Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! Βγάζετε απο το ρεύμα τελείως τον αποκωδικοποιητή, ειδικά την νύχτα που κοιμόμαστε

Όλα αυτά τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά, είναι ελεύθερα...

Μπορούμε λοιπόν να τα λαμβάνουμε κατευθείαν από δορυφόρο με αλλαγή κεραίας.


Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να πάρουμε αποκωδικοποιητή, αλλά μία δορυφορική κεραία.

Το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο για μας και δεν θα χρειαζόταν η DIGEA να ξοδέψει τόσα εκατομμύρια για τις τοποθετήσεις των νέων κεραιών.

Η διαφορά του ψηφιακού σήματος από το αναλογικό, ενώ οπτικά δείχνει να είναι μεγάλη, η τεχνική υποστήριξη που χρειάζεται για να μεταδοθεί αυτό, είναι ασήμαντη.

Το σήμα μεταδίδεται από τα ίδια σημεία μετάδοσης που υπήρχαν, στα οποία χρειάστηκε να τοποθετηθεί μόνο μια νέα κεραία. Αυτή η κεραία μεταδίδει κωδικοποιημένο, το ελεύθερο ψηφιακό σήμα που λαμβάνει από τους δορυφόρους.

Αυτό έγινε, για να μπορέσουμε να πάρουμε το ψηφιακό σήμα, με τις ήδη υπάρχουσες τηλεοπτικές κεραίες μας, για να μην χρειαστεί να βάλουμε δορυφορικό "πιάτο".

Και τώρα το μεγάλο ερώτημα.
Γιατί η DIGEA, αφού τα κανάλια δεν είναι συνδρομητικά αλλά είναι ελεύθερα, παίρνει το ελεύθερο σήμα και το εκπέμπει κωδικοποιημένο;
Η απάντηση είναι: για να γίνει υποχρεωτική η χρήση αποκωδικοποιητή.

Όλο αυτό το έργο της DIGEA φαίνεται εξαιρετικά ηλίθιο, διότι ξόδεψε εκατομμύρια για να τοποθετήσει κεραίες που κωδικοποιούν το σήμα χωρίς να πληρώνεται συνδρομές ή ποσοστά από τους αποκωδικοποιητές.

Όπως καταλαβαίνετε δεν θέλει πολύ "κλι-κλικ". Ή θα αλλάζαμε κεραία χωρίς κόστος για την DIGEA ή θα παίρναμε υποχρεωτικά αποκωδικοποιητή, αφού η "έξυπνη" DIGEA χάλασε τόσα εκατομμύρια για να κωδικοποιήσει το σήμα. Αυτό όμως το έκανε για να εγκαταστήσουμε ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ αποκωδικοποιητή.

Όποιος νομίζει ότι αυτό έγινε για τα 30 ή 40 ευρώ είναι πολύ αφελής. Άλλωστε στην Αγγλία όταν έγινε αυτό, επειδή οι Άγγλοι δεν πήγαν να τους αγοράσουν, τους έδωσαν δωρεάν.
Το ίδιο θα γινόταν και δω αν δεν τους παίρναμε. Θα τους χάριζαν. Όλα έγιναν λοιπόν ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ. Που εκτός από την αποκωδικοποίηση του σήματος, που θα μπορούσε να γίνει με ένα απλό τσιπάκι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ εξαιρετικά χαμηλών συχνοτήτων.

Παλιότερα υπήρχαν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που εξέπεμπαν συχνότητες υπέρηχων για να διώχνουν κατσαρίδες και ποντίκια από τα σπίτια. Αυτές αποδείχθηκε ότι είχαν βλαβερές συνέπειες και στους ανθρώπους κι ας μην τις άκουγαν.

Μια τέτοια συσκευή φαίνεται να είναι από ιδιωτικές μετρήσεις, ο φερόμενος ως "αποκωδικοποιητής" και αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μία ηλεκτρονική και ραδιοσυχνομετρική μέτρηση των συχνοτήτων που εκπέμπει. Και μπορεί να γίνει αυτό από ειδική ομάδα τεχνητών του πολυτεχνείου για να αποκτήσει εγκυρότητα.
Πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα, οι θεσμικοί και επιστημονικοί φορείς της χώρας, για ενημέρωση και προστασία των Ελλήνων.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ.

Σημείωση. Οι εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τον άνθρωπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα, θέλω όμως να δώσω μια συμβουλή προς όλους.
ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ τελείως τον αποκωδικοποιητή ή την τηλεόραση που τον έχει ενσωματωμένο, όταν δεν βλέπετε τηλεόραση και ΕΙΔΙΚΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.
Χωρίς να χάσετε τίποτα, θα έχετε να κερδίσετε πολλά. 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_491.html

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ: ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ

Η νέα έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH), έχει συνταράξει το μύθο που επικρατεί ότι στην πραγματικότητα τα φάρμακα της
χημειοθεραπείας καταπολεμούν τον καρκίνο.
Αντίθετα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, Amherst, (UMA) διαπίστωσαν ότι αυτά τα κλινικά δηλητήρια, αν και μερικές φορές αρχικά είναι αποτελεσματικά στην αναχαίτιση της ανάπτυξης και της διάδοσης των υπαρχόντων καρκινικών κυττάρων, τελικά, προκαλούν μεγάλες ζημιές των βλαστικών κυττάρων που προκαλούν ακόμη περισσότερο καρκίνο.
Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS), η ομάδα που εργάστηκε για το έργο ερεύνησε πώς τα χημειοθεραπευτικά επηρεάζουν συστηματικά το σώμα με τη δοκιμή τους στις μύγες των φρούτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση σχετικά με τη μελέτη, οι επιστήμονες χορήγησαν ανθρώπινα ισοδύναμες δόσεις χημειοθεραπευτικών φαρμάκων σε Δροσόφιλα, ένα είδος μύγας των φρούτων, που είχαν γεννήσει με ανθρώπινο καρκινογόνο γονίδιο, το οποίο ενεργοποιήθηκε στα εντερικά βλαστικά κύτταρα των μυγών ».
Οι Μύγες των φρούτων αποδεικνύουν ότι προκαλούν καρκίνο οι επιδράσεις των φαρμάκων της χημειοθεραπείας στον άνθρωπο
Τα Δροσόφιλα, αποδεικνύεται, ότι είναι τέλεια δείγματα για αυτό το είδος του πειράματος, επειδή τα ​​μικροπεριβάλλοντα τους είναι κατάλληλα ταιριαγμένα για την αξιολόγηση του τμήματος, της διαφοροποίησης και του θανάτου των βλαστικών κυττάρων που εκτίθενται σε εξωτερικές επιρροές. Όσον αφορά στα φάρμακα της χημειοθεραπείας, τα δροσόφιλα χρησίμευσαν ως βέλτιστα δείγματα για την παρέκταση των δεδομένων σχετικά με το πώς τα ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα ανταποκρίνονται στη δηλητηρίαση με αυτές τις χημικές ουσίες.
Η ομάδα ήταν σε θέση να λάβει 88 δείγματα που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στα φάρμακα της χημειοθεραπείας από το Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI) , καθώς και ενα ιστορικό 6.000 μικρών μορίων από το Ινστιτούτο Χημείας του Χάρβαρντ και Κυτταρικής Βιολογίας, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη δοκιμή των φαρμάκων. Από αυτό, οι ερευνητές εντόπισαν αρκετές νέες ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών κινεζικών φαρμακευτικών εκχυλισμάτων ικανά να αναστέλλουν τους όγκους χωρίς να προκαλούν επιβλαβείς παρενέργειες.
Ταυτόχρονα, τουλάχιστον επτά από τα δοκιμασμένα φάρμακα της χημειοθεραπείας, καθένα από τα οποία είναι σήμερα σε χρήση στην δυτική ιατρική, βρέθηκαν να προκαλούν σημαντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου τον υπερ-πολλαπλασιασμό των αρχέγονων κυττάρων. Λαμβάνοντας αυτά τα φάρμακα, έμαθαν, ότι προκάλεσαν μικρές αυξήσεις «όγκων» να προκύψουν από τα βλαστικά κύτταρα, τα οποία, λαμβάνοντας υπόψη το σωστό περιβάλλον και το γενετικό υπόβαθρο, θα μπορούσαν να γυρίσουν σε κακοήθη.
«Ανακαλύψαμε ότι διάφορα χημειοθεραπευτικά που σταματούν τους ταχέως αναπτυσσόμενους όγκους έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα σχετικά με τα βλαστικά κύτταρα στο ίδιο ζώο, προκαλώντας τα να διαιρούνται πολύ γρήγορα «, δήλωσε ο Μισέλ Μάρκστέιν, ένας μοριακός βιολόγος από το UMA και ομο-συντάκτης της νέας μελέτης. «Αυτή ήταν μια έκπληξη, διότι έδειξε ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να έχει αντίθετες δράσεις επί των κυττάρων στο ίδιο ζώο:. καταστολή της ανάπτυξης του όγκου σε ένα κυτταρικό πληθυσμό, αρχίζοντας την ανάπτυξη σε ένα άλλο »
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_972.html

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ... ΤΟΥΡΚΟΙ!


Κολοσσιαίο κοίτασμα φ.α. περί τα 19 τρισ. κυβικά πόδια "χτύπησε" το Barbaros! - Και τώρα τι γίνεται;

Περιπλέκεται η κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά τον εντοπισμό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αγκυρα που ήδη ξεκίνησε να ... πανηγυρίζει, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros εντόπισε μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων εντός του Οικοπέδου 3!

Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει εκχωρηθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI/KOGAS, αλλά η πειρατική ενέργεια της Αγκυρας αποδίδει καρπούς και κανένας δεν φαίνεται ικανός να διώξει το Barbaros και τον τουρκικό στολίσκο φρεγατών και υποβρυχίων που το συνοδεύει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσαίας "χωρητικότητας" κοίτασμα στην περιοχή "Ονασαγόρας" που εντόπισε η ENI/KOGAS είναι μόλις το 1/5 από αυτό που "κτύπησε" το Barbaros!
Είναι γεγονός ότι το Barbaros είναι πλοίο ανώτερων ερευνητικών δυνατοτήτων από αυτό που χρησιμοποιούν οι Ιταλοκορεάτες.
Και εδώ αναδεικνύονται και όλα τα προβλήματα των ελληνοκυπριακών επλογών στην υπόθεση: Αν είχε επιλεγεί η Gazprom που ήταν υποψήφια και απορρίφθηκε για πολιτικούς λόγους η πρότασή της, θα τολμούσαν οι Τούρκοι να κάνουν το ίδιο παρόντος του ρωσικού Στόλου; Οχι, βέβαια!
Τώρα ποιος θα στείλει ναυτικές δυνάμεις για να υπερασπίσει τα νόμιμα δικαιώματα της ENI/KOGAS; Η Ιταλία ή η Νότιος Κορέα;
Οι πληροφορίες από την Αγκυρα αναφέρουν ότι το το μέγεθος του συγκεκριμένου κοιτάσματος μπορεί να συγκριθεί με το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ, που ως γνωστό ξεπερνά τα 19 τρισ. κυβικά πόδια, ενώ έχει και μεγάλη ποσότητα πετρελαίου, που ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί
Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή του Οικοπέδου 3 της κυπριακής ΑΟΖ το βάθος δεν είναι απαγορευτικό για την εξαγωγή συμπερασμάτων, ειδικά όταν αυτός που πραγματοποιεί τις σεισμογραφικές έρευνες διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό.
Το δεύτερο στοιχείο είναι οι ανακοινώσεις στις οποίες είχαν προβεί στις 19 Νοεμβρίου οι ισραηλινές εταιρείες Delek και Avner ότι οι ποσότητες φυσικού αερίου στο ενεργειακό οικόπεδο «Αφροδίτη» ξεπερνούν τα 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, είναι δηλαδή αυξημένες κατά 12% σε σχέση με παλιότερες εκτιμήσεις που είχαν κατατεθεί στην κυπριακή κυβέρνηση, ενώ μεγάλες ποσότητες φαίνεται να υπάρχουν και σε άλλα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στο Οικόπεδο 3.
Το ερώτημα είναι, τώρα πώς μπορεί να αντιδράσει η ελληνική και η κυπριακή πλευρά; Η θεωρία - που είχε υιοθετηθεί και από ανώτατους αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ - του "Ας κάνουν ότι θέλουν, εμείς κάνουμε γεωτρήσεις αυτοί απλές βόλτες", κοντόφθαλμη και φυγόμαχη από την αρχή έτσι ή αλλιώς, τώρα καταρρέει.
Γιατί δεν λάμβανε υπ'όψιν της αυτό που έμοιαζε με λογική εξέλιξη: Μπορεί να έβρισκαν κοίτασμα. Και τώρα θα φέρουν και γεωτρύπανο. Πότες Μπορεί σε ένα, μπορεί σε δύο χρόνια. Αλλά "έχουν βάλει σημαία" και δεν κουνιούνται από την περιοχή.
Ακόμα και αν δεν θέλουν να φέρουν γεωτρύπανο και χρησιμοποιούν την όλη επιχείρηση ως εκβιασμό προς την Αθήνα και την Λευκωσία για επιστροφή της τελευταίας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, είναι βέβαιο ότι ο εκβιασμός τώρα λαμβάνει άλλες διαστάσεις: Πλέον έχουν βρει κοίτασμα μέσα στο σπίτι της Κύπρου.
Και αφού δεν τους έδιωξε κανείς, de facto δημιουργούν καταστάσεις που όσο περνάει ο καιρός, τόσο σταθεροποιούν την θέση τους εκεί.
Ποια είναι η μόνη λύση: Να φύγει το Barbaros. Και αν δεν φύγει "με το καλό", να φύγει "με το κακό"...
Ολα τα άλλα είναι φυγομαχίες και εθνικές λιποψυχίες...
 defencenet.gr

Εξευτελισμός για την Αθήνα οι χειρισμοί στα Ελληνοτουρκικά

Καταπέλτης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος για την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβότογλου στην Αθήνα.
 
 Μόνο ως εξωφρενική, παράλογη και εξευτελιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση να συνέλθει στην Αθήνα η επιτροπή συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, δηλαδή τα δύο υπουργικά συμβούλια σε κοινή συνεδρίαση, είπε στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Πολύ περισσότερο που η σύγκλιση αυτή συμπίπτει με την κλιμάκωση της έμπρακτης παραβίασης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θάλασσα νοτίως του νησιού, κατά τρόπο πρωτοφανή μετά την εισβολή του 1974.
Ουσιαστικά, η Αθήνα από τη μία αυτοεξευτελίζεται και από την άλλη δίνει, με τον τρόπο αυτό, «πράσινο φως» στην Άγκυρα να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις προκλήσεις της.



http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_249.html

Τα αθάνατα Δελφικά παραγγέλματα και ο τελευταίος χρησμός της Επανόδου του Απόλλωνα

Τα αθάνατα δελφικά παραγγέλματα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ, αφού αν τα γνωρίζαμε και τα είχαμε ως τρόπο ζωής τίποτε από όλα αυτα που ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ δεν θα είχε συμβεί.

Για αυτό φρόντισαν πρώτα να μας κάνουν αγράμματους, αμαθείς, και εξοργιστικούς απέναντι σε όσους ήθελαν να μας μάθουν κάτι. Καλόν είναι να στραφούμε ξανά στην φιλοσοφία των προγόνων μας και στους θησαυρούς της Ορθοδοξίας, πιστέψτε το θα είμαστε πιο κερδισμένοι από το να παρακολουθούμε τούρκικα σήριαλ στην νεοταξίτικη ψευτορωμαίικη τηλεόρασή μας.


α) Έπου Θεώ …. να ακολουθείς τον Θεό
β) Νόμω πείθου…. να είσαι νομοταγής
γ) Θεούς σέβου… να σέβεσαι τους Θεούς
δ) Γονείς σέβου… να σέβεσαι τους γονείς σου
ε) Ηττώ υπέρ δικαίου... να μάχεσαι για το δίκαιο ,το καλό, το σωστό, το χρήσιμο
στ) Γνώθι μαθών… να αποκτάς γνώση , να γνωρίζεις από τις εμπειρίες
ζ) Ακούσεις νόει… να αντιλαμβάνεσαι με τα μάτια του νού
η) Σ' αυτόν ίσχε… να συγκρατείς τον εαυτό σου αυτόέλεγχος , αυτοπειθαρχία
θ)Φρονεί θνητά… να «σκέφτεσαι»ι πάντα ως θνητός



ι) Εσίαν τίμα… να τιμάς το σπίτι σου
ια) Άρχε σε αυτού… να εξουσιάζεις τον ευατό σου αυτοπειθαρχία
ιβ) Φίλοις βοήθει… τον φίλο πάντα να βοηθάς
ιγ) Θυμού κράτει… να συγκρατας τον θυμό σου αυτοπειθαρχία
ιδ) Φρόνησιν άσκει... να καλλιεργείς το φρόνημά σου
ιε) Πρόνοιαν τίμα... να εκτιμάς την βοήθεια από όπου προέρχεται
ιστ) Όρκω μη χρώ… να μην δίδεις όρκο
ιζ) Φιλίαν αγάπα… την φιλία να επιδιώκεις
ιη) Παιδείας αντέχου… να υπομένεις τις δυσκολίες της μόρφωσης
ιθ) Δόξαν δίωκε… να επιδιώκεις (την δόξα ή) να μάθεις διαφορετικές γνώμες


κ) Σοφίαν ζήτει… να είσαι φιλομαθής φίλος της σοφίας
κα) Καλόν το λέγε… να λέγεις το ορθό, το δίκαιο, την αλήθεια
κβ) Ψέγε μηδένα… μήν κατακρίνεις κανένα
κγ) Επαίνει αρετή… να επαινείς την αρετή
κδ) Πράττε δίκαια… να είσαι δίκαιος στα έργα σου
κε) Φίλοις ευνόει… να ευνοείς τις προσπάθειες των φίλων
κστ) Εχθρούς αμύνου... να αμύνεσαι πάντα από τους εχθρούς σου
κζ) ευγένειαν άσκει… να είσαι ευγενικός
κη) Κακίας απέχου... να απέχεις από κακίες
κθ) Κοινός γίνου… να είσαι κοινωνικός


λ) Ίδια φύλαττε… να προστατεύεις τα δικά σου
λα) Αλλοτρίων απέχου... να απέχεις από κακίες, δολοπλοκίες
λβ) Εύφημος ίσθι… να είσαι ήπιος χαρακτήρας
λγ) Άκουε πάντα… να ακούς τα πάντα
λδ) Φίλω χαρίζου… να είσαι πάντα διαθέσιμος στους φίλους σου
λε) Χρόνου φείδου... να εκμεταλλεύεσαι τον χρόνο
λστ) Όρα το μέλλον... να σκέφτεσαι το μέλλον σου
λζ) Ύβριν μίσει… να είσαι εχθρός της ύβρεως
λη) Ικέτας αιδού… να έχεις ηθικούς φόβους, φραγμούς
λθ) Υιούς παίδευε… να δώσεις μόρφωση στα παιδιά σου στους γιούς σου


μ) Έχουν χαρίζου… να χαρίζεις
μα) Δόλου φοβού… να αμυνεσαι από δολοπλοκίες και φαύλους ανθρώπους
μβ) Ευλόγει πάντας… να μιλάς με ωραίο τρόπο
μγ) Φιλόσοφος γίνου… να επιδιώκεις την σοφία και να γίνεις φίλος της
μδ) Όσια κρίνε… δίκαια να κρίνεις
με) Γνούς πράττε... να γνωρίζεις αυτό που κάνεις, αυτογνωσία
μστ) Φόνου απέχου... να μην φονεύσεις
μζ) Εύχου δυνατά… να εύχεσαι αληθινά όχι προσποιητά
μη) Σοφοίς χρω… να δίδεις την σοφία σου στους συνανθρώπους σου
μθ) Ήθος δοκίμαζε... να κάνεις αυτοκριτική να είσαι ηθικός


ν) Λαβών απόδος… όταν λαμβάνεις να δίνεις
να) Υφορώ μηδένα... κανέναν να μην υποβλέπεις
νβ) Τέχνη χρω... να δίνεις την τέχνη σου για χρήση
νγ) Ο μέλλεις δος… να δίνεις φροντίδα σε όσους έχουν την ανάγκη, εθελοντισμός
νδ) Ευεγερσίας τίμα... να τιμάς όσους σε ευεργετούν
νε) Φθόνει μηδενί... κανέναν μην φθονείς ζηλεύεις ή να θέλεις το κακό του
νστ) Φυλακήν πρόσεχε…να είσαι προσεχτικός και να αποφεύγεις την παρανομία
νζ) Ομοίοις χρω... τους όμοιους σου να δίνεις
νη) Διαβολήν μίσει… να μην είσαι κακός να αποφεύγεις την μοχθηρία
νθ) Δικαίως κτω… ότι αποκτάς να το κάνεις τίμια


ξ) Αγάθους τίμα... να εκτιμάς τις καλές πράξεις των άλλων
ξα) Κριτήν γνώθι… να γνωρίζεις εκείνον που θα σε κρίνει
ξβ) Γάμους κράτει... να σέβεσαι τον γάμο σου
ξγ) Τύχην νόμιζε… να έχεις υπ όψιν το τυχαίο που θα συμβεί πρόληψη
ξδ) Εγγύην φεύγε... μην εγγυάσαι εύκολα για κάτι ή κάποιον
ξε) Πάσι διαλέγου... να μιλάς σε όλους
ξστ) Ελπίδα αίνει... να δοξάζεις την ελπίδα
ξζ) Δαπανών άρχου... να μην υπερβάλεις στις δαπάνες σου, όχι σπάταλος
ξη) Κτώμενος ήδου… να ευχαριστιέσαι όταν αποκτάς με δίκαιο τρόπο
ξθ) Αισχύνην σέβου... αυτοσεβασμός


ο) Χάριν εκτέλει... να κάνεις χάρες με σύνεση
οα) Ευτυχίαν εύχου... να ευτυχείς να βλέπεις θετικά την πορεία σου, αισιοδοξία
οβ) Τύχην στέργε… να συμφωνείς με την τύχη σου
ογ) Ακούων όρα… όταν ακούς να βλέπεις
οδ) Εργάζου κτητά… όταν εργάζεσαι αποκτάς εργατικότητα
οε) Έριν μίσει… να μισείς τις φιλονικίες
οστ) Όνειδος έχθαιρε... να εχθρεύεσαι την κατάκριση
οζ) Γλώσσαν ίσχε... να συγκρατείς την γλώσσα σου
οη) Ύβριν αμύνου… να μην υβρίζεις
οθ) Κρίνε δίκαια... να είσαι δίκαιος στην κριτική σου
π) Χρώ χρήμασι... με σύνεση να χρησιμοποιείς τα χρήματά σου όχι σπατάλες
πα) Αδωροδόκητος δοκίμαζε... να μην δωροδοκείσαι-δωροδοκείς για προσωπικά οφέλη
πβ) Αιτιώ παρόντα… να αιτιολογείς όσα σου συμβαίνουν
πγ) Λέγε ειδώς… να διακρίνεις την ομιλία σου
πδ) Βίας μη έχου... να αποφεύγεις να είσαι βίαιος
πε) Αλύπως βίου... να επιδιώκεις να ζείς χωρίς λύπες
πστ) Ομίλει πράως... να είσαι ήρεμος στην ομιλία
πζ) Φιλοφρόνει πάσιν... όλους να τους αγαπάς
πη) Υιοίς μη καταθάρρει... μήν αποκαρδιώνεις τα παιδιά σου
πθ) Γλύττης άρχε... να κυριαρχείς στην γλώσσα σου


S) Σ' αυτόν ευ ποιεί... να κάνεις ότι καλύτερο δια τον ευατό σου
Sα) Ευπροσήγορος γίνου… να παρηγορείς
Sβ) Αποκρίνουν εν καιρώ… να αφήνεις περιθώρια χρόνου πριν αποφασίσεις οριστικά
Sδ) Πράττε αμετανοήτως... δια καλές πράξεις να μην μετανιώνειςSε) Αμαρτάνων μετανόει... να μετανοείς για τις ανομίες σου
Sστ) Οφθαλμού κράτει... να ελέγχεις ότι βλέπεις, όχι ηδονοβλεψίες
Sζ) Βολεύου χρήσιμα... με καλό τρόπο να επιβιώνεις
Sη) Επιτέλει συντόμως... να πληρώνεις αμέσως
Sθ) Φιλίαν φύλαττε... να κρατάς και διαφυλάτεις την φιλία σου


ρ) Ευγνώμων γίνου... να ευγνωμονείς τους ευεργέτας σου
ρα) Ομόνοιαν δίωκε... να επιδιώκεις την ομόνοια
ρβ) Άρρητα μη λέγε... τα μυστικά μην αποκαλύπτεις προδίδεις
ργ) Το κρατούν φοβού… να σέβεσαι τον ανώτερο
ρδ) Καιρόν προσδέχου... να δέχεσαι τον χρόνο
ρε) Έχθρας διάλυε… να διαλύεις εχθρότητες
ρστ) Γήρας προσδέχου... να δέχεσαι τα γηρατειά
ρζ) Επί ρώμη μη καυχώ… μη καυχιέσαι για τη δύναμη σου
ρη) Ευφημίαν άσκει… να έχεις τιμή στην κοινωνία
ρθ) Απέχθειαν φεύγε... την κακία να αποφεύγειςρι) Πλούτι δικαίως... να πλουτίζεις με δίκαιο τρόπο


ρια) Δόξαν μη λείπε… να μην υποτιμάς την δόξα
ριβ) Κακίαν μίσει… την κακία να αποφεύγεις
ριγ) Κινδύνευε φρονύμως… με σύνεση και λογική να κινδυνεύεις
ριδ) Χρησμούς θαύμασε… να εκτιμάς τους χρησμούς που σου δίνουν
ριε) Ους τρέφεις αγάπα... να αγαπάς την οικογένειά σου
ριστ) Απόντι μη μάχου... τον απόντα μη μάχεσαι μην κακολογείς
ριζ) Πρεσβύτερον αιδού… να σέβεσαι τον ανώτερο σε ηλικία βαθμό
ριη) Νεώτερον δίδασκε… να μεταδίδεις την γνώση στους νεότερους εις την ηλικία
ριθ) Πλούτω απίστει… μην έχεις «θεό» τον πλούτορκ) Σε αυτόν αιδού... να είσαι σεμνός όχι δούλος των παθών σου


ρκα) Μη άρχε υβρίζων... μήν διακατέχεσαι από ύβρεις
ρκβ) Προγόνου στεφάνου... να τιμάς τους προγόνους σου
ρκγ) Επι νεκρω μη γέλα... να σέβεσαι τους νεκρούς
ρκδ) Ατυχούντι συνάχθου... ενωμένος με άτυχο να είσαι, να παίρνεις το μέρος του αδυνάτου
ρκε) Χαρίζου ευλαβώς… λογικά και με σέβας να χαρίζεις
ρκστ) Εξ' ευγενών γέννα… να προσπαθείς να συγγενεύσεις με καλούς ανθρώπους
ρκζ) Επαγγέλου μηδενί… μη διατάζεις κανένα
ρκη) Τύχη μη πίστευε… μην είσαι έρμαιο της τύχης σου τυχοδιώκτης
ρκθ) Τελεύτα άλυπος… να επιβιώνεις χωρίς λύπες
ρκλ) Μέτρον άριστον… ότι κάνεις να το κάνεις με μέτρο άνευ ακροτήτων


ρλα) Αδικείαν μίσει... να μισείς την αδικία
ρλβ) Ευσέβειαν φύλαττε... να είσαι ευσεβής
ρλγ) Ηδονής κραττείν... να μή είσαι ηδονολάτρης, ηθικοί φραγμοί όρια αυτοέλεγχος
ρλδ) Βίαν μηδέν πράττειν… να μη είσαι υπερβολικά βίαιος σε τίποτα
ρλε) Τέκνα παιδεύειν… μάθε στα παιδιά σου την αληθινή ζωή από νωρίς
ρλστ) Μη θρασύνου… να μη ν είσαι θρασύς
ρλζ) Νόμοις πείθου… να είσαι νομοταγής πολίτης
ρλη) Μελέτει το παν… να μελετάς τα πάντα
ρλθ) Γαμείν μέλλον καιρόν γνώθι… να παντρεύεσαι την κατάλληλη στιγμή
ρμ) Μη επί παντί λύπου… μην λυπάσαι για κάθε τι

ρμα) Πίνων αρμόζες… όταν πίνεις να είσαι συγκρατημένος , η μέθη είναι ύβρη
ρμβ) Πέρας επιτελεί μη αποδειλιών... μην διστάζεις να τελειώσεις ότι άρχισες
ρμγ) Το συμφέρον θηρώ... να κυνηγάς το καλό σου
ρμδ) Θνήσκε υπερ Πατρίδος... να πεθαίνεις δια την πατρίδα σου όταν χρειασθεί
ρμε) Τω βίω μάχου... η ζωή είναι διαρκής αγώνας μάχη
ρμστ) Ευ πάσχε θνητός... να υπομένεις ότι συμβεί, είσαι θνητός
ρμζ) Παις ων κόσμιος ίσθι, ηβών εγκρατής ,μέσος δίκαιος, πρεσβύτερος σοφός…
παιδί να είσαι κόσμιος, έφηβος εγκρατής ,άνδρας δίκαιος, γέροντας σοφός


Ο τελευταίος χρησμός που δόθηκε από το Μαντείο των Δελφών, διά στόματος Πυθίας,μιλά για την επάνοδο και την εξάπλωση του Ελληνικού Πνεύματος..


«Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται».
Δηλαδή:
«Θα έρθει ημέρα που ο Φοίβος (Απόλλων) θα επιστρέψει και θα μείνει για πάντα».

Αυτόν τον χρησμό βάλτε τον καλά στο μυαλό σας



Το διαβάσαμε από το: Τ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/blog-post_740.html#ixzz3L1oTpkqf
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_153.html

Μαθητές στην Κρήτη κατασκεύασαν αυτοκίνητο που δεν καταναλώνει καύσιμα !!!

Ένα καινοτόμο αυτοκίνητο με όλα τα οφέλη της «καθαρής ενέργειας», ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος που δεν καταναλώνει καύσιμα και είναι αθόρυβο στη λειτουργία του, κατασκεύασαν μαθητές του 6ου Επαγγελματικού Λυκείου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Τεχνόπολη, έγινε σήμερα το πρωί η παρουσίαση του project «Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο». Το project υλοποιήθηκε από μαθητές του...
6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των καθηγητών του σχολείου και με υπεύθυνο καθηγητή τον Εμμανουήλ Καγιαμπάκη, εκπαιδευτικό ηλεκτρολόγο μηχανικό, MSc.

Όπως τόνισε ο κ. Καγιαμπάκης κατά τη σημερινή παρουσίαση του αυτοκινήτου, στη θέση του ρεζερβουάρ των συμβατικών αυτοκινήτων το συγκεκριμένο όχημα έχει υποδοχή για την ηλεκτρική φόρτισή του.
Η καινοτομία βρίσκεται στη μονάδα κυψέλης υδρογόνου που κατασκευάστηκε και από την οποία φορτίζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Η μονάδα αυτή μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, παρέχοντας πλήρη αυτονομία στην κίνησή του, προσεγγίζοντας πολλαπλάσια χιλιομετρική απόσταση από την εργοστασιακή.
Η μονάδα αυτή είναι ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού και ηλεκτρο-μηχανολογικού ελέγχου, με όλα τα συστήματα ασφαλείας, καθώς επίσης και ένα ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, το οποίο μπορεί να επικοινωνεί με τοπικές και απομακρυσμένες κινητές συσκευές, μεταφέροντας δεδομένα και λειτουργικά στοιχεία μέσω ίντερνετ.
Το καύσιμο που χρησιμοποιεί είναι το υδρογόνο, το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο σε δύο φιάλες υδριδίων μετάλλων. Μέσω της κυψέλης καυσίμου και ενός τροποποιημένου InverterDC/AC επιτυγχάνεται η ηλεκτρική φόρτιση του αυτοκινήτου.
Σημειώνεται ότι το χρησιμοποιούμενο υδρογόνο της μονάδας πρέπει να προέρχεται από ηλεκτρόλυση του νερού (Η2Ο) μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και συγκεκριμένα από φωτοβολταïκά πάνελς. Έτσι, το σύστημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, τόσο κατά τη διαδικασία παραγωγής του υδρογόνου, όσο και κατά την κίνηση του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη. 
Αποτέλεσμα είναι το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο να αποκτά πλήρη αυτονομία κινητικότητας, προσεγγίζοντας πολλαπλάσια χιλιομετρική απόσταση από την εργοστασιακή, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον με μηδενικούς ρύπους.
Το συγκεκριμένο project εντάσσεται στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, σκοπός των οποίων είναι οι μαθητές, με την καθοδήγηση των καθηγητών να υλοποιούν καινοτόμες δράσεις και κατασκευές, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την τεχνογνωσία που αποκομίζουν από τη φοίτησή τους στο Επαγγελματικό Λύκειο.
Η διοργάνωση του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας πραγματοποιείται από τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων (INNOVATHENS) σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης» και την υποστήριξη του Ιδρύματος «Χάινριχ Μπελ» Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νέων για τη Βιώσιμη Ενέργεια (Sustainable Energy Youth Network - SEYN).
Το «παρών» κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Άνεμος Ανανέωσης», Νίκος Χρυσόγελος, ο καθηγητής Δημήτρης Αγαπάκης, καθώς και οι μαθητές Γαβριέλα Χατζάκη, Ιωάννης Κοντονασάκης και Κάρολος Χαλαμπαλάκης.
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2014/12/blog-post_5.html

Προκλητικό Παραλήρημα του Τούρκου Αχμέτ Χατζηοσμάν μέσα στη Βουλή… Και το Προεδρείο τον «έκοψε» μόνο επειδή είχε λήξει ο χρόνος του!



Απίστευτες στιγμές ζούμε στη «Νέα Ελλάδα» των Σαμαροβενιζέλων… Οιτουρκικές προκλήσεις δεν σταματούν μόνο σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ αλλά φτάνουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας… Και πιο συγκεκριμένα την Ελληνική Βουλή… Το πρωί της Παρασκευής από το βήμα της βουλής ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, Αχμέτ Χατζή Οσμάν άνοιξε πυρ κατά της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση… Σε ένα απίστευτο παραλήρημα άρχισε να βάλει κατά πάντων και προσπαθούσε με υψωμένη τη φωνή να υπερασπιστεί τις τουρκικές θέσεις σε αυτό το θέμα…

Κι όμως κανείς μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου (που είναι αυτοί οι ευαίσθητοι που μόλις κάποιος θίξει τη βάρβαρη καταστροφική κυβερνητική πολιτική πετάγεται να την υπερασπιστεί) δεν βρέθηκε να του κάνει μια παρατήρηση… Μόνο ο πρόεδρος «ξύπνησε» κάποια στιγμή και αναγκάστηκε να τον «κόψει», όχι λόγω των λεγομένων του, αλλά επειδή είχαν χτυπήσει αρκετά καμπανάκια σχετικά με το τέλος του χρόνου ομιλίας του!!!
Αν δεν υπήρχε δηλαδή λήξη χρόνου ο συγκεκριμένος πασόκος βουλευτής θα συνέχιζε να κράζει μέσα στην ελληνική βουλή για να προασπίσει τα τουρκικά συμφέροντα… Έτσι απλά, χωρίς κανέναν περιορισμό… Και δεν είναι ο μόνος, αφού όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές το τελευταίο διάστημα προκαλούν με τις ανθελληνικές τους δηλώσεις… Και μάλιστα με την παροχή στήριξης από τους αρχηγούς των κομμάτων τους… Τόσο χαμηλά έχει πέσει η σημερινή Βουλή, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας απαρτίζεται από πολύ «λίγους» πολιτικούς…

hellasforce.com
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_383.html

Ελληνικό νόμισμα, καταγράφει ένα σπάνιο φαινόμενο στην αρχαιότητα!

Ένα σπάνιο αρχαίο ελληνικό νόµισµα αποκαλύπτει µια (σπανιότατη) έκλειψη που έγινε πριν από 2.132 χρόνια και ήταν ορατή στην τότε συριακή Αντιόχεια.
Ηταν 17 Ιανουαρίου 121 π.Χ. Ακριβώς πριν από
2.132 χρόνια συµβαίνει ένα σπάνιο αστρονοµικό φαινόµενο: έκλειψη του ∆ία από τη Σελήνη. Λίγο αργότερα – περίπου το 120 π.Χ. – κυκλοφορεί ένα αργυρό τετράδραχµο που εµφανίζεται για µία φορά µόνο στην Ιστορία της αρχαίας Συρίας και εξαφανίζεται.

Στη µία πλευρά του νοµίσµατος απεικονίζεται ο βασιλιάς της περιοχής Αντίοχος Η’ Γρυπός (αυτός που έχει γαµψή µύτη) – που ανήκε στη δυναστεία των Σελευκιδών, επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην άλλη πλευρά ο ∆ίας ηµίγυµνος κρατά σκήπτρο στο δεξί του χέρι και στο αριστερό ένα αστέρι (συνήθως κρατά µία νίκη), ενώ πάνω από το κεφάλι του εµφανίζεται η ηµισέληνος.

Ποια σχέση µπορεί να έχουν τα δύο γεγονότα; Την απάντηση δίνει ο καθηγητής στο Πανεπιστήµιο του Oυίνσδορ στον Καναδά Ρόµπερτ Γουάιρ. «Έκανα ορισµένους υπολογισµούς για να διαπιστώσω τι µπορεί να ήταν ορατό στον ουρανό της Αντιόχειας, της πρωτεύουσας των Σελευκιδών (σ.σ.: και λίκνο του ελληνικού πολιτισµού στην περιοχή της Μέσης Ανατολής) εκείνη την εποχή και βρήκα κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία», εξηγεί ο επιστήµονας κλασικών σπουδών που ενδιαφέρεται για τα αστρονοµικά φαινόµενα και παρουσίασε τα αποτελέσµατα των ερευνών του στην ετήσια εκδήλωση του Αµερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

«Στις 17 Ιανουαρίου το 121 π.Χ. οι κάτοικοι της πόλης είδαν την έκλειψη, από τον δίσκο της Σελήνης, του∆ία – ενός από τους πλέον λαµπρούς πλανήτες και ορατού διά γυµνού οφθαλµού από την αρχαιότητα. Την ίδια εποχή ο ∆ίας βρισκόταν στον αστερισµό του Καρκίνου, ο οποίος είναι πολύ σηµαντικός αστερισµός. Αυτό σήµαινε πως ένας σπουδαίος βασιλιάς θα αναλάµβανε την εξουσία ή θα γεννιόταν στη Συρία, καθώς οι αρχαίοι αστρολόγοι πίστευαν πωςο Καρκίνος κυβερνά το συγκεκριµένο κοµµάτι του κόσµου».

Την εποχή που ο Αντίοχος Η’ σκότωσε τη δεσποτική µητέρα του Κλεοπάτρα Θεά, η οποία στο µεταξύ είχε συµβάλει στον θάνατο του άλλου της γιου, Σελεύκου Ε’ Φιλοµήτορος, ο οποίος µε τη σειρά του είχε επιχειρήσει να αναλάβει µόνος του τη διακυβέρνηση του κράτους συνέβαιναν κι άλλα στον νυχτερινό ουρανό τηςαρχαίας Συρίας.

«Παρατήρησα ότι συνέβησαν κι άλλες εκλείψεις την ίδια εποχή», λέει ο καθηγητής – ερευνητής Ρόµπερτ Γουάιρ.

«Μέσα στην ίδια χρονιά έγινε και δεύτερη έκλειψη του ∆ία ενώµια εβδοµάδα µετά την πρώτη έγινε και έκλειψη της Αφροδίτης που επίσης θεωρείται πολύ καλός οιωνός. Ίσως ο Αντίοχος Η’ αισθάνθηκε πως οι θεοί είναι επιτέλους µε το µέρος του, καθώς η έκλειψη ειδικά του ∆ία θεωρείται πολύ θετικό σηµάδι για τους βασιλείς. Το εντυπωσιακό είναι πως ουδείς ξαναχρησιµοποίησε τη συγκεκριµένη εικονογραφία. Το εν λόγω νόµισµα κυκλοφόρησε σε µία κοπή και δεν επανήλθε στην κυκλοφορία», καταλήγει.


Πηγή: eleysis-ellinwn.gr, amfipolinews.blogspot.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_664.html

Η ιστορία του σαπουνιού

Tο σαπούνι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Λέσβου. Σε εκείνο το νησί ελάμβαναν χώρα θυσίες ζώων προς τιμήν των θεών. Επειδή συχνά τα συγκεκριμένα ζώα αποτεφρώνονταν, στάχτες από σκληρό ξύλο συγκεντρώνονταν (μια πρώιμη πηγή αλκαλίων). Περνώντας τα χρόνια, οι συγκεκριμένες στάχτες αναμειγνύονταν με τα υπολλείματα των θυσιαζόντων ζώων.



Λέγεται πως μετά από μια δυνατή βροχή εμφανίσθηκε ένα κίτρινο περίσσευμα από το βουνό των σταχτών και βρήκε το δρόμο κάτω από το λόφο όπου βρισκόταν ο ναός. Οι ντόπιες γυναίκες, πλένοντας τα ρούχα τους στο τοπικό ποτάμι, πρόσεξαν ότι τα ρούχα τους ήταν καθαρότερα όταν το ποτάμι ήταν κιτρινωπό.

Η Ιστορία καταγράφει την ποιήτρια Σαπφώ η οποία έγραψε για εκείνες τις φορές που παρατηρήθηκε η δράση του κιτρινωπού υγρού και έτσι τιμώντας την δόθηκε ο όρος «Σαπωνοποίηση» -ο χημικός όρος που περιγράφει τη δημιουργία του σαπουνιού.

Με τον καιρό αποδείχθηκε ότι προσθέτοντας αλατισμένο νερό στο μίγμα, η απομάκρυνση της γλυκερίνης και του περίσσιου νερού ήταν ευκολότερη κάνοντας το σαπούνι σκληρότερο. Αυτό το παλαιομοδίτικο «κίτρινο σαπούνι» χρησιμοποιήθηκε για την μπουγάδα, το πλύσιμο των πιάτων και το μπάνιο.

Τα αρχαία χρόνια στην αρχαιότητα, η ελιά θεωρούνταν δέντρο ιερό και ευλογημένο. ευδοκιμούσε σε κάθε γωνιά της Ελληνικής γης, χάριν στο εύκρατο κλίμα της χώρας αλλά και στον ήλιο που έλουζε κάθε σπιθαμή της.

Γνωρίζοντας από παράδοση ότι το βασικότερο φυσικό υλικό στην παραγωγή του σαπουνιού είναι το λιπαρό, οι Έλληνες χρησιμοποίησαν εκείνο που έβρισκαν σε μεγάλη αφθονία στη χώρα τους, το ελαιόλαδο. Έτσι γεννήθηκε το αγνό σαπούνι από λάδι ελιάς. Έκτοτε, κάθε Ελληνικό νοικοκυριό παρασκεύαζε το δικό του αγνό σαπούνι από ελαιόλαδο.

Η σαπωνοποιία ΑΓΝΟ συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση και με σεβασμό προς τον καταναλωτή και ευαισθησία προς το περιβάλλον παρασκευάζει σήμερα λευκό σαπούνι από ελαιόλαδο και πράσινο σαπούνι από πυρηνέλαιο.Τα σαπούνια μας είναι εξαιρετικής ποιότητος και αποτελούνται από 100& αγνά υλικά χωρίς χρωστικά και χημικά πρόσθετα.

Η σημερινή παραγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα μπορεί να αποδοδεί παραστατικά στο χάρτη.
 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_534.html?

Εconomist: "Το κυπριακό δεν λύνεται γιατί το 80% του πληθυσμού του νησιού είναι Ελληνοκύπριοι!"

Ένα κατάπτυστο δημοσίευμα του βρετανικού οικονομικού περιοδικού The Economist με έδρα του το Λονδίνο, που συχνά δημοσιεύει άρθρα που συμμερίζονται τις θέσεις της Τουρκίας, με τίτλο: «Το Κυπριακό πρόβλημα. Απρόσιτο ή άλυτο;» αναφέρει ως πρόβλημα για τη μη λυση ότι το 80% του πληθυσμού στο νησί είναι Ελληνοκύπριοι!
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα ξεκινάει κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για διπλά σταθμά, με έναν παντελώς άσχετο παραλληλισμό "της συγκρουσιακή πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας την τελευταία δεκαετία" (αυτά τα λέει ο Economist πιστός στις νεοταξικές τακτικές μαύρης προπαγάνδας των ΗΠΑ) γράφοντας πως:

«Οι Ευρωπαϊκές χώρες ασκούν δριμεία κριτική στην Ρωσία για τη δημιουργία συγκρούσεων στη Γεωργία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Από την άλλη όμως, είναι εμφανώς πιο ήσυχοι όσον αφορά στη δική τους περίπτωση της Κύπρου, ένα ευρωπαϊκό κράτος, με τον μη αναγνωρισμένο Τουρκοκυπριακό βορρά».

Κάνει λόγο για κυπριακή «προκλητικότητα» (εδώ γελάνε) και καθιστά εμφανές ότι ο Άγγλοι (δεν τους λέμε Βρετανούς, η συνιστώσα εθνότητα των Άγγλων κάνει κουμάντο στο μόρφωμα που λέγεται Βρετανία) δεν είναι απλά ανθέλληνες,αλλά και αντιορθόδοξοι γενικότερα.

Το απαράδεκτο αυτό άρθρο χρησιμοποιεί απίστευτους παραλληλισμούς, επιχειρήματα της "πλάκας", και επικίνδυνους ακροβατισμούς προκειμένου να φανεί η υπέρμετρη αγάπη του Λονδίνου για την "Υψηλή Πύλη" της Τουρκίας και η στήριξη των τουρκικών συμφερόντων.

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναλύοντας τις προεκτάσεις της οικονομικής κρίσης της Κύπρου που οδήγησαν στην ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, που θα μπορούσαν να είναι ο καταλύτης μιας λύσης.

Όμως, το αέριο παρουσιάζεται ως επικείμενο «εμπόδιο» στη λύση, και το δημοσίευμα τονίζει πως: «Τα Κυπριακά σχέδια για εκμετάλλευση του αερίου χωρίς διασύνδεση του μέσω αγωγού στην Τουρκία φαίνονται προκλητικά»(!).

Φτάνοντας σε επίπεδα πρόκλησης δίχως προηγούμενο, ο Economist αναφέρει "Ο κύριος λόγος για την ιδιαιτερότητα της λύσης παρουσιάζεται να είναι η πληθυσμιακή κατανομή του νησιού, όπου το 80% είναι Ελληνοκύπριοι"!

Αυτό υποτίθεται πως είναι έγκριτο έντυπο, και φιλοξενεί τέτοιου επιπέδου ανάλυση, εντάξει πιο Ουάσιγκτον...πεθαίνεις!

Σε λίγο το "έγκριτο" περιοδικό πιθανότατα να ζητήσει και κυρώσεις κατά της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας που τολμά και υπάρχει και θέλει να εφαρμόσει το δικαίωμά της να εκμεταλευτεί τον ορυκτό της πλούτο. Είμαστε στην εποχή που το "άσπρο" μετατρέπεται σε "μαύρο", και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.

Η Αλβανία ψάχνει πετρέλαιο βόρεια της Κέρκυρας ...Και κατηγορεί την Αθήνα για καταπάτηση των θαλάσσιων οικοπέδων της...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Αλβανία ψάχνει πετρέλαιο βόρεια της Κέρκυρας  
ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
Δύο διαβήματα, με τα οποία ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση τις ακριβείς συντεταγμένες των ερευνών στο Ιόνιο, ιδιαίτερα στην περιοχή του συμπλέγματος των Διαπόντιων Νήσων βόρεια - βορειοδυτικά της Κέρκυρας, έχει κάνει η αλβανική κυβέρνηση, διαμηνύοντας ταυτόχρονα την πρόθεσή της να ξεκινήσει δικές της έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής τους να αρχίσουν τις δικές τους έρευνες, οι Αλβανοί δημιουργούν και πάλι αρνητικό κλίμα έναντι της χώρας μας, διοχετεύοντας στα ΜΜΕ «πληροφορίες» ότι η Ελλάδα καταπατά αλβανικά θαλάσσια οικόπεδα! Αν εξετάσουμε την τακτική του πρωθυπουργού Έντι Ράμα τόσο πριν γίνει πρωθυπουργός όσο και μετά, συμπεραίνουμε ότι αποσκοπεί στην πλήρη κατάρρευση της συμφωνίας του 2009 αλλά και στην αμφισβήτηση της υφαλοκρηπίδας των ελληνικών νησιών, τακτική που παραπέμπει ευθέως στις στενές σχέσεις του με την Άγκυρα.
 
Ψαρεύοντας σε θολά νερά...

Δεν είναι σαφές ακόμη ποια περιοχή έχουν επιλέξει οι Αλβανοί για να προχωρήσουν σε έρευνες ή αν οι κινήσεις τους αποσκοπούν στο να προκαλέσουν συζήτηση γύρω από τις έρευνες της Ελλάδας, στο πλαίσιο της πολιτικής ακύρωσης της συμφωνίας του 2009, ωστόσο είναι προφανές ότι σταθερά και ανυποχώρητα τα προβλήματα οξύνονται αντί να αμβλύνονται.

Εδώ και πολλούς μήνες η ελληνική κυβέρνηση έχει αποτύχει να πείσει τα Τίρανα να εφαρμόσουν τη συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες, ενώ στο παρασκήνιο οι Αλβανοί ζητούν νέα διαπραγμάτευση από μηδενική βάση. Οι εξελίξεις δείχνουν κλιμάκωση της τακτικής της Αλβανίας να θολώσει την πολιτική ατμόσφαιρα και να δημιουργήσει κλίμα αμφισβήτησης της νομιμότητας των ελληνικών ερευνών. Στο επίκεντρο της συζήτησης που έχει αρχίσει στο παρασκήνιο και αναμένεται σύντομα να γίνει και δημόσια βρίσκεται η άποψη ισχυρών κύκλων στα Τίρανα ότι οι ελληνικές έρευνες επικαλύπτουν την αλβανική υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, άρα πρέπει να επανεξεταστούν. Υπάρχει δε και μια τάση που παραπέμπει σε μια άτυπη, σιωπηρή συμφωνία για τη διεξαγωγή ερευνών, αλλά χωρίς να προκληθούν προβλήματα εκατέρωθεν. Όλα αυτά όμως είναι συνέπεια του ίδιου προβλήματος, ότι, δηλαδή, για τα Τίρανα δεν ισχύει η συμφωνία του 2009, επομένως τα προβλήματα θα παραμείνουν και θα οξύνονται.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Αθήνα δεν απάντησε στα αλβανικά διαβήματα, ωστόσο είναι προφανές ότι, σε περίπτωση που επιμείνουν τα Τίρανα, εισερχόμαστε σε νέα φάση. Στην αλβανική πρωτεύουσα πριν από μερικές μέρες το υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι θα προκηρύξει διαγωνισμούς για έρευνες πετρελαίου σε θαλάσσια οικόπεδα. Στη δήλωση αυτή προέβη ο Αλβανός υπουργός Νταμιάν Γκικνούρι, μιλώντας σε συνάντηση με εμπειρογνώμονες της αλβανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας. Ο κ. Γκικνούρι τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι με απόφαση της κυβέρνησης συγκροτήθηκε η νέα Διεύθυνση Θαλάσσιας Γεωλογίας. Ο αλβανικός Τύπος θυμίζει ότι ήδη πριν από πολλά χρόνια η αλβανική κυβέρνηση σύναψε συμφωνίες με ξένες εταιρείες για έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές, κυρίως δε στην Αδριατική, με το καθεστώς εκχώρησης δικαιωμάτων. Το μοναδικό Οικόπεδο που χορηγήθηκε στο Ιόνιο είναι το Οικόπεδο 5 και η συμφωνία υπεγράφη τη δεκαετία του 1990 με τη Hamilton BHP.


http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/12/blog-post_16.html

Συγκλονιστική ομιλία Β.Πούτιν κατά της Δύσης: "Θέλουν να διαλύσουν την Ρωσία αλλά θα έχουν την τύχη του Α.Χίτλερ"!

 
ΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ  ΗΓΕΤΗ.
 ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ  ΔΙΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ:
ΤΟ ΠΡΩΤΟΝ , ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ(ΗΘΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ , ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΚΗΣ)
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΜΙΣΟΒΕΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΓΗΣΕΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΜΑΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑΧΕΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΠΟΥ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ  ΣΑΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΤΤΙΛΑ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ  ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ . Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.  ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΕΒΑΙΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ , ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  , ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ , ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
 
 
 
Με μια συγκλονιστική ομιλία του προς το ρωσικό Εθνος στο πλαίσιο του ετήσιου προεδρικού απολογισμού προς την εθνική αντιπροσωπεία της Δούμας, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίς Βλάντιμιε Πούτιν προειδοποίησε την Δύση και τις δυτικές χώρες ότι θα έχουν την τύχη του Αδόλφου Χίτλερ!
 
"Η Δύση θα ηττηθεί όπως και ο Α.Χίτλερ στην προσπάθειά της να καταστρέψει την Ρωσία. Ο Α.Χίτλερ με τις μισάνθρωπες ιδέες του ήθελε να καταστρέψει την Ρωσία και να κυριεύσει τα Ουράλια. Όλοι θυμούνται πως κατέληξε",  είπε ο Β.Πούτιν στην πιο σκληρή ομιλία που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ και της γερματοκρατούμενης ΕΕ.
 
Προειδοποίησε την Δύση να μη επιχειρήσει περαιτέρω διείσδυση στη ρωσική σφαίρα επιρροής υπενθυμίζοντας  πως προηγούμενες στρατιωτικές δυνάμεις που το είχαν προσπαθήσει απέτυχαν να υποτάξουν την μεγαλύτερη χώρα του πλανήτη.
 
"Η Ρωσία έχει από τις μεγαλύτερες ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο. Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε μια ευρύτερη σύγκρουση. Εάν όμως χρειαστεί η ρωσική αρκούδα θα δείξει τα νύχια της με καταστρεπτικές συνέπειες σε όσους στραφούν εναντίον της".
 
Και συνέχισε τονίζοντας:
 
"Με ευχαρίστηση θα εφάρμοζαν ένα σενάριο Γιουγκοσλαβίας με διαμελισμό της Ρωσίας. Απέτυχαν, δεν τους επιτρέψαμε να το κάνουν αυτό (σ.σ.: εννοούσε την εποχή Γιέλτσιν όταν η νεοσύστατη Ρωσική Ομοσπονδία πάλευε να σταθεί στα πόδια της με διάφορους πολέμους να απειλούν να αποσπάσουν τμήματά της, όπως π πόλεμος στην Τσετσενία κλπ).
 
Τώρα δημιουργούν θέμα με την Κριμαία. Για αιώνες η Κριμαία ήταν μέρος της Ρωσίας. Αυτή η χερσόνησος είναι φυλετικά ρωσική όχι απλά ρωσόφωνη. Το 1954 μεταφέρθηκε στην Ουκρανία από τον Nikita (σ.σ.: Χρουτσόφ) που πίστευε ότι τα εθνικά σύνορα δεν είχαν σημασία καθώς όλοι ήταν κάτω από την σοβιετική σημαία. Με την κατάρρευση όμως της ΕΣΣΔ, η Κριμαία έμεινε στην Ουκρανία.
 
Αλλά η σημασία της Κριμαίας για εμάς είναι όπως το "Όρος του Θεού" για τους Εβραίους. Είναι ιερή περιοχή.
 
Μετά τα γεγονότα του περασμένου χειμώνα, οι HΠΑ-ΕΕ προσπάθησαν να γονατίσουν μέσω κυρώσεων τη ρωσική οικονομία, αλλά στην πραγματικότητα η πτώση του ρουβλίου οφείλεται στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου.  
 
Για περίπου μια δεκαετία οι ΗΠΑ προσπαθούν να μειώσουν το ρόλο της Ρωσίας στα παγκόσμια ζητήματα. Η Κριμαία ήταν απλώς μια δικαιολογία για τις ΗΠΑ να μας πλήξουν.

Δεν θα γίνουμε ξενοφοβικοί, ζηλιάρηδες, μοναχικοί ή να ψάχνουμε για εχθρούς. Αυτό θα ήταν αδυναμία κι εμείς είμαστε δυνατοί και πιστεύουμε στους εαυτούς μας.
 
Από την διάλυση της ΕΣΣΔ, τα πλοκάμια των ΗΠΑ κάτω από το μανδύα του ΝΑΤΟ, πλησιάζουν όλο και πιο κοντά τα ρωσικά σύνορα και ανακατεύονται στις υποθέσεις ξένων κρατών.
 
Οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, είτε ευθέως, έιτε πίσω από της κουρτίνες πάντα επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους γείτονες. Κάποιες φορές δεν είναι ξεκάθαρο εάν μιλάμε με τις αρχές μια χώρας ή με τους Αμερικανούς αφέντες τους.
 
Δυστυχώς για πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανεξαρτησία και εθνική υπερηφάνεια είναι ξεχασμένες έννοιες και πολυτέλεια. Εχουν παραχωρήσει την εθνικής κυραρχία τους στους ξένους, έστω και αν αυτό αντιβαίνει στα συμφέροντάς τους (σ.σ.: εδώ φωτογραφίζει την Ελλάδα και όχι μόνο, φυσικά). Αυτό είναι κάτι που δεν θα συμβεί στην Ρωσία. Για την Ρωσία, όμως η πραγματική ανεξαρτησία είναι μια απαραίτητη συνθηκη ύπαρξης.
 
Αναζητούμε καινούριους εταίρους στην Ανατολή (σ.σ.: εννοεί την Κίνα, βασικά) για εμπόριο και πιστεύουμε ότι ο στόχος της Δύσης για να πληγεί η Ρωσία θα αποτύχει..
 
Μια δυνατή Ρωσία είναι απειλή για τις ΗΠΑ, με τη Ουάσιγκτον να μην θέλει κανένα έθνος να μπορέι να αμφισβητήσει την πρωτκαθεδρία της ως "μοναδικής υπερδύναμης". 
 
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στριπ-τιζ" στην κυβέρνηση από το ΣτΕ: Ανάρτησαν δημοσίως το mail του Γκ.Χαρδούβελη προς την Τρόικα!

 
Σε μια κίνηση που δίχνει, πολλά προχώρησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος. Ενέργεια με ιδιαίτερα δυνατό συμβολισμό που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν είναι αρεστή πλέον ούτε από την τρίτη εξουσία.
 
Πρώτη φορά από της συστάσεως της Δικαιοσύνης πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως είναι ο Σωτήρης Ρίζος στο συμβούλιο της Επικρατείας, αναρτά στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου επιστολή (mail) η οποία φέρεται, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται,  ότι εστάλη από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στην τρόικα και αναφέρεται στα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην χώρα μας.
 
Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ο κ. Ρίζος αναφέρει:
 
«Από το γραφείο του Προέδρου εδόθη προς ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δικαστηρίου κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στον Τύπο της 2.12.2014 και το οποίο φέρεται ότι αποτελεί επιστολή του υπουργού των Οικονομικών προς την Troika με προτεινόμενα δημοσιονομικά μέτρα. Κρίνεται ότι η ανάρτηση βοηθεί στην ενημέρωση των δικαστών».
 
Η ενέργεια αυτή του κ. Ρίζου να αναρτήσει το mail του κ. Χαρδούβελη (στην Αγγλική γλώσσα) στην ιστοσελίδα του ΣτΕ, τόσο από νομικούς, όσο και από πολιτικούς, χαρακτηρίζεται, τουλάχιστον, ως ενέργεια με την οποία απροκάλυπτα πλέον εκδηλώνεται η δυσφορία του δικαστικού σώματος προς την Κυβέρνηση.
 
Η ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ αποτελεί ένα ξεμπρόστιασμα των ενεργειών του κ. Χαρδούβελη, αλλά και της ίδιας της Κυβέρνησης υπό την έννοια ότι  ενεργούν «κάτω από το τραπέζι», διαλαλώντας άλλα από το μπαλκόνι, ενώ πράττουν άλλα στην πράξη.
 
  «Λάδι στην φωτιά»  έριξε ο κ. Ρίζος, τονίζουν   συνάδελφοι του και προσθέτουν  ότι  οι σχέσεις δικαστών και Κυβέρνησης   είναι πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί.  Άλλοι, χαρακτήριζαν  την ενέργεια του κ Ρίζου ως  ευθεία παρέμβασή  του στα πολιτικά δρώμενα.
 
Πάντως, κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Ρίζο, τονίζουν ότι η  ενέργεια αυτή του προέδρου του ΣτΕ, αποσκοπεί καθάρα στην ενημέρωση των συναδέλφων του, εν όψει των ζητημάτων που εκκρεμούν στο δικαστήριο, αλλά και αυτών που λέγεται ότι θα έρθουν προς επίλυση.
 
Δεν πρέπει να λησμονείται ότι τη ερχόμενη εβδομάδα συνέρχεται η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας (Τριμελής Επιτροπή Συμμόρφωσης) για να ελέγξει ένα μέσα στην προθεσμία των δύο μηνών που είχε δώσει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο συμμορφώθηκε το υπουργείο Οικονομικών στην τελεσίδική και αμετάκλητη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την αναδρομική επιστροφή των αποδοχών των  ενστόλων όλων των Σωμάτων.
 
Πρέπει να  ληφθεί υπόψη ότι η κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης είναι έκρυθμη  τόσο ως προς τα αναδρομικά που δεν έχουν λάβει οι δικαστές, μετά τις αποφάσεις των Μισθοδικείου, όσο και από τα χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Δικαιοσύνης.
 
Παράλληλα, οι δικαστικές αρχές στα σάιτ τους έχουν αναρτήσει υποδείγματα των νέων  αγωγών  που θα κατατεθούν στο Μισθοδικείο κατά του Ελληνικού Δημοσίου.                 Οι νέες αυτές αγωγές αφορούν τις αναδρομικές διαφορές  των αποδοχών  τους για το διάστημα από 1.8.2012 έως 30.6.2014.       
 
Όμως ήδη εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών η πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δημοσίου, για τα αναδρομικά των δικαστικών λειτουργών, τα οποία κούρεψε με τροπολογία το υπουργείο Οικονομικών.
 
Εξάλλου, δύο δικαστικές  Ενώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, πρόκειται για  την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελιών Ελλάδος. Κατά τις συνελεύσεις αυτές  θα λάβουν αποφάσεις επί «καυτών» προβλημάτων που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης και το δικαστικό σώμα.
 
Ειδικότερα,  μεθαύριο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών  (Λεωφ. Αλεξάνδρας και Δέγλερη) θα πραγματοποιηθεί η τακτική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Βασικά θέματα της γενικής συνέλευσης, μεταξύ των άλλων, είναι:
 
·  -Η υποχρέωση της Κυβέρνησης προς εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων,
 
·  -Η διόγκωση σε εξαιρετικά ανησυχητικό βαθμό των προβλημάτων της Δικαιοσύνης (υποδομών, οργάνωσης και λειτουργίας),
 
·  -Οι συνθήκες και ρυθμοί απονομής της Δικαιοσύνης,
 
·  -Η Δικαιοσύνη ως λειτουργία του πολιτεύματος
 
Εξάλλου, την ερχόμενη Κυριακή, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) τα μέλη της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, πραγματοποιούν την ετήσια γενικής συνέλευση τους, την οποία θα την απασχολήσουν αντίστοιχα προβλήματα με αυτά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
 
Όμως σε αναβρασμό είναι και ο δικηγορικός κόσμος μετά το δημοψήφισμά τους με το οποίο εκδηλώθηκε  η αντίθεσή των δικηγόρων κατά των τροπολογιών του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ενώ τάχθηκαν υπέρ της αποχής διαρκείας.
 
 
Το πακέτο μέτρων που έστειλε η ελληνική πλευρά με e-mail στους δανειστές περιλαμβάνει, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%, που θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, «πάγωμα» των ονομαστικών συντάξεων το 2016 και το 2017, αλλά και λαχειοφόρο αγορά για μεγαλύτερες εισπράξεις ΦΠΑ μέσω αποδείξεων.
 
 Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει σε περίπτωση που δεν βγουν οι προβλέψεις του σωστές τότε από την 1η Ιουλίου του 2015, να εξετασθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως επιβολή φόρου πολυτελείας και φόρος σε τσιγάρα, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο της απογευματινής εφημερίδας.
 
Συγκεκριμένα, τα άμεσα μέτρα είναι:
 
1. ΦΠΑ: Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, από 6,5% στο 13%. Μια συντηρητική εκτίμηση των δυνητικών εσόδων ανέρχεται στο ελάχιστο των 350.000.000 ευρώ. Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει στην επιστολή ότι αυτή η αύξηση πληγώνει σοβαρά την ανταγωνιστικότητα τιμών των ελληνικών ξενοδοχείων σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της Μεσογείου και ότι ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντισταθμιστεί αυτό το αποτέλεσμα, κυρίως μέσω περαιτέρω διαρθρωτικών αλλαγών και άμεσων επενδύσεων, είναι προφανές ότι όλα τα άλλα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας απαιτούν χρόνο και χρήμα για να υλοποιηθούν και να φέρουν θετικά αποτελέσματα, ενώ αυξήσεις φόρων μέσω αύξησης του ΦΠΑ έχουν αρνητικές επιπτώσεις στιγμιαία.
 
2. Κοινωνική ασφάλιση:
 
α) Διατήρηση των ονομαστικών συντάξεων στο επίπεδο του 2015 για τα έτη 2016 και 2017. Το όφελος εκτιμάται σε 50 εκατ. (0,18% του τρέχοντος κόστους) για το 2016 και 140 εκατ. (0,5% του τρέχοντος κόστους) για το 2017. Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι τα μακροχρόνια αθροιστικά οφέλη από αυτή την πρωτοβουλία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και θα επιφέρουν τεράστια διαφορά στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού μας συστήματος.
 
β) Πιστοποίηση μέσω διασταυρώσεων των οικογενειακών παροχών, που καταβάλλονται στους συνταξιούχους. Μόνιμες εξοικονομήσεις προκύπτουν από αυτή την πρωτοβουλία. Κάθε μήνα, 664.862 συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαία οικογενειακά επιδόματα 38,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 462.500.000 ευρώ ετησίως. Με την εφαρμογή των διασταυρωτικών ελέγχων με το μητρώο ΑΜΚΑ και το φορολογικό μητρώο, προκύπτουν συνταξιούχοι που δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα επιδόματα. Εκτιμάται πως η ετήσια εξοικονόμηση του 5% – 8% θα επιτευχθεί, δηλαδή 23,1 έως 37 εκατ. ευρώ ανά έτος.
 
γ) Πλήρης εφαρμογή του άρθρου 13 του νόμου 3863/2010 για συγκεκριμένες περικοπές στις συντάξεις που μεταφέρονται στα μέλη μιας οικογένειας, 3 χρόνια μετά τον θάνατο του συνταξιούχου. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «Ήλιος», το συνολικό ποσό που καταβάλλεται στα μέλη της οικογένειας των εκλιπόντων συνταξιούχων, που λαμβάνουν επίσης τα δικά τους συνταξιοδοτικά μετά 3 χρόνια από τον θάνατο, είναι 1.027 εκατ. ευρώ ετησίως. Η διασταύρωση των στοιχείων και η πλήρης εφαρμογή των περικοπών αναμένεται να παραγάγουν εξοικονόμηση μεταξύ 8% και 12%, δηλαδή 82 έως 123 εκατ. ευρώ ετησίως.
 
3. Αύξηση των εσόδων ΦΠΑ μέσω λαχειοφόρου αγοράς και άλλα διοικητικά μέτρα: Το σύστημα αύξησης των εσόδων από τον ΦΠΑ μέσω συλλογής αποδείξεων με την προοπτική δώρων από λαχειοφόρο αγορά θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος «@podeixi». Υπάρχει μια λεπτομερής έκθεση, η οποία περιλαμβάνει εκτενή τεκμηρίωση για τη μεγάλη επιτυχία παρόμοιων προγραμμάτων σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβακία. Εάν τα πρόσθετα έσοδα στην περίπτωση της Πορτογαλίας ήταν 1,6 δισ. ευρώ ετησίως, σε αυτό το στάδιο, για την Ελλάδα φαίνεται λογικό –κατά πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις– να υποθέσουμε ότι θα είναι τουλάχιστον επιπλέον 500 εκατ. ευρώ. Διοικητικά μέτρα, όπως ηλεκτρονικά τιμολόγια και διασταύρωση των business-to-business, τιμολόγια και λιανικές πωλήσεις, θα αποφέρουν επίσης απτά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.
 
Πρόσθετες παρεμβάσεις
 
Στην ελληνική επιστολή γίνεται ειδική αναφορά σε πρόσθετες παρεμβάσεις που θα γίνουν εάν διαπιστωθεί πως την 1η Ιουλίου του 2015 υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού με βάση τις ελληνικές εκτιμήσεις, όπως αναλύει το σχετικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε σε όλα τα ειδησιογραφικά πόρταλ.  Αυτές περιλαμβάνουν:
 
– Απόσυρση της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 30% για το 2015 και το 2016.
 
– Επιβολή φόρου πολυτελείας.
 
– Αύξηση των φόρων σε καπνό και αλκοόλ, εάν συμφωνηθεί πως τούτο οδηγεί σε αύξηση και όχι σε μείωση εσόδων. Τα ανωτέρω μέτρα μπορεί να επιφέρουν έσοδα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.
 
Στην επιστολή αναφέρονται και συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του 2014 που συμβάλλουν για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 2,6 δισ. και το ΥΠΟΙΚ τα κοστολογεί σε 1,113 δισ., θεωρώντας πως επ’ αυτών υπάρχει συμφωνία με την τρόικα, ώστε να αφαιρεθούν από τη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό.
 
• Φόρος ακίνητης περιουσίας: Το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως οι προβλέψεις της τρόικας ότι θα υπάρχει κενό στη συλλογή των φόρων του 2015, όπως συνέβη και το 2014, δεν είναι σωστές, καθώς υπολογίζει ότι θα εισπράξει 80% του φόρου και το βασίζει στο γεγονός ότι η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ τους δύο πρώτους μήνες είναι ήδη 44,3%, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το κενό των 200 εκατ. που προβλέπει η τρόικα. Επίσης ο ΕΝΦΙΑ έχει διευρύνει τη φορολογική βάση με τη συμπερίληψη μη αστικών ακινήτων, ενώ αναμένεται το 2015 να ενισχυθεί η κερδοφορία επιχειρήσεων και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων να αυξηθούν οπότε να υπάρχουν και υψηλότεροι φόροι ιδιοκτησίας. Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι το έκτακτο αποθεματικό του τακτικού προϋπολογισμού δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1 δισ. ενώ η τρόικα εκτιμά ότι πρέπει να είναι 1,2 δισ. ευρώ.
 
• Εσοδα από άδειες τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ και άδειες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο τροποποιημένο ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης καθώς 114 εκατ. έχουν ληφθεί και το υπόλοιπο χάσμα μεταξύ των εκτιμήσεων για 84 εκατ. ευρώ το 2015 θα πρέπει να αφαιρεθεί.
 
• Πράσινο Ταμείο: Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, καταργώντας όλα τα νομικά εμπόδια και τις αβεβαιότητες στα χρηματικά πρόστιμα, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής στο σύστημα Πράσινο Ταμείο. Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 200 εκατ. στον προϋπολογισμό του 2015.
 
• Επιστροφές φόρου: ΤΟ ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι μια περαιτέρω διαφορά τουλάχιστον 200 εκατ. έχει αντιμετωπιστεί.
 
Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει και νέες πρωτοβουλίες για πηγές χρηματοδότησης που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 προκειμένου να μειωθεί το εκτιμώμενο κενό της τρόικας ακόμη περισσότερο.
 
• Έσοδα από «παγωμένες» καταθέσεις: Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι υπάρχει νέο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τις «παγωμένες» καταθέσεις ιδιωτών/επιχειρήσεων που έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα κατά του κράτους ή άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης (πλην των φόρων φοροδιαφυγής). Περιλαμβάνει μια πολύ συντηρητική εκτίμηση των εσόδων για το 2015, η οποία βασίζεται μόνο σε δύο περιπτώσεις που οδηγούν σε έσοδα 389 εκατ. ευρώ.
 
Παράλληλα, στην επιστολή τονίζεται πως μια σειρά από αναδιαρθρώσεις σε βασικούς τομείς θα μπορούσε να παράσχει πρόσθετα έσοδα το 2015. Ενδεικτικά αναφέρονται πέντε περιπτώσεις που μπορεί να αποφέρουν 150 εκατ. ευρώ.
 
α. Αύξηση στα έσοδα κλινικών δοκιμών με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την έλλειψη εναρμόνισης διοικητικών διαδικασιών (50 εκατ. ευρώ).
 
β. Αύξηση στα τέλη που σχετίζονται με τις αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών άδειας κυκλοφορίας, κατάργησης ή τροποποίησης για φάρμακα κ.λπ. (15 εκατ.).
 
γ. Επιβολή τελών – τιμολογίου για την υγειονομική περίθαλψη ξένων πολιτών (25 εκατομμύρια).
 
δ. Βραδινά ιδιωτικών κλινικών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ (20 εκατ. ευρώ).
 
ε. Πολιτιστική κληρονομιά: αύξηση εισιτηρίων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (93 εκατ.).
 
• Σειρά δράσεων που δεν έχουν ακόμη ποσοτικοποιηθεί, αλλά υπολογίζονται έσοδα όπως:
 
– Σύστημα ΦΠΑ στη λαχειοφόρο αγορά.
 
– Πιθανότητα κρυφής πηγής φορολογικών εσόδων από άτομα που δηλώνουν αγρότες ενώ δεν είναι, απολαμβάνοντας έτσι τον χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας για τους αγρότες.
 
– Ενδεχόμενο αύξησης φορολογίας τσιγάρων.
 
– Πρόσθετα φορολογικά έσοδα από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης των φορολογικών κινήτρων και την ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Σεπτέμβριος, διαρθρωτικό ορόσημο).
 
– Κέρδη από φορολογική διοίκηση.
 
– Εξοικονόμηση από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος 2010.
 
– Μεγαλύτερη είσπραξη φόρων από τις επιπτώσεις της βελτιωμένης ρευστότητας του ιδιωτικού τομέα.
 
Επίσης, στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων γίνεται αναφορά στον ΟΛΠ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στους σιδηροδρόμους για τους οποίους οι επενδυτές ζήτησαν παράταση του δεύτερου γύρου για την υποβολή βασικών έγγραφων αλλά και τη μετακίνηση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών έως τον Φεβρουάριο του 2015. Στον τομέα των αυτοκινητοδρόμων και της Εγνατίας, η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015.
 
Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Αυτή είναι μια συνολική πρόταση. Ακολουθώντας την ισχυρή προτροπή του επικεφαλής του Euroworking Group, αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνολική πρόταση αντί για μια σταδιακή διαπραγμάτευση. Αναγνωρίζουμε πως σε μερικούς τομείς δεν ικανοποιήσαμε πλήρως τις ανησυχίες σας. Ομως, αντί αυτού, έχουμε σε άλλα πεδία καταθέσει πολύ πιο φιλόδοξες προτάσεις. Τα ανωτέρω είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να προσφέρουμε σε μια γνήσια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με αξιόπιστο τρόπο.
 
Περιμένοντας να σας συναντήσω στην Αθήνα,
 
Γκίκας Α. Χαρδούβελης».
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πώς μπορεί να εξοντωθεί ένας λαός - Τι μας λέει ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας - ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΟΥΤΟΚΡΙΑΡΑ!!! ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ




 Δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά που ο Αριστοτέλης έγραψε τα «Πολιτικά» αποδείχθηκε όχι μόνο επίκαιρος και σοφός αλλά φάνηκε να ήξερε τον σχεδιασμό όσων ήθελαν να εξοντώσουν το λαό ο οποίος είναι ο ίδιος από τότε μέχρι σήμερα.
 
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε σκιαγραφήσει πλήρως το αποτέλεσμα όσων ήταν άβουλοι και αμέτοχοι στα κοινά με αποτέλεσμα να φέρνουν πάνω από τα κεφάλια τους επικίνδυνους και καταστροφικούς κυβερνήτες. Το ίδιο όμως φαίνεται να συμβαίνει μέχρι και σήμερα.
 
Διαβάστε στο παρακάτω απόσπασμα την σημασία των λόγων τους:
 
«Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
 
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά.»
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
 
Αλλά και ο Πλάτωνας είχε γράψει για τον λαό:
 
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»
Πλάτωνας 427-347 π.Χ 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ... ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΥΡΩΝΑ... ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 44...!!!

Πριν λίγη ώρα άγνωστοι “μπουρλότιασαν” το Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή του Βύρωνα με μολότοφ…Πιο συγκεκριμένα
Επέλαση πάνω από 30 άτομα με μολότοφ, καδρόνια και καπνογόνα, έκαναν πριν λίγη ώρα στο Αστυνομικό Τμήμα στο Βύρωνα.
Κινδύνευσαν αστυνομικοί. Άρχισε η “νύχτα του Αλέξη και του Νίκου Ρωμανού”
Να σημειώσουμε ότι και οι 30 διέφυγαν πεζοί.


Stoxos
http://www.katohika.gr/2014/12/opos-kai-to-44.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters