Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Οι εκκλησίες στην υπηρεσία της Big Pharma

Οι Ομοσπονδιακοί παροτρύνουν τις εκκλησίες να πλασάρουν τα εμβόλια της εποχιακής γρίπης στους πιστούς τους, συνεργαζόμενοι με τα φαρμακεία για να υποστηρίξουν τις κλινικές των εμβολίων γρίππης.
Αρθρο του: Ethan Α. Huff, ΠΗΓΗ
Κάθε χρόνο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα πιόνια της σε κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις γίνονται όλο και πιο επιθετικοί στην καμπάνια τους για την πλήρη τήρηση της ημερήσιας διάταξης όσον αφορά το εμβόλιο της γρίπης.Φέτος, απευθύνονται σε θρησκευτικές ομάδες και στους ηγέτες αυτών των ομάδων, οι οποίες περιλαμβάνουν  ιερείς, ραβίνους και ιμάμηδες – για να προωθήσουν τα εμβόλια γρίπης στα μέλη τους κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών, και ακόμη και για τη συνεργασία τους με τα τοπικά φαρμακεία για την διατήρηση των κλινικών εμβολίων γρίπης.
Σε ένα πρόσφατο τεύχος του, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) στο Κέντρικο Ενημερωτικό Δελτίο, ο οργανισμός έγραψε για τον οδηγο της νέας εποχικής γρίπης για τις κοινοτικές και τις θρησκευτικές οργανώσεις και τους ηγέτες των. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να χρησιμοποιήσει τους θρησκευτικούς ηγέτες και τα θεσμικά τους όργανα ώστε να αυξήσουν την επιρροή τους στην συμμόρφωση του ποιμνίου τους για το εμβολίο  της γρίπης. Και για να εξασφαλιστεί η επιτυχία, η HHS πραγματοποιήσε μια ιδιωτική συνδιάσκεψη πρόσφατα – χωρις την παρουσία τουΤύπου - για να συζητήσουν για τις στρατηγικές αυτές.
Οι ηγέτες της «πιστης» και των κοινότητων παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια να κρατήσουν τις κοινότητές τους και τις συναθροίσεις τους υγιείς, ιδίως κατά τη διάρκεια της “εποχής της γρίπης”, λέει η ανακοίνωση της HHS. «Ως έμπιστοι αγγελιοφόροι , οι (θρησκευτικοί ηγέτες) είναι σε θέση να διαδώσουν τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές της υγείας και την ανάγκη για εμβολιασμό».
Η πλήρης ανακοίνωση της HHS εδώ: http://www.hhs.gov/partnerships/res ...


Με άλλα λόγια, οι κυβερνητικές αρχές, προφανώς ανικανοποίητες με το σημερινό ρυθμό εμβολιασμού, ψάχνουν τώρα για αξιόπιστους θρησκευτικούς ηγέτες για να γίνουν «αγγελιοφόροι» στη διαδοση της προπαγάνδας της Big Pharma για το εμβόλιο της γρίππης στις συναθροίσεις τους. Ο τελικός στόχος όλων αυτών, φυσικά, είναι να πείσουν όσους έχουν απορρίψει το εμβόλιο της γρίπης ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό (που δεν είναι), και να τους πείσουν να το κάνουν.


Η όλη πρωτοβουλία είναι ένα προϊόν του Γραφείου του Λευκού Οίκου των θρησκευόμενων και των σχέσεων καλής γειτονίας, οι οποίες πραγματικά ακούγονται όμορφα, εύηχα στο αυτί μας και είναι ο "Δούρειος Ίππος" για την προώθηση των δικών τους στοχων, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέσω της θρησκείας. Και ήδη φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά για την προώθηση των εμβολίων γρίπης, όπου, σύμφωνα με ένα τηλεφωνημα, αξιωματούχος φέρεται να έκανε λόγο για έναν καθολικό ιερέα ο οποίος σταμάτησε στην μέση το κήρυγμα του, για να κάνει μια ένεση του εμβολίου της γρίπης - περιττό να πω, ότι πολλοί κληρικοί και ενορίτες ακολούθησαν αμέσως το παράδειγμά του.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας για τη μετατροπή της θρησκείας σε ένα καταλύτη για την προώθηση των εμβολίων της γρίπης, οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ελπίζουν πως οι εκκλησίες και οι θρησκευτικοί θεσμοί θα συνεργάζονται επίσης ενεργά με τα τοπικά φαρμακεία όπως το Walgreens για να διατηρήσουν τις κλινικές των εμβολιων της γρίπης . Τα ατελείωτα μπαράζ διαφημήσεων των εμβολίων της γριπης, οι προωθητικές ενέργειες, και τα κίνητρα που τα φαρμακεια ήδη από μονα τους χρησιμοποιούν, προφανώς εξακολουθουν να μην είναι αρκετα για να πείσουν πολλά μέλη του κοινού να δεχθούν πρόθυμα το άχρηστο εμβόλιο.

Περισσότερα για το εποχικό εμβόλιο episthmi

http://episthmi.blogspot.com/

Η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ - "ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ"

«Στατικού Ηλεκτρισμού» Παρερμηνείες
Πώς η απλή φύση της πραγματικότητας γίνεται δυσνόητη                                                                                                  Από William J. Beaty

Μερικά μαθητικά επιστημονικά βιβλία περιέχουν ύπουλα λάθη τα οποία θέτουν εμπόδια στην κατανόηση των μαθητών.Ο «Στατικός ηλεκτρισμός" είναι ένα θέμα το οποίο βρίθει λαθών.Μιας και τα λάθη στα σχολικά εγχειρίδια φαίνεται να δρουν σαν «ιοί» που μπορεί να "μολύνουν" το μυαλό μας, ελπίζω ότι η συζήτηση που ακολουθεί θα λειτουργήσει ως ένα είδος «αντι-ικού." Θα βοηθήσει όλους εκείνους που διαβάζουν αυτή την ιστοσελίδα, και με λίγη τύχη το άρθρο μου θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μερικές σπερμολογικές-δυναμικές των ιών. Αυτές οι ιδέες θα μπορούσαν να απογειωθούν και να εξαπλωθούν μέσω της στοιχειώδους εκπαίδευσης και να «εμβολιάσουν» μεγάλο αριθμό ανθρώπων ενάντια σε αυτές τις συγκεκριμένες παρανοήσεις. Έτσι, μη διστάσετε να το εκτυπώσετε και να το δώσετε σε όλους τους γνωστούς σας!

Οι παρανοήσεις:
"ο Στατικός ηλεκτρισμος" είναι ο ηλεκτρισμός που είναι στατικός; ΟΧΙ!

Αντ 'αυτού, «στατικός ηλεκτρισμός» είναι μια συλλογή από διάφορετικά ηλεκτρικά φαινόμενα, Φαινόμενα, όπου ...
Τα ποσά των θετικών και αρνητικών ηλεκτρικών φορτίων μέσα σε ένα υλικό δεν είναι απολύτως ίσα.
Όπου η τάση είναι υψηλή και το ρεύμα ειναι χαμηλό.
Όταν οι ηλεκτρικές δυνάμεις (έλξη και απώθηση) φαίνεται να εκτείνονται στο χώρο. Εκτεταμένα αντικείμενα μπορούν να προσελκύουν ή να απωθούν. Τα μαλλιά μπορούν να σηκωθούν!
Οπου τα ηλεκτρικά πεδία (σε αντίδιαστολή με τα μαγνητικά πεδία) γίνονται πολυ σημαντικά (Τα ηλεκτρικά πεδία ονομάζονται επίσης "ηλεκτροστατικά πεδία» ή "e-πεδία."

Η Ηλεκτροστατική σχετίζεται με το «φορτίο» και τις δυνάμεις άπωσης /έλξης που το ηλεκτρικό φορτίο δημιουργεί. Η κίνηση ή "στατικότητα" του φορτίου είναι ασχετα.Αλλωστε , οι δυναμεις είναι ακόμα εκεί ακόμα και όταν τα φορτία αρχίζουν να ρέουν.Και φορτία που είναι ξεχωρα ή σε ανισοροπία μπορουν μερικες φορες να ρεουν κατα μηκος, τα «στατικά» αποτελεσματα ειναι αμειωτα όταν το ρεύμα ξεκινά.Με άλλα λογια , ειναι απόλυτα δυνατό να δημιουργήσετε ροή του αποκαλούμενου «στατικού» ηλεκτρισμού.

Είναι πολύ παραπλανητικό η επικέντρωση στη «στατικότητα» των φορτίων.Εκτροχιάζει τις εξηγήσεις,και κρύβει πολλές σημαντικές αρχές όπως διαχωρισμός φορτίων,τη πυκνότητα της ανισοροπίας θετικών/αρνητικών φορτίων και την παρουσία των πεδίων δυναμικού που περικλείει τα ασύμετρα φορτία . Αυτες οι έννοιες είναι σημαντικές ακόμα και όταν ο «στατικός ηλεκτρισμός» αρχίζει να κινείται σαν ρεύμα.
Η Ηλεκτροστατική δεν μιλάει για «στατικότητα," αλλά για το φορτίο και δυνάμεις.
Φανταστείτε εάν εξηγούσαμε το νερό εξίσου άσχημα όπως το "στατικό ηλεκτρισμό." Στην περίπτωση αυτή, οι περισσότεροι άνθρωποι θα πιστεύαν σε δύο ειδικές μορφές νερού το "στατικό νερό" και το "τρεχούμενο νερό."
Θα είχαμε κακώς επιμέίνει ότι «υδροστατική» θα ήταν η μελέτη του στατικού νερού. Στην περίπτωση αυτή, μόνο οι εμπειρογνώμονες υδραυλικοί μηχανικοί θα συνειδητοποιουσαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα σαν το "στατικό νερό."

Μόνο οι εμπειρογνώμονες θα συνειδητοποιουσαν ότι το λεγόμενο "στατικό" νερό είναι στην πραγματικότητα νερό υπό πίεση. Οι εμπειρογνώμονες θα γνωρίζαν επίσης ότι το "στατικό νερό" μπορεί να ρεύσει μιας και το νερό υπό πίεση δεν χρειάζεται να παραμένει ακίνητο ή «στατικό» Η Υδροστατική εξακολουθεί να ισχύει για το νερό, που θα αρχίσει να ρέει. Με παρόμοιο τρόπο,ο "στατικός ηλεκτρισμός" έχει να κάνει με πεπιεσμένο φορτίο, και καμία σχέση δεν έχει με "ηλεκτρισμό σε κατάσταση ηρεμίας."

Εδώ είναι ένα άλλο πρόβλημα με τη συνηθισμένη " έννοια του «στατικού ηλεκτρισμού". Κατ αρχάς, σκεφτείτε την καθημερινή ύλη. Κάτω από τα άτομα μέσα τους, η καθημερινή ύλη περιέχει ίσο αριθμό θετικών και αρνητικών φορτίων (πρωτόνια και ηλεκτρόνια), που είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Είναι αυτά τα φορτία ο στατικός ηλεκτρισμός: Αλλωστε ειναι στατικά και δεν κινούνται , σωστά?; Κάθονται εκεί μέσα σε κάθε άτομο. Και κάθε ηλεκτρόνιο και πρωτόνιο φέρει ένα φορτίο "στατικού ηλεκτρισμού." Δεν θα έπρεπε να πούμε ότι η φυσική ύλη είναι εν μέρει ΦΤΕΙΑΓΜΕΝΗ από "στατικό ηλεκτρισμό;"

Αλλά αν πούμε ότι η ύλη είναι φτιαγμένη από «στατικο», τότε που είναι οι σπινθήρες, το σήκωμα των μαλλιών και το τρίξιμο των θορύβων; Δεν υπάρχουν, και αυτό δείχνει ότι η «στατικότητα" δεν είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Αντίθετα ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ισορροπία των αντίθετων φορτίων.Μεσα στην ύλη, τα θετικά και τα αρνητικά φορτία είναι κοντά μεταξύ τους, και έτσι τα αποτελέσματά τους εξουδετερώνονται. Ακόμα κι αν η ύλη είναι γεμάτη από φορτία τα οποία είναι «στατικά» και ακίνητα, δεν υπάρχει συνήθως «στατικός ηλεκτρισμος" για να ειδωθει. Έχει να κάνει με έλλειψη ισορροπίας μεταξύ αντίθετων φορτίων, και όχι με στατικότητα.

Επίσης, η παρουσία των φορτισμένων σωματιδίων δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας, δεδομένου ότι η ύλη είναι γεμάτη από αυτά, ακόμη και όταν δεν εμφανίζεται "στατικός ηλεκτρισμός». Χρειαζόμαστε διαχωρισμένα, χωρίς ισορροπία αρκετα σε πλήθος σωματιδίων πριν αρχίσουν να συμβαίνουν ενδιαφέροντα πράγματα. Απλά έχοντας μόνο φορτισμένα σωματίδια δεν είναι αρκετό.
Πώς μπορούμε να διορθώσουμε τη σύγχυση; Εύκολα. Μην το αποκαλείται «στατικό», αντίθετα ονομάστε το "φορτισμένη ασυμμετρία". Είναι το καθαρό ηλεκτρικό φορτίο το οποίο είναι σημαντικό.
Ή να το θέσουμε πιο απλά: είναι ο διαχωρισμός μεταξύ θετικών και αρνητικών φορτισμένων σωματιδίων τα οποία είναι η βάση του "στατικου ηλεκτρισμου."

Όταν ποσότητες πρωτόνιων διαχωρίζονται από τα ηλεκτρόνια σε μια μεγάλη απόσταση, τότε θα πάρουμε σπινθήρες και όρθωμα των μαλλιών. Καλέστε αυτό "ηλεκτρικό φορτίο", όχι "στατικό φορτίο," μιας και η ανισορροπία παραμένει η ίδια ακόμη και όταν η ροή των φορτίων ρέουν κατα μήκος αρκετά μη-στατικά.

Κάθε φορά που αυτά τα αντίθετα φορτία στην ύλη διευθετούνται και χωρίζονται σε ομάδες θετικών και αρνητικών, τότε λέμε ότι "ο στατικός ηλεκτρισμός" έχει δημιουργηθεί. Τι έχει να κάνει με τα φορτία που απομένουν ή ειναι στατικά? Τίποτα! Στην πραγματικότητα, εάν η ασυμμετρία των φορτίων μπορει να δημιουργήσει ροή θα εξακολουθει να διατηρει τα ιδια φορτία. Θα εξακολουθεί να προσελκύει ακόμα τα μαλλιά και τα χνούδια, και να προκαλεί σπινθήρες, κλπ, ακόμη και όταν ρέει. Αυτό μας βάζει στη γελοία κατάσταση του να μιλάμε για «στατικό ηλεκτρισμο" ... που κινείται!

Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο όρος "στατικός ηλεκτρισμός" έχει υιοθετηθεί ως όνομα για αυτά τα φαινόμενα. Αν είχε κληθεί κάτι άλλο, "Αυμμετρία ηλεκτρισμού", για παράδειγμα, δεν θα ήταν σχεδόν τόσο παραπλανητική. Είναι εύκολο να σκεφτείς για μια ανισορροπία που κινείται ή παραμένει ακίνητη. Αλλά είναι αδύνατο να απεικονίσεις μία ακίνητη ουσία που ρέει. Και είναι ακόμη πιο ατυχές το γεγονός ότι σχολικά βιβλία έχουν υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό την παραπλανητική πρακτική δηλώνοντας ότι "ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ο ηλεκτρισμός που είναι στατικός και ακίνητος."

 Αυτό είναι ένα ψέμα, και δεν είναι λιγότερο ψέμα, όταν πολλά σχολικά βιβλία λένε το ίδιο πράγμα. Η πραγματικότητα δεν καθορίζεται από την πλειοψηφία. Ανεξάρτητα από το πόσο πολλοί άνθρωποι συμφωνήσουν διαφορετικά, τα ρούχα του αυτοκράτορα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Αυτό που ονομάζουμε "στατικός ηλεκτρισμός" έχει επίσης ένα άλλο όνομα: "Υψηλή τάση». Όλα τα γνωστά ηλεκτροστατικά φαινόμενα που συναντάμε σε καθημερινές καταστάσεις περιλαμβάνουν τάσεις άνω των 1.000 V, και που κυμαίνονται μέχρι και περίπου 50.000 βολτ το πολύ.

Αν προσελκύει πανί ή σηκώνει τα μαλλιά, είναι σίγουρα πάνω από 1.000 Volts. Τρίψτε ένα μπαλόνι στο κεφάλι σας, και θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες βολτ! Αυτή η τάση είναι χωρίς ρεύμα.
Εδώ είναι ένας τρόπος για να το καταλαβετε: καθαρό ηλεκτρικό ρεύμα περιλαμβάνει ένα ρεύμα με μηδενική τάση, ενώ τα καθαρά "ηλεκτροστατικά" φαινόμενα περιλαμβάνουν ηλεκτρικές τάσεις με μηδενικό ρεύμα. Τρίψτε τα πόδια σας σε ένα χαλί και θα δημιουργήσετε μια διαφορά τάσης των πολλών χιλιάδων βολτ ανάμεσα στο σώμα σας και το χαλί. Μελέτηστε «στατικό ηλεκτρισμό" και μελέτάτε την τάση.

Θα ήταν υπέροχο αν ο όρος "στατικός ηλεκτρισμός" θα μπορούσε να αφαιρεθεί από την αγγλική γλώσσα (και από την Ελληνική ΣτΜ) και να αντικατασταθεί από «ηλεκτρισμός υψηλής τάσης." Ή ενδεχομένως "Διαχωρισμένα Φορτία», ή «Ασυμμετρία Φορτίου», ή «η Επιστήμη που καλείται Ηλεκτροστατική».

Αυτό δεν θα συμβεί σύντομα, δεδομένου ότι το λάθος είναι πολύ βαθιά ριζωμένο σε βιβλία και δασκάλους, και στη συνείδηση του κοινού. Η καλύτερη λύση είναι να ενημερωθουν όλοι πανω σ αυτό το ζήτημα. Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση των όρων «Στατικός Ηλεκτρισμός» και «στατικό φορτίο." Και οπωσδήποτε μην διδασκετε ότι "Στατικό" και "Ρευμα" είναι αντίθετα είδη ηλεκτρισμού. Αλλωστε, οι ανισορροπίες φορτίου εξακολουθουν ναναι «ανισορροπιες» ακόμη και όταν πάψουν να είναι στατικες και ρέουν σαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, ροή-φορτίου και ανισορροπία (ασυμμετρία)–φορτίου γίνονται στο ίδιο σύρμα τον ίδιο χρόνο Ως εκ τούτου, όποιος πιστεύει ότι η «στατικό» και «ρεύμα» είναι δύο τύποι αντίθετοι, αμοιβαία αποκλειουμενοι αυτοί οι άνθρωποι θα παραμείνουν για πάντα απελπιστικά σε σύγχυση σχετικά με την πραγματική φύση των ηλεκτρικών φαινομένων.

Είναι ο στατικός ηλεκτρισμός "στατικός;"


"ο Στατικος ηλεκτρισμος" προκαλείται από την τριβή; ΛΑΘΟΣ.

"Στατικός" ηλεκτρισμός εμφανίζεται κάθε φορά που δύο ανόμοια μονωτικά υλικά τοποθετούνται σε στενή επαφή και στη συνέχεια διαχωρίζονται ξανά. Το μόνο που απαιτείται είναι η επαφη. Οι χημικοί δεσμοί σχηματίζονται όταν οι επιφάνειες έρχονται σε επαφη , και εάν τα άτομα στη μια επιφάνεια τείνουν να κρατήσουν τα ηλεκτρόνια πιο σφιχτά, αυτή η επιφάνεια θα έχει την τάση να κλέψει τα φορτισμένα σωματίδια από την άλλη επιφάνεια αμέσως μόλις έρθουν σε επαφη.

Αυτό προκαλεί τις επιφάνειες να «φορτίζονται» αντίθετα Αποκτούν ανισορροπίες που έχουν αντίθετη πολικότητα. Μια επιφάνεια έχει πλέον περισσότερα ηλεκτρόνια από πρωτόνια, ενώ η άλλη έχει περισσότερα πρωτόνια από ηλεκτρόνια. Όταν οι επιφάνειες διαχωρίζονται αργότερα, οι περιοχές της αντίθετα φορτίσμένης-ασυμμετριας επίσης διαχωριζονται.

Για παράδειγμα, όταν μια κολλητική ταινία τοποθετείται σε μια μονωτική επιφάνεια και στη συνέχεια αποκολλιεται μακριά, τόσο η ταινία και η επιφάνεια θα είναι ηλεκτρισμένες. Καμμία τριβή δεν απαιτείται.

Ένα άλλο παράδειγμα: όταν ένα λεπτό υλικό περνά μεταξύ κυλίνδρων, μερικές φορές το υλικό ηλεκτριζεται.. Οι κύλινδροι φορτίζονται αντίθετα. Για παράδειγμα, όταν η εφημερίδα περνά μεταξύ των κυλίνδρων από καουτσούκ σε ένα τυπογραφικό πιεστήριο, το χαρτί ηλεκτριζεται και αργότερα αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κολληματος και να δημιουργήσει σπινθήρες. Η κατάσταση αυτή ενέπνευσε τον Robert Van de Graaff να σχεδιάσει τη διάσημη γεννήτρια του.

Η τριβή δεν είναι απαραίτητη. Ωστόσο, εάν ένα από τα υλικά είναι τραχύ ή ινώδες και δεν δίνει ένα πολύ μεγάλο αποτύπωμα επιφάνειας επαφής, τότε η διαδικασία της τρίβής ένός υλικού πάνω στο άλλο μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη συνολική επιφάνεια επαφής. Η τριβή μπορεί να αφαιρέσει, επίσης, λεπτά στρώματα ελαιου ή οξείδιο του, αποκαλύπτοντας μια πιο καθαρή επιφάνεια από κάτω. Η αποκολλημενη ταινια δεν χρειάζεται να τριφτεί για να δημιουργησει ανισορροπία-φορτίου, αλλά τα μαλλιά πρέπει να τρίβονται με το μπαλόνι. Αλλά η τριβή δεν είναι η αιτία της ηλεκτρησης,η ηλεκτρηση μπορεί να προκύψει καθαρά από την επαφή. Ο όρος «Ηλεκτρισμός τριβής » είναι παραπλανητικός.Χρησιμοποιήστε τους όρους "Ηλεκτρισμός Επαφης" ή "Ηλεκτρηση μέσω της επαφής», ή «διαχωρισμός Φορτίου» ή «Δημιουργία ασυμμετρίας φορτίου»


Ο «Στατικός ηλεκτρισμός" είναι μια συσσώρευση ηλεκτρονίων; Όχι ακριβώς.

Δεν είναι συσσώρευση του τίποτα, είναι μια ανισορροπία μεταξύ των ποσοτήτων των θετικών και αρνητικών σωματιδίων που υπήρχαν προηγουμένως.Τα ηλεκτρικά σωματίδια ήταν ήδη εκεί. Δεν χρειάζεται να συσσωρευτουν.

Είναι μια «αλληλο-εξουδετερωση,» ένα γεγονός που συμβαίνει μεταξύ των μεγάλων ποσοτήτων αντίθετα φορτισμένων σωματίδιων που ήταν ήδη παρόντα στην ύλη. Η ηλέκτρηση με επαφή μοιάζει περισσσότερο με «παρατεντωμένα ατομα» απο οτιδήποτε άλλο. Εάν θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποια άτομα και να τραβήξουμε τα ηλεκτρόνιά τους μακριά από τα πρωτόνια τους, θα είχαμε δημιουργήσει μια ανισορροπία φορτίου ή "στατικό ηλεκτρισμό."

Είναι αλήθεια ότι κατά τη διάρκεια της "τριβής ηλεκτρισμού" ή στην ηλέκτρηση δια της επαφής ,συνήθως μόνο τα αρνητικά ηλεκτρόνια μετακινούνται από τη μία επιφάνεια στην άλλη. Αλλά αυτή η μεταφορά των ηλεκτρονίων έχει σαν αποτελέσμα δυο περιοχές με ασύμμετρο φορτίο,όχι μία. Καθώς τα αρνητικά σωματίδια τράβιούνται μακριά από τα θετικά σωματίδια, τα θετικά και τα αρνητικά δεν είναι πλέον κοντά το ένα με το άλλο και δεν είναι πλέον σε θέση να αλληλοεξουδετερώνονται. Εξαιτίας αυτού, οι ισες και αντίθετες περιοχές των ασύμετρων φορτίων δημιουργούνται πάντα μέσω της «αλληλο-εξουδετερωσης,». Εάν απομακρύνετε απο ενα ουδέτερο αντικειμένο τα ηλεκτρόνια του, αφήνετε τα πρωτόνια εκτεθειμένα.

ΑΝ και τα αρνητικά φορτία δημιουργουν την κίνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι τα θετικά φορτία είναι ασήμαντα! Πριν τα φορτία διαχωριστούν, υπήρχαν ίσες ποσότητες θετικών και αρνητικών φορτίων παροντα μαζι μέσα στα υλικά. Τα θετικά εξουδετερώνουν τα αρνητικά και τα αρνητικά τα θετικά. Οταν επιτευχθει ο διαχωρισμος των φορτίων,τα θετικά φορτία είναι το ίδιο σημαντικά με τα αρνητικά.Από τη μια πλευρα θα εχετε περισσοτερα πρωτόνια απότι ηλεκτρόνια και αυτο το μέρος θάχει συνολικά θετικό φορτίο.Στο άλλο σημείο θα έχετε περισσότερα ηλεκτρόνια απ ότι πρωτόνια , ενα συνολικό αρνητικό φορτίο σαυτη την περιοχή.

Δεν έχετε προκάλεσει μια «συσσώρευση των ηλεκτρονίων", έχετε προκάλεσει μια ανισορροπία, μια ασυμμετρία, ένα τέντωμα, ενα διαχωρισμό των αντιθέτων που διαφορετικά θα αλληλοεξουδετερώνονταν. Στην πραγματικότητα, μια κατάλληλη ονομασία για την στατικη ηλεκτρηση είναι ο διαχωρισμος φορτίων.

Σκεφτείτε για μια στιγμή: αν βάλετε τις θετικές και αρνητικές ανισορροπίες πίσω από κοινού, που πάει η «συσσώρευση των ηλεκτρονίων"; Πουθενά, δεν υπήρχε συσσώρευση από την πρώτη στιγμή. Βάζοντας τις δύο πολικότητες πίσω μαζί εξαλείφεται η ανισορροπία και σχηματίζεται κανονική αφόρτιστη ύλη ξανα.

Απεναντίας, κάθε μέρα ο «στατικος ηλεκτρισμος» περιλαμβάνει τεράστιες ΤΑΣΕΙΣ (Βολταζ – ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ)

Όταν δύο μονωτικές επιφάνειες κολλανε (ή τρίβονται) μαζί, εμφανίζονται δύο αντίθετες περιοχές ασύμμετρου φορτίου.Οταν αυτές οι επιφάνειες αργότερα απομακρύνθούν ή μια από την άλλη,ενα πολύ ισχυρο "ηλεκτρικό πεδίο" εμφανίζεται μεταξύ τους, και αυτό το e-πεδίο μπορεί να ανυψώσει τα μαλλιά, να προσελκύσει χνούδι, κλπ.

Επιπλέον, αυτό το e-πεδίο είναι ένα παράδειγμα καθαρής τάσης, ή τάση χωρίς ρεύμα. Η δύναμη αυτού του e-πεδίου είναι απίστευτα μεγάλη σε σύγκριση με την τάση των μπαταριών και των κοινών ηλεκτρονικών κυκλώματων. Είναι πολλές χιλιάδες φορές ισχυρότερο, μερικές φορές εκατοντάδες χιλιάδες φορές ισχυρότερο. Καθημερινά ο "στατικός ηλεκτρισμός" περιλαμβάνει τεράστιες τάσεις. Η παραμικρή "στατική σπίθα" προκαλείται από περίπου 1000 βολτ. Μεγαλύτεροι "σπινθήρες απο τη πόρτα του αυτοκινήτου» και «σπινθήρες του πόμολου" μπορεί να περιλαμβάνουν εως και 10.000 βολτ.
Στην πραγματικότητα, τα φυσικά αντικείμενα είναι φτιαγμένα από ΦΟΡΤΙΑ.

Πάντα μιλάμε για την ύλη σαν να εχει μία επιπόλαια σχέση με τα ηλεκτρικά αποτελεσματα. Ωστόσο, αν εξετάσουμε λεπτομερώς τη φύση της ύλης, βρίσκουμε φυσικές ουσίες, κατασκευασμένες από μόρια, από άτομα, από θετικό και αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο. Η ύλη δεν είναι ηλεκτρική; Όχι, το αντίθετο μάλιστα: Το ηλεκτρικό φορτίο είναι το κύριο συστατικό όλων των ατόμων. Γιαυτό η ύλη «είναι φτιαγμένη από ακυρωμένα ηλεκτρικά φορτία». Αν ακυρώσουμε κάποιο αντίθετο φορτίο με την τοποθέτηση θετικου φορτίου μαζί με αρνητικό φορτίο, παίρνουμε τίποτα; Όχι, αντ 'αυτού έχουμε υλική υπόσταση. Θετικά πρωτόνια συν αρνητικά ηλεκτρόνια ισούνται με ουδέτερα άτομα. Τα φυσικά αντικείμενα κανονικά είναι χωρίς φορτίο; Λάθος. Τα φυσικά αντικείμενα * είναι * το φορτίο.

Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; ΛΑΘΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ O ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
Ο όρος "ηλεκτρισμός" είναι μία λέξη με πολλές σημασίες. Δυστυχώς, αυτές οι έννοιες είναι αντιφατικές, και αυτό οδηγεί στο ανησυχητικό γεγονός ότι δεν υπάρχει μεμονωμένη ουσία ή ενέργεια που ονομάζεται "ηλεκτρισμός ". Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό όσο το να εχεις διαφορετικά είδη ηλεκτρισμού.. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιούμε λανθασμένα τη λέξη "ηλεκτρισμός" για να ονομάσουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα.
 Όταν λέμε «ποσότητα ηλεκτρισμού", θα μπορούσαμε να μιλάμε για τις ποσότητες των ηλεκτρονίων ή ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας. ... Ή την ποσότητα του δυναμικου, ή δυνάμεων, ή πεδίων, καθαρό φορτίο, ρεύμα, ισχύς, ή ακόμη και να μιλάμε για τις κατηγορίες των ηλεκτρικών φαινομένων ή πεδίων της επιστήμης.
Όλα αυτά βρίσκονται κάτω από τον ορισμό της λέξης "ηλεκτρισμός". Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, είναι σαν να λέμε ότι μίλια, κιλα, και μοιρες ειναι τα μέτρα του ίδιου ενιαίου «πράγματος». Μπορεί να έχετε ένα φλιτζάνι γεμάτο από "καιρό" ή έναν κουβά "γεωλογία;"

Μέρος αυτού του προβλήματος θα εξαφανιζόταν αν χρησιμοποιούσαμε τη λέξη "ηλεκτρισμός" μόνο για να ορίσει ένα πεδίο της επιστήμης ή μια κατηγορία φαινομένων` με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε τις λέξεις "φυσική" ή "οπτική". Εμείς χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο περιστασιακά.
Αλλά αμέσως μετά κανουμε το αντίστοιχο διδάσκοντας τα παιδιά μας ότι « Οπτική» είναι ενα συστατικό που βγαίνει από τους λαμπτήρες πυράκτωσης ή οτι τα αυτοκίνητα κινούνται γιατι γεμίζουν με «φυσική» ! Ετσι χρησιμοποιουμε στρεβλά και τον όρο «ηλεκτρισμό».
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα των λαθών που προκαλούνται από αντιφατικές έννοιες:

ΠΟΙΟ ΑΠΟΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ?

Στα ηλεκτρικά κυκλώματα AC (εναλλασόμενο ρευμα) τα φορτία κάθονται σε ένα μέρος και μετακινουνται μπρος πίσω, αλλα η «ενέργεια» μετακινείται συνεχώς προς τα μπροστά.
Αυτό είναι ανάλογο με τον τρόπο με τον οποίο ο ήχος κινείται συνεχώς προς τα εμπρός, ενώ ο αέρας μετακινειται πέρα δώθε.
Με την εφαρμογή αντιφατικών ορισμών για τον όρο "ηλεκτρισμο", διδάσκουμε ότι ο ηλεκτρισμός (το φορτιο) κάθεται σε ένα σημείο στα σύρματα και κiνειται περα δώθε, αλλα την ίδια ώρα ο ηλεκτρισμός (ενέργεια) μετακινειται προς τα μπροστά γρήγορα. ΒΛΑΚΕΙΕΣ! Πώς μπορεί κανείς ενδεχομένως να κατανοήσει κατι τέτοιο;! Είναι σαν να λέμε ότι ο ήχος και ο άνεμος είναι το ίδιο πράγμα! Και το σφάλμα είναι άμεσα ανιχνεύσιμο με τη ψεύτικη, αντιφατικη έννοια του «ηλεκτρισμού».

 Ένα άλλο: Υπάρχουν δύο μορφές ηλεκτρισμού , θετικός ηλεκτρισμός και αρνητικός. ΟΧΙ, οι δύο μορφές ηλεκτρισμού είναι στατικός και ρευματος. ΟΧΙ, υπάρχουν πολλές μορφές ηλεκτρισμου: ηλεκτρισμός τριβής, βιοηλεκτρισμος, μυοηλεκτρισμός, πιεζοηλεκτρισμός. ΟΧΙ, υπάρχει μόνο ενας ηλεκτρισμός, η μορφή της ενέργειας που ονομάζεται Ηλεκτρομαγνητισμός. ΟΧΙ, ο ηλεκτρισμός είναι η ροή της ενέργειας, δεν έχετε ακούσει ποτέ για «βατ ηηλεκτρικής ενέργειας;" Ποιο από ολα είναι σωστό?; Όλα τους και κανένα, γιατί η λέξη "ηλεκτρισμός" έχει περισσότερες από ενα αντιφατικους ορισμους. Κανένας δεν είναι σωστος, δεδομένου ότι δεν υπάρχει "ηλεκτρισμός» που μπορεί νάναι Φορτίο,Ενέργεια και Φαινόμενο και όλα μαζί συγχρόνως.

Και όλες αυτές οι δηλώσεις είναι σωστές, γιατί η λέξη "ηλεκτρισμός" χρησιμοποιείται συνήθως για να αναφέρουμε όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα, και τα λεξικά το υποστηρίζουν. Βολτ ηλεκτρισμού,. Αμπέρ ηλεκτρισμού . Κιλοβατώρες ηλεκτρισμού,Βατ ηλεκτρισμού. Κουλόμπ ηλεκτρισμού
Χωρίς νόημα που προκαλουν συγχιση όταν τοποθετουνται μαζί,πλην άρρηκτα συνυφασμένα σε εκατοντάδες βιβλία, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες.. Η λύση; Πείτε "αμπέρ του ηλεκτρικού ρεύματος" όχι, αμπέρ του ηλεκτρισμού. Πείτε "κιλοβατώρες ενέργειας», και «coulombs φορτίου", και "Watts ισχύος." Για να βελτιώσετε σε μεγάλο βαθμό τη σαφήνεια των εξηγήσεων, απλά μην αναφέρεται τη λεξη «ηλεκτρισμό».

Φόρτιζοντας έναν πυκνωτή γεμίζει με φορτίο; Οι Πυκνωτές αποθηκεύουν ηλεκτρικό φορτίο;
ΟΧΙ, «ΦΟΡΤΙΖΩ» ΚΑΙ «ΑΠΟΦΟΡΤΙΖΩ»
ΟΙ ΠΥΚΝΩΤΕΣ στην πραγματικότητα περιέχουν ίσα ποσά ΦΟΡΤΙΟΥ!


Η λέξη "φορτίο" έχει περισσότερες από μία αντιφατικες έννοιες, οπότε αν τη χρησιμοποιείτε, δημιουργείτε πιθανότατα παρανοήσεις. Το "Φορτίο" αναφέρεται σε πολλά πράγματα: Στο καθαρό φορτίο, στις ποσότητες των φορτισμένων σωματιδίων, και σε «φορτίσεις» της ενέργειας.
Για παράδειγμα, ακόμα και όταν τα μέταλλα είναι εντελώς ουδέτερα, περιέχουν τεράστιες ποσότητες μετακινουμενων ηλεκτρόνιων. Μπορείτε να φανταστείτε ότι όλα τα μέταλλα ναναι εμποτισμένα με ένα είδος «ηλεκτρικού υγρού» φτιαγμένο από αρνητικα σωματίδια που περιπλανουνται αναμεσα σε "στερεα" θετικα σωματίδια. Αν ο χαλκός είναι σαν ένα υγρό σφουγγάρι, τότε το σφουγγάρι είναι τα πρωτόνια, και το νερό είναι τα ηλεκτρόνια.

Από την άλλη πλευρά, δεδομένου ότι τα θετικά και τα αρνητικά ακυρώνουν το ενα το αλλο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα καλώδια δεν περιέχουν κανενα φορτίο; Ή θα πρέπει να λέμε το αντίθετο: ότι περιέχουν τεράστιες ποσότητες φορτίου, επειδή είναι κατασκευασμένα από ηλεκτρόνια και πρωτόνια; Μηπως φορτίζονται επειδή μερικώς αποτελουνται από υγρα ηλεκτρικα φορτία, ή «αποφορτίζονται» εξαιτίας της περιεκτικότητας ίσων ποσοτήτων από αντίθετα φορτία που αναιρούνται;

Ποιο είναι το «σωστό;" Δεν ξέρω την απάντηση. Ίσως είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τη λέξη "φορτίζονται", και να χρησιμοποιήσουμε άλλους, λιγότερο παραπλανητικούς όρους. Μην λέτε "φορτισμένα", πείτε "ηλεκτρισμένα". Μίλήστε για «ασυμμετρια (ανισορροπια) φορτίου» και «το ακυρωμένο φόρτιο μέσα στην ύλη».

Αυτο αφαιρεί τις αντιφάσεις.

Ενα αλλο: Αν τοποθετήσω ένα ηλεκτρόνιο και ένα πρωτόνιο μαζί , μήπως έχω ένα διπλάσιο φορτίο από πριν ή έχω ένα ουδέτερο άτομο υδρογόνου χωρίς καθόλου φορτίο; Αυτό που έχω είναι σύγχυση. Αντικρουόμενη χρήση του "φορτίου" κάνει τις περιγραφές των ηλεκτρικών κυκλωμάτων να φαίνονται πολύπλοκες και αφηρημένες, όταν οι εξηγήσεις είναι πραγματικά απλά λανθασμένες.

Ένα άλλο: Τα ηλεκτρικά ρεύματα σε καλώδια είναι μια κινηση * εξουδετερωμένου φορτιου *, οπότε αν σας διδάξουν ότι ένα καλώδιο είναι αφόρτιστο, και επίσης σας διδάξουν ότι η ένταση του ρεύματος είναι μία ροή φορτίου,πως μπορει ναχει κανεις την αισθηση μιας κατάστασης όπου ένα καλώδιο δεν έχει καθόλου φορτίο , αλλα περιέχει μια τεράστια ροή από φορτίο;
Αυτή η κατάσταση προκύπτει παντού στα ηλεκτρικά κυκλώματα, και έτσι η σύγχυση εξαπλώνεται παντού επίσης.

Ένα άλλο: όταν φορτίσουμε έναν πυκνωτή ή μια μπαταρία, μπορείτε να μετακινήσετε φορτία από τη μία πλάκα στην άλλη στο εσωτερικό της συσκευής και η συσκευή στο σύνολό της περιέχει ακριβώς το ίδιο φορτίο άσχετα αν «φορτίστηκε» ή οχι. Όταν μιλάμε για "φόρτιση" μπαταρίας ή πυκνωτή, έχουμε ξαφνικά άρχισει να μιλάμε για την ενέργεια αντί για φορτίο, και μια «φορτισμένη» μπαταρία έχει λιγο περισσότερη ενέργεια από μια μπαταρία αφόρτιστη.
Ωστόσο, περιέχει ακριβώς το ίδιο καθαρό-φορτίο, και περιέχει την ίδια ποσότητα + και - σωματίδιων. Πριν από την «φόρτιση», ένας πυκνωτής είναι ουδέτερος, και δεν έχει σημασία πόσο «φορτίο» θα του βάλεις, ο πυκνωτής παραμένει ουδέτερος συνολικά.
Η μία πλάκα είναι θετικη, αλλά η άλλη πλάκα είναι εξίσου αρνητική, έτσι η συνολική φόρτισητου πυκνωτή του δεν αλλάζει ποτέ.
Σε έναν πυκνωτή, για κάθε ηλεκτρόνιο που αφαιρείται από τη μία πλάκα,εισαγεται ένα ηλεκτρόνιο στην αλλη πλάκα,έτσι τίποτε δεν κερδίζεται ή χανεται από τη συσκευή.. Οι πυκνωτές και οι μπαταρίες "φορτίζονται» με ενέργεια ,όχι με ηλεκτρικό φορτίο. Η έννοια αυτή είναι πολύ σημαντική για να αποκτήσουμε μια καθαρή κατανόηση ενος απλου κύκλωματος, αν και σπάνια το διδασκουμε εξειδικευμένα επειδη ο τρόπος μπλοκάρεται από τον παραπλανητικό όρο «φορτίο». Εκείνοι οι άνθρωποι που το καταλάβαίνουν γίνονται εμπειρογνώμονες. Αλλά δεν είναι δύσκολο να είναι κάποιος ειδικός, όταν σχεδόν σόλο τον κόσμο η συγχιση διοικει ένα πεδιο μελέτης.
Το «Στατικό» είναι σπάνιο; 
ΟΧΙ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , Ο «ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΣΟ ΚΟΙΝΟΣ ΟΣΟ Η ΥΛΗΑν πιστεύετε τις τυπικες εξηγήσεις του «στατικού ηλεκτρισμού», θα αντιληφθειτε το «στατικος» ως ενα αρκετά σπάνιο φαινόμενο, το οποίο μικρή σχέση έχει με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ναι, ναι, η αστραπή είναι εντυπωσιακή, και τα φωτοτυπικά μηχανήματα και οι εκτυπωτές λέιζερ είναι βολικα, αλλά εάν το «στατικό» δεν υπάρχει, ο κόσμος δεν θα ήταν πολύ διαφορετικός, έτσι δεν είναι;
Στην πραγματικότητα,η ηλεκτροστατική είναι λίγο πιο σημαντική από ό, τι συνήθως θεωρουμε. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα στάνταρ κυκλώματα "ηλεκτρικου ρεύματος" ειναι βαθιά συνδεδεμένα με την ηλεκτροστατική. Για ένα πράγμα, είναι η ηλεκτροστατική δύναμη που οδηγεί το ηλεκτρικό ρεύμα!

Η "Τάση" (Διαφορά Δυναμικού) είναι ενα ηλεκτροστατικο φαινόμενο, η τάση είναι ηλεκτροστατικά πεδία. Χωρίς ηλεκτροστατική, δεν μπορεί να υπάρξει τάση, ως εκ τούτου, ουτε ρευμα ουτε ηλεκτρικη συσκευη. Είναι εντελώς λάθος να οικοδομήσουμε ενα ψευδες τείχος μεταξύ του «ΣΤΑΤΙΚΟΣ» και «ΡΕΥΜΑ», είναι τόσο ανόητο όσο η διδασκαλία ότι «πίεση» και «κίνηση» είναι δύο διαφορετικά είδη του νερού. "ΣΤΑΤΙΚΟ" και "ΡΕΥΜΑ" είναι δύο τομείς σπουδών, όχι δύο ουσίες ή ενέργειες.
Πρόκειται για γνωστικά αντικείμενα που δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου από τον άνθρωπο, δεν υπάρχουν * πραγματικά * χωριστά στον πραγματικό κόσμο.
Ο "Στατικός ηλεκτρισμός" είναι σημαντικός σε πολλά άλλα μέρη εκτός από τον κεραυνό, τα φωτοτυπικά μηχανήματα, και τους σπινθήρες απο τα πόμολα.

Για παράδειγμα, οι μύες σας οδηγουνται από μακριές αλυσίδες μορίων που αναγκάζονται να σύρονται το ένα εγκαρσια με το άλλο.

Αυτού του είδους το γλιστρημα γίνεται με ηλεκτροστατική έλξη και άπωση μεταξύ τμημάτων του μορίου, και έτσι οι μύες σας είναι ηλεκτροστατικοί κινητήρες! Πρόκειται για "γραμμικά μοτέρ", σε αντίθεση με το περιστροφικό ηλεκτροστατικό "pop bottle" κινητήρα που βρίσκεται κάπου στην ιστοσελίδα μου.

Άλλο παράδειγμα: τα νεύρα λειτουργούν ως μικροσκοπικοι πυκνωτές, με αντλίες φορτίων που τις ηλεκτρίζουν, και πύλες ιόντων για την αποφόρτιση. Φανταστείτε ένα νεύρο ως μια μακρά σωληνοειδή "Jar Leyden» έχοντας δισεκατομμύρια μικροσκοπικών "γεννήτριων Van de Graaff" διάσπαρτες σε όλη την επιφάνειά του, και με δισεκατομμύρια «σπίθες κενου» που πάντα κλείνουν σε σειρά καθώς ο νευρικός παλμός ταξιδεύει εμπρος.

Αλλο ένα: όταν τα άτομα του ουρανίου πληγουν από τα νετρόνια και οι πυρηνες τους διασπώνται, η κύρια πηγή ενέργειας που απελευθερώνεται είναι η απωθηση μεταξύ εξίσου φορτισμένων θετικων πρωτόνιων στα κομμάτια του πυρήνα. Γιαυτο,οι, πυρηνικοί αντιδραστήρες απελευθερωνουν την ηλεκτροστατική ενέργεια των πυρήνων του ουρανίου. Μια βόμβα πλουτωνίου είναι στην πραγματικότητα μια "στατικά ηλεκτρικά" βόμβα απώθησης!

Ένα άλλο: όταν ανόμοια υλικά έρχονται σε επαφη, το φορτίο διαχωρίζεται. Όταν ανόμοιοι ημιαγωγοι ερχονται σε επαφη, παιρνουμε "δυναμικό επαφης", ένα μικροσκοπικό ηλεκτροστατικό φαινόμενο που κάνει πολλές συσκευές υλοποιησιμες: LED, ηλιακά κύτταρα, θερμοστοιχεία, ... και δίοδοι, τρανζίστορ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ραδιόφωνα, τηλεόραση, διαδίκτυο κλπ. Η ηλεκτροστατική των ημιαγωγων είναι ουσιώδους σημασίας για τη σύγχρονη ηλεκτρονική.

Ένα άλλο: ένας τύπος τρανζίστορ, ιδίως, το FET ή "τρανζίστορ επίδρασης πεδίου", είναι καθαρά μια ηλεκτροστατική συσκευή.
Τα ηλεκτροστατικά πεδία μέσα σε αυτή χρησιμοποιείται για να ανοίξει και να κλείσει το αγώγιμο κανάλι, το οποίο ρυθμίζει το ρεύμα. Είναι αυτά τα είδη των τρανζίστορ σπάνια; Όχι Κάθε τρανζίστορ της μνήμης, της CPU, και των IO chips των σύγχρονων υπολογιστών είναι FET τρανζίστορ. Τα περισσότερα από τα τρανζίστορ στις σύγχρονες τηλεοράσεις και στερεοφωνικά είναι FETs. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι «στατικως ηλεκτρικες" συσκευές έχουν αναλάβει τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών, ή ότι οι προσωπικοί υπολογιστές γίνονται από μικροσκοπικά ηλεκτροστατικά συστατικά, ή ότι όλα τα δεδομένα σε όλους τους υπολογιστές σε όλο τον κόσμο αποθηκεύεται ως μικροσκοπικά σχέδια ηλεκτροστατικών φορτίων.

Η "ATP" είναι το καύσιμο που οδηγεί τα έμβια όντα, από τα βακτήρια ως τον άνθρωπο. Tο 1997 το βραβείο Νόμπελ Χημείας απονεμήθηκε στους ερευνητές Boyer και Walker που ανακάλυψαν πώς η ενέργεια αποθηκεύεται σε ATP.

Αποδεικνύεται ότι η ATP συναρμολογείται από ένα ένζυμο το οποίο διευθύνεται από ενα μικρο περιστροφικό ηλεκτροστατικο κινητήρα! Το "ελατηριο" σε κάθε ATP είναι «οπλισμένο» με ένα μικρό μοριακό περιστρεφόμενο μηχάνημα σε λειτουργία,που λειτουργεί ηλεκτροστατικά.
Η αντίδραση είναι αναστρέψιμη, και η ATP μπορεί να αντιστρέψει το μοτέρ, αλλαζοντας το σε μια ηλεκτροστατική γεννήτρια. Ένα τυπικό ανθρώπινο σώμα περιέχει περίπου 10 ^ 16 από αυτούς τους περιστροφικούς ηλεκτροστατικους κινητήρες.

Ο κόσμος είναι μόρια. Και τα μόρια είναι άτομα, και τα άτομα τα ιδια αποτελούνται από θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια. Τα άτομα συνδέονται μεταξύ τους με ηλεκτροστατική έλξη. Αν η υλη είναι φτιαγμένη από μικρες τελείες, τότε οι "γραμμές" που συνδέουν όλα τα σημεία μαζί ειναι κατασκευασμένες από ηλεκτροστατικά πεδία.

Επίσης, τα άτομα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους μέσω χημικών δεσμών, και οι χημικοί δεσμοί βασίζονται στις ηλεκτροστατικες δυνάμεις έλξης / απώθησης.
Χωρίς «στατικο ηλεκτρισμο» δεν θα υπήρχε Χημεία, ουτε έμβια όντα. Χωρίς «στατικο ηλεκτρισμο», τα στερεά και τα υγρά θα ήταν αέρια, τα μόρια του αερίου θα κατερρεαν σε άτομα, και τα άτομα θα μετατρεπονταν σε ξεχωριστα ηλεκτρόνια και πυρήνες.
Χωρίς ηλεκτροστατική, ολόκληρο το σύμπαν θα ήταν ενα βαρετο χωρις ιδιαιτερα χαρακτηριστικα μερος,ενα σύννεφο από ουδέτερα-σωματίδια αερίου. Μερικοί άνθρωποι θεωρούν την ηλεκτροστατική βαρετη. Αντίθετα,η ηλεκτροστατική είναι αυτό ακριβώς που μας δίνει τη δυνατότητα αυτό το σύμπαν να είναι ένα ενδιαφέρον μέρος!

ΟΧΙ,η ηλεκτροστατική δεν συνεπάγεται "ηλεκτρική ενέργεια σε κατάσταση ηρεμίας."

Πρώτα ας δούμε μια αναλογία που θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεκαθαρίσει τη σκέψη μας. Στο πλαίσιο της επιστήμης της Υδραυλικής, υπάρχουν τμήματα που ονομάζονται Υδροδυναμική και Υδροστατική. Υδροστατική είναι η μελέτη της πιεσης των υγρων και των δυνάμεων. Δεν είναι η μελέτη του στατικου νερου, είναι η μελέτη της πίεσης του νερού.
Όταν οι σωληνες είναι υπο πιεση διογκωνονται, ή όταν ένα έμβολο κινει το νερό μπρος και πισω, αυτές είναι οι καταστάσεις που αφορούν την Υδροστατική. Εάν σχεδιάζετε χάρτες της κατανομής της πίεσης σε μια επιφάνεια, αυτο είναι "Υδροστατική".
Η Υδροστατική περιλαμβάνει νερό σε κατάσταση ηρεμίας; Όχι, γιατί οι δυνάμεις στα υγρα εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και όταν το νερό κινείται. Ακριβώς επειδή το νερό αρχίζει να ρέει, αυτό δεν σημαίνει ότι η υδροστατική πίεση εχει εξαφανιστει. Μήπως η Υδροστατική περιλαμβάνει ένα ειδικό είδος νερού που ονομάζεται "Στατικο νερό;" Όχι, αυτό είναι απλά ανόητο. Το "Στατικό νερό" είναι ένα πεδίο της επιστήμης αλλιώς γνωστό και ως Υδροστατική. Η Υδροστατική δεν είναι πράγμα!
Εντάξει, τώρα ας ριξουμε μια ματιά στην επιστήμη που ονομάζεται "ηλεκτρισμός ". Διαθέτει τομεις που ονομάζονται "Ηλεκτροδυναμική» και «Ηλεκτροστατική». Είναι η Ηλεκτροστατική η μελέτη της μη-κινουμενης ηλεκτρικής ενέργειας; Πρώτα σκεφτείτε την Υδροστατική πριν να προσπαθήσετε να απαντησετε σε αυτο το ερώτημα.

Όπως υποψιάζεστε, η Ηλεκτροστατική είναι παρόμοια με την Υδροστατική: είναι η μελέτη των ηλεκτρικών δυνάμεων και του ηλεκτρικου φορτίου το οποίο δημιουργεί αυτες τις δυνάμεις. Είναι η μελέτη των ασύμετρων φορτιων στην υλη, και της τάσης και των ηλεκτρικων πεδίων. Παρατηρήστε ότι δεν είπα τίποτα για φορτια" σε κατάσταση ηρεμίας." Αυτό εγινε απο προθέση, εφόσον οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις δεν υποχωρούν όταν τα φορτια αρχίσουν να κινουνται σαν ρεύμα. Και αν δουμε την ηλεκτρικη ταση συμφωνα με την εννοια της «Ηλεκτροστατικής» η ηλεκτρικη ταση είναι αμεσα συνδεδεμενη με τα κινουμενα φορτια (ρευμα). (Αναλογία:. Η Πίεση του νερού είναι στενά συνδεδεμένη με την ροή του νερού)

Υπαρχει ένα είδος ηλεκτρικής ενέργειας που ονομάζεται "στατικός ηλεκτρισμός;" Όχι Αυτό είναι απλά ανόητο. Είναι εξίσου ανόητο όπως να πιστεύαμε ότι υπαρχει ένα ιδιαίτερο είδος νερού που ονομάζεται Στατικό νερό. Υπάρχει ένα πεδίο της επιστήμης που ονομάζεται "στατικος ηλεκτρισμος,« δεν υπάρχει κανενα πράγμα "Στατικο".


Από πού προερχεται αυτή η τρελή παρανόηση σχετικά με «ακίνητα φορτια" ; Υπάρχουν εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες βιβλία που κατάφωρα υποστηριζουνοτι η «Ηλεκτροστατική είναι η μελέτη των φορτιων σε κατάσταση ηρεμίας.» Πώς μπορούν να λένε τέτοια πράγματα; Έχω μια καλή ιδέα. Κοιτάξτε τη διαφορά μεταξύ Υδροδυναμικής και Υδροστατικής. Η Υδροστατική αγνοεί τα ΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΜΕΡΗ και επικεντρώνεται μόνο στο υγρό και την κατανομή των δυνάμεων.
Από την άλλη πλευρά η Υδροδυναμική αγνοεί τα ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΜΕΡΗ. Μελετά την αλλαγή ή τα "δυναμικα" γεγονότα όπως τα πρότυπα ροής των υγρων, την τυρβη, κλπ.
Αν εχουμε μια μικρη συγχυση, θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε τοτε ότι η υδροδυναμική ασχολειται με το κινούμενο νερό, ενώ υδροστατική με το ακίνητο νερό. Είναι ένα εύκολο λάθος. Ωστόσο, είναι ενα σοβαρο λαθος, δεδομένου ότι η πραγματική διαφορά μεταξύ «στατικής» και «δυναμικής» είναι κάτι που υπαρχει στα ανθρώπινα μυαλά, όχι κάτι που υπάρχει πραγματικά έξω στον πραγματικό κόσμο. Δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την κίνηση του νερού.
Για παράδειγμα, αν δούμε ένα ποτάμι και αγνοήσουμε το κινουμενο νερο, παρατηρώντας μόνο τις δυναμεις του υγρου, τότε έχουμε κάνει τον ποταμο "Υδροστατικο". Αν η Υδροστατική ήταν πραγματικά μονο για το ακίνητο νερό, τότε δεν θα μπορούσαμε να σκέφτομαστε κοινά θέματα της Υδροστατικής, όπως η πίεση σε ένα κινούμενο ποτάμι ή τις δυνάμεις που ασκούνται σε καμπυλουμενες ροές.
Επιστροφή στον ηλεκτρισμο και πάλι: «στατικο» και «δυναμικο» δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με την ταχύτητα των κινουμενων φορτιων. Μπορουμε να δούμε ένα φακό , αν επικεντρωθουμε στην τάση και τις ηλεκτρικές δυνάμεις αγνοώντας το ηλεκτρικό ρεύμα, τον εχουμε μετατρεψει σε μια "ηλεκτροστατικη" συσκευή με το μυαλό μας. "Ηλεκτροστατική" είναι ένας τρόπος σκέψης, Ένα είδος άποψης.Η Ηλεκτροστατικη όμως είναι ένα πεδίο της επιστήμης. Αν πίστευα ότι η Ηλεκτροστατικη ειναι πραγματικά για "φορτια σε κατάσταση ηρεμίας», θα με έβλαπτε διανοητικά σαν μηχανικό.
Δεν θα ημουν πλεον ικανος να κατανοήσω κοινες Ηλεκτροστατικες καταστάσεις όπως τις δυναμεις που κινουν τα ηλεκτρόνια σε ένα σωλήνα τηλεόρασης, ή το πεδιο τάσης μεσα σε ένα οξύ σε μια μπαταρία αυτοκινήτου. Θα καταλήξω λοιπον με ελαχιστη κατανοηση στο τι είναι η ταση. Θα νομίζω ότι ολόκληρο το θέμα της ηλεκτροστατικής ειναι περίπου ο Μπεν Φράνκλιν και η γούνα που τρίβεται σε μπαλόνια, και θα αγνοήσω σαν άχρηστο ιστορικά πράγμα, μην γνωρίζοντας ποτέ ότι στην πραγματικότητα ηταν, η μελέτη της ΤΑΣΗΣ. Θα καταλήξω ανάπηρος στην κατανοηση του ηλεκτρισμου, και δεν θα ξέρω ποτε το γιατί.

Τα Ηλεκτρικα Κυκλωμάτα δεν έχουν να κανουν με τιποτα με τον "στατικο ηλεκτρισμο"
ΛΑΘΟΣ.

Το ηλεκτρικο ρεύμα προκαλειται από την τάση, και η τάση σε ένα κύκλωμα προκαλείται από την διαφορα του φορτιου που είναι παροντα στην επιφάνεια των μεταλικων καλωδίων.
Ο «Στατικός ηλεκτρισμός» είναι αυτός που κάνει τα κυκλώματα να λειτουργούν! Χωρίς το «στατικό ηλεκτρισμό" που παρέχεται από τις μπαταρίες ή τις γεννήτριες, οι σύγχρονες ηλεκτρικές συσκευές δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν. Αυτό δεν θα επρεπε να είναι μια μεγάλη έκπληξη, αφού η τάση και η ηλεκτροστατική είναι στενά αλληλένδετες.

Εδώ είναι ένας άλλος τρόπος να το δουμε αυτό: όταν τρίψετε κάποια γούνα στο πλαστικό, θα δημιουργήσετε πολλές χιλιάδες βολτ, ενώ οι κοινές μπαταρίες παράγουν μόνο λίγα βολτ. Αλλά και οι δύο αυτές δημιουργούν διαφορα φορτιου στην επιφάνεια. Και οι δύο δημιουργούν ηλεκτροστατική έλξη και δυνάμεις άπωσης . Είναι οι ηλεκτροστατικές δυνάμεις που κινουν τα φορτια στα καλώδια σε ένα κύκλωμα. Τα ηλεκτρικά ρεύματα αντλούνται από το "στατικό ηλεκτρισμό."


Ο «Στατικος ηλεκτρισμος» είναι πολύ αδύναμος και αδύνατον να είναι χρήσιμος
ΛΑΘΟΣ.

Μερικοί συγγραφείς μας λένε ότι "ο στατικός ηλεκτρισμός" είναι πολύ ασθενέστερος από ό, τι οι μπαταρίες και οι τυπικές ηλεκτρικές γεννήτριες. Λένε ότι η «στατική» είναι μόνο σε θέση να σηκωσει τα μαλλιά, ή μπορεί να απωθησει ελαφρώς μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτο. Λάθος! Η Ηλεκτροστατική δύναμη δεν είναι εγγενώς πιο αδύναμη από την μαγνητική δύναμη. Αλλά έχουν ένα δίκιο.

Πρώτα απ 'όλα ας ξεκαθαρίσουμε κάτι:Όλοι οι κινητηρες περιέχουν «στατικό ηλεκτρισμό».Αλλωστε , η τάση και τα επιφανειακά –φορτία είναι το αίτιο των ηλεκτρικών ρευμάτων, έτσι όλα τα ηλεκτρικά κυκλώματα και τα ηλεκτρικά μοτερ βασίζονται στον «στατικό ηλεκτρισμό».Τότε τι πραγματικά εννουν όταν λένε ότι ο στατικός ηλεκτρισμός είναι ασθενής και αδύναμος;
Στην ουσία μιλουν για την έλξη και άπωση ηλεκτρικών φορτίων, σε αντιστοιχία με την ελξη των αντίθετων μαγνητικών πόλων.Μιλάνε για τη διαφορά μεταξύ των μοτερ με περιελιξη που χρησιμοποιουν μαγνητικά πεδία,σε αντιστοιχία με τα μοτερ πυκνωτων που χρησιμοποιουν ηλεκτρικά πεδία.
Τα κλασσικα μοτερ με περιέλιξη είναι πανίσχυρα επειδή οι περιελιξεις των ηλεκτρομαγνητων μπορουν να πιέσουν ή να τραβήξουν δυνατα ενάντια σε μαγνήτες ή αλλες περιελιξεις.Αλλα άν κατασκευασουμε ένα μοτερ από φορτισμένο αλουμινενιο φυλλο , αυτος ο κινητηρας θαναι αρκετα αδυναμος.

Για μισό λεπτό! Αυτό είναι λάθος,μιας και ο μαγνητισμος δεν είναι έμφυτα πιο δυνατός από την ηλεκτρική δύναμη.Μην ξεχνάμε οτι η ηλεκτρική δύναμη είναι που κρατά το σιδηρο στερεό.Ο μαγνητισμος μπορει ναναι εξισουν ασθενικος.Τα πρωτα μαγνητικά μοτερ ανακαλυφθηκαν απο τον FARADAY και ήταν εξαιρετικά ασθενικά.Πηρε πολλα χρόνια για να καταφέρει κάποιος να κατασκευασει ισχυρά μαγνητικους κινητηρες.Πρωτα , επρεπενα αγνοησουντις ασθενεις ηλεκτρομαγνητικες δυνάμεις που εμφανιζονται από τα ηλεκτρικά ρευματα και τον υγρο υδραργυρο και αντιθετα να ανακαλυψουν το ηλεκτρομαγνητικο πηνίο.Μετα οι εφευρετες επρεπε να σταματησουν τη προσπαθεια κατασκευης κινητηρων με τροχους που περιστρεφονταν απο στροφαλοφορους αξονες με μαγνητικά πιστόνια.Αντιθετα ανακαλυψαν πως να χρησιμοποιουνε μικρα περιστρεφόμενα πηνία τυλιγμενα σε μεγαλυτερα πηνία.Οι μοντερνοι ηλεκτρικοι κινητηρες ειναι εξαιρετικά ισχυροι αλλα πολλοι πιο διαφορετικοι από την πρωτη ανακαλυψη του Faraday.
O Ben Franklin εφηυρε τον πρωτο κινητηρα που χρησιμοποιουσε ηλεκτρικά φορτία που ελκουν και απωθουν.

Ο τροχός του Φρανκλιν ήταν εξαιρετικα αδύναμος , οσο αδυναμος σαν τον “Soda-bottle electrostatic motor” (http://www.eskimo.com/~billb/emotor/emotor.html).
Οι επιστήμονες και οι εφευρετες τελικά κατασκευασαν πολυ καλυτερους κινητηρες απο πυκνωτες.Χρησιμοποιησαν πολυστρωματικες στοιβες μεταλλικων πλακων που περιστρεφονταν σε κενο.Αυτοι οι κινητηρες ειναι τόσο ισχυροι όσο και εκεινοι με τη περιελιξη , αλλα πανακριβοι.

Επίσης απαιτουν υψηλο βολταζ αντι για υψηλό ρευμα.Για αυτους τους λογους δεν μπορειτε να αγοράσετε εναν κινητηρα με πυκνωτη ενος ιππου, ενω οι κινητηρες με περιελιξη ειναι πολυ φθηνοι και κοινοι.


Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΦΡΑΓΚΛΙΝΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ


Πολλοι ανθρωποι πιστεύουν οτι ο χαρταετος του Βενιαμιν Φραγκλινου χτυπηθηκε από κεραυνό,και ετσι απεδειξε ότι η αστραπή ειναι ηλεκτρικη.Αρκετα βιβλία και εγκυκλοπαιδειες το υπόστηρίζουν.Κανουν λάθος.Εχουν πέσει θυματα ενος μεταδοτικου «μυθου,» ενος αστικου θρυλου της επιστημης που σιγα σιγα διαχεεται σε ολο και περισσοτερα βιβλία.Οταν ενας κεραυνος χτυπησει εναν χαρταετο,τα διαχεομενα ηλεκτρικα ρευματα στο εδαφος μπορουν να σκοτωσουν οποιονδηποτε στεκεται διπλα,ποσω μαλλον αυτον που κρατα το σχοινί. Ο Φραγκλινος εγραψε για «το κατεβασμα του κεραυνου» από μια καταιγίδα.Αυτο που πραγματικά εκανε ηταν να δειξει οτι ο χαρταετος μπορει να μαζεψει ενα μικρο μερος του ασυμμετρου φορτιου του ουρανου κατα τη διαρκεια της εναρξης μιας καταιγίδας,πριν ο κεραυνος χτυπησει.
Η ασθενης ηλεκτρικη διαρροη μέσω του αερα εκανε τον χαρταετο και το σχοινι να φορτιστουν και οι τριχες του σχοινιου να σηκωθουν ορθιες.Ο σπαγγος ειναι ελαφρα αγωγιμος σε μια υγρη μέρα και στον Φραγκλινο λειτουργησε σαν κεραια.Ο σπαγγος μετα χρησιμοποιηθηκε για να προκαλεσει σπινθηρες ηλεκτριζοντας ενα κλειδι.

ΩΡΑΙΑ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ;

1.O Στατικος ηλεκτρισμός ειναι ενα πεδιο επιστημης.Μερικοι το αποκαλουν ΗΛΕΚΤΡΟΣΤΑΤΙΚΗ.Το ιδιο πραγμα είναι.
Ετσι, αν ο Στατικος Ηλεκτρισμος ειναι ενα ειδος επιστημης , τοτε δεν εχει γίνει απο γεννητριες.Με παρομοιο τροπο μπορεις να διαμελισεις εναν βατραχο αλλα δεν θα βρεις πουθενα καμμια Βιολογια.Και οι πετρες δεν περιεχουν ουτε ενα μικρο κομμάτι απο «Γεωλογία»
Υπενθυμιση: Η Υδροστατική είναι η μελετη της πιεσης των υγρων,Η νευτωνια στατικη η μελετη των φυσικων δυνάμεων και ο Στατικος Ηλεκτρισμος η μελετη του φορτίου,τασης και ηλεκτρικών δυνάμεων.Που μπορουμε να βρουμε Στατικό ηλεκτρισμό? Στα βιβλία φυσικής και στα κτιρια του Πανεπιστημίου.
2. Ο στατικος ηλεκτρισμος ειναι μια σειρα γεγονοτων που οι ανθρωποι ταιριαξανε μαζι.
Οι σπινθηρες και οι κεραυνοι ειναι «στατικος ηλεκτρισμός»,αν και οι σπινθηρες και οι κεραυνοι ειναι τα πιο δυναμικα πραγματα που μπορει κανεις να σκεφτει.
Απο που προερχεται ο στατικος ηλεκτρισμος?

Από τα ανθρωπινα μυαλα. Σαν τον «καιρό» ή την «γραφειοκρατία» καθως και αλλες ταξινομήσεις φαινομένων.
3.Στατικος ηλεκτρισμος ειναι μια αλλη λεξη για την υψηλή ταση
Οποτεδηποτε εχουμε υψηλη ταση.τοτε εχουμε ηλεκτροστατικη ελξη και απωση.Η υψηλη ταση μπορει να ελκυσει τη σκονη ή μικρα χαρτια και κανει τα μαλλια να ορθωνονται.Με το υψηλο βολταζ μπορουμε να παρουμε σπινθηρες ,ηχους μπλε χρωματα και λαμψεις.Το υψηλο βολταζ δημιουργει οζον.Αυτα τα πραγματα ειναι το σημα κατατεθεν του Στατικου Ηλεκτρισμου , αλλα ποτε δεν προκαλουνται από τη «στατικότητα» των ηλεκτρικων φορτιων.Αντιθετα προκαλουνται απο πυκνα ε-πεδια.Πυκνα ε-πεδια ειναι ενας αλλος ορος να πουμε «υψηλη ταση».
4.Στατικος ηλεκτρισμος σημαινει ασυμετρια ηλεκτρικου φορτίου.Ηλεκτρικά ουδετερη ύλη περιεχει σε κοντινη αποσταση ηλεκτρονια και πρωτονια.Τα θετικα και τα αρνητικά ειναι πολυ κοντα με αποτελεσμα να αλληλο-εξουδετερωνονται,γιαυτο τα ηλεκτρικα φαινομενα δεν φανερωνονται στην καθημερινοτητα μας.Αλλα αν κατα λαθος απομακρυνουμε μια δεσμιδα ηλεκτρονιων απο τα ατομα τους και μετα τα τοποθετησουμε σε μια αποσταση θα δημιουργησουμε μια περιοχη θετικου φορτιου.Αυτες οι ασυμμετριες φορτιου θα περικυκλωθουν πάντα απο εντονα e-πεδια

ΠΗΓΗ :http://nexusilluminati.blogspot.com/2009/02/static-electricity-misconceptions-how.html
ΠΗΓΗ :http://amasci.com/emotor/stmiscon.html
http://episthmi.blogspot.com/2011/08/blog-post.html 

Η ΧΡΥΣΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ DRAGON FAMILY vs BANKSTERS


ΠΗΓΗ

Η αγωγή που θα μπορούσε να τερματίσει την συμμορία που διοικεί τον δυτικό κόσμο

Αγωγή # 8500 pdf αρχείο από τον Neil Keenan (114 σελίδες)
Από Benjamin Fulford (24 Νοεμβρίου 2011)

Η αγωγή που θα μπορούσε να τερματίσει τη μυστική κυβέρνηση η οποία  διοικεί το δυτικό πολιτισμό τουλάχιστον τα τελευταία 300 χρόνια κατατέθηκε σήμερα (23 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ) . Η αγωγή υποστηρίζει ότι κοντά 1 τρισεκατομμύρια δολάρια εχουν κλαπεί από, μεταξύ άλλων, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ  Μπαν Κι Μουν και τον ΟΗΕ, από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι[3] και την ιταλική κυβέρνηση, τον Giancarlo Bruno από το  Davos World Economic forum και άλλους και  πιστεύεται ότι περιλαμβάνει πολλούς από τους ιδιοκτήτες της US Federal Reserve Board.

Η μήνυση κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη από τον Neil Keenan, που ενεργεί ως εκπρόσωπος της οικογένειας Δράκου, μια απομονωμένης ομάδας πλούσιων ασιατικών οικογενειών. Αυτή η κατάθεση είναι αποτέλεσμα της εκτεταμένης συγκέντρωσης αποδεικτικών στοιχείων από την διεθνή αστυνομία και διαφόρων υπηρεσιών επιβολής του νόμου συμπεριλαμβανομένων Interpol, CIA, Iαπωνική Αστυνομία Ασφαλείας, μυστικές υπηρεσίες της Ανατολικής Ευρώπης και έχει την υποστήριξη του Πενταγώνου, καθώς και από τις ένοπλες δυνάμεις Ρωσίας και  Κίνας. 
Oι τελικοί κατηγορούμενοι σε αυτή τη νομική δράση πιστεύεται ότι είναι η ίδια κλίκα πίσω από τη δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ John F. Kennedy και πολλά άλλα σημαντικά διεθνή εγκλήματα.

Η συγκεκριμένη αγωγή πυροδοτήθηκε από την παράνομη κράτηση δύο Ιάπωνων πολιτών των, Akihiko Yamaguchi και Mitsuyoshi Watanabe, καθώς και η κατάσχεση των 134.500.000.000 δολάριων σε ομόλογα που κατείχαν στην Ιταλία, στις 3 Ιουνίου 2009.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ttSmZknU9mIΜετά την κλοπή των ομολόγων, ο Leo Zagami[2] που αυτο-περιγράφεται ως 33ου βαθμού Τέκτονας ήλθε σε επαφή με τον μηνυτή και του είπε ότι η Μόντε Κάρλο P2 Τεκτονική Στοά μπορούσε να ρευστοποιήσει τα ομόλογα με τη βοήθεια του Βατικανού τραπεζίτη Daniel Dal Bosco. Ο μηνυτής (Neil Keenan ) διαβίβασε αυτή την πληροφορία, μέσω ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου , στην οικογένεια Δράκου (Dragon family) που εμπιστεύθηκαν ακόμη 1 τρισεκατομμυρία δολαρια από παρόμοια ομόλογα στον ενάγοντα Neil Keenan.Ο Keenan στη συνέχεια, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις,εμπιστεύθηκε τα ομόλογα στον Dal Bosco.

Ο Dal Bosco στη συνέχεια διέφυγε με τα ομόλογα και τον παρακολουθούσαν επί 24 ώρου βάσεως διάφοροι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών για να δούνε τι θα κάνει με αυτά. Η παρακολούθηση του Dal Bosco οδήγησε στο Davos World forum ( Παγκόσμιο φόρουμ του Νταβός),τον ΟΗΕ,την ιταλική κυβέρνηση και το Βατικανό, μεταξύ άλλων περιοχών. Μετά από αυτό,ο Keenan προσεγγίστηκε από ισχυρές προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων αξιωματούχων του Βατικανού, από τραπεζίτες της Wall Street,ευρωπαίους ευγενείς και πρώην πρόεδρους των ΗΠΑ, και οι περισσότεροι προσέφεραν αστρονομικά ποσα σαν δωροδοκίες για να τα παρατήσει. Δηλητηριάστηκε επίσης με δηλητήριο ρετσινόλαδου[1] και παραλίγο να σκοτωθεί.

Σύμφωνα με τον Keenan "Οι ρίζες αυτής της υπόθεσης πάνε πίσω μεταξύ του 1927 και 1938, όταν, κατόπιν ρυθμίσεων μεταξύ τού T.V. Soong (τον Υπουργό Οικονομικών της Κίνας) και του Henry Morgethau, Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αγόρασε περίπου 50 εκατομμύρια ουγγιές ασημι και μίσθωσε τεράστιες ποσότητες χρυσού από την εθνικιστική κυβέρνηση της Κίνας, γνωστή ως Κουόμινταγκ. Για όλους τους θησαυρούς που παραδόθηκαν, δόθηκαν πιστοποιητικά σε αυτούς που παρέδοσαν τα πολύτιμα τους μέταλλα. "


 Σουμάτρα της Ινδονησίας Gold Bars 999,99 καθαρότητας χρυσός 1940
Πολλά από τα ομόλογα που κατασχέθηκαν από τον Dal Bosco βασίζονται στον κινέζικο χρυσό που είχε παρθεί από το Federal Reserve Board κατά τη διάρκεια αυτών των ετών και ποτέ δεν επέστρεψε στους νόμιμους ιδιοκτήτες της.
Άλλα ομόλογα που κατασχέθηκαν ήταν τα ομόλογα Kennedy. Τα ομόλογα αυτά υποστηρίχθηκαν από χρυσό και τηρούνται σε καταπίστευμα για τους ανθρώπους του πλανήτη και θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάπτυξης του κόσμου. Αντ 'αυτού έχουν ως επί το πλείστον κλαπεί και χρησιμοποιούνται καταχρηστικά από τα μέλη της κλίκας που έχει τον έλεγχο του Δυτικού χρηματοπιστωτικού συστήματος για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο αρχικός συνυπογράφων των ομολόγων Κένεντι ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Ινδονησίας Σοεκάρνο. Ο κληρονόμος του Σοεκάρνο Δρ Seno Edy Soekanto  έχει δώσει πληρεξούσιο στον Keenan να  επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους τα ομόλογα Κένεντι και άλλων περιουσιακών στοιχείων που διατίθενται για τους ανθρώπους του κόσμου μέσω κάτι που είναι γνωστός ως παγκόσμιοι λογαριασμοί εξασφαλίσεων.( global collateral accounts)

Η μήνυση είναι η πρώτη ομοβροντία σε μια νομική μάχη για την αποκατάσταση του ελέγχου του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος για τους ανθρώπους και τις κυβερνήσεις του κόσμου, καθώς και η αποκατάσταση των νόμιμων ιδιοκτητών.

Η αγωγή έχει κατατεθεί ως Civil Action #8500 at the United States District Court for the Southern District of New York on November 23, 2011.
Βασικές πληροφορίες για τα προβλήματα με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Από Neil Keenan και Keith Scot.
Ολόκληρη η αιτία του προβλήματος.


Η παραπάνω εικόνα είναι από το Shanghai Gold Rush (το γιουρούσι του χρυσού στη Σαγκάη) που έλαβε χώρα από το Δεκέμβριο του 1948-Ιανουάριος 1949. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι κινέζοι δαπανήσαν τεράστια χρηματικά ποσά για τον πόλεμο με την Ιαπωνία. Δεδομένου ότι η αξία του χαρτονομίσματος τους βυθίστηκε, το Κουόμινταγκ αποφάσισε να διανείμει 40 γραμμάρια χρυσού ανά άτομο. Τον Δεκέμβριο, χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους και περίμεναν στην ουρά για ώρες. Η αστυνομία, εξοπλισμένη με τα υπολείμματα των στρατευμάτων της International Concession, έκανε μικρή προσπάθεια για την τήρηση της τάξης. Δέκα άνθρωποι συνθλίφτηκαν μέχρι θανάτου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ανήκει στο Βρετανικό Στέμμα (Rothchilds), τη Τράπεζα της Αγγλίας (Rothchilds) και το Βατικανό (Rothchilds και πάλι). Ονομαζόταν παλαιότερα η εταιρεία της Βιρτζίνια[4] μέχρι της 9/3/33, όταν διαλύθηκε από τον Roosevelt με το Emergency Banking Act (Νόμος έκτακτης τραπεζικής αναγκης). Στις 05.05.33 το Κογκρέσο επέλεξε να διαλύσει τον κανόνα του χρυσού( Gold Standard) και τη κυρίαρχη εξουσία των ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι μια εταιρεία, όχι ένα έθνος. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν είναι ούτε ομοσπονδιακή, ούτε αποθεματική. Είναι μια ιδιωτική μαϊμού οργάνωση που διοικείται από εβραίους τραπεζίτες που δανείζουν τα χρήματα που τυπώνουν από κοπανιστό αέρα με τόκο, ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε αυτούς τους εγκληματίες για να γδύνουν την περιουσία του Λαού.

Η τεχνολογία της κλοπής και εξαπάτησης που έχει εξαχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της προώθησης τους, αυτής της απάτης, όπως το παράδειγμα της Παγκόσμιας Οικονομίας ( Global Finance) είναι μια αισχρότητα που έχει θέσει τους σπόρους της δικής της καταστροφής.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την άρνηση των απλών ανθρώπων να συνειδητοποιήσουν, να καταλάβουν και να κατανοήσουν ότι είναι η διπροσωπία των κυβερνήσεων και η δόλια εξαπάτηση και η ατελείωτη απληστία των τραπεζιτών που συνδυάζονται για να τους γδάρουν σαν απαθή πρόβατα που είναι. Η απάθεια και η άγνοια της αλήθειας, δημιουργεί πίστη στο ψέμα. Η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην την ακούν ούτε να την καταλάβαίνουν. Τα χρέη της Federal Reserve είναι τα χρέη μιας ιδιωτικής εταιρείας που ληστεύει το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το δολάριο των ΗΠΑ είναι ένα ομοσπονδιακό γραμμάτιο αποθεματικού και οι υποχρεώσεις έναντι του νομίσματος είναι οι υποχρεώσεις της Federal Reserve,και όχι του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κατανόηση της Ιστορίας

1. Μεταξύ 1927 και 1938, κατόπιν ρυθμίσεων μεταξύ του T.V.Soong (του Υπουργού Οικονομικών της Κίνας) και του Henry Morgethau, Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αγόρασε περίπου 50 εκατομμύρια ουγκιές αργύρου και μίσθωσε τεράστιες ποσότητες χρυσού από την εθνικιστική κυβέρνηση της Κίνας, γνωστή ως Κουόμινταγκ. Κατά την περίοδο αυτή η Κίνα είχε εν μέρει καταληφθεί από Ιαπωνικά στρατεύματα και υπήρχε ο φόβος της Κίνας να καταληφθούν από τους Ιάπωνες.

2. Για όλους τους θησαυρούς που παραδίδονταν,δόθηκαν πιστοποιητικά σε αυτούς που παρέδωσαν τα πολύτιμα μεταλλά τους.Τα πολύτιμα μέταλλα και οι πολύτιμοι λίθοι εστάλησαν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μίσθωσης μεταξύ του T.V. Soong και του Henry Morgenthau. Τα Πιστοποιητικά έγιναν τα υποκείμενα κεφάλαια του Κουόμινταγκ και ήταν καλά και αποδεκτά χρεώγραφα.

3. Το 1934 ένας νέος νόμος περι χρεογράφων (Securities Act) ψηφίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το νόμο χρυσού,με την οποία όλοι οι ράβδοι χρυσού και τα νομισματα χρυσού έπρεπε να παραδοθούν στη Federal Reserve, μια ιδιωτική εταιρεία που ορίστηκε να λειτουργεί ως η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και να είναι ο εκδότης του νομίσματος γνωστό ως δολάριο των ΗΠΑ.

4. Ο εγχώριας ιδιοκτησίας χρυσός αγοράστηκε. Ο Ξένος χρυσός πού ηταν στη κατοχή του Δημόσιου Ταμείου, επίσης, παραδόθηκε στη Federal Reserve, έτσι, ήταν μισθωμένος στην Federal Reserve. Αυτό ξεκίνησε την έκδοση του 1934 σειρά χρεογράφων που εκδίδονταν από την Federal Reserve. Αυτά δεν έχουν ποτέ εξαργυρωθεί και το κόστος των τόκων καλύφθηκε με περαιτέρω χορηγήσεις της σειράς του 1934 FRN (Floating Rate Note –Χρεόγραφο κυμαινόμενου επιτοκίου).

5. Αυτά τα του 1934 FRN εγγυώνται τις χρηματοδοτούμενες πληρωμές και επιτρέπουν στην Κινέζικη Κυβέρνηση να συνεχίζει οικονομικά. Αυτά τέθηκαν υπό τον έλεγχο του Κουόμινταγκ,της εθνικιστική κυβέρνησης της Κίνας από την οποία ο χρυσός είχε παρθεί. Πολλοί έμειναν στην Κίνα, όταν το Κουόμινταγκ έπρεπε να φύγει για την Ταϊβάν. Ο χρυσός είχε εθνικοποιηθεί από το Κουόμινταγκ ο οποίος μετέφερε το μεγαλύτερο μέρος της FRN του (αλλά όχι όλο) στην Ταϊβάν, η οποία χτίστηκε με αυτά τα χρεώγραφα.Αυτά τα χρεώγραφα ήταν ο πλούτος της Ταϊβάν και ήταν αξιόπιστα, δεδομένου ότι είχαν αντίκρυσμα σε χρυσό.

6. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κίνα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των χρεογράφων που εκδίδονταν από κινεζικές τράπεζες έχασαν τη ζωή τους από τους Ιάπωνες, άλλοι αργότερα έχασαν τη ζωή τους τόσο από το Κουόμινταγκ όσο και από Κινέζους κομμουνιστές, έτσι ο Χρυσός έγινε ιδιοκτησία του Έθνους, ειδικά, της Κουόμινταγκ. Στην Ευρώπη, οι Εβραίοι που είχαν πλούτο, τους αφαιρέθηκε με διάφορα μέσα και στη συνέχεια εξαλείφθηκαν. Ο χρυσός πάρθηκε είτε με πονηριά ή με τη βία, αυτή είναι μια πραγματικότητα της ιστορίας.

7. Το Κουόμινταγκ όρισε φύλακες αυτού του χρυσού και των τίτλων που εκδόθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι κατ’ ευφημισμό γνωστοί ως η οικογένεια τουΔράκου. Η Οικογένεια Dragon είναι στην πραγματικότητα μια οργάνωση που λειτουργεί μεταξύ των παλαιών οικογενειών εντός της Κίνας και της Ταϊβάν, και ως τέτοια είναι πάνω από το πολιτικό χάσμα των δύο ανεξάρτητων κινεζικών κυβερνήσεων. Οι Κινέζοι είναι αξιοπρόσεκτοι από αυτή την άποψη, ότι οι παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και οι λειτουργίες υπερισχύουν από το πολιτικό καθεστώς το οποίο, αν και μπορεί να διαρκέσει για πολλές γενιές, θεωρείται ως ασήμαντο πάνω από το πέρασμα του χρόνου για τους περισσότερους Κινέζους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξη της Κουόμινταγκ και των αντιστασιακών ομάδων τύπωσαν στην πραγματικότητα περισσότερα από αυτά τα χρεώγραφα FRN μέσα στη ίδια τη Κίνα. Η επιχειρήση αυτη της εκτύπωσης χρεογράφων  στην ουσια καθοδηγήθηκε από τη CIA για να αγοράσει την πίστη των διαφόρων παρατάξεων στον αγώνα κατά των κομμουνιστών, τελικά  εκδιώχθηκε στη Burma γύρω στα 1960. Εξαιτίας της πρόσθετης εκτύπωσης αυτών των χρεωγράφων, τα πρόσθετα χρεόγραφα δόθηκαν έναντι τόκων, αλλά δόθηκαν σε συγκεκριμένα άτομα και κόμματα.

 8.    Με το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, και την κομμουνιστική κυβερνηση και το Κουόμινταγκ σε πόλεμο στην Κίνα, η Διεθνής Κοινότητα και η Κινεζική συναινέσαν, ο χρυσός να τεθεί, υπό φανερό έλεγχο από τον πρόεδρο της Ινδονησίας Σοεκάρνο. Ο Σοεκάρνο στη συνέχεια, στις 17 Αυγούστου 1945, κατέληξε να είναι γνωστός ως Μ1 στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών Approval No. MISA 81704 "Operation Heavy Freedom" .

Αυτό έγινε επειδή ένα μεγάλο μέρος του χρυσού του κόσμου είχε παραδοθεί στην Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ινδία και άλλες Βρετανικές Αποικιες έστειλαν το χρυσό τους στη λεγόμενη «απόρθητη Σιγκαπούρη".

Οι Ιάπωνες, σύμφωνα με το καθεστώς που συμφωνήθηκε από τον Χιροχίτο στο Σύμφωνο 1921 μεταξύ των εθνών που έγινε στο Λονδίνο, παρέδωσαν ένα μεγάλο μέρος τού χρυσού στην Ινδονησία (Στη συνέχεια εγινε , μια δανική αποικία) και στις Φιλιππίνες (Στη συνέχεια εγινε , μια αποικία των ΗΠΑ) σε μυστικές αποθήκες που είχαν κατασκευαστεί ως επί το πλείστον από τους Ιάπωνες μεταξύ 1924 και 1945.

Αυτός είναι ο λόγος που τα συμμαχικά στρατεύματα στη Μαλαισία δεν είχαν αεροπορική κάλυψη, ή επαρκείς προμήθειες που θα τους επέτρεπε να αντισταθούν στους Ιάπωνες.
Η  Σιγκαπούρη έπρεπε να πέσει έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πλούτου να  μπορέσε να "χαθεί" σε ένα μυστικό σύστημα που θα έκανε το χρυσό κανόνα περιττό και το fiat-money πραγματικότητα.
Ο χρυσός αυτός τεκμηριώθηκε σε λογαριασμούς μέσω της Swiss Commercial Bank Union Bank of Switzerland, υπό την προστασία του Ελβετού Γενικού Εισαγγελέα, οι  οποίοι εγγράφτηκαν μέσω της Swiss National Bank στην  Bank for International Settlements International Collateral Combined,και μετά μέσω της BIS, για να σχηματίσουν τους Institutional Parent Registration Accounts της FED

Αργότερα ο Πρόεδρος Μάρκος των Φιλιππίνων διορίστηκε και κατείχε τη θέση του Μ1 έως το 1987 και στη συνέχεια η θέση μεταφέρθηκε στο Δρ Ray Dam C., τον Οκτώβριο του 1987, με Legal Decadency to Heir RCD1087 Far East Entire with formal Power of Attorney and Assignment of Indonesian Assets που υπογράφεται από τον Sarinah Soetiwi (κάτοχο των περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό του Έθνους της Ινδονησίας που της έχουν ανατεθεί από τον Πρόεδρο Σοεκάρνο) το 1992, με την ανακήρυξη της εξουσίας στον Dam αργότερα στις 20 του Γενάρη 1995.

Ο Dam αποδείχθηκε ότι ήταν αδύνατο να δουλέψει  για ολόκληρο το σύστημα , (είτε επειδή αρνήθηκε  να επιτρέψει σε εκείνους που τον τοποθέτησαν στην εξουσία  να  κλέψει, ή λόγω της προσωπικής αλαζονεία του .... Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είναι η σωστή αιτία) με αποτέλεσμα η εξουσία του στους Institutional parent registration Accounts να μπεί στην άκρη και το σύστημα επανήλθε στα τρία Κράτη που είχαν τον έλεγχο των λογαριασμών αυτών από τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, που συστηματικά και παράνομα υπονομεύουν το καθιερωμένο σύστημα από το 1996.

9. Από αυτό μπορούμε να δούμε ότι υπάρχουν δύο λειτουργικές δραστηριότητες. Η μια είχε την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του Αποθετήριου από τους ιδιοκτήτες του χρυσού και η αλλη  ένα σύστημα ελέγχου που έχει τεθεί σε εφαρμογή για τη διαχείριση και τον έλεγχο των Collateral Combined Accounts ως ανεξάρτητου Διαιτητη.

Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας κρατούνται απο τον συνυπογράφοντα στα Depository Accounts in Commercial Banks και τα Δικαιώματα Ελέγχου από τον Μ1.

http://www.thelifeofadventure.com/yamashitas-gold/

10. Έτσι ήταν, έως ότου ολόκληρη η παγκόσμια προσφορά χρυσού και χρυσών νομισμάτων αποσύρθηκε και το Fiat-Money έγινε η Τάξη σήμερα.

Ωστόσο, κάτω από τα χρεώγραφα και το εκδιδόμενο χρήμα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήταν ο υποκείμενοςπλούτος μέσα από ένα συγκεντρωτικό σύστημα που τα Εθνη επρόκειτο να χρησιμοποιησουν ισότιμα, αλλά οι Τραπεζίτες καθορίσαν ότι θα τον χρησιμοποιήσουν για να επιδράμουν στις εθνικές οικονομίες.

11. Το 1963, ο Πρόεδρος John F. Kennedy είχε συνάψει συμφωνία με τον Πρόεδρο Σοεκάρνο να παρέχει τα κεφάλαια για να τα επιτρέψει στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για να εκτυπώσει το δικό του νόμισμα, ανατρέποντας έτσι το "δικαίωμα" εκτύπωσης που κατέχει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ. Η συμφωνία θα ήταν η μεταβιβάση κάπου 59.000 τόνους χρυσού για τη στήριξη αυτού του νόμισματος.

Έντεκα ημέρες μετά την υπογραφή της παρούσας συμφωνίας, ο Πρόεδρος Kennedy δολοφονήθηκε. Ο Πρόεδρος Τζόνσον με την αναστολή της EO11110 όπως εκδόθηκε από τον Kennedy μετέφερε τα αποθέματα χρυσού και αργύρου στην Federal Reserve.

Η Green Hilton συμφωνία δεν τέθηκε σε εφαρμογή μέχρι το 1968, όταν ο Σοεκάρνο έπεσε από την εξουσία και όταν το Παγκόσμιο Εμπόριο κατέστησε επιτακτική την ανάγκη του κόσμου να έχουν ένα Παγκόσμιο Νόμισμα.
[5]

Καθώς ο Χρυσός είχε μεταφερθεί στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το 1968, μια σειρά από ομόλογα γνωστά ως Kennedy ομόλογα εκδόθηκαν με σκοπό να τιμήσουν τους όρους της Green Hilton Συμφωνίας Hilton μεταξύ Kennedy και Σοεκάρνο, με τους του 1968 όρους παράδοσης του χρυσού διαφορετικούς από αυτους του 1934. Όταν μετά από 30 χρόνια, ο τόκος δεν είχε καταβληθεί, όπως είχε υποσχεθεί, μια επανέκδοση των ομολόγων σε αυξημένο αριθμό εκδόθηκαν ως αναμνηστικά χρεώγραφα και έγιναν αποδεκτά από τους ιδιοκτήτες του χρυσού, την οικογένεια Δράκου.

12. Από αντίγραφα των εγγράφων της Τράπεζας που πηρε ο Neil Keenan, στο πλαίσιο της  Green Hilton Memorial Agreement, καθορίζονται τα  ποσά του χρυσού και πλατίνας. Τα ποσά αυτά του χρυσού είναι πιστοποιημένα και τα πιστοποιητικά και αντίγραφα του καθολικού, με πλήρη και ακριβή στοιχεία αναγνώρισης με τους κωδικους είναι διαθέσιμα.

Τα πιστοποιητικά αυτά περαιτέρω αποδεικνύονται από τις τραπεζικές εκθέσεις , αντίγραφα τα οποία σήμερα κατέχει ο Neil Keenan..

13. Στα λίγα έγγραφα που παρουσιάζουμε με την αιτίαση αυτή μπορούμε να δούμε ότι τα περιουσιακά στοιχεία έχουν κατατεθεί, η αντι-περιουσιακών στοιχείων που δημιουργούνται και παρουσιάζονται στους καταθέτες, οι καταθέτες έχουν εξαπατηθεί για πάνω από 70 χρόνια μέσω της σκόπιμης και δόλιας αδυναμίας του οφειλέτη να τιμήσει τις συμφωνίες.

14. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν έρθει στην κατοχή τα βιβλία και στοιχεία του τέως προέδρου Σοεκάρνο, και όλοι οι κώδικες και τα κατάστιχα των παγκόσμιων λογαριασμών. Το μέγεθος αυτών των λογαριασμών μπορεί να δει κανείς από την αναθεώρηση της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ της Garuda Memorial Hilton Ινδονησία και την Green Memorial Hilton Γενεύη, έδρα, δομημένη και τέθηκαν σε λειτουργία μεταξύ 1961 και την τελική υπογραφή το 1972. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, τα περιουσιακά στοιχεία των διεθνών συνδυασμένων εξασφαλίσεων ιδρύθηκαν και προχώρησαν, στη συνέχεια, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταχρηστικά στην αλλαγή των λειτουργικών συστημάτων των τραπεζών.

15.Από την επανεξέταση των βιβλίων αυτών, μπορούμε τώρα να δούμε ότι οι τράπεζες έχουν αναιρέσει την έννοια της λειτουργίας στα πλαίσια του Καταστατικού Χάρτη λειτουργίας τουςως τράπεζες,και αντί να λειτουργούν ως τράπεζες λειτουργούν σαν τους χειριστές χαρτοπαικτικών λεσχών και σαν έμποροι, πουλώντας ό, τι δεν έχουν στην ιδιοκτησία τους. Τα αρχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, υπογεγγραμμένα και εγγεγραμμένα από τη διαχειρίστρια εμπορική τράπεζα, δείχνουν τα υποκείμενα κεφάλαια σε αριθμούς και ποσά που εξάπτουν τη φαντασία. Οι συμφωνίεςτων The Green Hilton και Garuda Memorial Agreements αποδεικνύουν σαφώς την αξία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος .

α) Οι καταθέσεις σε χρυσό και πλατίνα ανέρχονται σε  εκατομμύρια τόνους.

β) Τα ομόλογα του 1934 της Federal Reserve System, Γραμμάτια που εκδόθηκαν το 1928, τα Kennedy Ομόλογα ανέρχονται σε τετράκις εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, τα Dragon Ομόλογα όλα είναι καταγεγραμμένα και αναγνωρισμένα στο πλαίσιο των συμφωνιών των Green Hilton and Memorial Hilton Collective Agreements. Και τα δύο στοιχεία ενεργητικού με τη μορφή ράβδων χρυσού παραδόθηκαν στους Global Accounts μέσω της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια ανατέθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία, την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.[6]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
[1] Ρετσινόλαδο , πανίσχυρο δηλητήριο όπου μόνο 1.76 mg (χιλιοστό του γραμμαρίου) σκοτώνει ενήλικα.
[2] o Leo Zagami μιλά για τις σχεσεις της Μασονίας , Βατικανού , Ρότσιλδ,Μπους το 2008
(Υποτίθεται τότε είχε αποσχισθεί από τη Μασονία)

[3] Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ήταν μέλος της μασονικής στοας Ρ2 που είχε διαλυθεί από την Ιταλική Βουλή το 1981 και γίνεται πρωθυπουργός για πρωτη φορά το 1994
http://en.wikipedia.org/wiki/Silvio_Berlusconi

[4] Βατικανό και VIRGINIA COMPANY  http://servantofthelight.com/content/view/71/101/
[5] http://ekonomi.kompasiana.com/bisnis/2010/01/02/green-hilton-memorial-agreement-geneva-1963/
[6] ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ FED http://www.lawfulpath.com/ref/federal_reserve.shtml
(Είναι οι ίδιοι με τους της ΤτΕ και Εθνικής Τράπεζας)
 
http://episthmi.blogspot.com/2012/01/21-dragon-family-vs-banksters.html

Έτσι μας θέλουν πρόβατα... σκάστε και μη μιλάτε!!!

Προσέξτε πως στήνουν το σκηνικού εκβιασμού οι "τεχνοκράτες" της φαυλότητας...

Μας θέλουν όλους πρόβατα...

Την Τετάρτη 4 Ιαν.2012, ο δήθεν πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.

Διαβάστε τώρα τι τους είπε... και πως στήνεται "η φάμπρικα του εκβιασμού" και το τεχνητό αδιέξοδο που δημιουργούν, παρουσιάζοντας την συνταγή της τρόικας (που και η ίδια έχει αποδεχθεί ότι είναι λάθος) ως μονόδρομο...

Προσέξτε τον επιχειρούμενο εγκλωβισμό και τα ψευτοδιλήμματα:... 
- Διάλογος χωρίς κόκκινες γραμμές
Ο πρωθυπουργός τόνισε προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι "δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε" και "δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων, διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα".

- Θα πρέπει να δεχτούμε μειώσεις μισθών
"Πρέπει να δεχτούμε μια μείωση των εισοδημάτων βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, και για την δημιουργία πρόσφορων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας....Θα χρειαστεί να δεχτούμε περιορισμένες θυσίες για να αποτρέψουμε μια καταστροφική έκβαση, να δώσουμε λίγα προκειμένου να μην χάσουμε τα πολλά".

- Δεν έχουμε χρόνο για διαπραγματεύσεις
"Δεν έχουμε την πολυτέλεια για παρατεταμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.

Aπό το taxalia η φωτό από το Γρέκι μέσω apneagr
 
http://greki-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4161.html#more

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ


Ο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Επειδή η άγνοια μετά από όλα όσα ζούμε τα τελευταία πάνω από 2 χρόνια δεν δικαιολογείται, οφείλουμε ειδικά τώρα να γνωρίζουμε.
Παρακολουθείστε το κατατοπιστικό βίντεο στην συνέχεια...http://www.gataros1.info/2012/01/blog-post_9562.html

Ο Χάρρυ Κλύνν για τον Αντώνη Σαμαρά

ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΥΓΑ!
Εκατοντάδες φίλοι ζητούν να έχουν την άποψή μου για τον Αντώνη Σαμαρά, τον τρόπο με τον οποίο κινείται και για τη συμμετοχή του κόμματός του στη κυβέρνηση Παπαδήμου.
Θα προσπαθήσω με όσο γίνεται λιγότερα λόγια και όσο γίνεται πιο απλά, να πω τι είναι αυτό που βλέπω και τι αυτό που εκτιμώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αφού διέβη επιτυχώς τον κομματικό Ρουβίκωνα, υιοθέτησε έναν συγκεκριμένο πολιτικό στόχο, περισσότερο φιλολαϊκό και λιγότερο αντιμνημονιακό και κέρδισε έτσι την επιδοκιμασία της μεγαλύτερης μερίδας του Ελληνικού λαού.

Αν είχε υιοθετήσει τις απόψεις των «εγκεφάλων» του κόμματός του, σήμερα θα ήταν στην ίδια θέση που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ, χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει ότι δεν μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να έχει την ίδια τύχη, ίσως και χειρότερη, μια και σεβαστός αριθμός στελεχών του κόμματός του κλείνει πονηρά το μάτι στη «συναίνεση» και στη «συγκυβέρνηση» των δυο μεγάλων κομμάτων.

Στη συνέχεια ο στόχος του άλλαξε. Τον πίεσαν, τον οδήγησαν σε αδιέξοδα, τον εκβίασαν; Δε θα σχολιάσω αν καλώς ή κακώς έπραξε συμμετέχοντας στην «αντισυνταγματική» κυβέρνηση ρου δοτού Τροϊκανού Τραπεζίτη. Η νεκροψία θα το δείξει…
Η προσωπική μου άποψή μου, πάντως, είναι ξεκάθαρη: Κακώς έπραξε.
Μη με ρωτήσετε τι θα μπορούσε να κάνει, γιατί θα ανοίξουμε έτσι άλλο κεφάλαιο.

Κατά συνέπεια, εκ των πραγμάτων βρέθηκε εκτός βηματισμού και μοιραία παραπατάει. Διορθωτικές κινήσεις δύσκολο να γίνουν όταν στην ουσία συγκυβερνάς μ’ αυτούς που στο πρόσφατο παρελθόν έχεις «καταγγείλει» στον Ελληνικό λαό.

Το γεγονός και μόνο ότι «συνέργησε» για την είσοδο της άκρας δεξιάς στην διακυβέρνηση της χώρας, αναμφίβολα θα αποτελέσει γι αυτόν και για το κόμμα του «στίγμα» που ίσως τον συνοδεύσει και για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι εμφανίζεται και έτσι μάλλον είναι, σα να μην ξέρει τι είναι αυτό που πραγματικά είναι και τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει…

Οδυνηρή συνέπεια όλης αυτής της πολιτικά αμφιλεγόμενης πολιτικής ήταν να αντικατασταθούν στη συνείδηση του λαού οι έννοιες του «πατριώτη» και του «παλικαριού» με τον απαξιωτικό χαρακτηρισμό του «κωλοτούμπα» που μάταια προσπαθεί να κρατήσει δυο καρπούζια με το ένα χέρι και να επιμένει να διακηρύσσει ότι θέλει να κάνει ομελέτα… ΧΩΡΙΣ, ΟΜΩΣ, ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ!

http://harryklynn.blogspot.com/


http://www.gataros1.info/2012/01/blog-post_665.html

Περίπτωση Kίμωνα Κουλούρη: Η χώρα βυθίζεται, το σύστημα ζει!


Mια χώρα "δύο ταχυτήτων ακόμα" και την ώρα που βουλιάζει. Μια χώρα όπου αν ανήκεις στο "σύστημα ΠΑΣΟΚ ή της Αριστεράς", όπως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έχει παραδεχθεί δημοσίως, έχεις ασυλία και διαβατήριο για να πας ψηλά, αλλά και για να γλιτώνεις από καταστάσεις, όπως αυτή στην οποία ενεπλάκη ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης, ο οποίος εν ψυχρώ πριν λίγο, μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο, παραδέχθηκε ότι:

-Ναι, πέρασα με κόκκινο δύο φανάρια

-Ναι, δεν σταμάτησα στους αστυνομικούς που που ζήτησαν να σταματήσω

-Ναι, στην προσπάθειά μου αυτή τραυμάτισα αστυνομικό, αλλά προσπαθούσα να ... παρκάρω!

-Ναι, δεν είχα μαζί μου χαρτιά οδήγησης, ούτε ταυτότητα

Αν ήταν στην θέση του Κίμωνα Κουλούρη, "σκληρού" στελέχους του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεων του μέχρι το 2004, ο οποιοσδήποτε απλός πολίτης, αυτή την στιγμή θα ήταν στα κρατητήρια της ασφάλειας αναμένοντας να ξημερώσει η Δευτέρα για να οδηγηθεί στον Αυτόφωρο.

Στον "Τιτανικό" του 2012 που ήδη τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού έχουν φτάσει στο μηχανοστάσιο, κάποιοι εξακολουθούν να θεωρούν ότι το εισητήριο της α΄θέσης που είχαν θα τους σώζει εσαεί. Και αποδεικνύεται ότι έχουν δίκαιο.

Ο Κ.Κουλούρης υποστήριξε ότι πέρασε με κόκκινο δύο φανάρια στην Καλλιρόης (πρακτικά δημιούργησε κορυφαίο κίνδυνο πρόκλησης δυστυχήματος), ωστόσο απέδωσε το ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο ότι είχε μαζί του την ... 15χρονη κόρη του! Δηλαδή έθεσε και σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια της κόρης του με την τσμπουκλίδικη συμπεριφορά του και αυτό το θεωρεί ελαφρυντικό! -

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του να φύγει, τραυματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αστυνομικό. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ήθελε να ... παρκάρει το αυτοκίνητο, επειδή ήταν στη μέση του δρόμου, και ότι το ατύχημα έγινε επειδή οι αστυνομικοί είχαν μπει μπροστά στο αυτοκίνητο! Το μόνο που δεν είπε είναι ότι ο αστυνομικός με το πόδι του κτύπησε το αυτοκίνητό του! Αιδώς Αργείοι!

Μάλιστα, ο κ. Κουλούρης υποστήριξε, μιλώντας, στο μεσημεριανό δελτίο του Mega Channel, ότι κάποιος από τους αστυνομικούς αποπειράθηκε να τον βγάλει έξω με το ζόρι, προκειμένου να τους ακολουθήσει (στις ΗΠΑ απλώς θα τον είχαν πυροβολήσει και μετά θα ρωτούσαν ποιος ήταν!).

Η αποθέωση του τραμπουκισμού: Δεν είχε μαζί του ταυτότητες ή άλλα χαρτιά, όπως ο ίδιος ομολόγησε...

O πρώην υπουργός, με δηλώσεις του απέδωσε τον ντόρο που έγινε στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί αυτό το διάστημα για τους πολιτικούς. Έχει και θράσος, δηλαδή

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, που έδωσαν κατάθεση φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη! Κατέθεσαν, συγκεκριμένα, ότι ο Κ.Κουλούρης άναψε την μηχανή για να φύγει τον προειδοποίησαν πως "Αν πας να φύγεις, θα πρέπει να περάσεις από επάνω μας!" και τότε έκανε ακριβώς αυτό, με αποτέλεσμα τον τρυματισμό του αστυνομικού!

Κακώς! Έπρεπε να τραβήξουν τα όπλα τους, να τον ακινητοποιήσουν και αν συνέχιζε να αντιστέκεται να τον εξουδετέρωναν με όποιο τρόπο έκριναν αυτοί πιο πρόσφορο. Αυτό σημαίνει αστυνομία και αυτοί είναι οι κανόνες εμπλοκής τους.

Τότε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την κατάθεση των αστυνομικών, έβαλε μπροστά και ξεκίνησε, κτυπώντας έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο 401 Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε βαρύ διάστρεμμα, κάτι που θα τον αφήσει οκτώ ημέρες εκτός υπηρεσίας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος (ούτε για κόκκινο, ούτε για αντίσταση κατά της αρχής, ούτε για περιφρόνηση των οδηγιών των αστυνομικών) και αφέθηκε πανηγυρικά ελεύθερος, παρά το Αυτόφωρο.

Καλό ... βυθό, να έχουμε πατριώτες!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


http://www.gataros1.info/2012/01/k.html

Η Ανάσταση δεν θα έρθει, αν δεν γκρεμίσουμε αυτό που μας σκότωσε.

Είμαστε μια χώρα μικρή, χωρίς σχεδόν να παράγει τίποτα, άσχετα με το τι θα μπορούσαμε. Ταυτόχρονα όμως συμβαίνει το εξής περίεργο. Έχουμε από τους πλουσιότερους (αναλογικά)
επιχειρηματίες στον κόσμο και από τους πλουσιότερους και δυσανάλογα ακριβά αμειβόμενους πολιτικούς. Επιπλέον, κοντά στους πιο πάνω συντηρείται και ένας κρατικοδίαιτος κομματικός εσμός, ανεξαρτήτως κομμάτων και αρωμάτων. Όλος αυτός ο πλούτος....
για το ολιγαρχικό καθεστώς προέρχεται από τα κρατικά ταμεία, τα οποία τροφοδοτούνται από επαχθή κρατικά δάνεια, τα οποία εμείς τώρα θα εξοφλήσουμε, από φόρους και από επιδοτήσεις της ΕΕ

Αυτό το κρατικοδίαιτο καθεστώς γνωρίζει πολύ καλά πως, οποιοδήποτε «εθνικό γρατζούνισμα» ή οικονομική κατάρρευση, θα το γκρεμίσει από την εξουσία και θα αναδείξει νέες λαϊκές δυνάμεις. Προκειμένου λοιπόν να μην καταρρεύσει και απολέσει την εξουσία και τα προνόμια που του εξασφαλίζει, συμπεριφέρεται ως εξής:

Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική και κυρίως τις σχέσεις μας με την Τουρκία συμπεριφέρεται με ηττοπάθεια και συνεχή υποχωρητικότητα. Δεν τολμά να ανακηρύξει την ΑΟΖ, δεν εκμεταλλεύεται τον ορυκτό κλπ πλούτο της χώρας, προκειμένου να μην προκαλέσει. Σε ότι δε αφορά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την τρόϊκα, αποδέχεται ό, τι του ζητηθεί και υπογράφει ό, τι του δώσουν, χωρίς καμία άρνηση και διαπραγμάτευση, αρκεί να μην καταρρεύσει. Εκβιάζει και τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό ότι δήθεν θα χαθεί η χώρα, ενώ εκείνο που θα χαθεί θα είναι το ίδιο.

Όμως, η μεν Τουρκία, ακόμα και οι Σκοπιανοί, μας έχουν πάρει «χαμπάρι» από καιρό (τώρα μας πήραν είδηση και οι Αιγύπτιοι), οι δε Γερμανοί κ.λ.π. κάνουν πάρτι σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Επομένως, αν θέλουμε να αναστηθούμε, θα πρέπει πρώτα να γκρεμίσουμε αυτό που μας έχει σκοτώσει.    

Πηγή

Πηγή: http://ideopigi.blogspot.com/2012/01/blog-post_3959.html#ixzz1itrICNmK

12/26/11 Chemtrail Skylapse. Fremont County Κολοράντο.ΒΙΝΤΕΟ Πρέπει να τα δείτε..


Περισσότερα φρικτά chemtrails. Είναι εκεί για να τα δουν όλοι όμως κανείς δεν φαίνεται να τους δίνει σημασία.
Το βίντεο  τραβήχτηκε με 1 καρέ   κάθε 3 δευτερόλεπτα.
Η μαγνητοσκόπηση άρχισε λίγο μετά το.... μεσημέρι.
Τοποθεσία: Fremont County Κολοράντο
 

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/122611-chemtrail-skylapse-fremont.html

Αν είναι δυνατόν! Θα δώσουν σε τούρκικα χέρια τα ελληνικά λιμάνια;

Την διαδικασία ιδιωτικοποίησης 12 ελληνικών λιμανιών φέρονται να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον δύο από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ενδιαφέρον τους εστιάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό στα περιφερειακά λιμάνια και την Βόρειο Ελλάδα και όχι στον Πειραιά και τις μονάδες που ενδέχεται να αποτελέσουν το Αττικό λιμενικό σύστημα.


Το ενδιαφέρον προέρχεται από τους δισεκατομμυριούχους «Nihat Ozdemir» και «Sezai Bacaksiz» που ελέγχουν τον κατασκευαστικό όμιλο «Limak Holding AS».
Πρώτα η Μακεδονική Εταιρία Χάρτου! Τώρα τα λιμάνια; Τι λέτε ρε πουλημένοι; Τι λέτε; Καταλαβαίνετε; Θα τρίζουν τα κοκαλάκια του Κολοκοτρώνη ρεεεεεεεε!
Όσο και αν το θέλετε η Ελλάδα δε πεθαίνει ρε λαμόγια!

prionokordela 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_3.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters