Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

DNA: Ο Μινωικός πολιτισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα, οι σύγχρονοι Έλληνες είναι γηγενείς απόγονοι των αυτοχθόνων προγόνων Μινωιτών!


Ήταν ουσιαστικά ο πρώτος προηγμένος πολιτισμός στην Ευρώπη. Παρά τις θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για την προέλευση του Μινωικού πολιτισμού, μια πρόσφατη ανάλυση DNAαπό αρχαία λείψανα που βρέθηκαν στην Κρήτη έδειξε ότι ο λαμπρός αυτός πολιτισμός γεννήθηκε και άνθισε στην Ελλάδα. Οι Μινωίτες ως φορείς σύνθετης κουλτούρας και πολιτισμού είναι γέννημα θρέμμα της γης της Κρήτης.

Παλαιότερες θεωρίες ήθελαν την Εποχή του Χαλκού να έχει ανθίσει στην Αφρική και την Ανατολία, όχι την Ευρώπη. Όμως, η έρευνα που δημοσιεύεται στο Nature Communications journal, καταρρίπτει αυτό το σενάριο.

Ο πρώτος που μελέτησε εντατικά το Μινωικό πολιτισμό ήταν ο Βρετανός αρχαιολόγος,Sir Arthur Evans. Ο Evans είχε ισχυριστεί ότι ο πολιτισμός αυτός πρέπει να είχε τις ρίζες του αλλού, ότι οι Μινωίτες είχαν μεταναστεύσει από το Δέλτα του Νείλου της Αιγύπτου προς την Κρήτη.

Την οριστική όμως απάντηση δίνει μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατρικής και Επιστημών Γονιδιώματος του Πανεπιστημιου Washington κύριο Γεώργιο Σταματογιαννόπουλο, η οποία ανέλυσε δείγματα DNA από σκελετούς που βρέθηκαν σε σπηλιά στο οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη τα οποία συνέκρινε με δείγματα από άλλους 135 σύγχρονους και αρχαίους ανθρώπινους πληθυσμούς.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο άρθρο τους που δημοσιεύεται στο «Nature Communications», ο Μινωικός πολιτισμός αναπτύχθηκε κατά την Εποχή του Χαλκού από αυτόχθονες κατοίκους της Κρήτης, οι οποίοι ήταν απόγονοι των πρώτων ανθρώπων που αποίκισαν το νησί, 9.000 χρόνια περίπου πριν από σήμερα.

Για τη μελέτη χρησιμοποιήθηκε το μιτοχονδριακό DNA, δηλαδή το DNA που υπάρχει στα κυτταρικά οργανίδια που ονομάζονται μιτοχόνδρια και τα οποία αποτελούν τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας του κυττάρου. Τα μιτοχόνδρια μεταβιβάζονται στους απογόνους μέσω της μητέρας. Διαπιστώθηκε ότι το μιτοχονδριακό DNA των Μινωιτών δεν έφερε ομοιότητες με αυτό των Αιγυπτίων ή των άλλων αφρικανικών πληθυσμών. Αντίθετα, εντοπίστηκαν μεγάλες γενετικές ομοιότητες με τους σύγχρονους και αρχαίους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς. Τέλος, η ανάλυση έδειξε το υψηλότερο ποσοστό συγγένειας των Μινωιτών με τον σύγχρονο πληθυσμό της Κρήτης αλλά και σύγχρονων Ελλήνων από την υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ Σταματογιαννόπουλο το σενάριτών έχει ως εξής: «Πριν από περίπου 9.000 χρόνια, υπήρξε εκτεταμένη μετανάστευση ανθρώπων της Νεολιθικής Εποχής από περιοχές της Ανατολίας που αντιστοιχούν σήμερα σε μέρη της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής. Τότε έφτασαν στην Κρήτη και οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού. Η ανάλυση μιτοχονδριακού DNA που πραγματοποιήσαμε και η σύγκριση με άλλους πληθυσμούς, δείχνει ότι οι Μινωίτες έχουν την ισχυρότερη γενετική συσχέτιση με πληθυσμούς της Νεολιθικής Εποχής καθώς και με αρχαίους αλλά και σύγχρονους Ευρωπαίους και ιδιαίτερα με τον πληθυσμό της Κρήτης. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά μας, ο Μινωικός πληθυσμός αναπτύχθηκε πριν από 5.000 χρόνια στην Κρήτη από προγόνους που κατοικούσαν στο νησί ήδη και είχαν φτάσει εκεί 4.000 χρόνια νωρίτερα».

Ο έλληνας καθηγητής σημείωσε επίσης ότι «οι γενετικές αναλύσεις παίζουν έναν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πρόβλεψη και στην προστασία της υγείας του ανθρώπου. Η μελέτη μας υπογραμμίζει το γεγονός ότι η ανάλυση του DNA μπορεί να μας βοηθήσει όχι μόνο να έχουμε ένα πιο υγιές μέλλον αλλά να κατανοήσουμε και την ιστορία μας. Παρόμοιες έρευνες θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τις γενετικές σχέσεις μεταξύ Μινωιτών και Μυκηναίων και μεταξύ των ελληνικών φυλών της Κλασσικής Ελλάδας».Πηγή: popaganda.gr


Δικά μας σχόλια: Ένα από τα σχέδια των σιωνιστών που πολεμούν με κάθε τρόπο το Ελληνικό έθνος και θέλουν να αποδείξουν ακριβώς το αντίθετο είναι η στημμένη μετανάστευση από την Αφρική και Ασία, με σκοπό την σταδιακή αφομοίωση αυτών των πληθυσμών από τους γηγενείς Έλληνες, για να κατασκευαστεί στις επόμενες γενεές ένα νέο έθνος πανσπερμίας που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά και όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία ομοιότητας με τους Αρχαίους προγόνους μας.

Αυτό το σχέδιο προωθείται σχεδόν απ’ όλες τις προδοτικές ιδεολογίες που κατασκευάστηκαν με τα χρήματα των σιωνιστών τραπεζιτών και επιδιώκουν την ολοκληρωτική εξαφάνιση εθνικών ταυτοτήτων όλων των Ευρωπαίων.

Ο τελικός στόχος του σιωνισμού είναι η υφαρπαγή της ιστορίας μας, εφ’ όσον επιτύχουν την αλλοίωση της εθνικής σύνθεσης μας, για αυτό και αποδίδουν ελληνική ιθαγένεια στους Αφρικανούς και Ασιάτες.

Ουσιαστικά η λέξη Ιθαγένεια καθορίζει την απόλυτη εθνική καταγωγή, σε μερικές γενιές οι Αφρικανοί και Ασιάτες έχοντας την Ελληνική εθνική ιθαγένεια μπορούν να διεκδικήσουν την εδαφική υπόσταση της Ελλάδος ως δική τους, καθώς θα παρουσιάζονται εκείνοι γηγενείς και ΟΧΙ εμείς οι πραγματικοί Έλληνες που έχουν και καταγωγή.

Ταυτόχρονα οι γεννήσεις ατόμων από μικτούς γάμους θα είναι απόδειξη για τους σιωνιστές του μέλλοντος ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε απολύτως καμία σχέση με τους Έλληνες που ζούσαν στον τόπο αυτό, άρα δεν πρέπει να μας ανήκουν και τα Αρχαία ως εθνική κληρονομιά, ούτε θα μας ανήκει η ίδια η χώρα μας !

Ότι αφορά την προπαγάνδα τους ότι δεν έχουμε καμία σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες, είναι η προπαγάνδα για να λυγίσει ψυχολογικά τους Έλληνες έτσι ώστε να αναμιχθούν με άλλες φυλές πιο εύκολα, ενώ τα στοιχεία όλων των ερευνών μέσω DNA αποδεικνύουν ότι στατιστικά κατά μεγάλο ποσοστό 90% + είμαστε ίδιοι με τους Αρχαίους Έλληνες.

Αν ο κάθε Έλληνας ήταν ενήμερος για αυτό θα αντιμετώπισε εντελώς διαφορετικά τις καταστάσεις !

Μεγάλο είναι το κενό έλλειψις μιας Εθνικής θρησκείας που θα θωράκιζε τους Έλληνες από τους σιωνιστές, διότι το Εβραιογεννές και Εβραιόδουλο Ορθόδοξο μόρφωμα υπηρετεί πιστά των διαχρονικό Ιουδαϊκό σκοπό της αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού !

Πηγή: epanellinismos.com ,  ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/10/mikoikos-politismos-genithike-stin-ellada.html#sthash.tfGGcyht.dpuf

Ο ήρωας του Ρούπελ που σκότωσε 232 Γερμανούς

 

Στις 6 Απριλίου του 1941 εκδηλώθηκε στις 5:15 το πρωί -45 λεπτά πριν από την προβλεπόμενη ώρα σύμφωνα με τη γερμανική διακοίνωση- η επίθεση της ναζιστικής Γερμανίας κατά της χώρας μας, στα οχυρά της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.




Η γερμανική διακοίνωση είχε επιδοθεί νωρίτερα στον Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Κορυζή από τον Γερμανό πρεσβευτή στην Αθήνα, πρίγκιπα Έρμπαχ. Ο Κορυζής είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στην ιταμή ναζιστική πρόκληση. Η γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδας αποτελεί συνέχεια του ελληνοϊταλικού πολέμου, που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940 με την ιταλική επίθεση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η γερμανική επίθεση είχε την κωδική ονομασία «Μαρίτα» και η εντολή για τη σχεδίασή της είχε δοθεί από τον Χίτλερ στις 13 Δεκεμβρίου 1940.

Ηρωική χαρακτηρίστηκε από όλους –ακόμα και από τον εχθρό- η μάχη των Ελλήνων στρατιωτών στα οχυρά, ενώ δεν είναι λίγες και οι ιστορίες ανδρείας, γενναίων στρατιωτών και αξιωματούχων που συγκινούν μέχρι και σήμερα. Μία από αυτές, είναι και η ιστορία του έφεδρου λοχία Δημήτρη Ίτσιου, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντίστασης στο πολυβολείο, Π8 στην Ομορφοπλαγιά του Μπέλες πάνω από το χωριό Άνω Πορρόια Σερρών.

Ο Ίτσιος, μαζί με πέντε φαντάρους, αποφάσισαν να πολεμήσουν μέχρι το τέλος, καθώς το συγκεκριμένο πολυβολείο κάλυπτε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή τους ήταν να αντέξουν όσο περισσότερο μπορούσαν, προκειμένου να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Στους Γερμανούς, είχε απομείνει μόνο μία λύση για να τους αφοπλίσουν: Να πάνε οι ίδιοι και να πάρουν τα όπλα τους.

Ο Ίτσιος άντεξε, παραμένοντας στη θέση του, μέχρι να τελειώσουν τα πυρομαχικά. Περίπου 33.000 σφαίρες στοίχισαν τη ζωή σε 232 Γερμανούς, μεταξύ των οποίων και ενός συνταγματάρχη που τέθηκε επικεφαλής της επίθεσης. Ο Έμπελινγκ και οι στρατιώτες του έπεσαν νεκροί σοκάροντας τους υπόλοιπους Γερμανούς.

Ο αριθμός ήταν ασύλληπτος, ως αποτέλεσμα αντίστασης έξι ατόμων, καθώς σύμφωνα με σχετικές έρευνες, τόσους σκότωσε ολόκληρος ο στρατός της Γιουγκοσλαβίας στη διάρκεια της γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο 1941.

Ο Ίτσιος έχει εντολή να υποχωρήσει, αφού κερδίσει τον απαιτούμενο χρόνο, ωστόσο οι Γερμανοί κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν. Ο έφεδρος λοχίας, αντιλαμβανόμενος τη δυσκολία της κατάστασης, έδωσε την εντολή στους στρατιώτες να φύγουν και να τον αφήσουν μόνο του να συνεχίσει την αντίσταση. Οι φαντάροι υπάκουσαν εκτός από δύο άνδρες, που κατάγονταν από το διπλανό χωριό. Οι τρεις άνδρες έμειναν για να πεθάνουν αγωνιζόμενοι. Κατορθώνοντας το… ακατόρθωτο, τους νίκησε τελικά το αναπόφευκτο. Δεν τους εξόντωσαν ούτε οι βολές των Στούκας, ούτε το πυροβολικό των Γερμανών, ούτε οι επιθέσεις των επίλεκτων χερσαίων δυνάμεων της Βέρμαχτ, αλλά η εξάντληση των πυρομαχικών τους. Μην έχοντας στη διάθεσή τους άλλες σφαίρες, αναγκαστικά παραδόθηκαν. Οι Γερμανοί διστακτικά και με χίλιες προφυλάξεις τους πλησίασαν και ο επικεφαλής τους άνοιξε διάλογο με τον λοχία. Ο διάλογος έφτασε στις μέρες μας με διάφορες παραλλαγές ωστόσο το πνεύμα είναι πάντα ίδιο.
ADVERTISEMENT

Ο Στρατηγός Σόρνερ

– Στρατηγός Σόρνερ: Που είναι ο αξιωματικός σου;

– Λοχίας Ίτσιος: Δεν υπάρχει, εγώ είμαι επικεφαλής.

– Στρατηγός Σόρνερ: Εσύ;

– Λοχίας Ίτσιος: Ναι!

– Στρατηγός Σόρνερ: Συγχαρητήρια, με την αντίσταση σου ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου.

– Λοχίας Ίτσιος: Έκανα το καθήκον μου.

– Στρατηγός Σόρνερ: Τώρα θα πρέπει να κάνω και εγώ το δικό μου. Μου στοίχισες πάνω από διακόσιους άνδρες.

Μετά από αυτό ο Σόρνερ έδωσε εντολή παρουσίασης όπλων σε μια διμοιρία Γερμανών στρατιωτών προς τιμήν του Ίτσιου, και αμέσως μετά έδωσε διαταγή να εκτελεστεί ο Ίτσιος, κατά παράβαση της συνθήκης της Γενεύης. Άφησε ελεύθερους ωστόσο τους δύο στρατιώτες που ήταν μαζί του.

Πρόκειται για το πρώτο έγκλημα πολέμου των Γερμανών στην Ελλάδα. Οι φωτογραφίες της Βέρμαχτ επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες των στρατιωτών του λοχία Ίτσιου που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του, ότι πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι με περίστροφο, ενώ είχε ήδη παραδοθεί.





Ο Ίτσιος νεκρός

Ο σημερινός επισκέπτης του Π.8 μπορεί μέχρι και σήμερα να εντοπίσει τον βράχο όπου ο λοχίας έπεσε και ξεψύχησε όταν πυροβολήθηκε.
Το πυροβολείο Π8 
 
Ο Ίτσιος παρασημοφορήθηκε και το στρατόπεδο πήρε το όνομα του.



Ενδεικτικός πίνακας ναζιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα




















17 Οκτώβρη 1941 : οι Γερμανοί κύκλωσαν τα χωριά Ανω και Κάτω Κερδύλλια της επαρχίας Νιγρίτας του Νομού Σερρών και εκτέλεσαν 222 άρρενες κατοίκους από 15 έως 60 χρόνων.

Ξημερώματα της 23-10-1941 : το Μεσόβουνο του Νομού Κοζάνης περικυκλώνεται από 40 αυτοκίνητα με άνδρες της Βέρμαχτ (Γερμανικός Στρατός). Οι Γερμανοί στρατιώτες συγκεντρώνουν όλους τους κατοίκους, διαχωρίζουν τους άντρες ηλικίας 16-69 χρόνων και δίνουν στα γυναικόπαιδα 2ωρη διορία να συγκεντρώσουν «όσα κινητά πράγματα δυνηθώσι». Τη μεταφορά τους στα Κομνηνά θα αναλάβει η χωροφυλακή, οι άντρες της οποίας παρακολουθούν απαθείς τα τεκταινόμενα.
Ακολουθεί η εκτέλεση, «ομαδικώς και δι’ αυτομάτων όπλων», όλων των συλληφθέντων αντρών του χωριού. Η αναφορά του νομάρχη κάνει λόγο για 135 εκτελεσθέντες, ενώ αυτή της γερμανικής διοίκησης για 142.
ADVERTISEMENT

28-29 Σεπτεμβρίου 1941 : Στο διάστημα αυτό, οι Βούλγαροι στρατιώτες εκτελούν στη Δράμα τουλάχιστον 1500 κατοίκους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο στο Δοξάτο, στις 29 Σεπτεμβρίου, οι Βούλγαροι εκτέλεσαν τουλάχιστον 200 άνδρες ηλικίας 17-50 ετών.

22-25 Απριλίου 1944 : Γερμανοί μαζί με διάφορους Ταγματασφαλίτες (δηλαδή ένοπλους Έλληνες που συνεργάζονταν με τους Ναζί) όπως η οργάνωση του γερμανόφιλου (απότακτου) συνταγματάρχη Γεωργίου Πούλου, η ΠΑΟ κ.α. περικυκλώνουν το χωριό Μεσόβουνο του Νομού Κοζάνης. Εκτελούν 150 κατοίκους και πυρπολούν όλα τα σπίτια τους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι τα Τάγματα Ασφαλείας αποτέλεσαν οργανικό τμήμα των κατοχικών στρατευμάτων. Χωρίζονταν σε Ευζωνικά τάγματα και Εθελοντικά τάγματα. Τα μέλη τους ονομάζονταν ταγματασφαλίτες (ή Ράλληδες ή Γερμανοτσολιάδες). Γενικοί διοικητές τους ήταν οι Ανώτεροι Αρχηγοί των SS και της (γερμανικής) αστυνομίας στην Ελλάδα, Γιούργκεν Στρουπ και Βάλτερ Σιμάνα.

16 Φεβρουαρίου 1943 :Οι Ιταλικές δυνάμεις μπαίνουν στο χωριό Δομένικο (που είναι κοντά στην Ελασσόνα), συλλαμβάνουν τους 117 άνδρες του χωριού και τους εκτελούν.

1 Μαρτίου 1943 :

Οι κατακτητές εκτελούν 26 άτομα στη Θεσσαλονίκη στο Στρατόπεδο Παύλου Μελά.

29 Μαρτίου 1943 : Οι Ιταλοί πυρπολούν πάνω από 200 σπίτια στα Φάρσαλα και εκτελούν 27 άτομα.

Απρίλιος 1943 : Η γερμανόφιλη συμμορία (των Ελλήνων) του Μιχαήλ Παπαδόπουλου (Μιχάλαγα) σκοτώνει 7 στελέχη της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΑΜ στα Ίμερα Κοζάνης. Στις δολοφονίες συμμετέχει και ο ταγματάρχης Παπαβασιλείου, μέλος της γερμανόφιλης οργάνωσης ΠΑΟ.

6 Ιουνίου 1943 : Οι Ιταλοί εκτέλεσαν 106 Έλληνες κρατουμένους του στρατοπέδου της Λάρισας.

25 Ιουλίου 1943 : Οι κατακτητές εκτελούν 154 άτομα στην Μουσιώτισα της
Ηπείρου.

Αύγουστος 1943 : Οι Γερμανοί εκτελούν στο Κομμένο της Άρτας 317 κατοίκους και καίνε το χωριό. Μεταξύ των θυμάτων ήταν 74 παιδιά κάτω των 10 ετών.

4 Σεπτέμβρη 1943 : Οι Γερμανοί πολιόρκησαν το χωριό Λιγγάδες της Ηπείρου, έβαλαν φωτιά και έκαψαν ζωντανούς 84 κατοίκους, απ’ τους οποίους οι 40 ήταν παιδιά κάτω των 10 ετών.

21 Σεπτεμβρίου 1943 : Οι Γερμανοί σκότωσαν 44 κατοίκους του χωριού Ελευθέριον.

30 Νοέμβρη του 1943 : Οι Ταγματασφαλίτες συνέλαβαν 283 ανάπηρους του ελληνοϊταλικού πολέμου και της εθνικής αντίστασης που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας και τους εκτέλεσαν.

Δεκέμβριος 1943 : Οι Γερμανοί εκτελούν στα Καλάβρυτα Αχαΐας συνολικά 1104 άνδρες (από 14 χρονών και πάνω). Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν καταστρέψει 1000 σπίτια. Η συγκεκριμένη ναζιστική κτηνωδία έχει μείνει στην ιστορία.

16 Σεπτεμβρίου 1943 : Πραγματοποιούνται τα ολοκαυτώματα Βιάννου και Ιεράπετρας. Τα ναζιστικά στρατεύματα εκτελούν 451 άτομα στην επαρχία Βιάννου του Νομού Λασιθίου.

Νοέμβριος 1943 : Τα ναζιστικά στρατεύματα σκότωσαν 50 άτομα στο Άργος.

Νοέμβριος 1943 : Οι Γερμανοί σκοτώνουν 118 άτομα στο Μονοδέντρι Λακωνίας μετά από υπόδειξη των Ταγματασφαλιτών της περιοχής ως αντίποινα για την εξόντωση γερμανικής φάλαγγας από αντάρτες του ΕΛΑΣ. Στη Σπάρτη και τη γύρω περιοχή, με βάση καταλόγους που είχαν συντάξει οι Ταγματασφαλίτες (δηλαδή οι γερμανόφιλοι Έλληνες ρουφιάνοι που εξόντωναν όσους αντιστέκονταν στον κατακτητή), συλλαμβάνονται 550 πατριώτες που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αντάρτες της περιοχής. Οι 400 μεταφέρονται στις φυλακές της Τρίπολης. Στόχος της ομηρείας η κατατρομοκράτηση του λαού, αλλά και η άσκηση εκβιασμού, ώστε συγγενείς και φίλοι κρατουμένων να καταταχθούν στα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείας και να συνεργαστούν με τους κατακτητές. Από τους 118 εκτελεσθέντες οι 89 ήταν Σπαρτιάτες. Μέσα στα θύματα υπήρχαν και ανήλικα παιδιά και μια γυναίκα.

3 Δεκεμβρίου 1943 : Τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν 50 πολίτες στην Πάτρα.

5 Δεκεμβρίου 1943 : Τα κατοχικά στρατεύματα απαγχόνισαν 50 κρατουμένους από το στρατόπεδο της Τρίπολης (που ήδη λειτουργούσε ως κέντρο ομηρείας και προμηθείας θυμάτων «προς παραδειγματισμό») στο σιδηροδρομικό σταθμό Ανδρίτσας Άργους.

7 Δεκεμβρίου 1943 : Τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν 40 ομήρους στις φυλακές του Γυθείου Λακωνίας.

Δεκέμβριος 1943 : Στο Νομό Λακωνίας οι Γερμανοί εκτελούν συνολικά 119 άτομα (στην Ανδρίτσα, στον Πασσαβά κ.α.).

3 Ιανουαρίου 1944 : Οι Γερμανοί εκτελούν 30 άτομα στην Πάτρα.

8 Ιανουαρίου 1944 : Εκτελούνται 12 άτομα στο στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

22 Ιανουαρίου 1944 : Οι Γερμανοί εκτελούν στην Πάτρα 30 άτομα.

Τέλη Ιανουαρίου 1944 : Οι Γερμανοί εκτελούν 50 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία του Υφυπουργού Ν. Καλύβα.

Ιανουάριος 1944 : Εκτελέστηκαν 456 όμηροι από τις φυλακές της Τρίπολης.

23 Φεβρουαρίου 1944 : Οι κατακτητές εκτελούν στην Κατερίνη Πιερίας 40 άτομα.

24 Φεβρουαρίου 1944 : Εκτελέστηκαν στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας από τους Γερμανούς 204 αγωνιστές από τις φυλακές της Τρίπολης.

Μάρτιος 1944 : Οι Γερμανοί εκτελούν 50 κρατούμενους κομμουνιστές.

31 Μαρτίου 1944 : Οι Γερμανοί σκότωσαν στην Κρανώνα 65 ομήρους.

Μάρτιος-καλοκαίρι 1944 : Εκτελούνται στο Μονοδέντρι Λακωνίας 50 άτομα το Μάρτιο, στη Σπάρτη 244 άτομα τον Απρίλιο-Μάρτιο, στις περιοχές Α. Δημήτριος, Ζούπαινα, Σουστιάνοι (της Λακωνίας) 40 άτομα τον Ιούνιο, στις περιοχές Πάνιτσα -Σκαμνάκι-Γύθειο 77 άτομα το καλοκαίρι.

1941-1944 : Την περίοδο της κατοχής, στο Νομό Λακωνίας εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, τους Ιταλούς και τους ταγματασφαλίτες τουλάχιστον 1.270 πατριώτες, σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο Γ. Ρουμελιώτης. Ο πραγματικός αριθμός όμως, πρέπει να είναι αρκετά μεγαλύτερος.

1942-1944 : Την περίοδο 1942-1944, οι Εβραίοι της Ελλάδας (και ιδιαίτερα όσοι κατοικούσαν στη Θεσσαλονίκη) υπέστησαν ποικίλες διώξεις από το γερμανικό στρατό κατοχής. Οι εκτοπίσεις Εβραίων στα στρατόπεδα του θανάτου ήταν πολλές. Το πρώτο τρένο που μετέφερε Εβραίους της Θεσσαλονίκης, έφυγε απ’ την πόλη στις 15 Μαρτίου 1943 κι έφτασε στο ΄Αουσβιτς στις 20 Μαρτίου. Από τους πρώτους 2.800 Εβραίους που μεταφέρθηκαν εκεί, οι 2.191 πέθαναν σε θαλάμους αερίων αμέσως μετά την άφιξή τους. Συνολικά περίπου 60,000 Εβραίοι της Ελλάδας εξοντώθηκαν από τους Γερμανούς με δόλιο και βίαιο τρόπο στην περίοδο της κατοχής. Ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι 56.385. Αυτοί οι 56.385 είναι οι Εβραίοι που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης ή υπέκυψαν σε αργό θάνατο. Ο Χάγκεν Φλάισερ συμπληρώνει ότι «Μαζί με εκείνους τους 2.500 περίπου που πέθαναν στο εσωτερικό της χώρας ή σκοτώθηκαν από αιτίες ‘‘οφειλόμενες στον πόλεμο ή στην Κατοχή’’ προκύπτει ένας συνολικός αριθμός ολικών απωλειών από 58.885 Εβραίους…» (Πηγή : Χάγκεν Φλάισερ, Στέμμα και Σβάστικα. Η Ελλάδα της Κατοχής και της Αντίστασης, τόμος Β’)

5 Απριλίου 1944 : Μονάδες των (γερμανικών) SS πυρπολούν το χωριό Κλεισούρα του Νομού Καστοριάς (θεωρώντας το προπύργιο των ανταρτών του ΕΛΑΣ) και σκοτώνουν 280 κατοίκους του που στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν γυναίκες και παιδιά. Τα SS και οι Βούλγαροι κομιτατζήδες υπό την αρχηγία των Γερμανών διοικητών της Καστοριάς Ράισελ και Χίλντεμπραντ και την καθοδήγηση του Βούλγαρου Κάλτσεφ, άρχισαν να φονεύουν τους κατοίκους με αυτόματα, αμφίστομους πελέκεις και ξιφολόγχες και να πυρπολούν τα σπίτια. Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο διαβόητος Μιχάλαγας (Μιχαήλ Παπαδόπουλος) με την ένοπλη συμμορία του. Σπέρνουν το θάνατο χωρίς διάκριση και χωρίς κανένα έλεος. Ξεκοιλιάζανε έγκυες, λογχίζανε βρέφη αβάπτιστα και νήπια, ανήλικες κοπέλες, γέροντες κι οι γερόντισσες. Μέσα στο δίωρο διάστημα που όριζε η διαταγή, μετατρέπουν τα πάντα σε κόλαση σπέρνοντας το αίμα, τη φρίκη και το θάνατο και αφήνοντας πίσω τους 280 θύματα. Ο σφαγέας της Κλεισούρας ήταν ο συνταγματάρχης Karl Schümers (Καρλ Σύμερς), διοικητής του 7ου Συντάγματος της 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας των SS.

Πρώτο δεκαήμερο Απριλίου 1944 : Με απόφαση της ηγεσίας των Ταγμάτων Ασφαλείας απαγχονίστηκαν στους Αμπελοκήπους 5 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία του λοχαγού των Ταγμάτων Ευζώνων Κ. Μανωλάκου.

24 Απριλίου 1944 : Στο χωριό Κατράνιτσα (Πύργοι) που είναι κοντά στην Πτολεμαΐδα, οι Γερμανοί μαζί με ένοπλες φιλοναζιστικές ελληνικές οργανώσεις σκότωσαν 318 κατοίκους. Η ιστορική κωμόπολη στους πρόποδες του Βερμίου, καταστράφηκε ολοσχερώς από τη ναζιστική βαρβαρότητα. Η σφαγή συνοδεύτηκε από λεηλασία και αρπαγή χιλιάδων γιδοπροβάτων. Τίποτα δεν έμεινε όρθιο και όταν η τραγωδία ολοκληρώθηκε απέμειναν σωροί ερειπίων που κάπνιζαν και 318 κατακρεουργημένα πτώματα που επί μήνες παρέμειναν άταφα. Επί κεφαλής των δολοφόνων ήταν ο ακροδεξιός αρχισυμμορίτης Μιχάλαγας (Μιχαήλ Παπαδόπουλος) και ο διαβόητος συνταγματάρχης Δημήτριος Χρυσοχόου.

Απρίλιος 1944 : Εκτελούνται στη Λαμία περίπου 150 άτομα και στη Λάρισα 64.

6 Απριλίου 1944 : Εκτελούνται 50 άτομα στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

6 Απριλίου 1944 : Οι Ναζί εκτελούν 50 άτομα στη Βέροια.

9 Απριλίου 1944 : Οι Γερμανοί εκτελούν 50 άτομα στην Κόρινθο.

10 Απριλίου 1944 : Εκτελούνται 6 πολίτες στη Λαμία.

14 Απριλίου 1944 : Οι Γερμανοί μαζί με τα Τάγματα Ασφαλείας εκτελούν στο Αγρίνιο 120 άτομα.

24 Απριλίου 1944 : Οι κατακτητές πυρπολούν το Μέτσοβο και σκοτώνουν 150 άτομα.

25 Απριλίου 1944 : Εκτελούνται στον Καρακόλιθο 134 κρατούμενοι των φυλακών Λιβαδειάς.

Απρίλιος 1944 : Στην Εύβοια, ο Ταγματασφαλίτης στρατηγός Παπαθανασόπουλος εκτελεί 64 κατοίκους, στέλνει 370 ομήρους στην Αθήνα και κλείνει στις φυλακές της Χαλκίδας 565.

Απρίλιος-Ιούνιος 1944 : Γερμανοί και Ταγματασφαλίτες καίνε σπίτια και εκτελούν χωρικούς στο Λεβίδι, τον Άγιο Πέτρο και τα Βούρβουρα της Αρκαδίας.

1 Μαΐου 1944 : Στο σκοπευτήριο της Καισαριανής οι Γερμανοί εκτελούν 200 κρατούμενους κομμουνιστές του στρατοπέδου Χαϊδαρίου. Αυτές οι εκτελέσεις έγιναν ως αντίποινα για την επίθεση του ΕΛΑΣ εναντίον Γερμανών στην Πελοπόννησο, στις 27-4-1944, που προκάλεσε τον τραυματισμό 5 Γερμανών και το θάνατο 4, ανάμεσά τους και ο διοικητής της 41ης Γερμανικής Μεραρχίας υποστράτηγος Krech.

2 Μαΐου 1944 : Με απόφαση της ηγεσίας των Ταγμάτων Ασφαλείας εκτελέστηκαν 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία 2 Γερμανών αξιωματικών.

3 Μαΐου 1944 : Οι Γερμανοί εκτελούν 57 κρατούμενους από τις φυλακές Χατζηκώστα και 18 γυναίκες από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

4 Μαΐου 1944 : Εκτελούνται 16 δημόσιοι υπάλληλοι.

5 Μαΐου 1944 : Εκτελούνται στη Χαλκίδα 46 άτομα.

Μάιος 1944 : Στην Πάτρα, οι Ταγματασφαλίτες (με διοικητή το Ν. Κουρκουλάκο που επί χούντας διορίστηκε Διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας) απαγχονίζουν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Χρ. Χωμενίδης και Δ. Πετρίδης (ιδρυτικά στελέχη της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΑΜ).

10 Μαΐου 1944 : Εκτελούνται στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 92 κομμουνιστές. Ανάμεσά τους ήταν 10 γυναίκες.

11 Μαΐου 1944 : Εκτελούνται 100 άτομα στη Βοιωτία.

12 Μαΐου 1944 : Απαγχονισμός 24 κρατουμένων από το στρατόπεδο της Λάρισας στον Δοξαρά.

16 Μαΐου 1944 : Εκτέλεση 120 ατόμων από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

21 Μαΐου 1944 : Απαγχονισμός 8 ατόμων στο Βόλο από τον ΕΑΣΑΔ (ένοπλη ακροδεξιά οργάνωση γερμανόφιλων Ελλήνων).

23 Μαΐου 1944 : Πυρπόληση του χωριού Λίμνη Αργολίδας και εκτέλεση 86 κατοίκων από Γερμανούς και Ταγματασφαλίτες.

28 Μαΐου 1944 : Οι Ταγματασφαλίτες και οι Γερμανοί εκτελούν 15 άτομα στο Βαθυτόπι Κορινθίας.

31 Μαΐου 1944 : Οι Γερμανοί σκοτώνουν 40 άτομα στο Δασολοφο των Φαρσάλων.

2 Ιουνίου 1944 : Εκτέλεση 22 χωρικών στο Κοντομάρι Κυδωνίας, στην Κρήτη.

6 Ιουνίου 1944 : Εκτέλεση 101 ατόμων από το στρατόπεδο Παύλου Μελά στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. Ανάμεσά τους ο Κώστας Χατζήμαλης, μέλος του ΚΚΕ.

9 Ιουνίου 1944 : Σύλληψη των 1795 Ελληνοεβραίων της Κέρκυρας. Μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα και εξοντώθηκαν σχεδόν όλοι.

10 Ιουνίου 1944 : Οι άντρες των SS σκοτώνουν 229 άτομα στο χωριό Δίστομο που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Νομού Βοιωτίας. Επίσης σκοτώνουν 67 πολίτες στα γύρω χωριά, στα χωράφια και τους δρόμους. Η ναζιστική βαρβαρότητα σημείωσε νέο ρεκόρ. Οι δολοφόνοι των SS κατασφάξανε ακόμα και έγκυες γυναίκες, γέροντες, μικρά παιδιά και μωρά. Για αυτό το απάνθρωπο έγκλημα, ο Γερμανός Στρατηγός Χέλμουτ Φέλμι που ήταν ο υπεύθυνος τιμωρήθηκε μόνο με 15 χρόνια φυλάκιση, από τα οποία εξέτισε μόνο τα 3.

16 Ιουνίου 1944 : Οι Ταγματασφαλίτες εκτελούν στο «Ποτάμι» της Καλαμάτας 30 άτομα, σε αντίποινα για το θάνατο του ταγματάρχη Γεωργαλά. Ανάμεσα στους εκτελεσμένους ήταν 3 γυναίκες.

16 Ιουνίου 1944 : Εκτέλεση στην Αγυιά Χανίων του Βαγγέλη Κτιστάκη, μέλους του ΚΚΕ.

20 Ιουνίου 1944 : Εκτέλεση 27 ατόμων από τα Τάγματα Ασφαλείας στο Καβακλή Θεσσαλίας.

26 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 1944 : Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις Γερμανών και Ταγματασφαλιτών στην Κυνουρία Αρκαδίας και στο όρος Πάρνωνας εναντίον των ανταρτών του ΕΑΜ. Εκτελούν 202 πολίτες και συλλαμβάνουν άλλους 500.

1 Ιουλίου 1944 : Οι Γερμανοί απαγχονίζουν 50 κρατουμένους του στρατοπέδου Χαϊδαρίου στο Χαρβάτι Αττικής.

2 Ιουλίου 1944 : Εκτέλεση 50 ατόμων στα Σφαγεία της Θεσσαλονίκης.

6 Ιουλίου 1944 : Οι Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τον Ιωάννη Πλυντζανόπουλο πραγματοποιούν μπλόκο στο Περιστέρι. Συλλαμβάνουν περίπου 120 άτομα και εκτελούν 33.

6 Ιουλίου 1944 : Γερμανοί μαζί με Ταγματασφαλίτες εκτελούν 200 άτομα στα Λιόσια Αττικής.

21 Ιουλίου 1944 : Εκτέλεση 50 ομήρων από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

24 Ιουλίου 1944 : Σύλληψη περίπου 1700 Εβραίων των Δωδεκανήσων. Στη συνέχεια στάλθηκαν σε στρατόπεδα όπου εξοντώθηκαν σχεδόν όλοι.

3-22 Ιουλίου 1944 : Οι Γερμανοί μαζί με ένοπλους Έλληνες συνεργάτες τους (Τάγματα Ασφαλείας, Ε.Σ., ΠΑΟ κ.α.) κάνουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Βόρεια Πίνδο. Εκτέλεση 161 πολιτών, καταστροφή 4450 οικιών, 5500 καλυβιών, μαντριών και αχυρώνων. Απερίγραπτη λεηλασία και συλλήψεις 427 ομήρων.

31 Ιουλίου 1944 : Οι κατακτητές εκτελούν 59 άτομα στα Καλύβια Αγρινίου.

9 Αυγούστου 1944 : Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν 50 άτομα στα βόρεια της Μάνδρας.

13 Αυγούστου 1944 : Οι Γερμανοί μαζί με Ταγματασφαλίτες πραγματοποιούν το μπλόκο της Καλαμαριάς. Εκτελούν 15 κατοίκους, χρησιμοποιώντας κατάλογο ονομάτων που τους έδωσε η Χωροφυλακή.

17 Αυγούστου 1944 : Φθάνει τη νύχτα στην Κοκκινιά το μηχανοκίνητο τμήμα της Αστυνομίας με επικεφαλής το δωσίλογο Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, αυτόματα κτλ Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την περιοχή.
Επικεφαλής της τρομερής κτηνωδίας που θα εξελιχθεί σε λίγες ώρες είναι ο Ιωάννης Πλυντζανόπουλος (διοικητής των Ταγματασφαλιτών), ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρος και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας Νίκος Μπουραντάς. Οι Γερμανοί αρχίζουν να καίνε τα σπίτια. Οι ταγματασφαλίτες μπαίνουν στα σπίτια και αρπάζουν ό,τι βρουν, καταστρέφουν, καίνε, βρίζουν και χτυπούν γυναικόπαιδα.
Γύρω στις 8.00 π.μ. η πλατεία της Οσίας Ξένης, αλλά και οι γύρω δρόμοι, έχουν γεμίσει από κόσμο. Περίπου 25.000 άτομα. Χωρίζονται κατά ομάδες σε πεντάδες με κενά μεταξύ τους για να μπορούν οι δήμιοι να υποδεικνύουν (να καταδίδουν) όποιον θέλουν. Η εντολή είναι να κάθονται γονατιστοί με ψηλά το κεφάλι. Η ζέστη είναι αφόρητη και αρκετοί λιποθυμούν. Όσες γυναίκες προσπαθούν να πλησιάσουν τους κρατούμενους προσφέροντάς τους λίγο νερό, κακοποιούνται μπροστά σε όλους. Ο Ταγματασφαλίτης Πλυντζανόπουλος, που φοράει κάσκα και κρατά μαστίγιο, δίνει το γενικό πρόσταγμα. Ο Γ. Σγούρος με το γιο του Θεόδωρο Σγούρο που είναι ντυμένος τσολιάς, παίρνουν θέσεις. Στην πλατεία εμφανίζονται ελάχιστοι ρουφιάνοι Κοκκινιώτες που φορούν μαύρες κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους (για να μην τους αναγνωρίσουν τα θύματα). Ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος, ως γνήσιοι προδότες υποδεικνύουν στους Γερμανούς ποιους να εκτελέσουν. Οι προδότες Κιρκόρ Μπαταβιάν, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Μπεμπέκογλου, Μεϊμάρης κ.α. αρχίζουν να υποδεικνύουν άτομα. Ο γνωστός χαφιές της Κοκκινιάς, Μπατράνης, διακρίνει μέσα στο πλήθος το λοχαγό του ΕΛΑΣ Αποστόλη Χατζηβασιλείου και με ειρωνεία τον χαιρετά και δίνει το σύνθημα. Αφού με την ξιφολόγχη του βγάζουν το μάτι και του σχίζουν τα μάγουλα, τον περιφέρουν ανάμεσα στο πλήθος ζητώντας του να προδώσει τους συναγωνιστές του. Η απάντηση του ΕΛΑΣίτη λοχαγού ήταν «Πατριώτες, σηκώστε το κεφάλι, μη φοβάστε. Δεν πρόκειται να προδώσω κανέναν». Σέρνεται για να κρεμαστεί αναίσθητος. Λίγο πριν ξεψυχήσει ψέλλισε : «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ»!!!.
Ακολουθεί ο γραμματέας της ΚΟΒ Κιλικιανών του Κ.Κ.Ε., Παναγιώτης Ασμάνης που τον κομμάτιασαν στην κυριολεξία καθώς τον έσερναν για εκτέλεση. Τον σκότωσε ο ίδιος ο Πλυντζανόπουλος.
Οι δοσίλογοι Βακαλόπουλος, Παρθενίου, Τσιμπιδάρος, Τσανακαλιώτης, Τηλέμαχος, Μόρφης (της Ειδικής Ασφάλειας), Μητρόπουλος, Γκίνος μαζί με το λοχαγό Παπαγεωργίου και τον διερμηνέα Ανθόπουλο συνεχίζουν το έργο της ρουφιανιάς με το δάχτυλο τεντωμένο : «Εσύ εκεί, κι εσύ εμπρός σήκω. Εσύ ο κομμουνιστής».
Οι κουκουλοφόροι σαν τα φίδια σέρνονται μέσα στο πλήθος και διαλέγουν και ο δήμιος εκτελεί. Μέχρι να τους πάνε στον τόπο της εκτέλεσης τους βασανίζουν απάνθρωπα. Το Μαρτύριο τελειωμό δεν έχει. Τη στιγμή αυτή ξεχωρίζει ο ηρωισμός του Κώστα Περιβόλα ο οποίος, την ώρα που τον πάνε για εκτέλεση, ορμά πάνω στον Πλυντζανόπουλο και τον πιάνει από το λαιμό, Ο δήμιος προλαβαίνει και τον εκτελεί επί τόπου. Σωρός τα πτώματα, τσουβαλιασμένα το ένα πάνω από το άλλο. Οι Γερμανοί δίνουν διαταγή στους («Έλληνες») κουκουλοφόρους να σκυλέψουν τους νεκρούς. Τα κτήνη ορμούν πάνω στα κουφάρια των εκτελεσθέντων και αρχίζουν να τους παίρνουν ότι αντικείμενα αξίας είχαν πάνω τους (ρολόγια, δαχτυλίδια , βέρες κ.α.). Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το αποτρόπαιο ανοσιούργημά τους και οι ίδιοι οι Γερμανοί εκτέλεσαν ορισμένους από αυτούς επί τόπου. Ανάμεσα σ΄ αυτούς ήταν και οι προδότες Μπατράνης και Μπεμπέκογλου. Το απόγευμα, περίπου 8000 Κοκκινιώτες όμηροι οδηγούνται στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Τα διάφορα ιστορικά βιβλία αναφέρουν ότι οι εκτελεσθέντες στο μπλόκο της Κοκκινιάς ήταν 300 – 315 άτομα.

Δαμάστα, 21 Αυγούστου 1944 : Οι Γερμανοί εκτέλεσαν στις 21 Αυγούστου 1944 τους 30 πιο μάχιμους άνδρες του χωριού στη θέση «Κερατίδι». Στη συνέχεια εκκένωσαν και ισοπέδωσαν το χωριό.

8 Σεπτεμβρίου 1944 : Εκτελούνται στη Θεσσαλονίκη 8 Εβραίοι.

14 Σεπτεμβρίου 1944 : Οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών πραγματοποιούν μαζική σφαγή στα Γιαννιτσά, δείχνοντας όλη τους τη βαρβαρότητα. Τα ελληνικά ένοπλα σώματα του Φριτς Σούμπερτ και του γερμανόφιλου Γεωργίου Πούλου συλλαμβάνουν κατοίκους της πόλης. Κάποιους τους εκτελούν σε μια αποθήκη, ενώ τους περισσότερους τους εκτελούν και τους ρίχνουν σε ένα μεγάλο τάφο. Το θλιβερό περιστατικό συνέβη λίγο πριν την απελευθέρωση των Γιαννιτσών, τη στιγμή που όλα τα τμήματα του 30ου και 16ου συντάγματος του ΕΛΑΣ απουσίαζαν από την περιοχή καταδιώκοντας τους Γερμανούς κατακτητές στην υποχώρησή τους. Τότε, οι ένοπλοι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών, με επικεφαλείς τους Πούλο, Σκαπέρδα και Σίαρη βρίσκουν την ευκαιρία και διαπράττουν στα Γιαννιτσά ένα από τα πιο φρικιαστικά κακουργήματά τους. Από τα βαθιά χαράματα μπλοκάρουν την πόλη των Γιαννιτσών και ως το μεσημέρι, με βρισιές, απειλές και ξυλοδαρμούς, συγκεντρώνουν περίπου 3.000 άνδρες από 12-80 ετών στο προαύλιο του Α’ δημοτικού σχολείου. Βγάζουν από το πλήθος των συλληφθέντων περίπου 10 μελλοθάνατους τους οποίους βάζουν στο διπλανό οικόπεδο, να ανοίξουν έναν τεράστιο τάφο διαστάσεων 4χ6 και ύψους 2,5 μέτρων και μέχρι το σούρουπο κάτω από την επιστασία του Γερμανού Σούμπερτ σφαγιάζουν μέσα κι έξω από τον σκαμμένο τάφο με πρωτάκουστη θηριωδία. Υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκαν 75 με 104 άτομα.

30 Σεπτεμβρίου 1944 : Οι Ιταλοί εκτελούν 49 άτομα στην Παραμυθιά
της Ηπείρου.

Σεπτέμβριος 1944 : Γερμανικές μονάδες μαζί με ένοπλα τμήματα Ελλήνων συνεργατών τους εισέβαλαν στο χωριό Χορτιάτης. Το Τάγμα του Σούμπερτ σκόρπισε τον τρόμο. Συνολικά έκαψαν πυροβόλησαν ή έσφαξαν 146 άτομα, εκ των οποίων οι 109 ήταν γυναίκες. Οι περισσότεροι από τους δολοφονηθέντες κάηκαν ζωντανοί στο φούρνο του χωριού.



http://olympia.gr/

Χρηματοδότηση στην Ελλάδα θα προσφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα

 

Η Παγκόσμια Τράπεζα πρόκειται να κάνει μια χρηματοδοτική δέσμευση στην Ελλάδα, διαμέσου του σκέλους της το οποίο ειδικεύεται στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας έτσι μια παρέκβαση από τον παραδοσιακό της ρόλο, ο οποίος είναι να προσφέρει χρηματοοικονομική υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, όπως γνωστοποίησε ένα στέλεχος του θεσμού σήμερα σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Η ΠΤ είχε ήδη προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα το 2012, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, όμως δεν έχει χορηγήσει χρηματοδότηση στη χώρα αυτή εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Σχεδιάζουμε μια περιορισμένη δέσμευση στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δημήτρης Τσιτσιράγκος, ο οποίος διευθύνει τις διεθνείς δραστηριότητες του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (ΔΟΧ ή IFC) της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο ρόλος αυτού του σκέλους της ΠΤ συνίσταται στον δανεισμό κεφαλαίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε αυτές να χρηματοδοτούν με τη σειρά τους αναπτυξιακά σχέδια και έργα στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.

«Με όλα όσα έχουν συμβεί (σ.σ. στην Ελλάδα) κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, τις συνέπειες για την οικονομία, την πτώση του ΑΕΠ, είναι ενδιαφέρον να αναζητηθούν ευκαιρίες στο πλαίσιο μιας περιορισμένης δέσμευσης η οποία προορίζεται να (…) τονώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη χώρα», προσέθεσε ο κ. Τσιτσιράγκος.

Αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές δανεισμού, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια βασίστηκε για τη χρηματοδότησή της στα τρία προγράμματα στήριξης που συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές με αντάλλαγμα την εφαρμογή δραστικών πολιτικών λιτότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΔΟΧ ελπίζει ακόμη να διαδραματίσει ρόλο «καταλύτη» για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θεωρείται ότι ακόμη είναι πολύ εξασθενημένες για να συμβάλουν στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας, ανέφερε ο ίδιος.

Βάσει του καταστατικού του, αυτό το σκέλος της ΠΤ δεν δραστηριοποιείται σε οικονομικά ανεπτυγμένα κράτη, αλλά οι χώρες μέλη του διεθνούς αυτού χρηματοοικονομικού οργανισμού ενέκριναν την «πολύ προσωρινή» δέσμευσή του στην Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται στις ανεπτυγμένες χώρες, διευκρίνισε.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μια ακόμη βιομηχανική χώρα, η Νότια Κορέα, είχε επίσης λάβει κατ’ εξαίρεση την υποστήριξη του ΔΟΧ.

Το ύψος του ποσού που θα επενδυθεί στην Ελλάδα και το χρονοδιάγραμμα δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Το συνεχιζόμενο κλίμα αβεβαιότητας στη χώρα και η αλληλουχία των αξιολογήσεων καθυστέρησε την πρόοδο ορισμένων σχεδίων, όμως «υπάρχει ένα ενδιαφέρον του ιδιωτικού τομέα», ειδικά μετά την συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας που συνήφθη με τους θεσμούς τον Αύγουστο, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσιτσιράγκος.

«Οι επενδυτές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί η συμφωνία με τους Ευρωπαίους», τόνισε πάντως ο ίδιος.

 

http://olympia.gr

Ποιά ήταν η Θάμαρ και τί «εύχονται» οι παπάδες στις νύφες, στις λεχώνες και στις γυναίκες που αποβάλλουν;

 
Πόσοι άνθρωποι άραγες, που έχουν επικυρώσει τον δεσμό τους με θρησκευτικό γάμο, έχουν ίσως ακούσει, ανάμεσα στα λόγια που ψάλλει ο παπάς κατά την διάρκεια τού «μυστηρίου», το όνομα «Θάμαρ»; Μάλλον ελάχιστοι, καθώς ουσιαστικά, κανείς δεν καταλαβαίνει τί ψάλλεται εκείνη την ώρα μέσα στην εκκλησία, ούτε καν κι ο ίδιος ο παπάς. Αλλά κι απ' αυτούς που έχουν συγκρατήσει στην μνήμη τους αυτό το όνομα, πόσοι γνωρίζουν ποια ήταν η Θάμαρ;
Ας ανοίξουμε λοιπόν σ' αυτό το σημείο μια παρένθεση κι ας την γνωρίσουμε...
Παρ' ότι λοιπόν, στον πολύ κόσμο, το όνομα «Θάμαρ», δεν λέει απολύτως τίποτε, εν τούτοις το όνομα «Αυνάν» κάτι, ίσως, να λέει (βλέπε «αυνανισμός»).
Στην «θεόπνευστη» Βίβλο μαθαίνουμε, πως ο Αυνάν κλήθηκε, από τον πατέρα του, Ιούδα, να αντικαταστήσει τον νεκρό αδελφό του, Ηρ (τον σκότωσε ο Θεός, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος), και να γονιμοποιήσει την -χήρα πλέον- νύφη του, έτσι ώστε να «αναστήσει» το σπέρμα τού αδελφού του. Η χήρα αυτή, είναι η Θάμαρ, η οποία μάς απασχολεί εδώ. Επειδή όμως, σύμφωνα με αυτό το εβραϊκό έθιμο, τα παιδιά που θα γεννιόταν, δεν θα θεωρούνταν παιδιά τού Αυνάν, αλλά παιδιά του νεκρού αδελφού του, Ηρ, ο Αυνάν αρνείται να εκσπερματώσει στον κόλπο της και προτιμά να «ξοδεύει» το σπέρμα του, χύνοντάς το στο έδαφος. Αυτή η άρνηση τού Αυνάν, εξοργίζει τον «πανάγαθο» Θεό και τον στέλνει στα «θυμαράκια» να κάνει «συντροφιά» στον νεκρό αδελφό του. Ίσως αξίζει να γίνει αναφορά εδώ, στην επιλεκτική οργή τού Κυρίου, καθώς στην περίπτωση τού «θεοσεβή» Λωτ, ο οποίος γκάστρωσε τις δυο του κόρες, δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε...
Στον Ιούδα, απομένει ένας ακόμη γιος για να επιτελέσει το «ιερό καθήκον» τής «ανάστασης» τού σπέρματος τού Ηρ: Ο Σηλώμ. Είναι όμως ανήλικος και θα πρέπει πρώτα να ενηλικιωθεί για να αναλάβει αυτή την «αποστολή». Έτσι, μέχρις ότου γίνει αυτό, ο Ιούδας στέλνει την Θάμαρ να μείνει στο πατρικό της. Μετά από μερικές ημέρες, ο Ιούδας χάνει και την γυναίκα του, Σουά, και για να γεμίσει λίγο τη ζωή του, μεταβαίνει στην Θαμνά, για να επιβλέψει την κουρά τών προβάτων του. Η Θάμαρ πληροφορείται αυτή την μετάβαση τού πεθερού της και τότε...
Η συνέχεια στο ακόλουθο «θεϊκό» κείμενο:...
«καὶ περιελομένη τὰ ἱμάτια τῆς χηρεύσεως ἀφ᾿ ἑαυτῆς, περιεβάλετο θέριστρον καὶ ἐκαλλωπίσατο καὶ ἐκάθισε πρὸς ταῖς πύλαις Αἰνάν, ἥ ἐστιν ἐν παρόδῳ Θαμνά· εἶδε γὰρ ὅτι μέγας γέγονε Σηλώμ, αὐτὸς δὲ οὐκ ἔδωκεν αὐτὴν αὐτῷ γυναῖκα. καὶ ἰδὼν αὐτὴν Ἰούδας ἔδοξεν αὐτὴν πόρνην εἶναι· κατεκαλύψατο γὰρ τὸ πρόσωπον αὐτῆς, καὶ οὐκ ἐπέγνω αὐτήν. ἐξέκλινε δὲ πρὸς αὐτὴν τὴν ὁδὸν καὶ εἶπεν αὐτῇ· ἔασόν με εἰσελθεῖν πρὸς σέ· οὐ γὰρ ἔγνω ὅτι νύμφη αὐτοῦ ἐστίν. ἡ δὲ εἶπε· τί μοι δώσεις, ἐὰν εἰσέλθῃς πρός με; ὁ δὲ εἶπεν· ἐγώ σοι ἀποστελῶ ἔριφον αἰγῶν ἐκ τῶν προβάτων μου, ἡ δὲ εἶπεν· ἐὰν δῷς μοι ἀρραβῶνα, ἕως τοῦ ἀποστεῖλαί σε. ὁ δὲ εἶπε· τίνα τὸν ἀρραβῶνά σοι δώσω; ἡ δὲ εἶπε· τὸν δακτύλιόν σου καὶ τὸν ὁρμίσκον, καὶ τὴν ράβδον τὴν ἐν τῇ χειρί σου. καὶ ἔδωκεν αὐτῇ καὶ εἰσῆλθε πρὸς αὐτήν, καὶ ἐν γαστρὶ ἔλαβεν ἐξ αὐτοῦ. καὶ ἀναστᾶσα ἀπῆλθε καὶ περιείλετο τὸ θέριστρον αὐτῆς ἀφ᾿ ἑαυτῆς καὶ ἐνεδύσατο τὰ ἱμάτια τῆς χηρεύσεως αὐτῆς» (Γένεσις, 38: 14-19).
Μετάφραση:
«Κι εκείνη έβγαλε τα ενδύματα της χηρείας της, σκεπάστηκε με κάλυμμα, και περιτυλίχθηκε, και κάθησε κοντά στη δίοδο, που είναι στον δρόμο τής Θαμνά· επειδή, είδε ότι ο Σηλώμ είχε γίνει μεγάλος, κι αυτή δεν δόθηκε σ' αυτόν για γυναίκα. Και όταν ο Ιούδας την είδε, τη νόμισε για πόρνη· επειδή, είχε σκεπασμένο το πρόσωπό της. Και στον δρόμο στράφηκε σ' αυτή και είπε: Άφησέ με, σε παρακαλώ, να μπω μέσα σε σένα· επειδή, δεν γνώρισε ότι ήταν η νύφη του. Κι εκείνη είπε: Τι θα μου δώσεις για να μπεις μέσα σε μένα; Κι εκείνος είπε: Εγώ θα σου στείλω ένα κατσικάκι από τις κατσίκες του κοπαδιού. Κι εκείνη είπε: Μου δίνεις ένα ενέχυρο, μέχρις ότου να το στείλεις; Κι εκείνος είπε: Τι ενέχυρο να σου δώσω; Κι εκείνη είπε: Το δακτυλίδι σου και το περιδέραιο και την ράβδο, που έχεις στο χέρι σου. Και της τα έδωσε, και μπήκε μέσα σ' αυτήν, και συνέλαβε απ' αυτόν. Ύστερα απ' αυτά, αναχώρησε, και αφού έβγαλε το κάλυμμά της, ντύθηκε τα ενδύματα της χηρείας της».
Εν ολίγοις, η χηρεύσασα Θάμαρ, αφού ντύνεται σαν πόρνη, καλύπτοντας το πρόσωπό της με το χαρακτηριστικό πέπλο που διακρίνει τις, «ελαφρών ηθών», γυναίκες της ιουδαϊκής κοινωνίας, εξαπατά τον -επίσης, πρόσφατα, χήρο- πεθερό της και πηδιέται μαζί του «επί πιστώσει» (και γκαστρώνεται μάλιστα), λαμβάνοντας ως ενέχυρο το δακτυλίδι του, έως ότου τής στείλει το κατσικάκι που τής υποσχέθηκε.
Ας παρακάμψουμε τα πάμπολλα «ηθικά» μηνύματα που εκπέμπει τον εν λόγω «θεόπνευστο» κείμενο κι ας κλείσουμε την παρένθεση.
Επιστρέφουμε στο «μυστήριο» τού γάμου και «τα λόγια τού παπά»...
Ερώτηση: Τί εύχεται ο παπάς στην νύφη, μόλις περνάει στο δάκτυλό της το δακτυλίδι τού γάμου;
Απάντηση (και κρατηθείτε): «Να λάμπει ο δακτύλιός σου, ως ο δακτύλιος τής Θάμαρ»!
Τρέλα! Η πόρνη Θάμαρ που πηδήχτηκε για ένα δακτυλίδι, εμφανίζεται μέσα στην εκκλησία, ως πρότυπο ηθικής! Ταυτοχρόνως δε, η νύφη εξομοιώνεται με μια πουτάνα! Το διανοείστε; Μήπως, επίσης, κάνετε αυτομάτως τώρα κι έναν συνειρμό με το πορνικό πέπλο τής Θάμαρ και το πέπλο τής νύφης;
Σε άλλο σημείο, ο παπάς εύχεται στη νύφη: «...και συ νύμφη, μεγαλύνθητι ως Σάρα...».
Και ποιά ήταν η Σάρα; Η σύζυγος του Αβραάμ, ο οποίος την...εξέδιδε στους Αιγυπτίους! Για τέτοια «μεγαλεία» μιλάμε...
Και προσέξτε τώρα, στο ακόλουθο βίντεο, πως οι ίδιοι οι παπάδες και οι θεολόγοι αγνοούν, τόσο το τί γράφει η Αγία Γραφή, όσο και το τι ψάλλεται στις εκκλησιές. Και λογικά, τώρα, μπορεί να αναλογιστεί κάποιος: Όταν τέτοια πράγματα τα αγνοούν οι «αυθεντίες» τής θρησκείας (ή προσποιούνται πως τα γνωρίζουν), πως είναι δυνατόν να τα γνωρίζουν οι «πιστοί»;
Θαυμάστε τους...


 
Μια άλλη ευχή που διαβάζουν οι παπάδες στις γυναίκες, είναι αυτή τής λοχείας. Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό τής Εκκλησίας, η γυναίκα απ' την στιγμή που θα γεννήσει, θα πρέπει να «σαραντίσει» πριν μπει σε εκκλησία και τής διαβάσει ευχή ο παπάς. Στο διάστημα αυτό, δεν θα πρέπει να βγαίνει απ' το σπίτι της. Βεβαίως, στις μέρες μέρες μας, όλο και πιο λίγες γυναίκες ακολουθούν αυτόν τον κανόνα τής Εκκλησίας και πολλές απ' αυτές, κάτω από την πίεση τού κοινωνικού περιβάλλοντος. Υπ' αυτές τις συνθήκες, το ιερατείο, έχει εκ των πραγμάτων αναγκασθεί να κάνει μια «έκπτωση». Έτσι, έχει εφευρεθεί και η λεγόμενη «μισή ευχή» που διαβάζεται στις είκοσι μέρες τής λοχείας. Βεβαίως, η λεχώνα απ' την στιγμή που θα «σαραντίσει», οφείλει να πάει στην εκκλησία για να λάβει αυτή τη φορά, ολόκληρη την ευχή (συνήθως, με «ότι έχει ευχαρίστηση»).
Για ποιον λόγο όμως, «επιβάλλει» η Εκκλησία τον εγκλεισμό των λεχώνων στο σπίτι, απ' την στιγμή που ιατρικώς, είναι σε θέση κυκλοφορήσουν, ελάχιστες ημέρες μετά την γέννα;
Η απάντηση είναι η εξής: Επειδή η γυναίκα θεωρείται βρόμικη, ακάθαρτη κι ανήθικη, συνέπεια τού «προπατορικού αμαρτήματος». Ακριβώς για τον ίδιο λόγο (επειδή δηλαδή θεωρείται βρόμικο και μιαρό ον), δεν επιτρέπεται ή είσοδός της στο «ιερό» τής εκκλησίας, καθώς και η «μετάληψη της Θείας Kοινωνίας», όταν βρίσκεται σε έμμηνο ρήση (περίοδο). Στην Παλαιά Διαθήκη και σ' ένα ολόκληρο κεφάλαιο (Δευτερονόμιον, 12), ο ίδιος ο Θεός εξηγεί πόσο βρόμικη είναι η γυναίκα που γεννά -και ιδίως όταν γεννά κορίτσι- και πως επιτυγχάνεται η «κάθαρση»...
Αν μια γυναίκα συλλάβει και γεννήσει αρσενικό, τότε θα είναι ακάθαρτη επτά ημέρες· και στις ημέρες τού χωρισμού για τα γυναικεία της, θα είναι ακάθαρτη. Και την όγδοη ημέρα θα περιτέμνεται η σάρκα τής ακροβυστίας του. Κι ακόμα, 33 ημέρες θα μείνει στο αίμα τού καθαρισμού της· δεν θα αγγίξει κανένα άγιο πράγμα, και δεν θα μπει μέσα στο αγιαστήριο, μέχρις ότου συμπληρωθούν οι ημέρες τού καθαρισμού της. Αλλά, αν γεννήσει θηλυκό, τότε θα είναι ακάθαρτη δύο εβδομάδες, όπως στον χωρισμό της· και θα μείνει ακόμα στο αίμα τού καθαρισμού της 66 ημέρες. Και αφού συμπληρωθούν οι ημέρες τού καθαρισμού της, για τον γιο ή για τη θυγατέρα, θα φέρει ένα αρνί χρονιάρικο για ολοκαύτωμα, και έναν νεοσσό περιστεριού ή τρυγονιού, για προσφορά περί αμαρτίας, στη θύρα τής σκηνής τού μαρτυρίου, στον ιερέα· αυτός, τότε, θα το προσφέρει μπροστά στον Κύριο, και θα κάνει εξιλέωση γι' αυτή, και θα καθαριστεί από τη ροή τού αίματός της. Αυτός είναι ο νόμος γι' αυτή που γεννάει αρσενικό ή θηλυκό. Αν, όμως, δεν ευπορεί να φέρει ένα αρνί, τότε θα φέρει δύο τρυγόνια ή δύο νεοσσούς περιστεριών, ένα για το ολοκαύτωμα, και ένα για προσφορά περί αμαρτίας· και θα κάνει εξιλέωση γι' αυτήν ο ιερέας, και θα καθαριστεί.
Πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρά ιουδαϊκό έθιμο (που κληρονόμησαν και οι χριστιανοί), το οποίο δεν απέφυγε ούτε η Παναγία (ως Εβραία), παρ' όλο που «συνέλαβε» τον Ιησού με τρόπο «άσπιλο» και «αμόλυντο». Η Εκκλησία, μάλιστα, τιμά το συγκεκριμένο γεγονός στις 2 Φεβρουαρίου (Υπαπαντή), όταν μετά τον «σαραντισμό» της επισκέφθηκε τον ναό τού Σολομώντα για να «προσφέρει» τον νεογέννητο Ιησού στον Θεό.
Η ευχή έχει ως εξής, όπως την διαβάζουμε από το «Μέγα Ευχολόγιον»:
Κύριε, ο Θεός ημών, ο παραγενόμενος επί σωτηρία τού γένους τών ανθρώπων, παραγενού και επί επί την δούλην σου (τήνδε), και καταξίωσον αυτήν διά τών ευχών τού τιμίου Πρεσβυτερίου, καταφυγείν εν τη αγία σου Καθολική Εκκλησία, και τυχείν τής εισόδου τού Ναού τής δόξης σου· και αξίωσον αυτήν μεταλαβείν τού τιμίου Σώματος και Αίματος τού Χριστού σου. Απόπλυνον αυτής τον ρύπον τού σώματος, και τον σπίλον τής ψυχής, εν τη συμπληρώσει τών τεσσαράκοντα ημερών· όπως, αξιωθείσα εισελθείν εν τω αγίω Ναώ σου, δοξάση συν ημίν το πανάγιον Όνομα, σού τού Πατρός, και τού Υιού, και τού Αγίου Πνεύματος, νυν, και αεί, και εις τούς αιώνας τών αιώνων. Αμήν.
Οι αισχρές «ευχές», γίνονται ακόμη πιο αισχρές, στην περίπτωση των γυναικών που αποβάλλουν κατά την διάρκεια τής κύησης. Αποκαλούνται ευθέως «φόνισσες» (εκτός από «αμαρτωλές» και «ρυπαρές»), ακόμη κι αν η αποβολή τού εμβρύου γίνεται παρά την θέλησή τους. Διαβάζουμε, λοιπόν, ξανά από το «Μέγα Ευχολόγιον»:
Δέσποτα Κύριε, ο Θεός ημών, ο τεχθείς εκ τής αγίας Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, και εν φάτνη ως βρέφος ανακλιθείς· αυτός την παρούσαν δούλην σου (τήνδε), την εν αμαρτίαις σήμερον εις φόνον περιπεσούσαν, εκουσίως, ή ακουσίως, και το εν αυτή συλληφθέν αποβαλομένην, ελέησον κατά το μέγα σου έλεος· και συγχώρησον αυτή, τα εκούσια, και τα ακούσια πταίσματα, και διαφύλαξον από πάσης τού διαβόλου μηχανουργίας· και τον ρύπον κάθαρον, τούς πόνους θεράπευσον, την ρώσιν και ευρωστίαν τω σώματι συν τη ψυχή αυτής Φιλάνθρωπε δώρησαι· και δι' Αγγέλου φωτεινού ταύτην περιφρούρησον από πάσης επελεύσεως τών αοράτων δαιμόνων. Ναι, Κύριες, από νόσου και μαλακίας· και καθάρισον αυτήν από τού σωματικού ρύπου, και τών ποικίλων αυτή επερχομένων ενοχλήσεων σπλαχνικών, και έξαξον αυτήν, διά τής πολλής σου ελεημοσύνης, εν τω ταπεινώ αυτής σώματι, και ανάστησον αυτήν από τής κλίνης, ης επίκειται· ότι εν αμαρτίας εκυήθημεν και εν ανομίαις, και διά ρύπου πάντες εσμέν ενώπιόν σου Κύριε, και μετά φόβου βοώμεν, και λέγομεν· Επίβλεψον εξ ουρανού, και ίδε την ασθένειαν ημών τών καταδίκων· και συγχώρησον τη δούλην σου (ταύτη), τη εν αμαρτίαις φόνω περιπεσούση, εκουσίως, ή ακουσίως, και το εν αυτή συλληφθέν αποβαλομένη, και πάντας τούς ευρισκομένους, και αψαμένους αυτής, κατά το μέγα σου έλεος, ως αγαθός και φιλανθρωπος Θεός, ελέησον και συγχώρησον· ότι συ μόνος έχεις εξουσίαν εφιέναι αμαρτίας και ανομίας· πρεσβείαις τής πανάγνου σου Μητρός, και παντών τών Αγίων. ¨οτι πρέπει σοι πάσα δόξα, τιμή, και προσκύνησις, συν τω πατρί, και τω Αγίω Πνεύματι, νυν, και αεί, και εις τούς αιώνας τών αιώνων. Αμήν.
Ο θρησκευτικός σκοταδισμός κι ο χριστιανικός μισογυνισμός σε όλο τους το μεγαλείο...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! Μέλος των Skull and Bones ο Τσίπρας!!!


Σύμφωνα με το ιστολόγιο Hellasforce, ο Τσίπρας επιβεβαιωσε με τον πιο επισημο τροπο την πρόσφατη μυηση του στην τεκτονική οργανωση των Skull and Bones κατα το προσφατο ταξιδι του στη Νέα Υορκη

(λεπτομερειες για τη μυηση εδω) ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα στην επισκεψη του Ολαντ στη χώρα μας, την ωρα του εθνικού υμνου αντι να καθησει σε σταση προσοχής σταυρωσε τα χερια ( οπως προσταζει το πρωτοκολλο των Skull and Bones ) για να δειξει την απεχθεια της οργανωσης στο κρατος-εθνος και σε καθε τι εθνικο οπως ο εθνικος υμνος και η σημαία μιας χωρας, ενω σηκωνε συνεχεια το κεφαλι του ψηλά για να τιμήσει τον Μ.Α.Τ.Σ. ( Μεγάλο Αρχηγό Του Συμπαντος ).


Η συγκεκριμένη σταση του Αλέξη Τσίπρα ηταν η επισημη σταση των ανωτατων μελων της οργανωσης που πρεπει να τηρουν καθε φορα που ακουγεται ο εθνικος υμνος μιας χωρας ή εχουμε επαρση της σημαιας.


 
http://www.iokh.gr/2015/10/melos-ton-skull-and-bones-o-tsipras.html

AΦΘΟΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ NΕΡΟ; 220 Volt από Νερό; Όνειρο ή Πραγματικότητα;

144dfd0

Ακολουθώντας τα Βήματα του Νίκολα Τέσλα η Απίστευτη Συσκευή του Έλληνα Εφευρέτη Πέτρου Ζωγράφου Υπόσχεται Απεριόριστο Ρεύμα και να μας Απαλλάξει Μια και Καλή από το Βρώμικο, Ακριβό κι Αναποτελεσματικό Πετρέλαιο!

Συσκευή παράγει ενέργεια απο το νερό Παρουσίαση στον Κίτρινο Τύπο

Νέες αποκαλύψεις και στοιχεία σχετικά με την εφεύρεση του ερευνητή Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το νερό παρουσιάστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην τηλεόραση της Ζούγκλας.

freeee-energy

«Είναι καιρός να υπάρξει μια ενεργειακή αναγέννηση. Καλώ όλον τον επιστημονικό κόσμο που βλέπει με αίσθημα ευθύνης το έγκλημα που συντελείται εις βάρος του πλανήτη μας να ενταχθεί στην ομάδα μας. Οι λύσεις είναι έτοιμες αρκεί να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες από όλους εμάς ώστε να τις επιβάλουμε. Είναι άχρηστο να φτιάξεις την κιβωτό σου αφού αρχίσει η βροχή».

Πέτρος Ζωγράφος, Εφευρέτης,  Ηλέκτρονικός-Μηχανικός

image (1) 
Γράφει ο Πέτρος Ζωγράφος *
Ο γνωστός Χένρι Κίσινγκερ είχε πει ότι: «Έχοντας τον έλεγχο του πετρελαίου, ελέγχεις τα έθνη. Έχοντας τον έλεγχο της τροφής ελέγχεις τους ανθρώπους». Ο πετρελαιάδες είναι ταυτόχρονα και τραπεζίτες και δολλαριοπαραγωγοί. Το πετρέλαιο και τα παράγωγά του  είναι προϊόντα το οποία στην πραγματικότητα  είναι τα βοθρολοίματα της φυσικής λειτουργείας του πλανήτη. Το πετρέλαιο είναι ένα προϊόν το οποίο θα έπρεπε να είναι απολύτως ανεπιθύμητο γι΄ αυτούς που θα είχαν την ατυχία να βρίσκεται κάτω από τη γη τους . Αυτό είναι ένα προϊόν του παρελθόντος το οποίο με την παρούσα μεγάλη εφεύρεση μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να το κάνει <<άχρηστο σκουπίδι>> που δεν αξίζει ο κόπος να εξορυχθεί.
 Μια εφεύρεση την οποία απεχθάνονται και τρέμουν οι  πετρελαιάδες οι οποίοι με τα <<Βρώμικα χρήματα>> του <<βρώμικού πετρελαίου>> θα πλήρωναν δυνάμεις καταστολής για να τους προστατεύουν μετατρέποντας τα σημερινά ανεπτυγμένα κράτη σε τριτοκοσμικές μπανανίες.
Βλέποντας όλοι αυτοί οι παράγοντες το αναπόφευκτο τέλος του πετρελαίου αναγκαστικά προετοιμάζονται. Όσο και να καθυστερεί το παιχνίδι με το σχεδιασμό τους γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να το διατηρήσουν για πολύ καιρό ακόμη.  Έχουν παγιδεύσει   την ανθρωπότητα σε ένα θανάσιμο παιχνίδι μια παγίδα η οποία επιτρέπει σε κάποιους να ελέγχουν απόλυτα και να την εκβιάζουν.
Η μεγάλη ελληνική εφεύρεση με τα γαλβανικά καύσιμα έχει τη (μεγαλύτερη και υψηλότερη αναλογία ενέργειας προς βάρος) από όλα τα άλλα <<βρώμικα>> καύσιμα. Δηλαδή 1kg των γαλβανικών καυσίμων μας δίνει 119,972kj και ισοδυναμεί με 2,1kg φυσικού αερίου ή με 2,9kg βενζίνης. Ενώ κατά την καύση του δεν δημιουργεί καμία επιβάρυνση ή ρύπανση στο περιβάλλον.  
1821722
Όμως ποιοι θα χάσουν από την παραπάνω εφεύρεση; Μα φυσικά οι πετρελαικές εταιρείες γιατί με την τεχνολογία αυτή θα γίνουν οι άνθρωποι ελεύθεροι από κάθε είδους ενεργειακό εκβιασμό.  Τι θα κάνουν οι 7 πετρελαϊκές <<αδελφές>> ;;; Θα περιφράξουν τις θάλασσες ή θα σταματήσουν τις βροχές;
 Πρέπει να γίνει ανάταξη των εθνικών μας δυνάμεων και να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα!!! Πρέπει να αναθεωρήσουμε τις εθνικές μας στρατηγικές για να έχουμε ελπίδες για το μέλλον της πατρίδας μας!
image (3) 
Το μέλλον δεν είναι στα κοιτάσματα πετρελαίου. Το μέλλον είναι στο μυαλό μας και στα χέρια μας!
 Αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει πάνω στα γαλβανικά καύσιμα. Πρέπει και η Ελλάδα να κάνει ότι κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες στο κόσμο. Να προσπαθεί να αναπτύξει τεχνογνωσία ως εθνικό κεφάλαιο.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ στην διαμορφούμενη οικονομία των ΓΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ. Η οποία αλλάζει τους κανόνες του ενεργειακού παγκόσμιου χάρτη. Αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας καθώς το νερό, ο αέρας και ο ήλιος που υπάρχουν σε αύτη
βρίσκονται σε αφθονία. Όταν έχεις ήλιο νερό και αέρα, τότε έχεις τα ΠΑΝΤΑ. Καθώς διαθέτουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα , οφείλουν οι πολιτική μας κατά τη δύσκολη τούτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για τη νέα αυτή τεχνολογία ώστε να πάμε μπροστά!
 Υπάρχει όμως η αναγκαία πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση;; Ασφαλώς όχι! Γιατί αυτή η πολιτική που εξυπηρετεί συμφέροντα έφτασε τη χώρα σε αύτη τη κατάσταση.΄Όλα όμως εξαρτώνται από εμάς τους πολίτες που μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράματα, αξιοποιώντας αυτή τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση η οποία μπορεί να κάνει τη χώρα μας ηγέτιδα δύναμη στη πράσινη ενέργεια.  Βοηθώντας έτσι ολόκληρο το πλανήτη να σωθεί από την καταστροφή και τη μόλυνση του περιβάλλοντος!
 Σε άλλο κεφάλαιο θα αναπτυχθούν μηχανισμοί οι οποίοι θα μπορούν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλη ισχύει από μερικές σταγόνες νερού, χωρίς καμία ρύπανση του περιβάλλοντος.  Έχουμε είδη έτοιμα στοιχεία όπως και βίντεο και μαρτυρίες πολιτών που μετά από διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια τους τοποθετήσαμε τη παρούσα εφεύρεση υπό μορφή συσκευής και είχαν  κανονικά ηλεκτρική ενέργεια και πάλι, χωρίς τη χρήση της ΔΕΗ ή   φωτοβολταϊκών συστημάτων ή γεννήτριες πετρελαίου και βενζίνης. Χωρίς καμία ρύπανση του περιβάλλοντος. Με τη παραπάνω τεχνολογία εκτός από παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα μπορούν να κινηθούν και αυτοκίνητα και άλλα διάφορα οχήματα.
 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΘΑΝΕΙ!!
 (Μπορείτε να συνεχίσετε με τον ίδιο  ρυθμό την αποστολή των mail σας  για τυχόν απορίες και ερωτήματα μια και αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακάθεκτοι αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο έργο μας (asklipiosgr@gmail.com)
image
                                                                                                                                                        
 ( Ο επικεφαλής της ενεργειακής ομάδας  Πέτρος Ζωγράφος )

Για την διαδρομή της Ελληνικής ερευνητικής-ενεργειακής ομάδας

Η ενεργειακή ομάδα μας με επικεφαλής τον Πέτρο Ζωγράφο αποτελείται από μια ανεξάρτητη επιστημονική και ερευνητική συστράτευση επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, όπως φυσικοί, χημικοί, ιατροί, μηχανικοί, ηλεκτρονικοί, αλλά και θεωρητικών κατευθύνσεων, όπως δικηγόροι, ιστορικοί κλπ.
Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στα ενεργειακά θέματα και στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού το μέλλον της ανθρωπότητας θα εξαρτηθεί τελικά από την κατάλληλη και συνετή διαχείριση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μας.
Σκοπός των μελών της επιστημονικής-ερευνητικής ομάδας μας, πέραν της αυτονόητης συμμετοχής στην έρευνα και ανακάλυψη νέων επιστημονικών δυνατοτήτων κυρίως στο ενεργειακό τομέα, είναι η ενημέρωση και προβολή των εξελίξεων και των επιστημονικών επιτευγμάτων, καθώς και το άνοιγμα ενός ευρύτερου βήματος διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την δημόσια προβολή των επιστημονικών και κοινωνικοοικονομικών απόψεών μας, αλλά και με διάφορα επιστημονικά, τεχνολογικά και κοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.
Για την επίτευξη αυτών των σκοπών επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή όλων : των Ελλήνων πολιτών, των ευρωπαίων συμπολιτών μας, αλλά και όλων των επιστημόνων και απλών ανθρώπων, που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας για τον ρόλο των επιστημονικών επιτευγμάτων και των πανανθρώπινων αξιών στην διαμόρφωση του μέλλοντος στην Γη μας.
Λίγες αναφορές στην μέχρι τώρα 30χρονη πορεία της ομάδας μας, για να καταλάβετε ότι ο μέχρι τώρα δρόμος μας κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα ήταν!
Κάποια από τις επόμενες φορές θα παραθέσουμε και τα εμπλεκόμενα ονόματα, που προσπάθησαν να μας εκτρέψουν από τον στόχο μας … Ευτυχώς, διαθέτουμε όλα τα κατάλληλα έγγραφα που επιβεβαιώνουν όσα παραθέτουμε
.image (5)
 Όλα άρχισαν με κάποιες εμπνευσμένες ευρεσιτεχνίες του συντονιστή μας Πέτρου Ζωγράφου (βλ. σχετικά το λήμμα του ονόματος στην Wikipedia), που προσήλκυσαν το ενδιαφέρον κρατικών φορέων.
Όμως, όλως παραδόξως, οι κυρίως υπεύθυνοι και σύμβουλοι στο ανώτατο (πρωθυπουργικό) επίπεδο προωθούσαν την διάθεση των ευρεσιτεχνιών στο εξωτερικό (τυχαίο ;!) …
Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με λεπτομέρειες που αφορούν στην σχετική μετάβαση σε χώρα του νοτίου ημισφαιρίου στα τέλη της δεκαετίας του ‘80, στην δωροδοκία μέλους της ομάδας και στην διάσπασή της, καθώς και στον κάτω από μυθιστορηματικές συνθήκες επαναπατρισμό του επικεφαλής Πέτρου Ζωγράφου.
Έχοντας υποστεί τις επιπτώσεις, η ομάδα αναδιοργανώθηκε με νέα μέλη και συνέχισε τις ερευνητικές δραστηριότητές της. Κάποια χρόνια μετά, η ομάδα μας επανέλαβε την προσπάθειά της να προωθήσει τα επιστημονικά της επιτεύγματα σε ανώτατο (πρωθυπουργικό) επίπεδο, αλλά η αντίδραση του συμβούλου που ανέλαβε το θέμα ήταν «δώστε μας την συσκευή να την ελέγξουμε εμείς και αν λειτουργεί θα σας ειδοποιήσουμε..».Όπως είναι κατανοητό και με την προηγούμενη εμπειρία διάσπασης, η άρνηση ήταν η μόνη μας επιλογή, αφού πρώτιστος στόχος μας ήταν η παράλληλη ωφέλεια της πατρίδας μας και όχι μόνον των κρατούντων.
Και συνεχίσαμε τον μοναχικό δρόμο της έρευνας, της έρευνας, της έρευνας… με όλο το αντίστοιχο οικονομικό και προσωπικό κόστος, που πολλές φορές ακόμα και οι οικείοι των μελών της ομάδας αδυνατούν να κατανοήσουν…
Και όταν ήμασταν για τα καλά μέσα στην εποχή των μνημονίων, στις αρχές του 2012, υπήρξε προσέγγιση μέσω ευρωβουλευτή από πολύ μεγάλη γερμανική πολυεθνική που εδρεύει στην  περιοχή της Στουτγκάρδης, όπου μεταβήκαμε για την πρώτη διερευνητική συνάντηση με αντίστοιχη ερευνητική ομάδα της πολυεθνικής.Η επαφή συνεχίσθηκε με ανταλλαγή e-mails και με δίωρη τηλεφωνική συνδιάσκεψη μετά από περίπου δύο εβδομάδες, οπότε και σταμάτησε ξαφνικά από πλευράς της γερμανικής πολυεθνικής.
Το παράδοξο : ο επικεφαλής διευθύνων της πολυεθνικής, τρεις (3) ημέρες μετά την τηλεφωνική συνδιάσκεψη, εξέφρασε δημόσια την άποψη, ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ 7 μήνες πριν είχε συνυπογράψει έκκληση προς την καγκελάριο Μέρκελ να σωθεί η Ελλάδα και το ευρώ…
Εμείς αφήνουμε στην κρίση σας, το αν είναι σύμπτωση ή αν συμβιβάζεται ο διευθύνων της πολυεθνικής επιχείρησης να κάνει δηλώσεις τέτοιου πολιτικού χαρακτήρα για μια χώρα όπου έχει δυνατή παρουσία. Πάντως, είναι πολλές οι συμπτώσεις !..image (2) 
Και συνεχίσαμε τον μοναχικό δρόμο της έρευνας, της έρευνας, της έρευνας… με όλο το αντίστοιχο οικονομικό και προσωπικό κόστος, που πολλές φορές ακόμα και οι οικείοι των μελών της ομάδας αδυνατούν να κατανοήσουν…
Υποβάλαμε αίτηση και μας χορηγήθηκε το σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για «Μέθοδο και συσκευή ηλεκτρόλυσης και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων», αφού η πρώτη ερώτηση της ερευνητικής ομάδας της γερμανικής πολυεθνικής ήταν, αν έχουμε κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία…
 Γνωρίζουμε όμως, ότι η όποια τυπική κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας δεν προστατεύει πλήρως και ουσιαστικά από αρπαγές και «συναφείς» εφευρέσεις. Πόσο τυχαίο μπορεί να θεωρηθεί, ότι ο Αϊνστάιν δούλευε ως εξεταστής στο Ελβετικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στην Βέρνη ;
Στο μεταξύ υπήρξε επανειλημμένη τηλεφωνική προσέγγιση του επικεφαλής μας Πέτρου Ζωγράφου από στέλεχος πετρελαϊκής πολυεθνικής (μιας των 7 αδελφών), στον οποίο παρασχέθηκαν αρχικά ο ουρανός με τα άστρα (κυριολεκτικά δισεκατομμύρια…) για τις καινοτομίες, υπό τον όρο να προσδεθεί η ομάδα μας διά βίου στο άρμα της πολυεθνικής, δηλαδή να θυσιάσει την ελευθερία σκέψης και ενεργειών για την τρυφηλή καλοπέραση…image 
Η άρνηση ήταν και πάλι η μόνη επιλογή στην πρόταση αυτή, ιδιαίτερα όταν υποφέρουν η πατρίδα μας και τόσοι συμπατριώτες μας.
Επίσης, διάφοροι επιχειρηματίες θέλησαν να εκμεταλλευθούν τα επιτεύγματα της ερευνητικής ομάδας μας, αλλά με μόνο σκοπό το όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κέρδος τους, κάτι που μας οδήγησε και πάλι στην άρνηση των προτάσεών τους.
Γιατί πέραν της λογικής κερδοφορίας, που όλοι δεχόμαστε και αποδεχόμαστε, θέλουμε να συνυπάρχει και ένα ευρύτερο κοινωνικό κέρδος της πατρίδας και του λαού μας. Άλλωστε, ουδείς μπορεί να ευτυχεί μόνος του, όταν γύρω του δυστυχούν οι άλλοι…
Και συνεχίζουμε τον μοναχικό δρόμο της έρευνας, αλλά πλέον και της σταδιακής παρουσίασης των επιτευγμάτων της ομάδας μας ! 
( Ιωάννης Σπηλιόπουλος, Δ.Ν. Δικηγόρος – μέλος της Ελληνικής ερευνητικής-ενεργειακής ομάδας).
image (2)

Μεγάλη ελληνική εφεύρεση που θα αλλάξει τα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα του πλανήτη!

Το  87% περίπου της καταναλισκομένης σήμερα ενέργειας από τον άνθρωπο προέρχεται από την θερμική καύση του άνθρακα, του πετρελαίου και των φυσικών αερίων. Τα ανθρακούχα αυτά καύσιμα είναι δυστυχώς περιορισμένα και αποτελούν την καλύτερη ενερΜεγάλη ελληνική εφεύρεση που θα αλλάξει τα δεδομένα στον ενεργειακό τομέα του πλανήτηγειακή κληρονομιά των φυσικοχημικών διεργασιών που έγιναν πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν στον πλανήτη. Παντού έχει γίνει πλήρως κατανοητό ότι αυτό που καταναλίσκεται είναι το ενεργειακό κεφάλαιο και όχι το ενεργειακό εισόδημα .
(Τρώμε δηλαδή ενέργεια από το υπάρχον κεφάλαιο, πχ πετρέλαιο).
1821734
Γρήγορα θα έλθει η εποχή που τα ορυκτά αποθέματα καυσίμων θα εξαντληθούν, ιδίως τα ευκόλως μεταφερόμενα και χρησιμοποιούμενα πετρέλαια και φυσικά αέρια. Επίσης έχει γίνει πια κατανοητό ότι η ενεργειακή απόδοση με τη θερμική καύση αυτών των καυσίμων είναι πάρα πολύ μικρή λόγω των περιορισμών που εισάγει ο δεύτερος θερμοδυναμικός νόμος.  
Πραγματικά τελευταία διεξάγεται ένας εντονότατος αγώνας για την αναζήτηση καινούργιων πηγών ενέργειας.  Χρόνια τώρα μια ελληνική ερευνητική ομάδα με επικεφαλής της  τον κ Πέτρο Ζωγράφο κάνουν εντονότατες έρευνες γύρω από τα γαλβανικά καύσιμα με υψηλές συχνότητες. Με τον τρόπο αυτό γίνεται εκμετάλλευση της ενέργειας με απόδοση που φθάνει το 98%, σε σχέση με τις κλασικές μηχανές εσωτερικής καύσης που ο βαθμός αποδόσεως κυμαίνεται από 18% έως 22% ή των ηλιακών κυττάρων που ο βαθμός αποδόσεώς είναι το πολύ 23%. Στην παρούσα εφεύρεση της ελληνικής ομάδας δεν περιορίζεται λόγο του δεύτερου θερμοδυναμικού νόμου, είναι φανερό με τον τρόπο αυτό που λειτουργεί η συσκευή  παρακάμπτεται και  η απαγορευτική διάταξη του θεωρήματος ή νόμου του Carnot, διότι με την μέθοδο αυτή μπορούν άνετα να επιτευχθούν αποδόσεις πάνω από 95%. Αυτές οι αποδόσεις θεωρούνται πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές αποδόσεις των πυρηνικών αντιδραστήρων σε ηλεκτρική ενέργεια.
 <<Μόνο με αυτά μπορεί να σωθεί η πατρίδα και όχι με δανεικά>>, τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας κ. Πέτρος Ζωγράφος.
image (8)

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ;

*Πέτρος Ζωγράφος είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, ερευνητής και εφευρέτης. Γεννήθηκε την 15 Ιουνίου 1955 στον Πειραιά και μετά τις σπουδές του ασχολήθηκε από το 1980 με την έρευνα των ραδιοσυχνοτήτων και των ηλεκτροφασματικών εφαρμογών. Εργάζεται από το 1985 ως ανεξάρτητος Ηλεκτρονικός Μηχανικός, διαθέτοντας σχετική άδεια λειτουργίας εργαστηρίου κατασκευής και επισκευής ηλεκτρονικών επιστημονικών τεχνικών συσκευών και οργάνων υψηλής τεχνολογίας[1]. Είναι ένας από τους τεχνικούς πρωτεργάτες της ιδιωτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ελλάδα την δεκαετία του 1990. Σχεδίασε τα συστήματα ακτινοβολιών και εκπομπής προγράμματος πολλών ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών μεταξύ των οποίων οι ΩΧ FM, Super FM, Super Hellas TV, Ελλάδα FM, Νέοι Ορίζοντες FM, Φάρος FM και πολλών άλλων[2]
Από το 1981 έως το 1986 διατέλεσε καθηγητής Ραδιοηλεκτρολογίας στην Ανωτέρα Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΣΜΕΝ) του Πειραιά και δίδαξε εφαρμογές ηλεκτρονικών συστημάτων στην Τεχνική Σχολή «Αναξαγόρας». Επίσης δίδαξε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων(ΠΟΣΕΗ)[3]. Έχει ασχοληθεί με την εφεύρεση, σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροφασματικών εφαρμογών, για αρκετές από τις οποίες είναι κάτοχος και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας όπως: • στατό μετασχηματιστή εναλλακτήρα (inverter) μετατροπής του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος σε εναλλασσόμενο[4], που παρουσιάστηκε από την εκπομπή «Καινοτομίες» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Καράλη[5] ειδικό μετασχηματιστή ταλαντώσεως τροφοδότησης λυχνιών αερίου [6],
Aμφότερες οι εφαρμογές των εφευρέσεων δοκιμάσθηκαν με επιτυχία από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας [7],το Υπουργείο Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας [8], τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρομεσαίων Μεταποιητικών Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) [9] και το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» [10].
Υπήρξε τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ερευνών και Εφευρέσεων (Α.Μ. 880). Είναι ιδρυτικό μέλος και συντονιστής της επιστημονικής – ερευνητικής ομάδας «Ενεργώς Εναργείς» (www.energos-enargeis.gr), η οποία από δεκαπενταετίας δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην έρευνα και στις πρακτικές εφαρμογές των ραδιοσυχνοτήτων και υψηλών συχνοτήτων ιδίως στον ενεργειακό τομέα
Μαζί με τον δικηγόρο Ιωάννη Σπηλιόπουλο έχουν αποκτήσει πρόσφατα (Φεβρουάριος 2013) Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον ΟΒΙ για μέθοδο και συσκευή ηλεκτρόλυσης ύδατος και παραγωγής υδρογόνου ως καυσίμου με χρήση συνδυασμού συχνοτήτων [11], ενώ έχουν καταθέσει και αίτηση ευρεσιτεχνίας για μέθοδο και συσκευή χρήσης του ηλιακού φάσματος ως πηγή θερμικής ενέργειας που μετατρέπεται σε κινητική.

image (1) 

 

https://zenithmag.wordpress.com/author/zenithmag/

"ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ!"

Το είπε και το έκανε ο Ιρανός πυρηνικός φυσικός Mehran Tavakoli Keshe (Public figure page)

Το Keshe Foundation άρχισε πωλεί τις μονάδες πλάσματος, στα πλαίσια συνεργασίας με πολλούς διανομείς, όπως πχ μέσω της καναδικής ιστοσελίδας maggrav.com. Οι μονάδες είναι αποθηκευμένες σε διάφορα σημεία και από χθες, 25 Οκτωβρίου 2015, είναι διαθέσιμες στις ακόλουθες μορφές:

1) Magrav-Power Universal system.

Είναι ένα πλήρες σύστημα που είναι σε θέση να τροφοδοτήσει ένα σπίτι και επιπλέον να παράγει ενέργεια για το ηλεκτρικό δίκτυο. Διαστάσεις: 30 x 90 εκ.

Η τιμή αναμένεται να είναι λιγότερη από $10 ανά νοικοκυριό στα τέλη του 2016. Η μονάδα αυτή μπορεί να τροφοδοτήσει τα πάντα: Παρέχει απεριόριστη χρήση στην ανάπτυξη των τροφίμων, συνδέεται επαυξάνοντας άλλες μορφές ενέργειας, στα ταξίδια, στην ιατρική, κλπ. Η μονάδα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να είναι προσιτή σε όλους. Κάθε σπίτι θα μπορεί να παράγει όση ενέργεια χρειάζεται παύοντας να εξαρτάται από τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας.

2) Σύστημα Τροφοδοσίας Αυτοκινήτου Magrav-Power

Είναι ένα πλήρες σύστημα που είναι σε θέση να τροφοδοτεί ένα αυτοκίνητο. Στα συμβατικά αυτοκίνητα μειώνει την κατανάλωση επαυξάνοντας τα χιλιόμετρα κίνησης. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα μπορεί να κινείται ΑΙΩΝΙΑ!
Διαστάσεις: 6 X 18 εκ.

Το Ίδρυμα Keshe είναι ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητικούς οργανισμούς στον κόσμο και συνεργάζεται με επιστήμονες από όλο τον πλανήτη. Στόχος του είναι να υλοποιήσει την παγκόσμια ειρήνη με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών για την ανθρωπότητα. Η καταστατική του έδρα βρίσκεται στη διεύθυνση:
Jubileumplein 3, NL-6161 SR Geleen, Ολλανδία. Ωστόσο, μεγάλο μέρος της έρευνας και της ανάπτυξης του Ιδρύματος, στηρίζεται από την Ιταλία. Η ιταλική κυβέρνηση, καθώς και κορυφαίοι επιστήμονες και στρατιωτικοί, έχουν επενδύσει σε αυτή την τεχνολογία, παρά τα αιτήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για να το κλείσουν.




Περισσότερα εδώ



Πηγή:
Μετάφραση - Nicos Kastanias
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ
 
http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/10/blog-post_283.html?spref=fb

Πάτρα: Στο σκαμνί ο δικηγόρος που φέρεται να εξαπατούσε πελάτες και ζητούσε δανεικά κι αγύριστα- - Την καταδίκη του ζήτησε η εισαγγελέας

Πάτρα: Στο σκαμνί ο δικηγόρος που φέρεται να εξαπατούσε πελάτες και ζητούσε δανεικά κι αγύριστα- - Την καταδίκη του ζήτησε η εισαγγελέας Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου 
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισε ένας 49χρονος πρώην δικηγόρος, ο οποίος κατηγορείται για απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε περισσότερες από 190.000 ευρώ.


Ο δικηγόρος από την Πάτρα, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, τον περασμένο Νοέμβριο.Ο κατηγορούμενος είχε χάσει τη δικηγορική του ιδιότητα και διεγράφη από τα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, αλλά συνέχιζε να παριστάνει τον δικηγόρο.

Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνες στο γραφείο του, είχαν βρει σφραγίδες και ιδιόχειρες αποδείξεις.

Ο 49χρονος φέρεται να κατάρτιζε πλαστά έγγραφα υπηρεσιών και τραπεζικών υποκαταστημάτων, τα οποία επικύρωνε. Χρησιμοποιούσε πλαστές σφραγίδες και δήλωνε στους πελάτες του ότι δήθεν πρόκειται για γνήσια αντίγραφα, με τα οποία πλήρωνε τα παράβολα για τις υποθέσεις τους, ωστόσο κρατούσε ο ίδιος τα χρήματα.

Επίσης φέρεται να είχε δανειστεί χρήματα κι από πελάτες κι από συναδέλφους του, τα οποία δεν τα επέστρεψε.

Στην απολογία του είπε ότι είχε βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και ζήτησε συγγνώμη.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σήμερα.



http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/360405
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters