ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ "ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ" ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ!

ΕΤΑΙΡΙΕΣ REAL-ESTATE ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ "ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ"!
ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
Οι τράπεζες ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο για να λύσουν προς όφελός τους, το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια που, λόγω των καταστροφικών πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται,.... είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, διαμορφώνονται σχέδια για την ίδρυση εταιριών διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (real estate), ώστε να μεταβιβαστούν σε αυτές τα στεγαστικά δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.
Με βάση στοιχεία των τραπεζών, τα στεγαστικά δάνεια που βρίσκονται "στο κόκκινο" έχουν φτάσειτο 14% και ανέρχονται συνολικά σε σχεδόν 11 δισ. ευρώΗ καταστροφική απουσία του κράτουςόσον αφορά στο θέμα της εργατικής κατοικίας όξυνε και συνεχίζει να οξύνει το πρόβλημα της στέγασης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενώ παράλληλα διαμορφώνει ένα πεδίο άγριας κερδοσκοπίας προς όφελος των τραπεζών.
Με τα διαμορφούμενα σχέδια, οι τράπεζες υπολογίζουν να έχουν πολλαπλά οφέλη. Οι εταιρίες real estate θα είναι εν μέρει ή εξολοκλήρου ιδιοκτησίας και ελέγχου των τραπεζών που κατέχουν τα δάνεια. Ουσιαστικά δηλαδή, οι δανειζόμενοι θα παραμένουν αλυσοδεμένοι στις τράπεζες. Νομικάόμως, επειδή τα χρέη θα περάσουν σε άλλες εταιρίες, οι τράπεζες θα έχουν την δυνατότητα ναδιαγράψουν από τους ισολογισμούς τους τα επισφαλή δάνεια κι έτσι να εμφανίσουν μια "εξυγιανθείσα" εικόνα. Τα στεγαστικά δάνεια θα μετατραπούν σε τίτλους, οι οποίοι θα πωληθούν στις εταιρίες real estate και με αυτόν τον τρόπο, οι τράπεζες θα εισπράξουν για αρχή ένα μέρος των χρεών.
Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια και αφού αλλάξει το νομικό πλαίσιο, οι κατασχέσεις των κατοικιών θεωρούνται δεδομένες. Αλλά αντί να κάνουν έξωση από τα σπίτια τους τους ιδιοκτήτες, οι εταιρίες real-estate θα τους μετατρέψουν σε ενοικιαστές! Αυτό θα γίνει, πρώτον για να μην καταρρεύσει η αγορά ακινήτων από την απότομη αύξηση των προς πώληση κατοικιών, και δεύτερον για να καταστεί δυνατό να εισπραχθεί όσο μεγαλύτερο ποσό γίνεται από αυτά τα δάνεια. Επίσης με αυτή την τακτική, οι τράπεζες υπολογίζουν να μετριάσουν τις αντιδράσεις, που θα είναι οξύτατες.
Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τα εισπραττόμενα ενοίκια πλέον θα τα μοιράζονται οι τράπεζες και οι εταιρίες διαχείρισης. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, οι τράπεζες θα βγουν διπλά κερδισμένες, καθώς ούτε επισφάλειες θα "γράφουν" στις οικονομικές τους καταστάσεις αλλά θα εισπράττουν χρήματα από τα ακίνητα που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν αναξιοποίητα στην κατοχή της.
Όμως, οι σχεδιασμοί των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δε σταματούν εδώ! Αν τα σχέδια προχωρήσουν και η κτηματαγορά ανακάμψει, οι εταιρείες αξιοποίησης θα μπορούν να εισαχθούν στο χρηματιστήριο και το ζήτημα της κατοικίας των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα μετατραπεί σε μια αρένα άγριας κερδοσκοπίας!

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2012/04/zhteitai-swthras-yparhei-tha-katashesoyn-ola-ta-spitia-oi-trapez.html