Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Επικήρυξη 5.000 δολαρίων για την Μουσουλμάνα που έβαζε φωτιές στην Αμερική κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ταραχών


Γιατί να συμμετάσχει η Mena Dyaha Yousif, της οποίας η χιτζάμπ δείχνει ότι είναι Μουσουλμάνα που υποστηρίζει τη Σαρία, στις βίαιες ταραχές για τον George Floyd; 
Οι υπέρμαχοι του Ισλάμ και οι ταραξίες της Αριστεράς, έχουν έναν κοινό στόχο. Όπως το έθεσε η Μουσουλμάνα δικηγόρος Urooj Rahman που πετούσε μολότοφ, «Αυτές οι μ@@@@@ες δε θα σταματήσουν ποτέ, εκτός αν τους κατεβάσουμε όλους κάτω».
Αξιωματούχοι της Αστυνομίας αναζητούν έναν άνδρα και την κοπέλα του που εμπλέκονται σε αρκετές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ταραχών στον Άγιο Παύλο της Μινεσότα.

Ηνωμένο Βασίλειο: Μουσουλμανική Επιτροπή, ζητά την κατεδάφιση περισσότερων ιστορικών αγαλμάτων


Σε μία ομιλία που δόθηκε κατά τη διάρκεια της της Ετήσιας Μουσουλμανικής Αμερικανικής Κοινωνίας (MAS) και του Ισλαμικού Κύκλου της Βόρειας Αμερικής (ICNA) το Δεκέμβρη του 2015, ο Nihad Awad, Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αμερικανικών –Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), προέτρεψε τους Μουσουλμάνους Αμερικανούς να αναλάβουν δράση για το θέμα: Black Lives Matter. «Είναι δικό μας θέμα», είπε, «είναι δική μας εκστρατεία».

Θα μας ζητήσουν να γονατίσουμε μπροστά στους αλλοδαπούς;


Πιστεύουμε πραγματικά, ότι δε θα έρθει η ώρα και στην Ελλάδα, όπου μετά από ένα στημένο ή τυχαίο περιστατικό θανάτου αλλοδαπού από Αστυνομικό, δε θα μας ζητήσουν τα ΜΜΕ και η άρχουσα τάξη να γονανίσουμε, ως «ένδειξη» σεβασμού, μπροστά στους μετανάστες;
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό θα συμβεί. Ήδη, Εφημερίδες της Αριστεράς, όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, αποκαλεί ακροδεξιούς, όσους πολίτες

Στη φυλακή ο Πάιατ και κατάρρευση του Ελληνικού πολιτικού καθεστώτος; Όλα είναι πιθανά πλέον!


 
Δημοσιεύτηκε 13/06/2020
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Αμερικανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου, Axios, η δικαστική επιτροπή της Γερουσίας, όπου προεδρεύει ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενός φίλος του Προέδρου Τραμπ, έχει λάβει εξουσιοδότηση να ερευνήσει σε βάθος, την υπόθεση των κατασκευασμένων κατηγοριών από την κυβέρνηση Ομπάμα, για εμπλοκή και ανάμειξη της Ρωσίας στις Αμερικανικές εκλογές του 2016, όπου ερευνήθηκε και κατηγορήθηκε άδικα και παράνομα, ο Πρόεδρος Τραμπ.

Το μαρτύριο της Υπατίας


Πανορμίτης Σπανός
Γράφει ο Δρ Κώστας Βίτκος

Τον Μάιο του 1915, ο Mangasar Murguditch Mangasarian έδωσε δημόσια ομιλία στο Σικάγο των ΗΠΑ, με θέμα «Το μαρτύριο της Υπατίας». Μεταφέρω εδώ (σε ελεύθερη μετάφραση) τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του. Πρώτα όμως να θυμίσουμε ότι τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην πλούσια πόλη της Αλεξάνδρειας, τα όρια της οποίας είχε περιχαράξει το 331 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος με «άλφιτα» (κριθαρένιο αλεύρι): «άλφιτα… ο βασιλεύς υφηγείτο, και το κύκλον ούτω περιγραφήναι του περιτειχισμού όντινα τη πόλει εποίει» (Αρριανός, «Ανάβασις Αλεξάνδρου», 3.2).

Εκτός από την περίφημη βιβλιοθήκη, που τα ράφια της φιλοξενούσαν σκέτο χρυσάφι, στην Αλεξάνδρεια υπήρχε και ο καταπληκτικός ναός του Σέραπι, ο οποίος μόνο με τον ναό του Διός στη Ρώμη και με τον Παρθενώνα στην Αθήνα μπορούσε να συγκριθεί. Είχε κτιστεί πάνω σε τεχνητό λόφο, με 100 σκαλοπάτια ύψος. Τον Σέραπι έφερε στην Αλεξάνδρεια από τη Σινόπη του Εύξεινου Πόντου ο Πτολεμαίος.

H ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο Χριστιανισμός, έχοντας πλέον το πάνω χέρι στην Αλεξάνδρεια, έβαλε ως στόχο την καταστροφή δύο βασικών μνημείων τού τότε πανίσχυρου πολυθεϊσμού: τη βιβλιοθήκη και τον ναό τού Σέραπι. Την εποχή εκείνη αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Θεοδόσιος, ο οποίος έδωσε το πράσινο φως.

Ο επίσκοπος Θεόφιλος, μ’ έναν σταυρό στο χέρι και με συνοδεία μοναχών, ανέβηκε στο ναό του Σέραπι και άρχισε να κατεδαφίζει τους κίονες. Όταν οι μοναχοί αντίκρυσαν το κολοσσιαίο άγαλμα του θεού, πάγωσαν. Ένας στρατιώτης, μ’ ένα βαρύ τσεκούρι στο χέρι, δίσταζε να χτυπήσει τον θεό. Άραγε θα ανεχόταν ο θεός την προσβολή ή θα έριχνε ολόκληρο το κτίριο πάνω στα κεφάλια των ιερόσυλων;

Ο στρατιώτης, τελικά, χτύπησε με το τσεκούρι του το μάγουλο του θεού. Ο θεός δεν έφερε καμία αντίσταση. Ο ήλιος εξακολουθούσε να φωτίζει τον κόσμο και η φυσική τάξη δεν είχε διαταραχτεί. Παίρνοντας θάρρος οι υπόλοιποι μοναχοί από την αδιαφορία του θεού να προστατέψει τον εαυτό του, όρμησαν πάνω στο άγαλμα, το τράβηξαν από τον θρόνο του και έσερναν τα κομμάτια του στους δρόμους της Αλεξάνδρειας.

Μετά την καταστροφή του Σεράπειου, σειρά είχε η βιβλιοθήκη. Τα ράφια της απογυμνώθηκαν από τ’ αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά συγγράμματα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΑΣΚΑΛΑ

Όταν ο επίσκοπος Θεόφιλος πέθανε, τον διαδέχτηκε ο ανιψιός του, ο Κύριλλος. Ο νέος επίσκοπος έστρεψε την προσοχή του εναντίον των ζωντανών μνημείων του πολυθεϊσμού: τους διανοούμενους, άνδρες και γυναίκες, που επιδίδονταν στην ποίηση και στη φιλοσοφία. Η πλέον επιφανής αντιπρόσωπος του ελληνορωμαϊκού πνεύματος στην Αλεξάνδρεια την εποχή αυτή ήταν η ταλαντούχα Υπατία, κόρη του μαθηματικού και φιλόσοφου Θέωνα.

Ως νεαρή γυναίκα, η Υπατία δεν θα έπρεπε ν’ ασχολείται με τη φιλοσοφία που ήταν αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών. Και όμως, μετά από τις σπουδές της στην Αθήνα, κατάφερε όχι μόνο ν’ ασχοληθεί, αλλά κα να διαπρέψει. Έγινε βασίλισσα στο βασίλειο της διανόησης.

Στην Αλεξάνδρεια η Υπατία εκλέχτηκε πρόεδρος της Ακαδημίας. Ως δασκάλα της φιλοσοφίας, η φήμη της προσέλκυε σπουδαστές από τη Ρώμη και την Αθήνα, αλλά και από άλλες μεγαλουπόλεις της αυτοκρατορίας. Κάθε μέρα μαζευόταν κόσμος στην Ακαδημία, όπου δίδασκε, εξηγώντας Πλάτωνα και Αριστοτέλη.

Ο επίσκοπος Κύριλλος έπεισε τον εαυτό του ότι η φήμη της Υπατίας και το ταλέντο της, προσέδιδαν κύρος στον πολυθεϊσμό και παρακώλυαν την πρόοδο της νέας πίστης.

Όντως, η Υπατία ασκούσε μεγάλη επιρροή στην Αλεξάνδρεια. Ήταν το πλέον δημοφιλές πρόσωπο στην πόλη. Όταν εμφανιζόταν με τη άμαξά της στους δρόμους, ο κόσμος τις έριχνε λουλούδια και φώναζαν: «Ζήτω η κόρη του Θέωνα!». Οι ποιητές την αποκαλούσαν «Παρθένα των Ουρανών». Τη φυσική ομορφιά της θα τη ζήλευε και η ίδια η Κλεοπάτρα.

Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

Ο Κύριλλος, περνώντας τακτικά με το άλογό του από το σπίτι της Υπατίας και βλέποντας τ’ άλογα, τις άμαξες και το πλήθος των θαυμαστών της, κυριεύτηκε από φοβερό μίσος. Για τον ίδιο, η μόρφωσή της ήταν σκουπίδια. Η ομορφιά της ήταν πειρασμός και καταστροφή για τους άνδρες. Πώς τολμούσε αυτή η νέα, εύθραυστη γυναίκα να έχει ανεξάρτητη φιλοσοφική σκέψη;

Ένα πρωινό, καθώς η Υπατία εμφανίστηκε με την άμαξά της μπροστά από το σπίτι της, ξαφνικά 500 μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι Χριστιανοί μοναχοί από την αιγυπτιακή έρημο, μισοπεινασμένοι, τραβούν την Υπατία από την άμαξά της και τη σέρνουν από τα μαλλιά μέσα σε κάποια εκκλησία. Της είπαν να φιλήσει τον σταυρό, ν’ ασπαστεί τον Χριστιανισμό και να γίνει καλόγρια, αν θέλει τη ζωή της. Προφανώς, αρνήθηκε.

Τότε οι μοναχοί, υπό την επίβλεψη του δεξιού χεριού του Κύριλλου, του Πέτρου του Αναγνώστη, αδιάντροπα την ξεγύμνωσαν και σιμά στην άγια τράπεζα και στον σταυρό την κατακρεούργησαν με κοφτερά όστρακα. Κατόπιν πέταξαν τις σάρκες της στη φωτιά.

Και ο ομιλητής κλείνει την ομιλία του:

«Ω, υπάρχει πιο σκοτεινή πράξη στα χρονικά του ανθρώπου; Πότε έχει δολοφονηθεί κάποιος άλλος άνδρας ή άλλη γυναίκα με τέτοιον απάνθρωπο τρόπο; […] Ο κανίβαλος επικαλείται την πείνα για να καλύψει τη σκληρότητά του – όμως ποια δικαιολογία είχαν οι δολοφόνοι της Υπατίας; […] Όμορφη γυναίκα! Δολοφονήθηκε από ανθρώπους που δεν άξιζαν ν’ αγγίξουν ούτε την άκρη του φορέματός της! Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτό συνέβη μέσα σε εκκλησία – χριστιανική εκκλησία!

»Έχω δει τον πάγο να δαγκώνει το λουλούδι. Παρατήρησα την αράχνη να παγιδεύει τη μύγα. Έχω δει το φίδι να εκτινάσσεται πάνω στο πουλί. Κι όμως, αγαπώ τη φύση! Αλλά ποτέ δεν πρόκειται να εισέλθω σε εκκλησία ή ν’ ακολουθήσω μια θρησκεία που να μπορεί να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα σε μια αξιαγάπητη γυναίκα, έστω και αν μου πρόσφεραν για αρραβωνιαστικιά μου την αιώνια ζωή!».

............

* Ο Κ. Βίτκος είναι Δρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Νέας Αγγλίας και διδάσκει δωρεάν τα αρχαία Ελληνικά στη Μελβούρνη. Είναι εκδότης του αρχαιόφιλου περιοδικού Αθηνά και αρθρογράφος της παροικιακής εφημερίδας Νέος Κόσμος .

Πηγή: Νέος Κόσμος/ Το μαρτύριο της Υπατίας

https://neoskosmos.com/el/245864/to-martyrio-tis-ypatias/

Guy Standing: Ο εμπνευστής του Βασικού Εισοδήματος, για το τέλος της παγκοσμιοποίησης


διαδηλωτές εναντίον της G7
Αστάθεια, ανασφάλεια, επισφάλεια, ανισότητα: Έννοιες που χαρακτήριζαν τις σύγχρονες κοινωνίες πριν από τον Covid-19. Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας σε αυτές; Ο Guy Standing, βασικός εμπνευστής του καθολικού βασικού εισοδήματος, αναλύει.
Η νεοφιλελεύθερη οικονομική στρατηγική που ξεκίνησε να ξεδιπλώνεται τη δεκαετία του 1980 έχει διαμορφώσει ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που περιγράφεται καλύτερα ως ραντιέρικος («κερδοσκοπικός»)

Ουρά 1,5 χλμ. για δωρεάν φαγητό σε μια από τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου.Ο πλούτος πλούτος αλλά κι η πείνα πείνα !! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ


Ξενοδοχεία, εστιατόρια, οικογένειες απέλυσαν καθαρίστριες, σερβιτόρους, νταντάδες λόγω lockdown. Και χιλιάδες σκληρά εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να γίνουν αποδέκτες ελεημοσύνης για να επιβιώσουν. Η πόλη αριθμεί περί τους 500.000 κατοίκους και είναι μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο όπως φυσικά και της χώρας των 8,5 εκατ κατοίκων στην οποία ανήκει, όπου το κεφαλήν ετήσιο εισόδημα ανέρχεται περίπου στα 67.500 δολάρια το χρόνο.

Σε τι εξυπηρετεί η απόσυρση του Αμερικανικού Στρατού από την Ευρώπη;

Ιούνιος 14, 2020. 22:20

Όπως δημοσιεύθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στο Υπουργείο Άμυνας να σχεδιάσει την απόσυρση περίπου 10.000 Αμερικανών στρατιωτών που εδρεύουν σήμερα στη Γερμανία μέχρι τον Σεπτέμβριο. 

Για πολλούς παρατηρητές των διατλαντικών σχέσεων, αυτά τα νέα  δόθηκαν στη δημοσιότητα απροειδοποίητα για διάφορους λόγους.

Καταγγελία Του Νίκου Ρολάνδη, Για Τον Γιώργο Παπανδρέου: Αυτός Ζήτησε Από Την Κύπρο Να Εξαιρέσει Το Καστελόριζο Από Την ΑΟΖ

Καταγγελία του Νίκου Ρολάνδη, για τον Γιώργο Παπανδρέου: Αυτός ζήτησε από την Κύπρο να εξαιρέσει το Καστελόριζο από την ΑΟΖ

Η κρίση με την Άγκυρα για τον καθορισμό των ΑΟΖ και κυρίως η ένταση που έχει προκληθεί με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης η οποία εξαφανίζει από τον χάρτη ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και το Καστελόριζο, φέρνει στην επιφάνεια την αποκάλυψη που είχε κάνει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Ρολάνδης.

ΑΔΡΕΝΟΧΡΩΜΑ......ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΛΙΤ ......ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PIZZAGATE ....ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ .....

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ.....ΔΥΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ .....
ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ , ΤΟ ΔΕ ΑΛΛΟ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ.....ΑΛΛΑ.... ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ [ΑΠΑΓΩΓΕΣ] ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 1890 ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΕΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.....
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters