Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Τελικά ήξεραν πολλοί το μυστικό του κουρέματος στην Κύπρο. Έξι χιλιάδες άτομα έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό από 1-15 Μαρτίου

Κύπρος: 6.000 έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό από 1η έως 15 Μαρτίου
Ανακλήθηκε ο διορισμός του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Σπ. Σταυρινάκη
Πελάτης περιμένει να εξυπηρετηθεί από την υπάλληλο καταστήματος της Λαϊκής τράπεζας στη Λευκωσία.
Λίστα με 6.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα που απέσυραν καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και τις έστειλαν στο εξωτερικό, από την 1η έως τις 15 Μαρτίου, κατέθεσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Δημήτρη Συλλούρη, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες έγιναν τρεις και τέσσερις εκροές από το ίδιο πρόσωπο. «Υπάρχουν παράξενες εκροές, αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν πρέπει να στοχοποιηθούν και αυτός είναι ο λόγος που δεν δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα», εξήγησε ο κ Συλλούρης.
Παράλληλα εξέφρασε την απογοήτευση της Επιτροπής για το γεγονός ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν, αφορούν μόνο το χρονικό διάστημα των 15 ημερών, ενώ είχαν ζητηθεί στοιχεία για ένα χρόνο.
Όπως είπε ο κ. Συλλούρης, το θέμα της λίστας θα τεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων με τον πρόεδρο της Βουλής την Πέμπτη, ενώ την ίδια μέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.
Στην επιστολή της η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι ο όγκος πληροφοριών είναι τεράστιος και ζητά να αναδιατυπωθεί το αίτημα για παροχή πληροφοριών. Σημειώνει εξάλλου πως δεν είναι βέβαιο αν το αίτημα της Βουλής είναι συμβατό με το τραπεζικό απόρρητο.
Σύμφωνα με τον κ. Συλλούρη, στην επιστολή που εστάλη στην Επιτροπή Θεσμών επιβεβαιώθηκε ότι όταν ελήφθη η απόφαση για στήριξη της Λαϊκής Τράπεζας ΛΑΙΚΗ για 1,8 δισ. ευρώ, δεν εστάλη στη Βουλή το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας, στο οποίο αναγραφόταν το ύψος του ELA προς τη Λαϊκή. Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε η Βουλή σχετικά με το ύψος του ELA κατά την ψήφιση της ενίσχυσης της Λαϊκής Τράπεζας, εξέφρασε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού.
Ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας αναφέρει στην επιστολή ότι αποστέλλονται τα στοιχεία των 15 πρώτων ημερών του Μαρτίου, γιατί η συλλογή ενός τεράστιου όγκου πληροφοριών που θα καταλήξει στην Ερευνητική Επιτροπή, πιθανόν να μην εξυπηρετεί τους σκοπούς της έρευνας της.
Επισημαίνεται ακόμη, πως η έρευνα της Αlvarez & Μarsal καθώς και της Pimco εστάλησαν στη Bουλή, ενώ υπογραμμίζετται ότι μετά την απόφαση του Eurogroup η έκθεση της Pimco δεν θα πρέπει να δημοσιευτεί μέχρι την υπογραφή του μνημονίου, καλώντας τους βουλευτές να την χειριστούν ως άκρως εμπιστευτική.
Σημειώνεται τέλος, ότι δεν χρειάζεται η έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας για απόσυρση χρημάτων από τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ουδέποτε το δ.σ. της Τράπεζας είχε μπροστά του τέτοια αιτήματα.
 Εν τω μεταξύ, την ανάκληση της πράξης διορισμού του υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Σπύρου Σταυρινάκη, ανακοίνωσε επισήμως ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Χρήστος Στυλιανίδης, τονίζοντας ότι ότι οι έκτακτες ανάγκες που θα δικαιολογούσαν το δίκαιο της ανάγκης, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε ο διορισμός, δεν υφίστανται. Ο κ. Σταυρινάκης είχε διοριστεί στη συγκεκριμένη θέση λίγο πριν τη λήξη της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης, το διορισμό του Ανδρέα Κραμβή στην ερευνητική επιτροπή για το τραπεζικό σύστημα, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Γιαννάκη Κωνσταντινίδη για λόγους υγείας.
Ναυτεμπορική
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/04/1-15.html

ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΕΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-Ο ρόλος του προξένου της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη-Ο εν λογω πρόξενος ήταν ο μαιτρ των νέων συνόρων και χάραξης νέων κρατών στα Βαλκάνια

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΓΝΩΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΠΙΤΙΑ -AΛΛΑΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - ΦΡΟΥΡΙΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ - ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΕΥΡΩΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ

Υπήρξε πράγματι σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Είχαν ενοχλήσει οι πρωτοβουλίες του και τα ανοίγματά του προς Ρωσία, ανοίγματα που χάλαγαν τις ισορροπίες και έσπερναν ζιζάνια, με κίνδυνο να υπάρξουν μιμητές... Το «όχι» στο φιλότουρκο Σχέδιο Ανάν, ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και το «όχι»» στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δρομολόγησαν την αντίστροφη μέτρηση...
Υπήρξε πράγματι σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Είχαν ενοχλήσει οι πρωτοβουλίες του και τα ανοίγματά του προς Ρωσία, ανοίγματα που χάλαγαν τις ισορροπίες και έσπερναν ζιζάνια, με κίνδυνο να υπάρξουν μιμητές... Το «όχι» στο φιλότουρκο Σχέδιο Ανάν, ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης και το «όχι»» στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δρομολόγησαν την αντίστροφη μέτρηση...

Δεν ζήτησαν χωρίς λόγο και στοιχεία οι ανακριτές της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών συνομιλιών περίπου 100 προσώπων, μελών της κυβέρνησης Καραμανλή και κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφανθεί για τη συνένωση αυτής της δικογραφίας με την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού. Προφανώς από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονται μεταξύ τους και ο τελικός στόχος ήταν η εξουδετέρωση με «κάθε τρόπο» του τότε πρωθυπουργού.

Όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη του περιοδικού «Επίκαιρα» τον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με την οποία τον Φεβρουάριο του 2009 η ΕΥΠ ενημέρωσε την τότε κυβέρνηση ότι έλαβε γνώση από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) πως μια «ομάδα Εργασίας» 19 Ρώσων που έδρασε στην Ελλάδα, εντόπισε και αποκάλυψε σχέδιο δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρωθυπουργού «με σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Αφορμή για την ενεργοποίηση της ρωσικής ομάδας, που οδηγήθηκε στα ίχνη εκείνων που σχεδίαζαν τη δολοφονία του Καραμανλή ήταν η «απόπειρα υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ».

Πέρα από τα σημαντικά στοιχεία που έχουν προκύψει από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και μαρτυρούν δράση εταιρειών που «λειτουργούσαν με μεθόδους εγκληματικής οργάνωσης» το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα γεγονότα που επιβεβαιώνουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες Ασφαλείας αλλά και η ΕΥΠ είχαν στοιχεία για απόπειρα που θα επιχειρείτο κατά του τότε πρωθυπουργού και άλλαξαν όλα τα σχέδια των κινήσεων του Καραμανλή ενώ πάρθηκαν ύψιστα μέτρα προστασίας του.

Κάθε μέρα άλλαζε διαδρομή και ώρα από Ραφήνα προς Αθήνα, δεν υπήρχε σταθερή διαδρομή, άλλοτε περνούσε μέσα από το Αεροδρόμιο, άλλοτε από τον Διόνυσο, άλλοτε από Λούτσα, κινείτο δε με μεγάλη ταχύτητα προς τον τελικό προορισμό με ανοικτούς τους δρόμους και χωρίς να σταματάει. Η μετακίνηση για κάποιες εβδομάδες ήταν πάρα πολύ δύσκολη.

Επίσης πέραν των συνηθισμένων συνοδευτικών και των αστυνομικών της προσωπικής φρουράς του, υπήρξε αυτοκίνητο που επέβαινε ειδική ομάδα με βαρύ οπλισμό που συνόδευε τον πρωθυπουργό όπου πήγαινε.

Στο σπίτι του στη Ραφήνα διαμορφώθηκε γραφείο και εκεί γίνονταν οι συσκέψεις με υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη, προέδρους Οργανισμών κ.ά. Πέραν της εξωτερικής φρουράς, υπήρχαν ΕΚΑΜίτες τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία, οι οποίοι δεν φαίνονταν.

Τα δυο παιδιά του για κάποιο διάστημα δεν έμεναν στη Ραφήνα, κοιμόντουσαν αλλού σε φιλικά σπίτια, απ’ όπου πήγαιναν μετά στο σχολείο.

Στον πόλεμο νεύρων εναντίον του ήταν και οι έξυπνα διοχετευμένες διαρροές ότι η γυναίκα του η Νατάσσα έχει καρκίνο και μάλιστα βαριάς μορφής. Τώρα, πέντε χρόνια από τότε, είναι μια χαρά, απόδειξη των στημένων φημολογιών και του ότι όλα ήταν ψέματα.

Η ενέδρα στην Αλεξάνδρας


Η βόμβα που εξερράγη με τηλεχειριστήριο έξω από το κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που βρίσκεται στη γωνία Κονιάρη και Αλεξάνδρας, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, τον Μάρτιο του 2009 είχε... προορισμό τον Καραμανλή, ο οποίος συχνά περνούσε από εκεί. Όμως εκείνη την ημέρα ο επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του τότε πρωθυπουργού άλλαξε τη διαδρομή. Όπως τονίζουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ΕΥΠ, δεν βάζεις βόμβα μέρα μεσημέρι αν δεν έχεις σχεδιάσει να κτυπήσεις κάποιον που περνάει από εκεί. Γι’ αυτό και χρησιμοποιείς τηλεχειριστήριο, για να πατήσεις το κουμπί μόλις δεις ότι πλησιάζει ο στόχος.

Ενέδρα και στη Νέα Μάκρη


Ενέδρα είχαν στήσει στον Καραμανλή στην περιοχή της Νέας Μάκρης, στο ύψος της Μονής του Όσιου Εφραίμ προς τον δρόμο για τον Διόνυσο. Ήταν μεταξύ 20 και 25 Απρίλη του 2008. Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΥΠ, οι ομάδες των πρακτόρων της ρωσικής υπηρεσίας FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού.

Στο όχημα που εγκατέλειψε αυτή η ομάδα και στη συνέχεια ερευνήθηκε από τους ρώσους πράκτορες, σύμφωνα πάντα με έγγραφο της ΕΥΠ, βρέθηκαν στοιχεία που αφορούν στην καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε στη μετακίνησή του ο πρώην πρωθυπουργός, χάρτες, κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4, όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ, υλικά μακιγιάζ, συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛΑΣ και άλλο υλικό.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα Κεντρικά της Μόσχας και με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, οι ρωσικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι υπήρχε «οργανωμένο σχέδιο παρακολούθησης του Στόχου (Κ. Καραμανλής) το οποίο οργανώθηκε από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή και της ομόλογης Υπηρεσίας του Ισραήλ. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε κυρίως από Έλληνες. Ο αντικειμενικός σκοπός του ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Στόχου, με ειδικότερο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας».

Αποκαλυπτικά για τις προθέσεις της αμερικανικής πλευράς είναι τα Week leeks που αναφέρονται σε συναντήσεις του πρέσβη και των υψηλόβαθμων στελεχών της πρεσβείας με κυβερνητικά στελέχη της κρίσιμης εκείνης εποχής αλλά και με παράγοντες της αντιπολίτευσης. Από την πρώτη ματιά διαπιστώνεις τα... φιλικά αισθήματα που έτρεφαν για τον τότε πρωθυπουργό.

Υπήρχαν και άλλα δείγματα των... καλών προαιρέσεων που είχαν για την τότε κυβέρνηση. Κύκλοι που κινούνται σε αυτούς τους χώρους επισημαίνουν:

Ο ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Hoyt Brian Yee- http://www.photoreportage.gr/index.php?event=743

= τον ρόλο του προξένου της Αμερικής στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μάλιστα την εποχή του ορυμαγδού για το Βατοπέδι πήγε στην ομώνυμη Μονή και έλεγε ότι θα ξεσπάσει σκάνδαλο. Ο εν λογω πρόξενος ήταν ο μαιτρ των νέων συνόρων και χάραξης νέων κρατών στα Βαλκάνια
= τους πανηγυρισμούς του τότε αμερικανού πρέσβη κ. Σπέκχαρντ για τη νίκη του Παπανδρέου στις εκλογές
= ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη από όλες τις χώρες που εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα βίζας
= την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και το γεγονός ότι όταν στάλθηκε στην Αμερική το μαύρο κουτί είπαν ότι μόλις το άνοιξαν... καταστράφηκαν τα όσα είχαν καταγραφεί και θα αποκάλυπταν τα πραγματικά αίτια της πτώσης και τότε «κάποιοι» θα εκτίθονταν... και τέλος
= τα γεγονότα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Τρεις θαρραλέοι δικαστές


Η ιστορία αυτή ίσως να είχε μπει στο αρχείο ή να μην είχε ασχοληθεί η Δικαιοσύνη με τα αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που εκδίδει ο Ηλίας Λιβάνης αν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κολιοκώστας δεν έδινε παραγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά. Η έρευνα ολοκληρώθηκε στις 14 Μαρτίου 2012 και πρότεινε την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου, υιοθετώντας τα περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε ήταν κατά άγνωστων δραστών και αφορούσε τα αδικήματα προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος και της αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα.

Επίσης και ο ειδικός ανακριτής κ. Δ. Φούκας που ερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι υποκλοπές της περιόδου 2004 - 2005 κυβερνητικών στελεχών συνεχίστηκαν μέχρι το 2007, λογω της ενεργειακής πολιτικής του Καραμανλή.

Η εξέλιξη που σημειώθηκε με το αίτημα των ανακριτών για τη συνένωση των δυο δικογραφιών, αιφνιδίασε και ενόχλησε τους γνωστούς πρόθυμους που πάντα ομνύουν πίστη στους Αμερικανούς... φίλους μας και βγήκαν... ανώνυμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ να πουν ότι αμφισβητούν την απόπειρα κατά Καραμανλή. Θα μπορούσε να τους πιστέψει κανείς αν επώνυμα κατέθεταν τις ενστάσεις τους.

****

Η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Καραμανλή αποκαλύφθηκε αρχικά από το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ». Εκεί όμως αναφέρθηκε η... πρώτη πράξη της συγκλονιστικής αυτής ιστορίας. Τη συνέχεια τη φέρνει σήμερα στο φώς το «Π» με λεπρομέρειες που για πρώτη φορά έρχονται στο φως.


ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/04/blog-post_8839.html
kerberos-hellas

ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!!!


Με το κάτωθι εξώδικο το οποίο καταθέτουμε στο πρωτόκολλο της εφορίας ζητάμε από τους εφοριακούς υπαλλήλους να μην εφαρμόσουν τις παράνομες και αντισυνταγματικές εντολές που παίρνουν από την κυβέρνηση σε βάρος μας λόγω μη πληρωμής του φόρου που μας έχει καταλογιστεί .

Τους ζητάμε να μην προχωρήσουν σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών μας στοιχείων μέχρι τον τερματισμό της κατοχής που έχουμε σήμερα .

Μπορούν να καταχωρίσουν ότι φόρο τους λένε να καταχωρίσουν, αλλά να μην προχωρήσουν στην αναγκαστική είσπραξη από εμάς , έως ότου τερματιστεί η κατοχή .

Τότε θα καταχωρηθούν οι πραγματικοί φόροι που πρέπει να πληρώσουμε και τότε θα τους πληρώσουμε, διότι τα λεφτά θα μείνουν στην πατρίδα μας , δηλαδή σε εμάς και δεν θα τα πάρουν οι παράνομοι τοκογλύφοι .

Ζητάμε απλά να εφαρμόσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα που ρυθμίζει τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν για να εργάζονται στο δημόσιο, καθορίζονται από τον νόμο 3528 / 2007 και οι ίδιοι τον έχουν αποδεχθεί για να προσληφθούν .

Η εκτέλεση σε βάρος μας από αυτούς, των παράνομων εντολών που παίρνουν από την κυβέρνηση, τους καθιστά συνεργούς και συμμέτοχους σε Εσχάτη Προδοσία κατά της Πατρίδος μας , αλλά και οι ίδιοι έχουν Αστική Ευθύνη και είναι υπόλογοι σε εμάς , με την προσωπική τους περιουσία για οποιαδήποτε ζημιά πάθουμε , επειδή αυτοί θα πράξουν παράνομα σε βάρος μας .

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ


Έχουμε δυο αντίγραφα του εξωδίκου .

Πάμε στο πρωτόκολλο της εφορίας καταθέτουμε το ένα και ζητάμε τον αριθμό πρωτοκόλλου να τον γράψει στο δεύτερο εξώδικο που θα κρατήσουμε εμείς και να σφραγίσει όλες τις σελίδες .

Αν αρνηθεί να το παραλάβει η μας στείλει στον διευθυντή και εκείνος αρνηθεί να το παραλάβει , τότε τους ζητάμε να μας δείξουν τον νόμο που λέει ότι απαγορεύεται η εφορία να παραλάβει οποιαδήποτε έγγραφη δήλωση φορολογούμενου πολίτη.

Το εξώδικο είναι μια απλή έγγραφη δήλωση και δεν υπάρχει νόμος η διαταγή που να απαγορεύει στους υπαλλήλους της εφορίας να παραλαμβάνουν έγγραφες δηλώσεις από τους φορολογούμενους .

Στην περίπτωση που ο έφορος αρνείται να το παραλάβει του λέμε ότι αν δεν μας δείξει τον νόμο η την έγγραφη εντολή που του επιτρέπει να μην το παραλάβει, θα καλέσουμε την αστυνομία και θα πάμε όλοι μαζί αυτόφωρο για παράβαση καθήκοντος ( κατάχρηση εξουσίας ) εκ μέρους του.

Εμείς είμαστε οι εργοδότες του και δεν ζητάμε να ενεργήσει παράνομα αλλά να πράξει το καθήκον του.

Όπως η εφορία μας καλεί εγγράφως να πάμε να ρυθμίσουμε τις εκκρεμείς υποθέσεις μας , έτσι και εμείς εγγράφως τους καλούμε να πράξουν το καθήκον τους .

 


http://antistasitora.blogspot.gr/2013/04/blog-post_5228.html?spref=fb
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9400.html

ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΑΧΑΛΙΑ


ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΛΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥ (ΚΑΤ' ΕΜΕ) ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
http://taxalia.blogspot.com/2013/04/1_8.html

ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΓΡΑΦΗ ΑΣΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩΝ ;;;;

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ!
ΠΡΟ ΟΛΙΓΗΣ ΩΡΑΣ ΕΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΝ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (BLOG) "TAXALIA" ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ.

ΙΔΟΥ Η ΑΠΑΝΤΗΣΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΡΘΡΟ
------------------------------------------------------------------------------

Γιατὶ χαρακτηρίζετε τοὺς "χαρακτηρισμοὺς" τοῦ Μανώλη Λαμπράκη (φίλου τοῦ δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη) ὡς "ἀτυχεῖς καὶ ὑποτιμητικοὺς", ΠΡΙΝ ἐλέγξετε τὴν ἀλήθεια τῶν ἰσχυρισμῶν του;;
Αὐτὴ σας ἡ κριτικὴ εἶναι σίγουρα ἀτυχὴς!

Γιατὶ δὲν ἀναμένετε νὰ ἐνημερωθῆτε γιὰ τὸ ἀληθὲς ἤ τὸ ψευδὲς τῶν ἰσχυρισμῶν τοῦ Μ. Λαμπράκη;;;; Γιατὶ σπεύδετε νὰ τὸν καταρκίνετε;;

Ἑὰν ὁ Μ. Λαμπράκης διαθέτη πράγματι στοιχεῖα τὰ ὁποῖα στηρίζουν τὴν καταγγελία του, .... πῶς θὰ ἀντιδράσετε;;;;

Ἐπειδὴ εὶς τὸ ἀνωτέρεω ἄρθρο ἀναφέρεται καὶ τὸ ὄνομἀ μου, καὶ ἐπειδὴ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΙΝ ΜΟΥ εἰς τὸ θέμα τῆς END καὶ τοῦ Σώρρα καὶ τῶν 600 δισ, κοινοποιῶ καὶ ἐδῶ τὶς θέσεις μου γιὰ τὸ θὲμα αὐτὸ! (Δήτε τὸ βίντεο τὸ ὁποῖον συνέθεσε ἄγνωστος πρὸς ἐμὲ, περιλαμβάνοντας ἐπιστολὴ μου πρὸς ἀρνητὲς καὶ ἀμφισβητίες καὶ μία ραδιοφωνική μου συνέντευξι στὸνΣΚΑΙ Πιερίας. Στὴν ἐπιστολὴ καταγράφεται σαφῶς ἡ θέσις μου).



http://www.youtube.com/watch?v=qpkeI8AWxCE

Ἡ ἀνωτέρω ἄποψις μου γιὰ τὸ θέμα τῆς προτάσεως τοῦ Σώρρα πρὸς τὴν Ἐλληνικὴ Δημοκρατία, ἔχει διατυπωθεὶ καὶ προφορικῶς καὶ γραπτῶς, ΔΗΜΟΣΙΩΣ, πρὸ ἀρκετῶν μηνῶν!

Ἀπὸ τὸν Σεπτέμβριο τοῦ 2012!
ΑΠΑΙΤΩ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ συνεργάτης τοῦ Μ.Λαμπράκη, ΟΥΤΕ τῆς END, ὅπως λανθασμένως ἀναφέρεται στὸ ἄρθρο σας (2ο λᾶθος τοῦ συντάκτου). ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ END ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΕΦ' ΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ!

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΙ τοῦ ὑπουργείου τῶν Οἰκονομικῶν τῶν ΗΠΑ γιὰ τὸ θέμα αὐτὸ! Ὁ συντάκτης τοῦ ἄρθρου αὐτοῦ ΟΦΕΙΛΕΙ νὰ δημοσιεύση τὴν ἀπάντησι αὐτὴν, ἐὰν πράγματι ὑπάρχει! Ἄλλως λαμβάνει τὸ μέρος τῶν ἐχθρῶν τῆς πατρίδος μας, τῆς Ἑλλάδος!

ΔΕΝ ἄκουσα ἀπὸ καμμία ἐπίσημη πηγὴ νὰ ἀνακοινώνη ὅτι ἡ "συγκεκριμμένη ὁμάδα" συνεργάζεται μὲ διεθνές κύκλωμα ἀπατεώνων! Ὁ συντάκτης εἰκάζει συκοφαντῶν! Ἐὰν ἔχη ἐπίσημα στοιχεῖα καλεῖται νὰ τὰ ἀποκαλύψη! Ἄλλως συκοφαντεῖ!

ΕΑΝ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ "ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ" ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΗ ΑΜΕΣΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΩ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΟΣΥΝΗ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΟΥ! ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΙ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΕΛΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ!
ΣΗΜΕΡΑ!

Τέλος, μοῦ προξενεῖ ἐξαιρετικῶς ἀλγεινὴ ἐντύπωσι τὸ γεγονὸς, ὅτι ὁ συντάκτης ἄρθρου υἰοθετεῖ ὑποθετικοὺς καὶ μὴ ἀποδεδειγμένους χαρακτηρισμοὺς, ἀναφερόμενος σὲ ἀποσταθεροποίησι Τ[Ης Ἑλλάδος, καθ' ἥν στιγμὴν ἡ πρότασις τοῦ Σῶρρα εἶναι ἐξαιρετικῶς εὐνοϊκότερη τῶν μνημονίων, ἀρνούμενος νὰ ἐλεγξη τὴν ὑπόθεσι!

ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΙΝ ΤΟΥ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ;;
ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ "ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ;;;;

ΕΙΧΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ! ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΩ!

Θεσσαλονίκη, 8 Ἀπριλίου 2013
Στέφανος Ἰ. Βαβούρας
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_9562.html

Το σκάνδαλο με τα δάνεια της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ

To αν θα αποπληρώσει η Ελλάδα το δάνειο της Κοινότητας Μόντρεαλ, ας το αποφασίσουν στην Αθήνα. Τόσα χρόνια η Ελλάδα το πλήρωνε το δάνειο, επειδή ''λεφτά υπάρχουν'' και οι της Κοινότητας -που λαμβάνει εκατομμύρια δολ. από την τοπική κυβέρνηση Κεμπέκ, ως χορηγίες, χώρια τα δίδακτρα- είχαν καλομάθει. Παρακάτω, παραθέτουμε γεγονότα. Τα συμπεράσματα δικά σας. Θεωρούμε ότι, την ώρα που η πατρίδα μας έχει ''τσακιστεί'' οικονομικά και παιδιά στην Ελλάδα πεινούν ή δεν πάνε σχολείο, το να ζητούν χρήματα από την ελληνική κυβέρνηση Οργανώσεις μας στην Αμερική ή αλλού, είναι διασυρμός-εξευτελισμός γιά την Ομογένεια.

Φυσικά, γιά να είμαστε δίκαιοι, η Κοινότητα Μόντρεαλ, στην διαχρονική ιστορία της έχει επιτελέσει σημαντικό έργο, ειδικά με τα σχολεία της, τα οποία είναι αξιόλογα και παρέχουν άρτια εκπαίδευση.
To ''KAΛΑΜΙ'', που ''έβγαλε στην φόρα'' την υπόθεση, υποστηρίζει ότι, όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να δοθεί μιά λύση στο πρόβλημα από πλευράς Ελλάδας, δυστυχώς. Με την πρϋπόθεση ότι, οι της Κοινότητας Μόντρεαλ, δεν θα επαναλάβουν λάθη και ''λαμογιές'' του παρελθόντος και σε βάθος χρόνου θα βοηθήσουν δεινοπαθούντες στην Ελλάδα και ειδικά άπορα παιδιά, ως ''αντάλλαγμα''.
Σημ.: Από ότι λέγεται, σε κάποιο νομοσχέδιο γιά παραγραφές δανείων, μεταμεσονύχτια, κάπου θα ''βολέψουν'' οι πολιτικάντηδες Αθήνας και το δάνειο της Κοινότητας Μόντρεαλ.

..........................................................................

1η ανακοίνωση της Κοινότητας Μόντρεαλ γιά τα δημοσιεύματά μας... Διαβάστε την

2η ανακοίνωση της Κοινότητας Μόντρεαλ γιά τα δημοσιεύματά μας... Διαβάστε την


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
:
Σχετικά με τις 2 -ανυπόγραφες- ανακοινώσεις της ελληνικής Κοινότητας γιά τα αποκλειστικά δημοσιεύματά μας:

1- Το αθηναϊκό blog που αναφέρετε (όπως και δεκάδες άλλα blogs) δεν έχει ευθύνη, απλούστατα επειδή αναδημοσίευσε από το ''ΚΑΛΑΜΙ''.
2-  ΔΕΝ αναφέραμε ότι τα έξοδα του βουλευτή κ. Αδ. Γεωργιάδη πληρώθηκαν από την Κοινότητα. Αν πληρώθηκαν από τον ίδιο ή άτομα στο Μόντρεαλ -κομματικούς, κοινοτικούς (''κοινό μυστικό'') όπως λέγεται- αυτό δεν μας αφορά.
3- Ως Κοινότητα, ΜΗ κερδοσκοπική εταιρία, με μέλη Ομογενείς, που λαμβάνει δημόσιο χρήμα από φορολογούμενους, πρέπει να δέχεστε τον έλεγχο και από τα ΜΜΕ. Δεν είστε ιδιωτική επιχείρηση.
4-  Δυστυχώς, με τις ανακοινώσεις-επιστολές σας, ΔΕΝ αντικρούετε την ουσία των γραφόμενών μας.
5-  Το '''παραμύθι'' σας -κατά ''σύμπτωση'' ταυτόσημο με αυτό του ''πολιτικού'' κ. Αδ. Γεωργιάδη- ότι έχουμε ''δόλιους σκοπούς'', ΔΕΝ πείθει ούτε αφελείς.
6- ΔΕΝ σας τιμά το γεγονός ότι στέλνετε ανυπόγραφες ανακοινώσεις ως απάντηση στα δημοσιεύματά μας. Γιατί αυτή η ευθυνοφοβία ενός κοινοτικού Οργανισμού με εκλεγμένους ''άρχοντες''; Φοβάστε κάτι;
7- Σε ότι αφορά την 1η παράγραφο της 2ης ανακοίνωσής σας ότι το kalami.net γράφει, ''η Κοινότητα απαιτεί από την Ελλάδα να πληρώσει το δάνειο'', τέτοια αναφορά ΔΕΝ υπάρχει στα γραφόμενά μας. Γιατί τα κατά ψέμματά σας, γιά δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων;
Περί δεοντολογίας-δημοσιογραφίας:
α-  Ευχαριστούμε γιά τις ''δημοσιογραφικές υποδείξεις'' σας, αλλά ο εκδότης του ''ΚΑΛΑΜΙ'' είναι στα ΜΜΕ από ηλικία 18 χρονών και σε ηλικία 22 εργαζόταν ως αρχισυντάκτης ελληνικής ημερήσιας εφημερίδας στη Νέα Υόρκη  (''Πρωϊνή''). Με κοντά 40 χρόνια στα ΜΜΕ δεν χρειάζεται ''υποδείξεις'' από ''παράγοντες'' Οργάνωσης.
β- Τα περί ''κακόβουλων σχολίων'', είναι ανάξια σχολιασμού, επειδή σας υποτιμούν ως Κοινότητα. Τα γεγονότα ομιλούν μόνα τους. Αν μπορείτε, διαψεύστε τα, με επιχειρήματα-αποδείξεις και όχι με ''αέρα κοπανιστό''. Κατά συνέπεια, με τις δύο ανακοινώσεις σας, ως Κοινότητα, ουσιαστικά επιβεβαιώνετε τα δημοσιεύματά μας.
γ- Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' εμμένει στα όσα αναφέρονται παρακάτω, τα οποία βασίζονται σε έρευνα, καταγγελίες από Ομογενείς στο Μόντρεαλ και γεγονότα, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

.................................................................................................................................

Η υπόθεση του αμαρτωλού δανείου, ξεκινά από την εποχή της... Μιμής
Το δάνειο στην Κοινότητα Μόντρεαλ είχε δοθεί στα μέσα '90, με μεσολάβηση στην Εθνική Τράπεζα της... Μιμής Λιάνη-Παπανδρέου, με διοικητή τότε της Εθνικής (1993-1996) τον Γεώργιο Μίρκο. Ερωτηματικά γιά ανάμιξη στα της Κοινότητας, του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, Γρηγ. Νιώτη, γι' αυτό κι εμφανίστηκε στην επίμαχη συνεδρίαση της Επιτροπής Απόδημων της Βουλής 5 Φεβ. '13.


Δείγματα σκανδάλων, παρελθόντος: Και ''μίζες'' στην Ελλάδα γιά το... δάνειο
Εφημερίδα ''Γκαζέτ'' (Ιούλιος 1996): «...Ανακοίνωση της αστυνομίας του Μόντρεαλ αναφέρει ότι γίνεται ανάκριση για τον πρώην πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Μόντρεαλ κ. Κωνσταντίνο Γεωργούλη, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 1995 σήκωσε 200.000 δολάρια, σε επιταγές των 150 και 50 χιλ. από το Κοινοτικό ταμείο χωρίς να ενημερώσει το διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο νυν πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κ. Κατσαμπάνης υποστηρίζει ότι ο κ. Γεωργούλης του είπε ότι το χρηματικό αυτό ποσό χρησιμοποιήθηκε ''για να επηρεάσει ανθρώπους να βοηθήσουν να πάρει δάνειο η ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, με την εγγύηση της ελληνικής κυβέρνησης...».
(Σχετικό δημοσίευμα και στο ΑΠΕ, 11 Ιουλίου 1996).
Ερώτηση: Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γρηγόρης Νιώτης, γνωρίζει κάτι γιά τις ''μίζες'';


- Σκάνδαλο με χρηματικά ποσά -24.000 δολ.- Κοινότητας γιά ''ροζ τηλέφωνα'' από Αύγουστο 2003, ίσαμε Οκτώβριο 2004, όταν υπήρχαν δυσκολίες και γιά πληρωμές δασκάλων.
- Η μεγάλη αγγλόφωνη εφημερίδα ''Γκαζέτ'', αναφέρεται, επίσης (Δεκ. 2004), σε ''κονδύλια που δόθηκαν σε -τοπικά- Μέσα Ενημέρωσης του Ελληνισμού, κάποια από τα οποία ανήκαν σε μέλη του διοικητικού της Συμβουλίου κατά τα έτη της προηγούμενης διοίκησης''.

Είναι εξευτελισμός-διασυρμός της Ομογένειας Β. Αμερικής, όταν Οργανώσεις της, Κοινότητες κ.ά. ζητούν χρήματα, γιά οποιονδήποτε λόγο, από την -χρεοκοπημένη- Ελλάδα

Δάνεια ελληνικών Κοινοτήτων Καναδά και οι διακρίσεις πολιτικάντηδων Αθήνας


 

Γιατί πολιτικοί της Ελλάδας θέλουν να αποπληρώσει ο εξαθλιούμενος ελληνικός λαός το δάνειο των 4.6 εκατομ. σε ευρώ, της ''σκανδαλιάρας'' ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, όταν αυτή παίρνει κυβερνητική (επαρχία Κεμπέκ) βοήθεια 7.3 εκατομ. δολάρια τον χρόνο γιά τα σχολεία της (''Σωκράτης'' και ''Δημοσθένης'') και οι γονείς πληρώνουν και δίδακτρα 3.000 δολ. τον χρόνο γιά κάθε παιδί και όχι (και) το δάνειο 4.8 εκατομ. σε δολάρια, της Κοινότητας Τορόντο, που δεν λαμβάνει κυβερνητική, καναδική βοήθεια; Οι Ομογενείς του Τορόντο, αντιμετωπίζουν μόνοι τους το πρόβλημα, χωρίς να πολυενοχλούν την Ελλάδα. Τα παιδιά των σχολείων τους είναι ''κατώτερου Θεού'' ή λιγότερο Ελληνάκια από αυτά του Μόντρεαλ;
Σημ.: Τόσα χρόνια η -χρεοκοπημένη- Ελλάδα πλήρωνε τα τοκοχρεολύσια του δανείου, όχι η Κοινότητα Mόντρεαλ.
Σημ.: Παρά τις χορηγίες και δίδακτρα, η Κοινότητα Μόντρεαλ είχε 30 Ιουνίου 2012 χρέος 15.953.000 δολάρια

Επιτροπή Απόδημων της Βουλής, συνεδρίαση γιά ζήτημα Κοινότητας Μόντρεαλ- 5 Φεβ. 2013...
Η παρουσία στην Επιτροπή του πρ. υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Απόδημους Γρ. Νιώτη, σήμανε ''συναγερμό'' στην Ομογένεια και δημιούργησε την εύλογη υποψία ότι ''κάτι βρωμάει'' στην υπόθεση.
Δείτε το βίντεο


Τα γεγονότα και πως την ''πάτησαν'' άσχετοι βουλευτές στην Ελλάδα
Από άγνοια και παρασυρμένη από τον πρόεδρό της, βουλευτή 'Αδωνη Γεωργιάδη (στον Καναδά ισχυρίζονται ότι ''παράγοντες προσκείμενοι στην Κοινότητα του πλήρωσαν τα έξοδα ταξιδιού'', κάτι που ο βουλευτής διαψεύδει παρακάτω με επιστολή του), η Επιτροπή της Βουλής γιά Απόδημους ''ομόφωνα'' (5 Φεβ. '13) υποστηρίζει την αποπληρωμή του υπόλοιπου του δανείου της Κοινότητας Μόντρεαλ από το ελληνικό κράτος (4.6 εκατομ. ευρώ), που είχε εγγυηθεί το ελληνικό Δημόσιο. Να πληρωθεί, δήθεν ''γιά να μην κλείσουν τα δύο σχολεία της''.
Το υπουργείο Οικονομικών Ελλάδας, είχε ειδοποιήσει την Κοινότητα, τέλη 2011, ότι δεν δύναται να πληρώνει ακόμα, εξαιτίας απαίτησης της ''Τρόϊκας''. Μετά, οι της Κοινότητας έβαλαν μπροστά τα ''μέσα'', απευθυνόμενοι αρχικά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μέσω και του  βουλευτή 'Αδωνη Γεωργιάδη και μετά, μέσω αυτού, στην Επιτροπή Απόδημων της Βουλής.


Η αλήθεια (που δεν είπαν ή αγνοούν):
ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (μισθοί διδακτικού προσωπικού και συναφή έξοδα) των σχολείων ''Σωκράτης'' και ''Δημοσθένης'' της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ, ως μειονοτικό, καλύπτονται κατά πλειοψηφία 2/3, δηλ. 7.3 εκατομ. δολάρια τον χρόνο, από την επαρχιακή κυβέρνηση του Κεμπέκ, Καναδά (μέχρι πριν 4 χρόνια καλύπτονταν 100%). Το δε δάνειο της Κοινότητας πάρθηκε με εγγύηση ελληνικού Δημόσιου γιά άλλους λόγους και ΟΧΙ γιά το σχολείο. Αν οι της ελληνικής Κοινότητας, εξαιτίας κακοδιαχείρισης, ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να το αποληρώνει από 1994, ίσαμε τέλη 2011 με ''κλάψες'' δήθεν ''γιά τα 2 σχολεία και τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά'', είναι ''άλλων κοινοτικών λαμόγιων ευαγγέλιο''. Μην ξεχνάμε ότι στην Κοινότητα υπήρξαν και μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα.
Και πως γίνεται Κοινότητα-σχολείο, μόνιμα να παρουσιάζουν έλλειμμα, όταν η επαρχιακή κυβέρνηση Κεμπέκ καλύπτει τα 2/3 των εξόδων (7.3 εκατομ δολ. τον χρόνο) και γονείς πληρώνουν γιά κάθε παιδί, δίδακτρα 3.000 δολ τον χρόνο ;;;
Ουσιαστικά τώρα η Κοινότητα, θέλει να απεγκλωβιστεί, γιά λογιστικούς λόγους, από την φαινομενική υποχρέωσή της έναντι του εγγυητή του δανείου, που είναι το ελληνικό Δημόσιο, γιά ποσό 7.5 εκατομ.

Από 2006 τα προβλήματα ΗΤΑΝ γνωστά και ΔΕΝ ήταν οικονομικά



Θαυμάστε την ''εκκλησία'' μας στον Καναδά και τον ''ηγέτη'' της, μητροπολίτη Σωτήριο

Τα βρώμικα παιχνίδια οικουμενικού Πατριαρχείου και μητρόπολης Καναδά
Ενώ η ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με συμφωνία θα πληρώνει κοντά 200.000 δολ. τον χρόνο γιά τα ''μυστήρια'' στις εκκλησίες της, όπως απαιτεί ο μητροπολίτης- (επιχειρηματίας) Καναδά, Σωτήριος. Αν η Κοινότητα δεν τηρήσει τα προβλεπόμενα, η μητρόπολη θα κάνει κατάσχεση κτιρίων μιάς εκκλησίας της Κοινότητας. Η συμφωνία, που υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. της Κοινότητας, θα τεθεί γιά επικύρωση στην γενική Συνέλευση, 3 Μαρτίου 2013... Εκβιαστικά πριν, ο μητροπολίτης ζητούσε από τις εκκλησίες 600 δολ. γιά κάθε μυστήριο. Τα ίδια κάνει και με τις εκκλησίες της Κοινότητας Τορόντο, τις οποίες ωθούσε σε πτώχευση, γιά να τις αγοράσει μετά στην μισή τιμή.
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ, γνωστό και παλιό: Οι εκκλησίες -αφού εξαντληθούν οικονομικά- να περιέλθουν στην ''ιδιοκτησία'' της (''θυγατρικής επιχείρησης'' του οικουμ. Πατριαρχείου) μητρόπολης Καναδά, κάτι που είναι και ''διακαής πόθος'' του ''φιλέλληνα'' και φιλοχρήματου ''οικουμενικού πατριάρχη'' Βαρθολομαίου,
που διάσπασε ξεδιάντροπα (1996), την τότε Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, σύμφωνα με το δόγμα ''διαίρει, βασίλευε και 'κονόμα''.


...........................................................

Τα χάλια της ''Νέας Δημοκρατίας'': Να ποιοί ασχολούνται με... απόδημο Ελληνισμό

Σκανδαλάκης, Ησαίας
Στην Ελλάδα ο λαός υποφέρει. Τα διεφθαρμένα κόμματα, όχι
Πότε θα τους μαζέψει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ''Νέας Δημοκρατίας'';
Τα πονηρά παιχνίδια της ''Νέας Δημοκρατίας'' στον Καναδά
: Με το... ''μπουμπούκι'' της Γραμματείας του Κόμματος, γιά Απόδημους, με αρμοδιότητα Καναδά, Σωτήρη Ησαία, που κάθε λίγο και λιγάκι κάνει ταξίδια Μόντρεαλ-Τορόντο (η σύζυγός του λέγεται είναι από Μόντρεαλ), με την ''άδεια'' (και κονδύλια Ν.Δ.;;;) του -σε αφασία ευρισκόμενου, επικεφαλή της Γραμματείας, πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Παναγιώτη Scandal-άκη, γνωστού από τις κομπίνες, επί θητείας του, ειδικά με το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) και άλλα ενδιαφέροντα, συναφή. Ο κ. Ησαίας, που συνόδευσε και τον κ. Γεωργιάδη στο Μόντρεαλ, ''αποφασίζει και διατάζει'', αγνοώντας επιδεικτικά εκλογές στις ''3 κι ο κούκος'' Τοπικές Οργανώσεις και ''απαιτώντας'' αυτές να μαζεύουν χρήμα γιά να ''πληρώνονται τα έξοδα ταξιδιών πολιτικών της ΝΔ'' στον Καναδά. Ο κ. Ησαίας, θέλει επίμονα να ''χορέψει'' και ως...βουλευταράς στην Αθήνα, γι' αυτό η Ομογένεια γελά μαζί του στον Καναδά.
Το θλιβερό είναι ότι ''ανέκδοτα'' ασχολούνται με... απόδημο Ελληνισμό γιά τη Ν.Δ.. Μιλάμε γιά κατάντια ή σε μετάφραση, ΤΙΠΟΤΑ δεν αλλάζει στην Ελλάδα.

.........................................................................................

''Εγώ πλήρωσα τα έξοδά μου''
Τι απαντά ο βουλευτής (μέλος δηλαδή της διαπλεκόμενης Βουλής συγκάλυψης ανομιών πολιτικών-''λαμόγιων''), 'Αδωνης Γεωργιάδης
(Δημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω -γιά χάρη δεοντολογίας- χωρίς πολλά σχόλια γιά τώρα, με ''θαυμασμό''
στο ''ύφος'', ''ήθος'' του βουλευτή, την άμεση απάντησή του γιά το δημοσίευμά μας, επιφυλασσόμενοι κι εμείς γιά αγωγή εις βάρος του, σε όσα υβριστικά αναφέρει. Κι επειδή έχει... ''ασυλία'' στην Ελλάδα, υπάρχουν και... αμερικάνικα δικαστήρια, που δεν... παίζουν. Aπλά, του θυμίζουμε ότι τα σχολεία στην Ομογένεια τα χτίσαμε οι Ομογενείς και όχι ανεύθυνοι, διαπλεκόμενοι 'Ελληνες πολιτικοί, που κατάστρεψαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Και όταν εμείς, οι Ομογενείς, φιάχναμε, ειδικά τα επιτυχημένα -ελληνικά- σχολεία ''τσάρτερ'' στην Φλόριδα ΗΠΑ, στα μέσα της δεκαετίας '90, εσύ τηλε-βουλευτή, δεν ήξερες ούτε τι θα πει έστω η λέξη Ομογένεια ή πιθανά, που στον χάρτη είναι η Βόρεια Αμερική. Στα περί ''ντροπής'' και ''λάσπης'', μάλλον ο κ. βουλευτής (μέλος της ασοβάρευτης Βουλής, που καλύπτει την διαφθορά διαπλοκή και λοιπές απατεωνιές των βρωμο- πολιτικών και κομματικών συμμοριών που κατάστρεψαν την πατρίδα μας) θα αναφέρεται στον -πολιτικό- εαυτόν του ή στις... λίστες Λαγκάρντ, μιζο-Siemens και σία. H Oμογένεια κ. βουλευτή, ΔΕΝ προσφέρεται γιά μικροπολιτικά, μικροκομματικά παιχνιδάκια. Αυτά να τα κάνεις στα τηλεοπτικά πρωϊνάδικα. Η Ομογένεια, επίσης, δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά βουλευτές της Βουλής ''συστηματικής συγκάλυψης και παραγραφής ανομιών'' Ελλήνων πολιτικών.
Α και κάτι άλλο... Τι θα γίνει κύριε βουλευτή με τις οικονομικές διαχρονικές απάτες δεκάδων εκατομμυρίων ευρό με το (νεκρό) Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), που ''σθεναρά'' υποστηρίζεις, αποδεικνύοντας έτσι την εντυπωσιακή ασχετοσύνη-άγνοιά σου σε ότι αφορά την Ομογένεια; Η ''Επιτροπή της Βουλής'' της οποίας προεδρεύεις, θα ασχοληθεί με το χοντρό σκάνδαλο-απάτη ή θα το κουκουλώνετε κι αυτό, όπως συνηθίζετε οι 'Ελληνες πολιτικοί, μιά ζωή; Γιατί κάνετε όλοι σας το κορόϊδο; Εκτός και αν φοβάστε μην βγουν στην φόρα KAI μίζες από τα κονδύλια γιά το ΣΑΕ στο παρελθόν, που πήγαν σε τσέπες πολιτικών-βουλευτών)

H πρώτη EΠΙΣΤΟΛΗ στο ''ΚΑΛΑΜΙ'' του ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
«Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Πρώτον καμμια είτε άμεση είτε έμμεση εξαγορά μου δεν εχει υπάρξει. Τα εισιτήρια μου για το ταξίδι μου τα πλήρωσα απο την τσέπη μου και η ΝΔ Μόντρεαλ πλήρωσε μόνον το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ διότι ήμουν προσκεκλημένος σε κομματική εκδήλωση ως βασικός ομιλητής. Το ζήτημα του δανείου δεν ετέθη απο τη ΝΔ αλλά απο την Κοινότητα η οποία δεν είχε καμμιά σχέση με το ταξίδι μου ούτως ή άλλως. Εφθασαν να γράψουν, οτι δήθεν έδωσαν δώρο μια γούνα για την γυναικα μου, δώρο που προσφέρθηκε πράγματι οχι απο την Κοινότητα απο έναν ομογενή και το οποίο δεν απεδέχθη διότι δεν αποδέχομαι δώρα ποτέ και πουθενά.
Είστε όμως και ανενημέρωτοι αν οχι κοινοί ψεύτες διότι δεν ξέρετε οτι πλέον η Κυβέρνηση του Κεμπεκ πληρώνει το 65% των εξόδων του σχολείου διότι διαμαρτυρήθηκαν αλλες κοινότητες κι ετσι το σχολείο όπως απεδείχθη απ´όλα τα κατατεθέντα στην επιτροπή μας στοιχεία εχει λειτουργικό ετήσιο έλλειμμα!
Εσείς μπορει να θέλετε να κλείσει το σχολείο, ποιός ξέρει για ποιούς λόγους εμείς όμως οχι.
Με σειρά ψευδών δημοσιευμάτων σας προσπαθήσατε να δυναμιτίσετε την προσπάθειά μας αλλά πέσατε στο κενό διότι τωρα όλα τα κόμματα, πράγμα πρωτοφανές για την Ελληνική Βουλή, υποστηρίζουν το αίτημα περί διαγραφής! Και τα 7 !
Συνεχίστε λοιπόν την λάσπη σας αλλά τώρα πια βρίστε και τους υπολοίπους!
Επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου για τις λάσπες περί εξαγοράς εννοείται και τα δημοσιεύματα έχουν ήδη παραδοθεί στους δικηγόρους μου με τα αποδεικτικά οτι τα έξοδα του ταξιδιού μου πλην του ξενοδοχείου τα πλήρωσα όλα απο την τσέπη μου.
Καλή σας μέρα
Άδωνις Α. Γεωργιάδης», 7 Φεβ. 2013

Και η δεύτερη επιστολή του βουλευτή στο ''ΚΑΛΑΜΙ''
(πολύ χρήσιμη γιά ουσία ζητήματος, όχι για τους... ''χαραχτηρισμούς'' του στο ''Κ'')
«Εξακολουθείτε να είστε προκλητικά ανενημέρωτοι ελπίζω όχι σκοπίμως ή εκ διόλου. Η Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ πληρώνει το δάνειο ήδη από πέρυσι και θα το εξοφλήσει η ίδια. Η συζήτηση στην επιτροπή μας δεν εχει να κάνει με το αν θα συνεχίσει το ελληνικό δημόσιο να πληρώνει, δεν θα συνεχίσει διότι ήδη από πέρυσι έχει σταματήσει, αλλά από το εάν θα ζητήσει να εισπράξει το χρέος που έχει δημιουργηθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν λοιπόν δυο λύσεις ή να μην το εισπράξει αλλά τότε πρέπει να βρεθεί μία λογιστική λύση για να μην κηρυχθεί σε πτώχευση η Κοινότητα και άρα σταματήσουν τα σχολεία την λειτουργία τους ή να αποφασίσει να τα εισπράξει και άρα να εκτελέσει πληστηριάζοντας ένα σχολείο ή μία εκκλησία.
Παρακαλω πολυ να έχω την γνώμη σας επ´αυτού διότι αυτό συζητήσαμε στην επιτροπή και οχι αυτά που ψευδώς αναφέρετε. Ελπίζω δε να μήν υπηρετείτε άλλες, αντεθνικές σκοπιμότητες και να θέλετε να κλείσουν τα ελληνικά σχολεία του Μόντρεαλ.
Άδωνις Α. Γεωργιάδης
Πρόεδρος Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
Βουλευτής Β´ Αθηνών
»

7 Φεβ. '13

.................................................................


Ο Ελληνισμός Καναδά ούτε μία κοινότητα μπορεί να συντηρήσει; Γιά την μητρόπολη του Σωτήρη, δεν σχολιάζουμε: Αυτός μόνο παίρνει, ποτέ δεν δίνει. Λεφτά να χτίζει... εκκλησίες πάντα βρίσκει.

Το ανεπανάληπτο ''ρεσιτάλ'' Αδωνη Γεωργιάδη στο Μόντρεαλ... (Δείτε το βίντεο)

(Αποκλειστικό)
 Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει το... δάνειο της ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ!
Είχε δοθεί από την Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα Καναδά), με εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου
'Οταν η Εθνική πουλήθηκε στην NovaScotia, το δάνειο ανάλαβε η καναδέζικη τράπεζα. Τώρα χρωστούμενα, υπόλοιπο δανείου είναι 4.6 εκατομ... 'Oλα πριν τα έχει πληρώσει ήδη, το ελληνικό Δημόσιο, που έχει εγγυηθεί και το δάνειο. Δηλαδή, η Κοινότητα δεν πλήρωσε ποτέ τίποτα. Πλήρωναν τα...κορόϊδα Ελλάδας.
Οι της Κοινότητας φώναξαν και τον 'Αδωνη (Γεωργιάδη) ως πρόεδρο της άχρηστης ''Επιτροπής Απόδημων της Βουλής'', να τους... σώσει γιά το υπόλοιπο ποσό, με ''μεσολάβηση'' σε υπουργούς στην Αθήνα, ώστε το ελληνικό Δημόσιο να εξακολουθεί να πληρώνει, παρά τις ενστάσεις της ''Τρόϊκα''. Ο βουλευτής, υποσχέθηκε, να ''επιληφθεί άμεσα του θέματος''. Επίσημα, υποτίθεται, ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο Μόντρεαλ γιά την... χοροεσπερίδα της Τοπικής Οργάνωσης ''Νέας Δημοκρατίας'', μέσα Ιανουαρίου 2013.

( Σημ.: Στις δημοκρατικά πολιτισμένες χώρες, όπως ΗΠΑ, όταν ένας βουλευτής δέχεται χρήματα ή πληρωμή εξόδων του, γιά ταξίδια, από άτομα ή Οργανισμούς, χάνει την έδρα του και έχει νομικές επιπτώσεις. Στην Ελλάδα φυσικά, αυτό θεωρείται...''μαγκιά''. Ο κ. Γεωργιάδης, είχε κάνει πρόσφατα και ταξίδι στην Αυστραλία, μαζί με την σύζυγο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από Ελληνοαυστραλούς. Γιά ποιά ''Βουλή'' μιλάμε; )

.......................................................................................

Ανοιχτή επιστολή στον ''τουρίστα'' γεν. πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη
Αξιότιμε κύριε Ηλιόπουλε...Καλές οι περιηγήσεις σας στο Μανχάτταν και οι ''χαιρετισμοί'' σας στις ομογενειακές εκδηλώσεις του ''ώπα''. Και αν δεν απολαύσετε την μεγαλούπολη τώρα, πότε θα την απολαύσετε; Αλλά έχουμε ένα μικρό πρόβλημα. Στην περιοχή δικαιοδοσίας σας, μέσα στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, στα βόρεια, υπάρχει μιά πόλη με το όνομα ΕΛΛΑΔΑ (Greece). Πήρε το όνομά της στα 1822 γιά να τιμήσει τον αγώνα των Ελλήνων γιά ελευθερία ανεξαρτησία, αλλά και γιά να τιμήσει ότι η (αρχαία) Ελλάδα πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Στο ιστορικό της πόλης αναφέρεται ακριβώς: ''The Town of Greece was incorporated in 1822. It was named after the country of Greece, as a show of support as the Greek people fought for their independence from Turkish rule. The name is also a tribute to this old-world nation a symbol of intellectual and athletic excellence''.
Μόνο μιά φορά 'Ελληνας γεν. πρόξενος στη Νέα Υόρκη την επισκέφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90. Κανείς πολιτικός από την Ελλάδα, κανείς (τουρίστας) πρέσβης μας στις ΗΠΑ.
Μήπως, κ. γενικέ, θα ήταν καλό να κάνετε και το αυτονόητο, εκτός από ανέμελη καλή ζωή στο Μανχάτταν, εκδηλώσεις γιά το (εβραϊκό) Ολοκαύτωμα (αλλά όχι γιά τα ελληνικά ή εθνικές επετείους Ελλάδας) και... ''ομιλίες-χαιρετισμούς'' σε συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων;
(''Κ'', Ιούλιος '12)

.................................................................................


''Σαν να μην συμβαίνει τίποτα'', συνεχίζεται η προκλητική σπατάλη δημόσιου χρήματος
''Λεφτά υπάρχουν'' γιά ''τουρίστες'' 'Ελληνες διπλωμάτες
Τι παθαίνουμε όταν τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ στην Αθήνα, στελεχώνουν, άσχετοι και ανεύθυνοι.


Eκτός των άλλων, στον Καναδά:
- Ο γεν. Πρόξενος και εργένης (Μόντρεαλ), ζει σε χλιδάτη προξενική ακριβή κατοικία των 700 τ.μ. και προτιμά το... τέννις τα πρωϊνά, στο ''club tennis 13'', έξω από την πόλη (Laval). Μετά περνά μιά... βόλτα από το γεν. Προξενείο... Πόσο στοιχίζει το ενοίκιο κλπ γιά την προξενική κατοικία; Καλύτερα μην...ρωτάτε, μιλάμε γιά μεγάλη πρόκληση...
(
Σημ.: Ο κύριος στο Μόντρεαλ, έχει ''γερό δόντι'' στο ΥΠΕΞ, γιατί σύμφωνα με συμπεριφορές και προϋπηρεσίες του σε άλλα Προξενεία στην Ευρώπη στο παρελθόν, μόνο γιά... ''γραφιάς'' στο ΥΠΕΞ στην Αθήνα θα έκανε και όχι γιά γεν. Πρόξενος, να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό).
Ερώτηση: Το κόστος-membership στο Club, καλύπτεται από το... ΥΠΕΞ;

- Ο γεν. Πρόξενος και εργένης (Τορόντο) έχει μετατρέψει την προξενική κατοικία, με ενοίκιο 5.500 δολ. τον μήνα, σε μικρή ...εκκλησία και αφού...ψάλει και προσευχηθεί, μετά περνά... από το Προξενείο (λέγεται και το επιβεβαιώσαμε, ότι είναι εργατικός κι έχει έλλειψη προσωπικού στο γεν. Προξενείο).
- Η εντελώς αχρείαστη ελληνική πρεσβευτική αποστολή στο ICAO (International Civil Aviation Organization), με τους 7 αργόσχολους, λες και δεν μπορούσε ο πρέσβης μας στην Οττάβα να διαπιστευθεί και στον ημιενεργό Οργανισμό, στο Μόντρεαλ. Η Ελλάδα δεν έχει αερογραμμές και πτήσεις υπερατλαντικές ή προς Ωκεανία κλπ. Η αποστολή σε ΤΙ χρειάζεται; Σημειώνουμε ότι ΜΟΝΟ η Ελλάδα και μία ακόμα χώρα διατηρούν ακόμα μόνιμη πρεσβευτική αποστολή στο ICAO.
- Το γενικό Προξενείο (Μόντρεαλ) μετακόμισε από κτίριο πρώην ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, με ενοίκιο 8.000 καναδικών δολαρίων τον μήνα, σε καινούργιο ''γυάλινο ουρανοξύστη'' σε κεντρικό σημείο της πόλης, με ενοίκιο 27.000 δολ
.
- Αν και τα προξενεία μαζεύουν 18-20 εκατομ. δολάρια Καναδά τον χρόνο γιά ''προσφερόμενες'' και ακριβές ''υπηρεσίες'' στην Ομογένεια (διαβατήρια, πληρεξούσια κλπ), υπάλληλοί τους είναι απλήρωτοι γιά μήνες.

Το εύλογο ερώτημα: Στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν μυαλό;
Αν πληρώνουν 350-360.000 δολ. Καναδά τον χρόνο γιά ενοίκιο και κοινόχρηστα, γιά τον χώρο που στεγάζεται τώρα το γεν. προξενείο Μόντρεαλ, γιατί δεν αγόραζαν ένα μεγάλο κτίριο, που με τα ίδια χρήματα θα αποπληρωνόταν σε 3-4 χρόνια και θα ήταν ιδιοκτησίας του ελληνικού Δημόσιου; Τόσο πολύ... μυαλό χρειάζεται γιά το αυτονόητο; Ανεγκέφαλοι είναι τελικά;

Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά (Οττάβα), ως επιτόπιος άμεσος προϊστάμενος προξενείων, ΔΕΝ γνώριζε τίποτα γιά τα παραπάνω; 'Η γνώριζε και έκανε την...'''πάπια'', παραπλανώντας το ΥΠΕΞ; Μήπως είναι πολύ απασχολημένος γιά να τρέχει ΜΟΝΟ πίσω από τα...ράσα του μητροπολίτη Τορόντο και να μεσολαβεί γιά ''διάφορα'' στην Ελλάδα;

Κατάλογος με τις διπλωματικές αποστολές της Ελλάδας στον Καναδά.

Σημ
.: Τα παραπάνω έχουν γραφεί... συντηρητικα. Περίπου τα μισά, γιατί υπάρχουν και... χειρότερα. Επίσης, ζητήματα με μισθούς, επιμίσθια, προξενικούς...λιμενάρχες και λοιπά, δεν τα αγγίζουμε γιά τώρα... Το ''Κ'' ευχαριστεί τους αναγνώστες που καταγγέλουν τέτοια περιστατικά-γεγονότα και προκλητικές πρακτικές...
(2 Ιουλίου 2012).


(Σημ.: Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνώστη από τον Καναδά, που έδωσε στο ''Κ'' στοιχεία και την αφορμή να ερευνήσουμε διακριτικά τις καταγγελίες του γιά τα παραπάνω, που αποδείχτηκαν απόλυτα σωστές)

http://www.kalami.net/2013/omogeneia/montreal_community.feb13.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_7061.html

Και τα παιδιά τους πρέπει να πουλήσουν οι γαμημένοι Γερμανοί για να μας αποζημιώσουν.


Για αυτό προτιμούν να πληρώσουν κάτι ψίχουλα στους προδότες για να μην τα διεκδικήσουν .


Αναφορά στις γερμανικές αποζημιώσεις κάνει το γνωστό περιοδικό “ΣΠΗΓΚΕΛ” στην ηλεκτρονική έκδοσή του. 
Αφορμή οι άνευ ουδεμιάς αξίας και κενές παντός περιεχομένου δηλώσεις ενός εκ των μελών της Επιτροπής που έβαλε το ελληνικό κράτος να κωδικοποιήσει το αρχείο που αφορά τις αποζημιώσεις. 
Ο κ.Καρακούσης (αυτό είναι το μέλος της Επιτροπής) αντί να αναφερθεί στην ουσία του περιεχομένου των φακέλων που σχημάτισε η επιτροπή είπε στο γερμανοτσολιαδικο  ΒΗΜΑ πόσες καρφίτσες έβαλαν και πόσους φακέλους μάζεψαν
Ούτε λέξη για το περιεχόμενό τους. Η αιτία; η Επιτροπή ΔΕΝ έγραψε πόσες είναι οι αποζημιώσεις για να ρίξει το μπαλάκι στην πολιτική εξουσία και εκείνη να αποφασίσει αν θα ζητήσει η όχι από τη Γερμανία. Αν η Επιτροπή έγραφε, όπως είχε υποχρέωση, τα ακριβή ποσά που προκύπτουν τότε η κάθε κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να προωθήσει τις απαιτήσεις σε κάθε αρμόδια διαδικασία, πολιτική η δικαστική
Τα μέλη της Επιτροπής ισχυρίζονται, ανεπίσημα, ότι αυτές τις εντολές είχαν από την προδοτική πολιτική εξουσία αλλά αυτό δεν προκύπτει από πουθενά. Από τις αρχές Μαρτίου έχει ολοκληρωθεί το έργο της Ομάδας Εργασίας που είχε συσταθεί για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αφορούν στις περιόδους του Α΄και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το πόρισμα ωστόσο έχει χαρακτηριστεί απόρρητο.  
Στο δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ δεν γίνεται καμία αναφορά στο ύψος των αποζημιώσεων που είναι σύνολο βασιζόμενο στις αποζημιώσεις για θύματα, στο αναγκαστικό δάνειο, στην αφαίρεση του χρυσού από την Τράπεζα Ελλάδας, στην αφαίρεση υλικών κρατικών υπηρεσιών κλπ. Αναφορά γίνεται μόνο σε ποσό 115 εκατομμυρίων μάρκων που είχαν δώσει οι Γερμανοί ως “ενίσχυση” μετά τον πόλεμο. Παρουσιάσαμε πριν 2 χρόνια πρόσωπα (π.χ.Αγγελος Πετράκης)που εμφανίζονταν να έχουν λάβει ως ορφανά παιδιά τότε που έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο ποσά πολύ μικρά.  
Στην πραγματικότητα αυτά τα ποσά δεν τα είχαν λάβει ποτέ στα χέρια τους αλλά κάποιοι, τους χρέωσαν και είτε τα έδωσαν αλλού, είτε τα έβαλαν στην τσέπη τους. 
Η αναφορά αυτού του μικρού ποσού μπερδεύει κιόλας καθώς το εθνικό συμβούλιο αποζημιώσεων υπό τον Μανώλη Γλέζο με τεχνοκράτες της Τράπεζας Ελλάδας έκανε έρευνα και υπολογισμούς και ανεβάζει τις οφειλές της Γερμανίας στο 1,1 τρις με τους τόκους και για τις τρεις αιτίες. 
Τις οφειλές έχουν αναγνωρίσει και γερμανοί καθηγητές πολλές φορές, όπως ο Αλμπερτ Ρίτσλ κ.λ.π. Αντίθετα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι συνεχίζεται ως σήμερα η συζήτηση για το ύψος του χρέους αλλά χωρίς να γίνεται καμία αναφορά στο πόσο και με ποιό τρόπο το υπολογίζει κάθε πλευρά. 
Στο δημοσίευμα δεν γίνεται καν λόγος για την αθλιότητα που είχε προηγηθεί της επιτροπής. Τότε είχαν πει ότι η επιτροπή δεν θα μπορέσει να κάνει πόρισμα γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ! 
Τότε το Εθνικό Συμβούλιο Αποζημίωσης και Δημοσιογράφοι ερευνητές απάντησαν ότι έχουν εκείνοι αντίγραφα αρχείων και ως δια μαγείας βρέθηκαν αρχεία “σε αποθηκευτικούς χώρους στα Σεπόλια και στο Παγκράτι”. 
Ο κ. Καρακούσης είπε ότι αυτό το υλικό ήταν σε αθλία κατάσταση αλλά δεν εξήγησε πού έπρεπε να είναι και ποιοί ήταν αρμόδιοι για να το διαφυλάξουν. Αν το έπραττε αυτό η επιτροπή του τότε θα μάθαινε κάθε αρμόδιος και ενδιαφερόμενος ποιός δούλευε για λογαριασμό ποιων όλα αυτά τα χρόνια… www.paraskhnio.gr

Μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος, βάσει των λογαριασμών που τηρούσε, γνωρίζει το σύνολο των καταβολών προς τους κατακτητές σε όλο το διάστημα της Κατοχής. 

Το συνολικό ποσό που αφορά τη Γερμανία ανέρχεται σε 1.617.781.093.648.819 δρχ. και στην Ιταλία σε 220.479.188.480 δρχ. Μετά την αφαίρεση των εξόδων κατοχής που καταβάλλονταν σύμφωνα με τον νόμο που υπήρχε και όπως αυτά είχαν συμφωνηθεί με τους κατακτητές η Γερμανία έλαβε ως προκαταβολές 1.530.033.302.528.819 δρχ. και η Ιταλία αντίστοιχα 157.053.637.000 δρχ.

Αυτά τα ποσά είναι τα λεγόμενα κατοχικά δάνεια που θα έπρεπε – κατά τις Συμφωνίες του Μαρτίου του 1942 και του Δεκεμβρίου του 1942 – να επιστραφούν με τη λήξη του πολέμου.

Μόνο από την πρώτη αποτίμηση που έγινε αμέσως μετά τον πόλεμο από την Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.

http://ixnos.blogspot.gr/ 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6206.html

Δεν ήταν "βόμβα" η δήλωση του Όλι Ρεν! Το σχέδιο:"ληστεύω τον καταθέτη- σώζω τον τραπεζίτη" είναι εντολή της BIS απο το 1997!!! (Video)

Μπορεί η  "Ημερησία"  να  θεωρεί  ως  "βόμβα" την δήλωση του Όλι Ρεν  στο φινλανδικό δίκτυο YLE, σχετικά  με την παγίωση ( δια μέσου  έκδοσης  κοινοτικής  οδηγίας ) της  μεθόδου καταλήστευσης των  τραπεζικών  καταθέσεων  που πρωτοεφαρμόστηκε στην Κύπρο, ωστόσο ο  κ. Ρεν  δεν   παρουσίασε  το προϊόν  της δικής  του ηλιθιότητας (σοφία το λένε  στην Φραγκία), αλλά αυτό που χρόνια  έχει σχεδιάσει   εις εκ των  εντολέων  του , η  κεντρική τράπεζα  όλων των κεντρικών τραπεζών  του κόσμου   η επονομαζόμενη  Bank for International Settlements (Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών) ή  πιό γνωστή ως  BIS.  
Τι είπε  λοιπόν  ο κ.Ρεν  στους  Φινλανδούς  ρεπόρτερ;
 «Η Κύπρος ήταν μια ειδική περίπτωση, αλλά η επερχόμενη οδηγία υποθέτει ότι επενδυτές και καταθέτες θα αναλάβουν κάποιες υποχρεώσεις σε περίπτωση αναδιάρθρωσης ή εξυγίανσης μιας τράπεζας»
 Για να δούμε  τι έγραφε  η  "Κλασσικοπερίπτωση" αρκετές ημέρες  πριν  την  "βόμβα"  του Ρεν :

Η κατάσχεση των καταθέσεων προϋπήρχε ως σχέδιο στα συρτάρια της "Επιτροπής της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών"



Το σχέδιο κατάσχεσης των  τραπεζικών καταθέσεων  δεν  παρουσιάστηκε  απο το πουθενά  αλλά είναι  εδώ και καιρό στα σκαριά, και δεν περιορίζεται μόνο στην περίπτωση  της Κύπρου όπως  ψευδώς δηλώνει (εκ των υστέρων) ο  Σόϊμπλε.


 Σε ένα άρθρο Σεπτέμβριο του 2011 στο Δελτίο της Reserve Bank της Νέας Ζηλανδίας με τίτλο A Primer on Open Bank Resolution,” οι Kevin Hoskin και Ian Woolford αναφέρονταν σε ένα πανομοιότυπο  σχέδιο κουρέματος των τραπεζικών καταθέσεων  που υπήρχε ήδη  στα σκαριά από την εποχή της "Ασιατικής κρίσης" το 1997.  
Το άρθρο αναφέρεται σε συστάσεις που έκανε η "επιτροπή της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών"(Committee of the Bank for International Settlements ) δηλαδή η «κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών» στην  Βασιλεία  της Ελβετίας το 2010 και το 2011 .
Ο σκοπός του σχεδίου, που ονομάζεται 
Open Bank Resolution (OBR), είναι αντιμετώπιση  περιπτώσεων
τραπεζών  υπο πτώχευση  με κυβερνήσεις που δεν είναι πρόθυμες να  τις διασώσουν.   Οι συγγραφείς έγραψαν ότι οι πρωταρχικοί στόχοι του OBR είναι  η εξασφάλιση, στο μέτρο του δυνατού, οι τυχόν απώλειες τελικά να βαρύνουν τους μετόχους και τους πιστωτές της τράπεζας. . . .Μόνο που στο φάσμα των «πιστωτών» περιλαμβάνονται και οι  καταθέτες.Έτσι  λοιπόν σύμφωνα  με αυτό το σχέδιο  στο ένα άκρο του φάσματος, υπάρχουν τα μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επενδύουν σε τραπεζικούς τίτλους ,ενώ στο άλλο άκρο του βρίσκονται οι  πελάτες με επιταγές, λογαριασμούς ταμιευτηρίου και προθεσμιακές καταθέσεις.
 Σωστά  διαβάσατε. 
 Η "επιτροπή της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών" δηλαδή η «κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών», σε περίπτωση  πτώχευσης  μιας τράπεζας ,παύει να θεωρεί τους  καταθέτες  ως πελάτες και τους  βαφτίζει πιστωτές που πρέπει  να αναλάβουν την ευθύνη   της διάσωσης  της τράπεζας.
Το  σχέδιο αυτό  που εφαρμόζεται  σήμερα  στην Κύπρο  θα μπορούσε να πλήξει σύντομα ακόμη και  στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως προειδοποιεί ο Gretchen Morgenson  σε πρόσφατο άρθρο του που αναφέρεται στην  307-σέλιδη έκθεση της Γερουσίας σχετικά με το  φιάσκο  της διαπραγμάτευσης με την JP Morgan των 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων  του περασμένου έτους : «Να φοβάσαι. Η έκθεση διαψεύδει παταγωδώς την προϋπόθεση ότι η  νομοθεσία έχει καταστήσει το σύστημά μας ασφαλές από τις αλόγιστες τραπεζικές δραστηριότητες που έφερε την οικονομία στα γόνατά της το 2008" 

(Απο πληροφορίες του geofinancial.blogspot.gr/)
 
 

Το Video το είδαμε στην "Ομάδα Νέων Εφοριακών"

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/2013/04/bis-1997.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters