Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

E.N.D. 30/8/2897* /Ωρα:18.30 ΣΤΟ artfmradio ΜΕ ΤΟΝ Ν.ΑΜΑΡΑΝΤΟ ΟΙ Ε.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-Α.ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ

ΣΗΜΕΡΑ 30/8/2897*/Ω:18.30 Ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟ ΜΑΝΩΛΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΥΠΟΥ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ

*Από 13/7/2897 ο Αλφειός χρησιμοποιεί ως χρονολογία την από Ανανέωση των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Ίφιτο

Άλλωστε και οι Παλαιοί μας Πρόγονοι,μετά την Ανανέωση μετρούσαν..."από πρώτης Ολυμπιάδος"...εννοώντας βέβαια 

την υπό του Ιφίτου πρώτη!Ο θεσμός των Ολυμπιάδων χάνεται στα βάθη του χρόνου... 

Σεβόμενοι λοιπόν τον Δελφικό χρησμό που έδωσε ο Πύθιος Απόλλων,το πως δηλαδή,θα σταματήσουν οι Έλληνες τις 

εμφύλιες διαμάχες,το κατ' ελάχιστον θα χρησιμοποιούμε αυτήν την χρονολογία,τιμώντας τον και ελπίζοντας στην 

ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 

Κάτι που επιζητεί και επαναλαμβάνει συνεχώς και ο συνέλληνας Αρτέμης Σώρρας.

ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/08/30-8-2897-w-18-30-sto-artfmradio-me-ton-n-amaranto-oi-e-lamprakh.html

Επίθεση κατά της Συρίας το Σάββατο;

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να φύγουν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ την Κυριακή, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας τους και η αναχώρηση τους μια μέρα νωρίτερα αφήνει χώρο για εικασίες....
Ο δημοσιογράφος Amir Mizroch (Israel Hayom), σε μήνυμα του στο Twitter, γραφει  ότι η επίθεση θα αρχίσει το Σάββατο αμέσως μετά την αποχώρηση των επιθεωρητών του ΟΗΕ από την χώρα και θα τελειώσει...όταν ο Μπαράκ Ομπάμα συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη...
Έχουν βάλει στο μάτι τον Ασάντ (και την οικογενειά του) και όπως φαίνεται δεν θα κάνουν πίσω. Αποδείξεις για χρήση χημικών όπλων δεν βρίσκουν και όμως προχωράνε...



Wall Street Journal: Whack al-Assad and His Family


http://diadrastiko.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6022.html

Δεν το βάζουμε για να τρομάξτε απλά να ξέρετε οτι...Η ΩΡΑ ΗΡΘΕ! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!! ΓΙΑ ΟΛΑ!!!! Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ... ΒΙΝΤΕΟ

 
ΠΡΟΜΗΘΕΥΤEIΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ 
ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ;




πηγη

ΣΧΟΛΙΟ SRT:
Ακόμη και τίποτα να μην γίνει τώρα, θα είμαστε έτοιμοι για αυτό που θα γίνει κάποια στιγμή σίγουρα !!!


thesecretrealtruth

Έρχεται ένας πόλεμος που θα σκοτώσει 2,3 δισ. ανθρώπων και θα φέρει το εμφύτευμα μικροτσίπ στο όνομα της «ασφάλειας»… (με σχόλιο d)

 
Ο ιδρυτής της «End Time», Irvin Baxter, μιλά για τη βιβλική προφητεία, και εξηγεί γιατί πιστεύει ότι πολλά σημεία στις μέρες μας συμφωνούν με όσα γράφονται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

«Ένας πόλεμος που έρχεται θα σκοτώσει 1/3 της ανθρωπότητας - 2300000000 ανθρώπων», προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι η Αγία Γραφή λέει πως ο πόλεμος θα ξεκινήσει από τον Ευφράτη ποταμό (ο οποία περνά μέσα από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και, χώρες που σήμερα έχουν μεγάλη ένταση). «Θα εκπλαγώ αν δεν δούμε αυτόν τον πόλεμο να πραγματοποιείται το 2013, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλεψη, γιατί δεν γνωρίζω κάτι ο ίδιος», δήλωσε. Σε περίπτωση ενός τέτοιου καταστροφικού πολέμου, οι πληθυσμοί των λαών που θα επιζήσουν πιθανόν να είναι πρόθυμοι να δεχτούν ένα εμφύτευμα μικροτσίπ στο όνομα της «ασφάλειας», σημειώνει ο Baxter, και αυτό πιθανότατα θα είναι η προφητεία για το "χάραγμα του θηρίου".

Ο Baxter πιστεύει ότι ο Αντίχριστος είναι ζωντανός στις μέρες μας, και πως τελικά θα καταληφθεί από τον Σατανά. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τη φιλοδοξία του - ο καθένας στη Γη να τον λατρεύει με κάτι που θα τους αναγκάζει να δηλώσουν την πίστη τους σ 'αυτόν ή να μην είναι σε θέση να αγοράσει ή να πουλήσει κάτι διαφορετικά, «αυτό θα είναι πιθανότατα το χάραγμα του θηρίου», είπε. Όποιος είναι ο Πάπας κατά την εποχή του Αντίχριστου θα είναι γνωστός ως «ψευδοπροφήτης», ο τελευταίος Πάπας, συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια του Αντίχριστου, θα υπάρξει μια παγκόσμια κυβέρνηση, μια παγκόσμια θρησκεία, και μια παγκόσμια οικονομία - αυτό είναι το σχέδιο «Master of the Dragon» που ξεκίνησε πριν από 100 χρόνια με την έναρξη της Federal Reserve, δηλώνει ο Baxter. Μίλησε επίσης για το πώς τα τρέχοντα γεγονότα θα μπορούσαν να είναι ισχυροί δείκτες της προφητείας, όπως η αναταραχή στη Μέση Ανατολή.




 Βιογραφία:
Ο Irvin Baxter είναι ο συντάκτης του ευρύτερης κυκλοφορίας περιοδικού προφητειών στον κόσμο, ενώ φιλοξενεί την καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή, «Πολιτική και Θρησκεία», και είναι ο συγγραφέας πολλών βιβλίων και και μελετών για την προφητεία της Αγίας Γραφής. Ίδρυσε την «Endtime», μια μη κερδοσκοπική εταιρεία. Πριν από αυτό υπηρέτησε ως ποιμένας της Εκκλησίας στο Ρίτσμοντ, Ιντιάνα για περίπου 32 χρόνια. Το Νοέμβριο του 2005, θα μετακινηθεί από Ρίτσμοντ, Ιντιάνα στο Γκάρλαντ, Τέξας .

Ο Irvin αισθάνθηκε ότι ο Θεός τον κάλεσε να αρχίσει το ταξίδι ως ευαγγελιστής στην ηλικία των 19. Ξεκίνησε την διακονία όταν ήταν 27, και συνέχισε για 33 χρόνια μέχρι που πήρε την απόφαση να αφιερώσει όλο του το χρόνο του για την Endtime.

Επικεντρώνεται στην εξήγηση παγκόσμιων γεγονότων από μια βιβλική προοπτική. Ο σκοπός του είναι να αποδείξει ότι είμαστε πλέον στο τέλος της εποχής της εξουσίας του ανθρώπου και πολύ κοντά στην αρχή του προφήτευσε βασιλεία του Θεού.

Ο ΘΕΟΣ

Υπάρχει ένας Θεός που δημιούργησε όλα τα πράγματα. Για να μας σώσει, Εκείνος έγινε άνθρωπος. Ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Θεός στη σάρκα, Εμμανουήλ - ο Θεός μαζί μας (Κατά Ματθαίον 1:23).

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Το ευαγγέλιο του βασιλείου είναι το μήνυμα ότι η εκκλησία του Ιησού Χριστού έχει ανατεθεί να διδάξει. Το ευαγγέλιο της βασιλείας δηλώνει ότι οι ημέρες της ανθρώπινης εξουσίας μετράει αντίστροφα και ότι ο Θεός σύντομα θα εγκαθιδρύσει μια βασιλεία η οποία ποτέ δεν θα περάσει μακριά (Δανιήλ 2:44). Όταν η βασιλεία του Θεού είναι εγκατεστημένη, ο Ιησούς θα βασιλεύσει ως Βασιλεύς των βασιλέων και Κύριος των κυρίων.

ΣΩΤΗΡΙΑ

Η μόνη σωτηρία που διαθέτει η ανθρώπινη φυλή είχε εξασφαλιστεί από τον Ιησού Χριστό στο Γολγοθά. Το έργο του Γολγοθά αποτελείται από το θάνατο, την ταφή και την ανάστασή Του. 

Σχόλιο diadrastiko: Δεν μας εξηγεί, όμως, όπως και δεν εξηγείται σε καμία προφητεία όπου ο Ιησούς Χριστός θεωρείται ως Σωτήρας-Μεσσίας, για ποιό λόγο ο Θεός προσπαθεί να σώσει τον κόσμο (από τι ή ποιόν;), αφού τα πάντα έπλασε με αγάπη (από πού πήγασαν αυτή η κακία και ο Σατανάς, αφού και αυτός είναι πλάσμα του Θεού πλασμένο με αγάπη); Κι ο Θεός, ως παντογνώστης, δεν ήξερε τις τάσεις των πλασμάτων του, πριν τα δημιουργήσει; Και, έστω ότι τα δεχόμαστε όλα αυτά. Για ποιό ο Θεός προσπαθεί να σώσει τον κόσμο, αφού η βασιλεία/επικράτηση του Ιησού θα είναι μόνο για χίλια χρόνια και στην συνέχεια ο Σατανάς θα πρέπει και πάλι να απελευθερωθεί (Αποκάλυψις Κ΄ 3); Για ποιό λόγο να απελευθερωθεί; Δεν σας φαίνονται λίγο στημένα όλα αυτά; Δεν μοιάζουν λίγο προγραμματισμένα, εδώ και αιώνες ή και χιλιτίες; Όχι στημένα από κάποιον ή κάποιους θεούς, καλούς ή κακούς, αλλά από ανθρώπους, κακούς, μόνο κακούς! !! !


Τέλος σχολίου.


Βιβλίο της Αποκάλυψης

Το Βιβλίο της Αποκάλυψης, συχνά γνωστό απλά ως Αποκάλυψη είναι το τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης και κατέχει κεντρικό ρόλο στη χριστιανική εσχατολογία. Γράφει στην Κοινή Ελληνική, ο τίτλος του προέρχεται από την πρώτη λέξη του κειμένου, Αποκάλυψη, που σημαίνει "αποκαλυπτήρια" ή "αποκάλυψη". Ο συγγραφέας του έργου ο ίδιος αναγνωρίζει στο κείμενο ως "John" και λέει ότι ήταν στην Πάτμο, ένα νησί του Αιγαίου, όταν "άκουσε μια μεγάλη φωνή" που του ανέθεσε να γράψει το βιβλίο. Αυτός παραδοσιακά υποτίθεται ότι είναι ο Ιωάννης ο Απόστολος. Οι περισσότεροι σύγχρονοι μελετητές πιστεύουν ότι γράφτηκε γύρω στο 95 μ.Χ., με κάποιους να πιστεύουν ότι χρονολογείται γύρω στο 70 μ.Χ..


Ορθόδοξη εικόνα της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη (16ος αιώνας)



 
 
 
 
 
 
 
 

Το σοφό τέστ του Σωκράτη


Το σοφό τεστ του Σωκράτη που πρέπει να το εφαρμόζουμε κι’ εμείς… Μια μέρα, εκεί που ο μεγάλος αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.

Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να κάνουν το τεστ της “τριπλής διύλισης”.
- “Τριπλή διύλιση;” ρώτησε με απορία ο γνωστός του.
- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε
αυτό που θέλεις να μου πεις.

- Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας.
Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;
- Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και…
- Μάλιστα, άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα.
- Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης.
Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;
- Καλό; Όχι το αντίθετο μάλλον…
- Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.
Ο γνωστός του έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.
- Παρόλα αυτά, συνέχισε ο Σωκράτης, μπορείς ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο.
Το τρίτο φίλτρο της χρησιμότητας.
Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί xρήσιμο σε κάτι;
- Όχι δεν νομίζω…
- Άρα λοιπόν αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;


Ο γνωστός του έφυγε ντροπιασμένος,έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα…
Μήπως είναι καιρός να βάλουμε κι εμείς αυτό το σοφό τεστ στη ζωή μας;

briefingnews.gr

το βρήκαμε εδώ

Ρόφημα με αντιφλεγμονώδη δράση!



όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν την ιδέα ότι η φλεγμονή είναι στο επίκεντρο των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων όπως


ακόμα και

και επίσης
είναι γνωστό ότι τα τρόφιμα μπορούν
ή
να προκαλούν
ή
να αναστέλλουν
τις φλεγμονές στο σώμα μας
μιά κατάσταση η οποία είναι επιζήμια για τον οργανισμό μας
διότι εμποδίζει την επιστροφή στην ισορροπία εμποδίζοντας την θεραπεία
~~~~~~~~
στις αναρτήσεις:
Αντιφλεγμονώδεις τροφές και βότανα!και
τα πέντε ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα
παρακολουθήσαμε τα ισχυρότερα αντιφλεγμονώδη βότανα και τη συμβολή τους στον οργανισμό μας στη σημερινή ας χαρούμε ένα πάνγευστο ρόφημα με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση
και

Συνταγή:
σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό ρίχνουμε μερικές φέτες από 

  • φρέσκο τζίντζερ
  • φρέσκο κουρκούμι και
  • ένα δυό ξυλάκια κανέλας
σιγοβράζουμε για είκοσι - 20 - λεπτά με μισή ώρα
σερβίρουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και το χυμό ενός λεμονιού
το πίνουμε ζεστό ή κρύο
και επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρούμε φρέσκο τζίντζερ (έχει στα σουπερ μάρκετ) και κουρκούμι
μπορούμε να κάνουμε το ρόφημά μας με αποξηραμένα ή αλεσμένα σε σκόνη βότανα
δηλ
σε ένα -1- λίτρο νερό που μόλις βράσαμε προσθέτουμε από μισό κουταλάκι του γλυκού
κουρκούμι σκόνη
τζίντζερ σκόνη και
κανέλα σκόνη
ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε άνετα να το πιούμε
προσθέτουμε το μέλι μας και το λεμόνι και το απολαμβάνουμε!!!
ας θυμηθούμε
εδώ για τον κουρκουμά
εδώ για την κανέλα (θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε αυθεντική κανέλα ή να περνάτε από φίλτρο καφέ την κασσία) και
εδώ για όλες τις ιδιότητες και τις δράσεις του τζίντζερ το οποίο εκτός των άλλων

μειώνει τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους της οστεοαρθρίτιδας χάρη
στην τζιντζερόλη που περιέχει και η οποία του παρέχει τις αναλγητικές του ιδιότητες.....

....................


Στην ενότητά μας "ροφήματα", θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που μας τέρπουν και ωφελούν την υγιεία μας!!

Πηγή η απίθανη Θάλεια με το botanologia.blogspot.gr της

 www.proionta-tis-fisis.info 

Πηγή: diadrastiko: Ρόφημα με αντιφλεγμονώδη δράση! http://diadrastiko.blogspot.com/2013/08/blog-post_1067.html#ixzz2dScOJBCr

Οι θέσεις μάχης για Συρία... TI ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ;;;

 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ...........

«Σενάρια τρόμου» (από τη Συρία) για την Ελλάδα

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

«Πορτοκαλί συναγερμός» έχει ανάψει στο Μαξίμου αλλά και σε τέσσερα υπουργεία εξαιτίας των σεναρίων τρόμου για την Ελλάδα, με αφορμή την αναμενόμενη επίθεση στη Συρία. Το πιο εφιαλτικό από όλα τα σενάρια αφορά το μαζικό κύμα προσφύγων και μάλιστα αρκετών χριστιανών που βρίσκονται εδώ και καιρό στο στόχαστρο εξτρεμιστικών μουσουλμανικών ομάδων στη Συρία και σε περίπτωση επίθεσης θα αναζητήσουν οδό διαφυγής. Εικάζεται ότι στη Συρία ζουν περίπου 2.000.000 χριστιανοί και κατά τους διεθνείς οργανισμούς αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Ορθόδοξοι, ρωμαιοκαθολικοί, Συροορθόδοξοι, μελχίτες και λίγοι προτεστάντες. Ηδη τα σενάρια που είχαν σχεδιαστεί από τα υπουργεία Εξωτερικών - Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το Ναυτιλίας, «ξαναδιαβάζονται» σε μια προσπάθεια να θωρακιστεί η χώρα μας, που ήδη σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο κομμάτι που αφορά την παράνομη μετανάστευση.

Το θέμα είναι ύψιστης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, μια και εάν αρχίζουν να καταφθάνουν στη χώρα μας, που ήδη δοκιμάζεται, νέα κύματα μεταναστών σε μεγάλο αριθμό κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, στην οποία υπάρχει ήδη ένα μεγάλο ποσοστό μουσουλμάνων μεταναστών και μη. Κάτι τέτοιο, εκτός του ότι μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε νέα... Συρία ή Αίγυπτο, θα μεγαλώσει το κλίμα εκμετάλλευσης και θα δυναμώσει τα άκρα, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα να δείξει παντού ότι η Ελλάδα αποτελεί τον μόνο σταθερό πόλο σε μια περιοχή αστάθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι να ενεργοποιήσει το σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο που έχει υπογραφεί από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. στις 18 Οκτωβρίου του 2010 και προβλέπει την «αμοιβαιοποίηση του κινδύνου» σε περιπτώσεις εξελίξεων όπως αυτές που αναμένεται να συμβούν στη Συρία.

Με βάση το παραπάνω θα πρέπει να συγκληθεί σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., ώστε να καταρτισθεί άμεσα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης του κύματος μετανάστευσης που αναμένεται να προκύψει και να λειτουργήσουν η κοινοτική αλληλεγγύη και η κατανομή των μεταναστών αναλογικά.

Τα σενάρια του τρόμου για τα κύματα μετανάστευσης απασχολούν εκτός από τη χώρα μας σχεδόν όλον τον ευρωπαϊκό Νότο, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Μάλτα αλλά και τη Γαλλία, κάτι που πρέπει να επιταχύνει τις διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ αυτών των χωρών ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα το σύμφωνο και το θέμα να γίνει ευρωπαϊκό και όχι θέμα των κρατών-μελών.

Τέλος, τρόμος υπάρχει και στο οικονομικό επιτελείο, καθώς μια σύρραξη που μπορεί να κρατήσει καιρό θα εκτοξεύσει και την τιμή του πετρελαίου, που μπορεί να φτάσει και τα 150 δολάρια το βαρέλι!

Κάτι τέτοιο θα ανατρέψει τον όποιο κυβερνητικό σχεδιασμό, καθώς θα σημάνει μια σειρά από ανατιμήσεις σε προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ η τιμή της βενζίνης θα πάρει την ανηφόρα.
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4317.html

ΠΡΟΣΟΧΗ - Η πιο σοκαριστική φωτογραφία που έχετε δει! - Μήπως και ξυπνήσουν μερικοί !


Γερμανόφωνη ισλαμική ιστοσελίδα: "Όποιος προσβάλλει το Ισλάμ πρέπει να θανατώνεται!" 

Βάναυση δίωξη Χριστιανών στην Νιγηρία, η χειρότερη μορφή βίας, θρησκευτικού πολέμου σε εξέλιξη στην Νιγηρία. Τα δυτικά ΜΜΕ και φυσικά τα ....πουλημένα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν θα αφιερώσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο τηλεοπτικού χρόνου για να δείξουν την σφαγή και το κάψιμο των Χριστιανικών Εκκλησιών αλλά και των Χριστιανών στην Νιγηρία από τους προστατευόμενους τους Μουσουλμάνους που κατά χιλιάδες έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και τυγχάνουν την προστασία των αφεντικών τους.
Ξύπνα κατακαημένε Έλληνα και κοίτα τι παθαίνουν οι αδελφοί Χριστιανοί γιατι παρόμοιες εικόνες θα δεις σύντομα και στην Ελλάδα μας, εκατοντάδες καμμένα πτώματα να κοίτωνται στις πλατείες των χωριών μας.

Αυτό είναι το αυγό του φιδιού και όχι αυτό που σας παραμυθιάζουν οι πουλημένοι δημοσιογράφοι του συστήματος που μας έφτασε σήμερα εδώ. Με λύπη εύχομαι να δουν τα παιδιά τους έτσι καμμένα και πεταμένα στο χώμα για να ξυπνήσουν τουλάχιστο οι υπόλοιποι, αυτοί που κρύβουν την Ελλάδα μέσα τους.

ΠΗΓΗ

Είναι αυτός ο τύπος Υπουργός Εξωτερικών;

Για πρώτη φορά στη νεώτερη διπλωματική ιστορία της χώρας, Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών ταυτίζεται με μια ενδεχόμενη τυχοδιωκτική στρατιωτική επιχείρηση των Συμμάχων της χώρας (όπως αυτή που προετοιμάζεται τώρα κατά της Συρίας) χωρίς να κρατά, προσχηματικώς έστω, κάποιες στοιχειώδεις αποστάσεις, συνάδουσες με τα ιδιαίτερα και ειδικότερα συμφέροντα της χώρας - τα οποία επιμένουν να υπάρχουν (και μέσα και έξω απ’ το πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Ελλάδας).

Ακόμα και ο Γιωργάκης, Υπουργός Εξωτερικών κατά την κρίση της Γιουγκοσλαβίας, έκανε τη βρώμικη δουλειά προσπαθώντας να την αποδώσει στις νατοϊκές και άλλες δεσμεύσεις της χώρας και όχι σε πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. (Σύμφωνα με μια γελοιογραφία της εποχής, ο Γιωργάκης δεν υποστήριζε τον φονιά αλλά το όπλο του εγκλήματος...)

Η ελληνική εξωτερική πολιτική, στη διαχρονία του νεώτερου κράτους, μετά το 1832, χαρακτηρίζεται από (μόνιμη) υποτέλεια και συχνά από υποταγή προς τους εκάστοτε «συμμάχους», «προστάτες» κι επικυρίαρχους της χώρας.

Τώρα που η Ελλάδα έχει γίνει προτεκτοράτο και φόρου υποτελής Ειδική Οικονομική Ζώνη, οι φιλοδοξίες για αξιοπρεπή εξωτερική πολιτική θα ήταν αστείες.

Ομως, έως τώρα, ακόμα και κάτω απ’ αυτές τις δραματικές συνθήκες, δεν είχε εισέτι βρεθεί ο Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών που θα παραγνώριζε την έστω στοιχειώδη εξυπηρέτηση των όποιων εθνικών συμφερόντων, χάριν μιας απόλυτης ταύτισης με τις υπέρτερες επιδιώξεις των επικυριάρχων μας. Ευρέθη.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος -«ο χειρότερος Υπουργός Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Ενωση» κατά την κρίση τότε των Ευρωπαίων συναδέλφων του- βάλθηκε να αποδείξει πόσο «καλό παιδί» είναι και, βασιλικότερος του βασιλέως, να υιοθετήσει έναν παράνομο πόλεμο στο όνομα της νομιμότητας.

Εως τώρα η ελληνική εξωτερική πολιτική σε κρίσεις όπως στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη κι άλλες ομοειδείς, είτε οι πόλεμοι ήταν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ είτε υπό τυχάρπαστα σχήματα όπως οι «συμμαχίες των προθύμων», ακολουθούσε την πολιτική των συμμάχων της σαν το σκυλάκι με την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια, χωρίς να λεονταρίζει κι από πάνω όπως κάνει τώρα ο κ. Βενιζέλος, νομίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική έχει να κάνει με τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες.

Η δήλωση που έκανε ο άνθρωπος είναι μνημειώδης κι έχει ως εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μου): «Εχουμε καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη και ειδεχθές έγκλημα, παραβιάζει αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κατ’ αρχήν ο κ. Βενιζέλος, υπερακοντίζοντας και την ίδια τη δυτική συλλογιστική, αποδίδει τη χρήση των χημικών όπλων στο «καθεστώς Ασαντ». Ουδείς σκεπτικισμός για την πατρότητα του εγκλήματος φαίνεται να μολύνει τη σκέψη του Αντιπροέδρου του κ. Σαμαρά.

Ακόμα κι αν ο (αμερικανόδουλος εδώ και πολύ καιρό) ΟΗΕ δεν έχει αποφανθεί ακόμα τις ήρξατο χειρών αδίκων με τα χημικά, αποφάνθηκε ο Μπενύταρος. Μόνον αυτός, ο Μπενίτο κι ο Ντέιβιντ Κάμερον, ούτε καν ο Ομπάμα για την ώρα, μόνοι αυτοί οι δύο εξ όλης της ανθρωπότητας δηλώνουν βέβαιοι ότι ο Ασαντ κι όχι τα ρεμάλια της Αλ Κάιντα πάτησε το κόκκινο κουμπί.

Σε τι θα ωφελούσε τον Ασαντ, την ώρα που νικάει, να προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή εναντίον του, είναι ένα ερώτημα που ωχριά μπροστά στο θηριώδες μιας προπαγάνδας που δεν ασχολείται με τη λογική.

Κάθε πουλέν αυτής της προπαγάνδας, εξαρτημένος δημοσιογράφος, πληρωμένος αναλυταράς, πουλημένος πολιτικός, υποχρεούται να μηρυκάζει τον θάνατο, να μην τον μηρυκάζει ακόμα περισσότερο ένας λαμπρός εγκέφαλος που έφτιαξε τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών; Εχουν ευθύνη οι Υπουργοί όταν παίρνουν μίζες για τα υποβρύχια που θα εξαπολύσουν τώρα πυραύλους κατά της Συρίας;

Εχουν ευθύνη οι Υπουργοί για τους θανάτους που θα προκαλέσουν στον λαό μιας άλλης ανεξάρτητης (ακόμα) χώρας; Εχουν ευθύνη για τα αντίποινα που θα προκαλέσουν;

Οχι βέβαια! Όπως δήλωσε ο Μπενίτο-Μπενύτο Πολεμοκάπηλος Βενιζέλος, «πρέπει» να «υπάρξει μια διεθνής απάντηση» στο «όνομα της νομιμότητας» και των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Πρέπει»; Δεν προβλέπεται; Τι σημαίνει το «πρέπει» στο Διεθνές Δίκαιο; «Να υπάρξει μια διεθνής απάντηση»; Tι «διεθνής»; των απανταχού φίλων της γκρίζας αρκούδας; «Απάντηση»; Τι απάντηση; σε ροζ τηλέφωνο; τι είναι η «απάντηση»; κήρυξη πολέμου; ποιος τον κήρυξε σε ποιον; πότε; Τι είναι η «απάντηση»; πειρατική επιδρομή; μπουκάρισμα; σαν αυτό που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο;

Και στο όνομα ποιας «νομιμότητας»; Του αγγλικού δικαίου; της σαρίας; του δικαίου των Εσκιμώων; του κώδικα Χαμουραμπί; Μπορεί το

Διεθνές Δίκαιο να είναι ένα χαλαρό, συμβατικό πλέγμα κανόνων που αποτυπώνουν περισσότερο ή λιγότερο τον διεθνή συσχετισμό δυνάμεων κάθε συγκυρίας, αλλά ο Συνταγματολόγος Μπενύτο το έκανε σκόνη. Σε μια δήλωση 35 περίπου λέξεων αμόλησε πέντε-έξι κοτσάνες - μικρό το κακό, αν δεν ήταν Υπουργός Εξωτερικών μιας ευάλωτης (και μάλλον αναλώσιμης πλέον χώρας) που βρίσκεται μέσα στη ζώνη πυρός μιας κρίσης που φαίνεται να έχει, αν εξελιχθεί σε στρατιωτική επέμβαση, μακρύ δρόμο μπροστά της. Οσα λέγονται για αεροπορική μόνον επέμβαση είναι ανοησίες.

Αν αυτή η αεροπορική επέμβαση αποτύχει, θα ακολουθήσει χερσαία επέμβαση - αυτές οι δουλειές δεν μένουν στη μέση. Και αν πετύχει, θα ακολουθήσει η αρβύλα του πεζικάριου, ακριβώς διότι πέτυχε. Οπως έγραψε ο έμπειρος Ρόμπερτ Φισκ, τυχόν στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης στη Συρία «δεν θα έχει τέλος».

Εως τώρα η Ελλάδα, παρά την έμμεση εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των Δυτικών κατά των «παιδιών των κατώτερων θεών», δεν έχει γίνει στόχος επιθέσεων από σαλαφιστές ή άλλους μουρλούς που ερμηνεύουν το Ισλάμ όπως ερμήνευε ο Χίτλερ τη συλλογική ευθύνη στο «Ο Αγών μου». Με τον κ. Βενιζέλο να υπερφαλαγγίζει τον κ. Σαμαρά, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Παπούλια, και να συντάσσεται με τους Κακοποιούς του Λευκού Οίκου, τα Τσακάλια της Ντάουνινγκ Στρητ αριθμός 10 και τα ρεζιλορεμάλια του Κε Ντ’ Ορσέ, δεν χρειάζεται και πολύ για να γίνει η Ελλάδα μέρος ενός προβλήματος που ώς τώρα (μάλλον τύχη αγαθή) είχε αποφύγει να είναι.

Στην Ελλάδα ζουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγες. Οι περισσότεροι κάτω από άθλιες συνθήκες. Αν αυτά που τους διαιρούν έως αίματος στις πατρίδες τους, σε συνδυασμό με την εν γένει αντίθεσή τους προς τη Δύση, αρχίζουν να εκδηλώνονται σε ελληνικό έδαφος, οι εξελίξεις θα είναι τραγικές.

Αν άνθρωποι όπως ο κ. Βενιζέλος προκαλέσουν την μήνιν των μουσουλμάνων που ζουν ή σταθμεύουν στην Ελλάδα, αν σημειωθούν εδώ εξεγέρσεις ή αν εκδηλωθούν ισλαμιστικές απειλές απ’ το εξωτερικό, τότε η Ελλάδα θα έχει καθηλωθεί στα μνημονιακά δεσμά της και κάθε πολιτική αλλαγή προς την αντίθετη κατεύθυνση θα έχει καταστεί δύσκολη έως αδύνατη.

Με έναν λόγο, ο κ. Βενιζέλος παίζει με τη φωτιά. Μήπως όμως παίζει σκοπίμως;

Του Στάθη από enikos
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8528.html

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΘΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ >

"Εάν τα αεροπλάνα τους εισβάλουν στον εναέριο χώρο μας, θα συναντήσουν την κόλαση του πυρός. Αν δεν μπορέσουμε να τα ρίξουμε θα πέφτουμε επάνω τους και θα ανατινάζονται στον αέρα"


Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρεται σε Σύριο αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας που υπηρετεί σε αεροπορική βάση κοντά στη Δαμασκό, ο οποίος δήλωσε ότι το καθεστώς ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει ως αντεπίθεση στους Αμερικανούς, πιλότους- αυτοκτονίας (καμικάζι).
Ο αξιωματικός είπε:
«Απέναντι σε κάθε πύραυλο που εκτοξεύεται από τους Αμερικάνους ή τους Βρετανούς εμείς θα ρίχνουμε τρεις ή τέσσερις. Εάν τα αεροπλάνα τους εισβάλουν στον εναέριο χώρο μας, θα συναντήσουν την κόλαση του πυρός. Αν δεν μπορέσουμε να τα ρίξουμε θα πέφτουμε επάνω τους και θα ανατινάζονται στον αέρα».


Ο αξιωματικός συνέχισε:

«Στις τάξεις μας υπάρχουν 8.000 στρατιώτες έτοιμοι να θυσιαστούν για να σταματήσει η επιθετικότητα των Αμερικανών και των Βρετανών και είμαστε έτοιμοι να εμβολίσουμε αμερικανικό αεροπλανοφόρο προκειμένου να σταματήσει η επίθεση στη χώρα μου».

Ο αξιωματικός αναφέρθηκε στην ηρωϊκή διάθεση του συριακού στρατού:

« Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να πάρει την ψυχή μας, ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Βρετανοί. Βρισκόμαστε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστούν οι πύραυλοί μας από μια αεροπορική επιδρομή. Γνωρίζουμε ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα χτυπήσουν συγκεκριμένους στόχους. Ως εκ τούτου, οι περισσότερες στρατιωτικές μονάδες έχουν μετακινηθεί».



© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
kerberos-hellas

Η βρετανική βουλή τόλμησε να πάει κόντρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και απέρριψε την στρατιωτική επίθεση στη Συρία! Ο Βενιζέλος, αντί να βρίσκεται στο δικαστήριο, είναι υπουργός Εξωτερικών...

Μόνοι οι Βενιζέλος και Νταβούτουγλου ''υπέρ της επέμβασης'' στη Συρία...
 

Μετά το βροντερό όχι της βρετανικής Βουλής !
Ενώ κατά ειναι το 80% των Αμερικανών Πολιτών ...


Διασυρμός της Ελλάδας από τον ''πολεμοχαρή'', άσχετο και ανεύθυνο υπουργό των Εξωτερικών της.

(Μετά το όχι στον πρωθυπουργό της Μεγ. Βρετανίας από την Βουλή του, ο ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας είναι ο μόνος που ζητά... πόλεμο, χωρίς αποδείξεις γιά τα χημικά.
Αν ο πρωθυπουργός είχε λίγη υπευθυνότητα, θα τον είχε διώξει και ας έπεφτε η κυβέρνησή του).


 
''Προβοκάτσια'' (πάλι) των μυστικών Υπηρεσιών του Ισραήλ τα περί χημικών στην Συρία;;; Οι έρευνες ''δείχνουν'' αντιφρονούντες.

Οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ ''δεν είναι βέβαιες ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τον'Ασαντ'' (Associated Press)
Το μεγάλο πρόβλημα του πρόεδρου Μπ. Ομπάμα

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση (Reuters/Ipsos), μόνο 21% των Αμερικανών είναι υπέρ στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία (έγιναν 21% από 9%, μετά τον εβδομαδιαίο ''βομβαρδισμό'' με προπαγάνδα από τα φιλικά στο ισραηλινό-εβραϊκό λόμπι, ΜΜΕ στις ΗΠΑ, όπως το CNN).
O λαός, ''βαρέθηκε'' να πληρώνει γιά πολέμους σε Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, με αποτέλεσμα να έχει πάθει μεγάλη ζημιά η οικονομία της χώρας.
'Eνα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο αμερικάνικος λαός έχει καταλάβει ήδη ότι το Ισραήλ, μέσω του ''λόμπι'' του, χρησιμοποιεί τις ΗΠΑ γιά δεκαετίες, με τον χειρότερο τρόπο.
Ενδεικτικό ότι στα τηλεοπτικά κανάλια CNN και FOX, εμφανίζονται μόνο Αμερικανο-Ισραηλινοί, ως... ''αναλυτές'', που προσπαθούν να ''πείσουν'' γιά την ''ανάγκη'' επίθεσης στην Συρία. Συνηθισμένη η πρακτική τους, την ζήσαμε πριν, με Ιράκ.
Σχόλιο το κακό ειναι οτι μόνο εμέις μέσω του ΥΠΕΞ Βενιζέλου είμαστε υπέρ της επέμβασης αλλά και η Τουρκία δια του Νεοθωμανού Νταβούτουγλου !!
Πώς λέμε να προλάβουμε να δείξουμε την αφοσοίωση μας ...Μη χάουμε
..........................................
kerberos-hellas

Σύσκεψη των Διοικητών των Ελληνικών Πολεμικών Μοιρών της Π.Α στο ΑΤΑ...Τυχαίο ;??!!!


Σύσκεψη των Διοικητών των Πολεμικών Μοιρών της Π.Α στο ΑΤΑ καλοκαιριάτικα ...Αν κάποιος μας πεί οτι έγινε τυχαία η συνάντηση και η ημερομηνία, για δείτε τις στολές τους ακόμη και ο Αρχηγός ΑΤΑ ειναι έτοιμος ανα πάσα στιγμή για Αποστολή !

Tην Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ATA) Σύσκεψη Διοικητών Πολεμικών Μοιρών Α/Φ - ΣΟΤ - ΣΜΕΤ Μονάδων ΑΤΑ.
 
Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ανάλυση μειζόνων θεμάτων αρμοδιότητας τού ΑΤΑ και των Μοιρών ευθύνης του, προκειμένου να δοθούν κατευθυντήριες οδηγίες, από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικότητας και της μαχητικής ικανότητας των Μοιρών.
ΠΗΓΗ
periergaal

Ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ –ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ……. ΝΑ ΠΑΨΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΣ!.....

απο http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/08/blog-post_29.html



ΣΧΟΛΙΟ: Υπάρχει λοιπόν σοβαρός λόγος που ο ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ απειλεί ανοικτά τους Εθνικούς στην Αίγυπτο, και επίσης Τρομοκρατείται στην ιδέα μιας ΕΛΛΑΔΑΣ που θα διώξει τον ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και θα επανέλθει στο καθαρά Ελεύθερο Ελληνικό Πνεύμα και πολιτισμό;
Ποιά ήταν η ρήση του Τούρκου ηγέτη η οποία μάλλον πέρασε απαρατήρητη, ως προς τη σημασία και τη βαρύτητά της. Ο Ρ. Τ. Ερντογάν στις δηλώσεις που έκανε στις 17 Αυγούστου, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος (και οι πολίτες της) έχει αυτή τη στιγμή δύο επιλογές για να ακολουθήσει, «αυτούς που ακολουθούν τον Φαραώ ή/και αυτούς που ακολουθούν τον Μωυσή».
Περισσότερα στο άρθρο ΑΥΤΟ!.....
Απόσπασμα από το βιβλίο "Η Ελλάδα, η Τουρκία και το Ανατολικό Ζήτημα" μετάφραση του Παναγιώτη Κονδύλη.

Ή κοινωνική όργάνωση τών ραγιάδων δέν είναι λοιπόν κάτι το αύτοφυές ούτε άποτελεί συνέχεια του Βυζαντίου, ή όποία θά έπιζούσε όπωσδήποτε κάτω άπό οποιονδήποτε κατακτητή, παρά άναγκαία άπόρροια της τουρκικής
κατάκτησης.
Τό Κοράνι έπιβάλλει τή συνένωση πολιτικής καί πνευματικής έξουσίας στούς ραγιάδες· κι άν αύτό θυμίζει Βυζάντιο, ό λόγος είναι διότι Βυζάντιο καί Κοράνι είναι έξίσου «Ανατολή» μέ τήν ιστορική καί κοινωνιολογική έννοια. 'Αρνητική άπόδειξη τής ταυτότητας αύτής είναι ότι ή εισαγωγή του Code Civil στήν εύρωπαϊκή Τουρκία κι ό έκσυγχρονιμός τής ζωής δέν θά σημάνουν μόνο τήν κατάρρευση τής μουσουλμανικής, άλλά καί τής έλληνορθόδοξης θεοκρατίας.
"Οπως, τώρα, στόν θεοκρατικό χαρακτήρα τής όθωμανικής αύτοκρατορίας άντιστοιχεί μιά στρατιωτικοπολιτική γραφειοκρατία όλότελα ξένη πρός τούς κανόνες συμπεριφοράς τής σύγχρονης δυτικοευρωπαϊκής, τό ίδιο καί ό φορέας τής έλληνορθόδοξης θεοκρατίας, ό χριστιανικός κλήρος, άσκεί τά πολιτικά καί διοικητικά του καθήκοντα χωρίς νά κάνει διάκριση προσώπου καί άξιώματος, τό άξίωμα δηλαδή χρησιμοποιείται κατά κανόνα καί δημόσια για προσωπικό ώφελος.

"Οπως ό κατακτητής πουλά τά ιερατικά άξιώματα σέ χριστιανούς κληρικούς γιά ώφελος δικό του, έτσι καί οί άνώτεροι κληρικοί (μετα)πουλούν όσα άξιώματα μπορούν νά διαθέσουν σέ κατώτερους, ένώ όλος ό κλήρος έμπορεύεται τις πράξεις τού λειτουργήματός του, δηλαδή τις ιεροτελεστίες· παράλληλα, οί (μεγάλες) μονές προσπαθούν νά έξασφαλίσουν όσο τό δυνατό πιό έκτεταμένη γαιοκτησία.
Έξίσου έμπλεγμένη στό παιγνίδι τής διαφθοράς, στό όποιο τόν τόνο καί τό παράδειγμα δίνει ή τουρκική άφρόκρεμα, είναι καί ή άλλη ήγετική όμάδα τών 'Ελλήνων ραγιάδων, δηλαδή οί Φαναριώτες.

Ό Engels τούς άποκαλεί πανούργους καί μηχανορράφους, διεφθαρμένο σινάφι μισθοφόρων, ένώ ό Marx ζωγραφίζει μέ ζοφερά χρώματα τήν διοίκηση τους στίς παραδουνάβιες ήγεμονίες.

Τά δώρα, μέ τά όποια οί όσποδάροι άγόραζαν τό άξίωμά τους, ίσοφαρίζονταν μέ φόρους έπιβαλλόμενους άμέσως κατόπιν στούς υπηκόους τους·άν ή Πύλη τους άλλαζε ή τούς σκότωνε, τό έκανε γιά νά φανεί ότι εισακούει τά παράπονα τών δυσαρεστημένων, γιά νά τούς άρπάξει τά πλούτη ή γιά να τούς τιμωρήσει έπειδή συχνά έπαιζαν τό παιγνίδι τής Ρωσσίας.

'Ακόμα καί οί μεταρρυθμιστικές προσπάθειες Φαναριωτών ήγεμόνων στόν τομέα τών άγροτικών σχέσεων έχουν κίνητρα ιδιοτελή: άν θέλουν νά παραμερίσουν ώς ένα βαθμό τούς βογιάρους καί νά δώσουν γή στούς άγρότες, περιορίζοντας τήν δουλοπαροικία, αύτό τό κάνουν γιά νά τούς υπαγάγουν κατευθείαν στό κρατικό ταμείο καί έτσι ν' αύξήσουν τό μερίδιο του κρατικού (τού δικού τους) κορβανά στήν έκμετάλλευσή τους.

'Ακριβώς έπειδή ή κοινωνική όργάνωση τών ραγιάδων στηρίζεται σέ μιάν έξαρση τού θρησκευτικού στοιχείου, ή έπίσης θεοκρατική καί συνάμα δεσποτική Ρωσσία βρίσκει εύκολα τήν γλώσσα πού μπορεί νά τούς έπηρεάσει ιδεολογικά: είναι ή γλώσσα της όρθοδοξίας καί τής όμοδοξίας, ή όποια δέν θά έβρισκε βέβαια ίση άπήχηση, άν έβρισκε καθόλου, σέ πληθυσμούς μαθημένους νά ζούν ύπό καθεστώς χωρισμού 'Εκκλησίας καί Κράτους, Πολιτικής και Θρησκείας, ή έν πάση περιπτώσει ύπό συνθήκες διαφορετικές άπό εκείνες όπου εύδοκιμούσε ή δυσκίνητη καί πατριαρχική άγροτική οικογένεια ώς τό πιό σίγουρο κοινωνικό στήριγμα της θρησκείας· γι' αύτό καί ό Marx έπισημαίνει μέ εύμένεια άπόψεις, σύμφωναμέ τις όποιες ή άνάπτυξη τού έμπορίου καί τών δεσμών μέ την Δύση ένισχύει σ' "Ελληνες καί Σλάβους τήν άποκοπή άπό τήν Ρωσσία.

'Ωστόσο ή τάση αύτή δέν έχει προφανώς προχωρήσει άρκετά, καί καθοριστικό παραμένει τό γεγονός, ότι οί "Ελληνες της Τουρκίας καί της Ελλάδας, τό ίδιο όπως καί οί Σλάβοι, θεωρούν την Ρωσσία φυσικό τους προστάτη.

Αύτοπροβαλλόμενη έμφατικά ώς προστάτης της όρθοδοξίας καί τών 'Ορθοδόξων και χρησιμοποιώντας έτσι ώς σημαία μιάν Ιδεολογία υπερεθνική, ή Ρωσσία κερδίζει επιρροή άνάμεσα στους όμόδοξους πληθυσμούς τής εύρωπαϊκής Τουρκίας καί προπαρασκευάζει τήν έπέκτασή της πρός τό Νότο. Ή διαρκής συνηγορία της γιά τά θρησκευτικά δικαιώματα ή προνόμια τών Έλληνορθοδόξων τής Τουρκίας άποτελεί έτσι τό κύριο πολιτικό καί διπλωματικό της όπλο.

Αύτό τονίζει σέ κάθε εύκαιρία ό Marx, ό όποιος δέν έγκρίνει τίς έπεμβάσεις τής 'Αγγλίας γιά τά θρησκευτικά δικαιώματα τών Χριστιανών τής Τουρκίας, έφόσον έδώ βρίσκεται τό κατεξοχήν πεδίο τών μηχανορραφιών τής ρωσσικής διπλωματίας· όποιος λοιπόν άναμοχλεύει τό θέμα γίνεται έξ άντικειμένου άρωγός τών Ρώσσων, τών μόνων πού έπιθυμούν νά τό κρατούν συνεχώς άνοιχτό.

'Ιδιαίτερα ύστερόβουλες φαίνονται στόν Marx οί ρωσσικές άξιώσεις «προστασίας», έπειδή ό ίδιος πιστεύει ότι δέν ύπάρχει κάποια όξεία θρησκευτική διαμάχη άνάμεσα στούς Μουσουλμάνους και στούς Χριστιανούς υπηκόους τους κι ότι είναι άκόμα ζωντανό το πνεύμα του Λουκά Νοταρά, πού προτιμούσε τούς Τούρκους άπό τούς Λατίνους.

Χωρίς νά ζυγίζει τό ένδεχόμενο, ότι ή έπενέργεια του ίδιου αυτού πνεύματος υπό τις συνθήκες τών μέσων του 19ου αί. θά μπορούσε καί νά ύπαγορεύσει στούς Έλληνορθοδόξους τήν προτίμηση τής ρωσσικής έπιρροής άπέναντι στήν άγγλογαλλική π.χ.. ό Marx άναφέρει έπιδοκιμαστικά θέσεις ή γεγονότα πού φαίνονται ν' αμφισβητούν τήν ταυτότητα συμφερόντων και βλέψεων 'Ανατολικής καί Ρωσσικής Εκκλησίας καί άφήνουν να εννοηθεί ότι οί Ελληνορθόδοξοι της Τουρκίας σέ γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένοι μέ τις έλευθερίες πού τους παρέχει ή τουρκική διοίκηση.

Οί υφιστάμενες έλευθερίες καί οί προνομίες τών Χριστιανών είναι στήν πραγματικότητα ήδη μεγαλύτερες άπό όσες ζητα ίδιοτελώς ή Ρωσσία.
'Τά άληθινά κίνητρα τής ρωσσικής πολιτικής τά δείχνει άπτά ή συμπεριφορά της απέναντι στις έξεγέρσεις τών ύποδούλων Ελλήνων, τις όποιες ή ίδια ύποκίνησε.

Αύτό πού έγινε στά 1770,όταν Ρώσσοι πράκτορες ξεσήκωσαν τούς "Ελληνες καί κατόπιντούς άφησαν έκθετους, δείχνει πολύ καλά πόσο υποκριτική είναι ή συμπάθεια τής Ρωσσίας γιά τούς "Ελληνες, τούς όποίους χρησιμοποιεί ώς όργανα γιά νά τούς άφήσει στή συνέχεια στήν έκδίκηση του σουλτάνου.

Καί άκόμα παραπέρα: έγκαταλείποντάς τους προσφέρει συνάμα τήν βοήθειά της στόν σουλτάνο έναντίον τους, γιά νά εξασφαλίσει μέ αύτό τόν τρόπο τήν δική της έπέμβαση στά έσωτερικά τής Τουρκίας σέ περίπτωση πού δέν της δώσει τήν σχετική δυνατότητα ή έπιτυχής έξέγερση τών Χριστιανών.

Στήν προοπτική αύτή ή έλληνική έπανάσταση του 1821 καί ή συνακόλουθη δημιουργία του ελληνικού κράτους έμφανίζεται ώς ή έπιτυχέστερη άπό τις ρωσσικές προσπάθειες διάβρωσης τής εύρωπαϊκής Τουρκίας, έκείνη δηλαδή όπου ή Ρωσσία δεν χρειάστηκε νά έγκαταλείψει στή μέση τά σχέδιά της ) καί μαζί τούς έξεγερμένους "Ελληνες.

"Οπως γράφει ό Engels, ή έλληνική έπανάσταση του 1821, όπως κι ή σερβική του 1804, λίγο-πολύ οφείλεται στό ρωσσικό χρυσάφι καί στήν ρωσσική έπιρροή.

Ή Φιλική Εταιρεία βρισκόταν έξαρχής κάτω άπό ρωσσική καθοδήγηση κι οί Φιλικοί ήσαν συνειδητοί ή άσυνείδητοι πράκτορες τής Ρωσσίας' ωστόσο ή καθοδήγηση αύτή κρατήθηκε μυστική, γιά νά μπορούν οί Ρώσσοι κάθε στιγμή ν' άποκηρύξουν τήν Εταιρεία, άν χρειαζόταν, όπως καί έκαναν υποκριτικά μετά τήν ήττα του Υψηλάντη στήν Μολδοβλαχία.

Στήν ρωσσική δραστηριότητα όφείλεται όμως όχι μόνο ή έναρξη, άλλά καί ή άποπεράτωση τής έλληνικής έξέγερσης, χάρη στήν έπέμβαση τών Δυνάμεων τήν στιγμή πού οί "Ελληνες βρίσκονταν στά πρόθυρα τής τελειωτικής ήττας.

Χρησιμοποιώντας γιά τούς σκοπούς της τό φιλελεύθερο φιλελληνιστικό κίνημα καί τήν συναισθηματική άτμόσφαιρα πού αύτό δημιούργησε, όχι δίχως καί τήν δική της βοήθεια, ή Ρωσσία παρέσυρε τις Δυτικές Δυνάμεις νά συμπαρασταθούν στους "Ελληνες.



kerberos-hellas
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters