Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΛΟΚΟ ΔΑΜΑΣΙΟΥ. ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΣ VS ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ-ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ… ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ1
Video Player
https://www.facebook.com/100007534639113/videos/vb.100007534639113/1640837809510691/?type=2&theater

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΝ 29/1/2016… ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/1/2016…
………………………………………………….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 20000 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ1

12642471_1072396359477737_7129607908873986216_n


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

http://alfeiospotamos.gr/?p=20517

10.000 ψυχές κάτω από τη μύτη μας (Φέρτε το Νόμπελ!)


Ονειρεμένα είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το προσφυγικό, έπειτα από την ομολογία ανώτατου αξιωματικού της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας - αυτοί οι αξιωματικοί είναι πάντα ανώνυμοι - ότι περισσότερα από 10.000 μικρά παιδιά που έφτασαν χωρίς συνοδεία από τις ζώνες του πολέμου, έχουν εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με την ομολογία, όσα από αυτά τα παιδιά βρίσκονται ακόμα εν ζωή μάλλον έχουν πέσει θύματα οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν πέσει και θύματα του Ντέιβιντ Κόπερφλιντ που τα εξαφάνισε, όπως είχε κάνει με το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Μαγεία!

Επιπλέον, η Europol διαθέτει στοιχεία ότι κάποια από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, ως γνωστόν, οι Ευρωπαίοι είναι πρωταθλητές στον σεξοτουρισμό.

Απλά τώρα δε θα χρειάζεται να τρέχουν μέχρι την Ταϊλάνδη. Θα έρχονται τα ανήλικα στην πόρτα τους.

Μάλιστα, ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός δε σταματάει εδώ, αφού υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης των κυκλωμάτων εμπορίας λευκής σαρκός με τις οργανώσεις παράνομης μεταφοράς προσφύγων στην Ευρώπη. Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!

Και σιγά το πράγμα δηλαδή. Καπιταλισμό έχουμε, ελεύθερη αγορά. Ο καθένας δικαιούται να βγάζει το ψωμί του όπως μπορεί. Άλλοι, ας πούμε, πουλάνε ψεύτικα σωσίβια στους πρόσφυγες για ένα 10άρικο και τους στέλνουν σούμπιτους στον πάτο του Αιγαίου.

Εν τω μεταξύ, όσο συμβαίνουν αυτά γύρω μας, το ελληνικό κράτος προτείνει ανέμελο υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης. Κανά Όσκαρ Μαλακίας θα πάρουμε ποτέ;

10.000 ανήλικα παιδιά αγνοούνται σε ευρωπαϊκά εδάφη αλλά όλοι ασχολούνται με μια γιαγιά, έναν ψαρά και μια ηθοποιό. Μόνο ο Πόντιος λείπει από το ανέκδοτο.



Εγώ άλλο αναρωτιέμαι. Άντε πες ότι το παίρνουν το ρημάδι το βραβείο. Αυτό το μύριο - και κάτι ψιλά - που έρχεται μαζί του, ποιος θα το πάρει;

Υπάρχει περίπτωση αυτή η καλόκαρδη γιαγιάκα, ο ηρωικός ψαράς ή η σταρ του Χόλιγουντ, που, όπως και χιλιάδες άλλοι, προσφέρουν ό,τι προσφέρουν μέσα από την ψυχή τους, να καταδεχτούν να πάρουν έστω και ένα ευρώ από μια Ακαδημία που έχει δώσει Νόμπελ Ειρήνης στον Ομπάμα;

Στον Πρόεδρο της χώρας που έκανε πουτάνα τη Μέση Ανατολή και δημιούργησε την προσφυγική κρίση;

Και μαντέψτε ποιοι στηρίζουν μετά μανίας την ελληνική υποψηφιότητα. Tα ΜΜΕ! 

Το Πρώτο Θέμα με τα στημένα ρεπορτάζ για τους χρυσαυγίτες που βοηθάνε γιαγιάδες στα ΑΤΜ, θέλει τώρα να βραβευτεί η γιαγιά που ταϊζει άπλυτα προσφυγόπουλα.

Που η λέξη πρόσφυγας δεν βρίσκεται ούτε στο παράρτημα του λεξικού του Θέμου Αναστασιάδη. Για αυτόν είναι όλοι λαθρομετανάστες. (πατήστε κλικ στη φωτογραφία)

Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;

Θα σας πω εγώ σε τι κόσμο. Σε έναν κόσμο που αλλάζει και μετά το ξεσκαρτάρισμα που ήδη γίνεται δε θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

Γι' αυτό σας λέω:

Φέρτε το Νόμπελ και γρήγορα!

Φέρτε το όσο προλαβαίνουμε!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Λυπάμαι πολύ που δεν έχω χρόνο να γράφω συχνότερα αλλά απ' ότι βλέπω ασχολείστε με έναν Τούρκο που θέλει να αγοράσει τα κανάλια μας και μια τηλεθεάτρια-φάντασμα που κερδίζει δωροσυσκευές. Πάω να συνεχίσω το κλάδεμα.)


thethreemooges

 Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Το κράτος Λεβιάθαν απέναντι στον ανθρωποκεντρισμό...


Στο βιβλίο "Λεβιάθαν" κατά τον Χόμπς, ο άνθρωπος είναι ένα κτήνος και από την φύση το κτήνος είναι σε μία σύγκρουση με τα υπόλοιπα κτήνη-ανθρώπους, αυτή η κατάσταση πολέμου είναι συνεχιζόμενη μεταξύ τους.

Ο τρόπος για να ξεπεραστεί αυτή η διαρκής και ατέρμονη σύγκρουση μεταξύ των κτηνών δεν είναι άλλος από το να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό συμβόλαιο και μεταξύ των μελών της, όπου δημιουργείται το κράτος που είναι το μυθικό τέρας της Βίβλου ο Λεβιάθαν, όπου σαν επιδιαιτητής επιλύει κάθε διαφορά και επιφέρει την πολυπόθητη ειρήνη μεταξύ των κτηνών.

Σήμερα τα κράτη λειτουργούν υπό την φιλοσοφία του Χόμπς (πέραν του Σπινόζα, του Δαρβίνου κ.α. που εξυπηρετούν τα προνόμια των πολιτικών και οικονομικών ελίτ ανά κράτος και της διεθνούς ελίτ συνάμα) είναι τα κράτη-Λεβιάθαν όπου υπακούν στον υπέρτατο Λεβιάθαν του Πλανητάρχη και με διεθνείς συμβάσεις και οργανισμούς παραμένει σε ειρήνη και ισορροπία ο κόσμος (τουλάχιστον φαινομενικά).

Το κάθε κράτος Λεβιάθαν για να κυριαρχεί και να διαιωνίζεται οφείλει να βάζει σε εμπόλεμη κατάσταση τα μεταξύ τους μέλη, τις κοινωνικές ομάδες και να έρχεται το ίδιο σαν "επιδιαιτητής" που έχει οριστεί και ορίσει στον εαυτό του αυτόν τον ρόλο, για να επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές των μελών-ομάδων. 

Για παράδειγμα τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης στις απεργίες σήμερα βάζουν απέναντι από το Κίνημα της Γραβάτας την κοινωνία, το κίνημα των Αγροτών, το Κίνημα των Ενόπλων, το τάδε και το δείνα Κίνημα. Έχει δημιουργήσει μία Κοινωνία που έχει αλληλοσυγκρούομενα συμφέροντα και το συμφέρον της μίας κοινωνικής ομάδας είναι κατά της άλλης ή των άλλων. 


Μία κοινωνία χωρισμένη σε κοινωνικές ομάδες (κτήνη κατά τον Χόμπς) όπου είναι σε διαρκή πόλεμο και χρειάζονται τον προστάτη, τον επιδιαιτητή, τον πατερούλη τους για να επιλυθούν οι μεταξύ τους διαφορές και να επέλθει η ειρήνη και η γαλήνη ξανά πίσω στην κοινωνία στο σύνολο της. 

Κατά αυτή την φιλοσοφία από τον Διαφωτισμό συνεχίζουν μέχρι σήμερα να έχουν δημιουργηθεί το κάθε κράτος-Λεβιάθαν όπου κυριαρχεί απέναντι στις μάζες, ξεπεράστηκε το μοντέλο των κοινοτήτων ή της πολιτείας της Αριστοτελικής και του ανθρωποκεντρισμού, ώστε οι πολίτες να είναι αδύναμοι και για να αποκτήσουν ισχύ και πρόσβαση στην πραγματικότητα την σημερινή οφείλουν να μπούν σε κοινωνικές ομάδες, όπου στην συνέχεια η μία κοινωνική ομάδα εξυπηρετεί ωφελιμιστικά τα συμφέροντα της και ενδεχομένως παρασιτικά, όπου έρχονται σε σύγκρουση με την απέναντι κοινωνική ομάδα και εν τέλει υπάρχει πόλεμος στην κοινωνία όπου θα διασφαλιστεί η ειρήνη μονάχα με την παρέμβαση του Λεβιάθαν.

Μπορούμε να δούμε τα παιδικά σήμερα όπου έχουν αναπτυγμένη την βία και δημιουργούν ερεθίσματα στο παιδί αποκτηνώνοντας το από νωρίς, ώστε να έχει διαμορφωθεί ένας αυριανός πολίτης έτοιμος σαν κτήνος, όπου λειτουργώντας στο ασυνείδητο προκαλεί τέτοιες αντιδράσεις στον ίδιον όπου στην πραγματικότητα έχει χάσει τον άνθρωπο από τα μικρά του. 

Το ίδιο μπορούμε να το δούμε σε κάθε εργασιακό χώρο, όπου κανείς δεν θα το πεί αλλά σήμερα υπάρχει ένα status quo άτυπο αλλά κυρίαρχο δε, όπου πρέπει ο ένας εργαζόμενος να κινηθεί απέναντι στον άλλον και να ρουφιανέψει στον προϊστάμενο του τον συνάδελφο του, το ένα κτήνος-εργαζόμενος απέναντι στο άλλο κτήνος-συνάδελφο του και έρχεται σαν επιδιαιτητής τους ο Προϊστάμενος. 

Τώρα αν ο εργαζόμενος δεν αποδεχτεί αυτή την φιλοσοφία την εργασιακή του Λεβιάθαν και δεν κινηθεί επιθετικά στο άλλο κτήνος τότε στο επόμενο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να υπάρξουν απολύσεις θα είναι στην μαύρη λίστα του Προϊστάμενου τους. Αν έχει ανάγκη για την δουλειά άμεση ο εργαζόμενος για να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο τις δικές του αλλά και της οικογένειας του εν προκειμένω, τότε είναι κατά κάποιο τρόπο εξαναγκασμένος να λειτουργήσει σαν κτήνος, όπου στο τέλος όπως λέει ο Χατζηδάκις όσο κοιτάς το τέρας τόσο πιο πολύ αρχίζεις και γίνεσαι ομοίωμα του. Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα παραδείγματα όπως στον στρατό κ.α., όπου βρίσκει εφαρμογή αυτή η φιλοσοφία και κυριαρχεί ο εκάστοτε Λεβιάθαν.

Τα κράτη Λεβιάθαν όπου κυριαρχούν αποκτηνώνοντας τον ίδιο τον άνθρωπο και κυριαρχούν διασφαλίζοντας τα συμφέροντα και τα προνόμια των Πολιτικών και Οικονομικών ελίτ τα κατάφεραν με εξαιρετική μαεστρία δημιουργώντας τις κοινωνίες στην συνείδηση της μάζας απέναντι στον ανίσχυρο πολίτη-άνθρωπο. 

Ο μόνος τρόπος για να αμφισβητηθεί αυτό το καθεστώς κυριαρχίας είναι να ξαναβρούμε τον άνθρωπο και να σταματήσουν να τρέφουν αυταπάτες σαν συντεχνιακές ομάδες ότι θα τα καταφέρουμε αλλά αν οι ομάδες όλες μαζί και οι συντεχνίες μόλις δημιουργήσουν-με ένα Κίνημα της Κοινωνίας ή ένα Κίνημα των Πολιτών όπου θα μας εκφράζει όλους μας αυτό, ανεξάρτητα ηλικιακής ομάδας, επαγγελματικής, ταξικής κλπ.. 

Τότε θα είναι η αρχή του τέλους για τον δικό μας Λεβιάθαν και γιατί όχι να γίνει συνταγή επιτυχίας και για τα υπόλοιπα κράτη-Λεβιάθαν; Δεν είναι διόλου τυχαίο, όπου συνιστά την προσοχή της ελίτ ο Χόμπς στο βιβλίο του ο Λεβιάθαν, ότι αυτό το καθεστώς δεν είναι εφικτό να βρεί εφαρμογή αν ο κόσμος, ο λαός, η μάζα αποκτήσει γνώση των κλασικών φιλοσόφων των αρχαίων Ελλήνων και των αρχαίων Ρωμαίων, όπου πραγματικά δικαιώνεται και σήμερα υπάρχει ελλιπέστατη γνώση του κόσμου παγκοσμίως πάνω στους θεμελιωτές του ανθρώπου και τις αξίες του.



Ν.Μπαγιαρτάκης

http://www.logiosermis.net/2016/02/blog-post_53.html#.VrJxdE8qxeg


Αυτά δεν τα βρίσκει κανείς στα σχολικά βιβλία Ιστορίας...


Αυτά δεν τα βρίσκει κανείς στα σχολικά βιβλία Ιστορίας να σμιλέψουν τα παιδιά μας με ιδεώδη.


http://www.logiosermis.net/2016/02/blog-post_3.html#.VrJxVk8qxeg






Η Μερκελ βάζει capital controls στη Γερμανία

μερκελ
Η αρχή του τέλους για τα μετρητά; Πιθανώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της FAZ. Η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για νομοσχέδιο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που βρίσκεται στα σκαριά και το οποίο θέτει ανώτατο πλαφόν στην κυκλοφορία μετρητών στην εσωτερική αγορά. Όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη πηγές από το υπουργείο Οικονομικών η κυβέρνηση εξετάζει την καθιέρωση ανώτατου ορίου ύψους 5000 ευρώ σε όλες τις δοσοληψίες σε μετρητά.
Ως αιτιολογική βάση για αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση προτάσσει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δεδομένου ότι διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα όπως το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν κατά κανόνα ρευστό χρήμα για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Ένας δεύτερος λόγος, εξίσου σημαντικός, που δικαιολογεί το συγκεκριμένο μέτρο είναι ο περιορισμός του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και η πάταξη της διαφθοράς.
Ωστόσο, όπως ήδη διαφαίνεται, ένα τέτοιο μέτρο αναμένεται να έχει επιπτώσεις, μεταξύ άλλων, στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο.
«Βλέπουμε τα σχέδια της κυβέρνησης με κάποια επιφύλαξη», αναφέρει ο Ούλχιρ Μπινεμπέσελ από το Γερμανικό Εμπορικό Σύνδεσμο (HDE), εκτιμώντας ότι η καθιέρωση πλαφόν θα πλήξει γενικότερα την κυκλοφορία ρευστού χρήματος στη γερμανική αγορά. Είναι πράγματι γεγονός ότι το επίμαχο νομοσχέδιο αναμένεται να επηρεάσει πληθώρα κλάδων της γερμανικής οικονομίας, όπως σημειώνει ο Μπινεμπέσελ: την εμπορία αυτοκινήτων, τον κλάδο των κοσμηματοπωλών και εμπόρων επίπλων καθώς επίσης και τους τομείς της κλωστοϋφαντουργίας, της πώλησης πολυτελών ειδών καθώς και το λεγόμενο χονδρικό εμπόριο με σύστημα cash-and-carry.

Tο φημολογούμενο μέτρο αναμένεται να πλήξει όμως και την κατανάλωση. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις οι Γερμανοί καταναλωτές εξακολουθούν να προτιμούν σε μεγάλο βαθμό τις πληρωμές σε μετρητά. Ωστόσο σε περσινή δημοσκόπηση τα 3 / 4 των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι πιστεύουν πως σύντομα η Γερμανία θα ακολουθήσει κι αυτή με τη σειρά της το παράδειγμα της Δανίας, όπου οι έμποροι μπορούν να αρνηθούν στους πελάτες τους την πληρωμή με μετρητά.
Σύμφωνα με τον γερμανό καθηγητή Οικονομικών Γκέραλντ Μαν από το Πανεπιστήμιο του Μονάχου, «ο πόλεμος κατά των μετρητών» έχει ήδη ξεκινήσει και στη Γερμανία, ενώ όπως αφήνει να εννοηθεί ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια αργή αλλά σταθερή διαδικασία μετάβασης από το ρευστό στο πλαστικό χρήμα. Από την πλευρά της, έντονη κριτική στα σχέδια της γερμανικής κυβέρνησης ασκεί και η Γερμανική Ένωση Προστασίας των Καταναλωτών. Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπός της Κλάους Μίλερ η χρήση μετρητών αντί καρτών είναι συνυφασμένη με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών, «και αυτά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τίθενται σε κίνδυνο».
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2016/02/capital-controls.html

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ.



Της Μελίνας Κονταξή 
Ιστορικός - Βαλκανιολόγος 
Ο ναζισμός εξυπηρέτησε το κεφάλαιο μια συγκεκριμένη στιγμή.

Δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ολοκληρωτισμός με στόχο την κυριαρχία των λίγων στους πολλούς. Η επίκληση του σήμερα χρησιμεύει μόνο στην προσπάθεια επιβολής νέων. 
Δεν κινδυνεύουμε από ναζί που θα στέλνουν τους ανεπιθύμητους γιαυτούς σε θαλάμους αερίων, ζούμε τους ανθρωπιστές που έχουν ευτελίσει τον άνθρωπο σε δέκτη της φιλανθρωπίας από τον ίδιο του τον πλούτο. 
Αντί για τους θαλάμους αερίων βλέπουμε την στέρηση ζωής και αξιοπρέπειας, που εξυπηρετεί τον ίδιο ακριβώς στόχο με τους θαλάμους, μόνο με μια πολιτισμένη μορφή, και η ευθύνη αποδίδεται πάντα στο θύμα. 
Δεν θα δούμε να εισβάλουν ναζί για να πάρουν τα οικόπεδα των λαών και να δημιουργήσουν ενιαίο ζωτικό χώρο. Φρόντισαν οι ανθρωπιστές να πείσουν τους λαούς ότι δεν έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στις πατρίδεςτους, άρα γιατί να κάτσουν να τις υπερασπίσουν και να διεκδικήσουν τον πλούτο τους. 
Δεν είναι οι εχθροί οι πολυεθνικές... οι φασίστες, οι ιμπεριαλιστές με ονοματεπώνυμο είναι. Ένας γενικός ιμπεριαλισμός που μόνο όταν μαγικά φύγει αυτός ο γενικός ιμπεριαλισμός και οι λαοί αποκηρύξουν τα δικαιώματα τους στις πατρίδες τους θα βρέξει ειρήνη. Και αυτά τα λένε αυτοί που ζουν από τον πιο ακραίο καπιταλισμό και πληρώνονται για να είναι η βιτρίνα του. 
Δοκίμασε το κεφάλαιο με τον Χίτλερ και απέτυχε. Οι λαοί τις ευθείες επιθέσεις τις απέκρουσαν έστω και στο και πέντε. Έπρεπε να βρεθεί μια μάσκα λοιπόν, μια μάσκα που θα ξεγελούσε, και αυτός ο ρόλος δόθηκε στους ανθρωπιστές. Πώς να δουν τις διαφορές προσφύγων και παράνομων μεταναστών λοιπόν. Αν τις έβλεπαν θα διεκδικούσε η διεθνής κοινή γνώμη την απελευθέρωση των πατρίδων των προσφύγων, στο πλαίσιο του αγώνα για ελεύθερη πατρίδα και πανανθρώπινη λευτεριά. Θα κατήγγειλε τις πολυεθνικές που λυμαίνονται τις πατρίδες των παράνομων μεταναστών, θα ενίσχυε τις δημοκρατικές δυνάμεις. 
Και τι θα γίνονταν τότε οι ανθρωπιστές ; Δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης αν κάθε λαός διεκδικούσε την καλύβα και το πεζούλι του.

Όταν δεν βλέπουν τις διαφορές, μπορούν να τρώνε από τον ανθρωπισμό τους, να ικανοποιούν την ιδεοληψία τους και να καταγγέλλουν τους άλλους που δεν τελειώνουν τον καπιταλισμό, από τον οποίο οι ίδιοι δεν ζουν απλώς, ζουν και πολύ άνετα. 
Δεν κινδυνεύουμε από καρικατούρες λοιπόν, ζούμε αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο στον απόλυτο ολοκληρωτισμό με πολύ πιό έξυπνο τρόπο από τον Χίτλερ, ζούμε αυτούς που δεν θέλουν σύνορα όπως δεν ήθελε και ο Χίτλερ, αλλά έναν ενιαίο ζωτικό χώρο. 
Αυτοί όμως το κάνουν για καλό... και οι ναζί το ίδιο έλεγαν. 
Για Ευρώπη και αλληλεγγύη της συνεργασίας όταν καταργηθούν τα εθνικά οικονομικά σύνορα, μιλούσε ο επίτροπος της κατεχόμενης Ολλανδίας το 1940. 
Το κάψιμο βιβλίων το βλέπουμε, όχι όπως το εννοούν οι ανθρωπιστές αλλά με την δυσφήμιση κάθε αντίθετης άποψης και την επιβολή των απόψεων μιας μειοψηφίας πάνω στην πλειοψηφία. Μιας μειοψηφίας που συντηρείται από το σύστημα το οποίο δήθεν πολεμάει. 
Όταν προβάλλονται ως σημαντικά τα προβλήματα πολυτελείας των λίγων την ώρα που ο λαός πεθαίνει και το οικόπεδο του πουλιέται κομμάτι κομμάτι από τους υπέρμαχους των δικαιωμάτων των μειοψηφιών που δεν απειλούνται από κανέναν και τίποτα,ο λαός δεν θα βρει το ελάχιστο σημείο συναίνεσης, θα αδρανοποιηθεί, και το ξέρουν και το θέλουν. Και φυσικά στο τέλος του φορτώνουν και την ευθύνη γιαυτό. 
Βαδίζουμε σ’ έναν ολοκληρωτικό μεσαίωνα και δεν θα τον φέρουν οι οπαδοί του Χίτλερ, μας έχουν ήδη βάλει στην τελική ευθεία οι ανθρωπιστές. Και οι πρώτοι που θα τον νιώσουν είναι οι μειοψηφίες, για τις οποίες δεν νοιάζονται, απλώς τις χρησιμοποιούν ως άλλοθι. 
Γι' αυτό πρέπει να απαξιωθεί ο πραγματικός ναζισμός ώστε να τσακιστεί. 

Ο ΕΡΜΗΣ, ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ και οι ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Χαρά Νάστου
Οι δυο θεοί της Μυθολογίας μας, φίλοι μου, ο Ερμής και ο Ήφαιστος, θεωρούν κοινωνικοί αναλυτές πως επενεργούν, ως ιδιότητες, στη φύση ενός πνευματικού δημιουργού και του έργου που αυτός παράγει.
Ο Γάλλος συγγραφέας, κοινωνιολόγος, ψυχολόγος, ζωγράφος, ποιητής, ο Αντρε Βιρέλ στο έργο του «Η ιστορία της εικόνας μας», στο οποίο αναφέρεται ο Ίταλο Καλβίνο, υποστηρίζει για τους δύο θεούς:
«Ο Ήφαιστος και ο Ερμής αντιπροσωπεύουν τις δυο αδιαχώριστες και συμπληρωματικές λειτουργίες της ζωής.
Ο ΕΡΜΗΣ την ΑΡΜΟΝΙΑ, τη συμμετοχή μας δηλαδή στον περιβάλλοντα κόσμο, και ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ την ΕΣΤΙΑΣΗ, δηλαδή τη δημιουργική περισυλλογή.
Οι δυο θεοί είναι αδέλφια ετεροθαλή, ως γιοι του Δία.
Από την πλευρά της μητέρας του, της Μαίας, ο Ερμής κατάγεται από τον Ουρανό, που κατείχε το βασίλειο του «κυκλοφρενικού» χρόνου της αδιαφορροποίητης συνέχειας.
Ο Ήφαιστος κατάγεται από τον Κρόνο(η Ήρα ήταν κόρη του Κρόνου), στον οποίον ανήκε το βασίλειο του «σχιζοφρενικού» χρόνου της εγωκεντρικής απομόνωσης.
....στο φωτεινό και ισορροπημένο βασίλειο του Δία, ο Ηφαιστος και ο Ερμής είναι αντίστοιχα φορείς της ανάμνησης ενός από τα δυο σκοτεινά αρχέγονα προαναφερθέντα βασίλεια του Ουρανού και του Κρόνου, έχοντας ωστόσο ο καθένας μετατρέψει αυτό που ήταν καταστροφική ασθένεια σε θετική ιδιότητα: στην ΑΡΜΟΝΙΑ ο ΕΡΜΗΣ και στην ΕΣΤΙΑΣΗ ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Η συγκέντρωση και η δεξιοτεχνία του Ήφαιστου αποτελούν απαραίτητες ιδιότητες για ν’αφηγηθείς τις περιπέτειες και τις μεταμορφώσεις του Ερμή. Η κινητικότητα και η γρηγοράδα του Ερμή από την άλλη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να νοηματοδοθεί ο ατέρμονος μόχθος του Ήφαιστου».

ΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ
Τα δυο αδέλφια θεοί είναι αντίθετοι ιδιοσυγκρασιακά, αλλά και συμπληρωματικοί για τον ίδιο λόγο, γράφει ο Ίταλο Καλβίνο.
Η δουλειά ενός συγγραφέα, όπως αναφέρει, περιλαμβάνει τους διαφορετικούς χρόνους, δηλαδή τις διαφορετικές ταχύτητες χρόνου των δύο θεοτήτων:
1. το χρόνο και την φτερωτή ανταπόκριση του ΕΡΜΉ
2. το χρόνο και τη χωλή βραδύτητα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ.
« Ένα μήνυμα ΑΜΕΣΟΤΗΤΑΣ είναι ο ΕΡΜΗΣ, γράφει ο Καλβίνο,που κατακτιέται και μορφοποιείται και ολοκληρώνεται μέσα από τις ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΕΣ ,ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ , του ΉΦΑΙΣΤΟΥ.
Είναι η αιφνίδια σύλληψη μιας ιδέας, που μόλις διατυπωθεί και ενσαρκωθεί, προσλαμβάνει οριστικό χαρακτήρα και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική».
Ο χρόνος που κυλάει με μοναδικό σκοπό ν’ αφήσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις να κατασταλάξουν, να ωριμάσουν, να απαγκιστρωθούν από κάθε ιδέα ανυπομονησίας και κάθε εφήμερη συγκυρία είναι ο ΧΡΟΝΟΣ του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, αυτός ο νοητός χρόνος της χαμηλής ταχύτητας, που συγκεντρώνει όλο το υλικό, για να αποδοθεί η μορφή που υπήρχε ως ιδέα στην αρχική της σύλληψη, σε χρόνο και ταχύτητα ΕΡΜΗ 

Στους δημιουργούς, φίλοι μου, συνοικούν και οι δυο θεοί:
Ο ΉΦΑΙΣΤΟΣ με το αργό, ακανόνιστο βήμα, έγκλειστος στο σιδεράδικό του, θα παραλάβει την αστραπιαία ιδέα από τον ΕΡΜΗ, θα την αφήσει να κατασταλάξει, να ζυμωθεί, να ωριμάσει, σε χρόνο απροσδιόριστο, μέχρι να φθάσει έτσι στο σημείο της τελικής δράσης, όπου μορφοποιεί και σχηματοποιεί όλο το μόχθο που κατέβαλε στον αργόσυρτο ή και ακίνητο χρόνο του.
Και ο ΕΡΜΗΣ στέκεται εκεί υπομονετικά, για να μας κοινωνήσει με την αμεσότητά του όλες τις ιδέες και τα συναισθήματα, που σταδιακά, μέσα στην αυτοσυγκέντρωση και την περισυλλογή, ενδυνάμωσαν, ωρίμασαν, ώστε να φθάσουν σε μας όλοι οι χυμοί τους.
Ο χρόνος και οι ιδέες, η δράση για τη ζύμωσή τους και το πνευματικό αποτέλεσμα απαιτούν και τον ΕΡΜΗ τους και τον ΗΦΑΙΣΤΟ τους, και την ουράνια και την κρόνια καταβολή τους.
Η σπίθα, η αναζωπύρωση, η έκρηξη του Ερμή και καταλαγιασμός του Ήφαιστου ανταμώνουν, συνυπάρχουν από την αρχή του Χρόνου της δημιουργίας ως το τέλος της, που παραδίδεται εις χέρια των αναγνωστών ή των θεατών.
Στο τέλος δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο από τα στάδια διεργασίας είναι το σημαντικότερο, αφού όλα έφεραν τον πνευματικό τόκο μέσα στον αργό χρόνο, το «σχιζοφρενικό» του ΗΦΑΙΣΤΟΥ και τον «κυκλοφρενικό» του ΕΡΜΗ.
Εμείς, οι αναγνώστες, στα χέρια μας θα κρατάμε πάντα ένα πνευματικο προϊόν που κινήθηκε σε δυο ταχύτητες, την αστραπιαία, αλλά και την αργοκίνητη, ώστε να είναι τετελεσμένο.
Ο Ίταλο Καλβίνο με μια κινέζικη ιστορία, που αναφέρει στα «Αμερικανικά μαθήματα», επισφραγίζει τη συνύπαρξη και συγχώνευση των δύο χρόνων, του ΕΡΜΗ και του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, με αφορμή ένα τεχνικό δημιούργημα:
«Ένα από τα πολλά χαρίσματα του Τσουάνγκ Τσου ήταν και η ικανότητά του στο σχέδιο. Ο βασιλιάς τού ζήτησε να σχεδιάσει έναν κάβουρα.
Ο Τσουάνγηκ Τσου του είπε πως χρειαζόταν πέντε χρόνια και μια έπαυλη με δώδεκα υπηρέτες.
Ύστερα από πέντε χρόνια δεν είχε ακόμα ξεκινήσει το σχέδιο.
«Έχω ανάγκη από άλλα πέντε χρόνια», είπε ο Τσουάνγκ Τσου.
Ο βασιλιάς δεν έφερε αντίρρηση.
Με τη λήξη του δέκατου έτους, ο Τσουάνγκ Τσου πήρε το πινέλο και σε μια στιγμή, με μια μόνο κίνηση, σχεδίασε έναν κάβουρα, τον πιο τέλειο κάβουρα που είχε ποτέ υπάρξει».
Σ’ αυτή την κινέζικη ιστορία ενσωματώνεται ο αργοκίνητος ΉΦΑΙΣΤΟΣ, δηλαδη ο Τσουάνγκ Σου, που χρειάζεται 10 χρόνια ζύμωσης, ωρίμανσης, καταστάλαξης, και ο φτεροκίνητος ΕΡΜΗΣ, ο βασιλιάς δηλαδή που συνέλαβε την ιδέα του κάβουρα.
Αν θέλαμε να επεκταθούμε, ο Τσουάνγκ Τσου είχε απορροφήσει στα δέκα αυτά χρόνια τα αντίθετα και συμπληρωματικά γνωρίσματα και των δυο θεών. Ο βασιλιάς(Δίας-Έμπνευση)) έδωσε την εντολή, και ο αποδέκτης (συγγραφέας-κατασκευαστής), ως Ερμής, συνέλαβε άμεσα το μήνυμα, το δούλεψε ως Ήφαιστος και το παρέδωσε στη θέα του βασιλιά (στο κοινό) ως γοργοπόδαρος, φτεροσάνδαλος Ερμής σε μια κυκλική δράση.
Ο κάθε δημιουργός, φίλοι μου, πρέπει να τα έχει καλά και με τους δυο θεούς! Τους χρειάζεται, για να περάσει εύκολα και άμεσα το δημιούργημά του στο κοινό, που είναι έτοιμο στην «παραλαβή» να κρίνει το απότέλεσμα των δυο εκ διαμέτρου αντίθετων ταχυτήτων σε χρόνο, αλλά συνάμα αδιαχωρήτων.!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η Ιστορία της Μανιάτισσας με το δρεπάνι – Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο …;

 

Γράφει ο Δημήτρης Βάλλας

Το Σπήλαιο του Δυρού πηγαίνοντας στη Μάνη θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου και κάθε χρόνο εκεί συρρέουν χιλιάδες επισκέπτης από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να ακολουθήσουν μια θαυμαστή υπόγεια διαδρομή με βαρκάκι μέσα στο νερό και μέσα από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Στην καρδιά της Μάνης λοιπόν , στο δρόμο για το «τουρισταδικο» σπήλαιο μερικά μέτρα πριν ένα μεγάλο άγαλμα που ξεπροβάλλει μέσα από θάμνους και ελιές προκαλεί ερωτηματικά.

Είναι η κλασσική φιγούρα της κυράς του χωριού, που είναι τόσο γνώριμη σε όλους μας, αυτής με τη μαντήλα, το φακιόλι, στο κεφάλι, με το μακρύ μέχρι τις πατούσες των ποδιών φόρεμα. Φιγούρα αγριεμένη, με βαθιές σκαμμένες ρυτίδες στο πρόσωπο που κραδαίνει απειλητικά ένα μεγάλο δρεπάνι…
Πάνω της έπεσα και γω, πηγαίνοντας για το Σπήλαιο με τους σταλακτίτες . Σταμάτησα, την κοίταξα με απορία και σεβασμό και σήμερα που έφθασε και το πλήρωμα του χρόνου, έγινε η αφορμή για τις « Ιχνηλασίες»…

Πάμε λοιπόν στο 1826, καλοκαίρι και Ιούνιος, τέτοια δηλαδή εποχή με την Ελλάδα διχασμένη και τον Ιμπραήμ με ορδές Αιγυπτίων να εισβάλλει στην Πελοπόννησο απειλώντας να καταπνίξει την επανάσταση εν τη γενέσει της.

Ήταν μια μάχη άγνωστη, μια μάχη που έδωσαν οι ουσιαστικά άοπλες γυναίκες της Μάνης και η οποία απέκτησε μεγάλη για το έθνος μας σημασία, αφού σημειώθηκε την περίοδο που η Επανάσταση κινδύνευε να χαθεί από τις εσωτερικές έριδες που αποδυνάμωσαν τα στρατεύματα και έκαμψαν το ηθικό των αγωνιστών.

Ο Ιμπραήμ που είχε αποβιβαστεί στη Μεθώνη έσπερνε το τρόμο, κατέκαιγε και έσφαζε τους πάντες.

Στο Μανιάκι ο Παπαφλέσσας που επιχείρησε να τον σταματήσει σκοτώνεται μαζί με τους 300 άντρες του μετά τα απανωτά γιουρούσια του στρατού του.

Ο εθνικός διχασμός, βρίσκεται σε όλο του το μεγαλείο με την καθαίρεση του πρόεδρου του νομοτελεστικού σώματος Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και την αντικατάστασή του από τον Κουντουριώτη και τη δημιουργία δύο κυβερνήσεων, μία υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη με έδρα την Τρίπολη και μία δεύτερη υπό τον Κουντουριώτη με έδρα το Κρανίδι.

Τον Αύγουστο ο Ιμπραήμ καταλαμβάνει τη Μονεμβασιά, το Δεκέμβριο φθάνει στο Μεσολόγγι για να ενισχύσει τους πολιορκητές και στις 10-11 Απριλίου καταλαμβάνει την πολιορκημένη πόλη μετά την ηρωική έξοδο με τους 4.000 νεκρούς και τους 6.000 αιχμαλώτους.

Οι ήττες στο πεδίο των πολεμικών επιχειρήσεων των Ελλήνων δεν άφηναν περιθώρια για αισιοδοξία. Τα αισθήματα που κυριαρχούσαν ήταν η φρίκη, η απελπισία και ο φόβος.

Κάτω από αυτό το κλίμα ο Ιμπραήμ επιστρέφει στην Πελοπόννησο με την έπαρση του αήττητου στρατάρχη και τον τίτλο του πορθητή. Από όπου περνά σπέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή.

Προκειμένου, δε, να εκμηδενίσει τις πενιχρές αντιστάσεις και με σκοπό να «τιμωρήσει» τους Μανιάτες, στράφηκε προς το μοναδικό ελεύθερο κομμάτι της Ελλάδας, τη Μάνη.

Στόχευε όπως εκτιμάται να την καταστρέψει ολοσχερώς, γιατί διέβλεπε ότι η ελεύθερη Μάνη ήταν μεγάλο και επικίνδυνο εμπόδιο στα σχέδιά του να αποκτήσει τον έλεγχο της Πελοποννήσου.

Φθάνοντας κοντά στη Βέργα του Αλμυρού, όπου οι Μανιάτες είχαν ταμπουρωθεί για να τον αντιμετωπίσουν, ο Ιμπραήμ απαιτεί την παράδοση όλης της Μάνης, γιατί αλλιώς –όπως διαμηνύει- «θα την περάσει όλη από το σπαθί του και δεν θα αφήσει ούτε ίχνος σπιτιού».

Όμως ο Γιωργάκης Μαυρομιχάλης, ο ηγέτης των Μανιατών, απαντά σαν άλλος Λεωνίδας και υπογράφοντας το έγγραφο ως «αρχηγός των Σπαρτιατών» τού διαμηνύει: «Σε περιμένουμε με όσας διαθέτεις δυνάμεις. Οι κάτοικοι της Μάνης γράφομε και σε περιμένομε».

Το πρωί της 22ης-6-1826 αρχίζει η διπλή επίθεση του Ιμπραήμ στη Μάνη. Με κατά μέτωπο επίθεση, με 8.000 πεζούς και 2.000 ιππείς εναντίον των περίπου 2.400 Μανιατών στη Βέργα του Αλμυρού.

Τα πλοία αρχικά προσέγγισαν τον όρμο της Μάλσοβας, όμως μετά τον «κανονιοβολισμό» της ναυαρχίδας συνεχίζουν προς τον Όρμο του Δυρού. Στο χωριό του Δυρού δεν υπήρχε σχεδόν κανένας Μανιάτης και οι δυνάμεις του Ιμπραήμ αρχίζουν να αποβιβάζονται τα ξημερώματα της 22ας προς την 23η Ιουνίου.

Στη Βέργα ο στρατός του Ιμπραήμ κυριολεκτικά αποδεκατίζεται από τους ηρωικά μαχόμενους Μανιάτες.

Η ίδια πανωλεθρία περίμενε τον επαρμένο σερασκέρη και στο δεύτερο μέτωπο που άνοιξε στην «καρδιά» της Μάνης, στο Δυρό, όπου οι γυναίκες με τα δρεπάνια του θερισμού, με πέτρες, με ξύλα, με τα δόντια και τα νύχια ακόμα, ξέσχισαν και θέρισαν στην κυριολεξία τις δυνάμεις του.

Οι τρομερές σκηνές άφθαστου ηρωισμού που λαμβάνουν χώρα στο Δυρό και σ’ όλη τη γύρω περιοχή είναι απίστευτου ιστορικού και εθνικού μεγαλείου.

Ο ακαδημαϊκός Δ. Κόκκινος αναφερόμενος στη Μάχη του Δυρού και ιδιαίτερα στις ηρωίδες της Μάνης, τους αφιερώνει τα ακόλουθα λυρικά λόγια:

«Διά μίαν ακόμη φοράν, η δραματική και ηρωική πραγματικότης υπερέβη τας συλλήψεις των θρύλων κατά τον Ιερόν Αγώνα της ανεξαρτησίας μας.

Όλα όσα αναφέρονται διά τας γυναίκας της Μάνης, που έτρεξαν εις την μάχην και εκρατούσαν αντί όπλων δρεπάνια, ρόπαλα και πέτρας, ξεπερνούν την φαντασίαν. Είναι ασύλληπτου πολεμικού μεγαλείου. Η Μάνη μάς έδωσε νέας Αμαζόνας…».

Η σημασία όμως της ανέλπιστης αυτής νίκης των Μανιατισσών στο Δυρό είναι τεράστια και ωφέλησε τα μέγιστα την εθνική παλιγγενεσία καθώς οι Μανιάτισσες κατόρθωσαν κάτι που φαινομενικά φάνταζε ακατόρθωτο:

<< Στο ρημοκλήσι τον Διρού

λειτούργα ο Πρωτοσύνγγελος,

και τ’ άχραντα μυστήρια

έφερνε στο κεφάλι του

βάλλοντας το χερουβικό.

Μ’ άξαφνα κι ανέλπιστα

Τούρκοι τον παραλάβασι,

Μα οι άντρες όλοι λείπασι,

είταν στη Βέργα τ ‘Αλμυρού

όπου τρωάδα ο πόλεμος

πάαινε δυο μερόνυχτα.

Μόνο τα γυναικόπαιδα

και γέροντες ανώφελο

γιατ’ είταν θέρος, βρέθηκαν

με τα τραπάνια στα λουριά.

Καθόλου δε δειλιάσασι,

καθόλου δεν τρομάξασι,

μόν’ έδωκαν την είδηση

στον Κωσταντίνο με πεζό.

κι έδραμε κατά το Διρό.

Βλέπεις γυναίκες να χερούν

και τα τραπάνια να κρατούν

τους Αραπάδες να χτυπούν.

«Εύγε σας, ματαεύγε σας,

γυναίκες, άντρες γίνητα,

σαν ανδρειωμένες μάχεσθε,

σαν Αμαζόνες κρούετε»…

eleftheria.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Λεφτά υπάρχουν αλλά για τις ΜΚΟ

 
520 εκ. ευρώ ξοδεύει το δημόσιο για τους «πρόσφυγες».
Το ομολόγησε η μανδάμν Όλγα που είπε ότι το κόσος του προσφυγικού ανέρχεται στο 0.3% του ΑΕΠ. Δηλαδή στο 0,3% του 175. και τα λεφτά αυτά τα τρώνε οι «απελάστε τον ρατσισμό» οι γιατροί χωρίς φιλότιμο, οι λυμεώνες των ΜΚΟ και λοιποί φιλάνθρωποι.

Λεφτά υπάρχουν, αλλά, για τους…αριστερούς μάγκες.
 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2016/02/blog-post_47.html

Όταν θα πλακώσουμε τους επικεφαλής της απεργίας, τότε θα αρχισει η αληθινή απεργία..


Γενικη απεργια λεει την Πεμπτη...
Σωπα, ρε...
Θα βγουνε τα κρατικοδίαιτα σκυλολογια του ΠΑΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΔΕΗ, της ΓΣΕΕ, της ΔΟΕ, των ΟΛΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, και της πάσας αριστεράς αλητείας, για να μας ξαναπαιξουν το έργο, που μας έχουν παίξει χιλιαδες φορες.

Να εκτονώσουν την αγανάκτηση του ποπολου και να συνεχισουν μετα να μασανε με δεκα μασελες, ενω ο παραγωγικος κορμος του εθνους τελειωνει...

Οι σφαγεις της Ελλαδος και οι πρωτοι υπαιτιοι της χρεωκοπιας, εχουν ακομα τα μουτρα να βγαίνουν μπροστά και να μας δουλευουν ψιλο γαζί.
Μήπως θα είναι παρούσα και η εξαδέρφη του τσιπρουλινου, που μόλις διορίστηκε στο δημοσιο;
Ή μηπως θα ειναι παρόντες οι γκομενοι και οι γκομενες των ροζ συμμοριτών, που τρουπωσαν στα υπουργεια.
Κι οι καθαριστριες;
Θα ειναι παρουσες και οι κυριες με τα κοκκινα γαντια;
Στην πρωτη γραμμη;

Ε λοιπον κι εγω σας λεω, πως όταν θα γυρισει ο λαός κι αντι να πηγαινει ξοπισω απο τις ντουντουκες αυτωνων ακριβως που τον λεηλατουν, αρπαξει το στυλιαρι και τους τσακισει τα παϊδια, τότε θα αρχίσει η αληθινη αντισταση.
Όταν θα στραφούμε με μπουνιες και με κλωτσιες κατα των επικεφαλης της απεργιας, τοτε θα ξεκινησει η αληθινη απεργια,


Ως τοτε... μπορουμε να φωναζουμε ρυθμικά συνθηματα, υπερ της γενοκτονιας μας...

Ακου, απεργια...
Ποια απεργια;
Μηπως θα βγουν στους δρομους τα πραγματικα θυματα;
Μηπως θα κλεισουν τα σουπερ μαρκετ, επειδη οι φουκαραδες των 500 εβρω θα απεργησουν;
Μηπως θα κατεβασουν ρολα οι πολυεθνικες, επειδη οι σκλαβοι των 350 εβρω, θα βγουνε στον δρομο;
Μηπως θα κλεισουνε τα εργοστασια, οι βιοτεχνιες, τα μικρομαγαζα, οι αποθηκες, οι μεταφορες - τα παντα ολα, οσα τουλαχιστον παραγουν κατι στην αλβανοκωσταινα;
Σιγα μην και κλεισουν!

Παλι οι ιδιοι βολεμενοι θα ξεχυθουν στους δρομους και θα ζητησουν περισσοτερο αιμα, απο τους απελπισμενους, που τους ταϊζουν.
Πάλι νέοι φόροι θα πέσουν στα κεφάλια των ήδη κατακρεουργημένων, για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της δημσοιοϋπαλληλίας και των λαθρέποικων, που κατατρώγουν τις σαρκες αυτου του τοπου.

Και μην βγεις να μου πεις, οτι τωρα ειναι και οι αγροτες και οι επαγγελματιες και οι κτηνοτροφοι και δεν ξερω γω ποιοι αλλοι...
Τριχες!
Μαλιστα κυρια μου, τριχες...
Για παρε ματι τη φωτογραφια που σου κοτσαρω εδω...
Πανο του ΠΑΜΕ στις αγροτικες κινητοποιησεις.
Ξεχνα τες...
http://attikanea.blogspot.gr/2016/02/blog-post_81.html
Αγροτες λεει εκαμαν καταληψη στην εφορια των Χανιων...
Τι βλεπεις ομως φατσα-καρτα στη φωτο; Πανό του ΠΑΜΕ!
Ε, αυτο αρκει... Σε λιγες μερες μεσα θα εχουν καπελωσει την αγροτικη αντισταση και θα την εχουν θαψει κατω απο τους διορισμους τους...

Όχι, κυρια μου
Με τετοιες ταρζανιες δεν προκειται να δουμε χαϊρι... Μια ζωη μας δουλευουνε και μεις εκει - στα ιδια...
Για να χτιζουνε καριερες τα λυγκορνια του κρατικοδιαιτου συνδικαλισμου και να τρωγοπινουν μετα εις υγειαν των κοροϊδων.
Γι αυτο σου λεω...


Οταν θα δεις τον κοσμακη να γυριζει αξαφνα και να αρχισει να βαραει αλυπητα τους "μπροσταρηδες" της οποιας πορειας, τοτε να ελπιζεις σε κατι καλυτερο. Τοτε, ναι... Τοτε θα εχει αρχισει το ξηλωμα του καρκινου, που μας εφτασε ως εδω...
Ως τοτε, χεσε ψηλα κι αγναντευε...


Πηγή
kerberos-hellas

Τα μπλόκα των αγροτών, η ιστορία της σταφίδας και τα ρούχα των στρατιωτών που φτιάχνονται στα Άδανα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα μπλόκα των αγροτών, η ιστορία της σταφίδας και τα ρούχα των στρατιωτών που φτιάχνονται στα Άδανα!

Του Δημήτρη Κουρέτα
Η Ελλάδα από τη στιγμή που έγινε κράτος το 1827 και για περίπου 100 χρόνια ζούσε σχεδόν από ένα προϊόν. Τη σταφίδα. Με αυτή μεγάλωσαν και σπούδασαν σχεδόν τέσσερις γενιές. Η σταφίδα κάλυπτε το 50% των εξαγωγών μας ως χώρα, συνολικά. Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι σήμερα που οι εξαγωγές μας είναι 27 δις ευρώ, σαν να έχουμε εξαγωγές σταφίδας 13,5 δις. Ενημερωτικά φέτος κλείσαμε με εξαγωγές σταφίδας 39 εκατ. ευρώ. Λίγο πριν το ’80 στην Ελλάδα το 35% του πληθυσμού ασχολείτο με την αγροτική παραγωγή και παρήγαγε το 12% του ΑΕΠ. Σήμερα τα νούμερα είναι 11% του πληθυσμού και μόλις το 2,9% του ΑΕΠ. Θα μπορούσε να πει κάποιος, και τι έγινε;
Σημαντική ερώτηση. Το 2000 η χώρα είχε 60 νηματουργεία και παρήγαγε νήμα από βαμβάκι το οποίο το έκανε ρούχα. Σήμερα υπάρχει μόνο ένα νηματουργείο μεγάλο, ο Επίλεκτος στα Φάρσαλα. Το βαμβάκι μας εξάγεται στην Τουρκία κυρίως, παίρνουν οι αγρότες 350 εκατ. ευρώ, γίνεται εκεί νήμα και το εισάγουμε πληρώνοντας 1,5 δις! Και τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού φτιάχνονται στα Άδανα της Τουρκίας. Αυτό έγινε. Αυτή τη χώρα φτιάξαμε και καλούμαστε όλοι μας να την αλλάξουμε. Και την καταντήσαμε έτσι με σειρά εγκληματικών πολιτικών για τη ανάπτυξη μετά το 1980.
Η χώρα μας είναι η δεύτερη σε βιοποικιλότητα στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι παραγωγές της να έχουν μεγάλη ιδιαιτερότητα άρα και ποιότητα. Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει (όλο και περισσότερο) την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν την μαζική βιομηχανία τροφίμων.
Η Ελλάδα, σαν μια περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής φτηνής, παραγωγής, γιατί το μέγεθος της δεν επιτρέπει την μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις. Το πλεονέκτημα της (υπήρξε και οφείλει να συνεχίσει να υπάρχει) ήταν οι μικρές παραγωγές που με κόπο, μεράκι και σεβασμό στον άνθρωπο μπορούσε να αντλήσει από το χώμα της. Η Ελληνική γη και οι άνθρωποι της, απόλυτα συμφιλιωμένοι με το κοινό τους μέλλον, μπορούν να παράγουν καταπληκτικά προϊόντα.

Από τα 27 δισ. ευρώ εξαγωγές της Ελλάδος το 2014, τα 10 δις είναι ορυκτέλαια τα οποία προκύπτουν από το πετρέλαιο που εισάγουμε, 5 δισ. προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής από τα οποία 1 δις ψάρια ( είμαστε πρώτοι σε εξαγωγές τσιπούρας και λαβρακιού στον κόσμο), 4 δισ. τρόφιμα, 1 δισ. γενόσημα φάρμακα. Δηλαδή το 35 % των εξαγωγών μας αφορούν την γη. Άρα η απάντηση στην ερώτηση και τι έγινε που η Ελλάδα έχει συρρικνώσει την παραγωγή της, είναι σαν να απεμπολούν οι Άραβες το πετρέλαιο. Μερικοί «έξυπνοι» σύμβουλοι προσπαθούν να πείσουν τους ιθαγενείς ότι θα βγουν από την κρίση με τη δημιουργία start-ups.
Τους λένε όμως τη μισή αλήθεια. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις, Ελληνιστί (τον όρο start-up τον άκουσα σε ένα συνέδριο στην Καλαμπάκα το 1995), είναι φυσικά μία διέξοδος. Σε ποιο τομέα όμως; Στην πληροφορική; Η μήπως στην μικροηλεκτρονική; Όχι κύριοι σύμβουλοι επιχειρήσεων. Η σύγχρονη γεωργία μικρών χωρών όπως η Ελλάδα απαιτεί μικρές παραγωγές εξειδικευμένων προϊόντων τα οποία:
1. Είτε θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή καινοτόμων, μοναδικών τροφίμων, ελκυστικών στον καταναλωτή, ικανών να εξαχθούν στην παγκόσμια αγορά
2. Είτε θα εξαχθούν ως έχουν, ως μοναδικά ελληνικά προϊόντα, ύστερα από μία βασική επεξεργασία (όπως καθαρισμός), και κατάλληλα συσκευασμένα με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές.
Και στις δύο περιπτώσεις επιτυγχάνεται η παραγωγή τελικού διατροφικού, μοναδικού, ελληνικού προϊόντος το οποίο θα πωληθεί στην διεθνή αγορά ως Greek brand name, με υψηλή προστιθέμενη αξία, και συνεπώς με υψηλή τιμή τέτοια που να εξασφαλίζει τελικά ικανοποιητικό εισόδημα σε όλους τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία συμπεριλαμβανομένων και των γεωργών.
Ένα παράδειγμα: Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού ελαιολάδου έχει τέτοια περιεκτικότητα σε φαινόλες, οι οποίες του επιτρέπουν να έχει ισχυρισμό υγείας ότι προστατεύει από την οξείδωση της χοληστερόλης και βοηθά στην υγεία των αγγείων. Όμως μόνο ελάχιστο μέρος του τυποποιείται έτσι, για να πουλιέται ως φάρμακο σε φαρμακεία και ακριβά καταστήματα στο εξωτερικό. Χαρακτηριστικά ένα τέτοιο ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας πουλιέται πάνω από 80 ευρώ το κιλό, σήμερα σε πολλά σημεία στην Νέα Υόρκη.
Μια τέτοια παρέμβαση θα σήμαινε έσοδα για τον παραγωγό περίπου 1,5 δις. Δηλαδή 10 φορές περισσότερα από ότι βγάζει τώρα.

* Ο κ. Δημήτρης Κουρέτας είναι Καθηγητής Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρώην Αναπληρωτής Πρύτανης.


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ...

 
Ο Τσίπρας είναι ήδη τελειωμένος και το μήνα δεν βγάζει με τίποτα... και ξαφνικά πολλά σούρτα - φέρτα βλέπω ο πολιτικός μακαρίτης μπαρμπα - Φώτης στα τσοντοκάναλα με συνεντεύξεις και επισκέψεις στο Μαξίμου... Καθόλου τυχαίο... 
 
Προφανώς τον ετοιμάζει το σύστημα ως το νέο πρωθυπουργό της τελικής κυβέρνησης "Εθνικού Ολοκαυτώματος" που ετοιμάζονται να μας φέρουν για να μας κάνουν στάχτη, όλοι τους μαζί αυτή τη φορά, για να αισθάνονται πιο δυνατοί απέναντί μας και πιο εύκολα επιτεύξιμοι οι στόχοι της εξαφάνισης του Ελληνικού λαού.... 
 
Η ισχύς, εν τη ενώσει ένα πράμα.. 
 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_3.html

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΑΡΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

 
Σκέψεις και συμπεράσματα μέσα από την κατάρρευση. Παρακαταθήκη για ένα μέλλον που πρέπει να υπάρξει.

Πόσος χρόνος νομίζετε πως χρειάζεται για να καταρρεύσουν οι μεγάλες αυταπάτες του κόσμου;
Πολύ περισσότερος απ’όσο χρειάζεται για να παραιτηθεί μία «κακή» κυβέρνηση και στη θέση της να ανέβει μία φαινομενικά και υποθετικά «καλή».
Γιατί θα πρέπει πάντα να λέμε στο σήμερα πως οι κυβερνήσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων σε μία ευρωπαϊκή χώρα δεν επιβάλλονται, αλλά ψηφίζονται δημοκρατικότατα βάσει ενός στρεβλού εκλογικού νόμου βγαλμένου μέσα από ένα Σύνταγμα για το οποίο ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο οι πολιτικοί παρά οι πολίτες.
Συνεπώς κανονικά δεν θα έπρεπε να διαμαρτύρεται κανένας από αυτούς οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τις κυβερνήσεις που στηρίζουν το παγκόσμιο άδικο σύστημα. Γιατί εκτός από αυτούς οι οποίοι έχουν πλήρη συνείδηση της τάξης τους και των συμφερόντων τους, η πλειοψηφία του κόσμου ψήφιζε και ψηφίζει τελείως ασυνείδητα ή στην καλύτερη περίπτωση για το λιγότερο «κακό».
Η τραγωδία που βιώνουν σήμερα οι λαοί του κόσμου, είναι αποτέλεσμα της δομημένης και νόμιμης απάτης ενός συστήματος που το διαχειρίζονται ελάχιστοι από την μία, και από την άλλη είναι αποτέλεσμα μιας διαρκούς αυταπάτης στην οποία αρέσκεται να βρίσκεται ο άνθρωπος ο οποίος επιμένει να μην αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις επιλογές του και του οποίου η αντίληψη για την ζωή και τα πράγματα είναι εντελώς εσφαλμένη.
Το λάθος που κάνουμε σε πολλές περιπτώσεις είναι πως ενώ οι καταστάσεις γύρω μας αλλάζουν, η αντίληψή μας παραμένει ακίνητη και πολλές φορές σε τελείως ηλίθια και καταστροφική γραμμή. Στην περίπτωση της ελληνικής κατάρρευσης μετά από 6 χρόνια μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα.
Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως ύστερα από την συνειδητοποίηση του κόσμου πως η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι τεράστια,εντούτοις κάποιοι συνεχίζουν παραδοσιακά να τους στηρίζουν και να πιστεύουν πως κάποτε στο μέλλον πάλι θα βρεθούνε σε πλεονεκτική θέση.
Αυτό είναι απόρροια της μακροχρόνιας αλληλοεξάρτησης που υπήρξε μεταξύ των παραπάνω κομμάτων και των βολεμένων ψηφοφόρων τους. Οι περισσότεροι όμως επέλεξαν να μετακινηθούν και να ψηφίσουν  τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μη έχοντας κάτι ρεαλιστικά καλύτερο να κάνουν. Στο άμεσο μέλλον μπορεί να δούμε το αντίστροφο.Η λογική όμως παραμένει ίδια.
Εδώ θα πρέπει να πούμε πως όταν μιλάμε για ρεαλισμό στο σήμερα, πρέπει να ξεχωρίσουμε το τι θεωρείται πολιτικός ρεαλισμός για την πλειοψηφία. 
Λοιπόν ρεαλιστικά καλύτερο για την πλειοψηφία δεν είναι να πάρει την διακυβέρνηση της χώρας στα χέρια της και να συμμετάσχει ισότιμα στα σημαντικά κοινωνικοπολιτικά γεγονότα, αλλά να παραδώσει την εξουσία σε μερικούς επαγγελματίες πολιτικούς οι οποίοι είναι πιστά σκυλάκια των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών όπως ήταν και οι προηγούμενοι,όπως θα είναι και οι επόμενοι. Ό,τι γίνεται δηλαδή τα τελευταία 100 χρόνια και βάλε…
Συμπέρασμα δεύτερο. Η Αριστερά του σήμερα,οι εκλογές,η Δημοκρατία και άλλα πράσινα άλογα…
Άν θέλουμε να μιλάμε για Αριστερά πρέπει να μιλάμε και για επανάσταση. Έχουμε ξαναπεί όμως και έχει σημασία να το λέμε πως επαναστατική Αριστερά δεν υπάρχει στο σήμερα. Αυτή η διαπίστωση βέβαια αφορά μόνο αυτούς που θέλουν την επανάσταση και που πιστεύουν πως άνθρωποι με αριστερές ιδέες έχουν θέση σε μία επανάσταση.

Η Αριστερά που υπάρχει σήμερα είναι μόνο στα λόγια και είναι πρακτορευμένη. Αφού στην πραγματικότητα αν είχε κάποια οργάνωση ή κόμμα την παραμικρή πρόθεση ή δύναμη να προκαλέσει επανάσταση θα είχε κηρυχθεί παράνομη και θα είχε κυνηγηθεί όπως έγινε στο παρελθόν.
Το σύστημα και ο καπιταλισμός έχουν ενσωματώσει πλήρως όλα τα κόμματα της Αριστεράς και αυτό ήταν και η χαριστική βολή στον θάνατο όχι των ιδεών αλλά των ανθρώπων εκείνων που ισχυρίζονται πως παλεύουν στο όνομα της ανθρωπότητας.

Θάνατος επίσης και των εκατομμυρίων εξαπατημένων που ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο μέσα από τις γραμμές της…Αριστεράς. Αυτού του είδους η αριστερά αποτελεί το καλύτερο ανάχωμα του συστήματος.

Η εσφαλμένη πεποίθηση πως μέσα από την συμμετοχή στις εκλογές  θα ακουστεί η φωνή της επανάστασης  ή για τους μετριόφρονες η αλλαγή, αφ’ενός αποδεικνύει την αδυναμία για συγκρότηση επαναστατικού μετώπου και το τελικό αδιέξοδο αφ’ετέρου τα μέλη των υποψήφιων κομμάτων που εκλέγονται απολαμβάνουν τα προνόμια που παρέχει το σύστημα σε αυτούς που συμμετέχουν στο κοινοβούλιο που πλέον ούτε σαν λύκος δεν μπορείς να σταθείς παρά μόνο σαν πρόβατο έτοιμο για σφαγή και υπό γερμανική επιτήρηση…Άσε που για να ακούσει για επανάσταση ο λαός θα πρέπει να κλέισει τα αυτιά του πρώτα σε εκείνους που του τάζουν ψεύτικες ελπίδες…
Οι εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη μία απάτη που κάνει το σύστημα για να νομιμοποιήσει και να εκδημοκρατίσει τα μεγαλύτερα και τα πιό αντιδημοκρατικά μέτρα που σε περιόδους «κρίσης «καλείται να πάρει η κάθε κυβέρνηση εις βάρος πάντα των πιό αδύναμων και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους αιώνια ευνοημένους και ενόχους.
Η σημερινή καρικατούρα της Αριστεράς που κακώς αναφέρεται στην επανάσταση θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά πως οι εποχές που ο λόγος της επανάστασης μέσα στα κοινοβούλια είχε απήχηση στις μάζες, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Και η ευθύνη της είναι τεράστια όσον αφορά στην προώθηση των επαναστατικών ιδεών,στην εκτίμηση της πραγματικότητας και στην γενικότερη αντιπολιτευτική στάση της. Συνεπώς οι «σύντροφοι» θα πρέπει να βρούν άλλον τρόπο να πείσουν τον κόσμο πως υπάρχει κάτι πέρα από μία στείρα αντιπολίτευση και από ένα λόγο ο οποίος βγαίνει από τα γραφεία αποστεωμένων ιδεολογικά  παραγοντίσκων. Ειδικά τώρα που ένα συνονθύλευμα αριστερών παρατάξεων που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς να φέρει την παραμικρή αλλαγή μη θέλοντας βέβαια ποτέ κάτι τέτοιο.
Η Δημοκρατία είναι μία έννοια η οποία εκφέρεται σχεδόν από όλους μας. Οι κύριοι υπεύθυνοι για την διολίσθηση και τον βιασμό της Δημοκρατίας ορκίζονται στο όνομά της όπως ορκίζονται και στην σωτηρία του λαού…
Κάποιοι άλλοι έχουν μπερδέψει την συμμετοχή όλων στα πράγματα με την ασυδοσία ή με τις πράξεις εκείνες που ωφελούν κάποιους να κάνουν καριέρα.Κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας βεβαίως βεβαίως συνδέουν την Δημοκρατία με την Ελευθερία.
Έννοιες πολλές φορές ασύμβατες μεταξύ τους. Γιατί για κάποιους ελευθερία και δημοκρατία είναι όταν έχουν την δυνατότητα να βγάζουν κέρδος από την δουλειά των άλλων. Και για κάποιους άλλους σημαίνει να είμαστε όλοι ισότιμα μέλη μιάς ισότιμης κοινωνίας που θα διαχειρίζεται τους ανθρώπους ως ανθρώπους και όχι ώς νούμερα ή σαν κάτι το ξένο και το μιαρό.Κάποιοι συμπολίτες μας ακόμη και τώρα θεωρούν πως δημοκρατία και ελευθερία είναι να εκμεταλλεύεσαι τον άλλον επειδή εσύ είσαι σε πλεονεκτική θέση ή επειδή το λέει ο νόμος…
Το μεγαλύτερο λάθος είναι να πειστούμε πως άνθρωποι σαν αυτούς που κυβερνάνε ή σαν αυτούς που αιματοκύλισαν τον κόσμο με τις απάνθρωπες ιδέες και πράξεις τους, πως έχουνε δικαίωμα να μιλάνε και να μας κουνάνε και το δάχτυλο. 
Λοιπόν ας ξέρουν αυτό: Στους εχθρούς των ανθρώπων καμία ελευθερία και καμία δημοκρατία.Η θέση τους είναι στο νεκροταφείο.
Συμπέρασμα τρίτο. Ποιό είναι τελικά το επαναστατικό υποκείμενο; Απεργίες και συμφέροντα.
Όταν το σύστημα ενσωμάτωσε την Αριστερά ταυτόχρονα ενσωμάτωσε και την τάξη εκείνη η οποία υποθετικά πάντα είχε και τις περισσότερες πιθανότητες να επαναστατήσει λόγω της θέσης της στην κοινωνία της εργασίας.
Η εργατική τάξη ,το προλεταριάτο λοιπόν ήταν για χρόνια και παραμένει ακόμη το επαναστατικό υποκείμενο που ευαγγελίζονται όλες οι επαναστατικές θεωρίες και που νομοτελειακά σχεδόν θα επαναστατήσει κάποτε ενάντια στους δυνάστες του. 
Αυτό είναι ακόμη μία εσφαλμένη αντίληψη η οποία προπαγανδίζεται από το σύνολο της Αριστεράς. Αυτό που θα πρέπει να πούμε είναι πως εν δυνάμει επαναστατικά υποκείμενα είναι όλοι οι άνθρωποι που για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται σε δυσχερή θέση και που αναγκαστικά θα πρέπει να επαναστατήσουν ενάντια σε εκείνους που ευθύνονται για αυτήν την δυσχέρεια.
Όμως οταν μιλάμε για την επανάσταση της εργατικής τάξης,εδώ μιλάμε για την Κομμουνιστική πολιτική ή κοινωνική επανάσταση. Συνεπώς για να περιμένουμε να επαναστατήσει ο έλληνας π.χ. εργαζόμενος θα πρέπει να συμβαίνουν δύο πράγματα.Πρώτα να έχει πλήρη συνείδηση της τάξης του και δεύτερον να θέλει μέσα από μία συγκεκριμένη διαδικασία να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να δημιουργήσει την νέα κομμουνιστική κοινωνία.
Τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει στην πλειονότητα των κατοίκων αυτής της χώρας. 
Το οτι κάποιος είναι φτωχός, άνεργος ή χαμηλόμισθος δεν τον κάνει αυτόματα ούτε κομμουνιστή ούτε και επαναστάτη. Διαφορετικά θα είχαμε σε κάθε φτωχή χώρα ανα τον κόσμο κάθε μέρα επαναστάσεις. 
Αντίθετα αυτό που παρατηρούμε είναι πως όσο το καπιταλιστικό σύστημα δίνει κάτι παραπάνω στα χαμηλότερα στρώματα τότε η εργατική τάξη επαναπαύεται στους καρπούς της δουλειάς της και αφήνει στην άκρη το μεγάλο ζήτημα που παραμένει η εκμετάλλευση και η βασιλεία ενός άδικου κατά γενική ομολογία παγκόσμιου συστήματος.
Όταν όμως συμβαίνει το αντίθετο είναι λογικό να περιμένουμε αντιδράσεις από όλους όσους πλήττονται οικονομικά, κάτι που βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. 
Βέβαια αυτό που συμβαίνει τώρα ουδεμία σχέση έχει με συνειδητοποίηση της κατάστασης ούτε και με κάποια επιθυμία για πραγματική αλλαγή.Αυτό που εξακολουθεί να επιθυμεί στην πλειοψηφία του το προλεταριάτο είναι ένας καλός μισθός και οτιδήποτε περισσότερο για το άτομο και την οικογένειά του, ό,τι μπορεί δηλαδή να επιθυμήσει και ο κάθε καπιταλιστής ο κάθε εκμεταλλευτής και ο κάθε απατεώνας.Στην συνείδηση του ατόμου δεν υπάρχει καμία τάξη.Υπάρχει μόνο το άτομο και το συμφέρον του.Οι μοναδικοί που έχουν συνείδηση της τάξης τους είναι οι καπιταλιστές και τα αφεντικά.
Με λίγα λόγια το προλεταριάτο έπαψε να είναι το επαναστατικό υποκείμενο όταν ο καπιταλισμός έκανε δύο πράγματα. 
Πρώτα όταν έκανε την εργατική τάξη σημαντικό πελάτη στην ευρεία κατανάλωση αγαθών όπου παλιότερα προορίζονταν για την μεσαία και ανώτερη τάξη και δεύτερον όταν ενσωμάτωσε πλήρως όπως είπαμε την Αριστερά πείθοντας έτσι τους εναπομείναντες ελπίζοντες πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ενάντια στην βασιλεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των ολιγαρχών που το διαχειρίζονται.
Θα πούμε για πολλοστή φορά πως οι απεργίες που γίνονται ανα κλάδο όσο δυναμικές κι άν είναι όταν δεν στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης ή όταν είναι αποκομμένες από την απεργία άλλων κλάδων εργασίας τότε δεν μπορούν να έχουν κανένα όφελος στην ουσία μιάς και σύντομα οι πληττόμενοι απεργοί θα αντιμετωπίσουν ένα διαφορετικό δυσβάσταχτο μέτρο στο άμεσο μέλλον.Ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουν.
Έτσι λοιπόν είναι υποκριτικό να λες ότι αγωνίζεσαι για το δίκαιο όταν αγωνίζεσαι μονάχα για το δικό σου συμφέρον αγνοώντας τα κοινά συμφέροντα που έχουμε όλοι μας.Επίσης δεν μπορείς να ζητάς από μία κυβέρνηση η οποία εκτελεί άνωθεν εντολές να σε λυπηθεί.Τους ανατρέπεις με γενική πολιτική απεργία  διαρκείας και ό,τι άλλο χρειαστεί με σκοπό την επιβολή πραγματικής δημοκρατίας και πλήρους ισότιμης κοινωνίας.Αλλά γνωρίζω λίγους που θα ήθελαν κάτι τέτοιο και ακόμη πιό λίγους που θα μπορούσαν…

Συμπέρασμα τέταρτο.Ευρώπη, καπιταλισμός και εναλλακτικές λύσεις.
Oι Έλληνες κατάλαβαν καλά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας οργανισμός όπου κουμάντο κάνουν οι πολιτικοί ηγέτες των πλούσιων κρατών σε συνεργασία με τις μεγάλες εταιρείες και τις τράπεζες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στριμώξουν τις χώρες με αδύναμη οικονομία και ελάχιστες υποδομές που θα προσέφεραν πραγματική ανάπτυξη και να εφαρμόσουν τα αποικιοκρατικά τους σχέδια με τις δήθεν επενδύσεις. Στην ουσία κάνουν αυτό που ξέρουν καλά να κάνουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Να εισχωρούν μέσω των δωσίλογων πολιτικών ανδρείκελων στην χώρα να την υπερχρεώνουν και ύστερα να αποκτούν δικαιώματα σε φθηνό εργατικό δυναμικό και σε οτιδήποτε μπορεί να αποφέρει κέρδος για τις μεγάλες διεθνείς εταιρείες.
Κάποτε πήγαιναν με τους στρατούς τους και κατακτούσαν τα πάντα.Τώρα το χρηματοπιστωτικό σύστημα και οι «Αγορές» τους επιτρέπουν να διαλύουν κράτη και έθνη σε μια νύχτα με την χειραγώγηση της οικονομίας και προδοτικών συμφωνιών.
Αυτό είναι και η ουσία του καπιταλισμού που πλέον ύστερα από τόσο καιρό μπορούμε να πούμε πως δεν πρόκειται απλά για ένα κακό και άδικο οικονομικό σύστημα αλλά για ένα παγκόσμιο φαινόμενο,μία πολιτισμική πανούκλα που πλέον είναι ανεξέλεγκτη ή μάλλον για την ακρίβεια είναι ελεγχόμενη από μία δράκα άπληστων υπανθρώπων που έχουν στον έλεγχό τους το σύνολο του παγκόσμιου πλούτου.Μαζί με αυτούς και κάποια εκατομμύρια πολύτιμων γραναζιών που απαρτίζουν το τερατώδες οικοδόμημα και εργάζονται πυρετωδώς για να παραμένουμε μισθωτοί ή αμίσθωτοι σκλάβοι μέχρι να πεθάνουμε και ο πλούτος μας και η ζωή μας όλη να καταλήξει στα χέρια τους.
Άν στ’αλήθεια ο καπιταλισμός είναι η απάντηση στην ευημερία των κοινωνιών,να μας εξηγήσουν οι ντόπιοι και ξένοι αλήτες υπάνθρωποι γιατί υπάρχουν τα δισεκατομμύρια των φτωχών και των πεινασμένων,γιατί υπάρχουν πόλεμοι και γιατί μια χούφτα ανθρώπων κατέχουν τον πλούτο των λαών της Γης.Σε ποιόν χρωστάνε οι λαοί;
Δεν υπάρχουν στ’αλήθεια πολλά πράγματα που να μπορεί να κάνει ο απλός άνθρωπος ενάντια σε αυτό  τον ολοκληρωτισμό.Όλα τα κράτη,οι πολιτικοί,οι στρατοί,τα σώματα ασφαλείας,οι εταιρείες,οι τράπεζες,οι δουλειές μας υπάρχουν για να υπηρετούν τους υπανθρώπους. 
Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε αναλώσιμα πιόνια με ημερομηνία λήξεως. Η μοναδική σωτηρία για την ανθρωπότητα είναι η παγκόσμια επανάσταση και η παντοτινή απαλλαγή από τέτοιου είδους ανθρώπους,η καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της κοινωνίας του χρήματος.
Πρόσκαιρες περιθωριοποιημένες καταστάσεις όπως οι καταλήψεις ή εναλλακτικές διαχειρίσεις της οικονομίας  είναι πάντα ευπρόσδεκτες αρκεί να μην παραβλέπουν το πρόβλημα,αλλά θα βρίσκονται πάντα σε λειτουργία στο μέτρο που το σύστημα θα τους επιτρέπει και όταν θα νιώσει πως απειλείται θα τις συντρίψει.Γενικά δεν μπορούν παρά να λειτουργήσουν ώς μία διαφορετική ή σοσιαλιστική όαση μέσα στην έρημο του καπιταλιστικού ολέθρου που αργά ή γρήγορα το σύστημα ή ενσωματώνει το διαφορετικό ή το καταστρέφει.
Συμπέρασμα πέμπτο.Επανάσταση,λαός,βία,σκέψεις για το μέλλον.
Ο σεβαστός κύριος Μάρξ είπε ανάμεσα σε πολλά πως ο καπιταλισμός θα πέσει σαν ώριμο φρούτο όταν φτάσει στο τελευταίο στάδιο των αντιφάσεών του. 
Εκεί θα βρίσκεται το συνειδητοποιημένο προλεταριάτο όπου θα πάρει την σκυτάλη από τον χρεοκοπημένο ιδεολογικά ηθικά και οικονομικά καπιταλισμό και θα δημιουργήσει την κομμουνιστική κοινωνία του μέλλοντος όπου θα ζήσουμε ευτυχισμένα…
Τί όμορφο παραμύθι σύντροφε…
Σήμερα αποδεικνύεται πως ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν πέθανε αλλά δυνάμωσε τόσο πολύ που φαινομενικά τίποτε δεν τον σταματά. Και το περίφημο προλεταριάτο απλά πνέει τα λοίσθια. Και τότε αφού ο καπιταλισμός δεν πέφτει και το προλεταριάτο δεν επαναστατεί πως θα σωθεί η ανθρωπότητα άραγε; 
Άν υπήρχε απάντηση σε αυτό θα τους είχαμε ήδη στείλει εκεί που πρέπει. Αλλά είδαμε πως ο καπιταλισμός απορρόφησε τους ανθρώπους και έκανε τα όνειρα και τις ελπίδες τους ένα ακόμη αγαθό προς ευρεία κατανάλωση. 
Συνεπώς η ανθρωπότητα ναρκωμένη από την ψεύτικη ελπίδα του καταναλωτισμού και την θρησκευτική αποχαύνωση παραμένει απλός θεατής στο κρεματόριό της. Για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το καπιταλιστικό τέρας θα πρέπει να το χτυπήσει εκεί που πονάει.
Στο χρήμα δηλαδή.Θα πρέπει να σταματήσουμε μαζικά όλοι να δουλεύουμε, να παράγουμε και να καταναλώνουμε από τα προϊόντα που παράγει το σύστημα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπερβούμε τις επιθυμίες μας.
Θα πρέπει να νικήσουμε τις αυταπάτες μας. Άν αρνηθούνε οι λαοί να είναι δέσμιοι του συστήματος μαζικού ελέγχου της παραγωγής και της διανομής του πλούτου που παράγουμε τότε το σύστημα αποσυντονίζεται -διαλύεται.
Σαν απάντηση το κράτος και οι κυβερνήσεις κατόπιν εντολών των αφεντικών θα σκοτώσουν οποιονδήποτε αντιστέκεται πραγματικά στην καπιταλιστική λαίλαπα.Το έχουν κάνει άλλωστε πολλές φορές.Όσοι υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα που εκατομμύρια ζωές βασανίζονται και χάνονται καθημερινά για τα κέρδη των λίγων πως η βία δεν είναι λύση,πως δεν χρειάζονται τα όπλα,πως υπάρχουν άλλες λύσεις ή πως θα φτιάξουν τα πράγματα είναι εγκληματικά ηλίθιοι ή διαφορετικά είναι και αυτοί υπάλληλοι των υπανθρώπων.Το μόνο  που πρέπει να κάνουμε όσοι θέλουμε να ζήσουμε σαν ελεύθεροι και ισότιμοι άνθρωποι σε μία ισότιμη κοινωνία των ανθρώπων και όχι του χρήματος είναι το δίχως άλλο να απαλλαγούμε απο τους εγκληματίες τρομοκράτες υπανθρώπους.Συνεπώς εμείς δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας.Εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει μια μέρα όπου τα όπλα,η βία θα είναι μία κακή παρένθεση στους αιώνες των ανθρώπων.Ξέρουμε όμως όλοι μας από όλες τις πλευρές  πως αυτό είναι αδύνατον όσο θα υπάρχουν υπάνθρωποι που θα λατρεύουν το χρήμα,το κέρδος,την εκμετάλλευση,την διεφθαρμένη και άδικη αξουσία.Όσο θα υπάρχουν ακόμη βασιλιάδες,κυβερνήτες,ιερείς, υπηρέτες της σκλαβιάς και της πλάνης των ανθρώπων.
Μέχρι τότε και όσο ο θάνατος και το βάσανο θα χτυπά την πόρτα μας καθημερινά διατηρούμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε με την βία το δικαίωμα να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε τον κόσμο που επιθυμούμε.
Εμείς…δεν μπορούμε να είμαστε τίποτε άλλο παρά δικτάτορες σε αυτούς που επιθυμούν την σκλαβιά των ανθρώπων και τους συνεργάτες τους και συνάνθρωποι και αδελφοί σε αυτούς που θα επιθυμήσουν να ζήσουν στην μελλοντική κοινωνία των ΊΣΩΝ.
Εν κατακλείδι
Το σύστημα που ευθύνεται για την καταστροφή των ανθρώπων τούτη τη στιγμή λέγεται καπιταλισμός.Είναι άδικο και προκαλεί τρομερές ανισότητες σε παγκόσμια κλίμακα.Πίσω απο αυτό το σύστημα υπάρχουν άνθρωποι με ονοματεπώνυμο που διαχειρίζονται τον πλούτο που παράγει ο άνθρωπος από το τελευταίο χωριό στην άκρη του κόσμου μέχρι τις μεγάλες πόλεις των εκατομμυριών κατοίκων.Μαζί τους, τους στηρίζουν κάποια εκατομμύρια πιστών ιδεολογικά και κάποιοι άλλοι χρήσιμοι ηλίθιοι και έτσι στέκεται το οικοδόμημα.Όλες οι κυβερνήσεις και οι στρατοί είναι υποταγμένοι σε αυτούς.
Η Ελλάδα μία χώρα διαχρονικά υποτελής στα ξένα συμφέροντα δυστύχησε να έχει έναν λαό στην πλειοψηφία του απαίδευτο πολιτικά, εγωμανή και παρτάκια που έγινε εύκολα χειραγωγήσιμος από τους πολιτικούς ολετήρες όλων των αποχρώσεων.
Η καταστροφή στην οποία έπεσε η χώρα δεν θα έχει τέλος.
Η κατάσταση για την Ελλάδα και για όλες τις χώρες του κόσμου είναι μη αναστρέψιμη. Μέρα με τη μέρα οι ανισότητες θα διευρύνονται και το σύστημα θα αντιδράσει «θετικά» για τους λαούς όταν η κατάσταση θα κριθεί ανεξέλεγκτη και  μη χειραγωγήσιμη. 
Αυτό θα κρατήσει για λίγο μέχρι την επόμενη αναδιανομή.Οι λαοί δεν έχουν κανένα πραγματικά δυνατό όπλο ενάντια στο σύστημα.Μονάχα η συντονισμένη παγκόσμια άρνηση να συμμετέχουμε σε αυτή την καταστροφή και ο κοινός αγώνας όλων των λαών ενάντια στους υπανθρώπους θα μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση.Μην περιμένετε ειρηνική λύση από αυτούς που είναι εθισμένοι στην βία και αποφασισμένοι να εξαφανίσουν ολόκληρα έθνη για να ικανοποιήσουν την απληστία τους.Αυτό που συμβαίνει είναι πόλεμος.Αλλά τα θύματα δυστυχώς είναι πάντα στην μία πλευρά.Σταματήστε να χαίρεστε με τις αυταπάτες σας.Αργά ή γρήγορα θα κλειθείτε  να αποφασίσετε ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει.Μήν το κάνετε με άδεια χέρια.Η Ελλάδα,οι άνθρωποί της σβήνουν.Μαζί τους σβήνουν και τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων της Γης Για τα κέρδη των λίγων.
Η επανάσταση δεν είναι προϊόν των αντιφάσεων του καπιταλισμού. 
Είναι αποτέλεσμα της υπέρβασης του μέσου ανθρώπου την στιγμή που θα αποφασίσει τί έχει περισσότερο αξία.Μιά κοινωνία ελεύθερων ανθρώπων με άπειρες εναλλακτικές ή μια κοινωνία ανθρώπων υποταγμένων στην αυταπάτη της υπερκατανάλωσης χωρίς καμία εναλλακτική.
ΑΝΩΝΥΜΟς & ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ

http://neinnewsgr.blogspot.gr/2016/02/blog-post_13.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters