Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Τι θά συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα…Μεγάλο αλλά αξίζει την προσοχή μας

Οκτώβριος 1929 !
Τό οικονομικό κράχ   τώρα μόλις αρχίζει...

Και τώρα θα σας διηγηθώ μια ιστορία από μία μικρή, υποθετική έστω χώρα τού Ευρωπαϊκού Νότου πού θα την ονομάσουμε συμβολικά Γκρέστ, και στήν οποία μια ωραία πρωϊα οί πολιτικοί της δήλωσαν αδυναμία πληρωμών και βάρεσαν μία αναίσχυντη πτώχευση…
Το σενάριο ίσως να θυμίζει τον «Πόλεμο των Κόσμων» και την «απόβαση» των Εξωγήϊνων του Όρσον Ουέλς πού συντάραξε ραδιοφωνικά την Αμερική κάπου στα 1938, και ήταν βέβαια μια καταστροφολογική απάτη.
Εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πραγματεύονται πρακτικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς σε μια ενδεχόμενη, γιατί όχι,  οικονομική κρίση…
« Τά τελευταία χρόνια λοιπόν, πολλοί σύγχρονοι  άγιοι γέροντες και ασκητές έχουν προειδοποιήσει τά πνευματικά τους παιδιά αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους ότι το ενδεχόμενο να έχουμε ταραχές μετά από μια οικονομική καταστροφή της χώρας, πλησιάζει γρήγορα, και ότι είναι ίσως μπροστά μας...

Οι ταραχές αυτές θα προκληθούν  μόλις το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρεύσει και οι πολίτες βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή και ωμή πραγματικότητα της καθημερινής επιβίωσης….
Μια πραγματικότητα που ίσως σήμερα, ή δεν έχουμε επαρκώς κατανοήσει, ή  αποφεύγουμε επιμελώς να την δεχτούμε θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να μάς συμβεί…

ΠΟΙΟΙ  ΘΑ  ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ;
=======================
Υπάρχουν τρείς τύποι ανθρώπωνπού θα μπορέσουν να διαφύγουν  όταν γίνει η κατάρρευση :
Αυτός πού θα είναι τυχερός,
Αυτός πού θα είναι απόντας,
και αυτός πού θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος…
Επειδή όμως αδύνατο είναι να γνωρίζουμε από τώρα αν ανήκουμε εμείς και οι οικογένειες μας στον πρώτο, ή τον δεύτερο τύπο, τότε καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον τρίτο τύπο του υποθετικού σεναρίου μας.
Είναι ο τρίτος τύπος, και είναι αυτός πού είναι, « ο κατάλληλα προετοιμασμένος...»
Κατάλληλα προετοιμασμένος…

Από μέρες τώρα, σ΄ αυτό τό υποθετικό μικρό κρατίδιο της Ευρώπης το Γκρέστ, οί πολίτες του παρακολουθούν με αγωνία τα όσα ψευδώς ή αληθώς μεταδίδουν τα κατεχόμενα – διαπλεκόμενα ΜΜΕ «περί πτώχευσης, ή σωτηρίας της χώρας…»
Στην μικρή αυτή χώρα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με αγωνία για το μέλλον τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό, οικογενειακό, αλλά και  Εθνικό επίπεδο.
Οι τρόποι αντίδρασης του καθενός είναι ξεχωριστοί, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι βλέπουν με φόβο το αύριο…
Άραγε, σκέπτονται οί περισσότεροι, τί θα μας ξημερώσει αύριο ;
Και έτσι, για άλλους μέν υπάρχει σωτηρία, για άλλους υπάρχει επαρκής χρόνος πριν το πιστωτικό γεγονός και τα επακόλουθά του, και για κάποιους, ελάχιστους ίσως, έχουμε φτάσει ήδη και πατάμε πάνω στα γεγονότα.
Ο τρόπος που βλέπει ο καθένας τα πράγματα είναι άμεσα συνδεδεμένος και με την προετοιμασία του.
Οι μέρες ακολουθούν η μία την άλλη με το ίδιο καθημερινό άγχος και με τον αγώνα του καθενός να μη χάσει τα όσα τόσα χρόνια πάλευε για να αποκτήσει.

Και ξαφνικά έχουμε ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.
ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ  ΒΑΡΕΣΕ  ΠΤΩΧΕΥΣΗ !
Το Κράτος κατέβασε τα ρολά των ταμείων και ο καθένας βρίσκεται μόνος να αντιμετωπίσει  τώρα τις παρενέργειες της πτώχευσης.
Φθάνοντας στα ΑΤΜ των Τραπεζών το πρώτο σοκ που δέχεται ο πολίτης είναι, ότι βλέπει το Τραπεζικό σύστημα να έχει καταρρεύσει και να μη υπάρχουν καθόλου μετρητά.
Τά ΑΤΜ είναι άδεια από λεφτά, τα ρολά των Τραπεζών κατεβασμένα, οί υπάλληλοι άφαντοι !
Η πρώτη αντίδραση του είναι να ελέγξει το πορτοφόλι του για να δει πόσα λεφτά έχει σε μετρητά, και τότε καταλαβαίνει ότι με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες του σε αγαθά για όσο διάστημα χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα να επανέλθει, έστω σε μια υποτυπώδη κατάσταση οικονομικών συναλλαγών.
Η αμέσως επόμενη αντίδραση θα είναι να επικοινωνήσει με τα δικά του άτομα για να επιβεβαιώσουν τη θέση που βρίσκονται, τις πρώτες αντιδράσεις τους, το σημείο συνάντησης τους που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το σπίτι τους, και να τους ενημερώσει ότι πρέπει όλοι να πάνε επειγόντως πρώτα από κάποια μάρκετ και να προσπαθήσουν να αγοράσουν προμήθειες πριν γυρίσουν στο σπίτι…
Μπακάλικα μικρά, φιλικά και αδελφικά έχουν από χρόνια σχεδόν εξαφανιστεί σ΄ αυτή την μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί οί μεγαλοκαρχαρίες των μονοπωλίων είχαν φροντίσει να τα ισοπεδώσουν με τα σούπερ μάρκετ τους…
Οί ειδήσεις ήταν βέβαια από καιρό ανησυχητικές για επερχόμενη οικονομική κατάρρευση και κλείσιμο των αγορών, αλλά οί περισσότεροι  δεν πολυπίστευαν ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί, με αποτέλεσμα να μη έχουν προμηθευτεί τίποτα, ούτε και κάποιες απλές κονσέρβες έστω και για κάποιες πρώτες  μέρες της κρίσης μέχρι να ξεθολώσουν τα πράγματα…

Τά ερωτήματα που ζητούν τώρα επειγόντως απαντήσεις είναι τα εξής:
Πόσο μπορώ να αντέξω εγώ και η οικογένεια μου με τις υπάρχουσες προμήθειες;
Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση με το Τραπεζικό σύστημα;
Πού θα μπορέσω να βρω επιπλέον προμήθειες για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου τα αναγκαία;
Πόση βενζίνη έχω στο αυτοκίνητό μου σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψω την πόλη για να πάμε στους συγγενείς μας στην ύπαιθρο;
Τί γίνεται με τη δουλειά μου αυτή τη στιγμή; Είμαι ακόμα εργαζόμενος, ή είμαι από αυτή τη στιγμή αυτομάτως απολυμένος;


Αυτά είναι από τα βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις και λύσεις και που θα μπορέσουν να απαντηθούν μόνο με την ψύχραιμη και λογική αντίδραση και ενέργεια.
ΟΤΑΝ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ…

Καθώς ο πολίτης μας φεύγει από την Τράπεζα και μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να κατευθυνθεί προς κάποιο μάρκετ, ψάχνει και για βενζινάδικο ώστε με κάποιο μέρος των μετρητών του να καλύψει την ανάγκη του σε βενζίνη που ξέρει ότι θα του χρειαστεί ίσως σήμερα, ίσως τις αμέσως επόμενες ημέρες…

Όσα από τα βενζινάδικα βρίσκει εν λειτουργία, βλέπει να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων που περιμένουν με κορναρίσματα και φωνές των οδηγών να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.
Εδώ τίθεται στον πολίτη το εξής δίλημμα:
 
Περιμένω για βενζίνη ή ψάχνω για τρόφιμα και άλλες προμήθειες;
Αποφασίζει να μπει στην ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν.
Τα καταφέρνει ύστερα από αρκετή ώρα να γεμίσει μισό ντεπόζιτο γιατί παραπάνω δεν του έδιναν ώστε να πάρουν όλοι, και ξεκινάει για αναζήτηση τροφίμων.
Ξέρει ότι ο χρόνος είναι εναντίον του.
Τηλεφωνεί στους δικούς του και προσπαθεί να μάθει αν οι δικές τους ενέργειες, είχαν κάποιο αποτέλεσμα.
Τον ειδοποιούν ότι όλες οι αγορές είναι κλειστές και ότι ψάχνουν τώρα σε μικρά συνοικιακά καταστήματα τροφίμων για προμήθειες αλλά ότι και αυτά είναι, ή κλειστά ή έχουν φοβερή ανατίμηση στα προιόντα τους.
Η μαύρη αγορά έχει ήδη ξεκινήσει το μαύρο έργο της..
Τηλεφωνεί στην εργασία του και δεν απαντάει κανένας.
 
Τηλεφωνεί στα αφεντικά του στα προσωπικά τους τηλέφωνα και εκεί μαθαίνει ότι η εταιρεία του έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας.
Κλείνει το τηλέφωνο γνωρίζοντας ότι είναι άνεργος, απλήρωτος, με μισό ντεπόζιτο βενζίνης και μερικά ευρώ στην τσέπη για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που δεν γνωρίζει ούτε την εξέλιξη της ούτε τη χρονική διάρκεια της…
Ενώ συνεχίζει να οδηγεί προς την κατοικία του βλέπει ένα συνοικιακό μάρκετ να μαζεύει κάποια είδη που υπήρχαν στο έξω μέρος και να είναι έτοιμο να κατεβάσει και αυτό τα ρολά του.
Παρκάρει και πλησιάζει με το χέρι να ακουμπά τα χρήματα στη τσέπη του λες και κάποιος θα προσπαθήσει να του τα πάρει στα επόμενα λίγα βήματα που απομένουν, μέχρι την είσοδο στο μαγαζί.
  
Ο μαγαζάτορας τον κοιτάζει με επιφύλαξη και καχυποψία...

Τον ρωτάει απότομα τι θα ήθελε και αυτός του απαντά ότι θέλει να αγοράσει κάποια τρόφιμα για το σπίτι.
Στην ουσία τον παρακαλά για να τον αφήσει να ψωνίσει.

Με αρκετό δισταγμό ο μαγαζάτορας του επιτρέπει την είσοδο και αυτός προσπαθεί να μαζέψει όσα τρόφιμα μπορεί και του επιτρέπουν τα χρήματά του.
Το μαγαζί έχει κλείσει τις πόρτες.

Πλησιάζει, όπως έκανε τόσο καιρό στο ταμείο και ο μαγαζάτορας του λέει ότι τα τρόφιμα έχουν πάρει αύξηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Τελικά κατάφερε και αγόρασε μόνο το 1/5 από όσα υπολόγιζε πως θα αγόραζε με τα χρήματα που είχε μαζί του.
Φεύγει οργισμένος και απογοητευμένος αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει.
Συνεχίζει με το αυτοκίνητό του για να φτάσει στο καταφύγιο του.
 
Ενώ ακόμα οδηγεί ακούει και βλέπει περιπολικά να τον προσπερνούν με τις σειρήνες τους και τους φάρους αναμμένους.
 
Αισθάνεται άμεσα την ανάγκη του καταφυγίου γιατί ξέρει ότι η κατάσταση σε λίγο θα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ότι όσο περνά η ώρα τα φράγματα της ηθικής της κοινωνίας αρχίζουν να σπάνε ένα ένα… 
ΣΠΙΤΙ  ΚΑΙ  ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ…
Επιτέλους κατάφερε και έφτασε στο σπίτι.
 
Κατεβαίνει με τα λίγα αγαθά που αγόρασε και με το βλέμμα να ελέγχει δεξιά αριστερά μπαίνει στο σπίτι του γρήγορα.
 
Μέσα βρίσκεται η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ηλικίας περίπου 12 χρονών. 
Όλοι είναι αναστατωμένοι με την κατάσταση και την ανατροπή της καθημερινότητάς τους.
Ψάχνουν στα μάτια του πατέρα και συζύγου την ελπίδα.
Δεν βλέπουν τίποτα.
 
Τους αγκαλιάζει και προσπαθεί να ηρεμήσει τα παιδιά που τα έδιωξαν από το σχολείο οι δάσκαλοί τους λέγοντάς τους ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να παρακολουθούν τις ειδήσεις για να μάθουν αν και πότε θα συνεχίσουν πάλι τα μαθήματά τους…
Αγκαλιάζει τη σύζυγό του και την βλέπει να τρέμει λέγοντάς του ότι κάποιοι με μηχανή προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα της ενώ έφευγε από το κατάστημα που εργαζόταν γιατί της ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση.
Ανταλλάσουν μεταξύ τους τις εικόνες που κατέγραψε ο καθένας από αυτούς μέχρι να φτάσει στο σπίτι.
Μόνο τρόμο και αναστάτωση προκαλούν τα όσα ακούνε να λέει ο καθένας τους.
Είναι η ώρα των αποφάσεων.
 
Ο άνδρας προσπαθεί να ασφαλίσει το σπίτι και η γυναίκα παίρνει τα τρόφιμα στην κουζίνα και ξεκινάει καταγραφή όλων των προμηθειών.
Ταυτόχρονα για ψυχολογικούς λόγους παρά για διατροφικούς προσπαθεί να μαγειρέψει κάτι πρόχειρο για να φάνε.

Τα παιδιά τηλεφωνούν στους φίλους τους από το σχολείο για να μάθουν τα νέα τους.
 
Ξαφνικά εκεί που μιλάνε με τους συμμαθητές τους, ειδοποιούν τους γονείς τους ότι το τηλέφωνο είναι νεκρό.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΦΑΣΗ  «ΚΡΑΧ» ΣΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ  ΚΑΙ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...
Προσπαθούν μέσω των κινητών τους να επικοινωνήσουν αλλά δεν έχουν καθόλου σήμα.
 
Όσες προσπάθειες και να κάνουν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Ανοίγουν τον υπολογιστή τους αλλά και εκεί δεν υπάρχει σύνδεση σε δίκτυο.
Αισθάνονται αποκομμένοι όλοι τους από τον έξω κόσμο.
Το μόνο που απομένει είναι η Τηλεόραση και το Ράδιο.
Ανοίγουν την τηλεόραση και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν προγράμματα αλλά κάποιοι παράξενοι τύποι με γραβάτες και κοστούμια να μιλάνε με οικονομικούς όρους που φαίνεται να μην τους καταλαβαίνουν ούτε και οι ίδιοι.
 
Κάποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να καλύψουν με χρυσόσκονη το πτώμα της οικονομίας που τόσο καιρό σάπιζε μπροστά στα μάτια μας αλλά δυστυχώς το περνούσαμε αψήφιστα…
Κάποια άλλα κανάλια δείχνουν με ζωντανά ρεπορτάζ εικόνες από σπάσιμο Τραπεζών και άλλων εμπορικών καταστημάτων.
Παντού σειρήνες περιπολικών και συναγερμοί από καταστήματα δημιουργούν μια ηχητική υπόκρουση του επερχόμενου χάους.
 
Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία που θεωρείται το τελευταίο ανάχωμα πριν την τεράστια κοινωνική έκρηξη.
Σε κάποιο κανάλι βλέπουν έναν τρομοκρατημένο ρεπόρτερ που έχει χάσει τα λόγια του, ίσως και τα λογικά του, να δείχνει με το δάχτυλο προς μια κατεύθυνση και τον καμεραμάν να προσπαθεί να ζουμάρει σε ένα σημείο και σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων. 
 ( Οί λαθρομετανάστες πού έχουν πλημμυρίσει την χώρα όταν δεν θα έχουν να φάνε θα γίνουν διπλά επικίνδυνοι...
Άς όψονται οί πολιτικοί πού μάς τούς φόρτωσαν...)
Τελικά το νόημα που βγαίνει από τα μπερδεμένα λόγια του ρεπόρτερείναι ότι κάποιοι αλλοδαποί-λαθρομετανάστες βγήκαν από την είσοδο μιας πολυκατοικίας οπλισμένοι με στρατιωτικά τυφέκια και κινήθηκαν προς την επόμενη γωνία τρέχοντας…
 
Κανένας δεν γνωρίζει τί θα συμβεί τις επόμενες ώρες.
Καμία ενημέρωση από πολιτικό πρόσωπο και από Αστυνομία.
Όλοι όσοι εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα τόσο καιρό και έλεγαν καθησυχαστικά λόγια και ευχολόγια για να κερδίσουν χρόνο παραμονής σε εξουσίες και σάπιες καρέκλες, έχουν τώρα εξαφανιστεί.
 
Ακούγονται ριπές από την τηλεόραση και ο τρομαγμένος ρεπόρτερ διακόπτει την μετάδοση των γεγονότων, ψάχνοντας για προσωρινό καταφύγιο.
Η εικόνα γυρίζει στο στούντιο και μια αμηχανία καλύπτει τους παρουσιαστές.
 
Θέλουν να φύγουν να εξαφανιστούν κι΄ αυτοί από το πάνελ αλλά δεν το κάνουν, ακόμα.
 
Οι μάσκες έχουν πέσει και το πρόσωπο που κάνει την εμφάνισή του είναι μόνο ο τρόμος.
Ενώ η οικογένεια παρακολουθεί στη τηλεόραση τις ραγδαίες τρομακτικές εξελίξεις,ακούνε από τη γειτονιά τους ουρλιαχτά και φωνές μετά από 2-3 πυροβολισμούς αυτομάτου πιστολιού.
Με επιφύλαξη πλησιάζουν τρέχοντας στο μπαλκόνι και βλέπουν κάποιον πεσμένο και γεμάτο αίματα στη μέση του δρόμου.
Σε απόσταση λίγων μέτρων ένας γείτονας με ένα αυτόματο πιστόλι στο χέρι του, έχει μείνει με το χέρι τεντωμένο και ακόμα σημαδεύει τον σκοτωμένο.
 
Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες δεν ξέρουν αν ο κύριος με το όπλο είναι ψυχοπαθής, ή υπερασπιστής της περιουσίας του.
 
Ο χρόνος για όλους έχει σταματήσει σε αυτή τη σκηνή.
Τελικά ο κύριος με το όπλο ανακτά τον αυτοέλεγχο και με άδειο βλέμμα κοιτάζει τον κόσμο που τον παρακολουθεί.
Με μεταλλική φωνή που φανερώνει φόβο και ξερό στόμα από την έλλειψη σάλιου,ενημερώνει ότι αυτόν που πυροβόλησε προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο και μόλις αντιλήφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης τον κατάλαβε, του επιτέθηκε με μαχαίρι.
 
Αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να σώσει τον εαυτό του.
Κάποιοι κάνουν προσπάθεια να καλέσουν την αστυνομία αλλά αμέσως βάζουν πάλι το νεκρό κινητό στη τσέπη τους.
Το επόμενο που κάνουν όλοι είναι να απομακρυνθούν βιαστικά από τον νεκρό αλλά περισσότερο από τον ζωντανό κύριο με το πιστόλι στο χέρι.
 
Η οικογένεια τού πολίτη μας πού αναφερόμαστε στην ιστορία μας, μπαίνει στο σπίτι πάλι και συνεχίζει να παρακολουθεί τηλεόραση.
Τα γεγονότα αρχίζουν να γίνονται πιό βίαια και να αποκτούν ιλιγγιώδη ταχύτητα ώστε δεν προλαβαίνουν καν την αναφορά ή την καταγραφή τους οι ρεπόρτερς.
 
Κάποια στιγμή που παρακολουθούν μια λεηλασία σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών η οθόνη μαυρίζει.
 
Η τηλεόραση είναι και αυτή νεκρή.
ΔΙΑΚΟΠΗ  ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ  ΡΕΥΜΑΤΟΣ…
Δοκιμάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού και καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τώρα ούτε ρεύμα.
 
Όλα χειροτερεύουν και μαζί με το ρεύμα χάθηκε και ένα πολύτιμο μέρος του ηθικού τους.

Προσπαθούν μέσα από κάποιο φορητό Ραδιοφωνάκι με μπαταρίες να ακούσουν κάποιο ειδησεογραφικό σταθμό.
Η μπάντα των FM έχει απομείνει μόνο με ελάχιστους σταθμούς που παίζουν μουσική μέσω κομπιούτερς χωρίς εκφωνητές μέχρι να υπάρχει και εκεί διακοπή ρεύματος.

Ακόμα και οι σταθμοί που πρόσφεραν συνεχή ενημέρωση και κουτσομπολιά για life style καταστάσεις, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της μπάντας των FM ακούς μόνο τον ήχο του στατικού ηλεκτρισμού.
Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας έχει ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα.
Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι έχει αποκοπεί από κάθε είδους ενημέρωση με τη διακοπή του ηλεκτρικού και από κάθε είδους επικοινωνίας με τη διακοπή των επικοινωνιών.

Κι΄ όμως, όλα σήμερα το πρωί είχαν ξεκινήσει τόσο όμορφα.
Και όλα από το πρωί άλλαξαν μέσα σε 4 ώρες.

Η νύχτα είναι μακριά γιατί βρισκόμαστε ακόμα στο μεσημέρι, αλλά και όταν έρθει η νύχτα τί ασφάλεια θα υπάρχει;

Ποιό τελικά πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο;
Την μέρα ή την νύχτα;
Οι προμήθειες της οικογένειας αντέχουν για 6-7 το πολύ μέρες, αλλά πλέον κανένας τους δεν είναι σίγουρος ότι θα ζήσει τόσο πολύ για να τις καταναλώσει…

Ίσως με τον κόμπο που έχουν όλοι στο στομάχι τους αυτή τη στιγμή της αβεβαιότητας, του χάους, και με έναν νεκρό κάτω από το μπαλκόνι τους, οι προμήθειες να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και 15 μέρες, γιατί κανένας δεν έχει διάθεση για φαγητό.
Η μόνη επιθυμία τους είναι να τελειώσει ο εφιάλτης...
Κάποια στιγμή η μητέρα θυμήθηκε ότι μια γνωστή της στη δουλειά, τής είχε από καιρό πεί, πώς κάποιος γέροντας από ένα μοναστήρι, την είχε προειδοποιήσει  για προετοιμασία στα δύσκολα που πλησίαζαν…
Η μητέρα είχε γελάσει τότε ειρωνικά με τα λόγια της γνωστής της λέγοντάς την αλαφροϊσκιωτη και είχε αλλάξει κουβέντα, μια και δεν της άρεσαν ποτέ τέτοιες δυσοίωνες προφητείες…

Τώρα θα έδινε τα πάντα για να μάθει τι άλλο είχε πει εκείνος ο γέροντας.
Προσπαθεί τώρα να θυμηθεί τα λόγια της γνωστής της, που τής είχαν φέρει  τόσο γέλιο εκείνη τη στιγμή…
Κάτι θυμάται ξαφνικά για πείνα και αναταραχή της κοινωνίας και ότι αυτό θα κρατήσει αρκετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τώρα το κρατάει μυστικά μέσα της χωρίς και να το αναφέρει στους υπόλοιπους.
Και αρχίζει να κλαίει βουβά για τον εγωισμό της και την τωρινή κατάστασή τους.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ  ΠΙΑ, ΑΝΩΦΕΛΑ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ,  ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ  ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ  ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ…
ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΝ.
ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ…
====================================
ΤΙ  ΘΑ  ΣΥΜΒΕΙ  ΕΑΝ...
Mια πραγματική κόλαση θα ζήσει η Eλλάδα το πρώτο διάστημα, αν φύγει από τη ζώνη του ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή. 
H εκτίμηση αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ούτε μεταφέρεται από κάποιους που θέλουν να τρομάξουν τους ψηφοφόρους, αλλά είναι μία πραγματικότητα, που απαιτείται να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους Eλληνες, πολιτικούς και πολίτες, και να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο....


Ελλείψεις

Oι πρώτες επιπτώσεις στην περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ θα είναι οι ελλείψεις βασικών προϊόντων που εισάγονται. Kαύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Mετενέργεια των παραπάνω η έλλειψη αστυνόμευσης και πιθανότατα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, είναι μόνο μερικά από τα επακόλουθα ενός τέτοιου εφιαλτικού σεναρίου.
 
Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα, σε αντίθεση με την Aργεντινή, εισάγει σχεδόν τα πάντα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να είναι από έξι έως και δώδεκα μήνες, η Eλλάδα δεν θα μπορεί να εισάγει απολύτως τίποτε ή για την ακρίβεια οι όποιες εισαγωγές θα γίνονται με «αίμα, δάκρια και ιδρώτα».
Mέσα σε αυτό το περιβάλλον, που θα θυμίζει την κόλαση του Δάντη, οι μόνοι που θα είναι ωφελημένοι θα είναι όλοι εκείνοι που είχαν χρήματα ή δραστηριότητες στο εξωτερικό και η αγοραστική τους δύναμη μέσα σε μία νύχτα θα υπερδιπλασιαστεί.
Mεγάλοι χαμένοι; Oλοι οι Eλληνες πολίτες και κυρίως τα χαμηλά στρώματα, που αφενός θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται κατά 50% ή και 70%, ενώ παράλληλα για ένα διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν προϊόντα ή προσωπικά αντικείμενα και περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να έχουν τα βασικά είδη, αφού με το «καλημέρα» της δραχμής η οικονομία θα γίνει ανταλλακτική.
Eπίσης, θα αυξηθεί η μετανάστευση κυρίως των νέων, ενώ θα υπάρξουν και φαινόμενα Pωσίας, Bουλγαρίας αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος (δεκαετία του `90).

Παράδειγμα
Σήμερα Mισθός: 1.000 ευρώ
Aγοραστική δύναμη:
Bενζίνη: 588 λίτρα
Πετρέλαιο: 660 λίτρα
Mετά την επιστροφή στη δραχμή
Mισθός: 340.750 δραχμές (Oι μισθοί θα μετατραπούν με την αρχική ισοτιμία)
Aγοραστική δύναμη:
Bενζίνη: 367 λίτρα
Πετρέλαιο: 416 λίτρα
Eλλειμμα
Mπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να κοπεί χρήμα, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να είναι ανεξάντλητη. Ως εκ τούτου απαιτείται να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα από την πρώτη νύχτα της επιστροφής στη δραχμή. Oι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ενταθούν και βέβαια θα περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις σε κοινωνικές παροχές.

Tράπεζες
H έντονη ζήτηση για χρήματα θα αναγκάσει τις τράπεζες να κλείσουν για ένα διάστημα και θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους. Tα επιτόκια δανείων θα εκτιναχθούν στα ύψη και ουσιαστικά καμιά επιχείρηση δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αφού με επιτόκια 30%-40% κάτι τέτοιο θα είναι απαγορευτικό.

Eπιχειρήσεις
Mεγάλος αριθμός εταιρειών θα οδηγηθεί στην πτώχευση, γιατί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, είτε για την εισαγωγή πρώτων υλών ή για την αποπληρωμή των δανείων τους, αφού αυτά είτε θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές - αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού έχει σταθεροποιηθεί η ισοτιμία.

Kαταθέσεις
Oι πολίτες θα σπεύσουν στις τράπεζες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, αλλά αυτό θα είναι αδύνατο. Oι τράπεζες θα κλείσουν και ίσως επιστρατευτεί ο στρατός για να τις προστατεύσει. Σταδιακά θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς, αλλά αυτοί θα είναι σε δραχμές. Θα υπάρξουν συναλλαγματικοί περιορισμοί, οπότε δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να βγάζει χρήματα στο εξωτερικό, ακόμη και για μεγάλη ανάγκη όπως υγεία και σπουδές.

Εφιαλτική εικόνα από το μέλλον
Mετατροπή του νομίσματος

Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, απαιτείται χρόνος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά και την εμπειρία του ευρώ, χρειάζονται περίπου δύο χρόνια προκειμένου να υπάρξει δραχμή σε φυσική μορφή. Tι σημαίνει αυτό; Στο μεσοδιάστημα θα κυκλοφορεί η δραχμή σε λογιστική μορφή, το ευρώ σε φυσική (αλλά δεν θα το δίνουν οι ελληνικές τράπεζες) και θα κυριαρχήσει η ανταλλακτική οικονομία. Θα δίνει κάποιος ένα κιλό λάδι προκειμένου να πάρει ένα κιλό κρέας.

Tιμές προϊόντων και υπηρεσιών

O πληθωρισμός θα καλπάζει. Eκτιμάται ότι μπορεί για το πρώτο διάστημα και μέχρι να υπάρξει ισορροπία να είναι της τάξεως του 50%. Oι τιμές που θα υπάρχουν το πρωί δεν θα είναι ίδιες με αυτές που θα είναι το βράδυ και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.

Iσοτιμίες

Θα απαιτηθεί πολύς χρόνος έως ότου η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ σταθεροποιηθεί. Aυτό εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο. Διεθνείς οργανισμοί θεωρούν ότι η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με την αρχική ισοτιμία της εισόδου της Eλλάδος στο ευρώ θα είναι της τάξης του 60%, ίσως και περισσότερο. Δηλαδή ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε 550 ή 600 δραχμές. Kάποιοι ακόμη πιο απαισιόδοξοι την βλέπουν και στις 1.000 δραχμές.

Eμπόριο

Oι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες θα «παγώσουν» για ένα διάστημα, άγνωστο πόσο. Oι ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα θα είναι κάτι περισσότερο από ορατές. Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα δεν είναι μία αυτάρκης χώρα, σε αντίθεση με το παράδειγμα προς αποφυγή που φέρνουν πολλοί, την Aργεντινή, που «ταΐζει» όλον τον κόσμο. Kαμιά ξένη επιχείρηση δεν θα εξάγει στην Eλλάδα όσο υπάρχει η συναλλαγματική αστάθεια. Kαύσιμα και φάρμακα θα έρχονται με σταγονόμετρο και όχι με εμπορικές, αλλά με διακρατικές συμφωνίες.

Eθνική ασφάλεια

Eξαιτίας της έλλειψης καυσίμων αλλά και της αστάθειας και της ανυπαρξίας θεσμικών συμμάχων, η Eλλάδα μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο γειτονικών χωρών και η εθνική της κυριαρχία να τεθεί εν αμφιβόλω όχι σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, αλλά εθνικού εδάφους. Mία χώρα απομονωμένη και με κοινωνική ένταση, θα είναι εύκολος στόχος για όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τα σύνορά της. Σοβαρό πρόβλημα, όμως, θα υπάρξει και με την αστυνόμευση, αφού τα οχήματα της EΛ.AΣ. δεν θα έχουν αρκετά καύσιμα να κινηθούν.

Kοινωνική ειρήνη

Tο παράδειγμα της Aργεντινής δείχνει ότι τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα θα υπάρξουν ομάδες πολιτών που χρησιμοποιώντας τη βία θα προσπαθούν να επιβιώσουν. H συγκράτησή τους θα είναι τουλάχιστον δύσκολη και ίσως χρειαστεί να επέμβει ως μέσο αποκατάστασης της τάξης ο στρατός, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Xρέος

Tο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σε ποσοστό ανάλογο με αυτό που το ευρώ ή το δολάριο θα ανατιμηθεί έναντι της δραχμής. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρέος που θα φτάσει στο 200% του AEΠ και ως εκ τούτου θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί, οπότε η Eλλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και τεράστιο «κούρεμα», κάτι που θα σημαίνει πως για δεκαετίες θα βρίσκεται εκτός αγορών και δεν θα μπορεί να δανειστεί.

Tουρισμός

O μεγάλος κερδισμένος σε θεωρητικό επίπεδο θα είναι ο ελληνικός τουρισμός, αφού οι τιμές θα έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ωστόσο, η κοινωνική αναταραχή και η αστάθεια θα είναι οι παράγοντες εκείνοι που τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα θα αποθαρρύνουν τους ξένους να επισκεφτούν την Eλλάδα.

Eξαγωγές

O δεύτερος μεγάλος κερδισμένος θα είναι και πάλι θεωρητικά ο εξαγωγικός κλάδος. Ωστόσο, η έλλειψη πρόσβασης σε πρώτες ύλες και η αδυναμία χρηματοδότησης, τα πρώτα χρόνια θα ακυρώσουν το όποιο όφελος προκύψει από την υποτίμηση της δραχμής.
Ερευνητικός οργανισμός ελλήνων

Read more: http://ofis66.blogspot.com/2012/10/blog-post_8181.html#ixzz28k59s5Q7

Χάος στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας με φορτηγά…

Εάν δεν κρύβεται τίποτε άλλο πίσω από την είδηση που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πολύ απλά, εκτίθεται και δυσφημείται η χώρα μας χωρίς λόγο και αιτία, ειδικά σε μία περίοδο όπου ακόμα και η μικρότερη θετική είδηση έχει σημασία.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της «Χουριέτ» που εντοπίσαμε πριν από λίγο, συνθήκες χάους επικρατούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου έχουν μαζευτεί δεκάδες φορτηγά (80 αναφέρει η εφημερίδα) για να περάσουν στην Ελλάδα μεταφέροντας εμπορεύματα. Αιτία της καθυστέρησης είναι η απεργία των τελωνειακών στην ελληνική πλευρά των συνόρων…

Αυτή η φωτογραφία συνοδεύει το δημοσίευμα της τουρκικής εδημερίδας ΜΙΛΙΕΤ
Ταυτόχρονα όμως όσα αναφέρονται δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτικά. Ενώ κάθε τρία λεπτά μπορεί να περνάει ένα φορτηγό από την πλευρά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, ο αντίστοιχος χρόνος που απαιτείται στη χώρα μας επιτρέπει τη διέλευση τριών φορτηγών ανά ώρα. Η κατάσταση φέρεται να είναι απελπιστική τα Σαββατοκύριακα, με τους ρυθμούς να επιβραδύνονται δραματικά…
Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η διακίνηση λαθρομεταναστών και οι ανάγκες τήρησης όλων των ελέγχων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, ενδεχομένως να ευθύνονται γι’ αυτές τις καθυστερήσεις. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από ελληνικής πλευράς, καθώς δεν είναι ωραίο δυσφημιστικά δημοσιεύματα να μένουν αναπάντητα… εφόσον βέβαια υπάρχει απάντηση.
Ένα τελευταίο ενδιαφέρον θέμα που εγείρεται στο ρεπορτάζ, είναι το δικαίωμα τα ελληνικά φορτηγά να εισέρχονται σε τουρκικό έδαφος μεταφέροντας 550 λίτρα ντίζελ, ενώ το αντίστοιχο που επιτρέπει η Ελλάδα είναι 200 λίτρα, ενώ οι «παραβάτες» καλούνται να καταβάλουν τσουχτερά πρόστιμα, για τα οποία η τουρκική πλευρά διαμαρτύρεται.
Το θέμα δεν το γνωρίζουμε, δεν το έχουμε ψάξει. Απλώς καταγράφουμε το δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα, ευελπιστώντας να δοθούν πειστικές απαντήσεις από τους αρμοδίους.

defence-point
 
http://greeknation.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2450.html

Η σύμπτωση της Μέρκελ. 9 Οκτωβρίου 1944, οι Γερμανοί βομβαρδίζουν την Αθήνα...




9 Οκτωβρίου 1944
α) Οι Ναζί εκτελούν στο Κορωπί της Αττικής 44 πατριώτες, μόλις τρείς ημέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας.


β) Οι Ναζί βομβαρδίζουν την Αθήνα, τρείς μέρες πρίν  από την απελευθέρωσή της, με αποτέλεσμα  6 νεκρούς και 22 τραυματίες Αθηναίους πολίτες



tvxs.gr
http://www.grafida.net/el/index.php?itemID=2&view=2&pageID=124407

"Φυσικά και θα έρθει η Μέρκελ. Εσύ πριν αγοράσεις σπίτι δεν το επισκέπτεσαι;"

Ταχύτατη δραστηριότητα υπάρχει στο twitter μετά την ανακοίνωση ότι καταφθάνει στην Ελλάδα, την Τρίτη, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. Την ίδια στιγμή από την καγκελαρία έχει ανακοινωθεί ότι η κα. Μέρκελ δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι είναι έτοιμοι να ζωστούν πολεμοφόδια ενώ κάποιοι άλλοι είναι πιο μετριοπαθείς αντιμετωπίζοντας την κατάσταση χιουμοριστικά. Σας παραθέτουμε ένα δείγμα των σχολίων στο διαδίκτυο. (στα σχόλια έχει διατηρηθεί η αρχική σύνταξη και ορθογραφία)

«Ρε συ γιαγιά Οχι.. Δεν έρχεται για τα βραβεία Ελαιοπαραγωγών η Μερκελ... Τι εννοείς έχει τρομερή μεθοδολογία να μας βγάζει το λάδι;!;!»

«Ιδού η Μερκελ άντε να σας δω θα εχει πήδημα ;»

«υπό άλλες συνθήκες θα έπεφτε τρελός κεσές, αλλά τώρα φοβόμαστε. Άσε που ακρίβυνε και ο κεσές...»

«Η Μερκελ ερχεται ρε παιδια οχι το τελος του κοσμου!Τι εννοεις το ιδιο ειναι?»

«Η Μερκελ έρχεται για να δει τον Αντώνη. Το έγραψε και στην επιστολή της “Αντώνη, μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα ξεχνιούνται”»

«Έβγαλε οδηγία ο Σαμαρας,όσοι την Τρίτη που θαρθει η Μερκελ είμαστε Αεροδρόμιο-Μαξίμου-Σύνταγμα,να φοραμε παλια ρούχα &να μαστε σκυθρωποι»

«Μερκελ την Τρίτη : όσοι είναι στο ευρώ ένα βήμα μπροστά! -επ Σαμαρά που πας;»

«Ξερετε ποσο θα μας στοιχισει η επισκεψη της Μερκελ;Καλυτερα να επαιρνε ο Αντωνης ενα κουτι γλυκα και να πηγαινε αυτος..»

«Αν δειτε καποιον να κανει το κοκκινο χαλι στ αεροδρομιο να πατησει η Μερκελ μην φωναξετε το τρελαδικο να τον μαζεψει. Ο Τζημερος θα ναι»

«Φυσικα και θα'ρθει η Μερκελ στην Αθηνα. Εσυ πριν αγορασεις σπιτι, δεν το επισκεπτεσαι?»

«Δεν μ' αρέσει η αναμόχλευση παθών, αλλά την Τρίτη που έρχεται η Μέρκελ είναι η επέτειος βομβαρδισμού της Αθήνας από τους Γερμανούς το 1944.»

«Να της πει κάποιος της Μέρκελ ότι έχουμε ζέστη εδώ, θα βράσει με το σακάκι βάτα και το παντελόνι.»

«Η Μέρκελ ζήτησε να συναντήσει και την Παπαρήγα, για να μιλήσουν για μόδα.»

«Μην κάνουν νερά στην ΧΑ για την Μέρκελ. Μια άλλη φορά που είχαμε Γερμανούς μουσαφιραίους τους είχαν περιποιηθεί και με το παραπάνω.»

«Η Ελληνική Κυβέρνηση ανακοινώνει ότι η Καγκελάριος Μέρκελ θα εκτεθεί σε δημόσιο προσκύνημα.»

«Άκουσε η μάνα μου πως έρχεται η Μέρκελ και άρχισε να ξεσκονίζει κι έβγαλε τα καλά σεμεδάκια από το σερβάν...»

«Η Μέρκελ ζήλεψε την 'λίστα Λαγκάρντ', κι έρχεται με το δικό της στικάκι. Τυπικός γυναικείος ανταγωνισμός. Όλα εγώ.»

«Φαντάσου ροχάλα που θα φάει μαζί με τα γεύματά της η Μέρκελ»

«Τις βασικές λέξεις έχει μάθει η Μέρκελ για την επίσκεψη: "καλημέγα" - "καληζπέγα" - "εφκαριστώ" - "ντώσαμε".»

«Αφήνουμε τα καγιέν κ μερσεντές άπλυτα για να καταλάβει η Μέρκελ το μέγεθος της λιτότητας κ εξαθλίωσης.Και τα miele..»

«H Μέρκελ την Τρίτη έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρώτη της και τελευταία μας»

«Είπα στην μάνα μου ότι έρχεται η Μέρκελ κι άρχισε ν´ ανοίγει φύλλο για πίτα, η γέμιση δικιά μου»

«Η Μέρκελ έρχεται για να δει την παράσταση στο Χυτήριο!»

«Η κυρία Μέρκελ στην Ελλάδα την Τρίτη!! Να απομακρύνουμε άστεγους, φτωχούς και αλήτες διαδηλωτές!! Πρέπει να δείξουμε καλή εικόνα!!!!»

«Πρέπει πολίτες με παραδοσιακές φορεσιές και τοπικά εδέσματα να υποδεχτούν την κυρία Μέρκελ!! Να δείξουμε ότι την ευχαριστούμε!!!»

«Ο πραγματικός λόγος που έρχεται η Μέρκελ στην Αθήνα είναι να δει αν η χωριάτικη σαλάτα του Κασσάμπαλη στο Βερολίνο είναι ορίτζιναλ ή"μαϊμού»

tvxs.gr

To απόρρητο σχέδιο ασφάλειας της Α.Μέρκελ: Το ίδιο εφαρμόστηκε και στο ... Αφγανιστάν!

 
Ένα ατσάλινο δίκτυο ασφάλειας έχει ήδη πλεχθεί γύρω από την καγκελάριο Α.Μέρκελ, η οποία αύριο επισκέπτεται την Αθήνα. Περί τις 12.00 περιμένουμε η καγκελάριος της Γερμανίας θα αφιχθεί στο κέντρο της Αθήνας σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς το πρόγραμμα της είναι άκρως απόρρητο και γενικά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι ανάλογα με αυτά που έλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στο Αφγανιστάν.


Ελεύθεροι σκοπευτές θα είναι ακροβολισμένοι σε όλο το μήκος της διαδρομής της από το αεροδρόμιο μέχρι το προεδρικό μέγαρο, οχήματα με ειδικά συστήματα νέκρωσης ηλεκτρονικών εκπομπών θα προηγούνται του θωρακισμένου πρωθυπουργικού αυτοκινήτου (για να αποφευχθούν ενεργοποιήσεις οχημάτων βομβών ή γενικότερα εκρηκτικών μηχανισμών με κινητό τηλέφωνο ή με τηλεκτροντρόλ), ενώ ήδη ερευνώνται όλα τα σημεία της διαδρομής, έστω και αν είναι απόρρητη, για την ύπαρξη περίεργων δεμάτων, αντικειμένων κλπ.
Δεν θα υπάρχουν καθόλου κάδοι σκουπιδιών σε όλο το μήκος της διαδρομής της από το αεροδρόμιο μέχρι του Μαξίμου, καθώς εκεί κρύβονται εύκολα εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ασθενοφόρο θα παρακολουθεί την πομπή σε όλη την διαδρομή και όλα τα σημεία όπου θα παρατεθούν επίσημα γεύματα όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, έχουν αποκλειστεί και ερευνώνται.
Ερευνώνται όλες οι ανισόπεδες διαβάσεις και οι υπόνομοι των σημείων που θα περάσει προκειμένου να αποφευχθεί η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών ή να εντοπιστούν αν έχουν προ-τοποθετηθεί.
Θα υπάρξουν ειδικοί δοκιμαστές για το φαγητό της για να αποκλειστεί η περίπτωση δηλητηρίασής της (!) και υπάρχουν ειδικά σχέδια και οχήματα τα οποία να μπορούν να αναταποκριθούν ακόμα και σε εκτόξευση ρουκετών κατά του αυτοκινήτου της, αν και κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε την διάρρηξη του ιστού ασφαλείας, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί "ατσάλινος".  
Χαρακτηριστικό είναι ότι θα υπάρχουν και ειδικές ομάδες ελέγχου των περιοχών γύρω από το αεροδρόμιο για να αποφευχθεί εκτόξευση βλημάτων κατά του αεροσκάφους που θα την μεταφέρει, όπως ακριβώς έγινε στο Αφγανιστάν!
Και όλα αυτά για να επισκεφθεί την Ελλάδα που υποτίθεται ότι σώζει.
Φυσιικά το Σύνταγμα δηλαδή, αλλά και το Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι αποκλεισμένες περιοχές και δεν θα έχει καθόλου οπτική επαφή με τους διαδηλωτές που αναμένεται να κατακλύσουν το κέντρο.
Ο γνωστός ειδικός φράκτης θα μπει στο πλάι της Βουλής και ταυτόχρονα οι κλούβες των ΜΑΤ θα κλείσουν κάθε πρόσβαση σε κεντρικούς δρόμους όπως: Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Συγγρού, στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Πειραιώς, Αθηνάς.

Το σχέδιο είναι οι πορείες και οι διαδηλωτές να μην μπουν καν στο κέντρο. Για το σκοπό αυτό επίκαιρες θέσεις θα πάρουν και τέσσερα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα 2 ελικόπτερα θα πετούν σε όλα τα καίρια σημεία και θα δίνουν κατευθύνσεις στις επίγειες δυνάμεις.

Εκατοντάδες μηχανές της ΕΛ.ΑΣ (ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-Ζ) θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν σχέδια για προληπτικούς ελέγχους περιμετρικά του κέντρου.

Συνολικά 7.000 αστυνομικοί, φανεροί και μυστικοί απασχολούνται αυτή τη στιγμή με τα μέτρα ασφαλείας της Α.Μέρκελ, του πιο μισητού προσώπου μετά τοον Α.Χίτλερ, για τους Έλληνες.
  defencenet.gr


http://www.katohika.gr/2012/10/to.html

Τα τρία ''δώρα'' της Μέρκελ




Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση της κυρίας Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα αποσκοπεί και στην ενίσχυση της κυβέρνησης Σαμαρά, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα συνοχής λόγων των αντιδράσεων της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και νεοδημοκρατών βουλευτών για τα νέα επώδυνα μέτρα. Πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν όμως ότι για να μην εξελιχθεί σε επικοινωνιακή φούσκα, η κάθοδος της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα θα πρέπει να συνοδευτεί με συγκεκριμένες χειρονομίες που να αλλάξουν το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, και μετά την αποχώρηση της. 
'Ετσι,πέρα από την επανάληψη της γερμανικής θέσης ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και των επαίνων για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού, τα δώρα που ελπίζει να πάρει η κυβέρνηση είναι τρία ή τουλάχιστον κάποια από τα επόμενα: 
Πρώτον. η Γερμανίδα καγκελάριος πιθανότατα να αφήσει να εννοηθεί, ή και να δηλώσει ευθέως, ότι η Ελλάδα θα πάρει την δόση των 31.5 δις, με την προυπόθεση φυσικά ότι θα ψηφιστούν τα νέα μέτρα και θα επιταχυνθούν οι αλλαγές για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα, με τα μνημόνια. Να αποδεσμεύσει δηλαδή εμμέσως την δόση από την αναμενόμενη αξιολόγηση της τρόικας. 
Δεύτερον, να υποσχεθεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ότι θα γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα για την επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής. 'Ομως στο Βερολίνο θεωρούν ότι η επιμήκυνση, με ότι πρόσθετες δαπάνες αυτή συνεπάγεται για τους δανειστές, θα χρειαστεί να εγκριθεί από το γερμανικό Κοινοβούλιο, πράγμα που ο κυβερνητικός συνασπισμός και η κυρία Μέρκελ θέλουν να αποφύγουν, εν όψει και των εκλογών την επόμενη χρονιά. Εξετάζονται λοιπόν εναλλακτικές λύσεις ή και μια τρίτη φόρμουλα ικανοποίησης της ελληνικής πλευράς. 
Τρίτον, αυτή η φόρμουλα θα μπορούσε να είναι η εξαγγελία ενός πακέτου αναπτυξιακής βοήθειας προς την Ελλάδα, βασικά με την μορφή επενδύσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs ένα τέτοιο πακέτο είχε μπει πριν από το καλοκαίρι στο τραπέζι και ξανάγινε επίκαιρο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την απόφαση της κυρίας Μέρκελ να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο. Δεν αποκλείεται αυτό το τρίτο "δώρο", αν τελικά βρεθεί στις βαλίτσες της σιδηράς κυρίας του Βερολίνου, να παρουσιαστεί ως μια χειρονομία για την επούλωση των ιστορικών τραυμάτων στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

tvxs.gr




Τι γυρεύει η Μέρκελ στην Αθήνα (ανάλυση)



Η αιφνίδια επίσκεψη της Μέρκελ μεθαύριο στην Αθήνα είναι εύλογο να προκαλεί αντιδράσεις, ερωτήματα, ίσως και... ανατριχίλα! Η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ετοιμόρροπη, αντιμέτωπη με τα επίχειρα της προσήλωσής της στο Μνημόνιο, την ανικανότητά της να αποφασίσει και να περάσει τα αντικοινωνικά μέτρα στη Βουλή, αλλά και με την ηθικοπολιτική κρίση, όπως αυτή κορυφώθηκε με την απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ.
Ο Σαμαράς τα δίνει όλα στη Μέρκελ για να κερδίσει εισαγόμενη "αξιοπιστία". Το γερμανικό κεφάλαιο ορέγεται τα "φιλέτα" της δημόσιας περιουσίας και έχει θέσει τις ιδιωτικοποιήσεις ως όρο για οποιαδήποτε κίνηση περαιτέρω δανεισμού, επιμήκυνσης ή "κουρέματος". Ο Σαμαράς εμφανίζεται κινητικός, με τον ΟΠΑΠ, τις τραπεζικές συγχωνεύσεις κ.ά., ενώ επισπεύδει την επιχείρηση "εσωτερική υποτίμηση", δηλαδή τη λεηλασία του βιοτικού επιπέδου.
Η επίσκεψη Μέρκελ πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία τρενάρει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και οι αποφάσεις για το ελληνικό πρόβλημα αναβάλλονται στην Ευρωζώνη για μετά τις αμερικανικές εκλογές. Ο Σαμαράς εκλιπαρεί για κάποιου είδους υπόσχεση τώρα περί επιμήκυνσης και, σταδιακά έστω, εκταμίευσης της δόσης προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις για τα μέτρα. Μια τέτοια εξαίρεση παραπέμπει, έστω κι αν δεν ομολογείται, σε "πολιτική λύση", η οποία όμως ξοδεύεται σε επιμέρους διευκολύνσεις, που θα χαθούν μέσα στο ογκούμενο αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να απαλλαγεί από το Μνημόνιο.
Στη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά θα τεθεί και το Μεσανατολικό, με τη νέα διάστασή του, καθώς οξύνεται η εμφύλια αναμέτρηση στη Συρία, η Τουρκία ανακοίνωσε στρατιωτική εμπλοκή και οι μεγάλες δυτικές χώρες προετοιμάζονται για κινήσεις, ίσως και στρατιωτικές, αναλόγως των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εκλογών. Οι εξελίξεις θα επηρεάσουν γενικότερα τις σχέσεις της Ε.Ε. με τη Ρωσία και την Κίνα. Η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται, λοιπόν, σε μια περίοδο που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή.
Η Ελλάδα απομονώνεται από δυνάμει διεθνείς συμμαχίες της, παίζει εκτός ακόμη κι από την ευρωμεσογειακή συνεννόηση, μετατρέπεται σε μέρος της ζώνης γερμανικής επικυριαρχίας. Ήταν απούσα από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή στη Μάλτα, όπου Ολάντ, Μόντι, Ραχόι και Κοέλιο συζήτησαν για την ευρω-κρίση, τον μηχανισμό στήριξης και τη Συρία. Άλλη μια επιβεβαίωση του αναχρονισμού που συμβολίζει η ελληνική κυβέρνηση.
Ο Σαμαράς θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την επίσκεψη Μέρκελ για να ισχυροποιηθεί έναντι των κυβερνητικών κομπάρσων, οι οποίοι, αμήχανοι, έσπευσαν να πάρουν κάτι από τη "δόξα" της επίσκεψης Μέρκελ. Σε όλους τους, όμως, διαφεύγει ότι η Μέρκελ με τη στάση της προδιαγράφει γοργές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και αναγκάζεται να αναγνωρίσει την επικείμενη πολιτική ανατροπή, με τον δικό της τρόπο: αρνούμενη να επιδιώξει συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.


ΑΥΓΗ

Επιστολή Γλέζου για την επίσκεψη Μέρκελ

Επιστολή Γλέζου για την επίσκεψη Μέρκελ


Την επίσκεψη της Α. Μέρκελ στην Ελλάδα σχολίασε με επιστολή του ο αγωνιστής της Αριστεράς και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος.


Η επιστολή

 
"Ενόψει της επίσκεψης της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα θεωρούμε χρέος μας να υπενθυμίσουμε τόσο σε εκείνη όσο και στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι:
 

1. Η μεγάλη και ισχυρή Γερμανία δεν έχει το δικαίωμα να αυτοεξαιρείται από τις υποχρεώσεις της, στερώντας από την Ελλάδα όσα βάσει του Διεθνούς Δικαίου δικαιούται, ενώ και η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να απεμπολεί τα δικαιώματά της.
 

2. Οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και των πανανθρώπινων αρχών της τιμής και της ηθικής εγκυμονούν τον κίνδυνο επανάληψης φαινομένων που αιματοκύλησαν την Ευρώπη. Η αναγνώριση των ναζιστικών εγκλημάτων αποτελεί στοιχειώδη εγγύηση ότι δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια ανοσιουργήματα.
 

Ο λαός μας δεν έχει ξεχάσει και δεν πρέπει να ξεχάσει. Σήμερα δεν επιζητεί εκδίκηση, αλλά δικαίωση. Ευχόμαστε και οι Γερμανοί να μην έχουν ξεχάσει. Γιατί λαοί που αρνούνται την ιστορική τους μνήμη είναι καταδικασμένοι να υποπέσουν στα ίδια λάθη. Και σε αυτόν ακριβώς τον ολισθηρό δρόμο φαίνεται να οδηγεί η Άγκελα Μέρκελ τη χώρα της και μάλιστα το πιο ευαίσθητο κομμάτι του λαού, τη νεολαία, αφού, σε ομιλία της προς τους νέους του κόμματός της δεν δίστασε να πει ότι «η βοήθεια προς την Ελλάδα πρέπει να συνδέεται με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας». Και οι υποχρεώσεις της Γερμανίας;
 

Θα περιμέναμε η Καγκελάριος να επιδείξει συμπεριφορά ανάλογη αυτής των Συμμάχων προς τη Γερμανία, όταν, το 1953, με το χρεοστάσιο και την οικονομική βοήθεια που προσέφεραν, συντέλεσαν στην ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση της Γερμανίας. Από αυτή την προσπάθεια δεν έλειψε, τότε, η καθημαγμένη Ελλάδα.
 

Εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να καλέσουμε σε γεύμα την Καγκελάριο. Την προσκαλούμε όμως να επισκεφθούμε μαζί το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, για να δει ότι ακόμα και σήμερα, 67 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, το χορτάρι δεν φυτρώνει εκεί όπου χύθηκε τόσο αίμα. Η γη δεν λησμονεί. Δεν δικαιούνται, λοιπόν, να λησμονούν και οι άνθρωποι.
 
Είναι ώρα να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή του προέδρου του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Β. Rixingker, που καλεί την Άγκελα Μέρκελ, ερχόμενη στην Ελλάδα, να ακούσει και τη φωνή της αντίστασης στις ωμές περικοπές που απειλούν να εντείνουν την πόλωση στη χώρα και προειδοποιεί ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να έρθει αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή.
 

Την πόλωση στη χώρα την πληρώνουμε ήδη με την εμφάνιση της Χρυσής Αυγής. Θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας να δούμε και τις επιπτώσεις της ανθρωπιστικής καταστροφής; Τότε θα είναι πολύ αργά όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη."
grafida.net

Φιάσκο η επιχείρηση ''Ξένιος Ζευς''- 30.000 μετανάστες προσήχθησαν χωρίς λόγο




Μεγάλο φιάσκο αποδεικνύεται η επιχείρηση "Ξένιος Ζευς" σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η ΕΛ.ΑΣ.Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων "σκούπα" στην Αττική έγιναν πάνω από 33.000 προσαγωγές εκ των οποίων οι 3.000 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Δηλαδή 30.000 σχεδόν μετανάστες προσήχθησαν μόνο εξαιτίας των φυσικών τους χαρακτηριστικών και όχι κάποιας" παράνομης" διοικητικής ή ποινικής  πράξης  που διέπραξαν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποτίμηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» από την ημέρα εφαρμογής της
(αποτελέσματα διμήνου 04.08.2012 έως 06.10.2012)
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την ημέρα εφαρμογής της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», ανακοινώνονται τα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αλλά και την περιοχή του Έβρου.
Ειδικότερα στην Αττική, μέχρι στιγμής, από τους αστυνομικούς ελέγχους:
  • Προσήχθησαν 33.691 αλλοδαποί.
  • Συνελήφθησαν 2.984 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα.
  • Συνελήφθησαν 15 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παροχή καταλύματος σε μεγάλο αριθμό ατόμων και διευκόλυνση της παραμονής τους, παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και για πολεοδομικές παραβάσεις.
  • Διενεργήθηκαν 273 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.
Από την Οικονομική Αστυνομία:
  • Ελέγχθηκαν 136 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.
  • Βεβαιώθηκαν 69 φορολογικές παραβάσεις.
  • Συνελήφθησαν 5 αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός.
  • Κατασχέθηκαν 6 ταμειακές μηχανές.
  • Εντοπίστηκαν 4 αποθήκες με πάνω 3 εκατομμύρια προϊόντα και είδη παρεμπορίου και
  • Εντοπίστηκαν 2 παράνομα «μίνι καζίνο», ενώ συνελήφθησαν 8 άτομα (υπεύθυνοι και παίκτες) και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 25 ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα «Φρουτάκια», 1 τηλεόραση και 1 κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, 1 ηλεκτρονική «Ρουλέτα», 3 Η/Υ, 1 τραπέζι για διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων και 1.390 ευρώ.
Επιπλέον:
  • Ελέγχθηκαν 51 οίκοι ανοχής, δύο (2) ξενοδοχεία και συνελήφθησαν 108 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών. Κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης για 56 από τα άτομα αυτά (αλλοδαπές).
  • Προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 919 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Από αυτές 10 βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.
Στην περιοχή του Έβρου έχει μειωθεί κατακόρυφα σε ποσοστό 91 % περίπου, η εισροή των παρανόμων μεταναστών, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα έχουν συλληφθεί 1.338 αλλοδαποί, έναντι 14.724 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
grafida.net

Willkommen Frau Merkel! - Γράφει ο σκιτσογράφος Βαγγέλης Παυλίδης

“Η αγάπη κι ο βήχας δεν κρύβονται”
                                   Παροιμία
“Φρούριο η Αθήνα για την υποδοχή της Μέρκελ”
                                  Ο Τύπος


 Η κυρία Μέρκελ μας αγαπάει, έστω κι αν η αγάπη της εκδηλώθηκε πολύ ξαφνικά κι απότομα.  Η αγάπη της αυτή δεν κρύβεται, αλλοιώς γιατί να μας επισκεφτεί.  Αλήθεια, γιατί μας αγάπησε έτσι ξαφνικά η κυρία Καγκελάριος;  Τι άλλαξε απο τότε που τεμπέληδες μας ανέβαζε,  ανεπρόκοπους μας κατέβαζε κουνόντας δασκαλίστικα το δάχτυλο;
Οι κακές γλώσσες λένε πως ίσως κατάλαβε πόσο αδιέξοδη είναι η πολιτική που επέβαλε στην Ελλάδα.  Κι όχι πως μας έχει καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια, μα η πολιτική αυτή έχει απρόβλεπτες συνέπειες και πολύ πιο έξω απο τα σύνορα της μικρής Ελλαδίτσας: λαοί ξεσηκώνονται, η ακροδεξιά αυξάνεται (κάτι θα ξέρει αυτή απο Ναζί, ε), το Ευρώ κινδυνεύει, οι εξαγωγές της ίδιας της Γερμανίας πέφτουν καθώς η αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων μειώνεται.  Κι ύστερα είναι και οι μπίζνες.  Λένε οι κακές γλώσσες πως η κυρία Μέρκελ έρχεται για δουλειές.  Η Καγκελαρία ενδιαφέρεται για να επενδύσει σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, φέρεται να έχει τον πρώτο λόγο για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ενώ δείχνει την προτίμησή της για την ΕΛΒΟ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.ά.  Τολμάει κανείς να της πει όχι;  Η αποικιοκρατία σήμερα δεν χρειάζεται όπλα και στρατούς, γίνεται πολύ πιο απλά με το χρήμα.
Αυτά όμως είναι κουτσομπολιά.  Εγώ πιστεύω πως η κυρία Αγγέλα μας αγαπά γιατί εμείς οι Έλληνες είμαστε ωραίοι, με μαύρα μάτια και μαλλιά.  Όλα τ’ αλλα είναι κακοήθειες.
Όσο για μας… η αγάπη η δική μας για την Καγκελάριο φαίνεται ξεκάθαρα.  Η Αθήνα, λέει, έχει μετατραπεί σε φρούριο: χιλιάδες ΜΑΤ, Αστυνομία, βατραχάνθρωποι, ελικόπτερα, Λιμενικό και ταχύπλοα σκάφη, αποκλεισμός οδών και λεωφόρων.  Για να μην την πλησιάσουμε γιατί, όπως λένε, η πολλή αγάπη μπορεί και να πληγώσει.



WILLKOMMEN FRAU MERKEL!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.D.....!!!!!‏

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.D.....!!!!!‏
Και όμως είναι τόσο απλό αυτό που συμβαίνει με την E.N.D που θα μπορούσε να το καταλάβει ακόμα και ένα παιδί του δημοτικού σχολείου.

Τι συμβαίνει όμως πίσω από αυτή την κίνηση που προκαλεί τρόμο στο παγκόσμιο και κυρίως στο Ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα…!!
Είναι πολύ απλό, αφού η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, μπορεί και δανείζεται όπως και η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, με μηδενικό η ακόμα και αρνητικό επιτόκιο, έρχεται ένας επιχειρηματικός όμιλος και ανακοινώνει ότι μπορεί να δανείσει και αυτός με μηδενικό η ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 0,5%.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα η Ε.Κ.Τ. απαγορεύει στίς Χώρες Κράτη μέλη να δανείζονται από τρίτες χώρες εκτός Ευρωζώνης παρά μόνο από αυτή και μάλιστα με επιτόκια της τάξης του 4-6%

Έρχονται τώρα τα μέλη της Ε.N.D τα οποία παρουσιάζονται σαν Έλληνες πολίτες ως άμεσα θιγόμενοι, και καταθέτουν ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου για να αγοράσουν το χρέος.

Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί η Ε.Κ.Τ να αρνηθεί στην Ελλάδα τον δανεισμό γιατί στην ουσία είναι κατάθεση Ελλήνων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο ερώτημα αν έχουν τα λεφτά η όχι, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να διαπιστώσουμε ότι θα μπορούσε να τους τα δώσει οποιοιδήποτε εξωευρωπαίκός τραπεζικός όμιλος για να σπάσει το Ευρωπαϊκό μονοπώλιο της Ε.Κ.Τ και της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Αν πράγματι όλα αυτά της E.N.D είναι αληθινά, τινάζονται στον αέρα τα Ελληνοευρωπαικά τραπεζικά παιγνίδια και οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της χώρας μας θα πάρουν ένα καλό μάθημα για πολλά χρόνια…

ΠΗΓΗ
http://www.ramnousia.com/2012/10/mporei-na-kruwetai-kai-auto-piso-apo-thn-end.html

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βρέθηκε νεκρός ο Βλάσης Καμπούρογλου στη Τζακάρτα!

Νεκρός βρέθηκε σήμερα στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Ο Καμπούρογλου ήταν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Drumilan και είχε κληθεί από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τους πυραύλους ΤΟR-M1.

Από το 2004 και μετά είχε εξαφανιστεί και λέγεται ότι για τελευταία φορά εθεάθη το 2012 στην Ιθάκη, όπου διέθετε πολυτελή εξοχική κατοικία.

Η Drumilan είχε ιδρυθεί το 1998.

O πρόεδρος της ΕΝD απαντά με γραπτό μήνυμά του (6 Oκτωβρίου 2012) στον παραιτηθέντα αντιπρόεδρό του, καθ. Θ. Καρυώτη και τον καταγγέλει για ''εκβιασμό''

O πρόεδρος της ΕΝD απαντά με γραπτό μήνυμά του (6 Oκτωβρίου 2012) στον παραιτηθέντα αντιπρόεδρό του, καθ. Θ. Καρυώτη και τον καταγγέλει για ''εκβιασμό''
«Ἀγαπητέ Θόδωρε χαῖρε καί ὑγείενε.

Τό ὃτι θά πρόδιδες τήν ὁργάνωση ἀργά ἢ γρήγορα τό εἲχαμε ὃλοι ἐμπεδώσει ἀπό τήν πρώτη μέρα πού ἦρθες μαζί μας. Στίς ἀληθινά ἐλάχιστες συνεδριάσεις πού παραβρέθηκες πάντα ἀποφεύγαμε νά κάνουμε οὐσιαστική συζήτηση μπροστά σου γιατί τίς προθέσεις σου τίς εἶχες κάνει γνωστές ἀπό τήν πρώτη μέρα. Στήν ὁργάνωση ἦρθες μόνον γιά τά χρήματα καί ποτέ γιά κάποιο Ἐθνικὀ κίνητρο. Ἐπειδή αὐτό ἦταν ὁθφαλμοφανές σέ ὃλους, ἀπό πολύ νωρίς πήραμε τήν άποφαση ἐν ἀπουσία σου (ἒτσι κι᾽ἀλλοιῶς ἢσουνα ἀπών ὁκτώ στίς δέκα συνεδριάσεις) νά μήν συζητᾶμε ποτέ τίποτα σοβαρό μπροστά σου. Ὁ λόγος ἦταν ὃτι μόλις ἒφευγες θά πληροφοροῦσες τίς μυστικές ὑπηρεσίες μέσω τοῦ ἐπιστήθιου φίλου καί συννενόχου σου γιά τήν καταστροφή τῆς Ἑλλάδας τοῦ Βαγγέλη τοῦ Βενιζέλου. Καί σέ παρακαλῶ μήν τό ἀρνηθεῖς γιάτί ὃπως καταλαβαίνεις δέν ἀρχίσαμε οὒτε φέραμε σέ πέρας μιά τόσο δύσκολη ἀποστολή χωρίς νά ἒχουμε τίς δικές μας προσβάσεις στίς ἲδιες ὑπηρεσίες… Καί γιά νά βάλλουμε τά πράγματα στή θέση τους ἂς πάρουμε τά πράγματα κατά σειράν γιατί μέ τό νά ἒχεις αὐτές τίς πρόσφατες οἰκονομοκές πιέσεις φαίνεται ὃτι ἡ μνήμη σου ἒγινε ἐπιλεκτική " φαντάζομαι μέ τό ἀζημίωτο" γιά νά ἀπαξιώσης καί νά γκρεμίσης τήν ὁργάνωση… Νά θυμᾶσαι πάντα τό πῶς ἀρχίζουμε τίς συνεδριασεις μας "ἂν ποτέ τό πῆρε τό αὐτί σου". Τό ταλέντο ἀγοράζεται ἡ ψυχή ὂχι.

Α) Στίς 9 Σεπτεμβρίου (2012) στήν Ἀθήνα δέν συναντήθηκες μόνον μέ τόν πρόεδρο Λαμπράκη στό Χίλτον ἀλλά καί μέ τόν Σώρρα. Ἀπαίτησες ἐκβιαστικά ἀπό τόν Σώρρα γιά νά μείνης στήν ὁργάνωση $10.000.000 (ἂμεσα). Ὁ Σώρρας ποτέ δέν εἶπε ὃτι δέν ἒχω νά σοῦ τά δώσω ὃπως ὑπονοεῖς ἀλλά σοῦ εἶπε πώς θά σοῦ ἐξασφαλίσω ἂνετη διαβίωση ἀλλά νά σοῦ δώσω $10.000.000 καί νά πεθάνης μετά ἀπό λίγο ὂχι μόνο θά χαθοῦν τά χρήματα ἀλλά θά στερήσης ἀπό τήν ὁργάνωση ἓνα ἂλλο καλό μυαλό.. Αὐτός λοιπόν εἶναι ὁ λόγος πού παραιτήθηκες καί ἀποφάσισες νά ψάξης ἀλλοῦ γιά λεφτά… καί ὂχι ὃπως ὁμολόγησες ἐκ τῶν ὑστέρων ὃτι σοῦ προσφέρθηκε θέση στό ΥΠΕΧ...
Β) Πρίν φύγω γιά τήν Ἑλλάδα τελευταῖα προσπάθησες παράφορα νά μέ ἀποτραβήξης ἀπό τήν ὁργάνωση μέ τό σκεπτικό ὃτι δέν ὁδηγεῖ πουθενά. Ἑλπίζω νά μήν θέλεις νά δώσω τήν ἠλεκτρονική ἐπικοινωνία σου στήν δημοσιότητα… Σοῦ ἀπάντησα "Ἓλα νά νικήσουμε μαζί ἢ νά πεθάνουμε μαζί…"
Γ) Μιά μέρα πρίν φύγω δηλαδή στίς 26 Σεπτεμβρίου μοῦ ἒστειλες μύνημα ἡλεκτρονικό καί μοῦ περιέγραψες μέ κάθε λεπτομέρεια τίς προσωπικές ἐπιθέσεις πού θά δεχόμουνα στήν Ἑλλάδα ἂν τολμοῦσα νά ἐμφανιστῶ δημόσια γιά νά μέ ἐκφοβίσης οὒτως ὣστε νά μήν προβῶ στή ἀνακοίνωση ἐξαγορᾶς τοῦ Ἑλληνικοῦ χρέους.

Ἀληθεια ΠΩΣ ΗΞΕΡΕΣ ΘΟΔΩΡΕ μέ τόση λεπτομέρεια τίς ἐπιθέσεις πού θά δεχόμουνα ἀπό πέντε διαφορετικούς ἀνθρώπους μιά βδόμάδα πρίν τίς ἐπιθέσεις? Μπορεῖς νά μοῦ ἀπαντήσης Θόδωρε? Ποιός ἀκριβῶς δέν θέλει τήν ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδος? Τό Πασόκ ἢ οἱ Στοές Ἑλληνικές καί μή? Οἱ γνωστές πολιτικές οἰκογένειες? Ποιός Θόδωρε? Δέν σκύβει ὁ Ἓλληνας Θόδωρε!!!!!. Ὃποιος σκύβει λέγεται ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ!!! Μοῦ ἒρχονται στό νοῦ ὁ Πήλιος Γούσης ὁἘφιάλτης ἡ κερκόπορτα καί ὂχι μόνον… Μὀνο πού αὐτή τή φορά έχουν γνώση οἱ φύλακες τοῦ Ἑλληνισμοῦ Θά σοῦ δηλώσω φίλε μου (ὃπως χειρίζεσαι καί ἐσύ τόν ὃρο) ὃπως ἐσύ ἐκτελεῖς πληρωμένο συμβόλαιο τό ἲδιο καί ἐμεῖς Μόνο τό δικό μας ἢταν καί θά παραμείνει συμβόλαιο ψυχῆς Ἑλλήνων. Ἡ διαφορά μας εἶναι ὃτι ἐμεῖς μετά τήν ἐκτέλεση τοῦ συμβολαίου θά περπατοῦμε μέ τό κεφάλι ψηλά καί θά μποροῦμε νά κυτᾶμε τήν Ἑλλάδα καί τούς Ἓλληνες στά μάτια, κάτι πού ἐσύ δέν θά μπορέσης νά κάνεις ποτέ πλέον….. Εἶχες τήν εὐκαιρία νά μείνης σύμβολο στίς ψυχές τῶν Ἑλλήνων!!! Ἐσύ διάλεξες τά τριάκοντα ἀργύρια. Θά σέ κρίνη ἡ ἱστορία καί οἱ Ἓλληνες.

Θόδωρε μήν τολμήσης νά συνεχίσης τήν τακτική σου γιατί ἲσως καί αὐτή τήν ὓστατη στιγμή μπορεῖ νά διασώσεις κάτι άπό τήν καταρακωμένη σου ἀξιοπρέπεια Εἰλικρινά ὃλοι οἱ παληοί συναγωνιστές σου σοῦ εὒχονται κάθε οἰκονομική ἐπιτυχία στή νέα σου ἀποστολή… Κάτι πού ὃπως δήλωνες χωρίς ντροπή ἦταν πάντα ὁ στόχος σου!!! Μανώλης Λαμπράκης, Πρόεδρος END.

ΥΓ. Παρακολούθησε στόν αὐριανό ''Ἐθνικό Κήρυκα'' νά διαπιστώσης τί ἐπιτυχημένη δουλειά ἓκαναν οἱ συναγωνιστές σου πού δέν σέ ἐμπιστεύτηκαν ποτέ ὣστε νά ξέρης τήν ἀλήθεια… γιά τήν δράση τους. Σοῦ θυμίζω ὃτι τά ὁμόλογα πού δέν ἢξερες ἀπό ποῦ ἐμφανιστηκαν τά πρωτοεῖδες στίς 19 Δεκεμβρίου 2011 μερικά τετράγωνα ἀπό τόν Λευκό Οἶκο... Καί ἐπειδή ἡ μνήμη μου δουλεύει κάπως καλλίτερα ἀπό τήν δική σου μήν μέ ἀναγκάσης νά τήν ἀνακαλέσω καί πάλιν…Ὃσο γιά τό χαλκευμένο ὁμόλογο πού προβάλλεις τό κατασκεύασες ἐσύ, γιατί τά ἀληθινά δέν τά εἶδες ποτέ! Γιά τά περί Δωδεκαθεϊστῶν καί Χρυσαυγιτῶν ὃχι μόνο εἶναι γιά γέλια ἀλλά καί φτηνό κόλπο γιατί ἂν θυμᾶσαι κάι πάλιν λεγω…. ἂν… ἠ μοναδική ἀρχή τῆς ὁργάνωσης εἶναι EΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Αντιπρόεδρος Θόδωρε ἐκλέχτηκες στήν Ἀθήνα στά γραφεῖα τῆς Grant-Thordon καί δέν διορίστηκες ἀπό τόν Λαμπράκη… Θυμᾶσαι?»

ΠΗΓΗ

http://www.ramnousia.com/2012/10/o-d-6-o-2012.html

Σώρρας: ” Γίνεται της πουτ@ν@ς…”

Αρτέμης Σώρρας σε ομογενειακό ραδιόφωνο:

”Γίνεται της πουτ@ν@ς. Αυτά τα ζώα… οι δημοσιογράφοι, αυτά τα καταραμένα τα παιδιά… Εμείς κάνουμε πολιτική… ‘Εχουμε κοντά 3 τρισ… Θα σώσουμε και Πολιτείες της Αμερικής αν το ζητήσουν”

Σε ”αποκλειστική του συνέντευξη” σε -κλειστού κυκλώματος- ραδιόφωνο, στην Aστόρια Νέας Υόρκης, 7 Οκτωβρίου 2012.

”Στολίζει” και τον βουλευτή Α. Γεωργιάδη…

Ετοιμάζουν ”απελευθερωτικό κίνημα” στην Ελλάδα.
Ακούστε απόσπασμα της συνέντευξης στην συνέχεια

Ακούστε τον εδώ.

Στον Καιάδα η E.N.D

Με λύπη παρατηρώ την αυστηρή κριτική κατά του κινήματος END από την πρώτη κιόλας στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους.  Με λύπη παρατηρώ πολλούς που «κόπτονται» για την σωτηρία της πατρίδος, αβίαστα, να ρίχνουν τη χολή τους σε αυτούς τους έστω και πιθανούς απατεώνες, πράγμα το οποίο δεν έχει ακόμη αποδειχθεί!

Ένα μένος που ανάλογό του δεν έδειξαν στους αποδεδειγμένους απατεώνες που μας κυβερνάνε και μας έταζαν ΛΕΦΤΑ και ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ! Δεν είμαι υποστηρικτής τους, είμαι της άποψης «συν Αθηνά και χείρα κίνει» όπως όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα λεφτά του Σώρρα υπάρχουν, οι «αποδείξεις» περί του αντιθέτου είναι επίσης σαθρές!
Τα περισσότερα μεγάλα ελληνικά blogs άλλαξαν ξαφνικά στάση στο θέμα αυτό! Γιατί; Οι αποδείξεις τους; Κάποιος Peter Brown της BANK OF MONTREAL , που μια αναζήτηση στο διαδίκτυο το σχετικότερο που θα σας εμφανίσει είναι κάποιος συνεργάτης της  New Point Capital Partners Inc, ενώ στο site της τράπεζας (www.bmo.com) η αναζήτηση δεν εμφανίζει κάποιον με το όνομα αυτό! Η μήνυση της BANK OF MONTREAL στον Σώρρα, η οποία παρεμπιπτόντως δεν έχει –ΑΚΟΜΗ- υποβληθεί και …η “εγκυρότατη” γνωμοδότηση του ελληνικού (γερμανικού) Υπουργείου των Οικονομικών, το οποίο επί δυόμιση χρόνια κόπτεται –μαζί με την Τρόικα- για την ελληνική οικονομία, ότι τα έγγραφα της END είναι άχρηστα. Το αξιόπιστο υπουργείο των Οικονομικών που από την επομένη των τελευταίων εκλογών μαζί με την ελληνική(;) κυβέρνηση «επαναδιαπραγματεύεται» το μνημόνιο και «αδημονεί» να πετάξει απ’ την Ελλάδα τον Τόμσεν και την παρέα του και κατά τύχη ο Στουρνάρας δεν του έχει ακόμη μαυρίσει το μάτι από τους “τσαμπουκάδες” του μέσα στο υπουργείο.



Αντιθέτως τα ονόματα που περιλαμβάνονται στα έγγραφα της E.N.D είναι πραγματικά. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον David Carrington President Jefferson County Commission.
Στην φυλακή λοιπόν οι “απατεώνες” της E.N.D. και έξω οι αποδεδειγμένοι προδότες! Έξω η Μπενάκη και ο Παπούλιας, έξω ο Τζέφρι με τον Παπακωνσταντίνου, έξω ο Πάγκαλος που τα έφαγε όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, έξω ο Σαμαράς που μας φλόμωσε με τα Ζάππεια για να ακολουθήσει τελικά τον …μονόδρομο του Μνημονίου. Ο κλέφτης της ψήφου των αφελών Ελλήνων που αφού μας γέμισε λαθρομετανάστες τώρα δήθεν τους διώχνει με την επιχείρηση “Ξένιος Δίας” καπηλευόμενος το ιερό καθήκον της φιλοξενίας των προγόνων μας!  Έξω ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας για να μην θιχτούν συγκεκριμένοι “σωτήρες” μας!



Ναι η E.N.D. φταίει για τα νέα μέτρα, γιατί ενώ «διαθέτει» 600 δις, δεν δίνει 11 για να αποφευχθούν όσα έπονται την ίδια στιγμή που οι κάποιοι ταγοί μας κατηγορούνται για ξέπλυμα 10 δις ευρώ μαζί με το κύκλωμα Καρούζου!
Ενας «τρελός» ναι να το δεχθώ! Μιλάω για τον Σώρρα. Αλλά τόσοι πολλοί ταυτόχρονα; Λαμπράκης, Καρυώτης κλπ, δεν νομίζω. Εκτός και αν η τρέλα είναι μεταδοτική. Πώς αλλιώς να εξηγήσω πως κάποιοι κινδυνεύουν να γίνουν παγκόσμιος περίγελος πουλώντας παραμύθια και “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”;

Όσο για τον κύριο Καρυώτη, μέχρι χθές μαζί τους και ξαφνικά έγιναν απατεώνες. Ο εγκυρότατος καθηγητής οικονομικών είναι ο “αφελέστατος” άνθρωπος στον πλανήτη! Πήδηξε πρώτος από το πλοίο; Εκβιάζεται; Λεει όντως την αλήθεια; Δεν αποκλείω πλέον τίποτε! Το “βρώμικο” μυαλό μου θα μπορούσε να σχετίσει ακόμη και την περιβόητη “Λίστα” με το θέμα!

Εντάξει λοιπόν ας τους ρίξουμε στον Καιάδα! Ας παραμείνουμε με τους “μπρούκληδες” τους “εθνοπατέρες” και “σωτήρες” μας.
Όσο για εσάς που θέλετε να πάει η πατρίδα μπροστά, το γερμανικό περιοδικό STERN μας δίνει 370 δις ευρώ!

«Απλά μαθηματικά» από το Stern: Η Γερμανία οφείλει 370 δισ. στην Ελλάδα

Πηγή: «Απλά μαθηματικά» από το Stern: Η Γερμανία οφείλει 370 δισ. στην Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/69590#ixzz28ZHco76G

Ας συντονιστούμε όλοι μαζί να διεθνοποιήσουμε το θέμα τον γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, πέρα από κόμματα, τοποθετήσεις και χρώματα. Όλοι μαζί συντονισμένοι μπορούμε. 


Δεν είναι στις προθέσεις μας να υπερασπιστούμε τους κυρίους της Ε.N.D αν είναι όντως απάτη να καταδικαστούν. Δεν είμαστε όμως ντετέκτιβς ούτε ειδικοί να αποδείξουμε οτιδήποτε. Προσπαθήσαμε και εμείς από την πλευρά μας να διασταυρώσουμε τα στοιχεία επικοινωνώντας μέσω fax και e-mail τους κυρίους David Carrington President Jefferson County Commission και Peter Brown της Νew Point Capital Partners Inc. Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.
 
http://dimokratis-politis-oplitis.blogspot.gr/2012/10/end.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters