Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ:Η Μεγάλη Θανάτωση του ανθρωπίνου γένους έχει ήδη αρχίσει (video)

Γίνεται μέσα από τις χημικές ουσίες που προστίθενται στο πόσιμο νερό, τα τρόφιμα, τα φάρμακα μας και τον αέρα που αναπνέουμε – χημικές ουσίες που έχουν τη γνωστή επίδραση της μείωσης….
της γονιμότητας και τη συντόμευση της διάρκειας της ζωής. Αυτό το μήνυμα δεν μπορεί πλέον να απορριφθεί ως μια θεωρία συνωμοσίας.
Τα γεγονότα είναι σε κοινή θέα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι το πρώτο από μια τριμερή σειρά. Δείχνει πώς τα πρόσθετα στο πόσιμο νερό μας, όπως το φθόριο, δήθεν για την καταπολέμηση της φθοράς των δοντιών, στην πραγματικότητα είναι συγκεκαλυμμένες δόσεις θανάτου. Δείχνει επίσης πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας.


ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!Σε εφαρμογή το HACKING THE GREECE!!!... (video)

Έντονος ο προβληματισμός των επιστημόνων σχετικά με την τελευταία θεομηνία που έπληξε την Αθήνα και αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Πολλοί μίλησαν για "ακραία καιρικά φαινόμενα" τα οποία γίνονται όλο και πιο συχνά στη χώρα μας, με εντάσεις που κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια.
Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι αυτό το φαινόμενο;Καθόλου πιστεύουμε, καθώς τα όπλα που χρησιμοποιούνται για την εξόντωση των λαών είναι ευρέως διαδεδομένα και με απόλυτη επιτυχία δοκιμασμένα πρωτίστως στη χώρα που τα παράγει.


Μάλιστα έχει αρχίσει και η "διαφήμισή" τους στον κόσμο, ως η υπέρτατη λύση για τη σωτηρία της ανθρωπότητας......
Διάσημο αμερικανικό κανάλι πρόγνωσης καιρού έχει προαναγγείλει την έναρξη μιας σειράς επεισοδίων με το τίτλο "Hacking the Planet".

Πρόκειται για μια νέα σειρά που παρακολουθεί το συναρπαστικό έργο των επιστημόνων στην ανάπτυξη τρόπων για την πρόληψη ακραίων καιρικών φαινομένων, με στόχο να αποδυναμώνουν ή να ανακατευθύνουν απειλητικές καιρικές συνθήκες και φυσικά(;) φαινόμενα όπως ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, αστραπές, σεισμούς, ηφαιστειακές εκρήξεις και πολλά άλλα.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στην Αμερική την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.
Γεωμηχανικοί θα διερευνούν φαινομενικά αδιανόητες έννοιες, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών της εκτροπής τυφώνων, της αύξησης και μείωσης της βροχόπτωσης, τη δημιουργία κεραυνών, και της δύναμης ενός ανεμοστρόβιλου.

  Κάθε επεισόδιο του «Hacking the Planet" θα περιλαμβάνει μια σειρά πειραμάτων, όπως φαίνεται από το διαφημιστικό τρέιλερ της σειράς, όπου θα "αποκαλύπτονται" οι στρατηγικές για το δυνητικό χειρισμό της Γης, "προβληματίζοντας" αν τα σχέδια αυτά θα βοηθήσουν την ανθρωπότητα, αν βλάψουν τον πλανήτη, ή και τα δύο.

«Με τη χρήση αυτών των πειραμάτων θα μπορούμε να αποτρέψουμε τη βροχή κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος.Ακόμα θα δούμε αν με τη χρήση λέιζερ θα μπορουμε να απομακρύνουμε την αστραπή μακριά από ευαίσθητες περιοχές όπως εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

Είναι συναρπαστικό να φανταστούμε έναν κόσμο όπου μπορούμε θα χειραγωγήσουμε τις πιο ισχυρές φυσικές δυνάμεις του πλανήτη . Εάν οποιοδήποτε από αυτά τα πειράματα είναι επιτυχές, είναι πραγματικά αδιανόητο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να σημαίνει για το μέλλον μας " δηλώνει ο Michael Dingley αντιπρόεδρος του Weather Channel

Προφανώς η αλήθεια είναι ότι τελικά αρχίζουν να γνωστοποιούν στον κόσμο τον τρόπο χειραγώγησης του καιρού και τη δύναμη της τεχνολογίας που διαθέτουν.
Γνωστοποιώντας το προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο προσκήνιο, είναι κιόλας έτοιμοι στο παρασκήνιο για να βγουν και να ενεργήσουν σαν να είναι όλα τα μέσα της τεχνολογίας υπέρ μας και δεν θα πρέπει να ανησυχούμε

Θα προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό και την προστασία μας.
Πάρα πολύ αργά....Δεν είναι πλέον στο χέρι τους να πείσουν κανένα, γιατί πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη την αλήθεια σε σχέση με το τι κρύβεται πίσω από αυτή την τεχνολογία...
Μία τεχνολογία, θα ήθελα να προσθέσω, η οποία ΑΝ χρησιμοποιηθεί για το καλό όλων θα είναι θεαματική. Ωστόσο, χρησιμοποιείται ΗΔΗ για το θάνατο, τον αφανισμό και τη χειραγώγηση εκατομμυρίων ανθρώπων αποφέροντας τεράστια κέρδη σε όσους προκαλούν αυτά τα "ακραία καιρικά φαινόμενα"......




http://strange-files.blogspot.gr/2013/02/hacking-greece-video.html

Video απο την απόπειρα απόδρασης του Βλαστού απο φυλακές Τρικάλων !

Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα απόδρασης προσγειωμένο στον προάυλιο των Φυλακών Τρικάλων. Πηγή: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ


Οι Επιβάτες του Ελικοπτέρου συνολικά πέντε άτομα συνελήφθησαν!
ΦΩΤΟ: Το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η απόπειρα..στην απόπειρα απόδρασης στον προαύλιο των Φυλακών Τρικάλων.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα
Δείτε τα αμοντάριστα πλάνα από την απόπειρα της απόδρασης από τις Φυλακές Τρικάλων... Τρία Καλάσνικοφ και ένα περίστροφο είχαν οι δράστες ! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ>>>



http://www.veteranos.gr

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/02/video_9762.html

Προσωπική τοποθέτηση για τον Αρτέμη Σώρρα


Διαβάζω σε αρκετά Ιστολόγια συν Ελλήνων που βρήκε τα ΧΡΗΜΑΤΑ ο Αρτέμης Σώρρας.


Αν όλοι αυτοί οι αγαπητοί συν Έλληνες μου αποδείξουν που βρήκαν τα ΧΡΗΜΑΤΑ: Η ΟΙΚ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, Η ΟΙΚ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΟΙΚ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Η ΟΙΚ. ΚΟΚΑΛΗ, Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, Ο ΨΥΧΑΡΗΣ και πολλοί άλλοι, τότε θα πάψω να στηρίζω τον Αρτέμη Σώρρα.


ΣΤΗΡΙΖΩ και θα στηρίζω τον Αρτέμη Σώρρα για έναν και μοναδικό λόγο!.....


ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΝΑ τους ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Και όχι για τα χρήματα, που σημειωτέων να προσθέσω, ότι ακόμα και να τα έκλεψε δεν με ενδιαφέρει!...


Ένας άλλος συν Έλληνας γράφει και αναλύει για τα χρεόγραφα και άλλα ότι είναι πλαστά, είναι ΑΠΑΤΗ. Αλλά ο ίδιος δεν κάνει κάτι από τις ΗΠΑ που βρίσκεται για τους απατεώνες πολιτικούς, είναι και αυτό περίεργο!

 
Ο Αρτέμης Σώρρας έκανε μια κίνηση που ΔΕΝ κάναμε όλοι ΕΜΕΙΣ………. Έκανε μήνυση σε όλους τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ της Βουλής των Ελλήνων….


Και βέβαια θα στηρίξω και θα γράφω και για τις άλλες μηνύσεις των Ελλήνων εναντίων των πολιτικών.


Καλή η κριτική και ο έλεγχος ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ, αλλά δεν κάνουμε τίποτα για τους ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, για το ότι, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ……ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!.....και μιλάμε για Εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ευρώ!.... ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!

 
ΤΟ ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι εγγεγραμμένοι στο ΚΙΣ και απαλλάσσονται από φόρους …. Και εκεί περίεργη σιωπή;


ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ…..

Η οποία έκρηξη θα πρέπει να είναι συντονισμένη και όχι άναρχη….!... ο Νοών…

kerberos-hellas
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2013/02/blog-post_9826.html

Τι είναι το Τρίτο Μάτι και τι συμβαίνει όταν «βλέπει»;

Το Τρίτο Μάτι ή έκτο τσάκρα μεταφέρει την ενέργεια της καθαρής όρασης και Διάκρισης.
Βρίσκεται στο κέντρο της κεφαλής μεταξύ των φυσικών μας ματιών. Αυτό το τσάκρα ανοίγει την πόρτα πολυδιάστατα στις αισθήσεις μας, για να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από τους πυκνούς περιορισμούς μας του ΕΓΩ, του υλιστικού, φυσικού μας κόσμου, που βασίζεται στην ψευδαίσθηση.
Μόλις το πνευματικό μάτι μας αρχίζει να ανοίγει, βαθύτερες πνευματικές αλήθειες θα συντονιστούν μαζί μας και το πέπλο της ψευδαίσθησης θα αρχίσει να επιδεινώνεται. Ένα ανοιχτό πνευματικό μάτι αποκαλύπτει την αλήθεια της πραγματικότητας. Χωρίς αυτό, να είναι κυρίαρχο, καμία πνευματική διάκριση δεν είναι δυνατόν να συμβεί!
Ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη έχει μπλοκάρει το έκτο Chakra. Η ανθρωπότητα είναι πολύ υλιστική και επικεντρώνεται αυστηρά στο φυσικό κόσμο και ό, τι ο φυσικός κόσμος μπορεί να προσφέρει γι αυτούς. Επειδή τα πνευματικά μάτια τους είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τον θεό. Πέφτουν στην παγίδα της έλλειψης του ΕΓΩ και στην αποδυνάμωση και προσπαθούν να γεμίζουν το κενό τους με υλικά κέρδη, σε βάρος των άλλων, ενώ η ψυχή τους είναι απελπισμένη για το πνευματικό πλούτο και την τροφή που μόνο ο Θεός και ο εαυτός τους μπορούν να προσφέρουν.
Το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας πιστεύει μόνο ό, τι βλέπουν με τα φυσικά μάτια τους, αγνοώντας εντελώς τις πνευματικές σφαίρες. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να δούμε με τα φυσικά μάτια μας, βλέπουμε με το μυαλό μας. Η επιστήμη, η θρησκεία και η εκπαίδευση έχουν πνίξει τη φαντασία μας. Έχουμε τοποθετήσει, το Θεός και ό, τι άλλο πνευματικό σε ένα σφιχτό, τακτοποιημένο μικρό κουτί που κυριολεκτικά εμποδίζει τις ενέργειες του πνεύματος και τις διαισθητικές αισθήσεις μας.
Όταν συμβεί αυτό, η αλήθεια και η διάκριση δεν μπορεί να είναι πλήρως προσβάσιμες.
Ως εκ τούτου, μπορούμε εύκολα να παραπλανηθούμε και να πιστεύουμε τα ψέματα για αλήθειες. Οι περιορισμοί στις ενέργειες αυτού του τσάκρα, μας κρατάνε από το να είμαστε σε θέση να βρούμε την "ρίζα" των προβλημάτων μας, και δημιουργούμε παράλογους φόβους που μας κρατάνε σε κατάσταση αποσύνδεσης και σε διαχωρισμό από τους άλλους.
Όταν έχω ισορροπημένο έκτο Chakra: Υλοποίηση ψυχικών δυνάμεων, πνευματική εγρήγορση, διαίσθηση, διόραση, φαντασία, διάκριση, είμαι σε θέση να απεικονίσω, έχω καλή μνήμη, συνδέομαι με τον Θείο Νου, έχω Σοφία, έχω Εσωτερική Συνειδητή Γνώση, έχω Αντίληψη πέρα από την δυαδικότητα, έχω πολυδιάστατη αντίληψη, Ανώτερες ψυχικές αισθήσεις, έκτη αίσθηση, βλέπω αλήθεια, έχω Όραμα!
Όταν έχω ανισσόροπο έκτο Chakra: Άρνηση, Εμμονές, έλλειψη φαντασίας, φτωχή μνήμη, αναισθησία. Ζω στις ψευδαισθήσεις, είμαι κυνικός, έχω παράλογους φόβους, έχω έλλειψη διάκρισης, ζω τριτο-διαστασιακά, έχω περιορισμένη άποψη της πραγματικότητας.
Όταν βιώνω ένα τραύμα στο έκτο Chakra: Ακυρώνω την διαίσθηση και τις ψυχικές εμπειρίες, και ζω σε ένα περιβάλλον γεμάτο φόβο, άκαμπτο. Σωματικά συμπτώματα : απόφραξη, ένταση, πονοκεφάλους, προβλήματα με τα μάτια, με το λαιμό, διαταραχές των αυτιών και της μύτης, απόφραξη των Φυσικών και πολυδιάστατων αισθήσεών μου: αφή, γεύση, όραση, ακοή και όσφρηση
Το τρίτο τσάκρα - μάτι σχετίζεται με την επίφυση, που είναι η έδρα της ψυχής μας . Όταν είναι ενεργοποιημένο, το φως και οι κωδικοποιημένες πληροφορίες από άτομα με υψηλότερη νοημοσύνη μπορούν να γίνουν κατανοητές. Βαθύτερη γνώση επιτυγχάνεται και οι πνευματικές αλήθειες και η συνείδηση διευρύνονται, και η δυνατότητα να ξεπεράσουμε το ανθρώπινο ΕΓΩ είναι δυνατή να συμβεί. Είναι το ΕΓΩ που δημιουργεί το πέπλο μεταξύ Πνεύματος και ανθρώπου δημιουργώντας την πνευματική τύφλωση.
Αυτό το πέπλο κρατά τους ανθρώπους από το να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τα υψηλότερα επίπεδα της ύπαρξης τους και της διατήρησης της σοφίας τους στην ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης. Το άνοιγμα του πνευματικού μας ματιού, μας βοηθάει σαν ανθρώπους να «βλέπουμε» τα πρότυπα, τις πεποιθήσεις και τον περιορισμένο τρόπο σκέψης μας που χρειάζεται να ξεπεραστεί προκειμένου να ανυψωθεί η ψυχή μας.
Κρατώντας το ανοιχτό και επιτρέποντας να είμαστε απλά αυτό που είμαστε, καθορίζει και το άνοιγμα του πνευματικού μας ματιού. Δεν πρέπει να είναι πλήρως ανοικτό, προκειμένου να αρχίσουμε να έχουμε πρόσβαση στην πνευματική αλήθεια και στην πνευματική διάκριση.
Όταν ανοίξει πλήρως και εναρμονιστεί, θα είμαστε σε θέση να δούμε και να επικοινωνούμε με τους αγγέλους, πνευματικούς οδηγούς και τους Αναληφθέντες Διδασκάλους. Οι περιορισμοί του χρόνου και του χώρου ξεπερνιούνται και η πρόγνωση και η απομακρυσμένη προβολή γίνεται δυνατή.
Όλες αυτές οι ικανότητες είναι θείο αναφαίρετο δικαίωμα μας. Η πολυδιάστατη ακοή, όραση, αίσθηση και αφή μπορεί να επιτευχθεί με οποιονδήποτε είναι διατεθειμένος να αναπτύξει υψηλότερα τις αισθήσεις του.
Γνωρίζατε ότι η ψυχή σας έχει το δικό της μοναδικό άρωμα, ήχο, χρώμα και δόνηση σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη είναι στην δημιουργία του σύμπαντος! Μερικές εξαιρετικά προσαρμοσμένες ψυχές είναι πραγματικά σε θέση να αξιοποιήσουν αυτό το μέρος της ύπαρξής τους.
Όταν ανοίγουμε τους εαυτούς μας σε υψηλότερες αισθήσεις, προηγμένες δυνάμεις της διάκρισης θα είναι διαθέσιμες .
Δυστυχώς, η πίστη στην οργή του Θεού δημιουργεί ένα τεράστιο φόβο στους ανθρώπους κρατώντας τους από την πρόσβαση σε ήδη εγγενώς θεία δώρα τους.
Για να ανοίξετε τα μάτια σας, την πνευματική σας όραση θα πρέπει να ενσωματώσετε τους φόβους σας και να έχετε μια ισχυρή επιθυμία να απελευθερωθείτε από τις ψευδαισθήσεις που έχετε αγοράσει. Κάθε ένας από εμάς είναι εξαιρετικά πολυδιάστατος σαν όν και πάντα συνδεδεμένος με το Θεό.
Η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση που έχουμε «αγοράσει» είναι η έννοια του διαχωρισμού από το Θεό και μεταξύ εμάς και του Θεού. Μόλις έχουμε κατανοήσει πλήρως και πιστέψουμε ότι ο Θεός είναι αγάπη και είναι πάντα μαζί μας, οι φόβοι μας θα αρχίσουν να ξετυλίγονται.
Αντιμετωπίζοντας τους φόβους μας και επιτρέποντας στον πνευματικό μάτι να ανοίξει θα επιτρέψουμε στην θεία ενέργεια να κυκλοφορήσει πάνω από το έβδομο τσάκρα μας , που ονομάζεται τσάκρα του στέμματος. Μόλις συμβεί αυτό, Ενδυνάμωση, Θεία Φώτιση, Θεία Υλοποίηση, Ενότητα, ενότητα και ευλογία, θα γίνει πραγματικότητα.
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ
 
http://www.katohika.gr/2013/02/ti-einai-to-trito-mati-chakras.html

Από το αντάρτικο της πόλης στο αντάρτικο του βουνού (2) . Του Σάββα Καλεντερίδη


Σχετικά άρθρα:
 Ελληνική "Δημοκρατία" 2013: Από το αντάρτικο πόλης στο αντάρτικο βουνού; (1)
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι επιλογές
της πολιτικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ελίτ την ελληνική κοινωνία, κατάσταση που έχει διαρρήξει τους δεσμούς της κοινωνικής συνοχής, ενώ έχει πλήξει τους πυλώνες των ηθικών αξιών της κοινωνίας, ανάμεσα στις οποίες η αγάπη και η πίστη στην πατρίδα και τη Δημοκρατία.
Μετά το 1974, οπότε και άρχισε η πλήρης κατίσχυση της προαναφερθείσας ελίτ, με όρους επικράτησης και όχι ανάδειξης από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίες μέσα από διαδικασίες διαλόγου και δημοκρατίας, παράλληλα –και υπό μια έννοια χέρι χέρι- εμφανίστηκε και το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Μόνο που μέχρι και την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, οι ομάδες αυτές είχαν το εξής χαρακτηριστικό: Ιδρύονταν από μια πολύ στενή ομάδα ιδεολογικών καθοδηγητών και στελεχώνονταν σε επιχειρησιακό επίπεδο από μικρό αριθμό ατόμων, τα οποία, μετά την επιλογή-στρατολόγησή τους, δεν είχαν τη δυνατότητα αποσκίρτησης, αφού απειλούνταν με την ποινή της «απόλυσης». Τα παραδείγματα του ΕΛΑ και της 17 Νοέμβρη δείχνουν ότι οι οργανώσεις αυτές δεν είχαν περισσότερα από είκοσι μέλη, πάντα με βάση όσα έχουν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των σχετικών δικών.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση φαίνεται ότι αλλάζει. Τα άτομα που συμμετέχουν σε βίαιες ενέργειες ανυπακοής και σε διαδηλώσεις ανοιχτής στήριξης της τρομοκρατίας ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ τα άτομα που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» φθάνουν τους πενήντα, με τις αρμόδιες αρχές να εκτιμούν τα ασύλληπτα μέλη να ξεπερνούν κατά πολύ τους εκατό.
Εδώ βλέπουμε λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός ατόμων δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι μια τέτοια επιλογή οδηγεί στην καταστροφή τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους και συμμετέχουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ιδεολογία και η πίστη ότι μέσα από τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους οργανώσεις υπηρετείται το κοινωνικό σύνολο, υπερισχύει τέτοιων ενδοιασμών, όμως οι προκηρύξεις και γενικά το προφίλ των ατόμων που συλλαμβάνονται δεν δείχνουν ότι πρόκειται για άτομα με ισχυρή ιδεολογική συγκρότηση.
Ενώ λοιπόν η κατάσταση ήταν ήδη εξαιρετικά σοβαρή, σε βαθμό να μιλούν ορισμένοι πλέον για «αντάρτικο πόλης», ήλθε το πρόσφατο γεγονός της επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου πλέον μιλάμε για αντάρτικο βουνού, για να επιδεινώσει την κατάσταση και να εντείνει το προβληματισμό για το όλο θέμα.
Η επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής δεν ήταν μια απλή ενέργεια. Επειδή διαδραματίστηκε σε μια ορεινή και ακατοίκητη περιοχή, όπου η πρόσβαση και η απαγκίστρωση και διαφυγή από το «στόχο» απαιτεί επιτελικό σχεδιασμό αλλά και ειδική εκπαίδευση, μας δίνεται το δικαίωμα να μιλήσουμε για μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση, που υπό μια έννοια μπορεί άνετα να ενταχθεί στο αντάρτικο του βουνού.
Ο σκοπός μας δεν είναι να κινδυνολογήσουμε, αλλά να κάνουμε μια καταγραφή και ανάλυση της κατάστασης και των γεγονότων.
Στην επίθεση στις Σκουριές, το πιο πιθανό είναι να συμμετείχαν και ενήλικες, ενώ στις ενέργειες των Πυρήνων της Φωτιάς και στις άλλες ενέργειες «ανυπακοής» στην Αθήνα και διάφορες άλλες πόλεις, συμμετέχουν συνήθως άτομα της μετεφηβικής ηλικίας. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι οι νεαροί παρασύρονται στις επιλογές τους λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, στην πρώτη περίπτωση τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα που ζητεί την απάντησή του: Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν ώριμους ανθρώπους και οικογενειάρχες να κάνουν τέτοιες επιλογές, που οδηγούν στην καταστροφή τους ίδιους και τις οικογένειές τους;
Μια απλή εξήγηση είναι η τραγική κατάσταση που έχουν φθάσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, τους κάνει να θεωρούν τον εαυτό τους ούτως ή άλλως κατεστραμμένο και να είναι εύκολα θύματα στους στρατολόγους, γιατί τέτοιες δουλειές δεν γίνονται χωρίς αυτούς!!! Αυτό αφορά όλους, νεαρούς και ενήλικες.
Ένας άλλος παράγοντας είναι το γεγονός ότι εδραιώνεται μέσα στα άτομα αυτά η πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα και η προαναφερθείσα ελίτ είναι τόσο διεφθαρμένη, που δεν μπορεί να δώσει λύση στα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, οπότε «γαία πυρί μειχθήτω» στις Σκουριές σήμερα, ποιος ξέρει πού αλλού αύριο.
Ιδιαίτερα δε για τις Σκουριές, θα πρέπει να δοθούν άμεσα υπεύθυνες και ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν άτομα που δεν έχουν σχέση με ανυπακοές και «καταδρομικές επιχειρήσεις», για τον τρόπο με τον οποίο παραχωρήθηκαν έναντι ευτελέστατου τιμήματος -από τη διεφθαρμένη ομάδα Σημίτη- τα εκεί μεταλλεία σε συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία -η οποία με τη σειρά της τα μοσχοπούλησε αποκομίζοντας τεράστια κέρδη- στις εκμεταλλεύτριες εταιρείες, για το κατά πόσο προστατεύεται το περιβάλλον και για το κατά πόσο γίνεται ή όχι λεηλασία του εθνικού πλούτου, μόνο και μόνο για να βρουν δουλειά 1200 άνθρωποι, που είναι και το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της επένδυσης.
Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι οι καταστροφικές επιλογές της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ελίτ οδήγησαν την κοινωνία στην καταστροφή, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χαθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά να χάσουν οι πολίτες την πίστη τους στο κράτος και τη Δημοκρατία.
Με άλλα λόγια, η ελληνική κοινωνία μοιάζει με ένα πολύ καλά οργωμένο χωράφι, όπου η προαναφερθείσα ελίτ έσπειρε το σπόρο της οργής και άρχισαν προ πολλού να φυτρώνουν τα ανάλογα «άνθη». Κατά μια άλλη εκδοχή, η ελληνική κοινωνία μοιάζει με τοπίο που έχει χυθεί η βενζίνη και το μόνο που μένει είναι να ανάψει κάποιος το σπίρτο.
Και, για όσους διαβάζουν καλά τα γεγονότα και την Ιστορία, το σπίρτο στην Ελλάδα το άναψαν στο παρελθόν ελληνικά χέρια, άλλοτε κινούμενα από την αγωνία κατάληψης της εξουσίας και άλλοτε υποκινούμενα από ξένα κέντρα.
Πάντως, και στη μια και στην άλλη περίπτωση, πρωταγωνιστής και θύμα ήταν ο «κυρίαρχος» -και ανώριμος- λαός.
Τώρα;
Η Ιστορία θα δείξει!
κυριακάτικη δημοκρατία



 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/2_24.html

Από το αντάρτικο της πόλης στο αντάρτικο του βουνού (2) . Του Σάββα Καλεντερίδη


Σχετικά άρθρα:
 Ελληνική "Δημοκρατία" 2013: Από το αντάρτικο πόλης στο αντάρτικο βουνού; (1)
Στο προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε στην τραγική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι επιλογές
της πολιτικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ελίτ την ελληνική κοινωνία, κατάσταση που έχει διαρρήξει τους δεσμούς της κοινωνικής συνοχής, ενώ έχει πλήξει τους πυλώνες των ηθικών αξιών της κοινωνίας, ανάμεσα στις οποίες η αγάπη και η πίστη στην πατρίδα και τη Δημοκρατία.
Μετά το 1974, οπότε και άρχισε η πλήρης κατίσχυση της προαναφερθείσας ελίτ, με όρους επικράτησης και όχι ανάδειξης από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίες μέσα από διαδικασίες διαλόγου και δημοκρατίας, παράλληλα –και υπό μια έννοια χέρι χέρι- εμφανίστηκε και το φαινόμενο της τρομοκρατίας. Μόνο που μέχρι και την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, οι ομάδες αυτές είχαν το εξής χαρακτηριστικό: Ιδρύονταν από μια πολύ στενή ομάδα ιδεολογικών καθοδηγητών και στελεχώνονταν σε επιχειρησιακό επίπεδο από μικρό αριθμό ατόμων, τα οποία, μετά την επιλογή-στρατολόγησή τους, δεν είχαν τη δυνατότητα αποσκίρτησης, αφού απειλούνταν με την ποινή της «απόλυσης». Τα παραδείγματα του ΕΛΑ και της 17 Νοέμβρη δείχνουν ότι οι οργανώσεις αυτές δεν είχαν περισσότερα από είκοσι μέλη, πάντα με βάση όσα έχουν αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια των σχετικών δικών.
Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση φαίνεται ότι αλλάζει. Τα άτομα που συμμετέχουν σε βίαιες ενέργειες ανυπακοής και σε διαδηλώσεις ανοιχτής στήριξης της τρομοκρατίας ανέρχονται σε χιλιάδες, ενώ τα άτομα που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» φθάνουν τους πενήντα, με τις αρμόδιες αρχές να εκτιμούν τα ασύλληπτα μέλη να ξεπερνούν κατά πολύ τους εκατό.
Εδώ βλέπουμε λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια μεγάλος αριθμός ατόμων δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι μια τέτοια επιλογή οδηγεί στην καταστροφή τη ζωή των ιδίων και των οικογενειών τους και συμμετέχουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η ιδεολογία και η πίστη ότι μέσα από τη συμμετοχή σε τέτοιου είδους οργανώσεις υπηρετείται το κοινωνικό σύνολο, υπερισχύει τέτοιων ενδοιασμών, όμως οι προκηρύξεις και γενικά το προφίλ των ατόμων που συλλαμβάνονται δεν δείχνουν ότι πρόκειται για άτομα με ισχυρή ιδεολογική συγκρότηση.
Ενώ λοιπόν η κατάσταση ήταν ήδη εξαιρετικά σοβαρή, σε βαθμό να μιλούν ορισμένοι πλέον για «αντάρτικο πόλης», ήλθε το πρόσφατο γεγονός της επίθεσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπου πλέον μιλάμε για αντάρτικο βουνού, για να επιδεινώσει την κατάσταση και να εντείνει το προβληματισμό για το όλο θέμα.
Η επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής δεν ήταν μια απλή ενέργεια. Επειδή διαδραματίστηκε σε μια ορεινή και ακατοίκητη περιοχή, όπου η πρόσβαση και η απαγκίστρωση και διαφυγή από το «στόχο» απαιτεί επιτελικό σχεδιασμό αλλά και ειδική εκπαίδευση, μας δίνεται το δικαίωμα να μιλήσουμε για μια καταδρομικού τύπου επιχείρηση, που υπό μια έννοια μπορεί άνετα να ενταχθεί στο αντάρτικο του βουνού.
Ο σκοπός μας δεν είναι να κινδυνολογήσουμε, αλλά να κάνουμε μια καταγραφή και ανάλυση της κατάστασης και των γεγονότων.
Στην επίθεση στις Σκουριές, το πιο πιθανό είναι να συμμετείχαν και ενήλικες, ενώ στις ενέργειες των Πυρήνων της Φωτιάς και στις άλλες ενέργειες «ανυπακοής» στην Αθήνα και διάφορες άλλες πόλεις, συμμετέχουν συνήθως άτομα της μετεφηβικής ηλικίας. Ενώ στη δεύτερη περίπτωση μπορούμε να πούμε ότι οι νεαροί παρασύρονται στις επιλογές τους λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, στην πρώτη περίπτωση τίθεται ένα σοβαρό ερώτημα που ζητεί την απάντησή του: Ποιοι είναι οι λόγοι που ωθούν ώριμους ανθρώπους και οικογενειάρχες να κάνουν τέτοιες επιλογές, που οδηγούν στην καταστροφή τους ίδιους και τις οικογένειές τους;
Μια απλή εξήγηση είναι η τραγική κατάσταση που έχουν φθάσει, λόγω της οικονομικής κρίσης, τους κάνει να θεωρούν τον εαυτό τους ούτως ή άλλως κατεστραμμένο και να είναι εύκολα θύματα στους στρατολόγους, γιατί τέτοιες δουλειές δεν γίνονται χωρίς αυτούς!!! Αυτό αφορά όλους, νεαρούς και ενήλικες.
Ένας άλλος παράγοντας είναι το γεγονός ότι εδραιώνεται μέσα στα άτομα αυτά η πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα και η προαναφερθείσα ελίτ είναι τόσο διεφθαρμένη, που δεν μπορεί να δώσει λύση στα προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, οπότε «γαία πυρί μειχθήτω» στις Σκουριές σήμερα, ποιος ξέρει πού αλλού αύριο.
Ιδιαίτερα δε για τις Σκουριές, θα πρέπει να δοθούν άμεσα υπεύθυνες και ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν άτομα που δεν έχουν σχέση με ανυπακοές και «καταδρομικές επιχειρήσεις», για τον τρόπο με τον οποίο παραχωρήθηκαν έναντι ευτελέστατου τιμήματος -από τη διεφθαρμένη ομάδα Σημίτη- τα εκεί μεταλλεία σε συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία -η οποία με τη σειρά της τα μοσχοπούλησε αποκομίζοντας τεράστια κέρδη- στις εκμεταλλεύτριες εταιρείες, για το κατά πόσο προστατεύεται το περιβάλλον και για το κατά πόσο γίνεται ή όχι λεηλασία του εθνικού πλούτου, μόνο και μόνο για να βρουν δουλειά 1200 άνθρωποι, που είναι και το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών της επένδυσης.
Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι οι καταστροφικές επιλογές της πολιτικής, επιχειρηματικής και πνευματικής ελίτ οδήγησαν την κοινωνία στην καταστροφή, με αποτέλεσμα όχι μόνο να χαθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά να χάσουν οι πολίτες την πίστη τους στο κράτος και τη Δημοκρατία.
Με άλλα λόγια, η ελληνική κοινωνία μοιάζει με ένα πολύ καλά οργωμένο χωράφι, όπου η προαναφερθείσα ελίτ έσπειρε το σπόρο της οργής και άρχισαν προ πολλού να φυτρώνουν τα ανάλογα «άνθη». Κατά μια άλλη εκδοχή, η ελληνική κοινωνία μοιάζει με τοπίο που έχει χυθεί η βενζίνη και το μόνο που μένει είναι να ανάψει κάποιος το σπίρτο.
Και, για όσους διαβάζουν καλά τα γεγονότα και την Ιστορία, το σπίρτο στην Ελλάδα το άναψαν στο παρελθόν ελληνικά χέρια, άλλοτε κινούμενα από την αγωνία κατάληψης της εξουσίας και άλλοτε υποκινούμενα από ξένα κέντρα.
Πάντως, και στη μια και στην άλλη περίπτωση, πρωταγωνιστής και θύμα ήταν ο «κυρίαρχος» -και ανώριμος- λαός.
Τώρα;
Η Ιστορία θα δείξει!
κυριακάτικη δημοκρατία



 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/2_24.html

Οι αλήτες του Διαστήματος απειλούν (διαρκώς) τη Γη!


Βέβαιη εμφανίζεται η διεθνής επιστημονική κοινότητα ότι η σύγχρονη διαστημική τεχνολογία είναι αήττητο «όπλο» στα χέρια της ανθρωπότητας για την προφύλαξή της από καταστροφή πλανητικών διαστάσεων εξαιτίας τυχόν βίαιης εισβολής στη Γη κάποιου άσκοπα περιφερόμενου ουράνιου...
αλήτη. «Αρκεί να έχουμε έγκαιρη προειδοποίηση μέσω καταγραφής των τροχιών των πιθανών εξωγήινων επιδρομέων.

Η ανάγκη να καταγράφονται αυτά τα ουράνια σώματα είναι επιτακτική» τόνισε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο αστροφυσικός και διευθυντής του Πλανητάριου Ευγενίδου Διονύσης Σιμόπουλος, μετά τη διάσπαση του μετεωρίτη βάρους δέκα τόνων (σύμφωνα με υπολογισμούς) πάνω από την περιφέρεια Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας στη λίμνη του Τσερμπάκουλ στα Ουράλια όρη το πρωί της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον Ελληνα επιστήμονα, η εισβολή του μετεωρίτη του Τσερμπάκουλ, που όπως είναι φυσικό έχει προκαλέσει παγκόσμιο ερευνητικό ενδιαφέρον, συγκαταλέγεται στα ασυνήθιστα φαινόμενα, επειδή «χτύπησε» κατοικημένη περιοχή αλλά και προκάλεσε τόσους πολλούς τραυματισμούς (εξαιτίας του ωστικού κύματος).

«Κατά τα άλλα, πάνω από 100 τόνοι πέφτουν καθημερινά στη Γη, χωρίς να το καταλάβουμε! Στρατιωτικοί δορυφόροι καταγράφουν ετησίως δεκάδες εκρήξεις που συμβαίνουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και οι οποίες οφείλονται στη διάλυση εξωγήινων αντικειμένων με μέγεθος ενός μέτρου και ενεργειακό δυναμικό παρόμοιο με την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. Υπολογίζεται ότι ετησίως περίπου 1.000 από τους διαστημικούς επιδρομείς είναι τόσο μεγάλοι, ώστε να αντέξουν το ταξίδι μέσα από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας και να μας φτάσουν ως μετεωρίτες. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι τα 2/3 της Γης είναι καλυμμένα με νερό, άρα οι πτώσεις σπανίως γίνονται αντιληπτές» εξήγησε ο κ. Σιμόπουλος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σήμερα διαγράφουν τις δικές τους τροχιές στο Διάστημα εκατομμύρια αντικείμενα διαμέτρου έως 30 μέτρων, τα οποία είναι αδύνατον να καταγραφούν.

«Την ίδια στιγμή υπάρχουν και... βράχοι μεγέθους Λυκαβηττού που θα πρέπει να παρακολουθούνται» πρόσθεσε ο Διονύσης Σιμόπουλος. Σε μόλις δύο χρόνια εντοπίστηκαν 200 επικίνδυνοι αστεροειδείς με διάμετρο πάνω από 200 μέτρα και με τροχιά που μπορεί να τους φέρει σε απόσταση μικρότερη των 7.500.000 χιλιομέτρων από τη Γη. «Ειδικό πρόγραμμα υπολογίζεται ότι θα μπορέσει σε μια περίοδο 10 - 20 ετών να καταγράψει το 90% των εξωγήινων πιθανών επιδρομέων» είπε ο διευθυντής του Πλανηταρίου Ευγενίδου.

Οσο για το πώς οι επιστήμονες μπορούν να... κόψουν τον αέρα στους αστεροειδείς που «φλερτάρουν» με τον πλανήτη μας; Μία λύση είναι η αποστολή πυραύλου ή συστοιχίας πυραύλων, προκειμένου να καταστρέψουν ολοσχερώς τον επίδοξο ουράνιο εισβολέα. «Αυτή η επιλογή, βέβαια, δεν είναι η καλύτερη, εφόσον το αντικείμενο δεν βρίσκεται σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση. Φανταστείτε να ανατινάζαμε στο Διάστημα έναν ολόκληρο Λυκαβηττό, με τα κομμάτια του να κινούνται ανεξέλεγκτα! Αν όμως είμαστε προετοιμασμένοι και παρακολουθούμε τις τροχιές των ουράνιων σωμάτων, μπορούμε τελικά να τους αλλάξουμε πορεία. Και βέβαια υπάρχουν αρκετά αντικείμενα, των οποίων οι τροχιές δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί» επεσήμανε ο κ. Σιμόπουλος.

Κοινός παρονομαστής των αστροφυσικών σε όλον τον κόσμο είναι το γεγονός ότι πλέον δεν αντιμετωπίζουν το Σύμπαν ως αμετάβλητο, αλλά ως... πεδίο βομβαρδισμού από μικροσκοπικά διαστημικά συντρίμμια. Για την ιστορία, ο Σικελός αστρονόμος Τζιουζέπε Πιάτσι είναι ο επιστήμονας που πρώτος ανακάλυψε αστεροειδή, την πρωτοχρονιά του 1801. Το εύρημα διαμέτρου 950 χιλιομέτρων ονομάστηκε Δήμητρα, προς τιμής της προστάτιδας θεάς της Σικελίας.


Η «πετροβροχή» φέρνει (και) εκατομμύρια

Στο κυνήγι των «χρυσών» θραυσμάτων του μετεωρίτη του Τσερμπάκουλ επιδίδονται οι Ρώσοι, οι οποίοι σταμάτησαν πια να κοιτάζουν ψηλά με το φόβο τυχόν νέας... πετροβροχής στα Ουράλια και περπατούν σκυφτοί αναζητώντας τον ουρανοκατέβατο θησαυρό σε ολόκληρη την περιφέρεια Τσελιάμπινσκ. Εξάλλου, οι επαγγελματίες κυνηγοί του είδους έχουν ήδη κοστολογήσει στα 7.500 ευρώ ακόμη και ένα πολύ μικρό κομμάτι του μετεωρίτη, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Σε πολύ χαμηλότερη τιμή, δηλαδή από περίπου 250 ευρώ, φέρονται πάντως να πωλούνται κάποια θραύσματα της ρωσικής ουράνιας «οβίδας» σε γνωστό διαδικτυακό κατάστημα τις τελευταίες ημέρες, ενώ η αρχή έγινε στις ρωσικές ιστοσελίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συντριβή ενός εξωγήινου επιδρομέα οδηγεί τους σύγχρονους χρυσοθήρες στον ξέφρενο αγώνα αναζήτησης των χαμένων κομματιών του. Αυτά τα σπάνια «σουβενίρ» από το Διάστημα -μαύρες πέτρες, σχεδόν σαν ποταμίσιες- αποτελούν αντικείμενο ενός παγκόσμιου, παράνομου και... online εμπορίου. Περίπου τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη μεγαλύτερη δημοπρασία μετεωριτών της Iστορίας, που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη, με 125 διαστημικές πέτρες να βγαίνουν στο σφυρί από τον οίκο Heritage Auctions και με πωλήσεις της τάξης του 1.000.000 δολαρίων. Ειδικότερα, στην τιμή των 330.000 δολαρίων πωλήθηκε ένας σεληνιακός βράχος («βαφτισμένος» Dar Al Gani 1058) βάρους 1,8 κιλών -ο μεγαλύτερος που έχει συμμετάσχει σε δημοπρασία. Τον αγοραστή του βρήκε (αντί 1.375 δολαρίων) και ο μοναδικός, σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας, μετεωρίτης που έχει προκαλέσει θάνατο - συγκεκριμένα μίας αγελάδας, το1972. Επίσης, η γυαλιστερή «φέτα» του μετεωρίτη του Σεϊμτσάν πλάτους 23 εκατοστών, με κρυστάλλους του ορυκτού ολιβίνη, ο οποίος βρέθηκε στη Σιβηρία τη δεκαετία του 1960 «έκλεισε» στα 43.750 δολάρια. Αντιθέτως, στα... αζήτητα έμεινε μεταξύ άλλων ένα τμήμα σβώλου από τον Αρη, και συγκεκριμένα του μετεωρίτη του Τίσιντ, ο οποίος μετά την εκτίναξή του από τον πλανήτη κατά τη διάρκεια κάποιας πρόσκρουσης «προσγειώθηκε» στο Μαρόκο πρόπερσι.

Πριν από περίπου 15 χρόνια, το FBI και η NASA συνεργάστηκαν στο πλαίσιο της αποκαλούμενης επιχείρησης «Σεληνιακή Εκλειψη», με στόχο οι πράκτορες και οι επιστήμονες από κοινού να βάλουν τέλος στη διακίνηση-πώληση (σε απίστευτα ποσά!) αληθινών αλλά και «μαϊμού» διαστημικών πετρωμάτων. Ενδεικτικά, όπως είχαν διαπιστώσει στα τέλη του 1998, σχεδιαζόταν στο Μαϊάμι η παράνομη πώληση ενός πετρώματος από τη Σελήνη, βάρους 1,14 κιλού. Το εν λόγω αντικείμενο ήταν αυθεντικό και προοριζόταν για πώληση σε συλλέκτες με τιμή εκκίνησης τα 5.000.000 δολάρια. Τη συγκεκριμένη σεληνιακή πέτρα είχε περισυλλέξει από το φεγγάρι το πλήρωμα της ιστορικής αποστολής «Απόλλων 17» στις αρχές Δεκεμβρίου του 1972. Τελικώς, το σπάνιο ιστορικό «κομμάτι» επέστρεψε και παραμένει στη συλλογή πετρωμάτων της NASA.

Νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 1996, ένας μικροσκοπικός μετεωρίτης 7,6 γραμμαρίων που είχε πέσει στη Νιγηρία το 1962 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 11.000 δολαρίων, ενώ το 1997 άλλοι τρεις μικροί μετεωρίτες (βάρους συνολικά 500 γραμμαρίων) από τον Αρη βγήκαν στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 1.100.000 δολάρια.


Το εφιαλτικό σενάριο για πτώση αστεροειδούς στον Ατλαντικό

«Ενα από τα φυσικά θαύματα του κόσμου», όπως περιγράφουν οι επιστήμονες, βρίσκεται στις ερήμους της βόρειας Αριζόνα. Πρόκειται για έναν τεράστιο κρατήρα, με διάμετρο 1,2 χλμ. και βάθος 200 μ. ή αλλιώς το «ανεξίτηλο σημάδι» που άφησε στον πλανήτη μας ένας εξωγήινος επιδρομέας πριν από 50.000 χρόνια. «Εκείνος ο αστεροειδής είχε διάμετρο 80 μέτρων και μάζα αρκετών εκατομμυρίων τόνων, και έπεσε πάνω στη Γη με ταχύτητα 40.000 χιλιομέτρων την ώρα. Η πρόσκρουση δημιούργησε τον κρατήρα Μπάριντζερ της Αριζόνα (πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που τον μελέτησε για πρώτη φορά) και είναι μόνο μία από τις δεκάδες παρόμοιες “ουλές” που έχουν εντοπιστεί διάσπαρτες στη Γη τα τελευταία χρόνια» εξήγησε στη «κυριακάτικη δημοκρατία» ο αστροφυσικός και διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος.

Από την Αριζόνα έως τη Σιβηρία και από το Μεξικό έως την Αυστραλία έχουν βρεθεί περίπου 140 κρατήρες, που δημιουργήθηκαν από προσκρούσεις αστεροειδών στην επιφάνεια της Γης. «Βέβαια, οι περισσότεροι διαβρώνονται σχετικά σύντομα από τις διάφορες γεωλογικές και κλιματολογικές δραστηριότητες. Από αυτούς που έχουν διατηρηθεί, ο παλαιότερος με ηλικία 212.000.000 ετών, βρίσκεται στο Κεμπέκ του Καναδά, στην περιοχή Μανικουάγκαν. Εχει διάμετρο πάνω από 100 χιλιόμετρα» πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος. Σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς της NASA και άλλων οργανισμών, εκτιμάται ότι μικροί αστεροειδείς, με μέγεθος 100 - 1.000 μέτρων, συγκρούονται με τη Γη μία φορά κάθε 250.000 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο: «Η στατιστική μάς λέει ότι η Γη συγκρούεται με αστεροειδή μεγαλύτερο του ενός χιλιόμετρου μία ή δύο φορές κάθε 1.000.000 χρόνια, ενώ συγκρούσεις αστεροειδών με μέγεθος σαν αυτού που ίσως να αφάνισε τους δεινοσαύρους πέφτοντας στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό αναμένονται μία φορά κάθε 100.000.000 χρόνια».

Αυτό σημαίνει ότι εξωγήινες επιδρομές δεν αποκλείεται να επαναληφθούν στο μέλλον. «Αλλωστε έχουμε πρόσφατα παραδείγματα, όπως η πτώση ενός αρκετά μεγάλου μετεωρίτη στον Νότιο Ειρηνικό το 1978, που τότε είχε θεωρηθεί μυστική δοκιμή πυρηνικής βόμβας. Επίσης, στις 23 Μαρτίου 1989 ένας αστεροειδής περίπου 800 μέτρων προσπέρασε τη Γη σε απόσταση 640.000 χιλιομέτρων. Ενας άλλος, με διάμετρο 10 μέτρων, μας πλησίασε στις 17 Ιανουαρίου 1991 σε απόσταση 170.000 χιλιομέτρων, δηλαδή μικρότερη από το μισό της απόστασης Γης - Σελήνης. Τον Δεκέμβριο του 1994 ένας μικρός εξωγήινος επιδρομέας προσπέρασε τη Γη σε απόσταση 100.000 χιλιομέτρων, ενώ το 1997 αποκαλύφθηκε ότι μικροί αστεροειδείς και κομήτες με διάμετρο 10 μέτρων εκρήγνυνται στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας μία φορά κάθε τέσσερις έως έξι εβδομάδες.

«Στα ειδικά εργαστήρια Σάντια και Λος Αλαμος των ΗΠΑ, τα σενάρια των ηλεκτρονικών υπολογιστών μάς πληροφορούν ότι η σύγκρουση της Γης με έναν αρκετά μεγάλο αστεροειδή, είτε πέσει στην ξηρά είτε στη θάλασσα, θα ήταν καταστροφική. Η πτώση στον Ατλαντικό Ωκεανό ενός αστεροειδούς διαμέτρου 350 μέτρων θα κατέστρεφε τελείως τις παραλίες και των δύο πλευρών του Ατλαντικού, σε βάθος δεκάδων χιλιομέτρων, με τη δημιουργία τσουνάμι ύψους 100 μέτρων. Τέτοιου είδους συγκρούσεις όμως συμβαίνουν μία φορά στα 100.000 χρόνια» καταλήγει ο Διονύσης Σιμόπουλος.


Τετ α τετ με μικρούς μετεωρίτες (ευτυχώς) χωρίς κάποιο νεκρό!

Οσο περίεργο -ή τρομακτικό (!)- και να φαίνεται, πράγματι υπάρχουν περιστατικά σύγκρουσης μικροσκοπικών διαστημικών πετρωμάτων... με ανθρώπους. Επισήμως δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος, ωστόσο οι «πρωταγωνιστές» σε υποθέσεις τραυματισμού από θραύσματα μετεωρίτη σίγουρα αξίζουν το πρώτο βραβείο ατυχίας.

Μεσημεράκι της 30ής Νοεμβρίου του 1954, η Ελίζαμπεθ Χότζες λαγοκοιμόταν στον καναπέ του σαλονιού της, στην πόλη Σιλακόγκα της Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Ο ύπνος της διακόπηκε από μια εξωγήινη πέτρα τεσσάρων κιλών που διαπέρασε με ταχύτητα (εκατοντάδων χιλιομέτρων) την ξύλινη οροφή του σπιτιού και, αφού εξοστρακίστηκε, χτύπησε ξυστά το πόδι της κοιμισμένης κυρίας. Η Ελίζαμπεθ Χότζες τραυματίστηκε ελαφρά (περισσότερο όμως από το... άτσαλο πέταγμά της εξαιτίας της τρομάρας της). Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι το 1650 ένας μετεωρίτης χτύπησε το πόδι ενός Μιλανέζου μοναχού. Πιο πρόσφατα, το 1991, ένας μετεωρίτης 500 γραμμαρίων πέρασε ξυστά από το αυτί ενός 13χρονου στην Ιντιάνα, ενώ στην Ινδία ένας άλλος μετεωρίτης έσπασε το χέρι ενός άντρα.

«Η πιθανότητα να είστε εσείς ο επόμενος στόχος ενός εξωγήινου αντικειμένου είναι μία στα 150 τρισεκατομμύρια! Κάποια μέρα ίσως συγκρουστούμε πραγματικά και πάλι με έναν αρκετά μεγάλο από αυτούς τους αλήτες του Διαστήματος, αν και η πιθανότητα να σκοτωθείτε στη διάρκεια της ζωής σας από την πτώση ενός αστεροειδούς έχει υπολογιστεί ότι δεν υπερβαίνει τη μία στις 20.000. Αναλογιστείτε ότι την ίδια περίοδο οι πιθανότητες να δολοφονηθείτε είναι μία στις 11.000, να σας κλέψουν το πορτοφόλι μία στις 1.560, να κλέψουν το αυτοκίνητό σας μία στις 145, να ληστέψουν το σπίτι σας μία στις 50 και να χάσετε τη δουλειά σας μία στις 33» λέει ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανητάριου Διονύσης Σιμόπουλος.


Ελένη Ευαγγελοδήμου

http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_4329.html

Αβραμόπουλε, παραιτήσου


Του Κώστα Πικραμένου*

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως. Η Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί από «Προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ/ΕΕ» σε «Νεο-οθωμανική Αποικία Χρέους». Αντιθέτως η Τουρκία έχει αναβαθμιστεί από «Προτεκτοράτο
του ΝΑΤΟ» σε «περιφερειακή δύναμη μέλος του G20».
Το ισοζύγιο δυνάμεων σε οικονομικό, δημογραφικο, γεωπολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο είναι αρνητικό ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ της χώρας μας. Αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης της δύσμοιρης πατρίδας μας.

Δεν χάνουμε μονάχα τη μάχη αλλά και τον πόλεμο. Μιλάμε για την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος (όπως την ξέραμε) στον 21ο αιώνα... Και αν η γενιά του Πολυτεχνείου (σημερινοί 60-65ρηδες) σε μερικά χρόνια θα βλέπουν «τα χόρτα ανάποδα», τα παιδιά μας θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ που γεννήθηκαν σε αυτό το τόπο. Έτσι τα καταφέραμε δυστυχώς. Φταίει η νοοτροπία μας, η ιδιοσυγκρασία μας, ο ραγιαδισμός μας, η κουλτούρα μας, η παιδεία του λαού μας; Ναι όλα αυτά καθώς και η ξενόδουλη ηγεσία που εκ ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους επιβιώνει χάρη στις υπηρεσίες που παρέχει προς τις Μεγάλες Δυνάμεις...

Τα ψέματα τελείωσαν
Η «καραμέλα» με την ΑΟΖ και τα πετρέλαια που θα μας ξεχρεώσουν και θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ελντοράντο όπου ΟΛΟΙ θα «τρώμε από τα έτοιμα» λειτουργεί σαν όπιο ΟΧΙ για το Λαό αλλά για την ΕΛΙΤ. Γιατί ο Λαός δεν μπορεί να περιμένει 10-15 χρόνια για να αρχίσουν να μπαίνουν έσοδα στα δημόσια ταμεία από τις γεωτρήσεις (που θα γίνουν) και αφού πληρωθούν τα χρέη και οι τόκοι των δανείων. Ο Λαός (των αγροτών, των ανέργων του ιδιωτικού τομέα και των φτωχοποιημένων δημοσίων υπαλλήλων) ήδη ζει από τις όποιες καταθέσεις του έχουν απομείνει και από τα συσσίτια στις γειτονιές... Η ΕΛΙΤ όμως θεωρεί ότι με τα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα μοιράσει «παροχές» και «επιδόματα» για να αναβιώσει το Κράτος του ΠΑΣΟΚ/ΝΔ (1981-2009). Μέχρι όμως τότε (δηλαδή το 2025) η κοινωνική γενοκτονία θα έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αφρικανική χώρα χωρίς νέους.

Ο κ. Τίποτα

Ο Δ. Αβραμόπουλος, γνωστός και ως «ο κ. Τίποτα» (τάδε έφη Θ. Πάγκαλος), κατέθεσε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ μετά από 7 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ κατά της απόφασης του Τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου (Απρίλιος 2012) να παραχωρήσει άδειες ερευνών υδρογονανθράκων εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Η ξεφτίλα και ο ραγιαδισμός έπιασαν τελικά πάτο.

Ο Αβραμόπουλος είναι αυτός που:
έπινε σαμπάνιες στο Ζάππειο Μέγαρο (στα γενέθλια της Τουρκικής «Δημοκρατίας»),
χαζογελούσε ως Νεο-ραγιάς στη συνάντηση με τον Νταβούτογλου
έτρεξε στην Άγκυρα να «προετοιμάσει» το Συμβούλιο Νεο-οθωμανικής Συνεργασίας
καλοσώριζε στο Φυλάκιο στις Καστανιές τον Νταβούτογλου με το περίφημο insallah
χαρακτήρισε τις Ελληνο-Τουρκικές διαφορές ως «πρόβλημα... ψυχολογίας»
χαρακτήρισε το PKK τρομοκρατική οργάνωση μόλις τον πήρε τηλέφωνο ο... Αχμέτ από τις ΗΠΑ για το βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν

Μπορεί ο Σαμαράς να του έκανε δώρο το ΥΠΕΞ για τη στήριξη του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ αλλά ΑΝ ο Σαμαράς θεωρεί (ακόμα) «εαυτόν πατριώτη» και όχι φτηνό λαϊκιστή (λόγω ΧΑ) οφείλει ΤΩΡΑ να του δείξει την έξοδο. Ο Αβραμόπουλος αποτελεί ΑΙΔΩ για το ΥΠΕΞ όπως και ο προκάτοχος του Δρούτσας (alter ego του ΓΑΠ και νυν τρόφιμος του Ευρωκοινοβουλίου).
Αναπάντητα ερωτήματα
Αλήθεια, ο Σαμαράς, μετά και τη δήλωση-απάντηση της Τουρκίας ΘΑ πάει την άλλη εβδομάδα στην Άγκυρα;
Να κάνει τι;
Να υπογράψει νεο-οθωμανικά μνημόνια συνεργασίας;
Να παρουσιάσει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στους Τούρκους επενδυτές του «βαθέους Κράτους»;
Και θα καταθέσει και στεφάνι στο Κεμάλ Πασά;
Και θα βαρέσει προσοχή και ο Λαζαρίδης του Δ21;
Και 20 μέρες μετά θα δώσει το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;
Και θα μιλήσει για Εθνική Παλιγγενεσία;
Τελικά για πόσο μ....... μας έχουν εκεί στο Μαξίμου/ΥΠΕΞ;
*Ο Κώστας Πικραμένος είναι συγγραφέας το βιβλίου «Χρυσή Αυγή – Το τέλος της Μεταπολίτευσης» (http://ekdotika.blogspot.com)

ΠΗΓΗ
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_5509.html

Η καταγγελία της Τουρκίας στον ΟΗΕ οδηγεί στο Δικαστήριο της Χάγης;


Η κατάθεση του πίνακα με γεωγραφικές συντεταγμένες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα έχει σοβαρές πολιτικές και νομικές προεκτάσεις

Γράφει ο Μακεδών


Πριν από έναν περίπου χρόνο η Τουρκία εξέδωσε άδειες ερευνών για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ανήκουν στην Ελλάδα. Οι αλλεπάλληλες εθνικές εκλογές στη χώρα μας συντέλεσαν σε καθυστερημένη απάντηση και φθάσαμε στον Ιούλιο του 2012, όπου η νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση «απάντησε».

Ο τρόπος απάντησης ήταν ο ίδιος που μετέρχονται οι ελληνικές κυβερνήσεις επί μακρά σειρά ετών: Ενημερώσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ αναφορικά με την τουρκική προκλητική στάση. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ κ. Γ. Δελαβέκουρας εξέφρασε την γνώμη ότι «Με αυτόν τον τρόπο ενημερώνεται, ουσιαστικά, η Διεθνής Κοινότητα, τα κράτη που είναι μέρη στη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, για τις ελληνικές θέσεις και προασπίζουμε, με αυτόν τον τρόπο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

Ποτέ δεν κατάλαβα, πώς συμβαίνει να «προασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας», ενημερώνοντας απλώς την διεθνή κοινότητα. Ούτε παρατήρησε κάποιος την Τουρκία να κοκκινίζει από εντροπή για την παρασπονδία της, αλλ’ ούτε και υπήρξε κάποιο διεθνές όργανο να της κάνει έστω απλές παρατηρήσεις.

Προ ημερών, την ενημέρωση των διεθνών οργάνων αντικατέστησε όπως είναι γνωστό η ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ με την οποία η Ελλάδα ενημερώνει αυτή τη φορά τον Οργανισμό για την παραχώρηση εκ μέρους της Τουρκίας, αδειών έρευνας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το ελληνικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η διακοίνωση ουσιαστικά υπέχει θέση καταγγελίας της Τουρκίας, η οποία εμφανίζει ως δικά της, θαλάσσια οικόπεδα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ειδικά, στην περιοχή της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Η δε ανακοίνωση του κ. Αβραμόπουλου είναι σχεδόν ταυτόσημη με την παραπάνω του κ. Δελαβέκουρα: «Η ενέργεια αυτή του υπουργείου Εξωτερικών διασφαλίζει τις ελληνικές θέσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σύμφωνα πάντοτε με το εθιμικό και συμβατικό Δίκαιο της Θάλασσας και ειδικότερα την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982)».

Και στην ανακοίνωση του Υπουργού, επαναλαμβάνεται η χιλιοειπωμένη φράση πως η Ελλάδα δεν θα μείνει άπραγη, «όταν πρόκειται για ζητήματα, που άπτονται κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και αξιοποίησης του φυσικού μας πλούτου». Θα θυμίσω απλώς, ότι τα ίδια ειπώθηκαν την ημέρα της κρίσης των Ιμίων. Με την «προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» η τότε ηγεσία εννοούσε προφανώς ότι πράγματι υπάρχουν «γκρίζες ζώνες», αφού οι Έλληνες δεν έχουν δικαίωμα να επισκεφθούν αμφισβητούμενες από τους Τούρκους ελληνικές νησίδες (δεν υπάρχει ο όρος βραχονησίδα στο διεθνές δίκαιο).

Σε όλες τις περιπτώσεις, ουσιαστικά από τον πόλεμο και μετά (με δύο εξαιρέσεις το 1964 και το 1987) η ελληνική πολιτεία υποστηρίζει ότι έχει ως βασικό όπλο το Διεθνές Δίκαιο, στην προκειμένη δε περίπτωση το Δίκαιο της Θάλασσας. Θα θυμίσω πάλι τις δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Τουρκίας, ακόμη και το εμπάργκο όπλων που μετά από πίεση ελληνικής καταγωγής γερουσιαστών έλαβε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. Λοιπόν; Σε όλες τις περιπτώσεις, η Τουρκία γράφοντας το διεθνές δίκαιο και τις καταδίκες στα παλαιά της υποδήματα, επέτυχε των σκοπών της. Σε τι μας ωφέλησε η υποστήριξη των δικαίων μας από τους διεθνείς Οργανισμούς;

Αλλά κι αυτή η υποστήριξη στην περίπτωσή μας είναι αμφίβολη. Επειδή μετά τη ρηματική διακοίνωση (δηλαδή πληροφόρηση) που υποβάλαμε στον ΟΗΕ κατά της Τουρκίας, η Άγκυρα απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ότι θα πραγματοποιηθούν ανάλογα βήματα και από πλευράς της, αφού «στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανήκει το Καστελλόριζο» και ότι «οι εν λόγω ισχυρισμοί της Ελλάδος δεν έχουν κάποια βάση στο Διεθνές Δίκαιο». Θα προβεί και αυτή στις ίδιες ενέργειες στο επίπεδο των Ηνωμένων Εθνών, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Έγινε ένα βήμα. Η επόμενη κίνηση θα είναι δυσκολότερη. Όταν δηλαδή κατατεθεί ο πίνακας με γεωγραφικές συντεταγμένες της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, γεγονός που θα έχει σοβαρές πολιτικές και νομικές προεκτάσεις (όταν και αν κατατεθεί).

Ο υπογραφόμενος πιστεύει πως η ελληνική κίνηση είναι απόρροια της συνάντησης Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ. Και δεν κρύβει τον φόβο του, ότι αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει στο Δικαστήριο της Χάγης. Το οποίο δεν δικάζει σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αλλά με πολιτικά κριτήρια (όλοι οι Αλβανοί και Κοσοβάροι που παραπέμφθηκαν αθωώθηκαν, ενώ όλοι οι Σέρβοι καταδικάσθηκαν). Και όταν αναφερόμαστε σε πολιτικά κριτήρια, έχουμε κατά νου τα συμφέροντα των ισχυρών της γης.

Περισσότερα θα καταλάβουμε εάν κατατεθούν οι συντεταγμένες. Και πολύ περισσότερα όταν θα πληροφορούμε την γνώμη του ΓΕΕΘΑ.

Πηγή: Βόρεια

"ΚΟΣΚΙΝΟ" ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Θα βομβάρδιζαν τις φυλακές μετά την απόδραση Βλαστού - Είχαν βόμβες και ΑΚ-47!


Mε ΑΚ-47 Καλάσνικοφ θα πολυβολούσαν και με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς θα βομβάρδιζαν την φυλακή Τρικάλων οι Αλβανοί κακοποιοί για να καλύψουν την αποχώρησή τους μετά την απόδραση του Π.Βλαστού.


Μόλις ο Π.Βλαστός θα επιβιβαζόταν στο ελικόπτερο και αυτό θα απογειωνόταν, θα έριχναν στις σκοπιές επάνω τις βόμβες που είχαν κατασκευάσει. Είναι πραγματικά ευχής έργον το ότι οι δύο από τις σκοπιές αντέδρασαν και με συνεχείς ριπές από MP-5 "κατέρριψαν" το ελικόπτερο και ματαίωσαν την απόδραση.

Στο ελικόπτερο, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, ο χειριστής, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ρουμάνος και όλοι εκτός από τον βαρύτατο οπλισμό που έφεραν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Το ελικόπτερο, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσέγγισε τον προαύλιο χώρο της φυλακής και επιχείρησε ρίχνοντας ανεμόσκαλα να απελευθερώσει τον κρατούμενο Π. Βλαστό που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο προαύλιο της πτέρυγας του.

Ωστόσο, κατά το υπουργείο «οι επιβαίνοντες άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων της εξωτερικής φρούρησης οι οποίοι αντέδρασαν ακαριαία, ανταπέδωσαν στα πυρά και καθήλωσαν το ελικόπτερο».

Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκαν ο χειριστής του ελικοπτέρου, ο ένας Αλβανός και ο Π. Βλαστός. Είναι άγνωστο πως πείστηκε να συμμετάσχει στην επιχείρηση, αν απήχθη, δηλαδή ή συμμετείχε στην συμμορία.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/47.html

Κατάμαυρος ο ορίζοντας . Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ


Ιλαροτραγωδία με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς βουλευτές της ΝΔ σε ταβερνοκουβέντα στην Κηφισιά, το βράδυ της Τετάρτης. Τι ομολόγησε; «Το 2013 θα είναι η χειρότερη χρονιά για την Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέρει το «Εθνος».


Εντελώς άλλη αποστροφή της συζήτησης προώθησε στα τηλεοπτικά κανάλια και τις δεξιές εφημερίδες η κυβερνητική προπαγάνδα, ώστε να βγαίνει το διαμετρικά αντίθετο συμπέρασμα: «Από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε (!), αρκεί να αντέξουμε μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού», είναι η προβαλλόμενη πρωθυπουργική δήλωση. Πρόκειται φυσικά για παραμύθι, για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Επειδή η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί δραματικά τους επόμενους μήνες, επιχειρείται να καλλιεργηθούν ψεύτικες ελπίδες στους Ελληνες ότι όπου να 'ναι τελειώνει το μαρτύριο.

Μείωση του ΑΕΠ κατά 4,5% προβλέπει για το 2013 η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά και μάλιστα στο πιο επίσημο κείμενό της, τον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρονιάς. Τι είδους «απογείωση» θα είναι αυτή με καταποντισμό του ΑΕΠ; «Απογείωση» προς τα Τάρταρα, τον Καιάδα, την άβυσσο;

Θα αργήσουμε πολύ να δούμε άσπρη μέρα, αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική οικονομικής και κοινωνικής εξουθένωσης του λαού μας. Πολλά χρόνια θα περάσουν. Πόσα δεν ξέρουμε, γιατί αυτό συναρτάται με τις πολιτικές εξελίξεις στις ηγετικές χώρες της ΕΕ και πρωτίστως στη Γαλλία. Δευτερευόντως, η Ιταλία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σοβαρών ευρωπαϊκών γεγονότων. Πάντως, οι Γερμανοί αναλυτές και αξιωματούχοι, που αναφέρονται στο θέμα της Ελλάδας αυτοτελώς, κάνουν λόγο συνήθως για τουλάχιστον μία... δεκαετία (!) μαρασμού της χώρας μας. Εκτιμήσεις, όμως, που δεν συνυπολογίζουν ελληνικές και ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν καμιά αξία.

Κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανότερη από την «απογείωσή» της, εκτιμά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική. «Θα είμαστε μπροστά σε κοινωνική έκρηξη, αν πιέσουμε τον λαό να δώσει περισσότερα», δήλωσε ευθέως ενώπιον του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα βάρη. Εχει δώσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί», υπογράμμισε.

Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη δυστυχία των Ελλήνων. Νομοθετεί έχοντας κατά νου μόνο τις εντολές και τις απαιτήσεις της τρόικας. Ετσι π.χ. εξαπλασίασε (!) σχεδόν τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης - για την ακρίβεια από 60 ευρώ τα 1.000 λίτρα που ήταν πέρυσι τον πήγε στα... 330 ευρώ φέτος. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Εχει ξεπαγιάσει όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Ελλήνων. Κατέρρευσε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Πτώση πάνω από 80%! Φέτος τον Ιανουάριο, λοιπόν, με έξι φορές πάνω τον φόρο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2012, η κυβέρνηση εισέπραξε 353 εκ. ευρώ φόρους από το πετρέλαιο θέρμανσης έναντι... 349 εκατομμυριών που είχε εισπράξει τον περσινό Γενάρη! Η κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών οδήγησε σε πολύμηνο μαρτύριο ξεπαγιάσματος 10 εκατομμύρια Ελληνες για να κερδίσει 4 εκατομμύρια ευρώ! Ανήκουστο κοινωνικό έγκλημα για να πάρει... 40 λεπτά παραπάνω φόρο από κάθε πολίτη!

Το ταξίδι στην Τουρκία ύστερα από μία εβδομάδα δεν γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός το συμπεριλαμβάνει στην «απογείωση» της κυβέρνησής του. Ειλικρινά απορούμε γιατί ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί αυτή την επίσκεψη στην πιο εχθρική χώρα προς την Ελλάδα αυτή την εποχή που η χώρα μας είναι εξόφθαλμα τραγικά αποδυναμωμένη σε ό,τι αφορά και τη διεθνή της θέση, ενώ το διεθνές κύρος της είναι μηδαμινό. Θέλει πολλή σκέψη για να αντιληφθεί κανείς ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ουσιαστική ταπείνωση του Ελληνα πρωθυπουργού είναι αναπότρεπτα δεδομένη εκ των προτέρων;

Οσο για το δημόσιο χρέος, παρά το «κούρεμα» κατά 53% ποσού 200 δισεκατομμυρίων ευρώ και πλέον και την «επαναγορά» ελληνικών ομολόγων που διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία και το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, η μείωσή του είναι απογοητευτικά μικρή. Από 176,4% του ΑΕΠ που ήταν το 2011 έπεσε στο 156,6% του ΑΕΠ το 2012, έχοντας πάντως ένα ΑΕΠ που μειώθηκε αισθητά στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Επειδή, όμως, το δημόσιο χρέος μετριέται ως ποσοστό του ΑΕΠ και όχι σε απόλυτα μεγέθη, το 156,6% του ΑΕΠ σηματοδοτεί χρέος μη βιώσιμο για χώρα όπως η Ελλάδα.

Πηγή: Έθνος
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_1787.html

Τουρκική προβοκάτσια κατά Ελλάδας με χάκερς εισαγωγής!


''Εισαγωγή'' χάκερς από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Γερμανία πρόκειται να κάνει Τουρκία για να σπάσουν τους κωδικούς ενός ηλεκτρονικού φακέλου με το όνομα ''Πανδώρα'' που κατασχέθηκε κατά την εξάρθρωση της σπείρας στρατιωτικής κατασκοπείας, η δίκη της οποίας συγκλονίζει την Τουρκία
καθώς τα ''δολώματά'' της για να ''ψαρεύει'' πληροφορίες από στρατιωτικούς ήταν πόρνες πολυτελείας και γκέι!

Η εφημερίδα Aksam με τον πρωτοσέλιδο τίτλο « Εισαγόμενος χάκερ για το ¨μαύρο κουτί¨», αποκαλύπτει ότι προκλήθηκε κρίση για το κατηγορητήριο στην δίκη διότι οι 45 εμπειρογνώμονες κρυπτογραφίας από την Ασφάλεια δεν μπορούν να σπάσουν τον κωδικό των εγγράφων και έχουν απευδύσει! Επίσης ο ιδιωτικός τομέας, που και αυτός καταβάλλει προσπάθεια εδώ και 4 μήνες, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και τώρα το κράτος ετοιμάζει την τελευταία διέξοδο: Έγιναν επαφές με τις ΗΠΑ το Ισραήλ και την Γερμανία και πρόκειται να έρθουν στην Τουρκία εισαγόμενοι χάκερς!

Τα αποκαλυπτήρια της συκοφαντίας κατά Ελλάδας!

Από την είδηση αυτή όμως προκύπτει και Ελληνικού ενδιαφέροντος πτυχή - και μάλιστα μεγάλη! Προηγούμενες διαρροές από το κατηγορητήριο που είχαν δει το φως της δημοσιότητας προ εβδομάδων στον τουρκικό τύπο ( (εφημερίδα Radikal ) και είχε αναδημοσιεύσει το OnAlert, ανέφεραν πως είχε σπάσει ο κωδικός του φακέλου ''Πανδώρα'' και μεταξύ άλλων υποστήριζαν ότι βρήκαν πως τα μέλη της σπείρας θα πουλούσαν στην Ελλάδα - και αλλού- τις στρατιωτικές πληροφορίες που εξασφάλιζαν από Τούρκους στρατιωτικούς μέσω πορνείας !

Τα τουρκικά F-16, ο πόλεμος με την Ελλάδα και η Ρωσία

Επίσης προ μερικών εβδομάδων η εφημερίδα Haberturk με τον τίτλο « Τα στρατιωτικά μυστικά της Πανδώρας» έγραψε ότι έσπασε ο κωδικός του φακέλου ''Πανδώρα'' στην στρατιωτική κατασκοπεία και προέκυψαν οι κωδικοί και τα συνθηματικά των τουρκικών F-16 . Στην ανάκριση που έγινε στην Σμύρνη και στην εξέταση του φακέλου ''Πανδώρα'' στον υπολογιστή του αρχηγού της σπείρας Β.Ο. που είχε συλληφθεί , η εφημερίδα ανέφερε ότι υπήρχαν μυστικές πληροφορίες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και πολλές άλλες πληροφορίες.

Στον φάκελο υπήρχε, έγραφε τότε, και ένας ξεχωριστός φάκελος με την ονομασία «Θα μεταβούν στην Ρωσία με την Μαρία» . Σε εκείνο το δημοσίευμα έγραφε ακόμα πως στον φάκελο ''Πανδώρα'' αναφερόταν πως υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το τι σχεδιάζει να κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση πιθανού πολέμου με την Ελλάδα.

Στο ίδιο θέμα είχε αναφερθεί και η Star με τον τίτλο « Από την σπείρα κατασκοπείας προέκυψαν τα σχέδια πτήσης των F-16» και τονιζόταν πως κατά την ανάκριση στρατιωτικής κατασκοπείας στην Σμύρνη έσπασε ο κωδικός του φακέλου με την ονομασία ''Πανδώρα'' και από τον φάκελο αυτό προέκυψαν τα σχέδια πτήσεις των F-16 και έγγραφα που δείχνουν τα σημεία καθηκόντων των Ειδικών Δυνάμεων.

Οι κωδικοί για το Αιγαίο και οι Ειδικές Δυνάμεις

Όπως έγραφε, η Αστυνομία έσπασε τον κωδικό του φακέλου που βρέθηκε στον υπολογιστή του επιχειρηματία B.O. (Μπιλγκίν Οζκαϊνάκ ) που είχε συλληφθεί και έφθασε στις πληροφορίες αποκαλύπτοντας ποια έγγραφα, με ποιες κοπέλες συνοδούς (escort) εξασφαλίστηκαν και σε ποιες χώρες και σε ποιους θα πουληθούν αυτές. Στα έγγραφα βρέθηκαν, έγραφε, οι κωδικοί που θα χρησιμοποιήσουν τα αεροσκάφη που θα απογειωθούν στο Αιγαίο , τα συνθήματα, τα σχέδια των Ειδικών Δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ κλπ.

Τι κρύβει η υπόθεση!

Τώρα αποκαλύπτεται ότι τους κωδικοί με τους οποίους θα ανοίξουν τον περιβόητο (ηλεκτρονικό ) φάκελλο ''Πανδώρα'' δεν μπορούν να τους σπάσουν! Δύο τινά συμβαίνουν: Ή όλα όσα διέρρεαν πριν περί εμπλοκής της Ελλάδας ήταν φαντασιώσεις και κατασκευές ύποπτων κύκλων ή τώρα ετοιμάζουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ κατά της Ελλάδας (ή και άλλης χώρας) με την βοήθεια - και το άλλοθι - δήθεν ...εισαγόμενων χάκερς! (onalert)
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_7498.html

Ο υπουργός Εξωτερικών και η πολυμελής συνοδεία του, απολαμβάνουν στις ΗΠΑ ένα (απόλυτα τουριστικό) τριήμερο ''άνευ υποχρεώσεων''


Ημιτουριστική επίσκεψη Δημ. Αβραμόπουλου σε Νέα Υόρκη και Καναδά
''Λεφτά υπάρχουν''... Σε μετάφραση, ''πληρώστε κορόϊδα''
Μόνο... 11 κρατικοδίαιτοι συνοδεύουν τον υπουργό Δημ. Αβραμόπουλο στον Καναδά

Το επίσημο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου, ολοκληρώθηκε στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Πέμπτης 21ης Φεβρουαρίου '13. Οι επόμενες υποχρεώσεις αρχίζουν το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, στον γειτονικό Καναδά (Τορόντο, Mόντρεαλ, Οττάβα). Το τριήμερο ''κενό'', από απόγευμα 21 Φεβρουαρίου ίσαμε απόγευμα 24 Φεβρουαρίου '13, ο υπουργός και οι συνοδεύοντες αυτόν 6 (έξι) υπηρεσιακοί παράγοντες, το περνούν ως... τουρίστες, με φαγοπότια με συγγενείς και ''φίλους'', ψώνια κ.ά. Φυσικά, τα έξοδα διαμονής σε πολυτελές ξενοδοχείο, διατροφής, μετακίνησης κλπ, τα πληρώνουν τα μόνιμα... ''κορόϊδα''. (Σημ. Στην αποστολή στον Καναδά προστίθενται ακόμα δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΞ).
Στην 8μελή συνοδεία του υπουργού είναι:
Ο γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας Παναγιώτης Μίχαλος. Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, πρέσβης Διονύσιος Κοδέλας. Ο πρέσβης Ευάγγελος Σέκερης. O πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος, διευθυντής Πρωτοκόλλου ΥΠΕΞ. Η πρέσβης Χρυσούλα Αλιφέρη, Διευθύντρια της Α7 Διεύθυνσης Βόρειας Αμερικής. Ο εκπρόσωπος (Τύπου) του ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Η Φωτεινή Μαύρου, του διπλωματικού γραφείου του υπουργού. O Πολύκαρπος Αδαμίδης, ειδικός Σύμβουλος του υπουργού.
Στην αποστολή στην Καναδά (25-27 Φεβ.), προστέθηκαν και οι: Ελένη Αργύρη, δημοσιογράφος (ΕΡΤ) από Ουάσιγκτον. Alexander Ayer, cameraman ERT από Ουάσιγκτον. Ιουστίνη Φραγκούλη, ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'', από Μόντρεαλ. (Συνολικά στην αποστολή στον Καναδά, 11 κρατικοδίαιτοι).
Κατά τα υπόλοιπα, ''λεφτά (πάντα) υπάρχουν'' γιά ''φιγούρες και αρώματα'' και με το ''τουριστικό'' υπουργείο Εξωτερικών, ''η ελληνική κυβέρνηση ενεργεί στον κατάλληλο χρόνο -και τόπο- με τον κατάλληλο τρόπο, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα εθνικά συμφέροντα''. (Σε μετάφραση: ΝΤΡΟΠΗ υπάρχει;)

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_3176.html

Πιέσεις της τρόικας για κατασχέσεις και σε συγγενείς οφειλετών!


Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ανεπαρκή τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και θέλουν να διευρύνουν τα περιθώρια άντλησης εσόδων με νέες προκλητικές αξιώσεις

Με τις βαλίτσες τους γεμάτες νέες απαιτήσεις επιστρέφουν τη Δευτέρα στην Αθήνα τα τεχνικά
κλιμάκια της Τρόικας, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την έλευση των επικεφαλής των ελεγκτών.
Στα πλαίσια της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, οι δανειστές σκοπεύουν να «οργώσουν» τα υπουργεία, θέτοντας ζητήματα που θεωρούν βασικής σημασίας για την περίοδο μέχρι το τέλος του 2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ένα από τα βασικά θέματα που αναμένεται να θέσει επί τάπητος η Τρόικα είναι η μαζική διαγραφή χρεών που δεν επιδέχονται είσπραξη, τα οποία η κυβέρνηση υπολογίζει ότι ανέρχονται στα 40 δισ. ευρώ. Και αυτό γιατί, οι δανειστές θεωρούν ότι οι μόνοι λόγοι που δεν μπορούν να εισπραχθούν είναι ο ανεπαρκής φοροεισπρακτικός μηχανισμός και η πολυδαίδαλη ελληνική γραφειοκρατία.
Γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα απαιτήσουν να γίνονται περισσότερες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, ειδικά εκείνων που οι οφειλέτες έχουν φροντίσει να τα γράψουν στο όνομα συγγενών τους.
Από την τσιμπίδα της Τρόικας δε φαίνεται όμως να ξεφεύγουν ούτε και όσοι οφειλέτες έχουν αποβιώσει, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις το Δημόσιο μπορεί να βρει και να κατάσχει τις περιουσίες τους που έχουν περάσει στα χέρια των συγγενών τους χωρίς να παρεμβαίνει η Εφορία.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_9139.html

Κυρίαρχες της ζωής μας οι τράπεζες μέσω της άμεσης είσπραξης του ΦΠΑ.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα σχέδια του για την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ σε κάθε συναλλαγή των επιχειρήσεων με τους πολίτες. Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

Όταν η συναλλαγή γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τότε το κράτος θα αφαιρεί...

αυτόματα από το ποσό που πάει στην επιχείρηση το αντίστοιχο ποσοστό του ΦΠΑ από το σύνολο της απόδειξης ή του τιμολογίου. Αργότερα, όταν ο επιχειρηματίας θα υποβάλλει ηλεκτρονικά περιοδική δήλωση ΦΠΑ, τότε θα του επιστρέφεται (πότε άραγε;) μέρος του ποσού βάσει των πραγματικών αγορών και πωλήσεων. Αν η συναλλαγή γίνει με μετρητά τότε η διασύνδεση της ταμειακής μηχανής με τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης θα επιτρέπει την επόμενη μέρα να γίνεται μεταφορά του ποσού που αντιστοιχεί στον ΦΠΑ, που αφορά την κάθε απόδειξη. Δηλαδή θα πρέπει υποχρεωτικά ο κάθε επιχειρηματίας να έχει συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και μεγάλο ποσό μέσα ώστε να πληρώνεται την επόμενη ο ΦΠΑ (αφού δεν μπορεί να γνωρίζει το ύψος των πωλήσεων που θα πραγματοποιήσει σε μια μέρα), προκειμένου προφανώς να μην διωχθεί ο επιχειρηματίας.

Βλέπουμε λοιπόν πως αφενός ο επιχειρηματίας θα προκαταβάλει όλο τον ΦΠΑ από τις πωλήσεις που κάνει και θα περιμένει αρκετούς μήνες για να εισπράξει τον ΦΠΑ που κατέβαλε για αγορές και δαπάνες και αφετέρου ότι και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει άμεση εμπλοκή της τράπεζας μέσα από την οποία θα γίνεται πλέον κάθε συναλλαγή των Ελλήνων με τις επιχειρήσεις.

Με δεδομένο ότι οι συναλλαγές του πιο πάνω είδους καλύπτουν πάνω από το 90% των καθημερινών συναλλαγών μας, στην πραγματικότητα η ελεύθερη κυκλοφορία του χρήματος de facto καταργείται και κάθε συναλλαγή μας και κάθε εκδήλωση της ζωής μας θα περνάει υποχρεωτικά από τις τράπεζες που έτσι γίνονται πλέον οι κυρίαρχες της ζωής μας. Με τον τρόπο αυτό πολύ γρήγορα κάθε χρηματικό ποσό υποχρεωτικά θα μεταφερθεί από τις τσέπες μας προς τις τράπεζες.

Εννοείται ότι το μέτρο αυτό πολύ γρήγορα θα επεκταθεί σε κάθε συναλλαγή των πολιτών και η φυσική χρήση του χρήματος δεν θα έχει πια κανένα λόγο ύπαρξης. Με το πρόσχημα της είσπραξης του ΦΠΑ, ουσιαστικά όλες οι συναλλαγές θα περνούν από τις τράπεζες και ο λαός αργά ή γρήγορα θα μπει στον γύψο.

Ταυτόχρονα και με την επικείμενη σύνταξη του περιουσιολογίου όλων των Ελλήνων, περνάμε στην εποχή του Μεγάλου Αδελφού. Άλλο ένα πείραμα που δοκιμάζεται πάνω στον ελληνικό λαό, για να εφαρμοστεί μετά και σε άλλους λαούς.
 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_6013.html

Τα φαρμακευτικά φυτά τίθενται υπό διωγμό!


Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν οι άνθρωποι για το κέρδος; Που μας οδηγούνε οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής ένωσης;
Οργανισμός-σφραγίδα, που εργάζεται, απροκάλυπτα πλέον, μόνον για τα συμφέροντα των
φαρμακοβιομηχανιών, έχει καταντήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, που υποτίθεται ότι είναι ο αρμόδιος κοινοτικός φορέας που φέρει την ευθύνη για την καταλληλότητα ή μη των φαρμακευτικών σκευασμάτων για ανθρώπινη χρήση, που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Γεγονός που, όπως τονίζεται ιδιαίτερα, σε πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με βάση το οποίο δεν εγκρίθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός του ΕΟΦ για το 2009, δημιουργεί «αμφιβολία για την πραγματική ανεξαρτησία του Οργανισμού», αλλά και ανησυχία για το αν «η αξιολόγηση των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση», που διοχετεύονται σωρηδόν στην ευρωπαϊκή αγορά, «γίνεται από ανεξάρτητους και καταρτισμένους εμπειρογνώμονες».

Ελεγκτές-φερέφωνα
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του «παζλ», που συνθέτουν τη διαπίστωση ότι ο ΕΟΦ λειτουργεί, απροκάλυπτα πλέον, ως όχημα για την προώθηση των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχάνων, αδιαφορώντας για το αν η χρήση των φαρμακοσκευασμάτων, που εγκρίνονται και διατίθενται στους ασθενείς, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, επιδείνωση των ασθενειών ή ακόμη και τον θάνατο.

Το 18% του προϋπολογισμού λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου καλύπτεται από την Κομισιόν και το 82% από τις εισφορές των φαρμακοβιομηχανιών που, έναντι αυτών των εισφορών, αποκτούν άδεια εμπορίας φαρμάκων στην Ε.Ε.

Οι «εμπειρογνώμονες», που προσλαμβάνονται στον ΕΟΦ και έχουν την αρμοδιότητα ελέγχου καταλληλότητας των φαρμάκων, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ως φερέφωνα της φαρμακοβιομηχανίας που μετά τη λήξη της θητείας τους στον Οργανισμό, ανταμείβονται με θέσεις και παχυλές αμοιβές στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ως ενέργεια που δημιουργεί βάσιμες αμφιβολίες ως προς την πραγματική ανεξαρτησία του ΕΟΦ, το Ψήφισμα αναφέρει το παράδειγμα του πρώην εκτελεστικού διευθυντή του Οργανισμού, που μετά την αποχώρησή του ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου σε εταιρείες φαρμάκων σχετικά με την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και τη μείωση του χρόνου έως την εισαγωγή των νέων προϊόντων στην αγορά.

Εκφράζεται, ακόμη, η βάσιμη υπόνοια ότι οι εμπειρογνώμονες και το προσωπικό που ασχολήθηκε με τα φάρμακα της κατηγορίας benfluorex δεν λειτούργησαν ως ανεξάρτητοι και δεν υπέβαλαν αληθή δήλωση σύγκρουσης συμφερόντων.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η αξιολόγηση των φαρμάκων που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά γίνεται από ανεξάρτητους και επιστημονικά καταρτισμένους εμπειρογνώμονες, τονίζεται στο Ψήφισμα.

Καταγγέλλεται ως απαράδεκτο το γεγονός ότι με έγκριση του ΕΟΦ κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά φάρμακα, για ανθρώπινη χρήση, με ανεπαρκείς πληροφορίες.

Σχετικά μ’ αυτό υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος, είχε επικρίνει, πέρυσι τον Ιούνιο, τον ΕΟΦ ότι απέκρυπτε τις παρενέργειες που είχε η χρήση ορισμένων σκευασμάτων για τη θεραπεία σοβαρής ακμής, που μπορούσαν να οδηγήσουν τους ασθενείς στην… αυτοκαταστροφή
Τα φαρμακευτικά φυτά υπό διωγμό!
Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ
Σε εφαρμογή τέθηκε από 1 Μαΐου 2011 Οδηγία της Ε.Ε. (εκδόθηκε 31 Μαρτίου του 2004), η οποία θέτει νέες προδιαγραφές για την απόκτηση άδειας κυκλοφορίας των φυτικών παραδοσιακών φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτή την Οδηγία, μεγάλο μέρος των φαρμακευτικών σκευασμάτων με βάση τα βότανα δεν θα μπορούν πλέον να επωφεληθούν της απλοποιημένης διαδικασίας για να κυκλοφορήσουν στην αγορά, αλλά θα πρέπει να υποβληθούν σε παρόμοιες διαδικασίες έγκρισης με τα φάρμακα σύνθεσης που παρασκευάζονται σε εργαστήρια.

Στόχο της Οδηγίας, που φέρει χαρακτηριστικό όνομα Traditional Herbal Medicinal Products, THMPD directive (Οδηγία για τα παραδοσιακά φυτικά θεραπευτικά προϊόντα) είναι, σύμφωνα με τους συντάκτες της, η προστασία των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, στην Οδηγία επισημαίνεται ότι στο εξής άδεια κυκλοφορίας σ' ένα φυτικό φάρμακο ή στην ουσία που του αντιστοιχεί παρέχεται μόνο στην περίπτωση που αποδεικνύεται η ιατρική του χρήση για περισσότερα από τριάντα χρόνια, από τα οποία τα 15 τουλάχιστον στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. προ της αίτησης για έγκριση. Οσα φάρμακα δεν περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, θα ακολουθήσουν τις ίδιες διαδικασίες έγκρισης με τα φάρμακα σύνθεσης...

Το κόστος αυτών των διαδικασιών, που περιλαμβάνουν έρευνες και πολύχρονες κλινικές δοκιμές, ανέρχεται σε 100.000-150.000 ευρώ για το κάθε φυτικό συστατικό και είναι απαγορευτικός για μικροκαλλιεργητές και παρασκευαστές. Στην περίπτωση π.χ. ενός σκευάσματος που εμπεριέχει τρεις ή περισσότερες φυσικές ουσίες, το κόστος έγκρισης ξεπερνά τα 500.000 ευρώ.

Η εφαρμογή της Οδηγίας, που μπορεί να θεωρηθεί μία ακόμη νίκη των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που εδώ και καιρό είχαν εξαπολύσει κυνήγι των μαγισσών εναντίον των φυσικών φάρμακων και της ομοιοπαθητικής ιατρικής, έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο χώρο της εναλλακτικής και ομοιοπαθητικής ιατρικής, αλλά και των καλλιεργητών, παραγωγών και εμπόρων φυτικών φαρμακευτικών βοτάνων και παρασκευασμάτων.

Αντιδράσεις
Αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι, λαμβάνοντας μέρος στο διάλογο που πανευρωπαϊκά έχει ανοίξει στο Διαδίκτυο, αλλά και σε ορισμένα ξένα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, επισημαίνουν ότι η Οδηγία,που σύμφωνα με τους εμπνευστές της στοχεύει στην προστασία του καταναλωτή, κινδυνεύει να εξελιχθεί στην ουσία σε απαγορευτικό μέτρο της ιατρικής χρήσης φυτών, που εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνται με ασφάλεια για θεραπευτικούς σκοπούς . Επισημαίνεται επίσης ότι η νέα αυτή νομοθεσία εμπεριέχει πολλά κενά, είναι δύσκολο να εφαρμοστεί και, μοιραία, θα αποφέρει ένα καίριο πλήγμα στην ατομική ελευθερία επιλογής της θεραπείας, αλλά και στη δυνατότητα επιβίωσης χιλιάδων στην Ελλάδα και εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο μικροκαλλιεργητών και μικροπαρασκευαστών παραδοσιακών φυτικών φαρμάκων.

Δυσεύρετα, επίσης, θα καταντήσουν σύμφωνα με πολλούς αρκετά φυσικά παρασκευάσματα, αφού εκτιμάται ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες θα εξακολουθήσουν να τα αγνοούν, καθώς για τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι δυνατόν να εκδοθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και άρα το εμπόριό τους αποφέρει σαφώς πολύ μικρότερα κέρδη... Η εφαρμογή της ευρωπαϊκής Οδηγίας θα συμβάλει επιπλέον στην άνθηση του παράνομου εμπορίου φαρμακευτικών παρασκευασμάτων, με αποτέλεσμα αντίθετο του επιδιωκόμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς θα τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια των καταναλωτών.

Σχετικά με την Οδηγία, που τέθηκε χθες σε εφαρμογή, η «Ε» επικοινώνησε με τον ΕΟΦ. Οι υπεύθυνοι δήλωσαν άγνοια και επιφυλάχθηκαν να ενημερωθούν για τις νέες εξελίξεις στο χώρο των παραδοσιακών φυτικών φαρμάκων.

Από την άλλη, η Διεθνής Συμμαχία για τη Φυσική Υγεία (Alliance for Natural Health International - ΑΝΗ int) έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 79 φυτικών προϊόντων των οποίων η πώληση εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μόνο 39 βοτανολογικά είδη ανάμεσα στα περισσότερα από 1.000 που χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες στα θεραπευτικά παρασκευάσματα. Σημασία έχει να σημειωθεί ότι 27 από τις 79 άδειες κυκλοφορίας στην αγορά που εκδόθηκαν αφορούν παρασκευάσματα που εμπεριέχουν δύο μόνο φυτά, τη βαλεριάνα και την εχινάτσια, και παράγονται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες με κύριο αντικείμενο το εμπόριο χημικών φάρμακων.

Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους της ΑΝΗ, η καινούργια ευρωπαϊκή νομοθεσία, που στόχο έχει την ασφάλεια των καταναλωτών και υποχρεώνει να αναφερθούν στη συσκευασία των φυσικών προϊόντων πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα, δεν λαμβάνει υπόψη ότι πολλά από τα εγκεκριμένα φυσικά παρασκευάσματα εμπεριέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες, όπως χημικά συντηρητικά, χρωστικές ουσίες κ.λπ. *

Πλέον διαδεδομένα στην Ελλάδα

Ιβίσκος
Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.

Λεβάντα
Είναι ευεργετική ενάντια στον βήχα, το άσθμα και τη γρίπη.

Φασκόμηλο
Οι Κινέζοι τού απέδιδαν σχεδόν μαγικές ιδιότητες και ήταν πρόθυμοι να το ανταλλάξουν με το καλύτερο τσάι τους. Οι μοναδικές του ιδιότητες βοηθούν σημαντικά στο αναπνευστικό, αφού οι ουσίες που απελευθερώνονται όταν βράζει δρουν ευεργετικά κατά του άσθματος.

Χαμομήλι
Ανακουφίζει από τους πόνους της περιόδου, κράμπες, στομαχικές ενοχλήσεις και διαταραχές του ύπνου. Το εκχύλισμα του ταπεινού αυτού φυτού αποδείχθηκε πως έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Τσουκνίδα
Η θαυματουργή. Κατά της αναιμίας, των αιμορραγιών και της διάρροιας.

Λουίζα
Από τα πιο γνωστά και διαδεδομένα βότανα στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Σπιρουλίνα
Βότανο των ποταμών και της θάλασσας (καλλιέργειες σπιρουλίνας υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα). Η σπιρουλίνα ενδείκνυται για όσους συνηθίζουν να καταφεύγουν στο φαγητό όταν δεν έχουν καλή διάθεση.

Σημύδα
Τα φύλλα της έχουν διουρητική δράση, βοηθούν στην καύση του λίπους, αλλά και στη μείωση του ουρικού οξέος.

Ταραξάκο
Είναι από τα πιο διαδεδομένα βότανα της Ελλάδας, με πολύπλευρη δράση, γι' αυτό και του έχει αποδοθεί πλήθος χαρακτηρισμών, όπως ταραξάκο «το ιαματικόν», «το θεραπευτικόν», «το καταπληκτικόν», «το μαγικόν». Βοηθά στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών.

Ιπποφαές
Καλλιεργείται στη βόρεια Εύβοια.
Εμπεριέχει 190 ωφέλημα συστατικά μεταξύ των οποίων αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία.

Κρόκος ή σαφράν
Ευδοκιμεί σε ημιορεινές περιοχές και σε χωράφια αμμουδερά. Χρησιμοποιείται σε πολλά θεραπευτικά παρασκευάσματα.

Το είδα: periplanomeno.wordpress.com

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/blog-post_5030.html

Οικολογικός και επιστημονικός φασισμός: Οι επιστήμονες παλεύουν για την επιβολή της Ατζέντας 21

Ο απόλυτος οικολογικός φασισμός... Οι επιστήμονες-υπηρέτες της νέας τάξης πραγμάτων καλούν στην απόλυτη εφαρμογή της Ατζέντας 21 μέσω προπαγανδιστικών ενεργειών που θα «αλλάξουν την συμπεριφορά μας απέναντι στα οικολογικά φαινόμενα και θα βελτιώσουν την ηθική μας»..


Σε επερχόμενη δημοσίευση επιστημονικού άρθρου αναφέρεται πολύ χαρακτηριστικά το εξής: “οι κυβερνήσεις μπορούν και πρέπει να κινηθούν πέρα από τα υφιστάμενα πλαίσια της δημόσιας αποδοχής με στόχο να αλλάξουν τις νόρμες, γεγονός που θα δημιουργήσει το πλαίσιο για την συμμόρφωση του λαού με τις νέες ρυθμίσεις’’.

Η συγκεκριμένη επιστημονική πρόταση εκπονήθηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιολογικών Επιστημών με τίτλο “Κοινωνικές Νόρμες και Παγκόσμιες Περιβαλλοντικές Προκλήσεις” (το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει το εντύπο εδώ), και αναμένεται να δημοσιευθεί τον Μάρτιο του 2013..

Ομάδα πολύ γνωστών και διακεκριμένων επιστημόνων καλεί τις κυβερνήσεις και την επιστημονική κοινότητα να ξεκινήσουν να θέτουν σε εφαρμογή το πλάνο της κοινωνικής μηχανικής επιβολής αξιών και κανονιστικοτήτων (νόρμες) αναφορικά με το στόχο της αποδοχής των περιβαλλοντικών πολιτικών.

Επιπροσθέτως, προτείνουν να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή οι πράσινοι φόροι (περιβαλλοντικά πρόστιμα) και οι αυστηρές ρυθμίσεις, τηρώντας κατά γράμμα την Agenda 21 και φέρνοντας ολοένα και πιο κοντά την κοινωνική αποδοχή του αυξημένου κυβερνητικού ελέγχου.

Προτείνουν, επίσης στο σύνολο της επιστημονικής κοινότητας να συμπλεύσει με τις κυβερνητικές «επιταγές» εν μέσω μίας «συντονισμένης προσπάθειας να αλλαχθούν οι προσωπικές και κοινωνικές κανονιστικότητες».

Στην ομάδα των επιστημόνων που ενεπλάκησαν άμεσα στην συγγραφή της «επιστημονικής πρότασης» συγκαταλέγονται δύο κάτοχοι Βραβείων Νόμπελ – ο οικονομολόγος Kenneth Arrow και ο πολιτικός επιστήμων Elinor Ostrom, καθώς και μαθηματικοί, βιολόγοι, συμπεριφοριστές και πληθυσμιολόγοι.

Η έκθεση ξεκινάει αναφέροντας το εξής: «Ορισμένοι έχουν ήδη προτείνει ότι η πρόοδος αναφορικά με τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα μπορεί να επέλθει μόνο μέσα από μία συντονισμένη προσπάθεια να αλλαχθούν οι προσωπικές και κοινωνικές νόρμες. Ισχυρίζονται ότι πρέπει, μέσω της εκπαίδευσης και της πειθούς να καταστήσουμε βέβαιο ότι πολύ συγκεκριμένες συμπεριφορές ενσωματώνονται ως ζήτημα προσωπικής ηθικής..

Η έκθεση αναφέρει ότι η εκπαίδευση και η πειθώ δεν μπορούν από μόνες τους να επιτύχουν τον στόχο της αλλαγής της συμπεριφοράς:

“Σημαντικός αριθμός ανθρώπων θα πρέπει να μεταβάλλει τις έως τώρα συμπεριφορές του ώστε να αντιμετωπιστεί η νέα πραγματικότητα των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων. Οι εναλλακτικές προσεγγίσεις είναι απαραίτητες όπου η εκπαίδευση και η πειθώ θεωρηθούν ανεπαρκείς. Εργαλεία πολιτικής όπως ποινές, ρυθμίσεις και κίνητρα ενδέχεται να απαιτηθούν ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της μαζικής συμπεριφορικής αλλαγής.”

Οι επιστήμονες ρίχνονται δίχως δισταγμό στη μάχη της επιβολής της Ατζέντας 21....Όσο και αν προσπαθούν να μας αλλάξουν την συμπεριφορά, όλοι ξέρουμε ότι η αλήθεια είναι ολότελα διαφορετική...

 
http://www.triklopodia.gr/2013/02/21_24.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters