Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Τα αυγά δεν αυξάνουν τη χοληστερίνη!

Η κατανάλωση αυγών δεν επηρεάζει τη χοληστερίνη του αίματος. Και όμως οι περισσότεροι φοβούνται να φάνε αυγά, και ιδιαίτερα κρόκους αυγών, διότι πιστεύουν ότι θα τους αυξήσουν τη χοληστερίνη του αίματός τους. Αλλά αυτό δεν είναι παρά ένας μύθος.

Ο δρ. Άλφιν Σλέιτερ από το University of California ανέφερε: «Εμείς όπως κι όλοι οι άλλοι είχαμε την πεποίθηση ότι, όταν τρώμε χοληστερίνη, αποκτάμε χοληστερίνη. Όταν σκεφτήκαμε λίγο, συνειδητοποιήσαμε ότι καμμιά μελέτη στο παρελθόν δεν είχε εξετάσει τι συμβαίνει με τα επίπεδα της χοληστερίνης, όταν προσθέσουμε σε μια κανονική δίαιτα αυγά, που έχουν πολλή χοληστερίνη». Επέλεξε πενήντα υγιείς ανθρώπους με κανονικά επίπεδα χοληστερίνης. Στους μισούς δίνονταν επιπλέον δύο αυγά την ημέρα εκτός από τις πλούσιες τροφές σε χοληστερίνη που ήδη περιείχε η κανονική τους διατροφή για το χρονικό διάστημα οκτώ εβδομάδων. Στους άλλους μισούς δινόταν ένα επιπλέον αυγό την ημέρα στις πρώτες τέσσερεις εβδομάδες και κατά τη διάρκεια των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων δίνονταν δύο αυγά την ημέρα. Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν καμμιά αλλαγή στα επίπεδα της χοληστερίνης του αίματος.

Το 1974 μια βρετανική συμβουλευτική επιτροπή, που συστάθηκε από την κυβέρνηση, για να εξετάσει τις ιατρικές πλευρές της πολιτικής τροφίμων σε σχέση με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, δήλωσε τα εξής: «Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφικής χοληστερίνης στις δυτικές κοινωνίες προέρχεται από τα αυγά, αλλά δεν βρήκαμε στοιχεία που να συσχετίζουν τον αριθμό των αυγών που καταναλώθηκαν με τις καρδιακές παθήσεις» (Report of theAdvisory Panel oft he Committee on Medical Aspects of Food Policy on Diet and Coronary Heart Disease, London1974).

Ο κρόκος του αυγού περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που ωφελούν την υγεία μας. Οι κρόκοι των αυγών αποτελούν την καλύτερη πηγή λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, καροτινοειδών που μας προστατεύουν από την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Μπορείτε να διανοηθείτε πόσες περιπτώσεις εκφύλισης της ωχράς κηλίδας θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί, αν οι κρόκοι των αυγών δεν είχαν θεωρηθεί διατροφικός εχθρός για τόσο καιρό; Και όμως πολλοί αποφεύγουν τους κρόκους των αυγών λόγω της χοληστερίνης που περιέχουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι οι κρόκοι των αυγών είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές.
Πηγη voicenews
http://www.ksipnistere.com/2015/08/blog-post_1732.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters