Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Οι Κουτοπόνηροι στην Εξουσία


Η κυβέρνηση θέλει να μας περνιέται για πολύ έξυπνη, καταφερτζού και ικανή. Τρομάρα της! Δεν θ’ αναφερθώ σε κάθε στέλεχος χωριστά, αρχής γενομένης από τον αρχηγό της, γιατί εκεί θα παρεκτραπώ και θα κινδυνέψω να μου ξεφύγουν λέξεις απρεπείς. Ας την κρίνουμε μονάχα από τις ενέργειές της.
Επαίρεται για τη δραστική μείωση του δημοσίου ελλείμματος, ενώ θα έπρεπε να ντρέπεται για την κουτοπονηριά της, μιας και η μείωση προήλθε με μια μόνη κίνηση από τη σφαγή των αδυνάτων. Μια τέτοια πολιτική για να εφαρμοστεί δεν χρειάζεται ούτε καπατσοσύνη και οξυδέρκεια, ούτε περίπλοκους και λεπτεπίλεπτους χειρισμούς, παρά ξετσιπωσιά, ξεδιαντροπιά και ολίγη από την ψυχοσύνθεση του εκδοροσφαγέα. Οποιοσδήποτε αυτού του φυράματος μπορεί να το κάνει, ακόμα και ο πιο αστοιχείωτος. Κάθε γονιός που δεν θέλει το παιδί του να καταντήσει αλήτης, το δασκαλεύει από μικρό για δυο πράγματα: να μην επιτίθεται ποτέ από πίσω και ποτέ στους αδύνατους. Αυτή ήταν η βασική εκπαίδευση που δινόταν κυρίως στ’ αγόρια, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν άντρες κι όχι αλήτες.
Η δεύτερη κίνηση μείωση του ελλείμματος ήταν η αναστολή των πληρωμών στους δικαιούχους, επιχειρήσεις και μη, όπως και η κατακράτηση της επιστροφής του ΦΠΑ. Δε λέω, πανέξυπνος και τούτος ο χειρισμός, αντάξιος για κατινίτσες της δεκάρας.
Εκεί που θα περιμέναμε να επιδείκνυαν μια κάποια ικανότητα, μιας και επιλέχθηκαν ως οι αξιότεροι των αξίων, σχετικά δηλαδή, με τοtrade off ανάμεσα στο ποσοστό αύξησης του ΦΠΑ και στο ποσοστό αύξησης των φορολογικών εσόδων, εκεί είναι που πήγανε σαν τα γίδια κατευθείαν στο πηγάδι. Δεν χρειάζονται πολλά γράμματα, ούτε και πολύ μυαλό για να αντιληφθείς ότι τα έσοδα από επιστροφές ΦΠΑ δεν αυξάνονται εσαεί με την αύξηση του ΦΠΑ. Οποιοσδήποτε με στοιχειώδη εγκέφαλο μπορεί να αντιληφθεί ότι η εν λόγω καμπύλη εμφανίζει ακρότατο, παίρνοντας μηδενικές τιμές είτε όταν ο ΦΠΑ είναι μηδέν, είτε όταν είναι πολύ μεγάλος. Κάπου ανάμεσα λοιπόν υπάρχει ένα optimum, το οποίο φαίνεται ότι κανείς από τους πανάκριβους συμβούλους δεν είχε την ικανότητα να το φανταστεί και να το προσδιορίσει. Όταν βλέπεις ότι με την υπάρχουσα τιμή του ΦΠΑ δεν μαζεύεις πίσω τα αναμενόμενα, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεσαι πέραν του optimum, δεν συνεχίζεις να τον αυξάνεις. Έτσι, χωρίς να γνωρίζουν ούτε τα βασικά συνεχίζουν να τον αυξάνουν, κι αν μη τι άλλο να γελοιοποιούνται για την ηλιθιότητά τους.
Το άλλο πεδίο στο οποίο ετοιμάζεται να διαπρέψει είναι η “εξυγίανση” του ΟΣΕ. Δεν αντιλέγω ότι σαφώς θα υπάρχουν περιθώρια εξυγίανσης με τη μείωση της σπατάλης, με το μάζεμα όσων παρανομούν εντός του με μίζες, εκμετάλλευση μαύρων δρομολογίων κ.α, ίσως και με κάποια μικρή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αλλά κι εδώ η κυβέρνηση, όπως και με το δημόσιο έλλειμμα αρχίζει πάλι τα γνώριμα εξυπνακίστικα κόλπα. Θα εξυγιάνει λέει τον ΟΣΕ με το να κόψει όλα τα δρομολόγια και να κρατήσει μόνο την γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πιθανόν την Αθήνα-Ορμένιο, γραμμές που από μόνες τους είναι καραμπινάτο χρυσωρυχείο. Τι ιδέα θεέ μου! Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται μεγάλη ικανότητα για να το κάνει αυτό.
Η κυβέρνηση, δηλαδή ο αρχηγός της δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτό που ανέλαβε ήταν να διοικήσει ένα κράτος και όχι να το αποσυνθέσει, αποποιούμενος κάθε ευθύνη. Δεν αντιλαμβάνεται ότι το κράτος οφείλει να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες του στα βασικά, όπως είναι Παιδεία, Υγεία, Μεταφορές, Επικοινωνίες, για να μην πάω και παραπέρα και με χαρακτηρίσετε μπολσεβίκα, (τόσα ξέρετε, τόσα λέτε), ότι οφείλει να διατηρεί σχολεία, νοσοκομεία και μεταφορές ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη, ακόμα κι όταν τις υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν ελάχιστοι, ότι για να το κάνει αυτό σωστά οφείλει να έχει κυρίως ελλείμματα, αλλιώς τι σκατά κράτος είναι, τι σκατά φροντίδα παρέχει. Ας το διαλύσουμε λοιπόν, και ας μάς αδειάσει τη γωνιά κι ο ίδιος και η φατρία του.
Και δεν τα αντιλαμβάνεται όλα αυτά για τον απλούστατο λόγο ότι ποτέ δεν τα χρησιμοποίησε, ο αρχηγός της φυσικά, μιας και οι άλλοι είναι επιεικώς ανδρείκελα και σαν τέτοιοι δεν μετράνε. Δεν πήγε ποτέ του σε δημόσιο σχολείο, δεν επισκέφτηκε ποτέ του δημόσιο νοσοκομείο, δεν ανέβηκε ποτέ του σε τρένο και λεωφορείο. Από τα γεννοφάσκια του. Δεν τα γνώρισε, πιθανόν να τα έβλεπε μικρός στα παραμύθια, αλλά από τότε πέρασε καιρός, και συνεπώς αδυνατεί να καταλάβει γιατί υπάρχουν, αφού ο ίδιος ούτε τα χρησιμοποίησε, ούτε τα χρησιμοποιεί.
Κι ερχόμαστε τώρα στην πανάκεια του ιδιωτικού τομέα και τα θαύματά του. Προφανώς, και μια επιχείρηση είναι κερδοφόρα όταν πετάει από πάνω της κάθε ζημιογόνα δραστηριότητα. Μα είναι αυταπόδεικτο: ό,τι δεν είναι ζημιογόνο, είναι κερδοφόρο! Ο ιδιωτικός τομέας προφανώς και θα «μεγαλουργήσει», όχι γιατί είναι πιο σοφός και επιδέξιος, αλλά γιατί θα τού προσφερθεί κυριολεκτικά στο πιάτο και αλατοπιπερωμένο με επιδοτήσεις φυσικά, ό,τι πιο ελκυστικό και κερδοφόρο έχει να επιδείξει η χώρα.
Η κυβέρνηση πράττει καθ’ εικόνα και ομοίωση του ιδιωτικού τομέα. Ό,τι αντιλαμβάνεται ως ζημιογόνο το εξαλείφει. Κι εδώ έχει μια εμμονή με τους ανθρώπους, διότι αυτούς αντιλαμβάνεται σαν τους πλέον ζημιογόνους, και κυρίως τους αδύναμους. Δηλαδή, αυτούς που περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, της είναι εντελώς, μα εντελώς ξένοι.
http://kavvathas.wordpress.com/

http://kostasxan.blogspot.com/2010/08/blog-post_8983.html

Μύθος το τεράστιο εξωτερικό χρέος. Η El País με στοιχεία από το ΔΝΤ τον γκρεμίζει

Όποιος Έλληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται διαρκώς οργισμένος για την αδικία που διαπράττεται από τους ξένους εναντίον της χώρας μας και του λαού μας. Εμάς χαρακτηρίζουν διαρκώς «τεμπέληδες», που δήθεν ζούμε με δανεικά από το εξωτερικό εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, όπως ο χυδαίος Τύπος τους διατείνεται με κάθε ευκαιρία.

Εντελώς διαφορετική κατάσταση όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία π.χ. του ΔΝΤ για το συνολικό εξωτερικό χρέος των χωρών. Πόσα χρωστάει δηλαδή σε ξένους, όχι σε Έλληνες, το ελληνικό δημόσιο, οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά – και φυσικά το ίδιο για κάθε χώρα. Πόσα χρωστούν κράτος και ιδιώτες κάθε χώρας σε ξένους. Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε προέρχονται από το ΔΝΤ και δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή «Ελ Παΐς», γνωστή ισπανική εφημερίδα.
Πραγματικό σοκ προκαλούν οι πίνακες, καθώς σε όσες χώρες έχει ήδη μειωθεί ο ρόλος του κράτους έχει μειωθεί φυσικά και το δημόσιο χρέος προς το εξωτερικό, κατά κανόνα όμως έχει εκτοξευθεί το ιδιωτικό χρέος προς τους ξένους! Και φυσικά μια χώρα είναι χρεωμένη όχι μόνο αν χρωστάει το κράτος και δη σε ξένους, αλλά και όταν χρωστούν σε ξένους οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις της και οι πολίτες της.
Πρώτο σοκ: πρωταθλητής του εξωτερικού χρέους είναι ο πιο καλός ο μαθητής του ΔΝΤ και της ΕΕ – η Ιρλανδία! Χρωστάει κυριολεκτικά τα μαλλιοκέφαλά της στους ξένους: το 1.052% του ΑΕΠ της!!! Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το εξωτερικό χρέος της Ιρλανδίας, δημόσιο και ιδιωτικό, ανέρχεται στο 1.052% του ΑΕΠ της. Οι Ιρλανδοί χρωστούν στους ξένους πάνω από δέκα φορές το ΑΕΠ της χώρας τους, αλλά τα φερέφωνα του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου μόνο επαίνους έχουν για την Ιρλανδία. Προφανώς επειδή ο λαός της έσκυψε αμέσως το κεφάλι στους ξένους δυνάστες – δανειστές.
Πόσα χρωστάει η Ελλάδα στο εξωτερικό; Μόλις 163% του ΑΕΠ μας – έξι φορές λιγότερο από την Ιρλανδία.
Γιατί όμως λέμε «μόλις» 163% του ΑΕΠ μας; Το 163% δεν είναι ένα τεράστιο νούμερο; Σίγουρα είναι μεγάλο αυτοτελώς, αλλά για να το χαρακτηρίσουμε ή όχι «τεράστιο», πρέπει να το εξετάσουμε και συγκριτικά.
Αν είναι «τεράστιο» το 163% της Ελλάδας, τότε πώς θα χαρακτηρίζαμε το 431% της Βρετανίας; Ναι, όσο και αν φαίνεται απίστευτο, η κάποτε παντοκράτειρα Βρετανία χρωστάει σε ξένους το 431% του ΑΕΠ της! Αυτοί οι αλητήριοι «γιάπηδες» και «γκόλντεν μπόις» του Σίτι του Λονδίνου, που χαρακτηρίζουν δήθεν με ευφυολόγημα «γουρούνια (PIGS)» τις τέσσερις χώρες της Μεσογείου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) πώς χαρακτηρίζουν τη δική τους χώρα που χρωστάει σε όλη την υφήλιο;
Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «μόλις» για το 163% του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, γιατί το εξωτερικό χρέος μιας κραταιάς οικονομίας όπως της Ολλανδίας ανέρχεται στο 310,5% του ΑΕΠ της! Αλλά και του γειτονικού της Βελγίου ανέρχεται στο 275,6% του ΑΕΠ του.
Είναι εξαιρετικά διασκεδαστικό μάλιστα να διαπιστώνει κανείς -κατάπληκτος, ομολογουμένως- ότι το εξωτερικό χρέος ακόμη και της ζάπλουτης Ελβετίας λόγω των αδιάκοπων χρηματοοικονομικών παιχνιδιών των πανίσχυρων τραπεζών της, ανέρχεται στο απίστευτο 276,5% του ΑΕΠ της! Έχει τέτοιο ποσοστό εξωτερικού χρέους η Ελβετία και μας πειράζει το 231% της Πορτογαλίας, το 167,5% της Ισπανίας ή το 123% της Ιταλίας; Είμαστε σοβαροί;
Ακόμη και η… Δανία (!) έχει μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος από την Ελλάδα (197% του ΑΕΠ) όπως και η Γαλλία (190,6%) και πάει λέγοντας…
Το τελειωτικό χτύπημα όμως σε αυτήν την αισχρή επίθεση κατά της Ελλάδας το δίνει το γεγονός ότι ίδιο εξωτερικό χρέος με τη χώρα μας έχει και η ίδια η… Γερμανία – 163% εμείς και 161% του ΑΕΠ τους αυτοί! Τελεία και παύλα.
Υποκρισία: Μύθοι περί των αγορών
Σκοπιμότητες και μόνο υπηρετεί η στάση των αγορών μη διστάζοντας να αντιμετωπίζουν τα ίδια στοιχεία με αντιδιαμετρικό τρόπο, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Αυτό επισημαίνει η «Ελ Παΐς» οργισμένη:
«Έτος 2007. Η Ισπανία είναι μια ευημερούσα δύναμη, η επενδυτική δυνατότητα της οποίας πείθει τις αγορές μέχρι του σημείου να προσελκύσει ξένο κεφάλαιο της τάξης σχεδόν του 160% του ΑΕΠ.
Έτος 2010. Η Ισπανία είναι μια χώρα με πήλινα πόδια που χρωστάει στο εξωτερικό περισσότερο από 170% του ΑΕΠ της, πράγμα που γεννά αμφιβολίες έγκαιρης επιστροφής του. Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο παραμορφωτικός φακός των αγορών διαβάζει με πλήρως αντίθετο τρόπο δύο πολύ όμοια νούμερα»! [Γιώργος Δελαστίκ, Έθνος]

Πολ Τόμσεν: Παπανδρέου και ΔΝΤ εξαπάτησαν τους Έλληνες

Του Δελαστίκ
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την υποψία που είχε ο ελληνικός λαός - ότι δηλαδή η Κομισιόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Ελληνες προτάσσοντας ως πρόσχημα τρομοκράτησης του πληθυσμού το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού προκειμένου να πετύχουν άλλους στόχους, τους οποίους δεν τολμούσαν να ομολογήσουν δημόσια! «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ που προίσταται της ομάδας των ξένων οικονομικών επικυρίαρχων της πατρίδας μας, ο οποίος περιέφερε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, «αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας».
Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι του Λονδίνου ότι πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό - δηλαδή η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων!
Η ομολογία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική από πολιτική σκοπιά. Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σφαγιασμός των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συντάξεων δεν ήταν μια δυσάρεστη αναπότρεπτη συνέπεια των «τραγικών» δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, μιας κατάστασης που εξανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει δήθεν με «πόνο ψυχής» στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.
Αντιθέτως, αποκαλύπτει ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν από την αρχή συνειδητός στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ηταν αυτοσκοπός και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Αυτή η αποκάλυψη, πέρα από το γεγονός ότι αναδεικνύει όλο το εύρος της υποκρισίας των θεατρινισμών του Ανδρέα Λοβέρδου στις τηλεοράσεις με τους κλαυθμυρισμούς του για το πόσο δήθεν πονούσε ο ίδιος κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, υποδηλώνει επίσης ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν προτίθεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να ξαναδώσει πίσω σε εργαζομένους και συνταξιούχους τα εισοδήματα που τους λεηλάτησε!
Υπό το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων αντιλαμβάνεται κανείς πολύ καλύτερα τώρα το πραγματικό βάθος της δήλωσης του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, ότι «το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά», δηλαδή από την επομένη των βουλευτικών εκλογών που έφεραν θριαμβευτικά τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία για να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων, στη βάση του θρυλικού πλέον συνθήματός του «λεφτά υπάρχουν!».
Οι ομολογίες του «γκαουλάιτερ» του ΔΝΤ δικαιώνουν όλους τους Ελληνες και ξένους αναλυτές που ευθύς εξαρχής έχουν επισημάνει και επιμένουν ότιτο Μνημόνιο έχει στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και ελεγχόμενης από τους ξένους επικυρίαρχους ροής χρημάτων για την εξόφληση των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι ξένες τράπεζες, σχεδόν στο σύνολό τους ευρωπαϊκές. Το Μνημόνιο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη βελτίωση των θεμελιωδών μακροοικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Αλλωστε, η βελτίωση είναι αδύνατη στο πλαίσιο του Μνημονίου για αυτό και με το που θα λήξει τυπικά η τριετής διάρκεια της ισχύος του, όλα τα δημοσιονομικά ελληνικά μεγέθη θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που παρέλαβε, με τη χώρα βυθισμένη ταυτόχρονα σε ύφεση!
Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ της πριν υπαχθεί στο ταπεινωτικό και καταστροφικό καθεστώς του Μνημονίου και με τη λήξη του Μνημονίου θα έχει τουλάχιστον... 145% (!) του ΑΕΠ, υποδηλώνει πόσο άσχετοι είναι οι στόχοι του Μνημονίου με τη μείωση του χρέους. Δικαίως ο κόσμος αναλογίζεται τρομοκρατημένος ότι αν με δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου εφιαλτικά αντιλαϊκά μέτρα που «γδέρνουν» τόσο άγρια τον κοσμάκη, με δημόσιο χρέος 145% που θα αφήσει το ΔΝΤ, τι είδους μέτρα θα επιχειρήσει να πάρει εναντίον του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εξακολουθεί τότε να βρίσκεται στην εξουσία; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα έχει δει κανείς αυτό που θα μας κάνει να ζήσουμε στην πραγματική μας ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του...

ΕΕ - ΔΝΤ: Μετα-Μνημόνιο μέχρι το... 2020!
ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ τόσο πολύ η ΕΕ και το ΔΝΤ από την άνευ ορίων ενδοτικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα του Μνημονίου, όπου δεν διαπραγματεύεται τίποτα και απλώς εκτελεί τυφλά τις απαιτήσεις τους, ώστε άρχισαν να θέτουν σε κυκλοφορία σενάρια επέκτασης του καθεστώτος του Μνημονίου, το οποίο λήγει στα μέσα του 2012, μέχρι το... 2020!!!
Με δεδομένο το ότι τότε το δημόσιο χρέος θα είναι πολύ μεγαλύτερο (145% αντί του 115% του ΑΕΠ το 2009), κύκλοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν δηλώνουν από τώρα «πρόθυμοι» να συνεχίσουν να «βοηθούν» την Ελλάδα με δάνεια που τη «γδέρνουν» μέσω τοκογλυφικών επιτοκίων και κάνουν τις ξένες τράπεζες να θησαυρίζουν.

http://www.ethnos.gr/

Γιάννης Καψής προς Θόδωρο Πάγκαλο:Είσαι φαύλος,συκοφάντης και κληρονόμος της "θείας Αγλαΐας"!!!

Τα Επίκαιρα που κυκλοφορούν σήμερα
Κάντε μεγέθυνση και διαβάστε την επιστολή φωτιά του Γιάννη Καψή προς τον Θόδωρο Πάγκαλο στο περιοδικό Επίκαιρα που κυκλοφόρησε σήμερα.
Ο δημοσιογράφος,πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατακεραυνώνει τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αποκαλώντας τον "φαύλο","συκοφάντη" και κληρονόμο της "θείας Αγλαΐας"!!!
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος (πριν τις τελευταίες εκλογές) που παραθέτει ο κύριος Καψής,διαβάστε τον.
Πάγκαλος:Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί;
Καψής:Κανείς.
Πάγκαλος:Ε τότε δεν θα εκλεγείς.(όπως κι έγινε)!
Επίσης ο κύριος Καψής γράφει ότι από την πολιτική έφυγε φτωχότερος αφού αναγκάστηκε να πουλήσει ένα κτήμα και δύο σπίτια,ιδιοκτησίας της συζύγου του,αφήνοντας σοβαρές αιχμές για τον κληρονόμο της "θείας Αγλαΐας".
Ακόμα χαρακτηρίζει τις εκρήξεις του κυρίου Αντιπροέδρου αρλουμπολογίες που φτάνουν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου και απαξιώνουν την πολιτική στην πιο κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.
Τέλος τον απειλεί με μήνυση σε περίπτωση απάντησης ενώ θα θεωρήσει τη σιωπή του αίτηση συγνώμης.
Ομορφος κόσμος,αγγελικά πλασμένος!

Master Chef η Εκκλησία. Δανείζεται 26 εκατ. ευρώ απο το Τ.Τ. για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας!...

Την ώρα που οι εξαθλιωμένοι πολίτες παρακολουθούν τον Δρούτσα ν αγοράζει πανάκριβα ταγέρ στη Νέα Υόρκη, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναγκάζεται να δώσει στην Εκκλησία 26 εκατομμύρια ευρώ δάνειο (με τι είδους υποθήκες όταν τ ακίνητα χάνουν διαρκώς αξία;),ώστε η τελευταία να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Κάποιος δεν πρέπει να ελέγξει αυτού του είδους τις συναλλαγές που μυρίζουν βατοπεδινά τρυκ;
Με τι κριτήρια το Ταχ. Ταμιευτήριο επενδύει σε...

θαλασσοδάνεια τις αποταμιεύσεις των μικρομετόχων του;
Με δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύψους 26 εκατ. ευρώ συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Η τελική απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση ελήφθη χθες από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας (φωτογραφία) και το επόμενο διάστημα η Εκκλησία θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σύναψης δανείου προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει το κόστος της αγοράς. Οπως επισήμανε ο εισηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής, «η τιμή εκδόσεως της μετοχής είναι αρκετά ελκυστική, η Εκκλησία δεν πρέπει να απολέσει την δεσπόζουσα θέσιν που κατέχει εις την μετοχικήν σύνθεση».

Η Ιεραρχία έλαβε την απόφαση για συμμετοχή στην αύξηση χωρίς αντιπαραθέσεις και επέμεινε στην ανάγκη δανειοδοτήσεως αφού όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία τα έσοδά της εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σταδιακά μειώνονται. Ως εκ τούτου απευθύνθηκε σε όλες τις μεγάλες τράπεζες για τη λήψη δανείου με ενέχυρο τις μετοχές της Εθνικής (μετοχοδάνειο) πλην όμως ανταποκρίθηκε μόνο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας αποτελεί το κύριο αντικείμενο της ετήσιας τακτικής συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας και όλοι οι μητροπολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των Μητροπολιτών Σιατίστης κ. Παύλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου οι οποίοι θα προτείνουν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να υποστηριχθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται.

www.tovima.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://totefteri.blogspot.com/2010/10/master-chef-26.html#ixzz11iJnL6Da

Η αναθεώρηση του ελλείμματος ανατρέπει τα δεδομένα

Πατριώτες ήρθε η ώρα για να στίσουμε ένα αλλιώτικο Γουδί, μόνο που θα χρειαστούμε 2000 χιλιάδες κρεμάλες για να ξεβρομίσουμε από τους προδότες!!!! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ.

olli_rehn

Αλλάζει τελικά προς τα πάνω ο υπολογισμός του ελλείμματος ΚΑΙ του δημοσίου χρέους της χώρας και για το 2009 όπως επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Olli Rehn που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξουν προς το χειρότερο οι σκληροί όροι και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο.
Ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Olli Rehn, Amadeo Altafaz απάντησε: «Είναι πολύ πρόωρο για εμάς να καταλήξουμε σε αυτό το σημείο. Έχουμε ήδη προβλέψει μια διόρθωση προς τα πάνω. Αν θα είναι πολύ μεγάλη ή μέτρια, δεν μπορώ να το πω σήμερα. Θα γίνει αναθεώρηση σίγουρα και στο έλλειμμα και στο χρέος. Είναι πρώιμο από πλευράς μας όμως να μιλάμε για τις επιπτώσεις, από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε ποιο είναι το μέγεθος της διόρθωσης.»…….

Η Eurostat ήδη είχε προειδοποιήσει από τον Απρίλιο 2009 πως το έλλειμμα θα αναθεωρηθεί από 6,6% που έλεγε η χώρα μας τον περασμένο Ιούνιο και 9,9% τον Φεβρουάριο του 2010 καταρχάς σε 13,6% τον περασμένο Απρίλιο και τώρα -όπως όλα δείχνουν πάνω από 14% ή και 15% του ΑΕΠ. Μαζί ενδέχεται να αλλάξουν τα στοιχεία και για προηγούμενα χρόνια ίσως από το 2006 και μετά. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προϊδέασε μάλιστα πως η Eurostat, θα εγκαταστήσει τώρα πολυπληθέστερο κλιμάκιο ελεγκτών στη χώρα μας.
Με τα δεδομένα αυτά και πριν καν στεγνώσει η μελάνη ανατρέπονται ίσως πολλά από τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου κρατικού προϋπολογισμού που φέρνει καταιγίδα φόρων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

http://skandalakommaton.blogspot.com/2010/10/blog-post_4436.html

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

ΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ;

Ολοι ακούσαμε τις τελευταίες ημέρες για την επίθεση που έγινε εναντίον του Ιράν. Θα θέλαμε να σταθούμε σε μερικές σημαντικές πληροφορίες, που ίσως βοηθούσαν στο να κατανοήσουμε καλύτερα όλοι μας το πως προσπαθούν οι Παγκοσμιοποιητές να πετύχουν παγκόσμια κυριαρχία.


Τα ξένα αλλά και μερικά ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια ανέφεραν σήμερα οτι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το Ισραήλ να επιτέθηκε στο βιομηχανικό σύστημα υπολογιστών του Ιραν (Σ.Σ: Η Χούκλη είπε στο δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει ότι επειδή δεν είναι σίγουρο οτι το Ισραήλ έκανε την επίθεση, κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν το Ισραήλ! Αυτό και αν είναι ανέκδοτο. Ποιοί άλλοι εκτός απο τους Εβραίους έχουν την δυνατότητα να κάνουν προπαγάνδα σε τέτοιο επίπεδο; Απάντηση: Κανείς άλλος!)

Όπως δήλωσε ο Μαχμούντ Αλβάιε το σύστημα ελέγχου της ιρανικής βιομηχανίας έχει κατασκευασθεί από τη Siemens και ο Stuxnet έχει σχεδιασθεί για να επιτίθεται σε τέτοια συστήματα και να μεταφέρει εμπιστευτικά στοιχεία στο εξωτερικό.



Ποιοί είναι οι Siemens;
Βιογραφία Ζίμενς:

Ο Ζίμενς (1816-1892) γεννήθηκε στο Λένθ (Lenthe, Germany) κοντά στο Ανόβερο της Γερμανίας. Ήταν ο μεγαλύτερος γιος μιας εβραϊκής οικογένειας με 10 παιδιά (κατ’ άλλους τα παιδιά της οικογένειας ήταν 14).

Σπούδασε στο Βερολίνο στην σχολή μηχανικών του πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Πρωσικό στρατό, έκανε τις πρώτες του επιτυχημένες εφευρέσεις.(Διαβάστε περισσότερα εδω http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2010/06/siemens.html).

Εβαλαν λοιπόν οι Ιρανοί τον "Εβραίο λύκο"(Siemens) να φυλάει τα "πρόβατα"(πυρηνικά προγράμματα και απόρρητες πληροφορίες).

Οσοι ασχολούμαστε με το διαδίκτυο και ψάχνουμε τα συγκεκριμένα θέματα διαβάσαμε οτι αποκαλύφθηκαν έγγραφα στις ΗΠΑ απο έρευνα που έκανε η Σύγκλητος, που αποδεικνύουν προσπάθειες του εβραιοσιωνιστικού λόμπι στις ΗΠΑ να πιέσει μέσω των ΜΜΕ την Αμερικανική(;) κυβέρνηση και την κοινή γνώμη, ώστε οι ΗΠΑ να επιτεθούν στο Ιράν.


Δείτε το σχετικό βίντεο:



Συνδέστε τώρα τα παραπάνω με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε δημοσιεύσει επερώτηση του κ. Χρυσανθακόπουλου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, που έλεγε οτι τις τηλεφωνικές υποκλοπές τις είχαν αναθέση σε ισραηλινή εταιρεία.


Διαβάστε την σχετική επερώτηση:

«Αντισημίτης» και «ρατσιστής» ο Καραγκιόζης!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της χώρας μας ζήτησε και πέτυχε να απαγορευθεί τηλεοπτική διαφήμιση του γνωστού πολυκαταστήματος παιδικών παιχνιδιών Jumbo. Ο λόγος; Στο σποτάκι χρησιμοποιείτο ο πασίγνωστος καραγκιόζης (αυτός που κατοχυρώθηκε στην Τουρκία) και μαζί του η γνωστή φιγούρα του εβραίου. Σκοπός του σποτ ήταν να καταδείξει πως σε περίοδο ακρίβειας και κερδοσκοπίας το πολυκατάστημα μπορεί και κρατά τις τιμές των προϊόντων του χαμηλά.

Λέει η ανακοίνωση: «Ως διαμαρτυρία σε αντι-εβραϊκή τηλεοπτική διαφήμιση της εταιρείας καταστημάτων JUMBO, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος απέστειλε προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο - Απόστολο Βακάκη, την παρακάτω επιστολή: «Σε διαφημιστικό σποτ της Εταιρείας σας στην τηλεόραση χρησιμοποιείτε κατά τρόπο ανάρμοστο τη φιγούρα του Εβραίου από το θέατρο Σκιών, προσδίδοντας μάλιστα σ΄ αυτόν την ιδιότητα του τοκογλύφου. Επειδή το εν λόγω σποτ περιέχει μηνύματα άκρως ρατσιστικά και δυσφημιστικά ζητούμε όπως αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ ώστε να σταματήσει η επιχειρούμενη προκλητικότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την καθεαυτή εμπορική σας δραστηριότητα».

Όπως φυσικά αναμενόταν, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση που ζητούσε συγγνώμη και βέβαια δήλωνε πως θα αποσύρει το επίμαχο σποτ, όπως και έγινε. Θα μπορούσε βέβαια απλά να τους παραπέμψει στο «Σπαθάρειο Μουσείο» όπου υπάρχει η παρακάτω περιγραφή: «Ο Εβραίος: Το όνομά του είναι Σολομών ή Σολωμός, όπως τον αποκαλεί ο Καραγκιόζης. Είναι χαρακτήρας εμπόρου της πόλης και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, αρκετά πλούσιος, πολύ τσιγκούνης, πονηρός και δειλός. Σαν φιγούρα είναι πολύ ευχάριστη γιατί είναι δεμένος σε δυο μεριές και όταν χορεύει κουνιέται η μέση και το κεφάλι του σαν να είναι "ξεβιδωμένος", με αποτέλεσμα να γελάνε οι θεατές».
Το συγκεκριμένο σποτάκι βέβαια, δεν είναι το μοναδικό των καταστημάτων Jumbo.

Η εταιρία με την ευκαιρία της έναρξης της καινούργιας σχολικής χρονιάς έβγαλε πολλά σποτάκια με τον Καραγκιόζη, με κεντρικό πρόσωπο τον Ανδρέα Μικρούτσικο, ο οποίος υποτίθεται ότι μιλάει με τον Καραγκιόζη.
Ιδού ο «ρατσιστικός», «αντισημιτικός» διάλογος:

Εβραίος: Εμπρα, τι λέει το νέο – δανείσει το γερμανό; Είναι καλό το γερμανό.
Καραγκιόζης: Νάιν, το γερμανό, δε δανείζει.
Εβραίος: Ει, τότε δανείσει εγώ! Αλλά για να δανείσει πρέπει ν’ αυγατίσει.
Καραγκιόζης: Δηλαδή πόσο αυγατίσει;
Εβραίος: Σαράντα τα εκατό αυγατίσει
Καραγκιόζης: Δε μ’ έχεις πείσει. Θα βρω στα Jumbo λύση.
 
Εάν το σκετσάκι με τον Καραγκιόζη είναι «ρατσιστικό», σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο για την παρακάτω χαριτωμένη ιστοριούλα με τον καθαρά χιουμοριστικό, σατυρικό, πνευματώδη, έξυπνο και σίγουρα αθώο τίτλο: How to Cook a Gentile, δηλαδή «Πως να μαγειρέψεις έναν εθνικό» (με τον όρο «εθνικό» οι Ιουδαίοι εννοούν έναν ειδωλολάτρη ή έναν μη Εβραίο).
Η χαριτωμένη αυτή - και σε καμία περίπτωση ‘ρατσιστική’ - ιστοριούλα εμφανίστηκε σε σελίδα κόμικ του γνωστού εβραϊκού περιοδικού ‘Heeb’. Το περιοδικό, που φέρεται ότι είναι ‘αριστερών πεποιθήσεων’ και απευθύνεται στους νεαρούς εβραίους, δημιουργήθηκε από τον Jennifer Bleyer, απόφοιτο του Columbia University,και στηρίζεται οικονομικά από τον γνωστό παραγωγό Steven Spielberg και τον επιχειρηματία Charles Bronfman.
Τον Μάρτιο του 2004, το Heeb κυκλοφόρησε τεύχος με τον τίτλο ‘Crimes of Passion’ θέλοντας να ‘σατιρίσει’ (εντελώς αθώα) την ταινία του Mel Gibson ‘Τα Πάθη του Χριστού’ (‘The Passion of the Christ’). Στο τεύχος υπήρχαν φωτογραφίες τελείως αισχρές και προσβλητικές για την Παναγία και τον Χριστό (δεν περιγράφονται). 

Ο ‘Πόντιος Πιλάτος’ εμφανίζεται ως γυναίκα που λέει: «οι χριστιανοί πιστεύουν ότι οι Εβραίοι σκότωσαν τον Ιησού. Γι’ αυτό υπάρχει τόσο αντισημιτισμός στον κόσμο. Η εκκλησία δημιουργήθηκε πάνω σε αυτή την αντισημιτική αρχή. Οι χριστιανοί που τα λένε αλλιώς ή το ανασκευάζουν ή παραποιούν τη θρησκεία τους».

Λίγους μήνες μετά, στις 17 Ιουνίου 2004, η εφημερίδα ‘Chicago Tribune’ χαρακτήρισε το Heeb ως ένα από τα 50 καλύτερα περιοδικά της Αμερικής.
Το περιοδικό έκλεισε μέσα στο 2010, αλλά συνεχίζει με την ιστοσελίδα του.

«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι»


* Η διάσημη καναδέζα δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, συγγραφέας του «Δόγματος του σοκ» που κατακρίνει τον «καπιταλισμό της καταστροφής», μιλάει για τον ρόλο του ΔΝΤ και τους κινδύνους για την Ελλάδα


Η Ναόμι Κλάιν μιλάει με μια τόσο απαλή φωνή που δεν μπορείς να φανταστείς ότι κρύβει μέσα της τόσο δυναμισμό. Και επίσης, ούτε ότι αυτή η 40χρονη Καναδέζα θεωρείται από πολλούς μία από τις πιο μαχητικές δημοσιογράφους της εποχής μας, με τέτοια απήχηση στην αμερικανική Αριστερά που πολλοί να τη θεωρούν ακόμη και διάδοχο του Νόαμ Τσόμσκι. 

Οταν λοιπόν τη ρωτήσαμε ποια είναι η άποψή της για την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, υπήρξε καταπέλτης:  
«Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Εχουν ήδη διαγνώσει ότι είστε άρρωστοι»
Η κυρία Κλάιν μένει μόνιμα στο Τορόντο του Καναδά, μαζί με τον σύζυγό της Αβι Λιούις. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει στην ελληνική γλώσσα το τελευταίο βιβλίο της με τίτλο «Το δόγμα του σοκ» («Τhe Shock Doctrine»), το οποίο αποτελεί μια σκληρή πολεμική εναντίον του «καπιταλισμού της καταστροφής», όπως η ίδια τον αποκαλεί. 

Στο βιβλίο «Το δόγμα του σοκ» της Ναόμι Κλάιν υπάρχει μια λεπτομερέστατη καταγραφή της δράσης του ΔΝΤ σε διάφορες χώρες την τελευταία 30ετία, όπου αποτυπώνονται οι δραματικές επιπτώσεις της παρέμβασής του, κυρίως στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βολιβία), αλλά επίσης στη Ρωσία.

«Παρακολουθώ από πολύ κοντά την ελληνική κρίση και φυσικά την παρέμβαση της τρόικας του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα» η κυρία Κλάιν. «Αυτό που με εντυπωσίασε» σημειώνει, «ιδιαίτερα στην αρχή της κρίσης, ήταν ότι οι Ελληνες αντιστάθηκαν στα όσα πήγαιναν να τους επιβληθούν. Οταν μάλιστα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαμε την κρίση με τις τράπεζες, επεσήμαινα το γεγονός αυτό σε αμερικανούς συνομιλητές μου».
 Μετά βέβαια το κλίμα σταδιακά άλλαξε.
«Οταν τα πράγματα δυσκόλεψαν,άρχισε η “εκπαίδευση”. Κατ΄ αρχάς,το ΔΝΤ διέγνωσε ότι είστε άρρωστοι,ότι ο χαρακτήρας των Ελλήνων είναι άρρωστος. Και τώρα σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε. Πρόκειται για μια τακτική κοινωνικής παθολογίαςη οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Επεκτείνεται και στις υπόλοιπες χώρες του μεσογειακού Νότου».«Πρόκειται» τονίζει η γνωστή συγγραφέας «για μια κλασική περίπτωση όπου οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κατάλληλο άλλοθι. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να τα καταφέρουμε μόνοι μας, ας φέρουμε κάποιους άλλους να το κάνουν για εμάς».
Κατά μία έννοια, «η περίπτωση της Ελλάδας είναι εμβληματική. Στην πορεία,ο στόχος από την παρέμβαση της τρόικας άλλαξε» υπογραμμίζει.  
«Αν το δει κανείς σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μιλάμε πλέον απλώς για την ιδιωτικοποίηση μεγάλων τομέων της οικονομίας.  » λέει η κυρία Κλάιν.

«Σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία» 
 
«Γιατί το κοστούμι του ΔΝΤ δεν προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε χώρας και είναι ίδιο για όλες;» ήταν μία από τις ερωτήσεις προς την κυρία Κλάιν.
«Πραγματικά  δεν μπορώ να σας δώσω ξεκάθαρη απάντηση» παραδέχεται με μια μικρή δόση ενοχής. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν κατάλαβαν ας πούμε ότι, καθώς η Ελλάδα δεν μπορούσε να προχωρήσει σε υποτίμηση, ο πληθωρισμός λογικά θα ανέβαινε.Υπάρχει επίσης και κάτι άλλο» προσθέτει. «Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, οι περισσότεροι ανέμεναν ότι το ΔΝΤ θα άλλαζε μυαλά. Περιμέναμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο θα υπερίσχυε του αμερικανικού. Τώρα γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο. Ισως οι άνθρωποι του ΔΝΤ να έχουν πέσει όλα αυτά τα χρόνια σε μια ιδεολογική παγίδα».

Ωστόσο, όπως εξηγεί η κυρία Κλάιν, μετά και την εμπειρία της Αργεντινής,
«το ΔΝΤ ήταν έτοιμο κυριολεκτικά να χρεοκοπήσει,τόσο ιδεολογικά όσο και χρηματικά. Σε αυτό είχε βοηθήσει και η οικονομική κρίση μετά το 2008. Μην ξεχνάτε ότι το ΔΝΤ είχε αναγκαστεί να πουλήσει ακόμη και χρυσό από τα αποθέματά του. Και βέβαιαη εικόνα του στον αναπτυσσόμενο κόσμο ήταν τόσο κακή που οι ηγεσίες των χωρών αυτών δεν ήθελαν να το δουν μπροστά τους». «Τώρα όμως» επισημαίνει «το ΔΝΤ βρήκε μια νέα “αγορά”:την Ευρώπη.Κατά έναν περίεργο τρόπο,σώσατε το ΔΝΤ από τη χρεοκοπία».

Τι λέει για τον Ομπάμα

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν χάσει πλέον τον ενθουσιασμό που είχαν για τον Μπαράκ Ομπάμα » δηλώνει η κυρία Κλάιν. «Ο Ομπάμα ήταν εκπληκτικός στην προεκλογική εκστρατεία του. Εκανε τους Αμερικανούς να αισθάνονται ότι μπορούν να γίνουν καλύτεροι. Ωστόσο, στην Ουάσιγκτον υπάρχουν ορισμένα θέματα που είναι ταμπού, όπως η Γουόλ Στριτ ή το Ισραήλ. Και ο Ομπάμα δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Δημοκρατικοί να χάσουν την εμπιστοσύνη της βάσης τους. Πάρτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τώρα που έφυγε από τον Λευκό Οίκο ο Λάρι Σάμερς οι φήμες λένε ότι θα τον αντικαταστήσει ένα στέλεχος της Γουόλ Στριτ. Ολα αυτά θα κριθούν στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο» καταλήγει.

Η «Πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης 

Οταν ήταν μικρή, η Ναόμι Κλάιν συνήθιζε να ψωνίζει συνέχεια. Ποιος να φανταζόταν ότι αρκετά χρόνια αργότερα θα έγραφε ένα βιβλίο που από πολλούς χαρακτηρίστηκε η «Βίβλος» κατά των πολυεθνικών. Το «Νo Logo: Νo Space, no choice, no jobs: Η βίβλος του αντι-εταιρικού ακτιβισμού», που εκδόθηκε το 2000, τη μετέτρεψε ουσιαστικά σε «πασιονάρια» του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης.

Γεννηθείσα το 1970 στο Μόντρεαλ από αριστερή οικογένεια που μετανάστευσε το 1967 από τις ΗΠΑ στον Καναδά λόγω αντίθεσης στον πόλεμο στο Βιετνάμ, η νεαρή Ναόμι μεγάλωσε σε ένα πολιτικοποιημένο περιβάλλον. Σήμερα ερευνά μανιωδώς διάφορα θέματα και προσφέρει μια εναλλακτική ματιά στα πράγματα. Το 2007 εκδόθηκε «Το δόγμα του σοκ» και, όπως λέει η ίδια,  
«δεν αποφάσισα εγώ να γράψω αυτό το βιβλίο.“Εκείνο” το αποφάσισε για μένα. Είχα πάει στο Ιράκ όταν ο Πολ Μπρέμερ διοικούσε τη χώρα αμέσως μετά τον πόλεμο. Οι Αμερικανοί είχαν αποφασίσει να εφαρμόσουν την τακτική του “σοκ και δέους” με την οποία κέρδισαν τον πόλεμο και στην οικονομία. Αδιαφόρησαν πλήρως για το τι συνέβαινε στο Ιράκ και ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν αμέσως τα πάντα. Να φανταστείτε ότι ο διερμηνέας μου δεν γνώριζε να υπάρχει λέξη για την ιδιωτικοποίηση στα ιρακινά.Ετσι άρχισα να γράφω για τον καπιταλισμό της καταστροφής γνωρίζοντας από πρώτο χέρι και την εμπειρία της Αργεντινής».
Το νέο βιβλίο της θα έχει θέμα την κλιματική αλλαγή και έχει ήδη αρχίσει έρευνα. Για αυτό και έχει περιορίσει τις διαλέξεις της ανά τον κόσμο αλλά προλαβαίνει να γράφει άρθρα για έντυπα όπως η βρετανική εφημερίδα «Guardian» και το αμερικανικό περιοδικό «Τhe Νation».

ΠΕΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ- Ολογραφικά ένθετα και συχνότητες ελέγχου

Ολογραφικά ένθετα και συχνότητες ελέγχου

Μιας και είστε μια κοινωνία ελεγχόμενης συχνότητας σας, η ικανότητα σας να δημιουργείτε τεχνολογίες είναι περιορισμένη. Σε μια λιγότερο ελεγχόμενη κοινωνία, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας σε μεγάλες αποστάσεις η για διαστημικά ταξίδια και μεγαλύτερες ανταλλαγές μεταξύ συστημάτων, τα τεχνολογικά επιτεύγματα είναι θαυμαστά και εξυψωτικά.

Πολλά δώρα και επιρροές που έρχονται εδώ από το διάστημα αποσιωπούνται. Βέβαια κάποιες πληροφορίες καταφέρνουν με πολλούς και διάφορους τρόπους να φτάσουν στον πλανήτη, και οι τεχνολογίες που δημιουργήθηκαν σαν αποτέλεσμα αυτών των πληροφοριών έχουν επιφέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Μια από τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που συνέβη στον προηγούμενο αιώνα ήταν η εισαγωγή των κινηματογραφικών έργων. Στον πλανήτη δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική βιομηχανία ένας εντελώς νέος τρόπος για να επηρεάζεται η σκέψη.



Όπως ακριβώς υπάρχει η κινηματογραφική βιομηχανία στον πλανήτη, έτσι υπάρχουν κάποιοι στο διάστημα που έχουν μια ολογραφική βιομηχανία. Δημιουργούν ολογραφικά ένθετα – δράματα που μοιάζουν να είναι εντελώς αληθινά – και τα εισαγάγουν μέσα από πύλες στην πραγματικότητα σας. Αυτά αυτά τα διαστημικά όντα υπήρχαν εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια και οι συχνότητες της ανθρωπότητας βρίσκονται υπό έλεγχο, είναι πολύ εύκολο να κοροϊδέψουν τα ανθρώπινα όντα.

Στη Γη χρησιμοποιούνται ολογραφικές ενθέσεις για να χειραγωγείται και να ελέγχεται η συνειδητότητα και για να αλλάξει η ιστορία της πληροφόρησης και να γίνει ιστορία παραπληροφόρησης – μια ιστορία με περιορισμένη ποσότητα γνώσης.

Από την δική μας οπτική γωνία, εκείνοι που χρησιμοποιούν τέτοιες ολογραφικές ενθέσεις δεν έχουν πάντοτε σκοπό να φέρουν φως, πληροφορία ή εξύψωση στους ανθρώπους. Έχουν απώτερα κίνητρα παρ’ όλο που μπορεί να σας τις πλασάρουν σαν φως. Οι ολογραφικές εμπειρίες, ειδικά οι θεάσεις στον ουρανό, στήνονται για να επηρεάσουν μεγάλες ομάδες ανθρώπων ταυτόχρονα. Πολλές αλλά όχι όλες, οι θεάσεις Α.Τ.Ι.Α ήταν ολογραφικές ενθέσεις.

Έχουν υπάρξει ολογραφικές ενθέσεις που αφορούν ένα άτομο, σχεδιασμένες με πολλούς τρόπους, που προβλήθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν κάποιες παράλληλες θρησκευτικές ιστορίες στη Γη από τη μια άκρη της στην άλλη, ακόμη και όταν δεν υπήρχε καμιά επαφή μεταξύ αυτών των πολιτισμών.

Τα ολογραφικά ένθετα φαίνονται σαν τρισδιάστατη πραγματικότητα. Είναι δημιουργίες γεγονότων που έχουν κατασκευαστεί και εισαχτεί στην πραγματικότητα σας για να φαίνονται σαν μέρος μιας συνεχόμενης δραστηριότητας. Χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τον νου αυτών που τις παρακολουθούν, και είναι πολύ δύσκολο να τις αναγνωρίσει κανείς. 

Θα σας δοθούν πολλές ευκαιρίες να εξασκηθείτε στα επόμενα χρόνια, όταν – στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του πλανήτη – θα εμφανίζονται εξωγήινες δραστηριότητες σε πλήρη κλιμάκωση και θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται. Κάποια από αυτά τα μεγάλα γεγονότα θα είναι πραγματικά και κάποια θα είναι ενθέσεις, σχεδιασμένες για να μετακινήσουν την ανθρώπινη συνειδητότητα προς μια κοσμική τάξη όπου θα μπορεί να ελέγχεται.

Τα ολογραφικά ένθετα έχουν ενεργειακά πεδία που μπορούν να ανιχνευτούν. Οι ράβδοι ενεργειακής ανίχνευσης κινούνται διαφορετικά μέσα σε αυτά, γιατί τα ενεργειακά τους πεδία είναι ποικίλα και δονούνται με μια απίστευτη ταχύτητα. Μπορείτε να μπείτε μέσα και να συμμετέχετε σε αυτά. Οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτά και να ορκιστούν ότι είναι αληθινά. Αλλά είναι ενορχηστρωμένα γεγονότα σχεδιασμένα για να επηρεάζουν τον ανθρώπινο νου.
Οι ολογραφικές ενθέσεις δεν γίνονται για πληροφόρηση, γίνονται για έλεγχο.

Είναι απλώς μια όψη της τεχνολογίας. Οι πραγματικότητες μπορούν να κατασκευαστούν και να προβληθούν, ακριβώς όπως γίνεται στον κινηματογράφο. Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση και τα υπόλοιπα είναι η δική σας εκδοχή της δημιουργίας μιας πραγματικότητας. Υπάρχουν άλλα, πολύ εξελιγμένα όντα που με πολύ έξυπνο τρόπο δημιουργούν πραγματικότητες τόσο ¨αληθινές¨ που δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά.

Είναι σαν δεσμίδες φωτός. Με τον ίδιο τρόπο που οι προβολείς διαχέουν το φως τους μέσα στη νύχτα, έτσι προβάλλονται στον πλανήτη τα ολογραφικά ένθετα. Απαιτείτε τρομερή ενέργεια, γιατί αυτή η διαδικασία προϋποθέτει τη συγχώνευση διαστάσεων. Αυτή η τεχνολογία δεν υπάρχει στην τρίτη διάσταση, υπάρχει όμως σε άλλες διαστάσεις, και η ένθεση ολογραφημάτων χρειάζεται αυτή τη σύνθεση διαστάσεων.

Ποια η διαφορά ανάμεσα στις διαστάσεις ?
Γιατί μια διάσταση είναι σημαντική για μια άλλη ?
Διότι η κάθε διάσταση έχει διαφορετική ταχύτητα δόνησης η διαφορετικό τρόπο με τον οποίο κινούνται τα μόρια της. Αυτά τα ολογραφικά ένθετα απαιτούν μέρη όπου υπάρχει ήδη συγχώνευση διαστάσεων, επειδή πρέπει πρώτα να παιχτούν στις άλλες διαστάσεις για να μπορέσουν να εισέρθουν εδώ.

Η ανθρωπότητα ήταν τυφλή και την έχουν κοροϊδέψει επανειλημμένως, λόγο των μη εξελιγμένων ελίκων με τους οποίους δεν μπορούσε να συνδεθεί η πληροφορία.

Η οικογένεια του φωτός ήρθε για να τα αλλάξει όλα αυτά.

Ήρθατε ως φορείς μιας νέας συχνότητας στον πλανήτη και την κρατάτε μέσα στα σώματα σας, ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος πλανήτης να δονηθεί στην ίδια συχνότητα. Αυτή η συχνότητα θα δημιουργήσει μια διάσπαση των δομών που βασίζονται στο DNA με τις δυο αλυσίδες. Δεν γίνεται αλλιώς ήρθε η ώρα για εξέλιξη. Η Γη είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να συντελεστεί αυτή η εξέλιξη. 

Τα ανθρώπινα όντα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν τις ενέργειες.
Πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν και άλλα, εκτός από τις αισθήσεις των ματιών τους, των αυτιών τους, της μύτης τους, του στόματος τους κλπ. για να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη, το στόμα και η αίσθηση αφής είναι οι απατεώνες της πραγματικότητας.
Εγκλωβίζουν την πραγματικότητα.

Νομίζετε ότι αντιλαμβάνεστε την αλήθεια με αυτές τις αισθήσεις, οι οποίες στην πραγματικότητα σας περιορίζουν την αντίληψη της πραγματικότητας. Από μικρά παιδιά έχετε εκπαιδευτεί να βασίζεστε στα μάτια σας, τα αυτιά σας, στη μύτη σας, στο στόμα σας και στην αφή σας για να ερμηνεύσετε μια εμπειρία.

Τώρα πια θα χρειαστεί να βασιστείτε σε άλλες μορφές αίσθησης για να καθορίζετε το βίωμα σας.
Μια τέτοια μορφή, που έχετε αγνοήσει ως τώρα, είναι η αίσθηση. Η αίσθηση – ο γεμάτος εσωτερική γνώση, διαισθητικός, ψυχικός εαυτός – δέχεται παρεμβολές από τον έλεγχο της συχνότητας στον πλανήτη, ώστε να μη μπορεί κανείς να συνδεθεί μαζί της.

Αν βρίσκατε τη δική σας γνώση και τον δικό σας τρόπο να διαισθάνεστε, δεν θα μπορούσε να σας ελέγχει κανείς. Πως θα αναγνωρίζετε τι είναι ελεγχόμενο και τι όχι ?

Στον βαθύτερο πυρήνα του είναι σας υπάρχει μια ακεραιότητα την όποια μπορείτε να ανακαλύψετε και να αρχίσετε πια να λειτουργείτε με αυτήν. Είναι μια ακεραιότητα που τιμά τη ζωή και που τιμά πρώτα και κύρια εσάς τους ίδιους ως τη ζωή για την οποία είστε υπεύθυνοι.

Είστε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας, και σας έχει δοθεί το δώρο και το χάρισμα να τιμάτε το φως σας, το σώμα σας και την εμπειρία που θα ζείτε όσο καλύτερα μπορείτε.

Το βρήκαμε εδώ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ομιλία του Στάμου Στίνη
Βλέπουμε λοιπόν, ότι το φθινόπωρο μπαίνει με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και έχουμε να διαπραγματευτούμε ένα θέμα, το οποίο απαιτεί την κινητοποίηση όλων μας....


Επειδή οι ομιλίες, κατά κάποιον τρόπο έχουν μια συνέχεια, επειδή μπορεί να υπάρχουν έννοιες, που μπορεί να έχουν εξηγηθεί παλαιότερα, τουλάχιστον να μην τις ακούτε για πρώτη φορά.

Όπως και να έχει, έχουμε ανακοινώσει ότι από τις δώδεκα Μαίου, έχει πραγματοποιηθεί μια πολύ ισχυρή ενεργειακή κρούση από τις ανώτερες πνευματικές δυνάμεις.

Ο σκοπός αυτής της κρούσης ήταν, μέσα στα επόμενα χρόνια να δημιουργηθούν δυο βασικές προϋποθέσεις,προκειμένου να προωθηθεί ο πνευματικός μετασχηματισμός της ανθρωπότητας. Αυτές οι δυο προϋποθέσεις είναι οι εξής.

Πρώτον, μια σειρά από άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αναπτύξει την λεγόμενη πνευματική δεκτικότητα, δηλαδή μέσα από την προσωπική τους πορεία, της αυτογνωσίας, μέσα από πνευματική άσκηση, ο καθένας με τον τρόπο του, οτιδήποτε, είναι έτοιμοι, είναι πνευματικά δεκτικοί, προκειμένου να εμφυτευτούν μέσα τους, κάποια πνευματικά χαρίσματα.

Έτσι λοιπόν, η μια προϋπόθεση, ο πρώτος στόχος αυτής της μεγάλης ενεργειακής κρούσης που έγινε το Μάιο, ήτανε σιγά-σιγά, μέσα στην επόμενη διετία, έως πενταετία, να ενεργοποιηθούν συγκεκριμένα πνευματικά χαρίσματα και δώρα σε πνευματικά δεκτικούς ανθρώπους, ανά τον κόσμο.

Ο δεύτερος στόχος, είναι να οργανωθούν δικτυακά, μέσα από οργανώσεις δικτύου δηλαδή, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι λεγόμενοι καλής πρόθεσης, ή πνευματικής έφεσης, να συντονιστούν δηλαδή μεταξύ τους, έτσι ώστε μέσα από συγκεκριμένους τρόπους δράσης, να συμβάλλουν στην προώθηση του Θείου Σχεδίου, για τον πνευματικό μετασχηματισμό της ανθρωπότητας. Ως δίκτυο συνειδητότητας στην Ελλάδα, η δικιά μας η παρέα, το ΠΑΔΙΣΥ, έχει σαν στόχο στις επάλξεις να προωθήσει αυτούς τους δυο συγκεκριμένους στόχους, με όποιο τρόπο μπορεί καλύτερα. Και πάνω σ' αυτό πρόκειται να βαδίσει και η δράση του ΠΑΔΙΣΥ, μέσα στα επόμενα χρόνια, αλλά και σε συνεργασία, όπως θα δείτε και με άλλα διεθνή κέντρα, έτσι ώστε η δράση μας, να μην αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά και την παγκόσμια κατάσταση. Και για ένα λόγο παραπάνω, όπως θα έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας, γιατί βλέπετε ότι πλέον το παιχνίδι δεν μπορεί να παιχτεί και ξερά τοπικά, βλέπετε ότι και η κατάσταση στην Ελλάδα, καλώς ή κακώς, επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό απ' τις διεθνείς εξελίξεις.

Συνεπώς, η πορεία διεθνώς της ανθρωπότητας, επηρεάζει καταλυτικά και τη δική μας τη ζωή.

Έτσι λοιπόν, σαν συνέχεια των προηγούμενων ομιλιών μας, θέλω να επικεντρωθούμε σ' ορισμένα στοιχεία που αφορούν, όπως λέει και ο τίτλος της ομιλίας, που αφορούν την εσωτερική κοινωνική δράση.

Θα πρέπει να παραθέσουμε ορισμένα στοιχεία, ώστε να είμαστε ενήμεροι γιατί ακριβώς μιλάμε.

Προτού φτάσουμε όμως ακριβώς στον πυρήνα, δηλαδή του τι περιλαμβάνει η εσωτερική κοινωνική δράση, πρέπει να σας πω ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός, ένα πολύ συγκεκριμένο εξελικτικό νόμο, που έχει καθιερωθεί, από τα πνευματικά πεδία και μέσω του οποίου μπορείτε να καταλάβετε πάρα πολλά πράγματα, τόσο σε σχέση με την κατάσταση στην Ελλάδα, όσο και σε σχέση με την παγκόσμια κατάσταση.

Προσέξτε λοιπόν, υπάρχει ένας ανώτατος εξελικτικός νόμος, ο οποίος για όλες τις δυνάεις του καλού, για όλες τις δυνάμεις του φωτός είναι απαράβατος, σε όλα τα πεδία της ύπαρξης, όχι μόνο στο δικό μας, ο οποίος με δυο λόγια θα προσπαθήσω να τον περιγράψω, λέει τα εξής, ότι καμία αλλαγή και καμία πνευματική αναβάθμιση ενός είδους, όπως είναι το ανθρώπινο, ή ενός οποιουδήποτε καρμικού κόσμου, δεν είναι εφικτή εάν δεν στηρίζεται στη συνειδεισιακή αλλαγή των όντων που τον κατοικούν. Δηλαδή, ότι έχει αποδειχτεί, πάρτε το και σε προσωπικό επίπεδο, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί ν' αλλάξει με έξωθεν παρέμβαση, εάν ο ίδιος δεν έχει σημειώσει μια συνειδητή αναβάθμιση ποιοτική του εαυτού του, δεν μπορεί ποτέ κανένας απ' έξω να έρθει και να του χαρίσει κάτι, και να τον κάνει ξαφνικά καλύτερο και να τον κάνει πιο σοφό και να τον κάνει να έχει περισσότερο αισθήματα αγάπης για τους άλλους. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Και αυτό θα το έχετε δει κι απ' τη διαδικασία των θεραπειών, τα λέω όλα αυτά, για να μπείτε στο νόημα, στο πνεύμα.

Ας πούμε, θα έχετε δει, όσοι έχετε ασχοληθεί με θεραπεία, ότι αν ο ίδιος ο θεραπευόμενος δεν έχει πάρει συνειδητή απόφαση να ξεπεράσει εκείνα τα προβλήματα, τα οποία τον οδηγούν στην ασθένεια και να κάνει και τον απαραίτητο επαναπροσανατολισμό ζωής, όπως λέμε, προκειμένου οι εξωτερικές συνθήκες να μην του ξαναφέρουν το ίδιο πρόβλημα, ξανά και ξανά, θα το έχετε παρατηρήσει ότι εσύ μπορείς να επέμβεις επάνω του, να τον κάνεις καλά και μετά από λίγο, πάλι το γεγονός ότι δεν έχει ο ίδιος αναβαθμιστεί ποιοτικά, να ξαναδημιουργεί ο ίδιος το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Αυτό ισχύει και σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο ομάδας, σε επίπεδο είδους, όπως είναι ολόκληρη η ανθρωπότητα, ισχύει και στο επίπεδο των καρμικών κόσμων.

Αν λοιπόν θεωρήσουμε, που έτσι είναι, ότι ο πλανήτης γη, ή αυτό που λέμε εμείς το γήινο σχολείο είναι ένας καρμικός κόσμος, του οποίου η τύχη κρίνεται κυρίως από το ανθρώπινο είδος, πρέπει να το χωνέψουμε, να το καταλάβουμε πολύ καλά αυτό μέσα μας, όπως ισχύει και για το κράτος Ελλάδα, για τον καρμικό κόσμο που λέγεται Ελλάδα και εμάς τους Έλληνες, ότι δεν μπορεί κάποια ανώτερη πνευμτική δύναμη, κάποια ανώτερη πνευματική ιεραρχία, να επέμβει και έξωθεν, ξαφνικά να μας κάνει με το ζόρι σοφότερους, ή πιο πνευματικούς, ή πιο συνειδητούς στη δράση μας. Το ίδιο συμβαίνει και σε επίπεδο ανθρωπότητας.

Άρα, πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά, ότι σε σχέση και με τις διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούν για το 2012, πρέπει να φύγουμε απ' τα άκρα και να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι στο ενενήντα τοις εκατό κρίνεται από τη δική μας τη στάση.

Άλλοι μπορεί να λένε ότι ο κόσμος με μαθηματική ακρίβεια το 2012 θα καταστραφεί και άρα προετοιμαστείτε, όσοι είναι να επιβιώσουν.

Άλλοι πάλι παίρνουν το άλλο άκρο και λένε ότι δεν χρειάζετε ν' ανησυχείτε για τίποτα, διότι έχει κανονιστεί κι έρχεται η γαλαξιακή ακτίνα, οι εξωγήινοι, οι έψιλον, έρχονται οι διάφοροι, οι οποίοι το 2012 θα κάνουν ένα έτσι και ξαφνικά θα γίνουμε όλοι ένας πνευματικός κόσμος αγγελικά πλασμένος. Και οι δυο αυτές οι ακρότητες, πρέπει να το συνειδητοποιήσετε ότι οδηγούν στο ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι, μην κάνεις τίποτα εσύ, για ν' αναβθμίσεις τον εαυτό σου και τον κόσμο γιατί, ή έτσι κι αλλιώς είμαστε χαμένοι, οπότε ότι και να κάνουμε εμείς για να βελτιωθούμε, δεν γίνεται τίποτα, ή μην κάνεις τίποτα, δεν χρειάζεται, θα έρθουν οι άλλοι, θα κουνήσουν το μαγικό ραβδί και ξαφνικά η ανθρωπότητα θα μετατραπεί σε παράδεισο. Και τα δυο λοιπόν είναι καταστροφικά, αυτού του είδους τα σενάρια και πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά, ότι, τόσο η ενεργειακή κρούση που λέμε της 12ης Μαίου, όσο και όλα τα άλλα που θα ακολουθήσουν από πλευράς των ανώτερων πνευματικών δυνάμεων, σημαίνουν απλά το εξής, ότι είναι σαν να μας λένε, άνθρωποι, εμείς βρισκόμαστε εδώ, έχουμε εκπέμψει αφειδώς πνευματικές ενέργειες, τα κατάλληλα πνευματικά όπλα, την κατάλληλη σκεπτομορφή για την αναβάθμιση της ανθρωπότητας είναι εδώ, στο χέρι σας είναι ν' αναπτύξετε την απαραίτητη δεκτικότητα, στο χέρι σας είναι αν θα μπορέσετε να συντονιστείτε μαζί μ' αυτή τη σκεπτομορφή του πνευματικού μετασχηματισμού, στο χέρι σας είναι αν θα μπορέσετε να βελτιώσετε τις εξωτερικές συνθήκες, να δημιουργήσετε δηλαδή καλές συνθήκες, μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες, ώστε αυτές οι πνευματικές ενέργειες να μπορέσουν να γειωθούν και να πάρουν σάρκα και οστά.

Προσέξτε όμως ποιό είναι το κακό νέο, γιατί προφανώς το παιχνίδι δεν έχει κριθεί, γιατί αν είχε κριθεί από πριν, καταλαβαίνετε ότι δεν θα είχε και κανένα νόημα, σας εξήγησα ότι ο ίδιος ο εξελικτικός νόμος προϋποθέτει, ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα πρέπει να είναι προϊόν συνειδητής ποιοτικής αναβάθμισης των ίδιων των ανθρώπων.

Προσέξτε όμως, ποιό είναι το πρόβλημα, ότι από το αντίπαλο ας το πούμε στρατόπεδο, δηλαδή από κείνες τις δυνάμεις, οι οποίες είναι στη φύση τους να πιέζουν προς την εξελικτική υποβάθμιση του ανθρώπινου είδους, ισχύει δυστυχώς ο αντίθετος ακριβώς νόμος κι αυτό το βλέπετε πάλι πώς εφαρμόζεται στις ανθρώπινες κοινωνίες, δηλαδή ο νόμος που λέει ότι όσο πιο ασυνείδητος είναι κάποιος, όσο πιο συσκοτισμένος συνειδησιακά είναι, όσο πιο πλανημένος είναι, όσο πιο παθητικός είναι, τόσο πιο εύκολα και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα πρέπει να τον υποβαθμίζουμε εξελικτικά. Και το βλέπετε ότι αυτό γίνεται συνεχώς. Δηλαδή οι πολιτικές που ασκούνται από το αντίπαλο στρατόπεδο μέσα στην ανθρωπινη κοινωνία είναι ακριβώς αυτές, οι οποίες καλλιεργούν την άγνοια, τον πόνο, την ανασφάλεια, τις κακές ανθρωπινες σχέσεις, τα εξουσιαστικά, την ασυνειδησία, γιατί ακριβώς όταν η ανθρώπινη συνείδηση συσκοτίζεται, τόσο πιο εύκολα μπορεί να σου δώσει ο άλλος ένα σπρώξιμο και να σε υποβιβάσει εξελικτικά.

Αυτό το βλέπετε ακόμα και μέσα στις ανθρωπινες παρέες.

Πόσες φορές σας έχει τύχει, ότι τη στιγμή που πάτε εσείς να κάνετε ένα ποιοτικό άλμα προς τα πάνω, αν περιτριγυρίζεστε από πρόσωπα τα οποία είναι χαμηλότερου επιπέδου, ότι θα κάνουν τα πάντα για να σας μπερδέψουν, να σας συσκοτίσουν, να σας μπουρδουκλώσουν, να σας τραβήξουν στο επίπεδό τους.

Συνεπώς, το παιχνίδι, αυτό είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιηθεί απ' όλους, όπως σας είπα, δεν είναι προδιαγεγραμμάνο, το τι θα συμβεί μέσα στα επόμενα χρόνια, τα οποία θα συμπληρώσουν κύκλο τριακονταετίας, απλά όπως σας είπα, μέσα στην πρώτη διετία ως πενταετία, θ' αρχίσουν να εκδηλώνονται τα ιδιαίτερα χαρίσματα, που θα έχουν οι πνευματικά δεκτικοί άνθρωποι και θ' αρχίσουν να οργανώνονται μέσα στην πενταετία, οι διάφορες εναλλακτικές πνευματικές μορφές εσωτερικής παρέμβασης, κοινωνικής και σε επίπεδο ψυχισμού, όπως θα δούμε.

Έτσι λοιπόν επειδή δεν είναι τίποτε προδιαγεγραμμένο, όλο το παιχνίδι κρίνεται από την ωριμότητα, την οποία θα επιδείξει η ανθρωπότητα και ο καθένας από μας.

Είναι δηλαδή καθαρά δική μας η ευθύνη, γιατί η βοήθεια είναι εδώ, αλλά επίσης είναι εδώ και η παγίδα από το αντίπαλο στρατόπεδο.

Καλώς, ή κακώς, ο ανθρώπινος καρμικός κόσμος έχει αυτό το στοιχείο, ότι είναι επιδεκτικός γι αυτό ακριβώς και είναι ένα πολύ δυνατό σχολείο για τα διάφορα όντα, έχει το χαρακτηριστικό ότι είναι επιδεκτικός και στων δυο ειδών τις παρεμβάσεις και των δυνάμεων του φωτός και των δυνάμεων του σκότους κι αυτή ακριβώς είναι και η εκπαίδευσή μας, όσων είμαστε εδώ.

Αν με την ελεύθερη βούλησή μας θα περάσουμε τις εξετάσεις, ή όχι. Και έτσι μέσα στα επόμενα χρόνια παίζεται πραγματικά η εξελικτική τύχη του ανθρώπινου είδους.

Αν μας ξεφύγει θα πάμε προς τα κάτω. Αν μπορέσουμε κι εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που προσφέρονται απ' τις πνευματικές δυνάμεις, τότε πράγματι θα έχουμε πνευματική αναβάθμιση του γήινου σχολείου και της ανθρωπότητας συνολικά.

Έτσι λοιπόν, υπάρχει ένα πλάνο, το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, καθόδου των πνευματικών ενεργειών με μια συγκεκριμένη σειρά, μια συγκεκριμένη ιεραρχία, γι αυτό το θέμα μιλήσαμε και στην προηγούμενη ομιλία, πολύ αδρά σας λέω ότι υπάρχει μια σειρά, όπου από το ανώτερο πνευματικό επίπεδο που εκφράζεται η Θεία Θέληση, ο Σκοπός, ο Θεϊκός Λόγος, όπου από κει παράγεται το εξελικτικό σχέδιο για όλους τους καρμικούς κόσμους, απ' αυτό το επίπεδο η θέληση μεταβιβάζεται στην ανώτερη πνευματική ιεραρχία, ας την ονομάσουμε έτσι, μια ομάδα δηλαδή πολύ υπερεξελιγμένων όντων, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στη Θεία Θέληση, τα οποία με τη σειρά τους εκπέμπουν το Θείο Σχέδιο για κάθε καρμικό κόσμο, μέσω συγκεκριμένης σκεπτομορφής, αυτή συλλαμβάνεται με τη σειρά της από τα διάφορα πνευματικά όντα των αόρατων κόσμων και επανεκπέμπεται και στους διάφορους καρμικούς κόσμους και συγκεκριμένα και στο γήινο δηλαδή, με σκοπό να πραγματοποιηθεί μια εντύπωση, δηλαδή να τυπωθούν εντός του νου και του ψυχισμού των πνευματικά δεκτικών ανθρώπων.

Αυτή είναι δηλαδή μια πνευματική αλυσίδα, μέσω της οποίας κατέρχονται οι πνευματικές οδηγίες που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στο Θείο Σχέδιο.

Αναφερθήκαμε την προηγούμενη φορά για τις προϋποθέσεις πνευματικής δεκτικότητας, που καλό θα είναι ν' αναπτύξει ο καθένας από μας, προκειμένου να είναι πιο εύκολα εντυπώσιμος, ή εν πάση περιπτώσει να μπορεί να συλλαμβάνει πιο εύκολα, το μέρος εκείνο του Θείου Σχεδίου που τον αφορά προσωπικά, αλλά και εν γένει, τη δικιά του την αποστολή, τον δικό του ανώτερο δρόμο, για το πώς θα συμμετέχει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ως υπηρεσία, ως προσφορά υπηρεσίας στο Θείο Σχέδιο, για τον πνευματικό μετασχηματισμό της ανθρωπότητας.

Μέσα απ' αυτή την αλυσίδα της μεταβίβασης, δηλαδή από την Θεία Θέληση και τον Θείο Σκοπό στην ανώτερη πνευματική ιεραρχία των όντων αυτών που συμμετέχουν απ' όλους τους καρμικούς κόσμους και απ' το δικό μας το γήινο κόσμο υπάρχουν διάφοροι χαρακτηρισμοί, του τύπου φωτισμένα όντα, Αρχάγγελοι, Άγιοι, Μύστες, ο καθένας ανάλογα με την ορολογία του, μιλάμε όμως για πολύ εξελιγμένα πνευματικά όντα, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα κατώτερα πεδία και βρίσκονται ακριβώς κάτω από το Θεϊκό Πεδίο της Θείας Θέλησης.

Μέσα λοιπόν απ' αυτή την αλυσίδα Θείος Σκοπός, Ανώτερη Πνευματική Ιεραρχία, Ανώτερα Όντα των αστρικών κόσμων και κάτω πλέον σ' εμάς, στο συγκεκριμένο γήινο κόσμο, η μορφή που παίρνει αυτή η εντύπωση του Θείου Σχεδίου, είναι διπλή και πάνω σ' αυτό ήθελα να επικεντρωθούμε κυρίως σήμερα. Δηλαδή, από τη μία καταλήγοντας στο θέμα της πνευματικής δράσης , που είναι ακριβώς πού καταλήγει αυτή η εντύπωση, δηλαδή τι πρέπει να κάνει ένας πνευματικός άνθρωπος, προκειμένου να συμμετέχει με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο στην υλοποίηση του Θείου Σχεδίου, καταλήγοντας στην πνευματική δράση, τη χωρίζουμε σε δυο σκέλη, στην εσωτερική πνευματική δράση και την κοινωνική πνευματική δράση.

Το σκέλος της εσωτερικής πνευματικής δράσης περιλαμβάνει πάλι με τη σειρά του τρία πράγματα.

Το πρώτο είναι τι κάνουμε σε εσωτερικό επίπεδο, ο καθένας από μας για την αναβάθμιση του εαυτού του, περιλαμβάνει όλη αυτή την προσπάθεια της αυτογνωσίας και της πνευματικής άσκησης, έτσι ώστε να κάνει ο καθένας από μας τις συγκεκριμένες πνευματικές υπερβάσεις, που θα τον κάνουν να αποποιηθεί την προσκόλλησή του στα γήινα πράγματα και στη μορφή που έχει η σημερινή γήινη κοινωνία, να μπορεί ν' αναπτύξει τα κατάλληλα πνευματικά χαρίσματα και έτσι ο ίδιος να εξελιχθεί πνευματικά.

Το δεύτερο είναι οι θετικές αλλαγές, που ο καθένας από μας, οφείλει να προκαλέσει στη ζωή του, εκτός απ' τον εαυτό του, στις σχέσεις του με τους άλλους, στην εργασία του, στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται και κάνει παρέα, στην οικογένειά του, στα πάντα.

Το τρίτο είναι, το πώς συμβάλλει στην αλλαγή της ανθρώπινης κοινωνίας,ο καθένας από μας, συμμετέχοντας ομαδικά σε συντονισμένη εκπομπή σκεπτομορφών, όπως είναι ο οραματισμός για την Ελλάδα, για τον οποίο μαζευόμαστε εμείς εδώ κάθε τρίμηνο.

Άρα, για ν' ανακεφαλαιώσω, η εσωτερική πνευματική δράση περιλαμβάνει, πρώτον ότι κάνει ο καθένας για την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη, δεύτερον, ότι κάνει ο καθένας για εκπομπή θετικής ενέργειας στον περίγυρό του και τρίτον, ότι κάνει ο καθένας συμμετέχοντας σε ομαδικά συντονισμένες εκπομπές σκεπτομορφών για την αλλαγή ολόκληρης της γης.

Αυτό σημαίνει ότι για ολοκληρώσουμε το θέμα του πρώτου σκέλους, της εσωτερικής πνευματικής δράσης, σημαίνει ότι πέρα από το τι κάνει ο καθένας μας μόνος του, αν ανήκει σε κάποια σχολή, αν διαβάζει μόνος του, ή ανήκει σε κάποια πνευματική παρέα, ο καθένας έχει χρέος πάντως για τον εαυτό του, να κάνει τη συγκεκριμένη πνευματική άσκηση, η οποία θα τον αναβαθμίσει πνευματικά.

Πέρα απ' αυτό όμως, σημαίνει ότι πρέπει όλοι να οργανωθούμε, μέσα από θεσμούς όπως ο οραματισμός για την Ελλάδα που κάνουμε, έτσι ώστε συντονισμένα να μπορέσουμε να παράγουμε ισχυρές θετικές σκεπτομορφές, οι οποίες θα αγκαλιάσουν όλη τη σκεπτόσφαιρα της γης. Γι αυτό κι ένα πολύ σημαντικό βήμα θα είναι, κάτι που αφήνω να σας πω στο τέλος, είναι το να προχωρήσουμε και σ' ένα παγκόσμιο οραματισμό, σ' έναν οραματισμό για τη γη και την ανθρωπότητα, με συμμετοχή προφανώς ανθρώπων, απ' όλον τον πλανήτη.

Αυτά για την εσωτερική πνευματική δράση.

Η πνευματική κοινωνική δράση αφορά το σκέλος της δημιουργίας καλών εξωτερικών συνθηκών αφύπνισης, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και για ολόκληρη την ανθρώπινη κοινωνία.

Αν θυμάστε, είχαμε αναφερθεί και σε παλαιότερες ομιλίες γι αυτές τις περίφημες καλές συνθήκες αφύπνισης και είχαμε πει ότι η πνευματική πρόοδος του καθενός μας, καλώς, ή κακώς, κρίνεται σ΄έναν ικανό βαθμό από τις εξωτερικές συνθήκες, για το πώς είναι δομημένη η ζωή μας και μέσα σε τι είδους κοινωνία, σε τι είδους περιβάλλον ζούμε. Και είχαμε αναφέρει ότι,όταν οι εξωτερικές συνθήκες είναι κακές, είναι αρνητικές, μειώνονται κατά πολύ τα περιθώρια των ατομικών μας προσπαθειών για πνευματική πρόοδο. Και είχαμε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι, αν για παράδειγμα κάποιος ζει σ' ένα επιβαρυμένο περιβάλλον για την υγεία και αρρωσταίνει συχνά, ή πονάει, ή αν βρίσκεται σ' ένα περιβάλλον όπου βιώνει συνεχώς ανασφάλεια, διότι τριγύρω υπάρχει εγκληματικότητα, υπάρχει πόλεμος, υπάρχει απειλή κατά της ζωής του, ή εάν ζει σ' ένα περιβάλλον στέρησης των προσωπικών του ελευθεριών και δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα, να εκφραστεί ελεύθερα, ή αν ζει σ' ένα περιβάλλον αμάθειας και άγνοιας, όπου του στερούν τα περιθώρια και τις δυνατότητες να μορφωθεί και ν' αναπτύξει περαιτέρω τη συνείδησή του, ή αν βρίσκεται σ' ένα περιβάλλον με πολύ κακές ανθρώπινες σχέσεις, όπου οι γύρω του και γενικά ο τρόπος που λειτουργεί η κοινωνία βασίζεται στον εξουσιασμό, στην απληστία, στην ταπείνωση κλπ.

Τότε πάλι έχει πάρα πολύ κακές εξωτερικές συνθήκες για να μπορέσει να κάνει κάτι.

Όταν είναι πάρα πολύ φτωχός, δεν έχε στέγη, του λείπει η βασική διατροφή. Αν είναι σ' ένα περιβάλλον, το οποίο δεν ευνοεί καθόλου την ψυχική του αρμονία και βιώνει συνεχώς ταραχή, φόβο, αγωνία κλπ, πράγματα που βλέπετε ότι συμβαίνουν κατά κόρον μέσα στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Όταν λοιπόν οι εξωτερικές συνθήκες είναι αρνητικές, στενεύουν πολύ τα περιθώρια για προσωπική πνευματική ανάπτυξη και μπορεί μια φορά κι έναν καιρό, τότε που ο κόσμος δεν ήταν ενωμένος , όπως τώρα με την παγκοσμιοποίηση, να υπήρχαν νησίδες απομόνωσης και σωτηρίας όπου μπορούσε κάποιος να εξαφανιστεί και να πάει κάπου και να μην τον βλέπει κανένας, τώρα σε λίγο θα είναι σίγουρο ότι θα σε βρίσκουν με το τζι πι ες, ή από το δορυφόρο και όπου και να πας να κρυφτείς, δεν υπάρχει περίπτωση να τη γλυτώσεις.

Έτσι λοιπον, η κοινωνική πνευματική δράση περιλαμβάνει στράτευση στην ουσία, που σημαίνει ότι ο καθένας και μόνος του, αλλά και ομαδικά, πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για αλλάξει τις εξωτερικές συνθήκες, μέσα στις οποίες ζει κι αυτός, αλλά και η ανθρωπότητα συνολικά, έτσι ώστε να δημιουργήσει καλές θετικές συνθήκες για την πνευματική αφύπνιση της κοινωνίας. Και είπαμε ποιές είναι αυτές οι καλές συνθήκες, δεν είναι αοριστίες είναι συγκεκριμένα πράγματα και είπαμε ότι είναι η μόρφωση και η γνώση, σε αντίθεση με την άγνοια, είναι η ελευθερία, είναι η ειρήνη, είναι το καθαρό περιβάλλον, είναι η υγεία, είναι η ευημερία, είναι οι σωστές ανθρώπινες σχέσεις, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, είναι η ψυχική αρμονία, είναι συγκεκριμένα πράγματα. Και είναι και το συγκεκριμένο κριτήριο για το ποιός δουλεύει, για το ποιός εργάζεται στην υπηρεσία του καλού και ποιός εργάζεται στην υπηρεσία του κακού. Χωρίς δικαιολογίες, εκείνος ο οποίος θα ευνοήσει την άγνοια και την εξαπάτηση είναι σίγουρα με το στρατόπεδο του κακού. Εκείνος ο οποίος καταστέλλει τις ελευθερίες, το ίδιο, εκείνος που προκαλεί τον πόλεμο, το ίδιο, εκείνος ο οποίος καταστρέφει το περιβάλλον, το ίδιο. Εκείνος που εκμεταλλεύεται την υγεία, ή καλλιεργεί συνθήκες ασθένειας, το ίδιο, εκείνος, ο οποίος καλλιεργεί τη φτώχια, το ίδιο.

Καταλαβάινετε ότι είναι πολύ συγκεκριμένα τα πράγματα.

Όταν λοιπόν μιλάμε για κοινωνική πνευματική δράση, εννοούμε ότι ο καθένας από μας, πέρα από το σκέλος της εσωτερικής κοινωνικής δράσης, ο καθένας από μας θα πρέπει συνειδητά να στρατεύεται, ώστε και στην προσωπική του ζωή να κάνει τα πάντα, ώστε να χαρακτηρίζεται η ζωή του από αυτές τις καλές συνθήκες, που σας προανέφερα, αλλά επειδή η προσωπική μας ζωή εξαρτάται απ' το κοινωνικό και βγαίνει απ' το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, θα πρέπει οκαθένας από μας να κάνει τα πάντα, ν' αλλάξει τις συνθήκες με τις οποίες λειτουργεί η ανθρώπινη κοινωνία και να επιβάλλει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες αφύπνισης.

Εκεί λοιπόν θα παιχτεί όλο το παιχνίδι, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μην περιμένετε να εμφανιστούν τα ούφο, ή ν' αρχίσουμε να βλέπουμε οράματα στον ουρανό και να μας λένε, άνθρωποι ήρθε επιτέλους η ώρα που θα σωθείτε όλοι και να κάνουν ένα έτσι, όπως σας είπα και ξαφνικά να γίνουμε εδώ παράδεισος.

Το παιχνίδι θα παιχτεί σε όλα αυτά τα αδιέξοδα προς τα οποία θα οδηγούν την ανθρωπότητα , οι δυνάμεις του σκότους, με στόχο την εξελικτική της υποβάθμιση. Όλο το παιχνίδι θα παιχτεί εάν και πόσο γρήγορα θα μπορέσουν αυτά τα αδιέξοδα να αναστραφούν και αντίθετα να μετεξελιχθούν στις απαραίτητες καλές συνθήκες πνευματικού μετασχηματισμού.

Πάνω λοιπόν σ' αυτούς τους δυο άξονες, στην εσωτερική πνευματική δράση και στην κοινωνική πνευματική δράση, είναι εκεί που θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε κι εμείς, όλοι μαζί η παρέα μας και σε συνεργασία και με όσους άλλους βρούμε να συντονιστούμε μαζί τους σε όλο τον κόσμο, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι, από τη μια πλευρά θα επιχειρήσουμε να οργανώσουμε παγκοσμίως ένα δίκτυο φωτός, το οποίο θα εκπέμπει συντονισμένα έναν οραματισμό συνολικά για την ανθρωπότητα, συνολικά για τον πνευματικό μετασχηματισμό της ανθρωπότητας και αφ' ετέρου θα προσπαθήσουμε εκείνο που στο οποίο θα πάμε, θα είναι να δημιουργήσουμε κι ένα δίκτυο συνειδητών πολιτών, ξεκινώντας εμείς από την Ελλάδα, εδώ που μπορούμε και οι υπόλοιποι όπου υπάρχει αντίστοιχη πρόθεση, πάλι ανά τον κόσμο, μέσα από το οποίο να μπορέσουμε ν' αναπτύξουμε συγκεκριμένες τακτικές συνειδητής κοινωνικής δράσης, με στόχο αυτή την περίφημη βελτίωση που προανέφερα των εξωτερικών συνθηκών, έτσι ώστε να τις κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες γίνεται, για τη πνευματική μας αφύπνιση.

Έτσι λοιπόν, εκείνο που προσπαθούμε και το κάνουμε, τουλάχιστον μέχρι τώρα, πιστεύω αρκετά καλά, είναι να μπορέσουμε ν' αναπτύξουμε ένα ιδεολογικό πλάισιο, μέσα απ' όλες αυτές τις ομιλίες διάκρισης μεταξύ θετικού κι αρνητικού, μεταξύ καλού και κακού, χρειάζεται δηλαδή ένας σαφής οδηγός, μέσω του οποίου να μπορούμε να διακρίνουμε και ως πολίτες, αλλά και ως άνθρωποι, ποιές στάσεις ζωής, ποιών ειδών στοχασμοί, ποιών ειδών συναισθήματα και ποιών ειδών κοινωνικές δράσεις, είναι εκείνες οι οποίες οδηγούν προς την πνευματικότητα και ποιές είναι εκείνες , οι οποίες μας υποβιβάζουν. Και έχοντας την επίγνωση αυτή, κατέχοντας τη δυνατότητα αυτής της διάκρισης, αυτά που οφείλουμε να κάνουμε, να μπορέσουμε να τα προωθήσουμε διττά, αφ' ενός με το ένα σκέλος της εσωτερικής δράσης, όπως ο οραματισμός για την Ελλάδα, που κάνουμε, αφ΄ετέρου το άλλο σκέλος μέσω της κοινωνικής δράσης.

Αυτό είναι το πλάνο, μέσα από το οποίο θα κινηθούμε μέσα στα επόμενα χρόνια και μόνοι μας, όπως σας είπα, αλλά και διεθνώς.

Φτάνουμε λοιπόν στο δια ταύτα, προτού περάσουμε στον οραματισμό.

Όσον αφορά το δίκτυο των συνειδητών πολιτών, που σας προανέφερα, καλό θα ήτανε να είχαμε και τις δικές σας ιδέες, δηλαδή εννοώ ότι σ' εμάς περισσεύουν,αλλά καλό θα ήταν να είχαμε και τις δικές σας.

Σκεφτόμαστε στο άμεσο μέλλον, όπως σας είπα, να οργανώσουμε ένα τέτοιο δίκτυο, έναν τρόπο δηλαδή ελεύθερης κοινωνικής οργάνωσης με βάση τη συνειδητή επιλογή, με το οποίο να μπορούν να ξεκινήσουν διάφορου τύπου κοινωνικές παρεμβάσεις.

Θέλουμε και τις δικές σας ιδέες και προτεραιότητες πάνω σε ποιούς τομείς θεωρείτε οι ίδιοι πιο απαραίτητο να κινηθούμε.

Άλλος μπορεί να μας πει βρείτε τρόπους παρέμβασης σε διάφορους τομείς, όπως ο τομέας της υγείας , ο οποίος μέσα στα επόμενα χρόνια προβλέπεται να γίνει πολύ δύσκολος και ζόρικος, γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν κλπ, βρείτε έναν τρόπο να μαζευτούμε δέκα χιλιάδες άτομα απ' όλη την Ελλάδα και να πάμε και να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα πάρα πολύ φθηνό πακέτο νοσοκομειακής περίθαλψης, γιατί αν πάμε δέκα χιλιάδες άτομα, όπως καταλαβαίνετε θα είναι πολύ καλύτερη διαπραγμάτευση.

Κάποιος άλλος μπορεί να μας πει ότι ξέρεις, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να πάμε σε μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ και να εξασφαλίσουμε πολύ φθηνά διατροφικά είδη, αν πάμε οργανωμένα.

Άλλος μπορεί να μας πει, ότι εγώ πιστεύω ότι κινδυνεύει η ελληνική γλώσσα και πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί, να κάνουμε μια οργανωμένη εκστρατεία. Όταν είμαστε πολλοί μαζί έχουμε πολύ καλύτερη πρόσβαση σε μέσα ενημέρωσης, μπορεί να διαθέσουμε χρήματα να γίνουν παρόμοιες εκστρατείες, λέω ορισμένα παραδείγματα.

Άλλος μπορεί να μας πει να εξασφαλίσουμε βιολογικά προϊόντα για ένα μεγάλο αριθμό ατόμων. Αυτά για τα ελληνικά πλαίσια, υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες μέχρι κι εκείνη η περίφημη, η πολυσυζητημένη ιδέα, της ίδρυσης μιας τράπεζας συνειδητών πολιτών.

Νομίζω ότι μπήκατε στο πνεύμα, θα ήθελα να σκεφτείτε κι εσείς, υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο και ανάλογα με το τι ιδέες έχετε, μπορείτε να τις στείλετε στο e-mail του ΠΑΔΙΣΥ. Η παράκληση είναι όμως να είναι τηλεγραφικές, γιατί δεν θα διαβαστούν, δηλαδή νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί την ιδέα του να την προβάλλει μέσα σε πέντε γραμμές, μην μας γράψετε την ιστορία της ζωής σας, γιατί δεν θα μπορούμε να την διαβάσουμε.

Αυτό λοιπόν για το ένα σκέλος, όσον αφορά τώρα το θέμα του παγκόσμιου οραματισμού που λέγαμε, και της διεθνούς παρέμβασης, υπάρχει κι εδώ πέρα ένα νέο, αλλά για λόγους και δικής σας προστασίας δεν θέλω να με ρωτήσετε λεπτομέρειες.

Εκείνο που θα σας πω είναι το εξής, ότι έχει ξεκινήσει πειραματικά ένα διεθνές site, το οποίο θα σας το δώσω, να το δείτε και είναι και στα αγγλικά, αλλά είναι και στα ελληνικά, στο οποίο έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου, έχει ξεκινήσει γενικά όμως από κάποιες δυνάμεις, το οποίο έχει σαν στόχο να έλξει άτομα, απ' όλο τον κόσμο, να τους δώσει τη δυνατότητα εσωτερικής εκπαίδευσης στη συντονισμένη εκπομπή σκεπτομορφών και να ιδρύσει ένα πλανητικό δίκτυο του φωτός, το οποίο θα μπορεί να οργανώνει σε παγκόσμιο επίπεδο τέτοια εκπομπή σκεπτομορφών, όπως έναν παγκόσμιο οραματισμό και διάφορες άλλες πολλές ιδέες.

Εκεί λοιπόν, είναι ένα θέμα, το οποίο σίγουρα θα πρέπει να το κοιτάξετε και να το επισκεφτείετε και να εγγραφείτε στο πλανητικό δίκτυο και προφανώς, αν έχετε και κάποιους γνωστούς στο εξωτερικό, να πέσει σύρμα, γιατί όσο το δυνατόν γρηγορότερα μαθευτεί και προωθηθεί μια τέτοια προσπάθεια, τόσο καλύτερα θα είναι.

Η διεύθυνση είναι, www.morphogenesis-system.com, ήταν μια έκπληξη αυτή, αλλά έπρεπε να κινηθεί με απόλυτη μυστικότητα και όπως σας είπα, μην την ψάχνετε για λεπτομέρειες, περισσότερο για λόγους δικής σας μη στοχοποίησης ενεργειακής.

Είναι αυτή η απόπειρα που έχει ξεκινήσει πειραματικά, με σκοπό να περιλάβει πολύ περισσότερα.

Θα βρείτε όμως εκεί πέρα και κείμενα, τα οποία σχετίζονται με το Θείο Σχέδιο και τα θέματα εσωτερικής πνευματικής δράσης κλπ.

Θα μπείτε και θα δείτε μόνοι σας και εάν έχετε γνωστούς στο εξωτερικό ρίξτε σύρμα. Υπάρχουν κι άλλοι απ' το εξωτερικό που είναι ενήμεροι, αλλά όσο πιο γρήγορα μαθευτεί, τόσο καλύτερα.

Ο στόχος είναι όπως σας είπα, να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο πλανητικό δίκτυο του φωτός, για να μπορέσει να κάνει ουσιαστική παγκόσμια παρέμβαση.

Μην ξεχνάτε ότι με βάση το νόμο του ενός δεκάτου της τετραγωνικής ρίζας του πληθυσμού, που έχουμε ξανααναφέρει, ο αριθμός που απαιτείται για παγκόσμια αλλαγή είναι απόλυτα εφικτός, μιλάμε για έναν αριθμό οκτώ χιλιάδων ατόμων παγκοσμίως.

Άμα βάλετε τον τύπο στα εξήμιση, εφτά δισεκατομμύρια που έχει φτάσει ο πληθυσμός της ανθρωπότητας, θα δείτε ότι θα σας βγάλει λίγο κάτω από οκτώ χιλιάδες. Ο στόχος είναι να μαζευτούν αυτές οι οχτώ χιλιάδες άνθρωποι.

Ας τηρήσουμε όμως το νόμο της αποταύτισης, για να περάσουμε στον οραματισμό.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΜΟΥ ΣΤΙΝΗ 19/9/2010
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters