Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Τρόικα: Παραπέμπεται σε Εξεταστική Επιτροπή για σφάλματα και παρλείψεις

troika.jpg

Η ώρα να λογοδοτήσουν για τις αποφάσεις τους φαίνεται ότι πλησιάζει για τους αξιωματούχους της Τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία. Ενόψει των Ευρωεκλογών, θα συστηθεί στο Στρασβούργο εξεταστική επιτροπή, που θα αναζητήσει τις ευθύνες των συγκεκριμένων υπαλλήλων για τις αστοχίες των Μνημονίων.
Τη σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής για τη δράση της τρόικας σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία αποφάσισε η επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου. Ζητούμενο είναι να «πέσει φως» στη δράση των αξιωματούχων που διαμόρφωσαν τα περιεχόμενα των Μνημονίων, ασκώντας πρωτοφανή εξουσία και χωρίς να έχουν οποιασδήποτε μορφής δημοκρατική εξουσιοδότηση.
Υπό αξιολόγηση τίθενται η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, καθώς και τακριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της. Θα εξεταστεί, επίσης, ο ρόλος ιδιωτικών συμβουλευτικών οίκων, όπως ο αμερικανικός Alvarez & Marsal, στον οποίο προσέφυγε η κυπριακή κυβέρνηση κατά τις διαπραγματεύσεις για το δάνειο από την τρόικα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, είχε αποδεχθεί να δοθεί στον οίκο «αμοιβή επιτυχίας» 0,1% του συνολικού ποσού που θα λάβουν οι κυπριακές τράπεζες. Ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να δεχθεί τον όρο, καθώς ο οίκος απειλούσε να αποχωρήσει λίγες ώρες πριν λειτουργήσουν ξανά οι τράπεζες.
Θα καταθέσουν
Η εξεταστική επιτροπή θα καλέσει για κατάθεση τους υπαλλήλους της τρόικας αλλά θα παραγγείλει και ανεξάρτητες οικονομικές μελέτες, που θα αμφισβητούν τις υποθέσεις και τις προβλέψεις των Μνημονίων. Η αστοχία των προβλέψεων αυτών (είτε πρόκειται για δημοσιονομικά μεγέθη, είτε για την ανεργία) είναι ένας από τους βασικούς λόγους σύστασης της επιτροπής, όπως υποστηρίζει και ο βουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκιγκολντ: «Γι' αυτό πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν μια αναλυτική έρευνα σχετικά με το πώς προέκυψαν αυτά τα δραματικά αποτελέσματα». Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά πιθανές παραβιάσεις του νόμου ή περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας».
Η επιτροπή δεν πρόκειται, πάντως, να έχει τη δυνατότητα απόδοσης νομικών ευθυνών. Το ακριβές αντικείμενο των εργασιών θα καθοριστεί στη διάσκεψη των προέδρων, κατά την επόμενη σύνοδο της ολομέλειας στα μέσα Νοεμβρίου. Ήδη έχει συμφωνηθεί των εργασιών να ηγηθούν ο Αυστριακός βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, Ότμαρ Κάρας και ο Γάλλος σοσιαλδημοκράτης, Λιμ Χονγκ Νγκοκ, έχοντας τη βοήθεια του Βέλγου βουλευτή των Πρασίνων, Φιλίπ Λαμπέρτ και του Ολλανδού συντηρητικού, Ντερκ Γιαν-Έπινκ. Η έκθεση θα πρέπει να παρουσιαστεί στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο, καθώς αμέσως μετά ακολουθούν οι Ευρωεκλογές.
Τμήμα ειδήσεων DefenceNet

http://stamdaska.blogspot.gr/2013/10/blog-post_7220.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters