Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ – 6+1 όροι για διαγραφή έως 20.000 ευρώ προς δημόσιο και τράπεζες

Τη διαγραφή χρεών μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ προς τράπεζες και ελληνικό δημόσιο, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε με τροπολογία μαζί με τη νέα συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές.

Βάσει αυτής προβλέπεται η επιτάχυνση της διευθέτησης υποθέσεων που αφορούν οφειλές μικρών ποσών, σύμφωνα με το «Έθνος» ενώ παρέχεται και η δυνατότητα προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών.

Παράλληλα, με την πάροδο του διαστήματος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και οριστική διαγραφή των χρεών του. Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ, ενώ οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία.

Στο ποσό των 20.000 ευρώ οι οφειλέτες θα μπορούν να συμπεριλάβουν και χρέη προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν είναι τα μοναδικά αλλά συνδυάζονται μέχρι του συγκεκριμένου ποσού και με χρέη προς τράπεζες ή ιδιώτες.

Με άλλες διατάξεις που περιέχονται στην τροπολογία, δίνεται η δυνατότητα μεσα από τις διατάξεις του Νομου 3869/2010 για ρύθμιση ή για διαγραφή χρεών και προς τις εφορίες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους δήμους κ.λ.π.

Για τους μικροοφειλέτες η τροπολογία προβλέπει αρχικά εφόσον κερδίσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου να απαλλάσσονται προσωρινά για 18 μήνες από τις οφειλές τους και εφόσον μετά την πάροδο των 2,5 χρόνων δεν έχει μεταβληθεί η οικονομική τους κατάσταση τότε απαλλάσσονται πλήρως.

Αφορά περίπου 35.000 πολίτες οι οποίοι έχουν κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες αλλά και ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία ή σε δήμους.

Το «Έθνος» αναφέρει όλα τα βήματα για να «ανασάνουν» χιλιάδες νοικοκυριά:

1) Την ημέρα υποβολής της αίτησης και της επικύρωσης ο οφειλέτης δεν πρέπει να διαθέτει ακίνητη περιουσία και να μην έχει προβεί σε πράξη διάθεσης ακίνητης περιουσίας την τελευταία τριετία πριν από την κατάθεση της αίτησης.

2) Τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία του, είτε ως δικαιούχου, είτε ως συνδικαιούχου συμπεριλαμβάνομενων των καταθέσεών του σε τράπεζες δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.

3) Οι οφειλές που περιλαμβάνονται στην αίτησή του συνιστούν το σύνολο των υποχρεώσεών του.

4) Το ύψος των οφειλών δεν υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις προσαυξήσεις.

5) Δεν υπάρχουν εμπραγμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ασφαλισμένοι πιστωτές.

6) Τα πάσης φύσεως εισοδήματά του καθ’ όλη την διάρκεια του τελευταίου έτους πριν από την ημερομηνία επικύρωσης να είναι μηδενικά.

7) Είναι συνεργάσιμος δανειολήπτης συμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών.

Πηγή: Έθνος

- See more at: http://www.xorisorianews.gr/

Πρωτοφανής προειδοποίηση B.Πούτιν στο Βερολίνο με…βόμβες: «Προσέξτε γιατί…το Βερολίνο δεν είναι μακρυά!» – (εικόνες)

1

Η Ρωσία εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου σκληρή στρατιωτική προειδοποίηση προς τη Γερμανία «να μην ανακατευτεί στις «ρωσικές υποθέσεις» γιατί το Βερολίνο δεν είναι μακρυά… ξυπνώντας μνήμες από τον Β” ΠΠ αλλά και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που είχε πει ότι η «Γερμανία κάθε 50 χρόνια πρέπει να βομβαρδίζεται!». Η απειλή-προειδοποίηση προήλθε μέσω μιας καλοσχεδιασμένης ψυχολογικής επιχείρησης κατά τη διάρκεια άσκησης που πραγματοποίησε το ρωσικό Ναυτικό στη βάση Chernyakhovsk στο θύλακα του Καλίνιγκραντ.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι διέρρευσαν στον τύπο φωτογραφίες από βόμβες που είχαν χρησιμοποιηθεί στην άσκηση και πάνω τους είχαν αναγραφεί συνθήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά τον Β’΄Παγκόσμιο Πόλεμο όπως » Για τον Στάλιν» και το » Στο Βερολίνο!»

Ειδικότερα, στις αρχές Αυγούστου το ρωσικό Ναυτικό πραγματοποίησε μια άσκηση στη βάση Chernyakhovsk η οποία βρίσκεται στον θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Πληρώματα των αεροσκαφών του Ναυτικού πραγματοποίησαν βολές με πραγματικά πυρά και συμμετείχαν αεροσκάφη Su-24 και μεταφορικά An-26 (τα τελευταία σε ρόλο βομβαρδιστικού!) όπως και ελικόπτερα Mi-24 και Ka-27.

Η άσκηση δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας πλην όμως αυτό που έκανε αίσθηση σύμφωνα με φωτογραφίες που διέρρευσαν ήταν ότι στις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν είχαν αναγραφεί λέξεις μάλλον συνθήματα τα οποία χρησιμοποιούνταν κατά το Β΄ΠΠ.

Δύο από αυτά τα συνθήματα ήταν το πρώτο «Για τον Στάλιν» και το δεύτερο «Στο Βερολίνο!».

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε για τα συνθήματα αυτά πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας διέψευσε προφανώς για τυπικούς λόγους το γεγονός λέγοντας πως:

«Ούτε κατά την αποθήκευσή τους, ούτε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης ή ασκήσεων συνθήματα αναγράφηκαν επάνω σε πυρομαχικά» παρόλα αυτά οι φωτογραφίες που διέρρευσαν αποδεικνύουν το αντίθετο.

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από την γερμανική εφημερίδα Bild η οποία σημείωσε πως τέτοια περιστατικά δείχνουν τις…»επικίνδυνες τάσεις» που υπάρχουν τόσο στη ρωσική πολιτική ηγεσία όσο και στις ένοπλες δυνάμεις ενώ ταυτόχρονα συνιστούν «μια πικρή ματιά που επικρατεί στη ρωσική πραγματικότητα του 2015».

Πιο ξεκάθαρη στρατιωτική απειλή απέναντι στο Βερολίνο, η Μόσχα δεν μπορούσε να στείλει. Ισως αυτό εξηγεί και τους ξαφνικούς φόβους αλλά και μελέτες που γίνονται στη Γερμανία για τις πιθανές εκβάσεις ενός πολέμου ανάμεσα σε Γερμανία και Ρωσία όπως είχαμε αποκαλύψει και εδώ.


Συγκεκριμένα, σε αποκαλύψεις βόμβα είχε προβεί η γερμανική «Welt am Sonntag» για την ισχύ του γερμανικού στρατού απέναντι στην ρωσική ισχύ και δηλώνει με τρόμο ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα ακόμα και το άρμα LEOPARD-2 δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στα ρωσικά τεθωρακισμένα λέγοντας ότι «τα γερμανικά άρματα δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα ρωσικά» εκφράζοντας φόβους ακόμα και για το Βερολίνο στην περίπτωση μιας μελλοντικής στρατιωτικής αντιπαράθεσης!


Ο λόγος της αναφοράς ηγίνεται στην ισχύ που έχουν τα πυρομαχικά που βρίσκονται σε υπηρεσία στον γερμανικό στρατό και εξοπλίζουν τις επιλαρχίες αρμάτων και παράγονται επί τη βάσει του βολφραμίου καθώς δεν παράγουν αρκετή κινητική ενέργεια για να διαπεράσουν την θωράκιση των τελευταίων τεχνολογικά προηγμένων ρωσικών αρμάτων μάχης Τ-90 και των εκσυγχρονισμένων Τ-80.


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Welt am Sonntag» ο γερμανικός στρατός πρόκειται να παραλάβει μια περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων πυρομαχικών επί τη βάσει του βολφραμίου, από το 2017αλλά αυτά είναι πυρομαχικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο από την πιο πρόσφατη έκδοση του Leopard 2, το μοντέλο Α7.


Από αυτά, ο Γερμανικός Στρατός έχει μόνο 20άρματα καθώς η πλειονότητα των Leopard 2 είναι τα μοντέλα Α6 και Α5. Τα 100 Leopard 2 που αναμένεται να επανενεργοποιηθούν είναι του μοντέλου Α4.


Μεταξύ 2017 και 2020 έχει προγραμματιστεί η μαζική εισαγωγή ενός νέου μοντέλου που ονομάζεται Τ-14 Armata και αυτό βάζει νέο παράγοντα στην εξίσωση καθώς αν τώρα δεν μπορεί να αντέξει την ισχύ των ρωσικών βλημάτων το γερμανικό άρμα πόσο μάλλον του νέου εκσυγχρονισμένου πυροβόλου.


Ίσως γι αυτό το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας ανακοινώνει ότι θα επενδύσει έως και 6 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζει ο εξοπλισμός των ενόπλων δυνάμεων.


Είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί η Γερμανία μια μελλοντική στρατιωτικοποίηση μιας πιθανής κρίσης απέναντι στη ρωσική πολεμική μηχανή γιατί το μόνο που γνωρίζει είναι την «οικονομικοποίηση της ισχύος»…Τη στιγμή που τα μέτωπα της Ουκρανίας αλλά και της Συρίας «καίνε» σε επικίνδυνο βαθμό και οι συγκρούσεις μοιάζουν αναπόφευκτες…


Ιδού οι φωτογραφίες τρόμου για το Βερολίνο…






- See more at: http://www.xorisorianews.gr

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Δεν είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία του Πούτιν»

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να νικήσουν σε ένα πόλεμο με συμβατικά όπλα εναντίον της Ρωσίας είναι το πόρισμα του αμερικανικού Πενταγώνου έπειτα από μια σειρά ασκήσεων που πραγματοποίησε ο αμερικανικός Στρατός.

Σύμφωνα με τα διαβαθμισμένα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για ένα πόλεμο με συμβατικά όπλα με τη Ρωσία και πιθανότατα θα ηττηθούν εάν γίνει κάτι τέτοιο.

Το πόρισμά αυτό της επιτροπής του Πενταγώνου βγήκε μετά από σειρά ασκήσεων των αμερικανικών δυνάμεων στις οποίες καταδείχτηκε η αδυναμία τους για παρατεταμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις υψηλής έντασης.

Το γεγονός αυτό ερμηνεύεται από πολλούς στις ΗΠΑ ως φυσιολογική απόρροια της στροφής που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 15 χρόνια από το πεδίο των τακτικών επιχειρήσεων σε αυτό των επιχειρήσεων εναντίον της τρομοκρατίας και ομάδων που δρουν σε ανταρτοπόλεμο.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ τα ζητήματα που κυρίως διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια των σεναρίων ήταν η έλλειψη επαρκών αποθεμάτων πυρομαχικών ακρίβειας και η αδυναμία του Στρατού να διατηρήσει την παρουσία μεγάλου αριθμού στρατευμάτων στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «δεν είναι μυστικό ότι οι επιχειρήσεις σε Αφγανιστάν και Ιράκ διάβρωσαν ουσιαστικά τις ικανότητές μας στο έδαφος ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε πως το ΝΑΤΟ ξεμένει από πυρομαχικά αέρος υψηλής ακρίβειας όπως έγινε στη σύντομη εκστρατεία της Λιβύης κάτι που σημαίνει πως για να νικήσεις ένα μεγάλο αντίπαλο όπως η Ρωσία αυτά δεν φτάνουν ούτε για τις τρεις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων».

Σε ότι αφορά την Αεροπορία των ΗΠΑ ακόμη και αυτή θεωρείται σήμερα σκιά του εαυτού της από ότι ήταν πριν από 10 χρόνια περίπου. Οι αποσύρσεις μαχητικών για να εξοικονομηθούν κονδύλια για το πολύπαθο πρόγραμμα του F-35 την έχουν αποδυναμώσει εξίσου.




Παρόλα αυτά πολλοί μέσα στο στρατιωτικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ πιστεύουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά.

Έτσι αναφέρουν ότι και η Ρωσία έχει προβλήματα αναφορικά με το πεπαλαιωμένο της υλικό και προβλήματα που αφορούν την επιμελητεία γενικότερα και την οργάνωση.

Αλλά η Ρωσία, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του Daily Beast «θα πολεμά κατά μήκος των συνόρων της ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να ανοίγει μέτωπα και σε άλλα μέρη του κόσμου, μέτωπα που το ΝΑΤΟ δε θα μπορεί να ανταποκριθεί».

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Ray Odierno: «Ένα από αυτά που μάθαμε πρόσφατα είναι τα προβλήματα στην επιμελητεία που αντιμετωπίσαμε στην Α. Ευρώπη. Για παράδειγμα η Α. Ευρώπη έχει ένα διαφορετικό σιδηροδρομικό δίκτυο από ότι έχει η Δ. Ευρώπη κάτι που κάνει τη μεταφορά εφοδίων μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία».

Ο Odierno παράλληλα δήλωσε πως μόνο το 33% των ταξιαρχιών του αμερικανικού Στρατού είναι έτοιμες να εμπλακούν σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία, με το 60% να βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα επάνδρωσης για να κάνει κάτι τέτοιο.

Και το χειρότερο για τις ΗΠΑ είναι δεν προβλέπεται η επάνδρωση να φτάσει στα απαιτούμενα επίπεδα πριν το τέλος της δεκαετίας.

Έτσι ενώ κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου» οι ΗΠΑ διατηρούσαν στην Δυτική Ευρώπη 250.000 στρατιώτες σήμερα αυτοί δεν ξεπερνούν τους 31.000 όσους δηλαδή βρίσκονται στην Νότια Κορέα για να συνδράμουν τη χώρα έναντι της Βόρειας Κορέας.

Μόνο που η Ρωσία δεν είναι… Βόρεια Κορέα.

Πολλοί λένε πως η διαρροή των αποτελεσμάτων των ασκήσεων, που δεν ήταν ασκήσεις στο πεδίο αλλά επί χάρτου σε προσομοιούμενα σενάρια έγιναν για να διοχετευθούν περισσότερα χρήματα στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα αποτελέσματα τους δεν είναι ακριβή και δεν περιγράφουν την σημερινή πραγματικότητα.

Για μια χώρα όμως που δαπανά κατ΄ έτος 600 δισ.$ για την άμυνα και δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε μια ένοπλη σύγκρουση με συμβατικά όπλα είναι σημείο προβληματισμού, συμπληρώνουν οι Αμερικανοί αναλυτές.

pronews.gr

- See more at: http://www.xorisorianews.gr

Η μεγάλη απάτη με τις τροφές που τρώμε… Το διαβάσαμε και «μείναμε»


Τα τελευταία πενήντα χρόνια το ανθρώπινο είδος έχει εμπλακεί σε ένα…

τεράστιο και περίπλοκο πείραμα, που χρησιμοποιεί τα σώματά μας, την υγεία μας, την ευημερία μας και την καλή μας θέληση, για να τεστάρει την υπόθεση ότι η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να βελτιώσει τις τροφές και τα φάρμακα που μας προσφέρει η Φύση.

Οι θάνατοι από καρκίνο έχουν ανέβει από το 3% στο 20%. Οι διαβητικοί από το 0,1% στο 20%. Τα καρδιακά νοσήματα, από σχεδόν ανύπαρκτα, έφτασαν να σκοτώνουν κάθε χρόνο εκατομμύρια ανθρώπους.

Μήπως γνωρίζετε ότι:

Οι φυσικές και οι τεχνητές αρωματικές ουσίες περιέχουν συνήθως τα ίδια συνθετικά χημικά;

Πολλά κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα προέρχονται από ζώα που τρέφονται με τα πτώματα δεκάδων εκατομμυρίων σκύλων και γατών, που έχουν θανατωθεί με ευθανασία σε κλινικές και καταφύγια αδέσποτων ζώων;

Οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στα αναψυκτικά με λίγες θερμίδες, μπορούν να προκαλέσουν όγκο στον εγκέφαλο, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ;

Το 70% των επεξεργασμένων τροφών του σούπερ-μάρκετ της γειτονιάς, περιέχει τουλάχιστον ένα γενετικά κατασκευασμένο συστατικό, που δεν έχει ποτέ δοκιμαστεί όσον αφορά στις βλάβες στην υγεία σας;

Περισσότερα από 3.000 συνθετικά χημικά προστίθενται συστηματικά στις τροφές χωρίς να έχουν ελεγχθεί για την διαδραστικότητα και την παραγωγή τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό;

Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, που διαφημίζονται ως φυσικά, είναι συνθετικές χημικές ουσίες;

Περισσότερες από 25000 χημικές ουσίες περιέχονται στα καλλυντικά έχουν ελεγχθεί σε ποσοστό μικρότερο του 4%;

Εννέα από τα εμβόλια που κάνουν τα παιδιά σας πριν πάνε στο σχολείο, περιέχουν πρόσθετα και συντηρητικά, ικανά να προκαλέσουν βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, αυτισμό και αδυναμία συγκέντρωσης;

Οι κρατικοί Οργανισμοί Τροφίμων και Φαρμάκων που εγκρίνουν την κυκλοφορία ενός φαρμάκου, βασίζουν τις αποφάσεις τους στις πληροφορίες που παίρνουν από τον κατασκευαστή του σκευάσματος;

Πειραματιζόμαστε με την εξελικτική πορεία του είδους μας, παίρνοντας κοντόφθαλμες αποφάσεις, που, ενώ δείχνουν πρόθεση να προάγουν τον πολιτισμό, απειλούν,όμως, την ίδια του την επιβίωση!

Ας δούμε, όμως, τα πράγματα από πιο κοντά.

Αποφασίζετε να παραθέσετε δείπνο στο σπίτι σας και να μαγειρέψετε για μισή ντουζίνα φίλους, γείτονες ή συγγενείς. Ας πούμε ότι επιλέγετε ένα κλασικό μενού: ψητό κρέας, τηγανητές πατάτες, πιπεριές γεμισμένες με τυρί, σπανάκι σαλάτα, ψωμί με βούτυρο ή μαργαρίνη, και τάρτα φρούτων για επιδόρπιο. Όσο για τα ποτά, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε παγωμένο τσάι και σόδα.

Επιφανειακά, το γεύμα που ετοιμάζετε θα έχει υπέροχη εμφάνιση και μυρωδιά και γεύση και θα δείχνει εξαιρετικά θρεπτικό. Αλλά ας πούμε ότι είστε κι εσείς ξένοι σε μια ξένη χώρα και θέλετε να δείτε τι υπάρχει πίσω από αυτήν την πανδαισία, φτάνοντας μέχρι το επίπεδο των μορίων. Δεν θέλετε να γίνετε νευρωσικοί. Απλά θέλετε να ξέρετε. Έτσι αρχίζετε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις, να ερευνάτε το θέμα, και να τι βρίσκετε:

Ας αρχίσουμε από τις πατάτες. Καθώς τις τηγανίζετε στο αντικολλητικό τηγάνι, απελευθερώνονται μέσα στο φαγητό και τον αέρα μόρια από αναλλοίωτες χημικές ουσίες Teflon. Οι ίδιες οι πατάτες έχουν ήδη μολυνθεί από τα υπολείμματα μισής ντουζίνας εντομοκτόνων, που το δικό σας γερό πλύσιμο δεν κατάφερε να αφαιρέσει, επειδή τα εντομοκτόνα έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τον φλοιό της πατάτας. Έτσι τώρα έχετε δημιουργήσει ένα κυριολεκτικά καυτό κράμα μορίων Teflon και εντομοκτόνων, που ίσως κανείς δεν έχει ποτέ μελετήσει τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.

Φτιάχνετε τσάι χρησιμοποιώντας νερό της βρύσης, που περιέχει χλώριο, φθοριούχες ενώσεις και μόρια υπερχλωρικού άλατος μιας χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται στα πυραυλικά καύσιμα, τις φωτοβολίδες και τους αερόσακους , και τώρα κάνει συνεχώς την εμφάνισή της στο νερό της βρύσης. Το νερό αυτό περιέχει, επίσης, υποπροϊόντα χλωρίωσης, που περιλαμβάνουν τριαλομεθάνια και αλο-οξεϊκά οξέα, που έχουν συνδεθεί με καρκίνο, προβλήματα αναπαραγωγής και γενετικές ανωμαλίες. Οι καλεσμένοι σας προσθέτουν στο τσάι τους ένα τεχνητό γλυκαντικό, που περιέχει ασπαρτάμη. Η χημική αυτή ουσία εμφανίζεται και σε όλα τα άλλα αεριούχα ποτά (Περισσότερα για την ασπαρτάμη παρακάτω σε αυτό το κεφάλαιο).

Τόσο το σπανάκι όσο και το μαρούλι που χρησιμοποιείτε για τη σαλάτα περιέχει ίχνη υπερχλωρικού άλατος, αυτού του ενοχλητικού πυραυλικού καύσιμου που επιμένει να βρίσκεται παντού. Το σπανάκι κρύβει, επίσης, ίχνη έως και δέκα διαφορετικών παρασιτοκτόνων, εάν πιστέψουμε τις εκθέσεις ελέγχου τροφίμων. Όσο για κείνες τις πιπεριές που σερβίρετε, περιέχουν κατάλοιπα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων. Το dressing της σαλάτας, τώρα, που όλοι χρησιμοποιούν, περιέχει ένα ποτ-πουρί χημικών ουσιών, όπως συντηρητικά, αρώματα, χρώματα και τεχνητά γλυκαντικά.

Το κρέας που όλοι απολαμβάνουν, προέρχεται από ένα ζώο που μεγάλωσε σε ένα γιγαντιαίο εκτροφείο, όπου χιλιάδες αγελάδες συνωστίζονται και τρέφονται με αυξητικές ορμόνες, διεγερτικά της όρεξης, αντιβιοτικά και ηρεμιστικά, χημικές ουσίες που το ζώο κουβαλάει στο σώμα του. Η τροφή τους έχει εμπλουτιστεί εκούσια και με άλλες χημικές ουσίες, και έχει μολυνθεί ακούσια με κατάλοιπα εντομοκτόνων και ζιζανιοκτόνων. Έτσι το ζώο που τρώτε περνάει άθελά του – ένα μέρος του χημικού του φορτίου σε σας.

Το ψωμί που σερβίρετε περιέχει αλεύρι που ο παρασκευαστής έχει χρησιμοποιήσει οξειδωτικούς παράγοντες, όπως το χλώριο, για να το κάνει να σιτέψει. Το χλώριο ρίχτηκε στο τελευταίο στάδιο παραγωγής και κάποια μόρια χλωρίου επέζησαν της διαδικασίας ψησίματος του ψωμιού. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία είναι μία από αυτές, έχουν απαγορεύσει εδώ και μισό αιώνα τη χρήση του χλωρίου ως οξειδωτικού παράγοντα στο ψωμί, φοβούμενες τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η μαργαρίνη που απλώνουν οι καλεσμένοι σας στο παραπάνω ψωμί περιέχει trans λιπαρά οξέα, που ανεβάζουν τη χοληστερόλη και συντελούν στις καρδιοπάθειες. Ένα παραπροϊόν της διαδικασίας υδρογόνωσης της μαργαρίνης είναι τα υπολείμματα τοξικών μετάλλων, όπως νίκελ και αλουμίνιο, που μένουν στο έτοιμο προϊόν. Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας την επίδραση της μαργαρίνης στο σώμα σας, απλά αφήνοντας ένα κομμάτι στον πάγκο της κουζίνας για κάμποσους μήνες δεν θα μουχλιάσει, ούτε θα την αγγίξουν έντομα ή τρωκτικά. Εάν χρησιμοποιείτε στο ψωμί σας βούτυρο, αντί για μαργαρίνη, τρώτε μια από τις πιο μολυσμένες τροφές, γιατί οι αγελάδες ξεφορτώνονται ένα μέρος των τοξινών που κουβαλάνε στο σώμα τους διοχετεύοντάς τις μέσα στο γάλα τους.

Βγάζετε την τάρτα φρούτων από το ψυγείο και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί. Η τάρτα είναι μέσα σε ένα πλαστικό σκεύος και όσο το γλυκό ζεσταίνεται, το σκεύος απελευθερώνει τη χημική ουσία DEHA, η οποία εισχωρεί στην τάρτα. Το DEHA είναι ένας πλαστικοποιητής, που η ΕΡΑ θεωρεί ότι μπορεί να προκαλεί καρκίνο στον άνθρωπο. Χρησιμοποιείτε φρούτα εποχής μολυσμένα από υπολείμματα έως και εννέα διαφορετικών εντομοκτόνων, που έχουν διεισδύσει στο φλοιό. Κανένας δεν ξέρει τι συνέργιες δημιουργούνται όταν η υψηλή θερμοκρασία του φούρνου ενώσει τα κατάλοιπα των εντομοκτόνων με τα μεταναστεύοντα μόρια των πλαστικών. Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μια κουταλιά βανίλια στην τάρτα, πιθανόν να εισάγετε στον οργανισμό σας διοξίνη, μια βιοσυσσωρευτική τοξική ουσία, που βρίσκεται μερικές φορές στα παγωτά σε επίπεδα έως και 200 φορές υψηλότερα από εκείνα που η ΕΡΑ θεωρεί ασφαλή.

Εάν αποφασίσετε να προσφέρετε μοσχαρίσιο κρέας αντί για βοδινό, το ζώο θα έχει μεγαλώσει με τροφές σχεδιασμένες για να το κρατούν αναιμικό αλλά ζωντανό και γεμάτες αντιβιοτικά και άλλα φάρμακα, δυο από τα οποία είναι το nitrofurazone (γνωστό καρκινογόνο) και το chloramphenicol (που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στο αίμα ορισμένων ανθρώπων). Κανείς δεν ξέρει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ή τις συνεργικές συνέπειες που μπορεί να έχει η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος φορτωμένου με τόσες χημικές ουσίες.

Εάν σερβίρατε κοτόπουλο, δεν θα περιορίζατε και πολύ τους κινδύνους. Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1976 στο Scientific American σήμανε για πρώτη φορά τον κώδωνα κινδύνου σε ό,τι αφορά τα πουλερικά, όταν αποκάλυψε ότι τα κοτόπουλα που καταναλώνουμε τρέφονται με τροφές «σχεδόν εντελώς ξένες προς οποιαδήποτε τροφή θα εύρισκαν ποτέ στη φύση. Είναι προϊόντα εργαστηρίου». Και τα προϊόντα αυτά περιέχουν αντιβιοτικά, συνθετικό σουλφανιλαμίδιο, ορμόνες, ακόμα και αρσενικό.

Εάν είχατε επιλέξει ψάρι για το γεύμα, θα είχε χρειαστεί να αποφύγετε τον γαλέο, τον ξιφία και το σκουμπρί επειδή έχει βρεθεί ότι αυτά τα είδη ψαριών κουβαλάνε το μεγαλύτερο φορτίο τοξικών μετάλλων. Κι αν επιλέγατε χοιρινό; Ο Τζον Ρόμπινς, αυθεντία σε θέματα διατροφής, γράφει στο βιβλίο του Δίαιτα για μια Νέα Αμερική πόσο η εκτροφή γουρουνιών βασίζεται σε μια σειρά από συνθετικές χημικές ουσίες, όπως η XLP-30, ένα πρόσθετο για τη γονιμότητα, που παρασκευάζεται από την εταιρεία πετρελαίων Shell Oil και δίνεται στα θηλυκά γουρούνια για να γεννάνε περισσότερο. Ένα στέλεχος της Shell παραδέχτηκε το βάθος της συλλογικής μας άγνοιας, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις στην υγεία, λέγοντας, «Δεν ξέρουμε γιατί φέρνει αυτό το αποτέλεσμα».

Σε όλη τη διάρκεια του εικοστού αιώνα, σοβαρές ασθένειες εκδηλώνονταν την ίδια χρονική περίοδο, που αρχίζαμε να διαπιστώνουμε απότομη πτώση στη θρεπτική αξία των τροφών μας. Επίσης, δεν είναι σύμπτωση το ότι η περίοδος αυτή συνέπιπτε με τη έκθεσή μας σε μια μεγάλη γκάμα επεξεργασμένων τροφών.

Αυτού του είδους οι συμπτώσεις είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ψέματος του Αιώνα, και καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ καχύποπτοι και επιθετικοί κατά όλων αυτών που μας αφήνουν εκτεθειμένους στο θάνατο, ενώ με ελέγχους θα μπορούσαν να μας προστατεύουν αποτελεσματικά. Ή μήπως τους συμφέρει να μην είμαστε σε θέση να χαρούμε, οι περισσότεροι από εμάς, τη σύνταξη την οποία τα διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία, ούτως ή άλλως αδυνατούν να μας παρέχουν;

Θοδωρής Γιάνναρος μοριακός – πυρηνικός βιολόγος

- See more at: http://www.xorisorianews.gr/

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ; Ποιος ξηρός καρπός διώχνει «άμεσα» τον πονοκέφαλο καλύτερα και από την ασπιρίνη;

1 
Ο πονοκέφαλος είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της σύγχρονης εποχής – όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους κάποια στιγμή θα τον νιώσουν. Μπορεί να προκληθεί είτε από το άγχος, την κούραση ή από τη σωματική υπερφόρτωση. Και ενώ οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύουν τους πονοκέφαλους με ασπιρίνη, ξεχνούν ότι ένα συνθετικό προϊόν όπως αυτό μπορεί να βλάψει το σώμα. Ευτυχώς η φύση έχει τη λύση και σε αυτή την περίπτωση.
Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα. Επίσης μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου από τους ανθρώπους που δεν έχουν και αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της ημικρανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Maryland. Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, η κατανάλωσή τους μπορεί να σταματήσει μια ημικρανία ή να αποτρέψει μελλοντικές, όπως αναφέρει το invitromagazine.

Το Πανεπιστήμιο του Maryland, εξηγεί ότι σε μια μελέτη που έγινε για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του μαγνησίου στη μείωση των ημικρανιών, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που πήραν μαγνήσιο μείωσαν την συχνότητα των επιθέσεων ημικρανίας κατά 41,6 % σε σύγκριση με 15,8% εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο. Τα αποτελέσματα ήταν ταχύτερα και κυρίως χωρίς παρενέργειες και δυσμενείς αντιδράσεις.
Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους συνιστάται μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη.
Σημαντικό
Σε κάποιους ανθρώπους, τα αμύγδαλα μπορούν να προκαλέσουν ημικρανία δεδομένου ότι μερικοί από εμάς μπορεί να είναι αλλεργικοί στη σαλικίνη που περιέχουν. Όταν τα συμπτώματα του πονοκεφάλου συνεχίζονται, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον ιατρό σας.

IN- VITRO


- See more at: http://www.xorisorianews.gr/

Τα νησιά «βουλιάζουν» από μετανάστες και η κυβέρνηση προσφέρει... wi-fi στον Βοτανικό

Μπορεί τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να κατακλύζονται από μετανάστες, οι οποίοι φτάνουν καθημερινά κατά εκατοντάδες, αλλά η κυβέρνηση αυτό που φρόντισε ήταν να υπάρξει... wi fi στον καταυλισμό του Βοτανικού.


Στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Κυριακής περίπου 200 μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως καθώς οι υπόλοιποι περίπου 250 άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση μόλις ξεκίνησε η επιχείρηση. 

Και μπορεί τα κοντέινερ στα οποία τοποθετήθηκαν οι μετανάστες του Πεδίου του Άρεως να υπάρχει κλιματιστικό αλλά και πρόσβαση στο διαδίκτυο ωστόσο ερώτημα παραμένει το πώς θα σιτιστούν αυτοί οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με αντιδήμαρχο του δήμου Αθηναίων που μίλησε στο MEGA το πρόβλημα δεν έχει λυθεί αν και, όπως είπε, το βράδυ της Κυριακής οι μετανάστες σιτίστηκαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο δήμος Αθηναίων διατίθεται να προσφέρει τα δημοτικά βρεφοκομεία αλλά εξέφρασε και την άποψη ότι το κόστος θα πρέπει να καλυφθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
 

Τα κοντέινερ με... Wifi

Οι μετανάστες που βρίσκονταν στο Πεδίο του Άρεως μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένα κοντέινερ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι χώροι στο εσωτερικό των κοντέινερ έχουν πλήρως επιπλωθεί, διαθέτουν κλιματιστικό, ενώ αναμένεται να έχουν και wi-fi...  

Για την ψυχαγωγία τους -ως φαίνεται- δημιουργήθηκε παιδότοπος αλλά και σκιασμένοι χώροι συνάθροισης για να αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Αφού τακτοποιηθούν στις... μίνι βίλες τους, θα μπορούν να απολαμβάνουν και περιπάτους στην περιοχή, καθώς η είσοδος και η έξοδος θα είναι ελεύθερη...





protothema.gr

Η Τουρκία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου

undefined
Η Τουρκία είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου και στην οικονομική κατάρρευση, καθώς το μέλλον της χώρας κρατιέται σε ομηρία από τις φιλοδοξίες του ιδιόρρυθμου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζει ο Robert Ellis σε άρθρο του στην εφημερίδα Independent.

Ο μεγαλοϊδεατισμός με την εξαπάτηση ενός μεγαλείου  του νεο-οθωμανισμού, δημιουργήθηκε από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου και ο Ερντογάν ακολούθησε μια ιδεολογία για τη δημιουργία ενός Χαλιφάτου, που πολλοί στην Τουρκία αποκαλούν το ‘χαλιφάτο του Ερντογάν’.

Αλλά ο δρόμος ανακόπηκε ξαφνικά  στις εκλογές της 7ης Ιουνίου που αναδείχθηκε ισχυρός ο πολιτικός σχηματισμός το Κουρδικού  Κόμματος της  Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Για πρώτη φορά, το κόμμα των Κούρδων, ξεπέρασε το εκλογικό όριο του 10% και κατάφερε να εισέλθει στο Κοινοβούλιο με 13% των ψήφων και 80 έδρες στις 550 του τουρκικού κοινοβουλίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη στέρηση από Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ)  του Ερντογάν,  να αποκτήσει πλειοψηφία που χρειαζότανε για να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να αποκτήσει πλήρως την Εκτελεστική Εξουσία.

Με μια μειωμένη πλειοψηφία εδρών,  (258) το ΑΚΡ αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί με τους κοσμικούς ανθρώπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο όνομα του σχηματισμού ενός συνασπισμού, αλλά τα πράγματα ήταν περιορισμένα, καθώς ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας  για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις που  διορίστηκε από τον Ερντογάν, τις ολοκλήρωσε  κατά τρόπο αόριστο.

Τώρα είναι ανοιχτός ο δρόμος για νέες εκλογές το Νοέμβριο και το ΑΚΡ ελπίζει να ανακτήσει  πλήρη πλειοψηφία με τη μείωση που επιδιώκεται στην παρουσία  των Κούρδων.

Ο Ερντογάν έκανε μια αξιοσημείωτη στροφή  στο κουρδικό. Το 2005, σε μια ιστορική ομιλία στο Ντιγιαρμπακίρ, την πρωτεύουσα της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, ο Ερντογάν ήταν ο πρώτος Τούρκος ηγέτης που παραδέχθηκε ανοιχτά ότι υπάρχει κουρδικό πρόβλημα και αργότερα στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Όσλο μεταξύ της ΜΙΤ (μυστικές υπηρεσίες Τουρκίας) και του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος, κρατήθηκε απόλυτη μυστικότητα.

Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε μια ανακωχή με πρωτοβουλία του έγκλειστου στις τουρκικές φυλακές, ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν, υπολόγιζε στην κουρδική υποστήριξη, για την αλλαγή του Συντάγματος και την εκπλήρωση των φιλοδοξιών του, επιδιώκοντας την ειρηνευτική διαδικασία που θα έφερνε, όπως πίστευε,  ως υποστηρικτές τους Κούρδους στις επιδιώξεις του, αφού η κοσμική αντιπολίτευση ήταν εχθρική στις επιδιώξεις του.

Το απότομα «φρενάρισμα» προκλήθηκε από τον συμπρόεδρο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που στα μέσα Μαρτίου είπε τρεις φορές «δεν πρόκειται να σας κάνουμε χαλίφη».
Σε απάντησή του ο Ερντογάν δήλωσε ότι οποιαδήποτε συμφωνία με ένα κόμμα που υποστηρίζει την τρομοκρατία είναι αδύνατη.

Τώρα ο Ερντογάν, επιδιώκει να ακυρώσει την πολιτική ασυλία  του Σελαχατίν Ντερμιτάς και να καταστήσει δυνατό να συνδέσει το κόμμα αυτό με την τρομοκρατία για να το μειώσει σε προσεχείς εκλογές.

Με την ευκαιρία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, εδόθη η ελευθερία στην Τουρκία να προβεί σε αεροπορικές επιθέσεις κατά των Κούρδων του PKK και να σπιλώσει το φιλοκουρδικό κόμμα ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες.

Οι αντάρτες του PKK ως αντίποινα άρχισαν εκτεταμένες συγκρούσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία κατά του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας.

 Αυτή η κατάσταση άρχισε να ανησυχεί τους Αμερικανούς. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Τουρκία «να παραμείνει στη συμφωνία που προβλέπει το κλείσιμο των συνόρων με τη Συρία για τους τζιχαντιστές και σύμπραξη κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ και ότι γίνεται να βασίζεται σε αυτήν».
Η έκκληση αυτή φαίνεται δεν εισακούγεται, κρίνοντας από την αυξανόμενη βία στην Τουρκία.
Ο Ερντογάν κάθεται βολικά και με ασφάλεια στο νέο πολυτελές παλάτι, ως νέος Ρωμαίος Αυτοκράτορας Νέρων, που έπαιζε με τις πυρκαγιές στη Ρώμη…
--
               

 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/08/blog-post_677.html

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ…ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!! ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ (;) ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ…ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΒΟΛΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ; ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ;;

tasia
Παρά τον παιδότοπο , την δωρεάν σίτιση, τα νεα κλιματιστικά και το δωρεάν wi-fi οι λαθρομετανάστες δεν “ψήνονται” με τίποτα να μετεγκατασταθούν στον Βοτανικό. Δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις στη διάρκεια της επιχείρησης μετεγκατάστασης. «Εξαφανίστηκαν» δεκάδες μετανάστες λίγες ώρες νωρίτερα...
ΦΩΤΟ. "ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ" ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΙΒΟ ΛΑΠΤΟΠ ΣΤΟ ΧΕΡΙ..
Ολοκληρώθηκε, χωρίς προβλήματα, η επιχείρηση μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεωςσε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Ελαιώνα, της ευρύτερης περιοχής του Βοτανικού. 
Αργά το απόγευμα αναχώρησε από την οδό Μαυρομματαίων, η οποία είχε κλείσει για την ασφαλή επιβίβασή τους, το τελευταίο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν τελικά 171 άτομα, με πέντε λεωφορεία, ενώ 30 αρνήθηκαν να ακολουθήσουν και παραμένουν στο Πεδίον του Άρεως. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των καταγεγραμμένων στο Πεδίον του Άρεως προσφύγων ανερχόταν στους 295.
Η περιοχή στη συνέχεια θα καθαριστεί από τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, για να παραδοθεί στους επισκέπτες της. Παράλληλα θα αστυνομεύεται προκειμένου να αποτραπεί η προσέλευση άλλων μεταναστών, στους οποίους, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, θα συστήνεται να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Βοτανικού.
Δηλώσεις Χριστοδουλοπούλου: Υπόδειγμα για άλλους χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων ο Ελαιώνας

«Όσο δεν σταματούν οι πόλεμοι και οι σφαγές οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχίζονται»
Την πρόθεσή της για τη δημιουργία και άλλων χώρων φιλοξενίας σαν αυτόν στην περιοχή του Ελαιώνα, στον Βοτανικό, που σήμερα το απόγευμα υποδέχτηκε τους πρώτους 207 πρόσφυγες, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για τη μεταναστευτική Πολιτική Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Νομίζω ότι αυτός ο χώρος θα μείνει σαν παράδειγμα και σαν υπόδειγμα και για άλλους τέτοιους χώρους σε όλη την Ελλάδα που θα φιλοξενούν πρόσφυγες» είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου σε δηλώσεις της από το κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των μεταναστών από το Πεδίον του Άρεως. «Οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές απαιτούν να έχουμε τέτοιους χώρους ώστε να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις απέναντι στους πρόσφυγες, που κυνηγημένοι από τον πόλεμο αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο» εξήγησε.
Η αναπληρώτρια υπουργός βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στον Ελαιώνα και παρέμεινε εκεί μέχρι που ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της μεταφοράς των προσφύγων. Συνολικά, όπως δήλωσε, έγινε η μετεγκατάσταση 207 προσφύγων από το Πεδίον του Άρεως, σε έναν χώρο, ο οποίος «ελπίζω ότι θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων. Είναι ανθρώπινος, έχει ψύξη, έχει ζεστό νερό και όλες τις προδιαγραφές για να μπορέσουν να ζήσουν μέσα σε αυτά τα σπίτια» είπε, συμπληρώνοντας ότι είναι εξασφαλισμένη και η σίτιση των προσφύγων.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τον δήμο της Αθήνας «που παραχώρησε τον χώρο», την Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Υγείας που θα παρέχει μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και πολλούς άλλους που «βοήθησαν για αυτή τη γιγάντια επιχείρηση, μέσα σε δέκα ημέρες να φτιάξουμε αυτό το χώρο που ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές».
Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα αυξηθούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στο μέλλον, απάντησε καταφατικά εξηγώντας ότι όσο δεν γίνεται τίποτα στις χώρες καταγωγής τους να σταματήσει ο πόλεμος και η σφαγή, οι ροές θα συνεχίζονται. «Δεν έχουμε καμία δυνατότητα να εμποδίσουμε αυτές τις ροές γιατί γίνονται μέσω θαλάσσης» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει λοιπόν καμία άλλη δυνατότητα παρά να βρούμε τρόπους να φιλοξενήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι να πάρουν τον δρόμο να συνεχίσουν το ταξίδι τους όπως αυτοί επιλέγουν».
Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα νομιμότητας για τη λειτουργία του χώρου φιλοξενίας μεταναστών γιατί έχει γίνει με διεθνείς προδιαγραφές, ενώ για κάποιες αντιδράσεις που σημειώνονται από κατοίκους της περιοχής, παρέπεμψε στο δήμο της Αθήνας που είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/08/blog-post_904.html

Πως καταστράφηκε η Αρχαία Σπάρτη….μια όχι και τόσο γνωστή ιστορία

Πως καταστράφηκε η Αρχαία Σπάρτη….μια όχι και τόσο γνωστή ιστορία
Θησαυροί της αρχαίας ελληνικής τέχνης καταστραφήκαν και λεηλατηθήκαν, όπως είναι γνωστό, από ρωμαίους, φράγκους σταυροφόρους, από τον ενετό στρατηγό Μοροζινι και από τον Άγγλο (Σκωτο για την ακρίβεια) Έλγιν.
Εξίσου μεγάλη καταστροφή επήλθε από περιηγητές και απεσταλμένους μουσείων, πανεπιστημίων και βασιλιάδων της Ευρώπης, που ηλθαν στην Ελλάδα στους χρόνους της τουρκοκρατίας, για να αποθησαυρίσουν νομίσματα, χειρόγραφα, επιγραφές και έργα τέχνης.
Όλους αυτούς υπέρβαλε σε απληστία και σε καταστροφές που προκάλεσε στους προγονικούς θησαυρούς της Ελλάδας ο αββας Michel Fourmont (1690/1746), απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου IE”. Ο αββάς Fourmont ξεπερνάει και τον Έλγιν όσο αφορά στο βάναυσο τρόπο της καταστροφής των μνημείων, που κυριολεκτικά αφάνισε, αλλά και στον απίστευτο αριθμό των αρχαιοτήτων που κατάστρεψε.
Στην προσπάθειά του να φανεί αρεστός στο βασιλιά του και να εξασφαλίσει αποκλειστικά για εκείνον μονό το δικαίωμα της μελέτης και της ερευνάς επιγραφών και μνημείων, μετά την καταγραφή τους επιδιδόταν με, παρανοϊκή στην κυριολεξία, μανία στην καταστροφή τους επιχαίροντας μάλιστα γι′ αυτήν. Ο Fourmont αναζήτησε επιγραφές στην Αθηνά, στη Σαλαμίνα, στα Μέγαρα και στην Πελοπόννησο, οπού διείσδυσε ακόμη και στα αγριότερα μέρη της Μάνης.
Ο ίδιος ομολογεί σε χειρόγραφο του, που σώζεται μαζί με το ημερολόγιο του, ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.500 επιγραφές στην περιήγηση του το 1729 στην Ελλάδα. Σε επιστολή του προς τον κόμη Maurepas, o Fourmont καυχιέται ότι κατέστρεψε(!) τις επιγραφές, για να μην αντιγραφούν από μελλοντικό περιηγητή!!! (…)(…)
Όσα γραφεί ο fourmont για την καταστροφή που έκανε στη Σπαρτή εξηγούν και τη σπανιότητα των αρχαιοτήτων σήμερα στη φημισμένη πόλη. Σημειώνει λοιπόν ο αββας τα εξής απίστευτα:
«επί 30 μέρες και πλέον 30, 40 και 60 εργάτες εκθεμελιώνουν, καταστρέφουν, εξαφανίζουν την πόλη της Σπάρτης. Μου υπολείπονται 4 μονό πύργοι να καταστρέψω… Προς το παρόν ασχολούμαι με την καταστροφή των τελευταίων αρχαιοτήτων της Σπάρτης. Καταλαβαίνετε (αποτείνεται στο Maurepas) τι χαρά δοκιμάζω(!).
Αλλά να η Μαντινεία, η Στυμφαλία, η Τεγέα και ιδιαίτερα η Νεμέα και η Ολυμπία αξίζουν την εκ βάθους εκθεμελίωση. (!!!!!!!!!)Έκανα πολλές πορείες αναζητώντας αρχαίες πόλεις αυτής της χωράς και έχω καταστρέψει μερικές. Ανάμεσα τους την Τροιζηνα, την Ερμιόνη, την Τύρινθα (tyrins στο χειρόγραφο αντί tiryns), τη μισή ακρόπολη του Άργους, τη Φλιασιά, το φενέο…
Εισέδυσα στη Μάνη.Εδώ και έξι εβδομάδες ασχολούμαι με την ολοκληρωτική καταστροφή της Σπάρτης! Γκρεμίζοντας τα τείχη, τους ναούς της, μην αφήνοντας πέτρα στην πέτρα θα κάνω και την τοποθεσία της άγνωστη στο μέλλον, για να την ξανακάνω εγώ γνωστή. Έτσι θα δοξάσω το ταξίδι μου. Δεν είναι αυτό κάτι;».
Και πιο κάτω: «η Σπάρτη είναι η πέμπτη πόλη που κάτεσκαψα. Ασχολούμαι τώρα με την καταστροφή των βαθύτερων θεμελίων του ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνα. Θα κατέστρεφα και άλλους αρχαίους τόπους το ίδιο εύκολα, αν με άφηναν. Τον πύργο τον γκρέμισα ολοκληρωτικά. Για την Τροιζήνα αναφέρει: «γκρέμισα ότι απέμεινε από τα οχυρά και τους ναούς της.». Και με απίστευτη αφέλεια ομολογεί: «από τους περιηγητές που προηγήθηκαν δεν θυμάμαι να τόλμησε κανείς να κατεδαφίσει πύργους και άλλα μεγάλα κτίρια!».
Παρανοϊκός; ημιμαθής; φανατικός εχθρός του αρχαίου πνεύματος; δεν ξέρει κανείς την ακριβή απάντηση. Ίσως λίγο από όλα.Το βέβαιο ωστόσο είναι πως η καταστροφή που προκάλεσε είναι κολοσσιαία και σ” αυτήν οφείλεται η εξαφάνιση της αρχαίας Σπάρτης, της Τροιζήνας και της Ερμιόνης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που ο ίδιος δίνει, μόνο στη Σπάρτη πλήρωσε 1.200 ημερομίσθια για το γκρέμισμα των μνημείων και των κτιρίων που σώζονταν ακόμη. Ανατριχιάζει κανείς με τη σκέψη ότι θα μπορούσε ο Fourmont να μεταφέρει το βαρβαρικό μένος στην Ολυμπία, που την επίσκεψη της μάλιστα είχε προγραμματίσει. Αλλά ανακλήθηκε, ευτυχώς, στη Γαλλία λίγο αργότερα. (…)
ΓΝΩΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΖΩΝ-ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ
Κατά τη γερμανική Κατοχή της Ελλάδας, οι αρχαιολόγοι των Ναζί λεηλάτησαν τα μουσεία μας και ενορχήστρωσαν παράνομες ανασκαφές σε όλη την ελλαδική επικράτεια, όταν τα κατακτητικά στρατεύματα δεν κατέστρεφαν αγάλματα και κειμήλια τεράστιας πολιτιστικής αξίας φυσικά. Αφού εγκατέστησαν αντιαεροπορικά στον Παρθενώνα και μετέτρεψαν την είσοδο της Ακρόπολης σε στρατιωτικό αποχωρητήριο, σειρά είχε μετά το Μουσείο της Λιβαδειάς, το οποίο μεταμόρφωσαν σε συνεργείο επισκευής ποδηλάτων!
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! άλλο που έβαλαν την Ελλάδα οι Αγγλο-Εβραίοι που είχαν υπό κατοχή την Ελλάδα κατά των Γερμανών ! αλήθεια σας είπαν τον λόγο πότε γιατι σκότωσαν Έλληνες οι Γερμανοί; ΠΟΣΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;;; οι Γερμανοί ήταν θαυμαστές των Ελλήνων! Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΕΡΙ ΝΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΜΥΑΛΩΝ, τα αλλα ολα ειναι ψέμματα, έχουμε πει παλιότερα με όλες τις αποδείξεις εδώ ποιοι λεηλάτησαν μουσεία και αρχαία; οι Γερμανοί που έψαχναν την γνώση οπως και υιοθέτησαν την αρχαία ελληνική σβάστικα?(την αρσενική δεξιόστροφη που σας κοροϊδεύουν οτι δεν ήταν ελληνική ) όταν στην τότε Ελλάδα δεν είχαν κάνα ιδέα περί αρχαίων; το υπουργείο αρχαιολογίας-συγκάλυψης έκανε καλά την δουλειά του και τότε! πολλοί θα πουν γερμανοτσολιας οπως τους έχουν χειραγωγήσει οι Εβραίοι! ίσως μια μέρα ξυπνήσουν απο τον λήθαργο, λίγο δύσκολο αλλα αν δείτε παλιές δημοσιεύσεις περί σύριζα (αναζήτηση δεξιά) θα δείτε οτι σε ολα πέσαμε μέσα! ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΝΩ! ΨΗΦΊΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ -ΠΑΣΟΚ-ΔΝ άρα μάλλον είστε τα πρόβατα ! !


http://www.aetos-apokalypsis.com/2015/08/h-katastrofh-ths-arxaias-sparths.html

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;
Πολλοί από εσάς θα διάβασαν την περασμένη εβδομάδα την περίεργη ειδηση που ακούστηκε από τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι στα επόμενα 20 χρόνια (έως το 2035) η χώρα θα έχει έξαρση στο φαινόμενο του καρκίνου και ότι θα επιβάλλουμε και θα υποχρεώσουμε τον ελληνικό λαό σε έξι εξετάσεις προληπτικές που πραγματικά μπορούν να σώζουν ζωές.
Αυτά δεν είναι λόγια που βγήκαν από την φαντασία του Παναγιώτη Κουρουμπλή αλλά εντολές που διανεμήθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε ενα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να υλοποιήσουν οι κυβερνήσεις όπου προβλέπει την επιβολή συγκεκριμένων εξετάσεων για τους πολίτες για τους οποίους υπάρξουν σοβαρές ποινές αν δεν τις κάνουν στον προβλεπόμενο χρόνο που τους έχει διαταχτεί.

Μόνο που για να κάνει τις εξετάσεις κάποιος σε διαγνωστικά κέντρα, δεν σκέφτηκε ο κ. Κουρουμπλής ότι θα πρέπει να τις πληρώσει από την τσέπη του είτε έχει είτε δεν έχει χρήματα.
Σε πρώτη φάση, οι πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους να υποβληθούν σε έξι προληπτικές εξετάσεις, ενώ σταδιακά ο αριθμός των υποχρεωτικών εξετάσεων θα αυξηθεί.
Σε περίπτωση κατά την οποία ένας πολίτης αρνηθεί ή αμελήσει να διενεργήσει μία από τις προβλεπόμενες εξετάσεις και διαγνωστεί αργότερα με καρκίνο τότε θα πληρώσει εξ ολοκλήρου τα νοσήλεια.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κάνουν καλύτερη χρήση των εμβολίων και της προληπτικής πολιτικής δημόσιας υγείας στη μάχη κατά του καρκίνου καθώς η θεραπεία μόνη της δεν αρκεί για την αντιμετώπιση της νόσου.
Το Παγκόσμιο Ταμείο Ερευνας για τον Καρκίνο αναφέρει ότι ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στα 24 εκατομμύρια μέχρι το 2035. Εδω κολλάει και η δήλωση Κουρουμπλή ότι θα αυξηθούν οι καρκίνοι στα επόμενα 20 χρόνια.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ για το 2014 ένας από τους παράγοντες πρόκλησης του καρκίνου, είναι και η ακτινοβολία από τις ιατρικές εξετάσεις, πράγμα το οποίο αναιρεί τα υποτιθέμενα λεγόμενα του Κουρουμπλή (βλέπε ΠΟΥ) για εξετάσεις που επιβάλλει να γίνουν, επειδή ορισμένες από αυτές όπως μαγνητικές τομογραφίες αξονικές κτλ περιλαμβάνουν ακτινοβολία.
Οι εξετάσεις σε πρώτη φάση που αναφέρει το Υπουργείο Υγείας θα είναι έξι τον αριθμό ενω σταδιακά θα αυξηθούν σε πολύ περισσότερες. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι θα μας χτυπάνε κάθε χρόνο με ακτινοβολίες από τις υποχρεωτικές εξετάσεις που υποτίθεται γίνονται για να μας προστατέψουν από τον καρκίνο που δημιουργούν οι ίδιες οι εξετάσεις (?)
Επίσης, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Ομως και οι μαστογραφίες περιέχουν ποσοστά ακτινοβολίας τα οποία ο ίδιος ο ΠΟΥ αναφέρει ότι προκαλούν καρκίνο.

Ακόμη, σε πολλά μέρη της Αφρικής η συχνότερη μορφή καρκίνου στις γυναίκες είναι του τραχήλου.
Σε άρθρο μας στην Αθέατη γνώση, είχαμε γράψει ότι ο εμβολιασμός HPV (Human papilloma virus, Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) αποτελείται από τρία τρυπήματα μέσα σε περίοδο 6 μηνών. Εκατομμύρια κορίτσια έχουν ήδη εμβολιαστεί. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα εμβόλια αποτρέπουν τον τραχηλικό καρκίνο.
Το Gardasil και το Cervarix δεν παρέχει καμία προστασία για τις γυναίκες που έχουν ήδη μολυνθεί από HPV και μπορει να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών αλλοιώσεων από το (Gardisil ή Silgard) που γίνεται απο τη Merck. Το Cervarix είναι κατασκευασμένο από την εταιρεία GlaxoSmithKline.

Τόσο το Gardasil όσο και το Cervarix περιέχουν το ανοσοενισχυτικό αλουμινίου, μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Το Gardasil περιέχει 0.225 mg υδροξειδίου του αργιλίου ανά ένεση και το Cervarix περιέχει 0,5 mg υδροξειδίου του αργιλίου ανά ένεση.
Ο ΠΟΥ, αναφέρει ότι μία από κυριότερες αιτίες πρόκλησης αυτής της μορφής καρκίνου είναι ο ιός HPV (human papilloma virus--ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων). Θεωρείται ότι η ευρύτερη χρήση των εμβολίων κατά του HPV και άλλων εμβολίων θα μπορούσε να προλάβει εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα καρκίνου.

Το αποτέλεσμα τους θα είναι να εμβολιάσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν με εμβόλια εγκεκριμένα δηλητήρια απο τον ΠΟΥ. Το εμβόλιο σου λένε ότι κάνει καλό και θα σε προστατέψει από τον καρκίνο ενώ την ίδια στιγμή τροφοδοτούν τον οργανισμό σου με καρκίνο από τα θανατηφόρα συστατικά των εμβολίων.
Πέρα από τα εμβόλια και τις ακτινοβολίες, ο Codex Alimentarius παίζει ήδη καθοριστικό ρόλο στις καρκινογεννέσεις, και όπως μας προειδοποιούν τα επόμενα χρόνια οι άνθρωποι θα πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα. Η παγκόσμια ελίτ θέλει το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού νεκρούς, επειδή μια μικρή ομάδα ανθρώπων είναι ευκολότερο να ελεγχθούν.


http://www.aetos-apokalypsis.com/2015/08/eksetaseis-kata-tou-karkinou.html

Ο μύθος του Καιάδα – Οι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν στη χαράδρα τα προβληματικά παιδιά αλλά…

Ο μύθος του Καιάδα – Οι Σπαρτιάτες δεν πέταγαν στη χαράδρα τα προβληματικά παιδιά αλλά…
Σύμφωνα με τον μύθο οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πετούσαν τα ασθενικά τους παιδιά στον Καιάδα.
Αυτό όμως που επιβεβαιώνεται από την έρευνα, είναι ότι στον Καιάδα οι Σπαρτιάτες δεν έριχναν τα προβληματικά παιδιά. Εκεί εκτελούσαν τους καταδικασμένους σε θάνατο, τους επίορκους, τους προδότες, τους εγκληματίες και τους αιχμάλωτους πολέμου.
Στον Καιάδα κατέληξε ο ήρωας του Β΄ Πελοποννησιακού πολέμου Αριστομένης ο Ανδανιεύς, μαζί με 50 αιχμάλωτους Μεσσηνίους, αλλά εκεί επρόκειτο να πετάξουν και τον βασιλιά Παυσανία που είχε καταδικαστεί σε θάνατο ως προδότης, αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου.
Ο Καιάδας, το σπηλαιοβάραθρο του «τρόμου», βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρύπη, 10 χλμ. από τη Σπάρτη, δίπλα στο δημόσιο δρόμο Σπάρτης – Καλαμάτας. Η ύπαρξη βαράθρου με ανθρώπινα οστά στην Τρύπη ήταν για πολλά χρόνια γνωστή, αλλά η πρώτη επίσημη επιτόπια έρευνα έγινε το 1983. Τα περισσότερα οστά ήταν όντως ανθρώπινα. Οστά βρέθηκαν και σε φυσικές σχισμές και σε εσοχές ψηλότερα από το σημερινό δάπεδο.

Η ανατροπή του μύθου
Σύμφωνα με την ανθρωπολογική μελέτη πρόκειται για σκελετούς που ανήκουν σε άνδρες και λίγοι σκελετοί προέρχονται από γυναίκες. Άρα καταρρίπτεται ο μύθος για νεογέννητα που δήθεν πετούσαν εκεί λόγω αναπηρίας. Άλλωστε πολλοί διακεκριμμένοι Σπαρτιάτες δεν ήταν αρτιμελείς όπως ο ποιητής Τυρταίος που ήταν τυφλός κι ο βασιλιάς Αγησίλαος που ήταν χωλός.
Προφανώς, το σπηλαιοβάραθρο χρησιμοποιήθηκε από τους Σπαρτιάτες κυρίως στη διάρκεια των Μεσσηνιακών πολέμων για την καταδίκη σε θάνατο των εχθρών της Σπάρτης ή των προδοτών. Στον Καιάδα μάλιστα είχε αποφασιστεί να πεταχτεί και το πτώμα του καταδικασμένου σε θάνατο, προδότη βασιλιά της Σπάρτης, Παυσανία, κάτι που τελικά δεν έγινε
Μαζί με τα οστά στον Καιάδα βρέθηκαν και αιχμές από βέλη και δόρατα. Ένα θραύσμα κρανίου είχε καρφωμένη πάνω του την αιχμή βέλους. Βρέθηκαν επίσης, λύχνοι και σιδερένιοι χαλκάδες-δεσμά. Άρα επιβεβαιώνεται και η θεωρία ότι εκτελούσαν εκεί φυλακισμένους ή αιχμαλώτους. Ο κατακρημνισμός ήταν ένας ατιμωτικός θάνατος, γιατί αφορούσε εγκληματίες και επειδή το σώμα έμενε άταφο άρα η ψυχή του εγκληματία δεν θα έβρισκε ποτέ γαλήνη. Ήταν η αιώνια τιμωρία.
Η αρχή του μύθου Ο μύθος με τα ασθενικά παιδιά ξεκίνησε από τον Πλάτωνα, ο οποίος στην «Πολιτεία» έκανε λόγω για θανάτωση ασθενικών βρεφών σε βάραθρο. Βέβαια ο Πλάτωνας αναφερόταν στην κλασική Αθήνα και όχι στη Σπάρτη. Ίσως ο μύθος λοιπόν να ταυτίστηκε με μια αναφορά του Πλουτάρχου στον βίο του Λυκούργου για τους «Αποθέτες». Σύμφωνα μ” αυτή οι Σπαρτιάτες οδηγούσαν τα νεογέννητα σε μια επιτροπή γερόντων. Αν το πόρισμα της επιτροπής ήταν αρνητικό σήμαινε ότι το παιδί δεν θα ήταν ικανός πολίτης για τη Σπάρτη. Τότε το οδηγούσαν στους «Αποθέτες», ένα βάραθρο κάπου στον Ταΰγετο, έτσι ώστε το ασθενές βρέφος να πεθάνει μεν, αλλά ο θάνατός του να μη βαρύνει την πολιτεία. Η έρευνα υποστηρίζει ότι σ΄ αυτή την περίπτωση υπήρχαν εξακριβωμένες βαριές δυσμορφίες και όχι ελαφρές αναπηρίες. Προφανώς αυτό ίσχυε και για τα παιδιά εκτός γάμου.

Οι εκτελέσεις των αιχμαλώτων
Ο Ηρόδοτος κάνει λόγο για εκτελέσεις αιχμαλώτων που γίνονταν πάντα νύχτα αλλά στη φυλακή. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στον Καιάδα. Ίσως εκεί να ρίχνονταν τα σώματα μετά την εκτέλεση. Υπάρχουν ελάχιστες μαρτυρίες για ανθρωποκτονίες στη Σπάρτη και ακόμη λιγότερες για τις ποινές που επιβάλλονταν. Γενικότερα, στην αρχαιότητα οι αναφορές είναι περιορισμένες
Η μυθολογία με τον Καιάδα φαίνεται να ξεκίνησε το 1904 μετά από έρευνα στο σπηλαιοβάραθρο. Τα οστά που βρέθηκαν θεωρήθηκε ότι ανήκαν σε μικρά παιδιά και γι αυτό οι αρχαιολόγοι της εποχής κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι αρχαίοι Σπαρτιάτες έριχναν στον γκρεμό τα ανάπηρα παιδιά. Το 1956 που η επιστήμη είχε προχωρήσει ξεκίνησε επιστημονική έρευνα με τη μέθοδο του άνθρακα 14, που απέδειξε ότι τα ευρήματα των οστών ανήκαν κυρίως σε ενήλικους και έφεραν κατάγματα. Κατά τη δεκαετία του 1980, αλλά και το 2003, αρχαιολογικές και σπηλαιολογικές αποστολές έβαλαν στόχο να επιβεβαιώσουν τη θεωρία καταρρίπτοντας το μύθο περί ασθενικών βρεφών.
Οι επιστήμονες κατέβηκαν στον Καιάδα τουλάχιστον μέχρι κάποιο σημείο. Το κατά πόσο έφτασαν στον «πάτο» του πηγαδιού αυτό δεν το ξέρουμε. Άλλωστε μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια είναι πιθανό η γεωλογική δομή του Καιάδα να έχει αλλάξει. Σημασία έχει ότι η έρευνα απέδειξε πως η πολυθρύλητη σπαρτιάτικη σκληρότητα, τουλάχιστον σε αυτό το θέμα, ήταν μια λανθασμένη εκτίμηση και η διαιώνιση αυτού του ισχυρισμού, ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και όχι της ιστορικής αλήθειας.


http://www.aetos-apokalypsis.com/2014/05/o-muthos-tou-kaiada-sthn-sparth.html

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! στα νησιά του Α. Αιγαίου – Ψάχνουν τζιχαντιστές της ISIS ανάμεσα στους λαθρομετανάστες

Συναγερμός στα νησιά του Α. Αιγαίου – Ψάχνουν τζιχαντιστές της ISIS ανάμεσα στους λαθρομετανάστες
ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΑΡΑΒΟΦΩΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισβάλλουν με… φουσκωτά στα νησιά του Α. Αιγαίου υπάρχει μεγάλος αριθμός από μαχητές της ISIS οι οποίοι βρίσκουν έτσι ευκαιρία να δημιουργήσουν πυρήνες στην Ελλάδα και να ενισχύσουν την παρουσία τους στα Βαλκάνια.
Τα στοιχεία από τα κύματα ή καλύτερα τις ορδές των λαθρομεταναστών, που ελλείψει της οποιασδήποτε πολιτικής αποτροπής ή πρόληψης εισόδου έχει γιγαντωθεί σε επίπεδα πρωτοφανή προκαλούν ζάλη.
Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζεται ότι θα έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα περίπου 250.000 αλλοδαποί και αξιωματούχοι των ελληνικών αρχών εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την ανεπάρκεια των μηχανισμών ελέγχου και φόβο για το ενδεχόμενο πυρήνες φονταμενταλιστών μουσουλμάνων να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα τον Ιούνιο μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα –παράνομα με την τυπική έννοια του όρου καθώς δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κανενός είδους αντίδραση από τις αρχές- από τα απέναντι τουρκικά παράλια 31.000 λαθρομετανάστες, τον Ιούλιο 54.000, ενώ τον Αύγουστο ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλάσιος.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι, από την αρχή του χρόνου έως και τον Ιούλιο, Αστυνομία και Λιμενικό τυπικά «συνέλαβαν» 156.726 άτομα, τη στιγμή που τα τελευταία δέκα χρόνια αντίστοιχος αριθμός παρανόμων εισόδων (146.337) αλλά για ολόκληρο το έτος είχε καταγραφεί μόνο το 2008.
Αναλυτές των υπηρεσιών ασφαλείας συνδέουν την κατακόρυφη, τις τελευταίες εβδομάδες, αύξηση των μεταναστευτικών ροών και με τις εξελίξεις στην Τουρκία και συγκεκριμένα την απόφαση της γειτονικής χώρας να μετάσχει – έτσι διαδίδει τουλάχιστον- ενεργά στον πόλεμο κατά της ISIS.
Όπως σημειώνουν, υπό τον φόβο ακραίοι ισλαμιστές να προχωρήσουν σε αντίποινα, μεταξύ άλλων, και για την παραχώρηση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ σε μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ για τον βομβαρδισμό θέσεων της ISIS, η Τουρκία κάνει αυτό που πρακτικά έκανε τόσο καιρό: Να προωθεί τη μετακίνηση λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό περιορίζει το ρίσκο ενός νέου τρομοκρατικού πλήγματος στο έδαφός της.
Η ΕΥΠ ενισχύει την παρουσία της
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) έχει εδώ και μερικές εβδομάδες ενισχύσει την παρουσία της στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο των περιφερειακών κλιμακίων της ΕΥΠ υποστηρίζεται από επιπλέον προσωπικό που έχει ενεργοποιηθεί με αποκλειστική αρμοδιότητα τον εντοπισμό υπόπτων μεταξύ των αλλοδαπών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα.
«Οι διαρκώς αυξανόμενες ροές μεταναστών εγείρουν ζητήματα δημόσιας τάξης, ενδεχομένως όμως και εθνικής ασφάλειας», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εκφράζοντας ταυτόχρονα ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στο εγγύς μέλλον.Αντίστοιχα μέτρα υποχρεώθηκε να πάρει και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που κατέγραψε ο ελληνικός και διεθνής Τύπος στην Κω.
Με διαταγή που υπεγράφη την Τρίτη, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με πάνω από 250 άτομα, ενώ συγκροτήθηκαν ειδικά κλιμάκια με εκπαιδευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για την ταχύτερη καταγραφή και ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών που φτάνουν κατά χιλιάδες στο Ανατολικό Αιγαίο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δωδεκαμελές κλιμάκιο που μετέβη εκτάκτως τη Δευτέρα στην Κω συμμετείχε και αραβόφωνος αστυνομικός. Στόχος των αστυνομικών ήταν να ολοκληρώσουν την ταυτοποίηση των περίπου 5.000 ατόμων που παρέμεναν για δέκα και πλέον ημέρες στο νησί (έως ότου τους δοθεί το χαρτί εξάμηνης αναστολής απέλασης – το λεγόμενο laissez passer που ουσιαστικά σημαίνει παραμονή στη χώρα επ΄ αόριστον), γεγονός που δημιούργησε εκρηκτικές συνθήκες στην πόλη της Κω.
Χαρακτηριστικό πάντως της εντεινόμενης ανησυχίας, ακόμα και για το ενδεχόμενο πλήγματος επί ελληνικού εδάφους, είναι η απόφαση – διαταγή των επικεφαλής της ΓΑΔΑ και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής να απαγορεύσουν στους αλλοδαπούς που μεταβαίνουν για ταυτοποίηση και καταγραφή στις εγκαταστάσεις της Π. Ράλλη να πλησιάζουν το αστυνομικό μέγαρο έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ή βαλίτσες, όπως κατά κανόνα συνέβαινε στο παρελθόν.
Προσδιορίστηκε ειδικός χώρος σε απόσταση αρκετών μέτρων από την εξωτερική σκοπιά όπου θα συγκεντρώνονται τα σακίδια των αλλοδαπών, ενώ έχει ανατεθεί σε αστυνομικούς της υπηρεσίας να εποπτεύουν τη διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης προκειμένου να αντιληφθούν άμεσα τυχόν ύποπτη κίνηση.
Μάλιστα, έχουν δοθεί οδηγίες να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε άτομα με «ιδιαίτερη» συμπεριφορά ή εμφάνιση. Βέβαια η ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση είναι πολύ πιο μεθοδική και αποτελεσματική και φυσικά δεν πρόκειται να στείλει ανθρώπους στην Ελλάδα οι οποίοι θα φέρουν επάνω τους την ταμπέλα ISIS. Η απόφαση για λήψη «επιβαλλόμενων μέτρων», όπως τα χαρακτήρισε αξιωματικός της υπηρεσίας, έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και περίπου δέκα ημέρες.
Στα σημεία εισόδου παράνομων μεταναστών, τη Λέσβο, τη Χίο, την Κω και αλλού, σταθμεύουν και κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής καθώς και άνδρες της Ασφάλειας του Λιμενικού επιφορτισμένοι με το λεγόμενο profiling των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών.
Όλοι δηλώνουν «Σύροι πρόσφυγες»
Βέβαια όλα αυτά τα μέτρα είναι απίθανο να μπορέσουν να ελέγξουν αφενός το χάος που επικρατεί στα νησιά και αφετέρου να γίνει δυνατός ο εντοπισμός φανατικών μουσουλμάνων της ISIS.Αυτό γιατί με τις συνθήκες που επικρατούν στα νησιά και την πιεση του χρόνου για γρήγορη εξέταση της ταυτοποίησης θεωρείται απίθανο οι ελληνικές αρχές να καταφέρουν να εντοπίσουν τους υπόπτους.
«Όλοι τους δηλώνουν Σύροι πρόσφυγες. Πως μπορείς να εξετάσεις το αληθές του ισχυρισμού αυτού τη στιγμή που όλα πρέπει να γίνουν σε διαδικασίες fast track»δήλωσε κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που μετέχει στα κλιμάκια που έχουν σταλεί στα νησιά. Μάλιστα πολλοί εκφράζουν το φόβο ότι οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις και οι απαιτήσεις των λαθρομεταναστών για γρήγορη εξέταση των ζητημάτων ταυτοποίησης με το πρόσχημα ότι πρέπει να αναχωρήσουν για Αθήνα το συντομότερο, σχεδιάζονται από στελέχη φανατικών μουσουλμάνων για να γίνει δυνατή έτσι η μεγαλύτερη διείσδυση μαχητών της ISIS στην Ελλάδα και κατ΄ επέκταση στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

http://www.aetos-apokalypsis.com/2015/08/isis-anamesa-se-lathrometanastes.html

Γεωλογική παραξενιά ή υπόλειμμα τεχνολογίας 250.000.000 ετών ?


Ένας γιγαντιαίος βράχος στη δυτική όχθη της λίμνης Jennings Randolph συνεχίζει να συγχύζει τους ερευνητές και του επισκέπτες. Η αινιγματική δικτυωτή διαμόρφωση που αποτυπώνεται στην πλευρά του βράχου,πρόκειται για μια απλή γεωλογική παραξενιά ή είναι το υπόλειμμα μιας αρχαίας τεχνολογίας.το πρόβλημα είναι ότι η πέτρα χρονολογείται πριν 250.000.000 χρόνια.

Είναι από τα μεγαλύτερα αινίγματα της Αμερικής,και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Waffle Ρock θεωρείται ένα μυστήριο.Το κουβάρι των γεωμετρικών σχημάτων είναι τόσο καλά και άριστα δομημένα,ώστε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

Αν όμως δεν πρόκειται για φυσική δομή,αυτό θα σήμαινε ότι η καταγωγή της αποδίδεται σε έναν αρχαίο πολιτισμό,που είχε στην κατοχή του μια άγνωστη προηγμένη τεχνολογία.

Μάλιστα μερικοί πιστεύουν ότι ο βράχος δείχνει σαφέστατα,δείχνει σημάδια που προκαλούνται από την έντονη ακτινοβολία που απέμεινε από την ανασκαφή ενός διαστημικού σκάφους,που προσγειώθηκε στη γη αιώνες πριν,ή ίσως πιο πρόσφατα.Το γεγονός είναι ότι μέχρι να υποστηρίξει μια οριστική απάντηση,ο καθένας μπορεί να φανταστεί ότι θέλει.



Ο βράχος Waffle βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες ,στις Δυτικές όχθες της λίμνης Jennings Randolph,που βρίσκεται στην πλατεία όπου ο πρόσβαση είναι προς το παρατηρητήριο της λίμνης.Η λίμνη Jennings Randolph είναι μια δεξαμενή που ολοκληρώθηκε το 1981από το Army Corps of Engineers,ως αποθεματικό νερού έκτακτης ανάγκης για την πόλη της Ουάσιγκτον, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως γράφει η Saturday Evening Post, η ανακάλυψη του βράχου έγινε το 1984,που ονομάστηκε ``ξύλινη γλώσσα``λόγω του κλιμακωτού γεωμετρικού μοτίβου,που μοιάζει με τα σημάδια που αφήνει το πλέγμα που χρησιμοποιείται για να μαγειρέψουν τις διάσημες βάφλες.








Η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι ο βράχος,είναι ένας φυσιολογικός σχηματισμός..Παραδέχονται όμως ότι αυτοί οι σχηματισμοί είναι αρκετοί σπάνιοι.Η μόνη άλλη γνωστή παρόμοια πέτρα βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά του Τea Creek Mountain στην Pocahontas County στη Δυτική Βιρτζίνια.


Πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε είναι σημάδι που άφησε πίσω του ένα διαστημόπλοιο που επισκέφθηκε τη γη πριν από εκατομμύρια χρόνια,Εναλλακτικοί ιστορικοί θεωρούν ότι είναι απομεινάρια ενος αγνώστου πολιτισμού που ζούσε στον πλανήτη μας,,κατά την αρχαιότητα και είχαν στην κατοχή τους εξελιγμένη τεχνολογία, αδιανόητη για εμάς.

 
Με λίγα λόγια πρόκειται για μια περίεργη δημιουργία της Μητέρας Φύσης, ένα σημάδι που άφησαν εξωγήινοι ταξιδιώτες ή ένας προηγμένος πολιτισμός στα βάθη του χρόνου.Η ετυμηγορία δεν έχει δοθεί ακόμη....




...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/08/geologiki-paraxenia-technolgia.html#sthash.OL6IGdIN.dpuf

Απαγορευμένη ζώνη - Αυτά είναι τα μέρη στον κόσμο που δεν επιτρέπεται να πάτε...

Σε αυτό τον παράξενο κόσμο...της ψευδαίσθησης 
υπάρχουν κάποια μέρη που ο κοινός θνητός 
δεν μπορεί να τα επισκεφτεί.

Δείτε το βίντεο:
 
 

Πηγη tromaktiko
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters