Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οι δανειστές μας ποντάρουν τώρα στον θάνατό μας

Ναι, όσο απάνθρωπο και αν ακούγεται, είναι ένα γεγονός. Οι «δάνειες δυνάμεις», οι «διασώστες» μας, οι "σωτήρες" μας, αυτοί που μας (ξανα)δανείζουν σήμερα για να μας πάρουν τα πάντα αύριο, αποφάσισαν πως δεν τους αρκεί να κερδοσκοπήσουν από την ηλιθιότητα των πολιτικών της χώρας και εις βάρος του Ελληνικού λαού. Σκέφτηκαν πως ακόμη και ........
ο θάνατος Ελλήνων πολιτών (λόγω των κυβερνητικών μέτρων που παίρνονται κατά διαταγή των "δανειστών" - τοκογλύφων) μπορεί να τους δώσει κέρδη!

Όπως άλλοτε, τότε που οι ναζί εγκληματίες δεν αρκούνταν στην αρπαγή των περιουσιών, στα τιμαλφή, στα ρούχα ή στα δόντια που απέμεναν από τα σώματα των νεκρών Εβραίων και προχώρησαν στην καύση τους και στην παραγωγή σαπουνιού από τις σωρούς, έτσι και σήμερα, οι δυτικοί "εταίροι" και "φίλοι" μας, οι δανειστές μας και οικονομικοί τρομοκράτες μας, αποφάσισαν πως μπορούν να ποντάρουν και στους νεκρούς Έλληνες. Και εάν αυτό είναι φρικώδες, πόσο περισσότερο απάνθρωπο είναι πως με αυτούς τους αδίστακτους εκτελεστές λαών, συνεργάζονται δικοί μας, κατ’ ευφημισμόν Έλληνες, οι οποίοι προωθούν κατά γράμμα όλα τα συμφέροντα και τις διαταγές εκείνων που τζογάρουν στην αύξηση των νεκρών Ελλήνων. Αύξηση θανάτων που περιμένουν τον χειμώνα που μας έρχεται. Αύξηση θανάτων που θα προκύψει από την οικονομική πολιτική των υποταγμένων "ελλήνων" κυβερνώντων, των δουλικών των funds, οι οποίοι φροντίζουν να πραγματώσουν κάθε όνειρο κερδοσκοπίας των ανθρωποφάγων οικονομικών τρομοκρατών. Οι οικονομικοί δολοφόνοι έχουν και τους εκτελεστές τους. Αυτούς οι οποίοι αναλαμβάνουν την «βρώμικη» δουλειά, αυτών που έναντι της συνέχισης παραμονής τους στην εξουσία δολοφονούν (κατόπιν διαταγών) τους πολίτες που σύμφωνα με το Σύνταγμα (υπάρχει ακόμη αυτό;) είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν.

Στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 υπήρξε η καταγγελία αυτού του στοιχήματος που αυτή τη στιγμή παίζεται εις βάρος της ύπαρξης και υπέρ του θανάτου των Ελλήνων πολιτών. Η Παγκοσμιοποίηση, η Νέα Τάξη, είναι ήδη εδώ. Τα μίσθαρνα όργανά της, οι άβουλοι υποτακτικοί της, έχουν πιάσει δουλειά. Θέλουν νεκρούς, για να κερδίσουν τα «αφεντικά» τους. Και θα τους δημιουργήσουν με κάθε τρόπο και με οποιοδήποτε μέσο χρειαστεί…

Kαμμένος: "Σε κόμμα που θα ψηφίσει την δανειακή σύμβαση εγώ δεν θα ξαναείμαι υποψήφιος! Κάποιοι έβγαλαν πολλά χρήματα από την αναγγελία δημοψηφίσματος, είναι οι ίδιοι που "έπαιζαν" με τα cds"

Kαζάκης: "Υπάρχουν ιδρύματα και κεφάλαια που ποντάρουν στην Αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα φέτος! Για πιο λόγο η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει ό,τι γουστάρει με τα χρήματα των Ασφ. Ταμείων;


kostasxan.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_7375.html

Ο πατριώτης Χρυσοχοΐδης...


Μήνυμα που μας ήρθε από ομογενειακή εφημερίδα "Το καλάμι" και το οποίο αφορούσε τον δημοκράτη - πατριώτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μας προκάλεσε σοκ, αφού σε αυτό καταγγέλλεται το πολιτικό (εθνικού περιεχομένου) σκεπτικό του δελφίνου του ΠΑΣΟΚ.

Το μήνυμα αυτό αναφέρει συγκεκριμένα:

Με αφορμή τις δηλώσεις γιά το ΠΑΣΟΚ του -μετά τον GAP- "εκλεκτού" των ΗΠΑ, Μιχ. Χρυσοχοίδη...

O κ. Χρυσοχοίδης, μόλις αφίχθηκε στην Ελλάδα και θέτει έμμεσα υποψηφιότητα γιά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Λείποντας τόσα χρόνια εκτός Ελλάδας, δεν γνώριζε τίποτα γιά διαφθορά, κομματικά θαλασσοδάνεια, μνημόνιο κλπ.

Εκτιμούμε ότι θα έχει συνωνυμία με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γεγονός που προβληματίζει και τον Αλέξη, που μπέρδεψε την "γραμμή" της πρεσβείας στην Αθήνα και δεν ξέρει αν πρέπει να γράψει ή όχι, γιά να τον προωθήσει.

Μιχάλης Χρυσοχοίδης: "Δεν με ενδιαφέρει πως θα ονομάζεται το κράτος των Σκοπίων"

Εφημερίδα "Το Βήμα" των Αθηνών (28-11-04), ο τότε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης γιά το ζήτημα της πΓΔΜ, με αφορμή την αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", απαντώντας σ' ερώτηση του κ. Αλέξη Παπαχελά δηλώνει απερίφραστα ότι ''δεν τον ενδιαφέρει πως ακριβώς θα ονομάζονται τα Σκόπια" και ότι "η Ελλάδα δεν απειλείται από όποια ονομασία και αν πάρει η γειτονική χώρα".

Είναι αλήθεια αυτά κύριε Χρυσοχοΐδη μας; Δεν σας ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα Σκόπια; Η κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας σαφέστατα και δεν είναι απειλή από το μόρφωμα των Σκοπίων, αλλά η ηθική βλάβη και η μειοδοτική στάση σε ένα τέτοιο γεγονός, δεν σας λένε τίποτε;

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/blog-post_42.html

Έτσι χτίζει το 4ο Ράιχ η Μέρκελ


  • Η φράου Μέρκελ παίζει χοντρό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που το κόβει και το ράβει στα μέτρα μίας μεγάλης Γερμανίας, ενός νέου Ράιχ, που θα επιβληθεί είτε με συναίνεση και υπό την απειλή της φτώχειας, είτε με συναίνεση μετά από οικονομική κατάρρευση και μεγάλη Φτώχεια
Το παιχνίδι παίζεται στο τι είδους ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ θα έχουμε. Θα έχουμε Δημοκρατία όπου οι Ευρωπαϊκοί Λαοί-Κράτη θα έχουν ισότιμη παρουσία ή θα έχουμε επίσημη Γερμανική Κηδεμονία…

Θα τα γράψω χοντρικά και χύμα…

1. Θα ψηφίζουν όλοι οι Ευρωπαίοι σούμα και θα βγαίνει το αποτέλεσμα… δηλαδή θα εξαφανιστούν όλοι όσοι έχουν πληθυσμό κάτω από 30 εκατομμύρια ή

2. θα γίνει σωστά η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΗΣΗ της ΕΕ, όπου Κύπρος, Μάλτα, Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία για παράγειγμα θα ψηφίζουν και τα ποσοστά που λαμβάνει σε κάθε κράτος-μέλος ο κάθε υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρώπης θα αθροίζεται;

Το παιχνίδι λοιπόν σήμερα εκεί παίζεται.
Η Ομοσπονδία είναι μονόδρομος.
Η Γερμανία όμως θέλει να επιβάλει τη λύση νούμερο 1.
Γι΄αυτό και όλοι οι εκβιασμοί εδώ και 1,5 χρόνο.

Πλέον όλα τα κράτη-μέλη ήδη ζητούν από τη Φράου να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση της ΕΕ, να βγει Ευρωομόλογο, να δραστηριοποιηθεί η ΕΚΤ…
Και η Φράου αρνείται…

Θα έρθει όμως η ώρα που θα πει:
Θέλετε Ευρωομόλογο;, θέλετε bailout; OK! Ομως για να σας τα δώσω… Δώστε μου το VETO σας, ο Πρωθυπουργός σας θα ασχολείται με τις γέφυρες, τους δρόμους και τα αυθαίρετα…

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ το οδυνηρέστερο όλων…
Θα ψηφίζετε όλοι οι Ευρωπαίοι για τον Ευρωπαίο Πρόεδρο ΟΧΙ σε επίπεδο κράτους-μέλους, αλλά σε επίπεδο ΕΕ. Δηλαδή π.χ. 90εκ. Γερμανοί με 10εκ. Πορτογάλους!

Και για όσους αναρωτιέστε τι ρόλο παίζει η Ελλάδα σε όλο αυτό το σκηνικό; Πιθανότατα της παράπλευρης απώλειας, αλλά μέχρι στιγμής αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγή και "εικόνα" για όλους όσους δεν θελήσουν να υπακούσουν στις εντολές της φράου Μέρκελ.

Εκεί πάει το θέμα… δυστυχώς!

Υ.Γ. Αναρωτηθείτε απλά γιατί ο Μπους είχε κερδίσει την Προεδρία απο τον Γκορ μόνο από τη Φλόριντα και θα καταλάβετε γιατί οι Αμερικάνοι ΣΕΒΟΝΤΑΙ τις διαφορές των Πολιτείων και τα δικαιώματα των πολιτών τους είτε αυτοί ζουν στην Καλιφόρνια των 40 εκ. είτε στη Αλαμπάμα των 5 εκ. κατοίκων. Στο σύστημα τους ακόμη και η ΑΛΑΜΠΑΜΑ και η Β. ΝΤΑΚΟΤΑ μπορεί να παίζει ρόλο στη ανάδειξη Προέδρου.

 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/12/4_06.html

Ο μακιαβελισμός ωχριά μπροστά στη σημερινή φρίκη

ΚΑΘΕ εποχή φέρνει μαζί της και την πολιτική της ηθική. Η εποχή της παγκοσμιοποίησης και της Νέας τάξης επιβάλλει και τη δική της πολιτική και ηθική. Παραδόξως το κτύπημα του ρολογιού της Ιστορίας της "νέας εποχής" μας μεταφέρει πίσω σε παλαιές εποχές ξεπερνώντας τες μάλιστα στην έκταση και τη "λεπτότητα" της απανθρωπιάς και κτηνωδίας τους.

ΥΠΗΡΞΕ καιρός, όπου οι νόμοι της πολιτικής μηχανής λεπτά επεξεργασμένοι από......
το Μακιαβέλι, θεωρούνταν σαν το αποκορύφωμα του κυνισμού.

Για το Μακιαβέλι η πάλη για την εξουσία ήταν ένα θεώρημα σκακιού. Τα ζητήματα της ηθικής δεν υπήρχαν γιʼ αυτόν, όπως δεν υπάρχουν για ένα παίκτη σκακιού ή για ένα λογιστή. Το έργο του συνίστατο στο να καθορίζει την πρακτικότερη πολιτική που ταίριαζε να ακολουθήσει κανείς σε μια δοσμένη κατάσταση, και να εξηγεί πώς έπρεπε να εφαρμόζεται, κατά ένα τρόπο ανελέητα κτηνώδη, με βάση εμπειρίες φτιαγμένες μέσα στις πολιτικές χοάνες του κόσμου.

Η ΕΠΟΧΗ του ακμάζοντος κοινοβουλευτισμού είχε φέρει μια νέα και πιο ανώτερη πολιτική ηθική. Και είναι αλήθεια παράδοξο για τους ρομαντικούς πώς ο εικοστός αιώνας (το προεξοφλημένο όνειρο ευτυχίας για το οποίο ο δέκατος ένατος αιώνας είχε παλέψει με τόση ελπίδα) μας έφερε πίσω στις πράξεις και στις μεθόδους του Μακιαβελισμού.

ΑΥΤΗ η οπισθοδρόμηση προς τον πιο σκληρό μακιαβελισμό φαίνεται ακατανόητη σε εκείνους που ζούσαν μέχρι χθες μέσα στην ουτοπία και πίστευαν ότι η ανθρώπινη ιστορία κινείται σύμφωνα με μια γραμμή κανονικά ανιούσα υλικής και πνευματικής προόδου.

Ακόμα και σήμερα κάποιοι πρώην αριστεροί και νυν οικότροφοι του συστήματος βλέπουν την παγκοσμιοποίηση σαν ιστορικό βήμα μπροστά. Τη γιγάντια οπισθοδρόμηση τη θεωρούν ιστορική πρόοδο. Αλλά ό,τι και να σκεφτεί κανείς για αυτή την αντίληψη, μπορούμε όλοι να διαπιστώσουμε σήμερα: Πως καμιά εποχή στο παρελθόν δεν στάθηκε τόσο σκληρή, τόσο αδυσώπητη και τόσο κυνική σαν τη δική μας: Την εποχή της Νέας Τάξης.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εξουσία, όπως και η ηθική έχουν πάρει σήμερα αποτρόπαιες μορφές: Ο μακιαβελισμός ωχριά μπροστά στη σημερινή φρίκη…

Οι παλιοί αστοί πολιτικοί μπροστά στην κατάπτωση της κοινοβουλευτικής τους «δημοκρατίας», ξεφώνιζαν τρελά: «Καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος!» (Μαρξ: «18η Μπρυμαίρ».

Οι σημερινοί πολιτικοί όχι μόνο δε βάζουν ένα τέλος στη φρίκη, αλλά έχουν μεταλλαχτεί σε ανδρείκελα της «φρίκης δίχως τέλος!». Δηλαδή είναι οι ίδιοι «φρίκη δίχως τέλος»: Η φρίκη του ανδρείκελου, η φρίκη του γενίτσαρου-δωσίλογου….

Αυτή τη φρίκη της Νέας Εποχής (Νέα Τάξη) ζούμε σήμερα: Την ακραία, αυθάδη και μοχθηρή μορφή κανιβαλισμού της πλανητικής χρηματιστηριακής χούντας και των πολιτικών της υπηρετών.

Αντίστοιχη είναι και η ηθική αυτής της εποχής: Ο μακιαβελισμός στο τετράγωνο, η κομπάζουσα πολιτική ανοησία και προπαντός ο ανενδοίαστος εκτραχηλισμός του κυνισμού, του εξαμβλωματικοί ψεύδους και της παρανοϊκής απάτης…

Στην Ελλάδα τα βιώνουμε όλα αυτά καθημερινά, σε ρυθμούς καταιγιστικούς και σε διαστάσεις σχιζοφρένειας.

Μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα:

α). Τα ανδρείκελα, παντός καιρού και χρώματος, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αποικία, έχουν επικυρώσει τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου μας, και όλα αυτά για τη …σωτηρία μας!!!

Η «φρίκη δίχως τέλος» βαπτίζεται «σωτηρία» και τα δωσίλογα ανδρείκελα ποζάρουν σαν «σωτήρες»!!!!

β). Τα ανδρείκελα-κόμματα συμμετείχαν ενεργά στο ευρω-χουντικό πραξικόπημα κατάλυσης και του διακοσμητικού κοινοβουλευτικού ντεκόρ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ, ξεπλένοντας όλα τα εγκλήματα του πασοκικού παρακράτους και βαπτίζουν και αυτό το ΕΓΚΛΗΜΑ …σωτηρία της χώρας…

γ). Η ΝΔ στήριξε όλες τις «εντολές» των μεγάλων αφεντικών, όλα τα «συμβόλαια θανάτου» της ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής και τραπεζικής χούντας εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο κυβερνητικό έκτρωμα αυτής της χούντας και το παίζει «ανεξάρτητη» από όλα αυτά, «αντιπολίτευση» κ.λπ…

Στην ΠΡΑΞΗ συμπολίτευση και στις ρητορικές κορώνες «αντιπολίτευση»: Τέτοια χοντροκομμένη και ξετσίπωτη κοροϊδία και τόσο βάρβαρη περιφρόνηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού…

Και τα «παπαγαλάκια» της συνεχίζουν να ουρλιάζουν, σαν ύαινες, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εναντίον των πράσινων σωσίλογων-ανδρεικέλων, για να καλύψουν με τα ουρλιαχτά τους τις ομοιότητες των γουρουνιών: Και τις γαλάζιες φάτσες των ανδρεικέλων…

δ). Για τα «ακροδεξιά» βυθοκορήματα περιττεύουν τα σχόλια. Ωστόσο η σημειολογική τους «χρησιμότητα» είναι σημαντική, διότι στραπατσάρουν τις κυβερνητικές μάσκες και αποκαλύπτουν τελεσίδικα το «είδος» του «φυράματος» τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ.

ε). Τέλος η φρίκη του ακραίου και φρενοβλαβούς μακιαβελισμού ολοκληρώνεται με την «επανάσταση των νεκρών», στο χρεοκοπημένο κόμμα των ανδρεικέλων-δωσίλογων: Στο ΠΑΣΟΚ…

Εδώ πλέον βρισκόμαστε στην παράκρουση της αποσύνθεσης: Στο «όλοι εναντίον όλων»…

Τα κατάπτυστα από το σύνολο της κοινωνίας πασοκικά ανδρείκελα («η φρίκη δίχως τέλος»), «εξεγείρονται» για τη διαδοχή και για τη «σωτηρία» του …ΠΑΣΟΚ: Για το κόμμα που έχει πλέον καταδικαστεί τελεσίδικα από τον ελληνικό λαό, αλλά και την Ιστορία…

Αυτό πράγματι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Πολιτικοί που ο λαός τους παίρνει με τις πέτρες, αντί να ψάξουν να βρούνε «γιάφκες» να κρυφτούν για να γλιτώσουν την κρεμάλα, αυτοί «συνωστίζονται» στη μάχη της διαδοχής…

Φυσικά υπάρχει ακόμα πληθώρα παραδειγμάτων που δείχνει το πολιτικό και ηθικό στίγμα της νεοταξικής εξαχρείωσης και απάτης: Οι ποικιλόχρωμοι «Μεσσίες» και «Προφήτες».

Θα μιλήσουμε μελλοντικά για όλα αυτά τα υποπροϊόντα της σήψης και παρακμής, γιατί πολλοί, μέσα στο πηκτό σκοτάδι του πολιτικού αδιεξόδου και της απελπισίας που ζούμε, αναζητούν «σωτήρες», τυφλωμένοι από τα «ωραία» λόγια, δίχως να εξετάζουν ούτε την ΠΡΑΚΤΙΚΗ, ούτε τη ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ούτε τα καιροσκοπικά ζικ-ζακ, ούτε το ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ των νέων «σωτήρων»…

Η ποιότητα και η συνέπεια των ιδεών, της δράσης και της ηθικής στάσης (το «περιεχόμενο» δηλαδή) αποτυπώνονται πάντα στο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (στη Μορφή)…

Αυτά προς το παρόν.


www.resaltomag.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_3589.html

«Ούτε πάνω από το πτώμα μου τομάρια»

«Ούτε πάνω από το πτώμα μου τομάρια»Αυτή που βλέπετε είναι η κουμπάρα μου η Κατίνα.
Έτσι την έλεγαν οι γονείς μου γιατί βάφτισε τον αδελφό μου. Στην φωτογραφία δεν φαίνεται καλά η κλίση του σώματος γιατί είναι τραβηγμένη απο ψηλά αλλά και τρία χρόνια πριν.
Ζει σε ένα ερείπιο μόνη...

απέναντι από το σπίτι μου στο χωριό…. ένα δωμάτιο και μια κουζινούλα δίπλα με τσιμέντο στο πάτωμα.
Δίπλα έχει ένα μικρό σταύλο που έχει βάλει τον γάιδαρο της.
«Είναι γέρος, Σταμάτη, αλλά μου πονεί να τον αφήσω…τόσα χρόνια δούλευε μαζί μου…θα τον ταΐζω μέχρι να πεθάνει.»
Η Κατίνα μου φέρνει κάθε Κυριακή αντίδωρο από την εκκλησιά.
Ανάβει ανελλιπώς και το καντήλι στην μικρή εκκλησιά της Παναγίας.
Δεν της λέω ότι είμαι άθεος.. δεν θέλω να την στεναχωρήσω.
Μαρέσει όταν περνάω βράδυ από την Παναγιά να βλέπω το φωτάκι αναμμένο.
Μαρέσει το αντίδωρο την Κυριακή το πρωί.
Μαρέσει να χαϊδεύω την μουσούδα του γαιδάρου.
Μαρέσει που με κοιτάει με εκείνα τα τεράστια εκφραστικά γερασμένα και κουρασμένα μάτια γεμάτα ευγνωμοσύνη για το χάδι.
Η Κατίνα παίρνει 300 ευρώ σύνταξη και της ζητάνε πάνω από 300 αλλιώς θα της κόψουν το ρεύμα στο καλύβι και την λάμπα στο σταύλο του γαιδάρου .
Ούτε πάνω από το πτώμα μου τομάρια!



ΠΗΓΗ: kepparou
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/12/blog-post_7062.html

Η τραπεζική δικτατορία με τη μάσκα της «πολιτικής ενοποίησης»


Γράφει ο Μενέλαος Γκίβαλος
«Όποιος κατέχει την εξουσία και τη δύναμη επιβολής των απόψεών του μπορεί να προσδίδει στις λέξεις το περιεχόμενο το οποίο επιδιώκει ο ίδιος».
(Λουίς Κάρολ: «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων»)
Με βάση αυτήν τη «λογική» θα ζήσουμε κατά πάσαν πιθανότητα στις 9 Δεκεμβρίου τον τελικό θάνατο της έννοιας της πολιτικής. Γιατί εάν αποφασιστούν στη Σύνοδο αυτή τα όσα ο γερμανικός «άξονας» εισηγείται, τότε θα πρέπει και εμείς να υιοθετήσουμε την άποψη ότι πολιτική ενοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημαίνει τη μετατροπή της σε ζώνες τριών ταχυτήτων και γι' αυτό θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε μια αυταρχική –δικτατορικής δομής– εξουσία που θα εκφράζει και θα υλοποιεί τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών-κερδοσκοπικών κέντρων. Μια εξουσία και μια στρατηγική που οδηγεί νομοτελειακά στη διάλυση της Ευρωζώνης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πυροδότηση μιας νέας παγκόσμιας κρίσης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ακόμα και τα θεμελιώδη θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως η Κομισιόν, υποβαθμίζονται και αγνοούνται χωρίς προσχήματα.

Η νεοναζιστικού χαρακτήρα οικονομική εξουσία μάς θέτει ευθέως το δίλημμα: Διαλέξτε εάν θα υπόκεισθε στη δικτατορία των αγορών ή θα ενταχθείτε στο δικό μας αυταρχικό καθεστώς έχοντας παραχωρήσει την πολιτική σας εξουσία, την εθνική σας κυριαρχία, την ατομική και συλλογική σας αξιοπρέπεια.

Σύμφωνα με την άποψη αυτή η Δημοκρατία, η λαϊκή βούληση, αποτελούν μια περιττή, και στην πραγματικότητα επιζήμια, πολυτέλεια, ικανή να κλονίσει το οικοδόμημα της οικονομικής δικτατορίας που επισήμως πλέον εγκαθιδρύεται...

Στην πράξη το δίλημμα είναι πλαστό. Η ουσία είναι η ίδια, απλώς αλλάζουν οι διαδικασίες. Αντί οι εθνικές οικονομίες, οι δημόσιοι προϋπολογισμοί, ο κοινωνικός-παραγωγικός πλούτος κάθε χώρας να αντιμετωπίζουν την ευθεία επίθεση των αγορών μέσω των υψηλών επιτοκίων και των διογκούμενων συνεχώς χρεών, τώρα καλούνται να επιλέξουν μια πλέον συντεταγμένη και «προγραμματισμένη» διαδικασία της οικονομικής και κοινωνικής τους εξόντωσης.

Το έργο αυτό το αναλαμβάνει τώρα επισήμως ο γερμανικός «άξονας» που θα αποφασίζει –δηλαδή στην πράξη θα καταρτίζει– τους προϋπολογισμούς των «απείθαρχων» κρατών-μελών, θα προσδιορίζει ενδελεχώς τις κοινωνικές δαπάνες, θα νομοθετεί στην πράξη για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για τους μισθούς και τις συντάξεις, θα αποφαίνεται για την αξία «της δημόσιας περιουσίας».

Όλες αυτές οι ιστορικής σημασίας αποφάσεις δεν αφορούν βεβαίως μόνον τους στόχους και τις επιλογές της κ. Μέρκελ και πιθανώς την αναβίωση ενός νέου γερμανικού imperium πάνω στην Ευρώπη.

Στην ουσία η δικτατορία του τραπεζικού-χρηματοπιστωτικού συστήματος επιβάλλει την κυριαρχία της πάνω στις χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ, χρησιμοποιώντας ως πολιτικό προσωπείο, ως προκάλυμμα, ως νομιμοποιητικό μηχανισμό, τους νέους πολιτικοοικονομικούς θεσμούς που θα προκύψουν από τις νέες συμφωνίες. Αυτοί οι νέοι θεσμοί επιβολής θα αποκτήσουν συνταγματικό-δικαιικό χαρακτήρα, θα επιβληθούν στα κράτη-μέλη και με τον τρόπο αυτό η τραπεζική-χρηματοπιστωτική δικτατορία θα αποκτήσει νόμιμη «εκπροσώπηση» στις κυβερνήσεις και στα εθνικά Κοινοβούλια.

Ήδη έχουμε μια –ανεπίσημου τύπου– πρόγευση των επιγενομένων με τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στην Ελλάδα και στην Ιταλία... Οι κ. Παπαδήμος και Μόντι αποτελούν ένα είδος δειγμάτων... Όπως γίνεται στα φάρμακα...

Ήδη ο αρχιερέας του μονεταρισμού, ο ηγεμόνας των αντιλήψεων του νεοφιλελευθερισμού, το ΔΝΤ, έχει καταλάβει επίσημο θώκο στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και σε λίγο θα αναγορευθεί σε κυρίαρχο μηχανισμό ελέγχου των λειτουργιών της.

Υπάρχουν κατατεθειμένες προτάσεις, στον κλειστό κύκλο της «οικονομικής δικτατορίας», σύμφωνα με τις οποίες τόσο η ΕΚΤ όσο και ο μηχανισμός στήριξης θα μπορούν να διοχετεύουν πόρους στο ΔΝΤ, το οποίο στη συνέχεια θα δανείζει τα «απείθαρχα» κράτη και θα τα δεσμεύει εσαεί με τα περίφημα Μνημόνια...

Οι λαοί της Ευρώπης έχουν σήμερα να διαλέξουν, σύμφωνα με τη συστημική-καθεστωτική λογική του νεοφιλελευθερισμού, ανάμεσα στον «αργό θάνατο» μέσω της ύφεσης και της διάλυσης του οικονομικού και παραγωγικού τους ιστού και στον «απότομο θάνατο» που θα προκληθεί από τη χρεοκοπία της ίδιας της Ευρωζώνης...

Απέναντι λοιπόν στη στρατηγική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο «ολοκαύτωμα των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων» (Α. Μητρόπουλος) απέναντι στην κατάλυση και στον ευτελισμό της Δημοκρατίας, πρέπει να προβάλουμε συλλογική αντίσταση, καθολική αντίδραση.

Θα πρέπει να σπάσουμε το «κέλυφος» του τρόμου και να προωθήσουμε ένα εναλλακτικό κοινωνικό-οικονομικό παράδειγμα που θα στηριχθεί στην παραγωγική ανάπτυξη, στη συλλογική δράση, στη δίκαιη διανομή των βαρών, στην πάταξη της κερδοσκοπίας, της εκμετάλλευσης, της κλεπτοκρατίας.

Ο χρηματοπιστωτικός-κερδοσκοπικός «μπαμπούλας» δεν είναι ανίκητος και δεν μπορεί να σηματοδοτήσει το «Τέλος της Ιστορίας».
 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_26.html

Ελύτης, Μερκούρη, Αρβελέρ, Τσάτσος : Μακεδονία “Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας”


Λίγη Ιστορία για να μην νομίζουν κάποιοι πολιτικοί, ότι λόγο της οικονομικής κρίσης θα μας βρουν “μπόσικους”- netakias 


Ανοιχτή Επιστολή στην Ε.Ο.Κ.
Μάρτιος 28, 1992

Οι υπογραφόμενοι θεωρούμε υποχρέωση μας τόσο απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας την Ελλάδα, όσο και απέναντι στη μεγαλύτερη πατρίδα μας την Ευρώπη, να απευθυνθούμε σε εσάς και να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα.

Σας είναι ασφαλώς γνωστή η προσπάθεια που άρχισε παλιότερα και συστηματοποιήθηκε μετά το 1944 με την ίδρυση, στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ενός ομοσπονδιακού κρατιδίου υπό το όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με αποκλειστικό στόχο, τότε και τώρα, την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων εντός των οποίων περικλείεται η ελληνική Μακεδονία, ως περιοχή της Βόρειας Ελλάδας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, κατοικούμενη από αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Μέχρι σήμερα η αυθαίρετη χρήση της ιστορικής ονομασίας “Μακεδονία” από το ομόσπονδο κρατίδιο των Σκοπίων, αποτελούσε τυπικά τουλάχιστον, εσωτερική υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας. Από τη στιγμή όμως που θα συμβεί να αναγνωριστούν το Σκόπια ως χωριστά κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του διεθνούς δικαίου και αποκτήσουν έτσι διεθνή υπόσταση ως “Μακεδονία” η επιβουλή κατά της Ελλάδος καθίσταται κατάφωρη και αναπόφευκτη.

Διότι αυτό το νέο κράτος με το όνομα “Μακεδονία”, καθώς δεν καλύπτει το σύνολο, αλλά μέρος μόνο του γεωγραφικού χώρου τον οποίο υποδηλώνει το όνομα του, θα τείνει, τόσο αντικειμενικά, όσο και υποκειμενικά να λειτουργεί ως “εθνικό κέντρο”, πράγμα που συνεπάγεται “δυνάμει” εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος των γειτονικών κρατών, καλλιεργώντας έτσι τον αλυτρωτισμό στους κατοίκους του, παρά το ότι αυτοί διαφέρουν εθνολογικά (είναι Σλάβοι, Αλβανοί και Τούρκοι) από τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας.

Η ειρήνη στα Βαλκάνια προϋποθέτει το σεβασμό των συνόρων.

Η χρήση ονομασίας “Μακεδονία” από ένα αναβαθμισμένο πλέον σε ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων συνιστά απροκάλυπτη αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, μια αμφισβήτηση που δεν εκτοπίζεται και δεν εξουδετερώνεται ούτε με διεθνή σύμφωνα ούτε με συνταγματικές διατάξεις.

Με το σφετερισμό και την ιδιοποίηση της ονομασίας “Μακεδονία” τα Σκόπια – αν το κράτος τους τύχει της αναγνώρισής σας – δημιουργούν ένα πλάσμα (fiction), το οποίο θα δηλώνει καθημερινά στη διεθνή κοινότητα και καλλιεργεί στους κατοίκους του, ως “εθνικό όραμα”, την προοπτική μιας “ενιαίας Μακεδονίας”, τμήμα της οποίας θεωρείται και η λεγόμενη “Μακεδονία του Αιγαίου” – όπως σκοπίμως και μονίμως αποκαλούν την ελληνική Μακεδονία – με στόχο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που κατοικείται 100% από Έλληνες.

Τέτοια ήταν, άλλωστε, καθώς το μαρτυρούν πάμπολα στοιχεία, η προοπτική που αρχικά., όταν το 1944 ο Τίτο ίδρυσε το ομόσπονδο κρατίδιο της “Μακεδονίας” και κατασκεύασε αντίστοιχη “εθνότητα”.
Εν όψει όλων των ανωτέρω η εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας τυχόν αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με την ονομασία “Μακεδονία” θα αποτελούσε επίσημη αμφισβήτηση των συνόρων της Ελλάδας και συνακόλουθα βαρύτατο πλήγμα κατά ενός μέλους της Κοινότητας. Ο ελληνικός λαός – αυτό έδειξαν και οι 1.000.000 διαδηλωτές που ξεχείλισαν τους δρόμους της μακεδονικής πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης, στις 14 Φεβρουαρίου, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει απαθής μπροστά σ’αυτήν την απειλή κατά της εθνικής του υπόστασης και της εδαφικής του υπόστασης και της εδαφικής του ακεραιότητας. Ελπίζουμε ότι θα θελήσετε να λάβετε υπόψη σας όσα θεωρήσαμε σκόπιμο, όχι από απλή ευαισθησία, αλλά ως ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωση μας, να θέσουμε υπόψη σας.

Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας,
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ (ποιητής Βραβείο Νόμπελ 1979). Βιογραφία εδώ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ (ακαδημαϊκός, πρόεδρος ιδρύματος “Αλέξανδρος Ωνάσης”)
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ (καθηγήτρια στη Σορβόνη, πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης). Βιογραφία εδώ
ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ (καθηγητής, πρώην κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων, Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αμιένης)
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ηθοποιός, βουλευτής Επικρατείας, πρώην Υπουργός Πολιτισμού). Βιογραφία εδώ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ (καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο, Πανεπιστημίου του Χααγκεν Γερμανίας). Βιογραφία εδώ

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_3420.html

Σε παράκρουση η Ευρώπη, σε νευρικό κλονισμό το ελληνικό πολιτικό σύστημα

Η απόδειξη ότι η τριανδρία Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου δεν έκανε τίποτε για να υπερασπιστεί τη χώρα – με τους δύο πρώτους μάλιστα να την συκοφαντούν συστηματικά – βρίσκεται στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ στο Αμβούργο.

Εκεί βρίσκεται και η απόδειξη πως την χώρα δεν υπερασπίστηκε και ο κ. Λ. Παπαδήμος, ο οποίος απλώς ανέλαβε να εφαρμόσει αποφάσεις, ενώ από τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μόνο που προκύπτει είναι τελεσίγραφα – είτε για τις έγγραφες δεσμεύσεις, είτε για την εφαρμογή αποφάσεων που ελήφθησαν ερήμην της Ελλάδας και από τις οποίες τώρα εξαρτάται η έβδομη (και πρώτη του νέου δανείου) δόση.

Επίσης: Η απόδειξη ότι τα στελέχη της πρώην (και νυν) κυβέρνησης δεν έκαναν τίποτε ούτε για την ευημερία της χώρας, αλλά ούτε και για να πιέσουν τους κατά διαστήματα διαπραγματευόμενους Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο, να χρησιμοποιήσουν τα υπέρ της Ελλάδας επιχειρήματα, βρίσκεται στη συμπεριφορά τους της τελευταίας περιόδου.

Την ώρα που τα πάντα για την Ευρώπη – και οπωσδήποτε για τη χώρα – βρίσκονται στον αέρα, την ώρα που θορυβημένες οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και τον υπουργό των Οικονομικών Γκάιτνερ, την ώρα που Μέρκελ και Σαρκοζί συνασπίζονται εναντίον όλων (και εντός των χωρών τους), την ώρα που η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία και η φτώχεια χτυπάνε κόκκινο και δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το PSI, παρακολουθούμε ψευδεπίγραφες μάχες οπισθοφυλακής και εξουσίας.

Έτσι, άλλωστε, εξηγούνται όλα. Ο νους όλων ήταν στην εξουσία, στη διατήρησή της ή στην αλλαγή φρουράς. Δεν έμενε καιρός να σκεφθούν, να κάνουν τη δουλειά τους, να διαπραγματευτούν, να προβλέψουν, να αναζητήσουν τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Ο Σμιτ, όπως και ο Κολ, όπως και ο Ντελόρ, βλέπουν αυτό που δεν βλέπει κανένας από τους σύγχρονους ηγέτες: Ότι η Ευρώπη υπάρχει επειδή είναι ενωμένη.

Και ότι η ίδια η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πουθενά απομονωμένη. Μίλησε μάλιστα για «ζημιογόνο νταηλίκι γερμανικού εθνικισμού»!

Όσοι Έλληνες πολιτικοί (λέμε τώρα) πάνε κι’ έρχονται επί δύο χρόνια και συνομιλούν με την Μέρκελ, δεν διανοήθηκαν να πουν το αυτονόητο που εξέφρασε ο Σμιτ:

Ότι η Γερμανία έχει πλεονάσματα επειδή οι άλλες χώρες έχουν ελλείμματα. Ότι δηλαδή η Γερμανία έχτισε τα πλεονάσματά της επί χρόνια πάνω στα ελλείμματα των άλλων.

Όσοι Έλληνες πολιτικοί (ξαναλέμε τώρα) πάνε κι’ έρχονται επί δύο χρόνια και συνομιλούν με τον Σαρκοζί, δεν του θύμισαν το ιστορικό του καθήκον, τις ιστορικές υποχρεώσεις της χώρας του, που επίσης βρήκε στην Ελλάδα έδαφος να αναπτύξει τις εμπορικές της δραστηριότητες.

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Σερζ Ζιλί, ιστορικός διευθυντής της Λιμπερασιόν που υποχρεώθηκε σε παραίτηση από τους Ρότσιλντ, κατηγόρησε ευθέως τον Σαρκοζί για ενδοτισμό έναντι του Βερολίνου.

Με τα θέματα αυτά ουδείς κυβερνητικός ασχολήθηκε εδώ στην Ελλάδα. Όσοι αναφέρονταν σ’ αυτά θεωρούνταν γραφικοί και αιθεροβάμονες.

Τώρα, εκ των υστέρων, διαπιστώνουν κάποιοι – με πρώτον τον κ. Χρυσοχοΐδη – ότι έγιναν τραγικά λάθη, ότι βυθίστηκε η χώρα στη φτώχεια, ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πρέπει, δεν είναι «ηθικό», να είναι υποψήφιος, διότι, όπως είπε ο αρμόδιος για ανάπτυξη, επενδύσεις και κοινοτικά κονδύλια υπουργός, μόνο σε αποικία θα μπορούσε να είναι θέσει ξανά υποψηφιότητα ο άνθρωπος που δεν σταμάτησε να του εμπιστεύεται (λέμε τώρα) καίρια υπουργεία.

Οι αντιδράσεις που καταγράφονται αυτές τις μέρες στη Γερμανία και στη Γαλλία, δείχνουν ότι υπήρχαν περιθώρια – και πρόσφορο έδαφος – για να ασκηθούν πιέσεις προκειμένου να δοθούν από την αρχή οριστικές λύσεις.

Χάθηκε έτσι πολύτιμος χρόνος, δεν υπήρξε καμία πρόοδος όσον αφορά στην ανάπτυξη, στις επενδύσεις, στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ελήφθησαν αντιαναπτυξιακά και εξοντωτικά μέτρα και τελικά αυξήθηκε και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Αντιστάσεως μη ούσης, μέσα σ’ ένα κλίμα πλήρους απουσίας προτάσεων, πρωτοβουλιών και διαπραγματεύσεων, Μέρκελ και Σαρκοζί συναντώνται και πάλι σήμερα, προκειμένου να προετοιμάσουν τα της αλλαγής των Συνθηκών που θα επιχειρήσουν να επιβάλουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης Δεκεμβρίου.

Επ’ αυτού έχουν διαφωνήσει πλήρως οι αντιπολιτεύσεις στις χώρες τους, που έχουν δηλώσει ότι δεν θα αποδεχθούν αλλαγή των συνθηκών, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Βρετανία, η οποία δηλώνει ότι δεν θα μπλοκάρει τις αλλαγές, αρκεί αυτές να εφαρμοστούν μόνο στις χώρες της ευρωζώνης.

Όλα αυτά την ώρα που ο Επίτροπος Ρεν ξεκαθάριζε μιλώντας στο Ρόιτερ’ς πως «αυτή την εβδομάδα διακυβεύονται το σταθερό μέλλον του ευρώ και κατά συνέπεια η οικονομική ανάκαμψη και η απασχόληση. Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός πειστικού πακέτου μέτρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Φυσικά, όλα αυτά για τον ελληνικό μικρόκοσμο είναι ψιλά γράμματα. Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όταν δεν καταγγέλλουν τη Νέα Δημοκρατία για «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», «αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», «αντισυμπολίτευση» και άλλα ευρηματικά και γλωσσοπλαστικά, ασχολούνται με την επόμενη ημέρα στο κόμμα.

Η χώρα βρίσκεται στο παραπέντε και οι διαφωνίες, οι διαγκωνισμοί και οι συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και των κομμάτων συνεχίζονται ανερυθρίαστα.

Ήδη ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στον κ. Χρυσοχοΐδη, μιλώντας για προπέτεια, αλαζονεία και αχαριστία.

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πληροφορούμεθα, μέσω… κύκλων που δεν μπόρεσε να αποφύγει ούτε ο κ. Παπαδήμος, πως θα τραβήξει τα λουριά στα μέλη της θηριώδους κυβέρνησής του.

Τον παρότρυνε σ’ αυτό και ο Μίμης Ανδρουλάκης, που τον κάλεσε από το βήμα της Βουλής να… αποκτήσει γκατς!

Η ανάγκη για την έκτη δόση οδήγησε σε μια τερατογένεση, που με τη σειρά της μπορεί να αποτελέσει την ταφόπλακα για τη χώρα…
Λόγιος Ερμής

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/blog-post_9023.html

Το master plan της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ Πραγμάτων

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων εκείνοι που πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας και εκείνοι που  τις αρνούνται πεισματικά. Όσο όμως δύσπιστος και να είναι κανείς οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα.

Το βασικό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως υπάρχει ένα κεντρικό σχέδιο, ένα master plan των νεοταξιτών με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας και την παγκόσμια κυβέρνηση. Ποιο όμως είναι το master plan της ΝΤΠ; Καταρχάς ας κάνουμε μια υπόθεση .Αν κάποιος ήθελε να διαλύσει την παγκόσμια οικονομία στο σύνολο της τι θα έκανε; Ίσως να χτύπαγε τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας.

Όταν ξεκίνησε η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη πολλοί πιστεύανε ότι υπάρχει ένας  πόλεμος Ευρώ - Δολαρίου αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μέχρι σήμερα κάποιοι πιστεύουν ότι οι περίφημοι οίκοι αξιολόγησης και οι Αγορές (και ποιοί άραγε κρύβονται πίσω) ενεργούν σαν πολιορκητικοί κριοί των ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ αλλά απ ότι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι ''οίκοι'' λοιπόν δρουν ανεξέλεγκτα και απειλούν με υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας χώρες υπεράνω πάσης υποψίας.

ΟΙ ίδιες οι ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ από τον οίκο STANDARD & POORS και δεν ξέρουμε πού μπορεί να οδηγήσει αυτό καθώς το χρέος των ΗΠΑ είναι τεράστιο. Στο στόχαστρο αυτήν την στιγμή βρίσκεται και ο λεγόμενος σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης. Τα επιτόκια της Αυστρίας και της Γαλλίας είναι ήδη πολύ ψηλά και έχουν ανοδική τάση, μιλάμε για τις χώρες  του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης και όχι για την περιφέρεια .Πρόσφατα οι Γάλλοι που ζητούν εναγωνίως την επέμβαση της ΕΚΤ, ΑΦΗΣΑΝ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ πλέον και είναι αλήθεια. Λανθάνουν και πλανώνται οι Γερμανοί αν νομίζουν ότι οι περίφημες αγορές και οι οίκοι θα διστάσουν να υποβαθμίσουν και αυτούς. Οι αγορές δεν δίστασαν να υποβαθμίσουν τις ίδιες τις ΗΠΑ.   

Ο άλλος μεγάλος πυλώνας της παγκόσμιας οικονομίας η Ιαπωνία είναι και αυτή στα πρόθυρα της κατάρρευσης. ΟΙ ζημίες και τα χρέη από την πυρηνική καταστροφή που έπληξε την Ιαπωνία μετά το τσουνάμι που ακολούθησε τον σεισμό του περασμένου ΜΑΡΤΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ την Ιαπωνία.  

Εδώ δεν θα αναφερθούμε καθόλου στις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία σαν έργο του συστήματος ΗAΑRP. Βλέπουμε λοιπόν ότι   κάποιοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία των ''αγορών'' και των ''οίκων'' χτυπούν συντονισμένα έναν έναν τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας ΕΕ ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Από την ημέρα ορόσημο της ενδεκάτης Σεπτεμβρίου πέρασαν δέκα χρόνια. Στο διάστημα αυτό οι νεοταξ.ίτες μπόρεσαν και επέβαλαν το βασίλειο του τρόμου εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των Εθνών. Χρησιμοποίησαν γι αυτό τον σκοπό την τρομοκρατία, τον πόλεμο και την μετανάστευση, την οικονομική κρίση και την φτώχεια ώστε να διαλύσουν τα Έθνη.

Καθάρισαν το τοπίο από κάθε πιθανό εχθρό  κάθε έναν που θα μπορούσε να τους αντισταθεί τον έβγαλαν από την μέση και τον ξεφτίλισαν. Ατελείωτη σειρά επεμβάσεων, Σομαλία ΙΡΑΚ Γιουγκοσλαβία (Μιλόσεβιτς) Αφγανιστάν  Λιβύη αλλά και η λεγόμενη Αραβική άνοιξη. Μια σειρά επεμβάσεων (φανερών ή μυστικών) των Νεοταξιτών με σκοπό να καθαρίσουν το ''τοπίο'' και να προετοιμάσουν το έδαφος για την παγκόσμια επικράτηση.

Εκτός λοιπόν από Ρωσία και Κίνα που είναι  τεράστιες χώρες και οικονομικοί γίγαντες ποια χώρα στέκεται εμπόδιο στα σχέδια των Νεοταξιτών; Το ΙΡΑΝ. Το ΙΡΑΝ του φανατικού αντισιωνιστή  Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είναι το κράτος πρόβλημα για τους νεοταξίτες. Ο Αχμαντινετζάντ δεν αστειεύεται. Φαίνεται ότι οι Ιρανοί έχουν προχωρήσει στην κατασκευή ατομικής βόμβας και εκτοξεύουν απειλές εναντίον του Ισραήλ. Πριν από λίγες μέρες   μια έκρηξη με δεκαεφτά νεκρούς συνέβη σε στρατιωτική βάση του Ιράν. Η κυβέρνηση του ΙΡΑΝ  κατηγορεί ευθέως την Μοσάντ ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη. Από την άλλη οι ΗΠΑ μετά την ΄''επιτυχία '' τους στην ΛΙΒΥΗ σχεδιάζουν ήδη νέες επεμβάσεις στην Αφρική αλλά και αλλού όπου κρίνουν  ότι κρίνεται η παγκόσμια κυριαρχία. Ρωσία και Κίνα  παρακολουθούν με ανησυχία τον αμερικανικό επεκτατισμό. Πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η κατάσταση;        
          
Τα γεγονότα τα ίδια μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μέσα στο έτος 2012 θα έχουμε μια σειρά από χρεοκοπίες που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας και τελικά σε έναν πόλεμο με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή. Αυτός ο πόλεμος δεν θα ναι παίξε γέλασε όπως οι άλλες επεμβάσεις των Αμερικανών, αλλά θα ναι μια ολοκληρωτική σύγκρουση ΑΝΑΤΟΛΗΣ -ΔΥΣΗΣ. Μιλάμε λοιπόν για τον Γ΄ παγκόσμιο Πόλεμο που θα χει επίκεντρο τη Μέση Ανατολή. Σε πολλούς αυτή η εκτίμηση θα φανεί υπερβολική ή συνωμοσιολογική.

Όμως η Ιστορία μας οδηγεί σ αυτή την εκτίμηση. Και οι δύο προηγούμενοι παγκόσμιοι πόλεμοι ήταν απόρροια της οικονομικής κρίσης και της παγκόσμιας αναταραχής. Η ιστορία έχει δείξει ότι παρόμοιες καταστάσεις τελικά ξεκαθαρίζουν μόνο με πόλεμο. Έτσι  και τώρα οι Νεοταξίτες στην προσπάθεια τους για παγκόσμια κυριαρχία θα οδηγήσουν τα πράγματα σε σύγκρουση με την Ρωσία και την Κίνα. Είναι αναπόφευκτο.           

Αυτό είναι λοιπόν το master plan της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Παγκόσμια οικονομική κατάρρευση και Πόλεμος στην Μέση Ανατολή και ύστερα η παγκόσμια κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να αναλάβει τις τύχες του κόσμου. Αφού λοιπόν θα έχουν προκαλέσει χάος με την νομισματική κατάρρευση και τις μαζικές χρεοκοπίες χωρών με την φτώχεια, την πείνα,  την ανασφάλεια και τον φόβο να κυριαρχούν στις ζωές των ανθρώπων θα εμφανίσουν την παγκόσμια κυβέρνηση ως ''Μεσσία '' για την ανθρωπότητα. Θα πουν πιθανότατα ότι η προηγούμενη κατάσταση με τα ξεχωριστά Έθνη -Κράτη  οδήγησε την ανθρωπότητα σε παγκόσμια κρίση και για αυτό είναι απαραίτητο να αναλάβει τις τύχες της ανθρωπότητας μια κυβέρνηση σοφών  που θα ξαναφέρει την νομισματική ισορροπία την ειρήνη και την ασφάλεια.

Οι άνθρωποι ,οι πολίτες των Εθνικών Κρατών κουρασμένοι, εξουθενωμένοι από την συνεχιζόμενη κρίση και τον πόλεμο θα είναι πλέον έτοιμοι να συνθηκολογήσουν με την ΝΕΑ ΤΑΞΗ και να δεχτούν οτιδήποτε απαιτηθεί απ αυτούς, προκειμένου το σύστημα να ξαναρχίσει να δουλεύει. Το επόμενο βήμα των νεοταξιτών μετά την ενθρόνιση της νέας παγκόσμιας κυβέρνησης θα είναι η αντικατάσταση των νομισμάτων με ένα παγκόσμιο νόμισμα και τελικά η απόσυρση του χρήματος από την αγορά και η πραγματοποίηση συναλλαγών μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο και με απαραίτητη προϋπόθεση το υποδόριο μικροτσίπ.       
   
Αυτό είναι λοιπόν το master plan της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. Οι νεοταξίτες στηρίζονται σε δύο βασικές αρχές παρμένες μέσα από την παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η πρώτη έχει ειπωθεί  από τον Μarshal MC Luhan ''... ένα μεγάλο μυστικό κρύβεται από την δυσπιστία του πλήθους'' και η δεύτερη είναι η πολύ απλή αλήθεια  ότι οι άνθρωποι  σκυμμένοι πάνω στα προβλήματα και τις ασχολίες της καθημερινότητάς τους δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν με αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και πολλές φορές δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο ούτε και να σκεφθούν τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι οι ίδιοι οι νεοταξίτες μπορούν να εξουσιάζουν τους κουρασμένους εγκέφαλους των ανθρώπων ελέγχοντας τα ΜΜΕ.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Έτσι όπως πάνε τα πράγματα είναι κοντά η μέρα που θα εξαφανιστούν τα χρήματα και δεν θα μπορούμε να αγοράσουμε ή να πωλήσουμε παρά μόνο με το τσιπάκι των νεοταξιτών. Ο μόνος τρόπος επιβίωσης είναι να κάνουμε από τώρα προμήθειες βασικών ειδών διατροφής και να δείξουμε  αλληλεγγύη μεταξύ μας. Σε όλες τις χώρες που χρεοκόπησαν οι άνθρωποι επανέφεραν  την ανταλλακτική οικονομία  και εφηύραν ακόμα και άλλες συναλλαγματικές μονάδες για να τα βγάλουν πέρα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Μόνο έτσι  δημιουργώντας μια άλλη οικονομία που θα λειτουργεί παράλληλα με την επίσημη των νεοταξιτών θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Γιώργος Σταφυλάς

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/master-plan.html

H Παγκοσμιοποιήση οι Rothchild και το σχέδιο της ΝΤΠ μέσα απο τα αθόρυβα όπλα


ο Δημοσιογράφος- συγγραφέας Διονύσης Μακρής αναδυκνείει την πραγματικότητα της παγκοσμιοποίησης. Τονίζει οτι συγκεκριμένες κάστες ανθρώπων κρύβονται πίσω απο την κρίση με σκοπό να αναλάβουν τα ηνία της οικουμένης, μέσα από τις μυστικές λέσχες, τις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα. "

Υπάρχουν κάποια αθόρυβα όπλα τα οποία για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο".  Στην συνέχεια δείνει παραδείγματα του πως διαβρώνονται τα ΜΜΕ με ιστορικά παραδείγματα και πως επιτυγχάνεται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Στο τέλος προτείνει τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιδράσει.

Δείτε το βίντεο



 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/12/h-rothchild.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters