Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ολόκληρη η διακαναλική Π.Καμμένου

Που φυσικά τα κανάλια της διαπλοκής δεν έδειξαν όπως ορίζει ο νόμος, παρα μόνο αποσπάσματα







http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_5755.html

«Σφάζονται» στο ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος λέει … «σιγά τα αίματα»!!!

 «Σφάζονται» στο ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος λέει … «σιγά τα αίματα»!!!Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα του Βαγγέλη ...
Βενιζέλου με τον Γιάννη Ραγκούση. Μιλώντας με δημοσιογράφους που τον ρώτησαν στο περιθώριο της συνάντησης του με την πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ΤΑΞΙ αν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσουν την Κυριακή. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ποια εσωκομματικά? Σιγά τα αίματα. Κρατήστε μικρά φιαλίδια... Γιατί όταν σφάζεις κάποιον για να βγάλει αίμα πρέπει να έχει.... ΔΗΜΟΣ. Ο Πάγκαλος έχει αίμα? ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Δεν μιλάω για πρόσωπα. Ομιλώ πάντα δια παραβολών.... Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει τηρήσει σιγή ιχθύος μέχρι αυτή την ώρα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα απαντήσει στον Βαγγέλη Βενιζέλο στην αποψινή εκδήλωση στην οποία είχε προγραμματίσει να μιλήσει "για να δώσουμε συνέχεια στη συλλογική μας προσπάθεια με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον." όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόσκληση. Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες δέχεται εισηγήσεις με ένα εύσχημο τρόπο στο αποψινό του πολιτικό μανιφέστο να έχει αναφορές που θα παραπέμπουν μεν σε απάντηση προς τον πρόεδρο του κόμματος του, δεν θα οδηγούν όμως σε ευθεία σύγκρουση δυο ημέρες πριν από τις εκλογές. Πάντως ηλεκτρονική σελίδα η οποία στηρίζει τον πρώην υπουργό έχει αναρτήσει κείμενο με τίτλο "μερικά στοιχεία πριν φτιάξουμε το νέο κόμμα" και ακόμη ένα που βγάζει χολή για τον Βαγγέλη Βενιζέλο με τίτλο "θύμωσε ο αγάς".

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3721.html

Αγριεύει η κόντρα ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία

Πιέσεις δέχεται η Ρωσία, προκειμένου να σκληρύνει την στάση της απέναντι στη Συρία. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε τη Μόσχα ότι κινδυνεύει να χάσει την επιρροή της στη Μέση Ανατολή εάν δεν δράσει με τρόπο πιο εποικοδομητικό. Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει τη χρήση βίας.
Ο Σ. Λαβρόφ, ο οποίος θα συναντάται σήμερα με τον Βρετανό ομόλογό του, Ουίλιαμ Χέιγκ, στο Αφγανιστάν, απέρριψε κάθε προσπάθεια να εφαρμοστεί το σχέδιο Ανάν, υπό την πίεση προσφυγής στη χρήση βίας προκειμένου να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Ο Ρώσος υπουργός είπε σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό που συνέβη στη Λιβύη και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αγνόησε τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Σ. Λαβρόφ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί δίνουν όπλα στους Σύρους αντάρτες. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι ο Σ. Λαβρόφ εννοούσε ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα στην περιοχή. Η Χ. Κλίντον έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι προμηθεύει με όπλα τη Δαμασκό και την έχει προτρέψει να διακόψει τους στρατιωτικούς δεσμούς της με τη Σύρια. Οι κατηγορίες αυτές εξόργισαν τον Ρώσο υπουργό, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση του τιμά νόμιμα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί παλαιότερα με τη Συρία στον τομέα της αντί-αεροπορικής άμυνας.
Την ίδια ώρα πάντως και το Πεκίνο δηλώνει ότι τάσσεται κατά της άσκησης πίεσης ή της επιβολής κυρώσεων στη Συρία και επανέλαβε την στήριξη του στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κόφι Άναν…
πηγή

Ανοικτή επιστολή προς την κυρία Christine Lagarde, της Μ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Πρ. Πρύτανης στο Παν/μιο Μακεδονίας

Ανοικτή επιστολή προς την κυρία Christine Lagarde, της Μ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, Πρ. Πρύτανης στο Παν/μιο Μακεδονίας
Ανοικτή επιστολή της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη* προς την κυρία Christine Lagarde, επικεφαλής του ΔΝΤ ( σχετικά με τη δήλωσή της ότι «οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους») 


"Αγαπητή Κυρία Christine Lagarde,

Σε πείσμα του άκρως προσβλητικού ύφους σας, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αυτό εμπεριέχεται στη δήλωσή σας, με βάση την οποία ο οικτρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός «δεν πληρώνει φόρους» και γι αυτό εσείς « δεν έχετε συμπάθεια γι αυτόν, αλλά για τα παιδιά του Νίγηρα», θέλω να πιστεύω ότι είστε θύμα κακής πληροφόρησης.
Και τούτο, γιατί οι μακρόχρονες και στενές σχέσεις μου με τη Γαλλία, τα Πανεπιστήμιά της και τους οικονομολόγους συναδέλφους μου, καθώς και η βαθιά μου εκτίμηση, ο θαυμασμός και η αγάπη που τρέφω για το γαλλικό λαό, την ιστορία του και τον πολιτισμό του, αναζητούν εναγωνίως κάποιες δικαιολογίες για το πώς και για το γιατί, εσείς, παρά την επίσημη θέση που κατέχετε, επιτρέψατε ωστόσο στον εαυτό σας να λησμονήσει ότι απευθύνεται σε ισότιμο μέλος της ΕΕ-ευρωζώνης.


Να προσθέσω, ακόμη, ότι η ηθική συμπαράσταση που δέχεται η Ελλάδα, σε καθημερινή βάση, από πολυάριθμους Γάλλους διανοούμενους, σπουδαστές, αναλυτές, συγγραφείς και ΜΜΕ, αλλά και η δυσμενής κριτική, που έτυχαν οι δηλώσεις σας, από τη γαλλική κυβέρνηση, αποτελούν για μας ελπίδα φωτός και πολύτιμη βοήθεια για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής γενοκτονίας, που τόσο οδυνηρά βιώνουμε τα δυόμισι τελευταία χρόνια.


Θα επιχειρήσω, λοιπόν, ως οικονομολόγος προς οικονομολόγο, να σας προσκομίσω ορισμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι σχετικές δηλώσεις σας δεν έχουν βάση, και ότι οι Έλληνες πληρώνουν φόρους, και μάλιστα βαρύτατους, αν και πολύ άδικα κατανεμημένους.


1. Περί φοροδιαφυγής

Παρότι, η φοροδιαφυγή αποτελεί παγκόσμιο και όχι, βέβαια, αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο είναι, όμως, αναμφισβήτητο ότι αυτή –όπως, άλλωστε, και η παραοικονομία- εμφανίζεται πιο ενισχυμένη, στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Ωστόσο, αν δεν «αντιπαθούσατε» τους Έλληνες- όπως η ίδια το ομολογείτε- θα διαπιστώνατε με μεγάλη ευκολία ότι η υψηλή ελληνική φοροδιαφυγή δεν οφείλεται στους «διεφθαρμένους Έλληνες», και επιπλέον ότι αυτή δεν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί με τις απάνθρωπες, αλλά παντελώς αναποτελεσματικές μεθόδους, που η Τρόικα εφαρμόζει στην Ελλάδα.

Εφόσον απευθύνομαι σε οικονομολόγο περιωπής, φρονώ ότι είναι αρκετό να σας επισημάνω την, πρωταρχικής σπουδαιότητας, για το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, διαρθρωτική ελληνική ιδιαιτερότητα.
Σας παραπέμπω, λοιπόν σε επίσημα στατιστικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα διαθέτει ποσοστό αυτοαπασχολουμένων, στη συνολική της απασχόληση, που είναι δυόμισι φορές ανώτερο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ.27 (συγκεκριμένα, 40,7% έναντι 16,6%).
Έτσι, και μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το χαμηλό ποσοστό των φορολογικών εσόδων στο ελληνικό ΑΕΠ (π.χ. το 2000: 34.6% έναντι 40.4% στην ΕΕ 27).
Ωστόσο, παρά το χαμηλότερο ποσοστό φορολογικών εσόδων, στην Ελλάδα, πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η συμβολή μισθωτών και συνταξιούχων στα συνολικά φορολογικά βάρη είναι υπέρογκη. Πράγματι, η συμβολή αυτή είναι σχεδόν διπλάσια της αντίστοιχης συμμετοχής των μισθών και συντάξεων στο ΑΕΠ.

Αντιθέτως, η συμμετοχή των μη μισθωτών στο συνολικό φορολογικό βάρος υπολείπεται σημαντικά της συμμετοχής των εισοδημάτων τους στο ΑΕΠ. Και, ακριβώς, επειδή η υψηλή ελληνική φοροδιαφυγή οφείλεται, κατά πρώτο και κύριο λόγο, στην ιδιόρρυθμη διάρθρωση της απασχόλησης, εδώ και χρόνια είχα υποστηρίξει ότι, σε πείσμα των μειονεκτημάτων της, θα ήταν ίσως ενδεδειγμένη για την Ελλάδα, η υιοθέτηση της φορολογίας επί της κατανάλωσης, όπως την ανέπτυξε ο N.Kaldor, με παράλληλη φυσικά προσπάθεια ενσωμάτωσης, σ’ αυτήν, στοιχείων προοδευτικότητας.
Η υψηλή φοροδιαφυγή αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, για την Ελλάδα. Οπωσδήποτε, όμως, δεν είναι δυνατή η αντιμετώπισή του, με μέτρα τόσο πρόχειρα, τόσο σπασμωδικά, αλλά και τόσο άδικα, όπως αυτά που συστηματικά επιλέγει η Τρόικα. Το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων, σε πείσμα της εξαθλίωσης των μισθωτών και συνταξιούχων ήταν –όπως θα το γνωρίζετε- η κατακόρυφη πτώση-και όχι όπως αφελώς αναμενόταν η αύξηση-των φορολογικών εσόδων, για το 2011 και 2012.
Εξυπακούεται, Κυρία Lagarde, ότι η αντιπάθειά σας για τους Έλληνες θα χρειαστεί άλλη εξήγηση, εκτός αυτής ότι «δεν πληρώνουν φόρους».


Συμμερίζομαι, απολύτως, τη συμπάθειά σας για τα παιδιά του Νίγηρα. Γι’ αυτό, και θα ήλπιζα, από τη θέση ισχύος σας, να είχατε φροντίσει να πείσετε τις πλούσιες οικονομίες της υφηλίου να αναθεωρήσουν προς τα πάνω το απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό της βοήθειάς τους, προς τον Τρίτο Κόσμο. Ωστόσο, ειλικρινά, δεν κατανοώ πώς η υπαγωγή μιας μικρής ευρωπαϊκής χώρας-της Ελλάδας- σε όρους διαβίωσης τριτοκοσμικών οικονομιών, θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά του Νίγηρα. Γιατί, δεν μπορεί να σας διαφεύγει ότι, δυστυχώς, εκεί έχει οδηγηθεί η Ελλάδα, με τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις της Τρόικας.

Πράγματι, για 5η συνεχή χρονιά η Ελλάδα βιώνει μια άγρια ύφεση, η οποία έχει μειώσει, κατά 24% το ΑΕΠ της, η ανεργία της έφθασε στο 22% και μεταξύ των νέων στο 52%, 7 στους 10 νέους επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 30%, η φτώχεια αγκάλιασε το 40% του πληθυσμού, μία στις τρεις επιχειρήσεις βάζει λουκέτο, οι ένοικοι καταστημάτων και διαμερισμάτων αδυνατούν να καταβάλουν τα συμφωνηθέντα ενοίκια, το κράτος Πρόνοιας κατεδαφίστηκε και οι σοβαρά ασθενείς δεν εξασφαλίζουν πια τα απαραίτητα, για την επιβίωσή τους, φάρμακα, η εγκληματικότητα έχει κορυφωθεί, οι αυτοκτονίες για καθαρά οικονομικούς λόγους έφθασαν σε απαγορευτικό αριθμό, οι άστεγοι καταλαμβάνουν τα βράδια ολοένα και περισσότερα πεζοδρόμια στις μεγάλες ελληνικές πόλεις, οι «σκουπιδοφάγοι» έχουν επικίνδυνα πολλαπλασιαστεί και σε πολλά σχολεία οι μαθητές λιποθυμούν από πείνα.

Διερωτώμαι, λοιπόν, συχνά αν για μια τέτοια Ευρώπη, αγωνίστηκα από τα φοιτητικά μου χρόνια.


2. Συνέχεια ελληνικών μύθων

Η δήλωσή σας, για τα παιδιά του Νίγηρα και τους Έλληνες, Κυρία Lagarde, δεν είναι, απλώς, αυθόρμητη, αλλά δημιουργεί επιπλέον και σωρεία δικαιολογημένων αμφιβολιών για τις προθέσεις του ΔΝΤ, του οποίου προΐστασθε, καθώς και των λοιπών παραγόντων της Τρόικας.
Αν, δηλαδή, παράλληλα με την εμφανή επιθυμία παραδειγματικής τιμωρίας της Ελλάδας, υπάρχει περιθώριο και για τη διάσωσή της και για την έξοδό της από την κρίση. Παρότι, μια τέτοια αμφιβολία θα όφειλε –καλώς εχόντων των πραγμάτων- να απορριφθεί ως απλοϊκή ή και κακόβουλη, δυστυχώς στην ελληνική περίπτωσή διεκδικεί σοβαρότατη βάση. Και τούτο, γιατί- εκτός από το γνωστό ιστορικό των καταστρεπτικών αποτελεσμάτων στα οποία κατέληξε το ΔΝΤ, από όπου πέρασε- επιπλέον στην ελληνική περίπτωση, τα εφαρμοζόμενα Τροικανά προγράμματα, εκκινούν από πλήρως εσφαλμένη διάγνωση των πραγματικών προβλημάτων της οικονομίας, και συνεπώς είναι εκ προοιμίου δεδομένο ότι θα καταλήξουν σε τραγικά αποτελέσματα.

Εκτός από το μύθο ότι «οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους» επειδή προφανώς είναι πιο διεφθαρμένοι από άλλους λαούς, τα τροικανά προγράμματα βασίζονται και στην παντελώς εσφαλμένη υπόθεση περί ενός δήθεν υπερμεγέθους δημόσιου τομέα. Η εντελώς αστήρικτη αυτή υπόθεση αποτελεί τη βάση των αποφάσεων για τα επιβαλλόμενα μέτρα.
Εξαρχής, φυσικά, θα έπρεπε να αποκλειστεί αυτή η εκδοχή της ύπαρξης υπερμεγέθους δημόσιου τομέα, σε οικονομία όπως η ελληνική, που εμφανίζει τόσο υψηλότερο ποσοστό αυτοαπασχολουμένων στη συνολική της απασχόληση, και τόσο χαμηλότερο ποσοστό φορολογικών εσόδων, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μέσους ευρωπαϊκούς όρους.
Πέρα όμως από αυτή τη γενικότερη διαπίστωση υπάρχουν αδιάσειστα στατιστικά δεδομένα –του ΟΟΣΑ-, που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, ως ποσοστό στη συνολική απασχόληση είναι, απολύτως εντός των ορίων του μέσου ευρωπαϊκού όρου, και μάλιστα μεταξύ των χαμηλότερων.

Θα συμφωνούσα, μαζί σας, αν υποστηρίζατε ότι ο ελληνικός δημόσιος τομέας δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός, και θα πρέπει να βελτιωθεί, παρότι με βάση σχετικές μελέτες, το μέσο μορφωτικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων κρίνεται, απολύτως, ικανοποιητικό.
Ωστόσο, δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω το πώς η εκατόμβη των απολύσεων 150.000-200.000 δημοσίων υπαλλήλων, που αποφάσισε και απαιτεί η Τρόικα, θα καταστήσει τον ελληνικό δημόσιο τομέα αποτελεσματικότερο. Και όσο για το βαθμό διαφθοράς του ελληνικού δημόσιου τομέα οι, σε καθημερινή βάση, ανακοινώσεις για τεράστιας εμβέλειας φαινόμενα διαφθοράς, σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ουδόλως με πείθουν ότι η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία.

Αντιθέτως, τείνω να πιστέψω ότι η χώρα μου έχει γίνει βορά για κάθε είδους αστήρικτη, άδικη και προσβλητική κατηγορία, και καθώς δεν υπάρχει δυστυχώς αντίλογος-μέχρι σήμερα τουλάχιστον- δεν υπάρχει και όριο στα όποια σχετικά συμπεράσματα.

Ένας ακόμη μύθος, επί του οποίου στηρίζεται το πογκρόμ που εξαπέλυσε η Τρόικα εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων, είναι και οι «τεμπέληδες Έλληνες», σε πείσμα βέβαια των επίσημων σχετικών δεδομένων που αποδεικνύουν, το ακριβώς, αντίθετο: ότι δηλαδή ο μέσος Έλληνας εργάζεται περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό όρο (38,5 έναντι 35 ). Αλλά, και ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής της Τρόικας, δηλαδή το μέτρο της εσωτερικής υποτίμησης, που εφαρμόζεται με βαρβαρότητα στην Ελλάδα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, δεν είχε εξαρχής την ελάχιστη ελπίδα επιτυχίας.

Η αποτυχημένη, γενικώς, αυτή πολιτική βασίζεται στην υπόθεση ότι η πτώση του κόστους παραγωγής-δηλαδή των μισθών- θα ευνοήσει τις εξαγωγές, και χάρη στην αύξησή τους θα επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση. Το ποσοστό εξαγωγών, όμως, στο ΑΕΠ της Ελλάδος δεν είναι παρά το 24%, και θα ήταν καθαρή ουτοπία η όποια υπόθεση περί της δυνατότητας αύξησής του, σε βαθμό που να δώσει λύση στα ελληνικά προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα που έχει αχρηστευθεί σημαντικό τμήμα της παραγωγικής βάσης της χώρας. Και, ακόμη, το ήμισυ σχεδόν των ελληνικών εξαγωγών ανταγωνίζεται με προϊόντα που επίσης προσφέρονται από τις αναδυόμενες οικονομίες, οι χαμηλοί μισθοί των οποίων δεν νοείται να υιοθετηθούν από την Ευρώπη.

Είναι αλήθεια ότι παρατηρήθηκε μια ασήμαντη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, που προφανώς οφειλόταν στην πτώση της εσωτερικής κατανάλωσης, και υπήρξε αφορμή για θριαμβολογίες, σχετικά με την επιτυχία του τροικανού προγράμματος. Ήδη, ωστόσο, παρατηρείται μείωση των ελληνικών εξαγωγών.

Περιττό να παρατηρηθεί ότι πολιτική, που εκκινεί από εσφαλμένη διάγνωση των προβλημάτων, τα οποία προτίθεται να επιλύσει είναι, εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία. Ακριβώς, αυτό συμβαίνει: η ελληνική οικονομία, σε πείσμα των αιματηρών θυσιών του λαού της, οδεύει από το κακό στο χειρότερο. Το ποσοστό χρέους της στο ΑΕΠ ξεκίνησε το 2009 από 115%, και για το 2020, αν όλα εξελιχθούν ευνοϊκά, προβλέπεται να είναι 132%! Αλλά, ως τότε, αν παραμείνουμε στο «μνημονιακό καθεστώς» δεν θα υπάρχει Ελλάδα, αφού θα έχει ξεπουληθεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της, σε εξευτελιστικό τίμημα, αλλά όμως κάτω από την αξιοπρεπή επιγραφή της δήθεν «αξιοποίησής της».


Η αδιέξοδη αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους, από την Τρόικα, αναγνωρίζεται πλέον, αδιαφιλονίκητα, από κάθε σοβαρό οικονομολόγο, καθώς και από κάθε οικονομικό έντυπο, σε παγκόσμια κλίμακα. Ωστόσο, η Τρόικα δεν βλέπει και δεν ακούει, ενόσω οι επικεφαλής της επαναλαμβάνουν στερεότυπα ότι «η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει, κατά γράμμα, τα Μνημόνια». Και όχι μόνο, αλλά στις παραμονές εκλογών η Ελλάδα απειλείται ασφυκτικά και σε καθημερινή βάση με το δίλημμα «ή μνημόνιο, ή επιστροφή στη δραχμή». Έχω, ωστόσο, την αίσθηση ότι πρόκειται για ψευτοδίλημμα, επειδή όλα δείχνουν ότι δυνάμεις εκτός της Ελλάδας θα αποφασίσουν για μας.


Πράγματι, τώρα πια, Κυρία Lagarde, κλονίζονται συθέμελα οι βάσεις της ΕΕ-ευρωζώνης, με την Ισπανία να εισέρχεται σε κάποιο είδος επιτήρησης- φυσικά, πολύ ελαφρότερης της ελληνικής, παρά την πολύ βαρύτερη περίπτωσή της, επειδή προφανώς δεν συγκέντωνε την αντιπάθειά σας- με την Ιταλία να την ακολουθεί, αλλά και με τη Γαλλία να μην απέχει πολύ….


Γι’ αυτό, Κυρία Lagarde, θα συμφωνήσετε ελπίζω, ότι για την Ελλάδα είναι πια ζήτημα ζωής και θανάτου η ανάγκη άμεσης αποκρυπτογράφησης των παραμέτρων και των προεκτάσεων του διλήμματος, που μας θέτετε, καθώς και των πραγματικών σας προθέσεων.
Δηλαδή, αφού είμαστε οπωσδήποτε κατεστραμμένοι, και χωρίς ελπίδα, παραμένοντας στο θανατηφόρο μνημονιακό καθεστώς, γιατί μας υποχρεώνετε να το επιλέξουμε;.
Δηλαδή αν, όντως, προετοιμάζετε, με απόλυτη μυστικότητα, την έξοδό μας από την ΕΕ-ευρωζώνη, προφανώς με τους όρους που σας βολεύουν, αλλά όχι κι εμάς, γιατί εμείς να παραμείνουμε αδρανείς; Δηλαδή, αν η μελλοντική Ευρώπη θα απαρτίζεται από κυρίαρχους και δουλοπάροικους, δεν θα πρέπει να αποφασίσουμε αν, παρά ταύτα, εμμένουμε στο ευρώ; Ή, ακόμη, αν αυτή η Ευρώπη, που δεν τίμησε, δυστυχώς, καμία από τις αρχικές της υποσχέσεις, έχει εισέλθει σε τροχιά κατεδάφισης, με ποια λογική θα θέλατε εμείς να ασχολούμαστε με τις όποιες δικές σας συμπάθειες και αντιπάθειες, Κυρία Lagarde, αντί να αναζητήσουμε με νύχια και δόντια τη λιγότερο καταστρεπτική, για μας, λύση;
Τελειώνοντας, θεωρώ ότι σας οφείλονται ευχαριστίες από τον ελληνικό λαό, γιατί με την ειλικρινή δήλωσή σας, ως επικεφαλής του ΔΝΤ, τον βοηθάτε να αντιληφθεί το πού ακριβώς βρίσκεται, και να προσπαθήσει να πάρει τις ορθές αποφάσεις.


Μας είπατε την αλήθεια, Κυρία Lagarde: δε μας συμπαθείτε, και προφανώς, όχι μόνο εσείς….το μέλημά σας, συνεπώς, δεν μπορεί να είναι η σωτηρία μας. Αλλά τότε, εξηγείστε μας παρακαλώ, για ποιους ακριβώς λόγους μας εκβιάζετε να παραμείνουμε στο Μνημόνιο;

Παρακαλώ δεχθείτε, Κυρία Lagrade, την έκφραση των ξεχωριστών χαιρετισμάτων μου,

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

*Docteur ès Sciences Economiques de la Sorbonne
Πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Παν/μιο Μακεδονίας


Chevalier de la Légion d’Honneur
Membre de l’Académie des Sciences de la Roumanie
Docteur Honoris Causa des 5 Universités"

Την εποχή που ζούμε γράφετε η νέα παγκόσμια ιστορία .

Εδώ και λίγα χρόνια ,έχει ξεκινήσει η παγκόσμια διακυβέρνηση, το Σχέδιο της, ώστε να αλλάξουν τα πάντα ,προς όφελος της φυσικά . Το Σχέδιο ξεκίνησε ρίχνοντας μέχρι πρότινος ,φιλικές κυβερνήσεις ,στην Αίγυπτο Τυνησία Λιβύη, Έχοντας ως ο πρωταρχικό σκοπό ,την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών τους πυγών , από εταιρείες που αυτοί επιθυμούν, πλέον η επιχείρηση ,έχει μεταφερθεί στην Συρία .


Το Ιράκ ,και το Αφγανιστάν , υπέστησαν, την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων ,με πρόσχημα .... την τρομοκρατία, που ασκούσαν οι κυβερνήσεις τους . Αυτές οι ενέργειες στα δύο κράτη, ξεκίνησαν μεγάλες ,γεωπολιτικές αλλαγές ,που κάποια στιγμή, θα καταλήξουν σε νέα σύνορα, και τη δημιουργία, νέων κρατών ,που εν συνεχεία ,θα γεννήσουν νέες συγκρούσεις, μεταξύ νέων, και παλαιών κρατών .

Στα πιο σύγχρονα κράτη με δούρειο ίππο ,την οικονομική διακυβέρνηση ,ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις ,απειλούν, και εκβιάζουν, ολόκληρους λαούς με πρόσχημα ,την οικονομική καταστροφή . Και όλα αυτά γίνονται ,διότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ,έχουν αποκτήσει τεράστια δύναμη, πουλώντας αέρα, και τις οικονομίες του κόσμου, και φυσικά έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ,στο σχηματισμό της Νέας παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τεράστιες εταιρείες κατασκευής όπλων , και οι εταιρείες εκμετάλλευσης, ορυκτού πλούτου, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο δείκτη εξουσίας, που ξεπερνά , και τη δύναμη ,εκλεγμένων κυβερνήσεων


http://strange-files.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!

Η ανεργία, η απόγνωση και η απογοήτευση συνέβαλαν σημαντικά στην αλματώδη αύξηση εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων στην Ελλάδα, όπως εκτιμούν οι καρδιολόγοι, οι οποίοι επιπλέον επισημαίνουν ότι αρκετοί καρδιοπαθείς εγκαταλείπουν... τη θεραπεία τους, ή καθυστερούν να επισκεφθούν τον γιατρό τους, επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος φαρμάκων και επισκέψεων.
Τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά επεισόδια στην Ελλάδα «θερίζουν», ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, της θεαματικής αύξησης της ανεργίας, του κλεισίματος χιλιάδων επιχειρήσεων και της αδυναμίας των πολιτών να πληρώσουν λογαριασμούς και «χαράτσια», σημείωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και διευθυντής του τμήματος Βηματοδότησης Ηλεκτροφυσιολογίας του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, Γεώργιος Θεοδωράκης, και ο εκλεγείς πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, Ιωάννης Λεκάκης. Οι επιστήμονες με αφορμή το 8ο Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Καρδιολογίας του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας εξήγησαν ότι και η κατάθλιψη, η οποία τετραπλασιάζει τα εμφράγματα του μυοκαρδίου και διπλασιάζει τα εγκεφαλικά επεισόδια, εμφανίζεται πλέον σε ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων. Τόνισαν, εξάλλου, ότι το σημαντικό πρόβλημα, που έχει καταγραφθεί εσχάτως, είναι η αδυναμία πολλών ασθενών με καρδιοπάθειες να λάβουν τα κατάλληλα φάρμακα εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής τους στα έξοδα αγοράς τους. Το γεγονός αυτό, όπως τόνισαν οι ομιλητές, θα επιφέρει σημαντικές βλάβες στην υγεία πολλών, με απρόβλεπτες και πολύ επικίνδυνες συνέπειες.


http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/blog-post_6591.html

Για να μην ξεχνιόμαστε: Τι υποθήκευσε το ελληνικό κράτος για να πάρει τα δανεικά



Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο τόπος κυβέρνηση, οι προηγούμενοι κυβερνώντες στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβέρνησης) με αριθμό 2501 και ημερομηνία 04/11/2011 ανακοίνωσαν ότι η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ με την Αριθμό απόφασης 193/27.10.2011 και Αριθμό απόφασης 195/27.10.2011 μεταφέρει στο «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου»: …

- 92.510.000 μετοχές της εταιρίας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Ε. (ΟΠΑΠ), κυριότητας του Δημοσίου, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 29% επί του μετοχικού της κεφαλαίου

- 3.306.202 μετοχές της εταιρείας ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,619% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- 11.793.750 μετοχές της εταιρείας ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,234% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- 14.953.429 μετοχές της εταιρείας ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,308% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- 5.775.000 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,1 % επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- 2.348.640 μετοχές της εταιρείας ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- 29.074.500 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 27,3% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- 14.520.000 μετοχές της εταιρείας ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 40% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Όλα (!) τα κρατικά αεροδρόμια

- Όλα τα δικαιώματα του δημοσίου στο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Εκμετάλλευσης «Νότια Καβάλα» για 50 έτη (μετά την λήξη της ήδη υφιστάμενης άδειας που έχει η KAVALA OIL A.E.)

- Τα οικονομικής φύσεως δικαιώματα του Δημοσίου, υφιστάμενα και μελλοντικά, που απορρέουν από τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης:

1) την από 31/1/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ (Η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. είναι η εταιρεία που ανέλαβε τη μελέτη, χρηματοδότηση κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη.)

2) την από 19/12/2006 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ (έχει αναλάβει την κατασκευή και την λειτουργία της Ιονίας Οδού (Αυτοκινητόδρομος 5), ενός τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου 1 (Α1, μέρος του άξονα ΠΑΘΕ), από τον ανισόπεδο κόμβο της Μεταμόρφωσης μέχρι τον Μαλιακό (Σκάρφεια) και του συνδετήριου κλάδου του Α1 από το Σχηματάρι μέχρι την Χαλκίδα)

3) την από 24/7/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ(αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα, συνολικού μήκους 365,4 km )

4) την από 28/6/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ (αυτοκινητόδρομος Λαμία – Θεσσαλονίκη)

5) την από 31/5/2007 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ (Εγνατία οδός)
- Το δικαίωμα του Δημοσίου, που σχετίζεται με τις ακόλουθες συμβάσεις παραχώρησης, για περαιτέρω παραχώρηση, για το χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των εν λόγω συμβάσεων, και για έως 25 χρόνια:

1) η από 3/1/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου)

2) η από 23/5/1996 σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ (Ο αυτοκινητόδρομος στην Αττική)

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΛΑΥΡΙΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΒΟΛΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου…

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100%> επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 100% επί του μετοχικού της κεφαλαίου…

- Για την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε., δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε μετοχές ποσοστού 90% επί του μετοχικού της κεφαλαίου.

- Όλα τα λαχεία (!) για διάστημα 15 ετών

Να θυμίσουμε ότι το «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου» που έχει συσταθεί με τον Εφαρμοστικό Νόμο ρητά αναφέρει στην 1η σελίδα και 2ο άρθρο «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας…»
Για να θυμόμαστε αργότερα ποιοι έβαλαν την υπογραφή τους στις παραπάνω πωλήσεις ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ οι εξής κύριοι υπέγραψαν:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
taxalia.blogspot.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6621.html

Η ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ, ΕΝΩ Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ , ΤΟΥΣ ΚΑΤ’ ΕΠΙΦΑΣΙΝ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σε προηγούμενα άρθρα μας αναφερθήκαμε στην νοθεία στις εκλογές.
  Αυτή μπορεί να γίνεται με τρεις τρόπους:
  
α) μέσω των πολιτογραφημένων αλλοδαπών που υπολογίζονται στο 20% του εκλογικού σώματος. (βλέπε: ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ 2  https://politikathemata.wordpress.com/2012/05/03/eklogikh-nothia-2)    
 
Πόσοι αυτοκτονικά αφελείς Έλληνες  έχουν συνειδητοποιήσει ότι τέτοιας τάξης ποσοστό είναι η σημερινή –όχι η αυριανή-  μοίρα τους, της νομιμοφανούς νόθευσης της πολιτικής βούλησής τους, από αλλοδαπούς που επηρεάζονται από ξένα συμφέροντα και υποκινήσεις και που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό  κυριαρχικό δικαίωμα να ρυθμίζουν τις τύχες των Έλλήνων;
.
  β) μέσω, ενδεχομένως, κρατικών πρακτορίσκων που  ψηφίζουν στην θέση  ψηφοφόρων που έχουν αποβιώσει  (βλέπε ομοίως: https://politikathemata.wordpress.com/2012/05/03/eklogikh-nothia-2)-(αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί εύκολα, αν υπήρχε η πολιτική απόφαση, αλλά όχι βέβαια από αυτούς που το οργανώνουν) και τέλος
.
  γ) με άμεση νοθεία επί της εκλογικής διαδικασίας. Αυτή μπορεί να γίνεται εντός των εκλογικών κέντρων, για την οποίαν πολλοί μπορούν να περιγράψουν το πώς. Μπορεί όμως να γίνεται και μετά τα εκλογικά κέντρα στήν κεντρική επεξεργασία των στοιχείων. Τις λεπτομέρειες τις έχουμε περιγράψει εδώ: ΟΙ …ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΕΡΙ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
.
  Στις προηγούμενες εκλογές  του 2009 και παλαιότερα, υπήρχαν στον ιστότοπο του υπουργείου εσωτερικών (http://ekloges.ypes.gr) τα αποτελέσματα ανά εκλογικό τμήμα. Δεν ήταν όμως δυνατή η άθροιση  αυτών από τον υπολογιστή του κάθε ψηφοφόρου μέσω διαδικτύου, διότι δεν υπήρχαν συνοπτικοί πίνακες.  Αυτό ακριβώς είναι και το στοιχείο που καταγγέλθηκε  και στο οποίο στηρίζεται η άποψη περί νοθείας.
  
Υπάρχει η σκέψη ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει διότι θα το κατήγγειλαν τα κόμματα. Αυτό είναι λάθος, διότι αν κάποιο κόμμα θελήσει να τα ελέγξει, συλλέγοντας το ίδιο  τα στοιχεία, θα πρέπει να επεξεργαστεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αριθμητικές τιμές, πράγμα πολύ δύσκολο.
   
Αν πάλι ένα κόμμα με επαρκείς πόρους το κάνει και διαπιστώσει την νοθεία, δεν θα την καταγγείλει αν ένας συνδυασμός των ακολούθων συνθηκών συντρέχει (πού είναι απίθανο να μη συντρέχει):
 
 α)να γνωρίζει ήδη από πρίν, μαζί με άλλα κόμματα, γιά την νοθεία 
 
β) να έχει ωφεληθεί από την νοθεία ή να μην έχει αδικηθεί ή  να έχουν αδικηθεί οι  ανταγωνιστές του (θεατρικοί ανταγωνιστές, συνάδελφοί του στην πραγματικότητα) και γ) να απειλείται με αποκάλυψη σκανδάλων τού κόμματος ή των αρχηγών του, σκανδάλων πού θα σημάνουν την πολιτική τους καταστροφή.
.
  Σε ένα ευνομούμενο κράτος, απέναντι σε τέτοιες καταγγελίες θα αντιδρούσαν αμέσως, με το να διορθώσουν τίς ελλείψεις αυτές και έτσι να εξαλειφθεί κάθε υποψία σε βάρος της κυβέρνησης.
  Αντί λοιπόν στις εκλογές της 6/5/2012, να προσθέσουν σε εμφανές σημείο τους συνοπτικούς πίνακες πού έλειπαν, εξαφάνισαν ακόμα και τα μεμονωμένα αποτελέσματα ανά εκλογικό κέντρο, τα οποία προσέθεσαν κατόπιν εορτής, πολλές μέρες αργότερα, χωρίς βεβαίως συνοπτικούς πίνακες!
  
 Η ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποτελεσμάτων των εκλογικών κέντρων, αναλυτικά και συνοπτικά, ταυτόχρονα με την εξέλιξη της καταμέτρησης, είναι μία διαδικασία ασφαλείας κατά του κινδύνου νοθείας, που δεν υποκαθίσταται ως προς την αποτελεσματικότητά της κατά κανέναν τρόπο από την εκ των υστέρων τοιχοκόλλησή τους στο πρωτοδικείο ή από την πιθανή έκδοση κάποια στιγμή στο μέλλον ενός CD-ROM προς πώληση.
  
 Στην περίοδο της –υποτίθεται- πλήρους ηλεκτρονικής διαφάνειας στην δημόσια διοίκηση και ενώ τα κονδύλια για τις εταιρίες της πληροφορικής που έχουν αναλάβει τις εκλογές είναι πολύ μεγάλα, θέλουν να μας πείσουν ότι ήταν και είναι δύσκολο να αναρτήσουν έστω και μέσω ενός αρχείου excel όλα τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα, ομαδοποιημένα κατά εκλογική περιφέρεια, ανανεωνόμενα κατά – έστω και ωριαία- διαστήματα κατά την εξέλιξη της καταμέτρησης;
  
(Έτσι πολλοί από τις εφορευτικές επιτροπές, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα στα εκλογικά τους τμήματα, θα έλεγχαν απ’ ευθείας την ορθότητα των στοιχείων και ακόμα πιο πολλοί φιλύποπτοι θα έλεγχαν την ορθότητα των αθροισμάτων ανά εκλογική περιφέρεια  και κατ’ επέκταση και των τελικών ποσοστών των κομμάτων).
.
   Οι οποιεσδήποτε τυχόν δικαιολογίες γιατί δεν το έχουν κάνει, δεν μπορεί παρά να είναι γελοίες και θα τόνιζαν μόνο την βαριά σκιά της ενοχής.
   
Ενοχής για ποιό ακριβώς πράγμα; Για την νόθευση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και τι σημαίνει αυτή η νόθευση της λαϊκής βούλησης; Βίαιη κατάργηση της δημοκρατίας. Και τι σημαίνει βίαιη κατάργηση της δημοκρατίας; Πραξικοπηματική δικτατορία. Και πώς αντιδρούμε οι Έλληνες σε αυτήν την δικτατορία; Οι Έλληνες που «του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει».
 
 Αντιδρούμε ως εξής: δεν αντιδρούμε διότι δεν το καταλαβαίνουμε (ταπεινωτικό) ή το καταλαβαίνουμε αλλά πάλι δεν αντιδρούμε (μάλλον ταπεινωτικώτερο)…


 https://politikathemata.wordpress.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5956.html

Λύνει πολλές απορίες για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και για όσα προφανώς σχεδιάζονται να συμβούν....

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ

"Η υπονόμευση, είναι ο όρος που χρησιμoποιούμε για να περιγράψουμε τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε πράγματα όπως η πίστη, η θρησκεία, το οικονομικό και πολιτικό σύστημα μιας χώρας και συνήθως στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη με την κατασκοπεία και άλλα ρομαντικά πράγματα όπως η ανατίναξη γεφυρών, ο εκτροχιασμός τρένων και άλλες θεαματικές χολυγουντιανές ενέργειες...

Αυτά όμως που θα πω τώρα, δεν έχουν καμία σχέση με τα κλισέ της κατασκοπείας ή τις δραστηριότητες της KGB για τη συλλογή πληροφοριών.

Το μεγαλύτερο λάθος ή καλύτερα η λανθασμένη αντίληψη είναι το γεγονός ότι όποτε μιλάμε για την KGB, για κάποιον περίεργο λόγο από τους παραγωγούς ταινιών του χόλυγουντ, μέχρι τους διδάκτορες της πολιτικής επιστήμης, και τους εντός εισαγωγικών "ειδικους" επι των σοβιετικών θεμάτων ή "κρεμλινολόγους" οπως αυτοαποκαλούνται ολοι τους νομίζουν ότι η δραστηριότητα της KGB περιορίζεται στην κλοπή των σχεδίων κάποιου υπερηχητικού αεροσκάφους, την παράδοση τους στους σοβιετικούς και την πώληση τους στην σοβιετική στρατιωτική βιομηχανία.
Αυτό όμως είναι μόνο μέρος της αλήθειας...."

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός πράκτορας της KGB σδτην Ινδία , εξηγεί λεπτομερώς σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.τις τεχνικές που διδάχθηκε στη KGB για την υπονόμευση χωρών – στόχων.
Ο Bezmenov εξηγεί τη μέθοδο διάβρωσης των αρμών ενός έθνους διαφθείροντας δασκάλους, πολιτικούς και λοιπους διαμορφωτές της κοινής γνώμης της χώρας - στόχου σ εφαρμογή του σχεδίου υπονόμευσης, που αναπτύσσεται σε έξη στάδια.

Ο Yuri Bezmenov αυτομόλησε στην Αμερική και προφανώς τώρα εργάζεται στην υπηρεσία της αμερικανικής πολιτικής, πράγμα που είναι εμφανές στη διάλεξη του.
Οι μέθοδοι όμως που περιγράφει, είναι αναηνωρίσημες και σε ευρύτατη χρήση με τον τρόπο που περιγράφονται στη διάλεξη. Οι μέθοδοι αυτές αναφέρονται εξ άλλου στα αμερικανικά στρατιωτικά εγχειρίδια ψυχολογικού πολέμου.

Αξιοπρόσεκτη είναι η αναφορά του στη μελέτη σοβιετικού ιστορικου-κοινωνιολόγου που διαπίστωσε σαν κοινό συντελεστή της εξαφάνισης εθνών και πολιτισμών (Μεσοποταμία, ΄Ινκας κ.λ.π.) την εξάλειψη της θρησκείας!

Σήμερα, οι μέθοδοι της υπονόμευσης χρησιμοποιούνται και εναντίον της χώρας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως περιγράφονται στη διάλεξη.

Οι ομοιότητες των καταστάσεων που ζει η χώρα μας είναι ανατριχιαστικές, όπως ανατριχιαστική είναι και η κατάληξη της υπονόμευσης όπως την περιγράφει ο Bezmenov ειδικά στο τελευταίο στάδιο της εξομάλυνσης.

Η απαξίωση της θρησκείας μας, η εθνομηδενιστική ιδεολογία που έχει δηλητηριάσει τη νεολαία μας, ο ρόλος των ακροδεξιών και ακροαριστερών ομάδων, η υπονόμευση της θρησκείας, οι «εξουσίες» των Μ.Κ.Ο.,οι παρελάσεις ομοφυλοφίλων, τα ΜΜΕ, οι πουλημένοι πολιτικοί μας, ταιριάζουν ανατριχιαστικά με τις περιγραφές του Bezmenov.
Είναι ένα βίντεο που πρέπει να δούμε οπωσδήποτε ολόκληρο.

Αγνοώντας την αντιδημοκρατική νοοτροπία του ατόμου -που δεν αποβάλλεται με την αλλαγή στρατοπέδου- μελετώντας την τεχνική και συνάγοντας τα απαραίτητα συμπεράσματα για την άμυνα.

Λύνει πολλές απορίες για όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας και για όσα προφανώς σχεδιάζονται να συμβούν....




infognomonpolitics

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8018.html

ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΝΑΔΩΝ.



Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες και οι πολυεθνικές εταιρείες προωθούσαν τις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες υποστήριζοντας ότι η τοξίνη Bt δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, καθώς η πρωτεΐνη διασπάται στο ανθρώπινο έντερο. 

Αλλά η παρουσία αυτής της τοξίνης στο αίμα του ανθρώπου δείχνει ότι τελικά αυτό δεν συμβαίνει.

Η κατανάλωση σε ΓΤ καλαμπόκι, σόγια, πατάτες, είναι απόλυτα ασφαλές, με την προϋπόθεση να μη σε πειράζει μια ισχυρή τοξίνη που στροβιλίζεται στην κυκλοφορία του αίματος σας, και επίσης στο κυκλοφορικό σύστημα του αγέννητου μωρού σας....

Καινούργιες αμφιβολίες έχουν προκύψει για την ασφάλεια των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών , σε μια νέα μελέτη αναφοράς για την παρουσία τοξίνης της BT, που χρησιμοποιείται ευρέως στις ΓΤ καλλιέργειες , στο ανθρώπινο αίμα για πρώτη φορά.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Sherbrooke στον Καναδά, έχουν ανιχνεύσει την εντομοκτόνο πρωτεΐνη Cry1Ab, που κυκλοφορεί στο αίμα των έγκυων καθώς επίσης και μη εγκυμωνουσών γυναικών. 

Έχουν εντοπίσει επίσης την τοξίνη στο αίμα του εμβρύου, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να περάσει στην επόμενη γενιά

Η Τοξίνη Cry1Ab ανιχνεύθηκε στο 93% και 80% των μητρικών και εμβρυϊκών δειγμάτων αίματος, αντίστοιχα και σε 69 % των δοκιμασμένων δειγμάτων αίματος από τις μη εγκυμονούσες γυναίκες.


http://hellasxg.blogspot.com/2012/06/blog-post_7149.html


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8646.html

Πόλεμος........Ας φύγουμε, για λίγο, από τις εκλογές

Του Δημήτρη Μυ

Ας φύγουμε, για λίγο, από τον κόσμο μας, τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, την τρομακτική ευρωπαϊκή κρίση, και ας πάμε λίγο πιο πέρα. Εκεί όπου ο πόλεμος έχει αρχίσει και όσο περνά ο καιρός ολοένα και περισσότερο μοιάζει με τις πρώτες αψιμαχίες μιας τεράστιας παγκόσμιας σύγκρουσης συμφερόντων. Ας ρίξουμε λοιπόν μια διαφωτιστική μια ματιά στη Συρία...

Χθες, ακόμη μια φορά, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί αντίπαλοι, οι οποίοι πολεμούν δι' αντιπροσώπων στη Συρία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υπερασπίστηκε το δικαίωμα της χώρας του να πουλά όπλα στη Συρία και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προμηθεύουν με όπλα τους Σύρους αντάρτες προκειμένου να πολεμήσουν κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Δεν παραβιάζουμε κανέναν διεθνή κανονισμό τηρώντας αυτά τα συμβόλαια» δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πώληση όπλων στη Συρία. «Εκείνοι (οι ΗΠΑ) προσφέρουν όπλα και εξοπλισμό στη συριακή αντιπολίτευση, τα οποία χρησιμοποιούνται στη μάχη κατά της κυβέρνησης της Δαμασκού» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Την περασμένη Τρίτη στο World Socialist Web διαβάσαμε αναδημοσίευση ρωσικής εφημερίδας (Nezavisimaya Gazeta), σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία προετοιμάζει μονάδες οι οποίες πιθανώς θα αναπτυχθούν στη Συρία. Οι μονάδες που προετοιμάζονται και ειδικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις μονάδες του ρωσικού στόλου της Κασπίας, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, διατηρεί βάση και αγκυροβόλιο στην Ταρσό της Συρίας.

Σύμφωνα με το World Socialist Web την περασμένη Δευτέρα τρία ακόμη ρωσικά πολεμικά πλοία προσέγγισαν τις ακτές τις Συρίας. Με αυτήν την κίνηση η Μόσχα, όπως ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος σε εφημερίδα της Τεχεράνης (Tehran Times), υπογραμμίζει τη διάθεσή της να αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα επέμβασης του ΝΑΤΟ στον εμφύλιο της Συρίας.

Ρωσία και Κίνα είναι κατά της δυτικής επέμβασης στη Συρία, καθώς γνωρίζουν ότι στόχος της μιας τέτοιας πολεμικής ενέργειας είναι το Ιράν. Και το Ιράν είναι ο βασικός προμηθευτής της Κίνας σε πετρέλαιο...

Σύμφωνα με το World Socialist Web οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κυρίως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Γαλλία, έχουν στήσει την εμφύλια διαμάχη στη Συρία εξοπλίζοντας την αντιπολίτευση. Για την ώρα ηγετικό ρόλο σ' αυτόν τον δι' αντιπροσώπων πόλεμο που διεξάγουν οι ΗΠΑ στη Συρία παίζει η Τουρκία. Υπέρ της ανοιχτής στρατιωτικής επέμβασης σπρώχνει και ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η γερμανική ελίτ επίσης εμφανίζεται ανοιχτή σε μια επέμβαση για τον εκθρονισμό του Άσαντ, ταυτόχρονα όμως προσπαθεί να μην διαταράξει τις σχέσεις της με τη Μόσχα...

Τα παραπάνω περιγράφουν τον παγκόσμιο «πόλεμο» για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Στην περίπτωση που αλλάξει το καθεστώς στη Δαμασκό το Ιράν θα είναι περικυκλωμένο - αποκλεισμένο από χώρες όπου υπάρχουν εκατοντάδες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Κάτι τέτοιο, προφανώς, μπορεί να είναι αιτία (πραγματικού) πολέμου για την Κίνα και τους συμμάχους της...

Ας επιστρέψουμε τώρα στην Ευρώπη και την προφανή αδυναμία της να αντιμετωπίσει ως συντεταγμένη πολιτική ενότητα το μεγάλο παιχνίδι. Σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε για να αποτρέψει την καταστροφή που προκάλεσε η τραπεζική κρίση της δεκαετίας του 1930. Μια καταστροφή η οποία οδήγησε στον φασισμό και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προφανώς οι Γερμανοί δυσκολεύονται να διδαχθούν από την Ιστορία και ακολουθούν μια πολιτική η οποία οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση, τον φασισμό, τον πόλεμο. Έναν πόλεμο ο οποίος μοιάζει να έχει αρχίσει με πρώτο πεδίο μάχης τη Συρία...



topontiki

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1056.html

Δεξιά γκρίζα προπαγάνδα .

άρθρο του Μάριου Άνθη
μέλους του ιδρυτικού πυρήνα της ΕΝΑΚ

Αποτελεί μόνιμο αντικείμενο συζήτησης και ευρύτερου σχολιασμού – και θεωρώ πως - είναι επιβεβλημένο να σημειωθεί.
Πολύς κόσμος, ακόμα και άνθρωποι που κρατούν αποστάσεις από τα τεκταινόμενα της παρούσας εκλογικής συγκυρίας, εκφράζουν την ενόχληση, τον προβληματισμό, την οργισμένη καταδίκη τελικά,
στο ύφος, το είδος και στο ουσιαστικό περιεχόμενο της προεκλογικής προπαγάνδας και τακτικής που επέλεξε το κόμμα της ΝΔ και κλιμάκωσε – χωρίς μέτρο και όριο – τις προηγούμενες ημέρες. Όπως διαφαίνεται μάλιστα, θα την πάει μέχρι τέλους...

Αυτή η προπαγάνδα, της πιο γκρίζας κινδυνολογίας με τα παιδάκια, τον δάσκαλο και την ευρωζώνη... στο γνωστό αμετροεπές, γκρίζο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ, οι – επίσης άμετρες – μέθοδοι του κ. Μιχελάκη, ( που εκπροσωπεί επίσημα τον κ. Σαμαρά ) να αποδομήσει και να στοχοποιήσει τους αντιπάλους του με κάθε πιθανό και απίθανο μέσο, με καταφανείς υπερβολές, «φοβικές» μεθόδους και ξεκάθαρα ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, δημιουργούν μια αρνητική, λαϊκιστική και βαθύτατα αντιδραστική παρακαταθήκη στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Μια επικίνδυνη διχαστική παρακαταθήκη που προκαλεί εύλογη ανησυχία και μαζική αντίθεση σε ευρύτατα στρώματα του πληθυσμού, ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης.

Επιβεβαιώνεται έτσι, ότι το βασικό, το ιστορικό και διαχρονικό κόμμα του εγχώριου κεφαλαίου, που από το ’74 λέγεται ΝΔ, όχι μόνο δεν έχει απολέσει τις καταβολές, τις παραδόσεις και την κληρονομιά της παλιάς μαύρης εποχής, αλλά και την επιβεβαιώνει μέσα στα σύγχρονα γεγονότα, τις περιπλοκές και τις εντάσεις τους. Η αυτοαποκαλούμενη «ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη», με τις τακτικές της, απλά απομυθοποιεί και ξεμασκαρεύει τις θεωρίες και ρητορείες περί του «ευρωπαϊκού πολιτικού επιπέδου», επιβεβαιώνοντας την μόνη αλήθεια: Ότι το λεγόμενο πολιτικό ύφος εξαρτάται, σχετίζεται άμεσα με τα διακυβεύματα, με την ένταση της ταξικής και πολιτικής πάλης.

Έτσι οι λεγόμενοι «ευρωπαίοι κεντροδεξιοί» της ΝΔ, διολισθαίνουν πρόθυμα και εύκολα σε μεθόδους unfair, για να θυμηθούμε τον όρο του «επίτιμου» κ. Μητσοτάκη, όρο με τον οποίο χαρακτήρισε το δημοψήφισμα αποκαθήλωσης της μοναρχικής φασιστικής δυναστείας των Γκλύξμπουργκ από τον ελληνικό λαό.

Αλλά και μια σύντομη βόλτα – ζάπινγκ στα τηλεοπτικά κανάλια, φέρνει - ασταμάτητα και αναπόφευκτα - κάθε τηλεθεατή απέναντι στους «ευρωπαίους» εκπρόσωπους της ΝΔ κκ. Άδωνη και Βορίδη, προσφάτως αποκτηθέντες από την δεξαμενή του «ελληνορθόδοξου» ΛΑΟΣ, να ωρύονται «ευρωπαϊκά» υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, του «επιχειρηματικού κόσμου», των μνημονίων, της ευρωζώνης και εναντίον της Κούβας και της Β. Κορέας !!

Αυτοί οι «ευρωπαίοι πολιτικοί» με τα λεγόμενα τους και το ύφος τους, περισσότερο θυμίζουν Κουβανούς αντικαθεστωτικούς φυγάδες του Μαϊάμι, παρά σύγχρονους εγχώριους πολιτικούς.

Από την άλλη, ο «ευρωπαίος κεντροδεξιός» !!! κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης (επικεφαλής εκλογικού αγώνα ΝΔ στην Μακεδονία) θυμίζει – όντως – τον πασίγνωστο εαυτό του , όταν πριν λίγες ημέρες, χαρακτήριζε «αδελφικό κόμμα» την φασιστική παρέα της Χρυσής Αυγής, μια παρέα επικίνδυνου τραμπουκισμού, μίσους, ανωμαλίας, εκτροπής, μίας παρέας πραιτοριανών του συστήματος και όχι «ενάντια στο σύστημα».

Από την περίοδο θέσπισης (πριν μερικά χρόνια ) και προώθησης του λεγόμενου «αντικομουνιστικού μνημονίου» στην Ευρώπη, ενός μνημονίου διώξεων στον κομμουνισμό, που επίσημα, μεθοδικά και κλιμακωτά ζυμώνουν και προωθούν τα κυρίαρχα αντιδραστικά θεσμικά και εξωθεσμικά κέντρα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών, μέχρι την περίοδο που ζούμε, περίοδο των οικονομικών μνημονίων εξάρτησης και εξόντωσης, η ζωή του ελληνικού εργαζόμενου και άνεργου λαού έχει χειροτερέψει τραγικά.

Αυτά, τα ίδια κέντρα, είναι που το φρόντισαν. Αυτά τα κέντρα, έχουν καθορίσει – μεταξύ πολλών άλλων – και σαν στόχο, την εκθεμελίωση του ισχύοντος Ελληνικού Συντάγματος με την ριζικά αντιδραστική – αντικοινωνική και αντιδημοκρατική αναθεώρηση του, όταν «κατάλληλες» συνθήκες τους το επιτρέψουν.

Αυτήν την πρόταση έχει υιοθετήσει και προωθεί και ο κ Σαμαράς. Έτσι λοιπόν, οι «ευρωπαϊκές ιδέες και αρχές» της αυτοαποκαλούμενης «ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς» δεν είναι ούτε γενικές, ούτε αόριστες, ούτε αμιγώς ευρωπαϊκές.

Είναι οι γνωστές, παγκόσμιες ιδέες και αρχές των αντεργατικών – αντιδραστικών πολιτικών και οικονομικών φορέων και έχουν σαφέστατο ταξικό και πολιτικό περιεχόμενο.

Είναι οι αρχές εξυπηρέτησης επιχειρηματιών και μνημονίων, είναι οι αρχές του αυταρχισμού, της βίαιης κοινωνικής καταστολής. Είναι αρχές περιστολής των λαϊκών – εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αρχές στήριξης της νομόπολιτικής ασυδοσίας των εργοδοτικών συμφερόντων.

Είναι οι «αρχές» του «εκσυγχρονισμού» και συγχρονισμού με τα αντιδραστικά, ρεβανσιστικά ευρωπαϊκά κέντρα του συντηρητισμού, του αντικομουνισμού, των πολιτικών διώξεων, της ολιγαρχικής επικυριαρχίας, του αριστοκρατικού ταξικού μίσους.

Είναι ο παράδεισος για τις πολυεθνικές και τα αφεντικά, η κόλαση για τους φτωχούς και αδύνατους.

Ο ελληνικός λαός έχει πολλές και πικρές ιστορικές εμπειρίες αλλά και εντελώς πρόσφατες μνήμες. Αυτές τις μνήμες δεν πρέπει ούτε να τις υποβαθμίζουμε, ούτε να τις ξεχνάμε.




http://resaltomag.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6707.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2723.html

Και σε επιτροπή η Δούρου με την κόρη του Άκη

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη... παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής - οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου. Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους.

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.



efimerida_dimokratia.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6592.html

Σε διακαναλική συνέντευξη - Εντός ή εκτός ευρώ το δίλημμα των εκλογών.

Το ερώτημα αυτών των εκλογών δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Το δίλημμα είναι εντός ή εκτός μνημονίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχωώρησε ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Εξαπολύοντας επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «εκείνος που εκβιάστηκε, που άλλαξε θέση ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ που τώρα με τα ίδια μέσα απειλεί το λαό» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν απειλείται».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστρεψε τα βέλη του και κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Τόλμησε ο κ. Βενιζέλος να ρωτήσει που βάλαμε την υπογραφή μας και την ίδια στιγμή ήταν εκείνος που στην εξεταστική υπέγραψε την αθώωση του κρατούμενου σήμερα Ακη Τσοχατζόπουλου», επισήμανε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Καμμένος δεσμεύθηκε ότι θα ανοίξουν όλες οι υποθέσεις σκανδάλων και θα πάνε φυλακή όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Άσκησε δριμύτατη κριτική στον διοικητή της ΤτΕ, Γιώργο Προβόπουλο, λέγοντας ότι εξακολουθεί να αρνείται να δώσει στα κόμματα την έκθεση της Black Rock.

Περιγράφοντας τις πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης που οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν, ο κ. Καμμένος πρότεινε ως πρώτο πυλώνα τη συγκρότηση Επιτροπών με στόχο:

Άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ
Λογιστικός έλεγχος για το δημόσιο χρέος με πόρισμα εντός 30 ημερών
Λογιστικός έλεγχος για τις γερμανικές αποζημιώσεις με πόρισμα εντός 30 ημερών
Λογιστικός έλεγχος των ασφαλιστικών ταμείων με πόρισμα εντός 6 μηνών
Λογιστικός έλεγχος για τα οικονομικά κομμάτων και ΜΜΕ με πόρισμα εντός 6 μηνών

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την κρατικοποίηση του καταστατικού ελέγχου της ΤτΕ

Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην ενίσχυση της ρευστότητας του Δημοσίου με χρήση των ανενεργών τραπεζικών λογαριασμών, τα υπολογίζονται σε 10-15 δισ. ευρώ, επίσης επαναπατρισμό καταθέσεων, αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, είσπραξη ΦΠΑ από εταιρείες όπως η Hochtief, αποζημιώσεις από τη Siemens, τιτλοποίηση γερμανικών αποζημιώσεων, έμφαση στην εμπορική ναυτιλία, μίσθωση λιμένων και ναυπηγείων.

Ο τέταρτος πυλώνας αφορά στις δομικές μεταρρυθμίσεις του κράτους εντός του πρώτου έτους.

Ο πέμπτος πυλώνας είναι η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της χώρας με έμφαση στην ίδρυση της νέας Ελληνικής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία θα αξιολογείται με ΑΑΑ, λόγω του χαρακτήρα του. Πρότεινε ενίσχυση των συνεταιριστικών τραπεζών, της Atebank.

Ο έκτος πυλώνας αφορά στην ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών με αναστολή πλειστηριασμών, κούρεμα δανείων, κατάργηση εισπρακτικών εταιρειών και «Τειρεσία», πέντε κλίμακες φορολογίας εισοδήματος από 5-25%, αύξηση του αφορολογήτου στο ευρωπαϊκό όριο φτώχειας, κατάργηση των χαρατσιών, «πάγωμα» αντικειμενικών αξιών, μείωση του ειδικού φόρου καυσίμων ιδιαίτερα στις παραμεθόριες περιοχές, μείωση ΦΠΑ με μειωμένο στο 5% για τρόφιμα, αλλά και στα νησιά, ελάχιστη σύνταξη στα 800 ευρώ μεικτά, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους και επιδότηση της απασχόλησης, σταδιακή αποκατάσταση εισοδημάτων έως 20.000 στα επίπεδα του 2010.

Ο έβδομος πυλώνας αφορά στα φορολογικά κίνητρα για τις επενδύσεις. Και όλα αυτά με ένα φορολογικό νομοσχέδιο 10 ετών με 180 ψήφους στη Βουλή, ώστε να μην μπορεί να αλλάξει.

Ο όγδοος πυλώνας αφορά στην οικοδομή και τα ακίνητα με κατάργηση της φορολογικής επιδρομής στα ακίνητα, κατάργηση εργοδοτικών εισφορών στην οικοδομή, «πάγωμα» αντικειμενικών αξιών, κίνητρα ώστε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο ένατος πυλώνας αφορά στα κίνητρα για ανάπτυξη. Μάλιστα ο κ. Καμμένος πρότεινε την κατάργηση του «Ήλιος», δίωξη του παραεμπορίου, προσέλκυση της ποντοπόρου ναυτιλίας, θέσπιση ηλεκτρονικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου, ενίσχυση γεωργίας, βιοτεχνίας, αμυντικής βιομηχανίας.

Ο δέκατος πυλώνας είναι η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, του κορμού της Ελλάδας, τόσο σε επίπεδο οικογένειας όσο και σε επίπεδο μικρομεσαίας επιχείρησης.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8238.html

Προκλητική ομολογία Μπαγίς για τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε νησιά του Αιγαίου.

Προκλητική ομολογία συνιστά η απάντηση του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ.Bagis σε ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας; παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

Ο κ. Bagis παραδέχθηκε δημοσίως ότι η Άγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου. Προσέθεσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να το κάνει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η απάντηση αυτή του κ. Bagis συνιστά- εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω - την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ" δήλωσε ο κ. Γ.Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνεδρίασης.


onalert

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_3589.html

Η Morgan Stanley είναι η επόμενη Lehman Brothers.Θα κλάψουν…. μανούλες



Ειδοποίηση Από διεθνή Τραπεζίτη: Κλείσιμο όλων των Λογαριασμών Ιδίων Κεφαλαίων Έξοδος ΤΩΡΑ! Ο Steve Quayle έχει κυκλοφορήσει μια προειδοποίηση. 

Οι επενδυτές έχουν μέχρι τον Δεκέμβριο το αργότερο, ( να είναι όμως  προσεκτικοί διότι μπορεί να συμβεί και νωρίτερα)
 για να κλείσουν όλους τους λογαριασμούς ιδίων κεφαλαίων, και να βγουν από τις αγορές, επενδύοντας σε  χρυσό και ασήμι.

Καταλάβατε τώρα γιατί δουλεύουν στο φουλ τα ενεχυροδανειστήρια με τον χρυσό, και ..κανείς δεν ξέρει που…πάει ;

Σε περίπτωση κατάρρευσης της ισπανικής οικονομίας όμως θα ήταν φυσικά αδύνατον να εισπράξουν οι γερμανικές και οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες τα χρήματα που έχουν δανείσει είτε στο ισπανικό Δημόσιο είτε σε Ισπανούς επιχειρηματίες και ιδιώτες. Και τα λεφτά αυτά είναι πολλά, πάρα πολλά!


Οι Ισπανοί, Δημόσιο και ιδιώτες, χρωστούν στις γερμανικές τράπεζες 146 δισ. ευρώ, στις γαλλικές 115 δισεκατομμύρια, στις βρετανικές 86, στις ολλανδικές 68, στις ιταλικές 27 δισ. και πάει λέγοντας. Ακόμη και στις... πορτογαλικές (!) τράπεζες χρωστούν οι Ισπανοί 21,6 δισεκατομμύρια.

Συνολικά δηλαδή οι Ισπανοί χρωστούν σε ευρωπαϊκές τράπεζες πάνω από μισό... τρισεκατομμύριο (!) ευρώ - 515,4 δισεκατομμύρια χρωστούσαν για την ακρίβεια τον Δεκέμβριο του 2011. 


Αλλα 180 δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη χρωστούν οι Ισπανοί σε μη ευρωπαϊκές τράπεζες: 104 δισ. ευρώ σε τουρκικές και 46,4 σε αμερικανικές τράπεζες, μαζί με 21,7 δισ. σε γιαπωνέζικες και 6,5 δισ. σε τράπεζες από τον υπόλοιπο κόσμο. Γενικό σύλολο 694,1 δισεκατομμύρια ευρώ!

Όπως είναι ευνόητο, το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα που ήδη παραπαίει θα τιναζόταν κυριολεκτικά στον αέρα, αν δεχόταν ισπανικό «φέσι» μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ! 


 http://ixnos.blogspot.gr/

AlertFrom International Banker: Close All Equity Accounts & Exit Markets NOW!

Steve Quayle has released an alert from his international banking contact advising that his sources are informing him a Spanish bank holiday is imminent, and it will spill over to the rest of the PIIGS and even to FRANCE.

His contact also states that Morgan Stanley is the next Lehman Brothers due to its Euro and Facebook exposure, and investors have until December at the latest to close all equity accounts, exit the markets, and acquire gold and silver.

Full alert below:
From
SteveQuayle.com:

Steve tell your listeners to ignore ETFs and continue buying Physical SILVER and GOLD no matter what “spot price” is. Please tell them to take cash out NOW!!!! Only keep in bank what you can afford to lose and what you need to pay bills and expenses. Please tell them to get money out NOW!!! They have till December the latest to do so. Be mindful it CAN HAPPEN SOONER. Prices of Metals without manipulation $1000 SILVER $5000 GOLD—Steve Great show Im listening to you right now. 

Here is the latest truth on Spain. The bailout already happened by stealth from very reliable sources. My sources are never wrong. The Bank holiday is going to spill over to Spain, Portugal and France. The Flight to safe harbor now is the UK. From there you will see flights to the US dollar. The main players have moved to Gold. Watch for another shock to SLV and GLD market. This will cause shaky uncommitted hands to dump more SLV and GLD physical.  ETF markets will take massive hit. 

Germany will start to have massive upheaval as their banks Duetche Bank in particular is over exposed to Spanish Flue, solvency crunch will hit Germany, look for Germans to go mad over the fact they can not have access to their funds. 

Evolving….. Dollar only rises with IR Swaps and flight to “safe currency” once derivative market bursts all of this goes parabolic high velocity crash. This is due to the fact that the dollar is exposed as WORTHLESS due to the overleveraged CDS exposure.Very little SILVER left to be mined. It is a precious and Strategic metal. SILVER will be less plentiful than GOLD.Steve Russian economy willl suffer greatly due to EuroCollapse. This is due to the dependency that the Russian economy has with Euro zone energy exports. (GAZPROM) Greek crisis has hurt Russian Natural Gas exports.

Russians are angry at Eurocrats due to their inability to fix the crisis. They are blaming the whole entire western banking system for the recent decline of the Ruble. Steve some of the investors that lost big in Iceland were the Russians and guess what? They are vested in Greece as well. Take to account this along side with recent NATO aggression does not work to help this particular situation.Steve remember Deutsche Bank is #2 only to PNB Paribas the French Banking Giant. The kicker here is that both of their derivative exposure combined is over $125 Trillion!!! You have to be solvent in order to be liquid. This is a solvency crisis. The average joe on the street is duped into thinking it’s liquidity. There is no liquidity.Chinese will back Yuan with Gold. They are stealth dumping US Tbonds. Have not been in any major bond auctions for the last year or so. Will form new banking/ trade system with BRICS—Morgan Stanley is next Lehman bros due to Facebook and Euro exposure. Close all equity accounts and exit markets now.

 

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/morgan-stanley-lehman-brothers.html

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΣΤΟΝ "ΤΟΥΡΙΣΤΑ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!!!

nikitiadis24Έχουμε δει κι έχουμε δει υπουργάρες με στρατιές υποτακτικών και κολαούζων...Αλλά το ότι θα πληρώναμε στον ανύπαρκτο Νικητιάδη...

13 συμβούλους και συνεργάτες  δεν το πιστεύαμε μέχρι που εντοπίσαμε τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης...
toyristas
toyristas1


http://makeleio.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2110.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ;



  Οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, και πάρει στα χέρια της το Υπουργείο Οικονομικών, δεν μπορεί να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο Δημόσιο Ταμείο της χώρας, ούτε στις Διευθύνσεις αυτές (του υπουργείου) που διαχειρίζονται τα ταμειακά αποθέματα.
Γιατί αυτό;

Γιατί  βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, ανάμεσα στις προηγούμενες δοσιλογικές κυβερνήσεις και τους πιστωτές μας,  οι οποίες θεωρούνται διεθνείς δεσμεύσεις κατά τους Ευρωπαίους και τους εγχώριους μνημονιακούς, η Ελλάδα δεσμεύεται και νομικά,  να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους.
Το σύνολο δηλαδή των εσόδων και των ρευστών διαθέσιμων του Ελληνικού κράτους, βρίσκεται δεσμευμένο στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργήσει και ελέγχει η τρόϊκα με μοναδικό και προφανή σκοπό, να εξασφαλιστεί πρωτίστως η αποπληρωμή του χρέους, και ότι περισέψει και αν περισέψει να χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες δαπάνες του κράτους, βλέπε μισθούς συντάξεις, υγεία  πρόνοια κτλ. Ο ειδικός αυτός λογαριασμός βρίσκεται στην ιδιωτική ... Τράπεζα της Ελλαδος.
Οι συμφωνίες - διεθνείς δεσμεύσεις, δεν  επιτρέπουν την πρόσβαση, ούτε βέβαια την αυτοτελή διαχείριση  των στοιχείων και των ταμειακών αποθεμάτων από την πλευρά του ελληνικού κράτους, και του κατ'έυφημισμόν ελληνικού ΥΠ.ΟΙΚ.
Με άλλα λόγια, η ειδική Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών που διαχειρίζεται το Δημόσιο Ταμείο, είναι στα χέρια της τρόϊκας.
 Για να εξασφαλιστούν όλα αυτά, η τρόϊκα εγκατέστησε 3 ξένες επιτροπές στην χώρα, οι οποίες ελέγχουν, επεμβαίνουν και αποφασίζουν απαράβατα την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.

Η γνωστή  Task Force, υπό τον κ.Ράϊχενμπαχ.
Η επιτροπή που έχει εγκατασταθεί στην ΤτΕ υπό τον κ. Μπομπ Τράα και ελέγχει τον ειδικό αυτό λογαριασμό.
Η επιτροπή Μόνιμης Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού που εγκαταστάθηκε στο ΥΠ.ΟΙΚ. και πήρε στα χέρια της, τις Ειδικές Διευθύνσεις Διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου.
Σημειωτέον, ότι σε αυτή την επιτροπή δεν απασχολείται κανένας Ελληνας δημόσιος κρατικός υπάλληλος. Είναι αποκλειστικά στον έλεγχο και στα χέρια της Κομισιόν.
Το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες του ελληνικού λαού, δεν έχει τέλος. Οι σύγχρονοι δοσίλογοι και το πολιτικό προσωπικό, μαζί με τους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους, έχουν δέσει την χώρα και τον λαό της χειροπόδαρα για να εξασφαλίσουν την ανεξέλεγκτη κερδοφορία τους, να εκποιήσουν οτι πολύτιμο διαθέτει αυτός ο τόπος, προς ίδιον όφελος και παράλληλα να εξαθλιώσουν το ανθρώπινο δυναμικό του.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ;
 



oimos.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6774.html 

ΤΙΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΑ ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΠΡΟΒΑΛΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ... Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!

Για να καταλάβετε πώς η Φιλοσοφία των Ψευτοκουλτουριάρηδων της Αριστεράς οδήγησε την Ελλάδα στον γκρεμό, θα σας πω το εξής: Μία τα ξημερώματα της Τρίτης 5 Ιουνίου 2012, η ΕΤ-1 πρόβαλε δύο ταινίες μικρού μήκους. 


Η μία από αυτές ήταν 18 λεπτά και είχε γυριστεί το 2001 επί Εβραίου Σημίτη από τον Συριζαίο σκηνοθέτη Αντώνη Σαμουράκη. Ήταν μια συμπαραγωγή της ΕΤ-1 με το αριστεροκρατούμενο «Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου», είχε τίτλο «Τα γκαρσόνια στα αναψυκτήρια» και βασιζόταν σε ένα διήγημα του άντρα της μακαρίτισσας Εβραίας Μαλβίνας Κάραλη, Διονύση Χαριτόπουλου… Πρωταγωνίστρια της ταινίας η διαβόητη Προστάτις των Λαθρομεταναστών, Αφροδίτη Άλ Σάλεχ, που υποδύεται μια νεαρή αρτίστα Αθηναϊκών αναψυκτηρίων, την οποία παντρεύτηκε ένας εθνικιστής «Ελληνάρας». Επειδή η αρτίστα είναι όμορφη, ο «Ελληνάρας» την ζηλεύει και έχει βάλει την μάνα του να την φυλάει όλη μέρα για να μη ξεπορτίσει και τον κερατώσει με κανένα λαθρομετανάστη... Κάποια μέρα, έρχεται στο σπίτι (κατ’ εντολήν του συζύγου) ένας νεαρός πωλητής τηλεοράσεων. 

Η καταπιεσμένη σύζυγος συλλαμβάνει το εξής σχέδιο για να εκδικηθεί τον άνδρα της: Πλανεύει τον νεαρό κάνοντάς του στριπτήζ (η εξπέρ σε αυτά Αφροδίτη Άλ Σάλεχ έβγαλε έξω το στήθος της!) κι όταν αυτός ερεθίζεται, πέφτει στα γόνατα και του κάνει πεολειχία!.. Την κρίσιμη στιγμή, μαζεύει το σπέρμα του νεαρού στο στόμα της χωρίς να καταπιεί σταγόνα, πάει στην κουζίνα και το φτύνει μέσα στα γεμιστά που έχει φτιάξει στον άνδρα της η μάνα του. Λίγο μετά, καταφθάνει ο σύζυγος, τρώει τα αγαπημένα του γεμιστά και τα βρίσκει νοστιμώτερα από ποτέ, καλώντας τον νεαρό να φάει κι αυτός μια μπουκιά!.. Η ταινία τελειώνει με τον νεαρό να δοκιμάζει το φαγητό και μετά να βγαίνει από το σπίτι και να ξερνάει... 

Όταν προβλήθηκαν (2001) «Τα γκαρσόνια στα αναψυκτήρια», είχαν αποσπάσει τις ενθουσιώδεις κριτικές ΟΛΩΝ των αριστερών κριτικών των εφημερίδων και η συμπαραγωγός Κρατική Τηλεόραση επαινέθηκε ιδιαιτέρως, επειδή πέρασε λαμπρό μήνυμα στις καταπιεσμένες Ελληνίδες, για το πώς να εκδικηθούν τον «Ελληνάρα» που τους έφαγε τα νιάτα!.. Τέτοιες ταινίες γυριζόντουσαν σωρηδόν επί Εβραίου Σημίτη και επί μπουχέσα Καραμανλή με τα λεφτά των φορολογουμένων, γι’ αυτό και πήγαμε κατά Διαβόλου… "ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ" 
(Εφημερίδα "ΣΤΟΧΟΣ", 7 Ιουνίου)

http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5151.html

http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post_4690.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters