Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Η «πραγματική Ιατρική» του Μέγα Ιπποκράτη μέσα από την Φύση.

Τι Πρέπει να Τρώμε για να Έχουμε Καλή Υγεία;
Θρέφονται δι' αλφίτων, αλεύρων, όψου, ελαιών, τυρού, βολβών, λαχάνων και τραγημάτων, σύκων, ερεβύνθων και κυάμων και ούτω διάγοντες βίον εν ειρήνη μετά υγείας, ως εικός, γηραιοί τελευτώντες άλλον τοιούτον βίον τοις εγγονείς παραδόσουσι.
Πλάτων
*** Σημείωση:
Στο προηγούμενο άρθρο με τίτλο: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ | H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα διαβάσαμε για τις τροφές οι οποίες μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο με τις μεθόδους του Μέγα Ιπποκράτη. Σε αυτό το άρθρο της εξαιρετικής επιστήμονος κας Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου-Γρίβα, κόρη του Τηλέμαχου Ευθυμιάδη (στον οποίο οφείλεται η εισαγωγή της νεο-Ιπποκρατικής ιατρικής στην Ελλάδα), θα προσπαθήσει να μας εξηγήσει με απλά λόγια τις πραγματικές ιατρικές μεθόδους ή αλλιώς την «πραγματική Ιατρική» του Μέγα Ιπποκράτη, η οποία βασίζεται στην τροφή και ΟΧΙ στις βιομηχανίες χημικών φαρμάκων όπως πολλοί από εμάς πιστεύουμε έως τώρα.
Ό όρος «πραγματική Ιατρική» χρησιμοποιείται από εμάς μεταφορικά για να εκφράσει την διαφορά της σύγχρονης ιατρικής η οποία βασίζεται στην διάγνωση - συνταγογράφηση - εξάλειψη συμπτωμάτων με χημικά προϊόντα και στην Ιατρικη που βασιζεται στην πρόληψη - διαγνωση και θεραπεία η οποία προέρχεται αποκλειστικά από την Φύση, μέσω της διατροφής.
Τέλος σημείωσης ***
Γράφει η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα
Το ερώτημα από τι προκαλείται η ασθένεια απασχολούσε τον άνθρωπο από τις απαρχές της ιστορίας του και οι απαντήσεις που δινόταν ποίκιλαν ανάλογα με την ιστορική περίοδο. Για αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι ασθένειες είχαν θεϊκή προέλευση και η θεραπεία τους βασίζονταν στους μάγους-θεραπευτές που με θυσίες και εξορκισμούς στα πνεύματα προσπαθούσαν να τις αποτρέψουν. Με τη χρήση βοτάνων, νηστείας και άλλων θεραπευτικών μέσων προσπαθούσαν να παρέμβουν για ν΄ ανατρέψουν την αρρώστια και να επιτύχουν την ίαση του πάσχοντος.
Τον 5ο π.χ. αιώνα, με την Αθηναϊκή Δημοκρατία, είχαμε μια ανατροπή στην αντίληψη περί υγείας και αρρώστιας, εξαιτίας της -ιστορικά μοναδικής- ρήξης που σημειώθηκε στο δημόσιο επίπεδο σε σχέση με τα βασικά ερωτήματα πώς οργανώνεται, πώς νομοθετείται, πώς διοικείται η κοινωνία και ποιος θεσπίζει τους νόμους της.
Αυτή την περίοδο εμφανίζεται ο Ιπποκράτης, που έβαλε τον θεμέλιο λίθο για μια άλλη αντίληψη που έχει σχέση με την πρόκληση των νοσημάτων και παθήσεων στον άνθρωπο. Στο ερώτημα γιατί οι άνθρωποι αρρωσταίνουν απαντάει με τρόπο απλό και καταλυτικό: Αρρωσταίνουμε από αυτά που τρώμε. Η τροφή είναι το φάρμακο και το φαρμάκι μας.
Έτσι διαμορφώθηκαν οι κανόνες διατροφής που πρέπει να εφαρμόζονται για να είναι ο άνθρωπος υγιής. Οι παράγοντες που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες και τις συνθήκες ζωής, το κλίμα, την ανάπαυση και τη διατροφή, αποτελούν την βάση για την πρόκληση των παθήσεων και την ανατροπή της υγείας αλλά και είναι οι προϋποθέσεις για την ανασύνταξη της υγείας στον άνθρωπο.
Οι κανόνες αυτοί ακολουθήθηκαν για πολλούς αιώνες μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα, όπου άρχισαν να διατυπώνονται καινούργιες θεωρίες για την εμφάνιση των παθήσεων και την παρέμβαση για την θεραπεία τους.
Η ανακάλυψη των μικροβίων αρχικά και των ιών αργότερα είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθούν ως η βασική αιτία της δημιουργίας των νοσημάτων. Τα φάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται έχουν ως στόχο την εξαφάνιση των μικροβίων και ιών από το ζωντανό οργανισμό.
Τον 19ο αιώνα, που είναι και αιώνας μεγάλων εφευρέσεων, κατακτήθηκε από τον άνθρωπο η δυνατότητα της παραγωγής ενέργειας με τις μηχανές εσωτερικής καύσεως. Η μηχανική μιμήθηκε την ανθρώπινη μηχανή, μέσω της οποίας η ύλη μετασχηματίζονταν σε ενέργεια που σήμαινε δυνατότητα κίνησης, θέρμανσης, ψύξης, κλπ. Η ποιότητα, το είδος και η ποσότητα της τροφής, του στοιχείου που όριζε ο Ιπποκράτης ως βασικό για την εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, θεωρήθηκε βασική για τις μηχανές αλλά όχι για τον άνθρωπο.
Ενδιαφερόμαστε για τη βενζίνη που θα βάλουμε στην μηχανή του αυτοκινήτου μας και δεν βάζουμε καμένα λάδια στο αυτοκίνητο μας. Αλλά, αντιθέτως, τηγανίζουμε τα λάδια που χρησιμοποιούμε για τη «μηχανή» του σώματός μας και τρέφουμε τα παιδιά μας με τηγανιτές πατάτες.
Στην εποχή μας, είμαστε φορείς μιας σχιζοφρενικής συμπεριφοράς: Από τη μια γνωρίζουμε πολλά για την λειτουργία του σώματός μας και από την άλλη δεν κάνουμε τίποτα για την υγεία μας.
Ποιες Είναι οι Κατάλληλες Τροφές για τον Άνθρωπο;
Η πρώτη ερώτηση είναι ποια τροφή είναι κατάλληλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο άνθρωπος είναι βασικά καρποφάγος, δεν βόσκει χόρτα ούτε τρώει θηράματα. Ο «Κήπος της Εδέμ» τον θέλει καρποφάγο. Η εκδίωξη του από τον «Παράδεισο» τον εξαναγκάζει να γίνει παμφάγος να μάθει να συντηρεί τις τροφές, όμως και παράλληλα ν΄ αρρωσταίνει σωματικά και ψυχικά.
Η βασική τροφή του ανθρώπου είναι τα φρούτα, οι καρποί και οι βλαστοί. Η τροφή πρέπει επίσης να είναι σχετική με τις κλιματολογικές συνθήκες, γιατί η τροφή θερμαίνει, ψύχει το σώμα μας και γενικά πρέπει να το βοηθάει να αντιμετωπίσει τις καιρικές συνθήκες στις οποίες επιβιώνει.
Το καλοκαίρι, που σημειώνονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, εάν εξακολουθούμε να τρώμε τα βαριά λιπαρά γεύματα του χειμώνα, αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο της θερμοπληξίας, γιατί μπουκώνουν οι αρτηρίες με καμένο λίπος και το σώμα δεν μπορεί ν ΄αποβάλλει την παραγόμενη θερμοκρασία.
Το χειμώνα, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εάν καταναλώνουμε κατεψυγμένα ζαρζαβατικά του καλοκαιριού, θα έχουμε πρόβλημα με την θέρμανση του σώματος, γιατί τα ζαρζαβατικά του καλοκαιριού περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού που συντελεί στη μείωση της θερμοκρασίας του αίματος τον χειμώνα. Το καταψυγμένο καλαμπόκι είναι επιζήμια τροφή τον χειμώνα, σ' αντίθεση με το αποξηραμένο ή το αλεύρι του που είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.
Την άνοιξη, τα άγρια χόρτα και τα λαχανικά, οι αγκινάρες, οι καρδιές από μαρούλια, τα γαϊδουράγκαθα (βλαστοί) αποτελούν ιδανική τροφή για τον καθαρισμό και την κάθαρση του σώματός μας.
Ο Ρόλος της Διατροφής στο Ανοσοποιητικό Σύστημα
Κάθε έμβιος οργανισμός διαθέτει έναν ελεγκτικό μηχανισμό μέσω του οποίου αναλύει τα διάφορα στοιχεία που εισάγονται σ' αυτόν. Ο μηχανισμός αυτός ονομάζεταιανοσοποιητικό σύστημα και αρχίζει να διαμορφώνεται από την νεογνική ηλικία, μέσω ενός συνεχούς ελέγχου που ασκείται από τον οργανισμό στην πολλαπλή επικοινωνία του με το περιβάλλον.
Η επιφάνεια του βλεννογόνου του γαστρεντερολογικού συστήματος συντίθεται από ένα εξαιρετικά πολυδύναμο πληθυσμό από επιθηλιακά κύτταρα τα οποία έχουν υψηλή εξειδίκευση στην ικανότητα τους για διαμεμβράνια απορρόφηση και έκκριση ουσιών. Αυτές οι απεκκριτικές και απορροφητικές ικανότητες διευκολύνουν την ουσιώδη λειτουργία του πεπτικού συστήματος στην πέψη και στην πρόσληψη θρεπτικών ουσιών και υποστηρίζουν τον φραγμό μεταξύ του ξενιστή και των πιθανών παθογόνων παραγόντων καθώς και των μεταλλαγμένων που βρίσκονται στον εντερικό σωλήνα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη φυσική ακεραιότητα των βλεννογόνων και τον μεγάλο αριθμό των κυττάρων της ανοσοποίησης.
Η δομή της εσωτερικής επιφάνειας του εντέρου περιέχει τα εξειδικευμένα Μ-κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των δειγμάτων του αντιγονικού περιεχομένου του εντερικού σωλήνα. Η κυρίαρχη παρουσία των κατασταλτικών λεμφοκυττάρων στα επιθηλιακά κύτταρα (ενδοεπιθηλιακά λεμφοκύτταρα) υποθέτει ότι καταστέλλεται η ανταπόκριση του σώματος στα άπειρα δυνητικά αντιγόνα και είναι απαραίτητα για τη σταθερή και απρόσκοπτη δραστηριότητα του ανοσοβιολογικού και αμυντικού μηχανισμού. Κατ΄ επέκταση, η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού helper λεμφοκυττάρων καθώς και άλλων κυτταρικών διεγερτών του αμυντικού συστήματος που αφορούν τον βλεννογόνο και το υποβλεννογόνιο τμήμα, συντείνουν στον σχηματισμό ενός στρατού έτοιμου να ανταποκριθεί, όταν οι επιφανειακές δυνάμεις αδυνατίσουν.
Η μεγάλη ποικιλία των πολλών κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, που αντιδρούν όταν διαταραχθεί το σύστημα, αποτελεί το λόγο της εμφάνισης πολλών νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Ο επιθηλιακός βλεννογόνος του γαστρεντερικού συστήματος διακρίνεται για την ταχεία ανανέωση των επιθηλιακών κυττάρων του (θεωρείται ότι το επιθήλιο ανανεώνεται ολόκληρο κάθε 24 έως 72 ώρες). Αυτό επιτρέπει αφενός την ταχεία αποκατάσταση ενός λειτουργικά ικανού κυτταρικού πληθυσμού όταν έχουμε εισβολή τοξικών παραγόντων και αφετέρου την παρεμπόδιση της ανάπτυξης κακοήθειας λόγω της ταχείας ανανέωσης των κυττάρων. Συνεπώς, το γαστρεντερικό σύστημα έχει τεράστια σπουδαιότητα για την σωστή ανάπτυξη και την καλή υγεία του οργανισμού.
Με βάση τη νεο-ιπποκρατική αντίληψη, όλες οι αρρώστιες (εκτός από τις μολυσματικές) οφείλονται σε χρόνιες δηλητηριάσεις του οργανισμού από διάφορα στοιχεία που προσλαμβάνονται με τις τροφές, τον αέρα, το νερό ή τη λήψη διαφόρων φαρμακευτικών ουσιών.
Σημαντικότερος νοσογόνος παράγοντας είναι ο αφύσικος τρόπος διατροφής (και, κυρίως, η κατανάλωση ζωικών τροφών, όπως, κρέας, ψάρια, κτλ.), που προκαλεί σοβαρές διαταραχές, δυσλειτουργίες και βλάβες στον οργανισμό.
Για να προστατευθεί απέναντι σ' αυτές, ο οργανισμός κινητοποιεί διάφορους έμφυτους αμυντικούς μηχανισμούς, με αποτέλεσμα να επιτελούνται και να εκδηλώνονται διάφορες αντιδράσεις (συμπτώματα).
Η χρόνια δηλητηρίαση του οργανισμού από τις ζωικές τροφές, σε συνδυασμό με την καθιστική ζωή, προκαλεί ένα πλήθος διαταραχών, ανάμεσα στις οποίες ο αρθριτισμός, οι ρευματισμοί και ο σακχαρώδης διαβήτης.
Συνεπώς, στόχος του γιατρού πρέπει να είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα που απορρέει από την εξάλειψη αυτών των νοσογόνων παραγόντων με κατάλληλα μέτρα, όπως η αυστηρά υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με υδροθεραπεία, γυμναστική, ηλιόλουτρα και βελτίωση των συνθηκών διαμονής.
Προτιμάτε Φρούτα και Λαχανικά και Όχι Ζωικές Τροφές
Η τροφή αποτελεί βασικό παράγοντα της συντήρησης της ζωής και της διατήρησης της υγείας. Ο άνθρωπος είναι καρποφάγος και όχι σαρκοβόρος ή μηρυκαστικό. Συνεπώς, ιδανική τροφή για αυτόν είναι τα φρούτα (καρποί), οι σπόροι (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, κ.α.), τα λαχανικά, οι βολβοί και οι βλαστοί και όχι οι ζωικές τροφές (όπως το κρέας, πουλερικά, τα ψάρια, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, κ.α.)
Τις τελευταίες δεκαετίες συντελέστηκε μια σημαντική διαφοροποίηση στον τρόπο με τον οποίο νοσεί ο άνθρωπος με τη βιομηχανοποίηση και τις μεταλλάξεις της τροφής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας της εμφάνισης νοσημάτων όπως ο διαβήτης (ακόμα και σε βρέφη), ο καρκίνος, η κατά πλάκας σκλήρυνση, κ.α.
Σε συνδυασμό με αυτό, ο τρόπος διαβίωσης και η μόλυνση του περιβάλλοντος (μόλυνση της ατμόσφαιρας, του εδάφους και του νερού και η ανθυγιεινή κατοικία), συμβάλλουν στην εμφάνιση νοσημάτων σε όλο και μικρότερη ηλικία και με δραματικό τρόπο.
Συνεπώς, η αναθεώρηση των σημερινών συνηθειών μας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συντήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας σε καλή κατάσταση.
Η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου-Γρίβα είναι ειδική παθολόγος, η οποία ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.
«Ενδιαφερόμαστε για τη βενζίνη, που θα βάλουμε στην μηχανή του αυτοκινήτου μας και δεν βάζουμε καμένα λάδια στο αυτοκίνητο μας. Αλλά, αντιθέτως, τηγανίζουμε τα λάδια που χρησιμοποιούμε για την «μηχανή» του σώματός μας και τρέφουμε τα παιδιά μας με τηγανιτές πατάτες.»
Αφύπνιση Ελλήνων


http://www.katohika.gr/2013/02/ippokratis--to-mystiko-toy-aiona.html

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

 (ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, 3 αμύγδαλα/ημέρα
Untitled1

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Να τρώτε τρία αμύγδαλα την ημέρα και δεν θα πάθετε ποτέ καρκίνο.
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία
Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών – μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας – αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,. Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.
Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη». Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:
” Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και…
τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο.
Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη.”

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.
Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι». Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης..
Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος, βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.
Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος. Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών, 1) δυναμώνει το συκώτι.
Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;
Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή. 2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη. Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης. Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;

Untitled
Η περίπτωση του βερίκοκου.
Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.
Να το διατυπώσω διαφορετικά.
Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό. Το συκώτι είναι το κέντρο.

Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.
Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;
Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ – σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης… Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι – σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο. Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ – σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg: 1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ), 2) έλλειψη οξυγόνου, 3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ. Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων. Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία καταστρέφει τα εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.
Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.
Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;
Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα,
αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει. Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.
Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία.Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία δεν προστατεύονται.:
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ. Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή. Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.
Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.
Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα.
Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.

Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ). Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ – άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).

Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης. H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.
Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.
Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς, σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.
Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.

Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».
Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.
Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού. Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).
Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.
Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια. Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες). Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!
Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε: «Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες». Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;
Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.
Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.
Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.
Ας δούμε μερικές έρευνες. Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.
Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.
Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.
Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα – ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.
Στη λέξη βερύκοκα..άστραψε στο μυαλό μου, ο λόγος, η αιτία της κουβέντας της.
Το 2000, είχα ασχοληθεί με μιαν εταιρεία, που προωθούσε καλλυντικά που βασίζονταν στο λάδι απ το κουκούτσι του βερύκοκου..Είναι γεγονός οτι ηταν πολύ καλά καλλυντικά, αλλά εξόφθαλμα ακριβά και με όχι καλό τρόπο προώθησης..Το ¨Μότο¨της εταιρείας, ήταν οτι : μπορείς να..τα φάς χωρίς πρόβλημα…Η κοπέλα με είχε ακούσει να επαινώ τα σχετικά καλλυντικά, κι έτσι μου μίλησε..Θυμάμαι οτι είπαμε αρκετά πράγματα, αλλά η προσοχή μου επικεντρώθηκε στο βιβλίο, και την έχασα..
Συναντηθήκαμε σε μιαν ημερίδα για τα αυτοάνοσα, το 2005. Ηταν πλέον γιατρός με ειδίκευση στην ανοσολογία, και μόλις είχε επιστρέψει απ το  Μοναχο.Η χαρά απ τη συνάντηση υπήρξε αμοιβαία, και το μεσημέρι αντί για φαγητό, καθίσαμε στο Βυζαντινό, και για 3 ώρες μου διηγήθηκε το δικό της ..παραμύθι..Με βεβαίωσε οτι δεν το έχει πεί σε πολλούς, απλά γιατί δεν την πιστεύουν, αλλά σε μένα θα το..εξομολογηθεί:
Α) γιατί ήξερε απο κοινούς φίλους οτι ήμουν..θιασώτης του ιχθυελαίου, και

Β) γιατί έπρεπε να μιλήσει για τα ταπεινά κουκούτσια του βερύκοκου..
Τα παρακάτω, είναι ..απομυθοποιημένα, έχουν γραφεί πάμπολλες φορές στο διαδίκτυο, έχουν γελιοποιηθεί το ίδιο πολλές φορές ως ανόητα μυθεύματα (;), και έχουν περάσει στην αφάνεια, γιατί έτσι το θέλουν οι ισχυροί..Ομως δεν παύουν να φωνάζουν οτι έχουν δυναμική, και το κυριότερο..ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, που να πάρει η ευχή!
Χαλαρώστε και διαβάστε με προσοχή..Ακόμα κι αν στο τέλος χαμογελάσετε..
Δεν θα μπορείτε, κάποια στιγμή στο μέλλον να πείτε, οτι δεν σας είχαν ενημερώσει..
Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος.

Untitled3 
 Πρόκειται για την φυλή των Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και ισχυρίζεται οτι είναι …σπορά..των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό της μακροβιότητος.. δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες όλου του κόσμου, αλλά κυρίως των αμερικανών..
Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα.
Με έκπληξη οι ερευνητές, διεπίστωσαν, ότι οι Χούνζα έτρωγαν πολύ απλά φαγητά, αλλά και  πολλά βερύκοκα, μαζί με τα κουκούτσια τους ..
( εννοείται την ψίχα απ το κουκούτσι..)
Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση.
Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει.
Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας, και του είπανε οτι: Πέταγε το καλύτερο.
Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.        
Το πικρό ανοίγει την όρεξη
Οι καρκινοπαθείς, γενικά.. δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).
Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.!Αντιστεκόμαστε στις…τάρτες βερύκοκο..παρ όλο που είναι θεσπέσιες σε…γεύση!
ΟΙ φαρμακευτικές εταιρείες.. έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου ..και η ιστορία λησμονήθηκε..
Ο βιοχημικός Ernst Krebs ανεκάλυψε μέσα στα βερίκοκα, μιαν ουσία που ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17.

Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ
(που είναι η Μέκκα του καρκίνου)
ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, πειραματίσθηκε με  ποντικούς, χρησιμοποιώντας λεατρίλη..Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος.
Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ,όπως δήλωσε.

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.
Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα;
Απλά τίποτα, ίσως λίγη δόξα…

Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι στο..μισθολόγιο ..φαρμακευτικών εταιρειών..
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και….
να αποδείξει πως.. ήταν λάθος.
Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπόνα αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν.
Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται.
Δεν αποδείχθηκε !
Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που… δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες.
Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα ….      
αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
Ο Ράλφ Μοςς, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.
Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη.
Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο.
Τιμή στο Σιγκουίρα.

Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου.

Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερεστις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του….μην γίνουμε και πολύ…ρεζίλι..
Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη;

(σύμφωνα με τον Μοςς);
Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.

Επίσης η πρώτη επίσημη.. τονίζω επίσημη αναφορά.. του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση

τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17.
Κι όμως..Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιάς σας
έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Προσοχή !1-2 πυρήνες από βερύκοκο ,αποτελούν ασφαλή προς κατανάλωση ημερήσια ποσότητα, δεδομένου ότι οι σπόροι αυτοί είναι δυνητικά δηλητηριώδεις και απλά πρέπει να ξέρουμε οτι δεν υπερβαίνουμε αυτη τη δόση..


Τί σημαίνει αυτό:” τυχόν ίχνη κυανιούχων ενώσεων μεταβολίζονται
” η πρόσληψη κυανίου μέσω τροφής δεν έχει αθροιστικόαποτέλεσμα
(δεν είναι το ίδιο σαν να καταναλώνεις
λ.χ. βαρέα μέταλλα) -
με άλλα λόγια, μπορείς να ξαναφάς κουκούτσια βερύκοκου και αύριο, και ξανά

μεθαύριο, χωρίς βλαβερές συνέπειες

Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα…

καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με πανάκριβες χημειοθεραπείες.          
( θεραπευτικά..πρωτόκολλα τα λένε)


Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλασης:
Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ.
Τώρα  νικήσαμε την..επάρατο νόσο… – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξηκαρκίνος.
Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-,
ότι προκαλούν καρκίνο.
Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου.
Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο.
Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους.
Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή.
Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές.
Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στοcσκότος της άγνοιας για τη διατροφή
και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή
Κανόνας Νο1:
·       Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
·       Τρώτε ραδίκια αγρια, πικρά.. και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
·       Τρώτε αγκινάρες, άγριες.. (πικρές).
·       Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό). Τρώτε..Βολβούς (πικρό).
·       Βρέστε..Γαϊδουράγκαθο, υπάρχει στις εξοχές ,
σε κάθε βουνό της ευλογημένης μας χώρας.. (silybuns marianum), βράστε το και πιέστε το ζουμί του..αυξάνει
την παραγόμενη: γλουταθειόνη..
·       Είναι ένα.. Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικόγια όλες τις παθήσεις του συκωτιού.
·       Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών,( Κι όμως , ό,τι κι αν λένε για τους γερμανούς, έχουν κορυφαίους..πραγματικούς γιατρούς, κι όχι φερέφωνα των φαρμακευτικών γιγάντων…) της περίφημης Επιτροπής Ε.
Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:
1) κάσσια (quassia amara)
2) γεντιανή
3) άγρια αψιθιά
4) Φλοιός Gonolobus cocdurango
5) Centantium pulchellum
6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (Το..βρίσκετε στα φαρμακεία)
7) ΦΛΟΥΔΑ ΝΕΡΑΤΖΙΟΥ
8) ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ (cnicus benediktus)
9) ΡΑΔΙΚΙ
10) ΚΑΝΕΛΑ
11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη…κι όχι μόνο.
Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία.
Μια εξαίρεση..τρελλαινεται για γλυκά…τα ζητά το καρκινικό κύτταρο..
Τα πικρά τώρα..
Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωσηυδροχλωρικού οξέως.


Όλοι το γνωρίζουν:
Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκάποτάπατάτες, και κάθε είδους γευστικές βδελυγμίες …
που βασανίζουν το συκώτι και τρελαίνουν το πάγκρεας..
Ενώ έχουμε απορρίψει την πικρή και ξυνή.. γεύση..μετά…
αναρωτιόμαστε γιατί..έπεσε σε μας ο πρώτος αριθμός του λαχείου..
Το κλειδί είναι η ισορροπία..σε όλα..
(ομοιόσταση, το λένε στην ιατρική γλώσσα).
Κάπου εδώ τέλειωσε η κουβέντα με την φίλη απ το παρελθόν..
Ηταν 2005..
Σήμερα είναι μια κορυφαία ανοσολόγος, στη Γερμανία, δυστυχώς..
Εξακολουθεί να τρέφεται λιτά, και μου ζητά, κάθε χρόνο, συνήθως μέσα Μαϊου με μέσα Ιουνίου να της στείλω αρκετά κιλά κουκούτσια απο συγκεκριμμένη ποικιλία βερύκοκων..
Το κάνω με χαρά..άλλωστε τρώω τη σάρκα τους..
Πηγή: http://kosm/
H διατροφή των Χούνζα
Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες μας δίνουν ο Νίκος Αγαδζανιάν και ο Αλεξέι Κατκόβ στο βιβλίο τους «Τα Εφεδρικά του Οργανισμού Μας» για τους αιωνόβιους, που ζουν στην πεδιάδα Χούνζα.
«Ο πληθυσμός αυτού του παραδείσου των 32 χιλιάδες κατοίκων δεν ξέρει τι σημαίνει αρρώστιες. Η μέση διάρκεια ζωής των Χούνζα είναι 120 χρόνια. Οι Χούνζα είναι χορτοφάγοι. 
Το καλοκαίρι αυτοί τρέφονται με ωμά φρούτα και λαχανικά και το χειμώνα – με αποξεραμένα στον ήλιο βερίκοκα, φύτρες δημητριακών και πρόβειο τυρί φέτα.

H διατροφή των Χούνζα

Γι αυτό δεν είναι παράδοξο, ότι οι γείτονες των Χούνζα, οι οποίοι ζουν στις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες, υποφέρουν από πολλές ασθένειες. Η διάρκεια ζωής τους είναι 2 φορές λιγότερη.
Όταν ο Μάκ Κάρρισον γύρισε στην Αγγλία, έκανε ενδιαφέροντα πειράματα σε ένα μεγάλο αριθμό ζώων. Κάποια απ’ αυτά τρεφότανε με συνηθισμένη τροφή μιας απλής Λονδρέζικης εργατικής οικογένειας (άσπρο ψωμί, ρέγκα, ραφιναρισμένη ζάχαρη, κονσερβοποιημένα και βρασμένα λαχανικά). Στο τέλος σε αυτή την ομάδα άρχισαν να εμφανίζονται πολλές «ανθρώπινες αρρώστιες». Τα άλλα ζώα που ήταν στη διατροφή των Χούνζα σε όλη τη διάρκεια του πειράματος παρέμειναν εντελώς υγιή.
Έχει ενδιαφέρον ότι οι Χούνζα, αντίθετα από τους γείτονες, εξωτερικά μοιάζουν πολύ με τους Ευρωπαίους. Σύμφωνα με την άποψη των ιστορικών, ιδρυτές των πρώτων κοινοτήτων Χούνζα ήταν οι έμποροι και στρατιώτες από το στρατό του Μέγα Αλέξανδρου, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί στη διάρκεια της εκστρατείας στις ορεινές πεδιάδες του ποταμού Ινδού.»
Βλέπετε, ότι και οι Ευρωπαίοι μπορούν να ζήσουν πολλά χρόνια, αν θα τρέφονται σωστά. Οι τροφές με μεγάλη βιολογική αξία – ωμά φρούτα και λαχανικά και το χειμώνα – φύτρες δημητριακών, αποξεραμένα βερίκοκα δίνουν τη δυνατότητα σε ΌΛΟΥΣ να ζήσουν πολύ περισσότερο.
Οι Χούνζα έχουν ένα ρητό: «Γυναίκα Χούνζα δεν θα πάει με τον αγαπημένο της εκεί που δεν ευδοκιμούν οι βερικοκιές»

Οι 10 top αντικαρκινικές τροφές
ΜΥΡΤΩ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΕΥΧΟΣ – Φεβρουάριος 2011
Πρόκειται για την ασθένεια που μας τρομοκρατεί περισσότερο από κάθε άλλη. Ευτυχώς, νέα φάρμακα, εξελιγμένα εμβόλια, πρωτοποριακά μηχανήματα έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, με στόχο να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να απαλλαγεί από τον καρκίνο. Η λύση, ωστόσο, μπορεί να είναι πιο απλή από ό,τι φανταζόμαστε. Πρώτος ο Ιπποκράτης είχε πει «Η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να γίνει η τροφή σου». Και πιθανώς αυτή του η ρήση να μπορεί να εφαρμοστεί και στην προσπάθεια να βρεθεί ένα τρόφιμο-φάρμακο για τον καρκίνο. Σύμφωνα με πλήθος ερευνών, υπάρχουν τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε ουσίες που φαίνεται να μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διάφορων μορφών καρκίνου. Φυσικά, η διατροφή δεν είναι πανάκεια. Η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόληψη ή την καταπολέμηση της ασθένειας, ούτε βέβαια να υποκαταστήσει τη θεραπεία της. Ένα διαιτολόγιο, όμως, πλούσιο σε τρόφιμα με αντικαρκινική δράση, όπως αυτό που προτείνει η μεσογειακή διατροφή, δεν μπορεί παρά να συμβάλλει στην προστασία από τον καρκίνο. Γνωρίστε, λοιπόν, τις 10 top τροφές κατά του καρκίνου και εντάξτε τις στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.
Εχθροί του καρκίνου
Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.
Κουρκουμάς
Πρόκειται για μπαχαρικό γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνονται μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν τη σύνδεσή του με την πρόληψη του καρκίνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κουρκουμά από τους Ινδούς. Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας απέδειξαν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 ότι η κουρκουμίνη (ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς) έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά.
Tip Προσθέστε ένα κουταλάκι κουρκουμά στις σούπες σας, στις σάλτσες των ζυμαρικών και στις σαλάτες σας. Κουρκουμά περιέχει επίσης και το κάρι (αφού πρόκειται ουσιαστικά για μείγμα μπαχαρικών).
Πράσινο τσάι
Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προφυλάσσουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Tip Εντάξτε στην καθημερινότητά σας 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.
Σκόρδο
Το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου). Πρόσφατη, μάλιστα, έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Tip
➜ Προσθέστε θρυμματισμένο σκόρδο στη μαγειρική σας και επωφεληθείτε από τις αντικαρκινικές του ουσίες.
➜ Οι περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες βρίσκονται στα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού, οπότε ξεφλουδίστε το όσο το δυνατόν λιγότερο.
Κακάο
Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει το κακάο περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες που να αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του κακάο, η μαύρη σοκολάτα (που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75%) φαίνεται να έχει μια θέση στη λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
Tip Δύο κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια (π.χ. οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί), όπως και οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μετα-ανάλυση από το Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου «Mc Gill» στο Μόντρεαλ, άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν 63% μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.
Tip: Καταναλώνετε 1-2 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, επιλέξτε σαν σνακ μια χούφτα καρύδια ή προσθέστε 1 κουταλιά λιναρόσπορο στα δημητριακά του πρωινού σας.
Ελαιόλαδο
Ελληνική επιδημιολογική έρευνα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Τριχόπουλο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η προσήλωση στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (η οποία βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση ελαιόλαδου) σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για περίπου 10 χρόνια, επιστήμονες παρακολούθησαν 14.800 Ελληνίδες και διαπίστωσαν 240 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
Tip Χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο και στη μαγειρική, αφού είναι ανθεκτικότερο στις υψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με τα σπορέλαια.
Μπρόκολο
Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών) θεωρείται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου. Οι επιστήμονες μιλούν για θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
Tip Η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα θεωρείται ότι προστατεύει κυρίως από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.
Ντομάτα
Η ντομάτα θεωρείται εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει (φυτοχημικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση). Το λυκοπένιο, εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που προσφέρει στην ντομάτα, έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Πρόσφατες, μάλιστα, μελέτες συνδέουν την ουσία αυτή με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και ειδικά του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας λυκοπενίου που προσλαμβάνουμε προέρχεται από προϊόντα με βάση την ντομάτα (π.χ. ντοματοπολτός, ντοματοχυμός, σάλτσα ζυμαρικών, κέτσαπ).
Tip
➜ Το λυκοπένιο που περιέχεται στο χυμό ντομάτας απορροφάται ευκολότερα από τον οργανισμό, σε σχέση με το λυκοπένιο που βρίσκεται στις ολόκληρες ντομάτες. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν η ντομάτα τρίβεται σε χυμό ή πολτό, αποδεσμεύεται μεγαλύτερη ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας.
➜ Οι επιστήμονες υποστηρίζουν, επίσης, ότι το λυκοπένιο απορροφάται ευκολότερα από το σώμα μας κατά το μαγείρεμα της ντομάτας σε φυτικά λιπαρά (π.χ. ελαιόλαδο), γι’ αυτό και η σάλτσα ντομάτας θεωρείται ιδανική αντικαρκινική τροφή.
Φράουλα
Οι φράουλες, όπως και κάποια είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλλα), είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο συγκέντρωσαν εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ανθρώπους και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, τα οποία αποδεικνύουν την προστατευτική δράση των φρούτων αυτών απέναντι στις οξειδωτικές και κυτταρικές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου.
Tip
➜ Φράουλες βρίσκουμε από τον Απρίλιο, ενώ υπάρχουν και εισαγωγής το χειμώνα. Επειδή είναι από τα πιο επιβαρυμένα σε φυτοφάρμακα και ορμόνες φρούτα, προτιμήστε βιολογικές.
➜ Προμηθευτείτε άλλα είδη μούρων από μεγάλα σουπερμάρκετ και καταστήματα υγιεινής διατροφής και σε μορφή χυμού. Προτιμήστε το χυμό βατόμουρου, ο οποίος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά.
Πορτοκάλι
Τα εσπεριδοειδή (π.χ. πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια), πέρα από εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, είναι πλούσια και σε φυτοχημικά συστατικά. Σε ένα πορτοκάλι περιέχονται περισσότερα από 170 διαφορετικά φυτοχημικά συστατικά και πάνω από 60 φλαβονοειδή. Ωστόσο, και η ίδια η βιταμίνη C εμφανίζει προστατευτική δράση, αφού έχει συσχετιστεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, του δέρματος και του μαστού.
Tip Η καθημερινή κατανάλωση εσπεριδοειδών (ολόκληρου του καρπού ή με τη μορφή χυμού) είναι σημαντική για την προστασία του οργανισμού απέναντι στον καρκίνο.

2,33-ΟΜΑΔ-ΡΟΥ-ΣΙΔΕ-ΚΑΣΜ-ΤΖΑ-100-ΣΑΡ-ΑΓΓ-ΟΙΚ-ΗΛΙΑ-ΑΝΔΡΙ-ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


http://aosimantron.com/2013/01/07/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B1/

Τα 10 γεγονότα που πρέπει να ξέρετε για τα ''αβλαβή'' εμβόλια!

Αυτά είναι τα 10 γεγονότα που όλοι οφείλουμε να ξέρουμε για τα ''αθώα'' και συνήθη εμβόλια που όλοι μας κάναμε...
Πριν τα δείτε όμως διαβάστε κάποιες απορίες...
Εννοείται ότι το 99.9% (ας ελπίσω ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο...!) του πληθυσμού παγκοσμίως εμβολιάζει τα παιδιά του γιατί τους τα πρότεινε ο καλός αυτός άνθρωπος που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη και που λέγεται γιατρός ή καλύτερα παιδίατρος.
Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί δεν είμαι γιατρός, αλλά σκεφτείτε μόνο πόσα δισεκατομμύρια βγάζουν οι εταιρείες κάθε φορά που εμβολιάζεστε ή εμβολιάζετε τα παιδιά σας.
Φανταστείτε μια καλή μέρα να σας έλεγε ο γιατρός (δυστυχώς σήμερα ορκίζονται πίστη στο ευρώ ή σε όποιοδήποτε άλλο fiat money) ότι τα εμβόλια είναι βλαβερά επειδή περιέχουν καρκίνους, αλουμίνιο, ψευδάργυρο, φορμαλδεΰδη, και προκαλούν αυτοάνοσες ασθένειες, ξαφνικό θάνατο εμβρύου, αυτισμό κ.α.
Τι θα κάνατε άραγε; Θα συνεχίζατε να τον εμπιστεύεστε επειδή είναι φίλος, κουμπάρος, συγγενής ή ακόμη και αδελφός; Μάλλον όχι!
Αν δεν σας εμβολίαζαν όμως θα έχαναν όλα τα χρήματα που έδωσαν για να τα αγοράσουν.
Θα μου πείτε ''πρέπει να μας τρυπήσουν εμάς για να μην τα πετάξουν''; Αυτό εννοείται και χωρίς καν να το σκεφτούν.
Να ξέρετε ότι στην Αμερική ούτε οι φαρμακοβιομηχανίες, ούτε οι γιατροί φέρουν ευθύνη εάν πάθετε κάτι από τα εμβόλια, αν και τελευταία σε κάποιες υποθέσεις μετά θάνατον κέρδισαν την δίκη...!
Είμαι σίγουρος ότι ελάχιστοι από εσάς κάνατε τον κόπο να ρωτήσετε και να επιμείνετε έτσι ώστε να σας πει, τι ακριβώς περιέχουν τα εμβόλια και ποιές οι παρενέργειες εκτός από την ''αναμενόμενη'' για εκείνους γρίπη ή ίωση.
Πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό παιδιάτρων δεν θα ξέρουν τίποτα εκτός από την ονομασία και την εταιρεία του εμβολίου αλλά λόγω πείρας θα σας μιλήσουν ήρεμα για να σας κάνουν να τους πιστέψετε σε ότι σκαρφιστούν και σας πουν εκείνη την στιγμή.
Με μια πολύ σύντομη ανάλυση για να δούμε κάποια από τα συστατικά τους και αν βλάπτoυν τα λεγόμενα εμβόλια:
Υδράργυρος: Μόνο 1 mg (1 λαμπτήρας φθορισμού) μολύνει 5.3 τόνους νερού! Σκεφτείτε μόνο ότι η ''καλή'' ΕΕ απαγόρεψε τα θερμόμετρα υδραργύρου!
Καρκίνος: Δεν χρειάζεται να επεκταθώ.
Φορμαλδεΰδη: Είναι μία εξαιρετικά τοξική χημική ένωση. Σε πειράματα που έγιναν ανακάλυψαν ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των ρινικών (πλακώδες καρκίνωμα) σε αρουραίους. Επίσης, μπορεί να οδηγήσει σε συριγμό βήχα, πόνους στο στήθος και βρογχίτιδα. Και πολλά άλλα...
Αλουμίνιο: Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:
Έλκος στο στομάχι και στα έντερα, Γαστροεντερικές Ασθένειες, Νόσος του Πάρκινσον, Δερματικές παθήσεις, Υπερδραστηριότητα, Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά, Διαταραχές μάθησης στα παιδιά, Παθήσεις στο Συκώτι, Πονοκεφάλους, Έντονο κάψιμο στο στομάχι, Ναυτία, Δυσκοιλιότητα, Πόνους στον κολικό, Έλλειψη ενέργειας
Και σίγουρα τα εμβόλια δεν έχουν μόνο αυτά τα λίγα συστατικά...
Πατήστε στην εικόνα για να την δείτε καλύτερα αν δεν φαίνεται καλά:
Επιτέλους κάντε δική σας έρευνα για να καταλάβετε τι σας βάζουν με την ''συγκατάθεση'' σας.
Δεν θα το δεχόσασταν αν πρώτα δεν το έκαναν κάποιοι άλλοι, έτσι δεν είναι;;;
Οι φαρμακοβιομηχανίες με την βοήθεια των λειτουργών κατά τα άλλα γιατρών, (γιατί η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επιχείρηση), σπέρνουν τον φόβο και όλοι τρέχουμε να μας δηλητηριάσουν!
Όλα έχουν να κάνουν με το κέρδος! ΌΛΑ!
Άνθρωποι είμαστε και όχι προγραμματισμένες μηχανές που κάνουν ότι τους πεις!
Δυστυχώς αυτά γίνονται για να μας ξεπαστρέψουν και όχι γιατί μας αγαπούν.
Δείτε την ανάρτηση μου με τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους και θα το καταλάβετε:ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΛΟΙ! Tο μυστικό σύμφωνο των Πεφωτισμένων (Illuminati)! (ΒΙΝΤΕΟ) (Update)Περισσότερα για τα κακά που μας ετοιμάζουν με την ταμπέλα ''εμβόλια''...
Καλή μας αφύπνιση...
 
 
http://www.katohika.gr/2013/02/deka-gegonota-poy-prepei-na-kserere-gia-ta-emvolia.html

Κυκλοφορούν παιδικά εμβόλια μολυσμένα;

Το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης Εμβολίων (NVIC), μια μη κερδοσκοπική ομάδα ασφάλειας των εμβολίων, διεξήγαγε πρόσφατα μια ανεξάρτητη εξέταση του περιεχομένου των εμβολίων παιδικής ηλικίας και διαπίστωσαν ότι πολλά από αυτά είναι μολυσμένα με συστατικά που θα σοκάρουν τους περισσότερους γονείς...


Σύμφωνα με τον κατασκευαστή-που παράγεται το φύλλο οδηγιών που συνοδεύει κάθε παρτίδα του εμβολίου, πολλά εμβόλια γίνονται με συστατικά όπως ανθρώπινες εμβρυϊκές πρωτεΐνες, αλλαγμένο υλικό DNA, ακόμη και την γενετικά τροποποιημένη (ΓΤ) ανθρώπινη λευκωματίνη. Αυτές οι συγκλονιστικές πληροφορίες συντάχθηκαν ως μέρος της NVIC μια ανασκόπηση της ασφάλειας για το πρόγραμμα εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας, η οποία έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση τα τελευταία χρόνια που οφείλεται σε μια σταθερή αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού και άλλες μορφές απο νευρολογικές και εγκεφαλικές βλάβες μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών.

Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ, απο τα 23, εμβόλια που συνήθως χορηγούνται σε παιδιά τα οποία περιέχουν ένα ή περισσότερα από αυτά τα αμφισβητήσιμα συστατικά - κι εάν γενικά το κοινό πραγματικά γνώριζε γι 'αυτό, θα υπήρχε μια μαζική επίθεση κατά των εμβολίων με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευση της βιομηχανίας εμβολίων.

Το 1966, οι ερευνητές εξήγαγαν τον πνευμονικό ιστό από ενα εκτρωμένο μωρό 14-εβδομάδων και ανέπτυξαν μια κυτταρική γραμμή από το γνωστό MRC-5, που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε πολλά εμβόλια σήμερα. Το MRC-5 έχει ομολογουμένως χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθεί το εμβόλιο Varivax για την ανεμοβλογιά, τα εμβόλια ProQuad και για τα δύο ανεμοβλογιά, και για το MMR (ιλαρά,παρωτίτιδα, και ερυθρά), και διάφορα άλλα εμβόλια για την ηπατίτιδα Α, DTaP, Hib, πολιομυελίτιδα, και λύσσα. Ομοίως, μια γραμμή κυττάρων είναι γνωστή ως RA 27/3, η οποία προέρχεται από άλλο εκτρωμένο ανθρώπινο μωρό το 1964, και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα για την παραγωγή τόσο του ProQuad όσο και του MMR II.

Το αμφιλεγόμενο εμβόλιο MMR II περιέχει επίσης πληροφορίες για μια γενετικά ανθρώπινη πρωτεΐνη γνωστή ως Recombumin, ή η ανασυνδυασμένη ανθρώπινη λευκωματίνη, όπου οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν ότι εγχύεται στα μωρά τους. Το MMR II είναι το μόνο γνωστό εμβόλιο που περιέχει ανθρώπινη πρωτεΐνη της GM, σύμφωνα με το NVIC, αλλά η μοναδική παρουσία σε αυτό το αμφιλεγόμενο εμβόλιο θα μπορούσε να εξηγήσει την ασυνήθιστη άνοδο που προκαλείται από νευρολογικές βλάβες που συνδέονται με αυτό τα τελευταία χρόνια. Μπορείτε να δείτε το πλήρες NVIC γράφημα που δείχνει ποια εμβόλια περιέχουν αυτά και άλλα ειδεχθή συστατικά εδώ: http://www.vaccine-tlc.org/human.html

Είναι τα κρυφά συστατικά των εμβολίων υπεύθυνα για την αύξηση των ποσοστών της νόσου;

Σύμφωνα με το NVIC, υπάρχουν τρεις κύριες πηγές της ανθρώπινης πρωτεΐνης σε εμβόλια: οι εμβρυϊκές γραμμές κυττάρων, η ανθρώπινη λευκωματίνη που προέρχεται από το ανθρώπινο αίμα, και η ανθρώπινη λευκωματίνη απο ζυμομύκητα. Όσον αφορά την ανθρώπινη λευκωματίνη που προέρχεται από το ανθρώπινο αίμα, το NVIC λέει ότι "το ένθετο της συσκευασίας δεν περιέχει καμία πληροφορία σχετικά με το πού προέρχεται το ανθρώπινο αίμα". Λοιπόν, τι γνωρίζουμε είναι ότι οι ανθρώπινες εμβρυϊκές πρωτεΐνες , η GM ανθρώπινη λευκωματίνη, και ανθρώπινη λευκωματίνη και το DNA που προέρχεται από άλλες άγνωστες πηγές είναι όλα αυτά που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη σε πολλά από τα εμβόλια που εγχέονται στα πιο ευάλωτα και ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας σήμερα. Αν αυτό δεν είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας, αργότερα θα είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι είναι, καθώς κυρίως οι αλλεργίες, το άσθμα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ο αυτισμός, και πολλές άλλες χρόνιες παθήσεις υγείας συνεχίζουν να επιδεινώνονται ανεξήγητα.http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6376.html

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
σε ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΝΤ,
που ομολόγησε ότι εφάρμοσε λάθος πρόγραμμα σκοτώνοντας την Ελλάδα!
10.000.000 ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ:
Αυτή είναι η κίνηση που επιβάλλεται, μετά την κυνική ομολογία του ΔΝΤ, ότι "έκανε λάθος" καταστρέφοντας μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό, που ζούσε ευτυχισμένα, με αξιοπρέπεια, εργασία και χαμόγελο! Ένα ολόκληρο λαό, που έσυρε στην αυτοκτονία, στην απελπισία, στο χάος!
Μέχρι τώρα όλες οι κινητοποιήσεις, ήταν κατά των Κυβερνήσεων. Ποτέ δεν έγινε μια καθαρή, μεγάλη, γιγάντια κινητοποίηση εναντίον των πραγματικών δυναστών μας! Ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, χωρίς κομματικές αναμίξεις, χωρίς αντιπαλότητες, αλλά με ενότητα και ομοψυχία, ενωμένοι σαν αδέλφια!
Σε ένα ΕΘΝΙΚΟ, ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που να στείλει την εικόνα των ενωμένων, αδελφωμένων, ειρηνικών και αποφασισμένων Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο!
ΟΧΙ ΛΑΘΗ: Δεν πρέπει να γίνουν τα λάθη της διχόνοιας και της αλληλοεξόντωσης:
Δεν θα πολιορκήσουμε τη Βουλή! Δεν θα διαμαρτυρηθούμε στην Κυβέρνηση! Δεν θα χτυπήσουμε τα Ματ! Δεν θα ματώσει μύτη, δεν θα αγγιχτεί βιτρίνα, δεν θα ραγίσει μάρμαρο!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ: ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΟΛΟΣ Ο ΚΛΗΡΟΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ, ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΔΕΡΦΩΜΕΝΟΙ, ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ…
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ: ΘΑ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!
Σε ποσοστό τουλάχιστον κάτω του 60% του ΑΕΠ!
ΣΤΟΧΟΣ, είναι ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΞΩ και όχι να αλληλοσκοτωθούμε μέσα!
Εάν δεν διαγραφεί το Χρέος, όποια Κυβέρνηση και να αναλάβει, θα συναντά τα ίδια αδιέξοδα! Γι΄ αυτό πρέπει να παρέμβει ο Ελληνικός Λαός, στην μεγαλύτερη, δυναμικότερη και ειρηνικότερη, συγκέντρωση που έγινε ποτέ στον κόσμο, ώστε να..
περάσει και στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΠΟΤΕ; Προτείνουμε το Γιγάντιο Συλλαλητήριο για την Ελλάδα μας, να γίνει στην Αθήνα, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, ανήμερα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ηρωίδας της Πίστης και της Πατρίδας, που αφιέρωσε και έδωσε και την ίδια τη ζωή της για να γλυτώσει το υπόδουλο γένος από την σκλαβιά και την τυραννία!
Την επομένη τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο! Ο αντίκτυπος διεθνώς θα είναι τεράστιος! Το Χρέος θα διαγραφεί! Γιατί πλέον έχουν πειστεί και οι ξένοι, ότι άλλη λύση δεν υπάρχει! Κι έτσι και εμείς θα βγούμε από το Πρόγραμμα Θανάτου, μια για πάντα!
Ελλάδα 2-2-2013 μ.Χ.
ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
facebook
πηγη
 
 
http://www.katohika.gr/2013/02/sigkentrosi-kata-toy-dnt.html

Γιατί "πάγωσε" η εκμετάλευση του ζεόλιθου στον Έβρο; Έχει σχέση με την ξαδέλφη του Παπακωνσταντίνου (της λίστας ... Λαγκάρτ);

Πριν έναν περίπου μήνα είχαμε πληροφορηθεί για το πάγωμα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Ζεολίθου που υπάρχει στον βόρειο Έβρο. Ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε αναδείξει το θέμα και την εμπλοκή συγγενούς πολιτικού υψηλά ιστάμενου πολιτικού προσώπου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το οποίο απαίτησε την πρόσβαση στα αρχεία ερευνών του ΙΓΜΕ. Μετά την άρνηση που εισέπραξε (και πολύ καλώς έπραξε ο αρμόδιος διευθυντής του ΙΓΜΕ), την επόμενη ημέρα ο κ. Πάγκαλος ζήτησε το...
κλείσιμο του ΙΓΜΕ.

Να θυμίσουμε πως εκατοντάδες έρευνες του ΙΓΜΕ αυτή τη στιγμή αγνοούνται, ενώ το ίδιο το ΙΓΜΕ έχει παύσει να υφίσταται, μυστηριωδώς, τη στιγμή που έχει γίνει γνωστό τοις πάσι πως η χώρα μας είναι πλουσιότατη σε ποιότητα και ποσότητα ορυκτών κοιτασμάτων, ενώ άγνωστοι επίσης είναι οι λόγοι για τους οποίους το αρμόδιο υπουργείο ενώ ενημερωνόταν για αποτελέσματα ερευνών του ΙΓΜΕ έστελνε (σχεδόν σε μόνιμη βάση) απαντητικό σημείωμα που έλεγε "τσιμεντώστε την τρύπα"...

Σύμφωνα, τώρα, με δημοσίευμα, το κοίτασμα ζεόλιθου επανέρχεται στη δημοσιότητα και όλως παραδόξως φαίνεται πως αυτή τη φορά φέρεται ως εμπλεκόμενα ένα άλλο (πρώην) πολιτικό πρόσωπο που ενδέχεται να απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη. Το όνομα "Παπακωνσταντίνου", φέρεται να εμπλέκεται σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Βουλγαρία και εισάγει στην Ελλάδα ποσότητες ζεολίθου...

Τι λέει το σχετικό δημοσίευμα

Είναι γνωστό ότι στο βόρειο Έβρο, στα όρια του Δήμου Ορεστιάδας, έχει εντοπιστεί ένα από το πλουσιότερα και ποιοτικότερα κοιτάσματα ζεολίθου. Το συγκεκριμένο κοίτασμα στα Πετρωτά του Έβρου υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια τόνους, τη στιγμή που η Ελλάδα εισάγει ετησίως περίπου 50-60 χιλιάδες τόνους κυρίως από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Από το 2005 μία ελληνική εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη εκδήλωσε ενδιαφέρον για να εκμεταλλευτεί το κοίτασμα, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας σ’ αυτό το νευραλγικό σημείο της ελληνικής επικράτειας που μαστίζεται από τη μετανάστευση και την ανεργία και αναπτύσσοντας μια εξαγωγική δραστηριότητα με προφανή οφέλη για την εθνική οικονομία. 
Η πορεία του επενδυτικού σχεδίου εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της κακοδαιμονίας που χαρακτηρίζει τη δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα. Επί σειρά ετών δεν προχωρούσε τίποτα μέχρι τη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στην Ομάδα Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων, υπό το συντονισμό του τότε Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως Θεόδωρου Πάγκαλου. Η απόφαση που πάρθηκε στις αρχές του 2011, έβαζε τις βάσεις για την προώθηση της επένδυσης, πράγμα που επετεύχθη λίγο αργότερα με ανάληψη πρωτοβουλιών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. 
Έτσι στις 22 Μαρτίου 2011 ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔ Μακεδονίας – Θράκης κάνει δεκτή την αίτηση θεραπείας της συγκεκριμένης εταιρείας και στις 20 Μαΐου 2011 υπογράφεται πανηγυρικά η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο και τη βορειοελλαδίτικη εταιρεία, με την παρουσία του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, του Δημάρχου Ορεστιάδας, τοπικών Βουλευτών και λοιπών εκπροσώπων τοπικών φορέων. Λίγες μέρες μετά, ένας βουλευτής από τη Χίο, ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταθέτει ερώτηση στη Βουλή θεωρώντας ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα στην υπόθεση αυτή. 
Ο τότε Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, αποφασίζει στις 14 Ιουνίου 2011 να ακυρώσει τη διαδικασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης και την υπογραφή της σύμβασης (αν και όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τις εντολές του προϊσταμένου του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης), θεωρώντας ότι έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Η υπόθεση κολλάει για μια ακόμη φορά και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι του βορείου Έβρου διαμαρτύρονται και θεωρούν ως απόλυτη κοροϊδία την πλήρη αδυναμία των εκάστοτε κυβερνήσεων να βρουν τρόπο ώστε να υλοποιηθεί μία αναπτυξιακή επένδυση στα σύνορα, με οποιοδήποτε τρόπο και διαδικασία. Πάμε τώρα να δούμε κάποια δεδομένα που αφορούν την υπόθεση αυτή και κάποιες .συμπτώσεις. Κοίτασμα ζεολίθου υπάρχει και στην άλλη πλευρά των συνόρων, λίγα χιλιόμετρα από τα Πετρωτά του Έβρου. 
Είναι το κοίτασμα στην περιοχή Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, το οποίο εκμεταλλεύεται μια εταιρεία, που μάλιστα εξάγει το προϊόν και στην Ελλάδα. Άρα η εταιρεία αυτή έχει συμφέρον να μην υπάρξει εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ελληνικού κοιτάσματος, για να μην έχει ανταγωνισμό στην αγορά. Η εταιρεία αυτή ανήκει από το 2003 κατά 96,8%, στον όμιλο S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, ελληνικών συμφερόντων (Οδυσσέας Κυριακόπουλος). Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος (και η Ομάδα Εργασίας για την Απεμπλοκή Επενδύσεων) τα βρίσκει όλα νόμιμα και δίνει εντολή να προχωρήσει η σύμβαση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προχωρά και υπογράφεται η σύμβαση παραχώρησης από το ελληνικό δημόσιο. 
Η υπόθεση μπλοκάρεται μετά την ερώτηση που κατέθεσε ένας βουλευτής από τη Χίο, ο οποίος βρήκε χρόνο και τις κατάλληλες πληροφορίες να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες μίας σύμβασης στα σύνορα του Έβρου. Πολύ καλά έκανε και αυτή θα έπρεπε να είναι η στάση όλων των Ελλήνων βουλευτών, αν και είναι πολύ σπάνια περίπτωση. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ακυρώνει τη σύμβαση στις 14 Ιουνίου 2011. Στις 16 Ιουνίου 2011 ανακοινώνεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ο Υφυπουργός παραμένει στη θέση του, αλλά προϊστάμενός του Υπουργός Περιβάλλοντος τοποθετείται ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μέχρι τότε Υπουργός Οικονομικών. 
Ενάμιση χρόνο μετά και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα, ο ελληνικός ζεόλιθος παραμένει στη γη, εισάγουμε ζεόλιθο από το εξωτερικό και λίγα χιλιόμετρα δυτικά μια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων εκμεταλλεύεται το βουλγαρικό ζεόλιθο. Τελικά φαίνεται πως αυτή η εταιρεία είναι ο μόνος κερδισμένος από το «μπλοκάρισμα» της επένδυσης στο βόρειο Έβρο και τη μη εκμετάλλευση των 100 εκατομμυρίων τόνων ζεολίθου στα Πετρωτά Ορεστιάδας. Εάν προσθέσουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής της εταιρείας φιγουράρει το όνομα της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου (εξαδέλφης του πρώην Υπουργού και εμπλεκόμενης στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ) θα εκπλαγείτε πολύ Τελικά ζούμε στη χώρα των πολλών συμπτώσεων και των πολύ μικρών «παρεών». Κάποια ονόματα τα συναντάς σχεδόν παντού.

Μετά από όλα αυτά, εμείς αναμένουμε να γίνουν έρευνες και -κυρίως- να αιτιολογηθεί το γιατί δεν εκμεταλλεύεται η χώρα μας το συγκεκριμένο κοίτασμα ζεολίθου, τη στιγμή που μία τέτοια ενέργεια θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα.

Υπάρχει κανείς να απαντήσει, ή να υποθέσουμε πως οι φήμες που αναφέρονται σχετικά και που μιλάνε για "δόσιμο" σε ξένη εταιρεία που "αναμένει", είναι αληθινές;
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2385.html

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΗ! ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ¨ΑΛΛΟΣ¨ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.

...ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΝ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ – ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΩ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΕΙΤΕ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΕΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΙΟΤΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΩΝ.
ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ,  ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ¨ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ¨, ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ¨ΣΥΣΤΗΜΑ¨ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ¨ΣΥΣΤΗΜΑ¨ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΕΔΙΑ ΕΝΑΝ ¨ΕΧΘΡΟ¨ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΟ ¨ΣΥΣΤΗΜΑ¨ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ, ΑΛΛΟ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΛΗΓΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ. ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΥΤΕ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΤΟ «ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΠΑΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ» ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ. ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ «ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ, ΑΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ!
ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ: «...ΜΑ ΚΑΛΑ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ...!», ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ: «... ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ¨». ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΩΡΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ. Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
ΤΟ «¨ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΛΑΒΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ, ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ, Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΟΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ! ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ (ΕΙΔΗΣΕΙΣ), ΑΣ ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ "ΘΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ", ΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΣ ΝΙΩΣΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΥΝΑΤΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ! ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! ΕΝΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ! ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ¨Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ¨.
Υ.Γ.: ΙΜΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, SIEMENS, ΟΜΟΛΟΓΑ, ΜΙΖΕΣ, «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ¨ΑΥΤΟΥΣ¨ ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ! ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ¨ΧΘΕΣ¨!


END.Όλη Η Αλήθεια Για Την Κύπρο.Στο Art FM Κύπρου,Παρασκευή 8/2/2013.ΩΡΑ 18.00

Εκπρόσωπος της Ε.N.D. θα είναι σήμερα στο Ραδιοφωνικό σταθμό της μεγαλονήσου Art FM και θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για την Κύπρο. 

Μην χάσετε το live του Art FM, υπόσχεται πως θα σας συγκλονίσει!
 

Συντονιστείτε...
 

htt

 
 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ. ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (1+2)


ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STRANGE - ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 1

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ
Η ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
(Α' ΜΕΡΟΣ)


Ήδη κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το συναρπαστικό νέο βιβλίο του Ιωάννη Φουράκη με τον τίτλο Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα, και ο γνωστός συγγραφέας παραχώρησε στo Απαγορευμένο Περιοδικό Strange αυτήν την αποκαλυπτική συνέντευξη που παρουσιάζεται σε δύο μέρη και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τεύχος...

Παντελής Γιαννουλάκης: Μίλησέ μας για το καινούργιο αυτό έργο σου, για το οποίο πολλοί από τους φίλους που το ανέγνωσαν είπαν ότι πρόκειται για ένα νεοελληνικό «θούριο»!
 Στο προηγούμενο βιβλίο σου, Ιχνηλάτησις εις τον Λαβύρινθο του Παρελθόντος-Μέλλοντος, είχες σημειώσει πως δεν θα γράψεις άλλο βιβλίο, και μέσα σε δυο χρόνια όχι μόνο έγραψες ένα από τα καλύτερα έργα σου αλλά ανήγγειλες και την έκδοση ενός ακόμη βιβλίου που ο τίτλος του θα είναι Ουράνια Ελλάς...

Ιωάννης Φουράκης: Μετά τη συγγραφή και κυκλοφορία του προηγούμενου βιβλίου μου, είχα περίπου αυτοπεισθεί ότι δεν θα έχω πλέον τις απαιτούμενες βιολογικο - πνευματικές δυνάμεις για να ξαναγράψω. Η προχωρημένη μου ηλικία και κυρίως οι πολλαπλές ταλαιπωρίες και στερήσεις κάθε είδους, με είχαν κουράσει πάρα πολύ. Και την κούρασή μου αυτή, την επέτεινε το γεγονός της αναπόφευκτης ανάγκης που επιβάλλει να πραγματοποιώ -όπως πάντα- εγώ μόνος μου όλη τη διαδικασία που απαιτεί η συγγραφή και η έκδοση ενός βιβλίου, όλη την έρευνα, τη διαλογή και επιλογή, τη σύνταξη και συγγραφή, σελιδοποίηση, φιλμοποίηση, μεταφορά, κ.λ.π., κ.λ.π., για τη δημιουργία και κυκλοφορία κάθε μου έργου. Δεν είχα και δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω βοηθό ή συνεργάτες σε όλα αυτά. Όλες μα όλες τις απαιτούμενες έρευνες και μελέτες, και όλες τις σχετικές εκδοτικές διαδικασίες έπρεπε και πρέπει να τις κάνω ολομόναχος. Τις κάνω μόνος μου διότι, όπως και εσύ γνωρίζεις, δεν έχω κανένα μα κανένα ακίνητο ή κινητό περιουσιακό στοιχείο ή άλλο έσοδο, και οι μοναδικοί οικονομικοί μου πόροι είναι εκείνοι που μου αποδίδουν οι πωλήσεις των έργων μου.
 Για όλους αυτούς τους λόγους, είχα σχεδόν αυτοπεισθεί να μη ξαναγράψω άλλο βιβλίο. Ένας άλλος επιπρόσθετος λόγος και πολύ σημαντικός για μένα, που ενίσχυε αυτή μου την τάση, ήταν και είναι η ψυχική μου ανάγκη να εξοικονομήσω επιτέλους λίγο χρόνο, για να αναγνώσω -και όχι απλώς να διαβάσω- έστω και μερικά από τα σημαντικά έργα των προγόνων μας.
 Βέβαια, έχω διαβάσει δεκάδες φορές όλα τα περισσωθέντα έργα των: Αισχύλου, Ησιόδου, Ομήρου, Πλάτωνος, Αριστοτέλους, Πλουτάρχου, Θουκυδίδου, Αρριανού, Λουκιανού, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Ιουλιανού, Ιπποκράτους, και πάρα πολλών άλλων, αλλά δεν τα έχω αναγνώσει. Επομένως. όχι μόνο δεν έχω κατανοήσει αλλά δεν έχω ούτε απλώς εννοήσει τις διδαχές, τις γνώσεις και τα διαχρονικά μηνύματα των σοφών αυτών προγόνων μας...


Π.Γ.: Και τελικά τι σε παρακίνησε να γράψεις το Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα;
Ι.Φ: Oπως είπα, είχα σχεδόν αποφασίσει ότι δεν θα έγραφα άλλο. Επειδή τότε επιθυμούσα και επεδίωκα να αναχωρήσω από τη Χθόνα και να επιστρέψω στο Άστρο από το οποίο, όπως πιστεύω, κατάγομαι. Πρέπει να ομολογήσω και να τονίσω ότι όχι μόνο η ιδέα αλλά και η δύναμη και το κουράγιο για τη συγγραφή του βιβλίου μου, καθώς και το πνεύμα και μήνυμα που διαχέουν οι σελίδες του, ανήκουν στις Ελληνοπούλες και τα Ελληνόπουλα, που συγκροτούν τον «κύκλον της των Ελλήνων Αυτογνωσίας». Αυτές και αυτά μου επέβαλλαν, αιχμαλωτίζοντάς με κυριολεκτικά, την αναστολή της αναχώρησής μου, αλλά και με ανάγκασαν να διατυπώσω και να διακηρύξω με το δικό μου γραπτό λόγο, τη δική τους λατρεία προς την Ελλάδα και το ακατανίκητο όραμα της ανακαίνισής της και της αναγέννησης του Ελληνισμού. Σ' αυτά τα Ελληνόπουλα οφείλεται αφενός η παροχή της δυνατότητας να συνομιλούμε τώρα. και αφετέρου η συγγραφή του νέου έργου μου, ή πιο σωστά του έργου τους, καθώς και της Ουράνιας Ελλάδος που θα ακολουθήσει, όπως έχω αναγγείλει.
Π.Γ.: Ποιο είναι το βασικό μήνυμα του βιβλίου και γιατί το χαρακτηρίζεις «Ε-λλήνων Αυτογνωσία»;

Ι.Φ.: Το βασικό του μήνυμα, όπως εγώ πιστεύω, είναι κυρίως η επιτακτική και αναπόφευκτη πλέον πολυμέτωπη και πολυδιάστατη επίθεση των Ελλήνων και ελλαδιτών εναντίον της λεπροφόρας Δύσης. Θέλω να πιστεύω πως γνωρίζω ότι οι Έλληνες και ο Ελληνισμός - και όχι οι ελλαδίτες και το δυτικότροπο κρατίδιο που ονομάζεται Ελλάδα- είναι προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση και όχι μόνο. Η μεταξύ Ανατολής (των Ελλήνων και του Ελληνισμού) και Δύσης τελική σύγκρουση, δεν επέρχεται απλώς αλλά και είναι αναπόφευκτη, επειδή είναι προδιαγραφή της Ειμαρμένης. Το «Ανατολικό Ζήτημα» συνεχίζει να ζητά τη λύση του. Το γιατί επέρχεται η σύγκρουση αυτή, και γιατί είναι αναπόφευκτη, αναφέρεται στις σελίδες του έργου μου αυτού... Ένας από τους λόγους για τους οποίους επιθυμούσα την εσπευσμένη αναχώρηση μου από τον πλανήτη, είναι ότι δεν θα μπορούσα και δεν θα μπορέσω να δω και να ανεχτώ αυτό που ετοιμάζουν οι καταχθόνιοι μισέλληνες, τη μεγάλη και μεθοδευμένη -εάν όχι και ολοκληρωτική και «τελική»- ταπείνωση και αλλοτρίωση της Παν-Γαίας Μητρός Ελλάδας. 

Δηλαδή αυτό που μεθοδεύουν να γίνει, με τους αποκαλούμενους «Ολυμπιακούς Αγώνες», οι οποίοι, εκτός από τον προγραμματισμένο ευτελισμό των ιδανικών, οραμάτων και πανανθρώπινων αξιών και μηνυμάτων του Ολυμπιακού ιδεώδους και πνεύματος, τα οποία έχουν μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη της Κόκα-Κόλα, είναι προγραμματισμένοι να φέρουν εκτεταμένο και πολυδιάστατο μακελειό. Μάλιστα, ένας από τους αντικειμενικούς στόχους αυτού του μακελειού, είναι η παραπέρα και βαθύτερη κοινωνική, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική αποδυνάμωση της Ελλάδας, ώστε να αναπτυχθούν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες του γεωγραφικού και δημογραφικού της κατακερματισμού. Πιστεύω ότι, με «αιχμή του δόρατος» αυτούς τους δήθεν Ολυμπιακούς Αγώνες, έχουν σχεδιάσει και μεθοδεύουν αυτό το μακελειό, με σειρά προκαταρκτικών «τρομοκρατικών επιθέσεων» αλλά και με κατασκευασμένες επιδημίες, μία πρόβα των οποίων παρακολουθήσαμε με τον πρόσφατο υποτιθέμενο ιό Κοξάκι.
 Όλα αυτά είναι εναλλακτικά σενάρια των παρασκηνιακών υπερδυνάμεων για μακροπρόθεσμη εθνική καταστροφή. Το πρώτο βήμα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ανεπανόρθωτο εθνικό χρέος με τους δανεισμούς για τα ολυμπιακά έργα. να μολυνθεί από κατασκευασμένους ιούς και να χαρακτηριστεί ως βασικό πεδίο δράσης τρομοκρατών με στημένα τρομοκρατικά χτυπήματα, και στόχος τους είναι μία μεγάλη εθνική τραγωδία όπως εκείνη του 1897, με προκατασκευασμένες συνέπειες. Το μεθοδευόμενο γεωγραφικό και δημογραφικό κατακερματισμό της Ελλάδας, μπορεί κανείς να τον διαπιστώσει - και όχι απλά να τον επισημάνει- αν μελετήσει και συνδυάσει, αναλύσει και ερμηνεύσει, τα όσα συμβαίνουν και τα όσα θα συμβούν, μέχρι το 2010, στη Μέση και στην Εγγύς Ανατολή και τον ευρύτερο Καύκασο. Όλα όσα συμβαίνουν και θα συμβούν στις περιοχές αυτές, σε συνδυασμό με αυτά που διαδραματίστηκαν και θα διαδραματιστούν στην Κοιλάδα του Αίμου (στα Βαλκάνια) και στη Μεσόγειο (κυρίως στην ανατολική), έχουν ως έναν από τους αντικειμενικούς τους στόχους την κατασκευή του λεγόμενου «Μακεδονικού Κράτους του Αιγαίου», στο οποίο θα «εγκατασταθούν» και θα κυριαρχήσουν οι Εβραίοι Σεφαραδίμ που εκδιώκονται από την Παλαιστίνη και από το λυόμενο κρατίδιο του Ισραήλ. Το αν θα επιτύχουν να πραγματοποιήσουν αυτά τους τα σχέδια, αναμφίβολα εξαρτάται από τους Έλληνες και τους ελλαδίτες.. Εάν εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε ή και υποψιαζόμαστε αυτά τους τα σχέδια, τότε ίσως έχουμε και τη δύναμη, πνευματική, ψυχική και υλική, αλλά και το ιδιαίτερα όπλα για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους και να τα αντιστρέψουμε... Αργότερα, θα συζητήσουμε για αυτούς τους Σεφαραδίμ και για όλα τα σχετικά με αυτούς...Π.Γ.: Ναι, θα ήθελα στην πορεία αυτής της συνέντευξης να τα συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες όλα αυτά, για να μπορέσουμε να τα καταλάβουμε κι εμείς. Θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο: Αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενά σου, πιστεύεις πως έχει αρχίσει να εμφανίζεται μία νέα «πυραιθέρια» ανθρώπινη φυλή;


Ι.Φ.: Ναι! Το πιστεύω. Το πέμπτο "ανθρώπινο γένος» (αυτό που κατά τον Ησίοδο είναι το « σιδηρούν») έχει κλείσει - ή έστω φαίνεται πως έχει κλείσει - τον κύκλο του. Έρχεται το έκτο γένος. Με μόνη διαφορά πως αυτό το νέο γένος δεν έρχεται απλώς, αλλά επανέρχεται... Αυτό είναι, όπως το αναφέρει και ο Ησίοδος, το «χρυσούν», εκείνο των Ημιθέων και των Ηρώων. Εδώ και πάρα πολλούς αιώνες, η ανθρωπότητα έχει κολλήσει σε ένα βιολογικό τέλμα, θα λέγαμε σε ένα στάδιο Νεοτονίας, σε στάδιο νυμφιακό.
 Οι θεοί μας εποίησαν για να εξελιχθούμε και να ξεπεράσουμε το στάδιο των βρωτών και θνητών και να ενωθούμε με το λαό μας στα άστρα, και μια ξένη παρέμβαση ανέκοψε και κλείδωσε την εξέλιξή μας, διότι ο κόσμος μας βρίσκεται υπό κατοχή από τις αρνητικές δυνάμεις. Οι προπομποί και ανιχνευτές ενός νέου ανθρώπινου είδους ήταν πάντοτε ανάμεσα μας, αλλά τώρα πλέον, στην εποχή που διανύουμε, τελείται η επιστροφή των θετικών δυνάμεων που εποπτεύουν την εξέλιξη και απελευθέρωση μας, και αυτό είναι που οι αρνητικές δυνάμεις βιάζονται τόσο πολύ για να το ανακόψουν και έχουν αρχίσει να κάνουν όλες αυτές τις έκδηλα εσπευσμένες κινήσεις και την επίσπευση των αιωνόβιων σχεδίων τους. Τα νέα «σπέρματα» έχουν ήδη αρχίσει να μπολιάζουν τη Γη, όπως τότε που τη μπόλιασαν με την πτώση κάποιων μετεωριτών και κομητών και δημιούργησαν τη ζωή στον πλανήτη.
 Η «πυραιθέρια» φυλή επιστρέφει και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την προέλαση της. Έχω έντονη την αίσθηση και τη βεβαιότητα, πως στον ευρύτερο γεωσυμπαντικό χωρόχρονο της Γαίας (Αιγαίας) και Αίας, έχουν ήδη κατέλθει 49 Ημίθεοι και Ήρωες και 49 Ημίθεες και Ηρωίδες. Όσο για το πότε και γιατί ήλθαν, αναφέρεται ήδη, έστω και μόνο για τους μυημένους αλλά και τους «ψυλλιασμένους», στις σελίδες του τελευταίου μου έργου με τον τίτλο Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα. Ναι, πιστεύω πως έχει ήδη αρχίσει η εμφάνιση μίας «νέας ανθρώπινης φυλής», ανεξάρτητα από το τι ακριβώς δηλώνουμε και προσδιορίζουμε με την έννοια φυλή. Γι΄ αυτό και είναι καλύτερα να πούμε ότι έρχεται ένα νέο ανθρώπινο Γένος...Π.Γ.: Κατά τη γνώμη σου, όλα αυτά άραγε υποδεικνύουν έναν κάποιο «αντιστασιακό πυρήνα» στον κόσμο μας, που ζει ήδη ανάμεσά μας; Ποιος θα μπορούσε να είναι ο σκοπός του; Τα μέλη του άραγε γνωρίζουν συνειδητά το ρόλο τους; Πώς λειτουργούν αυτή τη στιγμή και πώς θα λειτουργήσουν στο μέλλον; Τι υποστηρίζεις για όλα αυτά;


Ι.Φ.: Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, τότε δεν θα έπρεπε να συζητάμε πολύ γι' αυτά. Ό,τι γνωρίζω ή συμπεραίνω, το έχω γράψει στο βιβλίο μου. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα αυτήν τη στιγμή είναι απλά αυτό: Υπάρχει και δρα αυτό που ονομάζεις «αντιστασιακός πυρήνας». Ζουν ανάμεσα μας. Επίσης, υπάρχει και λειτουργεί ένα απόκρυφο συντονιστικό όργανο Ελλήνων,
 Χριστιανών και θετικών Ισλαμιστών. Διαδραματίζεται η ένωση και λειτουργία ενός νέου απόκρυφου ιερατείου, που σχηματίζεται από τους Έλ-ληνες και τις δυνάμεις των απροσδιόριστων Έψιλον, των Ορθοδόξων και των Σούφι. Διαισθάνομαι πως η δράση του θα προετοιμάσει το έδαφος για αυτόν τον «αντιστασιακό πυρήνα» των προπομπών ενός νέου ανθρώπινου Γένους, σε όλα τα επίπεδα, θα μας δοθεί αργότερα η ευκαιρία να συζητήσουμε για όλα αυτά...Π.Γ.: Μάλιστα... Τότε, πες μας, τι είναι όλη αυτή η ιστορία για τις κοσμικές ακτινοβολίες από το διάστημα, οι οποίες «μεταλλάσσουν» το ανθρώπινο DΝΑ, κ.λ.π. ; Επίσης, γιατί θεωρείς ότι αυτές εστιάζονται στον ελληνικό χώρο; Ποια είναι τα νεότερα συμπεράσματά σου για όλα αυτά; 


Ι.Φ.: Οι «κοσμικές ακτινοβολίες» δεν είναι μία κάποια ιστορία. Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, μόνο που δεν είναι ούτε ακτινοβολίες ούτε κοσμικές. Επειδή, νομίζω, ότι δεν μιλάς για τις κοσμικές ακτινοβολίες» όπως π.χ. τις υπεριώδεις, αλλά για κάποιες «άλλες». οι οποίες όπως επεσήμανες, «μεταλλάσσουν το ανθρώπινο DΝΑ». Δεν είναι θερμοηλεκτρικές ηλιακές ακτινοβολίες. Δεν είναι θερμοηλεκτρικά ή θερμομαγνητικά μικροσωματίδια, τα οποία εκπορεύονται από τον ήλιο μας, δηλαδή από τις υδρογονικές εκρήξεις του. Δεν είναι ούτε κοσμικές, διότι δεν προέρχονται ούτε από τον ήλιο μας ούτε από κάποιον άλλον ήλιο του «κόσμου» (δηλαδή του ουράνιου αστρικού θόλου, το κόσμημα του ουρανού), δηλαδή των άστρων και των αστρικών συγκροτημάτων που βλέπουμε. Όταν λες «κοσμικές ακτινοβολίες από το διάστημα», είναι μάλλον σαφές πως δεν εννοείς το ηλιακό μας σύστημα αλλά όλες τις πολλές χιλιάδες ηλιακά συστήματα, τα οποία συνθέτουν και συγκροτούν τον «κόσμο», τον ορατό ουράνιο θόλο. Οι «ακτινοβολίες» αυτές, όπως εμείς τις ονομάζουμε, δεν εκπορεύονται ούτε από το «διάστημα», δηλαδή το δικό μας γαλαξία, ούτε και από το συμβατό υλικό Σύμπαν, (εκείνο που συγκροτείται από τους ορατούς δώδεκα γαλαξίες), αλλά από Σύμπαν αντι-ύλης, ή από το αποκαλούμενο «παράλληλο Σύμπαν» ή αντι-Σύμπαν. Από τον Αντίκοσμο. 
Δεν είναι σμήνη θερμοηλεκτρικών (με μάζα) σωματιδίων, πρωτονίων, φωτονίων, ηλεκτρονίων, κ.λ.π., ούτε εκπορεύονται από το ορατό υλικό Σύμπαν, και δεν διαχέονται πάνω σε όλον τον πλανήτη μας. Οι «ακτινοβολίες» αυτές είναι άυλα, δηλαδή άμαζα, ψυχροχημικά μεσόνια, ή νετρίνα, τα οποία εκπορεύονται από το πνευματικό Σύμπαν (και όσο για το ποιο ή τι είναι αυτό, έχω καταθέσει κάποιες σηματοδοτικές σημειώσεις στο βιβλίο μου Ιχνηλάτησις εις τον Λαβύρινθο του Παρελθόντος - Μέλλοντος), και διαμέσω συγκεκριμένων διαύλων φτάνουν και διαχέονται μόνο στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας, και περισσότερο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, με κύρια εστίασή τους το Αιγαίο. Το γιατί "εστιάζονται στον ελληνικό χώρο» όπως λες, άρα κάτι θα ξέρεις γι' αυτό, είναι ένα ζήτημα που εγώ δεν το ξέρω, αλλά και να το ήξερα δεν θα μιλούσα ποτέ γι' αυτό, και ειδικότερα αυτήν την περίοδο...Π.Γ.: Όλα αυτά, έχουν άραγε κάποια σχέση με τα πειράματα που γίνονται στην Πύλο;
Ι.Φ.: Α, αυτό είναι ένα ερώτημα που πάρα πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να κατέχουν την απάντησή του. Νομίζω πως ο πιο σωστός τρόπος για να προσεγγίσουμε ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι να του επιτεθούμε με ακόμη περισσότερες ερωτήσεις. Ας επιχειρήσω κάποιες απ' αυτές: 
Μπορούν οι αρμόδιοι να απαντήσουν τι ακριβώς είναι και από πού προέρχονται τα «νετρίνα» που προσπαθούν να συλλάβουν στην Πύλο, ξοδεύοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δραχμές για το μεγαλύτερο και τελειότερο υποθαλάσσιο αστεροσκοπείο του πλανήτη μας ; Ποιες συγκεκριμένες χώρες, ή ποια ιδρύματα και τράπεζες χρηματοδοτούν το «Πρόγραμμα Νέστωρ»; (και ποιος ήταν ο Νέστωρ;) και είναι οι ίδιες που χρηματοδοτούν το αντίστοιχο πρόγραμμα της Χαβάης
Γιατί ο υπεύθυνος-διάσημος πλέον Έλληνας καθηγητής της αστροφυσικής - των πειραμάτων στην Πύλο, είναι έξι μήνες στη Χαβάη και έξι μήνες στην Πύλο; Αν απαντηθούν αυτά τα δημοσιογραφικά ερωτήματα από τον αρμόδιο επικεφαλής επιστήμονα, τότε ίσως θα μπορέσω κι εγώ να αποκαλύψω ένα μέρος των στοιχείων που προς το παρόν γνωρίζω. (Όσο για το ποια περίπου είναι αυτά τα «νετρίνα» που εστιάζονται στο Αιγαίο, ο συνεπής αναγνώστης μου μπορεί να το επισημάνει στο τέταρτο κεφάλαιο του τελευταίου μου βιβλίου). Για ρωτήστε και τον ερευνητή ωκεανολγο, τον κ. Άγγελο Αριβάνη, τι ξέρει για όλα τα παραπάνω; Εσείς που έχετε επαφές μαζί του, πρέπει να το διερευνήσετε, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να τα συζητήσουμε μαζί του όλα αυτά...Π.Γ: Ναι, θα το προσπαθήσουμε αυτό, με τον τρόπο του έχει αναφερθεί και ο κ. Αριβάνης στο ζήτημα. Αλλά, τι συμβαίνει με την Πύλο αυτή τη στιγμή; Σε μια παλαιότερη συνέντευξή μας, ήσουν ο πρώτος που μίλησες για το παράξενο αυτό ζήτημα σχετικά με την Πύλο, κι έφτασαν τελικά έπειτα από χρόνια να αναφέρονται σ' αυτό οι τηλεοπτικές ειδήσεις, κάποιες εφημερίδες, κ.λ.π. Τώρα μιλούν επιτέλους κάπως ανοιχτά για το θέμα…

Ι.Φ.: Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί απέτυχαν μέχρι τώρα, έχουν αποτύχει να ποντίσουν το αστεροσκοπείο. Μας λένε ότι τα νετρίνο δεν είναι σωματίδια φορτισμένα, μάλιστα, οι υπεύθυνοι επιστήμονες δήλωσαν σε συνέντευξη τους ότι πρόκειται για στοιχεία από άλλα σύμπαντα. Και τα ίδια λένε άλλοι και για τα έργα στην Αργεντινή, για τα οποία θα συζητήσουμε παρακάτω, όπου θέλουν να παρακολουθήσουν συμβάντα από άλλες διαστάσεις. Το εργαστήριο στην Ιαπωνία καταστράφηκε μυστηριωδώς, πήρε φωτιά όπως λένε, ένα αντίστοιχο εργαστήριο όπως αυτό της Πύλου, με μία τεχνητή λίμνη που υπάρχει εκεί...
 Λοιπόν, κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο, τα νετρίνο μπορούμε να τα ονομάσουμε Μεσόνια. Είναι τα Μεσόνια, που είναι μεταξύ των φωτονίων και των πρωτονίων, ας πούμε σε μία ενδιάμεση κλίμακα, τα οποία τώρα έχουν αρχίσει να τα ανακαλύπτουν.
 Όλα αυτά έχουν σχέση με την περιβόητη «Σκοτεινή Ύλη, του Σύμπαντος», που τώρα τελευταία διαρρέουν περίεργες ανακαλύψεις περί αυτής. Αυτή η Σκοτεινή Ύλη, σχετίζεται με αυτό που εγώ ονομάζω Παράλληλο Σύμπαν ή Αντι-Σύμπαν, το οποίο θεωρώ ότι είναι το «Πνευματικό Σύμπαν», το μη-υλικό Σύμπαν- ενώ το δικό μας Σύμπαν είναι υλικό. Εκτός των άλλων, επιμένω ότι αυτό σχετίζεται και με την Αργοναυτική Εκστρατεία, η οποία αναφέρεται σε ταξίδι μη-γήινο, και έχει να κάνει με «αντικατοπτρισμούς» των αστρικών σημείων και άστρων που διακρίνονται από εδώ. 
Η Αργοναυτική Εκστρατεία έγινε για να φέρουν το «Χρυσόμαλλο Δέρας» (ψάξτε τι είναι η Νεφέλη, τι είναι ο Αδάμας, ο πατέρας του Φρίξου και της Έλλης, ψάξτε για τους γάμους θνητών και θεών και τις τεκνοποιήσεις τους). Η Αργοναυτική Εκστρατεία γίνεται στο Αντι-Σύμπαν, και ο πλανήτης μας βρίσκεται στο σημείο εκείνο του γαλαξία μας όπου εφάπτεται το Σύμπαν μας με το Αντι-Σύμπαν. Γι' αυτό και ο πλανήτης μας αποτελεί και λειτουργεί ως ένα ιδιόμορφο «Κέντρο Διερχομένων»... Έχω αναπτύξει τη θεωρία στο βιβλίο μου, ότι ο πλανήτης μας είναι χώρος εξορίας και τιμωρίας. Υποστηρίζω ότι τα όντα που βρίσκονται εδώ, τα ανθρώπινα και όλα τα άλλα, προέρχονται από διαφορετικούς αστρικούς χώρους, αν θέλετε, από άλλους πλανήτες με διαφορετικές φωτοχημικές ενώσεις, γι' αυτό και έχουμε όλες αυτές τις διαφορές στη σκέψη, στη ζωή, στο φαινότυπό μας και στο DNA μας. Είμαστε εξορισμένοι εδώ. Είμαστε σε ένα Κέντρο Διερχομένων. Κι έτσι αρχίζει το μεγάλο θέμα των «Πυλών», αλλά θέλουμε μήνες για να συζητήσουμε σωστά για όλα αυτά, κι η ανθρώπινη αντοχή δεν επαρκεί...
 Τέλος πάντων, στην Πύλο αναζητούν να φαλκιδεύσουν τα νετρίνα, τα οποία εγώ θεωρώ ως Μεσόνια, το οποία δίνουν τη δυνατότητα σε κάποια όντα που είναι εδώ αλλά που προέρχονται από συγκεκριμένα αστρικά συστήματα, να είναι -ας το πούμε έτσι- η πνευματική τους τροφή ή η ενίσχυση της πνευματικής τους ανάπτυξης. Υπάρχουν «άνθρωποι» που, μέσω συγκεκριμένων εστιών, τρέφονται ενεργειακά και πνευματικά με αυτές τις εκπομπές από αλλού...Π.Γ.: Ο κ. Αριβάνης παλαιότερα είχε αναφερθεί σε «πύλες» που υπάρχουν στο Αιγαίο. Εσύ τι λες γι' αυτό;

Ι.Φ.: Αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, για το οποίο απαιτούνται πιο ειδικοί από εμένα για να μπορεί να συζητηθεί ικανοποιητικά. Μπορώ όμως να το σχολιάσω με κάποιες πληροφορίες που οι έχοντες γνώση μπορούν να συνδέσουν και να αναλύσουν. Με όλη εκείνη τη φασαρία που έγινε σχετικά πρόσφατα, ότι υπάρχει ένα βυθισμένο πλοίο με θησαυρούς των Εβραίων, έξω από την Καλαμάτα, και ψάχνανε να το βρούνε, στην πραγματικότητα ψάχνανε να βρούνε έναν αγωγό, μία πύλη, ένα υποθαλάσσιο τούνελ, που από την περιοχή του κόλπου της Καλαμάτας φτάνει στην Πύλο. Ναι, ίσως υπάρχουν αυτές οι «πύλες», και αν υπάρχουν, θα είναι κόμβοι που συνδυάζουν υποχθόνιες, υποθαλάσσιες, αιθέριες, επικοινωνιακές, ενεργειακές και γεωμαγνητικές γραμμές.

Είναι βέβαιο, και μπορώ να πω ότι έχω ιδίαν αντίληψη, ότι από τη νήσο Γαυδοπούλα δίπλα στη Γαύδο, ξεκινά ένα τεχνητό τούνελ και βγαίνει στην Κυρήνη της Λιβύης. Το τούνελ αυτό έχει διάμετρο 15 μέτρα, αυτό θέλουνε να χρησιμοποιήσουνε κάποιοι για διαφόρους λόγους και είναι γνωστές οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, και είναι υποθαλάσσιο. Από την ίδια ευρύτερη περιοχή περνάνε τα καλώδια των οπτικών ινών που συνδέουν το δυτικό κόσμο με τον ανατολικό. Είναι τεράστια υποθαλάσσια καλώδια οπτικών ινών με τα οποία συνδέονται τηλεπικοινωνιακά τα κράτη μεταξύ τους, όπως π.χ. το Ιντερνετ. Τη μεγάλη εργολαβία των βυθίσεων των καλωδίων αυτών την έχει πάρει η FIAT, γνωρίζω τον άνθρωπο που είναι ο υπερ-εργολάβος αυτών των έργων για την Ελλάδα, ο οποίος είναι και ο εφευρέτης του εκσκαφέα βαθυσκάφους που χρησιμοποιείται γι' αυτές τις δουλειές, ένα ρομπότ που το κατευθύνει με κομπιούτερ. Αυτές οι γραμμές οπτικών ινών, κατασκευάζονται υποθαλάσσια για να ακολουθούν τις ενεργειακές γραμμές του γήινου ενεργειακού πεδίου.
 Οι εξελιγμένες οπτικές ίνες, όπως αναφέρω στο βιβλίο μου, ξεκίνησαν από μια δική μου ιδέα σχετικά με κάποια μυστικά της Πεντέλης. Οπτικές ίνες φτιάχνανε εδώ και χρόνια, όμως χρησιμοποιούσαν κάποιες πλαστικές συνθέσεις που δεν ήταν και τόσο επιτυχημένες, αλλά τώρα σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τη λατύπη της Πεντέλης για τις οπτικές ίνες. Η λατύπη των μαρμάρων, είναι τα υπόλοιπα, η σκόνη, των μαρμάρων από τα λατομεία, που τα πήρε τώρα ο εργολάβος Σαραντόπουλος (ο οποίος αγόρασε πρόσφατα την Απογευματινή), αυτός έκανε τις εξορύξεις όλες, τις φορτώσανε και πήρανε χιλιάδες τόνους, όλη αυτή η φασαρία που γινότανε για την Πεντέλη κατά καιρούς, για τα φοβερά τούνελ που είχανε ανοίξει, έγινε για να πάρουν την ιδιαίτερη αυτή λατύπη και να τη χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή των νέων οπτικών ινών. Κι εμείς λέγαμε τότε, και είχαμε κάνει λάθος, ότι τη λατύπη της Πεντέλης την παίρνανε οι Εβραίοι για την ανακατασκευή του Ναού του Σολομώντος, αυτή ήταν η πρώτη μας εντύπωση, όμως αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν λάθος, όπως επίσης και με τα κινητά τηλέφωνα, τέλος πάντων...

 Εκεί τώρα, στη Γαυδοπούλα, θα πρέπει να ανατρέξεις τουλάχιστον στην Οδύσσεια του Ομήρου, διότι η Γαυδοπούλα ήταν το Νησί της Καλυψούς, να ψάξεις τι ήταν η Καλυψώ, τι αντιμετώπισε εκεί πέρα ο Οδυσσέας, και θα βρεις ένα πλήθος παράξενων πληροφοριών στη συνέχεια, όταν θα κάνεις αναλύσεις των ιδιοτήτων και δυνατοτήτων της Καλυψούς, και στις αρχαίες περιγραφές θα βρεις εκεί πληροφορίες για τα "Πλοία των Φαιάκων», που κινούνται μόνο με το λόγο, δεν έχουν καπετάνιο, δεν έχουν πηδάλιο, και σε μεταφέρουν σε όποιο σημείο θέλεις, αρκεί να «πεις» στο πλοίο πού θέλεις να πας. Και ερχόμαστε μετά στα σημερινά αυτόματα πλοία και αεροπλάνα, στους αυτοματοποιημένους δορυφόρους με τους οποίους επικοινωνεί λεκτικά το προσωπικό εδάφους, κ.λ.π…
 Η θεωρία μου είναι πως ένα σημαντικό μυστικό κρύβεται στον Τσούτσουρο της νότιας Κρήτης, όπου έχετε πάει κι εσείς να εξερευνήσετε το μέρος, λοιπόν, εκεί έγινε το μεγάλο παιχνίδι, εκεί βρήκανε τα πιο απίστευτα πράγματα, κι εκεί -έχω βρει όλες τις σχετικές αρχαίες αναφορές- ήταν οι Άρπυιες, οι οποίες «εχάθησαν στα δάση της Κρήτης» και εξαφανίστηκαν, πρέπει να βρεις ποιες ήταν οι Άρπυιες, τι περιγράφεται γι' αυτές, ότι τρώγανε το φαγητό του τυφλού Φινέα, το μάτι του Φινέα, κ.λ.π., κ.λ.π. Εσείς έχετε πάει στον Τσούτσουρο και ξέρετε, όπως σας είχα πει, ότι η περιοχή φυλάσσεται από στρατό χωρίς διακριτικά και αναγνωριστικά εθνόσημα...Π.Γ.: Νωρίτερα έλεγες ότι θα μας πεις για κάποια έργα στην Αργεντινή, όπου γίνονται για να παρακολουθήσουν συμβάντα από άλλες διαστάσεις...


Ι.Φ.: Πριν μερικά χρόνια, στην Αργεντινή, στήθηκε το μεγαλύτερο αστεροσκοπείο του κόσμου, το οποίο αποτελείται από τεράστιες μεταλλικές πλάκες, σε μια έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, ένας παράλογος αριθμός, το οποίο είναι ένα τεράστιο αυτί πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη, που ο σκοπός του είναι να εντοπίσει τη δημιουργία Μαύρων Τρυπών, στη στρατόσφαιρα και στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, από την κάθοδο των κοσμικών ακτινών που συγκρούονται με τα νετρίνα, κ.λ.π., κι ο σκοπός τους υποτίθεται ότι είναι για να δουν κατά πόσο οι κοσμικές ακτινοβολίες επηρεάζουν καθοριστικά τον πλανήτη, ένας εντοπισμός ακτινών που έρχονται εδώ από πολύ μακριά. Είπαν όμως, ότι για να δουλέψει αυτό το «αυτί» χρειάζεται ένα παρόμοιο αντιδιαμετρικό αστεροσκοπείο που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στους αντίποδες της Αργεντινής. Όσο και αν ψάξεις όμως, π.χ. στο Ιντερνετ, δεν θα βρεις να αναφέρεται πουθενά η ακριβής τοποθεσία αυτού του άλλου «τηλεσκοπίου», παρ' όλο που αναφέρονται στην ύπαρξη του. Σας ανακοινώνω ότι αυτό βρίσκεται στην Ινδονησία, όπου και εργάζονταν πριν οι άνθρωποι που κάνουν τώρα τις βυθίσεις των οπτικών ινών στη Μεσόγειο.
Π.Γ.: Σε μια προσωπική συζήτησή μας, είχες αναφερθεί στον Αλντεμπαράν. Μίλησε μας γι' αυτό...

Ι.Φ.: Ο Αλντεμπαράν, το άστρο αυτό, είναι ο Λαμπαδίας, ονομάζεται και έτσι. Αν ψάξετε τη χριστιανική μυθολογία, θα δείτε ότι ο Λαμπαδίας είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Και αν ψάξετε περί Λαμπαδία και Μιχαήλ, θα βρείτε ότι υποτίθεται πως εστιάζεται ως ουράνιο σώμα αόρατο ή ως «νέφος», μόνο στο Αιγαίο Πέλαγος, πάνω από το Αιγαίο. Εγώ, επιπλέον, πιστεύω ότι στο Αιγαίο εστιάζονται ειδικές αστροφυσικές και χημικές ενώσεις, και δημιουργούν μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο.
 Η Δήλος, η «φανερωμένη», και τα νησιά που επιπλέουν στο Αιγαίο, είναι τοποθεσίες πολύ ιδιαίτερες... Πάντα υποστήριζα ότι τα νησιά των Κυκλάδων δεν είναι γήινα τμήματα άλλα είναι μετεωρίτες που έχουν πέσει στο Αιγαίο, είναι ξένα σώματα στον πλανήτη μας. Έχω εντοπίσει αναφορές σε εκατοντάδες αρχαία κείμενα, αλλά και σε χριστιανικά, που υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι, μετά από αυτό που λέμε Αρμαγεδδώνα ή παγκόσμια καταστροφή, μόνο όσοι φτάσουν στα νησιά των Κυκλάδων θα σωθούν, διότι δεν μπορούν να βυθιστούν. Έχω όλες τις πηγές και είναι στη διάθεσή σας...
 Δεν είναι τυχαίο που ο Λαμπαδίας πάντα εμφανίζεται λαμπρός πάνω από το Αιγαίο κατά την περίοδο του Πάσχα, και γι' αυτό έλεγα πάντοτε ότι δεν πρέπει να λέμε τη γιορτή αυτή «Πάσχα» αλλά πρέπει να τη λέμε «Λαμπρή». Ο ανήσυχος αναγνώστης πρέπει να ψάξει τι εννοούμε όταν λέμε «λαμπάδα» και γιατί γίνεται η λαμπαδηφορία την Λαμπρή, τι είναι το «Δεύτε Λάβετε Φως», κ.λ.π., κ.λ.π. Και να σας θυμίσω τη μεγάλη σύνοδο των πλανητών που συνέπεσε με την Ανάσταση φέτος, για την οποία δεν αναφέρθηκε σχεδόν τίποτε στα μέσα ενημέρωσης...Π.Γ.: Ποια είναι η προσωπική σου σχέση με το Αιγαίο;

Ι.Φ.: Για μένα είναι χώρος κάθαρσης. Το ξέρω αυτό και από προσωπική πείρα. Από τον καιρό που πείστηκα για κάποια πράγματα, μετά από ό,τι είδα και αντιμετώπισα στον Όλυμπο, μπήκε μέσα μου η πεποίθηση, φαινομενικά παράλογη, ότι για να επισκεφτείς ιερούς τόπους πρέπει πρώτα να πας στο Αιγαίο να καθαρθείς. Εγώ μόνο πάρα πολύ σπάνια κάνω μπάνιο στη θάλασσα, τα τελευταία δέκα χρόνια είχα κολυμπήσει στη θάλασσα μόνο μία φορά. Και πήγα σχετικά πρόσφατα στην Κάλυμνο, και έκανα δέκα μπάνια, και ένιωσα τελείως εξαγνισμένος, ανανεωμένος, τελείως καθαρός ψυχικά και πνευματικά. Και θυμάσαι που σου έλεγα ότι δεν πάω στο Άγιο Όρος γιατί δεν νιώθω καθαρός. Για να επισκεφτείς ιερούς τόπους, είτε ο Όλυμπος είναι αυτός είτε το Άγιο Όρος, πρέπει να καθαρθείς πρώτα, αλλιώς είσαι ξένο σώμα...
 Κι έτσι πήγα στο Άγιο Όρος και βρήκα εκείνο το σύμβολο που λέγαμε...

Π.Γ.: Θέλεις να μας διηγηθείς την ιστορία της πρόσφατης επίσκεψής σου στο Άγιο Όρος και τις έρευνες που έκανες εκεί;... Ι.Φ.: Ναι, ευχαρίστως, αν και είναι παράξενα πράγματα αυτά για τους καθημερινούς ανθρώπους... Λοιπόν, πάμε στον Όλυμπο με κάποιους φίλους. Πάμε στα Πριόνια, βλέπουμε τον Ενιπέα εκεί που είναι η λιμνούλα. Εκεί μου λένε: «εδώ από κάτω είναι ένα μοναστήρι, η μονή του Αγίου Διονυσίου, έλα να πάμε». Πρόκειται για ένα μικρό κατεστραμμένο μοναστήρι, που το γκρεμίσανε οι Γερμανοί, όπου μένει τον περισσότερο καιρό ένας καλόγερος μοναχός του. Εγώ αρνήθηκα, έτσι, δογματικά. Λοιπόν, εκεί στα Πριόνια, στέκουμε πάνω στην ξύλινη γεφυρούλα, και παρατηρούμε τα νερά. Εκεί αφοσιώνομαι για λίγη ώρα, και ανεξήγητα μου έρχεται η παρόρμηση να απαγγείλω μέσα μου τον Ύμνο προς τον Δία του Καλλίμαχου του Αλεξανδρινού.

 Λέω από μνήμης μερικούς στίχους του ύμνου, και καθώς στέκω εκεί, από πάνω μου στον ουρανό αρχίζει να εμφανίζεται ένα σύννεφο. Δεν δίνω σημασία, προχωράμε λίγο παρακάτω και ξαφνικά μου λένε οι άλλοι έκπληκτοι «κοίτα στον ουρανό εκείνο το σύννεφο»! Κοιτώ και βλέπω το σύννεφο να έχει σχηματίσει στον ουρανό ένα τεράστιο Έψιλον (Ε) από πάνω μας! Το φαντάζεσαι; Ένα τέλεια σχηματισμένο Έψιλον! Οι φίλοι μου πρόλαβαν και του έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες, τις οποίες και σου τις έχω δείξει, και νομίζω πως πρέπει κάποια στιγμή να τις δημοσιεύσουμε, έτσι, ως παράξενο φαινόμενο. 

Μέχρι να μπούμε στο αυτοκίνητο μας, δεν υπήρχε τίποτε, είχε εξαφανιστεί... Καθώς επιστρέφουμε, μου ξαναλένε να πάμε στο μοναστήρι και στον καλόγερο, αλλά εγώ πάλι αρνήθηκα. Τέλος πάντων, κοιμόμαστε στην Κατερίνη, και μετά, την άλλη μέρα, επιστρέφουμε με το αυτοκίνητο στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην εθνική οδό, μου έρχεται ένας εσωτερικός καταιγισμός επιπλήξεων και κατηγοριών γιατί αρνήθηκα να πάω στο μοναστήρι. Προσπαθώ να αποφύγω τις σκέψεις και επιπλήξεις, που ήταν σαν να μην ήταν δικές μου, βάζω μουσική, κάνουμε καλαμπούρι, τίποτε, εγώ εκεί, σκέφτομαι συνέχεια αυτό. Αργότερα, στο σπίτι στην Αθήνα, συνεχίζεται αυτή η εσωτερική αναταραχή, ανεξήγητα, για μέρες και μέρες, σε σημείο που μου γίνεται αβάσταχτη. Έτσι, λέω στον γιο μου τον Τάλω, θέλω να πάμε μέχρι την Κατερίνη, μη ρωτάς γιατί, να οδηγήσουμε να πάμε. Ο Τάλως δέχεται, ξεκινάμε και πάμε, παίρνουμε και τους φίλους μας από την Κατερίνη, και φτάνουμε ξανά στον Όλυμπο. Φτάνουμε στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου.
 Βλέπω ένα μοναστηράκι κατεστραμμένο, την εκκλησία του την έφτιαχνε η αρχαιολογική υπηρεσία, ανάβουμε ένα κερί, και συναντάμε εκεί τον καλόγερο εκείνο, ο οποίος είναι ο μοναδικός που μένει εκεί, αλλά όχι όλο το χρόνο. Μας κερνάει ο καλόγερος έναν καφέ, ο οποίος με εμπνέει πολύ ως φυσιογνωμία. Λοιπόν, καθόμαστε λίγο εκεί, συζητάμε κάποια πράγματα, κι έπειτα φεύγουμε, επιστρέφουμε στην Αθήνα. Η πρώτη θετική για μένα έκβαση της κατάστασης, ήταν ότι, στην όλη διαδρομή, μου δόθηκε η ευκαιρία να κουβεντιάσω χαλαρά και εκ βαθέων με το παιδί μου, κάτι το οποίο ποτέ δεν ήταν εύκολο μέσα στις πιέσεις της καθημερινότητας της Αθήνας, των ασχολιών μου και των υποθέσεων της οικογένειας. Ήταν η πρώτη φορά που επικοινωνήσαμε τόσο βαθιά, και από τότε έχουμε βιώσει οι δυο μας πολλές αλλαγές...

 Τέλος πάντων, λήγουν όλα αυτά, και μου ξαναμπαίνει μία ιδέα. Ξέρεις, εγώ πλέον -είχα γίνει πολύ δογματικός πάνω σ' αυτό- είχα καταλήξει να μην πηγαίνω σε ιερούς τόπους, ούτε στον Παρθενώνα πλέον, ούτε στους Δελφούς, ούτε στο Άγιο Όρος, ούτε πουθενά, διότι δεν ένιωθα σωματικά και ψυχικά καθαρός. Λοιπόν, μου μπαίνει μια ιδέα, μια φωνή που μου λέει «πήγαινε στο Αιγαίο να καθαρθείς». Πάω, λοιπόν, όπως είπαμε, στην Κάλυμνο, και τελικά νιώθω καθαρός και ανανεωμένος, νιώθω εξαγνισμένος, μια ευλογία, άλλος άνθρωπος. Κι από εκεί έπειτα βρίσκομαι στη Βέροια όπου κάνω μία ομιλία, και τη νύχτα, καθώς κοιμόμαστε στο ξενοδοχείο, στις πέντε η ώρα το χαράματα, με ξυπνάει ο Τάλως και μου λέει σήκω, πάμε να φύγουμε, και με σηκώνει με το ζόρι και κυριολεκτικά με φορτώνει στο αυτοκίνητο, και μου λέει «πάμε στο Άγιο Όρος…».

 Ως την ημέρα εκείνη είχα δεχθεί αλλεπάλληλες προσκλήσεις να επισκεφτώ το 'Άγιο Όρος και από ηγουμένους των μονών, και ειδικά από παρέα Μοναχών με τους οποίους είχα συναντηθεί κατ' επανάληψη στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στην Κρήτη, και είχαμε κάνει ομηρικές συζητήσεις για τον Ηράκλειτο, τον οποίον μελετούν επισταμένα. Πάμε λοιπόν στο Άγιο Όρος, το οποίο επισκέπτομαι για πρώτη φορά, στη Μονή Ιβήρων. Δυστυχώς δεν πρέπει αυτήν τη στιγμή να συζητήσουμε πολύ για το ταξίδι μου αυτό, για το σκοπό του και τις συνέπειές του και για τα αποκαλυπτικά του αποτελέσματα. Πάντως, ο βασικός μου στόχος ήταν ο εντοπισμός ενός συγκεκριμένου συμβόλου, η έρευνα περί αυτού και ο αποσυμβολισμός του. Έψαχνα να βρω αυτό το σύμβολο στο Άγιο Όρος. Όταν στη συγκεκριμένη Μονή αναζήτησα το σύμβολο αυτό, οι Μοναχοί τους οποίους ερώτησα σχετικά με πού υπάρχει αυτό, με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο σύμβολο εκεί. Απογοητεύτηκα, λοιπόν, και έπαψα τη μάταιη αναζήτησή του. Διέκοψα τη συγκεκριμένη μου αναζήτηση και άρχισα μια κάποια πρώτη έρευνα στη φημισμένη βιβλιοθήκη της Μονής.Π.Γ.: Μην υπεκφεύγεις και το προσπερνάς. Πες μας γι' αυτό το σύμβολο. Θα επιμείνω όσο χρειαστεί... Τι ήταν αυτό το σύμβολο;...

Ι.Φ.: Εντάξει, έψαχνα ένα συγκεκριμένο και σημαντικότατο για μένα σύμβολο, την «Οκτάδα». Όλοι όμως, μη εξαιρουμένου και του ηγούμενου, αρνούνταν επίμονα ότι υπάρχει εκεί. Εγώ όμως επέμενα, έστω και διαισθητικά. Αυτοί λένε ότι δεν υπάρχει και ότι «αν υπήρχε θα το ήξεραν». Νόμιζα πως εάν πράγματι ήξεραν για την ύπαρξη του θα μου το έλεγαν, ήθελα να πιστεύω πως δεν θα μου έλεγαν ποτέ ψέματα και πως μου είχαν κάποια εμπιστοσύνη...Π.Γ.: Το σύμβολο αυτό, έχει κάποια σχέση με τους εννέα γυμνούς ή τους εννέα αόρατους; Με τους Εξαγωνίτες και τους Οκταγωνίτες; Με την Οκτάβα και τη Μουσική των Σφαιρών; Είναι αρχαίο; Τι ακριβώς είναι αυτό το σύμβολο; Γιατί το ερευνάς;...


Ι.Φ.: Δεν ξέρω, εσύ τα λες αυτά. Δεν θέλω προς το παρόν να το συζητήσουμε. Ας πούμε απλά ότι πρόκειται για το διπλό Οκτώ... Εγώ έψαχνα να το εντοπίσω, οι Μοναχοί με διαβεβαίωναν ότι δεν ξέρουν τίποτε περί αυτού, κι εγώ ήμουν υποχρεωμένος να πιστεύω πως δεν μου έλεγαν ψέματα, αν και είναι πολύ μορφωμένοι και ενημερωμένοι καλά σε πολλά ζητήματα και θα έπρεπε να το έχουν εντοπίσει... Τέλος πάντων, εγώ εκείνο το μεσημέρι δεν πρόλαβα το φαγητό στην τραπεζαρία, η οποία κλείνει έπειτα από κάποια ώρα. 
Αφού δεν πρόλαβα το φαγητό, πήγα και κάθισα στο αίθριο της Μονής, δίπλα σε ένα σωρό από πεπόνια, παλεύοντας με τον πειρασμό να σπάσω και να φάω ένα χωρίς να με δουν. Κάθομαι εκεί και καπνίζω, μπροστά μου είναι οι λαχανόκηποι, πιο αριστερά το εργοστάσιο ξυλείας του μοναστηριού και στη συνέχεια των κήπων, απέναντι, είναι η θάλασσα. Από εκεί που κάθομαι στο αίθριο, κοιτώ το δρόμο που περνάει μπροστά από την παραλία, κι έχει ένα τοιχάκι που τον χωρίζει απ' αυτήν. Τότε, ξαφνικά βλέπω έναν Μοναχό να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα, να αναδύεται από τα νερά!

Εμφανίστηκε από το πουθενά και αναδύθηκε μέσα από τη θάλασσα, προχωρώντας μέσα στο νερό προς την ακτή. Ανέβηκε το τοιχάκι, διέσχισε τον παραλιακό δρόμο και πήρε το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί από την ακτή προς το μοναστήρι και περνά δίπλα από το αίθριο όπου καθόμουν. Όταν τον είδα να βγαίνει από το νερό νόμισα πως είναι μία παραίσθηση μου. Αμέσως όμως σκέφτηκα πως εκεί πάντα υπάρχουν πολλοί Μοναχοί που δουλεύουν στο εργοστάσιο ξυλείας, που εργάζονται στα χωράφια, που ψαρεύουν, κ.λ.π., και σκέφτομαι μήπως βγήκε μέσα από κάποια βάρκα που δεν πρόλαβα να τη δω και την τραβήξανε πίσω από το τοιχάκι, έξω από το οπτικό μου πεδίο. Ο Μοναχός βγαίνει από τη θάλασσα και παίρνει το ανηφορικό δρομάκι που βγαίνει προς το μοναστήρι, και έρχεται προς το μέρος μου στο αίθριο, εκεί που κάθομαι. Μου λέει: «τις ευλογίες σου αδελφέ Ιωάννη...» και σκύβει να μου ασπασθεί το χέρι, εγώ φυσικά το τράβηξα τελείως σαστισμένος, σοκαρισμένος διότι γνώριζε το όνομα μου και το επίθετό μου, όσο και για την παρουσία στο μοναστήρι του γιου μου Τάλω, για τον οποίο έκανε κάποια φευγαλέα αναφορά. 

Πριν προλάβω να συνέλθω από το αρχικό σοκ, ο Μοναχός μου λέει: «αυτό που αναζητάτε, αδελφέ, βρίσκεται εκεί...» και μου υποδεικνύει το ακριβές σημείο όπου βρίσκεται το σύμβολο που αναζητούσα! Πριν προλάβω να του μιλήσω περισσότερο, γυρίζει και παίρνει την κατηφόρα, μπαίνει πάλι μέσα στη θάλασσα και χάνεται! Μπήκε πάλι στο νερό και εξαφανίστηκε από τα μάτια μου... Τώρα, μέσα στη σαστιμάρα μου, διότι ήταν ένα σοκ για μένα να έρθει κάποιος και να μου πει πού βρίσκεται αυτό που αναζητούσα, η εντύπωση που μου άφησε ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μοναχός που είχα συναντήσει στη Μονή του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο! Ήταν το φαινότυπό του, και μέσα μου μέχρι τώρα επιμένω πως ήταν αυτός, νομίζω πως ήταν το ένα και το αυτό φυσικό πρόσωπο... Γνωρίζουμε, φυσικά, πολλά για την πολυστασία, και ίσως μπορούμε να δώσουμε μία ερμηνεία σ' αυτό το φαινόμενο... Αφού κατόρθωσα να συνέλθω, πηγαίνω κατευθείαν στο σημείο που μου υπέδειξε, και πράγματι εντοπίζω το σύμβολο που αναζητούσα, το οποίο αγνοούσαν πλήρως οι Μοναχοί. Περί αυτού, όμως, και ποιους ενημέρωσα σχετικώς, τίποτε άλλο προς το παρόν. Το μόνο που μπορώ τώρα να αναφέρω είναι: Μετά τα όσα εβίωσα, είδα και παρατήρησα, ύστερα από την επίσκεψη μου στο μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, και φυσικά στο Αιγαίο και στο Άγιο Όρος, μου δημιουργήθηκε η έντονη εσωτερική τάση να επισκεφθώ ξανά το μοναστήρι αυτό στον Όλυμπο, και να εκπληρώσω κάποιο τάμα μου. Μεθαύριο κιόλας θα πραγματοποιήσω αυτήν την προσκυνηματική επίσκεψη κι αυτό το χρέος μου, μαζί με τα τη σύζυγό μου και μερικούς φίλους μου από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και την Κατερίνη. [σ.σ. η συζήτησή μας γίνεται στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου ]...Π.Γ.: Αφού μιλάμε για σύμβολα, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μας πεις τι είναι όλη αυτή η ιστορία με τον περιβόητο "Λωτό". Όπως γνωρίζω, αλλά και εσύ το γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, σε διάφορους στενούς κύκλους κυκλοφορεί η φήμη ότι πρόκειται για το σύμβολο της διαδοχής του επικεφαλής των Έψιλον(!), το οποίο το κατέχει κάποιος «φύλακας», αλλά κανείς δεν ξέρει πολλά περί αυτού. Τι είναι αυτός ο Λωτός; Τι συμβαίνει με αυτήν τη νεφελώδη υπόθεση αυτήν την εποχή; Θέλεις να προσπαθήσεις να μας εξηγήσεις;


Ι.Φ.: Είναι μια πολύ μπερδεμένη και προς το παρόν «απαγορευμένη ιστορία», όλα αυτά τα περί «Λωτού». Σε μερικές - πραγματικές και μη - ελληνοκεντρικές οργανώσεις και ομάδες, έχει διαδοθεί πολύ έντεχνα και σαφώς γκεμπελικά, μία κατασκευασμένη παραμυθολογία περί των Έψιλον, που λέει ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα που αποτελείται από φυσικά (γνωστά και άγνωστα) πρόσωπα, η οποία «είναι η πραγματική ανώτατη ηγεσία των Έψιλον». 

Αυτό το ζήτημα καλλιεργείται ξανά, αφού πρώτα έχει διαδοθεί από συγκεκριμένους κύκλους και έντυπα, ακόμη και βιβλία, η ιδέα ότι δήθεν «ο ιδρυτής των Έψιλον και οραματιστής της αναγέννησης του Ελληνισμού και της Ελλάδας» ήταν ο αρχιμασόνος Σπυρίδων Νάγος. Σας θυμίζω κάποιες αόριστες αναφορές σε δημοσιεύματα, για ένα βοσκόπουλο από την Αρκαδία που υποτίθεται πως το 1840 «ενώ έβοσκε τα πρόβατα του, του παρουσιάστηκε ο Θεός Απόλλωνας και του ανέθεσε την εντολή της δημιουργίας του κινήματος αναγέννησης του Ελληνισμού και της Ελλάδας, καθώς και της διάχυσης του Απολλώνιου Φωτός», κ.λ.π... Έρχονται τώρα να μας πουν ότι το βοσκόπουλο αυτό ήταν ο Σπυρίδων Νάγος, και πως οι Έψιλον ιδρύθηκαν αποκλειστικά από τη Μασονία. Εκτός από το ότι είναι αμφίβολη η ύπαρξη ενός φυσικού προσώπου με το ονοματεπώνυμο Σπυρίδων Νάγος, είναι βέβαιο ότι στην Αθήνα υπάρχει μασονική στοά με τίτλο της αυτό το ονοματεπώνυμο, και γι' αυτήν τη στοά και για τον ανθελληνικό της ρόλο αναφέρω πολλά στο βιβλίο μου Σιωνιστικές Συνωμοσίες το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια. Συγκεκριμένα εκεί αποκαλύπτω ότι η τότε ηγεσία της στοάς αυτής πίεσε το μέλος της Παττακό στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Τώρα. οι ίδιοι μασονικοί κύκλοι, διαδίδουν με δημοσιεύματα και βιβλία ότι ο Νάγος πήρε εντολή από τον Απόλλωνα και ήρθε από την Αρκαδία στην Αθήνα, όπου ίδρυσε διάφορους εθνικο-πνευματικούς κύκλους, οργάνωσε και κινήματα, και δήθεν ανάμεσα τους και την Ομάδα Έψιλον και όλο το κίνημα της αναγεννήσεως του Ελληνισμού, δηλαδή ότι όλα αυτά είναι μασονικής προελεύσεως. Δηλαδή πως η παρατηρούμενη, κυρίως την τελευταία δεκαετία, αφύπνιση των Ελλήνων είναι αποκλειστικό έργο της μασονίας! Μάλιστα, κυκλοφορούν και κάποια δήθεν «κατηχητικά» βιβλία του Νάγου για την αναγέννηση του Ελληνισμού, τα οποία φυσικό γράφτηκαν τα πέντε τελευταία χρόνια και όχι από τον δήθεν Νάγο...
 Επιπλέον, κάποιοι γνωστοί και συγκεκριμένοι μασονικοί και προτεσταντικοί κύκλοι, προσπαθούν να με εκβιάσουν, εμμέσως πλην σαφώς, να αποκαλύψω γνώσεις μου και σημαντικές πληροφορίες μου περί των Έψιλον, με κατηγορούν δήθεν πως ενώ κάποιο συγκεκριμένο και γνωστό πρόσωπο μου έδωσε και μου δίνει τις πληροφορίες περί των Έψιλον που έχω αναφέρει σε βιβλία μου και συνεντεύξεις μου, δεν έχω ποτέ αναφέρει το ονοματεπώνυμό του...Π.Γ.: Τα δημοσιεύματα αυτά υπονοούν αυτόν τον Νάγο;...


Ι.Φ.: Όχι. Υπονοούν δήθεν ένα άλλο πρόσωπο, υπαρκτό πρόσωπο, έναν θεσσαλονικιό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει το "Λωτό", και αυτός έχει και σε μένα τον ίδιο διατυπώσει αυτόν τον ισχυρισμό του. Ο Λωτός αυτός υποτίθεται ότι είναι το σύμβολο του "αρχιερέα" των Έψιλον, του πνευματικο-πολιτικού ηγέτη των Έψιλον. Το σύμβολο της διαδοχής του ιερατείου των Έψιλον. Το σύμβολο αυτό της διαδοχής του ιερατείου των Έψιλον, το είχε ο αείμνηστος Ελευθέριος Πρόκος, και αυτός το μεταβίβασε στο άτομο αυτό, όχι για να ανακηρυχθεί αυτό επικεφαλής των Έψιλον, αλλά για να το φρουρεί ως Φύλακας του Λωτού, για να το δώσει στον αρχηγό ή τον αρχιερέα ή τον πνευματικό ηγέτη ο οποίος θα εμφανιστεί στην κατάλληλη στιγμή. Το άτομο αυτό, ο υποτιθέμενος Φύλακας του Λωτού, είναι ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος, ένας πολύ μοναχικός άνθρωπος ο οποίος είναι τυφλός, και όπως μου έχει πει ο ίδιος, έχει πολλές καλές σχέσεις με τους ραβίνους της Θεσσαλονίκης και με πάρα πολλούς άλλους κομβικούς ανθρώπους, και όπως είπα είναι ένα πολύ αξιοσέβαστο πρόσωπο. [σ.σ. Ο κ. Φουράκης μας είπε το όνομα του προσώπου αυτού, αλλά επιλέγουμε να μην το δημοσιεύσουμε μέχρι να ερευνήσουμε περισσότερο την υπόθεση αυτή... ]
 Φυσικά, θα πρέπει να αναφέρω ότι είναι αδιανόητο μια θρησκευτική, φιλοσοφική ή εθνικοπολιτική ομάδα συγκροτούμενη από Έλληνες να χρησιμοποιεί το Λωτό ως σύμβολο της. Είναι αδιανόητο αυτό, διότι ο Λωτός είναι ένα από τα θρησκευτικο-φιλοσοφικά σύμβολα του Βουδισμού αλλά και του Ινδουισμού...
Π.Γ.: Και ποιος είναι ο Ελευθέριος Πρόκος;

Ι.Φ.: Ο Ελευθέριος Πρόκος ήταν ένας πνευματικός ταγός, ο οποίος από το 1958 ήταν μόνιμος καθηγητής σε όλες τις ανώτατες στρατιωτικές σχολές. Δεν βρίσκεται πλέον εν Ζωή. Έχει γράψει μερικά πολύ σημαντικά βιβλία τα οποία κυκλοφορούσαν μόνο μεταξύ ανωτάτων αξιωματικών, τα οποία έχω στην κατοχή μου. Ο Πρόκος υποτίθεται ότι παίρνει το Λωτό - αλλά σημειώστε ότι δεν υπάρχει Λωτός, υπάρχει κάποιο άλλο σύμβολο- και παίρνει τη διαδοχή κάποιας ιθαγενούς ομάδας από τον Ιωάννη Διάκο. Ο Διάκος είναι ο εμπνευστής του "νέου ελληνικού πολιτισμού" και ήταν ο μυστικοσύμβουλος του Μεταξά, και μετέπειτα του Αλεξάνδρου Παπάγου. Ο Γιάννης Διάκος όμως ήταν αντιβασιλικός, πρόσφατα εντόπισα άρθρα του στον Εθνικό Κήρυκα, πύρινα άρθρα εναντίον της "ξενόφερτης βασιλείας". Από πολλά στοιχεία βγαίνει ότι όλη αυτή η ιδεολογία της "4ης Αυγούστου", περί "νέου ελληνικού πολιτισμού", ήταν έργο του Διάκου και κάποιας ομάδας ανθρώπων.


Π.Γ.: Σύμφωνα με τη νεομυθολογία του πράγματος, ο Παπάγος ήταν ιδρυτής της Ο.Ε.Α., έτσι δεν είναι;

Ι.Φ.: Ναι. Η Ο.Ε.Α. βέβαια, είναι μία συνέχεια από τον Μακρυγιάννη, και όλα αυτά σχετίζονται με την επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη. Και αναφέρεται στα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη, ότι οι Άγγλοι και οι Γάλλοι αναζητούσαν μία μυστική οργάνωση πίσω από τον Μακρυγιάννη. Από τον Μακρυγιάννη περνάει η διαδοχή στην "Ομάδα 3Ε" (Τρία Έψιλον, ή "Τριεψιλονίτες"), που αποτελούνταν από τον αξιωματικό Λυκούδη και δυο-τρεις άλλους, και είναι εκείνοι οι οποίοι επέμεναν επί κυβερνήσεως Δεληγιάννη να γίνει η επίθεση εναντίον των Τούρκων στη Θεσσαλία και η επανάσταση στην Κρήτη. 
Ο Δεληγιάννης και ο βασιλιάς επέμεναν ότι δεν υπήρχαν οι στρατιωτικές και οικονομικές δυνατότητες για τέτοιες επιχειρήσεις, αλλά παρ' όλα αυτά η ομάδα αυτή πράγματι κίνησε την εκστρατεία στη Θεσσαλία και την επανάσταση στην Κρήτη, και πάθαμε τη μεγάλη καταστροφή του 1897... Ψάχνοντας εγώ, βρίσκω δίχως αυτό να σημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας 3Ε ήταν Τέκτονες - ότι πίσω από αυτούς βρισκόταν οι Μασόνοι και συγκεκριμένα ο πρίγκιπας Ροδοκανάκης. Ψάχνοντας, λοιπόν, πέφτει στα χέρια μου το αρχείο του επίσημου τεκτονικού περιοδικού της Μεγάλης Στοάς, ο Πυθαγόρας, έντυπο εσωτερικής κυκλοφορίας, και όλο αυτό το αρχείο και άλλα πολλά μου τα έχει δώσει ο καθηγητής Γεώργιος Στεργίου, υψηλόβαθμος Τέκτονας, ο οποίος εκβιαστικά πείστηκε να γράψει ένα μικρό βιβλίο που υποτίθεται ότι αποδείκνυε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν Τέκτονας, ενώ φυσικά ο Βενιζέλος δεν ήταν. Λοιπόν, στα έντυπα αυτά βρήκα ότι ο Μέγας Θησαυροφύλαξ της Μεγάλης Στοάς το 1897 ήταν ο Θεόδωρος Χερτς, ο ιδρυτής του Διεθνούς Σιωνισμού... Τέλος πάντων, λοιπόν, το "Λωτό" υποτίθεται ότι τον έχει ο Πρόκος και τον δίνει στο άτομο που προανέφερα, όπως ισχυρίζεται το ίδιο το άτομο αυτό σε μια συνάντηση μας στο σπίτι μου, αλλά -απ' όσο ξέρω- δεν υπάρχει καμία χειροπιαστή απόδειξη γι' αυτή τη δοσοληψία. Έρχονται τώρα κάποια δημοσιεύματα και με κατηγορούν εμμέσως ότι ενώ έχω πολλές πληροφορίες από συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν ανέφερα ποτέ το όνομα του, μία έμμεση κατηγορία για να πουν ότι τις πληροφορίες περί των Έψιλον τις πρωτοπήρα από το συγκεκριμένο πρόσωπο, τον υποτιθέμενο "Φύλακα του Λωτού", άρα δεν αποτελούν αποτέλεσμα δικής μου έρευνας και δικής μου γνώσης ή εφεύρεσης. Φυσικά, όσον αφορά εμένα, όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα... Εγώ πιστεύω ότι οι περισσότερες "ελληνοκεντρικές" οργανώσεις και τα
 "ελληνοκεντρικά" περιοδικά - δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι επικεφαλής και οι εκδότες τους και τα μέλη τους έχουν κάποια άμεση γνώση γι' αυτό- κατευθύνονται από τον Τεκτονισμό. Ενώ ακόμη και γνωστοί "ελληνοκεντρικοί" συγγραφείς παίρνουν τα κείμενα τους έτοιμα από τη Στοά Προμηθέα. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένα κίνημα που προετοιμάζει το έδαφος για να πει ότι ο "Λωτός", που υποτίθεται ότι είναι το σύμβολο του "κινήματος της αναγέννησης του Ελληνισμού", το οποίο όπως είπα υποτίθεται ότι προέρχεται από τον Μακρυγιάννη, τον Γιάννη Διάκο και έπειτα από τον Ελευθέριο Πρόκο (και μετά από αυτόν δεν υπάρχει διάδοχος), θα δοθεί σε αυτόν που θα εμφανιστεί για να διαδεχθεί τον Πρόκο.

 Ο "Λωτός" είναι ένας "θυρεός", ένας τίτλος, μία σφραγίδα εξουσίας... Τώρα, πρέπει να πούμε ότι διεθνώς προετοιμάζεται ένας νέος ψευδο-Μεσσίας, ένας νέος παγκόσμιος "Χριστός", αλλά προετοιμάζεται και ένας "βασιλέας των Ελλήνων". Σχετικά με αυτόν τον δεύτερο, την υπόθεση κυρίως τη στηρίζουν στη δική μου αναφορά στο βιβλίο μου Τα (προ)Μηνύματα των Δελφών, ότι ο αληθινός βασιλέας των Ελλήνων στέφθηκε τα τελευταία χρόνια στο Μυστρά. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι συγκεκριμένοι "εθνικιστικοί" και βασιλικοί κύκλοι καλλιεργούν τις φήμες ότι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ (το υποτιθέμενο αληθινό του επώνυμο είναι Κωνσταντίνος Χριστιανός) είναι απόγονος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, βρίσκουν υποτιθέμενες ρίζες ότι ο μικρός γιος του Παλαιολόγου μετά την Πτώση της Κων/πολης βρέθηκε στην Τεργέστη, και από εκεί πήγε στη Δανία, παντρεύτηκε μία πριγκίπισσα και ίδρυσε την υποτιθέμενη δυναστεία των Χριστιανών, διότι το Γκλύξμπουργκ δεν είναι επίθετο αλλά τοπωνύμιο συγκεκριμένης περιοχής. Λοιπόν, προκειμένου οι γνωστοί βασιλικοί κύκλοι να έχουν ένα αντίβαρο και έναν αντιπερισπασμό στο ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένας άλλος ηγέτης, ο οποίος θα πει ότι είναι απόγονος των Λασκαραίων ή του Παλαιολόγου και ότι του ανήκει ο θρόνος, έχοντας κάποιο επιτελείο που θα τον προωθήσει και θα τον επιβάλλει, κι έτσι οι κύκλοι αυτοί ετοιμάζουν αυτό το άλλο σενάριο ότι ο Κωνσταντίνος είναι ο απόγονος των Παλαιολόγων
Αλλά οι Προτεστάντες και οι Τέκτονές τους έχουν λάβει τα μέτρα τους, για να μας παρουσιάσουν έναν νέο ηγέτη, κάτω από τις συνθήκες μιας επικείμενης εθνικής καταστροφής ή μιας επικείμενης ανατάσεως και εξαπλώσεως του Ελληνισμού: διότι αν π.χ. ενωθεί η Κύπρος με την Ελλάδα και ανακτήσει η Ελλάδα κάποια εδάφη, είναι αναγκαία και αναπόφευκτη η ύπαρξη βασιλείας, διότι από κράτος θα γίνουμε έθνος, θα πρέπει να έχουμε ένα εθνικό πρόσωπο, αφού λογικά δεν μπορεί να υπάρχει έθνος χωρίς ένα κέντρο αναφοράς, άσχετα αν τώρα που είμαστε κρατίδιο δηλαδή μια εξαρτημένη επαρχία της Ευρώπης αυτή η ανάγκη δεν είναι φανερή, και αν ενωθεί η Ελλάδα με την Κύπρο θα πρέπει αυτή να έχει ανεξάρτητη κυβέρνηση και κοινοβούλιο, και το ίδιο ισχύει π.χ. για τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία, θα πρέπει να υπάρχει ένα ενωτικό εθνικό πρόσωπο, ένας βασιλιάς. Έτσι, λοιπόν, απέναντι σ' αυτό το σενάριο, οι Προτεστάντες και οι Τέκτονές τους, οι οποίοι είναι ενάντιοι σε ένα τέτοιο όραμα, έχουν τα "εφεδρικά" τους σενάρια. 

Κι όταν λέω "Τέκτονες" δεν εννοώ τους Έλληνες Τέκτονες ή τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, αλλά εννοώ τους Προτεστάντες, και βασικά τη βασιλική ηγεσία της Αγγλίας. 
Εννοώ τους περιβόητους "72 Αόρατους" που καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη, οι οποίοι συνεδριάζουν κάτω από συγκεκριμένες φάσεις του φεγγαριού και περιοδικές αστρολογικές συνθήκες στα υπόγεια του ναού του Κατέρμπουρυ (όπου και αλλάζουν φαινότυπο και μορφή και είναι ερπετόμορφοι, αυτό είναι το μυστικό τους, διότι πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει π.χ. λόρδος χωρίς ουρά), φτιάχνουν τους άξονες των τεκταινομένων στον πλανήτη, κι από εκεί αυτοί διοχετεύονται στις Στοές και στις μυστικές υπηρεσίες και στα ιδρύματα και στις κυβερνήσεις. Για όλα αυτά δεν φταίνε οι Τέκτονες, αφού δεν αποτελούν παρά ένα ενδιάμεσο μικρό κανάλι διοχέτευσης κατευθυντήριων γραμμών. Λοιπόν, όπως είπα, στα "εφεδρικά" τους σενάρια, προβλέπουν ότι θα μας παρουσιάσουν τον "βασιλέα" αυτόν, και τότε θα εμφανιστεί ο κύριος τάδε και θα πει "εγώ έχω το διάδημα που παρέλαβα από τον Πρόκο και τον Φύλακα", το Λωτό, και "είμαι ο απόγονος της δυναστείας" την οποία υποτίθεται ότι διατήρησαν οι "Έψιλον". Μέσα στα σχέδια των 72 για την ανάπτυξη του νέου ελληνιστικού κινήματος, προβλεπόταν να αναπτυχθούν οι λεγόμενοι "αρχαιολάτρες" ώστε να υπάρξει σύγκρουση με τον Ελληνορθοδοξία, η οποία, ως η μοναδική συγκροτημένη δύναμη των Ελλήνων, αποτελεί την ισχυρότατη αμυντική και επιθετική ασπίδα κατά της παγκοσμιοποίησης και ομογενοποίησης...
Π. Γ.: Είναι πολύ παράξενα όλα αυτά που μας λες, και δεν έχουμε τρόπο να τα διερευνήσουμε, ευτυχώς που τα λες σε ένα περιοδικό που ασχολείται με το Παράξενο κι έτσι δικαιολογείται η παρουσία τους σε αυτές τις σελίδες. Λοιπόν, η Εκκλησία τι ρόλο υποτίθεται ότι παίζει σε όλα αυτά;...

Ι.Φ.: Αυτοί οι σκοτεινοί κύκλοι καλλιεργούν τη σύγκρουση των "ελληνιστών" με την ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ξέρουν ότι μέσα στην Εκκλησία έχουν γίνει κάποιες διεργασίες, πολύ σημαντικές. Ξέρουν, οπωσδήποτε, τι σημαίνει "Χρυσοπηγή" και ποια είναι η Ομάδα της Χρυσοπηγής... Ξέρουν ότι υπάρχει μια σκληροπυρηνική, ας το πούμε έτσι, ομάδα ιεραρχών, με οράματα αναβίωσης του Βυζαντίου, με αρχαιοελληνικά οράματα, και άλλα τέτοια, αλλά δεν ξέρουν ίσως την πορεία της ομάδας αυτής.
 Δεν περίμεναν, όπως νομίζω, τον αστάθμητο παράγοντα Χριστόδουλο, δεν τον είχαν υπολογίσει διότι ήξεραν ότι δεν είχε άμεση επιρροή στην ιεραρχία... Εγώ τον Χριστόδουλο τον θεωρώ όχι απλώς θετικό παράγοντα, αλλά και κάτι παραπάνω από θετικό. Ο Χριστόδουλος είναι το πάντρεμα - πέρα από το θρησκευτικό - στο πολιτικό πεδίο, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Όταν στις πρώτες εμφανίσεις του είπε ότι "ο Παρθενώνας και η Αγια Σοφιά εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος", ήταν μια πολύ σημαντική συνθηματολογία. Συνθηματολογεί ο Ειρηναίος όταν λέει ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είναι "φρούριο του Ελληνισμού", ενώ έπρεπε να πει "της Ορθοδοξίας" ή "του Χριστιανισμού", ή ο τέως Αμερικής που είπε ότι οι Έλληνες "φωτίζονται από το φως του Απόλλωνα". Ο Χριστόδουλος είναι ο μόνος σύγχρονος πνευματικός ηγέτης που βγήκε και εμφανώς και γενναία στράφηκε ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση και τις επιταγές της. Οι αρνητικοί παράγοντες προσπαθούν να προκαλέσουν τη σύγκρουση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, για να προκαλέσουν εθνικό διχασμό, και να τον χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν στην κατάλληλη μοιραία στιγμή. Έτσι λοιπόν, οι κινήσεις κάποιων ιεραρχών της Ελλάδας τούς έχουν χαλάσει λίγο τα σχέδια, τα οποία φυσικά αναπροσαρμόζουν ανάλογα με τις νέες περιστάσεις.
 Ο κίνδυνος με το σενάριο περί Έψιλον, δυστυχώς είναι ο εξής: ότι προετοιμάζεται το σχέδιο να εμφανιστεί ένα νέο ελληνικό ιερατείο εξ αποκαλύψεως του Απόλλωνα στο υποτιθέμενο πρόσωπο του παρελθόντος με το όνομα Νάγος, με σκοπό την - ξενοκινούμενη - "αναγέννηση του Ελληνισμού", και να εμφανιστούν κάποιοι και να πουν "εμείς είμαστε η μέχρι τώρα αόρατη ηγεσία της Ομάδας Έψιλον, κι εμείς καθορίζουμε με εντολή του Απόλλωνα και των θεών της Ελλάδας ως ηγέτη τον κατά κόσμο κύριο τάδε, του δίνουμε το Λωτό και αυτός είναι ο δικαιωματικός βασιλέας των Ελλήνων"... 

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STRANGE - ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2

ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΟΥΡΑΚΗΣ
Η ΠΥΡΑΙΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
(Β' ΜΕΡΟΣ)


Στο προηγούμενο τεύχος του Απαγορευμένου Περιοδικού δημοσιεύσαμε το πρώτο μέρος της συναρπαστικής συνέντευξης που μας παραχώρησε ο Ιωάννης Φουράκης με την ευκαιρία της  κυκλοφορίας του καινούριου του βιβλίου. Ο κ. Φουράκης μας μίλησε για το καινούριο του βιβλίο, την εμφάνιση μιας νέας «πυραιθέριας» ανθρώπινης φυλής, τις αινιγματικές Πύλες του Αιγαίου, τα πειράματα στην Πύλο, τις παράξενες εμπειρίες του στο Άγιον Όρος, και εκτός των άλλων, αποκάλυψε το σχέδιο κάποιων σκοτεινών κύκλων να δημιουργήσουν ένα νέο ελληνικό ιερατείο - υποτίθεται «εξ αποκαλύψεως του Απόλλωνα» - χρησιμοποιώντας το αμφιλεγόμενο πρόσωπο του Σπύρου Νάγου, με απώτερο σκοπό μια ξενοκινούμενη «αναγέννηση του Ελληνισμού» που θα προκαλέσει ένα νέο εθνικό διχασμό, προκαλώντας τη ρήξη Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης, θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε περισσότερο φως σε όλα αυτά...Παντελής Γιαννουλάκης: Mας έχεις πει ότι κάποιες σκοτεινές ομάδες συνεργάζονται για να προκαλέσουν ένα νέο εθνικό διχασμό των Ελλήνων. Ποια μπορεί να είναι τα μυστικά σχέδια που κρύβονται πίσω από αυτές τις κινήσεις, πέρα από την προσπάθεια να επιβληθεί ένας εξωτερικός κοινωνικός και πολιτικός έλεγχος της Ελλάδας;

Ιωάννης Φουράκης: Πολλά από αυτά τα σχέδια προωθούνται από τoυς Άγγλους, καθώς ένας από τους στρατηγικούς τους στόχους, είναι να ελέγξουν απόλυτα - και το ταχύτερο δυνατόν - τo Αιγαίο. Όταν υποστήριζαν τις επαναστάσεις που δημιούργησαν τη νέα μορφή της Ευρώπης, είχαν τον ίδιο σκοπό, να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηπειρωτική Ευρώπη. Με τις κινήσεις τους σήμερα και την εγκατάστασή τους σαν στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, οι Άγγλοι «βάλανε χέρι» ξανά στους δύο μεγάλους δρόμους, στους δρόμους του Μεταξιού και της Ινδίας. 
Το παιχνίδι αυτή τη στιγμή παίζεται στο Αιγαίο, τo οποίο κανείς δεν μπορεί να κουμαντάρει, πέρα από τους Έλληνες ναυτικούς. To Αιγαίο είναι η πύλη προς τους δύο εκείνους δρόμους.

 Στο Αφγανιστάν, ο πραγματικός πόλεμος δεν έχει ακόμη αρχίσει. Οι Άγγλοι θα υπονομεύσουν κάποια στιγμή τους Αμερικάνους και εκείνοι θα πάρουν μέρος σε μια στρατιωτική επιχείρηση όπου θα «φάνε τα μούτρα τους». Οι Άγγλοι θέλουν να αναγκάσουν τους Αμερικάνους να περιοριστούν στον Ειρηνικό - για να τον προστατεύσουν, δήθεν, από τους Βορειοκορεάτες και την Κίνα. Ήδη έχουμε ενδείξεις αποχωρήσεως των Αμερικανών από την Ευρώπη. Οι ίδιοι θεωρούν ότι επιστρέφουν στο «δόγμα Μονρόε», δηλαδή ότι δεν έχουν καμιά δουλειά πέρα από τα εδάφη της Αμερικανικής ηπείρου. Οι Άγγλοι λοιπόν, μαζί με τους Εβραίους - που είναι το ένα και το αυτό - προσπαθούν να δημιουργήσουν αυτές τις καταστάσεις για να υποστηρίζουν τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Βέβαια, εδώ πρέπει να επισημάνω όποιον λέμε
 «Άγγλοι» ή «Εβραίοι», δεν εννοούμε το λαό, αλλά την απόκρυφη ηγεσία, το «Ιερατείο». Τώρα όμως, αυτό το αγγλοεβραϊκό ιερατείο έχει έναν ισχυρό αντίπαλο, την ένωση - ή την συνεργασία - τριών άλλων Ιερατείων: του κέλτικου ιερατείου των Δρυίδων, του ιερατείου των Σούφι και των Ελλήνων. Ανάμεσα σ' αυτά τα τρία, έχουν γίνει μέχρι στιγμήs αλλεπάλληλες επαφές και συνεργασίες.
 Ξέρουν πλέον πολύ καλά τις επιδιώξεις, τους στόχους και τις μεθοδολογίες των Αγγλοεβραίων. «Tους περιμένουν στη γωνία». Δεν βιάζονται γιατί γνωρίζουν τί είναι προδιαγεγραμμένο στην Ειμαρμένη τους και γιατί τρέχουν να προλάβουν πριν κλείσουν οι πύλες διαφυγής τους. Δεν τους επιτίθενται και διότι έχουν κατέβει και το τελευταίο σκαλί της αποφράδας και είναι έτοιμοι να ανοίξουν  τις πύλες της φλέργας προκειμένου να απελευθερώσουν τον Αββαδών και να προκαλέσουν τον Αρμαγεδδώνα.

Τα τρία αυτά ιερατεία δεν θα παρασυρθούν στην παγίδα του δήθεν «πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας». Περισσότερα περί αυτών των ιερατείων δεν γνωρίζω και επομένως δεν μπορώ να διατυπώσω πιο σαφείς και κατανοητές πληροφορίες. Εκείνο όμως που γνωρίζω και μπορώ να αναφέρω είναι ότι: περί των επαφών και της σχεδιαζόμενης ή πραγματοποιούμενης συνεργασίας αυτών των τριών, και ίσως και άλλων ιερατείων, φαίνεται ότι κάτι σχετικό έχει μυριστεί και το αγγλοεβραϊκό. Για το λόγο αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου έγινε στη Βέροια συνάντηση - και μια από τις αλλεπάλληλες, σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και Ευρασίας, συσκέψεις κλιμακίου των Κοναχίμ. Σ' αυτήν εξέτασαν την πολιτικοστρατηγική και οικονομική κατάσταση στα Βαλκάνια μετά τον πόλεμο στη Βαλκανική και το Αφγανιστάν και κυρίως τα αίτια της αποτυχίας των σχεδίων τους, ειδικότερα στα πρώτα. Την αποτυχία αυτή την αποδίδουν «στην παρέμβαση και παρεμβολή κάποιων Ελλήνων αξιωματικών κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού». Ποία ήταν αυτή η «παρέμβαση» δεν γνωρίζω. Και αν πράγματι έγινε, είναι αυτονόητο ότι είμαι ο πιο αναρμόδιος να γνωρίζω κάτι σχετικό. Και αν υποθέσουμε ότι γνωρίζω, είναι επίσης αυτονόητο ότι δεν θα έκανα συγκεκριμένη αναφορά. Απλώς μόνο σου υπενθυμίζω -και βγάλε εσύ και οι αναγνώστες σου τα συμπεράσματά σας - μια αόριστη πάλι αναφορά μου στο άρθρο: Έγιναν κάποιοι πόλεμοι εις την κοιλάδα του Αίμου; Άρθρο μου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο 15ο Strange (Σεπτέμβριος 1999). Σ' αυτό λοιπόν σημείωνα σαφώς σηματοδοτικά: «Δια των παρόντων όμως γραμμών γνωστοποιείται εις τον Υπουργόν Αμύνης της  Πολιτείας που φέρει το νομικίστικο όνομα Ελλάδα ότι 
α)  η ομάδα αυτή δεν πρόκειται παρά την θέλησή της  να εντοπισθεί. β) Ανεξαρτήτως από το αν πράγματι οι Αμερικανοί και το Ν.Α.Τ.Ο. τού ανέθεσαν να εντοπίσει την ομάδα αυτή, να μην ικανοποιήσει τις εισηγήσεις τους "να αντικαταστήσει ή να αποστρατεύσει «μερικούς ανώτερους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού.» Του υπενθυμίζω αυτή την αόριστη αναφορά μου προκειμένου να σου  αναφέρω - και πάλι σχεδόν αορίστως- πως ο τότε Υπουργός Αμύνης ή δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να εντοπίσει και να εξουδετερώσει αυτή την «ομάδα των αξιωματικών». Για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε και ο νέoς Υπουργός, «ξήλωσε», όπως ήδη γνωρίζουμε και γνωρίζεις, όλη την ανωτάτη ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Όσον αφορά το κοβάλτιο και το καίσιο που περιεχόταν στις βόμβες που ερίφθησαν στα Βαλκάνια προερχόταν από την Αλβανία. Το μετάλλευμα (σκυρόδεμα) που περιείχε τα δυο αυτά στοιχεία τo εξόρυξε η εταιρεία Σαραντόπουλος για να επιστρώσει τo δρόμο τns Κακαβιάς, και τo μετέφερε με πλοία της η εταιρεία Αρφάνη-Χιώνη, με τη διαφορά όμως ότι τα πλοία αυτά έκαναν παράξενες στροφές στην Αδριατική και κατευθύνονταν προς άγνωστα λιμάνια της Ιταλίας.
Ο Σαραντόπουλος άνοιξε κι άλλο λατομείο στα Ιωάννινα, αφού πρώτα προσπάθησε να ανοίξει στις Σέρρες, σε ουρανιοφόρα περιοχή... Θυμόσαστε τίποτα σχετικό με τα  έργα στην Πεντέλη και την εξόρυξη της λατύπης από τον Σαραντόπουλο και τη μεταφορά της σε άγνωστη χώρα; Τα αλβανικά λατομεία και ορυχεία, κυρίως της βόρειας Αλβανίας και του Κοσσόβου, έχουν σημαντικές, μέχρι αξιόλογες, ποσότητες ουρανίου. Τα κυριότερα από αυτά τα ορυχεία τα έλεγχε τότε το βιομηχανικό συγκρότημα Μυτιληναίος, αλλά τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκε να τα πουλήσει εξαιτίας της πτώσης των χρηματιστηρίων. Τα αγόρασαν κάποιες γαλλικές εταιρείες που τις ελέγχουν Εβραίοι. (Το πολύ παράξενο τώρα με όλα αυτά, είναι ότι συμπίπτουν με κάποια δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που μιλούν για σμήνη Δρακονιανών που βρήκαν καταφύγιο μέσα σ' αυτά τα ορυχεία...). Ένα μεγάλο κομμάτι του «παιχνιδιού» είναι αυτή η ιστορία με τον Μυτιληναίο και φυσικά με την τεχνική άνοδο και στη συνέχεια κατάπτωση του Χρηματιστηρίου των Αθηνών. Αφού έγινε η αναφορά στα «σμήνη των Δρακονιανών», είναι ίσως απαραίτητη μια ακόμη σχετική και
 γενική αναφορά
.
 Όταν μιλάμε για Δρακονιανούς, μιλάμε για κάποιου είδους φωτοχημικά πλάσματα, και όχι όντα της κατωτέρας τρίτης διαστάσεως, που εισέρχονται στον πλανήτη μας και τρέφονται από τα συναισθήματα (ενεργειακές εκπομπές) των ενσαρκωμένων «ομοιοστοίχων» τους που προέρχονται από τον αστερισμό τους, (τον Δράκοντα) και τον Βοώτη. Οι Αμερικανοί λένε ότι απέτυχαν στην επίτευξη των αντικειμενικών τους στόχων στο Κόσσοβο, γιατί οι βόμβες που έριχναν δεν έβρισκαν τους στόχους τους, αλλά έπεφταν στην Αδριατική. Οι μόνοι που πέτυχαν τους στόχους τους, ήταν οι Άγγλοι και οι Ολλανδοί. Κάποιοι στο αμερικανικό Πεντάγωνο αποδίδουν την αποτυχία των Αμερικανών πιλότων σε παρεμβολές από ελληνικά πλοία, «τα οποία όμως, δεν
 ανήκαν στο επίσημο πολεμικό ναυτικό». Τα πλοία αυτά «γνώριζαν μάλλον την "μπάντα" των ραδιοσυχνοτήτων των αμερικανικών αεροσκαφών και χρησιμοποιούσαν κάποιους κρυστάλλους που παραπλανούσαν τους πιλότους και τους πυραύλους».

 Αυτά αναφέρονται στις αναλύσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τις οποίες μου μετέφερε ένα σημαντικό στέλεχός τους, (ένα στέλεχός των, αν θέλεις, «πυρηνικών κέντρων» της Αμερικής). Όλα αυτά όμως, και πολλά άλλα σχετικά και «άσχετα», για να γίνουν αντιληπτά και όχι κατανοητά, πρέπει να ειδωθούν υπό το πρίσμα της προσπάθειας των Άγγλων (ή των Προτεσταντών) να
 διαβρώσουν, υπονομεύσουν και φαλκιδεύσουν, την αναμενόμενη αλλά και πραγματοποιούμενη Αναγέννηση του Ελληνισμού.
Π.Γ.: Μια που μιλάμε για βόμβες και για ορυχεία ουρανίου, γιατί νομίζεις ότι οι Αμερικανοί προσπάθησαν να «σπείρουν» την περιοχή των Βαλκανίων με βόμβες που περιείχαν ουράνιο; Ποιος μπορεί να ήταν ο σκοπός τους;

Ι.Φ.:
Γι' αυτό ανέφερα τους Δρακονιανούς. Οι αναγνώστες που γνωρίζουν να χειρίζονται καλά τα φωτογραφικά προγράμματα των υπολογιστών, ας πάρουν μια φωτογραφία κάποιου γνωστού παγκόσμιου πολιτικού - ας πούμε του Τόνι Μπλαιρ, του Χαβιέ Σολάνα, του αρχηγού του Ν.Α.Τ.Ο. κατά τov πόλεμο στα Βαλκάνια Στρατηγού Γ. Κλαρκ - και μια Κοσσοβάρου του UCK με στολή, από αυτές που έχουν δημοσιευτεί, και ας κάνουν μια μεγέθυνση και ανάλυση των ματιών τους. Η κόρη των ματιών τους αποκαλύπτει πολλά. Έχω τέτοιες φωτογραφίες στις οποίες έχει γίνει ανάλυση, και η κόρη των ματιών αποκαλύπτει πολλά. Για αυτά που θα παρατηρήσει κάποιος που θα ψάξει το θέμα, υπάρχουν πολλές διαφωτιστικές αναφορές, τόσο στην αρχαία ελληνική γραμματεία, όπως π.χ.  στους διαλόγους του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Διογένη, όσο και σε πολλά βιβλία διεθνών ερευνητών, όπως π.χ. του David Icke. Oπως, λοιπόν, γράφει ο Δίων Χρυσόστομος, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συναντήθηκε στην Κόρινθο με τον Διογένη, εκείνος του είπε: «Οι Σπαρτοί, οι Θηβαίοι, έχουν στο σώμα τους ένα σημάδι, μια «λόγχη». Όποιος δεν έχει αυτό το σημάδι, δεν θεωρείται Σπαρτός».
 Ο Μέγας Αλέξανδρος ρώτησε: «Και τα παιδιά του Διός, τι σημάδι έχουν;». Ο Διογένης απάντησε: «Έχουν το σημάδι της ψυχής στα μάτια, αλλά to γνωρίζουν μόνο αυτοί που ξέρουν...», δηλαδή οι Διογενείς και οι μυημένοι. Έχω κάνει πολλές αναλύσεις σχετικά με τα σχηματιζόμενα σημάδια της κόρης των ματιών. Τι δηλώνει και προσδιορίζει τo κάθε διαφορετικό σημάδι θα το αναφέρω σε άλλη μελλοντική μας συζήτηση, ή σε κάποιο μελλοντικό βιβλίο μου. Όσο για τους Δρακονιανούς, πρέπει να πούμε πάρα πολλά απλώς για να δείξουμε τι περίπου συμβαίνει. Σε αρχαία κείμενα υπάρχουν πολλές αναφορές που δεν είναι εύκολο να τις αναφέρω τώρα, γιατί η καταγραφή και η ερμηνεία τους απαιτούν πολλές σελίδες. Μιας όμως, που ασχολείσαι με τηv Κούφια Γη και τους υποχθόνιους, σε προτρέπω να μελετήσεις και να ερμηνεύσει μόνο δύο αναφορές του θείου Πλούταρχου. Αυτές τις έχει καταγράψει στο έργο του, Περί της Αλεξάνδρου Tύχης ή Αρετής.
 Η πρώτη είναι στο 5ο κεφάλαιο του πρώτου βιβλίου και λέει: «Πόσο αξιοθαύμαστη είναι η φιλοσοφία, χάρη στην οποία οι Ινδοί λατρεύουν Ελληνικούς θεούς, και οι Σκύθες θάβουν τους νεκρούς τους και δεν τους τρώνε!...». Η δε Δευτέρα είναι στο 9ο κεφάλαιο του δεύτερου βιβλίου και λέει: «...Ήπιε (ο Μέγας Αλέξανδρος) ποταμούς ανακατεμένους με αίμα και τους διάβηκε έχοντας γέφυρες τα πτώματα των εχθρών, και από την πείνα του έφαγε το πρώτο χορτάρι που βγήκε μπροστά του. Έβγαλε στην επιφάνεια λαούς κρυμμένους στα βάθη των χιονιών και πόλεις βυθισμένες κάτω από τη γη...».Π.Γ.: Επειδή το θέμα των Δρακονιανών και των υποχθονίων είναι πολύ μεγάλο και δυσκολονόητο, ας  επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα της «πυραιθέριας» αναγεννημένης ανθρώπινης φυλής, που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά σε εμάς και τους αναγνώστες  του Απαγορευμένου Περιοδικού. Τι συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους;

Ι.Φ.:
Αυτοί οι «άνθρωποι», αν μπορούμε να τους αποκαλούμε πλέον ανθρώπους, οι «πυραιθέριοι» απόγονοι, οι μετενσαρκώσεις των Ημιθέων και Ηρώων που αναφέρονται στη Μυθολογία, τον Όμηρο και τις Τραγωδίες, έχουν έρθει ή έρχονται, ως συμπαντικές εκπομπές φωτοχημικών σωματιδίων που με κάποιο άγνωστο μηχανισμό επηρέασαν τον οργανισμό και τον εγκέφαλο τους και έχουν
 ξεκλειδώσει - ή δημιουργήσει - «μνήμες».
Το ερωτηματολόγιο των 1.000 ερωτήσεων του «Διευρωπαϊκού Κέντρου Ψυχικής και Σωματικής Υγείας», απευθύνθηκε σε παιδιά τριών χωρών, της Αγγλίας, της Δανίας και της Ελλάδας, τα οποία γεννήθηκαν τον Απρίλιο του '83. Είμαι βέβαιος ότι οι αστρονόμοι τον Αύγουστο του '82 (9 μήνες πριν τη γέννηση των παιδιών, άρα την εποχή που έγινε η σύλληψή τους), παρατήρησαν κάποια ενδιαφέροντα αστρονομικά φαινόμενα τα οποία σχετίζονταν με το αστρικό σύμπλεγμα του Κυνός και του Σείριου. Και από τις πολύ έντονες ηλιακές εκλάμψεις εκείνης της χρονιάς, είχε επηρεαστεί ιδιαίτερα η ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου. Ας μην ξεχνούμε ότι το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των ιδιαίτερων παιδιών που συνελήφθησαν το '82 και γεννήθηκαν το '83 (και «ετέθησαν υπό παρακολούθηση»), ήταν ότι τα περισσότερα συνελήφθησαν στην ύπαιθρο.
Κάποια από αυτά τα παιδιά, από διαβολική «σύμπτωση», βρέθηκαν στην Πατησίων και μπήκαν «από μόνα τους» (πόσο «τυχαία» μπορεί να συνέβη αυτό;) σε ένα γραφείο των Σαϊεντολόγων και έκαναν τεστ νοημοσύνης. Τα δύο από αυτά τα παιδιά έχουν «τάσεις φυγής» προς τα όρη  και μου έχουν εκμυστηρευτεί ότι βλέπουν στο δωμάτιό τους  οντότητες, οι οποίες τα επισκέπτονται. Είμαι πάντως επιφυλακτικός με όλα αυτά,  γιατί δεν ξέρω πραγματικά τι θα αντιμετωπίσουν αυτά τα παιδιά και από την άλλη φοβάμαι μην τα εκθέσω σε κάποιον κίνδυνο...


Π.Γ.: Aς μιλήσουμε πιο ανοιχτά: Είναι αυτά τα παιδιά προπομποί μιας «καθόδου» οντοτήτων στον ελληνικό χώρο, μια εμπροσθοφυλακή που έρχεται να καταλάβει  σώματα και να λειτουργήσει σαν πυρήνας καταστάσεων που θα έρθουν στο μέλλον; Είναι «ιδιαίτερα» όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο του '83;

Ι.Φ.: Όλα σχεδόν τα παιδιά που γεννήθηκαν τότε έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, το σύνολο όμως των ιδιαιτεροτήτων εντοπίζεται σε 49 αγόρια και 49 κορίτσια. Υπάρχουν και άλλα, τα οποία όμως έχουν «άλλες αποστολές»... Όσο για το αν είναι άνθρωποι, έχουν το φυσιολογικό ανθρώπινο φαινότυπο. H ερμηνεία πολλών αρχαίων κειμένων και η σύμπτωση των αστρονομικών φαινομένων εκείνης της χρονιάς με έχει οδηγήσει να εκτιμήσω ότι δεν είναι απλώς «προπομποί», αλλά μια πλήρης «ενσάρκωση» οντοτήτων.
 Επαναλαμβάνω, ότι κατά τη δική μου εκτίμηση, είναι η επάνοδος των Ηρώων που χάθηκαν στην επτάπυλη Θήβα και στην Τροία. Αυτοί είναι οι ήρωες που ο Νέστορας συνάντησε στην Πύλο. Γι' αυτό και οι Δρακονιανοί αγωνιούν να τα εντοπίσουν, και για αυτό στο βιβλίο μου μιλάω για νέους Ηρώδηδες: θέλουν να βρούνε τον τρόπο να τα εξουδετερώσουν.
 Για αυτό λέω ότι επέστρεψε η Ιφιγένεια, την οποία ονομάζω «Ιφιγόνη». Υποστηρίζω ότι τα παιδιά ανήκουν στο τέταρτο Ησιόδειο γένος, ενώ άλλοι λένε ότι ανήκουν στο «χρυσό» γένος, και όχι στο «σιδηρούν».Έρχονται για να δημιουργήσουν νέες συνθήκες στον πλανήτη, είναι απεσταλμένα από κάποιες αστρικές οντότητες ή δυνάμεις για να παίξουν ένα συγκεκριμένο ρόλο, αφού και όταν θα συμβούν οι αναδιατάξεις στον πλανήτη μας και στον περίγυρο του.  
Οι δυνάμεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας μεταμφιεσμένες σε ανθρώπινες μορφές, τα αναζητούν για να τα εντοπίσουν μέσω διαφόρων «ειδικών» προγραμμάτων. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, προκειμένου να παρέμβουν στο γενετικό κώδικα, εκτελούν ένα παράξενο σχέδιο, που πιθανόν έχετε παρατηρήσει κι εσείς.
Αυτό το πρόγραμμα συμβαίνει σε όλο τον ελληνικό χώρο και ειδικά στα νησιά. Η αεροπορία έχει πολλές καταγραφές και επίσημα έγγραφα για αυτό, αλλά δεν τολμά να τα αποκαλύψει.  Εμφανίζονται αεροπλάνα που ψεκάζουν, σε πολύ μεγάλο υψόμετρο, ειδικές ουσίες που σχηματίζουν νέφη τα οποία διαλύονται μόνο μετά από πολλές ώρες  (ενώ τα φυσιολογικά ίχνη των αεροπλάνων θα έπρεπε να διαλυθούν πολύ γρήγορα). Κατά γενική ομολογία, τα αεροσκάφη που κάνουν αυτούς τους ψεκασμούς δεν έχουν «διακριτικά». Ίσως για αυτό πάρα πολλοί Αθηναίοι παραπονιούνται κάποιες μέρες για βάρος στο κεφάλι και στα πόδια και για τελείως αδικαιολόγητη κούραση. Με έχουν πάρει πολλές φορές τηλέφωνο διάφοροι για να μου αναφέρουν τέτοιους «ψεκασμούς». Κατά την γνώμη μου γίνονται για να επέμβουν κάποιοι στο γενετικό κώδικα και στα πνευματικά ή νοητικά πεδία...

Π.Γ.: Παρόμοιες «εξωτερικές» παρεμβολές, που προέρχονταν από αλλού, συμβαίνουν συχνά;

Ι.Φ.:
Όλοι μας προερχόμαστε από μια «εξωτερική παρεμβολή». Το σπέρμα - και όχι μόνο το «πνευματικό» σπέρμα - προέρχεται από τον ουρανό, επηρεάζεται από τα ουράνια σώματα και από τις κοσμικές ακτινοβολίες. Οι ζωικοί οργανισμοί που εξελίχθηκαν τελικά σε ανθρώπινες μορφές στην Αττική έχουν έρθει από τον ουρανό, αφού βρίσκονταν στο μετεωρίτη που έπεσε στην Παλλήνη. Έχουμε πολλές αναφορές και πολλά παλαιοντολογικά ευρήματα που συμφωνούν με αυτό. Και κάποιοι σήμερα πιστεύουν ότι η Θήρα δεν ήταν θύμα του ηφαιστείου, το ηφαίστειο δεν εξερράγη, αλλά χτυπήθηκε από επάνω.
Σήμερα η NASA παίρνει από τον πυθμένα του ηφαιστείου υπολείμματα πετρωμάτων και χώμα, γιατί σ' αυτά βρίσκονται μύκητες, οι οποίοι, «παραδόξως», είναι συμβατοί με την ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη. Ένας Ιταλός ερευνητής αστροφυσικής μου τα ανέλυσε όλα αυτά - και μετά παρατήρησα ότι στη Θήρα έγινε ένα μεγάλο συνέδριο αστροφυσικής.
Οι επιστήμονες κατέβαιναν στον πυθμένα, ψάχνοντας μύκητες και ζωικούς οργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να επιζήσουν και στον Άρη! Ξέρουμε ότι υπάρχουν δύο αδέρφια, μόνιμοι υπάλληλοι της NASA, οι οποίοι κατεβαίνουν κατά τακτά χρονικά διαστήματα και με ειδικούς θαλάμους αφαιρούν ύλη από τον πυθμένα και τη στέλνουν στα κεντρικά εργαστήρια της NASA. H Ζωή, λοιπόν, ήρθε από τον ουρανό! Το μεγάλο μυστήριο που πρέπει τώρα να εξερευνηθεί είναι οι διαφορές του άνθρακα και του πυριτίου. Προκαλώ τους γιατρούς να εξερευνήσουν το πυρίτιο! Κάποιοι γιατροί που ήταν κάποτε υπέρμαχοι των μεταμοσχεύσεων, τώρα είναι πολέμιοί τους.
Γιατί, όπως δείχνουν τα ιατρικά στοιχεία, οποιοδήποτε δεχτεί κάποιο μόσχευμα, οποιοδήποτε μόσχευμα, μετά από κάποιο διάστημα, τριών ή τεσσάρων ετών, αποκτά όλες τις συνήθειες του δότη;
 Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι θα πει «ασυμβατότητα»; Και γιατί ορισμένες γυναίκες που κάνουν προσθετική σιλικόνης (δηλαδή πυριτίου), μετά από λίγο καιρό την αποβάλλουν, ενώ άλλες τη δέχονται; Τι σχέση έχει το πυρίτιο με τους Αρκάδες και τη Βελανιδιά; Οι Αρκάδες είναι «προ της έλευσης» της Σελήνης.
Έχουμε μια αναφορά στα Τεγεατικά  του Αριστοτέλη και μια ολόκληρη διασωσμένη αναφορά στα Αργοναυτικά του Απολλώνιου του Ρόδιου, πως οι Αρκάδες είναι παλιότεροι από την έλευση της Σελήνης. Και οι δύο μιλούν για «έλευση» της Σελήνης. Ακόμη και ο Αριστοφάνης στις Νεφέλες γράφει, τελείως ξεκάρφωτα, ότι η Σελήνη επιβουλεύεται τους Έλληνες. Όλοι μας προερχόμαστε από το Σύμπαν. Γι' αυτό και ο Αριστοτέλης μας λέει ότι η ψυχή επιστρέφει στο άστρο από το οποίο κατάγεται...

Π.Γ.: Αφού συζητάμε για την επιστροφή κάποιων «τέλειων» και «ανώτερων» όντων, σημαίνει ότι δεχόμαστε εξ ορισμού για τον εαυτό μας ότι είμαστε «ημιτελείς». Όμως η αιτία για αυτό δεν είναι φανερή. Τι είναι αυτό που μας «κλείδωσε» σε μια κατώτερη κατάσταση; Ζούμε σε έναν «πλανήτη-φυλακή», έναν πλανήτη που βρίσκεται κάτω από μια «κατοχή», όπως βρισκόταν επί εκατονταετίες η Ελλάδα ή η Ιρλανδία;Ι.Φ.:
Κάποιος μπορεί να «προέρχεται» από τον αστερισμό του Βοώτη, ενώ κάποιος άλλος από τον αστερισμό του Ωρίωνα, ή τον αστερισμό του Kυνός.
 Έχουμε, εξ ανάγκης, διαφορετικές χημικές ενώσεις μέσα μας. H δομή του Μακρόκοσμου μεταφέρεται στο Μικρόκοσμο και, όπως οι πλανήτες του ηλιακού συστήματός μας είναι παρόμοιοι μεν αλλά τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους, μέσα στο DNA μας υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία, διαφορετική δομή και σύνθεση. Έχω στα χέρια μου μια μελέτη ενός πραγματικού μύστη, την οποία μάλιστα σκοπεύω να δημοσιεύσω σύντομα, η οποία ασχολείται με τα Προμηνύματά μου, αναλύοντας όλα αυτά τα θέματα με σχέδια, εξισώσεις, αστρονομικά και βιολογικά στοιχεία. Για να αρχίσουμε πάντως, να «εννοούμε» έστω (και όχι να «κατανοούμε») το θέμα, πρέπει να μελετήσουμε την Μυθολογία. Το μεγάλο παιχνίδι με την «Παγκοσμιοποίηση» και την «Ομογενοποίηση» σχετίζεται με όλα αυτά.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτοί που φτιάχνουν και στηρίζουν όλο αυτό το «σενάριο» που στήνεται γύρω μας, βιάζονται. Βλέπουν να πλησιάζουν κάποιες κοσμογονικές αναδιατάξεις και ανακατατάξεις που θα «αλλάξουν» τον πλανήτη, και θέλουν να φύγουν(;)... Ποιοι είναι αυτοί, και γιατί βιάζονται να προκαλέσουν όλες αυτές τις ανακατατάξεις και την Παγκοσμιοποίηση; Εντάξει, δέχομαι ότι είμαστε όλοι παιδιά ενός θεού, κτλ. Αλλά, η διαδικασία των μεταλλάξεων και η δημιουργία ανθρώπινων προτύπων σε εργαστήρια, η δημιουργία ρομπότ με ανθρώπινη σάρκα, που θα καταλήξουν τελικά στη δημιουργία μοντέρνων Εκατόγχειρων και Γιγάντων, τι άλλο είναι, πέρα από τη δημιουργία ενός ρομποτικού στρατού; Δυο λοιπόν σενάρια πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν προσπαθούμε να καταλάβουμε τί συμβαίνει: το ένα είναι στρατηγικό και κοινωνικοπολιτικό, αλλά το άλλο είναι επιστημονικής φαντασίας. Θα κάνω εδώ μία παράξενη παρένθεση, η οποία ίσως γίνει κατανοητή παρακάτω: Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και τους Γραικούς. Εμείς κανονικά θα έπρεπε να λεγόμαστε Γραικοί και όχι Έλληνες. Το «Έλληνες» συμβολίζει μία ιερατική «κάστα» και είναι χαρακτηρισμός θρησκευτικής ιδιότητας, όπως π.χ. λέμε «Χριστιανοί». Χριστιανοί είναι και οι Ιταλοί και οι Άγγλοι και οι Ρώσοι.
 Πρέπει λοιπόν να καταλάβουμε ότι η ιδιότητα του Έλληνα», δεν είναι εθνική, φυλετική, αλλά θρησκευτική. Τί συμβαίνει λοιπόν με τον «Έλληνα»; Μία εκδοχή λέει ότι ο Δευκαλίων ήταν απόγονος του Προμηθέα. Η άλλη εκδοχή λέει πως ήταν γιος του Γραικού, του βασιλιά της Φθίας. Ο Γραικός ήταν γιος του Θεσσαλού, βασιλιά της Θεσσαλίας, ενώ ο Θεσσαλός ήταν γιος του Πελασγού. Το ποιος ήταν ο Πελασγός μας το λέει καθαρά ο Αισχύλος στις Ικέτιδες: ποιος είναι ο «Παλαιόχθων» (ο Μεγάλος Παλαιός;). Τί συμβαίνει τώρα με την γέννηση του Έλληνα; Ο Έλληνας δεν γεννήθηκε από πουθενά! Δεν γεννήθηκε ποτέ κανείς «Έλληνας». Οι Έλληνες φτιάχτηκαν, «εποιήθησαν». Και άλλο «ποιώ» και άλλο «γεννώ».


Ο Δευκαλίων στον Παρνασσό (Παρνησσό) μετά τον Κατακλυσμό (η ετοιμολογία του «Παρνησσού» είναι «περιστρεφόμενος πόλος») και δια μέσου του Ερμή, ζήτησε από τον Δία να του χαρίσει ανθρώπους, «λαό». Και ο Ερμής του είπε να πάρει «πέτρες» και να τις πετάξει πάνω από το κεφάλι του, «αίρων αήρων». Σε αυτό το σημείο είναι ενδιαφέρον να δούμε τα στοιχεία με τα οποία φτιάχνεται ο άνθρωπος. Δεν είναι μόνον χώμα ' homo' αλλά και αέρας.
Στο  ίδιο σημείο, στον Παρνασσό, πέφτουν και οι σταγόνες του αίματος του Ουρανού από τη λεπίδα του Κρόνου, ενώ οι πέτρες, οι λίθοι, είναι η ίδια πέτρα που η Ρέα τάισε στον Κρόνο, για να μην φάει τον Δία. Είναι τριτογονόσπερμος (τρισυπόστατος). Έχει το γόνος και των τριών Θεών καθώς και το πνεύμα (τον ευαγή αιθέρα) του κατά τον Ηράκλειτο «Υπερτάτου Νου».
Ο Έλληνας λοιπόν, όχι φυσικά ο ελλαδίτης, δεν είναι άνθρωπος, δεν είναι αυτόχθων ή γηγενής, διότι είναι Υιός και των τριών Θεών και του «Υπέρτατου Νου». Ως Υιός τους έχει αποσταλεί εξ αυτών επί της χθονός (τον πλανήτη μας), για να αποτρέψει την κυριαρχία των Δρακονιανών πάνω της.
Ελπίζω να γίνομαι κάπως εννοητός, αν όχι κατανοητός... Έχει μεγάλη σημασία ότι το όνομα Έλληνας, κατά τον Θουκυδίδη, εξαπλώθηκε σταδιακά στον Ελλαδικό χώρο. Δεν υπήρχε ούτε την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ούτε και μετέπειτα. Δεν υπήρχε μια ενιαία, αλλά πολλές διαφορετικές φυλετικές ομάδες: Μακεδόνες, Δωριείς, Αιολείς, Κρήτες... Ποτέ στη διάρκεια της κλασσικής περιόδου δεν υπήρξε μια κοινή ονομασία, ή ιδιότητα, ή ταυτότητα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι έχουμε τους Πελασγούς. Αυτοί από που εμφανίζονται; Ο Ίναχος ποια είχε γυναίκα; Η μητέρα του Ινάχου ποια ήταν; Η μητέρα του ήταν ταυτόχρονα και πατέρας του, ήταν η Τηθύς, το βάραθρο, το απεριόριστο σκοτάδι που δεν εξερευνείται. Ο Ίναχος γεννήθηκε από τη Γη και ο ίδιος γέννησε τον Φορωνέα, τον Πελασγό, τον Άργο, και την Ιώ, χωρίς να υπάρχει καμμιά γυναίκα. Έτσι επιβεβαιώνεται ο Αριστοτέλης όταν λέει ότι ο άνθρωπος είναι πρότερος του σπέρματος.
Π.Γ.: Είναι πάρα πολύ παράξενα και σκοτεινά όλα αυτά που μας λες...

Ι.Φ.:
Για να βρούμε άκρη περί της καταγωγής των Πελασγών, των Ατρειδών, του αστερισμού του Κριού και όλα αυτά τα θέματα, ίσως μας βοηθήσει το βιβλίο του Φρανσουά Μιτεράν Η Επιστροφή των Ατρειδών, το οποίο έγραψε ως πρόεδρος της Γαλλίας. Τότε επισκεπτόταν τακτικά τις Μυκήνες. Συνδέω την «Επιστροφή των Ατρειδών» με την εμφάνιση των παιδιών που λέγαμε πριν. Τα παιδιά
 εμφανίστηκαν αφού ο αστερισμός του Υδροχόου μπήκε στον άξονα του βορείου ημισφαιρίου. Μετά την είσοδο στην περίοδο του Υδροχόου, ακολουθεί η έλευση των επιρροών και επιδράσεων της Ανδρομέδας.
Για αυτό σήμερα πολλοί από εμάς τους «τρελλούς» και τους «αιθεροβάμονες» λέμε ότι καταγόμαστε από την Ανδρομέδα. Πώς μας ήρθε αυτό το πράγμα; Το λέμε τόσοι πολλοί που πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε τί έχουμε πάθει ή τί μας συμβαίνει. Πάντως εγώ, συνηθίζω όταν ξεκουράζομαι, να λέω ότι «ταξιδεύω» στην Ανδρομέδα. Το έχω κάνει τόσες φορές, που θα μπορούσα να κατασκευάσω έναν χάρτη της, στον οποίο θα κατέγραφα και το κάθε στενάκι της. Όλα αυτά βέβαια, δεν έχουν καμμία βάση στην καθιερωμένη λογική. Τα καταθέτω γιατί απλώς έτσι νοιώθω...
 Όσο για το ερώτημα που προβληματίζει ιδιαίτερα εσένα Παντελή, γιατί οι Ιρλανδοί βρίσκονται πάντα πολιτικά και στρατιωτικά στο πλευρό της Ελλάδας: 
 Δεν είναι μονάχα η φυλετική ή η πολιτισμική συγγένεια η αιτία γι' αυτό - συμβαίνει και κάτι άλλο. Ίσως εσύ που τα ξέρεις καλύτερα, γνωρίζεις το λόγο... Πάντως εγώ, ένα έχω να σου πω: άλλο Κέλτες και άλλο Κελτοί. Οι Κελτοί είναι το ιερατικό γένος, οι Δρυίδες. Δεν είναι εθνικό ή φυλετικό γένος. Οι Κελτοί εμφανίζονται βέβαια στην Ισπανο-Γαλλία. Αυτό σου το λέω, γιατί όπως είπα προηγουμένως, αυτόν τον καιρό γίνεται μία συνεργασία Δρυίδων, Σούφι και Ελληνικού Ιερατείου. Αλλά δεν θα πω περισσότερα. Το τί δένει τα τρία αυτά ιερατικά γένη - και τους τρεις λαούς τους που τα ακολουθούν αναμεταξύ τους - μπορείτε να το ψάξετε και μόνοι σας.


Π.Γ.: Στεναχωριέμαι βαθύτατα, που ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που έχουν την αναγκαία πολυπλοκότητα της παιδείας για να καταλάβουν, ή έστω να ψυχανεμιστούν τις τρομερές προεκτάσεις και τις συνδέσεις των πραγμάτων που μας λες. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν τη βαθύτητα και τη «συνδετότητα» των πραγμάτων αυτών και απλώς τους ακούγονται «τρελλά».

Ι.Φ.: Γιατί έχεις την απαίτηση ο «άλλος» να σκέπτεται όπως εσύ; Δεν είναι λάθος αυτό; Αν σκέφτονταν όλοι όπως εμείς δεν θα βαλτώναμε;


Π.Γ.: Για ποιο λόγο λες ότι η Ιφιγένεια επιστρέφει;

Ι.Φ.:
Η Ιφιγένεια, ενώ πρέπει να θυσιαστεί στην Αυλίδα, για να δώσουν ούριο άνεμο οι Θεοί στα πλοία που φεύγουν για την Τροία, τελικά δεν θυσιάζεται.Βρίσκεται αργότερα στην Αίγυπτο και στην Ταυρίδα. Αυτό σημαίνει ότι σαν οντότητα συνεχίζει να είναι υπαρκτή και έχει την δυνατότητα να «επανέρχεται». Επανέρχεται όταν τη βρίσκει ο Ορέστης στην Ταυρίδα, στον ναό της Αρτέμιδος. Όμως εγώ έχω γράψει ότι δεν την βρίσκει ο Ορέστης,  ο αδελφός της, αλλά ο Μενέλαος, ο άνδρας της Ωραίας Ελένης, για την οποία έγινε ο Τρωικός Πόλεμος. Αυτό είναι μεν ένα ιστορικό λάθος, αλλά εγώ το αναφέρω επίτηδες, κωδικοποιώντας μια δική μου έννοια και κάνοντας μια σηματοδότηση, την οποία όμως, δεν θέλω να αποκαλύψω... Η δική μου διαίσθηση και οι πληροφορίες μου, είναι ότι η Ιφιγένεια υπάρχει ακόμη, σαν μια μορφή και οντότητα «εμφυτευμένη» με κάποιο παράξενο τρόπο σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, που βρίσκεται σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Κάποια μέρα, μάλιστα, είδα μια κοπέλα με έναν νεαρό και μου δημιουργήθηκε πολύ έντονα η εντύπωση πως ήταν αυτή! Δυστυχώς δεν βρήκα το θάρρος να πλησιάσω και να μιλήσω στα παιδιά, αλλά μπορεί πραγματικά να ήταν αυτή.


Π.Γ.: Η μυθολογία είναι γεμάτη καταγραφές θεών που τοποθετούν το «σπέρμα» τους, χωρίς όμως άμεση σωματική επαφή, και παράγουν παιδιά που ονομάζονται Ημίθεοι. Στο καινούριο σου βιβλίο, αναφέρεις έμμεσα, κάτι παρόμοιο. Όμως, γιατί μεσολάβησε μία τεράστια χρονική περίοδος τουλάχιστον 2000 ετών, που δεν συνέβαιναν παρόμοιες καταστάσεις;Ι.Φ.: Υπήρξε ένα «κλείσιμο», ένα «σφράγισμα» των αστρικών πυλών. Οι πύλες αυτές είναι στην Γη μας μία «διέλευση» ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα. Ένα τέτοιο παράλληλο σύμπαν, ένα «πνευματικό» σύμπαν, είναι ο «Όλυμπος». Ο δικός μας Όλυμπος, το βουνό είναι ένας απλός αντικατοπτρισμός των πραγματικών ουράνιων δυνάμεων που τον αποτελούν, όπως και πολλές άλλες «ιερές τοποθεσίες» ή «άτοποι δύναμης» είναι αντικατοπτρισμοί ουράνιων χωροχρόνων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτό το κλείσιμο των πυλών ξεκίνησε περίπου την περίοδο που φύγαμε από το Ζώδιο του Κριού και μπήκαμε στους Ιχθείς. Γι' αυτό και ένα από τα σύμβολα του Χριστιανισμού -ειδικά των Πρωτο-χριστιανών - ήταν οι ιχθείς, και η εξάπλωση τους δεν συμπίπτει τυχαία με την αστρονομική αυτή αλλαγή
.
Οι Ιχθείς «κλείσανε» τις πύλες. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν λέμε «Ζώδια», εννοούμε γαλαξιακά ή αστρικά συγκροτήματα που ευθυγραμμίζονται κατά κάποιο τρόπο αναμεταξύ τους.  Όλο αυτά μπορούμε να τα συνδυάσουμε με την αναζήτηση του Μιτεράν για την Επιστροφή των Ατρειδών. Τώρα, που μπαίνουμε στον Υδροχόο, οι πύλες ξανανοίγουν (αν δεν άνοιξαν ήδη).
Τόσο καιρό βρισκόμασταν σε μια «σκοτεινή περιοχή», μια περιοχή επιρροής σκοτεινών δυνάμεων, δηλαδή επιρροών από τον Βοώτη και τον Δράκοντα. Επανερχόμαστε σε μια διαφορετική «πρότερη» κατάσταση. Σχετικά με τα παιδιά που έρχονται, τα οποία ονομάζω Προπομπούς, θα πρέπει να διερωτηθούμε γιατί οι αρχαίοι συγγραφείς πιστεύουν ότι οι Ημίθεοι χάθηκαν στην επτάπυλη Θήβα και στην Τροία. Και γιατί στη Θήβα; Τι συμβαίνει και  τώρα, αυτή τη στιγμή που κουβεντιάζουμε, εκεί; Γιατί οι Ιεχωβάδες έκαναν το κέντρο τους σε εκείνη την περιοχή; Γιατί οι Γύφτοι (και όχι οι Τσιγγάνοι) έχουν το κέντρο τους στη Θήβα; Όσοι είμαστε πονηρεμένοι, μπορούμε το καλοκαίρι στις παραλίες να παρατηρήσουμε πολλά πράγματα. Γιατί π.χ. οι Θηβαίοι έχουν το σημάδι της λόγχης στην πλάτη; (Όταν λέμε Θηβαίοι, αναφερόμαστε στους απόγονους των Καδμίων, γιατί τώρα τελευταία έχουν αλλάξει τα πράγματα. Και πρέπει στη συνέχεια να διερωτηθούμε, γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος ισοπέδωσε τη Θήβα και άφησε μονάχα το σπίτι του Πινδάρου; θυμηθείτε και την συζήτηση με τον Διογένη, όπου ο Διογένης λέει στον Αλέξανδρο ότι τα παιδιά του Σπαρτού, οι Θηβαίοι, έχουν ένα σημάδι στο σώμα, ενώ τα παιδιά του Διός έχουν ένα «σημάδι της ψυχής στα μάτια... 

Όλα αυτά, αν τα συνδυάσουμε με τις νεότερες απόψεις των Μυστικιστών, των Αλχημιστών, και με τα πιστεύω διαφόρων «αιρέσεων», θα δούμε ότι κάτι συμβαίνει. Και αυτό που συμβαίνει, κατά την δική μου εκτίμηση, χωρίς να μπορώ να το στηρίξω με πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, είναι ότι ο ελλαδικός χώρος, η Έλλα, η «καθέδρα των θεών», είναι ο τόπος όπου εστιάζονται οι θεϊκές δυνάμεις.
Την Έλλα την περιορίσουμε γεωγραφικά στην περιοχή της Φθιώτιδας - κι αν δούμε τη «δομή» του Ολύμπου και τις κατευθύνσεις των εκπομπών του, θα δούμε ότι εστιάζονται εκεί. Και γιατί μιλάμε για «εκπομπές»; Σήμερα ξέρουμε ότι στο νομό της Αττικής, που είναι «επτάλοφη» κι αυτή, οι κεραίες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών, δεν είναι τοποθετημένες όπως θα ήταν φυσικό στην Πεντέλη που είναι ψηλότερο βουνό, αλλά στον Υμηττό. Κι αυτό συμβαίνει γιατί η Πεντέλη απορροφά το σήμα. Αν ψάξουμε για την Πεντέλη, για το σπήλαιο του Πανός, και δούμε ποιος είναι ο Πάνας, θα διαπιστώσουμε πάρα πολλές συμπτώσεις με πράγματα που βλέπουμε μόνο σε ταινίες ή υπαινίσσονται οι πολύ προχωρημένες επιστημονικές έρευνες. Στην εποχή μας έχουμε μια τρομακτική ανάπτυξη της Τεχνολογίας.
Η Τεχνολογία έχει  ξεπεράσει την Επιστήμη. Το ξεπέρασμα αυτό, η ανισορροπία, οδηγεί μονάχο στον αφανισμό του ανθρώπινου γένους. Μήπως αυτό είναι κομμάτι ενός «εξωγήινου» ή ενός «θεϊκού» προγράμματος, ένα κομμάτι της Ειμαρμένης, ώστε να έρθει στο προσκήνιο το επόμενο ανθρώπινο γένος, ένα πιο εξελιγμένο, πιο αγαθό, πιο ηρωικό ανθρώπινο γένος, θα γίνει δηλαδή, η - κατά τους Χριστιανούς - Δευτέρα Παρουσία. Οι εξελίξεις τείνουν κατά εκεί, προς την Αποκάλυψη του Ιωάννη...
 Έτσι, σήμερα βλέπουμε ότι στον ελληνικό χώρο υπάρχει μια τρομακτική αναγέννηση του Ελληνισμού. Μέσα σε δέκα μόνο χρόνια, από τις αρχές της δεκαετίας του '90 μέχρι σήμερα, στον ευρύτερο ελληνικό χώρο και όπου υπάρχουν Έλληνες, σχηματίστηκαν ομάδες, συντροφιές, παρέες που συζητούν τα του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και αναζητούν τις ρίζες τους. Αυξήθηκαν οι
 κυκλοφορίες των βιβλίων, οι Έλληνες διαβάζουν περισσότερο, και αυτό δεν είναι ένα περιορισμένο φαινόμενο, αλλά δείχνει ότι υπάρχουν κάποιες επιρροές που προέρχονται πέραν του καθημερινού πεδίου αντίληψης.

Π.Γ.: Μας έχεις πει πολλές φορές ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα γίνουν. Πού το στηρίζεις αυτό;

Ι.Φ.:
Δεν το στηρίζω σε κανένα δεδομένο στοιχείο. Επιμένω ότι οι Ολυμπιακοί δεν θα γίνουν, για να δοθεί η ευκαιρία στους Άγγλους να εφαρμόσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια σε έναν από τους πιο κύριους στόχους τους, τον έλεγχο του Αιγαίου και των δρόμων των Βαλκανίων προς την Ασία, αυτού που λέμε δηλαδή, «δρόμου των Ινδιών», φυσικά, εύχομαι να γίνουν οι Ολυμπιακοί, αν και αυτή δεν είναι μια πολύ δυνατή ευχή μου, γιατί οι Ολυμπιακοί θα είναι απλώς ένας ευτελισμός των ιδανικών και των οραμάτων των πραγματικών Ολυμπιακών, τίποτε παραπάνω από ένα πανηγύρι της Coca Cola, αφού κατά κάποιο τρόπο οι Ολυμπιακοί είναι πλέον μία επιχείρηση της Coca Cola... Βέβαια, η καταρράκωση των οραμάτων τους θα έχει μόνο ηθικό κόστος, ενώ η μη πραγματοποίηση τους θα ανοίξει βαθύτατες στρατηγικές και πολιτικές πληγές που δεν θα κλείσουν αν δεν περάσουν τουλάχιστον 200 χρόνια... Αλλά μέσα μου, διαισθητικά, είμαι 500% σίγουρος. Εφόσον εφαρμοστούν τα σχέδια των Άγγλων, οι Ολυμπιακοί δεν πρόκειται να γίνουν. H ματαίωση των Ολυμπιακών θα γίνει με τη δικαιολογία της τρομοκρατίας. Θα γίνουν δηλαδή πολλές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ελλάδα, και όχι μόνον αυτό, αλλά θα εμφανιστούν και διάφοροι ιοί και αρρώστιες.

 Πιστεύω ότι o ιός «κοξάκι» είναι ένα πετυχημένο πείραμα, μάλλον κατασκεύασμα ενός γνωστού πανεπιστημίου των Βαλκανίων που δεν θέλω να αναφέρω (μόνο θα πω ότι ανήκει στη Διεθνή Τράπεζα, έχει το μεγαλύτερο βιολογικό εργαστήριο της Ευρώπης συνεργασία με το Ινστιτούτο Μαξ Πλάνκ της Γερμανίας... Προκειμένου λοιπόν να υποδουλωθούνε ξανά την Ελλάδα και να της εφαρμόσουν έναν απόλυτο οικονομικό και πολιτικό έλεγχο, θα δημιουργήσουν ένα οικονομικό κραχ. 
 Η Ελλάδα έχει τρομακτικό δημόσιο χρέος, περίπου 53 δισεκατομμύρια δολάρια. Για τα ολυμπιακά έργα, η Ελλάδα έχει δανειστεί κεφάλαια (που δόθηκαν με ύποπτη ευχέρεια) που φτάνουν περίπου το μισό του δημοσίου χρέους της. Η Ελλάδα θα πρέπει λοιπόν να εισπράξει από τους Ολυμπιακούς τουλάχιστον αυτό το ποσό, για να ξεπληρώσει τα δάνεια που πήρε. Αλλά κάποιοι θα προκαλέσουν με κάθε τρόπο καταστάσεις, ώστε να μη γίνουν οι Ολυμπιακοί και να μην μπορεί η Ελλάδα να ξεχρεώσει το ποσό, οπότε θα πρέπει να δεχτεί ένα νέο διεθνή οικονομικό έλεγχο, όπως έγινε το 1897 με την καταστροφή του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλία, όπου επεβλήθη ο οικονομικός έλεγχος για τα δάνεια της κυβέρνησης Ζαΐμη και Δεληγιάννη.

Έτσι θα δέσουν χειροπόδαρα την Ελλάδα, ελέγχοντας την πολιτική και οικονομική ζωή. Και τότε θα επιβάλουν τη διχοτόμηση του Αιγαίου, θα επιβληθεί μία «διαιτησία», που θα αναθέσει τον περίπλου του Αιγαίου στον αγγλικό στόλο, ώστε η Αγγλία να ξαναβρεί τη ρότα της προς τα Δαρδανέλια, τις Κασπίες Πύλες οι οποίες οδηγούν στους δύο βασικούς «άξονες», τους δυο βασικούς δρόμους του πλανήτη, το «Δρόμο των Ινδιών» και το «Δρόμο του Μεταξιού» που περνά πίσω από το Καζακστάν. Αυτό είναι το ένα σενάριο. Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με τις Τρομοκρατικές ενέργειες. Γι' αυτό σήμερα, ο έλεγχος της Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών όπως η Κ.Υ.Π., βρίσκεται στα χέρια των Άγγλων και των Αμερικάνων, Τι κάνουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι στην Ελλάδα, όταν δήθεν ψάχνουν για την 17η Νοέμβρη; Μελετούν σε βάθος τις αντιδράσεις και τις τεχνικές της ελληνικής Αστυνομίας, για να δημιουργήσουν τα αντίμετρα που θα ωφελήσουν τα σχέδια τους. Ένα εναλλακτικό σενάριο είναι να αφήσουν έναν ιό να εξαπλωθεί τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, ώστε να μην έρθει κανένας. Η δοκιμή έγινε με το «κοξάκι» και η Γερμανία έβγαλε κατευθείαν «ταξιδιωτική οδηγία» να μην έρχονται οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Αυτή ήταν η «πρόβα τζενεράλε» για το τι πρόκειται να γίνει... Αλλά, όπως είπα, αυτό είναι ένα εναλλακτικό σενάριο. Το βασικό σενάριο είναι οι τρομοκρατικές ενέργειες.

 H 17η Νοέμβρη είναι δουλειά των αγγλικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Το δεύτερο σενάριο σχετίζεται με την αποτυχία των έργων, στα οποία έχουν χαθεί τεράστια ποσά. Προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο της πολιτικής καταστάσεως, θα ρίξουν τις ευθύνες στον Λαλιώτη, τον οποίο και θα στείλουν στο ειδικό δικαστήριο. Ήδη έχουν εμφανιστεί τα ελλείμματα, έχουν χαθεί τρομακτικά ποσά από εργολαβίες, και έχουν ήδη ρίξει τις ευθύνες, έμμεσα πλην σαφώς, στον Λαλιώτη. Ο Σημίτης κάποια στιγμή θα αποχωρήσει, γιατί του έχουν  τάξει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ίσως να αποχωρήσει πριν τις δημοτικές εκλογές... Το σενάριο λοιπόν προβλέπει να αναλάβει την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, για να πάρει όλες τις ευθύνες της αποτυχίας.
Ο Φλωράκης είπε πρόσφατα ότι πρωθυπουργός 100% θα γίνει ο Καραμανλής, γιατί έχει κάποιες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις στον Μητσοτάκη, από τότε που εκείνος το 1965 πήγε στην Αυστρία, στο σπίτι του Τσίλερ, του ορθόδοξου αρχιεπισκόπου, και συμφώνησε με τον Κολιγιάννη να γυρίσει στην Ελλάδα και να αναγνωρίσει το κομουνιστικό κόμμα. Ο Μητσοτάκης ήταν τότε υπουργός συντονισμού, αλλά πραγματικός πρωθυπουργός. Πριν γυρίσει ο Μητσοτάκης, έγινε η γνωστή σύσκεψη των τότε κομμάτων με τον Λαμπράκη και τη Βλάχου και βγάλανε το «μνημόνιο ανατροπής της κυβερνήσεως αποστατών» του Μητσοτάκη, οπότε δεν δόθηκε περιθώριο στον Μητσοτάκη να υλοποιήσει την υποχρέωση που είχε αναλάβει έναντι του κομμουνιστικού κόμματος.

 Αυτό το μνημόνιο είναι γνωστό, έχει δημοσιευτεί, είναι ιστορικά αποδεδειγμένο. Για αυτό και στις εκλογές του 1991 το κομμουνιστικό κόμμα «συνέβαλε» στην οικουμενική κυβέρνηση του Μητσοτάκη, και είπαν κάποιοι ότι «παραδόθηκε η Αριστερά»...
Το θέμα είναι ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες της νέας πολιτικής κρίσης, που θα έχει εθνικές επιπτώσεις. θα πρέπει να χρεωθεί η Νέα Δημοκρατία την οικονομική αποτυχία και όλες τις άλλες αποτυχίες, έτσι ώστε να αναδιοργανωθεί το ΠΑΣΟΚ, και να γίνει ο Γιωργάκης Παπανδρέου αρχηγός του.

Ανάμεσα λοιπόν σε όλα αυτά τα σενάρια, εμφανίστηκε ένας αστάθμητος παράγοντας που ανέτρεψε τα σχέδια όλων: ο Χριστόδουλος. Γι' αυτό τον κατηγόρησαν ότι «συμμετέχει» στην πολιτική σκηνή. Στην Ελλάδα, η μόνη οργανωμένη σε παγκόσμια επίπεδα μονάδα που αντιστέκεται στην παγκοσμιοποίηση, δεν είναι τα ελληνικά κόμματα, αλλά η Ελληνική Εκκλησία, που, το θέλουμε ή δεν το θέλουμε, έχει και οικονομική αλλά και πληθυσμιακή δύναμη για να αντιδράσει. Λαμβάνουν επίσης πάρα πολύ υπόψη τους ότι ο Χριστόδουλος ανέβασε στη λαοσύναξη της πλατείας Συντάγματος το λάβαρο της Αγίας Λαύρας, που δεν είχε ξαναβγεί από την Αγία Λαύρα. Συμβολικά, αυτό είναι πολύ σημαντικό.  
Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου μου, δημοσιεύω ένα κομμάτι ενός άρθρου μου του 1978(!) για τον Κωνσταντίνο Σημίτη, όπου έγραψα ότι ο πραγματικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο Σημίτης. Τότε ο Κουρής και ο Μανόλης Γλέζος, μου είπαν «τί κουζουλάδες γράφει εδώ πέρα;» και αναγκάστηκα να βάλω αυτή τη φράση σε παρένθεση και να περικόψω το άρθρο μου... Επιμένω λοιπόν ότι αυτή η κόντρα Λαλιώτη - Μητσοτάκη κατασκευάστηκε για να αναγκάσουν τον Μητσοτάκη να ζητήσει ελέγχους, ώστε να βρεθούν οι αφορμές για το μέλλον. Για όλα αυτά που λέω, δεν έχω κανένα φόβο. Αυτό που μπορώ να πω μάλιστα με απόλυτη ευθύνη, είναι το θέμα που ανέκυψε με τον Στεφανόπουλο και την ενοικίαση του μαγαζιού του στην Πάτρα. Ένας δικός μου γνωστός, πήγε το έγγραφο που ξεκίνησε αυτό το θέμα στον Σπύρο Καρατζαφέρη, και το έφερε και σε μένα. Το έγγραφο προερχόταν από τη στοά Προμηθέας. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν πολιτική κρίση, ελπίζοντας ότι ο Στεφανόπουλος θα παραιτηθεί, για να επιταχυνθεί η άνοδος της Νέας Δημοκρατίας...


Π.Γ.: Υπάρχει κάποιο «σενάριο διαφυγής» από την επερχόμενη «κρίση»;


Ι.Φ.:
Φυσικά. «Έχουν γνώση οι φύλακες» και υπάρχουν Έλληνες που θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της Ελλάδος. Τα σενάρια διαφυγής τα χειρίζονται Έλληνες όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και έξω απ' αυτήν. Αυτοί οι Έλληνες δουλεύουν ελεύθεροι από τον ιδεολογικό έλεγχο μιας συγκεκριμένης ομάδας και έχουν πολύ μεγάλη πρόσβαση στις Αμερικάνικες και Αγγλικές μυστικές οργανώσεις. Λόγω της πρόσβασής αυτής, ξέρουν τα ανθελληνικά σχέδια και παρεμβαίνουν συντονισμένα...Π.Γ.: Ποιες είναι λοιπόν οι επόμενες κινήσεις του συγγραφέα Φουράκη; Τι ρόλο νιώθει ότι παίζει σ' όλα αυτά με το ιδιόμορφο έργο του;Ι.Φ.:
Οι προηγούμενες, παρούσες και επόμενες κινήσεις του συγγραφέα Φουράκη, ορίζονται και καθορίζονται από την πορεία της Ελλάδος και του Ελληνισμού. Ο συγγραφέας Φουράκης, αλλά και ο πολίτης της Ελλάδος Φουράκης Ιωάννης ήταν, είναι και θα είναι ένας απλός και ταπεινός ημιονηγός της ανασυγκροτούμενης Οικουμενικής στρατιάς των Πανελλήνων. Δεν έπαιξε, δεν παίζει και δεν θα παίξει επομένως, κανέναν άλλο ρόλο, πέρα απ' αυτόν που έχει ταχθεί να παίξει,  δηλαδή του απλού στρατιώτη και ταπεινού  ημιονηγού.

Π.Γ.: Κλείνοντας αυτή τη μικρή συζήτηση, δώσε μου ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του περιοδικού μας.

Ι.Φ.: Το σαφώς συνοπτικό μου μήνυμα είναι: η Ανακαίνιση της Ελλάδος και η Αναγέννηση του Ελληνισμού, έρχονται. Μόνο που και η πρώτη, αλλά και η δεύτερη απαιτούν ποταμό αίματος και θάλασσα δακρύων... Πιο συγκεκριμένο και κατανοητό μήνυμα, έχω νομίζω, διατυπώσει και αποτυπώσει στις σελίδες του βιβλίου μου, Πυραιθέριον Ελλήνων Όραμα. Ο αναγνώστης λοιπόν, αν θέλει να το αναζητήσει και να το εννοήσει, πρέπει να καταφύγει στις σελίδες του...Δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό STRANGE τεύχος 46 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2002

(μονοτονική έκδοση των σελίδων μας)
Τα συγκεκριμένα βιβλία που αναφέρονται στο κείμενο μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα  talosf.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters