Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI

TA ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ
Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία.
 
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΥΛΗ - ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΑΙΓYΠΤΙΟΥΣ - ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΝΕΑ ΦΥΛΗ ΑΠΟ ΜΙΓΑΔΕΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ 12.000 ΕΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ...

ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ .... ΚΑΝΤΕ ΤΟ
 
Ο Θεόδοτος καλεί τους αναγνώστες του να περιβάλουν με ιδιαίτερη προσοχή το παρακάτω άρθρο, γιατί δίνει την ουσία των όσων διαδραματίζονται γύρω μας – δηλαδή πολύ κοντά μας. 
Το άρθρο που ακoλουθεί μεταφράστηκε από τα Ιταλικά. Είχε αναρτηθεί στο σάιτ «Identità».
Μετάφραση -επιμέλεια: Ελευθέριος Αναστασιάδης

TO ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI  Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η μαζική μετανάστευση είναι ένα φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα, και η πολυπολιτισμική προπαγάνδα προσπαθεί ψευδώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. Με αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αποδείξουμε μια για πάντα, ότι δεν είναι ένα αυθόρμητο φαινόμενο. Αυτό που θέλουν να εμφανίσουν ως ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα της ιστορίας, είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο μελετημένο γύρω από ένα τραπέζι και προετοιμασμένο εδώ και δεκαετίες, για να καταστρέψει εντελώς το πρόσωπο της Γηραιάς Ηπείρου.
Η Πανευρώπη...
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama. Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi κ.λπ.
Με την άνοδο του Φασισμού στην Ευρώπη, το σχέδιο τίθεται υπό νάρκωση, και η «Πανευρωπαϊκή» κίνηση αναγκάζεται να διαλυθεί, αλλά μετά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Kalergi , χάρη σε μία ξέφρενη και ακούραστη δραστηριότητα, καθώς και την υποστήριξη του Winston Churchill, της ιουδαϊκής μασονικής στοάς B'nai B'rith και σημαντικών εφημερίδων, όπως οι New York Times, καταφέρνει το σχέδιο του να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην συνέχεια η CIA αναλαμβάνει την αποπεράτωση του σχεδίου της ενωμένης Ευρώπης.



Η Πεμπτουσία του σχεδίου Kalergi.

Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus», ο Kalergi δηλώνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία. Δηλώνει ξεκάθαρα, ότι θα πρέπει οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη.
 Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών. Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ' αυτού: «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση. Αν και κανένα σχολικό βιβλίο δεν μιλά για τον Kalergi, οι ιδέες του είναι οι κατευθυντήριες αρχές της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πεποίθηση ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να αναμιχθούν με Αφρικανούς και Ασιάτες, για να καταστραφεί η ταυτότητα και να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή μιγάδων, είναι η βάση όλων των κοινοτικών πολιτικών που στοχεύουν στην ένταξη και την προστασία των μειονοτήτων. Αυτό δεν γίνεται για ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά εξαιτίας οδηγιών που έχουν εκδοθεί με αδίστακτη αποφασιστικότητα, για να επιτευχθεί η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία. Προς τιμήν του ιδρύθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove- Kalergi, με το οποίο βραβεύονται κάθε δύο χρόνια, οι Ευρωπαίοι οι οποίοι έχουν διαπρέψει στην προώθηση του εγκληματικού σχεδίου του. Μεταξύ αυτών που βραβεύτηκαν είναι η Angela Merkel και ο Herman Van Rompuy.

Το Έμβλημα της B'nai B'rith

 Η προτροπή σε γενοκτονία, αποτελεί επίσης την βάση των συνεχών εκκλήσεων των Ηνωμένων Εθνών, για να γίνουν δεκτά εκατομμύρια μεταναστών, έτσι ώστε να αντισταθμιστεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της νέας χιλιετίας, τον Ιανουάριο του 2000, στην αναφορά «Population division» των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, με τίτλο «Μετανάστευση αντικατάστασης: Μία λύση για την μείωση και γήρανση του πληθυσμού », η Ευρώπη θα έχει ανάγκη έως το 2025 από 159.000.000 μετανάστες. Αναρωτιέται κανείς, πώς θα ήταν δυνατό να γίνουν τόσο ακριβείς εκτιμήσεις για τη μετανάστευση, αν δεν ήταν ένα προμελετημένο σχέδιο . Είναι βέβαιο ότι το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων θα μπορούσε εύκολα να αντιστραφεί μέσω των κατάλληλων μέτρων για την στήριξη των οικογενειών. Είναι εξίσου σαφές, ότι δεν είναι με τη συμβολή ξένων γονιδίων που θα προστατευθεί η γενετική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η εξαφάνισή της. Ο μοναδικός σκοπός αυτών των μέτρων είναι να στρεβλώσει εντελώς έναν λαό, να τον μετατρέψει σε ένα σύνολο ατόμων χωρίς καμία εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνοχή . Εν ολίγοις, οι θέσεις του σχεδίου Kalergi ήταν και εξακολουθούν να είναι, η βάση των επισήμων πολιτικών των κυβερνήσεων που αποσκοπούν στην γενοκτονία των λαών της Ευρώπης, μέσω της μαζικής μετανάστευσης. Ο G. Brock Chisholm, πρώην διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (OMS), αποδεικνύει ότι έχει μάθει καλά το μάθημα του Kalergi όταν λέει: «Αυτό που σε όλους τους τόπους οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν είναι να εφαρμόσουν τον περιορισμό των γεννήσεων και να τελούν μικτούς γάμους (μεταξύ διαφορετικών φυλών), και αυτό με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενιαία φυλή σε ένα κόσμο που θα κατευθύνεται από μια κεντρική αρχή.»
Συμπεράσματα

Αν κοιτάξουμε γύρω μας, το σχέδιο του Kalergi φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. Είμαστε αντιμέτωποι με μία πραγματική τριτοκοσμοποίηση της Ευρώπης. Η μάστιγα της επιμειξίας παράγει κάθε χρόνο χιλιάδες νέα άτομα μιγάδες: «Τα παιδιά του Kalergi ». Υπό τη διπλή πίεση της παραπληροφόρησης και την ανθρωπιστική αποβλάκωση που καλλιεργείται από τα μέσα μαζικής πληροφόρησης, διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την εθνική τους ταυτότητα.
Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας, είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη, ότι ο "ρατσισμός" είναι λάθος, αλλά μόνο και μόνο επειδή θέλουν να μας κάνoυν όλους τυφλούς καταναλωτές. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο σε αυτούς τους καιρούς να αντιδράσουμε στα ψέματα του συστήματος, να αφυπνιστεί το πνεύμα της εξέγερσης στους Ευρωπαίους. Θα πρέπει να τεθεί μπροστά στα μάτια όλων το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένταξη, ισοδυναμεί με γενοκτονία. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, η εναλλακτική λύση είναι η εθνική αυτοκτονία.
Σημείωση του μεταφραστή: Αν και τα αίτια των προσωπικών επιλογών του Kalergi, δεν μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα, που σίγουρα θα διαμορφώθηκε στο μυαλό των αναγνωστών: Γιατί ένας Ευρωπαίος αριστοκράτης με Φλαμανδικές, Πολωνικές, Ελληνικές- Βυζαντινές ρίζες, ακόμη και με αίμα Σαμουράι στις φλέβες του (από την μητέρα του) έγινε φορέας τέτοιων σχεδίων και όργανο στα χέρια σκοτεινών δυνάμεων; Οι λόγοι, κατά την γνώμη μας, είναι πολλαπλοί: ιδιοσυγκρασικοί, ψυχολογικοί και...γυναικείων επιδράσεων. 


Ida Roland 
Παρατηρούμε λοιπόν μία προσωπικότητα με έντονα σνομπ συμπεριφορές, υπεροψία, και έναν, ας μου επιτραπεί ο όρος, «εκφυλισμένο ελιτισμό». Επίσης, το γεγονός ότι η μητέρα του ήταν ασιάτισσα, ίσως του δημιούργησε εσωτερικές συγκρούσεις και απωθημένα, κάτι που μπορεί να συμβεί σε άτομα με τέτοια ιδιοσυγκρασία. Όμως ο πιο αποφασιστικός παράγοντας, πρέπει να ήταν η «κατάλληλη έφηβη», που όλως τυχαίως φυσικά, βρέθηκε δίπλα του, και έγινε η πρώτη γυναίκα του: η ιουδαία Ida Roland, που αργότερα θα γίνει φημισμένη ηθοποιός. Περιβάλλοντα και επιρροές, πολύ ιδιαίτερες...
Ευρωπαικό Συμβούλιο

Στις 16 Νοεμβρίου 2012, απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove-Kalergi 2012, σε ειδικό συνέδριο στη Βιέννη, για τον εορτασμό των 90 χρόνων του πανευρωπαϊκού κινήματος. Το βραβείο απονέμεται ανά διετία σε ηγετικές προσωπικότητες, για την εξαίρετη συμβολή τους στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
Αποφασιστικός παράγοντας για την απονομή του βραβείου ήταν ο ισορροπημένος τρόπος με τον οποίο ο Πρόεδρος Van Rompuy άσκησε τα καθήκοντά του στη νέα θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία καθιερώθηκε με τη Συνθήκη της Λισσαβώνας. Διεκπεραίωσε αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο ηγετικό και συντονιστικό ρόλο με πνεύμα αποφασιστικότητας και συμφιλίωσης, ενώ έμφαση δόθηκε επίσης στην δεξιοτεχνική διαιτησία του επί ευρωπαϊκών υποθέσεων και την αδιάπτωτη δέσμευσή του στις ευρωπαϊκές ηθικές αξίες.

Ο Van Rompuy κατά την βράβευση του

Στον λόγο αποδοχής του, ο κ. Van Rompuy περιέγραψε την ενοποίηση της Ευρώπης ως έργο ειρήνης. Η σημασία της εν λόγω ιδέας, η οποία ήταν επίσης στο επίκεντρο του έργου του Coudenhove-Kalergi, παραμένει το ίδιο επίκαιρη ύστερα από 90 έτη. Το βραβείο φέρει το όνομα του κόμη Richard Nicolaus von Coudenhove-Kalergi (1894-1972), φιλοσόφου, διπλωμάτη, εκδότη και ιδρυτή του πανευρωπαϊκού κινήματος (1923). Ο Coudenhove-Kalergi υπήρξε πρωτοπόρος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και διέδωσε την ιδέα μιας ομοσπονδίας ευρωπαϊκών κρατών στα έργα του.
Από το 2000, μεταξύ των νικητών του βραβείου συγκαταλέγονται η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Angela Merkel


http://manamoyellas.blogspot.gr/2014/01/coudenhove-kalergi.html

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΣΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ...

Στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο οι Έλληνες που κατοικοεδρεύουν στην Ελλάδα, αλλά και οι Έλληνες που είτε διαμένουν μόνιμα (μετανάστες, φοιτητές κ.λπ.) είτε θα βρεθούν –για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και για τουρισμό- εκείνες τις μέρες σε χώρες της Ε.Ε. 

Αρκεί να το δηλώσουν εγκαίρως! 

Δε θέλει κόπο, είναι μια απλή αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι και να την καταθέσουν στις ελληνικές πρεσβευτικές ή προξενικές αρχές! 

Η αίτηση-δήλωση αυτή είναι ανηρτημένη στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr).

Όλοι οι Έλληνες-κάτοικοι χωρών της Ε.Ε., που αγαπάνε την Πατρίδα τους, έχουν ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές! 

Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους .........και οφείλουν να το ασκήσουν, για να μην έρθουν κάποια ημέρα στην Ελλάδα και τη βρούνε ρημαγμένη!

Επίσης, όλοι μας έχουμε κάποιον συγγενή, γνωστό ή φίλο που διαμένει σε χώρα της Ε.Ε. 

Σήμερα η επικοινωνία είναι πανεύκολη μέσω του SKYPE. 

Να τους ενημερώσουμε, λοιπόν, όλους για το δικαίωμά τους!

(ΥΓ) 1: Η συγκεκριμένη ψηφοφορία στις πρεσβείες και τα προξενεία, θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Μαΐου 2014…

(ΥΓ) 2: Η προθεσμία κατάθεσης των δηλώσεων είναι μέχρι τις 28 Μαρτίου 2014. 

Αλλά, μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή. 

Μην αφήνετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα!
 
 
http://kefalokleidomata.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7236.html

Η Τράπεζα της Ελλάδας αναγνώρισε την τουρκική Ziraat Bank ως ελληνική τράπεζα! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!!!

Η Τράπεζα της Ελλάδας αναγνώρισε την τουρκική Ziraat Bank ως ελληνική τράπεζα, ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με βάση τον οποίο επιτρέπεται η αλλαγή ιδιοκτησίας στις παραμεθόριες περιοχές, δίνοντας πρόσθετα "κεκτημένα" στην τουρκική τράπεζα να προχωρά σε κατασχέσεις!!!
Η Τράπεζα της Ελλάδας αναγνώρισε την τουρκική Ziraat Bank ως ελληνική τράπεζα, ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με βάση τον οποίο επιτρέπεται η αλλαγή ιδιοκτησίας στις παραμεθόριες περιοχές, δίνοντας πρόσθετα "κεκτημένα" στην τουρκική τράπεζα να προχωρά σε κατασχέσεις!!!


Ο Δούρειος ίππος ξεπουλήματος των εθνικά ευαίσθητων περιοχών

Νομική κερκόπορτα και αδικαιολόγητη προχειρότητα στην έκδοση αποφάσεων και νόμων

Παπανδρέου και Προβόπουλος παρέδωσαν «γη και ύδωρ» σε κάθε ενδιαφερόμενο να αγοράσει, να κατασχέσει και να εκπλειστηριάσει ελληνική γη

Η Τράπεζα της Ελλάδας αναγνώρισε την τουρκική Ziraat Bank ως ελληνική τράπεζα, ενώ το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο με βάση τον οποίο επιτρέπεται η αλλαγή ιδιοκτησίας στις παραμεθόριες περιοχές, δίνοντας πρόσθετα "κεκτημένα" στην τουρκική τράπεζα να προχωρά σε κατασχέσεις Η όλη ιστορία ξεκινά από την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ και συνεχίζεται από την καταιγίδα δημοσιευμάτων που αφορούν κατασχέσεις ελληνικών περιουσιών. Στο θέμα, όμως, εμπλέκονται οι παραμεθόριες περιοχές (μαρίνες κ.α.) και το δικαίωμα ή μη πώλησης ή κατάσχεσης και αλλαγής ιδιοκτησίας γης, που αφορά άμεσα και τις κατασχέσεις στις οποίες προχωρά η γνωστή τράπεζα τουρκικών συμφερόντων Ziraat Bank…

Υπάρχει, λοιπόν, δικαίωμα αλλαγής ιδιοκτησίας στις παραμεθόριες περιοχές;

Αναμφισβήτητα ναι και χωρίς τους όρους και περιορισμούς του παρελθόντος, χάριν της υπογραφής του διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλου αλλά και του ειδικού νόμου που φρόντισε να τροποποιήσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τον Ιούνιο του 2011, πριν την έλευση του Ταγίπ Ερντογάν…

Σύμφωνα με την προσφάτως τροποποιηθείσα σχετική νομοθεσία (Ν.1892/1990 στο άρθρο 114 Ν.3978/2011), είναι εφικτή η αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών, οργανισμών και φορέων, που ανήκουν σε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Έτσι, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να ξεπουλάει οτιδήποτε Ελληνικό σε οποιονδήποτε βρίσκεται εντός της Ε.Ε.

Μπορεί ο Μεταξάς το 1938 να προέβη στην δημιουργία ενός νόμου (1366/1938) που θα προστάτευε την εθνική κυριαρχία των παραμεθορίων περιοχών της Ελλάδας, όμως η συνέχεια αποδείχθηκε ιδιαιτέρως «εξευρωπαϊσμένη», χωρίς κανείς να μπορεί να απαντήσει υπεύθυνα στο εάν σήμερα έχουν παυθεί οι λόγοι ή οι φόβοι που οδήγησαν στην ψήφιση αυτού του απολύτως εξειδικευμένου νόμου, που αφορούσε την απαγόρευση δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες και παράκτιες περιοχές…

Όμως, δεν είναι μόνο το ΤΑΙΠΕΔ που πρέπει να μας απασχολεί… Η περίπτωση της Ziraat Bank (πρόκειται για την Αγροτική Τράπεζα της Τουρκίας, συνδεδεμένη με το βαθύ κράτος των κεμαλιστών αλλά και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), είναι τελείως διαφορετική, αφού με βάση το καταστατικό της ίδρυσής της και με την υπογραφή του κ. Προβόπουλου, έχει αναγνωριστεί η λειτουργία της ως Ελληνικής τράπεζας(!!!) και ως εκ τούτου έχει τη δυνατότητα κατάσχεσης ελληνικών περιουσιών, ακόμη και παραμεθορίων περιοχών της χώρας!

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά το θέμα του πολύ εξειδικευμένου νόμου, μέσα από μία νομική προσέγγιση ενός ειδικού νομικού συνεργάτη.

Νόμος περί αγοραπωλησίας ακινήτων επί παραμεθορίων περιοχών

Ο Ν.1892/1990 και δη τα άρθρα 24 - 32 αυτού, δεν είναι τυχαίες διατάξεις. Λόγω της ιδιαίτερης σημασίας τους, ακόμη και σήμερα, στην «κατοχική» εποχή της σύγχρονης Ελλάδας, υφίστανται, έστω και σε «παρδαλή» έκδοση από το 2011 και μετά, όπως παρακάτω θα εκτεθεί. Άλλωστε, σχετικώς, τίθεται και το ρητορικό ερώτημα «Ποιός θα μπορούσε να τις καταργήσει…;», διότι πρέπει να αναφερθεί ότι οι διατάξεις του Νόμου αυτού αφορούν δικαιοπραξίες επί ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές, σε νήσους, νησίδες (και ιδιωτικές) και σε ορισμένες περιοχές της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα ως παραμεθόριες περιοχές ορίζονται στο άρθρο 24 παρ. 1 αυτού οι περιοχές των τέως Νομών Δωδεκανήσου, Έβρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου, οι νήσοι Θήρα και Σκύρος, καθώς και οι τέως επαρχίες Νευροκοπίου του τέως Νομού Δράμας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του τέως Νομού Ιωαννίνων, Αλμωπίας και Έδεσσας του τέως Νομού Πέλλης και Σιντικής του τέως Νομού Σερρών, ενώ σχετικά πρέπει να σημειωθεί ότι είναι κοινά αποδεκτό από όλη τη νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων (ΑΠ, ΣτΕ) ότι οι ως άνω διατάξεις αποσκοπούν στη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας μέσω νομοθετικών περιορισμών κτήσεως εμπραγμάτων ή ενοχικών δικαιωμάτων επί ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς είναι δυνατόν άλλως να τεθούν σε κίνδυνο η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
Το ιστορικό δημιουργίας του νόμου

Όμως, πρώτιστα ας σταθούμε στις ιστορικές καταβολές αυτού του Νόμου. Με τους Βαλκανικούς Πολέμους το Ελληνικό Κράτος διπλασιάζεται. Όμως, στις νέες εκτάσεις που κατακτώνται υφίστανται σε σημαντικό βαθμό ισχυρές μειονοτικές πληθυσμιακές ομάδες, με μεγαλύτερη αυτών, τη μουσουλμανική, οπότε η ενσωμάτωση συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών σε ένα αμιγώς - ως τότε - χριστιανικό κράτος δημιουργεί προβλήματα και δυσχέρειες στις Ελληνικές κυβερνήσεις. Επιπρόσθετα, όμως, υφίσταται και το ειδικότερο πρόβλημα της κτήσης σημαντικά μεγάλου μέρους των αγροτικών γαιών των Νέων Χωρών από τον μουσουλμανικό πληθυσμό αυτών.

Η στάση των Ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στη μουσουλμανική γαιοκτησία την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους ως και τις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής (1912 ως 1922) είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, με σημαντικότερους την εχθρική διάθεση του κράτους απέναντι στη μεγάλη γαιοκτησία, το επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν οι σχέσεις με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την ανάγκη για άμεση εγκατάσταση των προσφύγων, το διεθνές πλαίσιο σε συνδυασμό με τις επιδιώξεις της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και τις εκλογικές σκοπιμότητες. Η απελευθέρωση των Νέων Χωρών από τον Ελληνικό Στρατό έδωσε την ευκαιρία στο ντόπιο χριστιανικό στοιχείο να διεκδικήσει τις αγροτικές εκτάσεις που κατείχαν μουσουλμάνοι.1 Μετέπειτα, βέβαια, με τη Μικρασιατική Καταστροφή, κατά την οποία πλέον του ενός εκατομμυρίου προσφύγων εισρέουν στο Ελληνικό κράτος και στις Νέες Χώρες του, συμφωνείται η ανταλλαγή των πληθυσμών και των ιδιοκτησιών και το ζήτημα των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών φαίνεται να επιλύεται.

Όμως, παρά ταύτα και μετά από το έτος ορόσημο στην ιστορία του νεότερου Ελληνικού κράτους, αυτό του 1922, όταν ολόκληρος ο Ελληνικός, Ιωνικός πληθυσμός της Μικράς Ασίας μετά από 2.500 χρόνια ζωής, ξεκληρίζεται, οι κίνδυνοι και οι επισφάλειες που είχαν οδηγήσει στη νομοθέτηση διαφόρων νομοθετημάτων (ακόμη από το 1913, βλ σχετικώς το Ν.Δ. της 25.1.1913) και αφορούσαν τις δικαιοπραξίες επί ακινήτων στις Νέες Χώρες και κυρίως την απαγόρευση αυτών, δεν παύουν να υφίστανται και γι’ αυτούς τους λόγους νομοθετούνται και τα εξής:

1) Ο Ν.3250 της 27/31 Δεκ. 1924 (Περί απαγορεύσεων επί Ανταλλαξίμων, Βακουφείων, Παραμεθορίων κλπ αγροτικών περιοχών), με τον οποίο κυρώνεται το από 3/9/1924 Νομοθετικό Διάταγμα περί απαγορεύσεως δικαιοπραξιών επί ακινήτων. Ειδικότερα με το άρθρο 4 του Ν.3250/1924: «1. Καταργούνται: α) ο Ν.924 του 1917 και άπαντα τα προς εκτέλεσίν του εκδοθέντα Διατάγματα, β) ο Ν.1650 του 1919 και τα εις εκτέλεσίν του εκδοθέντα Διατάγματα, γ) το Ν.Δ. της 6 Οκτ. 1922, δ) το α` εδάφιον του μόνου άρθρου του Ν.Δ. της 20 Δεκ. 1922, ε) το Ν.Δ. της 18 Απρ. 1923 και στ) το Ν.Δ. της 10 Σεπτ. του 1923, άπαντα αφορώντα απαγορεύσεις δικαιοπραξιών επί ακινήτων και τα εις εκτέλεσιν αυτών εκδοθέντα Διατάγματα, ως και πάσα διάταξις αντιβαίνουσα εις τον παρόντα νόμον».

2) Το Ν.Δ. της 22/24 Ιουνίου 1927 με το οποίο κυρώνεται το Ν.Δ της 5 Μαΐου 1926 που συμπλήρωνε τον Ν.3250/1924 (περί κυρώσεως του Ν.Δ. της 3 Σεπτ.1924 περί απαγορεύσεως δικαιοπραξιών επί ακινήτων) και συνάμα τον τροποποιεί ως εκεί ορίζεται.

3) Τον Αναγκαστικό Νόμο (Α.Ν.) 376/1936 «Περί αμυντικών περιοχών – οχυρώσεων», που σημειωτέον ισχύει ως και σήμερα (βλ παρακάτω).

4) Τον Αναγκαστικό Νόμο (Α.Ν.) 1366/1938 περί απαγορεύσεως δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες και παράκτιες περιοχές κλπ, με τον οποίο πορεύτηκε εν ισχύϊ το Ελληνικό κράτος ως και την 31.7.1990, οπότε και με το άρθρο 31 παρ. 1 του Ν.1892/1990 καταργείται και ενώ προηγουμένως το Ελληνικό κράτος είχε καταδικαστεί  από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ως παραβαίνον βασικές αρχές των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων.

Ακολούθως όλων αυτών (και όπως προεκτέθηκαν οι συνθήκες θέσπισής του), θεσπίζεται το 1990 επί κυβέρνησης ΝΔ και με πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο Ν.1892/1990, ο οποίος, ακόμη και τότε, όριζε, στο άρθρο 31, τα εξής: «1. Από  την  ισχύ του νόμου αυτού καταργείται ο Α.Ν. 1366/1938 (ΦΕΚ  310). 2. Διατηρούνται  σε ισχύ: α) οι διατάξεις του Ν.Δ. της 22.6.1927, καθώς και τα διατάγματα που εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότησή του. Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται μόνο σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την ιθαγένεια τρίτων χωρών, με την επιφύλαξη της παρ. 2 του άρθρου 26, β) οι διατάξεις του Ν.376/1936 (ΦΕΚ 546)».

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι και με την παρ.1 άρθρ.34 Ν.2971/2001 (ΦΕΚ Α 285) ορίζεται ακόμη και σήμερα ότι: «Δεν θίγονται από τον παρόντα Νόμο οι διατάξεις του Α.Ν. 376/1936 (ΦΕΚ 546, τ. Α’), τα άρθρα 24 έως και 32 του Ν.1892/1990 (ΦΕΚ 101, τ. Α’), καθώς και όλες οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, την εξυπηρέτηση της εθνικής άμυνας και της ασφάλειας της Χώρας».

Σημειωτέον δε ότι πλέον σήμερα με το άρθρο 114 Ν.3978/2011 (ΦΕΚ 137/16.6.2011, τ. Α’), μεταξύ άλλων, έχει προστεθεί και β’ εδάφιο στην παρ. 1 του άρθρου 31 που ορίζει: «β. Κάθε γενική και ειδική διάταξη που αντίκειται στις διατάξεις του Νόμου αυτού ή ρυθμίζει τα ίδια θέματα με διαφορετικό τρόπο καταργείται, εκτός των  περιπτώσεων στις οποίες ρητά προβλέπεται, στις διατάξεις του Νόμου αυτού, ότι ειδικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ».

Όμως, με το άρθρο 114 Ν.3978/2011 δεν προστέθηκε μόνο το ως άνω εδάφιο, αλλά έγιναν μεταξύ άλλων και οι εξής τροποποιήσεις:

α) Στην παρ. 1 άρθρου 25 ορίζεται ότι: «Απαγορεύεται κάθε δικαιοπραξία εν ζωή με την οποία συνιστάται υπέρ φυσικών ή νομικών προσώπων με ιθαγένεια ή έδρα εκτός των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών οποιοδήποτε εμπράγματο ή ενοχικό δικαίωμα, που αφορά ακίνητα, κείμενα στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και η μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή η μεταβολή του προσώπου εταίρων εταιρειών οποιασδήποτε μορφής που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητα στις περιοχές αυτές».

β) Επίσης, στην παρ. 1 του άρθρου 26 ορίζεται ότι: «1. α. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δεν ανήκουνστις κατηγορίες της παραγράφου 1 του άρθρου 25 μπορούν να ζητήσουν την άρση της απαγόρευσης για τις παραμεθορίους περιοχές με αίτηση τους, στην οποία πρέπει να αναφέρεται και ο σκοπός για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί το ακίνητο…».

Σχετικώς επισημαίνεται ότι η προηγούμενη μορφή των ως άνω άρθρων απαγόρευε ρητά τις δικαιοπραξίες με τις οποίες δημιουργούνταν εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές (πλην ορισμένων ελαχίστων και ρητά οριζόμενων εξαιρέσεων) και υποχρέωνε όλους τους πολίτες, ακόμη και τους Έλληνες, προκειμένου να αποκτήσουν εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές, να αιτούνται την άρση της απαγόρευσης αυτής από την επιτροπή του άρθρου 26.

Πλέον σήμερα και μετά τις ως άνω τροποποιήσεις πρέπει να εκτεθούν τα ακόλουθα:

α) Ήταν τόση μεγάλη η βιασύνη τους (των «κατοχικών δυνάμεων») να τροποποιήσουν τις διατάξεις αυτές, ώστε κάθε νουνεχής και ελάχιστα νομομαθής να αδυνατεί να τις εφαρμόσει άμεσα και παραχρήμα, καθώς δημιουργείται μία ιδιαίτερα έντονη αντίφαση μεταξύ αυτών των δύο διατάξεων. Μάλιστα είναι τόσο έντονη αυτή η αντίφαση, που μόνον κατόπιν ερμηνείας κατέστη δυνατή η εφαρμογή τους, όπως και έγινε, καθώς εκδόθηκε η με αριθμό πρωτ. 3186 και με αρ. 12/26-9-2011 γνωμοδότηση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργίου Κολιοκώστα, δυνάμει της οποίας (ερμηνείας) και μόνον μέχρι και σήμερα πορευόμαστε στην εφαρμογή τους.

β) Δημιουργείται πλέον ένας «Δούρειος Ίππος» για τις παραμεθόριες περιοχές. Ειπώθηκε παραπάνω ότι πριν από αυτήν την τροποποίηση του Ν.1892/1990, ακόμη και Έλληνας πολίτης να ήταν ο συναλλασσόμενος, θα έπρεπε να ζητήσει την άρση της σχετικής απαγόρευσης για τη σύναψη σχετικής δικαιοπραξίας από την επιτροπή του άρθρου 26, διότι άλλως η δικαιοπραξία αυτή ήταν απόλυτα άκυρη και μη θεραπεύσιμη με οποιονδήποτε τρόπο. Μάλιστα, όπως έχει κριθεί επανειλημμένως από τα ανώτατα Ελληνικά δικαστήρια, οι ως άνω διατάξεις υπηρετούν σε τόσο έντονο βαθμό το δημόσιο συμφέρον και κατ’ επέκταση τη δημόσια ασφάλεια της Χώρας, που η απόλυτη ακυρότητα που επιφέρει η μη τήρησή τους, υπερκεράζει και είναι ανώτερη κάθε άλλης διάταξης Νόμου, όπως λ.χ. της καλής πίστης και των χρηστών ηθών, των διατάξεων του Π.Δ. 34/1995 περί επαγγελματικών μισθώσεων κοκ.

Όμως, με την τελευταία τροποποίηση του Ν.1892/1990 (που μόνον κατόπιν ερμηνείας εφαρμόζεται, όπως ως άνω εκτέθηκε) κανένα φυσικό ή και νομικό πρόσωπο με ιθαγένεια ή έδρα εντός των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών δεν χρειάζεταιαυτήν την άδεια για να συνάψει έγκυρα δικαιοπραξίες επί ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές.

Ας παρατηρήσουμε λοιπόν πως λειτουργεί πλέον αυτός ο «κατοχικός» Δούρειος Ίππος στα εξής παραδείγματα:

1) Αλλογενής που έλαβε νόμιμα την ελληνική ιθαγένεια συνάπτει έγκυρα τέτοιου είδους δικαιοπραξίες δίχως άλλο. Επίσης, Αλγερινός στο γένος που έλαβε, όμως, τη γαλλική υπηκοότητα, συνάπτει έγκυρα τέτοιου είδους δικαιοπραξίες, αλλά και ένας Ισπανός στην υπηκοότητα, αλλά ορμώμενος από το Μαρόκο, μπορεί και αυτός να συνάψει νόμιμα τέτοιου είδους δικαιοπραξίες, όπως επίσης και ένας Τούρκος με γερμανική υπηκοότητα.

2) Νομικό πρόσωπο που έχει έδρα στην Ελλάδα (λ.χ. ZIRAΑT BANK (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.) συνάπτει έγκυρα τέτοιου είδους δικαιοπραξίες, δίχως άλλο…; Όπως, λ.χ. πλειοδοσία σε αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ακινήτων, των οποίων την κατάσχεση επέβαλε Ή ακόμη και επιχείρηση (νομικό πρόσωπο) με έδρα στη Γερμανία και ιδιοκτήτη/τες Γερμανούς υπηκόους, Τούρκους στο γένος…

Αλήθεια, πλέον σήμερα που σείεται εκ θεμελίων όχι μόνο η Μεσόγειος με την ποικιλότροπη «Αραβική Άνοιξη» (που έγινε Χειμώνας δριμύς σε όλα αυτά τα κράτη που επιχειρήθηκε), αλλά και ολόκληρος ο Κόσμος (αναπτυγμένος και μη), άραγε εξέλειπαν όλοι εκείνοι οι λόγοι - που από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα υπήρχαν - και αφορούν τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας;

Εύλογη και η απορία:

Η Ελλάδα είναι Λουξεμβούργο ή μήπως Ελβετία;

Δεν γειτονεύει «παρ’ όλιγον» με τη Συρία που χειμάζεται εδώ και τρία χρόνια από τον υποτιθέμενα «εμφύλιο πόλεμο»;

Δεν γειτονεύει πλέον με όλα εκείνα τα κράτη που συνόρευε και πριν από έναν αιώνα;

Τί άλλαξε άραγε;

Γιατί δημιουργήθηκε δίχως άλλο (και με δεδομένο ότι οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί δεν μας εγκάλεσαν ουδέποτε από το 1990 ως και σήμερα), τελείως άκριτα και χωρίς καμία άλλη σκέψη, ακόμη και αυτών των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, η Κερκόπορτα σ’ αυτό το έρμο, φτωχό και αδύναμο πλέονΕλληνικό κράτος;

Θέλει πολλή σκέψη τί πρόκειται να επέλθει, ανείπωτο και αδιανόητο;

Οι περαιτέρω συλλογισμοί όλοι δικοί σας…

Αν και, μέχρι να ολοκληρώσουμε τους συλλογισμούς μας ενδέχεται να γίνουμε μάρτυρες αγοραπωλησιών, κατασχέσεων και εκπλειστηριασμών ελληνικών περιουσιών των παραμεθορίων περιοχών της χώρας. Και τότε, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοί με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους έδωσαν το δικαίωμα αρπαγής παραμεθορίων περιοχών, άκρως εθνικά ευαίσθητων και διόλου εύκολα επανακτήσιμων...
Πηγή 
ΠΗΓΗ: http://www.eleysis-ellinwn.gr
http://manamoyellas.blogspot.gr/2014/01/ziraat-bank.html?spref=fb

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ; ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ

Γάλα ή Δηλητήριο;
Διαβάστε και δείτε παρακάτω σε βίντεο την διάλεξη του Δρ. Κων/νου Μουρούτη “Όλη η Αλήθεια για το Γάλα”
Πίνετε γάλα; Απ’ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι; Χμ ! Όχι απαραίτητα… Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνον αν είστε μοσχάρι. Αν ακούγεται συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των, Dr. Peter Dingle, Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford, η Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά.
.
Όλη η αλήθεια για το γάλα
.
Όσα αφορούν την υγεία σας και ίσως δεν ακούσετε από τον γιατρό σας…
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πειστεί ότι πρέπει να πίνουν γάλα γιατί ειναι η “τέλεια” τροφή,προκειμένουν να είναι υγιείς.Η ανθρωπότητα έχει μετατρέψει τις αγελάδες σε ένα μοντέρνο εργοστάσιο, μία αέναη μηχανή που παράγει γάλα.
Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνητή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιωτικά, βακτήρια και ιούς.
Σε αυτό το βιβλίο, ο Κωνσταντίνος Μουρούτης ερευνά βαθιά για να εφοδιάσει το κοινό με σύγχρονες διεξοδικές έρευνες αυτών των θεμάτων και όχι μόνο. Επιπλέον, προωθεί έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, παρουσιάζοντας με απλό αλλά επιστημονικό τρόπο κάποιους σημαντικούς κανόνες υγείας, οι οποίοι συμβάλλουν στην πρόληψη αλλά και τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών.
Μπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο από την ιστοσελίδα του Μη κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Νέας Ζωής WWW.INZ.GR
.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγώγων γάλακτος, το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, το κεφίρ, το παγωτό, κ.λπ. – έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των νευρολογικών ασθενειών, κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος…
Αυτό φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με τις ανανεωμένες συμβουλές του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας (USDA), το οποίο συνιστά να πίνουμε 3 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τι το κακό μ’ αυτό; Καταρχήν, πρόκειται για μία σύσταση η οποία δεν βασίζεται αυστηρά στην επιστήμη. Επίσης, κάποιοι από τους «ειδικούς» οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας εργάζονται για την βιομηχανία γάλακτος, πράγμα που σημαίνει ότι, δεν είναι και η πιο αμερόληπτη ομάδα ανθρώπων… Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά. Τα στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου, εδώ και μερικές δεκαετίες, αυξάνονται σταθερά.
Οι παρενέργειες ξεκινάνε από, απλούς κολικούς του εντέρου και φτάνουν μέχρι και καρκίνο: Το γάλα συνδέεται με πολλές πεπτικές διαταραχές, την κακή υγεία του εντέρου, τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες. Πολλά παιδιά αναπτύσσουν δυσανεξία στο γάλα που, αν μη τι άλλο, προκαλεί υπερπαραγωγή των βλεννογόνων και ρινική καταρροή. Ακόμη χειρότερα, αυτή η δυσανεξία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα. Αυτό συχνά συνδέεται με τον αρνητικό αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων στο έντερο.
Επίσης, δημιουργούνται κολικοί σε πολλά βρέφη από τη στιγμή που λαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια «κατάσταση» κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει το σάκχαρο αποτελεσματικά (ή καθόλου) και, που οδηγεί στην κακή υγεία του εντέρου, τους υπερβολικούς βλεννογόνους, τα οξέα και την παραγωγή αερίων καθώς και, ποικίλου βαθμού κοιλιακή δυσφορία. Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη βιώνουν επίσης, μειωμένη απορρόφηση στο γαστρεντερικό τους σύστημα.
Περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού (κυρίως στις ανατολικές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αφρική και σε μειονοτικούς πληθυσμούς, όπως η αυστραλιανοί αυτόχθονες και οι ιθαγενείς της Αμερικής) έχουν ένα επίπεδο δυσανεξίας στη λακτόζη και είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αυτή η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα ο κανόνας για το ανθρώπινο είδος. Είναι πιο διαδεδομένη στους Ασιάτες (περίπου 85%) και τους Αφροαμερικανούς (περίπου 50%) σε σχέση με τους Καυκάσιους (περίπου 10%). Πρέπει να επισημανθεί ότι, η αδυναμία αφομοίωσης της λακτόζης αυξάνεται από την παστερίωση η οποία καταστρέφει όλα τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στο γάλα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βοηθούνε στην πέψη του γάλακτος.
Η τροφική αλλεργία είναι μια ανώμαλη ανοσολογική αντίδραση, η οποία οφείλεται στην ευαισθησία σε ένα τρόφιμο ή σε κάποιο συστατικό του τροφίμου. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, ιδιαίτερα στις βιομηχανικές χώρες όπου έχει εκτιμηθεί ότι επηρεάζει περίπου το 1% έως 2% του ενήλικου πληθυσμού και έως το 8% των παιδιών ηλικίας κάτω των τριών.
Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία, η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας μπορεί να θεωρηθεί σαν μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, με συχνότητα εμφάνισης 2% έως 3% κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Εάν αναπτυχθεί μια αλλεργική αντίδραση, δεν οφείλεται πάντα στις διατροφικές συνήθειες του βρέφους. Ένα μωρό μπορεί να εκτεθεί σε πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργική αντίδραση.
Το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα, μπορεί να είναι άλλη μία απειλή για την ανάπτυξη της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, πράγμα που οφείλεται στην απορρόφηση των πρωτεϊνών της αγελάδας, τη διέλευσή τους μέσα από το βλεννογόνο του εντέρου και την απελευθέρωσή τους στο ανθρώπινο γάλα. Η δραστικότητα των αντισωμάτων στην καζεΐνη των βοοειδών καθώς και για την καζεΐνη και τη λακτοσφαιρίνη, είναι ανιχνεύσιμη μόνο στα βρέφη που πίνουν γάλα από το μπιμπερό και όχι στα βρέφη τα οποία πίνουν αποκλειστικά μητρικό γάλα. (κάνε κλικ πάνω στα βιβλία για να διαβάσεις σχετικά και να τα αγοράσεις)
l1  39  110
Η Καζεΐνη: Η πρωτεΐνη Καζεΐνη που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όπως η γλουτένη που υπάρχει σε κάποια δημητριακά όπως το σιτάρι. Μπορεί να προκαλέσει μια αυτοάνοση αντίδραση και / ή να μιμηθεί ενδορφίνες και να προκαλέσει μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση και τη συμπεριφορά. Επειδή το γάλα είναι μία απαλή υγρή ουσία, υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν σα νερό για να ξεδιψάσουν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς, η Καζεΐνη, βρίσκεται σε ποσοστό 80% μέσα στην πρωτεΐνη του γάλακτος (3,2 – 3,5 πρωτεΐνες ανά 100gr γάλακτος) και δημιουργεί μία «μάζα» αμέσως μόλις εισέρχεται στο στομάχι, κάνοντας πολύ δύσκολη την πέψη. Επιπλέον, η Καζεΐνη στο γάλα είναι ομογενοποιημένη.
Ομογενοποίηση σημαίνει: Εξίσωση της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λίπος με την ανάδευσή του. Ο λόγος για τον οποίο η ομογενοποίηση είναι κακή είναι επειδή, όταν το γάλα ανακατεύεται, εισχωρεί σ’ αυτό αέρας, μετατρέποντας το λίπος του γάλακτος σε οξειδωμένες λιπαρές ουσίες δηλαδή, λίπος σε προχωρημένο στάδιο οξείδωσης.
Ο μηχανισμός δράσης έχει να κάνει με μια αποτυχία ενός συγκεκριμένου ενζύμου που αποσυναρμολογεί τη γλουτένη και την καζεΐνη, μια διαδικασία της πέψης που είναι αναγκαία στο σώμα μας για την απομάκρυνση των θρεπτικών συστατικών αυτών των πρωτεϊνών. Λόγω της αποτυχίας αυτού του ενζύμου να κάνει τη δουλειά του, παραμένει ένα άπεπτο τμήμα των πρωτεϊνών που επιβιώνουν και στο ανοσοποιητικό σύστημα αυτό το κομμάτι μοιάζει με ιό.
Στη συνέχεια, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιό, το σώμα μας προκαλεί ανοσοποιητική άμυνα αντίδρασης για την προστασία του οργανισμού μας από τον «εισβολέα». Επειδή αυτό το κομμάτι γλουτένης ή καζεΐνης είναι παρόμοιο με διάφορες ασθένειες που προκαλούν οι ιοί, το σώμα μας θα δημιουργήσει μια σύνθετη αντίδραση, μια αυτοάνοση αντίδραση, για την οποία υπάρχει η υποψία ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη τύπου 1, στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στον αυτισμό. Πολύπλοκες ανοσολογικές αντιδράσεις, δημιουργούν βλάβες σε διαφορετικούς ιστούς σε διαφορετικούς ανθρώπους και έτσι το φάσμα των ασθενειών ποικίλει.
Επίσης, το αχώνευτο κομμάτι της γλουτένης ή καζεΐνης μοιάζει με ναρκωτικό όπως το όπιο, το οποίο έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά και το μυαλό μας. Είναι ναρκωτικά στην κυριολεξία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι τόσο εθισμένοι, στα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη.
212   72  51NEKYJJ2ML._SL500_AA300_
Ορμόνες και Αυξητικοί Παράγοντες: Πολλά από τα βιοενεργά συστατικά του γάλακτος, περιέχουν ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Το γάλα περιέχει περισσότερες από 50 ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες.Η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ορμονικές αλλαγές και να διαταράξει την ισορροπία της ινσουλίνης, των αυξητικών ορμονών και της ινσουλίνη-όπως αυξητικοί παράγοντες (IGF) . Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της ινσουλίνης, (IGF-1) έχει ως στόχο να βοηθήσει τα θηλάζοντα μοσχάρια να αναπτυχθούν και να παράξουν νέο ιστό μέσα από τη γόνιμη αναπαραγωγή των κυττάρων.
Ωστόσο, όταν αυτή η ορμόνη εισάγεται στο ενήλικο ανθρώπινο σώμα, το οποίο πλέον δεν αναπτύσσεται, τα κύτταρα μπορούν να ενθαρρυνθούν να αναπαραχθούν σε λάθος χρόνο ή τόπο, παρέχοντας τη βάση για την καρκινική ανάπτυξη. Το αγελαδινό και το ανθρώπινο γάλα, έχουν την ίδια αλληλουχία αμινοξέων των αυξητικών παραγόντων IGF και ως εκ τούτου , ο τύπος IGF της αγελάδας είναι ικανός να δεσμεύσει τον τύπο IGF του ανθρώπου. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των επιπέδων ορμονών και των επίπεδων IGF σε αγόρια και κορίτσια που διανύουν την προεφηβεία και, ως εκ τούτου τα εν λόγω επίπεδα σχετίζονται θετικά με το αυξημένο ύψος.
Τα επίπεδα του IGF-1 στο γάλα, μπορεί να έχουν αυξηθεί σημαντικά με την αύξηση της παραγωγής γάλακτος ανά αγελάδα, από την αρχή της γεωργικής επανάστασης. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στις ΗΠΑ, όπου μπορούν να προσθέσουν IGFs στις αγελάδες οι οποίες αρμέγονται για να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος. Υπάρχει κάποια επιστημονική συζήτηση για το, κατά πόσον η ομογενοποίηση της ορμόνης, της επιτρέπει να αφομοιωθεί και να φτάσει στο αίμα.
Η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση 
Η μεγαλύτερη και πιο κοινή παρερμηνεία για το γάλα είναι ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο σώμα μας μειώνεται με την ηλικία, μας λένε να πίνουμε πολύ γάλα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ασβέστιο στο γάλα απορροφάται καλύτερα από ό, τι το ασβέστιο σε άλλα τρόφιμα όπως τα μικρά ψάρια, αλλά αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα του ανθρώπου συνήθως καθορίζεται σε 90-10 mg. Ωστόσο, όταν πίνουμε γάλα, η συγκέντρωση ασβεστίου στο αίμα σας ανεβαίνει απότομα. Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται οτι έχει απορροφηθεί πολύ ασβέστιο, η αύξηση αυτή στο αίμα έχει το μειονέκτημά της. Όταν η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα αυξάνεται ξαφνικά, το σώμα προσπαθεί να επιστρέψει αυτό το μη φυσιολογικό επίπεδο πίσω στο φυσιολογικό με την έκκριση του ασβεστίου από τους νεφρούς μέσω των ούρων.
Με άλλα λόγια, αν προσπαθήσουμε να πίνουμε γάλα για να πάρουμε το ασβέστιο, αυτό στην πραγματικότητα παράγει το ειρωνικό αποτέλεσμα της μείωσης του συνολικού επιπέδου του ασβεστίου στο σώμα σας. Και στις τέσσερις μεγάλες χώρες γαλακτοκομικών προϊόντων, Αμερική, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες γάλακτος σε καθημερινή βάση, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις καταγμάτων του ισχίου και της εμφάνισης οστεοπόρωσης.
Σε αντίθεση με αυτό, τα μικρά ψάρια και φύκια, με τα οποία οι Ιάπωνες τρέφονται επί χιλιάδες χρόνια και για τα οποία αρχικά υπήρχε η άποψη ότι είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, περιέχουν ασβέστιο που δεν απορροφάται γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης του ασβεστίου στο αίμα. Επιπλέον, δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην Ιαπωνία όταν οι άνθρωποι δεν έπιναν γάλα. Ακόμη και τώρα, δεν ακούμε για πολλούς ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση και οι οποίοι δεν πίνουν γάλα σε τακτική βάση. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει το απαραίτητο ασβέστιο και τα ανόργανα συστατικά, τρώγοντας μικρές γαρίδες, ψάρια και φύκια.
k  51pAOS EDgL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_  1903339200
Καρκίνος: Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της Ινσουλίνης (IGF-1), έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού και, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος έχει έντονα συνδεθεί με την αύξηση του καρκίνου που εξαρτάται από ορμόνες. Σε μια μεγάλη μελέτη, μια μετά-ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ασβεστίου συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, άντρες με υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες οι οποίοι κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Αναλύσεις Δόσης-Απόκρισης, έδειξαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων ασβεστίου σχετίζεται θετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. Αυτό σημαίνει ότι, όσο περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονται, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη.
Μια μελέτη διαπίστωσε 5,1 φορές υψηλότερο κίνδυνο προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, ενώ σε άλλη έρευνα, βρέθηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη. Μεγάλη σχέση επίσης διαπιστώθηκε μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και του καρκίνου των όρχεων.
Μια μελέτη 3.300 ασθενών με καρκίνο και 1.300 ατόμων της ομάδας ελέγχου, στην οποία έγινε σύγκριση στην πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ των δύο ομάδων, βρέθηκε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αποκλειστικής κατανάλωσης πλήρους γάλακτος και μεγαλύτερου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου (π.χ., του στόματος, του στομάχου, του ορθού, του πνεύμονα, του μαστού, κλπ.). Τα περισσότερα από τα άτομα στην ομάδα ελέγχου ήταν καταναλωτές γάλακτος με μειωμένα λιπαρά ή με μηδέν λιπαρά. Η μείωση των κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με τη μείωση του καρκίνου του στόματος και του τραχήλου της μήτρας. Ορισμένες άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με καρκίνο του μαστού καθώς και με τον καρκίνο των ωοθηκών.
Ο σακχαρώδης διαβήτης (τύπου 1): Οι τύποι των παρασκευασμάτων αγελαδινού γάλακτος για βρέφη και για παιδιά, βρέθηκε οτι προωθούν την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 και άλλες ασθένειες του ανοσιακού συστήματος ή νευρολογικές ασθένειες. Η μορφή βρεφικού γάλακτος με βάση το αγελαδινό γάλα, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του βρέφους, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και υπάρχουν περισσότερες από 100 μελέτες που συνδέουν την πρόωρη έκθεση σε γαλακτοκομικά προϊόντα με την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη (τύπου 1) σε παιδιά που είναι γενετικά επιρρεπή στην ασθένεια.
Τα στοιχεία των μελετών αυτών είναι συντριπτικά. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί οτι και η χρήση πρωτεϊνών αγελαδινού γάλακτος σε ζώα, οδηγεί στην ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Σε μια μελέτη σχετικά με τη νέα διάγνωση διαβήτη τύπου 1, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχαν αντισώματα ικανά να επιτεθούν στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.
Αυτά τα αντισώματα φαίνεται ότι είχαν αναπτυχθεί λόγω της κατανάλωσης του βρεφικού τους γάλακτος, για να ανταποκριθούν στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στο αγελαδινό γάλα αλλά, τα αντισώματα ήταν επίσης σε θέση να επιτεθούν στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα του σώματος
Τα αντισώματα που προέκυψαν για την καταστροφή των πρωτεϊνών του γάλακτος της αγελάδας κατέληξαν να επιτίθενται στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα των παιδιών. Το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες των βοοειδών ως ξενιστές και παράγει αντισώματα για να τους επιτεθούν. Δυστυχώς, αυτά τα αντισώματα επιτίθενται όχι μόνο τις πρωτεΐνες των βοοειδών αλλά και στα κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια μελέτη που έχει αρχίσει και στην οποία τα παιδιά δεν καταναλώνουν καθόλου αγελαδινό γάλα, για να φανεί αν μπορεί να προληφθεί ο διαβήτης.
Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Τα στοιχεία που χρονολογούνται από το 1976 δείχνουν ότι, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος συνδέεται με την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS). Μια μελέτη κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε 27 χώρες και 29 πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο βρήκε έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ του αγελαδινού γάλακτος και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι, καμία συσχέτιση με το βούτυρο ή το τυρί. Ένας αριθμός πρωτεϊνών του αγελαδινού γάλακτος έχει ήδη αποδειχθεί ότι πρόκειται να γίνει στόχος από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Περαιτέρω, η ενέσιμη χρήση πρωτεϊνών σε πειραματόζωα έχει προκαλέσει βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα των ζώων. Άλλοι ερευνητές έχουν δείξει πώς, ορισμένες πρωτεΐνες στο αγελαδινό γάλα μιμούνται μέρος της ολιγοδενδρογλοιακής γλυκοπρωτεΐνης της μυελίνης, το μέρος της μυελίνης το οποίο θα ξεκινήσει την αυτοάνοση αντίδραση στη σκλήρυνση κατά πλάκας.
Νόσος του Πάρκινσον: Το γάλα έχει επίσης συνδεθεί με τη νόσο του Πάρκινσον (PD). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ περισσότερων από 130.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ που παρακολουθούνται εδώ και εννέα χρόνια, εκείνοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα των γαλακτοκομικών τροφίμων είχαν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον. Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο απ` ότι εκείνοι που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδιαίτερα το γάλα. Αυτό υποστηρίζουν παλαιότερα πορίσματα για την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και την ανάπτυξη της νόσου.
Η ίδια μελέτη έδειξε ότι, οι γυναίκες με μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών βρέθηκαν επίσης να είναι σε υψηλού κινδύνου περιοχή της νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι Ιάπωνες και Αμερικανοί άνδρες στη Χονολουλού της Χαβάης που κατανάλωναν περισσότερο από 0,5 λίτρα γάλα την ημέρα είχαν 130% υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον, απότι οι άντρες που δεν έπιναν γάλα. Σε μια μελέτη στην οποία συνολικά 128 συμμετέχοντες ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον, ο κίνδυνος της νόσου αυξήθηκε καθώς η ποσότητα γάλακτος που κατανάλωναν κάθε ημέρα αυξήθηκε. Άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από 454 γρ γάλα την ημέρα, είχαν πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον απ ότι αυτοί που δεν έπιναν γάλα.
Καρδιοπάθεια: Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι, η κατά κεφαλή κατανάλωση των πρωτεϊνών γάλακτος και των γαλακτοκομικών σχετίζεται με τα εθνικά ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αν και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Το γάλα ΔΕΝ είναι σπουδαία τροφή. Το αγελαδινό γάλα δεν είναι σπουδαία τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό που παρουσιάζεται εδώ, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της επιστημονικής βιβλιογραφίας υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατανάλωση γάλακτος. Ίσως στο μέλλον να δούμε προειδοποιήσεις για την υγεία στις συσκευασίες του γάλακτος.
Δυστυχώς, μας πουλάνε ένα απατηλό μήνυμα για περισσότερα από 50 χρόνια, ώστε ο καθένας μας να πιστεύει ότι, «το γάλα κάνει καλό στο σώμα μας». Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν καταναλώνει γάλα πέρα ​​από τη βρεφική του ηλικία, ούτε καταναλώνει γάλα άλλων ζώων. Παρ ‘όλα αυτά οι άνθρωποι είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν από υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών.
Για να περιπλέξουμε την εξίσωση αυτή ακόμη περισσότερο, μπορούμε να καταστρέψουμε πολλές από τις υγιεινές ιδιότητες του γάλακτος μέσω της διαδικασίας παστερίωσης, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων και των αντιοξειδωτικών, στη συνέχεια να αναμείξουμε το λίπος και τα υγρά μαζί με την ομογενοποίηση και να συνεχίσουμε να το αποκαλούμε, ένα φυσικό τρόφιμο.
Οποιεσδήποτε ευεργετικές ιδιότητες θα μπορούσε να είχε το γάλα σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν υπάρχουν πια, λόγω της επεξεργασίας του. Στη συνέχεια, προσθέστε ζάχαρη και χημικά χρώματα για να έχετε ένα αρωματισμένο γάλα και θα έχετε μία απίθανη τοξική ένωση! Η μόνη περίοδος στη ζωή μας κατά την οποία πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα, είναι όταν είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.
ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ 2008
“ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ”
.
http://tsapos.wordpress.com/2014/01/18/1393/

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ (ΤΕΣΛΑ) ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;  ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ;
Το σχέδιό μου καθυστέρησε από τους νόμους της Φύσης. Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, αλλά οι ίδιοι νόμοι θα επικρατήσουν στο τέλος και θα το κάνουν να επιτύχει θριαμβευτικά”. Νίκολα ΤέσλαΟι Εφευρέσεις μου.
Ο Τέσλα ήταν μια προμηθεϊκή μορφή, που νίκησε έναν πανάρχαιο εχθρό, τη σκοτεινή νύχτα. [1]
Υπήρξε ένα από τα σπανιότερα και φωτεινότερα μυαλά που πάτησαν στον πλανήτη Γη.  Εργάσθηκε για να σταματήση η εκμετάλλευση από μονοπώλια και συμφέροντα τα οποία λυμαίνονται την ανθρωπότητα και εμποδίζουν την ευδαιμονία της. Οι εφευρέσεις του είναι πάρα πολλές και σχεδόν σε κάθε τεχνολογικό τομέα σήμερα, έναν αιώνα μετά, βλέπουμε την ιδιοφυία του. Ο Τέσλα προέβλεψε ότι στον πλανήτη θα επικρατήση τελικά η παγκόσμια ειρήνη και συνεργασία και η εντελώς δωρεάν ενέργεια. 
Το ακόλουθο κείμενο είναι από ομιλία του Δρ Μ. Λαμπράκη προέδρου της E.N.D. [2]
… Πολλοί λένε πως ο Νικόλαος Τέσλα ήταν από την Κροατία. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νικόλαος Θεσσαλός. Τον 17ο αιώνα σε μία εξέγερση στην Θεσσαλία οι Τούρκοι άρχισαν τις σφαγές. Ο πατέρας του ήταν ορθόδοξος ιερέας στην Θεσσαλία (Θέσις Αλός) – έφυγε λοιπόν και για να μην χρησιμοποιήση το πραγματικό του επίθετο ανέβηκε στην ορθόδοξη τότε Σερβία άλλαξε το επίθετό του και συνέχισε να υπηρετεί τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του και τον Ελληνισμό. Γ ιός του ήταν ο Νικολά Τέσλα.
Ο Νικολά Τέσλα μαζί με τον Γουλιέλμο Μαρκόνι είναι οι πιο σοβαροί επιστήμονες που περπάτησαν σε αυτό τον πλανήτη μετά τον Πυθαγόρα τον Σάμιο. Εφηύρε το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. Ήταν πολύ ευφυής. Τις πατέντες του τις κατέθετε στη Βιέννη. Εκεί υπήρχε ένας υπάλληλος στο γραφείο ευρεσιτεχνιών στη Βιέννη του οποίου το όνομα ήταν Άλμπερτ Αϊνστάιν. Ο Αϊνστάιν έκλεβε τις πατέντες και η θεωρία της σχετικότητος δεν είχε καμία σχέση με τον Αϊνστάιν. Ο Αϊνστάιν δεν μπόρεσε να τελειώσει ούτε το γυμνάσιο. Το πώς κατέκτησε τα πτυχία και τους επαίνους του ήταν ακριβώς όπως κατέκτησε τα πτυχία του και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η πρώτη γυναίκα του ήταν Ουγγρικής καταγωγής και αυτή του υπέγραψε την θεωρία της σχετικότητος την οποία οικειοποιήθηκε ο Αϊνστάιν και καθ’ ολη την διάρκεια της ζωής του, επειδή χώρισε, πλήρωνε ένα τεράστιο ποσό από τα χρήματά τα οποία απελάμβανε για να μην τολμήσει ποτέ η σύζυγός του να δώσει τα αποδεικτικά στοιχεία ότι η θεωρία της σχετικότητος ανήκε στην ίδια. Ενώ λοιπόν “βρήκε” την θεωρία της σχετικότητος για να γίνει “μεγάλος” δεν μπορούσε να λύσει τα μαθηματικά στο γυμνάσιο.
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης την εποχή εκείνη είναι ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής. Ο Αϊνστάιν ήταν φίλος του Βίκτωρα Ουγκώ. Ο Βίκτωρ Ουγκώ ήταν επίσης φίλος του Καραθεοδωρή. Έτσι έγινε η διασύνδεση-γνωριμία Αϊνστάιν – Καραθεοδωρή. Αντηλλάγησαν 49 επιστολές μεταξύ Αϊνστάιν και Καραθεοδωρή και εντός 30 ημερών από τότε που του δόθηκε η θεωρία της σχετικότητας ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής έλυσε όλα τα μαθηματικά προβλήματα της θεωρίας της σχετικότητος και με χειρόγραφες επιστολές τα απέστειλε στον Αϊνστάιν. Ο Αϊνστάιν, προς τιμήν του, στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο τέλος της ζωής του είπε ακριβώς τα εξής “Με τιμάτε, με βάζετε πάνω στο βάθρο και λέτε πως είμαι μεγάλος. Λέτε πως είμαι μεγάλος φυσικός και μαθηματικός αλλά δεν με ρωτήσατε ποτέ ποιος ήταν ο δάσκαλός μου. Δάσκαλός μου ήταν ο μεγαλύτερος μαθηματικός που γέννησε η ανθρωπότητα. Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής. Είναι Έλληνας και αυτόν πρέπει να τιμάτε και όχι εμένα.”
Για όλα εκείνα τα ψεύδη τα οποία προέβαλε ο Αϊνστάιν και όλα τα αίσχη που έκανε με τον Οππενχάιμερ, όπως και όλους τους πυρηνικούς επιστήμονες, που διέφυγαν από τη ναζιστική Γερμανία και ήρθαν στην Αμερική για να φτιάξουν την πυρηνική βόμβα, συγχωρείται από τον Ελληνισμό ο Αϊνστάιν γιατί έστω και την τελευταία στιγμή της ζωής του ανεγνώρισε την αλήθεια και είπε ότι πραγματικά ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής πρέπει να θεωρείται αυτός που έλυσε την θεωρία της σχετικότητας. Σαν σύλληψη λοιπόν η θεωρία της σχετικότητος ανήκει στη σύζυγο του Αϊνστάιν και η επίλυσις του προβλήματος ανήκει στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή.
Ο Νικολά Τέσλα όταν πήγε στην Αμερική – όπως όλοι οι μεγάλοι εγκέφαλοι, χρηματοδοτήθηκε από τον J.P. Morgan, γνωστός για την συμμετοχή του σε μασονική λέσχη των επιβητόρων του πλανήτη. Ο J.P. Morgan είχε αναλάβει την μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από τους καταρράκτες του Νιαγάρα ως την Νέα Υόρκη. Δεν είχε άλλην επιλογή από το να χρησιμοποιήση καλώδια. Στα 600-700 χιλιόμετρα η τάση που έφτανε στην Ν.Υ. δεν ξεπερνούσε τα 8,5 -9 % από αυτήν που ξεκινούσε από τον Νιαγάρα. Έτσι λοιπόν κάλεσε τον Νικολά Τέσλα να του λύσει το πρόβλημα. Ο Τέσλα λοιπόν με πολύ απλές ενέργειες του έλυσε το πρόβλημα με το εναλλασσόμενο ρεύμα το οποίο είχε μηδενική απώλεια. Για το ποιος ήταν ο J.P. Morgan, σε σχέση με τους Rockefeller και Rothchild, η ιστορία είναι γνωστή.
Ο Νικολά Τέσλα απέδειξε πως δεν χρειάζεται να παράγης και να μεταφέρης ηλεκτρικό ρεύμα από τον Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη με καλώδια επειδή ο πλανήτης είναι ένας ζων ενεργειακός οργανισμός ο οποίος έλκει συνεχώς ενέργεια από το σύμπαν και επειδή η ιονόσφαιρα και η Γη είναι φορτισμένες με ηλεκτρικό ρεύμα. Το ενδιάμεσο, δηλαδή η ατμόσφαιρα, είναι αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι απλό που ένας φυσικός καταλαβαίνει απόλυτα. Έτσι λοιπόν υπάρχει εντελώς δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια την οποία μπορεί ο καθένας από μας σε οποιοδήποτε σημείο της Γης να την πάρη και να την χρησιμοποιήση στο σπίτι του. Αυτό ο Ν. Τέσλα το απέδειξε στον J.P. Morgan. Είχε φτιάξει μάλιστα και το πηνίο που είχε βάλει στην κορυφή ενός σπιτιού το οποίο έδινε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να παρεμβαίνη κανένα άλλο ενεργειακό μέσον. Μόλις ο Μόργκαν κατάλαβε πως δεν υπήρχε χρήμα για αυτόν, σταμάτησε να χρηματοδοτή τον Τέσλα. Πρόβαλε στα Μ.Μ.Ε. ότι ο Τέσλα έχει ψυχοπάθεια και τελικά ο Τέσλα πέθανε στην ψάθα πολύ φτωχός και χωρίς κανένας να έχη εκμεταλλευτεί την ευρεσιτεχνία του…
.

Το όραμα του Τέσλα για έναν πλανήτη με εντελώς ελεύθερη ηλεκτρική ενέργεια βρίσκεται κοντά στην υλοποίησή του…


X.T.
Αναφορές

http://tsapos.wordpress.com/2013/07/27/771/

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Snowden
Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα ... Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται.
Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα...μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.
Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)! Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).
«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα ....
....είναι σε στόχευση
. Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις. Μπορώ να αποκτήσω "εισιτήριο" για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες,τα πάντα για τους πάντες», εξομολογήθηκε αηδιασμένος και απηυδισμένος από τον «μεγάλο αδελφό» που έχει στηθεί στο σβέρκο των λαών.
Ένα τεράστιο «αυτί» που ακούει, «βλέπει» και καταγράφει τα πάντα.

 Ο Σνόουντεν ενώ βρισκόταν στη Χαβάη με την φίλη του (έβγαζε κάπου 200.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά του εκεί - θεωρητικά ήταν υπάλληλος της Booz Allen Hamilton), έφυγε και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα(έχοντας βέβαια μαζί του και ΟΛΑ τα στοιχεία-για ευνόητους λόγους).
«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω ήρεμη και καθαρή τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συνεργούς της να καταστρέφουν την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».
Ο Σνόουντεν - που υποφέρει και από επιληπτικά επεισόδια – αφού αντέγραψε όλους τους απόρρητους φακέλλους των παρακολουθήσεων από την NSA και το σύστημα Echelon ψάχνει έναν τρόπο να τα δημοσιοποιήσει και κάπου να είναι ασφαλής. Βολιβία, Βενεζουέλα, Νικαράγουα ήδη του έχουν προσφέρει «άσυλο» εάν καταφέρει βέβαια να φτάσει εκεί – αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε όλες τις χώρες να δώσουν άδεια διέλευσης του Σνόουντεν είτε από ξηρά,θάλασσα ή αέρα (λέγεται ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μόσχας).
Λέγεται ότι ο Σνόουντεν θα προτιμούσε την...Ισλανδία.
Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή τι έκανε; Θέλει ΜΟΝΟ να αποκαλύψει με έγγραφα και ντοκουμέντα το έγκλημα κατά της ελευθερίας, κατά της προσωπικότητας και εναντίον της ιδιωτικής ζωής των πολιτών όλου του κόσμου που διαπράττουν «ισχυροί και κυβερνήσεις».
Θέλει να ρίξει φως στο σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Μέσα από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Μέσα ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ. Θέλει να τους δείξει στον καθρέφτη το ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ. Δεν αντέχουν όμως να δούνε ούτε τα έργα τους, ούτε το πρόσωπο τους. Γι αυτό τον κυνηγούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον εξοντώσουν.
Ίσως να το πήρε απόφαση – και αυτό – ο νεαρός (που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983) και πλέον δεν τον ενδιαφέρει...Θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια – όσο ζει...(και να παραδώσει στο θεό την ψυχή του αγνή και λευκή).
***
Στην Ελλάδα όμως ΠΟΛΛΟΙ άρχισαν να έχουν ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟ ύπνο, εάν οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν (μέσω wikileaks) έρθουν στο φως. Γιατί;
Γιατί έχει τις επαφές, τις φωτογραφίες,τα βίντεο, τα email, τα απόρρητα έγγραφα, όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες από:
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
*την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
...και όχι μόνο.
Λέγεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν αφορούν μεταξύ άλλων:
*Τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα».
*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ *Τις απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον αδειάσανε...(ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Στρος Καν και της Ελλάδας).
*Όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών εκεί μέσα κλπ.
*Τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους και γιατί και από ποιους δεν προχώρησε.
*Όλες τις συνομιλίες Μέρκελ και Σόϊμπλε(email,τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ) με τους έλληνες πολιτικούς – όπως και των διευθυντικών τους στελεχών για την Ελλάδα/
*Όλες τις συνομιλίες και τα έγγραφα Γερμανών και Γάλλων για το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης.
* Φαίνεται ότι έχει υποκλέψει και τον ΠΛΗΡΗ φάκελλο με τις μίζες και τα έγγραφα της Siemens που αφορούν την Ελλάδα(αυτόν που δεν τόλμησαν ποτέ να εμφανίσουν οι...πολιτικοί μας) και πολλά άλλα ακόμη που μένει αν επιβεβαιωθούν. Και το κακό για τους πολιτικούς και εκδότες είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ την ροή των εξελίξεων. Απλά θα περιμένουν «ευρύτερες δυνάμεις να καθαρίσουν και γι αυτούς» (εάν τα καταφέρουν).
***
Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας.
Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες(όπως εξηγήσαμε πιο πάνω).
Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Πάντως οι Αμερικανοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς της «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism». Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανίζεται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.
Για να πέσουν οι τόνοι, τη στιγμή που σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει έρευνες και έχουν προειδοποιήσει με κυρώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το θέμα απευθείας με τους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, Μάικλ Χέιντεν, συμβούλεψε το Λευκό Οίκο να φέρει λίγη περισσότερη διαφάνεια στα κατασκοπευτικά προγράμματα, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Μπορεί να μην έκανε επί της ουσίας... τίποτα, όμως για τα δεδομένα του ΥΠΕΞ και το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών.
Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.
Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή.
Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».
***
Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του Στάθη Ευσταθιάδη απο τις ΗΠΑ για το «ΒΗΜΑ»:
Και οι δυο πρόεδροι, ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν – ο καθένας τους από διαφορετική πλευρά – ότι δεν υπάρχει συνθήκη, σύμβαση είτε συμφωνία των χωρών τους για την έκδοση φυγόδικων, καταζητούμενων κ.α. όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος παραμένει πάντοτε στο τράνζιτ του Σερεμετίεβο, της Μόσχας. Και όμως υπάρχει -και αυτό είναι η μεγάλη έκπληξη. Υπάρχει σχετική σύμβαση του 19ου αιώνα μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Αμερικής.
Το 1887 «η Ρώσικη Αυτοκρατορία υπέγραψε σύμβαση έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε καμιά πλευρά δεν την ακύρωσε», αποκάλυψε την Κυριακή ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ρώσικου υπουργείου Δικαιοσύνης Σάακ Καραπετιάν.
Η σύμβαση ετέθη σε ισχύ από το 1893 και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική επειδή όριζε, μεταξύ άλλων, ότι θα εκδιδόταν στη Ρωσία και άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον τσάρο είτε μέλη της οικογένειας του, μια πολιτική ενέργεια κατά την αμερικάνικη αντίληψη.
Πολλα μεσολάβησαν από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, η τσαρική αυτοκρατορία καταλύθηκε, η Σοβιετική Ένωση ανέτειλε και κατέρρευσε, οι δυο χώρες πέρασαν δεκαετίες στα όρια του πολέμου και σήμερα, σε (πολιτικά) ήσυχο περιβάλλον, Μόσχα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να...απαλλαγούν από το «πρόβλημα Σνόουντεν». Η σύμβαση του 1887 θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι ευανάγνωστη ούτε στη Ρωσία ούτε στην Αμερική.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέφυγε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο. Περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση των ΗΠΑ, από καιρό, είναι ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών.
Το 1970 μια έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς συνθήκες δείχνει ότι η Ουάσιγκτον το 1941 είχε διαγράψει από τα επίσημα έγγραφα της τη συμφωνία έκδοσης, παρόλο που η συνθήκη της τσαρικής εποχής απαιτεί να ειδοποιηθεί επισήμως το άλλο μέλος για τον τερματισμό της ισχύος της. Τέτοια επίσημη ειδοποίηση δεν υπήρξε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του 1947 οι αρμόδιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν «απολύτως βέβαιοι» αν υπήρχε συμφωνία έκδοσης που να καλύπτει και την σοβιετική εποχή.
Το ερώτημα προέκυψε όταν στις αρχές του 1947 η Μόσχα ζήτησε την έκδοση του Ρώσου διπλωμάτη Κιρίλ Αλεξέγιεφ ο οποίος με την οικογένεια του είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την σοβιετική αντιπροσωπεία στο Μεξικο. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών και γι αυτό «δεν θα τον παραδώσει στις σοβιετικές αρχές». Το 1974 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 1893 «εν αχρηστία».
Υπάρχει όμως συνέχεια. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νεβάδας και πρώην νομικός σύμβουλος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Κρίστοφερ Μπλάκλει δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμη και αν οι δυο πλευρές δεν θεωρούν «εν ενεργεια» την σύμβαση η ακύρωση της «απαιτεί οπωσδήποτε» αυτή να γίνει «μέσω επίσημων οδών, συνήθως της διπλωματικής». Κατά τα φαινόμενα, «δεν έγινε κάτι τέτοιο».
Ωστόσο, πάρα την έλλειψη σύμβασης οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του '80 τους ναζιστές Φεοντοροφ Φεντερενκο και Καρλ Λινας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε και ο Λίνας πέθανε προτού γίνει η δίκη του. Αλλά και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συνέχισαν να παραδίδουν στη Ρωσία υπόδικους για εγκληματικές πράξεις. Πρόκειται για αρκετές εκατοντάδες.
Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να αναζωογονήσουν» τη διμερή συμφωνία έκδοσης. Υπάρχουν σε αμερικάνικες φυλακές Ρώσοι, όπως ο καταδικασμένος Βικτορ Μπουτ και ο λαθρέμπορος Κονσταντίν Γιαροσένκο.


kefalokleidomata.blogspot.gr
http://gorga.gr/index.php/ethnika-themata/1798-o-snoounten-tinazei-ston-aera-tin-politiki-skini-tis-elladas-me-eggrafa-fotia
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters