Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ξεφεύγει... υποβρυχίως ο Βενιζέλος

ΤΟ ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ 
Εκθετη μένει η κυβέρνηση καθώς αποκαλύπτεται ότι το εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής για την έναρξη των Θερινών Τμημάτων εξυπηρετούσε -κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- κυρίως τη διάσωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου από την εμπλοκή του στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Η δικογραφία που ανακοινώθηκε χθες στη Βουλή, περιέχει φαρδιά πλατιά το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου ως έχοντες...
ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες σε ό,τι αφορά τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η εξέλιξη αυτή, που είναι βέβαιο ότι θα προκαλούσε μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση και έντονους τριγμούς με απρόβλεπτες εξελίξεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό, φαίνεται πως παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι το θέμα να επιλυθεί χωρίς συνέπειες για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης.

Ετσι κάθε άλλο παρά σύμπτωση μοιάζει να αποτελεί το γεγονός ότι η δικογραφία έφυγε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου στις 30 Μαΐου και πρωτοκολλήθηκε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου, όταν η Ολομέλεια έκλεισε απρόσμενα τις εργασίες της.

Ο σχεδιασμός αυτός στερεί από την αξιωματική αντιπολίτευση όλο το οπλοστάσιο που διαθέτει ώστε να ρίξει φως στο σκάνδαλο.

Βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών (εμπνεύσεως του Ευαγγέλου Βενιζέλου), οι τυχόν ευθύνες των «δύο» έχουν παραγραφεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε βέβαια θεωρητικά να ζητήσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Ακόμα όμως και αν το αίτημά του γινόταν αποδεκτό από την Ολομέλεια του Σώματος (εξέλιξη σχεδόν αδύνατη αφού απαιτούνται 151 ψήφοι) και η υπόθεση τελεσιδικούσε κοινοβουλευτικά, το Δικαστικό Συμβούλιο που θα ακολουθούσε θα έκρινε ότι τα όποια αδικήματα έχουν παραγραφεί.

Σε ό,τι αφορά τη δικογραφία, προκύπτει ότι σχηματίστηκε έπειτα από εντολή της αντεισαγγελέως Εφετών Ελένης Ράικου την οποία επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 20 Δεκεμβρίου 2013 και της παρέδωσε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής (18 Δεκεμβρίου 2013). Την ημερομηνία αυτή είχε διεξαχθεί μαραθώνια συζήτηση και τελικά είχε καταψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια. Η αξιωματική αντιπολίτευση είχε στοχεύσει κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και νυν αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου αποδίδοντάς του τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες για το σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το διαβιβαστικό 
Οι δύο εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς (Αντώνης Ελευθεριανός και Πόπη Παπανδρέου) στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρουν ότι από την προανακριτική εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψαν στοιχεία «περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης υπουργών μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργού Οικονομικών κατά το χρονικό διάστημα από τη 17η/10/2013 και εντεύθεν».

Το ΠΑΣΟΚ -αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνώριζε για τα καθέκαστα- αντέδρασε οργισμένα χαρακτηρίζοντας μάλιστα «δήθεν» το φάκελο της δικογραφίας. Σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι το θέμα θεωρείται λήξαν μετά την «πανηγυρική» απόρριψη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή τον περασμένο Δεκέμβριο και υποστηρίζει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε τα πρακτικά της Βουλής στην εισαγγελία «αντιλαμβανόμενη την κοινοβουλευτική ήττα του κόμματός της».

Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει εξάλλου ότι τον περασμένο Μάρτιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και ουσιαστικά αποδέχθηκε τη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα έτοιμα προς παραλαβή υποβρύχια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επαναφέρει τις καταγγελίες της περί «μεθόδευσης» που διατύπωσε το κόμμα της για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής με αποτελέσμα την παραγραφή υποθέσεων κακουργημάτων σε βάρος του Δημοσίου στα οποία εμπλέκονται στελέχη των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Υποστηρίζει ότι η δικογραφία κρατήθηκε διαδοχικά σε διάφορα συρτάρια και «όταν πια δεν μπορούσαν να την κρύψουν, έκλεισαν τη Βουλή για να μην προλάβει να ασκήσει την αρμοδιότητά της».

** Η Βούλτεψη καλύπτει τα... συνεταιράκια
Το μπαλάκι στην εξέδρα του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να πετάξει το Μαξίμου καλύπτοντας πλήρως τον κυβερνητικό εταίρο για τα υποβρύχια, χωρίς φυσικά να απαντά στις κατηγορίες πως με την εσπευσμένη διακοπή της λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής η υπόθεση παραγράφεται.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απέδωσε την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα εσωκομματικά ζητήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη φαρσοκωμωδία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του, που πλέον πέφτουν σαν βροχή», δήλωσε. Υπενθύμισε ότι το Κοινοβούλιο προφανώς έχει λάβει γνώση των πρακτικών της ίδιας του της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, και έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Βαφτίζοντας τα πρακτικά της Βουλής "δικογραφία", προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προκαλώντας θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα και μιλώντας για "εγκλήματα" με τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2013».

* Το ΠΑΣΟΚ φωνάζει για τους εισαγγελείς
Αμεσες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς, που αποτελούν έναν από τους κρίκους της Δικαιοσύνης για την αποστολή της επίμαχης δικογραφίας στη Βουλή.

Αφορμή υπήρξε το διαβιβαστικό έγγραφο που υπογράφουν οι εισαγγελείς και στο οποίο αναφέρεται ότι από την «προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης» των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας εξήγησε ότι οι εισαγγελείς δεν είχαν το δικαίωμα να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση και πως όφειλαν να στείλουν αμελλητί την υπόθεση στη Βουλή. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δεν έγινε καμία περαιτέρω έρευνα και οι δικαστικοί λειτουργοί το μόνο που έκαναν ήταν να αποστείλουν τη δικογραφία στο Κοινοβούλιο, «πατώντας» μόνο στα πρακτικά της τότε συνεδρίασης.

«Δεν θα το αφήσει να περάσει έτσι ο κ. Βενιζέλος» διαμήνυσε ο κ. Ρήγας και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι δύο δικαστικοί λειτουργοί να εντοπίζουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες με βάση τα πρακτικά που διαβίβασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Α.Ν.Γ.
**

* Η «προίκα» του Κ. Σημίτη

Ηπρομήθεια των υποβρυχίων ήταν η «προίκα», που φρόντισε να δώσει η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη για να «αγοράσει» η γερμανική HDW τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι πρώτες υπογραφές έπεσαν με υπουργό τον Α. Τσοχατζόπουλο και Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών τον Γ. Σμπώκο. Το «πάρτι» με τις μίζες αποκαλύφθηκε σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, η δικαστική διερεύνηση συνεχίζεται, ενώ επί Ευάγ. Βενιζέλου στο υπουργείο Αμυνας παραγγέλθηκαν άλλα δύο υποβρύχια, τροποποιώντας τη σύμβαση εκσυγχρονισμού αυτών του παλαιότερου τύπου.

Κατόπιν εορτής φάνηκε ότι ούτε αυτό έλυνε το πρόβλημα, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ισκ. Σάφα, που στο μεταξύ απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών από τους Γερμανούς, οδήγησε σε λουκέτο τα ναυπηγεία. Η συμφωνία επί Ευάγ. Βενιζέλου δεν συνέδεε τις πληρωμές των δόσεων από το ελληνικό Δημόσιο με την εκτέλεση έργου για τα υποβρύχια στα ναυπηγεία.

Εδώ και λίγο καιρό, το Πολεμικό Ναυτικό ανέλαβε να ξαναζωντανέψει το πρόγραμμα ναυπήγησης, προσλαμβάνοντας με νέες συμβάσεις τους περισσότερους εκ των εργαζομένων στα ναυπηγεία προκειμένου να ολοκληρωθούν τα υποβρύχια, χρησιμοποιώντας 75 εκατ. ευρώ που είχε στον προϋπολογισμό για το πρόγραμμα. Μόλις τις προηγούμενες ημέρες, το Δημόσιο προχώρησε σε αγωγή 7 δισ. ευρώ κατά των εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ και η ιδιοκτησία των ναυπηγείων έχει προχωρήσει στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο. ΠΑΣ

Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ από enet
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_2932.html

ΚΙ΄ ΟΜΩΣ: Στη Χώρα των κυβερνήσεων της Ξεφτίλας και της Έκπτωσης όλων των αξιών, τα πάντα χαρίζονται στο μεγάλο κεφάλαιο....

ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ -ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ -ΓΥΠΕΣ


ΚΙ΄ ΟΜΩΣ,  ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΜΟΛΙΣ 15 ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΜΑΪΜΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΗΣ!!!! Κι” όμως μπορεί να ξεπουληθεί και η ΑΤΕ Ασφαλιστική ….στη Χώρα της Ξεφτίλας και της Έκπτωσης όλων των αξιών (όχι μόνο των οικονομικών), σε ποσό κάτω της πρόσφατης κρατικής χρηματοδότησής της!!!!.…
ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:  Στα 60 – 80 εκατ. ευρώ προσδιορίζεται η αποτίμηση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ….από τους Γερμανούς!
Ενδιαφέρον από Allianz και Ergo για ­εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής..
ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ 
  — Στα 60 – 80 εκατ. ευρώ προσδιορίζεται η αποτίμηση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τους τρεις εκτιμητές που έχει ορίσει ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση της εταιρείας, ποσό που, σύμφωνα με πληροφορίες, προσεγγίζει και το τίμημα που προσφέρουν οι δύο υποψήφιοι διεκδικητές της εταιρείας. Στη διεκδίκηση της εταιρείας συμμετέχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος της Allianz και ο επίσης γερμανικός ασφαλιστικός όμιλος της Ergo, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εξεταστεί και το ενδιαφέρον διεθνούς fund, που συμμετείχε στη διερευνητική διαδικασία, χωρίς πάντως να έχει καταθέσει επισήμως προσφορά.
  — Πηγές από την τράπεζα εκτιμούν ότι η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα και στον βαθμό που οι προσφορές προσεγγίζουν την αποτίμηση της εταιρείας (!!!!!!), το θέμα θα κλείσει άμεσα με τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Να σημειωθεί ότι το τίμημα θεωρείται ικανοποιητικό τόσο με βάση τις συνθήκες της αγοράς, όσο και την παραδοχή ότι η πώληση της εταιρείας δεν περιλαμβάνει μια ευρύτερη συνεργασία για πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων, μέσου του διευρυμένου τραπεζικού δικτύου της Πειραιώς. Η αποκλειστική συνεργασία για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων του κλάδου ζωής μέσω του τραπεζικού δικτύου, που έχει υπογράψει ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς με τον ολλανδικό όμιλο της ING είναι σε ισχύ έως και το 2017 και περιορίζει τις δυνατότητες μιας ευρύτερης συνεργασίας της Πειραιώς με τον νέο μέτοχο που θα προκύψει από τη διαδικασία πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, ο οποίος αγοράζει ουσιαστικά το υπάρχον ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο. Αντίστοιχη συμφωνία υπάρχει και με τον ασφαλιστικό όμιλο της Ergo για την πώληση προϊόντων γενικών ασφαλίσεων, η οποία λήγει το 2019 και πιθανολογεί, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις και το προβάδισμα του συγκεκριμένου γερμανικού ομίλου, εάν φυσικά αυτό επιβεβαιωθεί και μέσα από το προσφερόμενο τίμημα που έχει προτείνει για την εξαγορά της εταιρείας.
  — Η αποτίμηση της εταιρείας έχει λάβει υπόψη την ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια της ΑΤΕ Ασφαλιστικής μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 172 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς το 2013, ανεβάζοντας τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας στα 69 εκατ. ευρώ, που καλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το Solvency I. Η εξυγίανση της εταιρείας από πλευράς κόστους συνέβαλε στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της, που με βάση τα στοιχεία του 2013 διαμόρφωσαν την κερδοφορία της στα 39,5 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, έναντι κερδών μετά από φόρους 26,5 εκατ. ευρώ το 2012.
  — Ικανοποιητική υπήρξε και η πορεία των εργασιών, με τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 167,5 εκατ. ευρώ, έναντι 171,6 εκατ. ευρώ το 2012. Η εταιρεία επέδειξε σχετική αντοχή στην υποχώρηση των εργασιών που σημείωσε συνολικά η αγορά, καθώς η πτώση των ασφαλίστρων στον κλάδο ζωής συγκρατήθηκε στο 5% περίπου, ενώ στους γενικούς κλάδους η μείωση περιορίστηκε στο 2%. Από τα συνολικά ασφάλιστρα ποσό 37,2 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 22% αντιστοιχεί στις ασφαλίσεις ζωής και 130,3 εκατ. ευρώ ή ποσοστό 78% στις γενικές ασφαλίσεις, ενώ το σύνολο των αποζημιώσεων που κατέβαλε η εταιρεία το 2013 διαμορφώθηκε στα 95,4 εκατ. ευρώ έναντι 100 εκατ. ευρώτ το 2012.
 

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ; Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;

Παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους Έλληνες διότι το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό.
Ποιοι είναι οι προδότες της χώρας που δεν έχουν τιμωρηθεί ακόμη;
Αν το οπλικό σύστημα Artemis είχε ολοκληρωθεί σε Ελληνικά χέρια σήμερα θα μιλούσαμε για μια σύγχρονη Ελληνική Βιομηχανία οπλικών συστημάτων

Ο Γιώργος Γκιόλβας είναι Έλληνας και γεννήθηκε στη Θεσσαλία το 1920.
Πρίν ακόμη πάρει το πτυχίο του μηχανολόγου και του πυρηνικού φυσικού, πήρε το πρώτο δίπλωμα από το Διεθνές Γραφείο Εφευρέσεως στην Ελβετία με την υπογραφή του Αϊνστάιν για την πρωτοποριακή του θεωρία πάνω στη σύντηξη της ύλης αλλά και τη φωτοδέσμη πλάσματος. Είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια με το ΚΠΕ “Δημόκριτος”, με τη ΝΑΣΑ αλλά και το ΝΑΤΟ. Πρωτοστάτησε επίσης στην ίδρυση του Στρατιωτικού Κέντρου Επιστημονικών Μελετών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Από το 55 δημιούργησε ένα δικό του πυρηνικό εργαστήριο και το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών στην Αθήνα.

Το 1954 κατάφερε να κινήσει τάνκς και αυτοκίνητα χωρίς καύσιμα, ενώ το 1958 πραγματοποίησε την τηλεκατευθυνόμενη πτήση ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους από την Ελευσίνα έως τη Ρόδο. Έχει επινοήσει 90 περίπου εφευρέσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι το σύστημα μιας αντιπυρηνικής ομπρέλας, ένα τρομακτικής ισχύος ηχητικό κανόνι ή αλλιώς η σάλπιγγα του θανάτου, το “Giolvas’ System”, το καλύτερο παγκοσμίως σύστημα ασφαλείας στις διαβάσεις τρένων, αλλά και το αντιαεροπορικό σύστημα “Αρτεμις” όπως και άλλα.
Είναι ο κατασκευαστής του μεγαλύτερου τελεφερίκ στον κόσμο (Αιθιοπία) και ο άνθρωπος που γιάτρεψε τον ΟΤΕ από τις λιποθυμίες των τηλεφωνητριών. Έχει αποκωδικοποιήσει τα άγνωστα κείμενα του Αριστοτέλη, ενώ υπήρξε μέλος της πρυτανείας της μυστικής οργάνωσης’Έ”. Ανάμεσα στους καλύτερους φίλους του ο Αρ. Ωνάσης, οι Μποδοσάκηδες, ο Ι. Πασσάς, ο πρώην βασιλιάς Κωνσταντίνος και τόσοι άλλοι. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ακόμα οτι ο Γιώργος Γκιόλβας είχε μελετήσει τα αρχαία χειρόγραφα του Αριστοτέλη και είχε καταφέρει να τα αποκρυπτογραφήσει. Γνώριζε ακόμα οτι ο ίδιος ο Αριστοτέλης είχε έρθει με το πατέρα του Νικόμαχο από τον αστερισμό Α’ του Λαγού…
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΟΛΒΑΣ ΣΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ.
Η περισσότερο γνωστή επινόηση σας στην Ελλάδα είναι το αντιαεροπορικό σύστημα “Αρτεμις”,το οποίο όχι μόνο δεν περπάτησε στην παγκόσμια αγορά όπλων, όχι Βέβαια εξαιτίας σας, αλλά πίσω από την παραγωγή του περιμένει για ξεκαθάρισμα ένα οικονομικο-πολιτικό σκάνδαλο ύψους 75 δισ. δραχμών περίπου. Αν και ακόμη η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει πει τον τελευταίο λόγο, μπορείτε να δώσετε κάποιες πληροφορίες για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία και αν το αντιαεροπορικό αυτό παραδόθηκε στην τελική μορφή του στις Ενοπλες Δυνάμεις, που το είχαν παραγγείλει;
Ήταν μετά το ’74. Ένα Βράδυ γύρω στις 9 με πήρε στο τηλέφωνο ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Κατσαδήμας και με παρακάλεσε να πάω αμέσως στο ΓΕΣ για μια πολύ σοβαρή σύσκεψη. Τότε εγώ έφτιαχνα το “Μπέβατρο”, ένα σύστημα για τη σύντηξη της ύλης. Το αντιαεροπορικό “Αρτεμις” ήταν μέρος μόνο των γενικότερων σχεδίων του “Μπεβάτρου”, το οποίο έχει μέσα “Φωτοδέσμη πλάσματος” .
Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια το πλάσμα που προέρχεται από τη σύντηξη της ύλης, εξαγόμενο από το μαγνητικό πεδίο, γίνεται φωτοδέσμη, δηλαδή ακτινοβολία.

Στη σύσκεψη εκείνο το βράδυ πήραν μέρος πέντε άνθρωποι μαζί με μένα. Στις 12 τα μεσάνυχτα τους παρέδωσα τα σχέδια του “Αρτεμις” και τους είπα, αν διαρρεύσει οτιδήποτε, αυτός που θα κάνει τη ζημιά πρέπει να εκτελεστεί επιτόπου. Ταυτόχρονα τους ξεκαθάρισα πως πρόκειται για ένα υπερόπλο στρατηγικής σημασίας, που θα εξασφαλίσει μια για πάντα τον εναέριο χώρο της Ελλάδας.
Με αυτό το σύστημα δεν μπορούσε να περάσει κανένα αεροπλάνο σε οποιοδήποτε ύψος,αν δεν θέλαμε εμείς. Ο εντοπισμός του οποιουδήποτε αεροσκάφους γινόταν ταυτόχρονα με την είσοδο στον εναέριο χώρο μας και η στόχευση δεν χρειαζόταν καν ανθρώπινους χειρισμούς, ήταν αυτόματη.

Τους έδωσα τα σχέδια για το σύστημα αυτό, εκπροσωπώντας το Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών που ίδρυσα το 1955 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μου είπαν αυτό δεν μπορεί να το φτιάξει κανείς. Βοήθησε μας .Και τους βοήθησα και εγώ και άλλοι. Το “Αρτεμις” παρήχθη. Αλλά ο πρώτος που το παρήγαγε ήταν πριν τέσσερα χρόνια το Ισραήλ, που τώρα τροφοδοτεί μεταξύ άλλων και την Τουρκία.
Το ένα βράδυ εγώ τους έδωσα τα σχέδια του συστήματος αυτομάτου-τυφλής σκοπεύσεως και την άλλη μέρα τα είχαν στα χέρια τους οι Ισραηλίτες. 

Εμείς έχουμε μόνο ένα πειραματικό αρχικό, που έφτιαξα εγώ με τους συνεργάτες μου, που το γυρίζουν από εδώ κι από εκεί στις εκθέσεις οπλικών συστημάτων. Είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή. Να δίνεις την ψυχή σου για ένα τέτοιο υπερόπλο που θα προστατεύσει μια για πάντα την πατρίδα σου και άνθρωποι που υποτίθεται ότι υπηρετούν την άμυνα της, και μάλιστα σε θέσεις κλειδιά,να παραδίνουν τα σχέδια στους χειρότερους εχθρούς τους ελληνισμού.
Είχα τότε γραφεία στην Πανεπιστημίου 58. Μες στη στοά ήταν η “Αστόρια”. Εκεί στην “Αστόρια” ήρθε και με βρήκε ένα πρωί, εκείνες τις μέρες, ένας πράκτορας της CIΑ. Γκιόλβα, μου λέει, τι έγινε με το αντιαεροπορικό; Ποιο αντιαεροπορικό, του λέω, παριστάνοντας τον ανήξερο. Είχε μια τσάντα σαν μικρό μπαούλο, έτσι το θυμάμαι σα να ‘ναι τώρα. Την ανοίγει, βγάζει ένα φάκελο και μου δείχνει το περιεχόμενο του. Ήταν τα δικά μου σχέδια για το “Αρτεμις”. Ο πράκτορας ερχόταν από το Τελ Αβίβ και πήγαινε στην Ουάσιγκτον, μεταφέροντας τις εντολές προς το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ. Οταν στην Ελλάδα κυβερνούν εθνοπροδότες σαν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τι άλλο να περιμένεις;

Αυτήν τη στιγμή γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει μια λίστα με 9.080 προγραμμένους. Εάν τελικά δεν φύγουν από μπροστά μας αυτοί οι 9.080 και δεν φάει η φαλκονέρα ψάρια, εδώ μέσα στο ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα (Σ.Σ.: Μετά την παράδοση τεχνικών σχεδίων από τον κ. Γκιόλβα, υποτίθεται ότι άρχισε η παραγωγή του “Αρτεμις” από την ΕΒΟ. Όχι όμως με την τυπική διαδικασία. Πολιτικοί και στρατιωτικοί σε θέσεις κλειδιά εκμεταλλεύτηκαν προς ίδιον όφελος αυτήν την φοβερή ανακάλυψη.
Αρχικά τα πήραν χοντρά από την πώληση των σχεδίων στους Ισραηλινούς. Δεν είναι τυχαίο ή και άσχετο το τελευταίο ερωτοχτύπημα του Α. Παπανδρέου με την κυβέρνηση του Τελ Αβι’β. Στη συνέχεια, η ΕΒΟ με άνωθεν εντολές άρχισε να παραγγέλνει εκατοντάδες πανάκριβα όμοια εξαρτήματα από διάφορες πολυεθνικές εταιρείες οπλικών συστημάτων, τα οποία, όμως, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, δεν μπορούσαν να ταιριάξουν μεταξύ τους για την παραγωγή του “Αρτεμις”. Μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει στους Ελληνες φορολογούμενους 75 δισ. δραχμές περίπου.
Η υπόθεση βρίσκεται τώρα στα χέρια της Δικαιοσύνης, αλλά κανένας σοβαρά σκεπτόμενος δεν μπορεί να περιμένει ξεκαθάρισμα με καμιά δεκαριά πολυεθνικές οπλικών συστημάτων μέσα στο κόλπο και κάμποσους πολιτικούς και στρατιωτικούς σε θέσεις κλειδιά όλων των κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα, άλλωστε,με ασφαλείς πληροφορίες,ο ανακριτής της υποθέσεως έκανε προσπάθειες να πειστούν οι ουσιώδεις μάρτυρες, ώστε “να μην καταθέσουν στοιχεία σε βάρος υψηλών πολιτικών και στρατιωτικών προσώπων,γιατί έτσι η υπόθεση θα περιπλεκόταν ακόμη περισσότερο με σύσταση εξεταστικής στη Βουλή” και τρέχα γύρευε. Γι’ αυτό, λοιπόν, ψάχνουν να βρουν τίποτε παρακατιανούς φαντάρους και λοχίες να τους φορτώσουν τα 75 δισ. και έτσι αυτοί να πάνε στη φυλακή,οι άλλοι να εξασφαλίσουν τις μίζες και οι Ελληνες πολίτες να ζουν μια ζωή κοιμισμένοι από την άγνοια).









ΠΗΓΗ
πηγη

Όνειρα και θεραπεία στην Αρχαία Ελλάδα

Η έννοια της νόσου και συνεπώς και της θεραπείας, συνταυτίστηκε ήδη από την προϊστορία, με τη λατρεία του ή των Θεών, ή το αντίθετό τους, δηλαδή τις "κακές", τις δαιμονιακές θεότητες. Ανάλογα με την κρατούσα θεολογική προσέγγιση κάθε φυλής ανά τις εποχές, ήταν και οι θεραπευτικές δραστηριότητες. Αυτή η αντίληψη περί της νόσου παραμένει ισχυρότατη μέχρι την σύγχρονη εποχή, αν και προοδευτικά μάλλον εξασθενεί. Σε όλες ωστόσο τις εποχές, ο άνθρωπος ενδιαφέρθηκε για τη θεραπεία των ασθενειών με κάθε δυνατό τρόπο.
Στην Αρχαία Ελλάδα, το παλαιότερο ρεύμα θρησκευτικών πεποιθήσεων, απέδιδε θεραπευτικές δυνάμεις στον Θεό Ασκληπιό. Γιος ενός θεού και μιας θνητής, ο Ασκληπιός αρχικά δεν συγκαταλεγόταν στους 12 ισχυρούς θεούς που κατοικούσαν στον Όλυμπο, αλλά θεωρούνταν ημίθεος, απλός ήρωας, που είχε θεϊκή καταγωγή, (όπως ο Ηρακλής). Η πλατιά λαϊκή αποδοχή όμως, τον κατέταξε σαν ισάξιο των Θεών. Πολλοί τρόποι θεραπευτικής αναπτύχθηκαν, αλλά ο τόπος άσκησης της θεραπείας ήταν κυρίως τα Ασκληπιεία. Η πληθώρα αυτών των ιερών διασκορπισμένα σε όλο τον ελλαδικό χώρο (τουλάχιστον σε 300 σημεία), υποδηλώνει τη μεγάλη δραστηριότητα και επιτυχία αυτής της μαγικής μορφής θεραπείας από τον Ασκληπιό. Τα ιερά αυτά ήταν έξυπνα χτισμένα σε διαλεγμένες περιοχές υψηλού κάλλους και με καλό κλίμα. Ο συνδυασμός της θαυματουργικής ή ψυχολογικής θεραπείας μέσω της πίστης με την όποια φυσική ή σωματική θεραπεία προσέφεραν οι ιερείς, ήταν μέσω ιατρικής νοσηλείας και προσαρμογής του τρόπου ζωής. 
Σταδιακά και καθώς ωρίμαζαν οι συσσωρευμένες θεραπευτικές γνώσεις και η λογική, έφτασε η εποχή όπου η έννοια του γιατρού ή θεραπευτή, πήρε μεγαλύτερη απόσταση από αυτήν του ιερέα του Ασκληπιού. Τη νέα εποχή σηματοδοτεί ο Ιπποκράτης και η Ιπποκρατική ιατρική. Αν και είχε ήδη αποκλίνει από τις μαγικές και τελετουργικές θεραπείες, προς όφελος της ορθολογικής επιστήμης, κατάφερε να συνδυαστεί επιτυχημένα με τη συνεχιζόμενη λατρεία του Ασκληπιού, χρησιμοποιώντας τα Ασκληπιεία, περίπου όπως εμείς οι σύγχρονοι τα νοσοκομεία. Η Ιπποκρατική ιατρική διατήρησε και το "θρησκευτικό-μαγικό" στοιχείο, όχι από φόβο προς το ανεξήγητο, αλλά προς χάριν της θεραπευτικής δύναμης που κρύβει αυτό μέσα του!
Όταν οι ασθενείς προσέρχονταν στο ιερό αναζητώντας θεραπεία, δεν τους επιτρεπόταν αμέσως η είσοδος, παρά μόνο μετά τον εξαγνισμό τους. Αυτό καλλιεργούσε και ενίσχυε την προσδοκία θεραπείας σύμφωνα με το φαινόμενο placebo. Έπλεναν το σώμα τους (συμβολική ψυχική κάθαρση), τελούσαν θυσία προς το θεό και έκαναν αυστηρή νηστεία. Το βράδυ γίνονταν δεκτοί στο ιερό όπου και περνούσαν τη νύχτα τους.
Ένας από τους τρόπους θεραπείας ήταν μέσω των ονείρων. Κατά τη διάρκεια της Εγκοιμήσεως σε κάποιον ιερό χώρο, ο ασθενής δεχόταν ένα αποκαλυπτικό όνειρο το οποίο του έδειχνε τον τρόπο θεραπείας που έπρεπε να ακολουθήσει. Αν το αναμενόμενο όνειρο δεν εμφανιζόταν η εγκοίμηση επαναλαμβανόταν πολλές συνεχόμενες νύχτες. Το όνειρο για μας σήμερα είναι συνήθως συνώνυμο του φανταστικού και άρα του ανύπαρκτου, γιατί ζούμε σ' έναν κόσμο όπου ο υλισμός και ο ορθολογισμός επικρατούν στης σκέψη και τη δράση μας. Όμως για τους αρχαίους προγόνους μας - και όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους αρχαίους λαούς της γης - το όνειρο είχε διπλό χαρακτήρα. Μπορούσε να παρουσιάσει ψεύτικες εικόνες είδωλα και φαντάσματα, αλλά και να δείξει αλήθειες και να συμβουλέψει σίγουρα, αν και μέσω συμβόλων πολλές φορές. Έπρεπε να εξηγηθεί όμως από τον κατάλληλο γνώστη. Υπήρχαν ειδικά ονειρομαντεία, όπως το περίφημο του Αμφιαράου και του Τροφώνιου στο οποίο ο αιτητής κατέβαινε σ' ένα όρυγμα κι έβγαζε μόνος του το χρησμό. Προηγούνταν νηστεία και γενικά έντονη ψυχολογική υποβολή, το δε όνειρο που έβλεπε εθεωρείτο ως το μήνυμα απάντηση στο αίτημα.
Όλα τα κείμενα των λαών είναι γεμάτα με αφηγήσεις σημαντικών αποκαλυπτικών ονείρων που βγήκαν αληθινά. Από τη Βίβλο μάς είναι αρκετά γνωστό το όνειρο του Φαραώ με τις παχιές και τις ισχνές αγελάδες το οποίο του ερμήνευσε ο Ιωσήφ.
Στην Αρχαία Ελλάδα, οι Πυθαγόρειοι έδιναν μεγάλη σημασία στα όνειρα , οι οποίοι μάλιστα μέσα από έναν κατάλληλο τρόπο ζωής με σωστή δίαιτα, μουσικά ακούσματα πριν από τον ύπνο, προσανατολισμό της σκέψης (Τι σφάλμα διέπραξα; Τι καλό έκανα; Τι υποχρέωση παρέλειψα;), προσπαθούσαν να δουν αποκαλυπτικά όνειρα. Οι Πυθαγόρειοι άσκησαν τεράστια επιρροή στον Πλάτωνα. Οι σκέψεις του στον Τίμαιο, η πλατωνική παρομοίωση του σώματος με φυλακή, η θεωρία της ανάμνησης, οι διάφοροι εσχατολογικοί μύθοι του μαθητή του Σωκράτη, προέρχονται από μια πυθαγόρεια ή, για την ακρίβεια, από μια ορφικοπυθαγόρεια παράδοση. Στον Πλάτωνα στην Πολιτεία, Κεφ. Θ 571 d, e , διαβάζουμε για τα όνειρα :
"Όταν όμως ένας άνθρωπος έχει ρυθμίσει τη δίαιτα του με τους κανόνες της υγιεινής και της σωφροσύνης, όταν, πριν παραδοθεί στον ύπνο, ξυπνάει το λογιστικό μέρος της ψυχής του και το θρέψει με καλούς λόγους και σκέψεις και συγκεντρώνει σ' αυτές όλη τη διάνοιά του, όταν χωρίς ούτε να στερήσει ούτε να παραφορτώσει το επιθυμητικό του, του παραχωρεί όσο ακριβώς χρειάζεται για να αποκοιμηθεί και να μην έρχεται να διαταράσσει το καλύτερο μέρος της ψυχής με τη χαρά ή τη λύπη του, αλλά το αφήνει να νιώσει, ότι δεν γνωρίζει από τα περασμένα ή από τα παρόντα ή από τα μέλλοντα. Όταν επίσης αυτός ο άνθρωπος κατευνάσει το θυμοειδές μέρος της ψυχής του και κοιμηθεί χωρίς να έχει την καρδιά του ταραγμένη από οργή εναντίον άλλων. Όταν τέλος καθησυχάζει αυτά τα δύο μέρη της ψυχής κρατώντας άγρυπνο μόνο το τρίτο, όπου εδρεύει η φρόνηση, και έτσι αναπαυθεί, ξέρεις βέβαια ότι τότε το πνεύμα του αγγίζει όσο γίνεται περισσότερο την αλήθεια..."
Η πίστη στη συμβολική κι αποκαλυπτική γλώσσα των ονείρων οδήγησε στην ονειροκριτική, που αναπτύχθηκε στην αρχαιότητα πάρα πολύ και υπήρξε μια πλουσιότατη φιλολογία. Ονειροκριτικά έγραψαν ο Αντιφών ο Αθηναίος ή τερατοσκόπος, ο Δημήτριος ο Φαληρεύς, ο Αντίπατρος, ο Αλέξανδρος ο Μύνδιος, ο Αρτέμων ο Μιλήσιος, ο Γεμίνος ο Τύριος, ο Αρτεμίδωρος του οποίου το "Ονειροκριτικόν" σώθηκε σε 5 βιβλία. Η μαντική αυτή εμπειρία, οδήγησε στην τεχνική αναζήτηση πληροφοριών μέσω των ονείρων. Η εγκοίμησις είπαμε ότι γινόταν σε ειδικούς τόπους (σπήλαια, χάσματα της γης, ιερά) όπου ήταν δυνατή η επικοινωνία με τους νεκρούς, τα χθόνια πνεύματα, ή τους θεούς, μιας και τα χάσματα της γης αποτελούν για την αρχαϊκή αντίληψη μια πύλη προς τον κάτω κόσμο. Παραλλαγή αυτής της μαντικής είναι η νεκρομαντεία που αναπτύχθηκε στα λεγόμενα ψυχομαντεία ή ψυχοπομπεία, όπως ήταν το περίφημο του Ταινάρου, μέσω ειδικών προσώπων που λεγόντουσαν ψυχαγωγοί (αυτοί που οδηγούν τις ψυχές των νεκρών πάνω) και η όλη τελετουργία λεγόταν ψυχαγωγία.
Ο συμβολικός και αποκαλυπτικός χαρακτήρας των ονείρων συνεχίζει να ισχύει και σήμερα, κόντρα στο μονόπλευρο ορθολογισμό που κυβερνά τη ζωή των περισσότερων ανθρώπων της εποχής μας. Έτσι ο χημικός τύπος του βενζολίου ανακαλύφθηκε χάρη σ' ένα όνειρο, πολλοί μεγάλοι μουσικοί έχουν δηλώσει ότι τις συνθέσεις τους τις άκουγαν πρώτα στο όνειρό τους και ακόμα και η διάσημη συγγραφέας Αγκάθα Κρίστι τις περίπλοκες υποθέσεις των αστυνομικών της διηγημάτων είχε δηλώσει ότι τις έβλεπε στον ύπνο της και τις κατέγραφε το πρωί.
Οι αρχαίοι είχαν βρει έναν τρόπο για να δεχτούν στον ύπνο τους τα όνειρα που τους οδηγούσαν σε θεραπείες.
ΠΗΓΗ: Θοδωρής Π. Δασκαλόπουλος
 
http://diogeneis.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

Λίνκολν και Κένεντι δολοφονήθηκαν επειδή προσπάθησαν να πάρουν την εξουσία από τους τραπεζίτες!!!

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:“Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου.”
Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;
Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)
Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για τη χρηματοδότηση του πολέμου, σώζοντας τη χώρα του από τις μελλοντικές πληρωμές των υπέρογκων τόκων προς τις τράπεζες. Και όλοι γνωρίζουμε τι απέγινε ο Λίνκολν λίγο καιρό μετά. Δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία του Προέδρου Λίνκολν το 1865 κανένας άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να αρνηθεί να δανειστεί η χώρα από τους τραπεζίτες και να μη τους πληρώνει τόκο.
Ή για να ακριβολογούμε, ένας ακόμα Πρόεδρος των ΗΠΑ τόλμησε 100 χρόνια μετά τον Λίνκολν να το ξανακάνει, δηλαδή να μη δανειστεί η χώρα από τις τράπεζες αλλά να εκδώσει χρήμα χωρίς τόκο, και ο οποίος και αυτός είχε την ίδια κατάληξη με τον Λίνκολν. Δολοφονήθηκε και αυτός λίγο καιρό μετά την απόφασή του. Ήταν ο Τζον Κένεντι. Αλλά για να καταλάβουν οι αναγνώστες μας πώς ακριβώς οι μεγαλοτραπεζίτες καταδυναστεύουν τις χώρες και τις οικονομίες πρέπει να τους εξηγήσουμε τα παρακάτω απίστευτα (ΝΑΙ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) αλλά απόλυτα αληθινά πράγματα.
Ενώ το Σύνταγμα των ΗΠΑ δίνει το δικαίωμα στο Κογκρέσο να εκδίδει χρήμα, η Αμερικανική Κυβέρνηση έχει μεταφέρει το δικαίωμα της έκδοσης του χρήματος και μάλιστα με επιτόκιο στο ‘Federal Reserve’ το οποίο δεν είναι κρατικό αλλά ένα όργανο των μεγάλων τραπεζών που είναι και οι μέτοχοί του. Έτσι λοιπόν το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τυπώνει στα πιεστήριά του το χρήμα που χρειάζεται η χώρα. Αμέσως μετά το δίνει στο ‘Federal Reserve’ δηλαδή στους τραπεζίτες, το οποίο Federal Reserve το δανείζει πίσω στο Αμερικανικό κράτος με τόκο(!!!)
Έτσι για να καταλάβετε: Μόνο ο τόκος που πληρώνουν οι ΗΠΑ στις τράπεζες του Federal Reserve για το Αμερικανικό χρέος φθάνει το χρόνο τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια !!!
Προσέξτε: Πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι 400 δισεκατομμύρια δολάρια τόκο στους τραπεζίτες για χρήματα που έχει τυπώσει το Αμερικανικό κράτος και τα έχει δώσει δωρεάν στους τραπεζίτες (και οι οποίοι τους τα δανείζουν πίσω με τόκο) (!!!) Βλέποντας ο Πρόεδρος Κένεντι αυτήν την εξόφθαλμη αδικία για τον Αμερικανικό λαό, αποφασίζει το 1963 με το νόμο Νο:11110 να πάρει πίσω τις εξουσίες του ‘Federal Reserve’ και να τυπώσει και διανείμει χρήμα το ίδιο το κράτος παρακάμπτοντας τους τραπεζίτες.
Τύπωσε δισεκατομμύρια δολάρια για τα οποία το Αμερικανικό Δημόσιο δεν πλήρωνε κανένα τόκο στο Federal Reserve. Μάλιστα τα χαρτονομίσματα του Κένεντι έγραφαν επάνω UNITED STATES NOTE αντί του FEDERAL RESERVE NOTE που γράφεται πάντα. Αυτά τα UNITED STATES NOTE χαρτονομίσματα αποτέλεσαν θανάσιμη απειλή για το Federal Reserve System και τους τραπεζίτες αφού τους αφαιρούσαν δισεκατομμύρια δολάρια τόκους. Πέντε (5) μήνες μετά το τύπωμα των άτοκων δολαρίων ο Πρόεδρος Κένεντι δολοφονήθηκε.
Μετά την δολοφονία του Κένεντι κανένας άλλος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τόλμησε να κάνει χρήση του νόμου Κένεντι παρ’ότι ο νόμος αυτός ισχύει μέχρι σήμερα.(!!) Δηλαδή με το νόμο του Κένεντι θα μπορούσαν οι ΗΠΑ τα περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια που τύπωσαν τα τελευταία 4 χρόνια να τα τύπωναν και να τα χρησιμοποιούσαν χωρίς καθόλου τόκο. Αντίθετα όμως τα τύπωσαν, τα έδωσαν στο Federal Reserve (δηλαδή στους τραπεζίτες), για να τα δανειστούν στη συνέχεια με τόκο (!!!!)
Και για όσους είναι ακόμα δύσπιστοι ας μάθουν τι έλεγε ένας άλλος μεγάλος Αμερικανός Πρόεδρος, ο Τόμας Τζέφερσον (από τους δημιουργούς του Αμερικανικού θαύματος – του τότε, του αληθινού): “Εάν ποτέ στο μέλλον ο Αμερικανικός λαός επιτρέψει στους τραπεζίτες να ελέγξουν την έκδοση του χρήματος, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί που θα γιγαντωθούν, πρώτα με πληθωρισμό και μετά με ύφεση, θα στερήσουν από τους ανθρώπους την ιδιοκτησία τους έως ότου τα παιδιά τους ξυπνήσουν άστεγα στη γη που οι πατεράδες τους κατέκτησαν».
Και για την ιστορία: Οι δολοφόνοι και του Λίνκολν (John Wilkes Booth) και του Κένεντι (Lee Harvey Oswald) δολοφονήθηκαν και οι δυο πριν προλάβουν να δικαστούν.
 
http://www.katohika.gr/2014/06/linkoln-kai-kenenti-dolofonithikan-epidi-prospathisan-na-paroun-tin-eksousia-apo-tous-trapezites.html 

Τὸ μεγάλο σκάνδαλο μὲ τὴν χειραγώγησιν τοῦ χρυσοῦ.

Στο «μικροσκόπιο» οι Barclays, Deutsche Bank, HSBC, Societe Generale και Bank of Nova Scotia
Από τον Δημήτρη Ζάντζα Η υπόθεση της χειραγώγησης των τιμών του χρυσού, η οποία μέχρι στιγμής τυγχάνει εξαιρετικά… «διακριτικών» χειρισμών όχι μόνο σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά και από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στα παγκόσμια χρονικά.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013, δύο Αυστραλοί πανεπιστημιακοί, ο Andrew Caminschi και ο Richard Heaney, δημοσίευσαν στο «Journal of Futures Markets» μια μελέτη τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν εντοπίσει επαναλαμβανόμενα συναλλακτικά μοτίβα σε παράγωγα προϊόντα της αγοράς του χρυσού, τα οποία θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε χειραγώγηση. Η μελέτη πέρασε στα… «ψιλά», δεδομένης της σοβαρότητας των ευρημάτων.
Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες, έως ότου διέρρευσε σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία η πληροφορία, από ανώνυμη πηγή, ότι η βρετανική FCA (Financial Conduct Authority) έχει αρχίσει «αθόρυβα» μια έρευνα για να διαπιστώσει κατά πόσον η διαδικασία καθορισμού των τιμών του χρυσού, το γνωστό «gold fixing», είναι ευάλωτη σε χειραγώγηση και προσδίδει πλεονέκτημα στους συμμετέχοντες. Η FCA απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη διεξαγωγή έρευνας. Απέφυγε να το κάνει ακόμα και όταν έδωσε στη δημοσιότητα έκθεσή της, με ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2014 και με τον γενικό τίτλο «Commodity Markets Update», στην οποία σχολίαζε ότι είναι εντός της αρμοδιότητάς της να επιβλέπει τα παράγωγα στις αγορές εμπορευμάτων, όχι όμως και τις αντίστοιχες φυσικές αγορές.
Συνέχιζε, λέγοντας ότι «καταχρηστική συμπεριφορά μπορεί να προκύψει στις φυσικές αγορές εμπορευμάτων, κάτι που, με τη σειρά του, μπορεί να έχει αντίκτυπο ή να συνδέεται άμεσα με τη δραστηριότητα και τις τιμές στη χρηματοπιστωτική αγορά», ενώ τόνιζε ότι «το ρυθμιστικό καθεστώς, τόσο στη Βρετανία όσο και διεθνώς, θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να εξασφαλιστεί ισχυρή και επαρκής εποπτεία». Ήταν ίσως η πιο ξεκάθαρη έμμεση τοποθέτηση που θα μπορούσε να γίνει σε εκείνο το χρονικό σημείο. Στο μεταξύ, αντίστοιχες ανώνυμες διαρροές έφεραν και την αμερικανική CFTC (Commodity Futures Trading Commission) να έχει ασχοληθεί με το ίδιο ζήτημα σε «κλειστές» συνεδριάσεις της.
Νέα μελέτη-σοκ
Ακριβώς την επόμενη ημέρα, έγινε γνωστό ότι η Rosa Abrantes-Metz επίσης διαπιστώνει «ενδείξεις αθέμιτων συμπεριφορών» στη spot αγορά του χρυσού, και μάλιστα για διάστημα μίας δεκαετίας! Στο προσχέδιο μιας νέας μελέτης της, η καθηγήτρια του Stern School of Business του New York University -η οποία είναι παράλληλα σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO)- αναφέρει ότι η διαδικασία καθορισμού των τιμών αναφοράς «είναι σίγουρα ευνοϊκή για αθέμιτες πρακτικές και χειραγώγηση» και τονίζει ότι εντοπίζει δεδομένα που είναι συμβατά με εικόνα χειραγώγησης.
Η Abrantes-Metz ανέλυσε στοιχεία της περιόδου 20012013, αναζητώντας ανεξήγητες διακυμάνσεις της τιμής του χρυσού, οι οποίες ενδεχομένως να υποδηλώνουν χειραγώγηση.
Παρατήρησε ότι από το 2004 και μετά πράγματι υπήρχαν τέτοιες διακυμάνσεις, οι οποίες δεν παρατηρούνταν πριν από το 2004. Με δεδομένο ότι η ίδια είχε συμβάλει καθοριστικά, με προηγούμενη μελέτη της, στην αποκάλυψη του σκανδάλου χειραγώγησης του Libor, οι νέες διαπιστώσεις της πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να αγνοηθούν. Οι ύποπτες ενδείξεις που εντόπισε αφορούν την κίνηση των τιμών του χρυσού κυρίως στις απογευματινές τηλεδιασκέψεις των πέντε μελών της London Gold Market Fixing (Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC και Societe Generale). «Είναι σαν να υπάρχει πράγματι συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αυτή η αναφορά έκανε πολλούς να ανατρέξουν ξανά στην έρευνα των Caminschi και Heaney. Διότι και αυτοί στις απογευματινές τηλεδιασκέψεις εντόπιζαν το… πρόβλημα/Εχοντας μελετήσει από το 2007 έως το 2012 τις συναλλαγές σε δύο από τα πιο δημοφιλή παράγωγα της αγοράς του χρυσού, τα futures που διαπραγματεύονται στο Comex και το SPDR Gold Trust, διαπίστωσαν ότι η συναλλακτική δραστηριότητα εμφανίζεται αυξημένη κατά 47,8% (κατά μέσο όρο) στις 15.01 ώρα Λονδίνου, δηλαδή στο πρώτο λεπτό μετά την έναρξη της απογευματινής τηλεδιάσκεψης της London Gold Market Fixing, σε σχέση με το διάστημα των 20 λεπτών που προηγείται της τηλεδιάσκεψης. Και παραμένει αυξημένη κατά 20% για τα επόμενα έξι λεπτά. Ωστόσο, αφότου καθοριστεί η τιμή, στο πρώτο λεπτό μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης, το ποσοστό αυτό περιορίζεται σημαντικά, στο 8,7%.
«Αυτό που διαπιστώνουμε στην ανάλυσή μας είναι ένα είδος ομαδοποίησης των συναλλαγών» αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, σημειώνουν, σχολιάζοντας ότι «οι κινήσεις στα παράγωγα υποδηλώνουν γνώση για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί η τιμή fix» και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν η διαδικασία του fixing είναι διαβλητή.
Το παράδειγμά που δίνουν είναι χαρακτηριστικό (τα ποσά είναι υπολογισμένα με βάση το δείγμα της έρευνάς τους): αν κάποιος αγόραζε στις 15.00 ώρα Λονδίνου 500 futures χρυσού, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η τιμή fix θα κινούνταν ανοδικά, τότε μια διακύμανση 4 δολαρίων ήταν αρκετή για να αποφέρει κέρδος 200.000 δολαρίων. Αυτό, λαμβάνοντας υπόψη ότι η αγορά μπορεί να γίνει με margin, που σημαίνει ότι ο αγοραστής αρχικά «ποντάρει» πολύ μικρότερο κεφάλαιο σε σχέση με την αξία των συμβολαίων. Στο ίδιο δείγμα, ο όγκος που διακινούνταν κατά μέσο όρο μέσα σε 15 λεπτά, μέχρι στις 15.15, ήταν 4.500 συμβόλαια.
Οι πρώτες αντιδράσεις
Για πάρα πολύ καιρό, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καμία από τις πέντε τράπεζες δεν… καταδέχθηκε να σχολιάσει δημόσια καμία από τις δύο μελέτες. Το ίδιο ισχύει και για τις FCA και CFTC, των οποίων οι προθέσεις γίνονταν γνωστές μόνο μέσα από διαρροές. Χρειάστηκε ένας ιδιώτης επενδυτής, ο Kevin Maher, να καταθέσει σε δικαστήριο του Μανχάταν αγωγή κατά των πέντε τραπεζών (βασιζόμενος στην έρευνα της Abrantes-Metz), προκειμένου να υπάρξουν οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις.
Η Deutsche Bank σχολίασε ότι η αγωγή δεν έχει βάση και ότι θα αποκρούσει με αποφασιστικότητα τις κατηγορίες. Η Societe Generale εξέδωσε ανακοίνωση με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο CEO της Bank of Nova Scotia, Brian Porter, παραδέχθηκε ότι η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα είναι «απαρχαιωμένη» και πρέπει να επανεξεταστεί, σχολιάζοντας πως οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να βελτιώσει τη διαφάνειά της θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Από τις άλλες δύο τράπεζες δεν υπήρξε αντίδραση.
Πάντως, στην ιστοσελίδα του New York University, που φιλοξενεί το βιογραφικό της Rosa Abrantes-Metz, η ίδια συμπεριλαμβάνει στα πεδία του ερευνητικού της ενδιαφέροντος τις… συνωμοσίες. Κυριολεκτικά.
Και και τι κάνει η London Gold Market Fixing
Η London Gold Market Fixing είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ελέγχεται -μετά την αποχώρηση της Rothschild & Sons το 2004-από τις Barclays, Deutsche Bank, Bank of Nova Scotia, HSBC και Societe Generale. Εκπρόσωποί τους πραγματοποιούν δύο τηλεδιασκέψεις κάθε εργάσιμη ημέρα, στις 10.30 και 15.00 ώρα Λονδίνου. Ο προεδρεύων προτείνει αρχικά μια ενδεικτική τιμή, σε δολάρια, κοντά στην τρέχουσα τιμή spot. Ανάλογα με τις εντολές των πελατών τους, αλλά για λογαριασμό των ιδίων, οι πέντε τράπεζες δηλώνουν το μέγεθος των εντολών αγοράς ή πώλησης. Αν, π.χ., οι εντολές αγοράς είναι περισσότερες, η διαδικασία ξεκινά εκ νέου με αυξημένη τιμή. Αυτό συμβαίνει έως ότου η διαφορά μεταξύ εντολών αγοράς και πώλησης να μην ξεπερνά τις 50 μπάρες (ή 620 κιλά). Η τελική τιμή εκφράζεται σε τρία νομίσματα (δολάριο, ευρώ, στερλίνα) και λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την αγορά. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως και πάνω από μία ώρα. Στη διάρκειά της οι μετέχοντες μπορούν να συνεχίζουν κανονικά τις συναλλαγές σε χρυσό, τόσο στην αγορά spot όσο και σε παράγωγα.
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Κεφάλαιο” της 8ης Μαρτίου
 
http://www.katohika.gr/2014/06/to-megalo-skandalo-me-tin-xeiragogisi-tou-xrysou.html 

Βιλχελμ Ραϊχ..... Η Ζωή είναι Ενέργεια!

Στο είπαν ωμά και ειλικρινά : Είσαι κατώτερο και ανεύθυνο ον, και το ίδιο θα είσαι πάντα. Και εσύ τους αποκαλείς «σωτήρες» και τους ζητωκραυγάζεις !

Για το λόγο αυτό σε φοβάμαι, ανθρωπάκο, σε φοβάμαι μέχρι θανάτου. Γιατί η μοίρα της ανθρωπότητας εξαρτάται από σένα.

Σε φοβάμαι γιατί τίποτα δεν προσπαθείς να αποφύγεις περισσότερο από τον εαυτό σου.Είσαι άρρωστος, πολύ άρρωστος ανθρωπάκο.Δεν φταις εσύ για αυτό, αλλά την ευθύνη της απαλλαγής απ’ αυτήν την αρρώστια την φέρεις εσύ.

Θα είχες από καιρό πετάξει από πάνω σου τους πραγματικούς καταπιεστές, αν δεν είχες δείξει ανεκτικότητα στην καταπίεση και αν, συχνά, δεν την είχες υποστηρίξει.


Άρχισα να καταλαβαίνω ότι αυτό που συνεχώς σε καταπιέζει είναι η δική σου βαριά ψυχική αρρώστια, και όχι κάποια έξωθεν ωμή βία, ακόμα και όταν λείπει ο οποιοσδήποτε εξωτερικός καταναγκασμός. Θα είχες από καιρό αποτινάξει τους τυρράνους, αν ήσουνα ψυχικά ζωντανός κι ο νους σου ήταν υγιής.

Κανένα αισθητήριο όργανο δεν σε βοηθάει να διακρίνεις τον πραγματικά σπουδαίο άνθρωπο. Ο τρόπος ζωής του, ο πόνος του, οι επιθυμίες του, ο θυμός του, ο αγώνας του για σένα, σου είναι άγνωστα και μακρινά πράγματα.

Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι υπάρχουν άντρες και γυναίκες που δεν μπορούν να σε καταπιέσουν και να σε εκμεταλλευτούν και που θέλουν να είσαι ελεύθερος, ειλικρινής και τίμιος. Δεν αγαπάς αυτούς τους άντρες και αυτές τις γυναίκες γιατί δεν είναι συμβατοί με την ύπαρξή σου. Είναι απλοί και ειλικρινείς. Γι’ αυτούς η αλήθεια είναι ό,τι είναι για σένα η πονηριά.


Τους αποδέχεσαι, ανθρωπάκο, μόνο όταν τα άλλα ανθρωπάκια σου πουν ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι σπουδαίοι. Γιατί είσαι ο «λαός», η «κοινή γνώμη», η «κοινωνική συνείδηση». Αυτό είσαι ανθρωπάκο.

Ποτέ δεν αναρωτήθηκες αν σκέφτεσαι σωστά.Το μόνο που σε νοιάζει είναι το τι θα πει ο γείτονάς σου ή πόσο θα σου κοστίσει η τιμιότητά σου.

Για να κερδίσει την εύνοιά σου, ανθρωπάκο, για να κερδίσει την άχρηστη φιλία σου, ο σπουδαίος άνθρωπος, θα έπρεπε να φέρει τον εαυτό του στα μέτρα σου, θα έπρεπε να μιλά με τον τρόπο που μιλάς, θα έπρεπε να στολιστεί με τις αρετές σου. Αλλά αν είχε τις αρετές σου, την γλώσσα σου και την φιλία σου δεν θα ήταν πια σπουδαίος, αληθινός και απλός.

Θα σου πω κάτι ανθρωπάκο. Έχασες την αίσθηση για ότι ανώτερο υπάρχει μέσα σου. Το έπνιξες μέσα σου και το δολοφονείς κάθε φορά που το συναντάς στους άλλους, στα παιδιά σου, στη γυναίκα σου, στον άντρα σου, στον πατέρα σου, στην μητέρα σου. Είσαι μικρός και θέλεις να παραμείνεις μικρός ανθρωπάκο.


«Μόνο για τη ζωή είμαι ακόμη πρόθυμος να κάνω θυσίες και όχι πια για σένα, Ανθρωπάκο. Μόλις πριν λίγο καιρό ένιωσα το τρομερό λάθος που καλλιεργούσα για είκοσι πέντε χρόνια. Αφιέρωσα τον εαυτό μου σε σένα και στη ζωή σου, επειδή πίστεψα ότι εσύ είσαι η ζωή, η αλήθεια, το μέλλον και η ελπίδα. Όπως και γώ, πολλοί άλλοι ειλικρινείς κι αληθινοί άνθρωποι έλπιζαν ν' ανακαλύψουν τη ζωή μέσα σου. Όλοι τους αφανίστηκαν. Μόλις κατάλαβα κάτι τέτοιο, πήρα την απόφαση να μην αφήσω τον εαυτό μου ν' αφανιστεί κάτω απ' τη στενοκεφαλιά και τη μικροπρέπεια σου. Γιατί έχω σπουδαία πράγματα να κάνω. Ανακάλυψα την ενέργεια που είναι η ζωή, Ανθρωπάκο. Δε σε συγχέω πια με τη ζωή που ένιωθα μέσα μου και που έψαχνα ν' ανακαλύψω σε σένα.

Μόνο αν, έντονα και ξεκάθαρα, διαχωρίσω από σένα τη ζωή, τις λειτουργίες της και τα χαρακτηριστικά της, θα είμαι σε θέση να συνεισφέρω πραγματικά στη διερεύνηση της και στο μέλλον σου. Ξέρω, χρειάζεται θάρρος εκ μέρους μου για να σε αποκηρύξω. Έτσι όμως θα μπορώ να συνεχίσω την εργασία για το μέλλον, επειδή δε σε λυπάμαι κι επειδή δε νιώθω την επιθυμία να γίνω ένα μεγάλο ανθρωπάκι όπως οι αξιοθρήνητοι Ηγέτες σου».




Βιλχελμ Ραϊχ, " ΆΚΟΥ,ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ!" (εκδόσεις: Αποσπερίτης)

awakengr

ΗΠΑ προς Τουρκία: «Επιστρέψτε τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια». Νομοσχέδιο - κόλαφος για την Τουρκία

Νομοσχέδιο – κόλαφος για την Τουρκία από τις ΗΠΑ. «Προστατέψτε τους χριστιανικούς πληθυσμούς, επιστρέψτε τις περιουσίες τους σε Τουρκία και κατεχόμενη Κύπρο».
Της Έρσης Βατού*

Επρόκειτο να συζητηθεί σε Επιτροπή του Αμερικανικού Κογκρέσου την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 10 το πρωί ώρα Ουάσινγκτον, πήρε όμως αναβολή για το μέλλον για αδιευκρίνιστους λόγους.
Ο λόγος για μια ιστορικής σημασίας «Πράξης Λογοδοσίας» της Άγκυρας, για τα πεπραγμένα της έναντι των θρησκευτικών μειονοτήτων και την μη προστασία των χριστιανικών λατρευτικών χώρων και μνημείων στην Τουρκία και την κατεχόμενη Κύπρο.


Πηγές του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, τις οποίες επικαλείται η αρμενική ιστοσελίδα asbarez.com ανέφεραν ότι η τουρκική κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να εμποδίσει τη συζήτηση και την αποδοχή της Πράξης (που σταδιακά θα έπαιρνε τη μορφή νόμου), η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Επιστρέψτε τις εκκλησίες και τα κλεμμένα κειμήλια»

Η «Πράξη για τη λογοδοσία της Τουρκίας αναφορικά με τους Χριστιανικούς Ναούς» (Turkey Christian Churches Accountability Act-H.R. 4347) προωθήθηκε από τον Καλιφορνέζο πρόεδρο της Επιτροπής, Ρεπουμπλικανό Εντ Ρόις και το Νεοϋορκέζο Δημοκρατικό Έλιοτ Εντζελ.

Ζητά από τον υπουργό εξωτερικών να συντάσσει ετήσια έκθεση προς το Κογκρέσο, η οποία θα αναφέρεται στα «πεπραγμένα της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως προς την παρακολούθηση και τη διασφάλιση της επιστροφής, προστασίας και αποκατάστασης των κλεμμένων, κατασχεμένων ή με άλλον τρόπο μη επιστραφέντων χριστιανικών περιουσιακών στοιχείων στη Δημοκρατία της Τουρκίας και στις περιοχές που σήμερα βρίσκονται υπό κατοχή από τουρκικά στρατεύματα, στη βόρεια Κύπρο».

Εάν η αναβολή επετεύχθη χάρη στις πιέσεις της Τουρκίας, κανείς δεν θα το μάθει. Μπορεί πάντως να το εικάσει ωστόσο με σχετική ασφάλεια αν και ο αρθρογράφος της εφημερίδας Χουριέτ, Τολγκά Τανίς, την αποδίδει στην έκτακτη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ.

«Αγριότητες και διωγμοί ξερίζωσαν τους Έλληνες από την πατρίδα τους»

Επισήμως, η Άγκυρα δεν τοποθετείται, στα ΜΜΕ όμως κυρίως των ΗΠΑ αλλά και στα αγγλόφωνα τουρκικά, η θέση της πέρασε θαυμάσια. Και ήταν να υποβαθμίσει πλήρως τα επιχειρήματα των εισηγητών του νόμου, τα οποία φυσικά είχαν αποδέκτες τους Αμερικανούς βουλευτές οι οποίοι θα καλούντο να τον υπερψηφίσουν. Όπως π.χ. ότι προκύπτει συμβατικά για την κυβέρνηση των ΗΠΑ υποχρέωσή της να καταδικάζει διεθνώς την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών και να προστατεύει θρησκευτικές μειονότητες. Η επιχειρηματολογία των εισηγητών ωστόσο κινήθηκε και σε άλλες, πολύ πιο ενοχλητικές για την Τουρκία, γραμμές.

Ειδικότερα, επικρίνεται η γενικότερη πολιτική της Τουρκίας στη διάρκεια δεκαετιών ενώ γίνεται λόγος για «ιστορικές αγριότητες και βίαιους διωγμούς» εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης και μάλιστα επί σειρά ετών, συνέπεια των οποίων είναι «στα αρχαία αυτά εδάφη που επί χιλιάδες χρόνια αποτελούσαν την εστία γηγενούς χριστιανικού πληθυσμού… οι Χριστιανοί να αντιπροσωπεύουν σήμερα μόλις το 1% του συνολικού πληθυσμού της Τουρκίας». Στην φρασεολογία της Αμερικανικής Επιτροπής, πάντως, δεν περιλαμβάνεται πουθενά ο όρος «γενοκτονία» και αυτό θα πρέπει να σημειωθεί.

Η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει τη διεθνή υπόσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Στο σκεπτικό της Επιτροπής επισημαίνεται επίσης ότι «κατά παράβαση των διεθνών νομικών υποχρεώσεών της, η κυβέρνηση της Τουρκίας αρνείται να αναγνωρίσει το διεθνές καθεστώς του υπερδισχιλιετούς Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει κατάσχει τη μεγάλη πλειοψηφία των περιουσιακών στοιχείων και των ακινήτων του (σ.σ. καθώς και) ελληνικά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ ζητεί οι υποψήφιοι για τη θέση του Οικουμενικού Πατριάρχη να είναι Τούρκοι πολίτες». Ακόμα, η κυβέρνηση της Άγκυρας εξακολουθεί να αρνείται την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εμποδίζοντας έτσι την κατάρτιση και στελέχωση του ελληνορθόδοξου κλήρου στην Τουρκία.

Ειδικά για το ιστορικό, εθνολογικό υπόβαθρο πολλών περιοχών της Τουρκίας, στο σκεπτικό του εισηγητή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Βουλής αναφέρεται επίσης ότι «εντός τουρκικών συνόρων περιλαμβάνονται σημαντικά ιστορικά χριστιανικά εδάφη, περιλαμβανομένων των ιερών εδαφών της Αρμενίας (σήμερα Ανατολία), όπου μείζονα γεγονότα έλαβαν χώρα κατά τα πρώιμα χριστιανικά χρόνια και όπου βρίσκονται ιεροί τόποι, όπως το όρος Αραράτ, βουνό όπου κατά τη Βίβλο κατέληξε η Κιβωτός του Νώε».

Χλευάζουν για να υποβαθμίσουν τις καταγγελίες, οι Τούρκοι

Εδώ είναι ένα σημείο που διαλέγει… τυχαίως, Αμερικανός πολίτης τουρκικής καταγωγής, για να υποβαθμίσει την προσπάθεια της Αμερικανικής Επιτροπής, εξευτελίζοντάς την.
Σε επιστολή του στην ιστοσελίδα benningtonbanner.com, ο Γκιουβέν Γιαλτσιντάς, αφού δηλώνει εξαρχής ότι αντιτίθεται στην Πράξη Λογοδοσίας, την οποία βρίσκει «θρασεία και προσβλητική» -την αποδίδει μάλιστα σε «ρατσιστικά κίνητρα» (άκουσον άκουσον!)- λέει ότι ο θρύλος περί Κιβωτού ουδέποτε αποδείχτηκε. Συνεπώς, κατά τη λογική του, αυτό το «απαύγασμα παραλογισμού», όπως το αποκαλεί, συνιστά ούτε λίγο ούτε πολύ «προσπάθεια παράδοσης μέρους της διαφορετικής ιστορικής και πολιτιστικής κουλτούρας της Τουρκίας σε ορισμένους δήθεν δικαιούχους»!

Η αναφορά σε έναν μόνον Τούρκο σχολιαστή δεν είναι προφανώς εξαντλητική του σκεπτικού των γειτόνων, η έρευνά μας όμως επιβεβαίωσε ότι το πνεύμα του είναι αντιπροσωπευτικό.

Η Ογιά Μπεν της ιστοσελίδας που απευθύνεται στους Τούρκους της Αμερικής turkishny.com, εκτιμά ότι οι εισηγητές του νόμου «επιχειρούν να επαναφέρουν τη Συνθήκη των Σεβρών με σύγχρονους κανόνες».

Θα θυμάστε πιθανώς από το σχολείο ότι η Συνθήκη των Σεβρών του 1920 ήταν η ταφόπλακα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ψήφισμα του 2011 είχε ανοίξει το δρόμο για το αμερικανικό νομοσχέδιο

Της αναβληθείσας, πλέον, συζήτησης στην Επιτροπή είχε προηγηθεί, στις 13 Δεκεμβρίου 2011, η έγκριση από την Ολομέλεια της Αμερικανικής Βουλής του ψηφίσματος 306, με υπερκομματική υποστήριξη. Με αυτό η Βουλή των Αντιπροσώπων καλούσε τον (εκάστοτε ουσιαστικά) Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ να τονίζει σε κάθε επαφή του με την τουρκική ηγεσία και άλλους Τούρκους αξιωματούχους ότι η Άγκυρα οφείλει να τερματίσει κάθε είδους θρησκευτική διάκριση, περιορισμούς στην εκπαίδευση, το διορισμό και τη χειροτονία Χριστιανών κληρικών, να επιστρέψει όλες τις χριστιανικές Εκκλησίες και περιουσία στους νόμιμους δικαιούχους τους και να σεβαστεί πλήρως το δικαίωμα των Χριστιανών να εκφράζουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Αρμενικές και ελληνοαμερικανικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων οι ΑΧΕΠΑ, συνεχάρησαν τότε το Κογκρέσο για την έγκριση του ψηφίσματος.

Μεταξύ των προσωπικοτήτων που ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν στην Επιτροπή, το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουνίου, ήταν η δρ. Ελίζαμπεθ Προδρόμου, από τη Σχολή Νομικής Επιστήμης και Διπλωματίας Φλέτσερ, του πανεπιστημίου Ταφτς και ο Χατζίγκ Μουραντιάν, συντονιστής του Προγράμματος Αρμενική Γενοκτονία, του Κέντρου για τη Γενοκτονία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του πανεπιστημίου Ράτζερς.

Αρμένιοι, Πόντιοι και άλλοι Έλληνες ενωμένοι στον αγώνα

Άξια αναφοράς είναι ανακοίνωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής (ANCA) πριν από λίγες ημέρες, με την οποία χαιρέτισε την προώθηση του νόμου στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Ο πρόεδρος της ANCA Κεν Χατζικιάν εξέφρασε τη χαρά του για την κοινή δράση «όλων όσων πιστεύουν στη θρησκευτική ελευθερία –Κυπρίους, Έλληνες, Ποντίους, και Ασσυρίους αδελφούς» καλώντας τους πολίτες των ΗΠΑ να ζητήσουν από τους βουλευτές τους στήριξη, όταν ο νόμος φθάσει στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια της αμερικανικής Βουλής.

*Η Έρση Βατού είναι δημοσιογράφος

Το άρθρο είναι ειδικά γραμμένο για το pontos-news.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8095.html

TV SUPER , END- ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 16/06/ 2014





http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/06/tv-super-end-1606-2014.html

Πολεμικές δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου: "Πολλά από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου θα αλλάξουν ιδιοκτήτη"

Σε ωμή δήλωση διεκδίκησης ελληνικών εδαφών προχώρησε
πριν μερικές ώρες ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, στράτηγος Necdet Özel, περιλαμβάνοντας μάλιστα μερικές δεκάδες ελληνικά νησιά του Αιγαίου στην τουρκική επικράτεια!
Συγκεκριμένα σε ομιλία του στο Αρχηγείο της τουρκικής Ακτοφυλακής ο στρατηγός Necdet Özel υποστήριξε κατήγγειλε την Ελλάδα "Για τις αλλεπάλληλες, παραβιάσεις του τουρκικού θαλάσσιου χώρου και της τουρκικής κυριαρχίας οι οποίες", όπως υποστήριξε "αντιμετωπίστηκαν με άκρως αποτελεσματικό τρόπο από τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής"!

Επίσης στα πλαίσια της επετείου των 32 χρόνων από την ίδρυση της τουρκικής ακτοφυλακής, ο Τούρκος στράτηγος τόνισε "Από εδώ και πέρα θα είναι πιο αποφασιστικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως από τις ελληνικές παράνομες παραβιάσεις του τουρκικού θαλάσσιου χώρου" προετοιμάζοντας το κλίμα γι αυτό που έρχεται.
Τέλος προανήγγειλε ότι η παρουσία της τουρκικής ακτοφυλακής σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγίου θα αυξηθεί και θα έχει και αεροπορική υποστήριξη από ειδικά αεροπλάνα και ελικόπτερα τα οποία έχουν τεθεί στην υπηρεσία της.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, όπως αναφέρει η Χουριέτ, όλα αυτά τα εδράζει επάνω στο "γεγονός" ότι τα ελληνικά νησιά δεν είναι ελληνικά και ότι τα σύνορα μεταξύ των δυο χωρών στο ανατολικό Αιγαίο, δηλαδή τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δεν έχουν… ακόμα καθοριστεί!
Τόνισε μάλιστα την θέση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι "Θα πρέπει να γίνει εξ’αρχής διαπραγμάτευση με την Ελλάδα και να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς για δεκάδες νησιά και νησίδες που με αυθαίρετο τρόπο καταμετρηθεί στην ελληνική πλευρά χωρίς να υπάρξει προηγούμενη συμφωνία με την Τουρκία".
Κατόπιν αυτών προσδιόρισε το μήκος των τουρκικών ακτών από τα 7 χιλιάδες 200 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες που αναγνωρίζει η Ελλάδα, στα 8 χιλιάδες 333 χιλιόμετρα, περιλαμβάνοντας μέσα και αυτά τα ελληνικά νησιά!
Υπάρχει καμία απάντηση στα παραπάνω από ελληνικής πλευράς; Γιατί είναι τουλάχιστον περίεργο - κι άκρως επικίκνδυνο για την σταθερότητα στην περιοχή - να προβαίνει σε τέτοιου είδους εκτιμήσεις και να διατυπώνει τέτοιες θέσεις ο ίδιος ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Ο οποίος μάλιστα απειλεί λέγοντας ότι "Από εδώ και πέρα θα είναι πιο αποφασιστικοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται κυρίως από τις ελληνικές παράνομες παραβιάσεις του τουρκικού θαλάσσιου χώρου"
://greeknation.blogspot.gr/2014/06/blog-post_4320.html

Οι Σκοπιανοί θέλουν να αγοράσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ. Και αν το πάρουν πως θα αναφέρονται τα Σκόπια;


Το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπιών ανέλαβε πρωτοβουλία για να αγοράσει μερίδιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Αυτό αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους τα στελέχη του Επιμελητηρίου που τις μεταφέρει με άρθρο του το Balkan Insight.

Μάλιστα το Οικονομικό Επιμελητήριο της FYROM έστειλε πρόσφατα κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ανιχνεύσει τις ευκαιρίες απόκτησης τουλάχιστον του 7% των μετοχών.

Η πρόταση που έκαναν προς το ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίστηκε με έκπληξη και δυσπιστία.

Αλλά τούτο, όπως σημειώνουν, δεν τους αποθαρρύνει καθώς θεωρούν πως είναι η επιβεβλημένη η συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Για τους Σκοπιανούς το συγκεκριμένο λιμάνι είναι κομβικής σημασίας για το εμπόριό τους. Βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της χώρας, ενώ το 90% των προϊόντων που μεταφέρουν πλοία, περνούν από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει το Balkan Insight η μόνη εταιρεία που μετέχει ήδη στον διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΘ και έχει άμεση σύνδεση με τα Σκόπια είναι Duferco, επομένως ευελπιστούν πως θα προκριθεί στην τελική φάση και έτσι -έστω και έμμεσα- θα μπορέσουν να έχουν μετοχική πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

tribune.gr
πηγη

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Δ.Ν.Τ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ;

10428571_260497457489759_7092219893908756286_n
Vasilis Theodoropoulos ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!
ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΦΥΛΛΟΥ 315 ΑΠΟ 27/12/1945 ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ…….
ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Κα ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Δ.Ν.Τ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ;;;



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΕΙ-END ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΜΕΣΩ ΣΚΥΡΕ 18/06/2014




http://alfeiospotamos.blogspot.com/2014/02/blog-post_2073.html


ΠΡΟΕΔΡΟΣ EI-END Μ.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ........ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΝΑ ΕΞΟΜΑΛΙΝΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ.



 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/06/end-18062014.html

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΟΛΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ!


Ο Τζων Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας.

Όταν ο Τζων Χόλντρεν, ο επιστημονικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, υποστηρίζει τη μείωση του πληθυσμού στο ένα δισεκατομμύριο και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να εισάγονται χημικές ουσίες στην τροφή και στο νερό μας για να μας "ξεκάνουν" πριν την ώρα μας, θα πρέπει να αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει με την πολιτική ελίτ ανά τον πλανήτη.
Ο κύριος αυτός ζητάει άδειες για γεννήσεις (!), και την ίδρυση ενός πλανητικού καθεστώτος!

Και περιφέρεται ελεύθερος στον Λευκό Οίκο.
για αυτούς που λένε συνομωσιολογίες γραφικότητες ,,,

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΆλλος ένας τρελός παρανοϊκός με θεση στην εξουσία
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_19.html

"Ζωντανεύει" μετά από 2000 χρόνια η αρχαία αγορά των Γιτάνων


«Ζωντανεύει» έπειτα από 2.000 χρόνια ερημιάς και εγκατάλειψης η αρχαία αγορά των Γιτάνων, της δεύτερης κατά χρονολογική σειρά πρωτεύουσας της αρχαίας Θεσπρωτίας, στην οποία το «Διάζωμα» φιλοξενεί την παράσταση «Γυναίκα της Ζάκυθος», βασισμένη στο ομότιτλο έργο του Διονυσίου Σολωμού.
«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε στο κοινό ''ταπεινούς και άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους'' σε μια απόπειρα συνάντησης των μνημείων της χώρας»...
λέει στο «Εθνος» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος.
Η ιδέα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ και τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων, ενώ ειδικά για τα Γίτανα είναι σημαντική, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος ανοίγει για πρώτη φορά.
Στα 150 χρόνια ζωής από την ίδρυσή τους το 335/330 π.Χ. έως την κατάληψή τους από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ., τα Γίτανα αποτελούσαν ένα από τα πιο σημαντικά πολιτικά, διοικητικά και οικονομικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου.
Η εύρεση 3.000 πήλινων σφραγισμάτων, πάνω στα οποία αναγράφεται σε δωρική διάλεκτο το όνομα «ΓΙΤΑΝΑ», κατά την ανασκαφή μεγάλου δημόσιου κτιρίου, που ταυτίζεται με το Πρυτανείο της πόλης, επιβεβαιώνει την ταύτιση του ονόματος με το σωζόμενο από τη φιλολογική παράδοση.
Ο αρχαίος οικισμός περιβάλλεται στις τρεις πλευρές από τον ποταμό Καλαμά, γι' αυτό και παρατηρούνται έντονες διαβρώσεις που φτάνουν μέχρι το σπουδαίο αρχαίο θέατρο. Ως προσωρινό μέτρο έχει κατασκευαστεί ένα τοιχίο -ανάχωμα στο πλαίσιο των εργασιών ανάδειξης του χώρου, χρειάζονται ωστόσο μόνιμα μέτρα προστασίας, καθώς όταν ο ποταμός υπερχειλίζει, το νερό καλύπτει τη σκηνή, την ορχήστρα και τις πρώτες σειρές των εδωλίων.
Το αρχαίο θέατρο ξεχωρίζει στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων και παρότι προχωρούν οι εργασίες ανάδειξής του, δεν είναι ακόμη επισκέψιμο. Οπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπένος, το «Διάζωμα», που «υιοθέτησε» το θέατρο το 2010, συνεργάζεται με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις τοπικές αρχές, αλλά θα περάσει καιρός μέχρι να αποκατασταθεί στο σύνολό του ο χώρος.

Ο λόγος του Σολωμού
Η «Γυναίκα της Ζάκυθος» παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. «Εχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι θα ακουστεί ο λόγος του Διονύσιου Σολωμού στους ίδιους χώρους όπου ακούστηκε ο λόγος του Αισχύλου, στη δραματουργία του οποίου εθήτευσε πιστά ο εθνικός μας ποιητής», αναφέρει ο σκηνοθέτης, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Ολια Λαζαρίδου.

Με εγχάρακτες επιγραφές τα εδώλια
Το αρχαίο θέατρο των Γιτάνων χτίστηκε στα μέσα του 3ου π.Χ. αιώνα, εποχή αυξημένης οικοδομικής δραστηριότητας στην Ηπειρο, ιδιαίτερα επί της βασιλείας του Πύρρου, ενώ καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 167 π.Χ. Ηταν εξαρχής λίθινο και ως υλικό κατασκευής χρησιμοποιήθηκε ο λευκός ασβεστόλιθος, ενώ δεν παρατηρήθηκαν ίχνη από πρόχειρες προγενέστερες ξύλινες κατασκευές.
Τα εδώλια είναι κατασκευασμένα από επιμελώς επεξεργασμένο ασβεστόλιθο και πολλά φέρουν στην πρόσθια πλευρά εγχάρακτες επιγραφές με ονόματα πιθανόν των θεατών. Η διάβρωση από το νερό έχει καταστρέψει και μέρος των επιγραφών, ιδιαίτερα στις κατώτερες σειρές των εδωλίων.

Η ανέγερση
Το κοίλο του θεάτρου ήρθε στο φως σε σχετικά καλή κατάσταση από την άποψη διατήρησης του λίθινου υλικού του, με εξαίρεση κάποιες κερκίδες και τους αναλημματικούς τοίχους.
Η ανέγερση του θεάτρου, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων ήταν σε προνομιακή θέση και από εκεί, την έδρα του Κοινού των Θεσπρωτών, οι κάτοικοι έλεγχαν την έξοδο του ποταμού Καλαμά προς τη θάλασσα.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters