Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

H Τουρκία προτίθεται να δημιουργήσει τετελεσμένο στην κυπριακή ΑΟΖ...

Του Σταυρου Λυγερου
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι παρά τους λεονταρισμούς της, η Αγκυρα δεν πρόκειται να εμποδίσει τη γεώτρηση στο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ, που πραγματοποιεί η αμερικανική εταιρεία Noble Energy. Ο Ερντογάν πήρε το μήνυμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει το γήπεδο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η Τουρκία προτίθεται να δημιουργήσει τετελεσμένο στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα όχι στο τμήμα της που αντιστοιχεί στο....
τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, αλλά στο τμήμα που αντιστοιχεί στο ελεύθερο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενα πρώτο τετελεσμένο είναι οι έρευνες που πραγματοποίησε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις σ’ αυτή τη θαλάσσια περιοχή. Μπορεί αυτό το σκάφος να μην έχει τεχνολογική δυνατότητα για σοβαρές σεισμικές έρευνες, αλλά στο πολιτικό επίπεδο δημιουργεί προηγούμενο.

Το σημαντικό το είπε ο υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Οζγκιουργκιόν. Τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι ναι μεν δεν θα εμποδίσουν την πραγματοποιούμενη γεώτρηση, αλλά, εάν βρεθούν κοιτάσματα, θα πραγματοποιήσουν δική τους γεώτρηση στην ίδια περιοχή! Ας σημειωθεί ότι με το ίδιο πνεύμα έχουν μιλήσει και Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, εάν οι σεισμικές έρευνες είναι ενθαρρυντικές, οι Τούρκοι προσανατολίζονται να τρυπήσουν δυτικά της Πάφου εκεί όπου –με βάση την αρχή της μέσης γραμμής– εφάπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με την κυπριακή. Τα δύο νορβηγικά ερευνητικά σκάφη που πραγματοποιούν σεισμικές έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου, έχουν εντολή να ερευνήσουν ειδικά εκείνα τα σημεία.

Εάν οι σεισμικές έρευνες είναι μία πρόκληση που μπορεί η Λευκωσία να αντιμετωπίσει με καταγγελία, τα πράγματα θα αλλάξουν εάν οι Τούρκοι επιχειρήσουν γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι ίδιοι δεν έχουν την αναγκαία τεχνολογία και είναι δύσκολο να βρεθεί διεθνής πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία να συμπράξει σε μία τόσο χοντρή παρανομία. Επειδή, όμως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί, η Λευκωσία ανησυχεί και γι’ αυτό –σύμφωνα με έγκυρες πηγές– πιέζει την Αθήνα να υπογράψουν συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών.

Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κύπρου. Μια ματιά στον χάρτη το δείχνει. Ακόμα και οι πιο τραβηγμένες από τα μαλλιά ερμηνείες του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να της δώσουν νομικό έρεισμα. Γι’ αυτό και εμφανίζεται να δρα για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων. Για την ακρίβεια, προβάλλει δύο ισχυρισμούς:

- Πρώτον, ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να συνάπτει καμία διεθνή συμφωνία (όπως η οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο και το Ισραήλ) πριν λυθεί το Κυπριακό.

- Δεύτερον, ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε ολόκληρη την Κύπρο (και στα κοιτάσματα του «οικοπέδου 12») και δεν παραιτούνται απ’ αυτά.

Η κυπριακή κυβέρνηση αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ ως νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει όλα τα σχετικά δικαιώματα. Η κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου από τουρκικά στρατεύματα δεν επιτρέπει στη Λευκωσία να ασκεί την εξουσία της εκεί, αλλά δεν της περιορίζει τα άλλα δικαιώματά της. Κατά συνέπεια, ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί να συνάπτει διεθνείς συμφωνίες είναι αυθαίρετος σε βαθμό γελοιότητας. Η επίλυση του Κυπριακού είναι μία τελείως ανεξάρτητη διαδικασία από την τρέχουσα άσκηση της κυριαρχίας.

Ας πάμε τώρα στον δεύτερο τουρκικό ισχυρισμό. Η διατύπωση «οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε ολόκληρη την Κύπρο» είναι παραπλανητική. Σε αντίθεση με τη διεθνή κοινότητα που αναγνωρίζει ένα κράτος στην Κύπρο, η Αγκυρα και οι Τουρκοκύπριοι ισχυρίζονται ότι από το 1983, όταν ανακήρυξαν την «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου», στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη. Σύμφωνα, λοιπόν, με την τουρκική λογική, οι Τουρκοκύπριοι έχουν πλήρη δικαιώματα στη βόρεια Κύπρο και στην ΑΟΖ που της αντιστοιχεί, αλλά κανένα δικαίωμα στην ελεύθερη Κύπρο και κατ’ επέκταση στην ΑΟΖ που της αντιστοιχεί.

Η Αγκυρα και η τουρκοκυπριακή ηγεσία, όμως, παίζουν σε δύο ταμπλό. Αναλόγως με το τι κάθε φορά τις βολεύει, άλλοτε επικαλούνται τη δική τους επίσημη θέση για ύπαρξη δύο κρατών κι άλλοτε τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου (συμφωνίες ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας) τις οποίες κατέλυσαν με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Ας σημειωθεί ότι μπορούν και παίζουν αυτό το παιχνίδι, επειδή και η Λευκωσία και η Αθήνα αποφεύγουν να καταγγείλουν αυτή την αντίφαση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, φοβούμενες καθ’ υπερβολή μήπως θεωρηθεί έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Τέλος, εάν από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό προκύψει ένα κοινό κράτος τότε, βεβαίως, οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν τα δικαιώματα που θα προβλέπονται από το νέο Σύνταγμα. Μέχρι τότε, όμως, δεν έχουν κανένα δικαίωμα. Κατά συνέπεια, οι ισχυρισμοί της Αγκυρας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις, ή πιο απλά σκέτος τσαμπουκάς.

Από:  kathimerini.gr

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/10/h_10.html

Proton Bank - Νομθετικό Πρόσωπο ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ Δικαίου...Κίδυνος για τις καταθέσεις

Κρατικοποιείται η Proton Bank με βασικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Γράφει ο Αδαμάντινος

Η Proton Bank είναι η πρώτη Ελληνική τράπεζα που κρατικοποιείται καθώς αποκτά ως βασικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), ιδρύθηκε μια νέα τράπεζα στην οποία μεταφέρθηκαν το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλαιάς τράπεζας.

Το ερώτημα είναι αν οι καταθέσεις κινδυνεύουν, ποιος τις εγγυάται. Πόσες άλλες τράπεζες θα μπουν σε αυτό το ταμείο και πότε. Ποιο ειναι το κεφάλαιο του Ταμείου;

Aς δούμε επιλεκτικά τι λεει ο Νόμος 3864 Περι ιδρύσεως του ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όποιοι θέλουν μπορούν να τον.....
διαβάσουν ΟΛΟ εδώ... (http://www.hfsf.gr/initial_law.pdf)

1. Το Ταμείο ειναι Ιδωτικού Δικαίου ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

2. Το Ταμείο Λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας

3. Στο σκοπό του Ταμείου δεν εντάσσεται η ενίσχυση της ρευστότητας, που παρέχεται με βάση το ν. 3723/ 2008 ή στο πλαίσιο λειτουργίας του ευρωσυστήματος και της Τράπεζας της Ελλάδος.

4. Το Ταμείο εδρεύει στην Αθήνα και η διάρκειά του ορίζεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2017.

5. Το κεφάλαιο του Ταμείου ανέρχεται στα 10 δις ευρώ προερχόμενο από κεφάλαια που θα αντληθούν στο πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

6. Η περιουσία συνολικά του Ταμείου ειναι το παραπάνω κεφάλαιο συν οι τόκοι απο αυτό όπως συμφωνουνται απο τη ΤτΕ

7. Σκοπός του Ταμείου, που εδρεύει στην Ελλάδα είναι η σταθεροποίηση κατά το δυνατόν του τραπεζικού συτήματος.


Από αυτά τα ολίγα γίνεται αντιληπτό ότι σε περίπτωση κρίσης δεν καλύπτονται οι καταθέσεις, παρα κατα ένα δωδέκατο περίπου. Το συνολικό κεφάλαιο του ταμείου ειναι πολυ μικρό για να καλύψει το σύνολο των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες.


Αντιλαμβάνεστε ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ;

Aυτή είναι η γνώμη μου και ευθύνη κανενός τύπου δεν έχω για τις αποφάσεις σας. 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/10/proton-bank.html

Οι μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τις πρόσφατες αποκαλύψεις!

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις απο το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί προκειμένου απομακρύνουν τον κ. Κώστα Καραμανλή απο την εξουσία ανέβασαν τα ντεσιμπέλ ανησυχίας και προβληματισμού στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Παράλληλα οι αποκαλύψεις σχετικά με μυστικές εκθέσεις για τον ρόλο του κ. Παπανδρέου αλλά και τις συμφωνίες- όπως υποστηρίζεται- ότι είχε συνάψει με τους Αμερικανούς προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου...
παρά το γεγονός οτι επιχειρήθηκε το «μπλοκάρισμα» της παρουσίασης του θέματος απο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο κ. Μπίκας, στο μεταξύ, έχει ήδη συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες για τα e-mails και φαίνεται να γνωρίζει καλά τι ακριβώς έχει συμβεί και προχθές αποφασίστηκε να ενημερώσει σχετικά και με λεπτομέρειες τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπίκας επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνος- δύσκολο να τον αναγνωρίσει κάποιος- μετέβη στην Βουλή όπου συνάντησε τον κ. Παπανδρέου στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο αρχηγός της ΕΥΠ φαίνεται να ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυβερνήσεως εκθέτοντας και αναλύοντας κάθε... δύσκολη πτυχή του θέματος με λεπτομέρειες. Μάλιστα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μπίκας απάντησε και σε πολλά ερωτήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί απο τις αποκαλύψεις.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο αρχηγός της ΕΥΠ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για τα πολλά αλλά και υβριστικά μηνύματα που «στέλνουν» οι πολίτες στον κ. Παπανδρέου μέσω internet! Μάλιστα για το ζήτημα αυτό είχε ενημερωθεί και παλαιότερα ο κ. Παπανδρέου και του είχε ζητηθεί για την ασφάλεια του να μην κυκλοφορεί με την γνωστή του άνεση.
Από newpost
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_346.html

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΕΝΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΟΛΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΙΚΑ,  τα βασικότερα σημεία για την αναγνώριση χρόνου κενών διαστημάτων ασφάλισης έχουν ως εξής:

1.ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Α.Όσοι έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με προϋποθέσεις που αυξάνονται με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3863/2010

Β.Όσοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010, ΠΑΡΟΛΟ που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τις προϊσχύουσες διατάξεις.

Χρήση των συγκεκριμένων διατάξεων δεν μπορούν να κάνουν οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, οι οποίοι πριν το διορισμό τους είχαν ασφάλιση στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Αντίθετα, τέως ασφαλισμένος στο Δημόσιο, ο οποίος στη συνέχεια ασφαλίστηκε στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2011 και εφεξής, έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίσει κενά διαστήματα ασφάλισης.

2.ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ο χρόνος, ο οποίος μπορεί να αναγνωριστεί, δεν μπορεί να είναι λιγότερος από έναν πλήρη ημερολογιακό μήνα (25 ημέρες ασφάλισης) σε κάθε περίπτωση κενού ασφάλισης.
Δηλαδή, για τον ημερολογιακό μήνα, για τον οποίο έχει χωρήσει έστω και μια ημέρα ασφάλισης δεν μπορεί να αναγνωριστεί χρόνος.

Παραδείγματα για την κατανόηση της διάταξης:

Α.Ασφαλισμένος με κενό διάστημα ασφάλισης από 10.2.2008 μέχρι 20.4.2008 μπορεί να αναγνωρίσει 25 ημέρες ασφάλισης μόνο για το μήνα Μάρτιο του 2008, διότι και στο μήνα Φεβρουάριο και στο μήνα Απρίλιο είχε ασφάλιση.

Β.Ασφαλισμένος για 2 ημέρες τον 5/2008 και 3 ημέρες τον 6/2008 δε δικαιούται να αναγνωρίσει καμία ημέρα είτε για τον 5/2008 είτε για τον 6/2008.

Ο συνολικός χρόνος που μπορεί να αναγνωρίσει κάθε ασφαλισμένος τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης, έχει ως εξής:

α.τέσσερα έτη ή σαράντα οκτώ μήνες για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2011.
β.πέντε έτη ή εξήντα μήνες για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2012.
γ.έξι έτη ή εβδομήντα δύο μήνες για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2013.
δ.επτά έτη ή ογδόντα τέσσερις μήνες για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2014. και μετέπειτα.

Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι οι παραπάνω χρόνοι είναι οι μέγιστοι που μπορεί κάποιος ασφαλισμένος να αναγνωρίσει από ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ αναγνώριση, πάντοτε ανάλογα με το έτος στο οποίο θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όπως παρατέθηκε παραπάνω.

Αν ένας ασφαλισμένος έχει ήδη πραγματοποιήσει για παράδειγμα κάποια αναγνώριση 2 ετών και θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το έτος 2011,του απομένουν άλλοι 24 μήνες ή 2 έτη για την αναγνώριση κενών διαστημάτων ασφάλισης.

3. Πρέπει να τονιστεί ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση των κενών διαστημάτων ασφάλισης εξακολουθεί να ισχύει η βασική προϋπόθεση που απαιτείται για τις αναγνωρίσεις με τις νέες διατάξεις του Ν. 3863/2010 και του Ν.3996/2011, δηλαδή:

Ο ασφαλισμένος να έχει στον ασφαλιστικό του βίο τουλάχιστον 3600 ημέρες πραγματικής ή προαιρετικής ασφάλισης.

4.ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Για την αναγνώριση στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απαιτείται αίτηση του ασφαλισμένου στο τμήμα Εσόδων του υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του.

5.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1.Αίτηση
2.Υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνεται ότι:α
   α.Ο ζητούμενος προς αναγνώριση χρόνος δεν έχει αναγνωριστεί σε άλλο φορέα ασφάλισης, όύτε θα υποβληθεί στο μέλλον παρόμοιο αίτημα.
   β.Για τους ασφαλισμένους μόνο στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ότι ουδέπ[οτε υπήρξε ασφαλισμένος σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.
3.Τα ασφαλιστικά του βιβλιάρια, από τα οποία θα προκύπτει η έναρξη του ασφαλιστικού του βίου, καθώς και τα κενά διαστήματα ασφάλισής του.Σε περίπτωση, κατά την οποία, ο ασφαλισμένος έχει υπαχθεί κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου και σε άλλους ασφαλιστικούς φορείς θα πρέπει να προσκομίζουν ασφαλιστικά βιβλιάρια ή βεβαιώσεις των φορέων αυτών,από τις οποίες θα προκύπτει το ακριβές χρονικό διάστημα ασφάλισής τους.

Πρέπει να επισημάνουμε σε αυτήν την περίπτωση πως ο ασφαλισμένος οφείλει να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία εσόδων του ΙΚΑ για το χρόνο θεμελίωσης, αναλαμβάνοντας και τη σχετική ευθύνη, σε περίπτωση, κατά την οποία, μετά την επεξεργασία της αίτησης συνταξιοδότησης διαπιστωθεί ότι το δικαίωμά του δε θεμελιώνεται στο έτος του οποίου τις προϋποθέσεις του οποίου επικαλείται.

6.ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ-ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

Για κάθε μήνα ανγνώρισης που θα πραγματοποιείται, ο ασφαλισμένος καταβάλλει ποσό εξαγοράς που υπολογίζεται με ποσοστό 20% επί του 25πλασίου του ΗΑΕ, όπως αυτό ισχύει κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Να σημειώσω πως τη δεδομένη στιγμή και από 1.7.2011 το Ημερομίσθιο του Ανειδίκευτου Εργάτη έχει ανέλθει σε 33,57 ευρώ, από 33,04 ευρώ που ήταν την προηγούμενη περίοδο.΄

Παραθέτω ένα παράδειγμα για τον υπολογισμό του ποσού εξαγοράς:
Για αναγνώριση 6 μηνών με κενά διαστήματα ασφάλισης, το ποσό που προκύπτει είναι: 33,57 ευρώ * 25 ημέρες * 20% = 167,85 ευρώ ο μήνας * 6 = 1.07,10 ευρώ οι 6 μήνες.

Η καταβολή του ποσού εξαγοράς γίνεται είτε ΕΦΑΠΑΞ, οπότε παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 15%, είτε σε ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ο αριθμός των οποίων ισούται με τους αναγνωριζόμενους μήνες.
Η πρώτη δόση πρέπει να καταβληθεί μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της κοινοποίησης της απόφασης.


Ο ΓΑΠ σε Αμερικάνικη σελίδα για φοροφυγάδες

Περίεργο και όμως πραγματικό
Σε Αμερικάνικη σελίδα στην οποία μπορούν οι πολίτες να ρουφιανεύουν όσους κάνου φοροδιαφυγή φιγουράρει η φωτογραφία του Πρωθυπουργού μας σε μια καταγγελία για την Sarah Palin.


Ενώ το κείμενο αναφέρεται στις κομπίνες της Sarah Palin δίπλα φιγουράρει η φωτογραφία του Παπανδρέου.
Εμείς αν και το ψάξαμε προφανή εξήγηση δεν βρήκαμε
Η Σελίδα εδώ....

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_2072.html

Μ. Τράα: «Δεν θέλω να γυρίσω στην Ολλανδία μέσα σε φέρετρο»

Φρούριο απόρθητο έγινε το σπίτι του επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα Μπομπ Τράα μετά τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του. Αγανακτισμένοι Έλληνες που δεν αντέχουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ξεσπούν με e-mails και τηλεφωνήματα στα γραφεία του Ταμείου και της Κομισιόν στην...
Αθήνα , αγνοώντας μάλιστα ότι ο..... Ολλανδός οικονομολόγος έχει ταχθεί δημοσίως κατά της αύξησης της φορολογίας και μάλιστα σχετικά πρόσφατα. Οι Έλληνες, εξοργισμένοι από την πολιτική της τρόικας, ξεσπούν εναντίον του αλλά και εναντίον των υπόλοιπων μελών του ΔΝΤ, τα οποία μέχρι πρότινος τύγχαναν κάποιας ανοχής. Η ένταση των απειλών είναι τέτοια που ο Ολλανδός -κατά δήλωσή του, καλβινιστής- οικονομολόγος, με μακρά θητεία στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, να έχει τρομάξει κυριολεκτικά. Μένει τα βράδια κλεισμένος στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, κάπου μεταξύ Φιλοθέης και Ψυχικού, και ξεπορτίζει από αυτό μόνο για τα προγραμματισμένα ραντεβού στα υπουργεία. Το σπίτι του φρουρείται επί 24ωρου βάσεως από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, με απόφαση του αρχηγού Λευτέρη Οικονόμου, ενώ γύρω από αυτό περιμετρικά υψώθηκαν με δαπάνες της ελληνικής κυβέρνησης τοίχοι, ώστε να νιώθει ασφαλής στην αυλή του ο ξένος αξιωματούχος από τυχόν ελεύθερους σκοπευτές! Η αλήθεια είναι ότι ο Τράα συνοδεύεται από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα από σωματοφύλακες, κάτι που τον κάνει να νιώθει έτσι και αλλιώς άβολα. Του φαίνεται παράξενο, όπως λέει στους ελληνες συνομιλητές του, να κυκλοφορεί φρουρούμενος σε μια χώρα της ευρωζώνης. Ωστόσο, μετά την αρνητική εμπειρία που είχε με τη φαεινή ιδέα να μισθώσει αρχικά σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και να γίνει γείτονας του Ακη Τσοχατζόπουλου τα μέτρα αυξήθηκαν. Ο Ολλανδός έμεινε τότε… κάγκελο, όταν ο ιδιοκτήτης, μη γνωρίζοντας ποιος είναι, του πρότεινε να κρύβουν το ενοίκιο από την Εφορία, ενώ έμεινε έκπληκτος όταν έζησε από κοντά μια ακτιβιστική ενέργεια κατά του ΔΝΤ· τότε τα μάζεψε και αναχώρησε για τα βόρεια. Ούτε και εκεί έχει όμως ήσυχο ύπνο. Δειπνώντας πρόσφατα με μέλη του ελληνικού επιχειρηματικού κατεστημένου εκμυστηρεύτηκε ότι είναι έγκλειστος στο σπίτι του «γιατί δεν θέλει να γυρίσει στην Ολλανδία μέσα σε φέρετρο»! Και βέβαια ούτε λόγος για νυχτοπερπατήματα σε νυχτερινά κέντρα για ουισκοποσία, όπως τον κατηγόρησαν στην αρχή. Η αλήθεια είναι ότι ο διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών έχει σε πολλά θέματα σκληρές απόψεις -λ.χ. έχει δηλώσει σε συνέδριο ότι οι απολύσεις δεν είναι ταμπού-, ωστόσο οι προτάσεις που κατά καιρούς έχει υποβάλει στην κυβέρνηση δεν υιοθετούνται. Για παράδειγμα, μιλώντας πριν από έναν μήνα σε συνέδριο του Economist εξέφρασε την ανοιχτή διαφωνία του με την αύξηση των φόρων που σχεδίαζε η κυβέρνηση, λέγοντας ότι στόχος πρέπει να είναι η βελτίωση των εισπράξεων των φόρων από τους πλουσίους και όχι η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης με την αύξηση των συντελεστών. Σε εκείνη την επίμαχη ομιλία ο Τράα ζήτησε την κατάργηση οργανισμών και εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ο Βενιζέλος, για να μη στενοχωρήσει την κομματική πελατεία του ΠΑΣΟΚ, έκανε πως δεν τον άκουσε! Το ίδιο συνέβη και πριν από έναν χρόνο. Παρά το γεγονός ότι είχε μία άνεση με τον Παπακωνσταντίνου, λόγω της ολλανδικής καταγωγής της συζύγου του Γιακολίν, ο τότε υπουργός Οικονομίας απέρριψε την πρότασή του να πουλήσει το 10% του ΟΤΕ το 2010. «Το Δημόσιο θα είχε κερδίσει 750.000.000 ευρώ, αντί των 450.000.000 που κέρδισε πουλώντας τον φέτος» δήλωσε ο Τράα. Κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. που παρίσταται στις συναντήσεις με την τρόικα λέει σε συνομιλητές του ότι «μολονότι ο Τράα και οι υπόλοιποι του ΔΝΤ είναι ιέρακες του νεοφιλελευθερισμού, εντούτοις δεν είναι τόσο σκληρός όσο οι απεσταλμένοι της Κομισιόν». Και συνεχίζει: «Σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας επιμένει στη μείωση του κράτους, που, αν συμβεί, θα αυξήσει την ταχύτητα του Δημοσίου από τα είκοσι χιλιόμετρα που τρέχει σήμερα στα εκατό». Όπως και να έχει το πράγμα όμως, οι Ελληνες είναι έμπειροι και δεν τσιμπάνε εύκολα στο παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου. Γι’ αυτό εκεί που έτρωγαν παρέα με τα μέλη της τρόικας στο Κεντρικόν της οδού Σταδίου, σταματούσαν τα μέλη της στον δρόμο και τους έπιαναν κουβέντα, διασκέδαζαν μαζί τους στην μπάρα του Μερσέντες και σε άλλα ορθάδικα κάθε φορά που έρχονταν για επιθεώρηση, σήμερα έχουν αγριέψει για τα καλά! Και μπορεί η επίθεση που δέχτηκε ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος της τρόικας έξω από υπουργείο να μην έπαιξε στα κανάλια, κατόπιν άνωθεν παρεμβάσεως για να μην οξυνθούν τα πνεύματα, αλλά η γρατσουνιά που βλέπει στον λαιμό του κάθε πρωί ο χαμηλόβαθμος τροϊκανός, σουβενίρ που του άφησε γνωστός συνδικαλιστής την ώρα που πήγε να μπει στο υπουργείο, δεν ξεχνιέται εύκολα. Ούτε από τον ίδιο ούτε από τον περιδεή κύριο Τράα… Το γδάρσιμο ήδη άρχισε…
http://www.tsantiri.gr/p

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/10/blog-post_2303.html

Και το κινητό της Νατάσας Καραμανλή παρακολουθούσαν οι φονιάδες! - Έψαχναν "υλικό" που θα μπορούσε να διοχετευθεί στον τύπο ως μοχλό πίεσης

ΚΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
http://greeknation.blogspot.com/2011/10/blog-post_652.html

Στοχεύουν τα νησιά μας οι Τούρκοι

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η άμεση αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας ουσιαστικά ανάβει “κόκκινο” φως για τη συμμετοχή στις τουρκικές έρευνες όλων των μεγάλων διεθνών ερευνητικών εταιρειών, οι οποίες κατά πάγια τακτική, αποφεύγουν ζώνες όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις

Μέχρι τα Δωδεκάνησα και πάνω στα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, φτάνουν οι χάρτες των ερευνών για πετρέλαια που σχεδίασε η τουρκική κρατική εταιρεία TPAO (Turkiye Petrolleri A.O.), μετά το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Άγκυρα εξαιτίας των εξελίξεων στο μέτωπο του Οικοπέδου 12 της Κύπρου.


Σε μια προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης, οι κινήσεις της Άγκυρας, εκτιμάται ότι στοχεύουν στο πάγωμα της διαδικασίας των κυπριακών γεωτρήσεων και στην αποκόμιση «ανταλλαγμάτων», προς όφελος της γείτονος. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, η Τουρκία υπέστη ακόμα μία “ήττα” στο μέτωπο των πετρελαίων.

Οπως τονίζουν στην εφημερίδα “Κεφάλαιο” πηγές της αγοράς, απευθύνθηκε σε νορβηγικές και γαλλικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκινήσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές που ανήκουν είτε στην ελληνική είτε στην κυπριακή δικαιοδοσία.

Αν και αρχικά η εταιρεία ΤΡΑΟ είχε λάβει θετική απάντηση στο αίτημά της, η άμεση κινητοποίηση της Αθήνας και της Λευκωσίας είχε ως αποτέλεσμα οι Νορβηγοί να αποσυρθούν, αφήνοντας τους Τούρκους στα “κρύα του λουτρού”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί το φιάσκο, οι Τούρκοι επιστράτευσαν το παρωχημένης τεχνολογίας ερευνητικό σκάφος “Koca Piri Reis”, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής ερευνών και, άρα, οι έρευνες που πραγματοποίησε ήταν για το “θεαθήναι”, χωρίς ουσιαστική ή πρακτική αξία.

Κυπριακές πηγές εκτιμούν ότι στόχος των ερευνών του τουρκικού σκάφους, που διέσχισε την περασμένη εβδομάδα τέσσερα κυπριακά θαλάσσια οικόπεδα, είναι η υποθαλάσσια οροσειρά του Ερατοσθένη, με μήκος 120 χιλιόμετρα και πλάτος 80 χιλιόμετρα.

Στα 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις παρυφές της οροσειράς πραγματοποιείται η γεώτρηση της Noble Energy, στο Οικόπεδο 12.

Οι ίδιες έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η άμεση αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας ουσιαστικά ανάβει “κόκκινο” φως για τη συμμετοχή στις τουρκικές έρευνες όλων των μεγάλων διεθνών ερευνητικών εταιρειών, οι οποίες κατά πάγια τακτική, αποφεύγουν ζώνες όπου υπάρχουν αμφισβητήσεις.

Πλέον, για να κάνουν οι Τούρκοι τρισδιάστατες έρευνες στις περιοχές που έχουν μονομερώς προσδιορίσει, θα πρέπει οι ίδιοι να επενδύσουν ποσά της τάξης των 2 έως 3 δισ. δολαρίων, για την αγορά δικού τους σκάφους, υπεράκτιας πλατφόρμας και γεωτρύπανου για μεγάλα βάθη, καθώς καμία σοβαρή πετρελαϊκή δεν θα “ρισκάρει” να συμμετάσχει σε ένα τόσο παρακινδυνευμένο εγχείρημα.

ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΑΟΖ
Μπορεί η ανακήρυξη εκ μέρους της Ελλάδας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) να απαιτεί συμφωνία με τα γειτονικά κράτη -εν προκειμένω, για τις περιοχές νότια της Κρήτης θα χρειαστεί συμφωνία με τη Λιβύη, την Κύπρο και την Αίγυπτο-, ωστόσο οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνουν οι πρώτες κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση από την ελληνική πλευρά.

Μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε -όπως τονίζουν γνώστες των γεωπολιτικών και ενεργειακών ισορροπιών- σε οριστικό μπλοκάρισμα των προσπαθειών της τουρκικής πλευράς να δημιουργήσει τετελεσμένα στις ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου αλλά και της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η περιοχή αποτελεί την εν δυνάμει προέκταση της λεκάνης του Λεβαντινίου και θα μπορούσε να εξελιχθεί στο επόμενο μεγάλο ερευνητικό στοίχημα της ανατολικής Μεσογείου, μετά το “Λεβιάθαν” και την “Αφροδίτη”.

Πηγή : Ροδιακή 

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/blog-post_5895.html

Τί είναι τελικά; Ηλίθιοι, λαμόγια ή οικονομικοί δολοφόνοι;


  • Η ασύντακτη χρεοκοπία - παύση πληρωμών προς το εξωτερικό είναι μήπως η μοναδική λύση;
Κι όμως το «κούρεμα» κατά 50 ή 60% του χρέους και το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται, μετά τη συνάντηση Μέρκελ- Σαρκοζί, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, η κυβέρνηση τα αποτιμά θετικά!!!

Σύμφωνα με διαρροή που κάνει το Μαξίμου το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί, βοηθά (!!!) τη χώρα μας να διαπραγματευτεί με άνεση χρόνου το χρέος και τις απαιτήσεις της τρόικας.

Δύο τινά συμβαίνουν: είτε στο Μαξίμου είναι εκτός τόπου και πραγματικότητας, είτε θέλουν να πείσουν τους πολίτες ότι η επερχόμενη χρεοκοπία είναι… επωφελής για την Ελλάδα!

Χθες Κυριακή, σε πρωϊνή εκπομπή γνωστού τηλεοπτικού σταθμού, ακούσαμε εμβρόντητοι γνωστό οικονομικό αναλυτή να αναλύει τι θα κερδίσουμε σε περίπτωση που γίνει «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 50%. Καθίστε παρακαλούμε κάπου για να μην πέσετε.

Σε περίπτωση λοιπόν που η τρόϊκα αποφασίσει να «κουρέψει» το χρέος κατά 50%, τότε το έτος 2020 το χρέος θα μειωθεί μεν, αλλά σε απόλυτους αριθμούς θα είναι περί τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, θα είναι περίπου 130%. Αυτή την αλήθεια την κρύβει το πολιτικό σύστημα και δεν την λέει στο λαό για να μην ξεσηκωθεί. Αντίθετα του πουλάει ελπίδες για καλυτέρευση σε κάθε επόμενο έτος.

Υπενθυμίζουμε ότι όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία τον Οκτώβριο του 2009, το μεν δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς ήταν περί τα 290 δισεκατομμύρια ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν περί τα 110%!!!

Ναι καλά ακούσατε. Δηλαδή θα υποφέρουμε για τα επόμενα δέκα χρόνια, θα εξαθλιωθούμε πλήρως, θα πουλήσουμε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, για να είμαστε τότε, το 2020, σε αυτά τα νούμερα, που είναι σαφώς μεγαλύτερα από… εκείνα που παρέδωσε ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2009!!!

Γι΄ αυτό, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, ότι η Ελλάδα έπρεπε από χθες ήδη να πάει σε πλήρη στάση πληρωμών. Να επανεξετάσει το χρέος της και ότι δεν κριθεί απεχθές να εξοφληθεί πλήρως και με τους τόκους του, σε χρόνο που η ίδια η χώρα θα μπορεί.

Φίλοι μας, αν τώρα μηδενίσουμε το κοντέρ, θα υποφέρουμε, θα αναγκαστούμε να δουλέψουμε, να ξαναβρούμε τη γη και τα εργοστάσια, που κλείσαμε και εγκαταλείψαμε, αλλά το 2020 θα είμαστε αφέντες στον τόπο μας και όχι εξαθλιωμένοι και σκλάβοι των ξένων συμφερόντων.

http://kostasxan.blogspot.com/2011/10/blog-post_6112.html

«Κάθαρμα-δωσίλογε θα σας κρεμάσουμε» και για τον Παπακωνσταντίνου...!!!


ΑΓΡΙΟ ΓΙΟΥΧΑΪΣΜΑ ΣΤΟΝ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ... Δ.Ν.Τ....!!!
Από τις συνεχείς και εντεινόμενες αποδοκιμασίες Υπουργών και Βουλευτών της κατοχικής Κυβέρνησης τού Μνημονίου δεν γλίτωσε ούτε ο π. τσάρος της Οικονομίας και Αρχιτέκτονας της προσφυγής στο Δ.Ν.Τ., Γ.Παπακωνσταντίνου.
Όπως μας πληροφορεί και η εφημερίδα «Πρωτο Θέμα», ο Παπακωνσταντίνου στην γωνία Βασ.Σοφίας και Ακαδημίας συνσντήθηκε με περαστικό ό οποίος του επετέθη φραστικά λέγοντας:
«Δεν ντρέπεσαι να κυκλοφορείς, δεν έχεις φιλότιμο ρε κάθαρμα»;;;
Και τον αποτέλειωσε με την απειλή:...
«Δωσίλογοι θα σας κρεμάσουμε»...!!!
Έ, κάτω από αυτές τις συνθήκες δικαιολογημένα η Κυβέρνηση του Giorgo αρνείται την διεξαγωγή εκλογών και την αναθεματίζει...
Είναι δυνατόν αυτοί όι άνθρωποι να βγούν σε δρόμους-πλατείες και καφενεία να κάνουν προεκλογική εκστρατεία;;;

 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_8495.html

ΠΑΝΕ ΟΛΑ... ΠΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ... ΠΑΜΕΕΕΕΕ!!!

Μαύρη Δευτέρα ξημέρωσε στην Αθήνα με μια λύση η οποία θα ανακοινωθεί από το δίδυμο Γερμανία – Γαλλία. Το όποιο σχέδιο φαίνεται να περιλαμβάνει «κούρεμα» για τα ομόλογα που έχουν οι τράπεζες στην κατοχή τους, έτσι σήμερα η πτώση των μετοχών τους άρχισε με μια γερή βουτιά. Στις 717 μονάδες ο Γενικός Δείκτης χάνει 3,63%, ενώ νωρίτερα έχανε πάνω από 5%.
Όπως φαίνεται από τις τιμές των τραπεζικών μετοχών, οι τράπεζες οδεύουν για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Στήριξης.
Στα 1,90 ευρώ η Εθνική σημειώνει απώλειες 12%. Βουτιά 17% για την Alpha Bank. Κατάρρευση για την Τράπεζα Πειραιώς με πτώση 30%. Πτώση 18% για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και 15% για την Eurobank. Ρευστοποιήσεις στην μετοχή του ΟΠΑΠ με πτώση 4%.
Το «κούρεμα» κάνει κρατικές τις τράπεζες
Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις, ένα haircut της τάξεως του 50% για τις ελληνικές τράπεζες αντιστοιχεί σε περίπου 30 δισ. ευρώ νέα κεφάλαια τα οποία θα πρέπει να καλύψουν τις ζημιές, ώστε να διατηρηθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Στις παρούσες συνθήκες, ούτε ως αστείο δεν μπορεί να περιμένει κανείς πως η αγορά μπορεί να σηκώσει τόσο γενναίες αυξήσεις κεφαλαίου. Συνεπώς, η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που ισοδυναμεί με κρατικοποίηση των τραπεζών που θα προσφύγουν, δεδομένου ότι η κεφαλαιακή ενίσχυση θα γίνει μέσω έκδοσης κοινών (και όχι προνομιούχων όπως στο προηγούμενο πακέτο) μετοχών οι οποίες θα ανήκουν στο κράτος.
Πρόκειται περίπου για το μοντέλο που ακολουθήθηκε εξ αρχής για τις ιρλανδικές τράπεζες, με προοπτική, σε βάθος 2ετίας – 3ετίας το κράτος να μπορέσει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις.
Με άλλα λόγια, οι μέτοχοι κινδυνεύουν να χάσουν τις τράπεζές τους.Μια τέτοια εξέλιξη, δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστον τους καταθέτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την προηγούμενη Παρασκευή και στο πλαίσιο προετοιμασίας της συνάντησης Μέρκελ – Σαρκοζί, ζητήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, στοιχεία για τα χαρτοφυλάκια ομολόγων, τα κεφάλαια και την πρόοδο του ελέγχου των χαρτοφυλακίων δανείων που διενεργεί η Black Rock στις ελληνικές τράπεζες. Ανεπίσημες πληροφορίες, κάνουν λόγο και για περαιτέρω συζητήσεις, αναφέροντας ειδικότερα, το θέμα προστασίας των καταθέσεων καθώς και το ζήτημα διασφάλισης του προσωπικού των τραπεζών, παραπέμποντας ευθέως σε συζητήσεις επίσημων πλέον σεναρίων κρατικοποιήσεων...

Θα πρέπει δε να ληφθεί υπόψη, πως πέραν των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν στην περίπτωση ενός μεγάλου κουρέματος, θα πρέπει να προστεθούν επίσης οι επιπρόσθετες πιθανές κεφαλαιακές ανάγκες για κάλυψη επισφαλειών στα δανειακά χαρτοφυλάκια, που θα αναδείξει η ολοκλήρωση του ελέγχου της Black Rock και που χρονικά σχεδόν θα συμπέσει με το κούρεμα.
Η προσφυγή στο ΤΧΣ το οποίο είναι προικοδοτημένο με 30 δισ. ευρώ, εγγυάται απολύτως τις καταθέσεις ιδιωτών, δεδομένου ότι οι τράπεζες ουσιαστικά κρατικοποιούνται, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται, έτσι, η κατάρρευσή τους, κάτι που όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη θα ισοδυναμούσε όχι μόνον με συστημικό κίνδυνο αλλά με κραχ απρόβλεπτων συνεπειών.
 
http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/10/blog-post_3705.html

Γράμμα 12χρονης προς την Υπουργό Παιδείας.


ΘΕΛΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ!!!
Κ.υπουργέ είμαι η 12χρονη Μαρία φέτος είμαι μαθήτρια της Α' γυμνασίου, θέλω να διδαχθώ την δική σας παιδεία όταν ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός στο δικό σας πόστο .

Θέλω την ιστορία του τόπου μου !
Θέλω να μου διδάξουν οι δάσκαλοι μου όπως διαταχθήκατε κι εσείς για τις επαναστάσεις, για τις νίκες και τον ηρωισμό του ελληνικού έθνους των προγόνων μου.
Θέλω την γεωγραφία μου και τον χάρτη της Ελλάδος μου οριοθετημένο.
Θέλω να διδαχθώ την φιλοσοφία, την ρητορεία ,την μυθολογία των Αρχαίων Ελλήνων. Γιατι Κ.υπουργέ με θέλετε αγράμματη; Γιατί Κ.υπουργέ ενώ εσείς διδαχτήκατε στο σχολείο σας άλλα πράγματα εμάς μας τα αλλάζετε λόγω της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων που εσείς επιλέξατε; Ποιον ρωτήσατε Κ.υπουργέ; Μόνο τον εαυτό σας; Εμένα όχι; Από που πήρατε αυτό το δικαίωμα; ΔΕΝ με νοιάζει Κ.υπουργέ το χρέος που εσείς σκοπίμως δημιουργήσατε για δικούς σας συμφεροντολογικούς λόγους.

Εμένα με στεφτήκατε ; Υπολογίσατε ότι εγώ με την γέννηση μου και όλα τα παιδάκια χρωστάμε στο κράτος 30.000 ευρώ; Θέλω το σχολείο μου !!! Με τις καλύτερες προδιαγραφές και τους δασκάλους μου χαρούμενους στην τάξη και όχι προβληματισμένους από τις τεράστιες περικοπές μισθών που τους κάνετε..

Το δικό σας χρέος δεν θα το πληρώσουν οι δικοί μου δάσκαλοι ούτε εγώ. Να το πληρώσετε εσείς και οι 300 εκλεγέντες της βουλής . Τα c.d και τις φωτοτυπίες να τα δώσετε στο δικό σας παιδί. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ !!

Υ/Γ Ευχαριστώ την γιαγιά μου για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα της. Με εκτίμηση κ. υπουργέ της διαφθοράς και τις ΔΕΚΑΡΑΣ.

Πηγή e-mail αναγνώστριας
 
http://asimpiestos.blogspot.com/2011/10/12.html

Τι σημαίνει το 15 και τι σκόπο έχει;


Mετά από μιά μικρή μας ερεύνα που κάναμε για το αριθμό "15" τι σημαίνει; Πριν ξεκινήσω την θεωρία της ερεύνας που κάναμε, να θυμήθειτε ποτέ έγινε το Μαΐο με τους "αγανακτισμένους"; 15 Μαΐού. Και θα γίνει παγκόσμιος ξεσηκωμός για την "αλλαγή" και πάλι με το "15", 15 Οκτωβρη. Ο αριθμός αυτός προέρχεται απ' την Μασωνία που είναι ο δικός τους αριθμός, διαβάστε:


"FIFTEEN
A sacred number symbolic of the name of God, because the letters of the holy name YOD HE, Jah, are equal, in the Hebrew mode of numeration by the letters of the alphabet, to fifteen; YOD is equal to ten, and HE is equal to five. Hence, from veneration for this sacred name, the Hebrews do not, in ordinary computations, when they wish to express the number fifteen, make use of these two letters, but of two others, which are equivalent to nine and six." ==> πήγη


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ μέσω GOOGLE:
"ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ

Ένας ιερός αριθμός που συμβολίζει το όνομα του Θεού, επειδή τα γράμματα του ιερού ονόματος YOD HE, Jah, είναι ίσες, στη λειτουργία εβραϊκή αρίθμηση από τα γράμματα της αλφαβήτου, σε δεκαπέντε? YOD είναι ίσο με δέκα, και είναι ίση με πέντε. Ως εκ τούτου, από τη λατρεία για αυτό το ιερό όνομα, οι Εβραίοι δεν έχουν, κατά τη διάρκεια τακτικής υπολογισμούς, όταν θέλουν να εκφράσουν τον αριθμό δεκαπέντε, κάνουν χρήση αυτών των δύο επιστολές, αλλά και από δύο άλλες, οι οποίες ισοδυναμούν με εννέα και έξι"


Σας προκαλούν να φέρετε έναν δικό τους ΘΕΟ της Νέας Τάξης και να διώξετε την πλέον ΔΙΕΦΘΑΡΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, για να μην υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ και ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ όλη της γης. Το μεγάλο κόλπο (εφαρμόζετε τουλάχιστον εδώ και δύο αιώνες, από το χάος στην τάξη).
Αυτά είναι τα βασικά συνθήματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και αυτά πράττουν :
ΔΡΑΣΗ (Σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο) :
1. Πόλεμοι
2. οικονομικά κραχ
3. Τρομοκρατικές ενέργειες
4. Αύξηση της εγκληματικότητας
5. Αμφισβήτηση της ιστορίας
6. Αμφισβήτηση των Θρησκειών
7. Μόλυνση του περιβάλλοντος
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (κατά αντιστοιχία)
1. Παγκόσμια ειρήνη
2. Παγκόσμιο νόμισμα (βιοτσίπ)
3. Αναστολή των νομίμων δικαιωμάτων
4. Ενίσχυση της αστυνομίας
5. Δημιουργία ενός παγκόσμιου κράτους με νέα ιστορία
6. Δημιουργία μιας νέας θρησκείας
7. Οικολογικό κίνημ

Επίσης και τέλος, αν έχετε το χρόνο διαβάστε το (ΕΔΩ) και μελετήστε, αξίζει και όποτε έχετε το δικό σας προσωπικό χρόνο. Και είναι δική σας επιλογή τι πιστεύετε ή όχι. Εμείς προσπάθουμε να ερεύνησουμε όσο μπορούμε τι κρύβονται όλα απ' αυτά οι συμβολισμοί και οι αριθμοί της ΜΑΣΩΝΙΑΣ και της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, όπως το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ για δήθεν "ΑΛΛΑΓΗ".

http://asimpiestos.blogspot.com/2011/10/15-15.html

Ο π. πρόεδρος του Αρείου Πάγου Β. Κόκκινος προτείνει την τιμωρία του πρωθυπουργού.






ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΚΟΥΝ ΜΟΝΟ... 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ...!!!
Όπως πάντα βαρυσήμαντο το άρθρο του Β. Κόκκινου π. Προέδρου του Αρείου Πάγου στην εφημερίδα "Αξία".
Αφού περιγράφει και εξηγεί τις ευθύνες του Πρωθυπουργού γιά την οικονομική κρίση, με κομβικό σημείο ότι μας οδήγησε προμελετημένα στην μέγγενη του Δ.Ν.Τ., δεδομένου ότι «εκτός των άλλων» αρνήθηκε και το δάνειο Πούτιν 20 δις ευρώ, με την αδιαμφισβήτητη νομική του κατάρτιση παραπέμπει σε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και άρθρων του Συντάγματος πού στοιχειοθετούν το αδίκημα της Εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού.

Για δε την παραπομπή του δεν απαιτείται τίποτα παραπάνω από 30 υπογραφές Βουλευτών πού μπορούν να ζητήσουν...
την άσκηση... ποινικής δίωξης ...!!!

Είναι πολύ ενδιαφέρον και κάνοντας κλικ επάνω στην φωτό έχετε την άνεση να το διαβάσετε...

Πηγή:  greki-gr.blogspot.com

Επτά τρόποι με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου σαμποτάρισε την Eλληνική οικονομία

1. Αύξηση ΦΠΑ
Όσο λιγότερα έχεις-εισπράττεις τόσο περισσότερο επηρεάζεσαι από τον ΦΠΑ. Η κυβέρνηση με τις συνεχείς αυξήσεις ΦΠΑ εξαθλιώνει την εργατική τάξη, με σκοπό την αύξηση εσόδων, παρά του ότι υποστηρίζει ότι είναι σοσιαλιστές.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους.

2. Αύξηση της φορολογίας των καυσίμων...

Όπως και με τον ΦΠΑ και ενώ τα εισοδήματα μειώνονται, μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων σας ξοδεύεται για την ενέργεια. Ο Φόρος επί των καυσίμων αυξάνει την τιμή όλων των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας για το σπίτι. Ο Παπανδρέου υποστηρίζει ότι ο δρόμος για την Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί η οικονομία.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση αντιδιαστολή με τους δεδηλωμένους στόχους.


3. Καμία προσπάθεια για τη βελτίωση της είσπραξης των φόρων
Μέχρι τον Ιούλιο του 2011, λιγότερο από 10 φορολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είναι ενάντια στις δηλώσεις Παπανδρέου για πάταξη φοροδιαφυγής και είσπραξη διαφευγόντων εσόδων. Δεν επήλθε καμία βελτίωση στην είσπραξη φόρων. CDsμε φοροφυγάδες στην Ελβετία και λίστες με χιλιάδες Έλληνες που τουλάχιστον φοροδιαφεύγουν, παραμένουν επί μήνες στα γραφεία υπουργών. Η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση θεμελιωδών ζητημάτων παρά τα όσα διατείνεται.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους

4. Η αύξηση των φόρων για τις μικρές επιχειρήσεις
Ο Παπανδρέου ισχυριζόταν ότι το κράτος-δημόσιο είναι πολύ μεγάλο και χρειάζεται να περιορισθεί, αλλά την ίδια στιγμή επιβάλλει φόρους επί των ιδιωτικών επιχειρήσεων που λογικά θα έπρεπε να προσλαμβάνουν-απασχολούν τους ανθρώπους που απολύθηκαν από την κυβέρνηση. Ο Παπανδρέου ισχυρίζεται ότι θέλει να αυξήσει την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας
Συμπέρασμα: οι δράσεις του Παπανδρέου είναι σε πλήρη σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους του.

5. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας
Η Κυβέρνηση επιβάλλει απίστευτους φόρους επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Περισσότερα χρήματα κλέβονται από τις τσέπες των ανθρώπων, χωρίς καμία υπηρεσία σε αντάλλαγμα. Ο Παπανδρέου δήλωνε ότι το μέλλον για την Ελλάδα είναι να αναπτυχθεί η οικονομία.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση αντίθεση με τους δεδηλωμένους στόχους του.

6. Στόχευση ιδιωτικοποίησης κρατικών κερδοφόρων εταιρειών
Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων εταιρειών του δημοσίου, είναι ο ιδανικός τρόπος για να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα.
Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου ενεργεί σε άμεση σύγκρουση με τους δεδηλωμένους στόχους.




7. Φανταστικές υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας


Ο Παπανδρέου υποστήριζε ότι ήξερε τα προβλήματα στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εκστρατείας. Έκανε πολλές ομιλίες υποστηρίζοντας ότι θα φορολογήσει τους πλούσιους Έλληνες (τους έχοντες) για να διασώσει την χώρα. Ο Παπανδρέου από τότε που βρίσκεται στην εξουσία, έχει δείξει ότι δεν έχει καμία όρεξη να φορολογήσει τους πλούσιους.


Συμπέρασμα: Ο Παπανδρέου έχει ενεργήσει αντίθετα με τις προεκλογικές του υποσχέσεις


Είναι σαφές ότι Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνώριζαν πλήρως τα προβλήματα στην Ελλάδα.


Είχαν αναγνωρίσει ότι μαζικές περικοπές πρέπει να γίνουν στα έξοδα του δημόσιου τομέα και διακήρυσσαν ότι οι αλλαγές πρέπει να συντελεσθούν επειγόντως.


Πολλές ομιλίες έχουν γίνει από τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας, τα αυτονόητα, τα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις του ελληνικού λαού.


Ωστόσο, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, τις σωστές θεωρητικά δεσμεύσεις, τα αυτονόητα και τα μεγάλα λόγια , ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχουν ενεργήσει σε πλήρη αντίθεση με τις δεδηλωμένες προθέσεις τους.


Κατά τη γνώμη μου κάνουν ότι μπορούν να γονατίσουν την Ελλάδα, ξεκινώντας με την εργατική τάξη.


Αν διαφωνείτε ή συμφωνείτε μαζί μου, θα ήθελα πολύ να έχω τις απόψεις σας.
Το παρόν άρθρο είναι μετάφραση από independence4wales

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/10/e_10.html

πηγη
http://www.katohika.gr/2011/10/e_10.html

ΣΟΚ! Δεν έχουν λεφτά να διασώσουν τις καταθέσεις μας μετά και τη κρατικοποίηση της Proton Bank-δικαίωση για το ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου!

Δεν έχουν λεφτά οι εφιάλτες -Τσολάκογλου να σώσουν τις Τράπεζες και τις καταθέσεις μας. Ρεπορτάζ σοκ ετοιμάζουν οι αυριανές εφημερίδες!
Το ΤΕΚΕ έχει κοντά στο 1,5 δις και απο αυτά πρέπει να δώσει 600 εκατ για να διασώσει το φαλημέντο του Λαυρεντιάδη!
Ενω το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαθέτει...
κοντά στα 20 δις κι αυτά εμείς πρέπει να τα πληρώσουμε!
Στο μεταξύ κανείς οικονομικός συντάκτης δεν βγάζει τσιμουδιά...
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/10/proton-bank.html

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!» αναφέρουν οι Ούγγροι και αψηφούν Δ.Ν.Τ. - Ε.Ε.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

Αδύνατον να χωνέψουν οι Ευρωπαίοι το ηχηρό πολιτικό χαστούκι που έφαγαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. από τη νεοεκλεγείσα δεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η οποία αρνήθηκε επιδεικτικά να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν ένα δάνειο δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιβάλει πρόσθετα μέτρα λιτότητας στον ουγγρικό λαό επειδή έτσι θέλουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

 «Πραγματικό χλευασμό επιφύλαξε η ουγγρική κυβέρνηση στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Ε. που έστειλαν αντιπροσωπείες τους για να εκτιμήσουν το πρόγραμμα βοήθειας στην Ουγγαρία», έγραψε η γαλλική «Λιμπερασιόν».

Η επίσης γαλλική «Μοντ» δείχνει εξίσου σοκαρισμένη με τη στάση τόσο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν όσο και των στελεχών της κυβέρνησής του απέναντι στη συμφωνία υποτέλειας της Ουγγαρίας προς το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. που είχε υπογράψει η προηγούμενη, σοσιαλιστική και εκεί, ουγγρική κυβέρνηση, η οποία συνετρίβη στις εκλογές το Μάιο, για να πάρει δάνειο 20 δισ. ευρώ.
 
«Η νέα ομάδα που βρίσκεται στην εξουσία στη Βουδαπέστη φαίνεται να...θέλει να απαλλαγεί από τους όρους του δανείου. Αυτό είναι επικίνδυνο» γράφει η «Μοντ» και συνεχίζει: «Τα πάντα εξελίσσονται σαν να προτίθεται ο Βίκτορ Όρμπαν, ο νέος πρωθυπουργός, να αναιρέσει το λόγο που έχει δοθεί στην Ε.Ε. και στο Δ.Ν.Τ. Ο Όρμπαν επιδεικνύει ανοιχτά μια προκλητική και προσβλητική αναίδεια απέναντι στους πιστωτές του»!

Με ιερή αγανάκτηση η «Μοντ» πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο νέος Ούγγρος πρωθυπουργός «προκαλεί την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.».

 Απουσίαζε από τη Βουδαπέστη όταν μετέβη εκεί ειδική αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. γιατί προτίμησε να πάει στη Νότια Αφρική προκειμένου να παρακολουθήσει τον... τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου!

 «Η αντιπροσωπεία του Δ.Ν.Τ. δεν κατόρθωσε να πάρει από τους Ούγγρους στοιχεία και καθαρές απαντήσεις και έτσι επέστρεψε στην Ουάσιγκτον με άδεια χέρια» υπογραμμίζει θιγμένη η «Μοντ», προχωρώντας στη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας «δεν σκοτίζεται καθόλου για τις απαιτήσεις της Ε.Ε. ή των διεθνών οργανισμών!».


ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
Η άρνηση της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης να συνεχίσει την πολιτική εθνικής υποτέλειας των σοσιαλιστών προκατόχων της, προκάλεσε φυσικά αντιδράσεις από τους θιγόμενους Ευρωπαίους, γέννησε όμως και αισθήματα μόλις συγκαλυπτόμενου θαυμασμού σε διεθνές επίπεδο.

«Προκαλώντας τους πιστωτές της, η Ουγγαρία αρνείται περαιτέρω σφίξιμο του ζωναριού», έγραψαν π.χ. στους τίτλους σχετικής ανάλυσής τους οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και υπογράμμιζαν: «Η προκλητική στάση... αποτυπώνει την κόπωση και την αντίσταση που απειλεί να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη η συνεχιζόμενη ώθηση για δημοσιονομική ορθότητα».
 
Ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Σκιέργκι Μάτολσι ήταν σαφέστατος, όταν εμφανίστηκε στην τηλεόραση αναφορικά με τη γραμμή της κυβέρνησης Όρμπεν απέναντι στο «μνημόνιο» που είχαν υπογράψει οι Ούγγροι σοσιαλιστές:

  «Αυτό το κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και θα θέλαμε να καταργήσουμε τις ατυχείς συνέπειες αυτών των βημάτων. Είπαμε στους εταίρους μας ότι δεν εξετάζουμε σε καμία περίπτωση τη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», διακήρυξε χωρίς περιστροφές.

«Σπανίως μια ουγγρική κυβέρνηση ρίχτηκε στη δουλειά με τόση ορμή. Αυτό ήταν επειγόντως αναγκαίο γιατί έχει καθορίσει ως σκοπό της την υπέρβαση της απελπισίας και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που άφησαν στον ουγγρικό πληθυσμό οκτώ χρόνια σοσιαλιστικής κυριαρχίας» ομολογεί και η γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» και προσθέτει: «Η ομάδα του Όρμπεν θέλει εξαιτίας αυτού του λόγου να προωθήσει την "εθνική συνοχή"».

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Το χειρότερο από όλα όμως για την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. δεν ήταν η άρνηση των απαιτήσεών τους εκ μέρους της ουγγρικής κυβέρνησης ούτε η εθνικά υπερήφανη στάση του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν μέσω της επιδεικτικής περιφρόνησης των εκπροσώπων τους. Ήταν το ότι η Βουδαπέστη τόλμησε να θίξει τα... «Άγια των Αγίων» της Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.: τις τράπεζες!
Για το 2010, η ουγγρική κυβέρνηση έχει να επιτελέσει ένα πανεύκολο έργο σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 4% του ΑΕΠ που ήταν το 2009 σε... 3,8% του ΑΕΠ το 2010. Τίποτα δηλαδή.

Παρόλα αυτά, οι δυνάστες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απαιτούν από την ουγγρική κυβέρνηση να περικόψει τις ήδη γλίσχρες συντάξεις, να μεταρρυθμίσει επί τα χείρω το εθνικό σύστημα υγείας περικόπτοντας μισθούς και θέσεις γιατρών και νοσοκόμων και μειώνοντας τα κρατικά κονδύλια για την υγεία, να κλείσει τεράστιες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις απολύοντας εκατοντάδες χιλιάδες Ούγγρων.
 
Απαιτούνται περικοπές τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ για να μπορέσετε να μειώσετε το έλλειμμα φέτος σε 3,8% και του χρόνου σε 3% είπαν οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. στους Ούγγρους.
Άρα, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα λιτότητας, διαπίστωσαν εμβριθώς. Εκεί τους έκανε ρολάνς και τους τρέλανε η ουγγρική κυβέρνηση! Ένα δισ. πρόσθετα έσοδα σε δύο χρόνια θέλατε;» τους απάντησαν.
«Εμείς θα μαζέψουμε περισσότερα. Όχι όμως με νέα λιτότητα για τον κοσμάκη. Απλούστατα, θα φορολογήσουμε τις τράπεζες!».
ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
 
Αμ' έπος αμ' έργον! Η κυβέρνηση Όρμπαν ανακοίνωσε έκτακτη εισφορά για τρία χρόνια των τραπεζών, ύψους 0,45% όχι όμως επί των κερδών, αφού φυσικά όλες θα φρόντιζαν να εμφανίσουν ζημιές, αλλά επί των ακαθάριστων εσόδων!

Έριξε και μια έκτακτη φορολογία 5,2% στο ύψος των συναφθέντων συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών και μια έκτακτη φορολογία μέχρι 6% στις χρηματιστηριακές εταιρίες και σε όλες τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες!

Κόντεψαν να πάνε από εγκεφαλικό όλοι μαζί - η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., οι τραπεζίτες και όλα τα παράσιτα και τα «λαμόγια» του χρηματοπιστωτικού συστήματος! Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τη δεύτερη - με βάση τα έσοδα του 2009, τα οποία έχουν ήδη δηλώσει.

Περιχαρής ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας έκανε δημοσίως τους λογαριασμούς του: οι τράπεζες θα «σκάσουν» 450 εκατομμύρια, οι ασφάλειες άλλα 135 και οι υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές εταιρίες ακόμη 110 εκατομμύρια - να 'τα τα 700 εκατομμύρια ευρώ αμέσως - αμέσως μόνο για φέτος!
 
«Γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μια σημαντική έκτακτη επιβάρυνση, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο του ελλείμματος τους 3,8%» δήλωσε σαρκαστικά στην τηλεόραση ο Γκιέργκι Μάτολσι, ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών.

Με τα χρήματα αυτά όχι μόνο θα μειώσουμε το έλλειμμα στο 3,8% αλλά και θα δώσουμε κίνητρα για ανάπτυξη της οικονομίας, πρόσθεσε. Θα μειώσουμε στο μισό - δηλαδή στο 10% - τον συντελεστή φορολόγησης όλων των επιχειρήσεων που έχουν μικτά κέρδη μέχρι 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ένα μέτρο που αφορά 250.000 επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες, οι οποίες αποτελούν τα τρία τέταρτα του συνόλου των ουγγρικών επιχειρήσεων.

Επίσης, με τα λεφτά που θα πάρει η ουγγρική κυβέρνηση από τις τράπεζες, θα μπορέσει να μειώσει τον συντελεστή φορολογικού εισοδήματος φυσικών προσώπων στο ενιαίο ύψος του 16%, καλύπτοντας τις απώλειες φορολογικών εσόδων με ένα τμήμα των χρημάτων των τραπεζών!

«ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ "ΓΔΑΡΑΤΕ" ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ!»
Πανικός επικράτησε στους κύκλους της Ε.Ε. Η Κομισιόν έσπευσε να προσάψει στην ουγγρική κυβέρνηση ότι... δεν εκτίμησε σωστά τις επιπτώσεις αυτής της έκτακτης φορολογίας στις τράπεζες, η οποία «ενδέχεται να έχει αρνητικές συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη» και να «αποθαρρύνει τους ξένους επενδυτές».

Ανοησίες και προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος που πανικόβαλε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. ήταν μήπως αυτή η εθνικά επωφελής ουγγρική στάση βρει μιμητές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δημιουργήσει «σχολή» παρακινώντας και άλλες κυβερνήσεις κρατών - μελών των «27» να φορολογούν τις τράπεζες αντί να υποβάλλουν τους λαούς τους σε εξοντωτικά μέτρα λιτότητας.
 
«Η Ουγγαρία θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με μια αντίστοιχη απόφαση τέτοιων διαστάσεων» έγραψε η γερμανική «Φράνκφουρτ Αλγκεμάινε» την παραμονή της ψήφισης του νόμου για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών από το ουγγρικό κοινοβούλιο, η οποία έλαβε ήδη χώρα από την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη «μυστικό» όπου καθιστά πραγματικά εξαιρετική αυτή την απόφαση της ουγγρικής κυβέρνησης.
 
Το 80% του ουγγρικού τραπεζικού συστήματος ελέγχεται από... ξένες τράπεζες - πρωτίστως αυστριακές και γερμανικές, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές!

Πρακτικά, λοιπόν, από τα 700 εκατομμύρια ευρώ ένα τεράστιο τμήμα θα το πληρώσουν όχι οι Ούγγροι τραπεζίτες και παράγοντες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά οι... Ευρωπαίοι!
Όσον αφορά δε στην έλλειψη ρευστότητας που ενδέχεται να παρουσιάσουν κάποιες τράπεζες στην Ουγγαρία εξαιτίας της έκτακτης φορολογίας, αυτή θα καλυφθεί μέσω προσφυγής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οπότε πάλι οι Ευρωπαίοι θα πληρώσουν!

Ομολογουμένως διπλά αριστουργηματική η κίνηση της ουγγρικής κυβέρνησης...ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ
 
Η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., πέρα από τις φραστικές διαμαρτυρίες, προσπάθησαν να υπονομεύσουν και στην πράξη την πολιτική της δεξιάς ουγγρικής κυβέρνησης. Κύριο όργανό τους ο διοικητής της Τράπεζας της Ουγγαρίας.

Η κυβέρνηση απαιτούσε να μειώσει τα επιτόκια χορηγήσεων, ώστε να διοχετευθούν χρήματα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και στους χρεωμένους καταναλωτές και νοικοκυριά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να κινηθεί η οικονομία. Αυτός όμως αρνείται πεισματικά, με πρόσχημα τον κίνδυνο... πληθωρισμού. Αρνείται επίσης να σηκωθεί να φύγει, παρόλο που η κυβέρνηση ακόμη και με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού εκφράζει την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό του και τον καλεί δημοσίως να παραιτηθεί.

Η κυβέρνηση Όρμπαν αποφάσισε λοιπόν να τον χτυπήσει εκεί που πονούν όλα τα «λαμόγια» του φυράματος αυτού: στην τσέπη! Του περιέκοψε τον μισθό κατά... 75% από 30.000 ευρώ το μήνα (ποσό αστρονομικό για την Ουγγαρία) του τον έκανε 7.500 ευρώ. Ξεσηκώθηκε αμέσως αυτή τη φορά η... Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία δεν αντέχει να βλέπει τραπεζίτες να υφίστανται τέτοια «μαρτύρια» και κατάγγειλε την ουγγρική κυβέρνηση για «καταχρηστικά μέτρα».

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα κατάληψης ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού από τη Δεξιά και μάλιστα εξ εφόδου με σαφώς αντιδημοκρατικές μεθόδους, η κυβέρνηση Όρμπαν ξηλώνει με αστραπιαία ταχύτητα και τους μηχανισμούς των «Κουίσλινγκ» που υπηρετούν την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.
 
Ήδη «αποκεφαλίστηκαν» οι άνθρωποι που είχαν τοποθετηθεί επικεφαλής της Ουγγρικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης που διαχειρίζεται τα κονδύλια της Ε.Ε., της Ουγγρικής Τράπεζας Ανάπτυξης, της Γενικής Διεύθυνσης Φόρων, της Αρχής Ελέγχου Χρηματοοικονομικών Θεσμών, του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής κ.λπ., πέρα φυσικά από τον επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και κρίσιμων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης...

Παράλληλα, μέχρι σήμερα πρέπει να παραδώσει το πόρισμά του ο Λάσλο Πάπτσακ στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος αναφορικά με τη ζημιά που προξένησε στο δημόσιο συμφέρον η διακυβέρνηση των σοσιαλιστικών κυβερνήσεων του Φέρεντς Γκιούρτσαν και του Γκόρντον Μπάιναϊ προκειμένου να αποφασίσει...

Pantezaxa
 
http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/09/blog-post_8379.html

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;;;; Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε....

- Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).

Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.


2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. 

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε  είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες... αμαξωμάτων που κατασκευάζουν  βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία  είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως.

 Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ.

 Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης.

 Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


 
http://wwwaristofanis.blogspot.com/2011/10/blog-post_4493.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters