Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αυτοκτονίες ή δολοφονίες;

aytoktonies
Γράφει ο Σίμος Ματεντζόγλου, Διεθνολόγος-Πολιτικός Επιστήμονας

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν και διαβιβάστηκαν στην Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012, δραματικές διαστάσεις έχει προσλάβει το φαινόμενο των αυτοκτονιών – τελεσθείσες ή και απόπειρες – στην Ελλάδα της κρίσης. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τελεσθείσες  αυτοκτονίες ή απόπειρες ανήλθαν στο διάστημα της κρίσης σε 3.124 πανελλαδικά.
Περιστατικά αυτοκτονιών παρατηρούνται σε μακροχρόνια άνεργους και ανασφάλιστους, σε υπερχρεωμένους, σε επιχειρηματίες που οδηγήθηκαν ξαφνικά στην καταστροφή και σε συνανθρώπους μας που αναγκάζονται να ζουν σε πέρα από τα όρια άθλιες συνθήκες διαβίωσης λόγω ραγδαίας μείωσης του εισοδήματός τους. Πέρα από τα κάθε άλλο χρήσιμα στατιστικά στοιχεία, το κύριο είναι ο προσδιορισμός της οντολογικής υφής του φαινομένου  των αυτοκτονιών αυτών, η αναζήτηση των γενεσιουργών αιτιών του και η ερμηνεία του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τοποθέτησή του στην Βουλή κατά την παρουσίαση των ανωτέρω στατιστικών καταγραφών, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Δένδιας έσπευσε να επισημάνει ότι «δεν υπάρχει μόνο ένας καθολικός αποδεκτός παράγοντας που προκαλεί τέτοιας ακραίας μορφής αυτοκαταστροφικές τάσεις, αλλά είναι ένα φαινόμενο πολυπαραγοντικό που σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες (κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό κλπ), αλλά και με παράγοντες ατομικούς-εσωτερικούς».
Εξέφρασε με άλλα λόγια την κυρίαρχη αστική άποψη περί αυτοκτονιών που δίνει έμφαση στην ατομική ψυχιατρική προσέγγιση η οποία ερμηνεύει την αυτοχειρία ως μία καθαρά ατομική πράξη που συνδέεται με ψυχοπαθολογικά αίτια, δηλαδή αφορά κυρίως άτομα ψυχικά πάσχοντα, συνήθως από κατάθλιψη και στα οποία τα κοινωνικά αδιέξοδα που οδηγεί η οικονομική κρίση δρουν απλά ως «επιβαρυντικοί παράγοντες» ή «επιταχυντές».
Όπως δηλαδή υποστηρίζεται, η οικονομική κρίση απλώς βγάζει στην επιφάνεια υπαρξιακά, προσωπικά και ψυχοπαθολογικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό δεν θα μπορούσε να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι όλοι άνεργοι ή οι έμποροι θα καταφύγουν στην λύση του να δώσουν τέλος στην ζωή τους.
Η άποψη αυτή μεταφέρει την εύθυνη για την αύξηση του φαινομένου των αυτοκτονιών στα ίδια τα άτομα που φτάνουν στο απονενοημένο διάβημα και όχι στους κοινωνικούς παράγοντες που το προκαλούν και παρουσιάζει το φαινόμενο ως αναμενόμενο και άρα, φυσιολογικό.
Εμβαθύνοντας περισσότερο, η προσέγγιση αυτή αρνείται την άμεση σχέση οικονομικής κρίσης και αυτοκτονιών. Αντίθετη όμως με αυτήν την θέση είναι η εξέλιξη των αυτοκτονιών στην χώρα μας. Πριν ξεκινήσει η οικονομική κρίση, η Ελλάδα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως (2,8 στους 100.000 κατοίκους). Την περίοδο όμως που διανύουμε, την συγκεκριμένη δηλαδή περίοδο της οικονομικής κρίσης, των βάρβαρων μέτρων και πολιτικών των Μνημονίων και της συνεπακόλουθης χρεοκοπίας των περισσότερων νοικοκυριών, υπήρξε από το 2009 έως το 2011 αύξηση της τάξης του 37 % στα περιστατικά αυτοκτονιών.
Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα η ψυχίατρος κ.Μπεκιάρη από την ΜΚΟ Κλίμακα «αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ούτε καταθλιπτικοί ούτε ψυχωτικοί. Οι περισσότεροι από αυτούς που μας καλούν δεν έχουν κάποια διαταραχή. Ο καθένας μπορεί να φτάσει σε ένα σημείο που να σκεφτεί την αυτοκτονία. Για μία ευάλωτη προσωπικότητα, η πραγματική ή επαπειλούμενη απώλεια της δουλειάς ή του εισοδήματος μπορεί να είναι αρκετά τραυματική».
Σε μία έρευνά τους με τίτλο “The public health effect of economic crises and alternative policy responses in Europe: an empirical analysis” για το περιοδικό “The Lancet” (2009), οι David Stucker, Sanjay Basu, Marc Suhrcke, Adam Coutt, Martin McKee παρατήρησαν ότι αύξηση 1% στην ανεργία συνδέεται με αύξηση 0,79% στις αυτοκτονίες των ατόμων κάτω των 65 ετών, ενώ μια αύξηση πάνω από 3% έχει πρόσθετη μεγαλύτερη επίδραση στις αυτοκτονίες.
Η συσχέτιση λοιπόν οικονομικής κρίσης και αυτοκτονιών εν μέσω της επίπτωσης των κοινωνικών-περιβαλλοντικών συνθηκών της εκπτώχευσης, της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας στον ανθρώπινο ψυχισμό είναι μία πέρα για πέρα αποδεδειγμένη στατιστική αλήθεια.
Υπό αυτό το πρίσμα, οι περιπτώσεις αυτοκτονιών στην Ελλάδα της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου της οικονομικής κρίσης με τις πολλαπλές κοινωνικές συνέπειές της συνάδουν με το πρότυπο της «ανομικής αυτοκτονίας» που εντόπισε ο Γάλλος κοινωνιολόγος Durkheim στην μελέτη του με τίτλο «Αυτοκτονία» (1897). Ο Durkheim ανέφερε την «ανομική αυτοκτονία» σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το άτομο βρίσκεται απρόσμενα σε μία κατάσταση όπου η καθιερωμένη σχέση του με την κοινωνία και τους θεσμούς της «καταρρέει», κάτι που συνήθως σχετίζεται με διαταραχές στην κοινωνική ισορροπία.
Η ανεργία, η πτώχευση, η μετανάστευση αποτελούν καταστάσεις που θέτουν εξαιρετικά απότομες αλλαγές στη σχέση του ατόμου με τις κοινωνικές δομές, δημιουργώντας αποδιοργάνωση, αυτο-υποβίβαση, έντονο στρες και πιθανή απώλεια ελέγχου.
Εντέλει, το κύμα αυξημένων περιστατικών αυτοκτονιών στην χώρα μας τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί ένα φαινόμενο κοινωνικά προσδιορισμένο με έντονο πολιτικό χαρακτήρα και με αυτήν την έννοια, τείνει να εξελιχθεί σε ένα κοινωνικοπολιτικό ζήτημα. Εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής σύγκρουσης που παράγει το καπιταλιστικό σύστημα με τις ταξικές του αντιθέσεις και η πολιτική του εξουσία.
Ο καπιταλισμός ως συλλογικός εργοδότης την περίοδο αυτή με τα Μνημόνια, τα αλλεπάλληλα πακέτα ακραία επώδυνων μέτρων, την πολιτική της τρόικας και των ελληνικών κυβερνήσεων οξύνει στο έπακρο την επιθετικότητά του σε βάρος των  εργαζόμενων και πλατιών λαϊκών μαζών και κορυφώνει την αντιλαϊκή και αντεργατική βαρβαρότητά του.
Με βάση τα παραπάνω, είναι πέρα για πέρα μία μεγάλη αλήθεια ότι οι αυτοκτονίες που σημειώνονται την τελευταία τριετία στην χώρα μας αποτελούν έμμεσες δολοφονίες, με ηθικό αυτουργό, που πρέπει να αναζητηθεί όχι μόνο στο κοινωνικό, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο.
Ο ηθικός αυτουργός είναι αυτός που οδηγεί έναν άνθρωπο στην διάπραξη ενός εγκλήματος ή μίας αποτρόπαιας πράξης, στην προκειμένη περίπτωση αυτήν της αυτοχειρίας. Η δράση κατά μία έννοια ενδέχεται να είναι και η αντίδραση (αυτοκτονία) σε μία άλλη δράση (ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές).
Email : simosmat@gmail.com


http://www.hxo.gr/index.php

Το Project Mannequin, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι ανθρωποθυσίες και ο έλεγχος του νου μέσω συχνοτήτων από τις μυστικές υπηρεσίες (Video)

Ας δούμε κατ'αρχάς ποιος είναι ο Τζέημς Κάσμπολτ

Θα δώσω την πρώτη παράγραφο από το απόσπασμα που παρατίθεται 
εδώ, απο βιβλίο του Agent Buried Alive, The Autobiography of Commander James Casbolt (2008) 

Λέγομαι James Michael Casbolt. Παρακάτω καταγράφεται η ζωή μου και η μαρτυρία μου. Γεννήθηκα στο Λονδίνο το 1976. Επιλέχθηκα πριν γεννηθώ, για ένα πρόγραμμα (μιας υπηρεσίας αντικατασκοπείας) ελέγχου του νου και γενετικής ενίσχυσης, το οποίο είναι γνωστό ως Project Mannequin. Αυτό το πρόγραμμα διενεργείται σε άκρα μυστικότητα και κατηγοριοποιείται στα άκρως απόρρητα αυτής της χώρας, και αυτό είναι το πρώτο βιβλίο που γράφεται γι'αυτό.
 
Μπήκα στο πρόγραμμα με τη γέννησή μου, λόγω των σπάνιων γενετικών ιδιοτήτων που διαθέτω, τις οποίες αναζητούν οι χειριστές του προγράμματος, και λόγω της εμπλοκής της οικογένειάς μου στην κοινότητα της αντικατασκοπείας και των ιλουμινάτι. Η οικογένειά μου είναι απόγονοι της γαλλικής βασιλικής οικογένειας (κατά τη γαλλική επανάσταση) από την πλευρά του πατέρα μου. Ο παππούς μου ήταν στην ναυτική αντικατασκοπεία κατά τον Β'ΠΠ. Το όνομά του ήταν James Casbolt. 'Ηταν επίσης υψηλόβαθμο μέλος της μεγάλης μασονικής στοάς Sindlesham στο Berkshire. Το Berkshire είναι μεγάλο κέντρο δραστηριοτήτων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" στην Αγγλία. 'Ηταν σιωνιστής εβραίος και είχε στενή διασυνδεση με τον Rupert Murdoch και διηύθυνε εναν δικό του οικο εκτυπώσεων, μετά τον πόλεμο. Ο θείος μου ήταν πράκτορας της MI 5 στον τομέα logistics - ονομάζεται Brain Casbolt - και ο πατέρας μου ήταν πράκτορας της MI 6 και λεγόταν Peter Casbolt. Ο πατέρας μου ήταν γνωστός και με άλλα ψευδώνυμα στην κοινότητα της αντικατασκοπείας. Ο πατριός μου, ο Neil Pettet, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος σε μια εταιρία αλουμινίου ονόματι Hi-Mets (που σήμερα λέγεται Service Metals). Αυτή η εταιρία είχε τη βάση της στο Newbury, και ουσιαστικά βρισκόταν ακριβώς από πάνω από τις εγκαταστάσεις AL/499. Ο Neil είχε συμβόλαιο για την στρατιωτική άμυνα, υπογεγραμμένο από το υπουργείο Αμύνης και δούλευε μυστικά στην R.A.F. Το Welford συνδέεται υπόγεια με το AL/499. Επίσης, δούλεψε στα εργαστήρια γενετικής Harwell στην περιοχή και στη στρατιωτική μονάδα Boscombe Down στο Wiltshire. Και τα δύο αυτά σημεία έχουν άμεση και βαθύτατη συνδεση με το Project Mannequin, όπως θα δούμε αργότερα σ'αυτό το βιβλίο...


Στην σελίδα 
εδω θα βρείτε λινκς συνεντεύξεων που έδωσε και συζητήσεων που έκανε.
Σημειώσεις από τον James Casbolt


"Η παραπάνω συνέντευξη δίνει λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμα της ΝΤΠ να έχει τον έλεγχο της Αγγλίας πριν το 2012. Αυτο το πρόγραμμα λέγεται Project Mannequin, στο οποίο ενεπλάκην άμεσα και διευθύνεται από τη NSA από διάφορες υπόγειες βάσεις που υπάρχουν γύρω από το Λονδίνο και το Μπέρκσαϊρ, όπως η βάση AL/499 που βρίσκεται 200 πόδια κάτω απο την πόλη Peasemore στο Berkshire, η βάση CLC-1 κάτω από το Westminster στο λονδίνο που συνδέεται με τη μεγάλη βάση κάτω από τη Βουλή, τις εγκαταστάσεις MONSOON-1 κάτω από το Lakenheath της RAF, 90 μίλια βόρεια του Λονδίνου και τις υπόγειες εγκαταστάσεις κάτω από τη βάση βιολογικού πολέμου Porton Down στο Wiltshire, καθώς και σε άλλες βάσεις στην Αγγλία. Οι λεπτομέρειες για το Project Mannequin και τα συσχετιζόμενα υπο-προγράμματα, αναφέρονται στη συνέντευξη, αλλά μόλις μου δόθηκε νέα πληροφόρηση σχετικά με αυτή την ατζέντα, από πολύ αξιόπιστη πηγή, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα. Η πληροφόρηση είναι πολύ ανησυχητική και δε θα απολογηθώ ούτε θα μασήσω τα λόγια μου, καθώς πρέπει να το γνωρίζετε αυτό, για το μέλλον σας."

Απαχθέντα παιδιά και υπόγειες βάσεις

"Η τεράστια διακίνηση παιδιών και τα δίκτυα σατανιστικών τελετουργικών δολοφονιών στην Αγγλία, συνδέονται άμεσα με το Project Mannequin και με πολύ σατανικές φατρίες μέσα στην κοινότητα αντικατασκοπείας, που επικεντρώνονται στο NSA, την CIA και την βρετανική αντικατασκκοπεία. Τώρα έχουμε πάνω από 25.000 παιδιά που εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος στην Αγγλία κάθε χρόνο, τα οποία οι δικοί τους δεν ξαναβλέπουν ποτέ. Αυτός ο αριθμός αποκρύπτεται (σε απόρρητα αρχεία) και τα ΜΜΕ που ελέγχονται από την κοινότητα της αντικατασκοπείας, αποσιωπούν αυτά τα γεγονότα, και δεν δίνουν το βήμα στους γονείς αυτών των παιδιών, εστιάζοντας υπέρ το δέον σε μια η δυο περιπτώσεις αγνοούμενων παιδιών κάθε χρόνο, για να αποτρέψουν την εστίαση του κόσμου στην σφαιρική εικόνα αυτής της ιστορίας. Πέρισι βρέθηκα στο κολέγιο Truro και είδα στους τοίχους αφίσσες κολλημένες, αγνοούμενων παιδιών. Αυτά τα άτομα, δεν είχαν καν αναφερθεί σε ειδησεογραφικές εκπομπές στην Αγγλία. 

Η πηγή μου, μου αποκάλυψε ότι τα παιδιά που απαγάγονται τώρα και μεταφέρονται σε υπόγειες βάσεις όπως την AL/499, δολοφονούνται με φρικτούς τρόπους και καταγράφουν τα εγκεφαλικά τους κυματα σε υπολογιστές, κατά τη στιγμή του θανάτου, με ψηφιακά λινκς σε κρανιακά εμφυτευματα που τοποθετούνται στους εγκεφάλους των παιδιών. Καθώς τα εγκεφαλικά κύματα και τα ραδιοκύματα είναι βασικά το ίδιο πράγμα, αυτή η φρικτή ενέργεια που καταγραφεται από υπερ-υπολογιστές, εκπέμπονται μέσω τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, κινητών τηλεφώνων και κεραιών σε όλη τη χώρα, επηρεάζοντας ολόκληρο τον πληθυσμό μέσω αυξημένων επιπεδων εγκλημάτων, σεξουαλική κακοποίηση, κακοποίηση παιδιών, κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ και μια γενικότερη πτώση των ηθικών αξιών των ανθρώπων, καθώς κάθε άνθρωπος έχει ένα είδος τηλεπαθητικού "δέκτη" ο οποίος είναι ο αδένας επίφυση (ή κωνάριο) μέσα στον εγκέφαλο. Προσωπικά είδα παιδιά να δολοφονούνται στο διάστημα που βρισκόμουν σ'εκείνη τη βάση και τελευταία, κόβουν τα λαρύγγια των παιδιών και οι εκπομπές από τα καταγεγραμμένα εγκεφαλικά κύματα κατά την ώρα του θανάτου, είναι αυτές που εμποδίζουν τους ανθρώπους σ'αυτή τη χώρα να μιλούν και να μοιράζονται πράγματα μεταξύ τους... Κόβουν τα χέρια των παιδιών σε κάποιες απο αυτές τις υπόγειες βάσεις, και οι συχνότητες που εκπέμπονται, εμποδίζουν τους ανθρώπους να κάνουν τις δουλειές της καθημερινότητάς τους αποτελεσματικά, και να διατηρουν πειθαρχια στη ζωή τους. 

Ίσως να σας απωθούν όλα αυτά και να αρνείστε ότι συμβαίνουν, αλλά είναι πραγματικά και είναι καιρός να ξυπνήσετε.

Ο Βarry King που είναι στενός μου φίλος και ήταν αξιωματικός ασφαλείας στο Wackenhut το 1979, και συγκεκριμένα στη βάση AL/499 NASH Berkshire, μου είπε ότι το σχέδιο της NSA ήταν να μπουν μικροτσίπς σε όλον τον κόσμο στην Αγγλία, με κρανιακά εμφιτεύματα κατά τις στρατιωτικές απαγωγές (MILABS), πριν το 2009. Οι σατανικές φατρίες στην NSA δουλεύουν υπερωρίες με το στρατό σ'αυτή τη χώρα, με στρατιωτικές απαγωγές κάθε βράδυ, χρησιμοποιώντας τα μαυρα, τριγωνικά αεροσκάφη ‘Firefly’, που έχουν δοκιμαστεί στην Area 51 στις ΗΠΑ και τα αναφέρω λεπτομερώς στη συνέντευξη. 

Μόλις έμαθα σήμερα, 
(μιλάμε για το 2007 που δόθηκε η συνέντευξη) ότι κατεβαίνουν οι διακόπτες των αναλογικών σημάτων στις τηλεοράσεις το 2009 και αυτές θα λειτουργούν μόνον με ψηφιακή σύνδεση. ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ! Η NSA θέλει να "συντονιστούν" όλοι στους ψηφιακούς τους παλμούς και να συνδέονται με τους υπερ-υπολογιστές τους, σαν τον υπολογιστή "τέρας", που βρίσκεται στο Pine Gap στην Αυστραλία, μέσω των κρανιακών τους εμφυτευμάτων, μέχρι το 2009...."

(ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ????) 


"... Πέρσι, περίπου 1 στα 25 άτομα, δέχθηκαν εμφυτεύματα με διάφορους τρόπους που ανέφερα στη συνέντευξη. Τώρα έχουμε φτάσει στο 1 στα 17 άτομα και ο αριθμός αυτός, αυξάνεται. 

Οι συχνότητες των δολοφονιών, καταγράφονται πίσω από δημοφιλείς μουσικές, ταινίες και τηλεοράσεις σε τόνο ELF (Extremely low frequency= Υπερβολικά Χαμηλή Συχνότητα-ΥΧΣ) που στη φυσική ακούγεται σαν βουητό. Όταν αποκωδικοποιηθεί, βγαίνει στην κυριολεξία ήχος ουρλιαχτού! Τα καταγεγραμμένα εγκεφαλικά κύματα, μπορούν να αποθηκευτούν σε μια μικρή συσκευή σαν κουτάκι, σε υπερσυμπυκνωμένη μορφή, και να φοριέται σε ζώνες, ή να την κρατούν δολοφόνοι των μυστικών υπηρεσιών. Το κουτάκι μπορεί να στραφεί προς κάποιο άτομο (να το στοχεύσει) και να "εκτοξευτεί" ραδιοκυμα που φυσικά είναι αόρατο στα μάτια του κόσμου. Αυτή η ενέργεια είναι εντελώς ξένη για το νευρικό συστημα των περισσότερων ανθρώπων, και ο στόχος (το άτομο που στοχεύεται) θα πεσει σε σοκ, καθώς το νευρικό σύστημα "κατεβάζει διακόπτες" και συνήθως πεθαίνει. 

Αυτές οι ομάδες, χρησιμοποιούν αυτές τις τακτικές απόγνωσης, για να μπλοκάρουν τις ισχυρές συχνότητες αγάπης και διαφωτισμου που αυξάνονται μέρα τη μέρα, καθώς ο πλανήτης μας πλησιάζει το γαλαξιακό κέντρο, καθώς πλησιάζουμε στο 2012. 

Ζούμε σε επικίνδυνους και συναρπαστικους καιρούς και πρέπει να ενωθούμε σε ομάδες, με συμπόνοια και επικοινωνία μέσα γεγονότα όπως το συνέδριο Probe International στο Blakpool για να διασπαστούν αυτές οι συχνότητες. 
Στο αγρογλυφικό που εμφανίστηκε στην Αγγλία πριν μερικά χρόνια, είχε κωδικοποιηθεί το ακόλουθο μήνυμα σε ψηφιακό δυαδικό κώδικα-

"Προσοχή στους φέροντες ΨΕΥΤΙΚΑ δώρα, και προσοχή στις ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΘΕΤΟΥΝ. Πολύς ΠΟΝΟΣ, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος. Υπάρχει ΤΟ ΚΑΛΟ εκεί έξω. Αντιτιθέμεθα στην ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ. Αγωγός ΚΛΕΙΝΕΙ (ήχος κουδουνιού ή καμπάνας)"

Οι σκοτεινές φατρίες στις μυστικές οργανώσεις, προσπαθούν να κλείσουν τον αγωγό αυτής της ενέργειας αγάπης που είναι υψηλότερης συχνότητας, μέσω των ψηφιακών τους σημάτων. Θα τους το επιτρέψετε, με το να πιστεύετε τα ψέματα που μας ταϊζουν τα ΜΜΕ, ή θα ξυπνήσετε μέσα από πολλά εναλλακτικά ποιοτικά ΜΜΕ, όπως το διαδικτυο και τις οργανώσεις όπως η Probe International?

Με την αλήθεια μου

James Casbolt, St Ives, Κορνουάλη, 9 Οκτωβρίου 2007"



Πηγή

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/11/project-mannequin-video_30.html

Διαβάστε το! "Όταν η Γερμανία λάτρευε την Ελλάδα"

Αν κάποιος μείνει στην ερμηνεία την οποία δίνει στο «ελληνικό» ο γερμανικός λαϊκός (αλλά και όχι τόσο λαϊκός) Τύπος, οι συνέπειες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο στενάχωρες. Το «ελληνικό» είναι συνώνυμο του χείριστου, και το χείριστο μεταφράζεται σε διαφθορά, οκνηρία και φυγοπονία. Το μεγάλο παράδοξο, εντούτοις, είναι πως καμία κουλτούρα, στο άμεσο παρελθόν, δεν στράφηκε περισσότερο προς την Ελλάδα από ό,τι η γερμανική.

Η λατρεία της κλασικής Ελλάδας υπήρξε πολύ έντονη τον 18ο και 19ο αιώνα και στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία· σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα όμως δεν υπήρξε τόσο καθοριστική όσο σε αυτή που σήμερα αποκαλούμε Γερμανία. Το «ελληνικό», που τόσο πολύ διασύρεται σήμερα, έμοιαζε απαραίτητο στη γερμανική κουλτούρα για τη συνοχή ενός έθνους που παρέμενε κατακερματισμένο σε πολυάριθμα εδάφη μέχρι πριν από ενάμιση αιώνα. Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως οι σημερινοί Γερμανοί συνειδητοποιούν πόσο προσβάλλουν τις ίδιες τους τις πνευματικές ρίζες όταν χρησιμοποιούν υποτιμητικά τον όρο «ελληνικός»· είναι σαφές πως λιγοστή πνευματική λεπτότητα μπορεί να περιμένει κανείς από τους ευρωπαίους πολιτικούς των ημερών μας, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών: η ευρωπαϊκή κουλτούρα μοιάζει απόλυτα απούσα από την πολιτική που ασκείται στην Ευρώπη.

Και όμως, όσο αλλόκοτο και αν ακούγεται στους σημερινούς καταναλωτές της ενημέρωσης, η Γερμανία έχει αγαπήσει με πάθος την Ελλάδα. Τόσο που, σε αυτό που σε κάθε πανεπιστήμιο διδάσκεται ως το κορυφαίο έργο της γερμανικής λογοτεχνίας, τον «Φάουστ» του Γκαίτε, ο γάμος του πρωταγωνιστή με την Ελένη της Τροίας συμβολίζει, μεταξύ άλλων, την ένωση της αρχαίας Ελλάδας με ένα έθνος εν τω γίγνεσθαι ονόματι Γερμανία. Με την αξεπέραστη συνθετική του ικανότητα, ο Γκαίτε κορυφώνει σε αυτόν τον συμβολικό γάμο μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις διανοητικής οικειοποίησης που έχουν γίνει στην ιστορία του πολιτισμού: δύο κόσμοι, ο ελληνικός και ο γερμανικός, συνδέονται με ένα είδος κοινού πεπρωμένου που εκφράζεται μέσω της τέχνης και της φιλοσοφίας.

Επί δύο αιώνες, οι Γερμανοί συγγραφείς και φιλόσοφοι ζούσαν με την πεποίθηση πως ήταν οι φυσικοί κληρονόμοι των Ελλήνων στη σύγχρονη εποχή· πεποίθηση, γόνιμη και καταστροφική ταυτόχρονα, που οδήγησε σε υπερβολές - για να το πούμε με ευγενικό τρόπο - όπως η άποψη του Χάιντεγκερ πως μόνο στα γερμανικά και τα ελληνικά μπορεί κάποιος πραγματικά να σκέπτεται.

Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα - ως ιδεώδες, ως μεταφυσική οντότητα, ως σύμβολο - διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στην ενδυνάμωση της γερμανικής κουλτούρας, χωρίς δυνατή σύγκριση με όσα συνέβησαν σε καμία άλλη χώρα, παρότι ο κλασικισμός υπήρξε θεμελιώδης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ισως πρέπει να αναζητήσουμε την εξήγηση στην αδυναμία των γερμανικών ως γλώσσας του πολιτισμού μέχρι το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, και στην ιστορική καθυστέρηση της γερμανικής ενοποίησης. Και για τους δύο αυτούς λόγους η πνευματική οικειοποίηση μιας εξιδανικευμένης Ελλάδας υπήρξε καθοριστική. Στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία αυτή η διαδικασία δεν κατέστη απαραίτητη. Στην Ιταλία, η γλώσσα της οποίας είχε μακρύτατη παράδοση πολιτισμού, το Risorgimento [το κίνημα της ιταλικής παλιγγενεσίας] στηρίχθηκε, με εδαφική φυσικότητα, στην αρχαία Ρώμη.

Μόνο η Γερμανία θεώρησε τον εαυτό της με τρόπο τόσο παθιασμένο και αποκλειστικό ως την πνευματική θυγατέρα της Ελλάδας (σχέση λίγο αιμομικτική στην περίπτωση του έρωτα ανάμεσα στον Φάουστ και την Ελένη της Τροίας). Ως συνέπεια, η γερμανική κουλτούρα συνάντησε τη μήτρα της, τον λόγο ύπαρξής της, το πεπρωμένο της, σε αυτό που υποτίθεται πως ήταν η ονειρική της Ελλάδα, εκείνη των ναών και των αγαλμάτων του Βίνκελμαν, εκείνη των θεών του Σίλερ (ίσως η κ. Μέρκελ να έπρεπε να διαβάσει το εξαιρετικό λυρικό του ποίημα «Οι θεοί της Ελλάδας»), εκείνη των ηρώων του Χέλντερλιν. Κατά μια έννοια, η Ελλάδα υπήρξε, μέσω των συγγραφέων και των καλλιτεχνών, το όνειρο της Γερμανίας.

Σήμερα, εφιάλτης. Βεβαίως και ζούμε σε έναν άλλο κόσμο, ο Γκαίτε και ο Χέλντερλιν δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το δηλητήριο των μέσων επικοινωνίας που αυτοαποκαλούνται λαϊκά και τη συστηματική άγνοια των πολιτικών. Ούτε, προφανώς, είναι οι Ελληνες - ή υπήρξαν ποτέ - εκείνοι οι υπέροχοι κάτοικοι των στίχων του «Οι θεοί της Ελλάδας». Παραμένει όμως παράξενο - και, σε έναν βαθμό, φρικιαστικό - που η ίδια λέξη, το «ελληνικό», χρησιμεύει στο μεν πανεπιστήμιο ως αναφορά στις μεγαλύτερες των αρετών, στον δε δρόμο, ως σύνοψη των πλέον επικίνδυνων αμαρτιών.

To άρθρο του Ισπανού φιλοσόφου και συγγραφέα Ραφαέλ Αργκουγιόλ δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς» - Το μεταφρασμένο άρθρο δημοσιεύεται από «Τα Νέα».
Πηγή: www.defencenet.gr

http://www.politikanet.gr/2012/11/blog-post_1580.html

Θρίλερ στην Ανταρκτική: Ρωσία, ΗΠΑ υπονοούν εξωγήινη καταγωγή του ανθρώπου

Την ώρα που η Ελλάδα παλεύει να επιβιώσει μέσα στην καταστροφή που την έχουν ρίξει εχθροί και «φίλοι», μια κοσμοϊστορικής σημασίας ανακάλυψη ήρθε από την Ανταρκτική: Η πρώτη σαφής ύπαρξη αποδείξεων ότι κάποτε, πριν εκατομμύρια χρόνια, επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας εξωγήινα όντα με ανεπτυγμένη νοημοσύνη είναι γεγονός! Η αποστολή των Ρώσων επιστημόνων την οποία έφερε στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην...
δημοσιότητα του defencenet.gr το περασμένο Σάββατο, εντόπισε τελικά σαφή ίχνη ύπαρξης εξωγήινης ζωής σε ένα ανέγγιχτο εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια οικοσύστημα: Την υπόγεια λίμνης Βοστόκ, σε βάθος 3,8 χιλομέτρων από την παγωμένη επιφάνεια της Ανταρκτικής. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία, καταφέρνοντας να διατρήσουν πάγο πάχους 3,766 μέτρων φτάνοντας στην αμόλυντη επιφάνεια της λίμνης που εδώ και 14 με 20 εκατ. χρόνια δεν έχει έρθει σε επαφή με την ατμόσφαιρα. Η υπόθεση θυμίζει πραγματικό θρίλερ καθώς μέσω της κάμερας που ήταν τοποθετημένη στο τρυπάνι οι Ρώσοι ανακάλυψαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε με μια «χρυσή σβάστικα» (golden-like swastika) και αμέσως μετά κτύπησαν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ίχνη εξωγήινης παρουσίας, τα οποία δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς ήταν. Αμέσως μετά την ανακάλυψη (όπως είχαμε αποκαλύψει η επικοινωνία με την ρωσική επιστημονική ομάδα διακόπηκε όταν ανήγγειλαν ότι «Είχαν βρει κάτι πολύ σοβαρό») η ρωσική ομάδα χάθηκε και δεν απαντούσε σε καμία κλήση από τις άλλες δύο ομάδες της αμερικανική και την βρετανική που βρίσκονταν κοντά. Η εξήγηση ήταν ότι μόλις επικοινώνησαν με το ρωσικό κέντρο και μετέδωσαν το τι ακριβώς είχαν βρει το ρωσικό υπουργείο Αμύνης τους έδωσε εντολή για πλήρη «επικοινωνιακή σιγή» και να παραμείνουν στην περιοχή, μέχρι να τους παραδοθούν ειδικές τηλεπικοινωνιακές συσκευές με τεχνολογία μηδενικής υποκλοπής. Μόλις οι συσκευές τους παραδόθηκαν -άγνωστο πώς, αλλά εικάζεται ότι έγινε ειδική πτήση- τότε και μόνο πήραν εντολή για να απομακρυνθούν από την περιοχή σπάζοντας την επικοινωνιακή σιγή. Κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα τι εντοπίστηκε, αλλά η μυστικότητα και η αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δείχνει ότι έχει βρεθεί κάτι πολύ σοβαρό και κρίσιμο, ίσως και για την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπινου γένους. Το βέβαιο είναι ότι εντοπίστηκαν στα δείγματα του νερού της λίμνης μορφές μικροβιακής ζωής ανάλογων με τα ίχνη εξωγήινης ζωής τα οποία υπάρχουν σε συγκεκριμένους πλανήτες, όπως ο Αρης, ο δορυφόρος του Δία, η Ευρώπη και ο δορυφόρος του Κρόνου, Εγκέλαδος. Μάλιστα η φράση του Ρώσου επιστήμονα Λεβ Σαβατιούγκιν, που συμμετέχει στην αποστολή, ότι «Πιστεύω ότι θα εμπλουτισθούν οι γνώσεις μας για την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας. Κανένα άλλο μέρος της Γης δεν έχει μείνει απομονωμένο τόσο καιρό. Πρέπει να εξετάσουμε τι ακριβώς υπάρχει εδώ πριν στείλουμε αποστολές στο διάστημα» πυροδότησε συζητήσεις για το αν εννοούσε ότι η ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στη Γη οφείλεται σε εξωγήινη επίσκεψη πριν από εκατομμύρια χρόνια! Με την θέση αυτή του Ρώσου συμφώνησε από απόσταση μερικών χιλιάδων χιλομέτρων ένας «αντίπαλος» Αμερικανός ειδικός, ο Ουαλίντ Αμπνταλάτι, που εργάζεται για τη NASA, με την εξής συγκλονιστική φράση: «Πολύ απλά, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος που σκεπτόμαστε για την ύπαρξη της ζωής». Επίσης, σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, το νερό που έχουν συλλέξει είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο καθαρό από το αποσταγμένο, και θεωρείται τόσο "ξένο" -ως προς τη Γη- όσο και αυτό που βρίσκεται στις λίμνες της Ευρώπης ενός από τους δορυφόρους του Δία. Οι εργασίες θα συνεχιστούν τον Δεκέμβριο του 2012 όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες λόγω του «καλοκαιριού» της Ανταρκτικής.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_26.html

Υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας οι Δυτικοευρωπαίοι

Οι Έλληνες οι πιο αρνητικοί !

Οι περισσότεροι Δυτικοευρωπαίοι τάσσονται υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, η οποία προς το παρόν επιτρέπεται μόνο σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες... (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ελβετία), αναφέρει δημοσκόπηση που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Ελβετικής Ένωσης Δικηγόρων Ειδικευμένων στο Ιατρικό Δίκαιο. Πιο ανοιχτοί εμφανίζονται οι Γερμανοί, ενώ οι λιγότερο πρόθυμοι είναι οι Έλληνες, σύμφωνα με τη .....
δημοσκόπηση.

Σχεδόν και στις 12 χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, τα τρία τέταρτα και πλέον των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο καθένας θα πρέπει να αποφασίζει από μόνος του πότε και πώς θέλει να φύγει από τη ζωή.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησαν ότι μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους να επιλέγει αυτόν τον τρόπο θανάτου, εάν υπέφερε από μία ανίατη ασθένεια, μια σοβαρή αναπηρία, ή ανεξέλεγκτο πόνο.

«Πρακτικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το ισχύον νομικό σύστημα δεν αντανακλά πλέον την επιθυμία μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε αυτό το θέμα» ανέφερε η ένωση.

Τη δημοσκόπηση διεξήγαγε η ελβετική εταιρεία δημοσκοπήσεων Isopublic σε Αυστρία, Βρετανία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Σουηδία.

Η γερμανική κυβέρνηση έχει προτείνει τη νομιμοποίησή της αρκεί να μην γίνεται με κερδοσκοπικούς σκοπούς, ενώ η Γαλλία συζητά το αν θα πρέπει να την επιτρέψει.

Πιο ανοιχτοί οι Γερμανοί, οι Έλληνες οι πιο αρνητικοί

Οι Γερμανοί εμφανίζονται περισσότερο ανοιχτοί στο να επιτρέπεται στους πολίτες να αποφασίζουν οι ίδιοι πότε και πως θα πεθάνουν με το 87% να στηρίζει αυτή την άποψη, ενώ στη Δανία που βρίσκεται στην 11η θέση, το ποσοστό όσων συμφωνούν με την άποψη αυτή ανέρχεται σε 71%.

Στην Ελλάδα μόνο το 52% των ερωτηθέντων τάσσεται σθεναρά υπέρ της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας.

Οι Ισπανοί εμφανίζονται περισσότερο πρόθυμοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας με ποσοστό στήριξης 78% κι ακολουθούν οι Γερμανοί (77%) και οι Γάλλοι (75%).

Στη Βρετανία, το 71% απάντησε ότι ενδεχομένως να κατέφευγε στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ενώ και πάλι η Ελλάδα είναι η πιο διστακτική με 56% των ερωτηθέντων να απαντάει ότι ενδεχομένως να το έπραττε.

Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν απάντησαν ότι μόνο οι γιατροί ή όσοι έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό θα πρέπει να ασκούν αυτή την πρακτική.


Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα πρέπει να αφαιρείται η άδεια από τους γιατρούς που βοηθούν κάποιον ασθενή τους να πεθάνει. Τα αποτελέσματα κυμαίνονται από 84% στη Βρετανία ως 58% στην Ελλάδα.

Στη Γερμανία, όπου η πρόταση νόμου συζητείται αυτή την περίοδο στο Κοινοβούλιο, το 76% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η προτεινόμενη νομοθεσία εσφαλμένα απαγορεύει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία αν ο γιατρός πληρωθεί για αυτή.

Με βάση την πρόταση νόμου δεν θα τιμωρούνται εκείνοι που θα βοηθούν κάποιον να θέσει τέρμα στη ζωή του, εάν για παράδειγμα τον συνοδεύσουν στην Ελβετία όπου η πρακτική είναι νόμιμη από το 1942.

Στις ΗΠΑ η πρακτική αυτή επιτρέπεται στο Όρεγκον, την Ουάσινγκτον και τη Μοντάνα. Οι ψηφοφόροι της Μασαχουσέτης ψήφισαν οριακά εναντίον της πρότασης νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας αυτό τον μήνα.

tanea.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4872.html

Προσπαθούν να μας δολοφονήσουν με φθηνά και επικίνδυνα ναρκωτικά όπως γινόταν και στην Αργεντινή

Σοκαριστική ήταν η τοποθέτηση της κυρίας Κατερίνας Μάτσα, εκπροσώπου του «18 ΑΝΩ» η οποία μίλησε στη Βουλή για 14χρονους χρήστες σκληρών ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μάτσα είπε: «Κυκλοφορούν νέες επικίνδυνες ουσίες όπως το «Σίσα» που αποτελείται από αμφεταμίνες και  υγρά μπαταρίας και λαμβάνεται από παιδιά 14 ετών! Η χρήση αυξάνεται διαρκώς, η ηλικία των χρηστών  πέφτει και εξαπλώνεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου. Η κατάσταση είναι σοβαρή».

Τι είναι το «Σίσα» το οποίο χαρακτηρίζεται σήμερα ως το ναρκωτικό της κρίσης καθώς είναι ένα παρασκεύασμα χαμηλού κόστους που απευθύνεται σε νέους χωρίς οικονομικές δυνατότητες και καταναλώνεται κυρίως σε υποβαθμισμένες γειτονιές της πρωτεύουσας;

Πρόκειται για «φτηνό» ναρκωτικό και εύκολο στη χρήση με μεγάλη διεγερτική επίδραση, που μπορεί να κρατήσει το χρήστη έως και τρία 24ωρα άγρυπνο. Απώλεια βάρους, επιθετικότητα, έντονη διάθεση σεξουαλικότητας είναι μερικές ακόμη από τις παρενέργειες του «Σίσα». Το ναρκωτικό που αναφέρεται στις πιάτσες σαν «η κόκα των φτωχών» πωλείται στην τιμή των 2-3 ευρώ για κάθε δόση, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι χρήστες να στρέφονται σε αυτό, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Το «Σίσα» είναι ένας τύπος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που παρασκευάζεται με την ανάμειξη διεγερτικών ουσιών με πολύ τοξικές ουσίες, όπως αιθανόλη, αιθυλική αλκοόλη, ακόμα και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων ή χλωρίνη!

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι παρενέργειες καθιστούν τη «σίσα» εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί της χρήσης με την αύξηση των κρουσμάτων HIV.

Αν και δεν μπορεί να τεκμηριωθεί ευθεία συσχέτιση, πιθανολογείται ότι η έντονη σεξουαλική διέγερση που προκαλεί το ναρκωτικό, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναστολών, οδηγούν σε μείωση των απαραίτητων προφυλάξεων από τον ιό του ΗΙV.

«Δεν μπορείς να κοιμηθείς, να φας, διαστέλλονται τα μάτια, έχεις λογοδιάρροια». «Διαλύει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις». «Είναι φθηνό, είναι επικίνδυνο, ακούγεται ότι φεύγει το μυαλό». «Κόβει την όρεξη, αυτοκτόνησαν πέντε άτομα, δημιουργεί ψευδαισθήσεις». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις περιγραφές χρηστών για την ουσία και τις παρενέργειες που προκαλεί.

Η λέξη «Shisha» προέρχεται από την περσική λέξη «shishe» που σημαίνει γυαλί και είναι ο κοινός όρος για τον ναργιλέ στις αραβικές χώρες.

Εκτός από το «Σίσα», στις πιάτσες της Αθήνας έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα μία φτηνή ουσία, το «Τάι», που δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή της ταϋλανδέζικης ηρωίνης, με χαμηλή περιεκτικότητα δραστικής ουσίας.

Το «τάι» πωλείται στην τιμή των 5-7 ευρώ η δόση, ενώ η χρήση του γίνεται ενδοφλέβια. Επίσης, τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην Ελλάδα και άλλες παραλλαγές ηρωίνης χαμηλής καθαρότητας/περιεκτικότητας (10%-15% και κάτω από 5%, για μεγάλες και μικρές ποσότητες, αντίστοιχα), ενώ έχει παρατηρηθεί και αύξηση της συχνότητας και της ποσότητας χρήσης του οπίου και μειγμάτων οπίου με κατεργασμένη κάνναβη.

Να προσθέσουμε ότι παρόμοια ναρκωτικά (φθηνά και βλαβερά) τριγυρνούσαν και στην Αργεντινή όπως το "Πάκο" και εξόντωναν την νεολαία. Αυτά εμφανίζονται σε χώρες υπό οικονομική κατοχή, προφανώς ως μέσον χειραγώγησης των νέων για να μην αντιδρούν. Ο Θεός να βάλει το Χέρι του.

ΠΗΓΗ

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS


Το άρθρο είναι απο το Truthout και μεταφράστηκε απο atheatignosi:
Οταν είδαν οι πληθυσμοί της Ελλάδας τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό τους Γιώργο Παπανδρέου να φεύγει από το γραφείο του το Νοέμβριο του 2011 και να αντικαθίσταται από ένα μη εκλεγμένο τεχνοκράτη, τον Λουκά Παπαδήμο, οι περισσότεροι αγνοούσαν την ευρύτερη εικόνα το τι συμβαίνει γύρω τους.

Ομοίως, οι περισσότεροι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν εξίσου ανίδεοι όταν, το 2008, παρά το ότι τα τηλεφωνικά κέντρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ άρχισαν να καταρρέουν από τον όγκο των τηλεφωνημάτων από ψηφοφόρους που ζητούσαν ένα «όχι» για «καμία» ψηφοφορία, οι εκλεγμένοι αντιπροσώποι τους ψήφισαν "ναι" και σε ο εντολή του ο τότε υπουργός Οικονομικών του Μπους Henry Paulsen μπλοκάρισαν με το μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης της Wall Street στην ιστορία του έθνους.

Αλλά τώρα, η Τράπεζα της Αγγλίας, ένας παίχτης κλειδί στην τρέχουσα κρίση της Ευρωζώνης, ανακοινώνει ότι ο πρώην τραπεζίτης επενδύσεων Mark Carney είναι ο νέος αρχηγός τους. 
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.
Σταθερά - και ύπουλα - η Goldman Sachs διεξάγει ενα παγκόσμια πραξικόπημα.

Υπάρχει ένα δεσμός που δεσμεύει τον Λουκά Παπαδήμο στην Ελλάδα, τον Henry Paulsen στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τον Mark Carney στο Ηνωμένο Βασίλειο, και είναι η Goldman Sachs. Όλοι ήταν πρώην τραπεζίτες και στελέχη της γιγαντιαίας Wall Street, όλοι ανέλαβαν σημαντικές θέσεις εξουσίας, και όλοι έβαλαν το χέρι τους μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-08, ώστε να σιγουρευτεί κατά συνέπεια η Goldman Sachs απο την καταιγίδα και να κάνει σημαντικά κέρδη.

Καθώς η Ευρώπη κατρακυλάει σε μια λιτότητα που προκαλείται από την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι της Goldman Sachs διαχειρίζονται την κατάρρευση της ηπείρου. 
Οπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα The Independent αυτό το χρόνο, οι συντηρητικοί τεχνοκράτες σήμερα που οδηγούν  ή που κατευθύνουν την οικονομική πολιτική μετασυντριβής στην Ελλάδα  τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, χαιρετίζονται από την Goldman Sachs. Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ο ίδιος ο Mario Draghi,που  ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs International.

Και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ο υπουργός Οικονομικών και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman  Henry Paulsen έκανε τη δουλειά του το 2008, με την εξασφάλιση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πακέτο διάσωσης της Goldman, αντικαταστάθηκε απο την νέα κυβέρνηση Ομπάμα με τον Tim Geithner ο οποίος συνεργάστηκε πολύ στενά με την Goldman Sachs ως επικεφαλής της New York Fed και φρόντισε η Goldman να λάβει περισσότερα από 14 δισεκατομμύρια δολάρια από το πακέτο διάσωσης της αποτυχημένης γιγαντιαίας ασφαλιστικής AIG. (αμερικανική πολυεθνική ασφαλιστική εταιρεία)

Το 2001, η Goldman Sachs βοήθησε κρυφά την Ελλάδα να κρύψει δισεκατομμύρια δολάρια με τη χρήση των σύνθετων χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως τις ανταλλαγές πιστωτικής προεπιλογής. Αυτό επέτρεψε στην Ελλάδα να πληρεί τις βασικές απαιτήσεις για να εισέλθει στην ευρωζώνη στην πρώτη θέση. Αλλά δημιούργησε επίσης και μια φούσκα χρέους που θα εκρηγνυόταν αργότερα και θα επέφερε την τρέχουσα οικονομική κρίση που πνίγει ολόκληρη την ήπειρο. Αλλά, πάντα κοιτάζοντας μπροστά, η ίδια η Goldman προστατεύεται από αυτή την φούσκα του χρέους με στοιχήματα κατά των ελληνικών ομολόγων, προσδοκώντας ότι τελικά θα αποτύχει .

Η τελευταία απειλή, σύμφωνα με αυτούς, είναι η Ατζέντα 21 και η δημιουργία ενός σοβιετικού τύπου παγκόσμιο κράτος που θα κατάσχουν την ιδιωτική περιουσία, θα κάνουν αναδιανομή του πλούτου προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα μας αναγκάσουν όλους να ζήσουμε με νέους παγκόσμιους νόμους που θυσιάζουν την εθνική κυριαρχία μας.

Ο ΣΕΙΡΙΟΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ...

Σείριος (α Μεγάλου Κυνός)
Canis major constellation map.png
Ο αστερισμός Μέγας Κύων όπου φαίνεται η θέση του Σείριου.
Αστερισμός: Kύων Μέγας
Συντεταγμένες
(εποχή J2000.0):
o.α. 06h 45m 09s, α. 16° 422 583
Φαινόμενο μέγεθος: 1,46
Φασματικός τύπος: A1V
Απόσταση από τη Γη: 8,57 έτη φωτός

Hubble Space Telescope

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble (HST) είναι ένα διαστημικό τηλεσκόπιο που διεξήχθη σε τροχιά από ένα διαστημικό λεωφορείο το 1990 και παραμένει σε λειτουργία.


Σείριος - Βικιπαίδεια

Ο Σείριος (α CMa / α Μεγάλου Κυνός / α Canis Majoris) είναι το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό με φαινόμενο μέγεθος
1,46. Βρίσκεται στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Το όνομά του προέρχεται από το ελληνικό "σείριος" που σημαίνει "φωτεινός".
Βρίσκεται 8,57 έτη φωτός από την Γη και είναι ένα από τα κοντινότερα αστέρια.
Ο Σείριος είναι ορατός από σχεδόν όλη την Γη τους χειμερινούς μήνες (για το Βόρειο ημισφαίριο, εκτός αν ο παρατηρητής βρίσκεται βορειότερα από τις 73 μοίρες). Μαζί με τον Πρόκυνα και τον Μπετελγκέζ σχηματίζουν ένα φωτεινό τρίγωνο που έχει την ανεπίσημη ονομασία «Χειμερινό τρίγωνο»

Ο Σείριος και ο συνοδός του Σείριος Β (το μικρό φωτεινο σημάδι κάτω από κέντρο, αριστερά) όπως φωτογραφήθηκαν από το Hubble το 2003
Το 1844 ο Γερμανός μαθηματικός και αστρονόμος Φρίντριχ Μπέσελ (Friedrich Wilhelm Bessel) πρότεινε πως ο Σείριος αποτελεί στην πραγματικότητα ένα «διπλό αστέρα». Πράγματι, το 1862 ο αστρονόμος Άλβαν Κλαρκ (Alvan Graham Clark) ανακάλυψε ένα δεύτερο αστέρα, ο οποίος αναφέρεται ως Σείριος B. Ο αστέρας που είναι ορατός από τη Γη αποκαλείται συχνά και Σείριος A. Τα δύο αστέρια βρίσκονται σε τροχιά μεταξύ τους, με περίοδο περίπου 50 έτη και σε μέση απόσταση 20 AU (αστρονομικές μονάδες).(Παρόλα αυτά η μυθολογία αναφέρει τον Σείριο ως τριπλό αστέρα).
Ο Σείριος Β ήταν ο πρώτος λευκός νάνος που ανακαλύφθηκε, το 1915. Το γεγονός αυτό σήμαινε παράληλα πως ο αστέρας αυτός ήταν μεγαλύτερης μάζας από το Σείριο Α, καθώς εξελίχθηκε νωρίτερα πέρα από την κύρια ακολουθία.
Η διάμετρος του Σείριου μετρήθηκε για πρώτη φορά το 1956 από τον Robert Hanbury Brown σε 3,36 ηλιακές ακτίνες.

..................................................................................................................


Όπως είδαμε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble βρίσκεται στο διάστημα από το 1990.
Με τις φωτογραφίες του δημιουργήθηκε ο χάρτης του Ουρανού... http://www.sky-map.org/
Ψάχνοντας στον Σείριο(CMa),βρήκαμε μερικά περίεργα..."αντικείμενα!
Δείτε πρώτα τον Σείριο...
ΣΕΙΡΙΟΣ.png
Και τώρα τα..."περίεργα αντικείμενα" γύρω του...
Κοντά στον Σείριο.png Κοντά στον Σείριο16.png
Κοντά στον Σείριο12.pngΚοντά στον Σείριο 7α.png
Κοντά στον Σείριο2.png
Αν έχετε αμφιβολίες,μπορείτε να εισέλθετε στο...http://www.sky-map.org/ και να τα δείτε μόνοι σας!Υπάρχουν και άλλα που θα βρείτε!

Μέχρι εδώ...όλα καλά!Όμως,πως γνώριζαν οι Ντόγκον λεπτομέρειες για τον Σείριο,πολύ πριν ανακαλυφθούν;

--- ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΝΤΟΓΚΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟ 5000 ΕΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ. ---

Η μυστική και ιερή παράδοση της φυλής Ντόγκον της Δυτικής Αφρικής, λέει ότι ο γήινος πολιτισμός είναι αποτέλεσμα της επαφής των λαών της Γης με τους κατοίκους ενός πλανήτη που βρίσκεται εντός του συστήματος του αστερισμού του Σείριου, 3.000 χρόνια π.Χ. 
Οι Ντόγκον μιλούν για τους επισκέπτες του πλανήτη Νιάν. Ο πλανήτης βρίσκεται στο άστρο Έμμε Για, του συστήματος του Σείριου, που έχει περίοδο τροχιάς γύρω στα 50 χρόνια, είναι μεγαλύτερο από τον Σείριο Β (Πό Τόλο) και τέσσερις φορές ελαφρύτερο. Το άστρο Έμμε Για ανακαλύφθηκε πρόσφατα και ονομάστηκε επίσημα από τους αστρονόμους σαν Σείριος Γ'.
Η ιερή παράδοση της φυλής Ντόγκον ήταν χαραγμένη στις πανάρχαιες σφραγίδες της φυλής, που εκτός των παραπάνω λεγομένων, δείχνουν την ακριβή τροχιά του Σείριου και το τριπλό αστρικό σύστημα (Πο Τόλο, Έμμε Για, Σίγκι Τόλο) στον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός.
Ο Σείριος απέχει από τη Γη γύρω στα 8,57 έτη φωτός. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, οι αστρονόμοι γνώριζαν για τους Σείριο Α και Σείριο Β, οι οποίοι είναι λευκοί νάνοι. Γύρω στα 1995 ανακαλύφθηκε και ο Σείριος Γ. 
Οι ιθαγενείς Ντόγκον πέρα από το Σείριο, είναι άριστοι γνώστες χιλιάδες χρόνια τώρα και του ηλιακού μας συστήματος και της τροχιάς των πλανητών γύρω από τον Ήλιο. Γνωρίζουν ότι ο Κρόνος διαθέτει δακτυλίους και ότι ο Δίας έχει τέσσερις σελήνες. Μάλιστα στην καθημερινή τους ζωή, καθοδηγούνται από τέσσερα ημερολόγια για τον Ήλιο, τη Σελήνη, το Σείριο και την Αφροδίτη. 
Κατά συνέπεια, γεννάται το εύλογο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν, μια πρωτόγονη αφρικανική φυλή να ξέρει με απόλυτη ακρίβεια αστρονομικά δεδομένα, που μόλις σχετικά πρόσφατα ανακαλύφθηκαν μέσα από τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπια; Από πού άντλησαν όλες αυτές τις γνώσεις; 
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από τους Νόμμος (περίεργα αμφίβια όντα που έφτασαν στην γη από τον Σείριο). Η παρουσία τους στη γη σύμφωνα με τους Ντογκόν είχε να κάνει με τη σωτηρία του κόσμου, παρουσιάζοντας τους ως λυτρωτές και πνευματικούς φύλακες. Μιλώντας με λεπτομέρειες περιγράφουν και το παράξενο μέσο που μετέφερε τους Νόμμος στα νοτιοανατολικά της περιοχής τους, το οποίο έκρυβαν μέσα σε μια κοντινή λίμνη.
Η φυλή Ντόγκον για 5000 και πλέον χρόνια, ζούσε απομονωμένη από την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Ο Δρ Μαρσέλ Γκριόλ, Γάλλος ανθρωπολόγος, ήταν ο πρώτος ερευνητής που τους επισκέφθηκε το 1931. Το 1946 ξαναπήγε στο Μάλι με την επίσης Γαλλίδα ανθρωπολόγο Ζερμέν Ντιτερλέν, οι οποίοι μελέτησαν και κατέγραψαν λεπτομερώς τις παραδόσεις και τη μυθολογία των ιθαγενών. Η έκθεσή τους το 1951 υπήρξε αρκετά εκπληκτική, αφού όλοι έμειναν άναυδοι, πώς οι Ντόγκον γνώριζαν για άστρα που δεν φαίνονταν με γυμνό μάτι!
Στη δεκαετία του 1970, ένας Αμερικανός γλωσσολόγος και ερευνητής μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Λονδίνου, ο Ρόμπερτ Τεμπλ, θυσίασε οκτώ ολόκληρα χρόνια για να γράψει το περίφημο βιβλίο του «Ο Άγνωστος Σείριος», με κεντρικό ερώτημα αν κατά το παρελθόν η Γη δέχθηκε επίσκεψη ευφυών όντων από κάποιον πλανήτη του Σείριου.
Ο Έριχ Φον Ντένικεν, στο περίφημο έργο του «Αποδείξεις - Αυτοψία σε πέντε Ηπείρους», αφού επικροτεί το βιβλίο του Τεμπλ, λέει σχετικά: ''Τι το εκπληκτικό υπάρχει στους μύθους των Μόγκι. Όνειρα, θρησκευτικές δεισιδαιμονίες, φαντασμαγορίες ή ακριβείς γνώσεις ( ...) κάθε 50 χρόνια οι Ντόγκον πανηγυρίζουν τη γιορτή τους «Σιγκουί». Η τελετή Σιγκουί έχει σαν περιεχόμενο την επιθυμία για ανανέωση του κόσμου. Το χρόνο της γιορτής καθορίζει το Πο Τόλο, δηλαδή το άστρο του Σιγκουί.''
Οι μυστικές και ιερές πανάρχαιες αστρονομικές γνώσεις των προγόνων της φυλής Ντόγκον, δείχνουν σωστές και επιβεβαιώνονται σιγά σιγά από τους σύγχρονους αστρονόμους, με μόνη αναπάντητη την ύπαρξη του πλανήτη Νιάν (o λεγόμενος σήμερα Xylanthia)... μια απάντηση που φαίνεται να είναι θέμα χρόνου.
Οπότε, τα ιερά μηνύματα, για την πρώτη αλλά και την επερχόμενη άφιξη των εξωγήινων επισκεπτών Νόμμος είναι τα μόνα που παραμένουν...

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/11/o-seirios-kai-ta-perierga-mystika-toy.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters