Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Και αλλο εξοπλιστικο προγραμα στην SIEMENS;;;

Η SIEMENS ΠΑΕΙ ...ΓΕΝ!!! για να αναβαθμισει τις φρεγατες!!!
14/2/2011 Παρουσίαση Εταιρείας SIEMENS στο ΓΕΝ
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την....
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011, θα πραγματοποιηθεί στο ΓΕΝ παρουσίαση αναβάθμισης συστήματος NAUTOS και λοιπών συστημάτων κατασκευής SIEMENS από την εταιρεία SIEMENS Α.Ε. στα πλαίσια εξέτασης/διερεύνησης προγράμματος αναβάθμισης των Φ/Γ ΜΕΚΟ.
Στην εν λόγω παρουσίαση θα παραστούν αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΝ, ΑΣ, ΔΔΜΝ και ναυτικών κλιμακίων ενώ εκπρόσωποι της εταιρείας SIEMENS θα είναι οι κ. Η. Πατουχέας, Α. Στέκα, Ν. Τερζόπουλος και Κ. Porth.

Αντιπλοίαρχος Αδ. Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

http://yened.blogspot.com/

Τελικά ο Παπανδρέου είχε σχέδιο εφαρμογής και ίσως να έχει και σχέδιο... διαφυγής


O Πρωθυπουργός ανακοινώνει την εκποίηση της δημοσίας
περιουσίας σε εκδήλωση του Economic Club - 23-09-2010

Μετά την «κωμικο-τραγωδία» που ζήσαμε το Σαββατοκύριακο, με τις μεταμεσονύχτιες ανακοινώσεις, ένθεν – κακείθεν, μπορούμε να καταλήξουμε σε μερικές διαπιστώσεις:
  1. Είναι πλέον πασιφανές ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου για μια ακόμα φορά επεχείρησε να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Το έχουν κάνει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια , που τους έγινε αγαπημένη συνήθεια. Όμως ήταν τόσο χοντροκομμένη η παράσταση, που δυσανασχέτησε ακόμα και το …επίσημο δελτίο ειδήσεων της Κυβέρνησης, του MEGA ήθελα να πω!
  1. Αποδεικνύεται καθημερινά, με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η παρέα που μας κυβερνάει, μεθοδευμένα οδήγησε τα πράγματα εδώ. Ούτε λάθη υπήρξαν, ούτε αστοχίες. Ούτε άσχετοι ήταν, ούτε αφελείς. Τίποτα απ’ όλα αυτά. Οι άνθρωποι ήρθαν πολύ καλά οργανωμένοι και προετοιμασμένοι. Οφείλω να παραδεχτώ και να ομολογήσω ότι τελικά ο κ. Παπανδρέου σε ένα πράγμα, απ’ όσα έλεγε , είχε απόλυτο δίκιο: όντως είχε σχέδιο!
  1. Μεθοδικά από τον Οκτώβριο του 2009, διέσυραν τη χώρα, αύξησαν το κόστος δανεισμού, προετοίμασαν την ψυχολογία μας για τα χειρότερα, μας παρουσίασαν το μνημόνιο, ως «πατριωτική λύση σωτηρίας», ενώ στην ουσία υποθήκευσαν το μέλλον μας, απαξίωσαν την οικονομία και την περιουσία της χώρας και τώρα είναι έτοιμοι για το μεγάλο ρεσάλτο. Ερχεται το μεγάλο ξεπούλημα! Για να μην περικόπτονται άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις! Αυτό θα είναι το επιχείρημα! Και γιατί δεν το έκαναν από την αρχή, θα ρωτήσει κάποιος; Μα έπρεπε πρώτα να γίνουμε ανταγωνιστικοί!
  1. Είναι προφανές ότι το μνημόνιο εξεμέτρησε τον βίο του. Εξήντλησε τη ….χρησιμότητά του. Μας έφερε ύφεση 4.6%, πληθωρισμό 5,2% , ανεργία 14% , μειωμένους μισθούς, κουτσουρεμένες συντάξεις, απορυθμισμένες εργασιακές σχέσεις, υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο. Τι άλλο θέλουμε; Α, και τα κόστος δανεισμού παραμένει στα ύψη!
  1. Τώρα αναζητούμε άλλη οδό… σωτηρίας. Σε μια εντυπωσιακή μείωση του χρέους μέσω της εκποίησης δημόσιας περιουσίας! Παραλίες, λιμάνια, αεροδρόμια, συμμετοχές του δημοσίου σε επιχειρήσεις! «Τα πάντα όλα»! Ετσι, λένε οι «σοφοί», αφ΄ενός μεν θα μειώσουμε αμέσως το χρέος, άρα και τα χρεωλύσια που πληρώνουμε ετησίως, αφ’ ετέρου θα προσελκύσουμε στη χώρα ξένα κεφάλαια που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη! Και αφού βρε μπαγαπόντηδες το σχέδιο αυτό είναι καλό γιατί δεν το προτείνατε από πέρυσι, αλλά πρώτα οδηγήσατε έναν ολόκληρο λαό σε απόγνωση; Απάντηση: Μα πώς θα δεχόταν αυτός ο λαός την εκποίηση, αν ευημερούσε;
  1. Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για «σχέδιο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας». Ξεπούλημα σχεδιάζεται και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας υπό ξένη εποπτεία. Τα περί «αξιοποίησης» είναι η χρυσόσκονη για να θαμπωθούν οι ιθαγενείς.
Αυτοί οι σχεδιασμοί δεν πρέπει να περάσουν.
Και θα έχουν την ευθύνη ακόμα και όσοι αδιαφορήσουν.

Και κάτι ακόμα: Ποιος δικαιώνεται απ’ όλες αυτές τις εξελίξεις;
Δείτε κι αυτό: O Πρωθυπουργός ανακοινώνει την εκποίηση της δημοσίας περιουσίας σε εκδήλωση του Economic Club – 23-09-2010

Το «φωτοστέφανο» των Ιατρών

Η παρακάτω διαπίστωση έγινε τον προπερασμένο αιώνα !

«Η αστική τάξη αφαίρεσε το φωτοστέφανο απ όλα τα ως τότε αξιοσέβαστα επαγγέλματα που τα αντίκριζαν με θρησκευτική ευλάβεια. Το γιατρό, το νομικό, τον παπά, τον ποιητή, τον άνθρωπο της επιστήμης, τους μετέτρεψε σε μισθωτούς εργάτες της ». Και λίγο πιο κάτω «Κάθετί το κλειστό και στάσιμο εξατμίζεται, κάθετί το ιερό βεβηλώνεται και στο τέλος οι άνθρωποι αναγκάζονται ν αντικρύσουν με νηφάλιο μάτι τη θέση τους στη....
ζωή και τις αμοιβαίες σχέσεις τους ». (βλέπε Μαρξ-Ενγκελς- Μανιφέστο σελ. 29).

Δεν ξέρουμε πόσοι γιατροί απ αυτούς που κατεβηκαν στους δρόμους είχαν υπ όψη τους τα παραπάνω .Οι τελευταίες κινητοποιήσεις μερίδας του ιατρικού κόσμου (για να περιοριστούμε μόνο σ αυτούς ) εκφράζουν αναμφισβήτητα αυτήν την αγωνία : Φοβούνται οι γιατροί ότι και στη χώρα μας θα τους αφαιρεσουν το φωτοστέφανο, ότι θα μετατραπούν σε μισθωτούς εργάτες, και οι φόβοι τους αυτοί δεν είναι βέβαια αβάσιμοι . Ηρθε η σειρά τους, τελικά θα αναγκαστούν «να αντικρύσουν με νηφάλιο μάτι τη θέση τους στη ζωή». Αυτός είναι ο Καπιταλισμός και όταν έχουμε Καπιταλισμό όλα θα γίνονται σαν στον Καπιταλισμό, όπως

« όταν έχουμε πόλεμο γίνονται όλα σαν στον πόλεμο » .

Το πιο ατιμωτικό πού μπορεί να συμβεί σ έναν γιατρό (και για έναν επιστήμονα γενικότερα ) είναι να έχει εργοδότη, έναν κεφαλαιοκράτη. Ότι το χειρότερο.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναπόφευκτη μέχρις οτου οι επιστήμονες καταλάβουν:

πρώτον την αξία τους, την δύναμη τους και δεύτερον όταν υπερνικήσουν αυτόν τον διχασμό να θέλουν δηλαδή να γίνουν και αυτοί πλούσιοι αστοί η πιο σωστά μεγαλοαστοί !

Το δεύτερο αναιρεί το πρώτο! Το φωτοστέφανο τότε ανταλασσεται με την ρεμπουβλικα του μεγαλοαστού!

Δεν είναι μόνο οι γιατροί που πάσχουν από αυτό το σύνδρομο.

Στρατηγοί ανταλλάσουν τις δάφνες τους με μίζες (υποβρυχίων, τανκς και αεροπλάνων ). Μόνο στρατηγοί θα έλεγε κάποιος : βάλε και Υπουργούς Εθνικής Άμυνας !

Θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε μια σειρά από άλλα επαγγέλματα από Δικαστικούς μέχρι Εφοριακούς, από υπαλλήλους της Πολεοδομίας μέχρι ανώτατους αξιωματικούς της Αστυνομίας. Από καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι Μηχανικούς του Δημοσίου. Ατέλειωτη η σειρά . Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τους αντιπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους αντιπροσώπους του Κοινοβουλίου..

Συμπέρασμα : «Δεν είναι η συνείδηση που καθορίζει την ζωή αλλά η ζωή που καθορίζει την συνείδηση » Είναι , λέμε ακόμη μια φορά , οι σχέσεις ιδιοκτησίας που καθορίζουν «Το κοινωνικό Είναι», που «αναγκάζουν», τους γιατρούς , για να μείνουμε σ αυτούς, να ανοίγουν μαγαζί μέσα στο μαγαζί, να χρησιμοποιούν δηλαδή το ιατρείο του ΙΚΑ για άγρα πελατών των δικών τους, ατομικών Ιατρειών !

Αυτή είναι μια αλήθεια, η πιο σωστά ένα μυστικό που το ξέρουν χιλιάδες γιατροί καθώς και μερικά εκατομμύρια ασθενείς-πελάτες τους..

Η λύση στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται σε νέες σχέσεις ιδιοκτησίας (ακόμη και των Ιατρείων, ναι ακόμη και των Ιατρείων), και σε ένα Νέο Φορολογικό Σύστημα. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε (βλέπε: vostiniotismos.blogspot.com)

Υ.Γ Από την σειρά των επαγγελμάτων που αναφερει το μανιφέστο δεν έχουν

μετατραπεί ακόμη σε εργάτες οι παπάδες. Ας έχουν και αυτοί το νου τους! Οι τροικανοι είναι ικανοί να προτείνουν την Ιδιωτικοποίηση των Εκκλησιών η της Εκκλησιαστικής περιουσίας. Αλλά ας μη βάζουμε ιδέες και μας αφορίσουν τίποτε Μητροπολίτες

Βοστινιωτης Παναγιώτης

Οικονομολόγος

Παπανδρέου: «Θα βοηθήσουμε το Ισραήλ»


Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε να βοηθήσει το Ισραήλ, ώστε να αποκτήσει στενότερους δεσμούς με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο σχεδιαζόμενο πλαίσιο για την ενθάρρυνση των επενδύσεων, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα», γράφει η ισραηλινή ταμπλόιντ «Yediot Ahronot».

Σε σχετική ομιλία του,  προς στους προέδρους των 52 εβραϊκών κοινοτήτων της Αμερικής, (σ.σ. τους οποίους ο ίδιος προσκάλεσε στη χώρα),  ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε:
«Βλέπουμε τις ευρωπαϊκές αγορές να επεκτείνονται στη Μεσόγειο. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να ενσωματώσουμε και το Ισραήλ στις αγορές αυτές. Πιστεύω ότι η κατεύθυνση αυτή θα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία του Ισραήλ. Αλλά και πέρα από την οικονομία, θα αποτελούσε μια στρατηγική για την ασφάλειά του».

--
Τίτλος άρθρου: «Гърция обещава на Израел по-тесни контакти с ЕС»
Δημοσίευση: Информационна Агенция "Фокус", 10.2.2011.

Το θράσος των κίβδηλων


Είναι συστατικό στοιχείο του θράσους. Του θράσους της κυβέρνησης Παπανδρέου απέναντι στους δεσμώτες που η ίδια έφερε στην Ελλάδα: Να κομπορρημονεί, να λεονταρίζει, και ταυτοχρόνως να εκποιεί.
  • Κομπορρημονεί μετά την απόφαση (και καν όχι πρόταση) των εκπροσώπων της τρόικας για εκποίηση του δημοσίου πλούτου παριστάνοντας τους απογόνους της Φιλικής Εταιρείας.
  • Λεονταρίζει παριστάνοντας τον …γνήσιο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού, ο οποίος μάχεται κόντρα στη σκληρή καθημερινότητα που η ίδια έχει επιβάλλει.
  • Και ταυτοχρόνως εξακολουθεί να εκποιεί το μόχθο των εργαζομένων και των παιδιών τους με επαχθή φορολογία, παράλογη και επίπονη αύξηση του κόστους ζωής στα βασικά αγαθά, στο κόστος των μετακινήσεων, στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και σε τόσα άλλα.

Θράσος. Ο ελληνικός λαός έχει τον λόγο, καμώνεται ο...Γιώργος Πεταλωτής σε μεταμεσονύχτια δήλωσή του και αφού παρήλθαν κοντά δέκα ώρες από τις δηλώσεις των ανθυπάτων. Απαράδεκτη η συμπεριφορά του απεσταλμένου του, λέει ο Γιώργος Παπανδρέου στον καλό φίλο του Ντομινίκ Στρος Καν, με τον οποίο επικοινώνησε το πρωί (ώρα Αμερικής), για να εισπράξει από τον κύριό του πλήρη κατανόηση, μαγκιές πουλάει ο Μιχάλης Καρχιμάκης, το ίδιο και ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Δημήτρης Ρέππας περιφερόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ορρωδούν ενώπιών τους ο Παπαφλέσσας και ο Διάκος, υποκλίνονται οι Σάκο και Βαντσέτι, υποχωρούν από το προσκήνιο οι διακόσιοι της Καισαριανής. Να περάσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ως ο μόνος γνήσιος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού. Του λαού, τον οποίο κορόιδεψε όχι μόνο προεκλογικά (το 2009) λέγοντας «λεφτά υπάρχουν», αλλά και μετεκλογικά με έναν ψεύτικο προϋπολογισμό την ώρα που ο εκλεκτός του υπουργός Οικονομικών μιλούσε για Τιτανικό, όπως και παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν υποσχόταν πως δεν θα επιβληθεί αύξηση φόρων, για να ανατρέψει την επομένη των αποτελεσμάτων άλλη και υπόσχεσή του.

Να δώσει τον τόνο λοιπόν μιας προεκλογικής αναμέτρησης. Αν έχει το θάρρος. Και να ξεκινήσει την περιοδεία του θιάσου του από τα διόδια. Και να την κλείσει στην Κερατέα. Να περάσει από τα νοσοκομεία, τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα πανεπιστήμια, τα υπό συγχώνευση σχολειά, τους σταθμούς του μετρό και τα αμαξοστάσια των αστικών συγκοινωνιών, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, την Τούμπα, τη Λάρισα, την Τρίπολη, τα Γιάννενα, τη Ζάκυνθο, κι αλλού όπου ο λαός τον αναμένει να τεθεί επικεφαλής των αγώνων του.
Αλλά θάρρος έχουν οι τίμιοι. Θράσος οι κίβδηλοι.

Πηγή

Η "τελική λύση" για τη Θράκη.



Το δεύτερο μέρος της εξαιρετικής μελέτης με τα   "Εφιαλτικά συμπεράσματα για τη Θράκη",  δημοσιεύουμε σήμερα. Ποια είναι η "λύση" που επεξεργάζονται κάποιοι; Διαβάστε τη συνέχεια:



Τι σχεδιάζεται τελικά ως «λύση»;
Μέσα σε αυτή την πληθώρα των εγκληματικών λαθών, της πολιτικής αναποφασιστικότητας και του ακατανόητου μη κρατικού παρεμβατισμού, η Θράκη σήμερα έχει αφεθεί σε έναν επικίνδυνο δρόμο που την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περιπέτειες.

Τι μέλλει γενέσθαι όταν θα ολοκληρωθεί το παζλ των απαιτητών για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κρατιδίου;

Πώς είναι δυνατόν, ακόμη και σήμερα οι κυβερνώντες την Ελλάδα να μην βλέπουν την «εικόνα» αυτού του παζλ κοντεύει να ολοκληρωθεί;

Πώς θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση σε ένα αίτημα το οποίο απλώς θα ολοκληρωθεί από την πλευρά των οργάνων της Άγκυρας, ενώ επί σειρά δεκαετιών η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε ή προέτρεψε στο να δημιουργηθούν όλα τα προαπαιτούμενα για την αίτηση - ανακοίνωση μίας Ανεξάρτητης Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης; Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν αντέδρασαν (με ποινικές διώξεις για δημιουργία εσωτερικής ανωμαλίας και κίνδυνο διασάλευσης της ειρηνικής συμβίωσης και ασφάλειας Ελλήνων πολιτών) ούτε όταν κυκλοφόρησε η σημαία της Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης!!!

Πώς θα αντιδράσουν, άραγε, οι κυβερνώντες όταν η παράνομη κυβέρνηση των «Τούρκων» της Ελληνικής Θράκης, αιτηθεί την ανεξαρτησία της από την Διεθνή Κοινότητα;

Σαν κράτος, έχουμε προσφέρει σχεδόν τα πάντα ώστε να παραδώσουμε Ελληνική γη. Θα μπορέσουμε άραγε να δρομολογήσουμε όλα τα απαιτητά για να αντιστρέψουμε τις επερχόμενες εξελίξεις;

Η Άγκυρα έχει τα δικά της σχέδια

Είναι βέβαιο πως μία αίτηση για ανεξαρτησία της Θράκης θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης από την Άγκυρα προς την Αθήνα, ώστε με τη σειρά της να υποχωρήσει σε άλλες απαιτήσεις της Άγκυρας. Είναι βέβαιο πως μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ανέφικτο, να δημιουργηθεί ένας νέος ανεξάρτητος γεωγραφικά και εθνικά χώρος. Όμως, πόσο δύσκολο μπορεί να νοηθεί κάτι τέτοιο, σε μία περίοδο γενικότερων γεωπολιτικών ανακατατάξεων;


Με περισσή βεβαιότητα, η Άγκυρα θα εμφανισθεί ως εγγυήτρια δύναμη υπέρ των «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης. Άλλωστε, ο Ταγίπ Ερντογάν, ως πρωθυπουργός της Τουρκίας πριν έναν χρόνο σε ομιλία του αναφέρθηκε στους μουσουλμάνους της Θράκης αποκαλώντας τους, «οι Τούρκοι της Θράκης, οι πολίτες μου.». Οι "εγγυήσεις" της Άγκυρας, η οποία χρησιμοποιεί το «μοντέλο Κύπρου», θα σταθούν σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κάπου στο Αιγαίο. Κι επειδή οι εξελίξεις στο ενεργειακό του Αιγαίου πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς, είναι πολύ πιθανό το «Θρακικό ζήτημα» να μετανσαρκωθεί σε «Θρακικό Πρόβλημα». Και για να γίνει αυτό, αρκεί μία ανακοίνωση από τους τουρκόφρονες καλοπληρωμένους πρακτορίσκους που έχουν μεταβάλει τη Θράκη σε χωράφι τους.

Πώς θα γλιτώσει η Θράκη από τον κίνδυνο;
Πώς η Θράκη μπορεί να ξεφύγει από την παγίδα που επί δεκαετίες έστησαν σύμμαχοι και γείτονες, ώστε να την θέσουν (ολόκληρη ή μέρος της) υπό αμφισβήτηση; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξωφρενικά απλή. Αρκεί να υπάρξει πραγματική πολιτική μέριμνα, με κύριο και μοναδικό άξονα ενδιαφέροντος τη διατήρηση του Ελληνισμού σε αυτήν. Πώς μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα στην αρχή της δεκαετίας του 1990 με το σχέδιο της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενισχύθηκε η Θράκη πληθυσμιακά με Έλληνες παλιννοστούντες ομογενείς από διάφορες περιοχές - δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα; Και πάλι η απάντηση είναι απλή. Να εφαρμοσθούν πολιτικές που δεν θα είναι ελαστικές, αλλά θα απαιτούν (αν χρειαστεί και υπό δαμόκλειο σπάθη) την υλοποίησή τους. Τα κομματικά συμφέροντα θα πρέπει να παυθούν οριστικά και να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα μέτρα τέτοια που θα σταθούν πυλώνες αναδημιουργίας, ανασύστασης και ισχυροποίησης της Ελλάδας, μεταβάλλοντας την ευρύτερη περιοχή σε έναν παράδεισο και ταυτόχρονα πόλο έλξης τόσο για νέους Έλληνες κατοίκους, όσο και για επιχειρήσεις που θα μεταφερθούν -κάτω από αυστηρές και μακροχρόνιες δεσμεύσεις- στην ευαίσθητη αυτή γωνιά της Ελλάδας.
Αρχικά, θα πρέπει να νομοθετηθεί ένα πλαίσιο υποστηρικτικό για την οικονομία της Θράκης.

Έτσι, με ειδική νομοθεσία απαιτείται πλέον η Θράκη

♣ να μεταβληθεί σε μία περιοχή με ειδική χαμηλότατη φορολόγηση για όσους διαμένουν μόνιμα και εργάζονται σε αυτήν

♣ να ορισθεί ως περιοχή ειδικής χαμηλής φορολόγησης για όσες επιχειρήσεις από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από την Ρωσία, μεταφερθούν στην περιοχή, με οικονομικές δικλείδες μακροχρόνιας (τουλάχιστον για μία εικοσαετία) παραμονής

♣ να ισχύσουν τα ίδια και για όσες Ελληνικές βιομηχανίες επιθυμούν να μεταφερθούν ή να πρωτο-λειτουργήσουν στην περιοχή και στις ήδη υπάρχουσες βιομηχανικές περιοχές

♣ να ορισθεί ειδική φορολόγηση προϊόντων προς την κατεύθυνση της τόνωσης -οικονομικής και ηθικής- των ήδη υπαρχόντων κατοίκων, αλλά και προς την κατεύθυνση προσέλκυσης Ελλήνων πολιτών από άλλες περιοχές της Ελλάδας

♣ να μεταφερθούν δύο τουλάχιστον υπουργεία (Ανάπτυξης και Μεταφορών) από την Αθήνα στην Θράκη. Η Καβάλα μπορεί να φιλοξενήσει το υπουργείο Μεταφορών, ενώ η Δράμα το υπουργείο Ενέργειας.

♣ να ενισχυθεί οικονομικά το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, δίνοντας βαρύτητα στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης

♣ να μεταφερθεί μέρος της Σχολής Ευελπίδων (4ο έτος) στην Αλεξανδρούπολη και να λειτουργήσει ως ηθική προμετωπίδα της Ελληνικής Άμυνας επί του Έβρου και του Βορείου Αιγαίου

♣ να λειτουργήσουν οι κανόνες που υπήρχαν για την εγκατάσταση των παλιννοστούντων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν δεχθεί την κρατική βοήθεια και έχουν αποχωρήσει οριστικά από την περιοχή, διαμένοντας μόνιμα -σε πολλές περιπτώσεις- εκτός Ελλάδας

♣ να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη χωρίς ειδική μεταχείριση-προσέγγιση σε ζητήματα μουσουλμάνων και να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις λόγω καλών σχέσεων με την γείτονα Τουρκία
Τα παραπάνω μέτρα θα πρέπει να εφαρμοσθούν χωρίς εξαιρέσεις για ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία οργάνων ελέγχου και τήρησης των όρων, ενώ απαιτείται και η δημιουργία ειδικού τμήματος παρακολούθησης της οικονομικής πορείας της περιοχής. Τα μέλη του συμβουλίου θα ελέγχονται οικονομικά σε μηνιαία βάση, προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις χρηματισμού. Προτείνεται μάλιστα να ανήκουν στον χώρο της Δικαιοσύνης και να αναδεικνύονται μέσω κλήρωσης που θα γίνεται ετησίως.

Το ιστορικό της εγκατάλειψης της Θράκης
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Τουρκία αποκτά ιδιαίτερο ρόλο
Οι γείτονές μας, οι Τούρκοι, αναγνωρίζοντας το ειδικό γεωστρατηγικό βάρος της Θράκης, εποφθαλμιούσαν πάντα την επιστροφή της τουρκικής κυριαρχίας στην περιοχή. Με το πέρασμα των χρόνων, και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η δειλή και μη συμμετέχουσα Τουρκία, άρχισε αιφνιδίως να γίνεται σημαντικό πιόνι που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν οι αμερικανοί. Αιτία γι αυτή την αμερικανική στρατηγική επιλογή ήταν η απόσταση της Ρωσίας από την Τουρκία.
Κι ενώ η Άγκυρα δεν συμμετείχε στον πόλεμο, βρέθηκε να «κερδίζει» ανταλλάγματα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, που έχοντας ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ιταλίας και της Γερμανίας (σε όλη την διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου), με μεγάλους αριθμούς ανθρώπινων απωλειών και με σοβαρή οικονομική καταστροφή, βρέθηκε να «χάνει» ακόμη περισσότερα λόγω. συμμαχίας!

Μπάρες: Το πρώτο έγκλημα της Ελλάδας
Το 1936 η μεταξική δικτατορία δημιούργησε τις Επιτηρούμενες Ζώνες, από την ορεινή Θράκη ως την Ήπειρο. Οι κύριες περιοχές κατοικίας των Πομάκων έγιναν απαγορευμένες και ελεγχόμενες με μπάρες. Για την είσοδο στις περιοχές αυτές χρειαζόταν ειδική άδεια εισόδου από την Αστυνομία. Υπήρχε ώρα έναρξης διέλευσης και ώρα λήξης. Δηλαδή, αν κάποιος Πομάκος αρρώσταινε το απόγευμα, θα έπρεπε να περιμένει να ξημερώσει η επόμενη ημέρα για να πάει στο Νοσοκομείο.


Βέβαια, οι επιτηρούμενες ζώνες συνεχίστηκαν και μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή ουσιαστικά αποτελούσαν τα σύνορα του ΝΑΤΟ! Επεκτείνονταν, δε, μέχρι και την Φλώρινα!!! Θεωρούνταν στρατιωτικές περιοχές και απαγορευόταν ακόμη και η φωτογράφιση! Όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτου θρησκεύματος, έπρεπε να αποκτήσουν ειδική άδεια εισόδου για να εισέλθουν στην ορεινή Θράκη, στα γνωστά Πομακοχώρια. Οι Έλληνες δικτάτορες και πολιτικοί απομόνωσαν Έλληνες, απαγόρευσαν την ελεύθερη μετακίνηση Ελλήνων πολιτών και ουσιαστικά δημιούργησαν τεράστιες ανοιχτές φυλακές, για να ικανοποιήσουν τους. ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους! Οι Επιτηρούμενες Ζώνες ατόνησαν, για να καταργηθούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Γεράσιμο Αρσένη στις 17/11/1995.

Άρνηση προσάρτησης των Πομάκων της Βουλγαρίας στην Ελλάδα
Το 1946, μία αντιπροσωπεία των Πομάκων (ο Χαμδή Χουσεΐν Φεχμή Μπέης, πρώην βουλευτής Ροδόπης, και ο Χακκή Σουλεϊμάν Μπέης) της Ροδόπης (σημερινή νότια Βουλγαρία και βόρεια Θράκη) μετέβη στο Παρίσι, και ζήτησε με υπόμνημα την προσάρτηση των Πομάκων στην Ελλάδα, επειδή αισθανόντουσαν εθνικά Έλληνες. Η Ρωσία, για να μην δυσαρεστηθεί η Βουλγαρία (η οποία ήταν σύμμαχος του Χίτλερ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) πίεσε τις ΗΠΑ και δεν έγινε δεκτό το αίτημα των Πομάκων, ενώ η τότε Ελληνική αρκέστηκε απλώς να παρακολουθεί τα διαδραματιζόμενα, ενώ στο τέλος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα την απώλεια των Πομάκων (και των εδαφών που αυτοί κατοικούσαν, μέχρι και τον αιφνίδιο εγκλωβισμό ελλήνων κτηνοτρόφων μέσα στην Βουλγαρία.
Μόλις είχε ξεκινήσει μία αδικαιολόγητη υποχωρητική και άκρως επικίνδυνη για την ίδια την Ελλάδα πολιτική.

Αναγνώριση Τούρκων στην Θράκη, κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης!
Στην δεκαετία του 1950, μία περίοδο που ο εθνικισμός στο εσωτερικό της Τουρκίας προσπαθούσε να πάρει οτιδήποτε μπορούσε, διαπίστωσε πως ο οικονομικός πλούτος που κατείχε η Ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, έπρεπε να περάσει στα χέρια των εθνικιστών και να αποδυναμώσει ταυτόχρονα πέρα από οικονομικά και πληθυσμιακά την παρουσία των Ελλήνων στην Τουρκία. Τα δυσάρεστα γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της «πολιτικής» ενός τουρκικού βαθέως κράτους που άρχισε να δημιουργείται.

Στον αντίποδα, η Ελληνική κυβέρνηση, μετά από παροτρύνσεις της αμερικανικής πλευράς, για να εξευμενίσει την τουρκική βαρβαρότητα, παραχώρησε αναίτια τον όρο τουρκικός στην Θράκη, παραβιάζοντας η ίδια η Ελλάδα, εις βάρος της, τη Συνθήκη της Λοζάνης! Έτσι, το 1954 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος «Περί τουρκικής μειονότητος Θράκης» και η «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» (πολιτιστικό ίδρυμα των μουσουλμάνων της πόλης), ξαφνικά μεταβάλλεται σε κάτι πολύ διαφορετικό από ότι το ιδρυτικό της καταστατικό έγραφε. Μετατράπηκε στο πρώτο επίσημο όργανο των τουρκικών υπηρεσιών εντός της Θράκης. Η Αθήνα ήταν πολύ μακριά για να μπορέσει να κατανοήσει τι ακριβώς σήμαινε αυτό, αλλά ταυτόχρονα, οι πολιτικοί της εποχής αρκούνταν στο να εκτελούν εντολές τρίτων, εάν δεν προσπαθούσαν να εκτελέσουν πολιτικούς τους αντιπάλους.

Εκτουρκισμός στην εκπαίδευση
Ο πλήρης εκτουρκισμός της μειονοτικής εκπαίδευσης συντελέστηκε με το Μορφωτικό Πρωτόκολλο του 1968. Σήμερα, 56 χρόνια μετά το ψυχροπολεμικό διάταγμα, που αντικαθιστούσε τον όρο «μουσουλμανικός» με τον όρο «τουρκικός», η ελληνική πολιτική απέναντι στους Πομάκους ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει. Μέσα από τη μειονοτική εκπαίδευση οι Πομάκοι μαθητές γκετοποιούνται και αναγκάζονται να διδάσκονται -πλην της ελληνικής- την τουρκική γλώσσα, ενώ η μητρική τους γλώσσα αγνοείται παντελώς (κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης). Αυτή η θεσμοθετημένη τριγλωσσία ισοδυναμεί με παραποίηση της ταυτότητας των Πομάκων, που γίνεται μέσα από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό δεν μπορεί παρά να είναι η κατάργηση των μειονοτικών σχολείων που καταδικάζουν τους Πομάκους μαθητές στην αμάθεια και η παροχή σε όλους τους μουσουλμάνους ισότιμης με όλους τους Έλληνες πολίτες εκπαίδευσης καθώς και διδασκαλίας (πλην του βασικού προγράμματος) των μητρικών γλωσσών της μειονότητας (τουρκικής - πομακικής - ρομά).
Πρόσφατα, μάλιστα, με το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων (που σχεδίασε η γνωστή κυρία Δραγώνα), και σύμφωνα με την απόφαση η εκπαίδευση να γίνεται στην μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων, δηλαδή στην τουρκική, συντελέσθηκε ένα ακόμη έγκλημα κατά της Θράκης και των Ελλήνων μουσουλμάνων που κατοικούν σε αυτήν. Με μία απόφαση του υπουργείου Παιδείας, καταργείται η Πομακική γλώσσα και οι Πομάκοι χαρακτηρίζονται (από το πρόγραμμα της κυρίας Δραγώνα, δηλαδή του Ελληνικού υπουργείου Παιδείας) ως τουρκογενείς!!! Με μία απλή κίνηση, περίπου 80.000 Πομάκοι τοποθετούνται στην αγκαλιά της Άγκυρας αφού πλέον θα διδάσκονται επίσημα σε ελληνικά σχολεία, την τουρκική γλώσσα!


Ανακεφαλαίωση
Ανακεφαλαιώνοντας, λοιπόν, θα πρέπει μέσα από όλα όσα (περιληπτικά) κατατέθηκαν να κατανοήσουμε πως η Θράκη ουσιαστικά έχει δοθεί. Μία σειρά από «επιμελημένα» λάθη και πολιτικές αποφάσεις που σε άλλα κράτη θα επανέφεραν την ποινή της εκτέλεσης, έχουν παραδώσει στους τουρκόφρονες της Θράκης -βήμα προς βήμα και επί σειρά δεκαετιών- ένα προς ένα όλα τα συστατικά στοιχεία ενός κράτους.

Δυστυχώς, εάν μέσα στο αναβράζον σημερινό γεωπολιτικό σκηνικό, με πλήθος ανακατατάξεων και με το ισλαμικό στοιχείο να αναδεικνύεται σε σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα, ικανό να αλλάξει γεωγραφικές δομές κρατών, μία πρόταση - ανακοίνωση των τουρκοφρόνων της Θράκης (μέσω της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης, καθαρό όργανο της Άγκυρας και ταυτόχρονα ορκισμένη παράνομη κυβέρνηση της Ελληνικής Θράκης), δεν θα πέσει ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά θα πιέσει αφόρητα την Αθήνα, η οποία θα βρεθεί απολογούμενη και -πιθανότατα- θα οδηγηθεί σε συζητήσεις και λύσεις που δεν θα τιμούν την Ελληνική ιστορία. Εάν ακόμη και τώρα δεν βρούμε την δύναμη να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα, να εστιάσουμε στην σκληρή πραγματικότητα παραβλέποντας τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες, πολύ σύντομα δεν θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε, αλλά θα βρεθούμε -δυστυχώς- στην οικτρή θέση να αποδεχθούμε όσα θα μας προτείνουν, η Τουρκία, οι Ευρωπαίοι και οι ΝΑΤΟϊκοί μας σύμμαχοι.


ΥΓ: Σε ειδική δημοσίευση θα αναλύσουμε τον παράγοντα θρησκεία και την επιρροή του Ισλάμ για το σχέδιο τουρκοποίησης της Θράκης. Κι ενώ στην σύγχρονη Ελλάδα η θρησκεία δεν αποτελεί στοιχείο συνεκτικότητας και κατά συνεπαγωγή δομικό στοιχείο για τον ορισμό έθνους, σε πλήρη αντιδιαστολή η Άγκυρα χρησιμοποιεί αυτόν ακριβώς τον παράγοντα, το Ισλάμ, μέσα από το οποίο πιέζει για την μετατόπιση της εθνικοφροσύνης των μουσουλμάνων της Ελλάδας και την μετονομασία τους σε τούρκους. Αν και το εγχείρημα της τουρκικής προπαγάνδας αγγίζει και ξεπερνά τα όρια του γελοίου (αφού με το ίδιο σκεπτικό, ένας μουσουλμάνος εσκιμώος είναι αυτομάτως τούρκος λόγω της θρησκείας!), η πολιτική ανεπάρκεια στην Ελληνική πλευρά δεν δείχνει να μπορεί να αντιμετωπίσει ευθέως τις γελοιότητες της τουρκικής πλευράς, αφήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό σε εκείνους που ορέγονται την Ελληνική Θράκη.

Συνεργάστηκαν:
Μαρία Σταματιάδου (δημοσιογράφος)


Όμηρος Φωτιάδης (Αναλυτής Γεωπολιτικής)



Πηγές:
Περιοδικό Αντιφωνητής
Εφημερίδα  

"Τα Νέα της Ροδόπης"
Εφημερίδα

"Χρόνος"
Ιστολόγιο

"Τουρκικά Νέα"
Ιστολόγιο

"Προξενείο Stop"
Ιστολόγιο

Παρατηρητήριο Τουρκίας

Ιστολόγιο Αβόλευτος

Ιστολόγιο Ramnousia



Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com/2011/02/project.html

Ανατροπή της κατοχής

Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά επιχει­ρεί να στρέψει την προσοχή αλλού. Εν μέσω άγριου παζαριού στο παρασκήνιο για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους, όπου όλα είναι ανοιχτά, από την ανοιχτή πτώχευ­ση της χώρας μέχρι τον επίσημο διαμελισμό της, προκειμένου πάνω στα ερείπιά της να οικοδομηθεί η νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και της Ε.Ε., η κοινωνία και ο λαός δεν πρέπει να πάρει χαμπάρι. Άλλωστε ο πρωθυπουργός έδωσε γραμμή: «Επι­τρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι: ακόμα και αν η Ελ­λάδα είχε μηδενικό χρέος, θα έπρεπε να προβού­με σε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Διότι το σύστημά μας δεν ήταν βιώσιμο και ανταγω­νιστικό. Δεν γινόταν καλή διαχείριση των δημοσιο­νομικών μας» («Die Presse», 29.1.2011). Φυσικά οι πρώτοι και οι μόνοι που τον πίστεψαν ήταν οι ηγε­σίες της Αριστεράς, που ανακάλυψαν ότι όλα όσα γίνονται δεν έχουν να κάνουν με το χρέος, αλλά με μια ακόμη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου.
Το τι θα γίνει με τη χώρα και τον λαό της, τι θα γίνει μπροστά στην επικείμενη «τελική λύση» που μελετούν εν κρυπτώ ΔΝΤ και Ε.Ε., δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Το μόνο που πρέπει να μας νοιά­ζει είναι να καταδείξουμε πόσο κακός είναι ο καπι­ταλισμός και το κεφάλαιο. Για όλα τα άλλα στάχτη και μπούρμπερη. Τι μας νοιάζει αν τα γεράκια της διεθνούς πολιτικής και αγοράς ορέγονται τμήματα του εθνικού χώρου; Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26.1 έγινε «εθιμοτυπική επίσκεψη» της γενικής προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Catherine Kay στον γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μα­κεδονίας - Θράκης κ. Θύμιο Σώκο. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σώκος, εκτός των άλλων, ανέδει­ξε τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης εστιάζοντας στη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την περιοχή των Βαλκανίων και στον σημαντικό ρόλο των λιμα­νιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Αναφέρθηκε και στην ανάγκη αξιοποίησης των πλούσιων ορυ­κτών κοιτασμάτων που βρίσκονται στην περιοχή. Από τη μεριά της, η κ. Catherine Kay ενδιαφέρθηκε για τους νέους θεσμούς αποκέντρωσης και τις σχέ­σεις που τους διέπουν. Ο κ. Σώκος εξήγησε στη γενική πρόξενο τη νέα δομή και τη σημασία των νέ­ων αυτοδιοικητικών οργανισμών σημειώνοντας ότι από αυτές τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους θα ωφεληθεί ο πολίτης αλλά και θα επιτα­χυνθεί η περιφερειακή ανάπτυξη.
Στο σφυρί
Αυτά επίσημα. Ανεπίσημα η κ. Kay εκδήλωσε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη μετατροπή της περι­οχής Μακεδονίας - Θράκης σε προνομιακό πεδίο επιχειρήσεων της Ουάσιγκτον όχι μόνο οικονομι­κών, αλλά και γεωπολιτικών. Γι’ αυτό πήγε να επι­θεωρήσει την περιοχή και να ελέγξει την ταχύτητα εφαρμογής των πολιτικών Καλλικράτη, ώστε σύ­ντομα η Μακεδονία - Θράκη να αποτελέσει ημι­αυτόνομη περιφέρεια στον απόλυτο έλεγχο του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών που έχουν σχέδια για την περιοχή. Με απλά λόγια, η Μακεδονία - Θρά­κη έχει ήδη βγει στο σφυρί και οι ΗΠΑ έτρεξαν όχι μόνο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αλλά και να ξε­καθαρίσουν ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο. Έτσι πο­λύ σύντομα θα δούμε την περιοχή να «διεθνοποι­είται», ώστε να χρησιμεύσει ως διεθνής πρόσβαση για την ενδοχώρα των Βαλκανίων και όχι μόνο.
Όμως τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά; Έτσι κι αλλιώς, τόσο η συμπολίτευση του μνημονίου όσο και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση έχουν απο­δεχτεί την κατάλυση του ελληνικού κράτους, της εσωτερικής έννομης τάξης προς όφελος των δα­νειστών της χώρας μέσα από τη δανειακή σύμβα­ση. Γι’ αυτό άλλωστε Δεξιά και Αριστερά ωρύονται για τις πολιτικές των επικαιροποιημένων μνημονί­ων, αλλά τσιμουδιά για τη δανειακή σύμβαση που συνιστά κάτι το πρωτοφανές στις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη. Ανατρέπει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας υπήρχε μέχρι σήμερα στις διεθνείς σχέσεις, θεσμοθετώντας ένα καθεστώς δουλοπα­ροικίας του χρέους για ολόκληρη τη χώρα και τον λαό της. Κατά τα άλλα, όλα αυτά που γίνονται, θα γίνονταν ακόμη και με μηδενικό χρέος!
Εδώ πρέπει να το πούμε καθαρά. Έχει στηθεί μια εγκληματική συμπαιγνία σε βάρος του ελληνι­κού λαού, με τη συμμετοχή και της Αριστεράς. Ο Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να ασχολείται απο­κλειστικά με το μεροκάματο, με το μεροδούλι - μεροφάι, και να μην τον ενδιαφέρει το τι πρόκειται να γίνει με τη χώρα του. Τον περασμένο χρόνο ολό­κληρη η χώρα βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνω­ρη κατάσταση. Η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της επιβολής καθεστώτος θεσμοθε­τημένης κατοχής με πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Απέναντι σ’ αυτή την πλειοψηφία, έχουμε μια κοι­νοβουλευτική μειοψηφία που συμπεριφέρεται λες και δεν συνέβη τίποτε σημαντικό. Κι έτσι συνεχίζει να ασκεί αντιπολίτευση όπως και πριν, νομιμοποι­ώντας με την πρακτική της το πραξικόπημα του πε­ρασμένου Μαΐου και την επιβολή της καταστροφι­κής δανειακής σύμβασης.
Οικονομική διακυβέρνηση
Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Νομιμοποιούν κι αυτό που έρχεται. Προσέξτε ποιοι είναι οι κύρι­οι άξονες της «οικονομικής διακυβέρνησης» που ζητούν Μέρκελ - Σαρκοζί (4.2) και συζητούν στα διαβούλια της Ε.Ε., μακριά από τους λαούς της Ευ­ρώπης:
1 Κατάργηση κάθε έννοιας τιμαριθμικής προ­σαρμογής των μισθών. Αυτό σημαίνει ότι πρέ­πει να πάψει να λαμβάνεται υπόψη στον καθορι­σμό των μισθών το κόστος ζωής. Κι αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι μισθοί θα προσδιορίζονται κάθε φορά αποκλειστικά από τις ανάγκες ανταγω­νιστικότητας της επιχείρησης.
2 Κατάργηση κάθε εμποδίου στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων εντός της Ε.Ε.. Αυτό σημαίνει, αφενός, κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακής προστασίας που εγγράφεται στο εργατικό δίκαιο κάθε χώρας και, αφετέρου, την ελεύθερη µετακίνηση των εργατών ευκαιρίας που φέρνουν οι πολυεθνικές από τρίτες χώρες.
3 Ενιαία βάση φόρου εισοδήματος για τις επι-χειρήσεις του χρηµατιστηρίου. Με άλλα λόγια, εξασφάλιση για τις πολυεθνικές που δρουν εντός της Ε.Ε. ενιαίου τρόπου φορολόγησης ή, καλύτε­ρα, νόµιµης φοροαποφυγής και απαλλαγής.
4 Προσαρμογή των συνταξιοδοτικών συστηµά­των στη δηµογραφική εξέλιξη. Πράγµα που σηµαίνει ότι, ανάλογα µε το πόσο αυξάνει ο µέσος όρος ζωής, θα αυξάνεται αντίστοιχα και η ηλικία συνταξιοδότησης.
5 Υποχρέωση όλων των µελών να εντάξουν στο Σύνταγμά τους όρους της δηµοσιονοµικής πει­θαρχίας και της οικονοµικής διακυβέρνησης. Το Σύνταγµα κάθε χώρας παύει και τυπικά να συνδέ­εται µε τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία, για να µετα­τραπεί σε θεµελιώδη νόµο υποδούλωσης στα γε­ράκια της Ε. Ε..
6 Εγκαθίδρυση ενός µηχανισµού σε εθνικό επί­πεδο διαχείρισης των κρίσεων µε σκοπό τη στήριξη των τραπεζών. Με άλλα λόγια, ολόκληρη η δηµοσιονοµική πολιτική πρέπει να προσανατολι­στεί στην εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας και των κεφαλαίων που χρειάζονται οι τράπεζες. Το κράτος µετατρέπεται επίσηµα σε υποχείριο των τραπεζών.
Πρόκειται για την επιβολή του πιο ολοκληρω­τικού µοντέλου εξωοικονοµικού και οικονοµικού καταναγκασµού, απαλλοτρίωσης εθνών, κρατών και λαών που έχει προταθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την εποχή της νέας τάξης του ναζι­σµού. Όµως, αυτός ακριβώς ο µηχανισµός ολοκλη­ρωτικής απαλλοτρίωσης οικονοµιών, χωρών, λαών και εθνών βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ολόκληρη η αρχιτεκτονική του καταρρέει, ενώ η τακτική των ισχυρών εκατέρωθεν του Ατλαντικού είναι µία και µόνη: να σφίξουν ακόµη περισσότερο τα λουριά, να κάνουν ακόµη πιο ασφυκτικό τον έλεγχο και πιο ολοκληρωτική την απαλλοτρίωση. Μπορεί να επι­βιώσει µια χώρα που της έχουν στερήσει τα µέσα και τον τρόπο επιβίωσης; Οι κυβερνώντες θέλουν να µας πείσουν ότι αυτό που πρέπει να µας νοιάζει πρωτίστως είναι η επιβίωση του ευρώ και της Ε.Ε.. Έστω κι αν η επιβίωση αυτή µπορεί να στοιχίσει την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού της.
Η οικονομία πεθαίνει
Μην ξεχνάµε ότι τα δεδοµένα παρουσιάζουν την οικονοµία της Ελλάδας να βρίσκεται όχι απλώς σε κατάσταση βαθιάς κρίσης ή χρόνιας ύφεσης. Στην ουσία, η ελληνική οικονοµία πνέει τα λοίσθια. Ο Γενικός Δείκτης, π.χ., του λιανικού εµπορίου, κοινώς ο τζίρος της αγοράς, παρουσί­ασε σε δωδεκάµηνη βάση για το 2010 µια πτώση της τάξης του 12%, έναντι µείωσης 6,3% το 2009.
Αυτό σηµαίνει πως η εσωτερική αγορά δεν συρρι­κνώνεται απλώς, πεθαίνει. Και µαζί της θα πεθά­νει και η µεγάλη πλειονότητα των µικροµεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζονται σ’ αυτήν. Το χειρό­τερο απ’ όλα είναι το επίπεδο των επενδύσεων, όπου µε βάση τον τριµηνιαίο δείκτη ακαθάριστου σχηµατισµού παγίου κεφαλαίου η υποχώρησή τους µέσα στο 2010 υπερβαίνει το 20%, έναντι µείωσης 11% του 2009. Αυτή τη στιγµή το επίπε­δο των επενδύσεων στην Ελλάδα βρίσκεται 12,5% χαµηλότερα από το πρώτο τρίµηνο του 2000. Με άλλα λόγια, µέσα σε δυο χρόνια έχει εξανεµιστεί το σύνολο των επενδύσεων που έγιναν την τελευ­ταία δεκαετία και βάλε.
Κι αυτό είναι η απαρχή ενός φαύλου κύκλου που εξοβελίζει στο µακρινό µέλλον, αν δεν απο­κλείει, την όποια πιθανότητα ανάκαµψης. Η διαρ­κής συρρίκνωση των εισοδηµάτων εξασφαλίζει ότι η εσωτερική αγορά αδυνατεί να ανακάµψει. Κι όσο η εσωτερική αγορά δεν ανακάµπτει, δεν υπάρχει κανενός είδους περιθώριο για την ανάκαµψη των επενδύσεων στην οικονοµία. Ιδίως από τη στιγµή που η ελληνική οικονοµία εν µέσω χρεοκοπίας και χρόνιας ύφεσης δέχεται µια τροµακτική επίθεση κερδοσκοπίας από τα ποικίλα µονοπωλιακά κυ­κλώµατα, καρτέλ και τραστ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιµές παραγωγού στη βιοµηχανία αυξήθηκαν σε δωδεκάµηνη βάση το 2010 κατά 6,7%, όταν το 2009 είχαν µειωθεί κατά 5,8%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των τιµών των εισαγωγών, που ανήλθε περίπου στο 10% το τελευταίο δωδεκάµηνο, όταν κατά µέσο όρο στην ευρωζώνη οι τιµές των εισαγωγών το ίδιο διάστη­µα ανήλθαν κατά 4,6%. Ακόµη και στα καύσιµα η Ελλάδα πληρώνει προσαυξηµένες τιµές εισαγω­γής έναντι των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης κατά 15% τουλάχιστον.
Με άλλα λόγια, τα μονοπωλιακά κυκλώματα της αγοράς βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν την ελληνική οικονοµία µε µονοπωλιακά υψηλές τιµές. Η ελευθερία των αγορών και των ανοιχτών συνόρων στις πολυεθνικές και τους µεταπράτες τους δίνει τη χαριστική βολή στη χρεοκοπηµένη Ελλάδα. Μπορεί να επιβιώσει η Ελλάδα υπό τέτοι­ες συνθήκες; Μόνο ως προσαρτηµένη οικονοµία υπό καθεστώς δουλείας.
Και τι σηµαίνει αυτό; Ποιον ενδιαφέρει; Εκτός από τον κόσµο της δουλειάς, βλέπετε κανέναν άλ­λο από το πολιτικό σύστηµα να το συζητά έστω; Όλοι τους, δεξιοί και αριστεροί, έχουν προσαρ­µοστεί τόσο καλά στα πολιτικά πάρε - δώσε του κυρίαρχου συστήµατος εξουσίας, ώστε ούτε που διανοούνται να το αµφισβητήσουν στην πράξη και να βγουν από τα όριά του για να διεκδικήσουν την ανατροπή του. Οι προφάσεις πολλές. Ο λαός δεν είναι έτοιµος, δεν υπάρχει νέα κατοχή, το όλο πρό­βληµα είναι στο µίγµα πολιτικής, το χρέος δεν εί­ναι πρωτεύον κ.ο. κ.
Το μέτωπο αντίστασης και το... τσουβάλι!
Ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα καθεστώς κατοχής δεν εξωραΐζεται, δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Μόνο ανατρέπεται από τον ίδιο τον λαό. Επομένως, όποιος νομιμοποιεί με την πρακτική του αυτό το καθεστώς, όποιος συμπεριφέρεται αγνοώντας το, έστω κι αν το αντιπολιτεύεται, είναι συνεργός. Όπως ακριβώς συνέβη με την παλιά κατοχή, με όσους, αν και δεν ήταν επίσημα δωσίλογοι, δεν τολμούσαν να θέσουν ως πρώτη προτεραι­ότητα την ανατροπή της από τον λαό. Δεν έχει άδικο λοιπόν η μεγάλη πλειονότητα του λαού που τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όσο δεν προτάσσουν την εδώ και τώρα ανατροπή του καθεστώτος της νέας κατοχής, εκεί ανήκουν όλοι, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, δεξιοί και αριστεροί. Και τι σημαίνει ανατροπή της σημερινής κατοχής;
Σημαίνει ότι ο λαός συγκροτημένος σε παλλαϊ­κό μέτωπο ανατρέπει και καταγγέλλει τη δανεια­κή σύμβαση, που όχι μόνο δεν έχει ούτε καν την τυπική νομιμοποίηση, αλλά είναι κατάφορα πα­ράνομη από κάθε άποψη εθνικού και διεθνούς δικαίου. Η ανατροπή της μπορεί γίνει και με την επίκληση της καταπάτησης βασικών αρχών της συνθήκης της Βιέννης του 1966, με βάση την οποία ο οικονομικός εξαναγκασμός μιας χώρας σαν αυτόν που υπέστη η Ελλάδα ισοδυναμεί με κήρυξη πολέµου εναντίον της, κατάκτηση και υποδούλωσή της.
Ολική επαναφορά
Εποµένως η χώρα και ο λαός της όχι µόνο δι­καιούνται να την καταγγείλουν στη διεθνή κοι­νότητα, αλλά και να ζητήσουν αποζηµιώσεις από όλα τα κράτη που έχουν εµπλακεί στη δανεια­κή σύµβαση και κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας. Ανατροπή της δανειακής σύμβασης σηµαίνει αυτόµατα δυο πράγµατα: Αφενός την ακύρωση του συνόλου των µέτρων, πολιτικών και παρεµβάσεων που έγιναν στο όνοµά της και συνεχίζουν να γίνονται. Με τον τρόπο αυτό επανερχόµαστε στην κατάσταση πριν από την επιβο­λή του καθεστώτος επιτήρησης και κηδεµονίας, ώστε να εκτιµήσουµε µε νηφαλιότητα την πραγ­µατική κατάσταση του λαού και της χώρας.
Αφετέρου, τη δίωξη των ενόχων και των δωσί­λογων που συνέργησαν στην επιβολή της δανει­ακής σύµβασης µε ό,τι αυτή συνεπάγεται.
Εξολόθρευση της ανομίας
Αν αυτός ο τόπος δεν ξεπλυθεί από τα ανομήματα των κυβερνώντων του, δεν μπορεί πάει μπροστά. Κι αυτό σημαίνει δυο κυρίως πράγμα­τα:
1 Άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών του κράτους, κα­τάργηση κάθε έννοιας δημοσιονομι­κού απορρήτου και στεγανού, ώστε να δούμε τι έγιναν τα λεφτά, πώς και γιατί δημιουργήθηκαν οι δανειακές ανάγκες του κράτους, τι κρύβουν οι συμβάσεις δανεισμού και ποιος επωφελήθηκε από αυτές.
2 Κατάργηση κάθε έννοιας παρα­γραφής και ασυλίας για όλους όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Με αναδρομική ισχύ. Όποιος, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, έβαλε χέρι ή συ­νέργησε στη λεηλασία του δημόσιου ταμείου και της περιουσίας του Δη­μοσίου θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη και η περιουσία του να δημευθεί.
Ζήτημα δικαίου
Τα μέτρα αυτά δεν είναι μόνο απαραίτητα για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και για να πείσεις ακόμη και τους πιο δύσπιστους ότι δεν είσαι σαν τους προηγούμενους, ότι δεν είσαι μια από τα ίδια. Κι επο­μένως όταν λες ότι δεν αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος δεν είναι μια πα­ρόλα που θα ξεχαστεί την επομένη. Και δεν το αναγνωρίζεις όχι μόνο γι­ατί είναι αδύνατον να το πληρώσεις, υπό οποιοδήποτε καθεστώς, ούτε γιατί το έχεις πληρώσει ήδη δεκάδες φορές και αρνείσαι πλέον να συνεχί­σεις να πληρώνεις πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια. Δεν το αναγνωρίζεις ασκώντας το έννομο δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να μην αναγνωρί­σει και να μην πληρώσει το χρέος που δημιούργησαν οι τύραννοι και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις του. Κι αυτή αποτελεί βασική αρχή του διεθνούς δικαίου.
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το ευρώ και την Ε.Ε.; Εδώ είναι ζήτημα αν μπορεί να επιβιώσει πια η Ελλάδα ως ακέραιο και συγκροτημένο κράτος μέσα στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. υπό το νέο καθεστώς «οικονο­μικής διακυβέρνησης». Στη θέση της εγκληματικής διαστροφής του λεβαντινοραγιαδισμού, δεξιού και αριστερού, οφείλουμε να δούμε καθαρά τη μόνη εναλλακτική που έχουμε ως χώρα και ως λαός. Κι αυτή είναι η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση από την Ε.Ε. Εδώ και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.
Το Ποντικι

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σπάνε τις παρακαμπτηρίους για χάρη των διοδίων

ΚΕΙΜΕΝΟ / ΦΩΤΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΖΑΝΟΥ: Σοκ προκαλεί η κατάσταση που επικρατεί στις παρακαμπτηρίους οδούς.
Δεν φτάνουν οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών των διοδίων, τώρα σπάνε επιδεικτικά τους δρόμους για να μας απαγορεύσουν(;) τη δωρεάν διέλευση που δικαιούμαστε, όπως αναγράφει το Σύνταγμα και «λέει» η λογική και να μας υποχρεώνουν να περνάμε από τα διόδια!
Xαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των διοδίων της Λεπτοκαριάς, και στην άνοδο αλλά και στην κάθοδο, που “τυχαίνει” να είναι από τα πιο ακριβά διόδια στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη (3,10 ευρώ).
Τονίζουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι σε αυτή την κατάσταση από τις αρχές Οκτωβρίου.

tsantiri.gr

Ελληνικό κράτος εναντίον Ελληνικής κοινωνίας

Μεγαλώσαμε οι περισσότεροι με την ιδέα  ότι το κράτος, είναι η οργανωμένη έκφραση μιας κοινωνίας. Η κοινωνία, επειδή δεν μπορεί να οργανωθεί διαφορετικά και να λύσει τα προβλήματα μόνη της, οργανώνεται στη μορφή του κράτους. Το κράτος αναλαμβάνει να οργανώσει την κοινωνία,  να ικανοποιήσει τις πιο ουσιαστικές ανάγκες της.
Είναι τόσο παλιά η ύπαρξη του κράτους, που τώρα, δεν  ρωτάμε  πια, ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής του. Γιατί οι άνθρωποι ενώθηκαν  παλιά;
 Σχεδόν σε όλες τις ιστορικές εποχές, οι ανθρώπινες  κοινωνίες εμφανίζονται οργανωμένες. Επειδή όμως, ένα φαινόμενο, είναι τόσο διαδεδομένο, δεν  σημαίνει ότι δεν πρέπει να το εξετάζουμε.
Δεν μπορούμε φυσικά να ξέρουμε, σε τι πίστευαν  πως εξυπηρετεί το κράτος παλιότερα. Όμως σήμερα, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, σε τι ακριβώς εξυπηρετεί την Ελληνική κοινωνία, το Ελληνικό κράτος;
Αν θεωρήσουμε ότι η  κοινωνία αποτελείται  από διαφορετικές ομάδες συμφερόντων, θα λέγαμε πως  ένα κράτος είναι επιτυχημένο, όταν εξασφαλίζει κάποια στοιχειώδη δικαιώματα για όλους.
Π.χ. τα δικαιώματα της ζωής, της ελευθερίας, της ασφάλειας, δείχνουν να είναι πολύ σημαντικά για τους περισσότερους.

Θα μπλεχτούμε σ ένα σύνολο, όπου θα πρέπει να εξετάσουμε πάρα πολλές παραμέτρους για να δούμε αν το κάθε κράτος, αντεπεξέρχεται στα κριτήρια που  έχει θέσει η κοινωνία. Θα μπορούσε να είναι το θέμα, ενός ολόκληρου βιβλίου. Σ’ ένα άρθρο, μόνο απλουστευτικά, μπορούμε να το προσεγγίσουμε.
Με αυτό τον περιορισμό λοιπόν,  πως φαντάζει σήμερα στην Ελληνική κοινωνία,  το Ελληνικό κράτος;
 Σ αυτό, οι περισσότεροι  θα συμφωνήσουν πως το κράτος, μακράν απέχει από το να ικανοποιεί το       ελάχιστο που οι πολίτες ζητούν. Βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2011.  Από την  ίδια τη ζωή μας,  που δεν μετράει, μέχρι την ασφάλειά μας  που έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού.  Από την  ελευθερία του να κάνουμε κάτι, να δημιουργήσουμε, ελευθερία που δεν έχουμε  (αφού μας στερούν τα μέσα για να  πραγματοποιήσουμε όσα επιθυμούμε),  μέχρι  την αξιοπρέπεια  που μας την έχουν κουρελιάσει. Όλα αυτά τα αντικατέστησαν με ανεργία, φτώχεια, φόρους, βία,  ντροπή για την κατάντια μας  και χαμένα όνειρα.
Αν η κατάσταση ήταν καλύτερη, ή μπορούσε να γίνει  καλύτερη, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως θα ταν χρήσιμο να περιμένουμε. Αλλά όλοι στο βάθος ξέρουμε, πως τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.  Πως  έρχονται χειρότερες μέρες. Πως οι σημερινοί άνεργοι, δεν είναι τίποτα μπροστά στους ανέργους που θα έχουμε σε 2-3 χρόνια. Πως οι μισθοί μας, τώρα θα αποτελούν ανάμνηση, λίγο αργότερα.  Πως τώρα, υπάρχουν νέοι που μένουν στην Ελλάδα. Σε λίγα χρόνια δεν θα μείνει σχεδόν κανείς.
Η απόλυτη κοινωνική καταστροφή. Είναι φανερό, πως αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του Ελληνικού κράτους,   δεν υπηρετούν τα  συμφέροντα της Ελληνικής κοινωνίας.  Όλα τα λόγια του κόσμου  δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα πως το κράτος της Ελλάδας,   δεν υπηρετεί το λαό της Ελλάδας. Αλώθηκε   από ξένους προς την κοινωνία μας, κατακτητές που σκέφτονται,  μιλούν και βαδίζουν  στο δικό τους δρόμο. Μας πετάνε  πότε- πότε και κανένα κομμάτι  ψωμί,  για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Και συνεχίζουν το μακάβριο έργο τους. Την πλήρη εκμετάλλευση και διάλυση της κοινωνίας.  Ανενόχλητοι προς το παρόν. Γιατί; Γιατί εμείς ακόμα πιστεύουμε πως  αυτό για το οποίο αγωνίστηκαν οι πρόγονοί μας,  την ύπαρξη δηλαδή «δικού μας» κράτους, είναι πραγματικότητα. Ναι είναι πραγματικότητα. Μόνο που δεν το ελέγχει η Ελληνική κοινωνία. Στην καλύτερη περίπτωση, το επηρεάζει ίσως, και μάλιστα σε ελάχιστο βαθμό.  Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν το ελέγχει. Τα τελευταία χρόνια ο ουσιαστικός έλεγχος πέρασε σε διαχειριστές πολύ   άξιους για αυτό που το σύστημα τους επέλεξε: Για το τελικό γκρέμισμα των πάντων.
Με δεδομένα τα διαφορετικά συμφέροντα κράτους –πλειοψηφίας κοινωνίας (πάντα το κράτος, έχει κάποιες ομάδες συμφερόντων που το στηρίζουν), πως μπορεί σήμερα να οργανωθεί η κοινωνία, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της; Και πως θα απαντήσει στην επίθεση της οργανωμένης βίας ( του κράτους δηλαδή, που ενεργεί μάλιστα και επ’ ονόματί της), αφού  οποιαδήποτε οργάνωση, προερχόμενη  εκ των κάτω, θα πολεμηθεί άγρια από το σημερινό πολιτικό και οικονομικό σύστημα; Σ αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει το λαϊκό κίνημα, αν θέλει    ο προορισμός της  Ελληνικής κοινωνίας να είναι διαφορετικός από το νεκροταφείο της ιστορίας.  

Δηϊδάμεια
http://www.economist.gr/
Syndesmos71

Το ίδρυμα "Α.Παπανδρέου" βγάζει στο σφυρί 598 νησιά. Ολη η μελέτη

Μόλις ανακοίνωσε η Τρόικα το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας η κυβέρνηση με ιερή αγανάκτηση διερύγνυε τα ιματιά της ότι δεν ήξερε τίποτα. Όμως από το Νοέμβριο του 2010 το Ίδρυμα "Ανδρέας Παπανδρέου" ΙΣΤΑΜΕ προετοίμαζε την ιδέα για  πώληση 598 νησιών και βραχονησίδων

Στην μελέτη με τίτλο "Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας" ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η  Κ.Ε.Δ. διαθέτει σήμερα προς διαχείριση στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 598 νησιά πλήρους κυριότητας, ποικίλων μεγεθών, από λίγα στρέμματα έως εκατοντάδες στρέμματα. Πέραν από ένα μικρό αριθμό αυτών που είναι ήδη παραχωρημένα και αξιοποιούνται για εθνικούς σκοπούς, η υπολειπόμενη μεγάλη πλειοψηφία των εν λόγω νήσων δύναται να αξιοποιηθεί..........».

Διάβασε εδώ όλη την μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ 

Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/02/598_14.html#ixzz1DyDlq9hb

Ελλάδα όπως..Αργεντινή;

Το αμύθητης αξίας χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, που με βάση τις αντικειμενικές αξίες της εφορίας αποτιμάται σε 272 δις. ευρώ και αποτελεί δέλεαρ για τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον πλανήτη, βρίσκεται στο επίκεντρο του θηριώδους προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, που ανακοίνωσαν η τρόικα και το υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, λίγες μόλις ημέρες μετά τη μυστηριώδη επίσκεψη στην Αθήνα του δεύτερου στην ιεραρχία τραπεζίτη της Goldman Sachs.
Τα γεγονότα αυτά φαίνονται εκ πρώτης όψεως ασύνδετα μεταξύ τους, αλλά πολλοί στην τραπεζική αγορά εκτιμούν ότι δεν είναι. Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, που παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα των μεγάλων διεθνών επενδυτικών τραπεζών στα ελληνικά πράγματα, η Goldman Sachs έχει την πατρότητα σχεδίου, που είχε παρουσιασθεί στην ελληνική κυβέρνηση από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την εξουσία και μπήκε στη θύελλα της κρίσης, για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, κυρίως ακίνητης, με σύγχρονες τεχνικές χρηματοοικονομικής μηχανικής και τελικό στόχο την απόσβεση μέρους του δημόσιου χρέους.

Τα σχέδια αυτά είχαν ξεχασθεί για αρκετό καιρό, ενώ η κυβέρνηση είχε υιοθετήσει τον περασμένο Ιούνιο ένα μάλλον μετριοπαθές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Στο μεταξύ, από τις αρχές του 2010 η Goldman Sachs είχε κηρυχθεί..ανεπιθύμητη τράπεζα στην Αθήνα, με παρέμβαση και της Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δημόσια είχε επικρίνει δριμύτατα την αμερικανική επενδυτική τράπεζα για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που είχε προσφέρει στο παρελθόν στις ελληνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να αλλοιώνουν τα στοιχεία για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα. Από τότε η Goldman Sachs έμεινε αποκλεισμένη ακόμη και από τα κοινοπρακτικά δάνεια που είχε εκδώσει το Δημόσιο πριν τη «διάσωση» με τα 110 δις. ευρώ, παραμένοντας σταθερά σε δυσμένεια.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο δεύτερος στην ιεραρχία της Goldman, Γκάρι Κον, είχε επισκεφθεί την Αθήνα χωρίς πολλή δημοσιότητα και είχε συναντήσεις, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες από το οικονομικό επιτελείο. Οι επαφές αυτές δεν διευκρινίσθηκε αν πράγματι έγιναν, ή ποιο αντικείμενο είχαν, παρότι η κυβέρνηση έχει καθιερώσει κατά τα άλλα ένα καθεστώς διαφάνειας στις επαφές της με διεθνείς οικονομικούς παράγοντες.

Σε μια εξέλιξη που μόνο ως συμπτωματική δεν εκλαμβάνεται από τους παράγοντες της αγοράς, που τη συσχετίζουν ευθέως με όσα πιθανόν συζητήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες με τον κ. Κον, την Παρασκευή επανήλθαν στο προσκήνιο με..
πάταγο ακριβώς τα ίδια σχέδια δυναμικών ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας, που συζητούσε η κυβέρνηση με την Goldman από το φθινόπωρο του 2009!

Η τρόικα ανακοίνωσε πρώτη το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, προκαλώντας και μια μίνι κρίση στις σχέσεις της με την κυβέρνηση το Σαββατοκύριακο, τοποθετώντας τον εισπρακτικό στόχο στο ύψος των 50 δις. ευρώ. Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη τύπου των στελεχών της τρόικας, το υπουργείο Οικονομικών έδινε στους δημοσιογράφους τις δικές του εξηγήσεις για το σχέδιο. Τόσο αυτές οι εξηγήσεις, όσο και μια ανακοίνωση του κ. Παπακωνσταντίνου μέσα στο Σαββατοκύριακο, παραπέμπουν σε μια σύνθετη διαδικασία αξιοποίησης της ακίνητης, κυρίως, περιουσίας του Δημοσίου και όχι σε μια απλοϊκή εκποίηση που οι περισσότεροι φαντάζονται.

Αναφερόμενο στην «πολιτική αποκρατικοποιήσεων, αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και αναδιαρθρώσεων», το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο σε ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε στους δημοσιογράφους για «ενίσχυση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας για την περίοδο 2012-2015» και εξηγεί ότι προγραμματίζεται «ολοκλήρωση της καταγραφής και της δημιουργίας ενός χαρτοφυλακίου συμμετοχών και εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων ύψους τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. έως το 2012». Σε δήλωσή του, ο κ. Παπακωνσταντίνου σχηματοποίησε το σχέδιο ως εξής: «Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη».

Ουσιαστικά, πρόκειται για επαναφορά του σχεδίου που είχε προτείνει η Goldman Sachs, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθούν δύο μεγάλες εταιρείες συμμετοχών, μία για την κινητή και μία για την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. Η πρώτη θα δημιουργήσει «μπουκέτα» μετοχών κρατικών εταιρειών, με τη λογική των Exchange Traded Funds (ETF), δηλαδή των διαπραγματεύσιμων σε χρηματιστήρια αμοιβαίων κεφαλαίων. Η δεύτερη θα προχωρήσει σε ένα είδος τιτλοποίησης της κρατικής ακίνητης περιουσίας, εκδίδοντας καλυμμένα ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία θα διασφαλίζονται με ακίνητα μεγαλύτερης αξίας. Μια εκδοχή για το επόμενο σκέλος αυτού του σχεδίου είναι οι επαναγορές ομολόγων του Δημοσίου με τα έσοδα από αυτές τις εκδόσεις, σε τιμές χαμηλότερες της ονομαστικής αξίας έκδοσης, ώστε με αυτό τον τρόπο να «κουρεύεται» έμμεσα το δημόσιο χρέος. Αυτονόητο είναι, ότι για αυτές τις σύνθετες χρηματοοικονομικές διαδικασίες θα χρειασθεί η συνδρομή αδρά αμειβόμενων επενδυτικών τραπεζών και μεγάλων γραφείων οικονομικών συμβούλων. Για το σκέλος που αφορά τα ακίνητα, πρώτη υποψήφια ανάδοχος θεωρείται ότι είναι η Goldman, που έκανε και την πρώτη σχετική πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο χρόνος εκδήλωσης όλων αυτών των πρωτοβουλιών δεν είναι καθόλου τυχαίος. Πρόσφατα, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ολοκλήρωσε μια πρώτη συνολική καταγραφή της ακίνητης περιουσίας που κατέχει και διαχειρίζεται για λογαριασμό του κράτους, με αποτελέσματα εντυπωσιακά: τα 71.000 ακίνητα της ΚΕΔ εκτιμήθηκαν με βάση τις αντικειμενικές αξίες στα 272 δις. ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζεται το ένα δέκατο της συνολικής ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που κατέχεται από άλλες κρατικές εταιρείες. Πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι αρκετά από τα ακίνητα, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους (π.χ.: αιγιαλοί και παραλίες), φωτογραφήθηκαν και από δορυφόρους, ώστε να υπάρχει μια σημερινή καταγραφή της εικόνας τους και να διαπιστώνονται ενδεχόμενες καταπατήσεις, παράνομη δόμηση και άλλες νεοελληνικές αυθαιρεσίες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι με τις αντικειμενικές τιμές, η αξία της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου υπερβαίνει τα 300 δις. ευρώ, ποσό στο οποίο έχει αναφερθεί δημόσια σε ανύποπτο χρόνο και ο υπουργός Οικονομικών. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που είναι ενήμερο για αυτές τις εκτιμήσεις, κατεβάζει με μια πιο συντηρητική προσέγγιση στα 100 δις. ευρώ τη συνολική αξία των ακινήτων. Σε κάθε περίπτωση, διεθνείς αναλυτές, όπως αυτοί του ινστιτούτου Bruegel, που δημοσιοποίησε σχετική έκθεση την περασμένη εβδομάδα, θεωρούν ότι η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου θα έχει καίριο ρόλο σε όποιο σχήμα «ελάφρυνσης» της χώρας από το δημόσιο χρέος και αν επιλεγεί.

Από την οπτική των επενδυτικών τραπεζών του Λονδίνου, το project «swap χρέους με δημόσια περιουσία» έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ και η κυβέρνηση γνωρίζει, ότι με το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο που έχει, για να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση ακινήτων, δεν μπορεί παρά να προσφύγει στα τεχνάσματα των «μάγων» του Σίτι, καθώς οποιαδήποτε άλλη «ορθόδοξη» διαδικασία θα έπαιρνε χρόνια, αν όχι δεκαετίες, και στο μεταξύ θα ήταν πολύ πιθανό να πέσει σε τέλμα, λόγω πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων. «Μόνο ένα σχέδιο-αστραπή μπορεί να οδηγήσει σε αποκρατικοποιήσεις μέσα στο χρονικό ορίζοντα που δίνεται και με το στόχο εσόδων που έχει τεθεί», τονίζουν τραπεζικά στελέχη.

Όλα αυτά, βέβαια, θυμίζουν σε πολλούς παράγοντες της αγοράς και τις ουκ ολίγες σκοτεινές περιπτώσεις αντίστοιχων σχεδίων ελάφρυνσης χρεών κρατών που «διασώζονται» από το ΔΝΤ, με ευρύτατα προγράμματα αξιοποίησης-εκποίησης περιουσίας. Ποιος ξεχνά, άλλωστε, ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα που εφαρμόσθηκε τη δεκαετία 89-99 στην Αργεντινή, με κεντρικό σύνθημα «τίποτα στο κράτος», αποψίλωσε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Λ. Αμερικής από τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά τελικά η χώρα κατέληξε στη χρεοκοπία;


πηγη  sofokleous10.gr
stopcartel

Αναλαμβάνει η τρόικα το «κουμάντο» του Δημοσίου

Τελικά τίποτα δεν δουλεύει; Μπορεί η κυβερνητική προπαγάνδα να επιμένει σε μια ιδανική εικόνα για τα έργα και της ημέρες της κυβέρνησης Παπανδρέου, όμως η διάψευση έρχεται μέσα από αυτή την ίδια την τρόικα, η οποία σκέφτεται να εγκαταστήσει στο …..Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) ομάδα κρούσης τεχνοκρατών ,σε μια προσπάθεια να διαλευκάνει τις κρατικές δοσοληψίες που παραμένουν στο σκοτάδι, ειδικά όσον αφορά φορείς του ευρύτερου Δημοσίου.
Έχουμε ξαναγράψει ότι από τους 1.600 φορείς του Δημοσίου που οφείλουν να στείλουν πλήρη στοιχεία για τις δοσοληψίες τους, μέχρι στιγμής, οι μισοί από αυτούς δεν έχουν ανταποκριθεί.
Ωστόσο, και τα στοιχεία που έρχονται δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να «τσεκαριστούν» για την πληρότητά τους. Δηλαδή ενδέχεται να κρύβουν την πραγματικότητα.
Η αρχή θα γίνει με την τοποθέτηση οικονομικών υπευθύνων (accounting officers) σε όλα τα υπουργεία. Στόχος είναι να επιβάλλουν τον έλεγχο στους εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου. Προβλέπεται ακόμη και η απόδοση ευθυνών στον … αρμόδιο υπουργό σε περίπτωση που βρεθούν ατασθαλίες και παρατυπίες στις δαπάνες των εποπτευόμενων οργανισμών.
Το πρόβλημα είναι η απουσία πληροφοριακού συστήματος. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα με εντολές της κυβέρνησης «φυτοζωούν» (άγνωστο γιατί) τα δύο πληροφοριακά συστήματα που έχει το Δημόσιο . Το ΕΥΔΗΜΟΣ στο εσωτερικό του ΓΛΚ , και ένα που «στήθηκε» (ανάθεση του 2005) για ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, νοσοκομεία και ασφαλιστικά ταμεία.
Αντί κάποιο από τα παραπάνω να επεκταθεί ώστε να καλύψει τις σημερινές ανάγκες της γενικής κυβέρνησης, τελικά αποφασίστηκε να  η απόκτηση νέου πληροφοριακού συστήματος. Αυτό θα κοστίσει 5,8 εκατ. ευρώ.  και θα  παραδοθεί  το ….2013 !
Αυτά βλέπει μέχρι και αυτή η «σύμμαχος» της κυβέρνησης , η τρόικα, και αποφασίστηκε να αναλάβει η ίδια την εποπτεία.
Κατά τα άλλα η δουλειά της κυβέρνησης κρίνεται ικανοποιητική (έως και …εξαιρετική) από τα γνωστά τηλεπαράθυρα.
Πιθανότατα να συμφωνούσα,  αν ο κύριος στόχος είναι η πλήρης παράδοση όλων των Δημόσιων υπηρεσιών στον έλεγχο της τρόικας. Τότε ναι! Η δουλειά της κυβέρνησης είναι εξαιρετική…..
Bookmark It

Να φυλακίσετε την κ. Σακοράφα!

“Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις”

“Στόχος μας είναι η άρνηση του απεχθούς χρέους, δηλαδή να αναζητήσουμε όχι εάν μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει το χρέος, αλλά τι πρέπει η Ελλάδα να πληρώσει από το χρέος.” Ανεξάρτητη βουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα
 
Η κα Σοφία Σακοράφα έχει δραστηριοποιηθεί για την συγκρότηση μιας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, η οποία θα έχει σαν αποκλειστική της αποστολή να εντοπίσει με μια συστηματοποιημένη μεθοδολογία το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου και να καταλήξει αυστηρά και μόνο στο μέρος εκείνο του χρέους που είναι παράνομο, με συνέπεια την άρνηση του ως απεχθές.
Δηλαδή, η κα Σακοράφα είναι υπέρμαχος της ιδεολογίας του κινήματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, αφού ακριβώς το ίδιο πρεσβεύουν και τα μέλη των κινημάτων αυτών. Λένε πως αρνούνται να πληρώσουν αντίτιμο μιας υπηρεσία που είναι πολλαπλά πληρωμένη από τον Έλληνα φορολογούμενο, ενώ μάλιστα ο προορισμός των χρημάτων τους είναι διαφορετικός από αυτόν που υποστηρίζουν οι “τζαμπατζήδες” εταιρίες των μεγαλοεργολάβων και το Δημόσιο. Παρόμοια, τα εισιτήρια για τις αστικές συγκοινωνίες είναι υπέρμετρα ακριβά για τις δυνατότητες του φτωχού πολίτη που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία του επιβατικού κοινού. Φορείς οι οποίοι έχουν καταχρεωθεί από επιτήδεια διευθυντικά στελέχη του με μίζες, καταχρήσεις και κακοδιοίκηση. Συνεπώς τα διόδια και τα εισιτήρια είναι παράνομα και απεχθή. Η κυβέρνηση και οι εντολοδότες της εργολάβοι επικαλούνται τη νομιμότητα που προκύπτει από τις καταχρηστικές και ληστρικές κατά του Δημοσίου κατάπτυστες συμβάσεις που έχουν γίνει νόμοι του κράτους. Παρόμοια, το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που χρωστάει η Ελλάδα είναι νόμιμα αλλά όχι ηθικά. Απορώ πόσο γρήγορα έχει λησμονηθεί η ρητορική κατά του “καημένου” κ. Βουλγαράκη, που καθιερώθηκε σχετικά με το αν “το νόμιμο είναι και ηθικό”. Με την πρόσφατη επιχειρηματολογία του 
κ. Ρέππα (κύριος;) “Η με οποιοδήποτε τρόπο άρνηση ή αποφυγή πληρωμής διοδίων (νομίμων χρεών) συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά…”.
Αναμένω, λοιπόν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπερψήφιση της τροπολογίας, για να απαιτήσω, σύμφωνα με τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας την άμεση σύνταξη και ψήφιση νόμου που να φωτογραφίζει την περίπτωση της κ. Σακοράφα, ως φυσικού και ηθικού αυτουργού αποφυγής πληρωμής νομίμων χρεών. Άλλωστε, αν δεν το κάνουν θα δείξουν ότι επικροτούν τέτοια συμπεριφορά και από άλλους φορείς “…εξαιτίας της οποίας διακινδυνεύεται σοβαρά η οικονομική και λειτουργική βιωσιμότητα…” των δανειστών μας αλλά και η διεθνής “αξιοπιστία” και “αξιοπρέπεια” της Ελλάδας.
 θεωρειο

Κάτι βρωμάει με τον ηθοποιό Μαϊνα που καρφώθηκε στην aixmi της επικαιρότητας.

Μικρο ληστεία, η κορυφαία παράσταση υποκρισίας, για να αναδειχθεί η ιστοσελίδα του Παναγιωτόπουλου?
Μας έχουν τρελάνει εν χορώ όλα τα ΜΜΕ αυτό το Σαββατοκύριακο με την περιπετειούλα του ηθοποιού που παίζει στη δραματική σειρά του  MEGA , αλλά και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων των καναλιών.
Ένα σύνηθες φαινόμενο-πληγή που έχουν νοιώσει στο πετσί τους  αρκετοί  πολίτες (με χαρτιά), και ειδικά αυτά που ζούν στο κέντρο, έγινε το σημαντικότερο γεγονός που μονοπώλησε (και συνεχίζει) την Ελληνική καθημερινότητα. Τι τρόικα, και ξεπούλημα τις Ελλάδας? Εδώ παραλίγο να τον πετύχουν δυο κουτιά μπύρας
(αγνώστου μάρκας) στο δόξα πατρί, από  μετανάστες για τους οποίους έχει χύσει...μελάνι για να τους συμπαραστέκεται.
Πως αποδεικνύεται ότι το μένος των αλλοδαπών εναντίον του ? Από την...
τρύπα που προξένησαν οι μπύρες στο  κρύσταλλο ασφαλείας 12 χιλιοστών!
Μιλάμε για  τζαμαρία ειδικά κατασκευασμένη να αντέχει επιθέσεις με βαριοπούλες και καλάσνικοφ.
Μήπως πρέπει να εντάξουμε τους μελαψούς δολοφόνους στην ομάδα σφυροβολίας για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τότε σίγουρα θα έχουν αποκτήσει την Ελληνική Υπηκοότητα, με τέτοιους φανατικούς υποστηρικτές σαν τον Στέλιο Μάινα. Γιατί   ενώ για να κωλο-κινητό αντιστάθηκε και υπέβαλε μάλιστα μήνυση εναντίον τους, εξακολουθεί να τους λατρεύει, όπως γράφει στο site που ανέδειξε το θέμα aixmi.gr ,και  που ανήκει στον Διευθυντή του MEGA Χρ.Παναγιωτόπουλο.
Τυχαίο?
Ας του δούμε στη συνέχεια.

Τυχαίο 

adena 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters