Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ


Ακόμα και τις αστυνομικές δυνάμεις αιφνιδίασε στα Τέμπη μια ομάδα προσφύγων που λίγο πριν από τις 11 το πρωί της Πέμπτης πήρε την απόφαση να ξεκινήσει πεζή ένα ταξίδι εκατοντάδων χιλιομέτρων μέχρι τα σύνορα.
Την ώρα που στην εθνική οδό κυκλοφορούσαν και πάλι ΙΧ και νταλίκες, οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κατέβηκαν στο οδόστρωμα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. 
Δείτε το βίντεο>>



Προς στιγμή και μετά τα πρώτα μέτρα της διαδρομής κλούβα της Αστυνομίας τους διέκοψε την πορεία με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία στη μέση της εθνικής οδού. Κατόπιν αυτού διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, προκαλώντας και ένταση των οδηγών. Λίγα λεπτά αργότερα όμως η αστυνομία άνοιξε ξανά τον δρόμο. 

Δείτε το βίντεο από την τηλεόραση του Star


Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο επόμενο χιλιόμετρο όπου δυνάμεις των ΜΑΤ σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα ζητώντας από τους πρόσφυγες να μετακινηθούν στην άκρη του οδοστρώματος. Ωστόσο, αυτοί αντέδρασαν πραγματοποιώντας νέα καθιστική διαμαρτυρία!


Τελικά η λύση που δόθηκε σύμφωνα με όσα είπε ο επικεφαλής της Αστυνομίας είναι οι πρόσφυγες να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που βρίσκονταν και να ακολουθήσουν τη διαδρομή προς τον προορισμό τους. 


Απόπειρες αυτοκτονίας στην πλ. Βικτωρίας 

Δύο από τους μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας αποπειράθηκαν να κρεμαστούν νωρίτερα από ένα δέντρο. Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των υπόλοιπων ατόμων που βρίσκονταν στο χώρο δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την απειλή τους. 

Στην πλατεία Βικτωρίας έφτασε ασθενοφόρο όπου παρέλαβε εν ζωή τους πρόσφυγες και τους μετέφερε σε νοσοκομείο. 

 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/02/blog-post_312.html

ΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Χιλιάδες μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας, μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα. Στην Αττική μόνο είχαν εγκλωβιστεί πάνω από 1.200 μετανάστες οι οποίες χθες διανυκτέρευσαν στο κέντρο φιλοξενίας του Σχιστού... και εδώ και λίγες ώρες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα, άρχισαν να επιβιβάζονται σε λεωφορεία, ορισμένοι ακόμη και σε ταξί, για να ταξιδέψουν ως την Ειδομένη και από εκεί να ακολουθήσουν το δρόμο για το ευρωπαϊκό τους όνειρο. 
Χαρτιά με οδηγίες
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε, το γεγονός ότι βρέθηκαν στο χώρο, πεταμένα κάτω, χαρτιά τα οποία, όπως φαίνεται αποτελούσαν κάτι σαν… οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθούν και πού να απευθυνθούν για βοήθεια οι πρόσφυγες, σε περίπτωση που χαθούν στην Ελλάδα. 
Στα χαρτιά αυτά υπάρχει ένας χάρτης της Ελλάδας, με την Ειδομένη να είναι σημειωμένη με «χ» πάνω σε αυτούς, ενώ αναγράφονται και δυο διευθύνσεις «Squat», τα οποία, όπως εξηγείται στο ίδιο χαρτί πρόκειται για αυτοδιαχειριζόμενες υπηρεσίες στέγασης για πρόσφυγες. 
Η διεύθυνση του στη Θεσσαλονίκη είναι Λαμπράκη 186. Πριν ήταν ορφανοτροφείο, ρωτήστε πού είναι «Το Ορφανοτροφείο». Πάρτε τη λεωφορειακή γραμμή 14. Η στάση ορφανοτροφείο είναι ακριβώς μπροστά από το κατάλυμα. 
Η διεύθυνση του καταλύματος στην Αθήνα είναι Νοταρά 26 στα Εξάρχεια.
Σε αυτό το κτίριο των Εξαρχείων, μάλιστα, στις αρχές του έτους είχε κάνει οδοιπορικό το Al Jazeera. Είχε βρεθεί στο κτίριο των Εξερχείων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα κτίριο  πρώην εφορίας που έχουν καταλάβει αναρχικοί, στο ισόγειο του οποίου έχουν βρει καταφύγιο αρκετοί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.
Οι περισσότεροι, εξηγούσε τότε το Al Jazeera, «είναι Ιρανοί, ενώ άλλοι κατάγονται από την Αλγερία και το Μαρόκο. Κάποιοι άλλοι είναι Σύροι και Αφγανοί που έχουν πρόβλημα με τα χαρτιά τους. Πολλοί περιμένουν χρήματα από το σπίτι τους για να καταφέρουν να βρουν μία διέξοδο την οποία θα τους προσφέρουν, όπως σημειώνεται, πιθανότατα οι διακινητές στην πλατεία Βικτωρίας». 
Μάλιστα, το Al Jazeera είχε δημοσιεύσει και σχετικές φωτογραφίες: 
Τ
 
Έλληνες και ξένοι εθελοντές μαγειρεύουν καθημερινά για τους πρόσφυγες
 
Τα δωμάτια του κτιρίου όπου στεγαζόταν μία εφορία έχουν μετατραπεί σε κοιτώνες
 
Πηγή: iefimerida.gr
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/02/blog-post_206.html

ΕΧΟΥΝ ΧΕΣΤΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΖΟ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ
Ο τραπεζοϋπάλληλος των 1.200 ευρώ αρνείται να βάλει υπογραφή, επειδή ο
ι εισαγγελικές διώξεις μπλοκάρουν τα πάντα !!!

H ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ !!!
Στο 25% πρέπει να περιοριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το τέλος 2018, επιμένουν οι δανειστές !!!
Έτσι, οι τράπεζες έχουν 2 επιλογές : Ή να κουρέψουν τα κόκκινα δάνεια ή να τα ξεπουλήσουν στα funds !!!

Τα distress funds επιθυμούν να ανοίξει η διαδικασία πώλησης των κόκκινων δανείων, για να πάρουν κοψοχρονιά τα δάνεια τα οποία είναι ήδη στο «κόκκινο» σε τιμές εξευτελιστικές. 
Παράδειγμα λένε να αγοράσουμε την αξία ενός δανείου στα 10 ευρώ όταν η αποτίμησή του δηλαδή η αξία του διαμορφώνεται σήμερα στα 100 ευρώ.
Όμως οι τραπεζίτες διεμήνυσαν στην εποπτεύουσα Αρχή, που είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, ότι δεν προτίθεται να βγάλουν προς πώληση τα «κόκκινα» δάνεια. 

Πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος είπε στο bankingnews ότι δεν υπάρχει Μνημονιακή υποχρέωση για την πώληση των «κόκκινων» δανείων και έκανε σαφές ότι η κάθε τράπεζα έχει την πλήρη δικαιοδοσία να αξιοποιήσει η ίδια το χαρτοφυλάκιο των καθυστερούμενων δανείων.
Η αγορά που λειτουργεί με βάση τους κανόνες της λογικής υποστηρίζει κάτι πολύ απλό.
Μία τράπεζα τι όφελος θα έχει να πουλήσει ένα δάνειο σε τιμές εξευτελιστικές και ειδικά όταν πρόκειται για επιχείρηση η οποία δίνει μάχη για την επιβίωση της ενώ την ίδια στιγμή αναζητά λύσεις για τη σωτηρία της.
Όταν μάλιστα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση του δανείου μετά από μία αναδιάρθρωση.
Άλλωστε τα distress fund θα ζητήσουν να αγοράσουν δάνεια από τα οποία θα βγουν μελλοντικές υπεραξίες.
Αγοράζουμε φθηνά και πουλάμε αργότερα σε υψηλότερες τιμές.
Για το δάνειο το οποίο εμφανίζεται πλήρη αδυναμία αποπληρωμής είναι βέβαιο ότι δεν θα εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον.
Οι τραπεζίτες ζήτησαν την παρέμβαση της ΤτΕ προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έτσι ώστε να μη τεθούν στόχοι αναφορικά με την πώληση των κόκκινων δανείων. 

Οι δικαστικές έρευνες το πρόβλημα των τραπεζιτών


Οι υπάλληλοι των τραπεζών υπό την απειλή των Εισαγγελέων αποφεύγουν να βάλουν υπογραφές και υποθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ όπως και αρκετές πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι σε εκκρεμότητα διότι ξέρουν πολύ καλά ότι μπορεί να βρεθούν κατηγορούμενοι και να ταλαιπωρηθούν για χρόνια μέχρι η υπόθεση να φθάσει στις Δικαστικές αίθουσες για να υπερασπιστούν το εαυτό τους και το αυτονόητο. Στέλεχος τράπεζας έλεγε χαρακτηριστικά ότι ο υπάλληλος των 1.200 ευρώ δεν προτίθεται να βάλει υπογραφή σε φάκελο δανείου προς πώληση, προς διαγραφή ακόμη και για την αναχρηματοδότηση των δανείων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τραπεζική διαδικασία είναι τελείως διαφορετικό να ληφθεί απόφαση για πρόβλεψη για να ένα δάνειο που δεν εξυπηρετείται και τελείως διαφορετικό να κάνει διαγραφή ακόμη και αναδιάρθρωση.
Οι διοικήσεις των τραπεζών σκέπτονται να αλλάξουν το τρόπο των αποφάσεων για να ξεπεράσουν το σκόπελο των ποινικών διώξεων.
Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για συλλογική ευθύνη μέσα από συγκεκριμένες επιτροπές οι οποίες θα αξιολογούν την πορεία των θεμάτων και στο τέλος να εισέρχονται προς έγκριση στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Ο στόχος των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια

Στο 25% πρέπει να περιοριστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μέχρι το τέλος 2018.
Από τα 72,3 δισ. ευρώ που είναι σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα πρέπει να περιοριστούν περίπου στα 52 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 3ετίας.
Στις παρούσες οικονομικές συνθήκες, mε τα σημερινά δεδομένα, οι τράπεζες θα πρέπει να μειώνουν κατά περίπου 6,5 δισ. ευρώ ετησίως τον όγκο των «κόκκινων» δανείων, ωστόσο η τελική εικόνα θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας και τον ρυθμό πιστωτικής επέκτασης.
Στελέχη των τραπεζών θεωρούν ότι η αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων στηρίζεται στην προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και η οικονομία θα ανακτήσει την …αισιοδοξία της.
Αντίθετα, αν η αβεβαιότητα συνεχιστεί, η οικονομία βυθιστεί στην ύφεση και τα «κόκκινα» δάνεια αυξηθούν σημαντικά, τότε η εικόνα θα επιβαρυνθεί δραστικά.

 
ΠΗΓΗ
www.bankingnews.gr
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/02/alpha-bank_25.html

Όσοι μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο γκέτο λαθρομεταναστών, πρέπει να καταδικαστούν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

metanastis


Γράφει ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος,
Φωτογράφος – Εκδότης, Διαχειριστής της Ιστοσελίδας ΕΛΛΑΣ-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζουμε και προειδοποιούμε για τον κίνδυνο ισλαμοποίησης της χώρας, εξαιτίας ενός οργανωμένου σχεδίου εποικισμού της μέσω της εισβολής εκατομμυρίων παρανόμων μεταναστών.

Χαρακτηριστήκαμε γι” αυτό ως «κινδυνολόγοι», «ρατσιστές», «φασίστες» και «ακραίοι». ΤΩΡΑ, ήρθε η ώρα του λογαριασμού. ΤΩΡΑ, που η Ελλάδα έγινε και επισήμως ένα απέραντο γκέτο λαθρομεταναστών ή «hotspot», όπως αρέσκονται να το λένε κάποιοι.

Πλέον, δεν χρειάζεται να προειδοποιήσουμε, αφού ζούμε στο σήμερα αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις. Όμως, ζητάμε ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ όσοι τόσα χρόνια δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις, δεν είδαν τα σήματα κινδύνου όχι επειδή ήταν…κουφοί και τυφλοί, αλλά διότι ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ άλλα συμφέροντα, ΕΧΘΡΙΚΑ προς την Πατρίδα μας.

Πρέπει λοιπόν όλοι αυτοί οι γραικύλοι να διωχθούν και να καταδικαστούν για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Αυτό θα γινόταν σε μια οποιαδήποτε φυσιολογική, δημοκρατική χώρα όπου επικρατεί η δικαιοσύνη και η ισονομία.

Στην Ελλάδα, φυσικά, τέτοιες λέξεις είναι άγνωστες, όμως εμείς κατονομάζουμε όλους αυτούς τους εγκληματίες:



– Τα κόμματα εξουσίας που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες και δεν αντιμετώπισαν ποτέ το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό αδιέξοδο. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους δεδηλωμένους ανθέλληνες των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που από τότε που ανέλαβαν την διακυβέρνηση εφάρμοσαν στην πράξη το «μπάτε σκύλοι αλέστε», μετατρέποντας την χώρα σε ένα ξέφραγο αμπέλι λαθρομεταναστών.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, σιχαμεροί πατριδέμπορες παραχώρησαν την Εθνική μας Κυριαρχία στο ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τον Στρατό μας σε υπηρέτες των «προσφύγων», ξεφτιλίζοντας και γελοιοποιώντας κάθε έννοια τιμής, ανδρισμού και καθήκοντος στο Στράτευμα.

– Οι διάφορες «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ και άλλοι «οργανισμοί», που χρηματοδοτούνται απευθείας από «ευαγή ιδρύματα» τύπου Σόρος, Ροκφέλερ κλπ. Ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για τους αλλοδαπούς, τους οποίους βλέπουν απλά ως πηγή εσόδων και δωρεάν εργατικά χέρια, που θα χρησιμοποιηθούν στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα – βιομηχανίες του καπιταλισμού.

– Πράκτορες ξένων συμφερόντων που έκαναν περιουσία και καριέρα χάρη στον λαθρο – εποικισμό της χώρας, όπως η παρακάτω:



– ΜΜΕ που επιδοτούνται με πακτωλούς χρημάτων για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον λαό, με δακρύβρεχτα «ρεπορτάζ» για «πρόσφυγες» και «κατατρεγμένους», την ώρα που η Ελλάδα στενάζει από την φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση των Ελλήνων.

– Όσοι με τις πράξεις τους ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ την ελληνική νεολαία στο εξωτερικό, για να την αντικαταστήσουν με στρατιές λαθρομεταναστών, σε μια Ελλάδα που αργοπεθαίνει από το οξύτατο δημογραφικό πρόβλημα.


– Διάφοροι Ιερωμένοι που έχουν το θράσος ακόμα και σήμερα να επαναλαμβάνουν το…επιχείρημα του «Χριστού ως πρώτου μετανάστη και πρόσφυγα», λες και ο Κύριος πήγε στην Αίγυπτο με το γαϊδουράκι όπως ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ σήμερα οι ισλαμιστές τζιχαντιστές, με τον μανδύα του «πρόσφυγα»!!! Ευτυχώς, το «αφήγημα» αυτό κατάλαβε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος, που επιτέλους μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εποικισμού της πατρίδας μας.

– Τέλος, όλοι όσοι όλα αυτά τα χρόνια ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ για το θέμα, όντας νεοέλληνες της καλοπέρασης, του ατομισμού και της ηθικής σήψης. Τόσο καιρό, προκάλεσαν την ΥΒΡΙ με τις πράξεις τους. Τώρα, ήρθε νομοτελειακά η ΝΕΜΕΣΙΣ.

Όσοι ακόμα θέλουμε να ζήσουμε σε μια Ελλάδα με Χριστό και Ελευθερία, ας μην σταματήσουμε ποτέ να κατονομάζουμε και να ζητάμε την καταδίκη όλων των προαναφερομένων. Γιατί, σε τελική ανάλυση, ανέκαθεν οι διάφορες ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ άνοιγαν όχι από τους εισβολείς, αλλά από εγχώριους ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

hellas-orthodoxy.blogspot.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Αγρότης καρκινοπαθής από φυτοφάρμακα κατέθεσε μήνυση για αποζημίωση

3077156lpw-3077182-article-pesticides-jpg_3395609_660x281

Tη μήνυση έκανε ο αγρότης Dominique Marchal, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Απρίλιο

«Είναι η αρρώστια μου, η μάχη μου, αλλά είναι και η μάχη όσων μια μέρα θα αρρωστήσουν από τα φυτοφάρμακα», δήλωσε ο 58χρονος αγρότης, με τα γκρίζα μαλλιά, πριν μπει στο δικαστήριο.
Πίσω του, δεκάδες άνθρωποι τον υποστήριζαν και ανέβηκαν τα σκαλιά του δικαστηρίου, ντυμένοι με μπλουζάκια που είχαν μια νεκροκεφαλή και το σύνθημα «Φυτοφάρμακα, υπεύθυνοι οι βιομήχανοι».
Ο εν λόγω αγρότης διαγνώστηκε το 2011 με καρκίνο του αίματος που οφείλεται στο «benzène», το οποίο βρίσκεται σε πολλά φυτοφάρμακα. Τότε ξεκίνησε μια μάχη για να αναγνωριστεί η ασθένειά του, εν πρώτοις από το ασφαλιστικό ταμείο. Πράγματι το ταμείο αναγνώρισε και ο Dominique Marchal έγινε ο πρώτος Γάλλος αγρότης που αναγνωρίστηκε ότι πάσχει από επαγγελματική ασθένεια.

Το 2011 τα συμπτώματά του χειροτέρεψαν και μαζί με άλλους αγρότες που ήταν επίσης άρρωστοι από τα φυτοφάρμακα, ξεκίνησαν τη μάχη ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητούν από την Επιτροπή Αποζημίωσης θυμάτων να καταδικάσει το κράτος και να τους αποζημιώσει δια μέσου του ταμείου εγγυήσεων.
Το δικαστήριο του Επινάλ τους δικαίωσε καθώς και το δικαστήριο της Νανσύ, το 2013.
Αλλά το ταμείο εγγυήσεων αντεπετέθη αρνούμενο να τους αποζημιώσει ενώ οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι οι προηγούμενες αποφάσεις είχαν βασιστεί σε λανθασμένα στοιχεία για τις ετικέτες των φυτοφαρμάκων.
Η απόφαση για την αποζημίωση του αγρότη θα ληφθεί οριστικά στις 21 Απριλίου. «Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Marchal. «Θα πρέπει στο μεταξύ οι αγρότες να προστατευθούν και να βρουν άλλο τρόπο να καλλιεργούν» πρόσθεσε, επιτιθέμενος στο «λόμπι των χημικών».
«Από τη μία πλευρά φτιάχνουν προϊόντα και κερδίζουν χρήματα. Και μόλις οι άνθρωποι αρρωστήσουν, φτιάχνουν φάρμακα», δήλωσε.

 
 

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

ΕΠΕΙΓΟΝ:Τα αμερικανικά στρατεύματα στην Ευρώπη, είναι έτοιμα να «αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τη Ρωσία», – Breedlove.

voyska_ssha_1

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ευρώπη, είναι έτοιμες να «αντιμετωπίσουν και να νικήσουν τη Ρωσία», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Philip Breedlove.

«Είμαστε έτοιμοι, αν χρειαστεί, να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε», – είπε κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή των Ενόπλων Υπηρεσιών στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε για να συζητήσουν μεθόδους εξουδετέρωσης για τη «ρωσική επιθετικότητα» στην Ευρώπη.

http://rusvesna.su/news/1456415696
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RUSVESNA: Corfiatiko.blogspot.com

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Ετοιμάζονται να τινάξουν τον Λίβανο στον αέρα

Το Κουβέιτ και το Κατάρ με ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσαν καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο.

Το καταριανό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Καταριανούς να μην ταξιδέψουν στον Λίβανο, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων QNA, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλοι οι υπήκοοι του Κατάρ πρέπει «να φύγουν για τη δική τους ασφάλεια» και να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία του Κατάρ στη Βηρυτό για να τους παρασχεθεί κάθε βοήθεια να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η πρεσβεία του Κουβέιτ, από τη μεριά της, ζήτησε από τους υπηκόους της να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις στα ταξίδια τους στον Λίβανο και να αποφεύγουν μη ασφαλείς περιοχές.

Η πρεσβεία του Κουβέιτ ζήτησε ακόμα από όλους τους Κουβεϊτιανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία «για την ασφάλειά τους». Σε ό,τι αφορά τους Κουβεϊτιανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στον Λίβανο, η πρεσβεία συμβούλεψε να το «ξανασκεφτούν».

Τις προηγούμενες ημέρες η Σαουδική Αραβία και το Μπαχρέιν είχαν εκδώσει παρόμοιες ταξιδιωτικές οδηγίες για τον Λίβανο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μάλιστα επέβαλλαν καθολική απαγόρευση στους υπηκόους τους να ταξιδεύουν στον Λίβανο.

Μάλλον ετοιμάζονται να μπαρουτιάσουν για μια ακόμη φορά τον Λίβανο, ο οποίος να σημειωθεί ότι είναι κατά το ήμισυ μια χριστιανική χώρα.

Πηγή Tribune
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_564.html

Το βρόμικο παιχνίδι Γερμανίας με Τουρκία στο Αιγαίο και ο πόλεμος στη Συρία

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κούρος

Τα πνεύματα έχουν αγριέψει επικίνδυνα. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη στο Αιγαίο και τη Μέση Ανατολή.

Όλοι βρίσκονται με το χέρι στην σκανδάλη αναμένοντας την μοιραία κίνηση.

Το δόγμα Νταβούτογλου περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες είναι εδώ και καιρό στον κάλαθο των αχρήστων.

Επί της ουσίας επρόκειτο για ex kathedra ανοησίες (κατά κανόνα οι καθηγητές είναι καλοί στη θεωρία…).

Ο Ερντογάν σχοινοβατεί μονίμως, απειλεί, παραφέρεται, εκβιάζει, λοιδορεί, με λίγα λόγια έχει χάσει την ψυχραιμία του και φαίνεται να ζει στον οθωμανικό του κόσμο.

Γνωρίζει μάλλον ότι παίζει την τελευταία σκηνή του δράματος της τουρκικής αυτοκρατορίας που ονειρεύτηκε.

Είναι εγκλωβισμένος στη γωνία και αντιδρά σαν την παγιδευμένη γάτα και η Ελλάδα που είναι ο αδύναμος κρίκος της παρούσης πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτική.

Ο πολιτικός κόσμος εντός της Τουρκίας στην ολότητά του είναι βαθιά διχασμένος ακόμη και εντός της παράταξης (ΑΚΡ) που κυβερνά.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν πολλές επί μέρους πληροφορίες που δημοσιεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ.

Μαθαίνουμε ακόμη για επικείμενη μετάθεση του επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν στην Ιαπωνία.

Ταυτοχρόνως διαρρέουν πληροφορίες στα τουρκικά ΜΜΕ ότι η τρομοκρατική επίθεση προ ημερών στην Άγκυρα ήταν τουρκική προβοκάτσια.

Από την άλλη πλευρά η ελληνική πολιτική ηγεσία παραπαίει μεταξύ βλακείας, ανυπαρξίας και οσφυοκαμψίας.

Πιστή στα κελεύσματα της Γερμανίας κυρίως, αποδέχθηκε την διαμεσολαβητική ύπαρξη νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο.

Η Γερμανία από την πλευρά της ώθησε την εξέλιξη των πραγμάτων και κάνει ότι μπορεί για να εξυπηρετήσει την Τουρκία, τον προαιώνιο φίλο, σύμμαχο και όμαιμο, στις φιλοδοξίες της για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Άλλωστε η Γερμανοί ουδέποτε, εδώ και 140 χρόνια επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας με την Ελλάδα.

Αν το ψάξουμε λίγο πιο βαθιά μάλιστα θα διαπιστώσουμε ότι το ιδεολογικό ρεύμα του παγγερμανισμού, δεν έβλεπε καν λόγο ύπαρξης του νεοελληνικού κρατιδίου.

Και την σημερινή συγκυρία καλόν είναι να την ερμηνεύσουμε με το πνεύμα των ημερών των Ιμίων.

Τότε που ο Σημίτης ευχαριστούσε από το βήμα της Βουλής τους Αμερικανούς.

Τότε που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στους Έλληνες ότι αυτοί που υποδαύλιζαν τις επεκτατικές διαθέσεις των Τούρκων ήταν οι Γερμανοί και τη δεδομένη στιγμή οι Αμερικανοί (φυσικά και δεν είναι φίλοι μας) δεν επιθυμούσαν στο Αιγαίο συγκεκριμένες εξελίξεις.

Όπως κανείς δεν εξήγησε επαρκώς ότι οι Αμερικανοί βομβάρδισαν και διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία κατόπιν προσκλήσεως και παρακλήσεως της Γερμανίας.

Κανείς δεν έκανε τον κόπο να εξηγήσει δημοσίως ότι η συμφωνία της Γιάλτας είναι εν ισχύ.

Ότι αυτή η συμφωνία την οποία αποδέχθηκε ο Στάλιν διασφαλίζει το γεγονός ότι το Αιγαίο ανήκει στην αγγλοσαξονική δικαιοδοσία και ότι η παρουσία της μικρής έστω νατοϊκής δύναμης πρωταρχικά διασφαλίζει την αγγλοσαξονική επικυριαρχία στο Αιγαίο.

Δευτερευόντως εξυπηρετεί και όποιον άλλο σκοπό διατυμπανίζουν τα ΜΜΕ.

Φυσικά, η Ρωσία γνωρίζει, αναγνωρίζει και αποδέχεται τα συμφωνηθέντα στη Γιάλτα.

Μέχρι που η ιστορική συγκυρία θα ανατρέψει τα εκατέρωθεν συμφωνηθέντα.

Οι συμφωνίες γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν, για να εξασφαλίζουν την ομαλότητα στο παρόν και να ανατρέπονται όταν αλλάζουν οι συσχετισμοί δυνάμεων.

Στην σημερινή συγκυρία η Γερμανία πράττει ότι έπραττε και τις μέρες των Ιμίων.

Υποστηρίζει την Τουρκία στους σχεδιασμούς της για συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.

Επιθυμεί να διαμελίσει το «οικόπεδο Ελλάς» διότι αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά της.

Κυριαρχώντας στο Αιγαίο μέσω της Τουρκίας αυξάνει τρομακτικά την γεωπολιτική της ισχύ.

Κατά πρώτον, απομυζά οικονομικά όλη την περιοχή.

Κατά δεύτερον ελέγχει άμεσα την έξοδο της Ρωσίας από τα Στενά.

Κατά τρίτον αποκτά πρόσβαση στους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου.

Κατά τέταρτον εγγράφει προοπτικές στους υδρογονάνθρακες της Μέσης Ανατολής παραμερίζοντας τη Γαλλία, την Ιταλία, και έρχεται στο ίδιο επίπεδο με την Αγγλία και την Αμερική.

Εδώ καλόν είναι να θυμηθούμε τον Χίτλερ και τον Friedrich Ratzel (Der Lebensraum).

Κατά πέμπτον αποτινάσσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Ρωσία.

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους παλεύει η Γερμανία.

Γι’ αυτούς και άλλους τόσους λόγους την κατάλληλη στιγμή θα προσπαθήσουν να την «ισοπεδώσουν» οι ανταγωνιστές της αν, και όταν έρθει η στιγμή.

Επανερχόμαστε. Η κρίση στη Συρία και στα πέριξ έχει συγκεκριμένη δυναμική.

Οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι σήμερα, έχουν κοινό πλαφόν για το συριακό ζήτημα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι φίλοι ούτε ότι τα έχουν βρει στην Ουκρανία ή ότι οι δυτικοί θα επιτρέψουν την ελεύθερη συμπεριφορά των Ρώσων στο Αιγαίο. Το αντίθετο συμβαίνει.

Γι’ αυτό και παίρνουν τα μέτρα και τις προφυλάξεις τους.

Όπως επίσης δεν γνωρίζουμε επακριβώς την κατάληξη της συριακής κρίσης.

Ουδείς γνωρίζει επακριβώς την κατάληξη του μεσανατολικού παζλ.

Ούτε επίσης είναι γνωστό αν τελικά οι δυτικοί, ως αντίβαρο των εδαφών που θα χάσει η Τουρκία για τη δημιουργία του Κουρδιστάν θα λάβει το μισό Αιγαίο για παρηγοριά και συνεκμετάλλευση.

Δεν είναι δικιά μας ιδέα, ούτε αποκύημα της καλπάζουσας φαντασίας μας.


Καλόν είναι στο σημείο αυτό να φέρουμε στη μνήμη μας τις τελευταίες σκηνές της Μικρασιατικής τραγωδίας. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Τότε που οι στόλοι των μεγάλων δυνάμεων της εποχής είχαν αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Σμύρνης και οι Τούρκοι με τους Τσέτες, κατέσφαζαν τον μικρασιατικό πληθυσμό.

Τότε που οι Μικρασιάτες έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν και οι «φίλιες» δυνάμεις δεν δέχθηκαν να σώσουν ούτε έναν Μικρασιάτη.

Τότε που προσπαθούσαν να ανέβουν οι διωγμένοι Έλληνες στα πλοία των συμμάχων και αυτοί τους ξαναπετούσαν στη θάλασσα.

Το ξανάπαμε. Στη διεθνή σκηνή δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί. Δεν υπάρχουν συναισθήματα. Μόνο συμφέροντα.

Πηγή Tribune
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_608.html

ΒΟΜΒΑ από ΗΠΑ : Tουρκία τέλος!

Εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα ανά τον κόσμο συζητάνε την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία με τόσα ανοιχτά μέτωπα και ανάμεσά τους και η Washington Post η οποία κάνει λόγο για «στρατηγικό εφιάλτη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
 
Η Άγκυρα λοιπόν έχει να αντιμετωπίσει το μέτωπο που έχει ανοίξει στη Συρία, τους βομβαρδισμούς που δέχεται στην επικράτειά της αλλά και την αναζωπύρωση της μάχης εναντίον των Κούρδων με μεγαλύτερο εχθρό της πάντα τη Ρωσία.
 
Ο Πούτιν έχει περικυκλώσει την Τουρκία από παντού, στα νότια με τη Συρία, στα βόρεια με την Κριμαία και στα ανατολικά με την Αρμενία ενώ όπως τονίζει η αμερικανική εφημερίδα εάν οι Ρώσοι έρθουν στο Έβρο τότε οι γειτονική μας χώρα δεν θα έχει χώρο ούτε να αναπνεύσει.
 
Η Τουρκία λοιπόν βρίσκεται μπροστά σε μια πολυεπίπεδη καταστροφή μην μπορώντας να αντιμετωπίσει πλέον όλα τα προβλήματα τα οποία έρχονται προς αυτήν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.
 

Πήραμε τη ζωή μας λάθος…



«Δεν αποκλείεται οι περισσότεροι από μας
να έχουμε φάει τον λωτό της λησμοσύνης
γι’ αυτό και δεν σπαράζουμε
από το νόστο του Οδυσσέα»

Είναι εκείνες οι μοναχικές στιγμές ηρεμίας και προσήλωσης που ακούμε την εσωτερική μας φωνή να επιμένει πως η ζωή που ζούμε είναι λάθος. Είναι μια ζωή που άλλοι μας πρότειναν κι εμείς ασυνείδητα από τότε αναγκαστήκαμε να ακολουθήσαμε. Την ακολουθήσαμε γιατί νομίσαμε ότι έτσι θα γινόμασταν σπουδαίοι, θα αποκτούσαμε αξία και θα δίναμε νόημα στη ζωή μας. Κάποιος μας χάρισε την ζωή μας, κι εμείς αρχίσαμε να την σπαταλούμε στο βλέμμα και τα θελήματα των άλλων….

Στην προσπάθειά μας να ενταχθούμε στην κοινωνία υιοθετήσαμε μια περσόνα, ένα ψεύτικο προσωπείο, που δεν ανταποκρίνεται φυσικά σ’ αυτό που πραγματικά είμαστε αλλά σ’ αυτό που θέλουμε να προβάλουμε προς την κοινωνία αυτή. Αυτή η περσόνα του κάθε ενός από μας, διαμορφώθηκε στο πέρασμα του χρόνου, εμπλουτίστηκε με γνώσεις, πτυχία, δεξιότητες και εμπειρίες κι έγινε η δεύτερη φύση μας. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι ο άνθρωπος έχει καταντήσει ένα διπολικό ον. Ο ένας πόλος είναι η αγνή του φύση, το καθαρό αδιαμόρφωτο μέρος με το οποίο γεννήθηκε και το οποίο δεν περιλαμβάνει τις μνήμες των όσων μαθαίνει στη ζωή. Ο άλλος πόλος είναι το  διαμορφωμένο μέρος, η περσόνα, που αποτελείται απ’ όσα έμαθε κι από τις εύκολες λύσεις που υιοθέτησε για τη ζωή. Λύσεις επαγγελματικές, πολιτικές, θρησκευτικές, εθνικές ή ποδοσφαιρικές. Λύσεις κοινωνικά αποδεκτές που του δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ανήκει σε μια σημαντική ομάδα και συνεπώς έχει κι αυτός κάποια αξία. Και φυσικά προσπαθεί να διατηρήσει αυτή την αξία ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τις αντίπαλες ομάδες, τους ανταγωνιστές, τους άθρησκους, τους εχθρούς της πατρίδας, τους πολιτικούς ή ποδοσφαιρικούς αντιπάλους.

Ο πρώτος πόλος έχει σχέση με το φως και την αθανασία. Είναι η σπίθα της συνείδησης που χαρίστηκε στον άνθρωπο. Είναι ένα θραύσμα αθανασίας από υπερανθρώπινες περιοχές που νοσταλγεί να γυρίσει στην Ιθάκη του. Είναι το έμβρυο που πασχίζει να γίνει παιδί και να γεννηθεί στον έξω κόσμο. Ο δεύτερος πόλος έχει σχέση με το σκοτάδι και τον θάνατο. Είναι ο θνητός, ο χωμάτινος, ο ψεύτικος, ο φτιασιδωμένος άνθρωπος. Είναι όλα αυτά τα σκουπίδια που συσσωρεύσαμε και έχουν δημιουργήσει μια πνιγηρή ατμόσφαιρα γύρω από το θείο έμβρυο προσπαθώντας να το θανατώσουν, προσπαθώντας να το εμποδίσουν να γεννηθεί.



Αγωνίζεται η σπίθα της συνείδησης να επιβιώσει από τη μέγγενη του σκοτεινού δακτυλίου που απειλεί να την στραγγαλίσει και να τη σβήσει. Αγωνίζεται η σπίθα να κρατηθεί, να δυναμώσει, να γίνει φωτιά. Το φορτίο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με την πυκνότητα του σκοτεινού δακτυλίου του, με την ένταση και την ορμή του φωτεινού πυρήνα του και με την εσωτερική εργασία που έχει πραγματοποιήσει.

Ο βουτηγμένος στην υποκρισία και το κοινωνικό ψέμα άνθρωπος, θα  συνεχίσει να αγνοεί εκείνη την προερχόμενη απ’ την αγνή του φύση φωνή που σε στιγμές χαλάρωσης του νου του θα επιμένει να τον καλεί σε έναν άλλο τρόπο ζωής που να έχει αληθινό νόημα. Κύριο μέλημα του θα γίνει η επιβολή σιγής σ’ αυτή τη φωνή για να αποφύγει τις τύψεις για το ανόητο ξόδεμα της ζωής του, υπεραπασχολώντας τον νου του με διάφορες χωρίς νόημα δραστηριότητες. Η εσωτερική φωνή βέβαια, που προέρχεται όπως είπαμε από το αδιαμόρφωτο και αληθινό κομμάτι του εαυτού μας, δε θα σταματήσει ποτέ να ηχεί. Αντίθετα θα δυναμώνει όλο και περισσότερο σε μια προσπάθειά να διαλύσει την ψεύτικη περσόνα και να οδηγήσει τον άνθρωπο στο δύσβατο μονοπάτι της αυτογνωσίας. Αν αυτός εξαιτίας της ματαιοδοξίας του και της συνεχούς προσπάθειάς του να δείξει ότι είναι «κάποιος»  εξακολουθεί να αδιαφορεί για το ψέμα μέσα στο οποίο αναλώνει τη ζωή του, η ένταση του διπολισμού μπορεί να τον οδηγήσει τελικά στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, φαινόμενο που το βλέπουμε όλο και περισσότερο να εντείνεται  στην εποχή μας. Αν αντίθετα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγικότητάς του, ο πόνος που θα φέρει αυτή η συνειδητοποίηση μπορεί να γίνει η αρχή της πορείας του προς την ουσιαστική πνευματική του  μετεξέλιξη.


Τι πρέπει λοιπόν να κάνει ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την αυτογνωσία όταν παρατηρήσει αυτόν τον διπολισμό; Καταρχήν θα πρέπει να εκπαιδεύσει τον νου του να σιγεί για να καθαρίζει από τις ψευδαισθήσεις που δημιουργούν έναν συνεχόμενο θόρυβο με αποτέλεσμα να αποκρύπτουν την αλήθεια. Για να συμβεί αυτό οφείλει να ασκείται καθημερινά στο διαλογισμό. Θα πρέπει να  ψάχνει μέσα του για να δει αν υπάρχει κάποιο μέρος του νου του καθαρό και αδιαμόρφωτο από σκέψεις, πεποιθήσεις, προκαταλήψεις. Τότε, ίσως αρχίσει, μόνος του πλέον, να συνειδητοποιεί ότι αυτός ο μαύρος δακτύλιος γύρω από το είναι του που επιμένει να λέει «εγώ» δεν είναι ο εαυτός του. Απλά προσποιείται ότι είναι. Ο πραγματικός εαυτός είναι αυτό το ψήγμα χρυσού που ασφυκτιεί στο βάθος της ύπαρξής του και κινδυνεύει να συνθλιβεί κάτω από τους πυκνούς και σκοτεινούς όγκους του εγωκεντρισμού. Έτσι θα αρχίσει να ωριμάζει πνευματικά. Θα αρχίσει να ασκείται στην τέχνη της αυτοπαρατήρησης που θα γίνεται όλο και πιο εξονυχιστική. Θα κατανοήσει ότι μόνον αυτός μπορεί να αποδομήσει τον σκοτεινό δακτύλιο που τον περιβάλλει καθώς αυτός είναι ο μοναδικός υπαίτιος της ύπαρξης του. Συγχρόνως θα αρχίσει να εστιάζει στο Άχρονο και να απορρίπτει το χρονικά περιορισμένο. Θα αρχίσει να ξεχωρίζει δηλαδή τα πρόβατα από τα ερίφια του ευαγγελίου. Όσο περισσότερο θα συγκεντρώνει την προσοχή του στον εσωτερικό φωτεινό πυρήνα του τόσο θα ενδυναμώνει το φως του. Όσο θα απορρίπτει τα απορρίμματα του σκοτεινού δακτυλίου που περιβάλλουν τον φωτεινό πυρήνα, τόσο περισσότερο φως θα ελευθερώνεται και θα ανέρχεται στην επιφάνεια.

Που τελειώνει αυτό το ταξίδι; Πότε φτάνουμε τελικά στην πολυπόθητη Ιθάκη; Όταν κάθε ίχνος μαυρίλας του σκοτεινού δακτυλίου αφομοιωθεί από το φως της συνειδητότητας. Όταν ολόκληρη η ύπαρξη μας λάμψει και πληρωθεί από το πυρ του ερεβοκτόνου θείου σπινθήρα μας. Τότε και μόνο τότε μπορεί ο πολεμιστής του φωτός να δηλώσει ικανοποιημένος. Τότε και μόνον τότε μπορεί να έλθει σε κοινωνία με το Απόλυτο των Απολύτων. Αυτός είναι ο Δρόμος. Αυτός είναι ο σκοπός, ο στόχος και το Τέλος. Η συνεχής αύξηση του φωτεινού πυρήνα και η διαρκής αποδυνάμωση του σκοτεινού δακτυλίου. Απαιτείται μεγάλη αυτοπειθαρχία και προσήλωση καθώς και έμπνευση αλλά και βοήθεια και στήριξη από αποφασισμένους συνοδοιπόρους του φωτός. Γι’ αυτό, θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό, τουλάχιστον στα πρώτα χιλιόμετρα αυτής της πορείας να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις ενεργειακές συναλλαγές  με ανθρώπους της πλάνης. Με τους ανθρώπους αυτούς που θυσιάζουν τον πραγματικό αλλά καταποντισμένο εαυτό τους για να ζήσουν το ψεύτικο, μ’ αυτούς που έχουν την έπαρση να κρίνουν και να κατακρίνουν οτιδήποτε είναι ανίκανοι να συλλάβουν και μ’ αυτούς που ο δήθεν εσωτερικός προβληματισμός τους δεν είναι παρά ένα μπερδεμένο κουβάρι χωρίς καν ρίζες που μοναδικό σκοπό έχει να κάνει φασαρία στην επιφάνεια για να τους δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχουν αξιόλογα ενδιαφέροντα και να τους κρατάει μακριά από κάθε γνήσιο προβληματισμό. Ο ειλικρινής αναζητητής της Αλήθειας ψάχνει συνοδοιπόρους που θα τον εμπνέουν στο συναρπαστικό ταξίδι της ζωής κι αν δεν μπορεί να τους βρει, παίρνει την απόφαση να βαδίσει μόνος του.


Όταν στη λήθη με βλέπεις να ολισθαίνω

όταν χαρίζομαι σ’ ότι αντιτίθεται σε Σένα

Σκούντα με !

Κέντα με !

Ράπισε με !

Μονάχα μη με λησμονείς

μέχρι να φτάσω στην Αλήθεια μου.



…κι ύστερα είδαμε τη γύμνια μας
κι αποφασίσαμε να αλλάξουμε ζωή


Δέλτα
   

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
 
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/02/blog-post_638.html

H άγνοια της αλήθειας, η δυσαρμονία των αντιθέτων, και οι ανάγκες


Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί στους ανθρώπους η άγνοια της αλήθειας, και η δυσαρμονία των αντιθέτων σε ολόκληρη την τρισδιάστατη δημιουργία, είναι εύλογο να συλλογιστεί ο άνθρωπος τι είναι αυτό που τον καθοδηγεί στην ζωή του και τον κάνει τόσο επιρρεπή στην φύση της δυσαρμονίας όσον αφορά το κάθε τι στην ζωή του.

Η κεντρική ιδέα των παραπάνω ερωτημάτων βρίσκει την απάντηση της όταν αναρωτηθούμε για ποιον λόγο έχουμε ανάγκες στην ζωή μας. 

Θνητός άνθρωπος είναι αυτός που έχει ανάγκες στην ζωή του και για να τις εκπληρώσει χρησιμοποιεί την αρνητική ενέργεια η την θετική, εις βάρος των άλλων συνανθρώπων του, διότι και η θετική ενέργεια ανήκει στο δίπολο αρνητικό-θετικό.

Έτσι βλέπουμε οι άνθρωποι να προσπαθούν όλοι να χαλιναγωγήσουν την σκέψη και την ζωή των συνανθρώπων τους, με σκοπό να εξουσιάζουν για να ικανοποιήσουν τις ολοένα και περισσότερο ακόρεστες ανάγκες τους, που αυξάνονται συνεχώς από το πάθος της αέναης διαμάχης μέσα τους των αρνητικών και θετικών δυνάμεων..

Η χαλιναγώγηση λοιπόν των ανθρώπων προέρχεται από την αρνητική πληροφορία που μας διδάσκουν, για να γίνει πιστευτή η θετική πληροφορία.

Με αυτόν τον τρόπο όμως  γινόμαστε ένα με το άκρο των δύο αντίθετων δυνάμεων, άσχετα αν και οι δύο αυτές δυνάμεις ανήκουν στην ολότητα του ένα.

Το ένα μέσω της αρμονίας πετυχαίνει την ολοκλήρωση του, 
γι'αυτό και δεν έχει ποτέ ανάγκες μέσα από την χαλιναγώγηση κάθε τι διαφορετικού, διότι απέχει από την αέναη διαμάχη καλού-κακού, θετικής και αρνητικής ενέργειας μεταξύ τους.

Με αυτόν τον τρόπο παύουν να υπάρχουν οι ανολοκλήρωτες ανάγκες στην ζωή μας διότι πλέον απέχουμε από την δυσαρμονία και τον κόσμο των αντιθέτων στην ζωή μας, και δεν γινόμαστε ένα με αυτόν τον θνητό κόσμο της αέναης διαμάχης των αντιθέτων.


όπως για παράδειγμα αυτό που κάνουν όλες οι θρησκείες που μας προβάλλουν το κακό για να βαδίσουμε το μονοπάτι του καλού κτλ κτλ..

morfeas sky 
 
 
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/02/h_93.html

Γειά σου κυρ εισαγγελέα!...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

Εισαγγελική παρέμβαση λέει χθες για το άνοιγμα των μπλόκων των αγροτών.
Βέβαια, αν υπήρχαν πραγματικοί εισαγγελείς και όχι μπουκωμένα δημοσιο-υπαλληλάκια, δεν θα χρειάζονταν να υπήρχαν μπλόκα.

Διότι αν υπήρχε δικαιοσύνη δεν θα υπήρχαν οι κατάφωρα καταπατούντες το Σύνταγμα εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων.
Ακόμα, δεν θα είχε χρειαστεί να υπάρξουν μνημόνια, καθώς θα σάπιζαν ήδη στην φυλακή πριν προλάβουν να καταστούν επικίνδυνοι οι διεφθαρμένοι και δωσίλογοι πολιτικοί που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση.
Κάτι τύποι σαν τον Κιτρινιάρη του ''εκσυγχρονισμού'' και όλο το επιτελείο του της απατεωνιάς και της διαφθοράς και της ρεμούλας θα ήταν σήμερα ξεχασμένοι σε κάποιο κελί, κι εμείς θα είμασταν ακόμη κράτος.

Ο κυρ εισαγγελέας που τον ενόχλησαν τα μπλόκα, αλλά όχι η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, με τις ομαδικές απολύσεις, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκχώρηση πολιτικών δικαιωμάτων στις τράπεζες, την οιονεί δήμευση των περιουσιών των ελλήνων μέσω ΕΝΦΙΑ και λοιπών χαρατσιών και φόρων, με το έγκλημα της απογύμνωσης μέσω PSI των ασφαλιστικών ταμείων από τις εισφορές των εργαζομένων, την νομοθέτηση κατ' επιταγή ξένων δυνάμεων και ''θεσμών'', έφτασε να μας θυμίσει την ρίζα του προβλήματος: Την εκκωφαντική έλλειψη δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

Και δεν εννοούμε βέβαια την δικαιοσύνη που επιβάλλεται στον λαό, την πλέμπα.
Εννοούμε την δικαιοσύνη που δεν εφαρμόζεται στον πλούτο, στην διεφθαρμένη εξουσία, στην ίδια την εξαιρετικά ''ανοιχτομάτα'' δικαιοσύνη.

Αν υπήρχε πραγματική, αδέσμευτη, ανεξάρτητη, τυφλή δικαιοσύνη, είναι αμβίβολο αν θα φτάναμε μέχρι εδώ.
Αλλά φτάσαμε.
Και τώρα οι πραγματικοί υπεύθυνοι εκδίδουν εισαγγελικές παραγγελίες.
Και απειλούν. 
Απειλούν τα θύματα της δικιάς τους ανεπάρκειας. Ή διαφθοράς.
Και τα κάνουν πλακάκια όπως πάντα με την εξουσία. Αντί να την ελέγχουν και να την συγκρατούν.

Διότι η εξουσία έχει την τάση να καθίσταται ανεξέλεγκτη και ασυγκράτητη, ιδίως όταν δεν φοβάται την τιμωρία της από μιά ανύπαρκτη προς αυτή δικαιοσύνη.

Μην εκτίθεστε λοιπόν άλλο κυρ εισαγγελέα.
Με άριστα το δέκα, έχουμε κατατάξει την δικαιοσύνη στην σειρά των υπαιτίων, στο δέκα με τόνο!...
http://kostasxan.blogspot.gr/2016/02/blog-post_996.html 

ΠΑΣΙΦΑΗ, ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ, ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Πίνακας: Ο Μινώταυρος, George Frederic Watts (1817 - 1904)

Βάσω Δενδροπούλου...


Η κρητική αυτοκρατορία, ευνοήθηκε πολύ κάτω από την αμερόληπτη δικαιοσύνη του Μίνωα. Η πρωτεύουσα Κνωσσός έγινε το πολυτελές κέντρο της πρώτης εμπορικής δύναμης στον πολιτισμένο κόσμο. Οι κρητικοί στόλοι έφταναν σε κάθε νησί και λιμάνι της Μεσογείου. Τα εμπορεύματά της εκτίθεντο στην Αίγυπτο και τη Βαβυλωνία. Οι γενναίοι ναυτικοί της Κρήτης περνούσαν ακόμα και τις Ηράκλειες Στήλες, έβγαιναν στο μεγάλο ωκεανό και τραβούσαν είτε βόρεια για να φέρουν χρυσάφι από την Ιρλανδία ή κασσίτερο από την Κορνουάλη, είτε νότια γύρω από τις ακτές της Σενεγάλης, ως τη μακρινή Γιορουμπαλάντ, για να αγοράσουν ελεφαντόδοντο, χρυσάφι και σκλάβους.

Στην πατρίδα τους όμως η βασίλισσα, ωθούμενη από τον Ποσειδώνα, είχε παρασυρθεί σε έναν ανάρμοστο έρωτα για τον ταύρο. ( Πριν όμως, προχωρήσουμε στο μύθο, ας δούμε ποια ήταν η Πασιφάη. Ήταν κόρη του Ήλιου και της Περσηίδας ή της Κρήτης, αδελφή του Αιήτη, του Αλωέα, της Κίρκης, ίσως και της Καλυψώς και της Στερόπης. Από το σύζυγό της Μίνωα απέκτησε τον Κατρέα το Δευκαλίωνα, το Γλαύκο, τον Ανδρόγεω, την Ακάλλη, την Ξενοδίκη, την Αριάδνη και τη Φαίδρα. Κατά μία εκδοχή ήταν αθάνατη). Ας επιστρέψουμε όμως στο μύθο, προσπαθώντας όχι τόσο να σταθούμε σ΄ ό,τι είναι γνωστό, αλλά να διεισδύσουμε σ΄ αυτόν και να φωτίσουμε κι άλλες πτυχές του.

Η Πασιφάη, έπεισε τον ασύγκριτο Δαίδαλο, να κατασκευάσει για χάρη της μια ξύλινη αγελάδα, ένα μεγάλο παιχνίδι με ρόδες, ώστε εκεί κρυμμένη να παρασύρει τον ποθητό ταύρο ο οποίος έβοσκε στα λιβάδια της Γόρτυνας. Ο ταύρος παρασύρθηκε κι η βασίλισσα γέννησε ένα πλάσμα που δεν ήταν ούτε ζώο ούτε άνθρωπος και που με τον καιρό έγινε επικίνδυνο. Ο βασιλιάς ανέθεσε, με τη σειρά του, στο Δαίδαλο να χτίσει ένα απέραντο και πολύπλοκο οικοδόμημα με τυφλά περάσματα, όπου θα έκρυβε το τέρας.
 
Ο Λαβύρινθος, ένα από τα πιο σπουδαία έργα του Δαίδαλου, χτισμένος πάνω σε σχέδια που είχε εφαρμόσει ο ίδιος ο μεγάλος τεχνίτης στην Αίγυπτο, ήταν στα υπόγεια του παλατιού κι έξοδός του ήταν σχεδόν αδύνατη. Μέχρι κι Δαίδαλος δυσκολεύτηκε να βρει την έξοδο. Το παράξενο οικοδόμημα είχε πολλούς διαδρόμους γεμάτους πολύπλοκες στροφές που δεν οδηγούσαν πουθενά. Μέσα σ΄ αυτό το Λαβύρινθο ο βασιλιάς έκλεινε τους εχθρούς του κι εκεί εγκαταστάθηκε ο Μινώταυρος ο οποίος τρεφόταν με ζωντανούς νέους και νέες που τους έφερναν σαν λάφυρα από τα υποτελή έθνη στο κρητικό βασίλειο.

Οι Κρητικές ιστορίες αρχίζουν και τελειώνουν πάντα μ΄ έναν ταύρο. Στην αρχή ο Μίνωας καλεί από τη θάλασσα το λευκό ταύρο του Ποσειδώνα και υπόσχεται να τον θυσιάσει στο θεό άν εμφανιστεί. Ο ταύρος είναι είναι πάρα πολύ ωραίος και θέλει να τον κρατήσει στα κοπάδια του.
 
Γι΄ αυτό τον ταύρο θα νιώσει ολέθριο πάθος η γυναίκα του.Σύμφωνα με τον αρχαίο μύθο, το πρωταρχικό λάθος ήταν του βασιλιά ο οποίος κράτησε τον ταύρο αντί να τον θυσιάσει στο θεό, σφετερίστηκε προς όφελός του ένα δημόσιο συμβάν, ενώ το γεγονός ότι περιβλήθηκε με το αξίωμα του βασιλιά σήμαινε πως θα έπαυε πια να είναι ένας απλός ιδιώτης. Ο "ελέω θεού" βασιλιάς έγινε ο τύραννος κατακτητής.
 
Η μορφή του τυράννου-τέρατος είναι γνωστή στις μυθολογίες, τις λαϊκές παραδόσεις, τους θρύλους, ακόμα και στους εφιάλτες του κόσμου, Τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά του είναι παντού τα ίδια:είναι ο σφετεριστής του κοινού κέρδους, το τέρας που άπληστα απαιτεί "τα πάντα για μένα".
 
Όπου ακουμπά ο τύραννος το χέρι του ακούγεται μια κραυγή, ίσως όχι δημόσιο, αλλά μέσα από κάθε καρδιά. Μια κραυγή επίκλησης για το λυτρωτή ήρωα. Αλλά μόνο η γέννηση νικά το θάνατο-η γέννηση κάποιου νέου και όχι του ίδιου παρηκμασμένου πράγματος. Κι ο Θησέας, ο ήρωας που σκότωσε το Μινώταυρο, αντιπροσώπευε το σύμβολο και τη δύναμη του αναδυόμενου ελληνικού πολιτισμού.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ωστόσο, Ταύρο έλεγαν τον κρητικό στρατηγό ο οποίος βοήθησε το Μίνωα να πάρει το θρόνο. Ιστορούσαν πως είχε κρυφές σχέσεις με τη γυναίκα του βασιλιά και πως γεννήθηκε ο Μινώταυρος, παιδί κανονικό του οποίου το όνομα ήταν Αστέριος. Η Πασιφάη, έλεγαν, πως ζήλευε το σύζυγό της και τον μάγεψε, ώστε κάθε φορά που θα συνουσιαζόταν με ξένη γυναίκα να εκχέει φίδια και σκορπιούς. Σύμφωνα με τους μελετητές, επρόκειτο για τη μετάδοση και εξάπλωση δερματικής αρρώστιας, που σε παρωχημένους καιρούς μπορεί να αφάνιζε φυλές.

Στο μύθο της Πασιφάης, έχουμε να κάνουμε με κάποια απο τις πολλές προελληνικές και προδωρικές μορφές λατρείας της Σελήνης. Πασιφάη, Πασιφάεσσα, Πασιφαίνουσα κά, κατέληξαν σε λατρευτικά επίθετα της Άρτεμης. Εκτός από το όνομα τη σεληνιακή φύση της ηρωίδας, βεβαιώνουν μαρτυρίες για μαντείο στο Ταίναρο με αγάλματα του Ήλιου και της Πασιφάης. Διαπιστώνεται, επίσης, η ταύτισή της με την Ινώ και την Αφροδίτη. Αν η Πασιφάη και η Κρήτη είναι το ίδιο πρόσωπο, τότε η Μεγαλόνησος πήρε το όνομά της από τη θεά Σελήνη.

Τον ιερό γάμο, στο κοσμογονικό πρότυπο του ταυρόμορφου θεού του ουρανού με την αγελαδόμορφη θεά της γης, θεολογεί και η ένωση της Πασιφάης με τον ταύρο. Όταν η αγελαδόμορφη θεά ξέπεσε σε ηρωίδα με ανθρώπινα γνωρίσματα, όπως η Ιώ στην Αργολίδα, ο λατρευτικός συμβολισμός των νομάδων της προϊστορίας μυθολογήθηκε, ιδιαίτερα στην εκδοχή της εχθρικής Αθήνας σαν αφύσικο ζευγάρωμα. Διαμορφωτικό ρόλο, έπαιξαν και τα "ταυροκαθάψια", ακροβατικά παιχνίδια των κοριτσιών της Μινωικής Κρήτης με τους ταύρους. Η ξύλινη αγελάδα, όπως το ξύλινο άλογο, ο χάλκινος γίγαντας, ο χρυσός σκύλος, έχει αφετηρία κάποιο λατρευτικό ομοίωμα.

Ο Μινώταυρος, στη λατρευτική, την προμυθική σύλληψή του, είναι ο ίδιος ο βουκέφαλος, εξωελληνικός και προελληνικός θεός, που εξελίχθηκε στον ελληνικό Δία. Και το όνομα Αστέριος, που αποδίδεται στον τερατόμορφο γιο της Πασιφάης, όμως είδαμε στο μύθο της Ευρώπης, αναφέρεται στη λατρεία του Αστέριου Δία. Το κατάστικτο σώμα του τέρατος, όπως μας το δείχνουν αρχαίες απεικονίσεις, συμβολίζει τον έναστρο ουρανό, όπως στον αργολικό μύθο το γεμάτο μάτια σώμα του Άργου, τέρατος με αντίστοιχη σημασία. Ο Μινώταυρος σαν διπλή φύση, άνθρωπος-ταύρος, αντιστοιχεί στον Κένταυρο, άνθρωπο-άλογο, και στον Εριχθόνιο, άνθρωπο-φίδι.
 
Στην ένωση του ταύρου με την Πασιφάη, προσδιοριστικό ρόλο ενδέχεται να έπαιξαν τόσο κάποιο αντίστοιχο λατρευτικό ομοίωμα όσο και κάποιος τελετουργικός χορός με θέμα τον ιερό γάμο, όπου ο πρώτος χορευτής εμφανίζεται με προσωπείο ταύρου. Οι προελληνικές ακροπόλεις, ακόμα, που σήμερα με τις ανασκαφές μας έγιναν προσιτές, με τους τυφλούς και παροδηγητικούς οχυρωματικούς διαδρόμους τους, μας φωτίζουν για το τί ήταν πραγματικά ο λαβύρινθος σαν ιστορικό επίτευγμα.

ΠΗΓΕΣ: JOSEPH CAMPBELL "Ο ήρωας με τα χίλια πρόσωπα, ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΛΑΣΣΟ "Οι γάμοι του Κάδμου και της Αρμονίας", ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΓΑΠΑΝΟΥ "Πρόσωπα και Άλλα Κύρια Ονόματα", Ι.ΚΑΚΡΙΔΗΣ "Ελληνική Μυθολογία".
 
 
http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2016/02/blog-post_846.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters