Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ...

END.jpg
Αλέξανδρος Μακεδών ΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΕΝΩ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΟΥΝ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ, ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 9 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΠΕΞΗ, ΝΑ ``ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ, (ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ END), ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΕΙΠΕ, ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!``.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ; 

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2013, ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΙΠΕ: ``ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΜΑΖΕΥΕΣΤΕ Ε; ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!!``.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΤΙΜΙΟ ΑΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ;

ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΑΤΟ! ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ``ΟΠΛΑ``,ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ``ΑΟΠΛΟΙ`` ΚΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ``ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΑ``, ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΝΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΤΑ ``ΟΠΛΑ`` ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΝΕΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΡΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ! 
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΑ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ. ``ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΥΣ``.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΣ ΣΑΒΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΟΠΩΣ ΕΣΠΡΩΧΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΠΟΥ ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΚΑΜΠΤΗ ΣΑΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ.

Η ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ... 

ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ: ``ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΣΤΕ ΑΛΕΥΡΙ, Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ...`


ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ Ο...ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ!!!! ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΜΙΧΑΛΑΚΗΗΗ ΜΑΣ!! ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!!

EI E.N.D. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΕΝΑΤΟΥ(9) 2897*(2013)

 

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/o-artemhs-swrras-ws-gnhsios-kai-alhthinos-ellhnas-toys-ehei-proe.html

ΑΝΕΛ: Αυτός που πέταξε την ΕΥΠ στα σκουπίδια τη νυχτα των Ιμίων, εχει το θράσος να μιλα για “παρακολουθήσεις”!!!

Χθες ένας πολιτικός του περιθωρίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τέλεσε μία επαίσχυντη πράξη δολιοφθοράς των εθνικών συμφερόντων.

Εξομοιώνοντας τον θύτη με....
το θύμα, ο υπουργός των Ιμίων, του Οτσαλάν και της Δερύνειας, όπλισε 
για άλλη μία φορά τα χέρια αυτών που επιβουλεύονται την πατρίδα.

Το παροπλισμένο μνημείο μειοδοσίας βέβαια, θα ήταν ο τελευταίος που θα γνώριζε την όποια δράση εθνικών υπηρεσιών, αφού τη
νύχτα των Ιμίων, το πολιτικό του αφεντικό, ο Σημίτης, αφού επί ώρες αρνήθηκε να τον δεχθεί, παρέπεμψε τον διοικητή της ΕΥΠ, ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλακόπουλο, στον υπόδικο σήμερα Μαντέλη! Τον άνθρωπο που είχε παραλάβει γερμανικές χορηγίες από τη Siemens! Τα ολέθρια αποτελέσματα σήμερα τα ζει ολόκληρο το έθνος.

Το ακαταλόγιστο δεν αποτελεί πλέον δικαιολογία. Το κράτος οφείλει άμεσα να εντοπίσει ποιοι χρησιμοποιούν τον παροπλισμένο νεκροθάφτη των ελληνικών συμφερόντων, για να εκθέσουν την πατρίδα. Εάν δεν το πράξουν, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη ως συνένοχοι.

Εάν θεωρούν ότι θα ξεφύγουν, ας ρωτήσουν τους προηγούμενους συκοφάντες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τον Παπακωνσταντίνου, τον Μαντέλη, τον Τσοχατζόπουλο και τον Παπαντωνίου που ακόμα προσπαθούν να φυγαδεύσουν.


triklopodia.gr

Εξήντα δήμαρχοι συνεργαζόμενοι με τους Γερμανούς

Του Γιάννη Ξένου
Εξήντα Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες και πολλοί ακόμα δημοτικοί παράγοντες συμμετείχαν στην 4η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων που...
διεξήχθη στη Νυρεμβέργη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου. Η Ντόιτσε Βέλλε στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε πανηγυρίζει «ενώ τον περασμένο χρόνο ακόμη, στην 3η Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των Ελλήνων δημάρχων δεν έφτανε ούτε τους 20, τώρα στον κατάλογο συμμετοχής της συνέλευσης αναγραφόταν τα ονόματα 60 δημάρχων και αντιδημάρχων, περιφερειαρχών» συνοδευόμενους από τους υπουργούς Γιάννη Μιχελάκη και Αθανάσιο Τσαφτάρη, εκπροσώπους υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά και από τρία μελή του Αναπτυξιακού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η Ντόιτσε Βέλλε. Παρακάτω το Δελτίο Τύπου συνεχίζει στον ίδιο τόνο «οι ενδοιασμοί, καχυποψίες αλλά και η άγνοια έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί.» Και πώς να μην πανηγυρίζουν οι Γερμανοί, όταν παρά όλα όσα έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα συνεργάζονται μαζί τους εκατοντάδες δημοτικοί άρχοντες, η κεντρική πολιτική εξουσία, αλλά και η κατά τα άλλα αντιμνημονιακή αξιωματική αντιπολίτευση;
Το συνέδριο σηματοδότησε την ολοκλήρωση μιας πρώτης φάσης όσμωσης των ελληνικών δήμων και περιφερειών με το σύστημα Φούχτελ. Το προηγούμενο διάστημα ο Φούχτελ αλώνιζε όλη την επικράτεια και έβρισκε τους «πρόθυμους» δημάρχους που θα εντασσόταν στα σχέδια του. Το προηγούμενο διάστημα περισσότεροι από 80 Γερμανοί δήμαρχοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα για θεματικές συζητήσεις, επικεντρωμένες γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού και σημαντικός αριθμός Ελλήνων δημάρχων επισκέφτηκαν τη Γερμανία. Μετά από αυτή τη φάση γνωριμίας, το σχέδιο του Φούχτελ περνά στην επόμενη φάση, η συνεργασία να περάσει στην ολοκλήρωση έργων. Και οι πόροι θα ανευρεθούν από το ΈΣΠΑ, το ξεκαθάρισε ο Φούχτελ: «Μπαίνουμε τώρα στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το ζητούμενο είναι, να ορίσεις μεσούσης της κρίσης στόχους και να προετοιμάσεις τα προγράμματα που θα καταθέσεις για χρηματοδότηση έτσι ώστε να έχουν επιτυχία. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλει κατά πολύ η Ελληνογερμανική Συνέλευση.» Αυτό είναι το κόλπο των Γερμανών: με τα λεφτά του ΕΣΠΑ θα κάνουν δουλειές στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν πρόθυμοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Δίπλα στο Φούχτελ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης περιορίστηκε να δηλώσει: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε μια ουσιαστική αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων όπως υπάρχει στη Γερμανία… στην Ελλάδα χρειαζόμαστε ουσιαστική αποκέντρωση γιατί οι δήμοι είναι πιο κοντά στους πολίτες, αυτοί ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα. Αυτό το μήνυμα μας μετέφεραν οι Γερμανοί δήμαρχοι και αυτό το μήνυμα εμείς θα το μεταφέρουμε στην κυβέρνηση», έξοχη δήλωση Έλληνα αιρετού άρχοντα, θα μεταφέρει το μήνυμα των Γερμανών στην ελληνική κυβέρνηση.
Τα ονόματα των παρευρισκόμενων δημάρχων και περιφερειαρχών, εκτός από κάποιες περιπτώσεις δημάρχων που πρωτοστατούν στα σχέδια του Φούχτελ, όπως του Μπουτάρη, του Τατούλη και του Κώστα Μπακογιάννη δε δόθηκαν στη δημοσιότητα. Οι Γερμανοί θέλουν να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους. Αλλά και κανένα μεγάλο μέσο ενημέρωσης της χώρας μας δεν θέλησε να μας ενημερώσει για το ποιοι αιρετοί συμμετείχαν στο συνέδριο, αλλά και ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το παρακολούθησαν, λες και έκαναν κάτι επιλήψιμο. Ή μήπως έκαναν; Σε τοπικά μέσα ενημέρωσης όμως τα ονόματα διέρρευσαν και από μια πρόχειρη συγκέντρωση που κάναμε βρήκαμε τους παρακάτω:
Γιάννης Γρυπιώτης, Δήμαρχος Ευρώτα, Κώστας Αραβανής, Δήμαρχος Λευκάδας, Δημήτρης Δερβένης αντιδήμαρχος Βόλου, Φώτης Χατζηδιάκου,  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου, Νίκος Χαρδαλιάς Δήμαρχος Βύρωνα, συνοδευόμενος… από τον αντιδήμαρχο Ταραζώνα, Γιάννης Δεκαβάλλας, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Γλυνός, Δήμαρχος Άνδρου, Μάκης Ιωσηφίδης, Δήμαρχος Αμυνταίου, Ηλίας Ευθυμιόπουλος Γενικός Διευθυντής του Ενεργειακού Γραφείου Αιγαίου και συντονιστής του Δικτύου Αειφόρων Νήσων, Αγγελική Σχοιναράκη Αντιδήμαρχος Ηρακλείου αντιπροσωπεύοντας τον δήμαρχο Γιάννη Κουράκη.
Από την Θεσσαλία παρευρέθηκαν Αντώνης Γκουντάρας, Δήμαρχος Αγιάς, Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, Δήμαρχος Αλμυρού, Αθανάσιος Βαβύλης, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικκαίων και Χρήστος Καραζούπης, Πρόεδρος της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού, μέλος του πανελληνίου παρατηρητηρίου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και Διαμαντής Γκίκας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης.
Οι δήμαρχοι που δεν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους Γερμανούς επικυρίαρχους θα πρέπει να πιέσουν την ΚΕΔΕ να δώσει στη δημοσιότητα όσα συμφωνήθηκαν στη Νυρεμβέργη και ποιοι αυτοδιοικητικοί συμμετείχαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του είναι εντελώς εκτεθειμένος και φέρει μεγάλη ευθύνη που νομιμοποίησε αυτό το συνέδριο με την παρουσία του, διότι θέλοντας να πείσει ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει, μεταμορφώνεται και αυτός σταδιακά σε όργανο των Γερμανών. Όσον αφορά τους πρόθυμους δήμαρχους μια απάντηση τους αρμόζει, το μαύρισμα στις εκλογές, που δεν αργούν. Ψήφος σε αυτούς ισοδυναμεί με αποδοχή από την πλευρά μας αυτών που διαπράττει η Γερμανία τα τελευταία τρία χρόνια.

ardin-rixi.gr

Τρόικα: Παραπέμπεται σε Εξεταστική Επιτροπή για σφάλματα και παρλείψεις

troika.jpg

Η ώρα να λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους φαίνεται ότι πλησιάζει για τους αξιωματούχους της Τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Ενόψει των Ευρωεκλογών, θα συστηθεί στο Στρασβούργο εξεταστική επιτροπή, που θα αναζητήσει τις ευθύνες των συγκεκριμένων υπαλλήλων για τις αστοχίες των Μνημονίων.
Τη σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής για τη δράση της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία αποφάσισε η επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου. Ζητούμενο είναι να «πέσει φως» στη δράση των αξιωματούχων που διαμόρφωσαν τα περιεχόμενα των Μνημονίων, ασκώντας πρωτοφανή εξουσία και χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δημοκρατική εξουσιοδότηση.
Υπό αξιολόγηση τίθενται η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, καθώς και τακριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της. Θα εξεταστεί, επίσης, ο ρόλος ιδιωτικών συμβουλευτικών οίκων, όπως ο αμερικανικός Alvarez & Marsal, στον οποίο προσέφυγε η κυπριακή κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο από την τρόικα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, είχε αποδεχθεί να δοθεί στον οίκο «αμοιβή επιτυχίας» 0,1% του συνολικού ποσού που θα λάβουν οι κυπριακές τράπεζες. Ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να δεχθεί τον όρο, καθώς ο οίκος απειλούσε να αποχωρήσει λίγες ώρες πριν λειτουργήσουν ξανά οι τράπεζες.
Θα καταθέσουν
Η εξεταστική επιτροπή θα καλέσει για κατάθεση τους υπαλλήλους της τρόικας αλλά θα παραγγείλει και ανεξάρτητες οικονομικές μελέτες, που θα αμφισβητούν τις υποθέσεις και τις προβλέψεις των Μνημονίων. Η αστοχία των προβλέψεων αυτών (είτε πρόκειται για δημοσιονομικά μεγέθη, είτε για την ανεργία) είναι ένας από τους βασικούς λόγους σύστασης της επιτροπής, όπως υποστηρίζει και ο βουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκιγκολντ: «Γι' αυτό πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν μια αναλυτική έρευνα σχετικά με το πώς προέκυψαν αυτά τα δραματικά αποτελέσματα». Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας».
Η επιτροπή δεν πρόκειται, πάντως, να έχει τη δυνατότητα απόδοσης νομικών ευθυνών. Το ακριβές αντικείμενο των εργασιών θα καθοριστεί στη διάσκεψη των προέδρων, κατά την επόμενη σύνοδο της ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί των εργασιών να ηγηθούν ο Αυστριακός βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος σοσιαλδημοκράτης, Λιμ Χονγκ Νγκοκ, έχοντας τη βοήθεια του Βέλγου βουλευτή των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτ και του Ολλανδού συντηρητικού, Ντερκ Γιαν-Έπινκ. Η έκθεση θα πρέπει να παρουσιαστεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς αμέσως μετά ακολουθούν οι Ευρωεκλογές.
Τμήμα ειδήσεων DefenceNet

http://stamdaska.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7220.html

Ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες Μέρκελ-Σαμαρά στα χέρια του Ομπάμα. Τεκτονικός σεισμός στο πολιτικό σκηνικό!

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Ωραία λοιπόν. Βασιζόμενο σε έγγραφα της NSA, που διέθεσε ο πρώην συνεργάτης της Έντουαρντ Σνόουντεν, το περιοδικό SPIEGEL υποστηρίζει ότι τα μηχανήματα και το προσωπικό για τις παρακολουθήσεις στη γερμανική πρωτεύουσα στεγάζονται στον τέταρτο όροφο της αμερικανικής πρεσβείας-δεύτερη photo.



Αν αυτό σας φέρνει στο νου εικόνες από την πλατεία Μαβίλη (στη φωτό η "ύποπτη" ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα), τον νεκρό Τσαλικίδη, τον Κορωνιά να συναντά τον Αγγέλου στο Μαξίμου, μετά από τις καλές συστάσεις του Βουλγαράκη, το γεγονός δεν είναι καθόλου συμπτωματικό. Ε, ναι λοιπόν, οι Αμερικανοί (NSA) παρακολουθούσαν και το τηλέφωνο της Μέρκελ. Κι όχι μόνο αυτό: Αποδέκτης των συνομιλιών της Γερμανίδας ήταν απευθείας ο Λευκός Οίκος!
Πάμε δυο χρόνια πίσω. Κάννες, μίνι σύνοδος των G 20 με θέμα την Ελλάδα. Eίναι η στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί τον αναγκάζουν να καταπιεί το δημοψήφισμα. Μαζί του στις Κάννες και ο τότε υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος. Λίγους μήνες αργότερα με τον Καρατζαφέρη να χτυπιέται έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και να εκβιάζει για να γίνει πρωθυπουργός ο Παπαδήμος, ο Παπανδρέου θα εγκατέλειπε σχεδόν κυνηγημένος την εξουσία.
Στην σύνοδο ήταν παρόν και ο Ομπάμα που στο μεταξύ γνώριζε από τις παρακολουθήσεις ακόμη και τις πιο μύχιες σχέψεις της Μέρκελ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές και το μόνο που δεν ήθελε σ΄εκείνη την συγκυρία ήταν μια ηρωική έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ-κάτι που θα προκαλούσε πανικό και κερδοσκοπία στις αγορές. Ο Ομπάμα σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να έχει το ευρωπαικό πρόβλημα με το όνομα Ελλάδα στην προεκλογική του ατζέντα, ενώ Σαρκοζύ φοβόταν ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα έδειχνε και στη Γαλλία την πόρτα της εξόδου.
Ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν θα περιγράψει τις δραματικές εκείνες στιγμές για τον ΓΑΠ στο βιβλίο του με τον τίτλο «Ημερολόγιο της κρίσης».

«Είμαστε στις Κάννες, όπου διεξάγεται το G20. Ο Ελληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να υποβάλει το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα για ένα εθνικό δημοψήφισμα, καλείται να δώσει εξηγήσεις. [...] Οι πόρτες κλείνουν. Η συζήτηση διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες χωρίς διάλειμμα. Το κλίμα είναι βαρύ, η ένταση είναι ακραία. Αρχίζει μια αναμέτρηση με τον Παπανδρέου, επικουρούμενο από τον υπουργό του των Οικονομικών». Στη συζήτηση, που κράτησε δύο ώρες χωρίς διακοπή, ήταν παρόντες, εκτός από τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Νικολά Σαρκοζί με τον Φρανσουά Μπαρουέν και τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Από την πρώτη στιγμή άρχισε η επίθεση του Σαρκοζί» γράφει ο Μπαρουέν. «“Σ’ το λέμε καθαρά, αν κάνεις το δημοψήφισμα, δεν θα υπάρχει σχέδιο σωτηρίας” είπε ο Σαρκοζί. Ο Παπανδρέου κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
Με παγωμένο βλέμμα, η Μέρκελ του λέει το ίδιο με αυστηρό ύφος. Είναι ψυχολογικός πόλεμος. Η ένταση ανεβαίνει. Ο Σαρκοζί τού επαναλαμβάνει τους όρους με τόνο τελεσιγράφου. Ο Παπανδρέου ιδρώνει, αντιστέκεται, προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει.
Ο Ομπάμα παρατηρεί τη σκηνή, ακούει προσεκτικά. Μερικές φορές συνοψίζει τα πράγματα, ηρεμεί το παιχνίδι, όταν η ένταση ανεβαίνει.
Ο Παπανδρέου παίζει την καριέρα του. Ιδρώνει όλο και περισσότερο, μπερδεύει τα λόγια του και μετά καταρρέει [ψυχολογικά]. Στριμωγμένος, δεν έχει άλλη επιλογή από το να πει [ότι το δημοψήφισμα είναι] ‛“ναι” ή “όχι” στο ευρώ. Καταλαβαίνει ότι δεν θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτή την ερώτηση, υποβάλλοντάς τη στον λαό του. Είμαι παρών στον πολιτικό του θάνατο σε ζωντανή μετάδοση. Επειτα από δύο ώρες μάχης καταθέτει τα όπλα».
«Ερχεται η σειρά του Μπερλουσκόνι» συνεχίζει ο Μπαρουέν και σχολιάζει ότι και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας δέχτηκε μεγάλη πίεση και λύγισε. «Είμαστε σε εποχή ειρήνης. Δύο αρχηγοί κρατών θα “πέσουν” από την ίδια διεθνή πίεση» λέει χαρακτηριστικά ο Μπαρουέν.
Ας ξαναδούμε λοιπόν τις συγκλονιστικές αυτές τις στιγμές κάτω από τα νέα δεδομένα: O Oμπάμα γνώριζε την κάθε επόμενη κίνηση του διδύμου Μέρκελ-Σαρκοζύ στην σκακιέρα. Άφηνε το παιγνίδι να εξελίσσεται όσο δεν έθιγε τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Έβλεπε την Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει το προσωπικό της παιγνίδι με τους Έλληνες πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι δεν ήταν παρά οργανά της, σε αντίθεση με τον ΓΑΠ, ο οποίος δεν πρόδωσε ποτέ την μητέρα Αμερική.
Η Μέρκελ έχοντας στο τσεπάκι της Παπαδήμους, Πικραμμένους και Σια αλώνιζε την Ελλάδα. Θα ακουλουθούσαν οι εκλογές του 2012 και η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Η νέα κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να είναι το ίδιο δοτική με την Γερμανίδα καγκελάριο σε τέτοιο βαθμό που τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για τον έρωτα Μέρκελ-Σαμαρά. Ο Ομπάμα ο οποίος ήθελε να εξασφαλίσει την δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο απλά άκουγε, σιωπούσε περίμενε. Ώσπου επανεξελέγη με άνετη επικράτηση.
Τώρα ήταν η σειρά του να κάνει παιγνίδι. Φαντασθείτε απλά τον Λευκό Οίκο και τον Ομπάμα προσωπικά να έχει σε ηχητικά ντοκουμέντα όλες τις κρίσιμες τηλεφωνικές συνομιλίες της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τους ξένους ηγέτες όπως ο Πούτιν, ο Σαρκοζύ, ο Κάμερον αλλά και τους δικούς μας Αντώνης Σαμαρά και Νίκος Αναστασιάδη.

Ο Λευκός Οίκος έχει στην κατοχή του λέξη προς λέξη τους διαλόγους του Έλληνα πρωθυπουργού με την Μέρκελ στην περίοδο της κορύφωσης του δράματος αλλά και του πολιτικού πάθους ανάμεσα στους δύο. Φυσικά έχει στην διάθεσή του και τις συνομιλίες της Μέρκελ με τον Σόιμπλε.
Είναι λοιπόν η ώρα του Ομπάμα να κάνει παιγνίδι αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες συνομιλίες και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι η Γερμανία είχε στίψει τους Έλληνες και πολύ θα ήθελε να υποθηκεύσει και τα πλούσια ελληνικά κοιτάσματα. Έτσι σε συννενόηση με το Ισραήλ, που στο μεταξύ τα είχε βρει με την Κύπρο για τα Οικόπεδα στο Αιγαίο, αρχίζει να κάνει την ζωή δύσκολη στον Σαμαρά.
Είναι η περίοδος που οι τουρκικές φρεγάτες αλωνίζουν στο Αιγαίο και τα ελληνικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για τον κίνδυνο ατυχήματος. Ο Σαμαράς θα αισθανθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση όταν οι Ισραηλινοί θα του ακυρώσουν το ταξίδι στη χώρα τους που επρόκειτο να γίνει στις αρχές Ιουλίου. Τον Αύγουστο ο Έλληνας πρωθυπουργός καταφέρνει επιτέλους να δει τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο οποίος διέκοψε προς στιγμή την θερινή του ανάπαυλα. Στην διάρκεια της συνάντησής τους ο Σαμαράς τα είδε και τα άκουσε όλα. Διαπίστωσε έκπληκτος ότι ο Ομπάμα γνώριζε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια όσων εκείνος συζητούσε με την Μέρκελ. Λες και ένας Κοριός είχε καταγράψει τις συνομιλίες τους. Ήταν ακριβώς έτσι. Ο Ομπάμα παρακολουθώντας το κινητό της Μέρκελ είχε στο χέρι και τον Σαμαρά.


Τον απείλησε, όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί, πιθανόν και να τον κλώτσησε στην διάρκεια των συνομιλιών τους. Ο Σαμαράς τα χρειάσθηκε και έντρομος θα πραγματοποιούσε και δεύτερο ταξίδι στις ΗΠΑ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πλέον είχαμε αλλάγή του αγαπημένου πρωθυπουργικού προορισμού: Aπό το Βερολίνο στην Ουάσινγκτον. Η Μέρκελ έβλεπε με οργή την Έλληνα πρωθυπουργό να την εγκαταλείπει και κρατούσε την οργή της, η οποία θα ξεσπούσε σαν τσουνάμι στην διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου των Βρυελλών.
-Είδα τον Σαμαρά, μόνο για 5΄...
θα δηλώσει στους Γερμανούς δημοσιογράφους αντιμετωπίζοντας τον πρωθυπουργό με απαξιωτικό τρόπο. Ποιος την εμπόδιζε να τον δει για 10, 20, 30 η μία ώρα; Κανείς πέρα από τον θυμό της για την παράδοση του Σαμαρά στους Αμερικανούς. Μόνο που η αποκάλυψη για τις παρακολουθήσεις του κινητού της από τους Αμερικανούς θα έκαναν την ίδια να αισθάνεται γυμνή σε δημόσια θέα.
Ο Ομπάμα γνώριζε ακόμη και τις σκέψεις της, μπορούσε να προλαβαίνει τις κινήσεις της. Την είχε στο πιάτο. Όπως επίσης και όλους εκείνους που επέλεξαν να κάνουν παιγνίδι με το γερμανικό στρατόπεδο. Ανάμεσα σ΄αυτούς και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον οποίο ο Σόιμπλε μιλούσε εγκωμιαστικά στην διάρκεια των τηλεφωνικών του συνομιλιών με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Ο Στουρνάρας γνωρίζει πλέον πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον ίδιο. Λίγο πριν και λίγο μετά τα ταξίδια Σαμαρά σε ΗΠΑ και Ισραήλ αρχίζει να ξηλώνεται η Χρυσή Αυγή και επιχειρηματίες που έβλαψαν να αμερικανικά συμφέροντα να οδηγούνται στη φυλακή ή να δραπετεύουν από την Ελλάδα για να διασωθούν. Την ίδια στιγμή πρώην υπουργοί που είχαν λαδωθεί από γερμανικά συμφέροντα είναι έτοιμοι να συναντήσουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο-αυτή τη φορά όχι σε κάποιο πολυτελές γαλλικό εστιατόριο αλλά στα μέρη του θρυλικού αρχιφύλακα Αραβαντινού, του πισινάτου.

Ο Αμερικανικός Κοριός στην Μέρκελ όπως όλα δείχνουν θα αποδεχθεί μοιραίος και για τον φιλογερμανό Στουρνάρα. Όσο για τον ίδιο τον Σαμαρά, οι Αμερικανοί ευχαρίστως θα τον άδειαζαν εάν ο Τσίπρας ήταν σοβαρή περίπτωση και είχαν κάπου να πατήσουν.
Ο Ομπάμα χρησιμοποιώντας κάθε μέσο-φυσικά και τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων- και μην έχοντας κανένα λόγο να απολογηθεί στην ηγέτιδα μια χώρας που μόλις μερικές δεκαετίες πριν προκάλεσε τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο είναι αποφασισμένος να κάνει την ζωή δύσκολη στην Μέρκελ και αν διαπιστώσει ότι η διάλυση της ευρωζώνης είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ-διαίρε και βασίλευε- δεν θα διστάσει να οδηγήσει τα πράγματα ως εκεί.
Όσο για τον ΓΑΠ θα μπορούσε να αποτελέσει μια απέλπιδα λύση για τις ΗΠΑ σε περίπτωση που στο μεταξύ δεν εμφανιστεί στο προσκήνιο, σοβαρός και νοήμων Έλληνας πολιτικός με σφόδρα φιλοααμερικανικά αισθήματα. Κρατήστε το αυτό ως την στιγμή που θα δείτε τον ΓΑΠ να σταματάει τις διαλέξεις και να ανακοινώνει με τον Καρχιμάκη στο πελυρό του την δημιουργία του νέου πατριωτικού κόμματος.
Η γνώση ότι ο Ομπάμα γωρίζει όλους τους διαλόγους Σαμαρά-Μέρκελ αλλάζει τα δεδομένα στην διαχείριση της ελληνικής κρίσης αλλά και στην σχέση της κυβέρνησης με τους δανειστές της. Κάτω από αυτό το πρίσμα θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί από εδώ και στο εξής η τριγωνική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ-Γερμανίας. Στο μεταξύ οι Γερμανοί δεν κρύβουν την οργή τους για την παρακολούθηση της Μέρκελ και ο ίδιος ο Βεστερβέλε απειλεί με την γερμανική Δικαιοσύνη τους Αμερικανούς:
Ο κ. Βεστερβέλε τόνισε ότι επί γερμανικού εδάφους ισχύει το γερμανικό δίκαιο, και αυτό για όλους, «για Γερμανούς και αλλοδαπούς, για πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά και για διπλωμάτες και πρεσβείες».

Ήδη από το 2010 ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γνώριζε για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει σήμερα η κυριακάτικη BILD. Επικαλούμενη κύκλους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο διευθυντής της NSA Κιθ Αλεξάντερ είχε τότε ενημερώσει προσωπικά τον κ. Ομπάμα για την μυστική επιχείρηση σε βάρος της Α. Μέρκελ.

«Ο Ομπάμα δεν διέκοψε τότε την επιχείρηση, αντιθέτως επέτρεψε τη συνέχισή της», αναφέρει ανώνυμη πηγή των μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται η εφημερίδα. Και όχι μόνο: λίγο αργότερα ο Λευκός Οίκος φέρεται να «παρήγγειλε» από την NSA έναν αναλυτικό φάκελο για την καγκελάριο.

Προφανώς ο Μπαράκ Ομπάμα δεν εμπιστευόταν την Μέρκελ και ήθελε να μάθει τα πάντα για τους Γερμανούς, υποστηρίζει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της NSA σύμφωνα πάντα με την BILD.
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, αυτό θα σήμαινε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν είπε την αλήθεια στην καγκελάριο, όταν μόλις την περασμένη Τετάρτη τη διαβεβαίωνε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι εάν γνώριζε για την παρακολούθηση, θα την είχε σταματήσει.
Aντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι μετά από αυτές τις αποκαλύψεις τίποτε πλέον δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στην σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της μια και μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων Αμερικανοί (ΔΝΤ) και Γερμανοί βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και κανείς δεν «βλέπει» τον Βρούτση, τον Μητσοτάκη, των Γεωργιάδη, τον Στουρνάρα. Το φαινόμενο της κινούμενης άμμου είναι πιο έντονο από ποτέ και ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να συμβούν: Aκόμη και να βρεθούν στην φυλακή σημερινοί φαινομενικά πανίσχυροι υπουργοί...


: http://tolimeri.blogspot.com/

http://stamdaska.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8898.html 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ-ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΤΗ, ΕΠΙΠΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΑΞΙΖΕΙ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ, ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ : Κάποιοι νομίζουν πως η λύση στο πρόβλημα είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση των φόρων. Κάνουν λάθος, κάνουν μεγάλο λάθος. Αν σήμερα, αν σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη,

θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Κανένα νέο βάρος στη μικρή και μεσαία τάξη, εγγυώμαστε το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αυξήσεις μισθών πω από τον πληθωρισμό. Φίλες και φίλοι, λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες, εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη όταν υπάρχει η πολιτική βούληση.
Π. ΣΩΚΟΣ, («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»), 13-1-2010 : Κύριε Πρόεδρε, εξετάζετε εσείς ως κυβέρνηση να προσφύγετε μόνοι σας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν το έχουμε ανάγκη.
ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ : “Όταν λέω, υπερβάλλοντας, ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε δεκαπέντε ημέρες, το κλείσαμε σε δεκαπέντε ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στον λαό. O Παπανδρέου με είχε πάρει τηλέφωνο από τον Νοέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. “
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Η κυβέρνηση απο τον οκτώβριο του 2009 είχε αποφασίσει σαν μόνη επιλογή την είσοδο στο ΔΝΤ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ : Έπρεπε λοιπόν να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μόνοι μας, την επομένη των εκλογών. Δεν το κάναμε. Αντί αυτών μοιράζαμε επιδόματα και σχεδιάζαμε αυξήσεις σε μισθούς.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ : Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ, σχέδιο στο οποίο αντέδρασα τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου. Ειχα εισηγηθει στο υπουργικο συμβουλιο τον οκτωβριο του 2009 σκληρα μετρα απο τοτε, αλλά δεν εισακούσθηκα.
ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο…«.. Ήμουν μεταξύ εκείνων που ζητούσαν σκληρά μέτρα αμέσως μετά από τις εκλογές του 2009. Δυστυχώς, ήταν άλλες οι προτεραιότητες εκείνη την περίοδο. Θεωρώ ότι αν είχαμε δράσει εγκαίρως, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει μεγάλο μέρος των όσων ακολούθησαν. Μάλιστα, η κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του Κινήματος ότι γνώριζε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, αλλά θέλησε να κρύψει την πραγματικότητα. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύθηκε χωρίς πυξίδα και άρχισε τους πειραματισμούς με ερασιτεχνικό τρόπο. Κατηγόρησε επίσης τον κ. Παπανδρέου για ερασιτεχνική άμυνα στις επιθέσεις των αγορών. Η Βάσω Παπανδρέου δήλωσε ακόμα ότι, στο γραφείο του Παπακωνσταντίνου, τον Οκτώβριο του 2009, του έλεγε να πάρει επειγόντως μέτρα, και αυτός την κοίταγε σαν ούφο
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : “Μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως κανείς δεν ήξερε τότε πόσα χρωστάμε ή ότι θα χρειαστούμε μία ριζική αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους” είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου το μεσημέρι, καρφώνοντας τον προκάτοχό του στην αρχηγεία του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου αλλά….και τον προκάτοχό του, τότε, στον θώκο του υπουργείο Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ : Είχα πει στον Γ Παπανδρέου, τον Ιούλιο του 2009 ότι το έλλειμμα, ήδη, είναι διψήφιο με δυναμική ανόδου, και δεν ξέρουμε το χρέος. Άρα του είπα, επί λέξη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα κληθούμε να κυβερνήσουμε υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε και τις στρατηγικές μας και τις πολιτικές μας. Να μην υιοθετούμε αιτήματα, να μην υιοθετούμε εύκολες λύσεις.
ΜΑΚΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ : Στενός συνεργάτης του ΓΑΠ. «Αθήνα 11 Ιουνίου 2012, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 1. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ήξερε για την κατάσταση της οικονομίας και αφού ήξερε έπρεπε να έχει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση και συμπεριφορά, ως ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΝΗΣ : Καταλόγησε ηθική αυτουργία στον τ. πρωθυπουργό, και υπενθύμισε στον Ε. Βενιζέλο ότι ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία του Παπανδρέου και πως ορισμένοι εκ των υπουργών του, θα έπρεπε ήδη να ήταν φυλακή»!
ΝΙΚΟΣ KΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Διέπραξαν εσχάτη προδοσία όσοι μας οδήγησαν στο μνημόνιο.
ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ : Εκτίμησε ως ανεξήγητες και αντιφατικές τις επιλογές της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2010 για τη διαχείριση της κρίσης καθώς όπως επεσήμανε υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις από την προσφυγή στο μνημόνιο και το ΔΝΤ. Τόνισε, δε, ότι αποτελεί αντικείμενο των δημοσιογράφων να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τους λόγους της αντιφατικής πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση το 2010.
ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΜΠΡΑΟΥΝ : Ο πρώην Πρωθυπουργός της Αγγλίας γράφει στο τελευταίο του βιβλίο: ενενήντα (90) δισεκατομύρια ευρώ στοίχησε στην Ελλάδα, η αργοπορία του Παπανδρέου να λάβει εγκαίρωσ μέτρα μετά την νίκη του στις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009.
ΧΟΑΚΙΜ ΑΛΜΟΥΝΙΑ : ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ.Παπανδρέου είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας.
ΠΕΤΕΡ ΣΤΑΙΝΜΠΡΟΥΚ : Στο τελευταίο του βιβλίο γράφει ότι, είχε ενημερώσει τον Ιανουάριο του 2009 τον Παπανδρέου για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος. Αμέσως του είπε ο Παπανδρέου πως δεν ξέρει αν πλέον θέλει να γίνει πρωθυπουργός.
ΝΤΙΡΚ MIΛΕΡ : Στο βιβλίο του ο γερμανός αναλυτής υιοθετεί την άποψη «ότι ο Παπανδρέου ήταν η εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ και αποστολή του ήταν με κάθε τρόπο να επιφέρει τη ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Θεωρεί ανεξήγητη την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να προαναγγείλει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη: «Θα πρέπει να τεθεί το ερώτημα, τι ρόλο έπαιξε ο Παπανδρέου. Για λογαριασμό ποιου έδρασε;» Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του «έκαναν ό,τι πέρναγε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους», γράφει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Μίλερ.
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε την κερκόπορτα παραδίδοντας στους ξένους την εθνική μας ανεξαρτησία και την εδαφικη μας ακεραιότητα»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ : Εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο. Πιστεύει ότι με τα δύο αυτά Μνημόνια η χώρα μετατράπηκε σε μια σύγχρονη «αποικία» των δανειστών της. Ομως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε σωστά και αντί να δεχθεί την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα του χρέους προτίμησε το Μνημόνιο με επαχθείς όρους. Αναφερόμενος στους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι «κρύβονταν πίσω από τους ευρωπαίους». Αναφερόμενος στους χειρισμούς τους δήλωσε χαρακτηριστικά «δεν ξέρω αν υπήρχε σκοπιμότητα, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά» και επεσήμανε ότι «η άγνοια δεν δικαιολογείται, είχαν συμβούλους, είχαν το ταμείο που είχε υποδείξει επανειλημμένα τι πρέπει να γίνει».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ : Εκτιμά ότι οι Αμερικανοι εκμεταλλεύτηκαν τον Γιώργο Παπανδρέου. «Αφού έκαναν τον Γιώργο πρόεδρο της Σοσιαλιστικής, μετά μπήκαμε στο ΔΝΤ για να έχει η Αμερική τον πλήρη έλεγχο του ευρώ και της Ευρώπης». Ο κ. Τσοβόλας υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός υπογραμμίζοντας ότι ήταν λάθος η ένταξή μας στο μηχανισμό του ΔΝΤ, ενώ δήλωσε «μπορούσαμε και χωρίς το ΔΝΤ να εξοφλήσουμε το χρέος μας». Τέλος, εκτίμησε ότι οι Αμερικανοί λειτούργησαν βάση σχεδίου προκειμένου μέσω του ΔΝΤ να ελέγξουν το ευρώ, αλλά και την υπόλοιπη ευρώπη και τη χώρα μας
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : Η Ελλάδα είχε δυνατότητες διαπραγμάτευσης. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό.
ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΗΣ : Την λέξη απαγκίστρωση ξέρετε γιατί την χρησιμοποιώ; Γιατί θεωρούσα και θεωρώ ότι αγκιστρώθηκε ο λαός. Με ό,τι σημαίνει η αγκίστρωση, και η αγκίστρωση σημαίνει και εξαναγκασμός. Για παράδειγμα, εγώ έχω την πολιτική βεβαιότητα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ. Την προσφυγή στο ΔΝΤ την έκανε όχι γιατί αναγκάστηκε αλλά γιατί την επέλεξε. Ήταν δυνατή η αποφυγή της «τρόϊκας» και του Δ.Ν.Τ. Δεν αναφέρομαι μόνο στις δηλώσεις του Στρος – Καν για την επιλογή της κυβέρνησης. Με λαθεμένους χειρισμούς και αποσπασματικές ενέργειες διαμόρφωσε συνθήκες για την παρουσία του Δ.Ν.Τ. στη χώρα. Μπορούσε, εάν το επέλεγε, να αξιοποιήσει δυνατότητες για στήριξη μόνον από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με παράλληλη άσκηση πολιτικής που θα αντιμετώπιζε τα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ : Μπορούσαμε να αποφύγουμε το Μνημόνιο; Ναι, ναι, ναι…Το πιστεύω αν και δεν έχω τρόπο να το αποδείξω. Μπορώ όμως να καταθέσω τη διαίσθησή μου από την εξέταση του θέματος. Ό,τι λέω είναι προσωπικές εντυπώσεις. Ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε χίλια δυο δείγματα της ανεπάρκειάς του να κυβερνά μια χώρα, για κάποιους λόγους που υποπτευόμαστε μερικοί από μας, έπρεπε να προσφέρει όσα του ζήτησαν ως αντάλλαγμα για αυτά που έλαβε στη δωροθήκη του προτού καν γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εγώ δεν μπορώ να το τεκμηριώσω πλήρως, αλλά εν μέρει το τεκμηριώνω. Πώς αλλιώς ερμηνεύεται π πολιτική συμπεριφορά του; Εμένα δεν με καλύπτει η ερμηνεία ότι ήταν μόνο ανοησία και απερισκεψία. Μπορεί να ήταν και ανοησία, αλλά δεν ήταν μόνο. Υποψιάζομαι ότι έγιναν ανταλλαγές. Ο Γ. Παπανδρέου είπε πολλά ψέματα. Γιατί τέτοιο τρέμουλο να αποκοπούμε από τη ρωσική ενεργειακή πολιτική; Ήταν ανάγκη να τορπιλίσουμε τα δυο σημεία της ρωσικής πολιτικής που ήταν γι’ αυτούς σημαντικά; Ύστερα, η πρεμούρα με το Ισραήλ. Γιατί τέτοια επιμονή; Πως ερμηνεύεται το γεγονός ότι η πρώτη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου είχε για υπουργό εξωτερικών έναν άγνωστο και ανόητο Έλληνα της Αυστρίας που έλεγε ψέματα ότι έχει πάρει το ντοκτορά του; Την ώρα του Μνημονίου, θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε την κακή πολιτική που ακολουθούσαμε δεκαετίες, χωρίς να περάσουμε στο ΔΝΤ. Δηλαδή, φέρε τώρα το δάνειο, κάλυψε τις ανάγκες σου και άσε τους άλλους να χτυπιούνται. Τα επιτόκια στην αγορά ήταν ακόμη ευνοϊκά. Προσπαθήσαμε να δανειστούμε από αλλού; Ή μήπως με δηλώσεις περί διεφθαρμένου λαού στρώναμε τον δρόμο μας;Είναι πολύ σοβαρό αυτό που καταθέτετε. Δηλαδή γνωρίζοντας τι σημαίνει για τον τόπο αυτή η πολιτική επιλογή ο Γ. Παπανδρέου προχώρησε με τέτοια επιπολαιότητα;Ναι, έκανε ό,τι έκανε αδιαφορώντας για τον τόπο. Τι μεσολάβησε; Το χρήμα; Δεν θέλω να το πιστέψω. Το είχε επεξεργαστεί. Εγώ δεν μιλώ «καρατζαφέρεια» διάλεκτο, αλλά δεν επιτρέπω σε κανέναν Παπανδρέου ή Παπαδήμο να λέει είμαι εδώ για να σώσω την πατρίδα μου. Είναι υποκρισία αισχίστου είδους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ : Ανεπανόρθωτα εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος. Μιλώντας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνούν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Προβόπουλος εξήγησε ότι αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα «θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο. θα είχε περιοριστεί η δυναμική του ελλείμματος και θα είχε αλλάξει η ψυχολογία των αγορών». Η δήλωση-βόμβα αποκτά μάλιστα μεγαλύτερη δυναμική και από το γεγονός ότι όπως επανέλαβε ο κ. Προβόπουλος «ο κ. Παπανδρέου ήταν ενήμερος ήδη από την προεκλογική περίοδο για την δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας και ότι το έλλειμμα θα ήταν διψήφιο. O Προβόπουλος λέει το Σεπτέβριο 2009 σε Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη: Το δημόσιο έλλειμμα φέτος θα κλείσει σε επίπεδα υψηλότερα από το 7 – 8% του ΑΕΠ. Αν οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν βγάλουν ισχυρή κυβέρνηση και πάμε και για νέες εκλογές τότε η απόκλιση στα δημόσια οικονομικά θα είναι τραγική στα τέλη του Δεκέμβρη. Η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να έχει ετοιμασθεί για να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση και στο επίπεδο των δαπανών και στο κομμάτι των εσόδων. Oι αγορές (δηλαδή οι δανειστές του ελληνικού δημοσίου) όταν βρεθούν σε λίγους μήνες μπροστά σε ελλείμματα αυτού του επιπέδου θα αντιδράσουν βίαια απέναντι στην ελληνική οικονομία, αν δεν πάρουμε εγκαίρως μέτρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ : «Δεν είναι αλήθεια ότι ο Παπανδρέου δεν ήξερε για το έλλειμμα. Του το είχα πει κι εγώ στα τέλη Αυγούστου του 2009, πριν από τις εκλογές. Είχα πει τότε ότι θα ξεπεράσει το 10% και οι επιτελείς του με ρώτησαν: «Μόνο;» αλλά δεν έκαναν τίποτα», δηλώνει χαρακτηριστικά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Βολές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, του οποίου στο παρελθόν υπήρξε σύμβουλος, εξαπολύει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Στην ομιλία του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ, ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού έστειλε την Ελλάδα στην κόλαση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ : Δυστυχώς, ο Γ. Παπανδρέου ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο». Ο Παπανδρέου έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ’ αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ’ αυτά που επέβαλαν οι δανειστές. Η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή. Προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αγωνιά για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μην λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, 21-9-09, DEBATE ΕΚΛΟΓΩΝ 2009 : Κύριε Παπανδρέου τους αριθμούς τους γνωρίζετε, αλλά η κρίση που βιώνουμε σε όλη την Ευρώπη επιβάλλει να πάρουμε καποιες αποφάσεις. Ενώ λοιπόν γνωρίζετε τους αριθμούς, γνωρίζετε την πραγματικότητα, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε άγνοια της πραγματικότητας, εκείνο που κάνετε έναντι των πολιτών είναι να τους παρουσιάζετε ένα νεφελώδες δήθεν πρόγραμμα, που σημαίνει ότι δεν έχετε σχέδιο, αλλά με εύκολες υποσχέσεις περί παροχών θέλετε να παραπλανήσετε τους πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και αν αυτή είναι μια παραδοσιακή πολιτική πρακτική, είναι εμπαιγμός την ώρα της κρίσης.
ΛΑΜΠΗΣ : ΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ……..
olympia.gr

http://stamdaska.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7826.html 

ΣΟΚ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : '' ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ''‏


Σε σοκαριστική ομολογία των κυβερνητικών προθέσεων για επιβολή στρατιωτικού νόμου στην χώρα προκειμένου να περάσουν αυτά που θέλει η τρόικα, προχώρησε σε συνέντευξή του στην έγκυρη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Θα προχωρήσουμε εν ανάγκη και με την επιβολή στρατιωτικού νόμου, θα κάνουμε πραξικόπημα ("Le clientélisme arrangeait beaucoup de monde") για να επιβάλλουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρύθμιση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη χώρα μας και για τους πολίτες» δήλωσε με απίστευτη ειλικρίνεια
Σε επιστολή που απέστειλε στον διευθυντή της εφημερίδας, ο κ. Μητσοτάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε αυτές τις λέξεις, αντιλαμβανόμενος, κάπως αργά, όπως συνήθιζε ο πατέρας του, τον απόηχο των δηλώσεων του.
Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε τόσο στην έντυπη έκδοση, όσο και στη διαδικτυακή έκδοση της βελγικής εφημερίδας.
Είναι έτοιμοι για όλα, όπως απέδειξαν και στην περίπτωση των συλλήψεων της ηγεσίας και των βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέμσου με την ... αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Το ερώτημα είναι πόσο και αν η κοινωνία είναι έτοιμη να αποτρέψει την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να κάνουν νόμο τις εντολές της τρόϊκα. Και βέβαια αν θα πειθαρχήσουν οι στρατιωτικοί στις εντολές της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο Δ.Αβραμόπουλος πάντως δήλωνε σχετικά ότι "Προτιμώ να πεθάνω παρά να δώσω τέτοιες εντολές"...
Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις-σοκ στην βελγική εφημερίδα (που τώρα τις παίρνει πίσω...) του Κ.Μητσοτάκη:http://www.lalibre.be/actu/international/le-clientelisme-arrangeait-beaucoup-de-monde-526f6ee235708def0d96aedd...
triklopodia.gr
http://stamdaska.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1807.html?spref=fb 

E.N.D. 30/10/2013 Ωρα:22.00 Ε.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, Α.ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΜΕΣΩ skype ΣΤΗΝ END ΧΑΝΙΩΝ

artfm.jpg
Η Ε.Ν.D. ΧΑΝΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΚΑΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΚΡΟΑΣΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ USTREAM ΤΗΣ Ε.Ν.D. ΧΑΝΙΩΝ ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΣΤΟ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/ektakto-30-10-2897-w-22-00-e-lamprakhs-a-balsamakhs-mesw-skype-s.html

ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΜΑ Ο...ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ!!!! ΑΧ ΑΧ ΑΧ ΜΙΧΑΛΑΚΗΗΗ ΜΑΣ!! ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!!

ΩΧ ΩΧ ΩΧ !!! ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣ ΑΛΙ...ΤΙ ΠΑΘΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!! ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ..."ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ"...!!! ΙΟΥ...ΙΟΥ...ΩΧ ΩΧ ΩΧ !!! ΚΑΙ ΚΛΑΑΑΑΜΑ Ο...ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ!!!

ΩΧ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΤΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ!!!

ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΜΑΣ!!!! ΑΧ ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΣ!!!! ΑΧ ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΜΑΣ ΠΗΡΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟΟΟΟ!!!

ΩΪΜΕ...ΩΪΜΕ...



...ΣΕΡΝΕΙ ΛΙΘΑΡΙΑ ΡΙΖΙΜΙΑΑΑΑΑ!!!!

Ενημερωτικό Φυλλάδιο- Τελευταίες Εξελίξεις Η Χρηματοδότηση των Δήμων


Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Δείτε νεώτερες εκπληκτικές εξελίξεις, γεγονότα που θα συνταράξουν το πανελλήνιο και θα σπάσουν επιτέλους το τείχος του αποκλεισμού της πρότασης Αρτέμης Σώρρα.
Αυτή τη στιγμή ο Αρτέμης Σώρρας και END NATIONAL DEBT έχουν καταλήξει σε συμφωνία με δήμους της ελληνικής επικράτειας για επενδύσεις έργων πολλών εκατομμυρίων.
Και έπεται συνέχεια.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ


ΟΣΟΝΟΥΠΩ...ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ!!!

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/kai-klaaama-o-mihalakhs-ah-ah-ah-mihalakhhh-mas-sas-phre-to-pota.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters