Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Άρθρο Eβραίων αρχαιολόγων πoυ πρέπει να διαβάσoυν όλοι οι Έλληνες

Ένα άρθρο Eβραίων αρχαιολόγων πoυ πρέπει να διαβάσoυν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Οι Φιλισταίοι ήταν Έλληνες λένε Εβραίοι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ. Εβραίοι, εθελοντές και αρχαιολόγοι, εργάζονται στις ανασκαφές στο Τελ ελ- Σάφι, στο νότιο Ισραήλ...
 Στα ερείπια μιας αρχαίας μητρόπολης στο νότιο Ισραήλ, οι αρχαιολόγοι συνθέτουν την ιστορία ενός λαού που θυμόμαστε κυρίως ως τους «ΚΑΚΟΥΣ» της εβραϊκής Βίβλου.
Η πόλη της Γαθ, όπου οι ετήσιες ανασκαφές ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, βοηθά τους μελετητές να δώσουν ένα πιο διαφοροποιημένο πορτρέτο των Φιλισταίων, οι οποίοι εμφανίζονται στην βιβλική ιστορία ως οι ΑΙΩΝΙΟΙ εχθροί των Ισραηλιτών. Περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, η Γαθ ήταν στα σύνορα μεταξύ των Φιλισταίων, οι οποίοι κατέλαβαν τη Μεσογειακή παράκτια πεδιάδα και των Ισραηλιτών, που έλεγχαν τους λόφους της ενδοχώρας . Ο πιο διάσημος κάτοικος της πόλης, σύμφωνα με το βιβλίο του Σαμουήλ, ήταν ο Γολιάθ – ο γίγαντας πολεμιστής που έπεσε απρόσμενα από το νεαρό βοσκό Δαβίδ και σφεντόνα του.
(Σημείωση: ΓΟΛΙΑΘ, εβραϊκός τύπος του Ελληνικού ονόματος ΚΑΛΕΑΔΗΣ).
Στη Γαθ, εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή που κατοικείτο από τους προϊστορικούς χρόνους. Ανασκαφές όπως αυτή έχουν δείξει ότι αν και υιοθέτησαν απόψεις της τοπικής κουλτούρας, δεν ξέχασαν τις ρίζες τους. Ακόμα και ΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΕΣ μετά την άφιξή τους για παράδειγμα, ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.
Οι Φιλισταίοι «είναι οι απόλυτο άλλοι» στη βιβλική ιστορία, είπε ο Aren Maeir του Πανεπιστημίου Bar-Ilan, ο υπεύθυνος αρχαιολόγος για την ανασκαφή.
Η τελευταία ανασκαφική περίοδος του καλοκαιριού ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, με 100 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥΣ από τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ) προσθέτοντας νέα ευρήματα στον πλούτο των ευρημάτων που βρέθηκαν στον χώρο από το έργο του Maier που ξεκίνησε το 1996.
Σε μια τετράγωνη τρύπα, αρκετές κανάτες των Φιλισταίων , σχεδόν 3.000 ετών, ήταν ήδη ορατές όπως έβγαιναν από το έδαφος. Ένα ζωγραφισμένο θραύσμα που μόλις ανακάλυψαν είχε σαν πλαίσιο κόκκινο της σκουριάς και μια μαύρη σπείρα: μια κοινή διακόσμηση στην αρχαία ελληνική τέχνη (ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ – ΓΑΜΜΑΔΙΟΝ) και μια υπόδειξη για να προέλευση των Φιλισταίων από το Αιγαίο.
Οι Φιλισταίοι έφθασαν δια θαλάσσης ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ γύρω στο 1200 π.Χ. Πήγαν να εγκατασταθούν στα μεγάλα λιμάνια στην Ashkelon, (αρχαία ελληνική πόλη = ΑΣΚΑΛΩΝ ή ΑΣΚΕΛΩΝ = χωρίς σκέλη) και Ashdod, (αρχαία ελληνική πόλη = ΑΖΩΤΟΣ = χωρίς ζωή) τώρα πόλεις στο Ισραήλ, και στη Γάζα, τώρα μέρος του παλαιστινιακού εδάφους, γνωστής ως η Λωρίδα της Γάζας (και η ΑΚΚΑΡΩΝ και η ΓΑΘ (=ΓΥΘ, ΓΥΘΕΙΟΝ;) (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΤΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ = ΓΗΣ ΧΑΝΑΑΝ κατά τους εβραίους, ΧΝΑ κατά τους αρχαίους έλληνες συγγραφείς).
Ο εβραίος Νεεμίας (το 500 π.Χ. περίπου) επέκρινε αυστηρά τους Ιουδαίους που είχαν πάρει Αζώτιες συζύγους, και μάλιστα οι γιοι τους οποίους είχαν αποκτήσει «μιλούσαν την αζωτική γλώσσα, και κανείς τους δεν ήξερε να μιλάει ιουδαϊκά». (Νεεμίας 13:23, 24)
Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι η διατροφή των Φιλισταίων βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό σε φακές, μπιζέλια , χορταρικά, βασική διατροφή του Αιγαίου. Αρχαία οστά που ήταν πεταμένα στο χώρο δείχνουν ότι έτρωγαν τους χοίρους και τα σκυλιά, σε αντίθεση με τα γείτονες Ισραηλίτες, οι οποίοι θεωρούν τα ζώα αυτά ακάθαρτα – περιορισμοί που εξακολουθούν να υπάρχουν στο εβραϊκό διατροφικό νόμο.
Οι ανασκαφές στη Γαθ έχουν αποκαλύψει επίσης ίχνη μιας καταστροφής της πόλης κατά τον 9ο αιώνα π.Χ., όπως και μια τάφρο και ένα ανάχωμα που χτίστηκε γύρω από την πόλη από πολιορκητικό στρατό – ακόμα ορατά ως μια σκοτεινή γραμμή που διασχίζει το γύρω λόφους.
Η ισοπέδωση της Γαθ εκείνη την εποχή φαίνεται να είναι το έργο του Aραμαίου βασιλιά Hazael στο 830 π.Χ., ένα περιστατικό που αναφέρεται στο βιβλίο των Βασιλέων.
Η σημασία της Γαθ έγκειται στο ότι η «ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» (σημείωση; Την ΥΠΕΡΟΧΗ ανασύνθεση την κάνουν εβραίοι αρχαιολόγοι, πουθενά έλληνες – οι έλληνες ασχολούνται με την ανασύνθεση οθωμανικών τζαμιών) ρίχνει φως στο πώς οι Φιλισταίοι ζούσαν εκεί τον 10 ο και 9ο αιώνα π.Χ. , είπε ο Seymour Gitin, διευθυντής του WF Ινστιτούτου Αρχαιολογικών Ερευνών Ολμπράιτ στην Ιερουσαλήμ και ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝ.
Αυτό περιλαμβάνει την εποχή της βασιλείας της Ιερουσαλήμ από τον Δαβίδ και τον Σολομώντα, ΑΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΥΠΗΡΧΕ, όπως περιγράφεται στη Βίβλο.
(Σημείωση: ΟΛΟΙ οι εβραίοι αρχαιολόγοι αμφιβάλλουν αν υπήρξε βασίλειο της Ιερουσαλήμ με Δαυίδ και Σολομώντα – δεν υπάρχουν πουθενά ευρήματα ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ για κάτι τέτοιο, σε αντίθεση με τις Ελληνικές – φιλισταϊκές πόλεις της Παλαιστίνης).
Άλλες τοποθεσίες των Φιλισταίων παρείχαν σημαντικές πληροφορίες στους αρχαιολόγους σχετικά με προηγούμενες και μεταγενέστερες χρονικές περιόδους , αλλά όχι πολλές γι’αυτή την περίοδο-κλειδί.
Η «Γαθ καλύπτει ένα πολύ σημαντικό κενό στην κατανόηση της ιστορίας των Φιλισταίων ,» είπε ο Gitin.
Το 604 π.Χ, ο Ναβουχοδονόσορ της Βαβυλώνας εισβάλλει και καταστρέφει εντελώς τις πόλεις των Φιλισταίων . Δεν υπάρχει κανένα απομεινάρι από αυτές έκτοτε.
Σταυροφόροι που φθάνουν από την Ευρώπη το 1099 έχτισαν ένα φρούριο πάνω στα ερείπια της Γαθ, και αργότερα η περιοχή φιλοξένησε ένα αραβικό χωριό, το Tel el-Σάφι, το οποίο εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου γύρω από τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948. Η Γαθ σήμερα είναι εθνικό ΕΒΡΑΪΚΟ (!) πάρκο.
Μια ισραηλινή πόλη που ιδρύθηκε το 1955 αρκετά μίλια προς το νότο, η Kiryat Gat, πήρε το όνομά Γαθ βασιζόμενη σε μια εσφαλμένη ταυτοποίηση διαφορετικών ερειπίων από την πραγματική πόλη των Φιλισταίων .
Η μνήμη των Φιλισταίων – μια ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ (= πάντα κατά τους εβραίους αρχαιολόγους) εκδοχή της – διασώθηκε στην εβραϊκή Βίβλο.
Είναι γνωστή η ιστορία του Σαμψών, ο οποίος παντρεύτηκε μια Φιλισταία , συγκρούστηκε μαζί τους κατεπανάληψη μέχρι που σύρθηκε μετά από προδοσία τυφλός και δέσμιος στο ναό τους στη Γάζα. Εκεί, όπως λέει η ιστορία, έσπασε τα δεσμά του και γκρέμισε τους δύο πυλώνες στήριξης, φέρνοντας το ναό κάτω και σκοτώνοντας μέσα σε αυτό όλους, συμπεριλαμβανομένου του ιδίου.
Ενα ενδιαφέρον εύρημα στην Γαθ είναι τα ερείπια ενός μεγάλου οικοδομήματος , πιθανόν κάποιου ναού, με δύο πυλώνες. Ο Maeir πρότεινε ότι αυτό μπορεί να ήταν ένα γνωστό σχεδιαστικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική του ναού των Φιλισταίων όταν γράφτηκε στην ιστορία του Σαμψών.
Ανασκαφείς στη Γαθ έχουν επίσης βρει θραύσματα ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΟΛΙΑΘ – ένα Ινδο-ευρωπαϊκό όνομα, όχι σημιτικό ,από τα είδη που θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί από τις τοπικούς Χαναναίους ή Ισραηλίτες. Αυτά τα ευρήματα δείχνουν οι Φιλισταίοι πράγματι χρησιμοποιούσαν παρόμοια ονόματα , μια λεπτομέρεια από την οποία επίσης μπορεί να εξαχθεί μια ακριβής εικόνα της κοινωνίας τους.
Όπως είπε ο Maier ,τα ευρήματα στην περιοχή υποστηρίζουν την ιδέα ότι η ιστορία του Γολιάθ αντικατοπτρίζει πιστά κάτι από την γεωπολιτική πραγματικότητα της περιόδου ,δηλ. τη συχνά βίαιη αλληλεπίδραση των ισχυρών Φιλισταίων της Γαθ με τους βασιλείς της Ιερουσαλήμ στην παραμεθόρια ζώνη μεταξύ τους.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρούμε μια μέρα ένα κρανίο με τρύπα στο κεφάλι του από την πέτρα που ο Δαυίδ εκσφενδόνισε ,αλλά το γεγονός αυτό αντανακλά ένα πολιτιστικό περιβάλλον που ήταν πραγματικό εκείνη την εποχή.»

anoixtomialos
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/11/e-o-o.html

Οι Ινδιάνοι Σιου αντιστέκονται ακόμα (τώρα στους αγωγούς αργού πετρελαίου)

 
Η εξέγερση των Ινδιάνων στον Όρθιο Βράχο της Ντακότα είναι μια εξέγερση για όλο τον πλανήτη



Το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου του μακρινού 1862, 38 Ινδιάνοι Σιου της Ντακότα εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού, σε δημόσια εκτέλεση μπροστά σε 4.000 πολίτες. Τα σώματα τους έμειναν σε κοινή θέα για τριάντα λεπτά και ύστερα πετάχτηκαν σε έναν μεγάλο λάκκο.

Η διαρκής εξαπάτηση των Ινδιάνων


Οι Αμερικανοί άποικοι είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν τη γη των Σιου από τη δεκαετία του 1840. Όπως είπαμε, οι Σιου επιχείρησαν να διαπραγματευτούν, ωστόσο οι Αμερικανοί παρέλειψαν κατά το 1860 να καταβάλλουν την ετήσια αποζημίωση, κάτι που σε συνδυασμό με την αποστέρηση τροφίμων, οδήγησε και στον ξεσηκωμό εναντίον των αποικιοκρατών.
Μεταξύ του 1862-1890 καταγράφονται η εξέγερση των Σαντέ το 1862, ο πόλεμος που διεξήγαγε ο αρχηγός Makhpiya-luta (Κόκκινο Σύννεφο) μεταξύ των ετών 1865-67 που ανάγκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες να υπογράψουν τη συνθήκη του οχυρού Laramie (1868), και τέλος η μεγάλη εξέγερση που διηύθυναν οι αρχηγοί Tatanka Yotanka (Καθιστός Ταύρος) και Tashunca-Uitco (Τρελό Άλογο), που τερματίστηκε με αιματηρό τρόπο το 1890 (σφαγή στην περιοχή Wounded Knee).
Οι Σιου μετακινήθηκαν αναγκαστικά από τα Βόρεια στα Νότια, στην περιοχή της Ντακότα, όπου κατοικούν και σήμερα εκτρέφοντας βούβαλους. Κατοικούν επίσης στις περιοχές της Μινεσότα και Νεμπράσκα στις ΗΠΑ και στις περιοχές Αλμπέρτα, Σασκατσουάν και Μανιτόμπα στον Καναδά. Σήμερα αριθμούν πάνω από 150.000 άτομα και εν έτει 2016, αναγκάζονται να δώσουν νέους αγώνες για τη γη στην οποία έχουν καταφύγει παρά τη θέληση τους πολλά χρόνια πριν.
Πριν λίγο καιρό η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να κατασκευάσει έναν αγωγό που θα μεταφέρει αργό πετρέλαιο από τη Βόρεια Ντακότα στο Ιλινόις και θα αναπτύσσεται ξυστά από τον καταυλισμό των Ινδιάνων Σιου που βρίσκονται στην περιοχή του Standing Rock (Όρθιος Βράχος).
Οι ντόπιοι φοβούνται ότι ο αγωγός Dakota Access Pipeline, ο οποίος θα περνά κάτω από τον πυθμένα του ποταμού Μιζούρι, θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα, καθώς και ότι θα καταστρέψει την ιερή περιοχή τους με τα ταφικά μνημεία από όπου θα διέρχεται.
Ο νέος αγώνας των Σιου έχει ξεσηκώσει κύμα συμπαράστασης από όλες τις ινδιάνικες φυλές των ΗΠΑ, οικολόγους, κοινωνικούς ακτιβιστές, καλλιτέχνες και, εν γένει, το προοδευτικό κομμάτι της χώρας που συσπειρώθηκε γύρω από τον Σάντερς. Μαζί με τους Ινδιάνους γιόρτασε τα 71α γενέθλια του και ο σπουδαίος Neil Young δίνοντας μια μεγάλη συναυλία στην περιοχή όπου διεξάγεται ένας μεγάλος αγώνας με μαχητικές διαδηλώσεις, συγκρούσεις με την αστυνομία και πολλαπλές συλλήψεις ακτιβιστών, Ινδιάνων και αλληλέγγυων.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Neil Young είχε εκφραστεί δημοσίως με ένα βίντεο που συνοδεύει το νέο του τραγούδι "Indian Givers", το οποίο περιλαμβάνεται στο νέο του άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Δεκεμβρίου.
Οι Σιου δίνουν αυτές τις μέρες έναν υπέροχο αγώνα, όχι μόνο για τη γη τους, αλλά για τη γη και τις ζωές όλων μας. Μάχονται εναντίον των πολυεθνικών του πετρελαίου, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Μάχονται για την οικολογία και το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία των ιδίων και των παιδιών τους. Σε κάθε περίπτωση εμπνέουν για παρόμοιες μάχες και παραδειγματίζουν χωρίς λόγια, αλλά με δράση.
Όπως έγραφε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Jim Hightower, "βλέπουμε αυτές τις μέρες μια πανοραμική ιστορία των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένα μεγάλο reality show, ένα πολιτιστικό, πολιτικό και ηθικό δράμα με πρωταγωνιστές τη γενναιότητα εκείνων που έρχονται από κάτω. Βλέπουμε τον ταξικό πόλεμο, τις πανάρχαιες ιεροτελεστίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους υπερασπιστές των κοινών αγαθών, και τους πιο στυγνούς εμπόρους πετρελαίου του Τέξας".
Τι ζητούν οι Ινδιάνοι; Να μην περάσει ο αγωγός από την περιοχή τους και να γίνει παράκαμψη, η οποία όμως θα ανέβαζε και άλλο το κόστος του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι αρχές υπόσχονται θέσεις εργασίας ωστόσο οι Ινδιάνοι τις αρνούνται καθώς όπως αναφέρουν, τίποτα δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες από μια ενδεχόμενη οικολογική καταστροφή.
Αναφέρουν μάλιστα πως η κατασκευή του αγωγού αποφασίστηκε χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες, κάτι που παρακάμπτει την αμερικανική νομοθεσία. Μπροστά στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, αυτά είναι βέβαια ψιλά γράμματα.
Μετά την εντατικοποίηση των συγκρούσεων την εβδομάδα που πέρασε, η US Army Corps of Engineers, η δημόσια κατασκευαστική εταιρεία που υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας και έχει τη γενική επίβλεψη του έργου, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των εργασιών προκειμένου να γίνουν περισσότερες συζητήσεις με τους ντόπιους.
Αμέσως μετά, η Energy Transfer Partners, η πετρελαϊκή εταιρεία με έδρα το Τέξας που θα κατασκευάσει το έργο, υπέβαλε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό κώλυμα.
Εκπρόσωποι ινδιάνικων φυλών και πολιτικοί ακτιβιστές ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες τη συλλογή υπογραφών με αίτημα προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να υπογράψει για τη διακοπή του έργου όσο είναι ακόμα πρόεδρος, όπως έκανε πέρυσι με τον Keystone XL που θα συνέδεε τον Καναδά με τις ΗΠΑ.
Ο Σάντερς στηρίζει ανοιχτά το όλο εγχείρημα, ωστόσο δεν είναι εκείνος ο οποίος έλαβε το χρίσμα για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ, η οποία τελικά πήγε στα χέρια του Ντόναλντ Τραμπ. Τι ισχύει για τον Τραμπ; Βάσει των προεκλογικών του δεσμεύσεων, θα επεκτείνει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια.


aristrouth + news247

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Τα (ιερο)ΣΟΛΥΜΑ είναι Ελληνικά με Ναό στον Θεό Δία ! ! !


Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς.
Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.
“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν υπήκοοι του Μίνωα, με το όνομα Λέλεγες και κατοικούσαν στα νησιά.. Όσο για τους Λυκίους, η παλιά τους καταγωγή είναι κρητική. Φιλονείκησαν όμως για την βασιλεία της Κρήτης με τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως. Στην διαμάχη επεκράτησε ο Μίνως και έδιωξε τον Σαρπηδόνα μαζί με τους οπαδούς του. Εκείνοι, όταν τους έδιωξε, πήγαν στην Ασία, στην περιοχή της Μιλυάδος. Γιατί η χώρα που σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι, παλιά λεγόταν Μιλυάς και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι”.
Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεος, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.





Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την “κιβωτό της διαθήκης”. Τα Σόλυμα οι εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ, εξ ου και Ιεροσόλυμα. Γράφει ο Ιώσηπος στην “Ιουδαϊκή αρχαιολογία” του:
“Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. Πολλοί λένε ότι και ο Όμηρος τα αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία “Ιερό” οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με την στρατιά του Ιησού κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους), από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ..”.
Πολύ αργότερα, κατά την ελληνιστική εποχή, η πόλη ήταν αμιγώς εβραιοκατοικούμενη, όμως “πόλις” με βάση τα ελληνικά κριτήρια δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, επειδή δεν είχε ούτε δήμο, ούτε βουλή, ούτε τις κύριες προϋποθέσεις για να έχει τα δικαιώματα της πόλεως. Δεν είχε ούτε γυμναστήριο, ούτε εφηβείο, ούτε σχολείο, ούτε αγορά. Μόνο όταν ο ελληνοτραφής αρχιερέας της πόλεως Ιάσων δημιούργησε αργότερα εκείνες τις προϋποθέσεις, της απένειμε ο Αντίοχος Γ’ το δικαίωμα να αποκαλείται “πόλις”.
Αυτή όμως η επαναστροφή της παλαιάς πρωτεύουσαν των εβραίων σε ελληνική πόλη, εξαγρίωσε τους Μακκαβαίους, που ξεσηκώθηκαν κατά των ελληνικών πόλεων, με τις γνωστές από την ιστορία βιαιοπραγίες, που κράτησαν πάνω από έναν αιώνα.
aorata-gegonota
μέσω ellinonpaligenesia
http://www.diadrastika.com/2015/02/blog-post_635-2.html

Μας σκοτώνουν… για το «καλό μας»: Στον αέρα που αναπνέουμε και στα φάρμακα μας «κρύβεται» ο θάνατος από τις ΗΠΑ!!! (Βίντεο)

%ce%b7%cf%80%ce%b1 

Είναι γεγονός. Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει  το ενδεχόμενο μαζικής χορήγησης ενός εμβολίου για την γρίπη σε ολόκληρη τη χώρα μέσω αεροψεκασμών, η  αλλιώς γνωστών και  ως chemtrails.


Το αναποτελεσματικό ρινικό σπρέι που υπάρχει στις ΗΠΑ θα πρέπει να χορηγηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να ψεκαστεί σε όλον τον πληθυσμό για όλες τις εκφάνσεις του ιού της γρίπης, προς το συμφέρον της «υγείας» τους, αναφέρει η αμερικανική ιστοσελίδα Naturalnews.com.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φάρμακο , το πρώτο ρινικό εμβόλιο της γρίπης με την μορφή σπρέι, έχει απορριφθεί εντελώς ως «αναποτελεσματικό» από τους παιδίατρους στις ΗΠΑ, αυτό θα ψεκαστεί με σκοπό την πρόληψη για την επερχόμενη εποχή της γρίπης στο σύνολο του αμερικανικού πληθυσμού με χημικά!

Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις όπως στο New Jersey όπου Αμερικανίδες γυναίκες απολύθηκαν από τη δουλειά τους, διότι αρνήθηκαν να λάβουν το εμβόλιο της γρίπης, ενώ οι ίδιες έχουν καταθέσει μήνυση.

Η φετινή μαζική υστερία για την επερχόμενη γρίπη από τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα οδηγήσει σε ψεκασμό του πληθυσμού με τυχόν επικίνδυνες χημικές ουσίες που μπορούν «να τον σώσουν» από την επίφοβη γρίπη, σύμφωνα με τους υπευθύνους, αναφέρει το άρθρο.

Πρόκειται όμως για καθαρή πλύση εγκεφάλου σχετικά με τη γρίπη, με σκοπό το σύνολο του πληθυσμού να «γίνει» πρόθυμο να δεχθεί ως μορφή «προστασίας» ένα άκρως πειραματικό τρόπο εμβολιασμού, ο οποίος πιθανότατα να έχει άλλα απώτερα κίνητρα.

Οι κατασκευαστές εμβολίων της γρίπης ανακοίνωσαν ότι το «φάρμακο» τους λειτουργεί, και η κυβέρνηση κινείται για την εφαρμογή ενός σχεδίου για τον μαζικό εμβολισμό σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

Τυχόν αεροψεκασμοί πάνω από τις ΗΠΑ ζώντων «εμβολίων», όπως του ιού για την πολιομυελίτιδα, του AIDS, του ιού Ζήκα, του H1N1, του ιού Έμπολα και της ιλαρά, έρχονται σύντομα;…αναρωτιούνται πολλοί πολίτες στην απέναντι πλευρά του ατλαντικού.

Πρόσφατα μαζικοί εμβολιασμοί με ζώντα ιό στην «σωστή δοσολογία,» εγκρίθηκε με αυτόν τον τρόπο για ψεκασμό και πάνω από την Αυστραλία!

Ειδικοί όμως αναφέρουν ότι « ο αέρας που αναπνέουμε και οι εμβολιασμοί που λαμβάνουμε είναι δηλητηριασμένα αέρια με θανατηφόρα χημικά κοκτέιλ που συνδέονται με πολλαπλές ασθένειες, όπως η ινομυαλγία, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, το MS, το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ, τον καρκίνο, τον διαβήτη, τον αυτισμό και το AIDS. Οι περιβόητοι αεροψεκασμοί ή Chemtrails και τα εμβόλια είναι σιωπηλοί δολοφόνοι».

Πολλοί αναρωτιούνται τι άλλο θα σκεφτεί το «σκοτεινό μυαλό» των υπευθύνων για να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό μέσω ύποπτων προγραμμάτων που θα έχουν «βαφτιστεί» νωρίτερα ως σωτήρια για τους πολίτες;

 
 

Το κράτος δολοφονεί το έθνος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAqtWfhJJegdjSfSSDDDVXD3SCFUi50kGasMg7sjAy0YMyx-d7_QNcm4dMLAy3cR_040zyyBj9l0Z50n1Yy0qYbNUuljlXle5oeTdBuStG3dcFtvMx6kxD2YulOOkrUr9abClXxUZcGL_g/s640/yanniskakanos.gr_IMG0015.jpg&quot

Εδώ και αρκετό καιρό (τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια) έχει υπάρξει μια λεπτομερέστατη καταγραφή των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μια καταγραφή που προσεγγίζει θεωρητικά τόσο τα γεγονότα όσο και μια σειρά θεωρητικών προτάσεων για λύσεις στο υπάρχον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο (ενώ ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η ανεπάρκεια, η ανικανότητα αλλά και η επικινδυνότητα σοβαρού πολιτικού χειρισμού επί των εθνικών θεμάτων) που έχει δημιουργήσει είτε η πολιτική ανεπάρκεια των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, είτε οι επιβληθείσες λύσεις από την τρόικα των δανειστών.
 
Σε κάθε περίπτωση, θεωρούνται καλές ή επαρκείς οι αναλύσεις που σήμερα κατατίθενται ως προς το επίπεδο της ηγεμονεύουσας τάξης στη διανόηση, στην πολιτική, στην οικονομία. Αλλά τα πράγματα σε επίπεδο λαού είναι πολύ πιο απλά και πολύ πιο οδυνηρά. 


➥ Σε αυτό το επίπεδο το Κράτος σκότωνε το Έθνος και αυτό κάνει και σήμερα, πλέον σε υπερθετικό και τελειωτικό βαθμό.
➥ Το σκότωνε απαλείφοντας από την Παιδεία κάθε εθνική συνείδηση και κάθε εθνική έξαρση.
➥ Το σκότωνε αλλοιώνοντας την ορθή γραφή, σύνταξη και εκφορά της ελληνικής γλώσσας.
➥ Το σκότωνε μεταβάλλοντας τον Έλληνα σε ζήτουλα "βύσματος" για μια θεσούλα στο δημόσιο ή για οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.
➥ Το σκότωνε επιβάλλοντας φόρους που ο Έλληνας γνώριζε ότι αυτό το μεγάλο κομμάτι του μόχθου του θα το καταχραστούν οι επιτήδειοι στις κατάλληλες καρέκλες, έτσι ένιωθε ότι θα ήταν καλύτερο να το "κρύβει".
➥ Το σκότωνε παγιώνοντας έτσι έναν “κανόνα” ανοχής, ίσως και συνενοχής, αρχίζοντας από τις ρεμούλες των υψηλά ισταμένων ως τα "προαπαιτούμενα μπαξίσια" του τελευταίου δημόσιου υπαλληλίσκου.
➥ Το σκότωνε κλείνοντας ακμαίες παραγωγικές μονάδες, που οι ιδιοκτήτες του τις φαλίρισαν και την "κοπάνησαν" με κάποια δις δραχμές στην τσέπη τους.
➥ Το σκότωνε ξεπουλώντας σε ιδιώτες και αργότερα σε "ξένους" ιδιώτες τα κοινά περιουσιακά στοιχεία που ο ίδιος με την εργατικότητά του είχε χτίσει, ΟΤΕ και τόσα άλλα.
 

Και ο κατάλογος των φονικών ενεργειών του Κράτους προς το Έθνος (δηλαδή τον συλλογικό Έλληνα που έχει επίγνωση της ταυτότητάς του), δεν έχει τελειωμό. 
 
Έτσι ο Έλληνας αποξενώθηκε εντελώς από το Κράτος και "πάγωσε" μέσα του και το Έθνος, εφ' όσον ασυνείδητα μέσα του ταυτίζει αυτά τα δύο, όπως θα έπρεπε να είναι. Όμως, το Κράτος, που θα έπρεπε να είναι ο εκφραστής του Έθνους, είχε γίνει ο φονιάς του. Και εξακολουθεί να γίνεται ο φονιάς του, μέχρις τελικής πτώσεως, που είναι ραγδαία επιταχυνόμενη.

 
Υπό αυτές τις συνθήκες, τις επιβαλλόμενες στον Έλληνα από το "Νεοελληνικό Κράτος", μερικοί διανοούμενοι θεώρησαν ευτυχέστερη στιγμή για το Ελληνισμό εκείνη κατά την οποία δεν ήταν συγκεντρωμένος σε ένα Κράτος. Και αυτό είναι πράγματι έτσι, αλλά βέβαια ισχύει για τα τότε ιστορικο-πολιτικά δεδομένα. 


Σήμερα ισχύει ότι αν δεν έρθει το Κράτος στα χέρια των πολιτών που έχουν παραμείνει Έλληνες, δηλαδή αν δεν εγκαταστήσουμε άμεσα μια έστω και πρωτόλεια μορφή αληθινής δημοκρατίας, αύριο δεν υπάρχει για το Ελληνικό Έθνος. 

 
Θα το έχουν αφανίσει όχι οι Τούρκοι και λοιποί που σήμερα διεκδικούν τα προθανάτια ιμάτιά του (όσο ο Έλληνας παρέμενε Έλληνας ποτέ δε φοβήθηκε να αντιμετωπίσει εχθρούς της πατρίδας του και όταν είχε σωστή ηγεσία πάντα τους κατανικούσε) αλλά οι ίδιοι οι πεμτοφαλαγγίτες, εξουσιολάτρες και ξεπουλημένοι πολιτικοί που απολυταρχούν πάνω στον αφαιμαγμένο από κάθε άποψη, πνευματική και υλική, Έλληνα, με μαχαίρι σφαγμού του το Κράτος, που εξ' ολοκλήρου (ο Ολοκληρωτισμός στο απόγειό του) το κατέχουν. Και όχι απλώς το κατέχουν, αλλά το παραδίδουν, πάλι εξ' ολοκλήρου, σε ξένη κατοχή! Μήπως είναι ώρα να κάνουμε κάτι;

 
Υ.Γ. Δύο πολύ καλλιεργημένοι γονείς, φαρμακοποιοί και οι δύο, με σοβαρά πολιτικά ενδιαφέροντα και προβληματισμούς, έχοντας γιο που εργάζεται στο εξωτερικό μου είπαν: “ Λέμε στο γιο μας να παραμείνει εκεί. Αν γίνει πόλεμος, να έρθει εδώ να σκοτωθεί για ποιόν; για τους προδότες που μας κυβερνάνε και μας έχουν διαλύσει;” Ακόμα και τέτοιου επιπέδου άνθρωποι, έχουν ταυτίσει μέσα τους το Κράτος με το Έθνος!
Ανώνυμη αναγνώστρια

https://kostasxan.blogspot.gr/2016/11/blog-post_736.html 

Αλλάξτε τη ζωή σας με το διαχρονικό, δυναμικό, διαλογισμό του νερού

 
Ψυχήσιν Θάνατος ύδωρ γενέσθαι, ύδατι δε θάνατος γην γενέσθαι, εκ γης δε ύδωρ γίνεται, εξ ύδατος δε ψυχή.


Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος
Από το Ζάχο Σκαφίδα

Το νερό είναι εύπλαστο, ακούει και καταγράφει τις επιθυμίες μας

Για τις ψυχές θάνατος είναι να γίνουν νερό, για το νερό θάνατος να γίνει γη, από τη γη γίνεται νερό κι απ' το νερό ψυχή. (Ηράκλειτος, 544-484 π.Χ., Ίων φιλόσοφος) Αν αντιστοιχήσουμε, τη γη με το σώμα, το νερό με τη ψυχή και τη ψυχή με το πνεύμα, ο φιλόσοφος περιγράφει πριν χιλιάδες χρόνια την κάθοδο του πνεύματος στη ύλη και την άνοδο της ύλης στο πνεύμα.

Όλοι γνωρίζουμε το θαύμα του Ιησού στην Κανά της Γαλιλαίας.

“λέγει αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· γεμίσατε τὰς ὑδρίας ὕδατος. καὶ ἐγέμισαν αὐτὰς ἕως ἄνω. 
καὶ λέγει αὐτοῖς· ἀντλήσατε νῦν καὶ φέρετε τῷ ἀρχιτρικλίνῳ. καὶ ἤνεγκαν. 
ὡς δὲ ἐγεύσατο ὁ ἀρχιτρίκλινος τὸ ὕδωρ οἶνον γεγενημένον”


Ο Δρ Masaru Emoto ήταν από τους πρώτους που πειραματίστηκε με τις κρυσταλλικές μορφές των μοριακών συγκεντρώσεων του νερού. Ακολούθησαν και άλλοι που διαπίστωσαν ότι η σκέψη έχει επίδραση στις μοριακές δομές νερού. Ξέρουμε την επίδραση που έχει η προσευχή και έχουμε ακούσει για τις ιδιότητες του αγιασμού σαν χριστιανοί. 

Όσοι θέλουν μια εκτεταμένη μελέτη με σχετικά βίντεο και εικόνες θα πρέπει να μελετήσουν το άρθρο Νερό, Ο αλλόκοτος εξωγήινος





Εδώ θα ασχοληθούμε με ποιό τρόπο θα πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας με τη χρήση του νερού.

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στο δυναμικό διαλογισμό

1. Θα περιμένατε να διαβάσετε συνταγές μαγείας, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, η μαγεία στην εποχή μας είναι η επιστήμη. 

Στο πείραμα της διπλής σχισμής ο παρατηρητής επιδρά στη κατάσταση του παρατηρούμενου κύματος και το κάνει να συμπεριφέρεται σαν σωματίδια. Και όχι μόνο, σε πείραμα παρατήρησης στο φως άστρων που έρχεται στη γη μετά από εκατομμύρια έτη, όταν διαθλάται από βαρυτικά πεδία αστέρων και παρατηρηθεί, ο παρατηρητής προκαλεί αλλαγή στη κυματική μορφή του και καθορίζει το παρατηρούμενο. Η σκέψη αλλάζει και το παρελθόν μας λέει ο (John Wheeler) Τζον Γουίλερ.

“Η Κβαντομηχανική μας ανάγκασε να λάβουμε σοβαρά υπ΄ όψιν ότι ο παρατηρητής είναι αναγκαίος για την δημιουργία του Σύμπαντος όπως και το Σύμπαν είναι αναγκαίο για την δημιουργία του παρατηρητή” Βλέπε το χρονικό του Χρόνου. Stephen Hawking. Σελίδα 236.

Ο Τζων Γουίλερ επίσης θεωρεί ότι το Σύμπαν δημιουργήθηκε, αφού δημιουργήθηκε η ανθρώπινη συνείδηση που έδωσε απτή πραγματικότητα στο Σύμπαν, όχι μόνο για το παρόν του αλλά και για το παρελθόν του. Με το να παρατηρεί ο άνθρωπος τα φωτόνια της κοσμικής ακτινοβολίας, την ηχώ της μεγάλης έκρηξης, δημιουργεί την ίδια την μεγάλη έκρηξη και το Σύμπαν.
Βλέπε Κβαντική Φυσική και Πραγματικότητα. John Gribbin. Σελίδα 277. 

Το “κοίταγμα” είναι μια δράση συνειδητότητας που δημιουργεί “κάτι” για να το δούμε.

2. Το Καρδιομαθηματικό Ινστιτούτο έχει ανακαλύψει πως γύρω από την ανθρώπινη καρδιά υπάρχει ένα πεδίο ενέργειας που έχει το σχήμα ενός σωλήνα. Το ονόμασαν “the Tube Torus” (ο ‘Αγωγός Βάσης’) και εκτείνεται 1,5-2,5 μέτρα μακριά από την καρδιά. Το ερώτημα είναι : Μέσα σ’ αυτό το αναγνωρισμένο πεδίο, θα μπορούσε να υπάρχει και μια άλλη μορφή ενέργειας, η οποία να μεταφέρεται από αυτό πέρα από το σώμα μας; Κι έτσι ετοίμασαν ένα πείραμα για να εξετάσουν αυτή τη θεωρία. Πήραν ανθρώπινο DNA και αφού το απομόνωσαν, ζήτησαν από άτομα ειδικά εκπαιδευμένα, να νοιώσουν συναφή και πολύ καθαρά συναισθήματα: συναισθήματα αγάπης, εκτίμησης, συμπόνιας, θυμού, οργής, μίσους. Καθώς αυτά τα εκπαιδευμένα άτομα είχαν αυτά τα συναισθήματα, εκείνοι κατέγραφαν τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούσε το DNA. Ανακάλυψαν λοιπόν, ότι στην παρουσία εκτίμησης, αγάπης, συμπόνιας, συγχώρεσης, το DNA έγινε τρομερά ‘χαλαρό’.

3. Η μεγιστοποίηση των δύο αυτών βασικών, όπως πολλοί ξέρουν, γίνεται στη διαλογιστική κατάσταση άλφα και περισσότερο τη θήτα. Ο Mark Robert Waldman είναι συν-συγγραφέας του best-seller Πώς ο Θεός αλλάζει τον εγκέφαλό μας, περιγράφει πως ένας, εύκολα μπορεί να πάει στη κατάσταση θήτα (σχετικό κείμενο και βίντεο στο Πώς Διαλογισμός για τον "Θεό" Αλλάζει το μυαλό σας )  

 Πρόκειται να σας ζητήσω να χασμουρηθείτε. Και έχουμε σαράντα τρεις τεκμηριωμένες μελέτες για να σας δείξω ότι αυτός είναι ένας από τους οκτώ καλύτερους τρόπους που θα ασκήσουν το μυαλό σας.

Οπότε ας ξεκινήσουμε. Κλείστε τα μάτια σας, αν αισθάνεστε άνετα. Το χασμουρητό, είναι πολύ μεταδοτικό. Αναπνεύστε βαθιά. Τεντωθείτε, αν δεν αισθάνεστε καλά. Στριφογυρίστε το κεφάλι σας, τινάξτε τα χέρια και τα πόδια σας. Φανταστείτε τον δημιουργό σαν φως μέσα στο οποίο εσείς βρίσκεστε και είστε αέρινοι. Αισθανθείτε την απέραντη αγάπη του ( για όσους δυσκολεύονται, ας φανταστούν κάτι που αγάπησαν κάποτε πολύ ). Όσοι μπορούν θα αισθανθούν την απεραντοσύνη και τη σοφία. Κάνετε διεύρυνση συνείδησης και φανταστείτε ότι εσείς είστε αυτό το φώς, η αγάπη, η σοφία. Τώρα μέσα από αυτή τη κατάσταση μπορείτε να οραματιστείτε.

Μέχρι τώρα πετύχαμε, τη χαλάρωση, τον εγκέφαλο μας να είναι στη κατάσταση θήτα, σύμφωνα με τις μελέτες του Mark Robert Waldman και το συναίσθημα της αγάπης. Τώρα αρχίζει η παρατήρηση από εκεί, μέσα από το λευκογάλαζο φως που είμαστε ένα. 

Παίρνουμε ένα μπουκάλι σε χρώμα μπλε κοβαλτίου ( στο άρθρο Νερό, Ο αλλόκοτος εξωγήινος  έχω αναφέρει που θα βρείτε ). Το γεμίζεται με νερό της αρεσκείας σας, το βάζετε σε μέρος που θα το δει ο ήλιος το λιγότερο μια ώρα. Αν δεν υπάρχει ήλιος παραλείπουμε αυτή την διαδικασία. Πιάνουμε με τα χέρια το μπουκαλάκι και αρχίζουμε τον οραματισμό μέσα από το λευκογάλαζο φως. Όσους δυσκολεύει αυτή η διαδικασία μπορούν να ξεκινήσουν το οραματισμό μέσα από απλή χαλάρωση όπου πρέπει να έχουν αυξημένα θετικά συναισθήματα, απλώς θα έχουν πιο αργά αποτελέσματα και μεγαλύτερο χάσιμο ενέργειας.

Οι βασικοί απαραίτητοι οραματισμοί

 

1. Φανταζόμαστε ότι το νερό αυτό έχει προέλθει από μια όμορφη πηγή η καταρράκτη που έχουμε κάποτε δει. Βλέπουμε καθαρά την εικόνα να παίρνουμε το νερό από εκεί. Λέμε ευχαριστώ στο νερό

2. Έχουμε από πριν φτιάξει θετικές εικόνες για ότι μας περιβάλει και έχει επίδραση επάνω μας. Πχ γυναίκα, ευδιάθετη γεμάτη υγεία κλ,, παιδιά γεμάτα υγεία έξυπνα κλ., εργασία να πηγαίνει καλά, και πολλά άλλα. Τα οραματιζόμαστε κρατώντας το μπουκάλι με το νερό και λέμε ευχαριστώ.

3. Έχουμε φτιάξει μια εικόνα για τον εαυτό μας όταν ήμασταν στην κορυφή της δύναμης και της υγείας μας Πχ. 25 ετών. Τον οραματιζόμαστε και λέμε ευχαριστώ.

Αυτά θεωρούνται βασικά διότι, αν ό,τι είναι κοντά σου και έχει επίδραση επάνω σου και αν η υγεία σου δεν είναι καλά, προφανώς δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα.

Επιθυμίες

Οι επιθυμίες μας δεν πρέπει να επηρεάζουν την ελεύθερη βούληση άλλου προσώπου ή να του προξενούν κακό. Εξ άλλου για όσους ξέρουν, μόλις το επιχειρήσουμε, αυτομάτως γίνεται αποσύνδεση από την πηγή, η δε μοριακή δομή του νερού γίνεται δύσμορφη.

Φτιάχνουμε την εικόνα της επιθυμίας μας Πχ σύντροφο, υγεία, πλούτο, εργασία, ένα αμάξι, κλ. Καλό είναι να γράφουμε τι είναι και πως είναι αυτό που θέλουμε, για να γίνει συγκεκριμένο. Την εικόνα πρέπει να τη δούμε καθαρά, σταθερά για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Την οραματιζόμαστε και λέμε ευχαριστώ. Προσοχή δεν ευχόμαστε να γίνει, όλα τα βλέπουμε σαν να έχουν γίνει.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε όσες επιθυμίες θέλουμε. Όσο ποιο πολλά όμως οραματιζόμαστε, λογικό είναι η δύναμη να εξασθενεί. Προτείνουμε να μη υπερβαίνουμε τις δύο επιθυμίες.

Το νερό αυτό το πίνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Αφήνουμε ένα δάκτυλο νερό και προσθέτουμε από άλλα μπουκάλια ή από όπου θέλουμε για χρήση την υπόλοιπη ημέρα. Το νέο νερό έχει αποδειχτεί ότι αποκτά τις ίδιες μοριακές δομές όπως το προηγούμενο.  Το ίδιο επαναλαμβάνεται την επόμενη μέρα. Αν μπορείτε να κάνετε το διαλογισμό αυτό μια ή δύο φορές ακόμη την ίδια μέρα στο ίδιο νερό, μορφοποιείτε τις μοριακές δομές του νερού ακόμη περισσότερο, με καλύτερα αποτελέσματα.

Με ποιο τρόπο δρα το δυναμικό νερό

 

Από όσα είδαμε παραπάνω οι μοριακές δομές του νερού παίρνουν μια ειδική μορφή. Όταν το πίνουμε περνά στα κύτταρα όλου του σώματος που είναι 85% νερό και μεταφέρουν τις πληροφορίες που του έχουμε εμφυτεύσει, στο εγκέφαλο και στα άλλα όργανα. Πειραματικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι μορφή αυτή επηρεάζει τα κοντινά μόρια νερού και όχι μόνο. Έτσι η πληροφορία της επιθυμίας μας μεταδίδεται μέσω νερού και μέσω του συναισθηματικού οραματισμού και τείνει σε πραγματοποίηση. 

Σε πειράματα με το ρύζι σε νερό, ο Masaru Emoto, όταν απευθυνόταν ευγενικά στο ένα, και στο άλλο όχι, είδε ότι η επίδραση έγινε εμφανής μετά ένα μήνα. Συνεπώς τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα και ο χρόνος πραγματοποίησης εξαρτάται από την ένταση των παραπάνω παραγόντων, οραματισμό, συναίσθημα, χαλάρωση. 

Ο διαλογισμός αυτός απαιτεί λίγο χρόνο, μια φορά την ημέρα, για όσους μπορούν ίσως και παραπάνω, δρα όλη τη μέρα μέσω των κυττάρων μας, για αυτό λέγεται διαχρονικός. Δρα με πολλούς τρόπους, οραματισμός, πλασέμπο, κυτταρικά, τηλεπαθητικά, υπερβατικά, γι αυτό λέγεται δυναμικός.

Το δύσκολο σημείο είναι η σύνδεση με τον δημιουργό. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διαδοχική εξάσκηση η με υπνωτική επαγωγή. 

Υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι ενεργοποίησης του νερού που μπορείτε να τα βρείτε στο άρθρο που σας συστήνω παραπάνω. Η κάθε μέθοδος έχει τα δικά της αποτελέσματα. Εύκολα κανείς καταλαβαίνει ότι η μέθοδος μέσω του δημιουργού είναι κορυφαία.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Τι σημαίνει: Aιγίδα


Στενοχωρήθηκε πολύ η Αμάλ­θεια
κι ο Δίας, για να την παρηγορή­σει,
ευλόγησε το κέρατο
και το έκανε «κέρας της αφθονίας»
Γράφει ο Ερανιστής
Όπως είναι γνωστό από την αρχαία ελληνική μυθολογία, η Αμάλθεια ήταν η τροφός του Δία στο Ιδαίο Άντρο, όπου τον είχε κρύψει η μητέρα του η Ρέα για να γλυτώσει από τον πατέρα του, Κρόνο, ο οποίος έτρωγε τα παιδιά του. Άλλοτε περιγράφεται ως νύμφη Υάδα και άλλοτε ως κατσίκα, από το κέρας της οποίας τρεφόταν ο Δίας με γάλα και μέλι.

Η λέξη Αμάλθεια: α- στερητικό + μάλθος [= έλλειψη, στέρηση (βλ. μαλθακός)], οπότε η αρχική σημασία της λέξης ήταν η μη στέρηση και κατά συνέπεια η γενναιοδωρία.
Η λέξη αιγίδα χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως στην έκφραση υπό την αιγίδα και σημαίνει με την επίσημη υποστήριξη (ηθική ή υλική), υπό την προστασία, φροντίδα κάποιου· όπως θα δούμε, η αρχαία σημασία ήταν: ασπίδα φτιαγμένη από δέρμα αίγας, κατσίκας, γίδας.
Στην Επιτομή του Μεγάλου Λεξικού της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας των H.G. Liddell & R. Scott, βρίσκουμε:
αἴξ, αἰγός, ὁ, ἡ, δοτ. πληθ. αἴγεσιν· I. 1. γίδα, κατσίκα, Λατ. caper, capra, σε Όμηρ. 2. αἲξ ἄγριος, αγριοκάτσικο, αίγαγρος, ο Λατ. ibex, στον ίδ. II. αἶγες, παλαιός τύπος που σημαίνει τα μεγάλα, υψηλά κύματα (πιθ. όχι από το ἀΐσσω, γιατί √ΑΙΚ αυτού του ρήματος).
Τις αίγες του βόσκει και ο έφηβος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης:
«Ἡ τελευταία χρονιὰ ποὺ ἤμην ἀκόμη φυσικὸς ἄνθρωπος ἦτον τὸ θέρος ἐκεῖνο τοῦ ἔτους 187… Ἤμην ὡραῖος ἔφηβος, καστανόμαλλος βοσκός, κ᾽ ἔβοσκα τὰς αἶγας τῆς Μονῆς τοῦ Εὐαγγελισμοῦ εἰς τὰ ὄρη τὰ παραθαλάσσια, τ᾽ ἀνερχόμενα ἀποτόμως διὰ κρημνώδους ἀκτῆς, ὕπερθεν τοῦ κράτους τοῦ Βορρᾶ καὶ τοῦ πελάγους.»
«Ἦτον ὠχρά, ροδίνη, χρυσαυγίζουσα καὶ μοῦ ἐφαίνετο νὰ ὁμοιάζη μὲ τὴν μικρὴν στέρφαν αἶγα, τὴν μικρόσωμον καὶ λεπτοφυῆ, μὲ κατάστιλπνον τρίχωμα, τὴν ὁποίαν ἐγὼ εἶχα ὀνομάσει Μοσχούλαν.» (Όνειρο στο κύμα)
Στους Liddell & R. Scott διαβάζουμε ακόμη:
αἰγίς, -ίδος, ἡ (αἴξ)· I. 1. αιγίδα ή ασπίδα του Δία, όπως περιγράφεται στην Ομήρ. Ιλ. Ε. 738 κ. ε. Η αιγίδα σε αγάλματα της Αθηνάς παρουσιάζεται ως κοντό κάλυμμα από κατσικίσιο δέρμα, καλυμμένο με λέπια, με το κεφάλι Γοργόνας και με κρόσσια που σχηματίζονται από φίδια, βλ. Ηρόδ., Δ. 189. 2. παλτό από κατσικίσιο δέρμα, σε Ευρ. II. (αἲξ II), ορμητική θύελλα, φοβερή καταιγίδα, σίφουνας, τυφώνας, σε Αισχύλ.
Στην Ε” ραψωδία της Ιλιάδας βρίσκουμε άλλη μία αναφορά:
ἣ δὲ χιτῶν᾿ ἐνδῦσα Διὸς νεφεληγερέταο
τεύχεσιν ἐς πόλεμον θωρήσσετο δακρυόεντα.
ἀμφὶ δ᾿ ἄρ᾿ ὤμοισιν βάλετ᾿ αἰγίδα θυσσανόεσσαν
δεινήν, ἣν περὶ μὲν πάντῃ Φόβος ἐστεφάνωται, ( Ιλιάδα, Ραψωδία Ε, 735)
Και ως τον χιτώνα ενδύθηκε του αστραποδόρου Δία,
στην μάχῃν την πολύθρηνον να ορμήσει οπλίζετ΄ όλη.
Στους ώμους βάζει την φρικτήν, την κροσωτήν ασπίδα,
πόχει τριγύρω την φυγήν κι η Έρις είναι μέσα
(Μετάφραση Ιάκωβου Πολυλά)
Ο Νίκος Καζαντζάκης αποδίδει την αἰγίδα θυσσανόεσσαν ως κροσσωτό βροντοσκούταρο:
του Δία μετά φοράει το θώρακα του νεφελοστοιβάχτη
για τον πολύδακρο τον πόλεμο, και τ” άρματά του βάζει.
Το κροσσωτό του βροντοσκούταρο περνά στους ώμους γύρω,
το τρομερό, που στεφανώνει το περίγυρα η Φευγάλα.
Ενώ ο Αλέξανδρος Πάλλης σημειώνει:
…και στα τσαπράζα βάζοντας του Συγνεφοσυνάχτη,
φορούσε τ” άρματα να βγει στη δακροδότρα μάχη.
Πρώτα στους ώμους κρέμασε την κροσσωμένη ασπίδα,
φριχτή, που κύκλωθε παντού την τριγυρίζει ο Φόβος,
Γνωστό είναι και το γίδι, με διάφορες μεταφορικές σημασίες: μσν. γίδιν < αρχ. αἰγίδιον (αποβ. του αρχικού άτ. φων.) υποκορ. της λ. αἴξ `κατσίκα
Στο λεξικό Σουίδα διαβάζουμε σχετικά:
Τι σημαίνει: Aιγίδα
Και στο Λεξικό του Δημητράκου:
Τι σημαίνει: Aιγίδα
Μεταξύ άλλων, καταγράφονται και οι τύποι αιγίοχος, αυτός που κρατάει ασπίδα και αιγιπόδης, ο κατσικοπόδης:
Τι σημαίνει: Aιγίδα
Γνωστός είναι και ο Αιγόκερως:
Τι σημαίνει: Aιγίδα
Η λέξη χρησιμοποιείται από τους δημοσιογράφους, με την ίδια περίπου σημασία: Σύστημα σταθερών ισοτιμιών υπό την αιγίδα του ΔΝΤ;, Χημικός πόλεμος υπό την αιγίδα του ΔΝΤ.

Το κέρας της αφθονίας

Τέλος, σύμφωνα με τον Διόδωρο τον Σικελιώτη (βλ. Βιβλίο Ιστορίας Γ” Δημοτικού), όταν ο Δίας ήταν ακόμη μικρός, παί­ζοντας με την Αμάλθεια μια μέρα, χωρίς να το θέλει, της έσπασε το ένα κέ­ρατο. Στενοχωρήθηκε πολύ η Αμάλ­θεια κι ο Δίας, για να την παρηγορή­σει, ευλόγησε το κέρατο και το έκανε «κέρας της αφθονίας». Από μέσα του έβγαινε ό,τι μπορούσε κανείς να επι­θυμήσει: λαχανικά και φρούτα, μέλι, λάδι και κρασί, όλοι οι καρποί της γης κι ό,τι άλλο μπορούσε κάποιος να ζη­τήσει. Με το δέρμα της Αμάλθειας έντυσε την ασπίδα του, που ονο­μάστηκε αιγίδα, και προστάτευε όποι­ον την κρατούσε. Όταν πέθανε η Αμάλθεια, ο Δίας την έκανε αστέρι.
Η φωτογραφία είναι από εδώ: http://cigarlabelblog.wordpress.com/2011/04/07/the-enigmatic-symbols-in-cigar-box-labels/
http://www.diadrastika.com/2016/11/simeni-aigida.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters