Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

STRATFOR προς Τουρκία: «Όχι και τόσο κακή ιδέα ένα ελληνικό πλήγμα»!

Τεράστια αίσθηση προκαλεί ανάλυση του γνωστού αμερικανικού think tank «Strategic Forecasting» (STRATFOR) αφού προβαίνει σε προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα ότι ο δρόμος που έχει πάρει στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ολισθηρός…

Του Μιχαήλ Βασιλείου
(Συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ)

Η προειδοποίηση έχει διπλή σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί ως φιλοτουρκικό, με τον ιδρυτή του Δρ. Τζορτζ Φρίντμαν (εβραϊκού θρησκεύματος με οικογένεια προερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη) να έχει ουκ ολίγες φορές ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στην Άγκυρα απ’ όπου έστελνε αναλύσεις και εκτιμήσεις για την ικανότητα της Τουρκίας να αποτελέσει τον νέο ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή.

Κι όλα αυτά μετά από επαφές σε ανώτατο επίπεδο (πολιτικές, στρατιωτικές) κάτι το οποίο προκύπτει τόσο από ανάγνωση των αναλύσεων «πίσω από τις γραμμές» όσο και από την πληρότητα της πληροφόρησης που έδειχνε να διαθέτει ένας κατά τεκμήριο δεινός αναλυτής τν διεθνών σχέσεων και της γεωπολιτικής.

Η ανάλυση ξεκινάει με μια αμφισβητούμενη θα μπορούσε να πει κανείς εκτίμηση, ότι η αμερικανική εταιρία που εμπλέκεται στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων, η Noble Energy, καθώς επίσης η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και μεγάλο τμήμα της Ευρώπης, δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν εγκαίρως ότι η Τουρκία, μη διαθέτοντας καλύτερες επιλογές, «θα χρησιμοποιούσε τη διένεξη για να επιστρέψει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Κάτι τέτοιες αναφορές σε αναλύσεις μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες των Ελλήνων αναλυτών, τουλάχιστον στα ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, είναι πολύ ανώτερες των ξένων συναδέλφων τους.

Το περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ το οποίο μάλιστα στο τρέχων τεύχος που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη τη χώρα πραγματεύεται στο κεντρικό του θέμα, για μία ακόμη φορά, το συγκεκριμένο θέμα με τίτλο «Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ:

Η Αντάντ της Ανατολικής Μεσογείου», έχει κατ’ επανάληψη ασχοληθεί με το θέμα προβλέποντας με εντυπωσιακή ακρίβεια το που οδεύουν τα πράγματα και ποια είναι τα γεωπολιτικά και μη συμφέροντα της κάθε εμπλεκόμενης πλευράς τα οποία διακυβεύονται στην υπόθεση.

Στη συνέχεια, η ανάλυση αναφέρει ορθώς, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες που από την αρχή της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρία κατέβαλλαν και εξακολουθούν να καταβάλλουν προσπάθεια για την αλλαγή της εικόνας της χώρας στον μουσουλμανικό κόσμο και κυρίως στη Μέση Ανατολή, έχουν διακρίνει στην Τουρκία μία χώρα με σημαντική πολιτική, οικονομική και στρατιωτική ισχύ η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα και να ελέγξουν – καθοδηγήσουν την περιοχή πιο αποτελεσματικά.

Στη φρασεολογία αυτή υποκρύπτεται – περιλαμβάνεται και η αμερικανική αναζήτηση συμμάχων για τον έλεγχο των πυρηνικών φιλοδοξιών της Τεχεράνης, με την Τουρκία να παίζει σημαντικό ρόλο, κυρίως ελέω γεωγραφίας.

Από το σημείο αυτό αρχίζει η άσκηση ευγενικής μεν, αλλά σκληρότατης κριτικής στην Τουρκία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει συζητήσεις στα κέντρα εξουσίας στην Άγκυρα.

 Η Τουρκία θεωρείται ότι χρησιμοποιεί σκληρή ρητορική η οποία όμως στερείται ουσίας: Εναντίον του Ισραήλ, με θετικά γι’ αυτήν αποτελέσματα σε επίπεδο δημόσιας εικόνας και επικοινωνιακής διείσδυσης στον αραβικό κόσμο, με σημαντικές όμως απώλειες στον τομέα της αξιοπιστίας, αφού όπως αναφέρεται στην ανάλυση, δεν φαίνονται οι Τούρκοι να είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν τις απειλές τους για την αποστολή πολεμικών πλοίων που θα συνοδεύσουν έναν νέο «στόλο ελευθερίας» για τη Γάζα.

Επειδή γνωρίζουν ότι οι Ισραηλινοί ποτέ δεν αστειεύτηκαν, ούτε σκοπεύουν να το πράξουν τώρα, με θέματα τα οποία άπτονται της εθνικής τους ασφάλειας.

Με απλά λόγια, οι υψηλής δημοσιότητας επισκέψεις του Ερντογάν στο Κάιρο και η προσπάθεια οργάνωσης της υποστήριξης του παλαιστινιακού αιτήματος για αναγνώριση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως κράτους, καταντούν από ένα σημείο και πέρα αντιπαραγωγικές, αφού πέραν των θετικών επιπτώσεων σε τμήμα των αραβικών κοινωνιών, περιπλέκουν την πολιτική μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή, οδηγούν σε ρητορική του τύπου «κι εμείς θα ενισχύσουμε το PKK» (δεν το ξέραμε, μέχρι και το όνομα της εταιρίας συνιδιοκτήτης της οποία ήταν πρώην αρχηγός της Mossad έχει γίνει γνωστό…) και αυτό είναι απείρως σημαντικότερο στο τέλος της ημέρας…

Στη συνέχεια, η ανάλυση του STRATFOR αναφέρεται στην έμμεση προειδοποίηση των ΗΠΑ στη Τουρκία να υπαναχωρήσει στις απειλές της οι οποίες σχετίζονται με τη διαδικασία των ερευνών και των εξορύξεων:

Όντως οι ΗΠΑ είχαν μείνει «εξαιρετικά σιωπηλές» (extremely quiet) αν και μη κατονομαζόμενοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έστειλαν ειδικά προς την Τουρκία μήνυμα (deliberate message) «να μην υπολογίζει στην αμερικανική βοήθεια σε αυτό το ζήτημα».

Το STRATFOR με απλά λόγια και ευθέως υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν υπολόγισε σωστά (miscalculated) το πόσο πολύ απαραίτητη είναι για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως γεωπολιτικός εταίρος, είτε για όλα τα προαναφερθέντα, είτε ως παράγοντας στην έμμεση πολιτική ανάσχεσης containment) της Ρωσίας. Με αυτό το σκεπτικό το STRATFOR προβλέπει ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας το προσεχές διάστημα.

Το τελευταίο μέρος της ανάλυσης είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού αξιολογεί τις πιθανότητες ξεσπάσματος στρατιωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία:

Μπορεί η Ελλάδα να είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αναφέρεται, αν όμως η Τουρκία επιμείνει και στείλει πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν ερευνητικά σκάφη για τη διενέργεια δικών της ερευνών σε «αμφισβητούμενα» (disputed) ύδατα στην κυπριακή ΑΟΖ, τότε η ελληνική κυβέρνηση ίσως μπει στον πειρασμό να επιχειρήσει τη συσπείρωση του λαού της, οπότε μια σύγκρουση με την Τουρκία δεν προβάλει και ως μια τόσο κακή ιδέα!

Εάν αυτή η εκτίμηση αντιμετωπιστεί «κυριολεκτικά», ίσως τα πράγματα να μην είναι και ακριβώς έτσι.

Δεδομένου όμως του ρόλου – ενίοτε – τέτοιων ιδρυμάτων στην διαβίβαση μηνυμάτων, ενδεχομένως μια εναλλακτική ερμηνεία της αναφοράς θα ήταν «ίσως οι ΗΠΑ να εξυπηρετούνται από μια τέτοια προοπτική».

Και για να επεκτείνουμε το συλλογισμό λίγο, εμμέσως διαμηνύεται στην Άγκυρα «δεν είστε όσο ισχυροί υποστηρίζεται» ή/και «γνωρίζεται ποιες είναι οι επιχειρησιακές δυνατότητες των Ελλήνων»…
Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σύντομα…

defence-point.gr

Αλβανική εφημερίδα στα Σκόπια αποκαλύπτει την καταγωγή του Πάγκαλου. Αλβανός;! Ψέματα ή αλήθεια;

Η αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τέουτα Αρίφι και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας, Θεόδωρος Πάγκαλος στη συνάντησή τους το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα μιλάνε στα αλβανικά.

Διπλωματικές πηγές των “Λάιμ Πρες” ισχυρίζονται ότι οι δύο αναπληρωτές πρωθυπουργοί θα.....
επικοινωνούν στα αλβανικά γιατί και των δύο, μητρική γλώσσα είναι η αλβανική.

«Επειδή ο Πάγκαλος και η Αρίφι είναι Αλβανοί και έχουν την... ίδια μητρική γλώσσα, την Αλβανική, η επικοινωνία τους θα ....
είναι στην μητρική τους γλώσσα και η συνάντησή τους θα έχει καλύτερα αποτελέσματα», αναφέρει η ίδια πηγή.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, έχει καταγωγή αρβανίτικη και μιλάει αλβανικά.

Η Αρίφι θα επισκεφθεί την Αθήνα μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.

Λίγες ημέρες πριν, η σκοπιανή αναπληρωτής πρωθυπουργός είχε αποστείλει επιστολή στον ομόλογό της, Πάγκαλο και ζήτησε συνεργασία ως ένδειξη της θέλησής της, για καλές σχέσεις μεταξύ των δύο γειτονικών λαών.

Η απάντηση ήρθε σύντομα, στην οποία σημειώνονταν μια συνάντηση μεταξύ των δύο μερών για τον προσεχή Δεκέμβριο και ο Πάγκαλος ήταν πρόθυμος να δώσει τεχνική βοήθεια στην FYROM για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

http://borioipirotis.blogspot.com

Ποια οικονομική δύναμη θα αντικαταστήσει την Αμερική;

Σύμφωνα με τον Βολτέρο, η ρωμαϊκή αυτοκρατορία έπεσε, επειδή «όλα τα πράγματα πέφτουν». Δεν χωράει αμφιβολία, πως τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Για αυτό, θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε τη σημερινή κυριαρχία της Αμερικής, προκειμένου να μάθουμε πότε θα πάψει να υπάρχει πλέον, και αν υπάρχει τόπος να αναβληθεί το μοιραίο.

Την εποχή των Ρωμαίων, οι τότε σχολιαστές θρηνολογούσαν για το τέλος της αυτοκρατορίας αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν αυτό γίνει πραγματικότητα. Μήπως λοιπόν θα μπορούσε και η Αμερική σήμερα να παρατείνει τη κυριαρχία της;


Ένα καλό πλαίσιο συζήτησης μας προσφέρει το βιβλίο , Eclipse: Living in the Shadow of China’s Economic Dominance, του Arvind Subramanian. Σε αυτό υπάρχει ένας δείκτης οικονομικής κυριαρχίας που αποτελεί τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση περί αλλαγών στη παγκόσμια οικονομική σκηνή. Το βιβλίο δεν είναι οικονομικό. Διαπραγματεύεται την ισχύ και τίποτα άλλο.
Τα βασικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα. Η Αγγλία ήταν η κυρίαρχη οικονομική δύναμη στο κόσμο από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης έως  τις αρχές του 19ου αιώνα. Σιγά σιγά όμως υπερκεράστηκε από την Αμερική, η οποία από τα τέλη του 1945, αποτελεί τον αναμφισβήτητο ηγέτη στις οικονομίες της ελεύθερης αγοράς.


Η Αμερική ξεπέρασε την Αγγλία σε βιομηχανική παραγωγή από τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να την αντικαταστήσει ως η Νο1 οικονομική δύναμη, κάτι που έγινε όταν εξαιτίας των δυο παγκοσμίων πολέμων, η Αγγλία χρειάστηκε να δανειστεί υπέρμετρα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει ελλείμματα και να εισάγει παρά να εξάγει. Έτσι,  το μεγαλύτερο μέρος των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού, κατέληξε στα χέρια των ΗΠΑ.


Με αυτό τον τρόπο υπονομεύτηκε ο διεθνής ρόλος της βρετανικής στερλίνας, και αναδείχθηκε το αμερικανικό δολάριο, ειδικά μετά τη συνάντηση Bretton Woods το 1944, όπου συμφωνήθηκε ότι τα κράτη θα διαθέτουν  τα αποθεματικά τους σε χρυσό και δολάρια.

Πρόσφατα, η Αμερική είναι αυτή που παράγει συνεχή ελλείμματα, αγοράζοντας περισσότερα διεθνή προϊόντα από αυτά που η ίδια εξάγει. Έτσι, όλα δείχνουν πως ακολουθεί το δρόμο της Βρετανίας.
Το ίδιο διάστημα, το κατά κεφαλήν εισόδημα των αναδυόμενων οικονομιών έχει αυξηθεί, όπως αυξήθηκε και ο διεθνής τους ρόλος. Πιο συγκεκριμένα, η Κίνα ακολούθησε μια στρατηγική τη τελευταία δεκαετία, που αφορά στη δημιουργία πλεονάσματος και συσσώρευσης συναλλάγματος, ύψους $3 τρισ. Μάλιστα, ο Subramanian επιμένει προκλητικά, πως η Κίνα έχει ήδη προσπεράσει τις ΗΠΑ σε ζητήματα οικονομικής κυριαρχίας, απλά οι ΗΠΑ δεν το έχουν ακόμη καταλάβει.
Η Βρετανία όμως παρήκμασε επειδή η Αμερική ήταν σε φόρα, ή εξαιτίας εσωτερικών της προβλημάτων;


Πριν από μερικά χρόνια, κάποιοι θεωρούσαν πως η Ιαπωνία είχε ήδη ξεπεράσει την Αμερική. Ακόμη και η Ευρώπη επιδίωκε αυτόν τον ρόλο. Αυτά σήμερα φαίνονται υπερβολές. Και στις δυο περιπτώσεις, το πιστωτικό σύστημα τέθηκε εκτός ελέγχου, με μεγάλο δανεισμό του ιδιωτικού τομέα της Ιαπωνίας, και υπερβολικό κρατικό δανεισμό στην ευρωζώνη.
Η κινεζική ανάπτυξη είναι αμφίβολο αν θα παραμείνει σταθερή. Οι επενδύσεις στη Κίνα είναι στο 50% του ΑΕΠ, κάτι που σίγουρα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Το ίδιο ραγδαία είναι και η αύξηση της πίστωσης προς τις κρατικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Αυτό όμως το μοντέλο θυμίζει έντονα το αντίστοιχο που εκτροχίασε την Ιαπωνία.

Πολλές φορές, τα κράτη καταρρέουν εξαιτίας των εξωτερικών παραγόντων και προκλήσεων. Πιο συχνά όμως, τα μεγάλα προβλήματα είναι εσωτερικής φύσης. Το καθεστώς δεν μπορεί α προσφέρει ανάπτυξη, στερείται νομιμότητας, και ο κόσμος ψάχνει τρόπους διαφυγής, ακόμη και για τα χρήματά του.
Αν η Αμερική μπει σε φάση έκλειψης  στο εγγύς μέλλον, αυτό θα οφείλεται στην έλλειψη κοινωνικής συνοχής, και στις δυσλειτουργίες της πολιτικής της. Μπορεί η Κίνα να καλύψει το κενό, αλλά δύσκολα θα μπορέσει να βάλει την Αμερική στην άκρη.

Του Simon Johnson
Project Syndicate, 2011.
http://www.project-syndicate.org/commentary/johnson24/English

antinews 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/09/blog-post_3253.html

Φιάσκο σε τουρκική άσκηση για κατάληψη ελληνικού νησιού


Σε τραγέλαφο κατέληξε άσκηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, το σενάριο της οποίας προέβλεπε αποβατική ενέργεια σε νησί του Αιγαίου, καθώς από λάθος υπολογισμό βολής πυροβολικού τραυματίστηκαν 15 Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες. Συγκεκριμένα,
αντί από τα πυρά να πληγεί ένας από τους στόχους, το βλήμα κατέληξε στην εξέδρα απ’ όπου οι Τούρκοι επιτελείς παρακολουθούσαν την άσκηση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.
Πέρα από τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από το περιστατικό, καθώς το να πληγεί η εξέδρα των επισήμων αντί του στόχου οπωσδήποτε δεν είναι συνηθισμένο ατύχημα, ερωτηματικά προκαλεί το περιεχόμενο της άσκησης, διότι απ’ ό,τι φαίνεται επρόκειτο για σενάριο κατάληψης ελληνικού νησιού.
Η επιχείρηση προέβλεπε συνδυασμένη επιχείρηση πεζοναυτών και ειδικών μονάδων υποβρυχίων καταδρομών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (Su Alti Savunma/SAS και Su Alti Taaruz/SAT) με την υποστήριξη πυροβολικού της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών (αυτοί που έπληξαν την εξέδρα των επισήμων), με στόχο την αναγνώριση/εξουδετέρωση των προκεχωρημένων εχθρικών δυνάμεων του νησιού και στη συνέχεια διενέργεια αποβατικής ενέργειας για την κατάληψή του. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν έχουν βάση στη Φώκαια, στην περιοχή της Σμύρνης, και το αξιοσημείωτο είναι ότι εκλήθησαν να υλοποιήσουν την άσκηση με χρονική προειδοποίηση μόλις μιάμισης ώρας (σύμφωνα με το defencenet.gr), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι τουρκικές Ε.Δ. ήθελαν να δοκιμάσουν την ανταπόκριση σε πραγματικό χρόνο κρίσης.
Η χρονική συγκυρία της άσκησης δημιουργεί προβληματισμό, καθώς συμπίπτει με τις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων στα εντοπισμένα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και τα υπονοούμενα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου για ανάληψη ακόμα και στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση προχωρήσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τόσο η Αθήνα όσο και η Λευκωσία δεν παίρνουν αψήφιστα τις απειλές της γείτονος, καθώς δεν αποκλείουν να κινηθεί τυχοδιωκτικά ερμηνεύοντας υπό το δικό της πρίσμα την αρνητική οικονομική συγκυρία σε Ελλάδα και Κύπρο ως εθνική αδυναμία, και γι’ αυτό λαμβάνουν όλα τα μέτρα σε διπλωματικό και επιχειρησιακό επίπεδο, διότι, από ό,τι λένε τουλάχιστον, δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις.
Εκτεθειμένη η Τουρκία
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας και την αμφισβήτηση των συμφωνιών χάραξης της κυπριακής ΑΟΖ, χαρακτηρίζει ανυπόστατη την επιχειρηματολογία της Αγκυρας και την καλεί να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο:
«Οι αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με έρευνες για υδρογονάνθρακες που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στη θαλάσσια περιοχή της, είναι παράνομες και ανυπόστατες. Ο χαρακτηρισμός από την Τουρκία, ως “παρανόμων” των αδειών που έδωσε η κυπριακή κυβέρνηση για υποθαλάσσιες έρευνες προς αμερικανικές εταιρίες, εκθέτει την ίδια την Τουρκία, ως προς την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα. Ανεξαρτήτως του τι θέλει να πιστεύει, ή, να προσποιείται ότι θεωρεί η Τουρκία, η κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει κάθε δικαιοπρακτικό δικαίωμα, σε διεθνές επίπεδο, ως μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη Αρχή, που εκπροσωπεί, από άποψη διεθνούς νομιμότητας, όλη την Κύπρο και το λαό της».
Λάμπρος Καλαρρύτης, στον “Ελεύθερο Τύπο”
πηγη


http://makedonia-is-greece.blogspot.com/2011/09/blog-post_4203.html

Γέροντας Ἰωσὴφ Βατοπαιδινὸς ”…οἱ Ἑβραῖοι θὰ ἐρεθίσουν τοὺς Τούρκους νὰ εἰσβάλλουν εἰς τὴν Ἑλλάδα…”

Πρὶν ἀπὸ μερικὲς ἡμέρες ἐπεξεργαστήκαμε ἕνα ἠχητικὸ ἀπόσπασμα ἀπὸ μία συνάντηση τοῦ Γέροντα Ἰωσὴφ Βατοπαιδινοῦ μὲ Ρώσους προσκυνητές. Ἀφαιρέσαμε τὰ Ρώσικα, ὥστε νὰ εἶναι πιὸ εὔκολη ἡ ἀκρόασή του.
Ἀπὸ τὸ ἄκουσμα ξεχωρίσαμε καὶ τονίσαμε στὸ ἄρθρο αὐτὸ ποὺ λέει ὁ Γέροντας γιὰ τοὺς Ἑβραίους:”…οἱ Ἑβραῖοι θὰ ἐρεθίσουν τοὺς Τούρκους νὰ εἰσβάλλουν εἰς τὴν Ἑλλάδα…”
Σημειῶστε τὴν λέξη «ἐρεθίσει».
Δεῖτε τώρα τί προτείνει ἀρθρογράφος Ramatkal τῆς ἑβραϊκῆς ἐφημερίδας JSSNews (στὶς 4 .9. 2011) ἀναλύοντας τὶς κινήσεις τῆς Τουρκίας: Ἀνακαλύπτουμε, λέει ὅτι οἱ Τοῦρκοι θυμώνουν ἐξαιρετικὰ γρήγορα. Ἄρα, αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ κάνουμε εἶναι νὰ τοὺς ἐρεθίσουμε!
Καὶ ἀφοῦ ἀναφέρει ὅτι ὁ ἕνας τρόπος γιὰ νὰ ἐρεθίσουν τοὺς Τούρκους εἶναι νὰ ὑποστηρίξουν τὸ ΡΚΚ, δεῖτε πὼς συνεχίζει: ”Περαιτέρω, τὴν ἴδια στιγμή, θὰ μπορούσαμε νὰ προσφέρουμε τὶς ὑπηρεσίες μας στοὺς Ἕλληνες καὶ Κύπριους ποὺ θὰ μποῦν τότε στὸν πειρασμὸ νὰ διώξουν τοὺς Τούρκους ἐποίκους ἀπὸ τὰ ἐδάφη τους. Καὶ μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο, ἡ Τουρκία θὰ ἔχανε σὲ τρία μέτωπα καὶ θὰ...Ἀκοῦστε τὸ χαρακτηριστικὸ ἀπόσπασμα…

σταματοῦσε τὶς προκλήσεις τῆς ἐναντίον μας!”
Νομίζω ὅτι δὲν χρειάζεται νὰ τὸ ἀναλύσουμε καὶ πολύ. Τὰ πράγματα μιλᾶνε ἀπὸ μόνα τους.
…η αμέσως επόμενη κουβέντα του Γέροντα, είναι: ”Οι Τούρκοι θα ‘ρθουν εις την Ελλάδα, διότι δεν έχομε κυβέρνηση…”


Ἀκοῦστε τὸν γέροντα, εἰδικὰ στὸ 4:35… ποὺ ἀναφέρει τὰ ἀνωτέρω


Πηγη: http://elladapoyantisteketai.blogspot.com

Όποιος μιλήσει πεθαίνει ... Κάτι σοβαρό συμβαίνει ή απλά θέλουν να μας τρομοκρατήσουν ... καλού κακού προετοιμαστείτε ...



Νορβηγός πολιτικός προειδοποιεί και δίνει οδηγίες επιβίωσης για το άμεσο μέλλον!

Το γράμμα ενός Νορβηγού πολιτικού, που απεστάλη στους Bill Ryan and Kerry Cassidy του Project Camelot, προειδοποιούσε τους απλούς πολίτες για τους κυνδίνους που διατρέχει η ανθρωπότητα, την περίοδο 2008-2012, αλλά και για τις σχετικές & μυστικές προετοιμασίες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν και οι Bill Ryan and Kerry Cassidy στη σελίδα τους, δεν έχουμε ατράνταχτα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του νορβηγού πολιτικού, -ο οποίος επώνυμα και μαζί με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, απέστειλε το παρακάτω γράμμα-, αξίζει να σταθούμε στο ιδιαίτερα σημαντικό μύνημα του, το οποίο, εάν είναι αληθινό, φαίνεται πως μας αφορά άμεσα.

Διαβάστε  το γράμμα του πολιτικού:


Είμαι Νορβηγός πολιτικός. Θα ήθελα να μιλήσω σχετικά με πολύ δύσκολα πράγματα που θα συμβούν από το 2008 μέχρι το 2012.

Η νορβηγική κυβέρνηση κατασκευάζει ολοένα και περισσότερες υπόγειες βάσεις και αποθήκες. Όταν ρωτήθηκε, είπε απλά ότι είναι για την προστασία του λαού της Νορβηγίας. Όταν θέλησα να μάθω, πότε πρόκειται να τελειώσουν τα έργα, απάντησαν "πριν από το 2011".

Το Ισραήλ κάνει το ίδιο όπως επίσης και πολλές άλλες χώρες.

Η απόδειξη ότι αυτό που λέω είναι αλήθεια βρίσκεται στις φωτογραφίες που σας έχω στείλει, τη δική μου και όλων των πρωθυπουργών και των υπουργών με τους οποίους συναντιέμαι και είμαι εξοικιωμένος. Όλοι τους γνωρίζουν για τα παραπάνω, αλλά δεν θέλουν να θορυβήσουν το λαό ή να προκαλέσουν μαζικό πανικό.

Ο πλανήτης Χ έρχεται, και η Νορβηγία έχει ξεκινήσει την αποθήκευση τροφίμων και σπόρων στην περιοχή Svalbard της Αρκτικής και στο Βορρά, με τη βοήθεια των ΗΠΑ της ΕΕ και όλων των χωρών γύρω στη Νορβηγία. Θα σώσουν μόνο αυτούς που βρίσκονται στην ελίτ της εξουσίας και εκείνους που μπορούν να συμβάλουν σε μία εκ νέου δημιουργία: δηλ. γιατρούς, επιστήμονες, και ούτω καθεξής.

Οσο για μένα, γνωρίζω ήδη πως πρόκειται να φύγω πριν από το 2012 για να πάω στην περιοχή της Mosjøen, όπου έχουμε μια υπόγεια στρατιωτική εγκατάσταση. Εκεί είμαστε χωρισμένοι σε τομείς: κόκκινο, μπλε και πράσινο. Τα διακριτικά του νορβηγικού στρατιού έχουν ήδη δοθεί και τα στρατόπεδα έχουν κατασκευαστεί εδώ και πολύ καιρό.

Δεν πρόκειται να δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια στους ανθρώπους που πρόκειται να μείνουν στην επιφάνεια και θα πεθάνουν μαζί με τους άλλους . Το σχέδιο είναι να υπάρχει ασφάλεια για 2.000.000 Νορβηγούς, ενώ οι υπόλοιποι θα πεθάνουν. Αυτό σημαίνει ότι 2.600.000 άνθρωποι θα αφεθούνστο σκοτάδι δίχως να γνωρίζουν τι να κάνουν .

Όλοι οι τομείς και οι "κιβωτοί" είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με σήραγγες και διαθέτουν αυτοκινητάμαξες (railcars), με τις οποίες μπορεί να πάει κανείς από τη μία στην άλλη "κιβωτό". Είναι έτσι ώστε να υπάρχει επαφή μεταξύ τους. Μόνο οι μεγάλες πόρτες τους χωρίζουν, ώστε οι τομείς σε κάθε περίπτωση να μην βρίσκονται σε κίνδυνο.

Είμαι πολύ λυπημένος. Συχνά κλαίω μαζί με άλλους που γνωρίζουν το γεγονός, ότι τόσοι πολλοί θα το μάθουν πολύ αργά, και τότε όλα θα έχουν τελειώσει για αυτούς. Η κυβέρνηση λέει ψέματα στον κόσμο από το 1983 μέχρι σήμερα. Όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί στη Νορβηγία το γνωρίζουν αυτό, αλλά λίγοι θα το πουν στον λαό και το κοινό - επειδή φοβούνται την περίπτωση, μήπως χάσουν επίσης τις αυτοκινητάμαξες NOAH 12 που θα τους μεταφέρουν στους χώρους της κιβωτού όπου θα είναι ασφαλείς.

Εάν μιλήσουν σε κανέναν, θα είναι σίγουρα νεκροί. Αλλά εγώ δεν ενδιαφέρομαι πλέον για τον εαυτό μου. Η ανθρωπότητα πρέπει να επιζήσει, όπως πρέπει να επιβιώσουν και τα άλλα έμβια όντα. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει.

Όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος και λένε μόνο ότι πρόκειται να συμβεί. Απευθυνόμενος σε όσους μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους, τους λέω να προσπαθήσουν να φτάσουν σε υψηλότερα (υψομετρικά) μέρη και να βρουν εκεί ψηλά σπηλιές, όπου μπορούν να έχουν έναν χώρο αποθήκευσης τροφίμων για τουλάχιστον πέντε χρόνια, με κονσερβοποιημένα τρόφιμα και νερό για να αντέξουν για λίγο. Συνειστώνται χάπια για την ακτινοβολία και ειδικές στολές (biosuits), εάν ο προϋπολογισμός σας σας το επιτρέπει.

Για τελευταία φορά λέω, ο Θεός να μας βοηθήσει όλους ... αλλά ο Θεός δεν θα μας βοηθήσει, το ξέρω. Μόνο ο καθένας ατομικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ξυπνήστε, σας παρακαλώ ...!

Θα μπορούσα να γράψω χρησιμοποιώντας άλλο όνομα, αλλά δεν φοβάμαι τίποτα πια. Όταν γνωρίζει κανείς ορισμένα πράγματα, γίνεται ανίκητος -και τίποτε δεν μπορεί να τον βλάψει όταν γνωρίζει ότι το τέλος έρχεται σύντομα.

Σας διαβεβαιώνω 100% ότι θα συμβούν τα γεγονότα. Υπάρχουν τέσσερα χρόνια περιθώριο για να προετοιμαστεί κανείς για το φινάλε (endgame). Πάρτε όπλα, δημιουργήστε ομάδες επιβίωσης και φροντήστε για ένα μέρος/χώρο όπου μπορείτε να είστε ασφαλείς με τροφή για ένα χρόνο.

Ρωτήστε με οτιδήποτε σχετικά με τη σύνδεση που έχει η Νορβηγία με όλα αυτά και θα απαντήσω, όσο το γνωρίζω. Και κοιτάξτε γύρω σας: κατασκευάζουν παντού υπόγειες βάσεις και αποθήκες. Ανοίξτε τα μάτια σας. Ζητήστε από τις κυβερνήσεις να σας πουν τι χτίζουν. Θα σας πουν "Α, είναι απλώς για την αποθήκευση τροφίμων", και άλλα τέτοια. Σας τυφλώνουν με όλα αυτά τα ψέματα.

Τα σημάδια ξένης (εξωγήινης? ) παρουσίας υπάρχουν επίσης και βλέπω συχνά στην ελίτ νορβηγών πολιτικών, πως δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι. Είναι σαν να ελέγχονται σε κάθε σκέψη και σε κάθε λόγο τους. Είναι σαν να τους λένε να κάνουν πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Μου είναι σαφές ποιοί είναι, και ποιοι δεν είναι. Μπορείτε να το δείτε στα μάτια τους και στο μυαλό τους.

Να θυμάστε ότι εκείνοι που θα είναι μέσα και γύρω από τις αστικές περιοχές (πόλεις) το 2012 είναι εκείνοι που θα πληγούν και θα πεθάνουν πρώτοι. Αργότερα, ο στρατός θα "αναλάβει" τους υπόλοιπους επιζώντες, έχοντας εντολή να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αντίσταση στη μεταφορά στα στρατόπεδα, όπου ο καθένας θα πάρει σήμανση με έναν αριθμό και ένα tag.

Επίσης, βλέπω ότι μιλάτε για την Benazir Bhutto στο δικτυακό σας τόπο. Ο θάνατος της ήταν τραγικός. Έχω συναντήσει τη Benazir, όπως βλέπετε. Θα δείτε επίσης από τις φωτογραφίες πως έχω συναντηθεί με μια σειρά από άλλους αξιοσημείωτους πολιτικούς και ηγέτες του κόσμου.

Ο κόσμος δεν θα γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι το τέλος, διότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει μαζική υστερία. Τα πάντα θα γίνουν αθόρυβα και η κυβέρνηση απλά θα εξαφανιστεί.

Αλλά εγώ λέω: μην πηγαίνετε σιωπηλά στο σκοτάδι. Λάβετε προφυλάξεις για να είστε ασφαλής με την οικογένειά σας. Ενωθείτε μαζί με άλλους. Εργαστείτε από κοινού για να βρείτε τρόπους για την επίλυση όλων των -πολλών- προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.
Βέβαια ο βουλευτής αυτός "πέθανε ξαφνικά" από ανακοπή καρδιάς τον Απρίλιο του 2010 ... τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Τις πληροφορίες στο παραπάνω γράμμα ήρθε να επιβεβαιώσει αργότερα και δεύτερος Νορβηγός. ( εδώ)
 Τώρα κάντε μια σύνδεση  με αυτό : 

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία εσπευσμένα ζητήθηκαν 1500 σπόροι πατατας ( από διαφορετικές ποικιλίες )απο Αγρότες του Περού και οι οποίοι απέστειλαν άμεσα στο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της καταστροφής» που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο,προκειμένου να να διαφυλαχθεί το μέλλον των συγκεκριμένων ποικιλιών.

Η εσπευμένη αυτή ενέργεια έχει υποψιάσει τους διεθνής κύκλους οτι οποίοι τις ημέρες αυτές αναζητούν τους λόγους και τα αίτια αυτής της ενέργειας. "Ε'ιμαστε μπροστά σε κάτι σημαντικό ..." αναφέρουν, που λίγοι γνωρίζουν!!!

και με αυτό :   Η FEMA και τα πλαστικά φέρετρα
Προετοιμαστείτε , κάτι κακό μας ετοιμάζουν τα καθάρματα και θα είναι ξαφνικό για να μην προλάβουμε να αντιδράσουμε . 

Αν δεν γνωρίζετε , ψάξτε στο διαδύκτιο για οδηγίες επιβίωσης ... δεν έχετε να χάσετε τίποτα .

http://originalmakedon.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ - ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΕΛΙΚΑ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΣΤΙΣ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΑ ΤΟ ΖΩΓΡΑΦΙΣΩ ;
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΙΘΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ;
ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΟ ;
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ .
ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ,;
ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ
ΟΤΑΝ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ....
ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ;
ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ Η ΟΧΙ ;
ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΩ Η ΟΧΙ ;
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΦΟΡΟ Η ΟΧΙ ;
ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ Η ΟΧΙ ;
ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ;ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ;
ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΟΥ ;
ΘΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ;
ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ;
ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΩ ΠΟΙΟ ΦΤΗΝΑ ;
ΘΑ ΜΟΥ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ;
ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΡΑΒΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΩ .
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΗΘΡΩΜΕΝΑ , ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ,
ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ 1,2,3,5 ΕΥΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΝΑ ΧΥΜΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΜΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ;
ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ,
ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ,ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_7921.html

ΑΡΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ, ακόμα και όταν του ζητήθηκε από την βουλή! Μήπως καταργήθηκε η δημοκρατία και δεν το καταλάβαμε;

Αμετακίνητος ως προς τους χειρισμούς του για τη διόγκωση του ελλείμματος, που οδήγησε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ, εμφανίστηκε χθες ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Αν. Γεωργίου.

Το προεδρείο της ΕΛΣΤΑΤ πριν από την κρίση με τον πρόεδρο Αντ. Γεωργίου (δεύτερος από αριστερά)
 

Το προεδρείο της ΕΛΣΤΑΤ πριν από την κρίση με τον πρόεδρο Αντ. Γεωργίου (δεύτερος από αριστερά) Και παρά τις πιέσεις που δέχθηκε μέσω απανωτών ερωτήσεων από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι του καταλόγισαν ηθελημένο «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο επικεφαλής της Αρχής επέμεινε ότι όχι μόνο έπραξε ορθά, αλλά και πως επί των ημερών του η ΕΛΣΤΑΤ ξανακέρδισε τη χαμένη αξιοπιστία της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Απέρριψε δε τις όποιες αιτιάσεις σε βάρος του για απαξίωση των μελών του Δ.Σ. της Αρχής αντιτείνοντας εμφατικά: «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για συλλογικές αποφάσεις στα θέματα μεθοδολογίας, συλλογής, κατάρτισης και διάθεσης των στατιστικών αρχείων».
Την ίδια στιγμή ο ίδιος απέδωσε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, που τον κατηγόρησαν ότι σκοπίμως εκτόξευσε το έλλειμμα, σενάρια και επιδιώξεις που δεν συμβάδιζαν με το έργο της ανεξάρτητης Αρχής. Ανέφερε, χωρίς να κατονομάσει ποιον εννοούσε, ότι υπήρξε «δράστης» που έμπαινε στο e-mail του πριν ακόμη επιστρέψει στην Ελλάδα και πάρει τη θέση του προέδρου της ανεξάρτητης Αρχής.
Δεν φάνηκε ωστόσο διατεθειμένος να καταθέσει τη σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία στην Επιτροπή της Βουλής ακόμη και όταν προκλήθηκε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη, ο οποίος του υπενθύμισε ότι επικρίνεται μεταξύ άλλων «επειδή είχε αθέμιτες επαφές με αξιωματούχους του ΔΝΤ ή άλλων φορέων για τον καθορισμό του ελλείμματος».
Σιγή ιχθύος κράτησε και για το αν και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπολογίζουν το έλλειμμα όπως έπραξε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Επέμεινε αντίθετα, επιδεικνύοντας τα σχετικά ντοκουμέντα, ότι το εγχειρίδιο για τα δημοσιονομικά στοιχεία για το έλλειμμα περιλαμβάνει τα κριτήρια που εκείνος χρησιμοποίησε, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «τα κριτήρια αυτά είναι ευρωπαϊκά, εφαρμόζονται και πρέπει να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη της Ε.Ε.».
Στη γραμμή αυτή παρέμεινε αμετακίνητος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, αν και οι βουλευτές αλλά και η πρόεδρος της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου εξέφρασαν σφοδρές επιφυλάξεις για τον συνυπολογισμό των ΔΕΚΟ στο έλλειμμα. Ειδικά η τελευταία σημείωσε ότι τις ΔΕΚΟ χρησιμοποιεί μόνο η Νορβηγία.
Ο κ. Γεωργίου ενημέρωσε ότι ο νέος υπολογισμός του ελλείμματος, που έγινε «με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού συστήματος εθνικών λογαριασμών» δεν περιελάμβανε μόνο τις ΔΕΚΟ.
Γνωστοποίησε συγκεκριμένα πως εκτός από τις 17 αναταξινομήσεις που έγιναν στις δημόσιες επιχειρήσεις που πληρούσαν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο σύστημα εθνικών λογαριασμών, η αναθεώρηση του ελλείμματος από το 13,6% στο 15,4% έγινε βάσει και της αναθεώρησης των στατιστικών στοιχείων Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, του επαναϋπολογισμού των τόκων από τα ασφαλιστικά Ταμεία και την καταγραφή των εφάπαξ των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.
Κατά τον ίδιο και η αύξηση του χρέους κατά 5,5 δισ. ή 2,26 μονάδες οφείλεται στην αναθεώρηση του swap Goldman Sachs που είχε συναφθεί το 2001.
Τα υπομνήματα
Χθες τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν και τα υπόλοιπα υπομνήματα των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ (η «Ε» έχει ήδη δημοσιεύσει τις έντονες ενστάσεις των Ζωής Γεωργαντά και Κ. Σκορδά στην αναθεώρηση του ελλείμματος) .
Σύμφωνα μ’ αυτά:
**Ο Ν. Λογοθέτης, ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον πρόεδρο της Αρχής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Γεωργίου λάμβανε μονομερώς σοβαρές αποφάσεις χωρίς την έγκριση των άλλων μελών του Δ.Σ. και δεν ενημέρωνε για την πρόοδο σοβαρών θεμάτων. Σε ό,τι αφορά την αναθεώρηση του ελλείμματος, ο κ. Λογοθέτης υποστηρίζει πως «δεν μας γνωστοποιήθηκε ο τρόπος υπολογισμού του ή τα στοιχεία του». Αποκαλύπτει εξάλλου σε σχέση με την αναθεώρηση του χρέους επιστολή του προέδρου της Eurostat προς τον κ. Γεωργίου στην οποία περιγράφονται οι προτάσεις της ευρωπαϊκής αρχής με την ποσοτική του αναθεώρηση. Επίσης κάνει λόγο για έτερη επιστολή ειδικού επί τεχνικών θεμάτων προερχόμενου από την Eurostat, που προτείνει την κατάργηση όλων των αρμοδιοτήτων του αντιπροέδρου και των μελών του συμβουλίου.
**Ο Αν. Φιλίππου επικαλείται ομιλία του σε συνέδριο, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν διόγκωσε τα στοιχεία αλλά τα υποεκτίμησε και πως «έπειτα από προσπάθεια η Ελλάδα ξανακέρδισε την αξιοπιστία της».
**Η Στέλλα Μπαλφούσια (υπενθυμίζεται ότι είχε οδηγηθεί σε παραίτηση από την κυβέρνηση από τη θέση της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού στη Βουλή) επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν προβλήματα συνεργασίας μεταξύ του προέδρου και ορισμένων μελών της Επιτροπής, ενώ εκφράζει την έκπληξή της διότι γνώστης των προβλημάτων αυτών ήταν και ο επικεφαλής της Eurostat. Ξεκαθαρίζει ωστόσο πως η αμφισβήτηση των στοιχείων ή ακόμη και η αξιοποίησή τους για τη δημιουργία πολιτικών αντιπαραθέσεων και εντυπώσεων είναι αποπροσανατολιστική και βλαπτική.
**Ο Γ. Συμιγιάννης αναφέρεται και αυτός στα προβλήματα συνεργασίας μεταξύ των μελών του Δ.Σ. και του προέδρου. Σε σχέση με την αναθεώρηση του ελλείμματος επικαλείται την Eurostat, η οποία ήρε τις επιφυλάξεις που είχε εκφράσει για την αξιοπιστία των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ θα παραστούν για να καταθέσουν τις απόψεις τους στη νέα συνεδρίαση που όρισε για σήμερα η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Επίσης ενώπιον της Επιτροπής θα κληθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, έπειτα από κοινή πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Κουρουμπλή και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, την οποία στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. *


Πιο κοντά οι εκλογές; Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν με παραιτήσεις!



Πανικός αυτή την ώρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάει στον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, απειλώντας ακόμα και με παραιτήσεις αν περάσουν τα νέα μέτρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητούν την επικύρωση των μέτρων από τον λαό, καθώς – έστω και αργά – κατάλαβαν ότι όλα όσα έχουν ψηφίσει εδώ και καιρό όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει, αλλά καταστρέφουν τη χώρα.
Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος αναβολής της ανακοίνωσης των μέτρων σήμερα, μεταφέροντάς τα για μέσα ή μετά το σαββατοκύριακο, ενώ άνοιγμα προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκανε το πρωί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, κάνοντας επίκλιση στο πατριωτικό τους καθήκον.
Ο Μ. Ανδρουλάκης μέσω του ιστολογίου του ζητά εκλογές ή τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, τονίζοντας ότι το βάρος των εξελίξεων δεν μπορεί να το αναλάβει ένας ή περισσότεροι μεμονωμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο Σ. Ξυνίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM τόνισε ότι κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, έκανε λόγο για λάθη και καθυστερήσεις, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είμαι «διατεθειμένος να δεχθώ ακόμη και το γιαούρτωμα».
Χθες ο βουλευτής Τρικάλων Χρ. Μαγκούφης είπε στον ΚΤΕ Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι αν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΙΓΜΕ θα το καταψηφίσει και πρόσθεσε ότι σκέφτεται ακόμα και να παραιτηθεί.
Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να αλλάξουν το παρελθόν δεν μπορούν, αφού είχαν δεκάδες ευκαιρίες να αποτρέψουν τη διάλυση της χώρας με τα μέτρα που ψήφισαν και σε πολλές περιπτώσεις κανείς δεν είχε διαβάσει τα νομοσχέδια!
Τώρα, βλέποντας την πόρτα της εξόδου όλοι ανησυχούν για την επόμενη ημέρα. Η δύναμη που έχει στα χέρια του ο κόσμος φαίνεται να πλησιάζει απειλητικά.

http://olympia.gr/2011/09/21/%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%83/#more-92625

ΙΔΟΥ Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΣΥΝΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!


Διαβάστε τις απίστευτες αποκαλύψεις που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν στην αφάνεια τα ΜΜ”Ε” αλλά και οι επίορκοι του πολιτικού συστήματος.


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!
Σπάει η Ομερτά! Επερώτηση – βόμβα από τον Νίκο Νικολόπουλο για τον αδερφό του πρωθυπουργού
Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: LEHMAN BROTHERS – ΕΛΛΗΝΙΚΑ CDS. Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα…
Και την συνέχεια: Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ. Μάλλον άρχισε ο πόλεμος.
Και μία ενδιαφέρουσα λίστα: Εργάζομαι στα Goody’s αλλά δεν έχω καμμία σχέση με τα hamburgers. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τα Chicky’s.
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ 2000 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜ”Ε”. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
  • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ!
  • ΕΤΑΙΡΟΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΑΛΕΞΙΟΥ!
  • ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ “ΕΙΔΙΚΕΣ” ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
  • ΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
  • ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ DOMAIN ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΗΛΩΝΕ ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!!
  • Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;
  • ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ “ΜΚΟ” ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Εδώ και ημέρες, ξεκινήσαμε την έρευνα για να δούμε που κατέληγαν οι χορηγίες κρατικών οργανισμών όπως το ΤΤ αλλά και υπουργειων, στα συνέδρια που φερόταν να οργάνωνε η εταιρεία “I4CENSE”, του αδελφού του πρωθυπουργού, κυρίου Ανδρέα Α. Παπανδρέου. Είχαμε αποκαλύψει ότι στο site της εταιρείας δεν υπήρχε ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο. Δηλαδή τα στοιχεία της εταιρείας ήταν ΑΓΝΩΣΤΑ, μη προσβάσιμα στο κοινό.
Παρ’ όλη την σοβαρότητα της καταγγελίας, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε ένα κανάλι δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Όπως και με το ότι ο αδελφός του πρωθυπουργού ακόμα και για την καταχώρηση του Domain της εταιρείας, δήλωσε ως διεύθυνση το …ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ!
ΤΟ κτίριο στην οδό Vignerons 1A όπου στεγάζεται η εταιρεία του Α. Παπανδρέου
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε την εταιρεία που διατηρεί ο Ανδρέας Α. Παπανδρέου στην Ελβετία, με μοναδικούς εταίρους αυτόν και την σύζυγο του κυρία Μαριάνθη Αλεξίου.
Δείτε τα στοιχεία της εταιρείας:


Κλικ στην εικόνα για να δείτε καθαρά τα στοιχεία. 

Η εταιρεία λοιπόν ονομάζεται Institute for Climate and Energy Security
Όνομα που ξεκάθαρα ταυτίζεται με το ακρωνύμιο “I4CENSE”, το δημοσιοποιημένο όνομα της εταιρείας δηλαδή, μέσω της οποίας λαμβάνονται χορηγίες από κρατικούς φορείς, οργανισμούς αλλά ακόμα και τη …SIEMENS!
Συνεχίζοντας την έρευνα διαπιστώσαμε ότι η επωνυμία της εταιρείας δεν βρισκόταν γενικώς στον τηλεφωνικό κατάλογο αλλά και στην συγκεκριμένη διεύθυνση δεν φαινόταν εταιρεία με αυτό το όνομα.

Σε αυτοψία λοιπον που κάναμε στο κτίριο (φωτό), είδαμε ότι όντως δεν υπήρχε ούτε ταμπελάκι, ούτε καν κουδούνι (!). Βλέποντας ότι ως αποδέκτη αλληλογραφίας ο κύριος Παπανδρέου είχε δηλώσει το όνομα Etude Häsler, είδαμε ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται το γνωστό δικηγορικό γραφείο H&B LAW, (κλικ στην φωτό για μεγένθυση), όπου υπεύθυνος είναι ο κύριος Hasler Marc. Την αυτοψία επιβεβαιώνει και η καταχώρηση στον τηλεφωνικό κατάλογο.
Η εταιρεία του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, στεγάζεται στο δικηγορικό γραφείο H&B LAW, γραφείο που φημίζεται για τις δραστηριότητες τους σε …Venture Capitals, συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών, δραστηριότητες με μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους με διαθέσιμα κεφάλαια, για τους οποίους η Ελβετία είναι ακόμα “ασφαλές λιμάνι”. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία έχει ειδικό division για Ρώσους πελάτες.
Το τι είδους εταιρείες στεγάζονται σε δικηγορικά γραφεία με τέτοιον τρόπο, ρωτήστε κάποιους ειδικούς να σας διαφωτίσουν όσοι δεν το γνωρίζετε.
Δείτε σκαναρισμένα αποσπάσματα του καταστατικού της εταιρείας, με την επίσημη σφραγίδα του Ελβετικού κράτους και τις υπογραφές τους.  Το καταστατικό είναι στην διάθεση των αρχών και των ΜΜΕ που θα θελήσουν να παρουσιάσουν το θέμα, αλλά κυρίως στην διάθεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στο μνημόνιο δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε κύριοι. Τώρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε άγνοια.
Ένα μεγάλο Μπράβο στους φίλους του Ολυμπία για την ανιδιοτέλεια και την αυτοθυσία τους.
Ένα μεγάλο Μπράβο στο παλικάρι που λέγεται ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. Από το θάρρος και την μπέσα ενός άνδρα ξεκίνησαν όλες οι αποκαλύψεις αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις. ΑΥΡΙΟ ΠΑΝΟ, ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ IJ PARTNERS ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΗΣ LEHMAN BROTHRS.
ΥΓ. Κύριε Κλέωνα, θα μας πείτε τώρα που στέλνατε τα λεφτά για τις χορηγίες; “Άστους, μην ασχοληθείς, αυτοί είναι περιθωριακοί!!”


Τα υπόλοιπα στοιχεία εδώ:
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΕΑ ΣΤΗΝ ΜΚΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… αλλά έχει ένα πρόβλημα.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο αδερφός του πρωθυπουργού δηλώνει ως διεύθυνση το …Πανεπιστήμιο Αθηνών!


http://olympia.gr/2011/06/25/andreas-papandreou-2/#more-76452

Αύριο η εκδίκαση της αγωγής Τσουκάτου στον Πάνο Καμμένο.


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/kammenos-54.jpg?w=221&h=162&h=162


Αύριο, 9 το πρωΐ στην Ευελπίδων, γίνεται η εκδίκαση της αγωγής του Θόδωρου
Τσουκάτου, 


στον βουλευτή Πάνο Καμμένο. Διαβάστε την υπόθεση εδώ: Ο Τσουκάτος ζητά από τον Καμμένο τα ρέστα! Όλη η αγωγή της ντροπής.
Όπως επίσης και εδώ: Ή έχουμε κυβέρνηση απατεώνων ή ενας απατεώνας συκοφαντεί την κυβέρνηση.
Εννοείται ότι ο Πάνος θα είναι εκεί. Όπως ήταν και την προηγούμενη φορά που η υπόθεση πήρε προκλητικότατα αναβολή.
Αύριο το πρωΐ λοπόν, θα δούμε εάν η δικαιοσύνη υπερασπίζεται την κοινωνία ή το σύστημα που την λυμαίνεται. Όσοι ζωντανοί, αύριο στις 9 στην Ευελπίδων.


 http://olympia.gr/2011/09/21/%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%af%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b3%ce%ae%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%cf%84%ce%bf%cf%85/

Φωτιά στο Ebay από την “Τράπεζα της Ανατολής”!


Οι μετοχες της τραπεζας αυτης το καλοκαιρι σε δημοπρασια σε ebay πουλιωνταν προς 1 – 10 ευρω το πολυ.
Μετα το ρεπορταζ του μεγα Μακη αυτες πουλιουντε για 5000 δολλαρια. Ποιοι ειναι πισω απο το μαγαζι http://www.nonvaleur-shop.de  (και εδω η Γερμανια ??)  ?
Το επισημο site του μη κερδοσκοπικου οργανισμου END (http://ellasneverdie.org/) δημιουργηθηκε στης 18/8/2011
Η δηλωση φορου δωρεας στης 25/8/2011. Πολυ κοντα αυτες οι ημερομηνιες. Σαν καποιοι να βιαζονται να αποδειξουν κατι οποσδηποτε. Στην κοινωνικη μηχανικη η συνταγη Τρομος και Ελπιδα ειναι  επιτυχημενος οπως και η Μισαλοδοξια – Μιζερια.
Στην όλη ιστορια που εγινε γρηγορα γνωστη συμμετεχουν “καποιος” ιδιωτης  κάποιος γνωστος μεγαλοδημοσιογραφος ,διοικητης τράπεζας (Προβοπουλος) και απο πισω τα γιουσουφακια που σπερνουν αθελα ολη την ιστορια. Επιτυχημενη συνταγη.
Βλεπω παντως οτι η nonvaleur-shop.de  μεχρι τις 21 οκτωβρη θα βγαλη καλα φραγκα “βγαζοντας” ταυτοχρονα και αλλες ελευθερες ανοικτες δημοπρασιες με χαρτια σε δημοπρασια εχοντας σαν παγιδα τα 5000 δολλαρια του buy it now …..! Ποιοι ειναι αυτοι ? http://www.ebay.de/itm/GREECE-Banque-dOrient-National-Bank-of-Greece-125-Gold-Francs-Athen-1910-/310346868765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item48421d681d
Αναγνώστης
σσΟ: Το σίγουρο είναι πως κάποιοι όντως έβγαλαν τρελλά κέρδη από την τράπεζα της Ανατολής. Άκου από 10 Ευρώ να πάει 5,000 Ευρώ! Ούτε CDS να ήταν!
 
http://olympia.gr/2011/09/21/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf-ebay-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%ac%cf%80%ce%b5%ce%b6%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae/

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ με την αλβανική σημαία στο μπράτσο!

Άνω κάτω έχει κάνει το συνοριακό τμήμα που υπηρετεί αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι τρόποι του και η αλλόκοτη, πολύ συχνά συμπεριφορά του, έχουν στείλει προ πολλού στις καλένδες την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, όμως όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Ο εν λόγω αξιωματικός- διοικητής του...
τμήματος, μετατέθηκε από την Αθήνα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πριν από μερικούς μήνες. Από την αρχή της παρουσίας του στην περιοχή και με κάθε ευκαιρία, επικαλείται την πολύ στενή σχέση που έχει με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Φυσικά είναι άγνωστο εάν η σχέση αυτή υφίσταται, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μην την διαφημίζει, καθώς εκθέτει τον Αρχηγό. Τα προβλήματα με τους υφιστάμενούς του είναι συνεχή και τα «κατορθώματά του» συζητιούνται πλέον ευρέως στους διαδρόμους του Αστυνομικού Μεγάρου. Παρόλα αυτά, ούτε η τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ, ούτε οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αξιωματικών, ούτε και οι λαλίστατοι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων έχουν ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα. Εάν όλα αυτά δεν συνέβαιναν και αν ο εν λόγω αξιωματικός με τις ενέργειές του δεν θύμιζε σερίφη κακής κοπής, πιθανόν κανένας να μην ασχολούνταν με άλλες λεπτομέρειες σχετικές με τον εν λόγω αξιωματικό. Όμως όλα αυτά υπάρχουν! Κι υπάρχει και κάτι ακόμη. Η Αλβανική σημαία που… κυματίζει στο μπράτσο του. Πρόκειται για το τατουάζ που επέλεξε να κάνει και μάλλον καμαρώνει καθώς το επιδεικνύει με κάθε τρόπο και το οποίο μεταξύ των άλλων απεικονίζει και την Αλβανική σημαία. Κι αυτό όταν σύμφωνα με την τελευταία προκήρυξη της ΕΛΑΣ για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, η δερματοστιξία (όπως αποκαλείται επιστημονικά το τατουάζ) αποτελεί λόγο για να αποκλειστεί από τις εξετάσεις. Πως τα εξηγεί όλα αυτά η ηγεσία της αστυνομίας; Και πως αφήνει να διαλύεται ένα τμήμα συνοριακής φύλαξης, που έχει επιδείξει σημαντικές επιτυχίες κατά το παρελθόν από τις ιδιοτροπίες ενός αξιωματικού; Οποιαδήποτε απάντηση θα είχε πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον, όπως θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τις απόψεις των Ενώσεων Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_9487.html

Αίσχος! Κι άλλα μέτρα λένε πως θα ζητήσει η τρόικα την επόμενη εβδομάδα


Στην κορύφωσή του βρίσκεται σήμερα το δράμα των νέων μέτρων καθώς στην κυβερνητική επιτροπή υπό τον Παπανδρέου, αναμένεται αφενός να σκύψουν το κεφάλι οι υπουργοί και να συμφωνήσουν με τη νέα σφαγή και αφετέρου να παίξουν την κολοκυθιά μεταξύ τους για το ποιος θα τα παρουσιάσει.

Το χειρότερο όμως είναι ότι πολύ πιθανόν αυτά τα μέτρα που θα δημοσιοποιηθούν να μην επαρκούν και την επόμενη εβδομάδα η τρόικα να ζητήσει και μερικά παραπάνω!
Αλήθεια, υπάρχει έστω και ένας σήμερα μέσα στο ΠΑΣΟΚ που να μην πιστεύει ότι θα καεί ο τόπος μετά τις επικείμενες ανακοινώσεις;
«Zούμε τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό» ομολόγησε ο Βενιζέλος, αλλά συνεχίζει να κάνει τον υπουργό!
Η πιο κυνική δήλωση που ακούστηκε εδώ και δύο χρόνια, που η χώρα χορεύει στους ρυθμούς της τρόικας, ακούστηκε την Τετάρτη στη βουλή από τον υπουργό Οικονομικών. Ο Ε. Βενιζέλος ομολόγησε ότι έχουν αποτύχει σε όλα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ζούμε τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό». Φυσικά έριξε τις ευθύνες στο… κακό το ριζικό μας και στην ύφεση.
Λες και η ύφεση είναι κάνα αστέρι που έπεσε στο κεφάλι της Ελλάδας.
Έτσι όπως το πάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε λίγο θα μας ζητήσει να τον… χειροκροτήσουμε κι αυτόν και την κυβέρνηση που υπηρετεί για την τραγωδία που βιώνει η χώρα, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθούν…
Ο υπουργός Οικονομικών λίγο πριν την συνεδρίαση της κυβερνητική επιτροπής και την ανακοίνωση των νέων σκληρών μέτρων, δήλωσε ότι «η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα είναι αναγκαία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών».
Υπογράμμισε δε την ανάγκη πρόσθετων μέτρων ανακοινώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφορούν στο πρόγραμμα λιτότητας για την περίοδο 2011-2014, γιατί το παλιό πρόγραμμα λήγει στα μέσα του 2013. Είπε ότι η διαπραγμάτευση με την Τρόικα γίνεται με βάση τρία κριτήρια: την ανάγκη να σωθεί η χώρα χωρίς αίσθηση πολιτικού κόστους, τις ανάγκες και τις αντοχές των απλών ανθρώπων και τρίτον την ανάσχεση της ύφεσης. «Προσπαθούμε να συμφωνήσουμε σε λύσεις που θα είναι λιγότερο επώδυνες», ανέφερε, αν και παραδέχθηκε ότι τα μέτρα θα είναι οδυνηρά.
Οι επικεφαλής της Τρόικας αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να υπαγορεύσουν δια ζώσης τις νέες εντολές, προκειμένου η… ανεξάρτητη κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες.
Έρχονται ειδικά δικαστήρια για την Οικονομία
Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ώρες στη Συγγρού για τα παραπάνω στοιχεία που έδωσε στον Σαμαρά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου σχετικά με την πλαστογράφηση του ελλείμματος του 2009. Το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι από τα ντοκουμέντα καίγονται υπουργοί και στελέχη της Στατιστικής Αρχής.
Συγκρατείστε το αυτό γιατί θα το δείτε να συμβαίνει όχι πολύ μακριά από σήμερα. Ο Σαμαράς είπε στη Θεσσαλονίκη ότι θα κάνει εξεταστική για την Οικονομία αν εκλεγεί πρωθυπουργός.
Το ποινικό σκέλος δηλαδή της υπόθεσης είναι ορθάνοιχτο και διευρύνεται διαρκώς.
Τα Ειδικά Δικαστήρια έχουν αρχίσει να… φαίνονται στον ορίζοντα.
Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2011/09/blog-post_4533.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η EUROSTAT ΕΒΛΕΠΕ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 12,7%!



Το CDS του ΤΤ είχε ήδη πουληθεί, σύμφωνα με τον Στρως Καν όλα είχαν συμφωνηθεί για την ένταξη στο ΔΝΤ, είχε λήξει και η βρωμερή μεθόδευση με το Τ10…
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί. Κάποιος έπρεπε να την απασφαλίσει. Ο πυροκροτητής θα ήταν το έλλειμμα. Πως όμως; Αφού ο ίδιος ο Προβόπουλος δήλωσε στους ηγεμόνες στις 8/10/2009  ότι το έλλειμμα θα ήταν κάτω από το 10%!! Με στοιχεία του γ’ τριμήνου! Μία δήλωση που έγινε παρουσία ΟΛΩΝ των πρωτοκλασάτων της νέας κυβέρνησης, αλλά “εξαφανίστηκε”! Δείτε ακριβώς τι είχε πει: Ο Γ. Προβόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου και των υπουργών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κ. Λ. Κατσέλη τόνισε ότι τα στοιχεία για την οικονομία είναι ανησυχητικά, όμως υπογράμμισε πως ευελπιστεί ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος!!
Συμπληρώνει το  Euro2day:
Πηγές της ΤτΕ διευκρίνιζαν ότι η εκτίμηση για έλλειμμα στην περιοχή του 9% – 10% αφορά στα στοιχεία του γ΄ τριμήνου.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι αν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η διεύρυνση του ελλείμματος το τελευταίο τρίμηνο.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ασχολείται προσωπικά με όλα τα συναφή θέματα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Πως λοιπόν μετά από αυτή την ξεκάθαρη δήλωση, περάσαμε στην Οργουελική πραγματικότητα με τις “δήθεν δηλώσεις Προβόπουλου ότι ενημέρωσε τον Καραμανλή και αυτός το απέκρυψε”; Μα η ενημέρωση αυτή είναι επίσημη, μετά την πτώση του Καραμανλή και της κυβέρνησης του!
Το πλέον συγκλονιστικό είναι πως με το έλλειμμα κάτω από το 10%, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΕ!
Ο στόχος του προϋπολογισμού για έλλειμμα 9,1% του ΑΕΠ να επιτευχθεί σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του πόσο θα κλείσει τελικά το έλλειμμα του 2009. (Καθημερινή, 6/12/2009)
Εκεί λοιπόν, στις 16 του Οκτώβρη,  ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου, ΕΝΕΡΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, στέλνει το e-mail στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής!! Σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις του ΗΡΩΑ Λογοθέτη και της ΗΡΩΙΔΑΣ Γεωργαντά, γνωρίζουμε τον λόγο. Το ΔΝΤ (και όχι η Eurostat) μεθόδευσε την χάλκευση να γίνει μέσω της ελεγχόμενης πλέον ΕΛΣΤΑΤ, αφού παραγκώνιζαν θεσμικά τα “ενοχλητικά” μέλη του ΔΣ!
Όπως κραυγαζαμε από τον Οκτώβρη του 2009. Η μεθόδευση ήταν για την υπαγωγή της χώρας στην κατοχή του ΔΝΤ με τον παράλληλο πλουτισμό “κάποιων” μέσω των CDS. Ο Σόρος είχε ηδη επισκεφθεί τον πρωθυπουργό!
Πως είμαστε τόσο βέβαιοι ότι η Eurostat είχε μαύρα μεσάνυχτα για τις μεθοδεύσεις;
Διαβάστε το ντοκουμέντο που γράφτηκε στις 6/12/2009. Ειδικά εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας που επιμένετε να αντιμετωπίζετε τον κύριο Παπανδρέου και τον κύριο Παπακωνσταντίνου ως “συνομιλητές” και ζητάτε ατράνταχτα στοιχεία:
“το έλλειμμα του 2009 μπορεί να είναι τελικά μικρότερο από 12,7% του ΑΕΠ. Η Eurostat διατυπώνει επιφυλάξεις ως προς τον τρόπο που καταγράφηκαν στο έλλειμμα του 2008 και του 2009 οι δαπάνες για εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων. Θεωρεί ότι θα έπρεπε να κατανεμηθούν και στα ελλείμματα του 2006 και 2007. Εάν τελικά το επιβάλει, το έλλειμμα του 2009 ενδεχομένως να είναι μικρότερο. Σε αυτήν την περίπτωση,θα ασκηθούν πιέσεις για μικρότερο έλλειμμα και το 2010.”
Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_06/12/2009_382184
Την συνέχεια την γνωρίζουμε όλοι. Όπως γνωρίζουμε και την κατάληξη που πρέπει να έχουν αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα σε αυτόν τον απίστευτο εφιάλτη.
στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.

http://olympia.gr/2011/09/20/eurostat/

Η Νέα Ελλάδα καταθέτει μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον της κυβέρνησης!

Ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00μμ, ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Ηλίας Μαρκόπουλος καταθέτει ΜΗΝΥΣΗ (Μηνυτήρια Αναφορά) με την κατηγορία της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ως Πολιτική Αγωγή, εναντίον της Κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου και των ...μελών της Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου, Ανδ. Λοβέρδου, Χ. Παπουτσή, Α. Διαμαντοπούλου, Θ. Πάγκαλου, του αδερφού του πρωθυπουργού Ανδρ. Παπανδρέου και τους συμμετέχοντες στην εταιρεία Institute for Climate and Energy Security στην Ελβετία για τον βρόμικο ρόλο τους στη λεηλασία της Ελλάδας και επίσης κατα παντός υπευθύνου για την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμα του 2009 με βάση τις καταγγελίες της καθηγήτριας Οικονομετρίας κας Ζωής Γεωργαντά και των άλλων τεσσάρων αποπεμφθέντων μελών της Επιτροπής.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ επίσης θα προσφύγει στο Ευρωπαικό δικαστήριο για την ίδια υπόθεση εντός της επόμενης εβδομάδας κινούμενη εναντίον του κ. Ραντερμάχερ της EuroStat καθώς και του νύν προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κυρίου Γεωργίου για συνενοχή και ηθική αυτουργία.

Θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στον Τύπο και στα ΜΜΕ, αλλά μιας και πολύ φοβούμαστε οτι και πάλι οι ανακοινώσεις μας αυτές θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων, θα γίνει αναδημοσίεση του σχετικού email που θα έχει σταλεί απο τα γραφεία μας καθώς και τους αποδέκτες του email, για να αποκαλυφθεί επιτέλους ο βρώμικος ρόλος τους.

Η αναγέννηση της πατρίδας μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, αν δεν πληρώσουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ για το ξεπούλημά της!


Απο το Γραφείο Τύπου της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 


http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/blog-post_9242.html

Οι 19 ΔΟΥ που κλείνουν

Αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των εφοριών αναμένεται να λάβει το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος του έτους προχωρώντας καταρχήν στο κλείσιμο 19 ΔΟΥ της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση 100 μεγάλων εφοριών με δικαστικά τμήματα που θα επικεντρωθούν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.


 
Οι εφορίες που αναμένεται να κλείσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ήδη κάνει το υπουργείο Οικονομικών είναι οι ακόλουθες: Τροπαίων, Ακράτας, Κλειτορίας, Ανδρίτσαινας, Βάρδας , Τυμπακίου, Καστελλίου Πεδιάδας, Ληξουρίου, Νεάπολης Βοίου, Δερβενίου, Αρεόπολης, Κροκεών, Νεάπολης Βοιών, Νεάπολης , Πλωμαρίου, Μήθυμνα, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, Πάργας και Καρλοβασίου.

Οι εφορίες αυτές θα κλείσουν και θα μεταφερθούν σε γειτονικές ΔΟΥ προκειμένου να ενισχυθούν για τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων.

Πρόκειται ουσιαστικά για κινήσεις που θα σηματοδοτούν την έναρξη της πολιτικής αναδιάρθρωσης των εφοριών προκειμένου να μειωθούν σε λιγότερες από 80 έναντι 288 σήμερα.

Οι εφορίες αυτές θα ασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο φυσικών και νομικών προσώπων, ενώ η εξυπηρέτηση των φορολογούμενων θα γίνεται μέσω των ΚΕΠ.

Σε οτι αφορά την καταβολή φόρων θα γίνεται είτε μέσω των ΚΕΠ είτε μέσω των τραπεζών όπως και σήμερα.

Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα τα νέα μέτρα – Αύριο o Beni στον Παπούλια – Την Τρίτη η εμφάνιση ΓΑΠ στη Γερμανία!

Νέα παράταση έλαβε η ανακοίνωση των νέων μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα ανακοινωθεί κάτι επίσημα, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα περιμένει να δει πως θα κινηθούν και οι διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον. Τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών,...
Eυ. Βενιζέλο, θα δεχθεί την Πέμπτη στις 13.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη ο Γ. Παπανδρέου θα κάνει μια από τις σπάνιες πλέον εμφανίσεις του, όχι εντός Ελλάδος, αλλά στη Γερμανία όπου και θα μεταβεί για να πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση με την Μέρκελ.
Πηγη

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/09/o-beni.html

Σοκ. Είμαστε ανίκανοι από μόνοι μας, λέει ο Βενιζέλος.

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός, έπειτα από αυτά που ακούει από τους ίδιους του εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος;; Πόσο θα πάρει ακόμα να το αντιληφθεί μέχρι και ο τελευταίος πολίτης, ότι το ισχύον πολιτικό σύστημα είναι η αιτία όλων των δεινών αυτού εδώ του ιστορικού λαού;;

Σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υπουργός των οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως διαβάζουμε στα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, είπε το εξής, όχι απλά καταπληκτικό, αλλά σοκαριστικό. «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο», είπε και προσέθεσε ότι «χωρίς έλεγχο από την τρόικα η ελληνική οικονομία θα είχε εκτροχιαστεί».

Δηλαδή, αντιλαμβάνεστε τι είπε ο άνθρωπος;;
Ουσιαστικά είπε πως, η κυβέρνησή του και το πολιτικό σύστημα γενικότερα (αφού προηγουμένως είχε αναφερθεί και σε άλλα κόμματα), είναι πλήρως ΑΝΙΚΑΝΑ και ότι...
η ελληνική οικονομία, στην οποία προΐσταται ο ίδιος!!!!!!! θα είχε εκτροχιαστεί, αν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δεν είχε τεθεί κάτω από τον έλεγχο της τρόϊκα.

Επειδή όμως ο κ. Βενιζέλος μίλησε αόριστα σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, εμείς τον ρωτάμε.

Ποιον εννοείτε κ. Βενιζέλο, όταν λέτε ότι «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο»; Μιλάτε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, αλλά ποιον εννοείτε; Μήπως εννοείτε το σύνολο του ελληνικού λαού; ή μήπως εννοείται εσάς τους ίδιους;.

Αν εννοείτε το σύνολο του λαού, μας προσβάλλετε βάναυσα.
Αν όμως εννοείτε εσάς τους πολιτικούς και το σύστημά σας, τότε οφείλετε να παραιτηθείτε αμέσως.

Περιμένουμε δήλωσή σας.
 
http://greki-gr.blogspot.com/2011/09/blog-post_3004.html

Θεσσαλονίκη: Καταχώνουν τις αρχαιότητες που έρχονται στο φως στα εργα του Μετρό...


Αρχαιότητες στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Η κατασκευή ενός ακόμη σταθμού του μετρό, του δεύτερου κατά σειρά στον οποίο ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή, ξεκινά τις επόμενες μέρες.
Πρόκειται για το σταθμό «Σιντριβάνι», όπου οι αρχαιολόγοι είναι έτοιμοι να δώσουν τη θέση τους στο τεχνικό τμήμα του μετρό. Κι αυτό, παρά το ότι γίνονται τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη του σταθμού, καθώς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε τη διατήρηση της τρίκλιτης βασιλικής που ήρθε στο φως, η οποία καταλαμβάνει το ένα τρίτο του σταθμού. Με βάση την απόφαση του ΚΑΣ, η βασιλική θα καταχωθεί.
Η κατασκευή του σταθμού «Σιντριβάνι» έρχεται να προστεθεί στην κατασκευή του σταθμού στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, που ξεκίνησε πρόσφατα. Εκεί εκτελούνται εργασίες κατασκευής της πλάκας οροφής, της πλάκας διακίνησης των επιβατών, της πλάκας πυθμένα αλλά και της βόρειας πρόσβασης.
Η βασιλική
Η τρίκλιτη βασιλική που ήρθε στο φως στο σταθμό «Σιντριβάνι», στην περιοχή όπου κατά την αρχαιότητα βρισκόταν το ανατολικό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών του μετρό. Η βασιλική, με μαρμαροθετημένα δάπεδα, διαστάσεων 17,60x11,50 μέτρα, ανάγεται στους παλαιοχριστιανικούς χρόνους (5ος αιώνας). Ο ναός χτίστηκε στη θέση προγενέστερου λατρευτικού κτιρίου, στο οποίο ανήκει εξαιρετικής ποιότητας ψηφιδωτό δάπεδο με παράσταση του πτηνού «Φοίνιξ» που πατά σε άνθος, ενώ γύρω του, πάνω σε βλαστούς κληματίδας, φωλιάζουν πτηνά.
Αγγελιοφόρος

http://www.thermopilai.org/content/thessalonike-katakhonoun-tis-arkhaiotetes-pou-erkhontai-sto-phos-sta-erga-tou-metro


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters