασύβουλος Γαβαθόπουλος, ασκούμενος δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, ο Μιχαήλ Μήττας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 11064), Πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και ο Θεμιστοκλής Τζήμας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 8345), μέλος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υπ. Διδακτόρων.

Από ThePressProject
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4518.html

Ο Αρχηγός Στόλου στο Αιγαίο - Γιατί πήγε στη Χίο

Image
Ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας επιβαίνει από τις πρωϊνές ώρες σε πλοία του Στόλου που πλέουν στην θαλάσσια περιοχή της Χίου. Ο Αρχηγός Στόλου παρακολουθεί από την πυραυλάκατο ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ την εξέλιξη των ασκήσεων “ΛΑΙΛΑΨ 14”,“ΟΡΜΗ 3/14” και “ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/14”. Ο Αρχηγός Στόλου θα περάσει από δύο ακόμη πλοία του Στόλου το ΙΚΑΡΙΑ και την φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟ στην οποία ήταν και κυβερνήτης. Η απόφαση για παρουσία του Στόλαρχου στο βορειοανατολικό Αιγαίο δεν είναι τυχαία και ασφαλώς δίνει άλλη διάσταση στις ασκήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Όλα αυτά μετά από τις πρόσφατες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

 
 
onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7029.html

Τούρκικες Παραβιάσεις.. δείτε πόσο επικίνδυνες είναι στο βίντεο


Πολλοί ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα συνεχίζουν και μιλάνε για φιλία των Λαών οι οποίοι δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.

Το αποτέλεσμα των εκλογών και η επιβράβευση του Ερντογάν άσχετα με τα τόσα σκάνδαλα διαφθοράς δείχνει αυτό που πραγματικά είναι η Τουρκία.. Μια χώρα που έχει το ευρωπαϊκό της πρόσωπο στην Ευρωπαϊκή πλευρά της, αλλά και το άγριο πρόσωπο της Ασιατικής Τουρκίας όπου ο Λαός της αμόρφωτος, απληροφόρητος δίνει τεράστια ποσοστά στην Μεγαλομανία Ερντογάν και στον Μυστικοσύμβουλο του Νταβούτουγλου!

Μπορεί ο γλυκερός Νταβούτουγλου να γλύφει τον άσχετο Βενιζέλο αλλά είναι αυτός που σχεδιάζει προβοκάτσιες μαζί με τους Στρατιωτικούς και τον Αρχηγό της ΜΙΤ εναντίον της Συρίας μιας κατά βάση Μουσουλμανικής Χώρας.. Για φανταστείτε τι σχεδιάζουν για μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα των Χριστιανών, μια Χώρα των Απίστων!


Μπορεί πολλοί από εσάς ίσως και από την παραπληροφόρηση των Ελληνικών ΜΜΕ να πιστεύουν ότι η καθημερινότητα στο Αιγαίο είναι μια βόλτα είτε στον αέρα είτε στη Θάλασσα, έτσι για να καίμε καύσιμα.. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι οι Τούρκοι έχουν πάντα σε όλες σχεδόν τις Παραβιάσεις ένα ζεύγος μαχητικών που πετά πάντα ψηλότερα και είναι πάντα οπλισμένο!

Το video δείχνει την πραγματικότητα αλλά και την πίεση των Ελλήνων Χειριστών των Μαχητικών που αντιμετωπίζουν καθημερινά στον Αέρα..!

(Μερικά σημαντικά πράματα γι αυτό το βίντεο. Στην σκηνή 2:22 θα δείτε ένα τουρκικό F-16 να περνά επίτηδες ξυστά μπροστά από το Ελληνικό F-16.)



Ο Τούρκος πιλότος περνάει μπροστά από το Ελληνικό μαχητικό προσπαθώντας να το καταρρίψει Ο ένας από τους δύο Έλληνες Χειριστές που ακούγεται στο video δεν είναι πια στη ζωή, έπεσε στο καθήκον προσπαθώντας να γίνει καλύτερος! Ποτέ οι Τούρκοι δεν άλλαξαν και δεν θα αλλάξουν τώρα..

Ίσως αν κάποιοι από εμάς μείνουν μερικές ημέρες σε κάποιο νησί του Αρχιπελάγους τότε να καταλάβουν τι πα να πει Τούρκος.. Ακόμη αφιερώνεται και σε μερικούς που τρόμαξαν από τις χαμηλές διελεύσεις Ελληνικών μαχητικών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στας Αθήνας!

Βετεράνος
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8986.html

Αυτοί είναι οι Φίλοι μας, οι Συνεργάτες μας, οι Εταίροι μας που και σήμερα μας πίνουν το αίμα με την βοήθεια των Κουίσλινγκ που «μας κυβερνούν»!

1380058_277136165787238_1146528980_n
Η Αγάπη των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες. Οι «φίλοι» και «σύμμαχοί» μας δείχνουν εδώ την αφοσίωση τους στην «φιλία» και την «συνεργασία» απέναντι στις Ελληνίδες του μαρτυρικού χωριού Κομμένου της Άρτας. 

Ξεγύμνωσαν τις γυναίκες – μητέρες, γιαγιές, αδερφές μας – και τις στήσανε μπροστά στα πολυβόλα! Κοιτάξτε τις κακόμοιρες που κρατάν στα χεράκια τους τα παιδάκια και την άλλη στην γωνία δεξιά που είναι μάλιστα και εγκυμονούσα. 

Το κακό γίνηκε στις 16 Αυγούστου 1943. Οι σφαγιασθέντες ήσαν 317 άτομα εκ των οποίων 92 παιδιά και 2 ιερείς! Δεκαεφτά άλλοι πνίγηκαν στον Άραχθο προσπαθώντας να ξεφύγουν από το γερμανικό μαχαίρι, όταν ανατράπηκε η βάρκα στην οποία είχαν μπει πανικόβλητοι. Μετά τον σφαγιασμό των ανθρώπων το χωριό πυρπολήθηκε και ισοπεδώθηκε. Αυτοί είναι οι Φίλοι μας, οι Συνεργάτες μας, οι Εταίροι μας που και σήμερα μας πίνουν το αίμα με την βοήθεια των Κουίσλινγκ που «μας κυβερνούν»! 

Ντροπή στους δημοσιογράφους όλων των καναλιών, μικρών και μεγάλων, που αποσιωπούν όλες αυτές τις καταστροφές και προβάλλουν εκπομπές τρομοκρατικής προπαγάνδας, αλλά και όλο το σκουπιδαριό των ψευτοειδήσεων, τις τσόντες και τις αρχαίες «ακίνδυνες» εκπομπές. Έκλεισαν την ΕΡΤ γιατί ήταν ο μοναδικός οργανισμός που τα έδειχνε. Η «ΔΤ» δεν είναι «Δημόσια Τηλεόραση» αλλά «Δημόσιες Τουαλέτες»! Και τα ΜΜΕ δεν είναι Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά Μέσα Μαζικής Εξαγρίωσης! Ντροπή σας «έγκυροι», «αντικειμενικοί» και ξεπουλημένοι προπαγανδιστές που χρωστάτε δισεκατομμύρια στην εφορία και ξεπληρώνετε το χρέος με το ψεύδος! Κομμένο Άρτας! Ανοίξτε τα βιβλία και τους υπολογιστές και διαβάστε, κυρίως οι νεότεροι για να ανοίξετε τα μάτια σας ! Ξυπνήστε Έλληνες! Ξυπνήστε!

Χριστοφοράκηδες και Μητσοτάκηδες… οι επικίνδυνοι γερμανοτσολιάδες :


Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου.Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση.
Όπως θα δείτε παρακάτω,ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είναι κολλητός της οικογένειας Μητσοτάκη.Διαβάζουμε στη Βικιπαίδεια για τον Μητσοτάκη…

Καταγόμενος από οικογένεια με πολιτική παράδοση ασχολήθηκε απο νωρίς με την πολιτική καταφέρνοντας να εκλεγεί βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946.
Και ρωτάμε…Υπάρχει περίπτωση να μη γνώριζε ο Μητσοτάκης ποιός ήταν ο πατέρας Χριστοφοράκος;Μήπως οι ρίζες της “μίζενς” με τους Γερμανούς είναι πιο βαθιές;


Κριτές θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί.

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νεκροί από την μαλθουσιανή μεθόδευση των Ούνων κατακτητών τον χειμώνα του 1941. Εκατομμύρια Έλληνες αγέννητοι, υποδουλωμένοι από τους ίδιους ανθρώπους. Αυτοί είναι οι δικαστές σας κύριοι δικαστές.  

Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ. Κάθε αναφορά στην ναζιστική του δράση έχει απαλειφθεί. Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης. Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθει και καταδικάστηκε για χρηματισμό. Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.

http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=99335&format=.jpg

Η “ξεχασμένη” γενοκτονία. Όπως και οι προκάτοχοι τους, Από τον Αλάριχο, την Ιερά συμμαχία, τον Φον Γκρούμπκωφ (γενοκτόνο της Θεσσαλίας), τους γερμανούς δημιουργούς των Νεότουρκων, τους εκπαιδευτές και συμμάχους του Κεμάλ, έτσι και οι κατοχικές δυνάμεις προέβησαν σε μία στυγνή γενοκτονία με μαλθουσιανικό σχεδιασμό. Πάνω από 350,000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες τον χειμώνα του 41/42.

Και όμως, η έντεχνη προπαγάνδα απέναντι στις μειοδοτικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν έχει τον αστικό μύθο των “Φιλελλήνων Ναζί”. Αναπτύχθηκε μαζί με τους “αντιστασιακούς – αντιναζί” του αριστερισμού που στην ουσία ήταν τα ίδια πρόσωπα που υμνούσαν τον Χίτλερ και συνετέλεσαν στην γενοκτονία του Ελληνικού λαού.

Όλοι οι συνεργάτες του Χριστοφοράκου, της Siemens και της νεογερμανικής λαίλαπας ήταν οι “αντιστασιακοί” του ΠΑΚ, αριστεριστικών οργανώσεων τύπου “κόκκινη προβιά”, Τσουκάτοι, Μαντέληδες κλπ. Απόδειξη ότι ο διαχρονικός αντίπαλος τους ήταν ο πηγαίος Πατριωτισμός που πάντα του κολλούσαν μία ταμπέλα: Από συμμορίτες εώς εθνικιστές. Τι γελοίο οι φυσικοί και γνήσιοι συνεργάτες του ναζισμού να βαφτίζουν τους Πατριώτες ως “ναζί”. Και τι τραγικό κάποιοι πατριώτες να τσιμπούν το δόλωμα και να γίνονται απολογητές του ράιχ…

Με αυτά και με άλλα, οι αγέννητοι είναι ήδη χρεωμένοι από τα ίδια πρόσωπα. Θα γεννηθούν υπόδουλοι στο ΔΝΤ, γνήσιου απογόνου του κεφαλαίου που διαχρονικά στήριζε τους μισάνθρωπους Ούνους και τους πρώτου βαθμού συγγενείς τους, τους Οϊγούρους (Γκότλαντ οι μεν, Εργενεκον Ημισέληνος οι δε. Η ΓΗ μας, η Μητέρα μας βλέπετε, είναι γι’ αυτούς ξένο έδαφος προς διάλυση).

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας λοιπόν είναι στο χέρι μας εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του ραγιά ή τον δρόμο του πολεμιστή. Ας επιλέξουμε.

Ο Χριστοφοράκος, η Siemens και η οικογένεια Μητσοτάκη

Αριστέα Μπουγάτσου, εφημερίδα Ελευθεροτυπία “Στενές επαφές Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη”
Στη δικογραφία
Τα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου από το 1997 μέχρι και την αποχώρησή του τον Δεκέμβριο του 2007 βρίσκονται πλέον στη διαβόητη δικογραφία. Τα τηρούσαν οι γραμματείς του (με εξέχοντα ρόλο -εξ απορρήτων- η βοηθός Αικατερίνη Τσακάλου) που έγραφαν τα πάντα.
Αυτά τα ημερολόγια ξεχειλίζουν από την οικογένεια Μητσοτάκη. Σχεδόν, δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη φαίνεται γραμμένη κάποια επαφή με μέλος της οικογένειας ή με έμπιστο πρόσωπο του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εκδήλωση οικογενειακή, πολιτική ή εταιρική (υψηλού επιπέδου) που να μη μοιράζονται, κυρίως η Ντόρα και ο Κυριάκος, με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Δεν υπάρχει αίτημα της οικογένειας Μητσοτάκη για το οποίο να μην κινητοποιείται το σύμπαν στη Siemens κατ’ εντολήν του γραφείου Χριστοφοράκου, δηλαδή του μεγάλου πρωταγωνιστή του σκανδάλου των δωροδοκιών της Siemens στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, που είναι πια ελεύθερος και με ισχυρό όπλο του το δεδικασμένο. Είχαν απαιτήσεις Η μεγάλη πολιτική οικογένεια (είτε η Ν.Δ. είναι κυβέρνηση είτε αντιπολίτευση) έχει απαιτήσεις από τη Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Στέλνει βιογραφικά για διορισμούς καλών παιδιών, είτε δια χειρός της δραστήριας κυρίας Σάκη Κυπραίου, είτε μέσω του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε της τέως συζύγου του Μαρέβας. Ολα είναι αρχειοθετημένα στο περιβόητο αρχείο της Γενικής Διεύθυνσης της Siemens (πλην όσων «εξαφανίστηκαν») όμως, δεσπόζουν οι κλήσεις, τα ραντεβού, τα αιτήματα και οι συνεννοήσεις του Μ. Χριστοφοράκου με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ολες οι καταγεγραμμένες κινήσεις του Χριστοφοράκου δείχνουν ότι θέλει δίπλα του τη Ντόρα (ως βουλευτή, ως δήμαρχο και μετέπειτα υπουργό) και ότι στηρίζει αμέριστα τον Κυριάκο. Το δείπνο του 2003 Τον Μάιο του 2003 ο Μ. Χριστοφοράκος υποδέχεται τον μετέπειτα χρήσιμο άνθρωπο για τα όσα έγιναν μεταξύ Εφετείου και Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για τη μη παράδοσή του στην Ελλάδα. Στο σχεδιάγραμμα του δείπνου προς τιμήν του Dr. Baumann (προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Siemens Α.G.), ο Μιχάλης Χριστοφοράκος βάζει ανάμεσα σε εκείνον και στον υψηλό προσκεκλημένο τη Ντόρα Μπακογιάννη. Στην κεφαλή σχεδιάζει να καθήσει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. και ακριβώς απέναντι τοποθετείται η θέση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Από τα ημερολόγια του Μ. Χριστοφοράκου προκύπτουν συναντήσεις του με τον επίτιμο στην Αραβαντινού, αλλά και άλλες… αποστολές τηλεφωνικών κέντρων στα Χανιά (σελίδες ημερολογίου με ημερομηνίες 5 και 27 Ιανουαρίου 2000).
Και στεγνωτήριο!
Πέραν του απλήρωτου τηλεφωνικού κέντρου που είχε «χρεωθεί» το 2007 σε συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη (στον Δραγουμάνο), φαίνεται ότι η πρώην υπουργός είχε αλλάξει τηλεφωνικό κέντρο και καλωδιώσεις και τον Ιούλιο του 2000, κάτι που προκύπτει από τις εγγραφές στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου (14/7 και 17/7/2000). Το 1999 (φύλλο 22 Ιουλίου 1999) η Ντόρα Μπακογιάννη συναντάται στη Διον. Αρεοπαγίτου 3 με το Μ. Χριστοφοράκο. Το 2001 σειρά είχαν τα πλυντήρια και στεγνωτήρια με προορισμό τους Γοργιανάδες Ευρυτανίας για τα οποία ζητούνται από συνεργάτιδα της Ντόρας Μπακογιάννη καλές τιμές (φύλλο της 14ης Νοεμβρίου του 2001 στο ημερολόγιο). Αλλη σημείωση «BSP για Μπακογιάννη»… είναι γραμμένη εμφατικά στη σελίδα της 13ης Οκτωβρίου 2003.
Και ο Ισίδωρος
Πάντως μαζί με τη Ντόρα ξεθαρρεύει και ο σύζυγός της Ισίδωρος, τα αιτήματα του οποίου κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχείο Χριστοφοράκου. Πρόκειται για διόλου ευκαταφρόνητες χορηγίες που τελικά ο κ. Ισίδωρος Κούβελος εξασφαλίζει από τον Χριστοφοράκο (ελέω Ντόρας) για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, για τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων κ.ά. Τόση είναι η μέριμνα του γραφείου Χριστοφοράκου που η γραμματέας στις 13 Οκτωβρίου 2003 στην πρώτη υπόμνηση γράφει: «Να κάνει κάτι για Μπακογιάννη».
Κόλαφος για Κυριάκο
Το δυσάρεστο για τους Μητσοτάκηδες αρχείο Χριστοφοράκου εκθέτει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια επιστολή-βόμβα που έστειλε στον Μ. Χριστοφοράκο η Siemens, ένα μήνα μετά την αποπομπή του, αποκαλύπτει ότι ο τέως manager της εταιρείας μάλλον είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει εκ των ενόντων τις εκλογικές δαπάνες του καλοκαιριού του 2007 για το πολυδάπανο τηλεφωνικό κέντρο (άνω των 137.000 ευρώ). Γι’ αυτό και το γαϊτανάκι με τα πιστωτικά τιμολόγια, αλλά και η περιφορά τους επί μήνες σε θυγατρικές, στις οποίες έγινε απόπειρα να φορτωθούν κάποια τιμολόγια επ’ ονόματι του βουλευτού.
Η επίμαχη επιστολή έχει ημερομηνία 25/1/2008, είναι σαφής και την υπογράφει η κ. Τσακάλου. Αναφέρει: «Ο κ. Fisher (ο προσωρινός αντικαταστάτης του Μ. Χριστοφοράκου) μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η Siemens Α.Ε. δεν αναλαμβάνει καμιά δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη…». Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια και το σίριαλ καταθέσεων Τσακάλου και Μικέ (29/5 έως 9/6/2008) για τις χορηγίες σε πολιτικά πρόσωπα, τα τιμολόγια του Κυριάκου έγιναν φέιγ βολάν και ο βουλευτής έσπευσε να εξοφλήσει, έξι μήνες μετά το γράμμα της Siemens με το οποίο στεγνά ζητούσε την πληρωμή των τιμολογίων, καθιστώντας υπεύθυνο τον Μ. Χριστοφοράκο.”


========================================================

Ο Γερμανός Μαξ Μέρτεν,ο “εθνάρχης” Καραμανλής και η Γερμανίδα Φρειδερίκη…

 


Μια παλιά ιστορία που εξηγεί γιατί είμαστε ανιστόρητοι


Μια παλιά ιστορία που εξηγεί γιατί είμαστε ανιστόρητοι

Οι Γερμανοί είναι  φίλοι μας. Κι ο λαικισμός ένας μεγάλος εχθρός. Αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερος από τον εαυτό μας. Αυτόν τον “εθνικό” εαυτό μας που μας δικαιολογεί πάντα αφού πρώτα μας τοποθετήσει στον υψηλό θρόνο απ όπου όλοι και όλα, τα ξένα, των άλλων, φαίνονται υποδεέστερα. Αρκεί να μην χρειάζεται να μετρήσουμε με συγκεκριμένα μέτρα. Να μην μιλάμε δηλαδή για έλλειμα, παραγωγικότητα,απόδοση, κόστος. Αρκεί να μιλάμε για αόριστες, μη μετρήσιμες,σχεδόν μεταφυσικές έννοιες. Υπερηφάνεια, δόξα, ελληνικότητα,δίκιο. Διαθέτουμε την μεγαλοπρέπεια των φιλολογικών εννοιών. Τώρα βέβαια αν κάνουμε τον κόπο να κοιτάξουμε την ιστορία των άλλων λαών (και των Τούρκων και των Σέρβων και των Άγγλών και των Βούλγαρων) θα διαπιστώσουμε πως όλοι αυτοπροσδιορίζονται ως περήφανοι, γενναίοι, ηρωικοί,αδικημένοι .Και διαθέτουν όλοι και κατ αποκλειστικότητα τη θεία ευλογία.

Το δημοσίευμα του Focus εξόργισε και μένα. Αλλά ήταν ένα ανόητο, κίτρινο δημοσίευμα των κοκορακίων της γερμανικής δημοσιογραφίας. Ήταν όμως μια άποψη και ο καθένας έχει δικαίωμα σε αυτήν. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε μιλήσει για κουτόφραγκους ή αμερικανάκια. Βεβαίως τα αστροπελέκια που έφτιαξαν το εξώφυλλο πρέπει γενικώς να προσέχουν όταν χρησιμοποιούν ιστορικούς συμβολισμούς γιατί αν κάποιοι μπουν στον πειρασμό να απαντήσουν αναλόγως, δυστυχώς η Γερμανία δεν διαθέτει κάποια Αφροδίτη της Βόνης αλλά μορφές που ταυτίστηκαν με την παγκόσμια ντροπή.

Είχε δίκιο ο  Πάγκαλος πως η Γερμανία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ελληνική οικονομία. Τα  γερμανικά στρατεύματα κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, σκότωσαν έλληνες, κατέκαψαν την Ελλάδα και κατέκλεψαν περιουσίες και τα αποθέματα χρυσού της χώρας.Αρκεί βέβαια να μην ξεχνάμε πόσο ευθύνονται οι έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις.

 Η Ελλάδα είναι  η μοναδική χώρα που δεν  διεκδίκησε πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά γι αυτό δεν φταίνε  οι Γερμανοί. Το μεταπολεμικό  ελληνικό κράτος, αυτό που δημιουργήθηκε  (για να μην ξεχνάμε την ιστορία)  και από συνεργάτες των Γερμανών, αρκετά ένοχο και πολύ περισσότερο δουλικό, υπερασπίζοντας ίσως τον εαυτό του, τη φύση του, παραιτήθηκε κάθε διεκδίκησης. Η υπόθεση Μέρτενς, που συγκλόνισε την Ελλάδα τη δεκαετία του 60, είναι μια παλιά ιστορία αρκετά επεξηγηματική. Πριν από χρόνια, μια δημοσιογραφική έρευνά μου για την υπόθεση αυτή, χαρακτηρίστηκε ως προσπάθεια αποκαθήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το «έθνος» έπρεπε να παραμείνει η μυθική περιγραφή των σχολικών εγχειριδίων και ο εθνάρχης το σύμβολο μιας ηρωικής και όχι συνεργαζόμενης με τους ναζί, Δεξιάς.

                                    Ο Μέρτενς,οι αποζημιώσεις και ο Καραμανλής

Τον Μάιο του 1957, ο  Μαξ Μέρτενς, ο χασάπης της  Θεσσαλονίκης, ο ναζί που ευθυνόταν  για τον εκτοπισμό των Ελλήνων  Εβραίων και την κλοπή των  περιουσιών τους, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια σημερινή εκδοχή, για να αναζητήσει κομμάτι του θησαυρού των Εβραίων που είχε βυθίσει με πλοίο στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, σίγουρος πάντως, για την φιλικότητα του ελληνικού καθεστώτος. Καταζητούμενος από το 1947, ένοιωθε περιέργως αρκετά ασφαλής στην χώρα που είχε κατακάψει. Εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και φίλος του καγκελάριου Αντενάουερ.Κάποιοι εβραίοι όμως τον αναγνώρισαν και απαίτησαν την σύλληψή του. Ο Μέρτενς πραγματικά συνελήφθη.

Τον Νοέμβριο του 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον  Ευάγγελο Αβέρωφ επισκέπτονται την  Βόννη. Ενδίδουν στις πιέσεις του  Αντενάουερ να μην διεκδικήσουν πολεμικές  αποζημιώσεις. Με την επιστροφή στην Ελλάδα ο Καραμανλής περνά μάλιστα νόμο για αναστολή δίωξης εγκληματιών πολέμου. Ακόμη και οι Άγγλοι την εποχή εκείνη κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση πως «αμνηστεύει εγκληματίες πολέμου». Ο μοναδικός εγκληματίας πολέμου που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Μέρτενς. Ο νόμος αρχικώς τον εξαιρεί από την αμνήστευση αλλά  λίγο αργότερα τροποποιείται ο νόμος (ν.δ. 3933/1959) και τον συμπεριλαμβάνει. Έτσι ενώ ο Μέρτενς καταδικάζεται σε 25 έστω μόλις χρόνια κάθειρξης στέλνεται στη Γερμανία όπου απελευθερώνεται. Η υποχωρητική συμπεριφορά του Καραμανλή δεν έχει καμιά εμφανή εξήγηση. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως ευνοεί το κλίμα των καλών σχέσεων Ελλάδας Γερμανίας και την είσπραξη ενός δανείου 200 περίπου εκατομμυρίων μάρκων. Αντί να διεκδικήσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια όπως είχαμε δικαίωμα, το βουλώνουμε με ένα δάνειο. Γιατί;

Κατά πολλούς η  εξήγηση είναι σε όσα είπε μόλις  απελευθερώθηκε ο ίδιος ο Μαξ  Μέρτενς. Με συνεντεύξεις του στη  Σπηγκελ και την Ηχώ του  Αμβούργου υποστηρίζει πως κατά την κατοχή, συνεργάτες του ήταν μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατονομάζει μάλιστα συγκεκριμένα:

  1. Τον Κωνσταντίνο  Καραμανλή. Σύμφωνα με τον Μέρτενς  ο Καραμανλής είχε δώσει πληροφορίες  ακόμη και για την ανατίναξη  της γέφυρας του Γοργοπόταμου αλλά οι γερμανοί δεν τον πίστεψαν

  2. Τον Δημήτρη (Τάκο) Μακρή, υπουργό εσωτερικών του Καραμανλή

  3. Τον Γεώργιο Θέμελη υφυπουργό Άμυνας

  4. Την Δοξούλα σύζυγο του Μακρή η οποία ήταν γραμματέας του και σύνδεσμος με τους πληροφοριοδότες

 Οι συνεντεύξεις  αναστατώνουν την πολιτική ζωή  της χώρας. Η ΕΔΑ μιλά για  προδότες που αντάλλαξαν την  γερμανική σιωπή με υποχωρήσεις από τις αποζημιώσεις. Έτσι εξηγήθηκε η σπουδή επίσκεψης του Καραμανλή στη Βόννη και η απελευθέρωση του Μέρτενς.

Αποκαλύφθηκε πως  πραγματικά ο Μακρής την εποχή  της κατοχής διορίστηκε από τα γερμανικά στρατοδικεία ως «δικηγόρος»  ελλήνων. Η γυναίκα του Δοξούλα ήταν πραγματικά γραμματέας του Μέρτενς στη Θεσσαλονίκη και ο Θέμελης διορισμένος από τους γερμανούς Νομάρχης. Για τον Καραμανλή δεν υπήρχαν στοιχεία. Μόνο ο τρόπος που έκλεισε την υπόθεση των ελληνικών διεκδικήσεων. Κανένας από τους θιγόμενους δεν κατέφυγε στα γερμανικά δικαστήρια εναντίον του Μέρτενς.

Η ανώμαλη δεκαετία του 60 και βέβαια το μετεμφυλιοπολεμικό ελληνικό κράτος έθαψε την υπόθεση  Μέρτενς. Στα άπαντα Καραμανλή, υπάρχει  μόνο μια παράγραφος για την υπόθεση  που έριξε την πιο σκοτεινή σκιά στην προσωπική ιστορία του Καραμανλή.

Η Ιστορία για  μια ακόμη φορά υποχώρησε μπροστά  στις ανιστόρητες και αυθαίρετες ερμηνείες της. Ο Καραμανλής έγινε  Εθνάρχης, οι έλληνες όσο περήφανοι  ήθελαν τα σχολικά εγχειρίδια και  οι συνεργάτες των Ναζί ιστορικές οικογένειες πάνω από όλα πατριωτικές.

Αυτή είναι η  εξήγηση γιατί η Ελλάδα δεν  πήρε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν  μπορώ να καταλάβω βεβαίως γιατί  όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις όχι  μόνο δεν ευνόησαν, αλλά σαμποτάρισαν προσπάθειες ελλήνων πολιτών (κάτοικοι Διστόμου) να διεκδικήσουν με βάση τους ευρωπαικούς νόμους όσα είχαν δικαίωμα.

Οι Γερμανοί βεβαίως  είναι φίλοι μας αλλά φίλτατη  είναι η αλήθεια. Ας αφήσουμε λοιπόν τους λεονταρισμούς και τις εκρήξεις εθνικής αγανάκτησης γιατί το δάχτυλο της Αφροδίτης σηκώθηκε ειρωνικά μπροστά στο πρόσωπό μας . Η εθνική μας περηφάνεια δεν απειλήθηκε από έναν ανόητο συντάκτη ύλης του Focus αλλά από εμάς τους ίδιους. Και θα απειλείται όσο στη θέση της ιστορικής αλήθειας βάζουμε ανιστόρητους αγανακτισμένους και εύθικτους απολίτικους.


Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας


Ποιά σχέση όμως μπορεί να έχει η εικονιζόμενη στην αριστερή φωτό με τον διορισμό του Καραμανλή ως Πρωθυπουργού;

Είναι δυνατόν αυτή να απεμπόλησε όσο ζούσε τις ιδέες με τις οποίες γαλουχήθηκε;

Ως βασίλισσα της Ελλάδας είχε ή δεν είχε όλη τη δύναμη να ελέγχει και να διατάζει τους διορισμένους της;

Ως Γερμανίδα δεν θα έκανε τα πάντα να προστατεύσει την πατρίδα της; 

Για ψάξτε το λίγο και προσπαθείστε να σκεφθείτε…το ρόλο της.

Η Φρειδερίκη και τα αδέλφια της με τη στολή της Χιτλερικής νεολαίας

Για περισσότερα στον…Πασατέμπο

 πηγή

ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΔΟΤΩΝ


grizoi
ΠΡΟΒΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ “ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ”.



Οι “Γκρίζοι Λύκοι” γνωστή παρακρατική τουρκική οργάνωση, με συμμετοχή σε σφαγές αμάχων (Κύπρος) έως και πληρωμένες δολοφονίες (εντός και εκτός Τουρκίας), εκπροσωπούνται στην Ελληνική Θράκη από το κόμμα DEB (συνέχεια του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος του Σαδίκ).

Η “συνεισφορά” και η δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης στην τουρκική εξωτερική πολιτική είναι διανθισμένη από “εγγραφές μελών” (που δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται περήφανοι στο διαδίκτυο) έως την δημιουργία διαφόρων συλλόγων. Όμως, το κύριο έργο της συγκεκριμένης τουρκικής οργάνωσης είναι η δημιουργία, ο έλεγχος και η καθοδήγηση ομάδων τουρκοφρόνων,με κύριο σκοπό την με οποιοδήποτε τρόπο αντίδραση στο Ελληνικό κράτος, αλλά και την ταυτόχρονη καταγραφή της συμπεριφοράς των μουσουλμάνων στις περιοχές όπου διαμένουν οι “Γκρίζοι Λύκοι”.
Τελευταία στην οργάνωση αυτή (η οποία λειτουργεί με άγνωστο χρηματοδότη) υπήρξε έντονος προβληματισμός για την πιθανή συμμετοχή και κάθοδο στις επικείμενες ευρω-εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής δεν έδινε την συγκατάθεσή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει μία άτυπη “αυτονόμηση” και άσκηση πίεσης μέσα από συνεχείς επισκέψεις “Γκρίζων Λύκων” (προεξάρχοντος του ανεπάγγελτου προέδρου του κόμματος DEB) σε διάφορα μουσουλμανικά χωριά, όπου ανέβηκαν οι τόνοι του τουρκισμού και έγινε έκκληση για ενότητα (απέναντι στην Ελλάδα, φυσικά, ην οποία θεωρείται εχθρός που πρέπει να φύγει με οποιονδήποτε τρόπο από την Θράκη). Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η τακτική εξανάγκασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να αλλάξει στάση, όμως είμαστε απολύτως βέβαιοι πως τελικά “έπεσε ο παράς” από τη “μητέρα πατρίδα” και το κόμμα των Γκρίζων Λύκων ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις Ευρωεκλογές.

Προφανώς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής θεώρησε πως δεν πρέπει να “σπαταλήσει” όλη την εκλογική του δύναμη υποστηρίζοντας Ελληνικά κόμματα, αλλά προτίμησε να δημιουργήσει (πιλοτικά;) ένα “τουρκικό ρεύμα”, το οποίο θα δράσει ως αιτιολόγηση της μη ύπαρξης των αναμενόμενων αποτελεσμάτων (από την ψήφο στα ελληνικά συνεργαζόμενα με το τουρκικό προξενείο κόμματα) και την ταυτόχρονη δημιουργία εντυπώσεων μεγαλύτερης δεξαμενής ψήφων, σε περίπτωση που στις επόμενες (βουλευτικές) εκλογές, υπάρξουν μεγαλύτερες υποσχέσεις των Ελληνικών κομμάτων προς το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Σαφέστατα, η κάθοδος των “Γκρίζων Λύκων” με το ψευδεπίγραφο όνομα Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ, αποτελεί ένα “μοντέλο” διαχείρισης και μέτρησης πιθανής βούλησης των ελληνικών κομμάτων (σε επίπεδο περιφέρειας) και υποψηφίων (σε επίπεδο δήμων) και εξυπηρετεί πολλούς περισσότερους σκοπούς από τους προφανείς.
Παραθέτουμε την επίσημη του κόμματος των “Γκρίζων Λύκων” όπως δημοσιεύθηκε στην Ελληνική γλώσσα και χωρίς να κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση (ούτε ορθογραφική). Μέσα σε όλα τα άλλα, σημειώνουμε την έκκληση (των τουρκοφρόνων εθνικιστών) για… ενότητα…

Η ανακοίνωση των Γκρίζων Λύκων

Είμαστε εν όψει μιας νέας εκλογικής περιόδου. Τον Μάιο μαζί με τις δημοτικές εκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ανακοινώνουμε ότι ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) κατεβαίνουμε στις Ευρωεκλογές του 2014.

Στις Ευρωεκλογές οι ψήφοι μας μέχρι σήμερα πήγαν σε εκείνους που μας θυμούνται πριν τις εκλογικές αναμετρήσεις, σε εκείνους που δίνουν υποσχέσεις που μένουν μόνο στα λόγια. Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ζήσαμε μια απογοήτευση. Πλέον, προκειμένου να μη ξαναζήσουμε μια τέτοια απογοήτευση ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014.

Τις ευρωεκλογές τις βλέπουμε ως μια ευκαιρία για να διαδώσουμε τη φωνή μας, να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά μας που δεν λύνονται επί χρόνια και να αντιδράσουμε στη νοοτροπία που κάθε μέρα προσθέτει νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα.

Συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές του Μαΐου για να δώσουμε το ένα μήνυμα στην νοοτροπία και τις πολιτικές που δεν λαμβάνουν υπόψη τα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, που αγνοεί τις προσδοκίες τις, που κλείνει τα μάτια στα δίκαια αιτήματα της, που παραβλέπει μια ολόκληρη κοινωνία. Για να δώσουμε το «ΠΑΡΩΝ» και το μήνυμα ότι «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την πατρίδα μας την Ελλάδα τις οποίας είμαστε πολίτες, και για να τραβήξουμε την προσοχή στα προβλήματά και στα δίκαια αιτήματα μας, ως ΚΙΕΦ θα λάβουμε μέρος στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Μαΐου 2014. 

Πιστεύουμε πως οι εκλογές αυτές θα δώσουν μια ώθηση στο δημοκρατικό και δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και θα συμβάλουν στον αγώνα για να ακουστεί η φωνή και τα προβλήματα μας τα οποία εδώ και δεκαετίες παραμένουν άλυτα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

• ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΠΑΡΟΝ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 33 ΧΡΟΝΙΑ

• ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

• ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ

• ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΓΥΛΕΓΓΥΗ

• ΓΙΑ ΝΑ ΑKOYΣΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ

• ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

• ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΗΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

• ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

• ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ, ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

• ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΣ ΨΥΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

• ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ 2014!!!

• ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ με το ΚΙΕΦ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014…

Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί όταν είμαστε όλοι μαζί μια καρδιά!…
Από την πλευρά μας επισημαίνουμε πως οι “Γκρίζοι Λύκοι” κάνουν το “πρώτο βήμα” για μία επόμενη κάθοδό τους στις βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, στις οποίες θα επιχειρήσουν να κατέλθουν σαν “ισλαμικό κόμμα”, επιχειρώντας να συγκεντρώσουν τις μουσουλμανικές ψήφους απανταχού της Ελληνικής Επικράτειας… Οι ευρω-εκλογές είναι μόνο η αρχή…

Κωνσταντίνος Τερζής - http://kostasxan.blogspot.gr/
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8042.html

Σας τα λέγαμε αλλά................

Ο ελληνόφωνος γραικύλος αριστερά (ως σύνδεσμος) και οι μισθοφόροι δεξιά...



Όταν σάς λέγαμε ότι αυτοί που είχαν τις ασπίδες τους ανάποδα το 2011 - 2012 στο Σύνταγμα και τσάκιζαν τον αγανακτισμένο λαό στο ξύλο και στα ληγμένα αέρια ήταν Αλβανο-κοσσοβάροι - Βούλγαροι και σκοπιανοί - Ρουμάνοι - Ιταλοί - Γερμανοί του ΝΑΤΟ και της SEEBRIG, το θυμάστε; Α! Να μην το ξεχάσουμε μιας και τό 'φερε η κουβέντα, ΜΑΤατζήδες που μιλούσαν... ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ (ναι - ναι, όπως το διαβάσατε) είχαν εμφανισθή και στην κατάληψη της ΕΡΤ προ μηνών...

Ξένοι μισθοφόροι ντυμένοι Ουκρανοί εμφανίστηκαν στο Χάρκοβο σύμφωνα με μαρτυρίες. Περισσότερα εδώ.

Πληροφορία: Ρουμάνοι της SEEBRIG με στολές των ΜΑΤ φρουρούν την ΕΡΤ

Τι είναι η SEEBRIG; Εδώ: http://www.seebrig.org





Την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία θα βάλουν να τσακίση τον κόσμο οι δωσίλογοι !!!  
 



Θα κατεβάσουν στα ίσα ενάντια στον Ελληνικό Λαό την διαβόητη νατοϊκή 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία από το Κιλκίς οι δωσίλογοι...
Είδαν που πήραμε είδηση τα ΜΑΤ των Βουλγάρων και Αλβανοκοσσοβάρων (τής SEEBRIG, υπό Σκοπιανό διοικητή μάλιστα) από το στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο (μαζί και κάτι άλλους που ήρθαν από τη Βόρειο Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας) και σού λέει: «Άσε, κατεβάζουμε νατοϊκές μονάδες ημεδαπών καλύτερα...»
Από την μία ο ΥΦΕΘΑ στρατηγός Παναγιώτης Καράμπελας με τρόπο κατηγορηματικό απορρίπτει εντός της Βουλής τις όποιες ανόητες σκέψεις περί χρησιμοποίησης του στρατού σε αστυνομικό ρόλο, από την άλλη ανώνυμοι “κυβερνητικοί κύκλοι” διαρρέουν πληροφορίες και ρεπορτάζ σε εφημερίδες ,σύμφωνα με τα οποία δεν χρειάζεται καν νομικό πλαίσιο για να βγάλουν το στρατό στο δρόμο, υποστηρίζοντας ότι αυτό υπάρχει.

Ο ΥΦΕΘΑ Παναγιώτης Καράμπελας ,απαντώντας σε ερώτηση του υπεύθυνου του τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα συμφώνησε ότι η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων σε μονάδες του στρατού δεν είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και “απάδει προς τη φιλοσοφία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας “. Ο κ.Καράμπελας αρνήθηκε επίσης ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις των Βαλκανικών Πολέμων ,είχαν αστυνομικά καθήκοντα.

Αυτά επισήμως και με την υπογραφή του Π.Καράμπελα.

Όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Η εφημερίδα Παραπολιτικά σε ρεπορτάζ με τίτλο “Οι φρουροί της ομαλότητας” , επικαλείται κυβερνητική πηγή η οποία δηλώνει:

“Η ΕΛ.ΑΣ κάνει ότι μπορεί ,αλλά αρκεί αυτό; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε έναν Δεκέμβριο του 2008”, αφήνοντας ,όπως γράφει η εφημερίδα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!!!

Η πηγή των πληροφοριών κάνοντας επικίνδυνες ακροβασίες...


Η συνέχεια  εδώ
 http://esxatianasxesi.blogspot.gr/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9826.html

Η Ελλάς σιγοπεθαίνει βάσει σχεδίου στην κλίνη του Προκρούστη...


...το κρατιδιο αυτο «παρα-νομει», «προ-διδει», η μονοφθαλμη μεγαλοπορνη ολων των αιωνων αλληθωριζει και μας το παιζει «τυφλη θεα» και οι νυν ηγεσιες των Ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας (ελεγχομενα σκιαχτρα και μορμολυκια του διεθνους πολτικου σιωνισμου) ξυνουν τα γεννητικα τους οργανα...

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου
του Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ο σημερινος ρολος των μελων των κομματων της εγκληματικης και δηθεν προοδευτικης  Αριστερας, της μπασταρδεμενης βενιζελοφασιστικης Δεξιας και του φασιστικου νεοπλασματος της Χρυσης Αυγης και της καστας των ανδρων της ιουδα’ι’κης απατης που φορουν μαυρες φουστες, ειναι ολεθριος για την πατριδα μας και για την ζωη των Ελληνων απανταχου της Γης. Μια ζωη που εξευτελιζεται σε καθημερινη βαση .  

Οι περισσοτεροι απο τα ως ανω καθαρματα ειναι Εβραιοι, Τουρκοι και Αλβανοι με ελληνοποιημενα ονοματα και μελη των «Συνασπισμων των Βλακων» (Μασονικες στοες, λεσχες Ροταρυ, Λα’ι’ονς, Μπιλτενμπεργκ κ.α.), κατευθυνομενοι απο τους νονους της Καμορας της Ε.Ε. και απο τα παραρτηματα του διεθνους πολιτικου σιωνισμου στην Αθηνα, απο το Κεντρικο Ισραηλινο Συμβουλιο (ΚΙΣ) και απο την εβρα’ι’κη στοα Μπενεν Μπεριθ, η οποια μεσω της «Μεγαλης τεκτονικης στοας των Αθηνων» ελεγχει ολες τις μασονικες στοες στην Ελλαδα και στην Κυπρο.

Τα ως ανω καθαρματα με ελληνοποιημενα ονοματα (Χριστοφορατοι, Μαντεληδες, Σημιτες, Παπανδρεοι, Καραμανληδες, Μητσοτακηδες, Σαμαραδες, Στουρναρια, Βενιζελοι, Παπαδημοι, Πικραμενοι και αλλοι πολλοι) ευθυνονται για ολα τα σημερινα τρεχοντα προβληματα της πατριδας μας (οικονομικα, δημογραφικα, μειονοτικα, λαθρομεταναστευτικα, ναρκωτικα, απωλειες του ελληνικου φρονηματος και εθνικης ταυτοτητας, πολιτισμικη παρακμη, καταστροφη της εθνικης αμυνας, η υπαρξη μιας ξεφτιλισμενης μονοφθαλμης πορνης που αλληθωριζει και μας το παιζει τυφλη θεα, η υπαρξη μιας ξενοκινητης και αχρηστης οικογενειοκρατιας, οι ξενες επεμβασεις, τα ιδεολογικα μπουρδελα και αλλα πολλα).

Θλιψη και ντροπη δημιουργουν περα απο τα ως ανω καθαρματα και οι λοιμωδης αναθυμιασεις που αναδυονται απο τους αχρηστους Ρωμηους απο τους αφιονισμενους απο τον φοβο τους Γραικυλους που κρυβονται τρεμοντας στο καβουκι τους και ανεχονται τον απο τα καθαρματα εμπαιγμο τους εκπληπαρωντας τον Γιαχβε, δηλαδη τον προσωπικο θεο των κυριων εβραιων πατριαρχων και του περιουσιου και εκλεκτου εβρα’ι’κου λαου για να τους στειλη για την σωτηρια τους τον Αρχαγγελο Μιχαηλ. Αυτος ομως ειναι ο θεος του Αβρααμ, ο θεος του Ισαακ και ο θεος του Ιακωβου και οχι των Ελληνων και γι’ αυτο δεν τους ακουει και μα τον «Ζα» δεν προκειται ποτε να τους ακουση.

Οι αχρηστοι Ρωμηοι, Ραγιαδες και Γραικυλοι μετα απο 1700 χρονια τιποτε ακομη δεν κατανοησαν οτι το γνησιο Ελληνικο Πνευμα και ο Εβραιοχριστιανισμος ειναι διαμετρικα αντιθετη εννοια και κατα συνεπεια αντιπαλος. Ο Ελληνοχριστιανισμος της Ορθοδοξιας εντος των τειχων μας, ως επισημη και συνταγματικα καταχειρωμενη ιδεολογια του αχρηστου κρατιδιου της Ρωμηοσυνης, ειναι ενα σχημα περα για περα οξυμωρο, ανιστορητο και κομμενο και ραμμενο στα μετρα των εξουσιαστικων
καθαρματων που αναφερθηκαν. 

Ο ετσι ονομασθεις «Ελληνοχριστιανισμος» εγκατασταθηκε στην συλλογικη συνειδηση των Ρωμηων, Ραγιαδων και Γραικυλων εκμεταλλευομενος την αμαθεια και την ιστορικη τους αμνησια. Η επισημη ιδεολογια του κρατιδιου της Ρωμηοσυνης συνεπως χαλκευμενη και γεννα επι 1700 χρονια τερατα. Στηριζεται σε ενα κωμικοτραγικο προ’ι’ον της ασιατικης δεισιδαιμονιας και παραφροσυνης και γι’ αυτο το κρατιδιο αυτο συνεχιζει αμειωτα να κατεβροχθιζη το Ελληνικο Εθνος και να ακρωτηριαζει και να καταστρεφη και την ιερη Ελληνικη Γλωσσα.

Σκοπημα προπαγανδιζονται εντος των τειχων μας η φωνητικη γραφη και το λατινικο Αλφαβητο και προβαλλονται τα δογματα του φοινικισμου και του ανυπαρκτου  ινδοευρωπα’ι’σμου. Το κρατιδιο της Ρωμηοσυνης δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα εξαρτημα και εξαρτημενο απο τον διεθνη πολιτικο σιωνισμο και γι’ αυτο απεργαζεται κατ’ εντολην τον αφανισμο της Ελληνικης Γλωσσας και Παιδειας, τα μονα που απεμειναν εστω και ακρωτηριασμενα και εμποδιζουν ακομη την ολικη αφομοιωση και δουλοποιηση των Ελληνων. 

Το ζητημα της καταργησης της Ελληνικης Γλωσσας, που αποτελει την πηγη απ’ οπου αντλουν ολες οι γλωσσες του κοσμου, αποτελει προαιωνιο στοχο του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, ο οποιος γνωριζει οτι τοτε μονο θα επιτυχει την δουλοποιηση, δηλαδη την παγκοσμιοποιηση της ανθρωποτητας, οταν θα μπορεσει να την εξαχρειωση και να την εξαγριωση.  
Μεχρι το 1922 ο «Ελληνισμος των Τριων Ηπειρων και των Πεντε Θαλασσων» επεβιωνε χωρις να συρρικνωθη και να ξερριζωθη, δηλαδη ζουσε χωρις το αχρηστο σημερινο κρατιδιο.....

Η διαφορα μεταξυ της εντος και εκτος των τειχων μας εικονας του στιβου, οπου οι Ελληνες αγωνιζονται ειναι τοσο αβυσσαλεα και κραυγαλεα, ωστε η επικληση συγκρισεων ειναι τελειως περιττη. Ειναι προφανες οτι η αορατη εβραιοχριστιανικη δυναμη που επενεργει εντος των τυχων μας ειναι αυτη που παραλυει ολες τις ζωτικες, δημιουργικες και επαναστατικες δυναμεις του Ελληνα, δηλαδη αυτες που απελευθερωνονται και ενεργοποιουνται με τοσα σπουδαια αποτελεσματα σε αλλα και ξενα περιβαλλοντα.

Εφ’ οσον αποδεδειγμενα δεν υπαρχουν πλεον εντος της επικρατειας μας ελευθεροι  ενστολοι και μη Ελληνες πολιτες για να αποκαταστησουν την «φυσικη ταξη πραγματων» δια της κοψης του σπαθιου την τρομερη και τις ομοβροντιες των εκτελεστικων αποσπασματων, τιθεται το ερωτημα: Μηπως θα ηταν  καλλυτερα Ελληνιδες και Ελληνες να αφησουμε το κρατιδιο αυτο να εξαφανισθη; Διοτι χωρις την εξοντωση των καθαρματων, οσων και εαν ειναι και το ξεριζωμα της εβρα’ι’κης αιρεσης που φερει το ονομα Ορθοδοξια ετσι και αλλως το τερατουργημα αυτο θα εξαφανισθει! 

Ο διεθνης πολιτικος σιωνισμος που σχεδιασε την καταστροφη του Ελληνικου Εθνους ειναι αυτος που τοποθετησε στην εξουσιαστικη πυραμιδα της χωρας μας, πολιτικες, στρατιωτικες, δικαστικες και εκκλησιαστικες ηγεσιες ξενης φυλετικης προελευσης που δεν δισταζουν να πυρπολησουν και να παραδωσουν αμαχητι την Ελλαδα στους εισβολεις. Χωρις μια γνησια Ελληνικη εξουσιαστικη πυραμιδα αποτελουμενη απο ριψοκινδυνες και εξοπλισμενες με την σοφια της Αλεπους και την ισχυν του Λεοντος ηγεσιες ο αγωνας ειναι ηδη χαμενος προτου αυτος αρχησει. Η πιθανη σωτηρια της Ελλαδος ειναι στενα συνδεδεμενη με αιματερες κοσμογονικες αλλαγες και απαλλαγες που θα σχεδιαστουν απο καθοδηγητικα συμβουλια Σοφων απο την Αριστεια του Ελληνισμου απανταχου της Γης.

Ας βιωσουμε την πικρη αισθηση οτι ετσι και αλλως με τα ως ανω Καθαρματα, με τους ως ανω Τουρκογυφτους, με τους ως ανω επιγονους των Τουρκοκοτσαμπασηδων, Τσορμπατζηδων, Καλλικαντσαρων, Κεχαγιαδων κ.α. ως ηγετικη εξουσιαστικη πυραμιδα, δεν υπαρχει ελληνικο κρατος....Αυτος ειναι και ο λογος που η ηγετικη αυτη εξουσιαστικη πυραμιδα βρισκει καταφυγιο στους Συνασπισμους των Βλακων....και προστατευεται απο τον διεθνη πολιτικο σιωνισμο. 

Αυτος ειναι ο λογος που το κρατιδιο αυτο «παρα-νομει», «προ-διδει», η  μονοφθαλμη μεγαλοπορνη ολων των αιωνων αλληθωριζει και μας το παιζει «τυφλη θεα», οι νυν ηγεσιες των Ενοπλων Δυναμεων και Σωματων Ασφαλειας (ελεγχομενα σκιαχτρα και μορμολυκια του διεθνους πολτικου σιωνισμου) ξυνουν τα γεννητικα τους οργανα, ενω απεγνωσμενα  ο Απολλων δια του Δελφικου Χρυσμου αποκαλυπτει ολες τις θανατηφορες αυτες «εκ-τροπες»........που δεν λαμβανονται υπ’ οψην.....

Οι Ραγιαδες, Γραικυλοι και Ρωμηοι δεν αλλαζουν με τιποτε. Στις ευρωεκλογες και δημοτικες εκλογες του Μα’ι’ου 2014 θα ψηφησουν παλι τους ιδιους δολοφονους του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας.......


PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou
Bleibergweg 114, D-40885 Ratingen
Tel.+Fax: 0049 2102 32513
E-Mail: chaziteo@t-online.de
 http://www.berlin-athen.eu
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2014/04/blog-post_889.html

Καταγγελία Κουίκ: Δίνετε εκατομμύρια στα διαφορα Τζατζικιστάν ενώ αφήνετε την Θράκη έρμαιο των Τούρκων δολοφονων!


20140409-173253.jpg



«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ»
Εκρηκτικός και απόλυτος, ο παρεμβατικός λόγος του Εκπροσώπου και Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σήμερα Τετάρτη (09.04.14), στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ως Εισηγητής στην Κύρωση Διεθνούς Συμφωνίας για την οικονομική
ενίσχυση χωρών της Αφρικής και της Καραϊβικής, ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Σε εποχές που η Ελλάδα μαστίζεται από οικονομική ύφεση, καλούμεθα να συμφωνήσουμε στην εκταμίευση 370.000.000 ευρώ για χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής.
Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη για ενίσχυση αυτών των λαών. Αντιλαμβάνομαι και ότι πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις και συμμαχίες ακόμη και με το τελευταίο κράτος του ΟΗΕ, πόσο μάλλον όταν χρειαζόμαστε την στήριξη τους στα πολλά ανοιχτά εθνικά μας θέματα.
Αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να μην περικόψουμε έστω και τα μισά από τα χρήματα αυτά, για να τα αποδώσουμε εκεί που χρειάζεται, μέσα στην ίδια την πατρίδα μας.
Με λίγες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μπορούμε να χτίσουμε και να λειτουργήσουμε δημόσια σχολεία στη Ξάνθη κ στη Ροδόπη, εκεί όπου μέσω της Παιδείας κάνει πάρτυ το τουρκικό Προξενείο.
Σε περιοχές όπως η Δράμα και η Καβάλα, ακόμα και το ένα ευρώ, μέσα στη κόλαση της ύφεσης, σίγουρα θα αποδειχθεί πολύτιμος θησαυρός.
Ας το αντιληφθούμε ότι προηγείται η εθνική και οικονομική πολιτική μέσα στην ίδια την χώρα μας.
Και επιπλέον, μου είναι αδύνατον να υπερψηφίσω αυτή την Κύρωση, την ώρα που στις χώρες της Καραϊβικής ακμάζουν off shore εταιρείες, οι οποίες φαντάζομαι ποιές «εκπλήξεις» μπορούν να μας επιφυλάσσουν και ενδεχομένως με τη ψήφο μας να τις κουκουλώνουμε».

olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8263.html

PSI: Άνοιξαν διάπλατα οι δρόμοι αποζημίωσης από τις Τράπεζες ;;;;

Αρχές Μαρτίου 2014,  Δικαστήριο της Βιέννης εξέδωσε πρωτόδικη απόφαση με την οποία υποχρέωσε αυστριακή ιδιωτική τράπεζα να καταβάλει αποζημίωση ύψους περίπου 88.000 ευρώ σε πελάτη της, και συγκεκριμένα στον πρώην γενικό διευθυντή της αυστριακής Δημόσιας Εταιρείας Ενέργειας, Χανς Χάιντερ, διότι τον είχε συμβουλεύσει λανθασμένα στην αγορά ελληνικών ομολόγων. Διαβάστε ενδεικτικά τοάρθρο του Νίκου Μανεσιώτη.
Τέλη Μαρτίου, η Ολομέλεια του ΣΤΕ εξέδωσε δυο αποφάσεις με τις οποίες απερρίφθησαν αιτήσεις ακυρώσεως κατά πράξεων που εξεδόθησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου πρώτου (παρ.1-11) του ν.4050/2012 «Κανόνες τροποποιήσεως
τίτλων, εκδόσεως ή εγγυήσεως του Ελληνικού Δημοσίου, με συμφωνία των Ομολογιούχων».
Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣΤΕ με τις υπ. αριθμόν 1116 και 1117/2014, απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των περίπου επτά χιλιάδων Ελλήνων και Γερμανών κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (φυσικών προσώπων, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, σωματείων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, ΕΔΟΕΑΠ, φαρμακευτικών εταιρειών, ΤΕΙ Καβάλας, κ.λπ.) που ζήταγαν να ακυρωθούν: 1) η υπ’ αριθμ. 5/24.2.2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, 2) η από 24.2.2012 Πρόσκληση του Ελληνικού Δημοσίου, που εκδόθηκε από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., 3) η από 9.3.2012 Πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, 4) η υπ’ αριθμ. 10/9.3.2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου και 5) η υπ’ αριθμ. 2/20964/0023Α/9.3.2012 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, και τους επέβαλε τα δικαστικά έξοδα.
Προσωπικά, και για λόγους που θα εξηγήσω άλλη φορά, διαφωνώ κάθετα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι οι αποφάσεις υπάρχουν και ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους, από μονές τους αλλά και σε συνδυασμό με την αυστριακή και άλλες αποφάσεις, ανοίγουν διάπλατα τους δρόμους αποζημίωσης από τις Τράπεζες, τόσο των ομολογιούχων -επενδυτων – αποταμιευτών, όσο και εκείνων που έλαβαν ομόλογα ως εξόφληση υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου απέναντί τους (απολυμένοι πρώην υπάλληλοι Ολυμπιακής Αεροπορίας, εταιρείες του χώρου της υγείας).
Και αυτό επειδή θεωρούν ότι:
α) η αυστριακή απόφαση και το Ενωσιακό Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο προσφέρουν νομολογία – μπούσουλα για τη μάχη των ομολογιούχων κατά τραπεζών στα Ελληνικά Δικαστήρια
β) το ΣτΕ διατύπωσε σημαντικές σκέψεις και ανάδειξε ζητήματα που θα έχουν ουσιώδη θετική επίδραση στην διεκδίκηση αποζημιώσεων των επενδυτών από τις τράπεζες που λειτούργησαν ως «πωλητές» των ομολόγων και «επενδυτικοί σύμβουλοι».
γ) οι τράπεζες, ως διαθέτες των προϊόντων αυτών, ενεργά -και σε πολλές περιπτώσεις επιθετικά- με συνοπτικές και όχι πάντοτε σύννομες διαδικασίες φρόντιζαν να πουλούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου στους πελάτες τους χρησιμοποιώντας την εξ ορισμού ειδική σχέση εμπιστοσύνης που ο κάθε καταθέτης έχει με την δική του τράπεζα συχνότατα παραβιάζοντας κάθε Εθνική και -κυρίως- Κοινοτική νομοθεσία και πρώτα απ όλα τις Κοινοτικές οδηγίες MIFID I & MIFID II.
δ) η ευθύνη των τραπεζών είναι πρόδηλη και δικαστικά αναγνωρισμένη στην περίπτωση της διάθεσης των ομολόγων Lehman Brothers. ( ενδεικτικά: Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, απόφαση 19932/2009 και η σχετική  Έγγραφη Σύσταση – Πόρισμα του συνήγορου του καταναλωτή)
Χρήσιμη βέβαια είναι και η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ στην CITIBANK INTERNATIONAL PLC για παράβαση των κανόνων συμπεριφοράς κατά την παροχή επενδυτικών συμβουλών αναφορικά με επενδυτικά προϊόντα που είχαν εκδοθεί από τον επενδυτικό οίκο Lehman Brothers. 
Πώς εφαρμόσθηκε το Πρόγραμμα Οικειοθελούς (sic) Ανταλλαγής Ομολόγων:


Ποιοι ήσαν κατά την Ανταλλαγή Ομολόγων οι «Ομολογιούχοι»;
Εδώ κρύβεται και «το κλειδί» για την ερμηνεία πολλών που συμβαίνουν έως και σήμερα, ιδιαίτερα με το Πρόγραμμα Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος (T.X.Σ.), το οποίο «προικοδοτήθηκε» από τα Ευρωπαικά Κράτη από κοινού (αφού σε αυτά πλέον πέρασε η «κυριότητα» των Νέων Ελληνικών Ομολόγων) με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, για την κάλυψη του Δείκτη Κεφαλαιακής Επαρκείας τους σε ανεκτά επίπεδα, κυρίως για τις ζημίες που υπέστησαν από το PSI.
Γιατί έγινε αυτό; Γιατί σύμφωνα με την Πρόσκληση και το Πληροφοριακό Δελτίο με ημερομηνία 24/02/2012 που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία, όπως προβλέπεται στην Σελίδα 2 με επικεφαλίδα «Ορισμοί», ομολογιούχοι δεν ήσαν οι «τελικοί αποδέκτες-φυσικοί κύριοι και κάτοχοι», αλλά οι «Φορείς του Συστήματος Παρακολούθησης Συναλλαγών επί Τίτλων με Λογιστική Μορφή (‘Αυλοι Τίτλοι)- ΣΠΑΤ» και ΜΟΝΟΝ οι «Φορείς του Αντίστοιχου Συστήματος Εκκαθάρισης Εκδότη θα δικαιούνται να υποβάλλουν Εντολές Συμμετοχής», δηλαδή μόνον οι Τράπεζες. (Σελ. 3 «Ομολογιούχοι»).
‘Αρα, κατά την διαδικασία αυτή, οι –ας τους ονομάσουμε εδώ– «Τελικοί Αποδέκτες», δηλαδή τα Φυσικά Πρόσωπα, οι Εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι Εταιρείες του χώρου των Υπηρεσιών Υγείας,, τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο ΟΕΚ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, η Εκκλησία της Ελλάδος κλπ, ΔΕΝ συμμετείχαν στην διαδικασία Ανταλλαγής, αλλά η συμμετοχή τους «διαπιστώθηκε» μέσω της αποστολής του σχετικού εντύπου (Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μπορούσαμε έστω και εκ των υστέρων να διαπιστώναμε την ακρίβεια της σχετικής διαδικασίας).
Οι Ευθύνες των Τραπεζών κατά την διάθεση των Ομολόγων
• Την επιλήψιμη περίοδο μετά τον Νοέμβριο του 2009 που οι Τράπεζες με δική τους απόφαση και ευθύνη (καθώς δεν τελούσαν σε υπηρεσιακή σχέση ιεραρχίας με τον Υπουργό Οικονομικών), ως Ανώνυμες Εταιρείες εισηγμένες σε Οργανωμένη Αγορά, εκ των Βασικών Διαπραγματευτών δε του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους (“Primary Dealers” διέθεταν τα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου στο «Αποταμιευτικό Κοινό», γνώριζαν πολύ καλά, καλύτερα μεταξύ ΟΛΩΝ, ακόμη και των Διεθνών Τραπεζικών Κολοσσών, ότι ο Εκδότης ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΛΗΨΙΜΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ήταν ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΣ.
Την συγκεκριμένη περίοδο, το “GREEK SPREAD OVER THE GERMAN BUND” («GRKSPD”), ενώ έως τον Σεπτέμβριο του 2009 ήταν στις 115 μονάδες περίπου, (1,15%+G.B.) και η Διαβάθμιση των Ελληνικών Ομολόγων ήταν στο «ΑΑΑ», τον Ιανουάριο του 2011 είχε φτάσει στις 950 μονάδες βάσης (9,5%+) και η βαθμολόγηση των ομολόγων ήταν στο “CCC” ( “Selective Default”, ή «Επιλεκτική Χρεοκοπία»), ένα βήμα δηλαδή πριν την «Άτακτη Χρεοκοπία».
Επομένως, ενώ ο Κόσμος των Αγορών εσείετο και οι Πάντες Παγκοσμίως (“Sovereign Funds, Pension Funds”, «Private Equities», Κράτη Ολόκληρα), προσπαθούσαν να «ξεφορτώσουν» παντί τρόπω και μέσω, τα «Ελληνικά Ομόλογα, οι Τράπεζες, ως “Primary Dealers” του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους, γνώριζαν, ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ, τους Προφανείς και Απόλυτα Βέβαιους Κινδύνους Χρεοκοπίας του Εκδότη, δηλαδή της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Καθ’ όλη την διάρκεια της δραματικής κατακρήμνισης των Ελληνικών Ομολόγων, κι ενώ παγκοσμίως, ήδη από το 2009, είχαν ήδη αρχίσει να προβαίνουν όλες οι Τράπεζες διεθνώς σε συστηματική ρευστοποίηση (από ένα σύνολο άνω των 150 δισεκατομμυρίων ευρώ που διακατείχαν κυρίως μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες και ακολούθως Γαλλικές Τράπεζες έφθασαν στις παρυφές του PSI να έχουν μόνον περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ), οι Ελληνικές Τράπεζες με προεξάρχουσα την Τράπεζα της Ελλάδος (κατά την διαχείριση του Κοινού Κεφαλαίου των ΝΠΔΔ) συνέχιζαν παραδόξως την επενδυτική τους προτίμηση προς τα ΟΕΔ, ενώ ήδη, από τον Δεκέμβριο του 2009, αυτά είχαν εισέλθει σε «επικίνδυνη ζώνη», “non-investment grade”.
Στην διαπίστωση αυτή προέβη και η Εποπτική Αρχή της Κύπρου (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου), η οποία με ανακοίνωση-καταπέλτη στην επίσημη ιστοσελίδα της αποφαίνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2009, οπότε μεσολάβησε η τριπλή υποβάθμιση των Ελληνικών Ομολόγων, αυτά είχαν πλέον απολέσει την «επενδυτική τους διαβάθμιση», είχαν εισέλθει στην ζώνη «αυξημένου ρίσκου», ήσαν δε ήδη από τον Μάρτιο του 2010 «Ομόλογα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – JUNK».
Και παρ’ όλα αυτά, δέχθηκαν να διαθέσουν τα ΟΕΔ σε ανυποψίαστους πολίτες, παρά την προφανέστατη και βεβαία γνώση τους ότι η διάθεση των Ομολόγων που διέθεταν θα προκαλούσε ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΖΗΜΙΑ, την οποία και τελικά προξένησαν, με τέτοιο τρόπο που οι «τελικοί δικαιούχοι» «εκόντες-άκοντες» επενδυτές, εγκλωβίστηκαν σε μια προδιαγεγραμμένη «περιουσιακή σφαγή».
Αλλά οι ευθύνες των Τραπεζών δεν εξαντλούνται μόνο σε αυτό το επίπεδο, δηλαδή στο γεγονός ότι αποδέχθηκαν την διάθεση ομολόγων με αυτά τα χαρακτηριστικά και παραβίασαν την υποχρέωση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού.
Για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας που ανέλαβαν, έπρεπε να ακολουθηθεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μια σειρά ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ.
Ποιες όμως είναι αυτές οι διαδικασίες;
Κατ’ αρχήν, όταν τα προϊόντα συμπεριλαμβάνονται εν γένει στις «κινητές» αξίες, δηλ. ομόλογα, μετοχές, κλπ, είναι απαραίτητο να ενημερωθεί ο εν δυνάμει επενδυτής για τους κινδύνους που αυτά φέρουν, ΠΡΟ, φυσικά, της συμβάσεως που θα υπογράψει ο επενδυτής.
Εξ ού και τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται για την παροχή αυτών των υπηρεσιών φέρουν ΣΑΦΩΣ τον τίτλο «Εντυπα ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ», δηλαδή ΠΡΙΝ από την υπογραφή της συμβάσεως.
Κατά την υπογραφή της συμβάσεως αυτής, καλουμένης «ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», η οποία είναι αρκετά ογκώδης και σχεδόν συμπεριλαμβάνουσα όλη την κείμενη σχετική νομοθεσία του Ν.3606/2007, απαιτείται ο ειδικά εκπαιδευμένος –πιστοποιημένος κατόπιν εξετάσεων υπάλληλος– να συμπεριλάβει πληροφορίες για τον δυνάμει ενώπιόν του επενδυτή, που αφορούν σειρά πληροφοριών, συλλήβδην αποκαλούμενες «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ τρόπον τινά ΠΡΟΦΙΛ».
Αυτές έχουν ως σκοπό να διαγνώσουν με σαφήνεια το εάν ο δυνάμει επενδυτής, αντιλαμβάνεται με σαφήνεια και ευθαρσώς τους κινδύνους των υπηρεσιών που θα του παρασχεθούν, έχει σχετική γνώση και εμπειρία, έχει τα ανάλογα εισοδήματα, αποταμιεύσεις, κεφαλαιακά αποθέματα και κυρίως έχει δηλώσει με σαφήνεια την «Ανοχή Ρίσκου» (“Risk Tolerance”) που αυτός διαθέτει.
Επιπλέον, μετά την «αποϋλοποίηση» των μετοχών-ομολόγων που έγινε σχετικά προσφάτως, το 1999, είναι απαραίτητη για την νόμιμη κατοχή και άσκηση των επί των ενσωματωμένων στο χρεόγραφο δικαιωμάτων κυριότητος και επικαρπίας, «μεταγραφή» του αξιογράφου-χρεογράφου και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ εξατομικευμένη εγγραφή του στο «Σύστημα ‘Αυλων Τίτλων» (Σ.Α.Τ.) που τηρείται στην εταιρεία «ΕΧΑΕ» («Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμος Εταιρεία») και η απόκτηση Αριθμού Μερίδος και Αριθμού Λογαριασμού Αξιών.
Αρα, συνοπτικά, για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του Επενδυτή, ώστε νομίμως να του παρασχεθούν Επενδυτικές Υπηρεσίες, από Τράπεζα ή ΑΕΠΕΥ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ, ΠΡΙΝ του παρασχεθούν οι υπηρεσίες αυτές, να έχει αυτός υποβάλει ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΣΗ απόκτησης Μερίδος στο Σ.Α.Τ. και να έχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ την «Σύμβαση MIFID».
Θα έπρεπε λοιπόν να έχουν γίνει τα εξής 3 τινά, που αναφέραμε λεπτομερώς ανωτέρω:
1. Να έχει γίνει ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ Σ.Α.Τ., με την οποία ταυτόχρονα να ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΣΑΤ
2. Να έχει υπογραφεί η σύμβαση MIFID, και να παρασχεθεί ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
3. Να έχει υπογραφεί αίτηση του κάθε ενός από τους επενδυτές για την πίστωση στην επενδυτική του μερίδα του αντίστοιχου προς την αξίωσή του ομολόγου.
Και τι έκαναν στο μεταξύ οι Τράπεζες (με την έγκριση φυσικά και της ΤτΕ) στο μεταξύ;
1. Να συνδράμουν στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να προβεί σε «Διάθεση Πενταετών Ομολόγων στο ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟ Κοινό» (προσφέροντάς τους μάλιστα και το «γλύκισμα» της αφορολόγητης απόδοσης 6,10%) στις 26 Ιανουαρίου του 2010, ενώ ήδη η πορεία των spreads ακολουθούσε ξέφρενη ανοδική πορεία, ενώ γνώριζαν πάρα πολύ καλά, ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει.
2. Να αποδεχθούν την πληρωμή τους με ΟΕΔ από το Ελληνικό Δημόσιο για εκχωρημένες σ’αυτές οφειλές του προς τις επιχειρήσεις του Κλάδου Υγείας, στην ονομαστική τους αξία, όταν δε ολοκληρώθηκε το PSI να απαρνηθούν την ζημία τους και να στραφούν με φορτικότητα εναντίον των εταιρειών για να πληρώσουν αυτές τα «σπασμένα», δηλαδή όλη τη ζημία που υπέστησαν οι Τράπεζες από το PSI των δικών τους ομολόγων, καθώς η παρούσα αξία των νέων Ομολόγων δεν έφθανε ούτε στο 30%..
3. Να αποδεχθούν την διάθεση του Ειδικού Ομολογιακού Δανείου προς εξόφληση των 2900 απολυμένων πρώην εργαζομένων στην Ολυμπιακή Αεροπορία, τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2011, ενώ ήδη τα ΟΕΔ είχαν μπει στην κατηγορία «JUNK” (986 μονάδες βάσης spread).
4. Ιδιαίτερα η ΤτΕ, ενώ η ίδια γνώριζε –λόγω της συμμετοχής της με απόλυτα πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ανταλλαγή Ομολόγων– την δραματική τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα, αντί να ερμηνεύσει κατά την ορθή ερμηνεία τον όρο «συντηρητική επένδυση διαθεσίμων Ασφαλιστικών Οργανισμών», και να αποστεί από οποιαδήποτε ενέργεια επενδύσεων σε ΟΕΔ και να προτιμήσει την τοποθέτηση σε ΕΓΕΔ που της επέτρεπε υπαλλακτικά ο Νόμος, τοποθέτησε ΕΚΟΝΤΩΝ ΑΚΟΝΤΩΝ των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ΟΕΔ με αποτέλεσμα την ασύλληπτη σε έκταση «φτωχοποίησή» τους. (Αλήθεια, θα ήταν πολύ χρήσιμο να ενημερωθούν οι Ελληνες Πολίτες Ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, και να μάθουν σε ποιες τιμές γίνονταν οι τοποθετήσεις αυτές, στην Ονομαστική Αξία ή στην Δευτερογενή Αγορά, όπου τουλάχιστον οι τιμές ήταν εξαιρετικά χαμηλές, ώστε να μετριασθεί η ζημία…).
5. Την ίδια χρονική περίοδο που οι Τράπεζες διέθεταν τα ήδη από τον Μάρτιο του 2010 κατά κοινή ομολογία «Ομόλογα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ – JUNK» στο επενδυτικό κοινό, οι ίδιες είχαν ήδη κάνει τις προβλέψεις στις οικονομικές καταστάσεις τους για τις ζημίες τους από το PSI, για τις οποίες και ανακεφαλαιοποιήθηκαν.
πηγές:
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/04/psi.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters