Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ, από την Κρήτη έως τον Έβρο

 
Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ επιλέγει και επιμελείται για το ΠΑΡΑΞΕΝΟ


«Κάτω από το φλοιό της γης που έχει πάχος 800 χιλιόμετρα, υπάρχει ένα κενό. Ένα τεράστιο κούφωμα.
Μέσα σε αυτό το κενό, υπάρχουν τρεις ομόκεντροι πλανήτες, με τον ίδιο άξονα. Έχουν περίπου το μέγεθος του Αρη της Αφροδίτης και του Ερμή…»




ΕΝΤΜΟΥΝΤ ΧΑΛΕΫ αστρονόμος 1692

«Δηλώνω ότι η γη είναι κούφια. Το εσωτερικό της κατοικείται και αποτελείται από ένα αριθμό συμπαγών ομόκεντρων σφαιρών, η μία μέσα στην άλλη, και είναι ανοιχτή στις περιοχές των πόλων στη 12η ή 16η μοίρα. Αναζητώ εκατό γενναίους συντρόφους, εφοδιασμένους και εξοπλισμένους πολύ καλά, για να ξεκινήσουμε το φθινόπωρο από
τη Σιβηρία με τάρανδους και έλκηθρα, με κατεύθυνση τους πάγους της βόρειας παγωμένης θάλασσας.
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρούμε μία θερμή και πλούσια χώρα γεμάτη από ωφέλιμα φυτά και ζώα. Αν δεν συναντήσουμε ανθρώπους όταν φθάσουμε σε 82 μοίρες βόρειο πλάτος, θα επιστρέψουμε την επόμενη άνοιξη.»
ΤΖΩΝ ΚΛΗΒΣ ΣΥΜΣ πρώην λοχαγός πεζικού Μάιος 1818
Η αληθινή κατοικία του Απόλλωνα βρίσκεται ανάμεσα στους Υπερβόρειους, σε μία χώρα αιώνιας ζωής.
Η Λητώ, η μητέρα του Απόλλωνα, γεννήθηκε σε ένα νησί στον αρκτικό ωκεανό, πολύ πιο πέρα από το βόρειο άνεμο.
O θεός που κάθεται στο κέντρο, στον ομφαλό της γης, είναι ο Κύριος των μύθων και ο Δημιουργός των θρησκειών της ανθρωπότητας.»
ΠΛΑΤΩΝ
«Ο κόσμος μας δημιουργήθηκε αρχικά μόνο για το εσωτερικό του. Η απόσταση μεταξύ των 2 εσωτερικών επιφανειών είναι 1000 χιλιόμετρα λιγότερη από τη διάμετρο της Γης. Στο κέντρο βρίσκεται μία τεράστια μπάλα θαμπής κόκκινης φωτιάς, περικυκλωμένη από ένα λευκό απαλό φωτεινό σύννεφο. Εκεί βρίσκεται ο θρόνος του βασιλιά του κόσμου.»
ΓΟΥΙΛΣ ΤΖΩΡΤΖ ΕΜΕΡΣΟΝ1908 (κατεβάστε το σχετικό του βιβλίο στα αγγλικά ΕΔΩ)
Ο Ελβετός μαθηματικός ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΟΗΛΕΡ (1707-1783), πίστευε ότι στο κέντρο της γης, υπήρχε ένας μικρός ήλιος, που έριχνε το ήπιο φως του σε ένα πολύ ανεπτυγμένο υπόγειο πολιτισμό.


ΛΟΡΔΟΣ ΛΥΤΤΟΝ
Ο ΛΟΡΔΟΣ ΛΥΤΟΝ (1803-1873), στο βιβλίο του «Η Επερχόμενη φυλή» λέει πως ακολουθώντας τις στοές ενός μεταλλείου, βρέθηκε σε ένα υπόγειο κόσμο όπου συνάντησε φτερωτά όντα, καθώς και μία φυλή που αποκαλεί τον εαυτό της Βριλ-για.Οι Βριλ-για, διατηρούν ένα σοφό και ανώτερο πολιτισμό, και είναι κάτοχοι της «δύναμης Βριλ», που την χειρίζονται μέσω ενός θαυματουργού ραβδιού. Η δύναμη Βριλ(κλικ ΕΔΩ), είναι η υπέρτατη γήινη δύναμη και δημιουργήται από τη συλλογή της αιθερικής ενέργειας της γης, σε σύνδεση με την προσωπική ενέργεια του ανθρώπου. (Βλέπε υπερόπλα Τέσλα, οργογεννήτρια Ράϊχ, εναέριο εύπλαστο ρευστό του Συμς, Μέσμερ κλπ)




Τελετουργικό κύπελο της Θούλης

Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ, που ήταν μέλος της εταιρείας της Θούλης και της αδερφότητος των Βριλ, ξεκίνησε την επιχείρηση Υπερβόρεια που είχε ως σκοπό τις ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Ευρώπης για την ανακάλυψη ιχνών μιας Αρείας υπόγειας ανώτερης φυλής.


To σύμβολο Βριλ


Ο εσωτερικός μάυρος Ήλιος


ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ
Στην Ελλάδα έγιναν έρευνες στο φαράγγι του Βίκου, στη Γαύδο, στο Δίστομο και αλλού.
Ο Χίτλερ πίστευε πως η γη είναι κούφια και πως η καμπυλότητά της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εκπομπή υπέρυθρων ακτινών, που θα μπορούσαν να καταγράψουν κινήσεις σε τεράστιες αποστάσεις και για την διενέργεια πολεμικών επιχειρήσεων πίσω από τις γραμμές του εχθρού μέσω υπόγειων διαδρομών.
Για τους Γερμανούς Εθνικοσοσιαλιστές η σβάστικα (swastika ή σωστική.ή δωριστί ΣΩΣΤΙΚΑ δηλαδή σωτήρια) ,συμβόλιζε την αιώνια κίνηση του κόσμου και τον άξονα αυτής της κίνησης, τον πόλο, από όπου εξήλθαν οι άρειοι.
Είναι ένα σύμβολο περιστροφικής κίνησης. Θυμηθείτε ότι στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο οι σύμμαχοι αποκαλούσαν τον εχθρό «οι δυνάμεις του άξονα».
Η Ινδουιστική παράδοση έχει αναφορές στον ΤΣΑΚΡΑ-ΒΑΡΤΗ (εκείνος που θέτει σε περιστροφή τον τροχό) ή παγκόσμιο μονάρχη (βλ. Α-πόλλων ή Α-πολλών ή Α-Πόλον του Πλάτωνα). Η σπηλιά της Πεντέλης θεωρείται «Αιπόλειο του Πανός», δηλαδή ο πόλος του Πάνα ή του παντός. Το σύμβολο του πόλου είναι η σβάστιγκα.


Οι ΑΝΑΣΑΖΙ(κλικ ΕΔΩ), οι οποίοι εμφανίστηκαν ξαφνικά στην Δυτική Αμερική το 100 πΧ και εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς 15 αιώνες αργότερα, πίστευαν πως οι πρόγονοί τους βγήκαν από τον κάτω κόσμο μέσα από μία τρύπα που ενώνει την επιφάνεια με το κέντρο της γης, μέσα από την ίδια τρύπα οι ψυχές των νεκρών γυρνάνε στην αρχέγονη πατρίδα τους.
Έχτιζαν υπόγειες κατοικίες ή σε κοιλώματα του εδάφους και ναούς κοντά σε τρύπες.
Έχτιζαν πενταόροφα κτήρια 2000 δωματίων!!! Οι Ινδιάνοι Ναβάχο τους έδωσαν το όνομα Ανασάζι που σημαίνει «ξένοι -αρχαίοι″.


ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΣΑΖΙ


ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΑΖΙ
1-2-3: Το -σφραγισμένο πλέον- πολυσυζητημένο «Σπήλαιο του Ευριπίδη»(κλικ ΕΔΩ) στη Σαλαμίνα (με τη μεταλλική πόρτα πυροβολημένη), με τις λαβυρινθώδεις γαλάζιες στοές του. Τα αινίγματά του παραμένουν ανεξερεύνητα, και η απαγορευμένη πρόσβαση ουσιαστικά απαγορεύει την έρευνα για το γιατί σύχναζε εκεί ο Ευριπίδης και έγραφε στις στοές τις τραγωδίες του. Τρομακτικές διαδρομές και αινιγματικές επιγραφές.




4-5: Είσοδοι στους μεταφυσικούς αρχαίους λαβύρινθους των Μυκηνών, μία ιερατική πρόσβαση στον προθάλαμο του Κάτω Κόσμου.

Νεκρομαντείες και πράξενα ηλεκτρομαγνητικά και ηχητικά φαινόμενα.





6: «Σπήλαιο Γενέσεως Ερμού», όρος Κυλήνη. Εδώ μέσα, σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Ψυχοπομπός Ερμής, και φυσικές στοές του σπηλαίου αποτελούν ένα μυστικό ψυχοπομπείο.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία (μία από τις εκατοντάδες αυτού του είδους από το αρχείο μας), συχνάζουν κι εδώ τα θρυλικά ιπτάμενα φωτάκια, καθώς και άλλα φωτιστικά φαινόμενα.



7: Μία από τις εισόδους στο αινιγματικό Τροφώνιο Άντρο στη Λιβαδιά, όπου σύμφωνα με τον Παυσανία -αφού περνούσες από καθαρμούς με μαγικές τελετές- έβαζες τα πόδια σου μέσα σε μία τρύπα κι αυτή σε ρουφούσε σαν ηλεκτρική σκούπα, ταξίδευες στον Κάτω Κόσμο ή σε μία ονειρική πραγματικότητα, κι έπειτα το σύστημα σε ξέβραζε μέσα από μία άλλη τρύπα, και στον τέλος σε ανέκριναν οι ιερείς για το τι είδες και τι άκουσες εκεί. Οι χιλιάδες μαρτυρίες καταγράφονται σε πινακίδες, οι οποίες -φυσικά- έχουν εξαφανιστεί.

Σήμερα, γενικά οι προσβάσεις είναι σφραγισμένες με τη δικαιολογία ότι πριν από αρκετά χρόνια εξαφανίστηκε εκεί μέσα ένα νεαρό ζευγάρι. (Ξαναδείτε την ταινία Στο Μυαλό Του Τζων Μάλκοβιτς).



8: Από το Τροφώνιο Άντρο. Αυτές είναι οι στοές που φιλοξενούν το «Νερό της Λήθης», ενώ από την άλλη μεριά ρέει το ποταμάκι του «Νερού της Μνημοσύνης». Έπινες το πρώτο για να ξεχάσεις αυτά που είδες στο υπόγειο «ταξίδι» σου, ή το δεύτερο για να τα θυμάσαι.



9: «Νανικά» τούνελ στην Άρνη της Κοπαΐδας, κοντά στο κάστρο «Γλα» (λαμπερό). Ιδιαίτερα εφιαλτικά για κλειστοφοβικούς, κι ακόμη πιο εφιαλτικά για εκείνους που ανακαλύπτουν πού οδηγούν.



10: Οι νυχτερίδες -που είναι το ιερό ζώο της Περσεφόνης, βασίλισσας του Άδη- είναι οι έριδες της νύχτας, και δεν διστάζουν να επιτεθούν στον απροετοίμαστο περιηγητή.



11-12: Από τις -κινηματογραφικά ατμοσφαιρικές- στοές του Ναυαρίνου της Πύλου. Ιδανικό μέρος για ένα Role Playing Game, με τα goblins να συμμετέχουν ενθουσιωδώς.





13: Ένας ολόκληρος αρχαίος υπόγειος κόσμος που ξετυλίγεται σαν υποχθόνιο φίδι κάτω από την Αρχαία Ίλιδα στο νομό Ηλείας. Οι αρχαιολόγοι αρνούνται ότι υπάρχει. Φαίνεται ότι τους αρέσει να βολτάρουν εκεί κάτω και δεν θέλουν να τους ενοχλεί κανείς.



14: Από τις στοές στο κρυφό σπήλαιο της «Σχολής του Αριστοτέλη», στο «νυμφαίο» της αρχαίας Μίεζας, κοντά στον Κοπανό της Νάουσας, όπου δίδασκε ο Αριστοτέλης τον Μέγα Αλέξανδρο, «σε υπόσκιους περίπατους, όπου έτρεχαν τα δάκρυα για την πικρή τη γνώση που έπαιρνε ο Αλέξανδρος» (από τους σταλακτίτες).

Η «Σχολή», παρ” όλο που παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό, βγήκε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα λόγω των ερευνών και των αποκαλύψεών μας το 1996 (βλέπε περιοδικό Ανιχνεύσεις, τεύχος 16).

Ο Παντελής Γιαννουλάκης θυμάται ακόμη έναν συμπαθέστατο συνοδό της αρχαιολογικής υπηρεσίας – που μας είχαν αναγκάσει να τον έχουμε μαζί μας για να μας προσέχει- να παρακαλάει γονατιστός ότι έχει παιδάκια να θρέψει, για να μην πούμε τίποτα όταν ανακαλύψαμε το σύμπλεγμα σπηλαίων που ήταν η αληθινή Σχολή του Αριστοτέλη, κι όχι εκείνες οι σπηλίτσες που μας είχαν παρουσιάσει στην αρχή.

Επίσης, «νυμφαίο» σημαίνει «τόπος των νυμφών», δηλαδή «νεραϊδότοπος». Ο Αριστοτέλης ήταν πολύ εκλεκτικός στις παρέες του.



16: Μία εσωτερική είσοδος από τις αρχαίες υπόγειες στοές του ευρύτερου υποχθόνιου δικτύου της Θεσσαλονίκης, που κι αυτές δεν υπάρχουν για τους αρχαιολόγους. Ακόμη και για τις κατακόμβες του Αγίου Δημητρίου λένε ότι είναι «απλώς υπόγεια ρωμαϊκά λουτρά». Ναι, ήθελαν να κάνουν το λουτρό τους, έμπαιναν στις κατακόμβες του Αγίου Δημητρίου, έβγαιναν στην Αγία Σοφία κι από εκεί στον «Άη Γιάννη τον Υπόγειο» στην Παύλου Μελά, κι από εκεί στην Ιπποδρομείου, κλπ, κλπ. Όλο το υπόγειο δίκτυο της Θεσσαλονίκης, ήταν μια πολύ περιπετειώδης μπανιέρα!



17-18: Ρεντίνα, κοντά στη λίμνη Βόλβη, γενικά επίκεντρο των σεισμών της Θεσσαλονίκης. Μια εκκλησία στο πουθενά, κοντά σε ένα θρυλικό κάστρο, και δίπλα της η είσοδος της «μυστικής κλίμακας», κατεβαίνοντας μέσα στα σωθικά του λόφου.

Κλασσικό τούνελ διαφυγής, θα πείτε. Ναι, αλλά διαφυγής από κάτω προς τα πάνω ή από πάνω προς τα κάτω; Όποιος έρχεται από κάτω ή όποιος φεύγει για κάτω, πριν ή μετά, επ” ευκαιρίας ανάβει κι ένα κεράκι στην εκκλησία.





19-20: Στο δρόμο για τη Ρεντίνα, μέσα στην παμπάλαια εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Η εικόνα της Αγίας Μαρίνας που έχει πιάσει φιλίες με έναν δαίμονα (ως γνωστόν, υποχθόνιας προελεύσεως). Αλλά ακριβώς από κάτω της στο δάπεδο, βρίσκεται η σφραγισμένη με τσιμέντο πρόσβαση της κατακόμβης, χαραγμένη σαν ένας ήλιος, αντικαθιστώντας έτσι εικονικά τον ήλιο του μεσονυχτίου.





21: Χαρακτηριστικό δείγμα εξορκιστικού σφραγίσματος καταπακτής στοών στο δάπεδο χριστιανικού ναού, που σφραγίζει τις αρχαιότερες στοές απ” όπου «εξέρχονταν οι δαίμονες των ειδωλολατρών», χαράζοντας τον αποτρεπτικό κώδικα «Ιησούς Χριστός Νικά» (αν και με τη μορφή ΙΣ-ΧΣ-ΝΙ-ΚΑ θα μπορούσε να σημαίνει «Ιησούς Χριστός Νικητής Καταπακτής»).



22: Να και μία φωτογραφία από τα θρυλικά αινιγματικά καπάκια με τα παράξενα σύμβολά τους, που βρίσκονται σε ειδικά σημεία στους δρόμους μεγάλων πόλεων. (Περισσότερα στο Megapolisomancy)…



23: Η εκκλησία αυτή είναι κτισμένη ακριβώς πάνω από το ιερό υπόγειο Άδυτο της Ελευσίνας, ένα από τα υπόγεια μέρη «περιπομπής» των Ελευσινίων Μυστηρίων.




Ελευσίνα. Μυστήρια με εξαερισμό.

25-26: Κνωσός, Κρήτη. Φυσικά, κάτω από τα ανάκτορα της Κνωσού, απλώνεται ο λαβύρινθος του Μινώταυρου, όπως υποδεικνύουν οι δεκάδες σχάρες στο δάπεδο από τις οποίες φαίνονται οι υπόγειοι διάδρομοι, όπως υποδεικνύουν και οι σφραγισμένοι είσοδοι που οδηγούν στα σκαλοπάτια για εκεί κάτω. Οι ξεναγοί αρνούνται την ύπαρξη του υπεκφεύγοντας στις ερωτήσεις τουριστών. Την αρνούνται με τις σχάρες να στέκουν κάτω από τα πόδια τους. Πολλές φορές τους ρωτούσαμε «τι είναι αυτά;» και απαντούσαν: «α, τίποτα…» (Και όταν στο παρελθόν είχαμε δημοσιοποιήσει τα περί των Έψιλον συμβόλων στον τοίχο πίσω από το θρόνο του Μίνωα, αυτοί από τότε απαγόρεψαν την πρόσβαση στην αίθουσα του θρόνου, και πλέον βλέπεις μια ξύλινη ρέπλικα σε γειτονική αίθουσα).





«Νιίτες Πύλες», Θήβα. Προθάλαμος για αρχαίους περιπέτειες.
28-29: Κιλκίς. Το «Γυναικόκαστρο» και το «νανικό κάστρο» στο Χορύγι. Αγναντεύαμε τον κάμπο από τις επάλξεις του πρώτου και ανακαλύψαμε -απέναντι, στην ίδια ευθεία- το δεύτερο νομίζοντας πρως πρόκειται για κάστρο, ενώ είναι φυσικός μεγαλιθικός σχηματισμός, κελτικής ατμόσφαιρας. Και οι δύο «τούμπες» είναι πολύ ιδιαίτεροι «τόποι δύναμης» και κρύβουν πολλά μυστικά που σχετίζονται με τα μυστήρια της Κούφιας Γης.

30: Το ιερό «Σπήλαιο της Αποκάλυψης» στην Πάτμο, εκεί ο Ιωάννης άκουσε τις αποκαλύψεις από μια σχισμή στο βράχο και τις απάγγειλε στο μαθητή του, Πρόχωρο. Δηλαδή, είναι μια σπηλιά μέσα από την οποία μιλά ο Θεός… (Φυσικά, απαγορεύεται να μπεις στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του, απ” τη σχισμή και πέρα είναι Άβατον).


31: Η είσοδος σε ένα θρυλικό σπήλαιο, στην «Αίθουσα της Υπογραφής» στον Παρνασσό, απέναντι από το Ζεμενό (1600 μ. υψόμετρο), τοποθεσία που κατακλύζεται από παραδόσεις για εμφανίσεις Νεράιδων και ξωτικών, ενώ απεικονίζεται και σε μια τοιχογραφία μέσα σε αίθουσα του Βατικανού («της Υπογραφής», ποιας υπογραφής, ψάξτε το).
Μια νύχτα, κατεβαίνοντας από εκεί με το αυτοκίνητο, μας είχαν στήσει μπλόκο πέντε τζιπ και πάνοπλοι άντρες των τοπικών αρχών, χωρίς εμφανή λόγο. Τελικά τη γλιτώσαμε γιατί είχαμε βιντεοκάμερες κι ένα στίκερ της ΕΡΤ στο παρμπρίζ του βαν, λέγοντάς τους ότι γυρνάμε ντοκιμαντέρ…




Στοές που διατρέχουν την αρχαία Κόρινθο


Αλιφείρες Πελοποννήσου. «Άπελ Κάλιε Ρα Χαίρε»…


Όχι δεν είναι εικόνα από διήγημα του Άρθουρ Μάχεν στην Ουαλία, είναι μια «εξωκοσμική» περιοχή χωροχρονικών μυστηρίων κοντά στο χωριό Αγία Μαρίνα της Βοιωτίας. Καθώς πλησιάζεις, το σκοτεινό άνοιγμα ενός άλλου κόσμου, στο βάθος, σε παρακολουθεί..


ΠΗΓΗ
paraxeno

Το διαβάσαμε από το: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ, από την Κρήτη έως τον Έβροhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/09/blog-post_17.html#ixzz3LEe2QsL5

Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς Ασίας

43 Αὐτά ὅλα, πού βλέπουμε στόν παραπάνω χάρτη, τά γνωρίζαμε;
Μήπως εἶναι ξεχασμένα καί θαμμένα τόσο βαθειά, πού εἶναι ἀδύνατον νά τά ἀνασύρουμε στήν μνήμη μας;
Κι ὅμως…
Οὔτε ἕνας αἰώνας πέρασε…
Κι ὅμως, σχεδὸν ὅλοι μας γνωρίσαμε παπποῦδες καὶ γιαγιάδες ποὺ εἶχαν ζωνταντὲς ἀναμνήσεις.
Κι ὅμως, ἐλάχιστοι ἀπὸ ἐμᾶς ἄνοιξαν κάποιον χάρτη, πρὸ κειμένου νὰ μάθουν τὸ ποῦ εἶναι ὁ τόπος καταγωγῆς μας.
Εἶναι καλό αὐτό; Ἤ ὄχι;
Τί λέτε


 



- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Ο Σιωνισμός και ο ρόλος του στην παγκόσμια ιστορία!


Το άρθρο που ακολουθεί επιχειρεί να δώσει μια αναλυτική και ψύχραιμη εικόνα για το αμφιλεγόμενο θέμα του Σιωνισμού και τον ρόλο που αυτός διαδραμάτισε στην παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα βασισμένο σε ιστορικά ντοκουμέντα και βιβλία.

Τι είναι ο Σιωνισμός

Ο Σιωνισμός –ή εβραϊκός εθνικισμός– είναι ένα σύγχρονο πολιτικό κίνημα. Ο βασικός πυρήνας της ιδεολογίας του είναι ότι όλοι οι Εβραίοι αποτελούν ένα έθνος, και όχι απλά μια θρησκεία ή εθνική κοινότητα και επιπλέον ότι η μόνη λύση στον αντί-σημιτισμό είναι η συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων Εβραίων στην Παλαιστίνη και η δημιουργία κράτους σ’ αυτή.

Η Παγκόσμια Σιωνιστική Οργάνωση δημιουργήθηκε από τον Θεόδωρο Χερτζλ στα 1897 διακηρύσσοντας ότι ο βασικός σκοπός του Σιωνισμού ήταν η εγκαθίδρυση “ενός έθνους που θα αποτελέσει το σπίτι των Εβραίων και θα διασφαλίζεται υπό καθεστώς Δικαίου”.

Ο Σιωνισμός εκμεταλλεύτηκε τη συσχέτιση της εβραϊκής θρησκείας με την πόλη της Ιερουσαλήμ και τη γη του Ισραήλ (Ερέτζ Ισραήλ). Όμως οι πολιτικές του σιωνισμού ήταν επηρεασμένες και από εθνικιστικές ιδεολογίες και αντίστοιχες αποικιοκρατικές, εμποτισμένες με το ευρωπαϊκό αίτημα για επέκταση και εγκατάστασή του και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Ο Σιωνισμός βρήκε απήχηση μεταξύ των Εβραίων και υποστηρίχθηκε από πολλούς Δυτικούς ως συνέπεια των δολοφονικών διώξεων κατά των Εβραίων (γνωστά ως πογκρόμ) στη Ρωσική Αυτοκρατορία, στα τέλη του 19ου αι. και στις αρχές του 20ού. Επιπλέον η γενοκτονία των Ναζί (ολοκαύτωμα) έναντι των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου Πολέμου, που είχε σαν αποτέλεσμα την εξόντωση πάνω από έξι εκατομμυρίων ανθρώπων, συνηγόρησε στην εδραίωση της διεθνούς υποστήριξης για τη δημιουργία ενός Εβραϊκού Κράτους.


Αν και πολλοί Εβραίοι έγιναν σιωνιστές από τις αρχές του 20ού αι., μέχρι την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και τη διαμόρφωση της “τελικής λύσης” –που σκόπευε να εξαλείψει τον εβραϊσμό– η πλειοψηφία των Εβραίων δεν είχαν γίνει ακόμη σιωνιστές. Οι περισσότεροι ορθόδοξοι Εβραίοι ήταν μάλιστα αντί-σιωνιστές. Πίστευαν πως μόνο ο θεός θα συνένωνε πάλι τους Εβραίους στη γη της επαγγελίας και θεωρούσαν πως ο Σιωνισμός ήταν μια παραβίαση της θέλησης του Θεού. Κάποιοι Εβραίοι της διασποράς, περιλαμβανομένων και αυτών στις Η.Π.Α., αντιτίθενται στον Σιωνισμό θεωρώντας πως κινδύνευαν τα δικαιώματά τους στις χώρες που ζούσαν, εφόσον οι Εβραίοι θα αναγνωρίζονταν ως ξεχωριστή κρατική οντότητα.

Όμως οι τερατωδίες του ολοκαυτώματος μείωσαν κατά πολύ την αντίδραση των Εβραίων και την αντιπάθεια στον σιωνισμό, ενώ μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο οι περισσότεροι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο υποστήριξαν το σιωνιστικό κίνημα και το αίτημά του για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Παρότι οι ορθόδοξοι Εβραίοι συνέχιζαν να αντιτίθενται στη δημιουργία του εβραϊκού κράτους για πολλές δεκαετίες ακόμα, ωστόσο υποστήριζαν τη μαζική εγκατάσταση Εβραίων στην Παλαιστίνη ως ένα μέσο για την προστασία και την ενίσχυση της κοινότητας. Μετά τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1967, οι περισσότεροι από αυτούς που προηγουμένως αντιδρούσαν στον σιωνισμό αποδέχτηκαν τελικά την άποψη ότι η ολοκληρωτική νίκη του Ισραήλ ήταν σημάδι της θεϊκής υποστήριξης. 

Οι περιοχές που κατελήφθησαν το 1967, ειδικά η Δυτική Όχθη, είχαν ιδιαίτερη σημασία για τους θρησκευόμενους εβραίους γιατί αποτελούσαν τον πυρήνα της Βιβλικής γης του Ισραήλ (Ιουδαία και Σαμάρεια). Κατά συνέπεια, η νίκη του Ισραήλ το 1967 ενίσχυσε μια πλέον θρησκευτική εκδοχή του Σιωνισμού. Μερικά από τα υπαρκτά πολιτικά κόμματα που αντιπροσώπευαν τους Ορθοδόξους Εβραίους αποδέχτηκαν τον θρησκευτικό εθνικισμό, ενώ ιδρύθηκαν καινούργια κόμματα και κινήματα για να προωθήσουν τον μόνιμο έλεγχο και την επέκταση των εβραϊκών εγκαταστάσεων στη Δυτική όχθη και στη Γάζα. 

Στην Διακήρυξη του Balfour μάλιστα θα δείτε ότι ο πρωθυπουργός της υπόδουλης στους τοκογλύφους Μεγάλης Βρετανίας απαντάει στον Λόρδο Rothschild θετικά για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, παρόλο που το απαγορεύει η εβραϊκή θρησκεία.


Στην τελευταία φράση του ο Πρωθυπουργός-υπηρέτρια των Rothschild γράφει:
...θα σας ήμουν ευγνώμων αν γνωστοποιούσατε την παρούσα διακήρυξη στην σιωνιστική ομοσπονδία ...
Η αδιαφορία των Σιωνιστών στις εκκλήσεις για την διάσωση των Εβραίων στο Ολοκαύτωμα!

Το ακόλουθο μήνυμα, που αναφέρεται στους βομβαρδισμούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης και σιδηροδρόμων, ήταν ένα από τα εκθέματα στην δικαστική υπόθεση λίβελου του Kasztner, που εκδικάστηκε στο Ισραήλ στην δεκαετία του 50. Είχε σταλεί από τον Ραββίνο Michael B. Weissmandel, οργανωτή των δραστηριοτήτων διάσωσης που λειτουργούσαν μέσα στο προδοτικό κράτος των Ναζί, την Σλοβακία.

Παρέχει σκανδαλιστικές και συνταρακτικές αποδείξεις για το πώς η Σιωνιστική ηγεσία αδιαφορούσε για τα αυξανόμενα τεκμήρια μαζικών δολοφονιών και εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττονταν εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης.

Ακολουθεί το πρωτότυπο γράμμα του Ραββίνου Weissmandl:
15η Μαΐου, 1944 – Μέσα από μια σπηλιά κοντά στην πόλη Λούμπλιν, Πολωνία. 
Ειρήνη και Χαιρετισμούς. 
Σας στέλνουμε αυτό το ειδικό μήνυμα για να σας πληροφορήσουμε πως χθες, οι Γερμανοί άρχισαν την απέλαση των Εβραίων από την Ουγγαρία. Είναι η αρχή της απέλασης όλων των Ούγγρων Εβραίων. 
Κάθε μέρα, αρπάζονται δώδεκα χιλιάδες ψυχές. Τέσσερις απελάσεις, που η κάθε μία απαρτίζεται από σαράντα-πέντε τέτοια φορτία τραίνου, καθημερινά δρομολογούνται από την Ουγγαρία. Εντός είκοσι-έξι ημερών, ολόκληρη η περιοχή εκείνη θα έχει απελαθεί. Οι απελαθέντες καταλήγουν στο Άουσβιτς, για να θανατωθούν με αέριο κυανίου. Ένας μεγάλος αριθμός φθάνουν στον προορισμό νεκροί. Οι Γερμανοί επιτρέπουν σε μερικούς από τους πιο γερούς να ζήσουν, και τους σφραγίζουν, καίγοντας έναν αριθμό πάνω στο χέρι τους και καίγοντας το αστέρι του Δαυίδ πάνω στο στήθος τους. 
Οι περισσότεροι από αυτούς τους προνομιούχους πεθαίνουν μέσα σε ένα μήνα. Άλλοι παίρνουν την θέση τους. Όσοι πηγαίνουν απ’ ευθείας από το τραίνο στους θαλάμους αερίου, δεν σφραγίζονται. Αφανίζονται τελείως, μέσα στους φούρνους, και δεν αφήνουν κανένα ίχνος πίσω τους. Αυτοί αποτελούν το 95% της κάθε μεταφοράς. 
Τα νεκρά κορμιά αποτεφρώνονται σε ειδικά κατασκευασμένους φούρνους. Κάθε φούρνος αποτεφρώνει 12 σώματα ανά ώρα. Τον Φεβρουάριο, έκαιγαν 36 τέτοιοι φούρνοι. 
Μάθαμε πως κατασκευάστηκαν περισσότεροι. 
Από πληροφορίες που έφτασαν σε μας από κάποιους αυτόπτες μάρτυρες, μάθαμε πως τον Φεβρουάριο υπήρχαν τέσσερα κτίρια «απορριμμάτων». Μαθαίνουμε πως έχουν χτιστεί και άλλα έκτοτε. 
Αρχικά, οι Γερμανοί σκότωναν και έκαιγαν τους Εβραίους στο Δάσος του Birkenwald, κοντά στο Άουσβιτς. Τώρα οι σκοτωμοί και το κάψιμο γίνονται μέσα στα κτίρια που είναι σημειωμένα πάνω στον συνημμένο χάρτη. 
Τον Δεκέμβριο, οι Γερμανοί κατασκεύασαν ειδικά τραίνα για να μεταφέρουν τους Εβραίους της Ουγγαρίας στον τόπο της εξόντωσής τους. Το σχέδιο του Άουσβιτς είναι το εξής, από χθες μέχρι το τέλος: δώδεκα χιλιάδες Εβραίοι – άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ηλικιωμένοι άνδρες, βρέφη υγιή και ασθενή - θα θανατώνονται καθημερινά με ασφυξία, και τα οστά και η τέφρα τους θα χρησιμοποιείται για να λιπαίνονται τα Γερμανικά χωράφια. 
Και εσείς – τα αδέρφια μας στην Παλαιστίνη, σε όλες τις χώρες της ελευθερίας, και εσείς, οι λειτουργοί ολόκληρου του βασιλείου – πώς μπορείτε να σιωπάτε μπροστά σε αυτό το μεγάλο φονικό; Σιωπάτε, ενώ χιλιάδες επί χιλιάδων- που τώρα πλησιάζουν τα έξι εκατομμύρια- Εβραίων έχουν δολοφονηθεί. Και παραμένετε σιωπώντες, παρ’ ότι δεκάδες χιλιάδες συνεχίζουν να δολοφονούνται και περιμένουν να δολοφονηθούν; Οι κατεστραμμένες καρδιές τους φωνάζουν να τους βοηθήσετε, καθώς θρηνούν την σκληροκαρδία σας. Κτηνώδεις είστε, και δολοφόνοι επίσης είστε, εξ αιτίας της εν ψυχρώ σιωπής μέσα από την οποία τα παρακολουθείτε όλα. Επειδή κάθεστε με τα χέρια σταυρωμένα χωρίς να κάνετε τίποτε, ενώ θα μπορούσατε να σταματήσετε ή να καθυστερήσετε την δολοφονία Εβραίων αυτή τη στιγμή. 
Εν ονόματι του αίματος των χιλιάδων επί χιλιάδων που έχουν δολοφονηθεί, σας ικετεύουμε, σας εκλιπαρούμε, υψώνουμε τις φωνές μας και απαιτούμε να ενεργήσετε – να κάνετε κάτι τώρα – άμεσα! Πρέπει οι Λειτουργοί των Βασιλειών και όλων των Κρατών να υψώσουν μια δυνατή και διαπεραστική φωνή, που να φτάσει στα αυτιά του Γερμανικού λαού, στα αυτιά του Ουγγρικού λαού. Ας φωνάξουν μια προειδοποίηση προς τους Γερμανούς δολοφόνους. Ας προκηρύξουν ότι γνωρίζουν όλα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, και εκείνο που συνεχίζει να γίνεται. Και ο ίδιος ο Πάπας θα πρέπει να ενώσει την φωνή του στην γενική αυτή κατακραυγή εναντίον των Γερμανών δολοφόνων. 
Ας ακουστεί αυτή η κραυγή σε όλα τα ραδιόφωνα και ας διαβαστεί σε όλες τις εφημερίδες, πως, αν δεν σταματήσουν αμέσως τις απελάσεις των Εβραίων της Ουγγαρίας, τότε η Γερμανία θα εξοριστεί για πάντα από τον πολιτισμό. 
Ζητούμε τα κρεματόρια στο Άουσβιτς να βομβαρδιστούν από αέρος. Είναι εξόχως ορατά, όπως φαίνεται και στον εσώκλειστο χάρτη. Ένας τέτοιος βομβαρδισμός θα αναχαιτίσει την εργασία των Γερμανών δολοφόνων. Και κάτι πιο σημαντικό – να βομβαρδίσουν επίμονα όλους τους δρόμους που οδηγούν από την Ανατολική Ουγγαρία προς την Πολωνία και να βομβαρδίσουν επίμονα όλες τις γέφυρες στα περίχωρα του Καρπατάρους. Αφήστε ό,τι άλλο κάνετε, για να το διεκπεραιώσετε αυτό. Να θυμάστε, πως η κάθε μέρα απραξίας σας σκοτώνει δώδεκα χιλιάδες ψυχές. 
Εσείς, τα αδέλφια μας, τα τέκνα του Ισραήλ, είστε παράφρονες; Δεν γνωρίζετε για την Κόλαση που είναι τριγύρω μας; Για ποιους φυλάτε τα χρήματά σας; Πώς γίνεται, και όλες οι εκκλήσεις μας σας αγγίζουν λιγότερο και από το κλαψούρισμα ενός ζητιάνου που στέκεται στην πόρτα σας; Δολοφόνοι! Τρελλοί! Ποιος κάνει θυσίες; Εσείς, που ρίχνετε λίγα κέρματα από τα ασφαλή σας σπίτια; Ή εμείς, που δίνουμε το αίμα μας, μέσα από τα βάθη της Κόλασης; 
Μονάχα ένα πράγμα θα μπορούσε να ειπωθεί προς εξιλέωσή σας – πως δεν γνωρίζατε την αλήθεια. Αυτό είναι πιθανό. Ο κακούργος κάνει την δουλειά του τόσο έξυπνα, που μόνο λίγοι μαντεύουν την αλήθεια. Εμείς όμως σας έχουμε πει την αλήθεια κάμποσες φορές. Είναι δυνατόν, να πιστεύετε τους δολοφόνους μας περισσότερο από ότι πιστεύετε εμάς; Είθε ο Θεός να σας ανοίξει τα μάτια και να σας δώσει καρδιά, για να διασώσετε αυτές τις τελευταίες ώρες τους υπόλοιπους. 
Το πιο σημαντικό είναι αυτό που σας γράφω για τον βομβαρδισμό των κρεματορίων του Άουσβιτς και των γεφυρών που οδηγούν σ’ αυτά. Ένας τέτοιος βομβαρδισμός μπορεί να αναχαιτίσει ζωτικά το ολέθριο έργο των σφαγέων μας. Και ο Θεός, που κρατά ζωντανό το τελευταίο υπόλειμμα του Ισραήλ, θα δείξει το έλεός Του, για το οποίο προσεύχομαι. Προσεύχομαι, καθώς γράφω μέσα από την θάλασσα των δακρύων του λαού του Ισραήλ. Περιμένουμε την βοήθεια του Θεού. 
Ένας από την Αγορά, που είναι μάρτυρας των συμφορών του λαού του.»
Στοιχείο δικογραφίας: (Rabbi Michael Dov Weissmandel, Exhibit of the Defence, no. 36, State Attorney v. M. Grunwald, District Court, Jerusalem, CC124/53)

Μετά από τον πόλεμο, ο Ραββίνος Weissmandel κατέθεσε την αγανάκτησή του μέσα στο έργο "The Holocaust Victims Accuse" (=Τα Θύματα του Ολοκαυτώματος Κατηγορούν) - ένα βιβλίο γραμμένο από τον Ραββίνο Moshe Shonfeld (Neturei Karta, USA, New York, 1977):
"Γιατί δεν αποπειράθηκαν, από τον τόπο τους τον ελεύθερο, να διεισδύσουν προς εμάς και να μας στείλουν κάποιον μυστικό αγγελιοφόρο; Το ερώτημα αυτό γίνεται ακόμα πιο βαρυσήμαντο, όταν διαπιστώνουμε πως οι κυβερνήσεις της Τσεχοσλοβακίας και της Πολωνίας –που ήταν μέσα σε ελεύθερες περιοχές- έστελναν μυστικούς αγγελιοφόρους καθημερινά στον πιστό λαό τους, στις κατεχόμενες περιοχές. Έτσι, η έκπληξή μας μεγαλώνει. Γιατί οι μεγάλοι οργανωτές του Εβραϊσμού δεν χρησιμοποιούν εκείνους τους αγγελιοφόρους, αν δεν έχουν άλλο τρόπο; Και γιατί, κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, από τότε που αναπτύξαμε αυτή την μέθοδο, εκείνοι που ήσαν στις ελεύθερες περιοχές δεν προσπάθησαν ούτε μία φορά να στείλουν αγγελιοφόρους σε μας, αλλά αντίθετα, ΕΜΕΙΣ έπρεπε να τους στέλνουμε και να πληρώνουμε για αυτούς. Και πόσους τους είχαμε στείλει εμείς, οι οποίοι απλώς επέστρεφαν με άδεια χέρια, επειδή εκείνοι, πέρα, δεν διέθεταν χρόνο να μας πουν το γιατί..
Απαντώντας σ’ αυτό, ο Ραββίνος Shonfeld παραθέτει τα λόγια του Σιωνιστή ηγέτη Yitzhak Greenbaum, ο οποίος, μετά τον πόλεμο, δήλωσε:
«Όταν με ρωτούσαν, δεν μπορούσατε να δώσετε χρήματα από το ταμείο United Jewish Appeal (=Έρανος Ενωμένων Εβραίων), τους έλεγα «ΟΧΙ!» Και πάλι λέω «ΟΧΙ!» .… πρέπει κανείς να αντιστέκεται σ’ αυτό το κύμα που σπρώχνει τις Σιωνιστικές δραστηριότητες σε δευτερεύουσα μοίρα.»
Κατά την διάρκεια της δικαστικής υπόθεσης Kasztner, ο Menachem Bader του Εβραϊκού Πρακτορείου ρωτήθηκε:
«Είχατε λάβει αυτή την επιστολή του Ραββίνου Weissmandel;». Εκείνος απάντησε: «Τέτοιες επιστολές έφταναν σε μας καθημερινά.»
Αυτή όμως δεν ήταν μια απλή επιστολή. Ήταν από ένα Ραββίνο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του ολοκαυτώματος. Σημειώστε, πως ο Ραββίνος Weissmandel ζητούσε να βομβαρδιστούν τα κρεματόρια του Άουσβιτς από αέρος. Πως τους επισήμανε ότι αυτά ήσαν εξόχως ορατά – σαφώς δίνοντας πληροφορίες που ήλπιζε ότι θα προωθηθούν, για να βοηθήσουν τα Συμμαχικά αεροπορικά πληρώματα να βομβαρδίσουν τα φονικά αυτά στρατόπεδα.

Ο Ραββίνος Weissmandel είχε επίσης εσωκλείσει και ένα χάρτη των στρατοπέδων αυτών. Ο Ραββίνος Weissmandel ήξερε πως ένας τέτοιος βομβαρδισμός θα καθυστερούσε το έργο των Ναζί, και γι’ αυτό ζήτησε συγκεκριμένα από τους Συμμάχους να «βομβαρδίσουν επίμονα» όλους τους δρόμους που οδηγούσαν από την Ανατολική Ουγγαρία στην Πολωνία, καθώς και τις γέφυρες στα περίχωρα του Καρπατάρους.

Υπέδειξε στην Σιωνιστική ηγεσία να «αφήσουν ό,τι άλλο κάνουν, και να διεκπεραιώσουν αυτό…. Θυμηθείτε, πως μία μέρα απραξίας σας σκοτώνει δώδεκα χιλιάδες ψυχές». Το έκαναν αυτό; Οι συντριπτικές αποδείξεις φανερώνουν πως οι Σιωνιστές αδιαφόρησαν για αυτή την έκκληση αλλά και για τις άλλες εκκλήσεις για να σώσουν την πλειοψηφία των Εβραίων στην Ευρώπη από το Ολοκαύτωμα.

Αντ’ αυτού, ασχολήθηκαν με την πολιτική της οικοδόμησης του Σιωνιστικού ονείρου – την δημιουργία ενός Εβραϊκού κράτους μέσα στην Παλαιστίνη.

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται ως υπερβολική αγωνία και δικαιολογημένο παράπονο ενός ανθρώπου που κινδυνεύει, και ότι υπήρξε απλώς ολιγωρία ή μη συνειδητή αδιαφορία για τις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων, εκ μέρους των αρχηγών του Σιωνισμού, τότε διαβάστε και το κείμενο που ακολουθεί, όπου προβάλλει με συγκλονιστική ωμότητα ο πραγματικός λόγος που ο Σιωνισμός έκλεινε τα αυτιά του στις εκκλήσεις για βοήθεια...

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι μια αυτολεξεί μετάφραση της επιστολής που έλαβε η Επιτροπή Διάσωσης Εβραίων (Jewish Rescue Committee) στην Τσεχοσλοβακία, από τα Διοικητικά Γραφεία του Σιωνιστικού «Εβραϊκού» Πρακτορείου στην Ελβετία.

Η επιστολή αυτή είναι η απάντηση του Πρακτορείου στην έκκληση για βοήθεια που είχε υποβάλλει η Επιτροπή Διάσωσης Εβραίων, συνοδευμένη μάλιστα από αποδεικτικά τεκμήρια για την τύχη των εκατομμυρίων Εβραίων στην κατακτημένη από τους Ναζί Ευρώπη:
«Σας γράφουμε, για να σας υπενθυμίσουμε τον μοναδικό παράγοντα που δεν πρέπει να σας διαφεύγει, δηλαδή: πως τελικά οι Σύμμαχοι θα κερδίσουν τον πόλεμο. Μετά από την νίκη τους, τα εδαφικά σύνορα θα ξανα-προσδιορισθούν, όπως έγινε μετά από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε, θα είναι πλέον ανοιχτός ο δρόμος για τους σκοπούς μας. 
Προς το παρόν, με τον πόλεμο να πλησιάζει προς το τέλος του, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να αλλάξουμε το Eretz Yisroel (=παραδοσιακό-Βιβλικό Ισραήλ) σε Medinat Yisrael (=εκσυγχρονισμένο Ισραήλ) και πολλά βήματα έχουν ήδη γίνει προς την κατεύθυνση αυτή. Συνεπώς, οφείλουμε να κλείσουμε τα αυτιά μας στις εκκλήσεις και τις κραυγές που εκπέμπονται από την Ανατολική Ευρώπη. 
Θυμηθείτε αυτό: όλοι οι σύμμαχοι έχουν υποστεί απώλειες, οπότε, αν και εμείς δεν προσφέρουμε ανθρώπινες θυσίες, πώς θα κατακτήσουμε το δικαίωμα να καθόμαστε στην τράπεζα συσκέψεων όταν τα εδαφικά σύνορα θα ξανα-προσδιορίζονται; 
Για τον ίδιο λόγο, αποτελεί απερισκεψία και θράσος να διαπραγματευόμαστε το χρήμα ή τις προμήθειες ως ανταλλάγματα για Εβραϊκές ζωές. Πώς τολμούμε να ζητήσουμε από τις συμμαχικές δυνάμεις να παζαρέψουν χρήματα για ζωές, ενώ οι ίδιοι ήδη υφίστανται βαριές απώλειες καθημερινά;   
Έτσι, σε ό,τι αφορά τις μάζες, εμείς λέμε «RAK B'DAM TIHJE LANU HAAREZ» (=Το Eretz Yisroel –παραδοσιακό Ισραήλ- θα είναι δικό μας, μόνο αν πληρώσουμε με αίμα), αλλά, σε ό,τι αφορά τον στενό κύκλο μας, λέμε: «ATEM TAJLU». Ο αγγελιοφόρος που φέρει αυτήν την επιστολή θα σας εφοδιάσει με χρήματα προς τον σκοπό αυτό.»
Μόλις εξοικειώθηκα με το περίεργο αυτό γραπτό, άρχισα να τρέμω, συνειδητοποιώντας το νόημα της φράσης «RAK B'DAM TIHJE LANU HAAREZ». Όμως, πέρασαν πολλές εβδομάδες και συνέχιζε να με μπερδεύει το νόημα της φράσης «ATEM TAJLU». Μέχρι που μια μέρα, μου ήρθε σαν κεραμίδα.

Το «ATEM TAJLU» σήμαινε «ΕΣΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ», καθ’ ότι την λέξη "tiyul" (οδοιπορία) την χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι κατ’ ευφημισμό, σαν κώδικα που σήμαινε «διαφυγή».

Άρα, αυτό που εννοούσαν ήταν: «Εσείς οι δεκαπέντε – είκοσι του κόμματος, να διαφύγετε από την Τσεχοσλοβακία και να σώσετε τα τομάρια σας. Το τίμημα του «Eretz Yisroel» είναι το αίμα των ανδρών και γυναικών, των πολιών σοφών και των βρεφών – ΟΧΙ όμως το δικό σας αίμα! Ας μην χαλάσουμε αυτό το σχέδιο, δίνοντας στον Άξονα την δυνατότητα να σώσει Εβραϊκές ζωές. Όμως για σας, σύντροφοι, σας εσωκλείω τα μεταφορικά για την διαφυγή σας.»

Τι εφιάλτης! Ο Σιωνιστής πράκτορας «διπλωμάτης» έρχεται στην Τσεχοσλοβακία και μας λέει: «Είναι πολύ κρίσιμη αυτή η ώρα. Αλλά συγκριτικά, δεν είναι καθόλου κρίσιμη για όλους εσάς τους παγιδευμένους Εβραίους, αφού υπάρχει μια κατάσταση ανάγκης πολύ μεγαλύτερων διαστάσεων, ήτοι, το BINYAN HA-ARETZ (=το έπαθλο που λέγεται Medinat Yisrael – το εκσυγχρονισμένο Ισραήλ). Χύστε το αίμα σας με χαρά, μιας και το αίμα σας είναι φθηνό. Χάρη στο αίμα σας, η Γη (του Ισραήλ) θα είναι δική μας!

Τελικώς υπάρχει Σιωνιστική Συνωμοσία;

Ένας από τους λόγους που μας ώθησαν στην σύνταξη αυτού του άρθρου ήταν η ανάγκη να απαντήσουμε σε ένα ερώτημα που τίθεται όλο και πιο επιτακτικά τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας: στην ενισχυόμενη πεποίθηση πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία, η οποία καθοδηγεί υποχθόνια τη “νέα τάξη”, οικονομική και πολιτική, που κυβερνάει τον πλανήτη μας.

Και όσο η κατεστημένη σκέψη θα αρνείται να υποβάλει σε οποιαδήποτε σοβαρή κριτική το κράτος του Ισραήλ και το σιωνιστικό λόμπι, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται, ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα, η πεποίθηση για την αυθεντικότητα μιας τέτοιας συνωμοσίας, όπως ήδη συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου μεγάλο μέρος των Αφροαμερικανών και ιδιαίτερα οι Black Muslims και ο Λούϊς Φάραχαν είναι ένθερμοι οπαδοί της θεωρίας της συνωμοσίας, για να μην αναφερθούμε στις μουσουλμανικές χώρες.

Ωστόσο το σιωνιστικό φαινόμενο και ο ρόλος του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ μπορεί να εξηγηθεί χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουμε στη “θεωρία της συνωμοσίας”. Οι Εβραίοι δείχνουν πράγματι μια μεγάλη αλληλεγγύη μεταξύ τους, έχουν ιδιαίτερη και αυξημένη συμμετοχή στις τραπεζιτικές και χρηματιστικές δραστηριότητες, όπως επίσης και στη διανόηση και τα ΜΜΕ.


Σε ό,τι αφορά την υπεραντιπροσώπευσή τους στον τραπεζιτικό και χρηματιστικό τομέα, είναι απολύτως λογική, διότι οι Εβραίοι καθώς αποκλείονταν για εκατοντάδες χρόνια από παραγωγικές δραστηριότητες στράφηκαν ήδη από την ύστερη αρχαιότητα στο επάγγελμα του σαράφη, του τραπεζίτη, του αργυραμοιβού, του εμπόρου πολυτίμων λίθων.

Ως προς την ενισχυμένη αίσθηση της κοινότητας τα πράγματα είναι εξ’ ίσου απλά. Το εβραϊκό έθνος, μετά τη “βαβυλώνια αιχμαλωσία” και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο, μεταβλήθηκε σε ένα “έθνος χωρίς πατρίδα”, οπότε το βασικό στοιχείο της συνοχής του γίνεται η θρησκεία. Ο εβραϊκός λαός είναι ο μοναδικός λαός του οποίου η ιστορία είναι ταυτισμένη με την θρησκεία του. Ζώντας ανάμεσα σε ξένους λαούς, διατήρησε την ταυτότητά του μέσα από την ισχυρή κοινοτική του αίσθηση. 

Οι Εβραίοι άντεξαν διώξεις και “εξόδους”, μόνο και μόνο γιατί διέπονταν από αυτή τη φοβερή συνοχή. Κατά συνέπεια όχι μόνο συνέχισαν να δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά καλλιέργησαν στον ύψιστο βαθμό την τεχνική της “απόκρυψης” και της συνωμοτικής τακτικής. Οι ντονμέδες στην Τουρκία (Εβραίοι που έγιναν τυπικά μουσουλμάνοι, διατηρώντας την εβραϊκή τους ταυτότητα) και οι μαράνοι στην Ιβηρική χερσόνησο είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα αυτής της αντοχής μέσα από την απόκρυψη (οι κρυπτοχριστιανοί της σημερινής Τουρκίας είναι ένα άλλο παράδειγμα σε χριστιανικούς πληθυσμούς). 

Γι’ αυτό και θα συμμετέχουν σε υψηλά ποσοστά σε όλων των ειδών τις συνωμοτικές και επαναστατικές εταιρείες, είτε του φιλελευθερισμού (μασωνισμός), είτε του σοσιαλισμού (επαναστατικά κόμματα και οργανώσεις). Αυτή η ενισχυμένη συμμετοχή επέτρεψε στους αντισημίτες, ιδιαίτερα τους Γερμανούς ακροδεξιούς, να παρουσιάζουν τον φιλελευθερισμό και τον μπολσεβικισμό ως τις δύο όψεις της “παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας”. 

Το γεγονός δε ότι, μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχεδόν 2 εκατομμύρια Εβραίοι ζούσαν στη Σοβιετική Ένωση και 4,5 στην Αμερική, δηλαδή στο σοσιαλιστικό και το φιλελεύθερο κέντρο αντίστοιχα, αποτελούσε για τους Ναζί και την απόδειξη της συνωμοτικής τους θεωρίας.

Όσο για το μεγάλο ειδικό βάρος τους μεταξύ των διανοουμένων, των ακαδημαϊκών, των δημοσιογράφων και των καλλιτεχνών, τις ρίζες του φαινομένου θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στη σχέση των Εβραίων με τη γνώση. 

Κατ’ αρχάς, η διατήρηση της εθνικής-θρησκευτικής ταυτότητας προϋπέθετε τη γνώση των κειμένων της Τορά και του Ταλμούδ. Κατά συνέπεια ο αναλφαβητισμός ήταν πολύ μικρότερος στους Εβραίους απ’ ό,τι σε όλους τους άλλους λαούς, τουλάχιστον από τον Μεσαίωνα και μετά. (Θα είναι οι πρώτοι που θα φτιάξουν τυπογραφείο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία). Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ανάγκη τουλάχιστον στοιχειωδών γνώσεων για ένα λαό εμπόρων, καθώς και τον αποκλεισμό τους από πολλές παραγωγικές απασχολήσεις, που τους έστρεφε προς τα ελεύθερα επαγγέλματα, θα κατανοήσουμε το βάρος και τη σημασία της εκπαίδευσης γι’ αυτούς. Η κοινωνική άνοδος μέσω της γνώσης ήταν η δεύτερη μεγάλη λεωφόρος –παράλληλα με το χρήμα– για τους Εβραίους.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο αντισημιτισμός θα υποχωρήσει σε εκτεταμένη κλίμακα σε όλες τις δυτικές κοινωνίες, σαν συνέπεια του Ολοκαυτώματος και της ήττας των Ναζί. Το κράτος του Ισραήλ θα ιδρυθεί, “εξαγοράζοντας” σε μεγάλο βαθμό τις τύψεις των δυτικών, ενώ στην Αμερική θα συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των Εβραίων δεδομένου ό,τι στην Ευρώπη εξοντώθηκαν. Η κοινωνική άνοδος των Εβραίων θα είναι ταχύτατη. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν, σχεδόν σε όλες τις χώρες, δύο μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες της εβραϊκής κοινότητας: Μία που ανήκε στα μεσαία και ανώτερα αστικά στρώματα, λίγο-πολύ ενσωματωμένη στο κυρίαρχο σύστημα και μια άλλη, μικροαστική και προλεταριακή, που υφίστατο τη μεγαλύτερη πίεση του αντισημιτισμού. Η πρώτη ομάδα συγκροτούσε φιλελεύθερες εταιρείες και οργανώσεις, η δεύτερη συμμετείχε στα σοσιαλιστικά κόμματα, εξέδιδε έντυπα και προμήθευε τους περισσότερους μετανάστες για τη Σιών.

Μετά τον πόλεμο, ιδιαίτερα μετά το 1960 και την άρση κάθε διάκρισης και προκατάληψης σε βάρος τους, οι Εβραίοι θα ανέβουν ταχύτατα την κοινωνική κλίμακα (μια αντίστοιχη άνοδο αλλά πολύ πιο περιορισμένη θα πραγματοποιήσουν και οι Ελληνοαμερικανοί) και θα τείνουν να συγκροτήσουν μια ενιαία κοινωνική ομάδα μεσαίων και ανώτερων στρωμάτων. Παράλληλα, η εθνική τους εστία, το Ισραήλ, θα γίνει ο σημαντικότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η πατροπαράδοτη αλληλεγγύη θα μεταβληθεί σε ένα πανίσχυρο λόμπι! Ένα λόμπι το οποίο θα ενισχύει την άνοδο των Εβραίων στις ΗΠΑ (και δευτερευόντως στη Γαλλία και την Αγγλία) και τον έλεγχο στρατηγικών θέσεων σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων και ιδιαιτέρως της πολιτικής και πνευματικής ζωής. 

Και αυτός ο έλεγχος θα θεωρείται αναγκαίος για δύο λόγους:

Α. Για να μη ξαναβρεθούν ποτέ οι Εβραίοι σε μια θέση παρόμοια με εκείνη που οδήγησε στο Ολοκαύτωμα και

Β. Για να μπορούν κινητοποιηθούν αποτελεσματικά στην υπεράσπιση του κράτους του Ισραήλ.

Η υποτιθέμενη “σιωνιστική συνωμοσία” δεν είναι συνωμοσία γιατί οι ηγετικές ομάδες του σιωνισμού, που κυριάρχησε μεταξύ των εβραϊκών κοινοτήτων, δεν κρύβουν τους στόχους τους, ούτε δρουν με καλυμμένο πρόσωπο. Διαθέτουν ισχυρότατες οργανώσεις, κινητοποιούνται ανοιχτά για την υπεράσπιση του Ισραήλ και της “νέας τάξης πραγμάτων” την οποία θεωρούν προϋπόθεση για την επιβίωση του Ισραήλ, και διεκδικούν αλαζονικά την κυριαρχία τους.

Ωστόσο αυτή η μεταβολή τους σε μια οιονεί άρχουσα τάξη-έθνος, στα πλαίσια της νέας τάξης, αναγεννά τα παλαιά σύνδρομα σ’ έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών και ομάδων. Ο Τρίτος Κόσμος, σχεδόν στο σύνολό του, στρέφεται εναντίον του Ισραήλ και των σιωνιστών υποστηρικτών του. 

Χαρακτηριστική υπήρξε η καταδίκη του Ισραήλ και του σιωνισμού ως ρατσιστικών το Καλοκαίρι του 2001 από τη διάσκεψη της Unesco. Στις ίδιες τις δυτικές χώρες, η μεταβολή της εβραϊκής κοινότητας σε τμήμα της άρχουσας τάξης και των ελίτ, και η αλαζονική διεκδίκηση αυτού του ρόλου, στρέφει εναντίον της ένα αυξανόμενο κομμάτι των φτωχών στρωμάτων και των διανοούμενων από άλλες κοινότητες και ομάδες που βρίσκουν “κλειστή την πόρτα” της ανόδου γι’ αυτούς. Αφροαμερικάνοι, λατίνοι, μουσουλμάνοι, κλπ., ομάδες που πριν 30 ή 40 χρόνια βρισκόταν στο ίδιο στρατόπεδο με τους Εβραίους στην διεκδίκηση των κοινών δικαιωμάτων, τώρα περνούν σταδιακά σε μια συνολική απόρριψη του σιωνισμού, που συχνά μεταφράζεται και στην υιοθέτηση της άποψης της “σιωνιστικής συνωμοσίας”. Και δεδομένου ότι το εβραϊκό προοδευτικό στρατόπεδο, που απορρίπτει τον σιωνισμό, αποτελώντας ένα φράγμα σε κάθε πρωτόγονο αντισημιτισμό, έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια, ο σιωνισμός με τη λογική του, της με κάθε τρόπο ανόδου και ενίσχυσης του Ισραήλ, κινδυνεύει να τροφοδοτήσει και πάλι τον λαϊκό αντισημιτισμό του παρελθόντος.

Πράγματι, όπως τόσο εύστοχα επισημαίνει ο Ισραήλ Σαχάκ, οι διώξεις κατά των Εβραίων, μέχρι τους ναζί, συχνά μπορούσαν να χρησιμοποιούν τον “λαϊκό αντισημιτισμό”, που τροφοδοτούνταν από το γεγονός ότι οι Εβραίοι ήταν προσκολλημένοι στις εκάστοτε άρχουσες τάξεις για την επιβίωσή τους, στην Ισπανία και την Πολωνία με τους ευγενείς, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με τους Τούρκους, κλπ. και χρησιμοποιούνταν από αυτούς για την εκμετάλλευση των αγροτικών πληθυσμών, για την είσπραξη των φόρων, κ.λπ. 

Έτσι το μίσος των εγχώριων πληθυσμών στρεφόταν κατά των Εβραίων, τους οποίους περιοδικά οι άρχουσες τάξεις παρέδιδαν ως εξιλαστήρια θύματα για την εκτόνωση των λαϊκών εξεγέρσεων. 

Σήμερα, η προσκόλληση του σιωνισμού στη νέα τάξη των ΗΠΑ δεν κινδυνεύει να τους μετατρέψει πάλι σε εξιλαστήριο θύμα μιας παγκόσμιας λαϊκής αγανάκτησης; Οι σιωνιστές κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν την αντίληψη της σιωνιστικής συνωμοσίας. Αυτό υποστηρίζουν οι Εβραίοι αντισιωνιστές που προσπαθούν, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να διατηρήσουν την προοδευτική εβραϊκή παράδοση, αποτρέποντάς μας ταυτόχρονα από την υιοθέτηση μιας αστυνομικής αντίληψης της ιστορίας.

Επιμέλεια: www.logiosermis.net

Πηγές:
1. Κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Middle East Report, Άρδην τ. 33 - 34 - Μετάφραση: Νίκος Ντάσιος
2. Πηγή: http://www.jewsnotzionists.org/pleasignored.html
3. Απόσπασμα επιστολής από το MIN HAMETZAR (σελ. 92) του Ραββίνου Michael Dov Weissmandl ZT"L, Κοσμήτορος του Ιδρύματος Nitra Yeshiva
4. Πηγή: http://www.ardin.gr/node/2702 (Από το βιβλίο "Εβραίοι εναντίον του Σιωνισμού") Συγγραφέας: Γιώργος Καραμπελιάς



http://www.logiosermis.net/2014/12/blog-post_487.html#.VISH3cmE5GQ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters