Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ἡ ἐχθρικὴ πολιτικὴ τοῦ Τίτο κατὰ τῆς Ἑλλάδος.

Ἕνα κομμάτι τῆς ἱστορίας μας που ἔχει παραποιηθεῖ ἢ καὶ ἀποσιωποιηθεῖ σὲ μεγάλα του τμήματα, μᾶς μεταφέρει σήμερα ὁ Φιλίστωρ.
Οἱ διπλωματικὲς «μάχες» τῆς ἐποχῆς, προετοίμαζαν τὸ ἔδαφος γιὰ ὅλα αὐτὰ ποὺ θὰ ἀκολουθοῦσαν καὶ μᾶς ὁδήγησαν τελικῶς στὸν καταστροφικὸ ἐμφύλιο.
Ἕναν ἐμφύλιο ποὺ στόχο εἶχε τὴν ἀποκοπὴ ἐδαφῶν ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας, πρὸς ὄφελος τῶν Σλαύων.
Τὸ γιατὶ ἀπετράπῃ κάτι τέτοιο, θὰ μπορούσαμε πρὸς ὥρας νὰ ποῦμε μόνον πὼς δὲν «συνέφερε». Γενικῶς δὲν «συνέφερε».
Κατὰ τὰ ἄλλα, ὁ Φιλίστωρ, ὅπως πάντα μὲ ξεκάθαρο λόγο, φωτίζει σὲ μεγάλο βαθμό αὐτὴν τὴν περίοδο.
Φιλονόη.

Γιόζιφ Μπρόζ (Τίτο)

Η εχθρική επιθετική πολιτική των κομμουνιστών του Τίτο έναντι της Ελλάδος λίγο πριν από την έναρξη του Εμφυλίου

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ήταν να αποκαταστήσει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Γιουγκοσλαβία. Αυτό ζητούσαν επιτακτικά από τον εκάστοτε Έλληνα πρωθυπουργό και οι διπλωματικές αποστολές από την Αγγλία και την Αμερική που επηρέαζαν αποφασιστικά την Ελληνική πολιτική σκηνή. Η Ελλάδα επεδίωξε την εξομάλυνση αυτή εγκαταλείποντας κάθε εδαφική διεκδίκηση στην περιοχή του Μοναστηρίου, αποστέλλοντας έναν έμπειρο πρεσβευτή στο Βελιγράδι (Διαλέτος) και αποφεύγοντας προσεκτικά να εγείρει προβλήματα στην περιοχή η να δώσει συνέχεια στις συνεχείς Γιουγκοσλαβικές προκλήσεις.
Αντιθέτως η Γιουγκοσλαβία του Τίτο ακολούθησε μια απροκάλυπτα επιθετική και εχθρική πολιτική κατά της Ελλάδος την εξεταζόμενη περίοδο (1944-1946). Αρχικώς οι προθέσεις αυτές δεν ήταν τόσο εμφανείς καθώς η πρώτη μετακατοχική Γιουγκοσλαβική κυβέρνηση υπό τον Τίτο ήταν “ οικουμενική” με περισσότερα από τα μισά μέλη της να μην είναι κομμουνιστές (ανάμεσα τους και ο υπουργός εξωτερικών). Η αρχή έγινε στις αρχές του 1945 όταν συνεχή δημοσιεύματα στην κυβερνητική εφημερίδα γιουγκοσλαβική “ μπόρμπα” για απηνή και οργανωμένο διωγμό από τις Ελληνικές Αρχές της σλαβόφωνης μειονότητας που βρισκόταν κυρίως στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς και Πέλλας. Τα δημοσιεύματα αυτά τα ακολούθησαν δύο επίσημα διπλωματικά διαβήματα της Γιουγκοσλαβίας που επισημοποίησε έτσι τις κατηγορίες.

Η συνέχεια δόθηκε με την περίφημη συνέντευξη του Τίτο στους New York Times τον Απρίλιο του 1945 στην ερώτηση για ένα ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος απαντούσε ότι ”δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί στην επιθυμία όλων των “ Μακεδόνων” να ενωθούν με τα αδέρφια τους”. Τον Μάιο

Πέτρος Βούλγαρης
είχαμε νέο μπαράζ συνεχόμενων δημοσιευμάτων στον Γιουγκοσλαβικό Τύπο αλλά και δηλώσεων γιουγκοσλάβων επισήμων για τον “ τρόμο στην Μακεδονία” που έσπερναν οι Έλληνες. Σύμφωνα με απόρρητες εκθέσεις Αμερικάνων και Άγγλων αξιωματούχων που περιόδευσαν οι ίδιοι στην επίμαχη περιοχή, οι γιουγκοσλαβικές κατηγορίες δεν επαληθεύονταν.
Το γαϊτανάκι δηλώσεων και δημοσιευμάτων κορυφώθηκε με τις δηλώσεις του Τίτο στις 11 Ιουλίου 1945 στις οποίες κατηγορούσε πλέον επισήμως την Ελλάδα για άσκηση τρομοκρατίας στον σλαβόφωνο πληθυσμό της Μακεδονίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Βούλγαρης, καθοδηγημένος από τον Άγγλο πρέσβη, αντέδρασε με μετριοπάθεια ενώ η Ελληνική πλευρά προσπαθούσε να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.


Ἡ κυβέρνησις Τσαλδάρη
Αυτό όμως γινόταν συνεχώς δυσκολότερο καθώς στις 22 Ιουλίου η Γιουγκοσλαβική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στην οποία απαιτούσε επί λέξει “ να σταματήσουν αμέσως οι διωγμοί που εξαπέλυσε η Ελληνική Κυβέρνηση εναντίον των Μακεδόνων και των συμπατριωτών τους στην Μακεδονία του Αιγαίου μέσω άτακτων σωμάτων, με την συμμετοχή και τακτικού στρατού και την υποστήριξη της κρατικής εξουσίας”. Σύμφωνα με απόρρητες εκθέσεις του King (διπλωματικού ακόλουθου στο Αγγλικό προξενείο της Θεσσαλονίκης) που περιόδευσε ο ίδιος στην επίμαχη περιοχή τον Ιούλιο του 1945, οι κατηγορίες αυτές δεν είχαν καμία βάση και όσα λίγα περιστατικά βίαιης αυτοδικίας είχαν εκδηλωθεί, έπαψαν αμέσως μετά την εγκατάσταση των επίσημων Ελληνικών Αρχών. Το μόνο παράπονο των Σλαβόφωνων, κατά τον King, ήταν ότι δεν έφτανε σε αυτούς η ανθρωπιστική βοήθεια της UNRRA.
Αλλά οι Γιουγκοσλάβοι δεν περιορίστηκαν μόνο σε φραστικά πυροτεχνήματα και εντυπωσιακές κατηγορίες. Τον Σεπτέμβριο του 1945 σημειώθηκαν σοβαρά συνοριακά επεισόδια στα φυλάκια της Νίκης και του χωριού Εθνικό όπου η Ελληνική Εθνική φρουρά δέχτηκε πυρά από τα Γιουγκοσλαβικά αποσπάσματα, χωρίς όμως να υπάρξουν τραυματισμοί. Η ένταση μεταξύ των 2 χωρών μεγάλωσε το 1946 καθώς σε απόρρητες αναφορές του από το Βελιγράδι, ο έμπειρος Έλληνας πρεσβευτής ανέφερε πως η Γιουγκοσλαβία ετοιμαζόταν να ανακινήσει το “ Μακεδονικό Ζήτημα”. Επιθετικά άρθρα στον
Ελληνικό Τύπο κατά του γιουγκοσλαβικού κομμουνιστικού καθεστώτος αλλά και του Τίτο προσωπικά εξόργισαν τους Γιουγκοσλάβους που απέσυραν τον πρέσβη τους από την Αθήνα.
Κατά την διάρκεια του 1946 έρχονταν συνεχείς πληροφορίες στην Αθήνα ότι οι Γιουγκοσλάβοι εξόπλιζαν και εκπαίδευαν στα Σκόπια ομάδες ατάκτων που θα τις χρησιμοποιούσαν κατά της Ελλάδας. Το επιστέγασμα των πληροφοριών αυτών ήταν τα αιματηρά γεγονότα στο χωριό Σκρα (που βρισκόταν πολύ κοντά στα σύνορα με την Γιουγκοσλαβία )στις 11 Νοεμβρίου 1946: Ένοπλη ομάδα από οκτακόσιους αντάρτες εισήλθαν στο χωριό σκοτώνοντας τους 11 οπλίτες που ήταν η φρουρά της, δολοφόνησαν 55 “ εθνικόφρονες” και πυρπόλησαν τα 2/3 των σπιτιών του χωριού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στις εφημερίδες έκαναν λόγω για εξαφανίσεις-απαγωγές πολιτών συγκλονίζοντας την Ελληνική κοινή γνώμη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελληνικής κυβέρνησης η ομάδα ανταρτών είχε διεισδύσει στην Ελλάδα από την Γιουγκοσλαβική μεθόριο. Σύμφωνα με την επίσημη προσφυγή του επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ Αθανασίου Αγνίδη διεξαγόταν ανταρτοπόλεμος στην βόρεια Ελλάδα που κατευθυνόταν από την οργάνωση ΝΟΦ που έδρευε στα Σκόπια ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσαλδάρης χαρακτήριζε το στρατόπεδο του Μπούλκες ως “ πραγματική ακαδημία τρομοκρατών”. Για την επίσημη Ελλάδα ο “ κύβος” στις σχέσεις της με την Γιουγκοσλαβία είχε πλέον “ ριφθεί”.
Φιλίστωρ ἀπὸ ἱστορικὰ θέματα
Πηγή
http://filonohpontou.wordpress.com/2011/07/12/tito/#more-14537
Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Τα πρόσωπα του Ιανού (οι ελληνογιουγκοσλαβικές σχέσεις στις παραμονές του ελληνικού εμφυλίου πολέμου (1944-1946)), εκδόσεις Πατάκη
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/07/blog-post_6841.html

Αφού αυτοί δεν λένε την αλήθεια, θα την πω εγώ...

Γυναικείο κεφάλη στο μάρμαρο
Αφού κανείς από τους επίσημους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ.

Ξέρετε η αλήθεια στα οικονομικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή γνώση, φυλαγμένη για τους εκλεκτούς, ούτε όλες αυτές οι βλακείες που ακούγονται τριγύρω από τα πιο επίσημα -δυστυχώς- χείλη της χώρας.
Απλά ανοίγεις τον Προϋπολογισμό - είναι στο ίντερνετ- και βλέπεις τα νουμεράκια.
Πάμε λοιπόν:
Αλήθεια Νο 1
Εισπράττουμε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουμε περί τα 60.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και να χαλάω 1.500.
Αλήθεια Νο 2
Χρωστάμε περί τα 360 δισ. ευρώ με έσοδα 40 δισ. όπως προείπα.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 12.000 ευρώ το χρόνο και να χρωστάω 108.000.


Αλήθεια Νο 3
Μόνο οι ετήσιοι τόκοι για τα δάνεια που έχουμε ήδη πάρει (και φάει εννοείται) είναι χοντρικά 20 δισ.
Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα και για τόκους στεγαστικού δανείου (χωρίς το κεφάλαιο) να δίνω περί τα 500 ευρώ.

Αλήθεια Νο 4
Για να λειτουργούμε κανονικά σαν χώρα, πρέπει κάθε χρόνο να βρίσκουμε τα κάτωθι ποσά:
1. 20 δις που είναι τα -παραπάνω- έξοδα μας (έλλειμμα)
2. 20 δις που είναι οι τόκοι των δανείων.
3. 40 δις που είναι χοντρικά και το κεφάλαιο των δανείων.
Σύνολο 80 δις.
Αναλογικά είναι σαν να βγάζω 12.000 ευρώ το χρόνο και για να διατηρούμαι στη ζωή, (και εκτός φυλακής)
Να πρέπει να βρίσκω ακόμη 24.000 κάθε χρόνο.

Ανακεφαλαίωση:
1. Είμαι ένας εργαζόμενος που βγάζω 1.000 ευρώ το μήνα.
2. Οι προσωπικές μου ανάγκες είναι περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.
3. Τα δάνεια μου ανέρχονται σε 1.500 ευρώ το μήνα.
4. Μου λείπουν δηλαδή 2.000 ευρώ κάθε μήνα και χρωστάω ακόμη 108.000.
5. Με βλέπετε να κρατάω το σπίτι μου για πολύ καιρό ακόμα;

Με έσοδα 1.000 και έξοδα 3.000 το μήνα η μόνη επιλογή μου ήταν να καλύπτω το διχίλιαρο με νέο δανεισμό. Μέχρι τώρα οι τράπεζες με κάλυπταν.

Από δω και πέρα σταματάει η χρηματοδότηση οπότε ας εξετάσουμε τις επιλογές που έχω ως εργαζόμενος, οι οποίες είναι βασικά τέσσερις:

Επιλογή Νο 1
Να βρω 2η και 3η δουλειά αυξάνοντας τα έσοδα του (ανάπτυξη)

Επιλογή Νο 2
Να περικόψω τις ανάγκες μου και να μειώσω τα έξοδα μου (περικοπές)

Επιλογή Νο 3
Να διαπραγματευτώ με την τράπεζα το δάνειο μου με επέκταση και μείωση των δόσεων (αναδιάρθρωση)

Επιλογή Νο 4
Να πουλήσω κομμάτι της περιουσίας μου για να ξεχρεώσω μέρος του δανείου (ιδιωτικοποιήσεις)

Βασικά μπορώ να χρησιμοποιήσω από μια έως και τέσσερις επιλογές, όσο περισσότερες τόσο πιο γρήγορα θα ξεμπλέξω απ' όλα αυτά.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να δούμε τις συμβουλές των κομμάτων (όπως στην εκπομπή ''Για λογαριασμό σας'') στον εργαζόμενο της ιστορίας μας.

ΠΑΣΟΚ: Ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται να βρει δεύτερη δουλειά, πρέπει να περικόψει 100 ευρώ από τα έξοδα του και να αναδιαρθρώσει το χρέος του. Δυστυχώς μάλλον θα αναγκαστεί να πουλήσει και κάτι.

ΝΔ: Ο εργαζόμενος χρειάζεται και 2η δουλειά ως ημιαπασχόληση, αναδιάρθρωση χρέους και πώληση περιουσίας χωρίς καμιά περικοπή εξόδων.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ο εργαζόμενος πρέπει να δουλεύει λιγότερο στην 1η δουλειά που έχει, να αυξήσει τα έξοδα του, να μην πουλήσει τίποτα και να πιστολιάσει την τράπεζα.

Βέβαια, υπάρχει και μία άλλη λύση, έξω από αυτές που προτείνουν τα πολιτικά κόμματα του Κοινοβουλίου. Μπορούμε να ζητήσουμε έλεγχο νομιμότητας του χρέους, να διεξάγουμε ανακρίσεις και δίκες για όσους προκύψει πως είναι υπαίτιοι για τη δημιουργία του χρέους ή πλούτισαν μέσα από τις διαδικασίες των εκάστοτε δανεισμών της χώρας. Στη συνέχεια και αφού φροντίσουμε να εισπράξουμε τα χρέη που έχουν άλλες χώρες προς εμάς, μπορούμε να διακανονίσουμε το υπολειπόμενο χρέος, με τέτοιο τρόπο που δεν θα χρειαστεί να χάσουμε τίποτε από την περιουσία μας. Δηλαδή, θα δουλέψουμε λίγο περισσότερο από όσο δουλεύαμε (μερικοί ίσως να δουλέψουν πραγματικά για πρώτη φορά στη ζωή τους, αφού είχαν μάθει να δουλεύουν τον κόσμο...), θα εξορθολογίσουμε τις δαπάνες μας και φυσικά θα εισπράξουμε από όσους μας χρωστάνε (που τώρα το παίζουν αφ' υψηλού) και νόμιμα φερόμενοι (σύμφωνα με τα όσα ορίζει το Σύνταγμα της χώρας και το Διεθνές Δίκαιο) θα αρχίσουμε να πληρώνουμε δόσεις που μας αναλογούν και που δεν θα καταστρέψουν την οικογένειά μας και το σπίτι μας γενικότερα.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Μια που έρχονται εκλογές, πολύ σύντομα μάλλον, ας απαντήσουμε μερικές ερωτήσεις που όλοι έχουν και θα κληθούν να απαντήσουν σύντομα στις κάλπες. Εξάλου είναι πράγματα πολύ πιεσμένα και δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Οι κάλπες θα "μιλήσουν", ο λαός θα εκφραστεί (ίσως για πρώτη φορά πραγματικά) και η χώρα θα πάρει το δρόμο της (μακριά από απώλειες εθνικής κυριαρχίας και οικονομικής υποδούλωσης για άγνωστο χρονικό διάστημα)...
πηγή
http://www.thermopilai.org/content/aphou-autoi-den-lene-ten-aletheia-tha-ten-po-ego
 
http://greeksurnames.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

ΠΑΤΡΑ...ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΟ...ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΙΜΙΟ !!!

Και μετά το νέο λιμάνι το επόμενο μεγάλο έργο που περιμένει η περιοχή μας είναι το αυτοκινητοδρόμιο. Έργο πνοής που όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει το πρόσωπο της Πάτρας.
Ας δούμε τις τρισδιάστατες μακέτες για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το έργο.
FOCUS ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ
Η πίστα και το συγκρότημα των εγκαταστάσεων υποστήριξής της έχουν μελετηθεί για τη λειτουργία: αγώνων αυτοκινήτων F1, αγώνων Μοτοσικλέτας παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike και αγώνων και...
πρωταθλήματος καρτ.


Το οδικό δίκτυο του συγκροτήματος διακρίνεται σε τρία επίπεδα:
1. Το κύριο οδικό δίκτυο,:
πίστα αγώνων μήκος 4.880μ. και πλάτος 15μ. για την κύρια ευθεία μήκους 904μ. και 12μ. για την υπόλοιπη διαδρομή.
run-off , tire barriers, μεταλλικά στηθαία ασφαλείας τριπλά καθ’ ύψος (guard rail), Φράκτης συγκράτησης θραυσμάτων (debris fence), φράκτης από συρματόπλεγμα (spectator fence).
2. Το δίκτυο ασφαλείας (service road), που παρακολουθεί το κύριο οδικό δίκτυο αριστερά και δεξιά της πίστας με πλάτος 4,5μ - 6,0μ. και επιτρέπει την ταχεία κυκλοφορία ασθενοφόρων, γερανών, πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και άλλων οχημάτων ασφαλείας.

3. Το δευτερεύον οδικό δίκτυο, που εξασφαλίζει την πρόσβαση των οχημάτων σε όλους τους λειτουργικούς χώρους του συγκροτήματος και αποτελείται από μια περιμετρική οδό και δύο εσωτερικές οδούς. οικοπέδου. Ο δρόμος είναι ενιαίας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους 6,5m και εκτίνεται για μήκος 3,6 km.
Το Κτίριο Κ1-Κ2: Διεύθυνση Αγώνα - Γκαράζ αγωνιζόμενων ομάδων (Pits) - Αίθουσες Φιλοξενίας - Εστιατόριο - Χώροι Τύπου - Αίθουσες V.I.P. – Καταστήματα, με χώρους συνολικής επιφάνειας 27.852m2.
Το κτίριο είναι τριώροφο και διακρίνεται σε τρία διαφορετικά τμήματα:
- Το κοίλο τμήμα όπου στο ισόγειο και τον 1ο όροφο θα στεγάζεται κυρίως το προσωπικό της Δ/νσης Αγώνα και στον 2ο όροφο θα υπάρχει αίθουσα επισήμων (VIP).
- Το ισόγειο του ευθύγραμμου τμήματος όπου προβλέπεται η λειτουργία των Pits.
- Τον 1ο και 2ο όροφο όπου χωροθετούνται η αίθουσα τύπου, οι αίθουσες φιλοξενίας, το εστιατόριο και τα καταστήματα.
- Το δώμα του κτιρίου των Pits είναι βατό και σε αυτό οργανώνονται οι χώροι φιλοξενίας
Το Κτίριο Κ13-Κ14: Ιατρεία Αγωνιζομένων - Πυροσβεστική και Χώροι Τεχνικής Υποστήριξης, επιφάνειας 772m2.

Το Κτίριο Κ5: Διοίκηση Αυτοκινητοδρομίου, επιφάνειας 468m2. Το κτίριο αυτό οργανώνεται σε δύο στάθμες. Η δεύτερη στάθμη (όροφος) θα ολισθαίνει σε σχέση με την πρώτη στάθμη (ισόγειο), επιτυγχάνοντας έτσι και στα δύο επίπεδα την καλύτερη δυνατή εποπτεία των δρώμενων του αυτοκινητοδρομίου τόσο στην πίστα όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του βασικού κτιρίου (Κ1), δηλαδή το paddock.
Τις 3 ανισόπεδες διαβάσεις (1 υπέργεια και 2 υπόγειες), συνολικού μήκους 60m με μέγιστο άνοιγμα 25m από προεντεταμένο φορέα.
Τους υπαίθριους χώρους φιλοξενίας ομάδων (Paddock Area), συνολικής έκτασης 52.350m2.
Το Ελικοδρόμιο
Τη Μονάδα Βιολογικού καθαρισμού
Το Κτίριο Κ11Α,Β: Κατοικίες Φυλάκων, συνολικής επιφάνειας 447m2.
Το Κτίριο Κ15: Καμπίνες Αναμετάδοσης - Καταστήματα - Είσοδοι Κερκίδων, συνολικής επιφάνειας 5.170m2, 37 καμπίνες αναμετάδοσης.
Το Κτίριο Κ16: Ιατρεία Κοινού, συνολικής επιφάνειας 98m2.
8 περιοχές χώρων στάθμευσης 2800 θέσεων και επιφάνειας 73.940m2 συνολικά.
Κερκίδες συνολικής δυναμικότητας 48.500 θέσεων.
Ø 29.346 ατόμων στη βόρεια πλευρά της ευθείας εκκίνησης - τερματισμού
Ø 2.160 ατόμων σε μανταριστές μεταλλικές κερκίδες.
Ø 17.000 ατόμων σε 4 ελεύθερες βαθμιδωτές χωμάτινες κερκίδες.
Χώρο για μελλοντική κατασκευή σχολής ασφαλούς οδήγησης, συνολικής επιφάνειας 28.500m2.
Χώρο για μελλοντική κατασκευή πίστας κάρτ, συνολικής επιφάνειας 15.595m2 με μονταριστές κερκίδες 840 θέσεων.
Χώρο για μελλοντική κατασκευή ανοιχτού θεάτρου 5.240 θέσεων, συνολικής επιφάνειας 17.267m2.
Ελεύθερους χώρους με την κατάλληλη φυτοκάλυψη, οι οποίοι καταλαμβάνουν 360.000m2 και αποτελούν το 39% της συνολικής έκτασης του συγκροτήματος του αυτοκινητοδρομίου.
Θέσεις εγκατάστασης υπαίθριων εξυπηρετήσεων στην περίμετρο της πίστας (τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, οι χημικές τουαλέτες - WC, τα κυλικεία του κοινού - καντίνες και τα λυόμενα καταστήματα).
Για τα κτίρια προβλέπονται να κατασκευαστούν:
Δίκτυο Ύδρευσης. Δίκτυο Αποχέτευσης – Ομβρίων. Σύστημα ψύξης - θέρμανσης – αερισμού Δίκτυο Ισχυρών Ρευμάτων. Δίκτυο Ασθενών Ρευμάτων για πυρανίχνευση και εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης Δίκτυο πυρόσβεσης. Ανελκυστήρες. Εγκατάσταση διαχείρισης και συντήρησης κτιρίων (BMS).
Στο περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται να κατασκευαστούν:
Δίκτυο Ύδρευσης με 2 δεξαμενές νερού. Δίκτυο Ισχυρών Ρευμάτων με Υ/Σ. Δίκτυο Ασθενών Ρευμάτων για σύστημα αναγγελιών και σύστημα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος. Δίκτυο πυρόσβεσης.

Χώρο για μελλοντική κατασκευή σχολής ασφαλούς οδήγησης, συνολικής επιφάνειας 28.500m2.
Χώρο για μελλοντική κατασκευή πίστας κάρτ, συνολικής επιφάνειας 15.595m2 με μονταριστές κερκίδες 840 θέσεων.
Χώρο για μελλοντική κατασκευή ανοιχτού θεάτρου 5.240 θέσεων, συνολικής επιφάνειας 17.267m2.
Ελεύθερους χώρους με την κατάλληλη φυτοκάλυψη, οι οποίοι καταλαμβάνουν 360.000m2 και αποτελούν το 39% της συνολικής έκτασης του συγκροτήματος του αυτοκινητοδρομίου.
Θέσεις εγκατάστασης υπαίθριων εξυπηρετήσεων στην περίμετρο της πίστας (τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, οι χημικές τουαλέτες - WC, τα κυλικεία του κοινού - καντίνες και τα λυόμενα καταστήματα).
Για τα κτίρια προβλέπονται να κατασκευαστούν:
Δίκτυο Ύδρευσης. Δίκτυο Αποχέτευσης – Ομβρίων. Σύστημα ψύξης - θέρμανσης – αερισμού Δίκτυο Ισχυρών Ρευμάτων. Δίκτυο Ασθενών Ρευμάτων για πυρανίχνευση και εγκατάσταση δομημένης καλωδίωσης Δίκτυο πυρόσβεσης. Ανελκυστήρες. Εγκατάσταση διαχείρισης και συντήρησης κτιρίων (BMS).
Στο περιβάλλοντα χώρο προβλέπονται να κατασκευαστούν:
Δίκτυο Ύδρευσης με 2 δεξαμενές νερού. Δίκτυο Ισχυρών Ρευμάτων με Υ/Σ. Δίκτυο Ασθενών Ρευμάτων για σύστημα αναγγελιών και σύστημα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος. Δίκτυο πυρόσβεσης.




http://patrinaki.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_5872.html

«Η Ελλάδα είναι πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ»


Του Δημήτρη Μυ

«Η Ελλάδα είναι πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, μία ημέρα μετά την σύνοδο του Eurogroup. Με τον τρόπο αυτό Ελληνας υπουργός σκιαγράφησε τη μάχη- γιγάντων— στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η Ελλάδα.


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι συνεπής στην τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε επισημάνει από την αρχή ότι η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους παρέμβασης της Ευρώπης. «Τώρα, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Για το τι ακριβώς συμβαίνει περισσότερο αποκαλυπτικός υπήρξε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημα, είναι ένα πρόσχημα για μία επίθεση κατά του ευρώ» υπογράμμισε ο υπουργός. Ό,τι και αν κάνει η χώρα, οι αγορές δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένες».

Οι παραπάνω τοποθετήσεις, καθώς και η εμφανέστατη διχογνωμία των Ευρωπαίων Εταίρων και η αδυναμία τους (ή καλύτερα η σύγκρουση συμφερόντων τους) να καταλήξουν σε μέτρα άμυνας απέναντι στις «αγορές» συνοψίζουν το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στην ευρωπαική σκακιέρα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που από τη σφαίρα της οικονομίας επεκτείνεται στο γεωπολιτικό πεδίο: Από την μία πλευρά οι ΗΠΑ και ειδικότερα οι κυρίαρχες εκεί, νεοφιλελεύθερες δυνάμεις όπως εκφράζονται μέσα από τους αξιολόγησης. Από την άλλη η Γερμανία και η προσπάθειά της να επιβάλλει την ηγεμονία της στην Ευρώπη.

Αυτό που λένε οι ΗΠΑ (οι αγορές) στην Γερμανία, είναι πως αν επιμείνει στην προσπάθεια ηγεμονίας θα πρέπει να καταβάλει το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται, πληρώνοντας, για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους, στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τη νεοφιλελεύθερη λογική των αγορών (ΗΠΑ), τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και οι ζημιές κοινωνικοποιούνται. Με άλλα λόγια, οι ιδιώτες (τράπεζες) δεν πρέπει να συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση του χρέους. Τη χασούρα που συνεπάγεται μια αναδιάρθρωση θα πρέπει να την αναλάβουν τα κράτη, δηλαδή οι κοινωνίες.

Που θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς. Αυτό ωστόσο που είναι ολοφάνερο, είναι ότι η Ελλάδα τραυματίστηκε βαρύτατα από τις πρώτες κιόλας αψιμαχίες καθώς ο Γ. Παπανδρέου έσπευσε να διευκολύνει τον αμερικανικό οικονομικό μηχανισμό παγκόσμιου ελέγχου να διεισδύσει στην ευρωζώνη...

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/blog-post_647.html

Προκαταρκτική για τον Αντρίκο και τα CDS

Δουλειά ανέλαβαν από χθες οι νέοι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρος Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι έδωσαν εντολή για τη διενέργεια δύο προκαταρκτικών εξετάσεων, με τη μία από αυτές να «αγγίζει» τον αδελφό του πρωθυπουργού, Αντρίκο Παπανδρέου.

Η αφορμή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, δόθηκε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», η οποία αποκάλυπτε τις σχέσεις του Αντρίκου Παπανδρέου με την εταιρία Unigestion, η οποία ασχολείται με τη διαχείριση CDS, τα ασφαλιστικά συμβόλαια δηλαδή που αφορούν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Τώρα, ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αναλάβει να διερευνήσει κατά πόσο είναι αξιόποινη η σχέση του αδελφού του πρωθυπουργού με την εν λόγω εταιρία, καθώς εμφανίζεται να είναι μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της, όταν αυτή τον Νοέμβριο του 2010 πρότεινε στους πελάτες της ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων, έτσι ώστε να περιορίζεται η έκθεση των χαρτοφυλακίων σε πιθανές χρεοκοπίες χωρών. Σε γραπτή του δήλωση πάντως ο Αντρίκος Παπανδρέου αρνήθηκε κάθε σχέση του με CDS, εκφράζοντας παράλληλα με δήλωσή του την «ικανοποίησή» του για τη δικαστική διερεύνηση του θέματος.
Ταυτόχρονα, πταισματοδίκης, έπειτα από εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, θα «ξεσκονίσει» και τα δάνεια των Δήμων Αχαρνών και Ζωγράφου, τα οποία παραλίγο να τινάξουν στον αέρα την πέμπτη δόση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επισημαίνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αχαρνών έλαβε δάνειο ύψους 35.000.000 ευρώ από τη αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, το οποίο ενέκριναν τότε τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Αντίστοιχα, ο Δήμος Ζωγράφου δανείστηκε το ποσό των 25.000.000 ευρώ από την αυστριακή τράπεζα Communal Credit LTD, χωρίς να λάβει έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Βάσω Παλαιού
Ιστοσελίδα εφημερίδας Δημοκρατία

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/cds_14.html

Το E.coli «έφαγε» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ

E.coli

Στο πλευρό των «μεγάλων μας φίλων» Γερμανών ο υπουργός Υγείας, εξανάγκασε σε παραίτηση τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ για χάρη της Lidl.


Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιώργος Νυχάς, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην αρμοδιότητα του οποίου έχει περάσει και ό,τι σχετίζεται με την ασφάλεια των τροφίμων. Ο υπουργός Α. Λοβέρδος… δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Ο,τι μπορεί να δυσαρεστήσει τους τροϊκανούς και ιδίως τους φίλους μας τους Γερμανούς πρέπει να βγαίνει από τη μέση. Και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ έκανε το μοιραίο –όπως αποδείχτηκε– λάθος να απαιτήσει για μια φορά το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, βάσει της οποίας έπρεπε να απαιτηθεί η απόσυρση παρτίδας προϊόντων του Lidl, στα οποία ανιχνεύτηκε το μικρόβιο E.coli.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Την 1η Ιούλη, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι σε κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος του Lidl, δείγματα των οποίων πάρθηκαν από καταστήματα της Βόρειας Ελλάδας, ανιχνεύτηκε το παθογόνο βακτήριο E.coli Ο157. Ο ΕΦΕΤ, όπως είχε υποχρέωση, ζήτησε την απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την αγορά. Πρόκειται για κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας, καθώς και για κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, γερμανικής προέλευσης. Την ανάλυση των δειγμάτων έκανε το ΚΕΛΠΝΟ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Θυμίζουμε, ότι παθογόνα μικρόβια E.coli εντοπίστηκαν σε κατεψυγμένα μπιφτέκια του Lidl και στη Γαλλία. Εκεί ο εντοπισμός προέκυψε αντίστροφα. Εκ του αποτελέσματος. Συγκεκριμένα, πέντε παιδιά, θύματα τροφικής δηλητηρίασης από ένα είδος E.coli νοσηλεύτηκαν στο Nord/Pas de Calais, μετά από κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτεκιών που πουλούσαν τα καταστήματα Lidl, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές. Τα παιδιά νοσηλεύτηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσκομείου της Λιλ, με συμπτώματα σοβαρής αιμορραγικής διάρροιας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Δρ Ζοέλ Περίν, διευθύντρια του Νοσοκομείου. Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν από το Lidl να αποσύρει τα μπιφτέκια της συγκεκριμένης μάρκας από την αγορά. Διευκρίνισαν, επίσης, ότι ο συγκεκριμένος τύπος E.coli δεν είναι ίδιος μ’ αυτόν που προκάλεσε το θάνατο 35 ανθρώπων και τη βαριά νόσηση περίπου 3.300, στην πλειοψηφία τους Γερμανών.

Μάλλον αυτή η είδηση από τη Γαλλία πρέπει να οδήγησε στα ράφια του Lidl, για δειγματοληπτικό έλεγχο, κάποιον φιλότιμο ή κάποια φιλότιμη υπάλληλο του ΕΦΕΤ στη Βόρεια Ελλάδα. Και έπεσε μέσα τελικά. Το πλήγμα για την πανίσχυρη γερμανική αλυσίδα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Οχι τόσο γιατί θ’ αναγκαζόταν να καταστρέψει κάποια προϊόντα όσο γιατί δεχόταν πλήγμα το κύρος της. Δεν είναι και λίγο να αποδεικνύεται ότι πουλάς σαβούρα με μικρόβια.

Η πρώτη αντίδραση της Lidl ήταν να τυπώσει μια ανακοίνωση μεγέθους Α4, την οποία κόλλησε στα μαγαζιά της. Σ’ αυτή έγραφε ότι σε δυο προϊόντα «υπάρχει η υποψία παρουσίας του βακτηρίου Escherichia coli», ότι «για προληπτικούς λόγους έχει ήδη αποσύρει τα παραπάνω προϊόντα από τους χώρους πώλησης» και ότι παρακαλεί τους πελάτες «για λόγους προληπτικής προστασίας» να επιστρέψουν προϊόντα που έχουν αγοράσει και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, χωρίς καν να έχουν την απόδειξη αγοράς.

Ηταν φανερό ότι οι Γερμανοί προσπαθούσαν να ρίξουν το θέμα στα μαλακά, μιλώντας απλώς για υποψία, ενώ είχε ανιχνευτεί το μικρόβιο. Παρουσίαζαν, επίσης, τα πράγματα σαν αποτέλεσμα δικών τους πρωτοβουλιών και όχι σαν υποχρεώσή τους έναντι μιας κρατικής υπηρεσίας όπως ο ΕΦΕΤ.

Στις 6 Ιούλη, η γερμανική εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έγραφε ότι «μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών Ινστιτούτων διαπιστώνουν ότι τα προϊόντα κιμά της Lidl δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών». Εγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση: «Στη Lidl Hellas δεν υπάρχουν μέχρι αυτή τη στιγμή αποτελέσματα ερλέγχων, τα οποία να επιβεβαιώνουν την παρουσία βεροτοξινογόνου βακτηρίου E.coli O157:H7 (…) H Lidl Hellas υπέβαλε σε επανέλεγχο τα παραπάνω αναφερόμενα τρόφιμα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων απέδειξαν ότι τα τρόφιμά μας είναι ασφαλή (…) Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω της πραγματογνωμοσύνης του κ. Καθ. Δρ. Ιατρ. Στυλινού Χατζηπαναγιώτου, Αναπληρωτή Καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που υποβλήθηκε στην Lidl Hellas. H Lidl Hellas επισημαίνει ρητά ότι ακόμα και σε περίπτωση που είχε ανιχνευθεί το βεροτοξινογόνο βακτήριο E.coli Ο157:Η7 στα προϊόντα κρέατος, τα βακτήρια θα είχαν εξουδετερωθεί στο μαγείρεμα από τη θεσμότητα».

Τι ακριβώς συνέβη μεταξύ Λοβέρδου και Νυχά δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, πάντως, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, ίσως γιατί δεν κουκούλωσε το σκάνδαλο και δεν προστάτευσε το γερμανικό κολοσσό της λιανικής πώλησης.

Το E.coli «έφαγε» τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ 

http://www.ramnousia.com/2011/07/ecoli.html

Πληρώνουμε 2.500 ευρώ τον Νίκο Παπανδρέου!


Νίκος Παπανδρέου. Στα χαρτιά δηλώνει συγγραφέας. Αλλά το κυρίως «επάγγελμα» του είναι… αδελφός του πρωθυπουργού! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι απλά έχει άτυπα χριστεί σύμβουλος του «προκομένου» αδελφού του στη διαμόρφωση των «εκπληκτικών» αποφάσεων που παίρνουν για τη χώρα μας… Αλλά, με τα καινούρια νέα που μάθαμε, μας ήρθε κυριολεκτικά «κεραμίδα»!

Σύμφωνα με την απόφαση «Aρ. Πρωτ. ΠΟ/Φ311.2/2295 » της πρώην υφυπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, κυρίας Ελπίδας Τσουρή, (με ημερομηνία 23/05/2011), ο ελληνικός λαός θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του «2.500 ευρώ για την κάλυψη δαπανών μετακίνησης και διαμονής του κ. Ν. Παπανδρέου, ηχητικής κάλυψης, βιντεοκάλυψης, παράθεσης μπουφέ [...], ανθοστολισμό της συνεδριακής αίθουσας και λοιπών εξόδων, που θα απαιτηθούν για την εκδήλωση». Και όλα αυτά για την διοργάνωση εκδήλωσης στα Μήθυμνα της Μυτιλήνης, με θέμα «Λογοτεχνία και Μύθος», με τους φίλους της οικογένειας Παπανδρέου…τα αμερικανάκια του Πανεπιστημίου Southern Maine των ΗΠΑ!

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξε σωρεία αντιδράσεων και κατακραυγής του κόσμου. Και γι’ αυτό η κυρία Τσουρή «συνειδητοποίησε» το λάθος της και αποφάσισε να μειώσει το ποσόν στα…2000 ευρώ!!!

Δηλαδή δεν φτάνει, που πληρώνουμε από το υστέρημα μας και από τον ήδη πενιχρό μισθό μας, την τρόικα και το Γιωργάκη, θα πρέπει να πληρώνουμε τώρα και όλη την «αγία» οικογένεια; Ο κ. Νίκος Παπανδρέου θα εκπονεί τα πονήματα του και θα το «παίζει» συγγραφέας και εμείς θα πληρώνουμε ακόμα και την αναψυχή του;;;

Πρόκειται για μια άνευ ορίων πρόκληση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του, που ήδη έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό, να του ζητάνε τώρα να πληρώσει, από την τσέπη του, τις δημόσιες σχέσεις και τα φαγοπότια  ολόκληρης της οικογένειας Παπανδρέου! Νομίζουμε ότι αρκετά πια τους πληρώσαμε τόσα χρόνια…

Αλήθεια, κ. πρωθυπουργέ, τι επαγγέλεται ο αδελφός σας, κ. Νίκος Παπανδρέου και με ποια αρμοδιότητα μετακινείται με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Γι’ αυτό θα προτείναμε, να δημοσιοποιήσετε το πόθεν έσχες του αδελφού σας! Διαφορετικά, είμαστε πρόθυμοι να το κάνουμε εμείς…

 
http://logioshermes.blogspot.com/2011/07/2500_14.html

Τι έκρυβαν τα 3 κοντέινερς; Μετάφραση από τα Wikileaks!

Σας στέλνω το κείμενο όπως το διαμόρφωσε και μετάφρασε από τα wikileaks ο ίδιος ο φίλος μου ο Casius ο οποίος είναι βαθύς γνώστης αυτών των θεμάτων και πολύ-πολύ έξυπνος και ψύχραιμος άνθρωπος:

C O N F I D E N T I A L NICOSIA 000125
SIPDIS
DEPARTMENT FOR EUR, NEA, INL, L, P, ISN
E.O. 12958: DECL: 02/14/2019
TAGS: PARM MNUC PREL SY IR CY
SUBJECT: MONCHEGORSK: CARGO OFFLOADED

REF: A. IIR 6 823 0067 09
¶B. USUN-DOS EMAIL OF 2/13/09
¶C. NICOSIA 104 AND OTHERS

Classified By: DCM Jonathan Cohen, Reasons 1.4 (b), (d)

¶1. (C) Embassy officials at the Port of Limassol confirmedon February 13 the 0700 hrs local quayside arrival of the M/V
Monchegorsk. Unloading of the vessel commenced at 0800 and
ended at 1030; Emboffs counted 98 containers off-loaded.
Port authority contacts report that many of them will remain
at quayside for an indeterminate time, as limited truck
availability will make cargo transfer to the naval facility
at Mari a lengthy and complex undertaking (Ref A).

Αξιωματούχοι της Αμερικανικής πρεσβείας επιβεβαιώνουν πως στις 13/02 και 07:00 τοπική ώρα την άφιξη του πλοίου M.V Monchegosk
Η εκφόρτωση ξεκίνησε στις
08:00 και έληξε στις 10:30;
Το φορτίο καταμετρήθηκε σε 98 containers.
Οι αρχές του λιμανιού αναφέρουν οτι πολλά απο αυτά θα παραμείνουν στην αποβάθρα για απρόσδιόριστο χρόνο μέχρι να υπάρξουν διαθέσιμα μεταφορικά μέσα για να μεταφερθούν στις ναυτικές εγκαταστάσεις στο ΜΑΡΙ

¶2. (C) A mid-level Foreign Ministry contact told PolChief onFebruary 13 that the government was pleased with recent
developments on the Monchegorsk matter, as were “all major
players.” Pressed to confirm that that list included Syria
and Iran, the Cypriot diplomat nodded affirmatively and
added, “it seems so.”

Ενας κατώτερος υπάλληλος του υπουργείου εξωτερικών εκφράζει στην Κυπριακή κυβέρνηση της ικανοποίηση για τις εξελίξεις σχετικά με το πλοιό.Επιβεβαιώνει την εμπλοκή της Συρίας και του Ιράν κάτι που κάνει και ο Κύπριος διπλωμάτης λέγοντας πως όπως φαίνεται όντως εμπλέκονται

¶3. (C) Late in the evening on February 12, after news
reports had revealed the ship would pull into port the
following day, the Ambassador telephoned Palace Diplomatic
Coordinator Leonidas Pantelides. Pantelides confirmed the
media accounts, adding that there were three containers whose
contents the maritime inspectors had been unable to discern
(note: this jibes with the most recent RoC letter to the
Sanctions Committee, dated
February 12(Ref B)). Pantelides
declined the Ambassador’s offer of USG technical assistance
in determining the containers’ contents.

Αργά το απόγευμα της 12/02 όταν τα νέα έδειχναν πως το πλοίο θα ελιμενιζόταν την επόμενη ημέρα ο πρέσβης κάλεσε τον κο Παντελίδη. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε τις φήμες πως υπάρχουν 3 containers για τα οποία οι ναυτικοί επιθεωρητές δεν μπόρεσαν να διακρίνουν/αποσαφηνίσουν το περιεχόμενο τους. Ο κος Παντελίδης απέρριψε την πρόσφορά του Πρέσβη για τεχνική βοήθεια της Αμερικανικής Κυβέρνησης(USG) ώστε να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο των containers

Και βέβαια εκτός των άλλων εγκληματικών αμελειών που οδήγησαν στην τραγωδία θα ήταν καλό η Κυπριακή κυβέρνηση να μας αποσαφηνίσει τι ακριβώς περιείχαν τα 3 εμπορευματοκιβώτια.
Γιατί η επιμονή των Αμερικανών να τα ελέγξουν?
Ήξεραν κάτι για το περιεχόμενο και έστειλαν πλοίο να το παρακολουθούν? Τι μπορεί να σημαίνει για την υγεία των κατοίκων της περιοχής?
Αναπάντητα ερωτήματα…..με 12 νεκρούς!!!
Casius - olympia


http://hellasxg.blogspot.com/2011/07/3-wikileaks.html

ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ένας φίλος 60 περίπου ετών μας έστειλε το εξής email:

«Όλοι οι Ελληνες έχουμε βαρεθεί να μας εξαπατούν οι πολιτικοί. Απο τότε που ήμουν παιδί θυμάμαι να μας λένε «σφίξτε το ζωνάρι», «κάντε οικονομία για να βγούμε απο την κρίση» και «θα έρθουν καλύτερες μέρες».

Οι πολιτικοί έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εξαιτίας των πράξεών τους. Συμφωνώ λοιπόν και επαυξάνω ότι είναι σχεδόν όλοι λαμόγια, απατεώνες και η μόνη λύση με αυτούς είναι εκτέλεση. Πάντα προωθούσαν τα συμφέροντα των τραπεζιτών που δάνειζαν στην χώρα, υπέγραφαν κρυφά δάνεια με τους Εβραίους τραπεζίτες, εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι δανειζόμαστε απο την Αγγλία, απο την Αμερική ενώ στην πραγματικότητα ήταν μόνο Εβραίοι τραπεζίτες.

Τις περισσότερες φορές τα χρήματα δεν έφθαναν καν στην Ελλάδα. Οι κύριοι δανειστές μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν οι Λαζάρ και οι Ροθτσιλντ. Είχαν φροντίσει απο εκείνα τα χρόνια, οι σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης να είναι στην πλειοψηφία τους εβραϊκής καταγωγής και εξαπατούσαν τον ελληνικό λαό ότι είναι «Αγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι». Χαρακτηριστική περίπτωση ο Πασίφικο.

Απο την απελευθέρωση το 1821 η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει 4 φορές. Έτσι τον Ιούνιο του 1843 η κυβέρνηση ενημερώνει τις τράπεζες των Ρόθτσιλντ ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια. Αμέσως οι εκπρόσωποι της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας ξεκίνησαν τις διασκέψεις για το ελληνικό χρέος. Ότι κάνουν και τώρα δηλαδή.

Στην συνέχεια ανακάλυψαν ότι τους δίναμε ψεύτικα στατιστικά στοιχεία και έφτιαξαν ένα πρωτόκολλο με το οποίο μας καταδίκαζαν.

Έστειλαν τους πρεσβευτές τους για να διαπραγματευτούν για την αποπληρωμή του χρέους. Μετά απο ένα μήνα διαπραγματεύσεων υπογράφτηκε ένα μνημόνιο.

Οπότε η Ελλάδα υποχρεώθηκε ότι πρέπει να πάρει μέτρα γιατί μέσα στους επόμενους μήνες έπρεπε να αποπληρώσει 3,5 εκατομμύρια δραχμές προς του «καημένους» τους Ρόθτσιλντ.
Είχαμε λέει χάσει την αξιοπιστία μας προς τους τραπεζίτες. Μια απο τα ίδια δηλαδή. Έστειλαν μάλιστα και εκπροσώπους οι οποίοι διέμεναν σε μια μονοκατοικία η οποία φυλασσόταν για να παρακολουθούν την εφαρμογή των μέτρων. Φυσικά την μονοκατοικία και την διατροφή τους την πληρώναμε εμείς όπως και τώρα.

Ας απαριθμήσουμε τα μέτρα που πήρε τότε η ελληνική κυβέρνηση:

1) Σταμάτησε η πληρωμή συντάξεων.
2) Μειώθηκαν οι στρατιωτικές δαπάνες κατα 60% περίπου και οι στρατιωτικοί αντι για μισθό έπαιρναν χωράφια και οικόπεδα.
3) Απολύθηκαν το 30% των δημοσίων υπαλλήλων και στους υπόλοιπους μειώθηκε ο μισθός 25%.
4) Οι δασμοί, οι φόροι και τα χαρτόσημα αυξήθηκαν.
5) Σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα και απολύθηκαν οι υπάλληλοι και οι μηχανικοί του δημοσίου.

6) Οι υγειονομικές υπηρεσίες υπολειτουργούσαν και κάποιες σταμάτησαν τελείως.
7) Οι πρεσβείες και τα προξενεία μας στο εξωτερικό έκλεισαν.
8) Στην είσπραξη φόρου εισοδήματος επιβλήθηκε εφ άπαξ προκαταβολή.
9) Για τα αυθαίρετα κτίσματα και τις καταπατημένες εκτάσεις του δημοσίου επιβλήθηκαν πρόστιμα μεγάλα και στην συνέχεια κάποια διαδικασία νομιμοποίησης.
10) Στις επιχειρήσεις που χρωστούσαν στην εφορία έγινε ότι και τώρα ένας τύπος «περαίωσης».
11) Οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου απολύθηκαν.
12) Δασικοί υπάλληλοι απολύθηκαν όλοι.
13) Οι μισοί καθηγητές των πανεπιστημίων απολύθηκαν.
14) Σταμάτησαν όλες οι δημόσιες επενδύσεις σε λιμάνια, δρόμους κτλ.

Στην συνέχεια τον Σεπτέμβριο του 1843 έγινε επανάσταση έφτιαξαν καινούργιο σύνταγμα κατ’ εντολήν των τραπεζιτών – μια απο τα ίδια όπως βλέπετε, η ίδια συνταγή εδω και 200 σχεδόν χρόνια.

Ο κόσμος εξαθλιώθηκε σε απίστευτο βαθμό, πείνα, δυστυχία, θάνατος. Μόνο αυτές οι λέξεις περιγράφουν την κατάσταση. Όλα τα χρήματα των Ελλήνων έφευγαν για να ξεχρεωθούν οι Ρόθτσιλντ. Αν βέβαια τολμούσαμε να μην πληρώσουμε οι «Μεγάλες Δυνάμεις» θα απέκλειαν με τα πλοία τους τον Πειραιά όπως έκαναν στην περίπτωση του Πασίφικο. Και όλα αυτά για να μην δυστυχήσει ο κακόμοιρος ο Ρόθτσιλντ.

Φυσικά ο ελληνικός λαός δεν έμαθε τίποτα, μετά απο μιάμιση γενιά το 1893 επι Χαρίλαου Τρικούπη ξαναπτωχεύσαμε.
Όπως βλέπετε ο ελληνικός λαός το μάθημά του δεν το πήρε. Ούτε κατάλαβε σε ποιούς πληρώνουμε, γιατί πληρώνουμε, ποιός έφαγε τα χρήματα.

Εκείνα τα χρόνια οι διάφοροι Ελληνες στρατηγοί δήλωναν ότι είχαν περισσότερους στρατιώτες για να εισπάττουν περισσότερους μισθούς αδιαφορώντας για το αν η χώρα θα πτωχεύσει.
Όπως βλέπετε οι μόνοι έντιμοι ήταν οι αγωνιστές του 1821 και όταν έφυγαν αυτοί και η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της χώρας ήταν όλοι λαμόγια.

Και απο τότε δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τώρα οι πολιτικοί μας κοιτάνε πρώτα πως θα ξεχρεώσουν τους Ρόθτσιλντ, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον ελληνικό λαό, πιο πολύ νοιάζονται για τους λαθρομετανάστες, για την καλοπέρασή τους, για την αλλοίωση της ιστορίας. Αυτή είναι η αιτία. Η αλλοίωση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία. Για αυτό δεν αθαίνει ο ελληνικός λαός.Γιατί δεν μαθαίνει ολοκληρωμένα και αντικειμενικά την ιστορία.

Ο ρόλος των τραπεζιτών ενώ θα έπρεπε να σε όλα τα σχολικά βιβλία ιστορίας απο το δημοτικό δεν υπάρχει πουθενά σε καμία τάξη. Για όλα αυτά φταίει ο ελληνικός λαός. Αυτή την ώρα υπάρχει ένα 50% του ελληνικού λαού περίπου που ψηφίζει τα 2 μεγάλα αυτά κόμματα.
 
http://hellasxg.blogspot.com/2011/07/60-email.html#more

Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις δραστηριότητες του Α.Α. Παπανδρέου (βίντεο)

Την παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσε το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία σύμφωνα με το οποίο ο αδερφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, προκάλεσε το χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία σύμφωνα με το οποίο ο αδερφός του πρωθυπουργού, Ανδρίκος Παπανδρέου, μετέχει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στρατηγικού σχεδιασμού στη διεθνή εταιρεία διαχείρισης Unigestion, η οποία προτείνει CDS, δηλαδή συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας χωρών μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.
Από την έρευνα του εισαγγελέα θα διερευνηθεί η βασιμότητα του δημοσιεύματος ώστε να εξεταστεί αν έχει τελεστεί κάποιο αδίκημα που να σχετίζεται με προσβολή της εθνικής οικονομίας
http://hellasxg.blogspot.com/

Xάρρυ Κλυνν προς ΓΑΠ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ...

--ΓΑΠ: «Είμαι περήφανος γι αυτήν την Ελλάδα»...

Eγώ δεν είμαι καθόλου υπερήφανος μίστερ, για το «μόρφωμα» που, με κάθε πολιτικά εκτρωματικό τρόπο, επιδιώκεις να μετατρέψεις τη χώρα μου!
Και δεν είμαι καθόλου περήφανος, γιατί δεν πιστεύω στην κρίση σου, στις πολιτικές σου ικανότητες και...
στις προθέσεις σου…
Γιατί αμφισβητώ κυρίως τον πατριωτισμό σου…
Γιατί διαβλέπω τη σκοπιμότητα πίσω από κάθε απόφαση που σου υπαγορεύουν…

Γιατί σε θεωρώ αθεράπευτα ψεύτη, επικίνδυνο προπαγανδιστή της παγκόσμιας διακυβέρνησης, εχθρό του λαού, της ακεραιότητας και της λαϊκής κυριαρχίας της Πατρίδας μου…
Κάποια πράγματα, βεβαίως, οφείλω να σου τα αναγνωρίσω, όπως την αξιοθαύμαστη πολιτική σου ωμότητα, την προσήλωσή σου σε οτιδήποτε «ανθελληνικό» και το... «κουράγιο» να παίζεις το κεφάλι σου κορώνα γράμματα, παρ’ ότι η ελληνική ιστορία σου δίδαξε, αν σου δίδαξε, την ατιμωτική μοίρα των εφιαλτών και των νενέκων…
…Που και στη δική σου θλιβερή πορεία προς την πλήρη πολιτική απαξίωση, να είσαι βέβαιος, ότι δεν υπάρχει περίπτωση καμιά να παρεκκλίνει…

Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/x_14.html

Τι πρόκειται να γίνει με την μήνυσή μου τώρα?

Ως γνωστόν η Εισαγγελέας Εφετών -σύμφωνα με τα άρθρα 59, 60,61,62 και 86 του Συντάγματος- διέταξε την κατάθεση στην Βουλή της μήνυσής μου κατά των βουλευτών, των μελών της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος, διότι εκχώρησαν παράνομα την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδος στην Τρόικα (ξένους δανειστές του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ). Η Βουλή είναι όμως, για το...
συγκεκριμένο έγκλημα, υποχρεωμένη να δώσει άδεια δίωξης εναντίον των ίδιων των μελών της!
Αν όμως η παρούσα προδοτική και παράνομη Βουλή δεν τον κάνει και αντίθετα αρχειοθετήσει την υπόθεση κατά τα άρθρα 5 και 6 του ν.3126/2003 «περί ευθύνης υπουργών», τότε υποπίπτει η ίδια στα εγκλήματα της «συνέργειας σε εσχάτη προδοσία» (ΠΚ 134), «κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας» (ΠΚ 239), «παρασιώπηση εγκλήματος» (ΠΚ 232), «παράβαση καθήκοντος» (ΠΚ 259), για τα οποίο βέβαια θα την μηνύσω.
Περαιτέρω, μια ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, που θα προκύψει από νέες εκλογές και ενεργούσα νόμιμα, έχει το δικαίωμα και την δυνατότητα δικονομικά, αλλά και κυριαρχικά (δηλ. με την ψήφιση ειδικού νόμου) να ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο και να την δικάσει. Και τούτο διότι η αρχειοθέτηση της υπόθεσης από την παρούσα προδοτική Βουλή, κατά τα άρθρα 5 και 6 του ν.2136/2003 «περί ευθύνης υπουργών», δεν δημιουργεί απαγορευτικό δεδικασμένο, διότι συνιστά μια αρχειοθέτηση με εισαγγελική πρόταση κι όχι με απόφαση του (ειδικού) δικαστηρίου. Επιπλέον, λόγω του διαρκούς του εγκλήματος αυτού (της Εσχάτης Προδοσίας) πληρούνται οι προυποθέσεις επανεξέτασής της (σύμφωνα και πάλι με τα άρθρα 5 παρ.5 και 6 παρ.4 του ν. 3126/2003).
Είναι περιττό βέβαια να πώ, ότι αποκλείω την πιθανότητα η παρούσα προδοτική Βουλή να πάρει στα χέρια της την «βόμβα» αυτή, εν μέσω της κατάστασης εμφυλίου στην οποία έχει εισάγει την χώρα.
Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν, ότι εάν πράγματι θέλουν να δικαστούν και τιμωρηθούν οι νύν Προδότες Πολιτικοί, ΩΦΕΙΛΟΥΝ να ψηφίσουν μια ΕΝΤΕΛΩΣ 100% ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, εξορίζοντας πολιτικά και τους 300 νυν Προδότες δια παντός από την πολιτική ζωή κι όχι μόνο. Οι ποινές των προβλέπονται από τα άρθρα ΠΚ 134, 134Α.

Δημ. Αντωνίου Προέδρου της «ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

http://zoidosia.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_6133.html

…είναι επικίνδυνο να αφήνουμε την οπερέτα να εξελίσσεται


Του Hugo Dixon*

Η ελληνική κρίση μοιάζει όλο και περισσότερο με φάρσα. Οι θέσεις της Γερμανίας, του μεγαλύτερου δανειστή της Ευρωζώνης, είναι όλο και πιο παράλογες. Το Βερολίνο αποκλείει οποιασδήποτε μορφής αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους – τουλάχιστον μέχρι το 2013.

Την ίδια στιγμή όμως επιμένει να συνεισφέρει ο ιδιωτικός τομέας περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ύψους 120 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπό μία έννοια, θα πρόκειται για αναδιάρθρωση, με άλλα μέσα.

Αυτές οι αλληλοαντικρουόμενες απόψεις που εκφράζει η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ φαίνεται να εδράζονται στην πεποίθησή της ότι δεν θα αναδιαρθρώσει καμία χώρα το χρέος της πριν από το 2013, μόνο και μόνο επειδή το είπε εκείνη. Τα αιτήματά της όμως έρχονται σε αντίθεση το ένα με το άλλο και είναι όλο και πιο δύσκολο να τα συνδυάσει κανείς.

Οι οίκοι αξιολόγησης επιμένουν να κατατάξουν την Ελλάδα στη βαθμίδα της χρεοκοπίας με το που θα νιώσουν έστω και μία υποψία πίεσης στην υποτιθέμενη «εθελοντική» μετακύλιση του ελληνικού χρέους.

Μολονότι η άποψη των οίκων δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η Ελλάδα πράγματι θα έχει χρεοκοπήσει -στο κάτω κάτω ο καθένας μπορεί να έχει μία γνώμη- η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμπεριφέρεται λες και θα ανοίξουν οι πύλες της Κολάσεως.

Για να δείξει μάλιστα ότι δεν αστειεύεται, η ΕΚΤ απειλεί ότι θα τραβήξει την πρίζα στις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση που υλοποιηθεί το σενάριο της επιλεκτικής χρεοκοπίας, κάτι που πράγματι θα προκαλούσε χάος. Οπωσδήποτε, η ΕΚΤ εν μέρει μπλοφάρει – αλλά είναι τόσο φανερό, ώστε να φτάνει στα όρια του παραλογισμού.

Δεν είναι ακόμη αργά για να λήξει το σόου που παίζεται. Η Αθήνα έχει διασφαλισμένα χρήματα μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, γεγονός που την εξοπλίζει με λίγο χρόνο. Η Ευρώπη πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσει τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να προχωρήσει σε συντεταγμένη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λαμβάνοντας παράλληλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να αποτραπεί η επέκταση της κρίσης και σε άλλες χώρες της περιφέρειας.

Μία λογική αναδιάρθρωση θα σήμαινε κατά πάσα πιθανότητα το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50%, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, που περιλαμβάνει μείωση των ελλειμμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις στο διεφθαρμένο Δημόσιο της χώρας.

Η Αθήνα όμως δεν χρειάζεται μόνο ελάφρυνση από τα βάρη των χρεών της. Θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί και από την Ευρωζώνη και από το ΔΝΤ. Αλλά τα χρήματα δεν θα χρειάζεται να είναι και τόσο πολλά, διότι ο ιδιωτικός τομέας δεν θα συμμετάσχει μερικώς μόνο στη διαδικασία, αλλά ολικώς, μέσω του «κουρέματος». Προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της κρίσης, δύο πράγματα είναι απαραίτητα.

Πρώτον, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να ενισχυθούν με πολύ περισσότερα κεφάλαια, από αυτά που πιθανότατα θα προβλέπουν τα stress test, τα οποία πρόκειται να δημοσιευθούν την Παρασκευή. Το κλειδί είναι να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών σε αυτές, ακόμη και μετά το πλήγμα της Ελλάδας. Δεύτερον, ο ρόλος της ΕΚΤ ως έσχατος δανειστής στις τράπεζες των αδύναμων κρατών θα πρέπει να ενισχυθεί.

Ολα αυτά έχουν βέβαια μεγάλο κόστος. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παράσχουν στις τράπεζες τα κεφάλαια, τα οποία δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν οι αγορές, με τον ίδιο τρόπο που έδρασαν και οι ΗΠΑ, μετά τα δικά τους stress tests, το 2009. Ορισμένες τράπεζες θα πρέπει να κρατικοποιηθούν εν μέρει. Η Ευρωζώνη συλλογικά θα πρέπει να παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση στις τράπεζες της Ελλάδας, οι οποίες είναι εκτεθειμένες μέχρι τον λαιμό στο χρέος της κυβέρνησής τους.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) οφείλει να αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας του, ούτως ώστε να προσφέρει μια γραμμή χρηματοδότησης στη Μαδρίτη, η οποία δεν κατάφερε να μαζέψει εγκαίρως τα απραίτητα πολεμοφόδια για να διασώσει τις τράπεζές της, που είναι γεμάτες τοξικά προϊόντα.

Ολα αυτά τα χρήματα θα εξοικονομηθούν εν μέρει από το γεγονός ότι η ελληνική διάσωση, αν γίνει αρκετά σύντομα, δεν θα απαιτήσει τόσο πολλά κεφάλαια. Κέρδος θα υπάρξει επίσης και από το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση θα είναι συντεταγμένη και θα τελειώνουμε με αυτό το θέμα, αντί να το αφήνουμε να διαιωνίζεται, συμπαρασύροντας όλη την Ευρωζώνη στην αστάθεια, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Ενα τέτοιο πρόγραμμα όμως θα έκανε πολλούς -όχι μόνο τη Μέρκελ, αλλά όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες- να καταπιούν τη γλώσσα τους για όσα έχουν πει στο παρελθόν. Ομως, με τους τριγμούς να επεκτείνονται τώρα και στην Ιταλία, η οποία πράγματι είναι πολύ μεγάλη για να πέσει, είναι επικίνδυνο να αφήνουμε την οπερέτα να εξελίσσεται.

* Ο κ. Hugo Dixon είναι αρχισυντάκτης και αρθρογράφος στο Reuters Breakingviews. Οι απόψεις που εκφράζει είναι προσωπικές.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/07/blog-post_7971.html

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ!!!

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ!!!
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον το χέρι
αδίστακτων σοσια-ληστών στην τσέπη μας!!!
Όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε σε αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαργαρίτη Τζίμα (συγχαρητήρια κ. Βουλευτά), το υπό πτώχευση ελληνικό κράτος (η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση δηλαδή του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου), δαπάνησε το αστρονομικό ποσό των 5.803.398 ευρώ για τις αεροπορικές μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και μελών της κυβέρνησης με τα κρατικά αεροσκάφη. Μάλιστα, σε πολλές των περιπτώσεων τα ποσά που δαπανήθηκαν θα ήταν απείρως μικρότερα αν οι κύριοι της κυβέρνησης επέλεγαν να ταξιδεύσουν με αεροσκάφη της «γραμμής». Θα δικαιολογείτο κάποια εξαίρεση αυτής της πρακτικής, αν δεν υπήρχαν πτήσεις προς κάποιους προορισμούς, πράγμα που το θεωρώ απίθανο. Το κόστος αφορά την χρήση τριών αεροσκαφών VIP και άλλων τριών ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς (εν ολίγοις των αντιπαραγωγικών που έγιναν αερο-ταξιτζήδες).

Ενδεικτικά διαβάστε μερικά από τα στοιχεία που έδωσαν τα Γενικά Επιτελεία για τις πτήσεις και το κόστος αυτών. Υπόψη ότι οι πτήσεις αυτές αφορούν διάστημα 13 μηνών περίπου:

ΕΜΒRAER 209:

Από 1.4.2010 έως 30.4 2011 το κόστος χρήσης για 41 συνολικά ταξίδια ανήλθε σε 1.598.751 ευρώ, με τα μεγαλύτερα ποσά, 84.966, 82.859 και 81.455 ευρώ να αφορούν σε ταξίδια των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Επικρατείας στη Δαμασκό και το Άμπου Ντάμπι.

GULFSTREAM:

Από 1.4.2010 έως 30.4.2011 το κόστος χρήσης για 36 συνολικά ταξίδια ανήλθε σε 2.020.143 ευρώ. Τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε ΗΠΑ (162.962 ) και Βρυξέλλες- Ν. Υόρκη - Κωνσταντινούπολη (158.32).

LEGACY:

Από 1.4.2010 έως 30.4.2011 το κόστος χρήσης για 43 συνολικά ταξίδια ανήλθε σε 1.912.096 ευρώ. Το ταξίδι του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών σε Μπακού-Καμπούλ ( 98.308 ) και το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και το Βελιγράδι ( 60.389 )

SUPER PUMA:

Από 1.4.2010 έως 30.4.2011 το κόστος χρήσης για συνολικά 12 ταξίδια ανήλθε σε 251.884 ευρώ με πιο ακριβό το ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Ρούπελ – Ακριτοχώρι - Λαγκαδά ( 29.393 )

Ε/Π Β12:

Από 1.4.2010 ως 30.4.2011 το κόστος για δύο μετακινήσεις ανήλθε σε 20. 522 ευρώ.

CH-47D( στρατού ξηράς):

Το κόστος για δύο μετακινήσεις του Πρωθυπουργού και αντιπροσωπείας σε Σύρο και Καλάβρυτα ανήλθε σε 40.164 ευρώ.

Αν σε όλα τα παραπάνω, όπως αποκάλυψε το Σάββατο η εφημερίδα «Αξία», προσθέσετε και το ποσό του 1.500.000 ευρώ περίπου, για αγορά δύο (2) ολοκαίνουργιων θωρακισμένων αυτοκινήτων μάρκας BMW, που παρήγγειλε και παρελήφθησαν ήδη, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τον εαυτό του και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσή, τότε από σπατάλη δημοσίου χρήματος πάμε αρκετά καλά και οι κύριοι αυτοί της κυβέρνησης δείχνουν αφενός πόσο σέβονται το δημόσιο χρήμα και αφετέρου πόσο ανάλγητοι είναι, όταν περικόβουν τις συντάξεις του ΟΓΑ των 360 ευρώ μηνιαίως. (Υπόψη ότι όλοι πρέπει να θυμόμαστε πως το πρώτο νομοσχέδιο – απόφαση που έλαβε και έδωσε για δημόσια διαβούλευση το ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση το 2009, ήταν αυτό που έλεγε ότι όλα τα κρατικά αυτοκίνητα θα γίνουν υβριδικά και θα είναι το πολύ 1600 κεκ !!!)

Και αυτομάτως τίθεται ένα ερώτημα : Ελέγχει κάποιος αυτές τις δαπάνες και τις εγκρίνει ή έτσι απλά δημοσιοποιούνται και ότι ήθελε προκύψει.
Στο Στρατό ξέρω υπάρχει το Ελεγκτικό Σώμα, και ελέγχει κάθε είδους δαπάνη, καύσιμα, διαταγές πορείας, κλπ υλικά και γενικά τα πάντα και αλοίμονο στο Διοικητή που του βρίσκανε ελλείματα (πολλάκις καταλογίζονταν εις βάρος τους).
Στη προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται έλεγχος;


Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α.


ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις επιδοτήσεις Ρ/Φ σταθμών, Μ.Κ.Ο., Κομμάτων, Μεγάρων Μουσικής, πλουσιοπάροχα ταξίδια, αχρείαστους συμβούλους, κλπ
Δεν τους αντέχουμε άλλο πλέον.
Δεν τους αντέχουμε, , ακόμη να κάνουν "show" με χειραψίες, χαμογελάκια και ακαταλαβίστικες δηλώσεις.., και κυρίως να κάνουν ορκομωσίες και να μοιράζονται αξιώματα!!! ΔΕΝ αντέχουμε πλέον αυτούς που έφεραν τη χώρα στην ανυποληψία και το λαό της στην εξαθλίωση. ΔΕΝ αντέχουμε πλέον το χέρι αδίστακτων σοσια-ληστών στην τσέπη μας!!! ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις ίδιες φιγούρες στην οθόνη της τηλεόρασης μας.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τις επιδοτήσεις Ρ/Φ σταθμών, Μ.Κ.Ο., Κομμάτων, Μεγάρων Μουσικής, πλουσιοπάροχα ταξίδια, αχρείαστους συμβούλους, κλπ


Δεν αντέχουμε πλέον τον ψευτοθόδωρο που την 15/6/11 υπέβαλε την παραίτησή του, το βράδυ ανήγγειλε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τελικά?? κατέφυγε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.... , όπου παίχθηκε η φαρσοκομοδία που αηδίασε όλος ο Ελληνικός Λαός...
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τον τραγικό Πρόεδρο της χώρας μας ο οποίος αμείβεται εν μέσω κρίσης περί τα 165.000 ευρώ παραπάνω, το χρόνο, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την τραγική φιγούρα του ΓΑΠ με τον υποχθόνιο μουστάκια Αθανασάκη στο φόντο.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την Ντόρα και το Σαμαρά να μας κάνει υποδείξεις πως θα βγούμε από την κρίση.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον την αριβίστρια Δαμανάκη, τον σύγχρονο Δούρειο Ίππο, να μας στέλνει στα ΤΑΡΤΑΡΑ μέσω της επιστροφής στη δραχμή.
ΔΕΝ αντέχουμε πλέον τους εγκληματίες παλαιοπολιντικάντηδες και δεσμευόμαστε ότι, όταν η κατάσταση αλλάξει και γίνουμε πραγματικό κράτος να τους καλέσουμε να μας εξηγήσουν, να λογοδοτήσουν και κυρίως να πληρώσουν!!!

Ο Ελληνικός Λαός πλέον θα αναδείξει τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες, μέσα από τα σπλάχνα του οι οποίοι θα ανασυγκροτήσουν τη χώρα.


Μόνο ο λαός θα αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει τις υγιείς και πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑ πριν να είναι πολύ αργά!!!

Αγαπητοί Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι Έλληνες Πολίτες, οργανωθείτε στο Κίνημά σας, στο ΚΑΝΕΝΑ δηλαδή, συμμετέχετε ενεργά στα πολιτικά δρώμενα τις χώρας από τώρα και διατυπώστε τις ιδέες και τις απόψεις σας, ώστε να είμαστε έτοιμοι αύριο μέσα από τα σπλάχνα μας να αναδείξουμε τους πραγματικά Ανιδιοτελείς Ηγέτες οι οποίοι θα καταφέρουν να βγάλουν τη χώρα από τη σημερινή δυσμενή κατάσταση.

Ενεργός Συμμετοχή λοιπόν για να αλλάξουμε δυναμικά τα δρώμενα της χώρας μας.
Μπορείς και εσύ πλέον !!! Μην περιμένεις από το παρόν πολιτικό σύστημα καμιά πρόοδο...

Στείλε μας το μήνυμά σου με την δήλωση συμμετοχής και με τις ιδέες / προτάσεις / συστάσεις σου.

Ο καιρός έφθασε και ο λαός θα πάρει τις τύχες της χώρας μας στα χέρια του !!!
Ο καιρός έφθασε και όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, άνδρες και γυναίκες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, απλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, θα αποδομήσουμε την κοινοβουλευτική ασυδοσία / ασυλία / ολιγαρχία / υπεροψία.
 
http://www.ramnousia.com/2011/07/blog-post_603.html 

Xάρτης τοῦ 2050 παρουσιάζει τὴ Βόρεια Ἤπειρο ἑνωμένη μὲ τὴν Ἑλλάδα.

Η … «πράσινη» Βόρειος Ήπειρος

Ὁ χάρτης αὐτὸς ποὺ παρουσιάζει τὴ Βόρειο Ἤπειρο ἑνωμένη μὲ τὴν Ἑλλάδα δὲν εἶναι τοῦ περασμένου αἰώνα. Οὔτε κάν κάποιος σύγχρονος ἐθνολογικὸς χάρτης. Ἀλλὰ εἶναι ὁ χάρτης τοῦ …2050! Ὁ χάρτης «Roadmap 2050» φτιάχτηκε κατὰ παραγγελία τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Ἱδρύματος γιὰ τὸ Κλίμα (European Climate Foundation), μίας ὀργάνωσης ποὺ προωθεῖ πολιτικὲς ἀποφάσεις, στὸ....
πλαίσιο τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης, ποὺ θὰ μειώσουν τὴν ἐκπομπὴ τῶν ἀερίων καὶ ἄρα τὸ φαινόμενο τοῦ θερμοκηπίου. Ξεκινοῦν μὲ τὴν παραδοχὴ πὼς ὁ μόνος τρόπος νὰ ἀναστραφεῖ ἡ πορεία τῆς κλιματικῆς ἀλλαγῆς καὶ τῆς ὑπερθέρμανσης τοῦ πλανήτη εἶναι νὰ ἀλλάξει ἡ διαχείριση τῆς ἐνέργειας σὲ ὁλόκληρη τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωση. Οἱ περιοχὲς ὁρίζονται μὲ βάση τὶς ἀνανεώσιμες πηγὲς ἐνέργειας. Ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ του μεγαλόπνοου σχεδίου εἶναι πρὶν ἀπ' ὅλα πολιτική, ἀφοῦ προϋποθέτει μία πραγματικὴ ἕνωση τῆς Εὐρώπης στὴν «Eneropa» (ἀπὸ τὸ Energia + Europa;). Τὰ ὀνόματα τῶν συντελεστῶν τοῦ ἐν λόγω σχεδίου δὲν ἀφήνουν περιθώρια ὑποτίμησής του.
Ἄλλωστε κάθε σοβαρὴ ἱστορικὴ ἢ πολιτικὴ μελέτη ξεκινᾶ ἀπὸ τὴ φυσικὴ γεωγραφία ποὺ καθορίζει καὶ τὴν ἀνθρωπογεωγραφία. Ἐπειδὴ σήμερα τὰ θέματα οἰκολογίας καὶ ἐνέργειας εἶναι ὕψιστης σημασίας, ἐπηρεάζουν ὁλοένα καὶ περισσότερο καὶ τὶς διεθνεῖς σχέσεις. Στὴν περίπτωση τῆς Βορείου Ἠπείρου, ἡ προσπάθεια ἀφελληνισμοῦ της σημαίνει καὶ ἀλλοίωση τοῦ φυσικοῦ περιβάλλοντος καὶ τοῦ χαρακτήρα τῆς περιοχῆς.
Χαρακτηριστικὴ εἶναι ἡ περίπτωση τῆς μετάλλαξης τῆς πόλης τῶν Ἁγίων Σαράντα. Ἀπὸ μία γραφικὴ ἑλληνικὴ πόλη 15.000 κατοίκων, μετατράπηκε σὲ ἕνα τερατούργημα 45.000 φερμένων Ἀλβανῶν ἀπὸ διάφορες περιοχές. Τὸ διπλὸ ἔγκλημα- ἐθνικὸ καὶ περιβαλλοντικὸ- ἔγινε μὲ χρῆμα προερχόμενο ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα. Εἴτε ἔμμεσα, μέσω τοῦ κόπου τῶν μεταναστῶν, εἴτε ἄμεσα μὲ τὴ χρηματοδότηση κάποιων ὑποδομῶν. Οἱ δυσάρεστες συνέπειες ἤδη εἶναι ὁρατὲς καὶ ἀπὸ τὴν ἀπέναντι ἀκτὴ τῆς Κέρκυρας. Οἱ κάτοικοι ὑποφέρουν, οἱ ἐπισκέπτες δυσανασχετοῦν, τὰ μνημεῖα ἀσφυκτιοῦν ἀνάμεσα σὲ ἀκαλαίσθητα κτίρια καὶ ἡ «ἀνοικοδόμηση» συνεχίζεται.
Διατρέχουμε τὸ χῶρο τῆς Ἐθνικῆς Ἑλληνικῆς Μειονότητας καὶ συναντᾶμε καμένες ἐκτάσεις ἀπὸ ἐμπρησμούς, ἀπροστάτευτες ἐκκλησίες, παράταιρα νεόκτιστα τζαμιὰ σὲ ἀμιγῶς χριστιανικὰ χωριά, ἀπουσία μέριμνας γιὰ τὰ ἀπορρίμματα, συνεχεῖς διακοπὲς ἠλεκτρικοῦ καὶ ὑδροδότησης καὶ ἀμέτρητα πολυβολεῖα. Φτάνουμε στὴν ἄλλη μεριὰ τῆς Βορείου Ἠπείρου στὴν Κορυτσὰ ὅπου παρατηροῦμε στοὺς δρόμους γυναῖκες μὲ μπούργκα καὶ γενειοφόρους μὲ σαρίκια, πράγμα ἀδιανόητο πρὶν λίγο καιρό. Αἰτία ὁ μεντρεσές, ἡ ἰσλαμικὴ ἱερατικὴ σχολὴ ποὺ ἄνοιξε ἐκεῖ παρὰ τὶς ἀντιδράσεις τῶν κατοίκων. Στεγάζεται σὲ ἕνα ὑπερσύγχρονο κτίριο, ἐντελῶς ἀσύμβατο ὅμως μὲ τὴν ταυτότητα τῆς πόλης. Εὐτυχῶς, λίγα χιλιόμετρα παρὰ ἔξω, στὴν ἑλληνορθόδοξη Πολένα παίρνουμε μία ἀνάσα κάτω ἀπὸ τὰ μεγάλα δέντρα της. Εἶναι ἀπὸ τὰ λίγα στὴ χώρα ποὺ δὲν κόπηκαν τὸ δύσκολο χειμώνα τοῦ ’90. Τὰ ἔσωσε ἡ ἀγάπη γιὰ τὸν τόπο τους καὶ ἡ σοφία τῶν κατοίκων της.
Τελευταία ἀφήνουμε τὴ Χειμάρρα τοῦ ἐθνομάρτυρα Ἀριστοτέλη Γκούμα. Ἡ φροντίδα καὶ ἡ περηφάνια τῶν Χειμαρριωτῶν, μὲ πρῶτο τὸ δήμαρχο Βασίλη Μπολάνο, τὴν ἔχουν καταστήσει, τὴν πιὸ καθαρὴ καὶ ὄμορφη πόλη, πόλο ἕλξης γιὰ τοὺς παραθεριστές. Ἡ καταπληκτικὴ ἀκτογραμμὴ της παραμένει ἀλώβητη. Τὰ σχέδια ὅμως ἐκφοβισμοῦ καὶ ἁρπαγῆς τῶν περιουσιῶν τῶν Ἑλλήνων εἶναι σὲ ἐξέλιξη. Αὐτὸ θὰ σήμαινε τὴν ἀπώλεια τοῦ πιὸ σημαντικοῦ προπυργίου τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἀλλὰ καὶ μία καταστροφικὴ τσιμεντοποίηση τῆς περιοχῆς, δυσμενὴς γιὰ ὅλη τὴν Ἀδριατική. Ἐδῶ τὸν ἀλβανικὸ ἐθνικισμὸ τὸν τροφοδοτοῦν πολυποίκιλα συμφέροντα. Οἱ πολυεθνικές τοῦ κατασκευαστικοῦ κλάδου ἀνοίγουν παραρτήματα στὴν Ἀλβανία, ἐνῶ οἱ φοιτητὲς τοῦ Πολυτεχνείου τῶν Τιράνων προσλαμβάνονται πρὶν κάν ἀποφοιτήσουν.

http://palmosbh.blogspot.com/
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/x-2050.html

Ε,ε,ε, ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;; 2.000.000 ! Εκατομμύρια σε ΜΚΟ για...την κλιματική αλλαγή στον Μαυρίκιο ! - Υπάρχουν εισαγγελείς σ' αυτόν τον τόπο;

Εκατομμύρια σε ΜΚΟ για να σώσει τον… Ινδικό Ωκεανό!

Ο «χορός» εκατομμύριων ευρώ σε ανύπαρκτες και ... απίθανες ΜΚΟ κρατάει χρόνια, περίπου από τη δεκαετία του '90. Στην πραγματικότητα κανένας εκ των βουλευτών και οι περισσότεροι από τους πολίτες δεν εξεπλάγησαν στο άκουσμα του κατα τα άλλα υπέρογκου ποσού των 100.000.000 ευρώ που διατέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ( κυρίως την τελευταία δεκαετία) σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που είτε υπήρχαν μόνο στα χαρτιά, είτε το αντικείμενό τους δεν είχε καμία συνάφεια με την Ελλάδα- κυρίως με την ελληνική πραγματικότητα. 
Ενδεικτικά, την περίοδο 1999 - 2003 οι ΜΚΟ  68.971.978 ευρώ, ενώ μόνο το 2007 εβδομήντα πέντε ΜΚΟ πήραν από το Υπουργείο Εξωτερικών το αστρονομικό ποσό των 9.513.922,99 ευρώ.
Ωστόσο, ο παντοκράτορας των «αμύθητων» απολαβών από χρηματοδοτήσεις Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών  έχει ανακηρυχθεί ο δημιουργός της ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα», που έχει έδρα τη Λάρισα και υποκατάστημα στην Αθήνα.
Την περίοδο 1999 - 2003 έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ! Ενώ το 2005 έλαβε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα!
Στις πιο πρόσφατες «περίεργες» χρηματοδοτήσεις πρωτοστατεί η... Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού. Στις 26 Δεκεμβρίου 2010 και ενώ από το Υπουργείο Εξωτερικών (επί θητείας Δρούτσα) είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα δοθεί καμία χρηματοδότηση σε ΜΚΟ λόγω των οικονομικών συγκυριών της χώρας, δόθηκαν παρόλα αυτά  1.000.000 ευρώ για την παντελώς άγνωστη στους Έλληνες (και μάλλον και στο ίδιο το υπουργείο) Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού με σκοπό την ενίσχυση δράσεων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, υπεγράφη συμφωνία χρηματοδότησης της εν λόγω ΜΚΟ από το ελληνικό ΥΠΕΞ η οποία ορίστηκε σε δύο δόσεις. Το συνολικό ποσό δηλαδή συμμετοχής της χώρας μας για να ερευνηθεί η κλιματική αλλαγή στον Μαυρίκιο(!) ήταν 2.000.000 ευρώ, ενώ την Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού ενισχύσε οικονομικά μόνον η χώρα μας και φυσικά η Γαλλία λόγω των εκεί αποικιών της.
Μάλλον…. διακοπές στο Μαυρίκιο ονειρευόταν ο κ. Δρούτσας και δεν κατάφερε να αντισταθεί στην τόσο δελεαστική για τη χώρα μας συνδρομή στη διάσωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της νήσου...
Αναστασία Γαλάνη
http://www.newpost.gr/ 
http://e-parembasis.blogspot.com/2011/07/blog-post_8095.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters