Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Giannis Kalogeropoulos talks about the Municipalities (Eng Subs)


This excerpt refers to the 3rd economic tool, Artemis Sorras has provided to free the people from the regime; Greek municipalities can obtain money from the World Trust Fund where A.Sorras deposited his own personal guarantees. Projects were made for each of Greece 325 municipalities and you can hear some examples as how this money can be used.


Περιμένοντας την Ανάπτυξη...


Ακούσαμε νωρίτερα τον Πρωθυπουργό να λέει ότι αυτές τις πρώτες μέρες που βρίσκεται στο τιμόνι του μισοβουλιαγμένου ελληνικού σκάφους, ναυάγιο της σουξεδιάρικης ιστορίας του αλήστου μνήμης απελθόντος σφουγγοκωλάριου ακατανόμαστων αφεντάδων, έχει αναλώσει το 90% του χρόνου του για να ελίσσεται στο επικίνδυνο πεδίο που ναρκοθέτησαν αποχωρώντας, οι ανεκδιήγητοι εθνικοί μας ολετήρες.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι νάρκες είναι πυκνά τοποθετημένες, το ναρκοπέδιο αχαρτογράφητο κι η λαϊκή εντολή νωπή και δοσμένη για πάση θυσία εύρεση λύσης εντός της ευρωζώνης. 

Δεν αφήνουν αυτά τα δεδομένα σπουδαίους βαθμούς ελευθερίας στην κυβέρνηση, εφόσον η πιθανότητα του «ατυχήματος», δεδομένης και της λύσσας των επικυρίαρχων που βλέπουν ότι κινδυνεύουν να μείνουν μόνο με την όρεξη για το ελληνικό φιλέτο που είχαν ήδη αρχίσει να τσιμπολογούν, δεν κάνει τα πράγματα καθόλου ευκολότερα.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, παρά την όποια κριτική, η βομβίδα κρότου-λάμψης που λέγεται «Βαρουφάκης», έχει τη δική της σημασία ως τακτικό όπλο σ’ αυτόν τον ακήρυχτο αλλά αδυσώπητο πόλεμο που εξελίσσεται στις πόλεις και τα χωριά μας, τετράγωνο-τετράγωνο, σπίτι-σπίτι. Όπως θα κερδίζονται και θα χάνονται οι μάχες αυτού του πολέμου, κρίσιμης σημασίας θα αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα του στρατηγικού όπλου που ακούει στο όνομα «Νικολούδης».

Πέρα όμως από τη θετική ή την αρνητική έκβαση όλων αυτών των ιδιότυπων μαχών που δόθηκαν, δίνονται και θα δίνονται μέχρι τον Ιούνιο στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή φόρα, κρίσιμο θα αποδειχθεί το άλλο μέτωπο αυτού του πολέμου, από το οποίο ουδέν νεότερο υπάρχει προς το παρόν: η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι το ζητούμενο κι όπως λέγαμε και πριν λίγες εβδομάδες, είναι καιρός πια να μάθομε κι εμείς οι ίδιοι να ψαρεύομε.

Οτιδήποτε διαλυμένο, όπως είναι σήμερα η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, όχι μόνο από την καταστροφική λαίλαπα που μας σάρωσε την τελευταία πενταετία και αφαίμαξε τις τελευταίες ρανίδες ικμάδας της κοινωνίας μας, αλλά κι απότοκο απαράδεκτων πράξεων και απίστευτων παραλείψεων πολλών δεκαετιών, μόνο με δυο εναλλακτικούς τρόπους μπορεί να αναταχθεί:

Ο πρώτος τρόπος είναι από τα πάνω προς τα κάτω και με τη διάχυση πολιτικών από το κέντρο προς την περιφέρεια. Ένας τέτοιος τρόπος, όμως, προαπαιτεί αφενός μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που όντας σήμερα αλλού υπονομευμένη κι αλλού συκοφαντημένη, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο της κι αφετέρου μια πολιτική ηγεσία έμπειρη στα δημόσια πράγματα, διαφορετική από τη σημερινή που είναι άβγαλτη, αφού δεν έχει προλάβει να «ψηθεί».

Ο δεύτερος τρόπος είναι από τα κάτω προς τα πάνω, υπό την ευθύνη των τοπικών μας κοινωνιών. Δεδομένων των κρίσιμων συνθηκών, εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε το βάρος να αναλογιστούμε τα λάθη μας και τις ευθύνες της προηγούμενης αποστασιοποίησής μας, που έδωσε την ευκαιρία να εξακοντιστεί τα θράσος των ανήθικων και των λερών σε πελώρια ύψη, ώστε να μας κουνούν επιτιμητικά και το δάχτυλο από πάνω, λέγοντάς μας ότι όλοι μαζί τα φάγαμε. Έχομε την υποχρέωση να εξοστρακίσουμε όλους αυτούς που συνέβαλλαν στην καταστροφή του τόπου μας, πολλές φορές από ανοησία και μόνο, αλλά τις περισσότερες πλουτίζοντας αδικαιολόγητα∙ και να μάθομε, επιτέλους, αδερφέ μου, να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά, για να καταφέρομε να σχεδιάσομε το μέλλον μας. Εμείς οι ίδιοι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ξέρομε καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεται να γίνει στη γειτονιά μας, για να καθαριστούν οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι αυλές μας από τις, χρόνια πολλά, μαζεμένες ακαθαρσίες: να εξοβελιστεί ο παρασιτισμός, να ακυρωθεί ο παραγοντισμός και να παταχθεί η παραβατικότητα που μαστίζει τις κοινότητές μας.

Χρειάζονται λεφτά, θα πει κανείς, αλλά λεφτά υπάρχουν! Λεφτά υπάρχουν και περιμένουν στα διάφορα ευρωπαϊκά ταμεία που μέχρι χθες τα λυμαίνονταν οι εθνικοί μας εργολάβοι και οι παρατρεχάμενοι, για να χρεώνουν διπλά και τρίδιπλα, αχρείαστα έργα φαραωνικής κλίμακας ή για να προωθούν ατελέσφορες δράσεις. 

Λεφτά έντιμα κερδισμένα υπάρχουν κάτω από τα στρώματα ή σε ασφαλή καταφύγια του εξωτερικού. Περισσότερα λεφτά, άτιμα αποκτημένα, υπάρχουν επίσης, και τα ίχνη τους είναι ανεξίτηλα∙ απαιτούμε να επιστρέψουν στον δημόσιο κορβανά, απ’ όπου αφαιρέθηκαν. Λεφτά υπάρχουν, αλλά δεν είναι αυτά που καταρχήν λείπουν για την ποθούμενη παραγωγική ανασυγκρότηση. 

Αυτό που πρωτίστως λείπει είναι τα αξιόπιστα επιχειρησιακά σχέδια και η αναψηλάφηση όλων αυτών των ιδεών και των προτάσεων που στο καθόλου μακρινό παρελθόν βούρκωσαν μέσα στην ανοησία του γραφειοκρατικού μηχανισμού, παρέλυσαν από την αναλγησία του κράτους δυνάστη και προαγωγού μαζί, και χάθηκαν στους σκοτεινούς διαδρόμους των χρηματοδοτικών μηχανισμών, των ελεγχόμενων από κλειστές και διεφθαρμένες παρέες.

Βέβαια, είμαστε όλοι ανυπόμονοι! Φυσικό είναι να είμαστε ανυπόμονοι. Είμαστε ανυπόμονοι επειδή είμαστε άνεργοι, είμαστε ανυπόμονοι επειδή είμαστε υποαπασχολούμενοι, είμαστε ανυπόμονοι επειδή είμαστε ξενιτεμένοι, αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής, μόνο ο Θεός έκανε τον κόσμο σε επτά μέρες και καμιά κυβέρνηση ανθρώπων δεν θα μπορούσε να κάνει σε σαράντα-τόσες ημέρες ό,τι δεν έγινε σε σαράντα-τόσα χρόνια.

Η πραγματικότητα είναι πιεστική και αδυσώπητη αλλά καλό θα είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, γιατί στις 25 Ιανουαρίου δεν κάναμε καμιά επανάσταση∙ απλά κάναμε εκλογές και μάλιστα αναδείξαμε μια κυβέρνηση με σχετική μόνο πλειοψηφία.

Άρα, το πλήθος των δεσμεύσεων με τις οποίες είναι δεμένη η Ελλάδα και όλοι εμείς η Έλληνες, εξαιτίας της καταστροφικής δράσης των διαπλεγμένων αθλίων που είναι ακόμα και σήμερα παρόντες και ενεργητικοί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της δημόσιας σφαίρας, δεν μπορεί να αρθεί χωρίς αβαρίες, καθυστερήσεις, πισωγυρίσματα και χωρίς απογοητεύσεις. 

Κανείς δεν κρατάει το μαγικό ραβδί κι εξάλλου, από πόσο παλιά το λέμε ότι «συν Αθηνά και χείρα κίνει»? Το λέει κι ο παππούς Αίσωπος!





my-pillow-book
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/03/blog-post_921.html

Δεν θα πιστεύετε τι βλέπετε και τι διαβάζετε !Το βίντεο που πρέπει να δει όλη η ανθρωπότητα!

1 

Ο Τζων Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας “ξεκάνουν” πριν την ώρα μας.
Όταν ο Τζων Χόλντρεν, ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας “ξεκάνουν” πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη…
Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος! Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο. για αυτούς που λένε συνομωσιολογίες γραφικότητες ,,,

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ


thesecretrealtruth.blogspot.com
 http://www.xorisorianews.gr/

Μυστήρια της ανθρωπότητας: Η λάμπα της Ντέντερα



Ίσως θα έχετε ακούσει ή διαβάσει κάπου τη φράση πως εκεί που σταματούν να μιλούν οι άνθρωποι, μιλούν οι πέτρες. Πρόκειται για νόημα πέρα για πέρα αληθινό, που έχει να κάνει με τα κάθε μορφής και τύπου αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία μας δείχνουν πράγματα και γεγονότα που αλλάζουν τα όσα πιστεύαμε έως τώρα, τα όσα ήθελε η συμβατική ιστορία να πιστεύουμε.

Κλασσικό και μέγιστο παράδειγμα αποτελούν οι τοιχογραφίες και οι λιθογραφίες. Όπως αυτές που συναντάμε στην Αρχαία Αίγυπτο. Εκεί στο βάθος των πυραμίδων, που το σκοτάδι σκεπάζει τα πάντα, υπάρχουν σχέδια μεγάλης ακρίβειας, τα οποία έχουν να μας πουν πολλά για το παρελθόν των λαών.


Τα ευρήματα στην Τέντυρα

Τα ευρήματα στην πανάρχαια Ελληνική πόλη Τέντυρα (Ντέντερα) της Αιγύπτου, νότια της Αβύδου είναι εντυπωσιακά. Στα υπόγεια του ναού Χαθόρ βρέθηκαν λιθογραφίες όπου αναπαρίστανται τεράστιες λυχνίες, τροφοδοτούμενες από καλώδια που καταλήγουν σε τεράστια τροφοδοτικά (ή τεράστιες μπαταρίες) φτιαγμένα με τη βοήθεια ηλεκτροδίων μέσα σε πολύ μεγάλα πιθάρια. Οι λιθογραφίες και οι τοιχογραφίες είναι πολλές και ιδιαίτερα λεπτομερείς.



Οι τοιχογραφίες απεικονίζουν ανθρώπους να κρατούν λαμπτήρες και φωτεινές μπάλες στα χέρια τους ή συσκευές με λαμπτήρες. Μάλιστα με κάποιες φωτίζουν, προκειμένου να κάνουν κάποια εργασία, όντα πολύ πιο ψηλά και δυνατά από αυτούς (γίγαντες).

Μέσα στους λαμπτήρες υπάρχουν μεγάλα φίδια σε κυματιστές γραμμές. Η ουρά των φιδιών βγαίνει μέσα από λωτούς. Κάποιες λιθογραφίες δείχνουν συστήματα πολλαπλών λυχνιών. Στις λιθογραφίες υπάρχουν και άλλες συσκευές ηλεκτρικού ρεύματος, λιγότερο ή περισσότερο περίεργες, που είτε κάποιοι τις κρατούν ή προσπαθούν να τις θέσουν σε λειτουργία ή τις έχουν τοποθετήσει στο κεφάλι τους.

Η συμβατική ιστορία και επιστήμη αποτυγχάνουν να δώσουν εξηγήσεις


Πως όμως, συνέβη αυτό στην αρχαιότητα. Προσέξτε, σε δωμάτια χωρίς παράθυρα έχουμε χαραγμένα και λαξεμένα θέματα, χωρίς να υπάρχει ίχνος κάπνας ακόμα και στις σχισμές των τοίχων. Μιλάμε φυσικά για υπολείμματα κάπνας και αιθάλης, που να χρονολογούνται εκείνη την περίοδο, καθότι τα κατοπινά χρόνια ερευνητές, επισκέπτες, συντηρητές, ακόμα και ληστές χρησιμοποίησαν και δαυλούς και λάμπες λαδιού και κεριά.

Άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε και στην πράξη, αφού στους ναούς και τις κρύπτες που ανοίχθηκαν πιο πρόσφατα για να εξερευνηθούν, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος κάπνας ή καύσης. Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε και δύο ακόμα παράγοντες.

Όσο σπουδαίοι καλλιτέχνες και να ήταν αυτοί που έφτιαξαν τις λιθογραφίες, δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες λεπτομέρειες και χρωματισμούς, αν δεν είχαν στη διάθεση τους πλούσιο και σταθερό φως, επί ώρες. Επιπλέον, η χρήση δαυλών ή λαμπών λαδιού και κεριών, θα ξόδευε μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και θα τους εξασθενούσε εμποδίζοντας την προσπάθεια τους.

Αρχικά δόθηκε η εξήγηση των πολλαπλών ανακλαστικών επιφανειών, αλλά σύντομα αποδείχτηκε πως δεν ισχύει. Βλέπετε, ακόμα και τα πιο σύγχρονα κάτοπτρα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Αυτό λόγω του ποσοστού απορρόφησης της έντασης της ηλιακής ακτινοβολίας και του μεγάλου αριθμού των απαιτούμενων ανακλάσεων δεν θα επέτρεπε στο φως να φτάσει σε τέτοιο βάθος. Έτσι, το φως μέσω των ανακλάσεων έφτανε το πολύ μέχρι τη μισή απόσταση και φυσικά ήταν εξασθενημένο.

Αλλά υπάρχουν και τεχνικές δυσκολίες που παραβλέπονται. Θα χρειαζόταν μια σειρά από κάτοπτρα, τα οποία κάποιοι τεχνίτες θα έπρεπε να κρατούν ή να τοποθετούν διαρκώς, αλλάζοντας συχνά πυκνά γωνία.

Έτσι, μια πιθανή απροσεξία η ζημιά θα μπορούσε να σπάσει την αλυσίδα και να βυθίσει τους πάντες στο σκοτάδι. Τέλος, θα έπρεπε να επιλέγουν μόνο ηλιόλουστες μέρες, όπου δεν θα υπήρχε συννεφιά και σκόνη ή άλλες ουσίες στην ατμόσφαιρα. Εμείς, απλώς θα αναφέρουμε ότι έχουν διακοσμηθεί με σχολαστικό τρόπο περίπου 400 υπόγειοι ναοί και τάφοι.

Αρκετοί Αιγυπτιολόγοι έσπευσαν άμεσα να υποβαθμίσουν και αυτό το θέμα, τονίζοντας πως πρόκειται απλώς για συμβολικές εικόνες από τη μυθολογία των Αιγυπτίων. Σύμφωνα με αυτούς, ο στυλοβάτης στις εικόνες αντιπροσωπεύει ένα σύμβολο σταθερότητας και αναπαριστά κατά κάποιον τρόπο τη σπονδυλική στήλη του θεού Όσιρι.

Αυτό που κρατούν οι άνθρωποι στους ώμους τους είναι φίδι μέσα σε φύλλα λωτού. Αυτό συμβολίζει τη γονιμότητα και σχετίζεται άμεσα με τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου. Τα γιγαντιαία όντα που κρατούν μαχαίρια ερμηνεύονται ως ένα είδος αμυντικής και προστατευτικής δύναμης.

Η απλή λογική οδηγεί συνήθως στην αλήθεια


Τα πράγματα είναι απλά. Εφόσον δεν υπάρχουν ανοίγματα στις πυραμίδες για να μπαίνει από κάποιο σημείο το φως και εφόσον δεν έχουν βρεθεί ίχνη από κάπνα που θα δικαιολογούσαν τη χρήση δαυλών, με κάποιο τρόπο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ή αυτοί που κατοικούσαν τότε στην Αίγυπτο μπορούσαν να παράγουν φως. Ο πιο πιθανός τρόπος είναι μέσω του ηλεκτρισμού και σε αυτό συνηγορούν και οι αρχαίες μπαταρίες που βρέθηκαν.

Οι μπαταρίες αποτελούνταν από πήλινο δοχείο στο οποίο έβαζαν έναν κούφιο μεταλλικό κύλινδρο. Στον κύλινδρο εισερχόταν μια μεταλλική ράβδος, χωρίς να έρχεται σε επαφή μαζί του. Έτσι, δημιουργούσαν δύο ηλεκτρόδια. Στη συνέχεια γέμιζαν το δοχείο με ηλεκτρολυτικό υγρό, που δημιουργούσε στα άκρα των ηλεκτροδίων την απαιτούμενη τάση. Η διαφορά είναι πως η μπαταρία του Ιράκ είναι μικρού μεγέθους (χωράει σε ανθρώπινη παλάμη), ενώ της Αιγύπτου είναι πολύ μεγάλες (μοιάζουν με τεράστια πιθάρια).



Ο Λουκιανός γράφει

Σε απόσπασμά έργου του ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς αναφέρεται σε έναν συριακό ναό στον Ευφράτη, τον 2 αιώνα μ.Χ., όπου φυλασσόταν άγαλμα θέας. Η θεά έχει στο κεφάλι της ένα αντικείμενο. Πρόκειται για πέτρα με στρογγυλό σχήμα, την οποία αποκαλεί λαμπτήρα και εξηγεί πως παίρνει το όνομα αυτό χάρη στη λειτουργία της. Η συγκεκριμένη πέτρα λάμπει τόσο πολύ όλη τη νύχτα, που φωτίζει όλο το ναό, όπως θα συνέβαινε με τη χρησιμοποίηση πολλών λαμπτήρων λαδιού. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η πέτρα λάμπει λιγότερο, αλλά διατηρεί έντονη φλογερή πτυχή.



Ορισμένοι επιστήμονες κάνουν λόγο για ύπαρξη, γνώση και χρήση του άνθρακα εκείνη την εποχή, που θα μπορούσε να επιφέρει τη χρησιμοποίηση ενός απλού λαμπτήρα ηλεκτρικών τόξων με άνθρακα και πιστεύουν πως παρόμοια συστήματα υπήρχαν σε διάφορες περιοχές εκείνης της περιόδου.

Ίχνη ρεύματος στη «Μεγάλη Πυραμίδα»


Πέρυσι το καλοκαίρι βγήκαν στη δημοσιότητα νέες εικόνες από το εσωτερικό του άξονα, της «Μεγάλης Πυραμίδας». Σ αυτές υπάρχουν στοιχεία ηλεκτρικών ακροδεκτών, καλώδια, διαγράμματα συνδεσμολογίας. Η ύπαρξη καλωδίων, συνδέσμων και ηλεκτρικών επαφών δεν «αγγίζονται» μέχρι στιγμής από τους Αιγυπτιολόγους.

Σχετική αναφορά για τέτοια θεωρία υπάρχει στο βιβλίο «Giza Power Plant: Τεχνολογίες της Αρχαίας Αιγύπτου», που εκδόθηκε το 1998. Πλέον, οι επιστήμονες στέλνουν ρομπότ για να εξερευνήσουν περισσότερα στοιχεία στους άξονες, ψάχνοντας ενδείξεις και αποδείξεις που θα επιβεβαιώσουν και θα εδραιώσουν τη θεωρία αυτή.

Η φαντασία δημιουργεί σενάρια

Αν αφήναμε τη φαντασία μας να καλπάσει θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε πως στην αρχαιότητα υπήρχαν άνθρωποι ή όντα με υπερφυσικές δυνάμεις που μπορούσαν να παράγουν μόνοι τους φως ή να βλέπουν απολύτως καθαρά στο σκοτάδι, αλλά επειδή δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για κάτι τέτοιο, δεν έχουμε την όποια διάθεση να μπούμε σε παρόμοιες αναλύσεις. Το μόνο που μπορούμε να καταθέσουμε και το οποίο θα αναφέρουμε πάντα, είναι πως κανένας μα κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με λεπτομέρειες, πως ζούσαν, πως σκέπτονταν και πως λειτουργούσαν ανά πάσα στιγμή οι αρχαίοι πρόγονοι σε κάθε σημείο της γης.

Πετυχημένη αναπαράσταση στο σήμερα


Κάποιοι κατασκεύασαν πανομοιότυπες λυχνίες και τις τροφοδότησαν με πανομοιότυπες μπαταρίες σαν και αυτές που βρέθηκαν στο Ιράκ και την Αίγυπτο. Στο μουσείο της σύγχρονης Τέντυρας, υπάρχει αναπαράσταση της αρχαίας λυχνίας, η οποία τίθεται σε λειτουργία με τις αρχαίες μπαταρίες. Όπως αποδεικνύουν και τα σχετικά βίντεο που κυκλοφορούν, αλλά και όπως μπορούν να δουν όσοι επισκεφτούν το μουσείο, το όλο σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Κάποιοι μηχανικοί ισχυρίζονται πως έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με έναν πρωτόγονο σωλήνα Crookes. Ο σωλήνας Crookes υπήρξε πρόδρομος του σύγχρονου τηλεοπτικού σωλήνα.

Τέντυρα

Αρχαία πόλη της Αιγύπτου. Βρισκόταν στη δεξιά όχθη του Νείλου, στη θέση της σημερινής πόλης Ντέντερα και κοντά στην πόλη Κένα. Η Τ. ονομαζόταν στα αρχαία αιγυπτιακά και Ενετεντορέ (= Ενέτ της θεάς). Η πόλη ανάγεται στην προδυναστική περίοδο και στην εποχή της 6ης Δυναστείας ήταν πρωτεύουσα νομού. Στην πόλη υπήρχε ναός της Αθώρ, θεάς του χορού, της μουσικής και του έρωτα, η οποία ταυτιζόταν με την Αφροδίτη. Θεωρείται ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχαίους ναούς της αρχαίας Αιγύπτου και αρχιτεκτονικό αριστούργημα χάρης και συμμετρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αρχική κατασκευή του ναού πραγματοποιήθηκε στην εποχή της 4ης Δυναστείας. Τα τμήματα, ωστόσο, που σώθηκαν, ανάγονται στην εποχή των Πτολεμαίων, με προσθήκες που έγιναν στα χρόνια του Τιβέριου. Σε αυτόν λατρευόταν η θεά με τον σύζυγό της Ώρο και τον γιο της Εχί ή Χαρσεμτεονέ. 
Μετά την εκστρατεία του Ναπολέοντα στην Αίγυπτο, ανακαλύφθηκαν δύο παραστάσεις ζωδιακών κύκλων, που βρίσκονταν στην οροφή του ναού, στους οποίους μπορεί κανείς να διακρίνει τα ελληνικά σημεία συνταιριασμένα με τους αιγυπτιακούς αστερισμούς: η μία παράσταση αναφέρεται στη γέννηση του Καίσαρα (100 π.Χ.) και η άλλη στη βασιλεία του Τιβέριου (14-37 μ.Χ.).
Πίσω από τον ναό της Άθωρ υπήρχε και ένας μικρότερος ναός αφιερωμένος στην Ίσιδα.

Ναός Αθώρ


Αποκάλυψη

Τα έργα του Φειδία!!!!


Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. – 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.
Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.
Τα πρώτα έργα του Φειδία ήταν αφιερωμένα εις μνήμην της νίκης των Ελλήνων στον Μαραθώνα εναντίον των Περσών. Στους Δελφούς ο Φειδίας ανήγειρε ένα γλυπτικό σύμπλεγμα από ορείχαλκο, που περιελάμβανε τα αγάλματα του Απόλλωνα και της Αθηνάς, μερικών άλλων ηρώων μαχητών και του στρατηγού Μιλτιάδη.

Αργότερα κατασκεύασε τη χάλκινη Αθηνά Προμάχο που ήταν ανάθημα της Αθήνας στην Ακρόπολη από τα λάφυρα της νίκης. Το άγαλμα είχε ύψος 8-9 μέτρα και όπως αναφέρει ο περιηγητής του 2ου αιώνα μ.Χ. Παυσανίας, η αιχμή του δόρατος και η κορυφή του λοφίου από το κράνος της ήταν ορατά από το Σούνιο. Ήταν στημένο μεταξύ Προπυλαίων και Ερεχθείου, όπου διατηρείται η θεμελίωση του βάθρου.
Ο Φειδίας φιλοτέχνησε το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου για το σηκό του Παρθενώνα (446-438 π.Χ.), που είχε κολοσσιαίο μέγεθος και αποτέλεσε καινοτομία στην τεχνική των λατρευτικών αγαλμάτων. Όμως το έργο θα πρέπει να καταστράφηκε από την πυρκαγιά που έπληξε το εσωτερικό του ναού τον 3ο αι. μ.Χ. Έχει απομείνει ένα μέρος της θεμελίωσης του βάθρου στο δάπεδο του Παρθενώνα

Η Αθηνά Παρθένος υπήρξε μία δημιουργία που συνδύαζε τα πολύτιμα υλικά με τα μυθολογικά θέματα και συμπύκνωνε το ιστορικό παρελθόν και τη δύναμη της Αθηναϊκής δημοκρατίας του 5ου π.Χ. αιώνα. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει το ύψος του αγάλματος (11,544 μ.) και ο Παυσανίας αναλυτική περιγραφή. Μία ιδέα για τον τύπο του αγάλματος παρέχουν τα ρωμαϊκά αντίγραφα, όπως η Αθηνά Lenormant και η Αθηνά του Βαρβακείου(Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
Η θεά ήταν όρθια σε βάθρο ύψους 1,20 μ., φορούσε αιγίδα και πλούσια κοσμημένο κράνος. Στο δεξί της χέρι κρατούσε χρυσή Νίκη, ενώ το αριστερό άγγιζε την ασπίδα, όπου φώλιασε το ιερό φίδι, υπόσταση του μυθικού Εριχθόνιου. Στον ξύλινο πυρήνα του αγάλματος στερεώνονταν τα ενδύματα με μορφή σφυρήλατων ελασμάτων χρυσού, ενώ το πρόσωπο και τα γυμνά μέρη της μορφής ήταν από πλάκες ελεφαντόδοντου. Ο χρυσός ζύγιζε 44 τάλαντα (1.140 χλγρ)
.Η τεράστια ποσότητα χρυσού έδωσε αφορμή στους εχθρούς του Φειδία να τον κατηγορήσουν για κατάχρηση. Ο Φειδίας απέδειξε την αθωότητά του, επειδή ο Περικλής τον είχε συμβουλέψει να κάνει το χρυσό ένδυμα της Αθηνάς συναρμολογούμενο. Έτσι μπόρεσε να το αποσυναρμολογήσει και να το ζυγίσει. Το βάρος του χρυσού βρέθηκε ακέραιο κι έτσι ο Φειδίας αθωώθηκε. Όμως κατόπιν κατηγορήθηκε για αλαζονεία επειδή στην εξωτερική όψη της ασπίδας της Αθηνάς, που έφερε ανάγλυφη Αμαζονομαχία, παράστησε σε δύο Αθηναίους πολεμιστές το πορτρέτο του Περικλή και το δικό του. Ο Φειδίας συνελήφθη και καταδικάστηκε.
Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Φειδίας πέθανε στη φυλακή, ενώ σύμφωνα με το χρονικογράφο του 4ου αιώνα π.Χ. Φιλόχωρο, μετά την ολοκλήρωση της Παρθένου ο Φειδίας εγκατέλειψε για πάντα την Αθήνα για να αποφύγει την καταδίκη και πήγε στην Ολυμπία.
Το εργαστήριό του βρισκόταν στην Άλτη. Εκεί, με τους τεχνίτες του εργαστηρίου του και συνεργάτη το γλύπτη Κολώτη, φιλοτέχνησε το κολοσσιαίο χρυσελεφάντινο λατρευτικό άγαλμα του Διός, ύψους 11 μ., το διασημότερο έργο του στην αρχαιότητα, ώστε περιελήφθη στα επτά θαύματα του κόσμου.

Για το άγαλμα του Διός δεν σώζεται κανένα στοιχείο εκτός από μερικές μικρές παραστάσεις σε νομίσματα της Ηλείας, που δίνουν μία γενική μόνο ιδέα της στάσεως και του σχήματος της κεφαλής. Ο θεός ήταν καθισμένος σε θρόνο με σκήπτρο στο αριστερό του χέρι και Νίκη στο δεξί. Στα σανδάλια του αναγραφόταν η επιγραφή «Φειδίας Χαρμίδου υιός μ” εποίησε Αθηναίος». Τα γυμνά μέρη του σώματος ήταν από ελεφαντόδοντο ενώ τα ενδύματα ήταν από χρυσάφι. Ο θρόνος έφερε πλουσιότατο γλυπτικό διάκοσμο καθώς ήταν από χρυσό, ελεφαντόδοντο, έβενο και πολύτιμους λίθους.

Alma Tadema :Παρουσίαση του Παρθενώνα από τον Φειδία -1868

Δυστυχώς όμως και εδώ τον Φειδία τον κυνήγησε η ίδια μοίρα, αφού ξανά κατηγορήθηκε για κατάχρηση και κλοπή χρυσού και φυλακίστηκε ως το θάνατό του. Το 408 μ.Χ. την εποχή του Θεοδοσίου ο ναός πυρπολήθηκε, και το άγαλμα καταστράφηκε ή κατατεμαχίστηκε και λεηλατήθηκε.
Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο Θεοδόσιος το 390 μ.Χ. το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, όπου καταστράφηκε από φωτιά το 416 μ.Χ. Ο ναός λεηλατήθηκε από τους Γότθους, και τα υπολείμματά του γίνανε χριστιανικός ναός μέχρι που γκρεμίστηκε από έναν σεισμό. Αργότερα τα ερείπια σκεπάστηκαν από την κοίτη του ποταμού Αλφειού.
Το 1875 μια γερμανική αποστολή έκανε αρχαιολογικές ανασκαφές και μέχρι το 1881 επανέφερε στο φως τα ερείπια, κάτω από τέσσερα μέτρα χώμα.

Το 1958, στη χριστιανική βασιλική που κτίστηκε στη θέση του εργαστηρίου του Φειδία, οι ανασκαφές έφεραν στο φως εργαλεία, θραύσματα από ελεφαντόδοντο, πήλινα καλούπια και λοιπό εξοπλισμό χύτευσης, καθώς και αγγείο με χαραγμένο το όνομα του Φειδία.


ΠΗΓΗ
 http://www.xorisorianews.gr/

Η Ελλάς ανά τον κόσμο – Τι γύρευε ο Ηρακλής στην Κελτική και την Αμερικανική Ήπειρο;



Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική. Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της μυκηναϊκής κοσμοκρατορίας, όπως υποστήριξε σε ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας και μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Ηλίας Μαριολάκος.

«Ο Ηρακλής δεν είναι ένα πρόσωπο για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Ούτε η ελληνική μυθολογία ένα παραμύθι για έναν φανταστικό κόσμο», λέει στα «ΝΕΑ» ο Ηλίας Μαριολάκος. «Ο Ηρακλής είναι ένα ιστορικό- και όχι μυθικό- πρόσωπο, ένας άγνωστος μεγάλος κατακτητής, ήρωας- ιδρυτής πόλεων, πρώτος συνδετικός κρίκος του κοινού πολιτισμικού υποστρώματος των Ευρωπαίων, του μυκηναϊκού και κατά συνέπεια του ελληνικού πολιτισμού. Και η μυθολογία είναι η ιστορία του απώτερου παρελθόντος των κατοίκων αυτού του τόπου, που πολύ αργότερα θα ονομαστεί Ελλάς». Πρώτος στο μικροσκόπιο του καθηγητή μπήκε ο άθλος με την αρπαγή των βοδιών του Γηρυόνη, του τρικέφαλου και τρισώματου γίγαντα που ζούσε στα Γάδειρα, το σημερινό Κάντιθ της Ισπανίας, κοντά στο στενό του Γιβραλτάρ.

«Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ηρακλής ταξίδεψε ώς την Ιβηρική Χερσόνησο για να φέρει μια καλή ράτσα βοδιών στην Πελοπόννησο», εξηγεί ο κ. Μαριολάκος.
«Αν διαβάσουμε με προσοχή τον Στράβωνα, που έζησε τον 1ο αι. π.Χ. όμως, θα διαπιστώσουμε πως σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου δεν έχει βρεθεί τόσος πολύς χρυσός, άργυρος, χαλκός και σίδηρος(εκτός από την Ελλάδα). Και τα βόδια δικαιολογούνται διότι υπήρχαν μαρτυρίες ότι το “κοσκίνισμα” του χρυσού από την άμμο γινόταν πάνω σε δέρματα βοδιών».Η ίδρυση δε της πόλης από τον Ηρακλή μνημονεύεται στον θυρεό της πόλης και σήμερα. Ο Ηρακλής ολοκληρώνει τον άθλο του και συνεχίζει βόρεια προς την Κελτική και ιδρύει την Αλέσια (γνωστή και ως πόλη του Αστερίξ), το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη άλυς (= περιπλάνηση). Πόλη με στρατηγική σημασία, καθώς συνδέεται μέσω πλωτών ποταμών προς τη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό, τη Μάγχη και τη Βόρεια Θάλασσα, όπου ο Ιούλιος Καίσαρας κατατρόπωσε τους Γαλάτες. Ακόμη ιδρύει το Μονακό και την Αλικάντε – η ποδοσφαιρική της ομάδα ονομάζεται Ηρακλής.

Τι γύρευε στη Γαλατία ο Ηρακλής; «Χρυσό», απαντά ο κ. Μαριολάκος, «αφού ο Διόδωρος μας λέει πως στη Γαλατία υπάρχουν πλούσια χρυσοφόρα κοιτάσματα». Ο Ηρακλής όμως φέρεται- σύμφωνα με τον Πλούταρχο- να έφτασε και ώς την Ωγυγία που απέχει πέντε ημέρες δυτικά της Βρετανίας. «Πέντε ημέρες ισοδυναμούν με 120 ώρες. Αν η μέση ταχύτητα ενός πλεούμενου της εποχής ήταν 4 μίλια την ώρα, τότε η απόσταση είναι 890 χλμ., άρα πρόκειται για τη σημερινή Ισλανδία και συνέχισε ώς τη Γροιλανδία, ενώ το Κρόνιο Πέλαγος, που αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς ταυτίζεται με τον Βόρειο Ατλαντικό»
«Για να φέρει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων (ήτοι τον χρυσό) ο Ηρακλής από την Αίγυπτο έφτασε ώς την Αιθιοπία κι έπειτα στον Καύκασο- για να ζητήσει τη βοήθεια του Προμηθέα- και στη Λιβύη προτού επιστρέψει στις Μυκήνες»
Γύρεψε χαλκό ώς τον Καναδά

Ο Ηρακλής έφτασε, σύμφωνα με τον καθηγητή Ηλία Μαριολάκο, ώς την Αμερική. «Στις πηγές διαβάζουμε πως εγκατέστησε ακολούθους του “ώς τον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται στην ίδια ευθεία με το στόμιο της Κασπίας”. Ένας κόλπος μόνον καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις: του Αγίου Λαυρεντίου στο Τορόντο του Καναδά». Μαρτυράται δε πως έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες»- δηλαδή στον πολικό κύκλο.

Τι γύρευε εκεί;
Η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών που γίνονται γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν. Αρκεί να σκεφτείτε πως έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού στην περιοχή, όταν στην κατ΄ εξοχήν πηγή χαλκού- την Κύπρο- εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι. Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ., σταματάει ξαφνικά, όταν καταρρέει ο μυκηναϊκός πολιτισμός. Και όλα αυτά σε μια περιοχή όπου οι γηγενείς βρίσκονταν στη λίθινη εποχή!


πηγή
http://www.xorisorianews.gr

H «δίκαιη κούπα» του Πυθαγόρα!

1 
Η «κούπα του Πυθαγόρα» ή η «δίκαιη κούπα» είναι είναι μια ανακάλυψη του Πυθαγόρα για να πίνει με μέτρο το κρασί του αλλά και για να σερβίρει τους μαθητές του, υπερτονίζοντας την έννοια του μέτρου και των ορίων. Η ιδέα του Πυθαγόρα ήταν απλή: Έπρεπε να περιοριστεί η απληστία στο ποτό! Πώς θα γινόταν αυτό; Το πήλινο ποτήρι αδειάζει κατά έναν «μαγικό» τρόπο όταν εκείνος που το κρατάει αποδειχτεί… πλεονέκτης και το γεμίσει περισσότερο απ’ όσο πρέπει.

Στην κούπα υπάρχει χαραγμένο ένα όριο, μια γραμμή. Αν το υγρό που περιέχει δεν υπερβεί τη γραμμή αυτή, ο πότης απολαμβάνει το κρασί του. Εάν, όμως, ξεπεράσει τη γραμμή του ορίου, τότε η κούπα αδειάχει και το κρασί χύνεται από τη βάση. Αδειάζει όλη η κούπα, όχι μόνο η επιπλέον ποσότητα. Πως όμως γίνεται αυτό; Στο κέντρο της κούπας βρίσκεται μια στήλη τοποθετημένη ακριβώς πάνω από έναν σωλήνα που οδηγεί στο κάτω μέρος της. Ενώ η κούπα γεμίζει, η στάθμη του κρασιού ανεβαίνει και στο εσωτερικό της κεντρικής στήλης, ακολουθώντας το νόμο του Pascal για τα συγκοινωνούντα δοχεία. Όσο η στάθμη του κρασιού δεν ξεπερνά τη γραμμή που είναι χαραγμένη στο εσωτερικό της κούπας «δεν τρέχει τίποτα».
perierga.gr - Η "δίκαιη κούπα" του Πυθαγόρα!
Μόλις όμως το υγρό υπερβεί τη γραμμή-όριο τότε αρχίζει να ρέει μέσω του εσωτερικού σωλήνα από τη βάση της κούπας. Τα μόρια του υγρού παρασύρουν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα, ωε δια μαγείας, η κούπα να αδειάζει παντελώς!
Αυτό, πέρα από μια απλή εφαρμογή της υδραυλικής, αποτελεί και έναν τρόπο διδαχής: Όταν το όριο ξεπερνιέται (ύβρις) δεν χάνονται μόνον όσα έχουν ξεπεράσει το όριο αλλά και όλα τα προηγούμενα που είχαν αποκτηθεί (νέμεσις). Το άριστο οφείλουμε να το απολαμβάνουμε με μέτρο, σαν τον οίνο που ήδη έχουμε στην κούπα μας, αντλώντας τη μέγιστη ωφέλεια χωρίς να επιζητούμε παραπάνω! Εκπληκτικό!



Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί:




 http://www.xorisorianews.gr/

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων βαίνει προς ολοκλήρωση! (βίντεο)

Η κυβέρνησή των ΗΠΑ προετοιμάζει τους πολίτες για κάτι «μεγάλο», το οποίο μάλιστα αναμένεται να συμβεί άμεσα!
Οι στρατιωτικές ασκήσεις σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο συχνές και οι πολίτες έχουν αρχίσει να αποδέχονται το πολεμικό περιβάλλον που βλέπουν να διαμορφώνεται γύρω τους.
Στρατιωτικά ελικόπτερα Black Hawk έχουν εντοπιστεί στο Φοίνιξ, στο Λος Άντζελες, στο Ντάλας, και σε όλη τη χώρα.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός τρομακτικού συμβάντος…Ποιο είναι όμως το σχέδιο της Νέας Τάξης; Εμφύλιος; Κατάρρευση; Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:


hellasforce.com
Πηγή: http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2015/03/blog-post_135.html#ixzz3UOJQHN71

ΑΥΤΑ είναι τα μικροφίλμ με τα 400.000 έγγραφα για τις γερμανικές θηριωδίες -των "φίλων"μας-.(Φωτογραφίες)

Δείτε τα μικροφίλμ με τα 400.000 έγγραφα για τις γερμανικές θηριωδίες (Φωτογραφίες)
Πάνω σε αυτά τα αρχεία θα στηριχτούν οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Περίπου 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ, που τεκμηριώνουν τις γερμανικές θηριωδίες κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχει στα χέρια της η Ελλάδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος ανέδειξε το θέμα, έχει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες δηλώσει ότι το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα αποτελέσει τη βάση για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων....
Το 2006 η Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού αγόρασε από την υπηρεσία Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ έναντι 11.084 δολαρίων πολύτιμο υλικό, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η χώρα μας, για να αποδείξει τις γερμανικές θηριωδίες. Συγκεκριμένα, αφορά 162 μικροφίλμ, που είχε στην κατοχή της η αμερικανική υπηρεσία αρχείων, καθένα από τα οποία περιέχει 500 με 3.000 σελίδες εγγράφων από το γερμανικό στρατό. Οι Γερμανοί συνήθιζαν να κρατούν ημερολόγιο με όλες τις κινήσεις και, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, όπως είχε πει ο Κώστας Ήσυχος στη βουλή, στα αρχεία (της περιόδου 1941-1944) έχουν καταγραφεί παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, βεβηλώσεις ιστορικών μνημείων, καταστροφές των υποδομών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, δρόμοι, γεφύρια, ακόμη και σπίτια. Ήδη, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναζήτησης ειδικών επιστημόνων που θα επεξεργαστούν το πολύτιμο αυτό αρχείο και θα τεκμηριώσουν με στοιχεία τις ελληνικές αιτιάσεις για αποζημιώσεις.
Όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα αρχεία είναι σε μικροφίλμ, -162 μπομπίνες- και οι εγχώριες στρατιωτικές υπηρεσίες, για να μπορέσουν να τα δουλέψουν, τα περνούν από μια τεχνική μορφή σε άλλη.
Πάντως, ο Κώστας Ήσυχος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αξιοποίηση των στοιχείων, παρόλο που η διαδικασία αναμένεται να είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι τα αρχεία βρίσκονται σε φάση ψηφιοποίησης και τόνισε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ταχύτατα, περίπου σε δέκα μέρες.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/03/400000.html

Πότε θα διδαχθούν τα παιδιά μας τα απαράγραπτα ναζιστικά εγκλήματα;

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*

Συνηθίζουμε να αποδίδουμε τη φράση του Ευριπίδη «Όλβιος όστις ιστορίης έσχε μάθησιν» ως «ευτυχισμένος είναι αυτός που γνωρίζει την ιστορία» αντί ίσως της ορθότερης απόδοσης «Πραγματικά ευτυχής είναι εκείνος που διδάχθηκε πως να ερευνά συστηματικά».
Κι αυτό λείπει δυστυχώς στον τρόπο που διδάσκουμε τα παιδιά μας τη σχολική ιστορία. Δεν τους μαθαίνουμε πως να ερευνούν μόνοι τους και να ανακαλύπτουν την ιστορική αλήθεια. Τους “βομβαρδίζουμε” με ονόματα, τοπωνύμια, χρονολογίες που είναι μεν σημαντικά αν και μόνο αν δεν χάνεται εξαιτίας τους η ουσία και η ομορφιά του μαθήματος. Ξεχνάμε συχνά πως τα παιδιά μαθαίνουν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας από τις διηγήσεις των παππούδων τους και της ευρύτερης οικογένειάς τους.
Πολλοί υποστηρίζουν πως τα βιβλία της σχολικής Ιστορίας ήταν και είναι γραμμένα από ανθρώπους άσχετους, οι οποίοι υπακούουν κάθε φορά σε πολιτικές επιδιώξεις. Είναι επίσης διαδεδομένη η άποψη πως η ιστορία γράφεται από τους νικητές. Τι γίνεται όμως όταν η ιστορία γράφεται από τους χαμένους;
Η Γερμανία για παράδειγμα διέπραξε τεράστια εγκλήματα και ηττήθηκε στο Β΄Παγκόσμιο πόλεμο αλλά τα παιδιά μας, ούτε γνωρίζουν, ούτε διδάσκονται συστηματικά ώστε να μάθουν αυτά τα εγκλήματα.
Πιθανόν να ήταν τόσο μεγάλη η πίκρα και η δυστυχία που προκάλεσε η τριπλή κατοχή της Ελλάδας που να θέλησαν όλοι όσοι την έζησαν να την ξεχάσουν, η ιστορία όμως όταν αποσιωπείται…εκδικείται.
Στα σχολικά βιβλία η μελέτη της ιστορίας του 20ου αιώνα προβλέπεται από το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας σε τρεις τάξεις: στην Στ΄ Δημοτικού, την Γ΄ Γυμνασίου και την Γ΄ Λυκείου.
Το πρόβλημα είναι πως η ύλη σε όλες τις παραπάνω τάξεις είναι τόσο μεγάλη και συνήθως οι ναζιστικές θηριωδίες δεν αναφέρονται στην πραγματική τους έκταση.
Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί αν το Υπουργείο Παιδείας αντί να προτείνει ένα και μοναδικό βιβλίο στους μαθητές, τους έδινε τη δυνατότητα να έχουν πολλά σχολικά εγχειρίδια όλων των ιστορικών περιόδων από τα οποία θα μπορούσαν να μάθουν και να συνθέτουν και να αντλούν πληροφορίες. Μέσα από μεθοδολογικά σωστά επιλεγμένο ιστορικό υλικό τα παιδιά θα μάθαιναν ερευνώντας και δεν θα παπαγάλιζαν την σχολική ιστορία. Σήμερα που η ψηφιακή εποχή το επιτρέπει όλοι οι μαθητές θα μπορούσαν να έχουν σε ηλεκτρονική μορφή πλούσιο και εγκεκριμένο υλικό.
Σημαντικό δε, θα ήταν για κάθε μαθητή να μαθαίνει και τη δική του τοπική ιστορία την οποία πολλές φορές αγνοεί κι έτσι δυσκολεύεται να τη συνθέσει με την ιστορία και τα κειμήλια που τους μεταφέρουν οι πρόγονοί του από γενιά σε γενιά. Οι μνήμες παραμένουν ευτυχώς ζωντανές σε κάθε ελληνική οικογένεια. Οι μνήμες όμως χάνονται αν δεν ενισχύονται και δεν μελετώνται.

Για την αξιοποίηση στην εκπαίδευση του διδάγματος των 400.000 εγγράφων που αφορούν ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 41-44 στην Ελλάδα έκανε λόγο σε τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
Τα 400.000 έγγραφα που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με μια πρώτη εκτίμηση καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές την περίοδο ’41-’44. Καταγράφονται εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων μετάλλων στην επικράτεια, καταστροφές ιστορικών μνημείων, βεβήλωση ιστορικών μνημείων, αλλά και καταστροφή αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφύρια, σπίτια, τα οποία δεν είναι μόνο μέρος των ιστορικών αρχείων του Ελληνικού Στρατού, αλλά και των στρατευμάτων κατοχής.
Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «το δίδαγμα από αυτά τα αρχεία είναι να αποτελέσει ύλη διδακτική στην παιδεία μας, η οποία υπολείπεται τρομακτικά και εγκληματικά για τα διδάγματα της ναζιστικής κατοχής, προκειμένου ο αντιφασιστικός χαρακτήρας που πρέπει να έχει η παιδεία μας, γιατί είναι εξίσου πατριωτικός και διεθνιστικός, να έχει στόχευση. Για να μη ρωτάνε τα παιδιά τι σημαίνει ναζισμός, για να μην ρωτάνε οι νέοι σήμερα στην πατρίδα μας και να υπολείπονται, όχι μόνο το ιστορικό κεκτημένο των αγώνων του λαού μας, αλλά για να γνωρίζουν σήμερα και αύριο γιατί υπάρχει ανάγκη ενεργοποίησης κάθε αντιφασιστικού αγώνα του λαού και των λαών μας».
Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος με τη σειρά του στα πλαίσια της συζήτησης για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέφερε ότι «τα συμπεράσματα της Εξεταστικής, είτε τη διαδικασία, είτε όλη την έρευνα που έχει γίνει και θα γίνει σε αυτή την ομάδα, να πιέσουμε και να επιβάλλουμε στον Υπουργό Παιδείας να τα περάσει σε μάθημα στο σχολείο».
«Απαγορεύεται τα παιδιά πρακτικά να μην έχουν στο μάθημα της ιστορίας το μάθημα της καταστροφής της Ελλάδος με τα τεκμηριωμένα νούμερα πλέον, τα οποία θα βγουν από την Επιτροπή, διότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για την αλήθεια και για το αίμα που χύθηκε. Διότι εάν δεν το κάνουμε, θα έχουμε μια παιδεία, η οποία θα είναι λειψή, δεν θα μαθευτεί ποτέ η αλήθεια και δεν θα μάθει κανένας την αλήθεια στην Ευρώπη. Διότι μόνο μέσω της παιδείας θα μαθευτεί η αλήθεια στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Δημήτρης Καμμένος.

Πότε λοιπόν θα μάθουν τα παιδιά μας για τα παρακάτω απαράγραπτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που βίωσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους;
1. Για τους πάνω από εκατό χιλιάδες νεκρούς μας από τις εκτελέσεις;
2. Για τους πάνω από τριακόσιες χιλιάδες νεκρούς από πείνα;
3. Για τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου που μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και τους χιλιάδες ομήρους που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα της Γερμανίας;
5. Για τα σπίτια μας που κάηκαν και πυρπολήθηκαν για αντίποινα από τους στρατιώτες της Βέρμαχτ;
6. Για τα χιλιάδες παιδιά που πέθαναν από πείνα και στερήσεις;
7. Για τα χιλιάδες χωριά, τα εφτακόσια σχολεία και τις οχτακόσιες εκκλησίες που έκαψαν;
8. Για τη λεηλασία και την καταστροφη των αρχαιολογικών μας θησαυρών;
9.Για το γεγονός πως κατέστρεψαν το 95% των Ελληνικών επιβατικών πλοίων και το 75% του Ελληνικού εμπορικού στόλου;
10. Που λεηλάτησαν τα τρόφιμα και κατέστρεψαν το ζωικό κεφάλαιο που είχε ο αυτάρκης τότε λαός μας;
11. Που αφαίρεσαν το χρυσό και τον πλούτο της πατρίδας μας;
Πότε θα αισθανθούν τα παιδιά μας το ιστορικό τους καθήκον απέναντι στα απαράγραπτα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελέστηκαν κατά του λαού μας και θα εμπνευστούν από το στίχο του Κωστή Παλαμά;
“Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες,
ό,τι είστε, μην ξεχνάτε,
δεν είστε από τα χέρια σας
μονάχα, όχι. Χρωστάτε
και σε όσους ήρθαν, πέρασαν,
θα “ρθούνε, θα περάσουν.
Κριτές, θα μας δικάσουν
οι αγέννητοι, οι νεκροί»


*Δάσκαλος-M.Ed, Νομικός

ΠΗΓΗ 

Ατζέντα 21: Υπογράψαμε και με ΟΟΣΑ για σίγουρες μεταρρυθμίσεις

http://nea.allnewz.gr/wp-content/uploads/2015/03/tsipras_gurria12032015-1.jpg 

Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ.  Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Οργανισμού A. Gurria  στο Παρίσι, στην έδρα του Οργανισμού

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι μεταρρυθμίσεις αποσκοπούν στην βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Προκειμένου, όπως είπε και στην σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός, «να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».
Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και την απόδοσή τους, αναφέρουν οι κυβερνητικές θέσεις και αναδημοσιεύουν ΌΛΑ τα ΜΜΕ, καμία δημοσιογραφική κριτική για το γεγονός ότι ο Τσίπρας υπέγραψε αυτό που κάποτε χαρακτήριζε ως «συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης» και ως «μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού».

Τι άλλαξε;

Έχουμε τον γλωσσολόγο Βαρουφάκη, τώρα. Αυτό άλλαξε.
Ο κ. Βαρουφάκης απορρίπτει την έκφραση για «νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» χαρακτηρίζοντας τον όρο «ξεπερασμένο» και ότι δεν αποτελεί μέρος των συζητήσεων με τον ΟΟΣΑ! Όχι το ψάρι βαφτίζουν κρέας, αλλά και τα σκατά βαφτίζουν πλέον κρέας!

Τι εκπροσωπεί ο Angel Gurria;

 
Την Ατζέντα 21. Γι’ αυτό και στην “εργαλειοθήκη” που θα αλλάξει όνομα αλλά τα χειρουργικά της εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν, προτεραιότητα έχει το κτηματολόγιο, η καταγραφή κάθε είδους ακίνητης περιουσίας. Το άλλο που ενδιαφέρει τον ΟΟΣΑ είναι οι πόροι μας σε αυτό είναι και το νερό.
Η παρουσία του ΟΟΣΑ σημαίνει ότι εξασφαλίζονται οι μεταρρυθμίσεις που ζητάει παγκοσμίως, αλλά και για στην Ελλάδα, η Λαγκάρντ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Για τι άλλο φροντίζει ο Angel Gurria; Για τις επιχειρήσεις και τα συμφέροντα τους. Είναι μέρος της Ατζέντα 21, όπως έχουμε ξαναπεί, ο ιδιωτικός τομέας να αναλάβει τα πάντα στις πτωχευμένες ή υπανάπτυκτες χώρες:

«Χωρίς τον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ενώ οι κυβερνήσεις βάζουν τα χρήματα-σπόρους, οι μεγάλοι αριθμοί προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας βλέπει την πράσινη (βιώσιμη) ανάπτυξη με μεγάλο ενδιαφέρον, βλέποντας την ως μια ευκαιρία, ως θέσεις εργασίας, ως επενδύσεις».
“Without the private sector it’s not going to work. While governments put up the seed money, the big numbers come from the private sector. The private sector is looking at green growth with great interest, seeing it as an opportunity, as jobs, as investment.”
«Χωρίς τον ιδιωτικό τομέα δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Ενώ οι κυβερνήσεις βάζουν τα χρήματα-σπόρους, οι μεγάλοι αριθμοί προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας βλέπει την πράσινη (βιώσιμη) ανάπτυξη με μεγάλο ενδιαφέρον, βλέποντας την ως μια ευκαιρία, ως θέσεις εργασίας, ως επενδύσεις».
Και το ενδιαφέρον για “βιώσιμη ανάπτυξη” στρέφεται από την παιδεία μέχρι το νερό, από την ενέργεια μέχρι τις καλλιέργειες, από τις τιμές κατανάλωσης μέχρι τι γάλα θα πίνουμε και πόσων ημερών. Να θυμίσουμε γιατί η εθνική υπερηφάνεια έχει προκαλέσει αμνησία;

Οι 50 αλλαγές στην αγορά που φέρνει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ 

27 Μαρτίου 2014

Αυτή ήταν εργαλειοθήκη ΤΌΤΕ. Τώρα που της άλλαξαν όνομα νομίζετε θα αλλάξει και περιεχόμενο; Ξύπνα, Έλληνα, να χαρείς – όσο καμαρώνεις περήφανος συνεχίζεται αυτό που νομίζεις ότι σταμάτησες!
Πενήντα είναι οι αλλαγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που θα ενσωματωθούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή και αφορούν τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης.
«Έχουμε αξιοποιήσει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα υιοθετήσαμε το 82% περίπου των προτάσεων -όπως είχαμε πει εξαρχής- ενώ ένα 8% αφορά αλλαγές που έγιναν με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. γάλα και φάρμακα). Ένα 5% των προτάσεων, επίσης, θα εξετασθεί στο γενικότερο πλαίσιο των εισφορών υπέρ τρίτων που το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα εξετασθεί μέχρι το τέλος του έτους» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
«Είναι αδιανόητο για λόγους προστασίας κάποιας επαγγελματικής ομάδας, να κρατάμε χαμηλά τον ανταγωνισμό και να αφήνουμε ψηλά τις τιμές» υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός.
Οι αλλαγές στην αγορά αφορούν τα εξής:

Φάρμακα – Φαρμακεία

1. -Καταργούνται οι ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ φαρμακείων, ενώ διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια.
2. -Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό 50% που έπρεπε να κατέχει ο αδειούχος φαρμακοποιός στην κοινή εταιρεία με άλλο φαρμακείο ή φαρμακαποθήκη. Τα ποσοστά συμμετοχής σε εταιρείες φαρμακείων ή φαρμακαποθηκών θα καθορίζονται στο εξής ελεύθερα.
3. -Επιτρέπεται σε φαρμακοποιούς να ιδρύουν ή να διευθύνουν περισσότερα του ενός φαρμακεία.
4. -Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα.
5. -Καταργείται το ελάχιστο εμβαδόν φαρμακαποθήκης και του χώρου εξυπηρέτησης του κοινού (φαρμακοπωλείο) σε περιπτώσεις συστέγασης φαρμακείων.
6. -Απελευθερώνονται προς τα κάτω οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), με κατάργηση του εγγυημένου περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων. Οι ανώτατες τιμές των ΜΗΣΥΦΑ διατηρούνται στα σημερινά επίπεδα και ύστερα από τρίμηνο θα γίνει αποτίμηση της κατάστασης που θα διαμορφωθεί στην αγορά. Τα νέα ΜΗΣΥΦΑ που θα τεθούν σε κυκλοφορία στο εξής θα διατίθενται σε ίδιες ή χαμηλότερες τιμές εφόσον υπάρχουν ήδη κυκλοφορούντα με όμοιες δραστικές ουσίες, περιεκτικότητες και φαρμακοτεχνικές μορφές. Για όσα δεν υπάρχουν όμοιες δραστικές ουσίες, η τιμολόγηση θα γίνεται με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων χωρών -μελών της Ε.Ε.
7. -Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων για τις έξι ημέρες της εβδομάδας (εκτός Κυριακής), με πρόνοια φυσικά να παραμείνει ο θεσμός των εφημεριών. Ως προς την απελευθέρωση του ωραρίου οι φαρμακοποιοί θα έχουν δύο επιλογές: προκειμένου να περιλαμβάνεται ένα φαρμακείο στον κατάλογο των εφημερευόντων, το διευρυμένο ωράριο θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τις ώρες της εφημερίας και θα πρέπει επίσης να γνωστοποιείται εκ των προτέρων και να τηρείται υποχρεωτικά. Εξυπακούεται ότι τα φαρμακεία θα μπορούν να λειτουργούν επιπλέον ώρες, πέρα από το ωράριο της εφημερίας. Η δεύτερη επιλογή είναι, τα φαρμακεία να λειτουργούν όσες ώρες επιλέγει ο φαρμακοποιός, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις. Στην περίπτωση αυτή δεν θα περιλαμβάνονται στην λίστα των εφημερευόντων.
8. -Προβλέπεται ρητά ότι βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να πωλούνται και εξ αποστάσεως (μέσω Ίντερνετ).
9. -Ως ΜΗΣΥΦΑ θα χαρακτηρίζονται στο εξής τα φάρμακα που κυκλοφορούν σε τρεις χώρες – μέλη της ΕΕ ως τέτοια (αντί για πέντε).

Καύσιμα

10. Καταργούνται σειρά ρυθμίσεων που περιορίζουν τον ανταγωνισμό. Μεταξύ άλλων: επιτρέπεται σε Προμηθευτικούς Συνεταιρισμούς και Κοινοπραξίες να διαθέτουν αποθηκευτικούς χώρους, καταργούνται οι περιορισμοί στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης από πωλητές χωρίς αποθηκευτικούς χώρους, κατοχυρώνεται δικαίωμα των πρατηριούχων να κάνουν εισαγωγές καυσίμων, αίρεται η απαγόρευση πώλησης πετρελαίου θέρμανσης από πρατήρια των εθνικών οδών. Προϋπόθεση σε κάθε περίπτωση είναι στις εγκαταστάσεις διακίνησης των καυσίμων να λειτουργεί σύστημα ελέγχου εισροών – εκροών.
11. Καταργείται η υποχρέωση των πρατηρίων χωρίς αποκλειστική σύμβαση συνεργασίας με εταιρεία εμπορίας να αναρτούν την πινακίδα «ΑΠ-Ανεξάρτητο Πρατήριο».

Περίπτερα – κυλικεία – καπνός

12. -Αποσαφηνίζεται το καθεστώς χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων και κυλικείων. Παραμένει ο περιορισμός που προβλέπει ότι το 30 % των θέσεων περιπτέρων παραχωρούνται ύστερα από κλήρωση σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκνους, με εισοδηματικά κριτήρια. Αποσαφηνίζεται το καθεστώς διάθεσης προϊόντων καπνού με την επιφύλαξη των διατάξεων που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας (απαγόρευση πώλησης σε ανήλικους, απαγόρευση διαφήμισης, απαγόρευση καπνίσματος σε συγκεκριμένους χώρους, κλπ.)

Τι αλλάζει στα βιβλία

13. -Απελευθερώνονται οι τιμές των βιβλίων, με εξαίρεση τα λογοτεχνικά βιβλία, για τα οποία διατηρείται η ενιαία τιμή μόνο για την πρώτη έκδοση και με ανώτατο χρονικό όριο τα δύο χρόνια. Το καθεστώς της ενιαίας τιμής σημαίνει ότι οι λιανέμποροι δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση πάνω από 10% επί της τιμής που ορίζει ο εκδότης. Για τις λοιπές κατηγορίες βιβλίων και για τις επόμενες εκδόσεις των λογοτεχνικών, οι τιμές απελευθερώνονται. Στα λογοτεχνικά έργα σύμφωνα με το άρθρο 33 του ν. 2121/1993 περιλαμβάνονται: διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια, κριτικά δοκίμια, θεατρικά έργα, ταξιδιωτικά έργα, βιογραφίες. Στην έννοια του βιβλίου περιλαμβάνονται τα CD, DVD που αναπαράγουν το περιεχόμενο συγκεκριμένου βιβλίου καθώς και τα ηλεκτρονικά βιβλία (e-book).
14. -Παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης περισσότερων εκθέσεων βιβλίων.

Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

15. -Εφαρμόζεται πιλοτικά, για ένα χρόνο σε τρεις τουριστικές περιοχές η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. Οι περιοχές θα καθοριστούν ύστερα από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς.

Εκπτώσεις – προσφορές

16. -Θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές και εκπτώσεις. Ο Κώδικας θα ρυθμίζει μεταξύ άλλων τον τρόπο αναγραφής των τιμών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τις χρονικές περιόδους των προσφορών, κ.α. Δεν αλλάζουν οι τακτικές και ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι που θεσπίστηκαν με το νόμο 4177/2013 (από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου οι τακτικές, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες).
17. -Καταργείται η απαγόρευση διενέργειας εκπτώσεων στα καταστήματα stock και outlet.
18. -Καταργείται ο περιορισμός στην περίπτωση διενέργειας προωθητικών ενεργειών, σύμφωνα με τον οποίο η αξία του προϊόντος που δίδεται ως δώρο πρέπει να είναι μικρότερη της αξίας του κύριου προϊόντος.

Απορρυπαντικά

19. Καταργούνται τα τέλη γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους ενώ η υποχρεωτική γνωστοποίηση της χημικής σύνθεσης των προϊόντων αντικαθίσταται από απλό ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς υποχρέωση αναγραφής του αριθμού καταχώρισης. Έτσι μειώνεται το κόστος και καταργούνται περιττά διοικητικά εμπόδια τόσο για την εγχώρια παραγωγή όσο και για τις εισαγωγές προϊόντων, με αποτέλεσμα την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη συγκράτηση των τιμών καταναλωτή.

Ανώτατες τιμές

20. Αποσαφηνίζεται ότι οι ανώτατες τιμές πώλησης για τα προϊόντα (νερό, τοστ, καφές, τσάι) που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση για τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ ισχύουν περιοριστικά στους χώρους που προβλέπει η ίδια απόφαση (αεροδρόμια, πλοία, γήπεδα, αρχαιολογικοί χώροι, κλπ.), για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

Ψωμί

21. -Ορίζεται ρητά ότι το ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα θα ζυγίζονται υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή σε όλα τα σημεία πώλησης.
22. -Καταργούνται οι προκαθορισμένες ποσότητες και το προκαθορισμένο βάρος πώλησης άρτου και αρτοσκευασμάτων. Στις πινακίδες θα αναγράφεται η τιμή ανά κιλό και συμπληρωματικά , στα προϊόντα που πωλούνται συνήθως με το κομμάτι (π.χ. κουλούρια τύπου Θεσσαλονίκης) και η τιμή ανά τεμάχιο.
23. -Επιτρέπεται η πώληση ψωμιού από όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών εφόσον εφοδιαστούν με άδεια πρατηρίου και με την επιφύλαξη τήρησης των υγειονομικών διατάξεων και των διατάξεων σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και την προστασία των καταναλωτών. Εξαιρούνται κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, ιχθυοπωλεία και περίπτερα στα οποία δεν μπορεί να πωλείται ψωμί.
24. -Καταργείται η υποχρέωση των αρτοποιείων να τηρούν αποθέματα αλεύρων, καυσίμων και αλατιού για την παραγωγή ψωμιού τριών ημερών το καλοκαίρι και μιας εβδομάδας τις υπόλοιπες εποχές.
25. -Καταργείται η εισφορά που επιβάλλεται σε κάθε αγορά αλεύρου υπέρ του ταμείου επικουρικής ασφάλισης αρτοποιών.
26. -Καταργείται η αναχρονιστική διάταξη περί ελάχιστης δυναμικότητας παραγωγής για τους αρτοποιούς της πρωτεύουσας.
27. Προβλέπεται η έκδοση σύγχρονου κώδικα καλών πρακτικών για τρόφιμα-ποτά με κοινή απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργού Οικονομικών, μετά από διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς. Στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, η ανάδειξη των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων και η προστασία του καταναλωτή.

Γάλα

28. -Το γάλα θα διακρίνεται πλέον σε “παστεριωμένο γάλα” και σε “γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας”.
29. -Αίρεται ο νομικός περιορισμός της ανώτατης διάρκειας συντήρησης του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης και ορίζεται ότι η διάρκεια συντήρησης τόσο για το παστεριωμένο όσο και για το γάλα υψηλής παστερίωσης θα καθορίζεται με βάση τη μέθοδο παστερίωσης σε κάθε βιομηχανία, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
30. -Στη συσκευασία κάθε προϊόντος, θα πρέπει να αναγράφονται: η ημερομηνία παστερίωσης, η ημερομηνία λήξης καθώς και η διάρκεια “ζωής”. Π.χ. “γάλα 5 ημερών”, “γάλα 7 ημερών” κλπ.
31. -Θεσπίζεται νέα κατηγορία γάλακτος, το «γάλα ημέρας» που συσκευάζεται σε διάστημα 24 ωρών από την άμελξη και η διάρκεια συντήρησής του δεν υπερβαίνει τις δύο ημέρες από την ημερομηνία παστερίωσης.
© AllNewz.gr

Ιδιότητες της γύρης

 

Ευρωπαϊκές μελέτες έχουν αποδείξει ότι μπορεί κανείς να ζήσει μόνο με νερό και γύρη. Περιέχει από μόνη της όλες τις ουσίες που απαιτούνται για τη διατήρηση της ζωής.

Η γύρη είναι ένα από τα καταπληκτικά προϊόντα που παράγουν οι μέλισσες.

Είναι γνωστή για την περιεκτικότητα που έχει σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και για την αξιοθαύμαστη ικανότητά της να παρέχει ενέργεια στο σώμα.

Έχει χρησιμοποιηθεί σαν τροφή πολλούς αιώνες. Αναφορές για αυτήν έχουν βρεθεί σε ιατρικές πληροφορίες από το 2735 π.Χ..

Η γύρη περιέχει σχεδόν όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες C, A, E, φολικό οξύ, και καροτενοειδή. Περιέχει μια ευρεία ποικιλία μετάλλων και ιχνοστοιχείων, μαζί με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Επίσης, είναι εξαιρετικά πλούσια σε ρουτίνη (βιταμίνη P), ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση των τριχοειδών αγγείων και των κυττάρων.

Η γύρη της μέλισσας βοηθά ολόκληρο το σώμα, αλλά δίνει μια ιδιαίτερη ώθηση στο αναπαραγωγικό, ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα.

Είναι αντιβιοτική, στυπτική, μυοχαλαρωτική, τονωτική και ιδιαίτερα θρεπτική. Βοηθά να διορθωθεί και να σταθεροποιηθεί η χημεία του σώματός μας.

Η γύρη των μελισσών επιταχύνει τη θεραπεία, αναζωογονεί πολλά συστήματα του οργανισμού και βοηθά στην προστασία των κυττάρων στο σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες, μια σημαντική αιτία του καρκίνου.

Κάνει καλό στους μώλωπες λόγω της ρουτίνης που περιέχει, συμβάλλει στην ενίσχυση της καρδιάς, βοηθά στον αγώνα ενάντια στην αναιμία και στη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης με τη ρύθμιση της ροής του αίματος.

Οι αθλητές συχνά την χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την δύναμη και αντοχή τους. Η λήψη γύρης βοηθά ακόμη στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.

Είναι επωφελής για κάθε έναν που πάσχει από εντερικές φλεγμονές και λοιμώξεις όλων των ειδών, καθώς βοηθά στην πρόληψη της δυσπεψίας, της δυσκοιλιότητας και των αερίων.

Λειτουργεί επίσης ως βακτηριακός αναστολέας σε όλο το σώμα.

Πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τακτικά γύρη μελισσών, κυρίως οι ηλικιωμένοι, ισχυρίζονται ότι έχουν καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι ένα πολύ αποτελεσματικό τονωτικό κόντρα στης γήρανση.

Η γύρη των μελισσών έχει χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δραστικών ενώσεων σε πολλά βότανα, όπως τα gotu kola, ginseng και schizandra.

Επίσης, χρησιμοποιείται σε φόρμουλες για τη θεραπεία εγκαυμάτων, την αντι-γήρανση, αλλεργίες, αναιμία, χρόνια κόπωση, ανικανότητα, στειρότητα, προβλήματα στα νεφρά, εμμηνόπαυση και για τα προβλήματα του προστάτη.

Η γύρη βοηθά στην διάσπαση των λιπών και ταυτόχρονα με την μείωση ή και την εξάλειψη του αισθήματος της πείνας, συμβάλει στον έλεγχο του σωματικού μας βάρους.

Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες είναι πολύ μπροστά στη μελέτη αυτού του συναρπαστικού προϊόντος και πηγής τόσων θρεπτικών συστατικών.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη ποικιλία των θρεπτικών αξιών της γύρης των μελισσών, εύκολα μπορεί κανείς να συμπεράνει, ότι είναι ένα εξαιρετικό καθημερινό συμπλήρωμα διατροφής για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

ftiaxno.gr

http://www.xorisorianews.gr/

Τα Έπη του Ομήρου: Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης του Ανθρωπισμού

 
Ο πολιτισμός των επών του Ομήρου (Ιλιάδα - Οδύσσεια) είναι ο πρώτος "ανθρωπιστικός" πολιτισμός, ήταν ο πρώτος αληθινός ανθρωπισμός.

Η έννοια του "ανθρωπισμού" δεν έχει την καταγωγή της, όπως νομίζουν αρκετοί, ούτε στον August Comte ούτε στην σχολαστική φιλοσοφία του Μεσαίωνα και τον Θωμά τον Ακινάτη. Η έννοια "ανθρωπισμός" συναντάται για πρώτη φορά στον Διογένη τον Λαέρτιο: "οἱ μὲν γὰρ χρημάτων, οἱ δ' ἀνθρωπισμοῦ δέονται". (ΙΙ, 70).

Ανθρωπισμός στην ελληνική αντίληψη σήμαινε την ενότητα του ανθρώπινου γένους με διακριτό το σύνολο από τα γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη ουσία σε σχέση με τα γειτονικά είδη ζωής που δεν εμφορούνται από τον λόγο. Μέσα από το ορθολογικό συλλογικό άτομο και τον όντως πολίτη προβάλλει τόσο ο καθημερινός όσο και ο οικουμενικός άνθρωπος.

Η ομηρική διαλεκτική (ας θυμηθούμε τον διάλογο Πρίαμου - Αχιλλέα και την αντιμετώπιση του Πρίαμου από τον Αχιλλέα, ο τελευταίος τον λυπάται και του παραδίδει τη σορό του Έκτορα, του γιου του) η οποία προϋποθέτει όχι μόνο την αντιθετική σύσταση του κόσμου, αλλά και την αμοιβαία αναγνώριση των όρων της αντίθεσης, την αμοιβαία αναγνώριση αυτών που συνδιαλέγονται και τελικά της αναγνώρισης του ανθρώπου από τον ίδιο τον άνθρωπο, όρου αναγκαίου για την παρουσία του ανθρώπινου, σηματοδοτεί μια τριπλή απελευθέρωση, με τελικό προορισμό την ενότητα και την αυτονόμηση της συνείδησης και της ιστορίας, απελευθέρωση βιολογική, ανθρωπολογική και κοινωνιολογική:

α. ο άνθρωπος διακρίνεται οντολογικά και ποιοτικά σε σχέση με τα άλλα είδη ζωής του κόσμου επειδή είναι το μόνο ον που έχει τη δυνατότητα να εξίσταται από τον εαυτό του, από τη φυσική του διανοητική κατάσταση και να αρθρώνει λόγο για τα όντα, να μελετά και να αφηγείται τον τρόπο ύπαρξης όλων των όντων.

β. ο άνθρωπος για πρώτη φορά αυτονομείται από οποιαδήποτε μορφή ανορθολογικής εξουσιαστικής αυθεντίας, και την θεϊκή και την ηρωική. Ο άνθρωπος πλέον είναι ίσος με τους ήρωες και τους θεούς και τυγχάνει ισότιμης μεταχείρισης μέσα στην κοινωνία.

γ. ο άνθρωπος χειραφετείται για πρώτη φορά από την καταναγκαστική κολεκτιβιστική κοινωνία και συγκροτείται ως άτομο σκεπτόμενο και έχει τη δυνατότητα να διακρίνεται για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του κομίζοντας μια αυτόνομη ταυτότητα διακριτή από την κοινωνία. Άρα, έχουμε μια κοσμοϊστορική πρωτοφανή αλλαγή για το ανθρώπινο είδος, την γέννηση για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία της ατομικότητας, όχι με την νεωτερική έννοια. Πρόκειται για τη συγκρότηση του συλλογικού ατόμου.

Η τριπλή αυτή απελευθέρωση ορίζει τις προϋποθέσεις για τον καθορισμό ενός άλλου ποιητικού και ολοκληρωμένου ανθρωπιστικού πολιτισμού.

Ο Όμηρος κατέστησε για πρώτη φορά στην ιστορία πρωταγωνιστή τον άνθρωπο (ενώ μέχρι τότε κυριαρχούσαν αποκλειστικά οι θεοί, οι ήρωες, οι ιερείς και οι μάντεις) κομίζοντας μια νέα ανθρωπολογική εσωτερική λειτουργία, εγκαινιάζοντας την ψυχολογική ταυτότητα κάθε ανθρώπινης πράξης που αναδεικνύει αθέατες πλευρές του ανθρώπινου είναι και συνειδέναι.

Ο Όμηρος πραγματικά συνέχισε το έργο που είχε επιτελέσει μυθολογικά την παλιότερη εποχή ο Προμηθέας, που ήταν ο πρώτος αρνητής της συγκεντρωτικής εξουσίας των θεών. Ο Όμηρος αφαίρεσε την ηθική και ουσιαστική εξουσία που ασκούσαν οι θεοί στους ανθρώπους και την έδωσε στους ίδιους τους ανθρώπους.

Η απελευθέρωση του λόγου από τον μύθο μέσω των επών που μετέρχονταν τη διήγηση, ενεργοποίησε και έφερε ως αποτέλεσμα την απόσπαση του λογικού από το μυθολογικό και την ανακήρυξή του σε ανεξάρτητο και αυτόνομο κόσμο.

Ο Όμηρος, ιστορικός ομόλογος του μυθικού Προμηθέα, χρησιμοποίησε το προμηθεϊκό όργανο του λόγου για να απαγκιστρώσει ολοκληρωτικά κάθε μορφή μυθικής ανορθολογικής "ιεραρχίας" από την εξουσία που ασκούσε πάνω στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Η ομηρική διαλεκτική που διαγράφεται με τους ομηρικούς χαρακτήρες και πρωταγωνιστές αποτελεί τη νέα εκδοχή της φωτιάς του Προμηθέα: το φυσικό στοιχείο προσλαμβάνει εδώ μορφή πολιτιστικού στοιχείου. Η φωτιά έδωσε τη σκυτάλη στο λόγο. Ο Όμηρος ανέδειξε τον ελεύθερο άνθρωπο, τον άνθρωπο που υπερέβη την αιχμαλωσία της φυσικής ιστορίας, που μέχρι τότε ήταν απολωλός της προπολιτικής "ανθρωπότητας".

Μέσα από τους πρώτους στίχους της Α' ραψωδίας της Ιλιάδας διακηρύσσεται η κυριαρχία του ψυχολογικού ανθρώπου: μήνις Αχιλλέα, χόλος Απόλλωνα, θυμός Αγαμέμνονα.

Η συμπεριφορά προέρχεται από την ψυχική κατάσταση, από τον ψυχισμό του ανθρώπου που έχει ως πηγή το θυμικό του. Ζητούμενο στην Ιλιάδα είναι η θεραπεία μιας ψυχικής διαταραχής, η κατάσβεση του θυμού. Ο τρωικός πόλεμος έχει αιτία την οργή που προκάλεσε η αρπαγή της Ελένης. Αιτία της συμφοράς που πλήττει τον στρατό των Αχαιών η αρπαγή της Χρυσηίδας και αιτία του θυμού του Αχιλλέα η αρπαγή της Βρισηίδας.

Ας σκεφτούμε ότι η Ιλιάδα έχει βάση και νοηματική δομή τέτοια που συλλαμβάνει τον ιστορικό και κοινωνικό ρου των προομηρικών χρόνων. Στην Α΄ ραψωδία δεν έχουμε καν εισέλθει σε κάποιο ιστορικό επίπεδο. Πρόκειται για μια ψυχολογική περιγραφή του ανθρώπινου βάθους των συναισθημάτων που σοβούν ανεξέλεγκτα στο εσωτερικό του ανθρώπινου "συνειδέναι". Στην ουσία ο Όμηρος αποπειράται να φωτίσει το ανεξιχνίαστο αβυσσαλέο θυμικό που χαρακτηρίζει την ανθρώπινη οντότητα.

Το εγχείρημα του Ομήρου είναι μεγαλοφυές, γιατί εξωτερικεύει, δημοσιοποιεί και αναλύει στον κοινωνικό ορίζοντα έναν ολόκληρο εσωτερικό κόσμο μεστό από αινιγματώδεις και ασαφείς πτυχές της ανθρώπινης συνείδησης που λειτουργούσαν ανασταλτικά για την ενεργοποίηση του λόγου.

Οι ομηρικοί ήρωες, αν το προσέξει κανείς δεν είχαν κίνητρα εξωτερικού τύπου, πολιτικά, θρησκευτικά ή νομικά, αλλά πρώτιστα ψυχολογικού και ηθικού χαρακτήρα. Θεμελιώδη ιδανικά του ομηρικού βίου είναι η τιμή, η φιλοτιμία, η ανδρεία και η αρετή.

Μας το διακηρύττει ο ίδιος ο Αχιλλέας (ραψωδία Α, 352-356): "Μῆτερ, ἐπεί μ᾿ ἔτεκές γε μινυνθάδιόν περ ἐόντατιμήν πέρ μοι ὄφελλεν Ὀλύμπιος ἐγγυαλίξαι Ζεὺς ὑψιϐρεμέτης· νῦν δ᾿ οὐδέ με τυτθὸν ἔτισεν· ἦ γάρ μ᾿ Ἀτρεΐδης εὐρὺ κρείων Ἀγαμέμνων ἠτίμησεν· ἑλὼν γὰρ ἔχει γέρας αὐτὸς ἀπούρας".

Τα πολυτιμότερα αγαθά είναι η τιμή, η ανδρεία και οι προσωπικές πνευματικές αρετές. Η έγνοια του ανθρώπου για τον άνθρωπο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στοιχείο που αποτυπώνεται στα ομηρικά έπη. Ο άνθρωπος δεν αναζητά τη θεϊκή, αλλά την ανθρώπινη αναγνώριση. Η φιλία καθίσταται ύψιστη αρετή και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συγκρότηση της αληθινής κοινότητας σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Η τιμή του ανθρώπου από άνθρωπο και η επακόλουθη ανιδιοτελής φιλία που προτάσσονται μέσα από τα γεγονότα και τις πράξεις των ομηρικών επών ως αρεταϊκά ιδανικά αποτέλεσαν τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του ανθρωπισμού.

http://www.egriechen.info/2014/08/ta-epi-tou-omirou-gennisi-tou-anthropismou.html#sthash.7mbWozbf.s96GR61z.dpuf
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters