Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Ο Γ. Παπανδρέου μεθοδεύει την αποχώρησή του.

Η φημολογία για τις πρόωρες εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο ακολουθούν πλέον την κατακόρυφη άνοδο του ..spread. Ήδη βλέπουν το φως πληροφορίες και εκτιμήσεις που βλέπουν πρόωρες εκλογές μέσα στο καταχείμωνο, τον Δεκέμβρη. Παράλληλα, όμως, ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές αρχίζουν να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα.....
δεν πρόκειται για εκβιαστικό δίλημμα, αλλά για “ειλημμένη απόφαση του Γιώργου να αποχωρήσει απο το πρωθυπουργικό αξίωμα και την ελληνική πολιτική ζωή”.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Γιώργος θα προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες γνωρίζει από τώρα ότι δεν θα “βγει” πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των τοπικών εκλογών, αλλά αυτό δεν προβλέπεται για φέτος.
Αν αναλύσει, άλλωστε, κανείς αυτά που ο Πρωθυπουργός είπε στην διακαναλική, θα οδηγηθεί σε ανάλογα συμπεράσματα. Είπε για παράδειγμα: «δεν ζητώ χειροκροτήματα, ούτε επευφημίες. Δεν μ’ ενδιαφέρει η καρέκλα στην οποία κάθομαι. Με ενδιαφέρει η χώρα να πάει μπροστά».
Πρόσωπα που θεωρούν ότι γνωρίζουν πως σκέφτεται και ενεργεί ο Γιώργος υποστηρίζουν ότι τα εννοεί αυτά. «Ο Γιώργος θεωρεί ότι έγινε πρωθυπουργός και άρα μπορεί να κλείσει μαζί του ο κύκλος των Παπανδρέου στην εξουσία, ότι δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος και πήρε μέτρα που κατά την γνώμη του θα σώσουν την Ελλάδα, αλλά από την άλλη δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τις συνέπειες ενός δεύτερου μνημονίου, ή μιας πτώχευσης»

Αυτά λένε βέβαια οι αποστασιοποιημένοι και “κουλαρισμένοι” αναλυτές
Γιατί ο κόσμος αυτό που θα πει είναι ότι μόλις βρήκε τα δύσκολα ο Γιώργος Παπανδρέου την κάνει κανονικά γι αλλού. Αφού διαπίστωσε την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και ότι οδηγείται σε μεγάλη προσωπική πολιτική νίλα, πάει να κάνει διεθνή καριέρα. Την οποία φρόντισε άλλωστε να προετοιμάσει προσλαμβάνοντας πολυάριθμους “συμβούλους” από το διεθνές σύστημα που τον στηρίζει και στο οποίο προσδοκά. Σκοπός του δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά τον ίδιο στο μέλλον.
Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται ότι θα κάνει ό, τι και ο κ. Καραμανλής. Θα χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκλογές, όπως ο προκάτοχος του τις ευρωεκλογές, για να προετοιμάσει εθνικές εκλογές, στις οποίες ξέρει οτι δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία
Τι θα γίνει στη συνέχεια; Η γνώμη μας είναι ότι αφού ο Γιώργος δηλώσει ότι φεύγει δεν θα διστάσει να προτείνει ακόμα και στον ίδιο τον Σαμαρά να αναλάβει επικεφαλής “κυβέρνησης εθνικής ενότητας” για να σωθεί ο τόπος. Επειδή πάγιος στόχος και του Γιώργου και των άλλων εξαπτέρυγων της Τρόϊκας είναι να βάλουν τον Σαμαρά στην κυβέρνηση και να τον καταστήσουν έτσι μέρος του προβλήματος.
Ο Σαμαράς φυσικά δεν θα δεχθεί, ή θα βάλει όρους που δεν θα γίνουν δεκτοί. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Οι “νοικοκυραίοι” της ΝΔ θα ανησυχήσουν για την ακυβερνησία και το μέλλον της χώρας και τότε θα αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία οι εναπομείναντες της Αγίας Οικογένειας (Κυριάκος κλπ). Γι αυτό παραμένουν ακόμα στη ΝΔ. Περιμένουν να κάνουν το μεγάλο “μπραφ” και να έχουν μια σοβαρή αιτία γι αυτό. Στο μεταξύ η Ντόρα θα έχει φτιάξει το κόμμα – υποδοχή.
antinew

ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ.....ΕΝΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΟΡΓΟΥΕΛΙΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ, ΗΠΕΙΡΟ...

«Tο ρολόι της ιστορίας  χτυπά αντίστροφα για τον διαμελισμό της Ελλάδας από τρία έθνη. Η Ελλάδα θα χάσει την Μακεδονία του Αιγαίου από τους Mακεδόνες, τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο από την Τουρκία και την Ήπειρο από την Αλβανία. Τι θα απομείνει τελικά στους Γρεκούς; Ο μικρός τους βράχος που  ονομάζεται Αθήνα, η οποία είναι 50%  αλβανική»

Επίσημες δηλώσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων

new-othomaniΕισαγωγή
Πολλοί θα πιστέψουν ότι η ανωτέρω δήλωση είναι γελοία, όπως γίνεται συνήθως από τους υποτελείς στα ξένα συμφέροντα κυβερνήτες μας, για να κοιμάται ο ελληνικός λαός «τον ύπνο του δικαίου». 1

Ενώ οι γείτονές μας υποσκάπτουν μεθοδικά, συστηματικά, με συνέπεια και συνέχεια και με στρατηγικό βάθος την εθνική μας ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, επιβουλευόμενοι την Κύπρο, το Αιγαίο, την Δυτική Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο, έως ότου δημιουργηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες για την υλοποίηση των σχεδίων τους, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (το κυρίαρχο συγκρότημα εξουσίας) και όχι μόνο, αποδύθηκαν σε αγώνα δρόμου και μεταχειρίζονται όλα τα μέσα, οικονομικά (οικονομική κρίση, ΔΝΤ), πολιτικά (διαφθορά), προπαγανδιστικά (πλύση εγκεφάλου), πολιτιστικά (αλλοίωση και ενοχοποίηση του εθνικού φρονήματος και της εθνικής παιδείας), για να μας πείσουν ότι θα χάσουμε στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης ή έχουμε χάσει ήδη, κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συνεπώς, κατά την άποψή τους, δεν έχει νόημα οποιασδήποτε αντίσταση.

Αυτή είναι η επίσημη προπαγάνδα των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Γιατί εκείνο που επιδιώκουν είναι να ενοχοποιήσουν και καταρρακώσουν το εθνικό φρόνημα, το μόνο και βασικό όπλο αποτροπής οποιασδήποτε εξωτερική απειλής. Χωρίς πατριωτικό φρόνημα όλα τα άλλα κακά έπονται. Το απέδειξε η ιστορία μας και δεν χρειάζονται περεταίρω επιχειρήματα για να αποδείξουμε την αλήθεια αυτή.

Γιατί η οικονομική κρίση να μας οδηγήσει σώνει και καλά στην υποχώρηση στα εθνικά θέματα; Μπορούν οι δανειστές μας να δεσμεύσουν, για να φέρουνε ένα παράδειγμα, τα εισιτήρια από την Ακρόπολη και την Ολυμπία και τα έσοδα από άλλες πηγές, για να ξεπληρώνουμε το χρέος για «μερικούς αιώνες», αλλά δεν μπορούν να πάρουν την Ακρόπολη και την Ολυμπία, αν δεν τους την δώσουμε με τη θέλησή μας, λόγω υποτέλειας και ενδοτικότητας, υπακούοντας πιστά και προσαρμοζόμενοι στα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας.

Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι άσπονδοι γείτονες «φίλοι μας». Εκείνοι κάνουν τη δουλειά τους και είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Το πρόβλημα βρίσκεται εντός των τειχών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις προωθούν τον διαμελισμό της Ελλάδας και σ’ αυτό συμφωνεί ή αδιαφορεί ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς, για να μην πούμε ότι ταυτίζεται απόλυτα.

Υπάρχουν «αριστεροί» – και δεν είναι λίγοι, που διακηρύττουν ανοιχτά ότι θα αναγνωρίσουν τη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γιατί πιστεύουν ότι έτσι είναι διεθνιστές και συνεπώς αριστεροί.
Προσπαθούν ασφαλώς όλοι αυτοί οι Ανθέλληνες, γιατί περί αυτού πρόκειται - και πρέπει να το τονίσουμε με παρρησία- να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό, που έχασε τον προσανατολισμό του, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Συνεπώς απώτερος σκοπός τους είναι, να μας μεταβάλουν σε υποτελείς, ραγιάδες των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και των άλλων  «φίλων και συμμάχων μας» και να επιτρέψουν τον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας από τους υπερεθνικιστές και ρατσιστές γείτονές μας Τούρκους, Σκοπιανούς και Αλβανούς.

Διεθνισμός, αλληλεγγύη, φιλία και ειρήνη ανάμεσα στους λαούς δεν σημαίνει, όπως νομίζουν, εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας. Ούτε σημαίνει φυσικά και εθνικισμό.
Ο Βάσος Λυσσαρίδης είχε πει κάτι που, κάθε προοδευτικός και αριστερός πρέπει να το έχει ως σημαία: «Αν εθνικισμός είναι να σέβεσαι την εθνότητα όλων και να διαφυλάττεις τη δική σου, τότε δηλώνω αδιόρθωτος εθνικιστής».

Την ψυχολογία, που καταρρακώνει το εθνικό φρόνημα και την εθνική ομοψυχία, ενισχύει ποικιλοτρόπως και  ένα μεγάλο κομμάτι  «των εκσυγχρονιστών και της Αριστεράς», προσπαθώντας να αποδείξει ότι οποιαδήποτε πατριωτική φωνή ισούται με εθνικισμό, ρατσισμό, σοβινισμό κ.λπ.
Με τον τρόπο αυτό προπαγανδίζει την ηττοπάθεια και την παραλυσία απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική απειλή και επιβουλή.

Μάλιστα αυτό το κομμάτι της Αριστεράς, για το οποίο μιλάμε, δεν το απασχολεί καν το θέμα, γιατί λόγω μιας λανθασμένης, εγκληματικής ιδεοληψίας περί διεθνισμού, θεωρούν ότι όλα όσα έχουν να κάνουν με πατρίδα, έθνος – κράτος, εθνική ανεξαρτησία, εθνική συνείδηση, κυριαρχικά δικαιώματα, δεν έχουν σχέση με τον μαρξισμό.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει  - τρομάρα τους -είναι η ταξική πάλη και ουδέν πέραν τούτου. Με τη θεωρία αυτή γίνονται έρμαιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, που στόχος της είναι να μεταβάλει τα έθνη σε άμορφη μάζα καταναλωτών. Δεν έχει σημασία, αν η υποτέλεια στην παγκοσμιοποίηση εκφράζεται από τα αριστερά ή από τα δεξιά.


1. Η υποτέλεια του συγκροτήματος εξουσίας στην Ελλάδα

Η υποτέλεια είναι υποτέλεια και δεν έχει χρώμα.
Θέλουν με τον τρόπο αυτό να τρομοκρατήσουν κάθε πατριωτική φωνή. Σ’ όλους αυτούς μια αποστομωτική απάντηση ταιριάζει:

«Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες!

Θα αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα αυτής της υποτέλειας, για να αποδείξουμε του λόγου το αληθές:

Πιο αποκαλυπτικά δεν μπορούσε αυτή να εκφραστεί, παρά με τα λόγια της κυρίας Άννας Ψαρούδας -Μπενάκη, κατά την ορκωμοσία του Κάρολου Παπούλια ως προέδρου, που για να καρπωθεί ο τελευταίος το αξίωμα του πρόεδρου, άκουγε άφωνος και αδιάφορος, τον επαίσχυντο, για το εθνικό μας φιλότιμο, λόγο της: 

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

Γνωστή είναι  ακόμη και η άποψη που εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου αναφορικά με την εθνική μας κυριαρχία, συμπληρώνοντας τα λεγόμενα της κυρίας Ψαρούδα, για την παγκόσμια διακυβέρνηση:

«Έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας, αναιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας».

Άλλη ενδοτική δήλωση ήταν αυτή που έκανε το 1999 ως Υπουργός Εξωτερικών, μπροστά στον πρέσβη της Ελλάδας Γιάννη Θώμογλου:

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό, τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας», αποκαλώντας μάλιστα τους Μουσουλμάνους της Θράκης Τούρκους.

Γνωστή είναι όμως και η άποψη του πατέρα του που είχε πει σε ανύποπτο ακόμη χρόνο το περίφημο:
«Ή θα πρέπει να μειώσουμε δραστικά το δημόσιο χρέος ή διαφορετικά το δημόσιο χρέος θα αφανίσει την Ελλάδα.2    Ο πατέρας του μιλούσε όχι πια για ακρωτηριασμό της Ελλάδας, αλλά για πλήρη αφανισμό. Δεν είχε άδικο. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα κινδυνεύει από αφανισμό. Όμως ο ίδιος, με την πολιτική του, έκανε ότι μπορούσε να αφανιστεί η Ελλάδα, φυσικά μετά απ’ αυτόν, κατά το γνωστό: Μετά από μένα, «γαία πυρί μειχθήτω»

Τι να ήξερε άραγε ο οικονομολόγος Ανδρέας Παπανδρέου από τότε; Μήπως αυτά που αποκαλύπτει ο κύριος Γιούνκερ περί του χρέους σήμερα και τα απέκρυπτε;3

Δεν γνωρίζουμε φυσικά ακόμη, ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από τις αποκαλύψεις. Όμως βέβαιο είναι ότι δεν θα είναι προς το καλό της Ελλάδας.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και δώθε ήταν κάτω από τις πιέσεις και εντολές των ΗΠΑ και τις άλλες κυρίαρχες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, μια πικρή αλήθεια που μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται.4

Αν όμως όλα τα άλλα είναι υπό αμφισβήτηση, ένα είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι σε διατεταγμένη αμερικανική υπηρεσία, για να δημιουργήσει ένα πολυπολιτισμικό και πολυεθνικό κράτος και να μας υπαγάγει σταδιακά και ύπουλα ως δορυφόρο στην περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη που λέγεται Τουρκία και Νεο – Οθωμανισμός.

Αυτή η πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ προέρχεται από τη θέληση του Γιώργου Παπανδρέου και της οικογένειάς του, να χάσει η Ελλάδα την εθνική της ταυτότητα.
Αυτός είναι επιπλέον και ο λόγος που καταργήθηκε το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, το Υπουργείο Αιγαίου, το Εθνικής Παιδείας κ.λπ. Όλα είναι ενταγμένα σε σχέδιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τη μορφή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης για την καταστροφή του ελληνικού έθνους- κράτους, στην οποία πρωτοστατεί το ΠΑΣΟΚ και έπονται και οι άλλες "εκσυγχρονιστικές ανανεωτικές δυνάμεις" από την Αριστερά και τη δεξιά στη χώρα μας.

Το χειρότερο στο ανωτέρω πρόγραμμα είναι ένα σατανικό σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή για τον αφελληνισμό της ελληνικής παιδείας, με την απάλειψη από τα σχολικά βιβλία της ιστορίας μας και της εθνικής παράδοσης.5

΄Ετσι παίρνει σάρκα και οστά αυτό που αποδίδεται στον Κίσινγκερ, που κι’ αν δεν το είπε, όμως ισχύει στο ακέραιο:
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».6

Αφού εξαπάτησε συνειδητά τον ελληνικό λαό, ως κοινός απατεώνας 7 (λεφτά υπάρχουν, ενώ ήξερε πολύ καλά ποια ήταν η πραγματικότητα), μας οδήγησε συνειδητά στο ΔΝΤ, για να μας δέσει χειροπόδαρα οικονομικά και να παραλύσει οποιαδήποτε αντίσταση και αντίδραση στα εθνικά θέματα. Γιατί μια οικονομική κρίση μπορεί να την ξεπεράσουμε όσο χρόνο, κι’ αν κρατήσει, είναι δηλαδή αναστρέψιμη.

Όμως εθνική καταστροφή δεν είναι αναστρέψιμη, ει μη μόνον (κι’ αυτό είναι απίθανο) με πόλεμο και εφόσον φυσικά υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την επιτυχία του.
Και ας μη μου πει κάποιος ότι όλα αυτά είναι γελοιότητες και αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας ή ακόμη και αρρωστημένης φαντασίας.

Ποιαν άλλην απόδειξη περί του αντιθέτου έχουμε εκτός από την περίπτωση των Σκοπίων; Και τότε λέγαμε ότι είναι γελοιότητες να αποκαλούνται Μακεδόνες και να οικειοποιούνται την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο.

Κι’ όμως όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα και η διεθνής κοινή γνώμη, λόγω υποτέλειας των ελληνικών κυβερνήσεων στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και όχι λόγω αφασίας, ανικανότητας και αμέλειας, όπως πιστεύουν μερικοί αφελείς, αναγνωρίζουν σήμερα τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες».

Σ’ αυτό συντελεί φυσικά και η αποχαύνωση των Ελλήνων πολιτών  από την καταναλωτική αποκτήνωση.

Γιατί ούτε το επιχείρημα ισχύει, ότι λόγω φτώχειας  και οικονομικής κρίσης, δεν είμαστε σε θέση να αντισταθούμε. Εκείνοι που έκαναν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες ήταν ξυπόλυτοι και ρακένδυτοι. Όμως δεν το έβαλαν κάτω και αγωνίστηκαν για την ελευθερία τους και την πέτυχαν, γιατί είχαν πίστη και υψηλό πατριωτικό φρόνημα. Πέρα από το γεγονός ότι και σήμερα ακόμη τα δύο τρίτα των Ελλήνων έχουν αποθέματα από τα μαύρα χρήματα που αποθήκευσαν, χρησιμοποιώντας το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.8, δηλαδή τις αχρείες πελατειακές σχέσεις. (Δεν τα φάγαμε όλοι μαζί, όπως ισχυρίζεται ο υπερφίαλος και αλαζόνας Πάγκαλος, που απολαμβάνει την ασυλία του συστήματος, γι’ αυτό μπορεί να λέει ανενόχλητα ό, τι προσβλητικά ενάντια στον ελληνικό λαό θέλει).

Συνεπώς και αυτός ο μύθος, που μας σερβίρουν οι διαπλεκόμενοι και τα εξωθεσμικά κέντρα, που ουσιαστικά κυβερνούν και τα οποία υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν ευσταθεί.

Αν είναι δυνατόν!!! Κι’ όμως είναι δυνατόν. Το αποδεικνύει η πραγματικότητα.

Οι δηλώσεις που γίνονται κατά καιρούς από τους γείτονές μας και οι δηλώσεις που κάνουν επίσημες πηγές, δεν έχουν φυσικά το νόημα να παίξουν ανόητα παιχνίδια, αλλά εντάσσονται σε μια μακροχρόνια στρατηγική.

Θα παραθέσουμε ορισμένα παραδείγματα για να συνειδητοποιήσουν όλοι οι ευαίσθητοι ΄Ελληνες πολίτες, που διατηρούν κάποια αξιοπρέπεια, ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και ότι από τώρα πρέπει να αντιδράσουμε.

Γιατί τίποτε δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις μας και από τους πολιτικούς μας. Δε μιλάμε για εξαιρέσεις. Αποδείχτηκαν έως τώρα, χωρίς εξαίρεση, κατώτεροι των περιστάσεων.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η στάση τους αγγίζει τα όρια της προδοσίας. Ας μην περιμένει ο ελληνικός λαός να συντελεστεί αυτή η προδοσία και μετά να αντιδράσει. Τότε θα είναι πολύ αργά. Ήδη είναι αργά. Ας περισώσουμε ό, τι μπορούμε. Και είναι αλήθεια ότι μπορούμε, αν το θελήσουμε.
Εξαρτάται μόνο από μας να αναστρέψουμε αυτή την παρακμιακή πορεία του τόπου μας.
Πρώτο βήμα θα είναι να ριχτούν όλοι αυτοί που μας οδήγησαν σ’ αυτό τον όλεθρο στον καιάδα, όπως έγινε στην Τουρκία.

2. Ποιο είναι το εφιαλτικό σενάριο ενάντια στην πατρίδα μας
Θα πρέπει ωστόσο να αποκαλύψουμε μετά από την μακροσκελή αυτή εισαγωγή το εφιαλτικό σενάριο, δίνοντας απάντηση στο ερώτημα: Γιατί όλοι αυτοί οι χάρτες, γιατί όλα αυτά τα σχέδια, γιατί όλη αυτή η απειλητική προπαγάνδα των γειτόνων μας;

Το κάνουν για να παίξουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια τους, όπως τα παιδιά παίζουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές για διασκέδαση ή κρύβεται από πίσω ένα καλομελετημένο σχέδιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, κυρίως των ΗΠΑ, για αφαίρεση από την Ελλάδα του νευραλγικού χώρου της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, απ’ όπου προγραμματίζεται στο απώτερο μέλλον, να περάσουν οι αγωγοί πετρελαίου προς τη Δύση, απόλυτα ελεγχόμενοι από τους Αμερικανούς;

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν έχουν εμπιστοσύνη, παρά την υποτελή στάση των ελληνικών κυβερνήσεων στη Δύση, στους ΄Ελληνες, οι οποίοι ως ορθόδοξοι διατηρούν και θέλουν να διατηρούν δεσμούς με την ορθόδοξη Ρωσία.

Θέλουν λοιπόν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής, μέσω των δορυφόρων τους Σκοπιανών, Αλβανών και της Τουρκίας, την οποία ενισχύουν ως περιφερειακή υπερδύναμη, ώστε να περνούν με ασφάλεια τα πετρέλαια των πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιριών από τη Βόρεια Ελλάδα.
Ας δούμε την ακόλουθη δημοσίευση για να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα, για να καταλάβουμε πως λειτουργούν σοβαρές κυβερνήσεις με μακρόπνοα στρατηγικά σχέδια, από τα οποία δεν αποκλίνουν ούτε γράμμα, έστω κι’ αν χρειαστούν αιώνες για την υλοποίησή τους:

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010 9
new-othomani

ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΩΝΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Στο Στρυμώνα μετακινεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα επίσημος χάρτης του Υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, ο οποίος διαμοιράστηκε με CD σε τουρκικά σχολεία, για να μάθουν τα παιδιά τη …χώρα τους, όπως κάποιοι θέλουν να είναι μελλοντικά!

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Ο άθλιος χάρτης, παρουσιάζει τη Μεγάλη Τουρκία, να έχει υπό την κατοχή της ολόκληρη τη ΘΡΑΚΗ, αλλά και μέρος της Ανατολικής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αφού χαράσσει τη «μεθόριο» στο Στρυμώνα ποταμό προφανώς για τον έλεγχο και του στρατηγικού Στρυμωνικού Κόλπου!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Τα Τουρκικά σχέδια, όπως δείχνει και ο Χάρτης είναι έτοιμα και έχουν την ευρεία υποστήριξη των Ειδικών Αμερικανικών Υπηρεσιών (εν αγνοία του Ομπάμα) που εποπτεύονται από τις Αμερικανικές Πολυεθνικές Εταιρείες του Oil Club, οι οποίες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στη Βουλγαρία, δεν τη θεωρούν αξιόπιστο εταίρο και θέλουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα περάσουν ανταγωνιστικοί ρωσικοί αγωγοί από εκεί. Ο πιο σίγουρος δε τρόπος, είναι η αμφισβήτηση-κατάληψη του εδάφους, απ΄ όπου πρόκειται να περάσει ο Μπουργκάς (Πύργος) – Αλεξανδρούπολη, αλλά και ο South Stream (Νότιο Ρεύμα), που απειλεί τον φιλόδοξο και εξαιρετικά ζωτικό για τις ΗΠΑ Nabucco (Ναβουχοδονόσορα)!
Η δε αμφισβήτηση-κατάληψη του εδάφους, μπορεί να γίνει μόνο με μοχλό πίεσης-εκμετάλλευσης τις μουσουλμανικές μειονότητες της περιοχής, που τουρκοποιούνται δια της βίας, ώστε από Θρησκευτικές να παρουσιαστούν σαν Εθνικές, για να «δικαιούνται» να διεκδικούν όχι τζαμιά, αλλά έδαφος!

ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΣΣΟΒΟ
Στην πραγματικότητα στήνεται ένα νέο «Κόσσοβο», στη μεθόριο Ελλάδας-Βουλγαρίας, στα πλαίσια και της Τελικής Βαλκανικής Τακτοποίησης που σχεδιάζεται για το 2013, που μόνο με κοινή Ελληνοβουλγαρική Συνεννόηση μπορεί να αποφευχθεί, επειδή ακριβώς δεκάδες χιλιάδες μουσουλμανικές οικογένειες είναι εγκλωβισμένες και εκβιάζονται από τους Πράκτορες-Μπέηδες της Άγκυρας, πως αν δε συνεργαστούν και δε γίνουν πιόνια τους, κινδυνεύει όχι μόνο το σπίτι και τα λιγοστά τους υπάρχοντα, αλλά και η ζωή των ίδιων και των παιδιών τους!

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΛΛΙΕΤ
Ο Τουρκικός Χάρτης αποκαλύφθηκε στις 30/9/2009, με πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ και με τίτλο «ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΧΑΡΤΗΣ»!
Γιατί όμως ο Χάρτης θεωρήθηκε σκανδαλώδης από την Εφημερίδα; Το εξηγεί η ίδια: επειδή παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Άρμπιλ (ή Erbil-Άρβηλα) στο Βόρειο Ιράκ, καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία και το υπό Αζέρους ημιαυτόνομο Ναχιτσεβάν στην Αρμενία!
Ο ίδιος Χάρτης, δε θεωρήθηκε από την εφημερίδα «Σκανδαλώδης» για την συμπερίληψη στην Τουρκία της Δυτικής (Ελλάδα) και Βόρειας Θράκης (Βουλγαρία), ούτε για τη συμπερίληψη της Σάμου, Ρόδου ακόμη και Κρήτης, ούτε επίσης για την «απορρόφηση» ολόκληρης της Αρμενίας!
Αυτό δείχνει ότι πρόκειται για τεχνητή, ελεγχόμενη αποκάλυψη, που θίγει μόνο το ένα κρατούμενο, ενώ νομιμοποιεί το άλλο…
Είναι άλλωστε γνωστό, πως η Μιλλιέτ, η Χουριέτ και το Kalal D αποτελούν μέρος του πανίσχυρου μιντιακού ομίλου Ντογάν και πρωταγωνιστούν κάθε τόσο σε στημένα παιχνίδια κατά της Ελλάδος!
Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Χάρτης μοιράστηκε σε CD στα τουρκικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης και πως ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, εκφράζει τώρα τη λύπη του επειδή «ξέφυγε» μια τέτοια λεπτομέρεια, που παραμένει όμως στα χέρια των παιδιών…
Αυτά μελετούν οι Τούρκοι, αλλά και τα εξωθεσμικά κέντρα στην Ελλάδα, (οι κυρίαρχες δυνάμεις και οι αριστοδεξιές παραφυάδες τους), κάτω από την καθοδήγηση και την στήριξη των ΗΠΑ. Όμως το πρόβλημα φυσικά δεν σταματά εδώ, γιατί το σχέδιο περιλαμβάνει για την υλοποίησή του αναγκαστικά και τα Σκόπια και την Αλβανία.
Ας δούμε πρώτα, τι προπαγανδίζουν τα Σκόπια, πέρα από τα προσβλητικά που αναφέραμε στην εισαγωγή αυτής της ανάλυσης μας, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους:

MACEDONIA: Anyway no Greek  -  A detailed documentationΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ; 

makedonia-894322 
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΒΙΑΙΑ ΤΟ 1912  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
Η Γρεκία (Ελλάδα) εδώ και 2.800 χρόνια συνορεύει προς βορρά με την Μακεδονία
 Οι Ελληνικοί ισχυρισμοί ότι η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική αποτελούν σκανδαλώδες ψέμα και πρόσφατη εφεύρεση χωρίς καμία ιστορική βάση
Όλος ο  θόρυβος ότι η Μακεδονία είναι δήθεν Ελληνική, αποτελεί μια τεράστια διαστρέβλωση των γεγονότων από ένα κράτος που ψεύδεται ασύστολα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.

makedonia-truth-is-here

Τώρα που το τζίνι της Μακεδονίας βγήκε απ' το μαγικό μπουκάλι του, θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να τιθασευθεί.10

Η Τρίτη χώρα που διεκδικεί εδάφη της Ελλάδας είναι η Αλβανία, που επιστρατεύοντας την ακαδημαϊκή της κοινότητα, προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδεικτα.

Από ελληνικής πλευράς δεν υπάρχει φυσικά, όπως και σε όλα τα προηγούμενα, καμία αντίδραση.

Το κυρίαρχο συγκρότημα εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία), δηλαδή η παρασιτική και εξαρτημένη αστική τάξη στην Ελλάδα, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται  είναι οι «μπίζνες». Οι δεν «αριστεροί», τους οποίους περιγράψαμε, για την υποτιθέμενη ταξική πάλη. Υπάρχουν φυσικά και οι εθνοκάπηλοι εθνικόφρονες.

Όλο αυτό το ανομοιογενές μείγμα για το μόνο που δεν ενδιαφέρεται είναι η Ελλάδα.
Λοιπόν Τούρκοι, Σκοπιανοί και Αλβανοί, κάνουν  την προπαγάνδα τους κι’ εμείς περί άλλα τυρβάζουμε. Επιπλέον δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι την προπαγάνδα τους δεν την κάνουν για να πείσουν εμάς τους ΄Ελληνες (αν και σε ορισμένα αρρωστημένα μυαλά συμβαίνει κι’ αυτό), αλλά για να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη, η οποία αργά ή γρήγορα θα τους δικαιώσει, εφόσον δεν θα γνωρίζουν καμιά άλλη άποψη.

Ας δούμε και τον χάρτη  της Αλβανίας και τη δική τους προπαγάνδα, μήπως και κάποτε αφυπνιστούμε από την άγνοια, την καταναλωτική αποκτήνωση και αποχαύνωση και συνειδητοποιήσουμε τον θανάσιμο κίνδυνο που εγκυμονεί σ’ όλα αυτά που σχεδιάζουν οι άσπονδοι «φίλοι και σύμμαχοί μας».


Σημειώσεις: 
1 Η εμπειρία από την πρόσφατη ελληνική ιστορία μας έχει διδάξει ότι εθνική αφύπνιση συντελείται συνήθως μετά από μια εθνική καταστροφή, έως να συμβεί η επόμενη. Αυτό συνέβη το 1922 μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, μετά τον εμφύλιο και μετά τη χούντα των συνταγματαρχών 67 -74.
Αν δεν προλάβουμε τώρα, πάλι οδηγούμεθα σε εθνικές περιπέτειες, στις οποίες θα μας οδηγήσει η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Ας δράσουμε να φύγει η κυβέρνηση αυτή από την εξουσία, πριν είναι αργά. 
2 Βλ. εφημ. «Ελευθεροτυπία», 23.6.2006. Ως πρωθυπουργός ωστόσο, κατάφερε να αυξήσει το δημόσιο χρέος από 31.2% του ΑΕΠ το 1980, στο αστρονομικό 80.7% του ΑΕΠ το 1990.
3 Τελικά επανειλημμένα ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για την Ελλάδα ως διεφθαρμένη χώρα, αντί να πει ότι το σύστημα που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας διέφθειραν τη χώρα. Δηλαδή και ο ίδιος ως μέλος των κυβερνήσεων συνέβαλε τα μέγιστα σ’ αυτό.
4 Η ουσιαστική απομάκρυνση του Κώστα Καραμανλή, δεν οφείλεται κατά την άποψή μου μόνο στην ανικανότητά του στη διαχείριση της οικονομίας και στην συνέχιση της χρεοκοπίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διαδέχτηκε, αλλά και στην σχετική αντίσταση που προέβαλε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Φθινόπωρο του 2009 και στην επιμονή του να υλοποιηθεί ο πετρελαιαγωγός Νοβοροσσίσκ – Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που φρόνημα και ταπεινά ακύρωσε μαζί με τους Βούλγαρους, κατ’ εντολή των Αμερικανών, ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως φρόνημα και ταπεινά πήρε και υλοποίησε την εντολή από τις ΗΠΑ της  σύσφιγξης των δεσμών με το Ισραήλ. Όπως φρόνημα και ταπεινά μας οδηγεί σταδιακά, αλλά σταθερά στον Νέο – Οθωμανισμό.
5 Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 θα πρέπει να κοπεί, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία να ενσωματωθεί στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία. Στη Θράκη είναι ήδη υποχρεωτική για όλους τους Μουσουλμάνους η υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Δε θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα και η υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα ελληνικά σχολεία. Εκεί οδηγούμαστε, για να βρουν δικαίωση τα λόγια που αποδίδονται στον Κισινγκερ.Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 θα πρέπει να κοπεί, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία να ενσωματωθεί στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία. Στη Θράκη είναι ήδη υποχρεωτική για όλους τους Μουσουλμάνους η υποχρεωτική εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας. Δε θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα και η υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε όλα τα ελληνικά σχολεία. Εκεί οδηγούμαστε, για να βρουν δικαίωση τα λόγια που αποδίδονται στον Κισινγκερ.
6 Ως πηγή του δημοσιεύματος υποδεικνύεται η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα «Turkish Daily News» της 17.2.97. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι πρωτοειπώθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο του Σικάγου το 1972 ή 1974. Αλλά αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Σημασία έχει ότι αυτά που είπε ή δεν είπε ο Κίσινγκερ προσπαθεί να τα εφαρμόσει η Αμερικανική πολιτική στην Ελλάδα, μέσω των αχυρανθρώπων της
7 Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς κάποιον που εξαπατά, λέγοντας συνειδητά ψέματα; Φυσικά απατεώνα. Άλλη λέξη δεν υπάρχει στην ελληνική γλώσσα για να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την πράξη.
8 Μόνο τώρα αρχίζει σιγά σιγά να δημιουργείται η κοινωνία του ενός τρίτου και η συγκέντρωση του πλούτου σε μια μικρή μειοψηφία. Τα δύο τρίτα θα καταδικαστούν σταδιακά στην ανέχεια και την φτώχεια. Αυτό είναι το πραγματικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτή η διαδικασία θα πάρει μερικά χρόνια, ώσπου να εξαντληθούν τα αποθέματα της παραοικονομίας και του εύκολου πλουτισμού. Να και ένα θετικό του ΔΝΤ και του ΠΑΣΟΚ, κατά το «ουδέν κακόν, αμιγές καλού». Όποιος έχει αντίθετη γνώμη, ας περιηγηθεί την Ελλάδα, για να δει τις εκατοντάδες παράνομες βίλες στις θάλασσες και τα βουνά. Επιπλέον θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτές οι βίλες ανήκουν σε πολίτες όλων των κοινωνικών και πολιτικών αποχρώσεων. Ανήκουν στην πλειοψηφία σε εκείνους που ισχυρίζονται ότι επί Ανδρέα Παπανδρέου, φάγανε ψωμί, χρεώνοντας τις επερχόμενες γενιές στην φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια. (Ορισμένοι βέβαια φάγανε με χρυσά κουτάλια και είναι γνωστοί (και άγνωστοι) και μη εξαιρετέοι. Είναι αλήθειες που καίνε, όμως πρέπει να λέγονται, σύμφωνα και με το του Ευαγγελίου: «Και γνώσεστε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει ημάς» (κατά Ιωάννην, 32-33), γιατί η υποκρισία, το ψέμα, ο λαϊκισμός, η ασυδοσία και η πλεονεξία, περίσσεψαν σ’ αυτόν τον τόπο και τον κατέστρεψαν. Το κακό είναι μόνο ότι το μάρμαρο, που λέει και ο λαός, θα το πληρώσουν, όπως πάντα τα λαϊκά στρώματα, αν δεν υπάρξει ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα, πέρα από τα γνωστά και αποτυχημένα, να τους πετάξει όλους αυτούς που είναι υπαίτιοι της παρακμιακής πορείας της πατρίδας μας στα τάρταρα ή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
9 Ο «μονόδρομος» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τραγική συνέχεια της άφρονας δεξιάς πολιτικής της ΝΔ, μας οδηγεί στην υποθήκευση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και στην αναπόφευκτη παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Μία χώρα, η οποία αποτελεί οικονομικό προτεκτοράτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγει τη γεωπολιτική της υποβάθμιση και να μην ενδώσει στις πιέσεις των κέντρων ισχύος της Δύσης, με δεδομένο ότι υπάρχουν ανοικτά εθνικά θέματα.
10 Θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς, από πότε υπάρχει Μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα και δεν το ξέρουμε. Επειδή όμως σύμφωνα με μια μοντέρνα θεωρία τα κράτη δημιουργούν τα έθνη και όχι αντιστρόφως, μπορεί το κράτος των Σκοπίων να δημιουργήσει και έθνος και γλώσσα και ιστορία και ότι θέλει. ΄Ετσι το μόνο που ενδιαφέρει τα Σκόπια είναι η ονομασία «Μακεδονία», απλή ή σύνθετη, δεν έχει σημασία. Αυτό είναι πρόθυμες, οι υποτελείς στους ξένους άρχουσες τάξεις και οι κολαούζοι τους αριστεροδεξιοί να τους το παραχωρήσουν. Παρ’ όλα αυτά τα Σκόπια ζητούν περισσότερα, γιατί πιστεύουν ότι με το χρόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις θα υποχωρούν συνέχεια. 

Στείλτε τους όλους σε ψυχίατρο!!!

Η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο λόγω των άστοχων χειρισμών των ερασιτεχνών πολιτικών που επί σειρά ετών βρέθηκαν σε θέσεις από τις οποίες, με τις διάφορες αποφάσεις και ενέργειές των, οδήγησαν τη χώρα στη .....
σημερινή "κατάντια"…
Ο ένας απογραφή, ο άλλος καταγραφή, εξεταστικές επιτροπές, αναθεώρηση του ελλείμματος, αύξηση ΦΠΑ, πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα, απειλές για προσφυγή στις κάλπες, πανηγυρισμοί για επενδυτές φάντασμα και επιτυχίες στη σύνοδο των Βρυξελλών και λοιπές άλλες κουταμάρες!!!!
Παρά τη ζοφερή και πολύ δύσκολη κατάσταση όλο το πολιτικό και μη κατεστημένο λειτουργεί σαν να μην συμβαίνει τίποτα και αναλώνεται σε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με αύξηση επιχορήγησης των κομμάτων, με πολυμελείς αποστολές στο εξωτερικό οι οποίες διαμένουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία, με διάφορες διακαναλικές συνεντεύξεις και συνεντεύξεις τύπου στο εξωτερικό με δεκάδες δημοσιογράφους και λοιπούς παρατρεχάμενους λες και πρόκειται για μια υπερδύναμη και όχι για την πολύπαθη χώρα μας, με εξεταστικές επιτροπές οι οποίες στοιχίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εβδομαδιαίως…
Εάν ένας λογικός πολίτης παρακολουθήσει με προσοχή τις "αρλούμπες" που ξεστόμισε ο ΓΑΠ στη διακαναλική συνέντευξη και στην συνέντευξη στις Βρυξέλλες (άλλες ερωτήσεις και διάφορες ασυναρτησίες ως απαντήσεις), το μόνο που έχει να ζητήσει είναι να "συμμαζέψει" κάποιος τον Π/Θ και όλους τους παρατρεχάμενους και να τους στείλει σε ψυχίατρο για εξέταση γιατί πλέον καθίστανται πολύ μα πολύ επικίνδυνοι για τον τόπο μας…
Αγαπητοί Έλληνες Πολίτες οργανωθείτε στο κίνημά σας, στο Κ.Α.ΝΕ.Ν.Α. δηλαδή γιατί πολύ σύντομα θα κληθείτε να διαμορφώσετε δυναμικά τις επερχόμενες ραγδαίες εξελίξεις.
Μαζική συμμετοχή λοιπόν ώστε η δύναμη μας να σαρώσει για πάντα τις νοσηρές νοοτροπίες των παλαιοπολιτικάντηδων και των διαφόρων κομματόσκυλων….

kanena2010.blogspot.com

Σκάνδαλο κατασκοπείας συγκλονίζει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, με ελληνικό γυναικείο "άρωμα"

Μεγάλο κατασκοπευτικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκία με την εμπλοκή 49 ατόμων εκ των οποίων οι 45 είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί. Πιο συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου η τουρκική Αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση για την σύλληψη στελεχών μίας ομάδας αξιωματικών οι οποίοι χρησιμοποιώντας γυναίκες συνοδούς εκβίαζε υψηλόβαθμα στελέχη των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και....
κρατικών υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες γυναίκες λειτουργούσαν ως σύνδεσμοί μεταξύ των υπόπτων και της ξένης υπηρεσίας που ελάμβανε τα έγγραφα.
Σύμφωνα δε με νεότερες πληροφορίες της εφημερίδας Star η τουρκική αστυνομία αναζητεί τα ίχνη "Ελληνίδας κατασκόπου", η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές "μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα".

Τελικά όπως αποδείχτηκε από την έρευνα της Αστυνομίας η υπόθεση αυτή δεν ήταν και τόσο συνηθισμένη όσο ανέμεναν οι αρχές αφού αποκαλύφτηκε ότι επρόκειτο για υπόθεση κατασκοπίας. Εκτός από τους εν ενεργεία αξιωματικούς τέσσερεις επιστήμονες που εργάζονταν στο κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο κρυπτολογίας TUBITAK εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «την παρεμπόδιση στρατηγικών προγραμμάτων έρευνας τα οποία έχουν σχεδιαστεί από το Κράτος και την παροχή εμπιστευτικών πληροφοριών σε ξένα κέντρα».
Μέσα στις επόμενες ημέρες δύο Ναύαρχοι, 5 Συνταγματάρχες, και ακόμα 6 αξιωματικοί θα κληθούν να καταθέσουν στην Αστυνομία. Δώδεκα από τους υπόπτους μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου αφού είχε ολοκληρωθεί η ανάκριση τους. Οι Αρχές ανακάλυψαν ότι η ομάδα των εκβιαστών γνώριζε λεπτομερείς πληροφορίες για εκατοντάδες αξιωματικούς την οικογένεια τους και τη ζωή τους.
Η βάση δεδομένων που η ομάδα διέθετε για τα παραπάνω άτομα ήταν πλήρης, ενώ μερικές από αυτές βρέθηκαν σε ένα USB που άνηκε στο Συνταγματάρχη Ibrahim Sezer. Μεταξύ των αξιωματικών που η ομάδα είχε συγκεντρώσει πληροφορίες ήταν ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Esref Ugur Yigit, ο Ναύαρχος Fikret Gunes διοικητής της Διοίκησης Ναυτικών Επιχειρήσεων.
Στην κατοχή των υπόπτων βρέθηκαν αντίγραφα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σεξουαλικό περιεχόμενο, τα οποία είχα συνταχθεί από αξιωματικούς του τουρκικού Ναυτικού τα περισσότερα εξ αυτών για συναδέλφους τους. Από τα άτομα που έχουν ήδη προσαχθεί, τέσσερεις υπηρετούσαν στην Διοίκηση Ηλεκτρονικών Συστημάτων του ΓΕΕΘΑ και από τη θέση αυτή φέρεται να έχουν υποκλέψει ηλεκτρονικά μηνύματα από τα θύματα τους.
Συνολικά 80 αξιωματικοί έχουν πέσει θύματα της εν λόγω ομάδας, ενώ οι 49 ύποπτοι θα πρέπει να απαντήσουν στην ερώτηση του εισαγγελέα για το κατά πόσο «πληροφορίες για σημαντικά στρατιωτικά προγράμματα έχουν διαρρεύσει σε πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούσαν γυναίκες συνοδούς για να παγιδεύσουν και να εκβιάσουν αξιωματικούς και κρατικούς υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε κρίσιμες θέσεις.
Ο εισαγγελέας έχει αποδείξεις ότι όλα τα έγγραφα που είχαν αποκτηθεί από τα μέλη της ομάδας πήγαιναν στον ίδιο αποδέκτη. Μεταξύ των σχεδίων που εκλάπησαν ήταν για το σύστημα Genesis, το Uzun Ufuk, τη φρεγάτα Milgem και το άρμα μάχης Altay. Επίσης εκλάπησαν έγγραφα που περιέχουν πληροφορίες για το στρατηγικό δόγμα ανάπτυξης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε περίπτωση σύρραξης με την Ελλάδα.
Από τους 16 υπόπτους που είχαν προσαχθεί στο δικαστήριο οι 13 συνελήφθηκαν τελικά μεταξύ αυτών 15 στρατιωτικοί και ένας πολίτης, ενώ τέσσερεις στρατιωτικοί και οι τέσσερεις υπάλληλοι του TUBITAK οδηγήθηκαν στο δικαστήριο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου. Στις έρευνες της Αστυνομίας συνδράμει και η ΜΙΤ η οποία αναζητεί τρείς αλλοδαπές γυναίκες με τα ονόματα Inesa, Lia Rahmatova, Nona Burduli οι οποίες πιστεύεται ότι βρίσκονται ακόμα στην Τουρκία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διέρρευσαν τα Πολεμικά Σχέδια των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Η πρόσφατη υπόθεση εκβιασμού στελεχών των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων και κρατικών αξιωματούχων (βλ. εδώ) λαμβάνει διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ καθώς από τις έρευνες των τουρκικών αρχών προκύπτει διαρροή των Πολεμικών Σχεδίων σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου, θέσεις φυλακίων μονάδων καθώς και απόρρητων πληροφοριών για έγχωριας ανάπτυξης στρατιωτικά προγράμματα του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK). Οι σχετικές αναφορές του τουρκικού Τύπου κάνουν λόγο για “Ελληνίδα κατάσκοπο”, η οποία καταζητείται. Το κύκλωμα λειτουργούσε με γυναίκες-συνοδούς που προσέγγιζαν στρατιωτικούς και κρατικούς υπαλλήλους που υπηρετούσαν σε κρίσιμες θέσεις, εκβιάζοντάς τους για την απόσπαση πληροφοριών.

Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν συλληφθεί επτά άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί και ο ένας διαθέτει το βαθμό συνταγματάρχη. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας και της εκβίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Star, έγγραφα διέρρευσαν από τη ναυτική βάση του Ακσάζ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και από τη διοίκηση της Σχολής Ναυτικού Πολέμου. Εκτός από το TDK, το κύκλωμα φέρεται να είχε στοχοποιήσει το κρατικό ερευνητικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας TÜBİTAK και τις αμυντικές βιομηχανίες ASELSAN και HAVELSAN που ειδικεύονται στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων. Μεταξύ των πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει σε “ξένους πράκτορες” είναι απόρρητα στοιχεία από τα εγχώρια προγράμματα ανάπτυξης του Εθνικού Άρματος (Altay), του τουρκικού συστήματος διαχείρισης μάχης των τουρκικών φρεγατών Genesis, του προγράμματος αναγνώρισης και επιτήρησης Uzun Ufuk και του προγράμματος ναυπήγησης του Εθνικού Πλοίου (κορβέτα MILGEM). H τουρκική αστυνομία και η ΜΙΤ αναζητούν τα ίχνη “ελληνίδας κατασκόπου”, η οποία σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές “μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα”.

strategyreport.gr

Δημοκρατία vs Democracy

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
Τον πρώτο καιρό, που μπήκε η Κίνα στην παγκόσμια αγορά, γίναμε μάρτυρες κάποιων ιδιαίτερα άσχημων φαινομένων. Οι Δυτικοί κατασκευαστές μετέφεραν την παραγωγή στην Κίνα και αυτή η πράξη τους προκάλεσε προβλήματα στην αγορά. Προβλήματα "εκρηκτικά" ...μεταφορικά και κυριολεκτικά. Οι Δυτικοί έστελναν τα σχέδια για ηλεκτρικές συσκευές και ενώ φαινομενικά οι Κινέζοι τις κατασκεύαζαν ως....
τέτοιες, πρακτικά πουλούσαν "βόμβες". Ο καταναλωτής αγόραζε ένα "μίξερ", για παράδειγμα, αλλά, όταν προσπαθούσε να το χρησιμοποιήσει, αυτό μετατρεπόταν σε "βόμβα". Αυτό δεν οφειλόταν μόνον στην έλλειψη κατασκευαστικής εμπειρίας των Κινέζων,
που ήταν κάτι το οποίο μετέτρεπε σε θανατηφόρα "βόμβα" αυτό το οποίο εξωτερικά έμοιαζε με φιλική και χρήσιμη οικιακή κατασκευή. Αυτό οφειλόταν και σε συμφέροντα.
Κάποιοι δυτικοί εκμεταλλεύονταν την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών στην Κίνα και προσπαθούσαν να κάνουν "οικονομία" υλικών, ώστε ν' αποκτήσουν τη μέγιστη "ανταγωνιστικότητα". Παρανομούσαν, για να ρίξουν το κόστος παραγωγής και αυτό το πλήρωνε ο καταναλωτής πολλές φορές ακόμα και με την ίδια του τη ζωή. Κάποιο ακριβό ανταλλακτικό ή κάποιο ακριβό υλικό, το οποίο για τη Δύση ήταν υποχρεωτικό, λόγω νόμων, στην Κίνα δεν ήταν. Το αποτέλεσμα ..."θανατηφόρο". Μια μικρή αλλαγή στην κατασκευαστική "δόση" των υλικών και η αθώα συσκευή μετατρεπόταν αυτόματα σε μια θανατηφόρα παγίδα. Κάποιοι, δηλαδή, συνειδητά επέλεγαν να πουλήσουν "μίξερ", γνωρίζοντας ότι στην ουσία πουλούσαν "βόμβες".
eamb-ydrohoos.blogspot.

Νέα επίθεση από τη Bild στην Ελλάδα: "Κόλπα και απάτες για την ένταξη στην ΟΝΕ".

«Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα: Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες». Αυτός είναι ο πρωτοσέλιδος...

τίτλος της γερμανικής εφημερίδας που υποστηρίζει στον υπότιτλο: «Η Ευρώπη βρέθηκε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής! Οι οικονομίες εκατομμυρίων Γερμανών απειλήθηκαν από την Ελληνική δημοσιονομική κρίση. Από χθες οι πολιτικοί ερίζουν στις Βρυξέλλες για τις συνέπειες του δράματος. Οι ρεπόρτερ της Bild αποκαλύπτουν τώρα πώς άρχισε το σκάνδαλο, πώς οι Έλληνες έκαναν κόλπα με το ευρώ». Το σχετικό ρεπορτάζ ξεκινάει ως εξής: «Την άνοιξη του 2010 η δημοσιονομική καταστροφή των Ελλήνων απείλησε να τινάξει στον αέρα το ευρώ και κατέστησε αναγκαία μια τεράστια δανειακή βοήθεια. Όμως, πώς έφτασαν οι Έλληνες στο ευρώ; Η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε μυστικά έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα:

"Βρυξέλλες, κτιριακό συγκρότημα της ΕΕ, μέσα της δεκαετίας του 90: Οι ευρωπαίοι υπουργοί οικονομικών, σε μια από τις συνόδους τους, συζητούν για τη μορφή των μελλοντικών νομισμάτων του ευρώ. Ο γερμανός Theo Waigel και ο έλληνας ομόλογός του Γιάννος Παπαντωνίου φωνάζουν ο ένας στον άλλο.
Όσοι συμμετείχαν περιγράφουν στην Bild τη στιχομυθία ως εξής:
Παπαντωνίου: «Απαιτώ το ευρώ να γραφτεί στα χαρτονομίσματα και στα ελληνικά!»
Waigel: «Αυτό αποκλείεται! Δεν μπορείτε να ενταχθείτε και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ενταχθείτε ποτέ!»
Αλλά ο Theo Waigel επλανάτο.

Αυτή είναι η ιστορία για το πώς η Ελλάδα πήρε το ευρώ. Είναι μια ιστορία κόλπων και απάτης, συνεχούς τακτικής 'κάνουμε τα στραβά μάτια' και σκανδαλώδους αδιαφορίας. Μυστικά έως τώρα έγγραφα και νέες ενδείξεις αποδεικνύουν ότι: πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιχνιδιού. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών του SPD Hans Eichel θα επιβάλει σιωπή στη μοναδική αξιόλογη φωνή, που προειδοποιούσε δημόσια.

Είναι επίσης η ιστορία μιας σοβαρής πλάνης: Ότι μια τόσο μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, άσχετα με το τι κάνει, ουδέποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ.

Όμως σχεδόν δέκα ακριβώς χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας, την άνοιξη του 2010 το ευρώ βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αιτία: Η Ελλάδα.

Δισεκατομμύρια έρευσαν για να σωθεί η Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ. Σήμερα ένας από τους καλύτερους γνώστες της ΕΕ στη κορυφή της ιεραρχίας του γερμανικού ΥΠΕΞ δηλώνει ως εκπρόσωπος πολλών πολιτικών του Βερολίνου και των Βρυξελλών: «Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν να εντάξουμε την Ελλάδα στο ευρώ».

Αλλά πώς μπορέσαμε να φτάσουμε εκεί; Ποιος ευθύνεται;

Η Bild αναζητεί τα πειστήρια ? στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στη Βιέννη, στη Βόννη και στο Βερολίνο. Παντού το μοτίβο ενός θρίλερ: Υπήρχε κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία, υπήρχαν τα μέσα.

Όσον αφορά την ένταξη των Ελλήνων «πρόκειται για πολιτική απόφαση», γράφουν τα εμπιστευτικά έγγραφα του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, που έχει στη διάθεσή της η Bild. «Πολιτική απόφαση» - αυτός είναι ο υπηρεσιακή κωδική έκφραση για το: «Η ηγεσία θέλει έτσι, η σκληρή πραγματικότητα δεν μετράει».

Αυτό σημαίνει ότι ούτε για ένα λεπτό δεν χωρούσε αμφισβήτηση πώς η Ελλάδα θα πάρει το ευρώ. Και για το πώς όλοι έκλειναν τα μάτια. Άλλοι μεν μαγείρευαν τα στοιχεία, και άλλοι το επέτρεπαν να γίνεται. Σήμερα όλοι προτιμούν να σιωπούν.

Γιατί η περίπτωση της Ελλάδας αποκαλύπτει ένα διαχρονικό ψέμα της Ευρώπης, που λέει: «Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο». Καλύτερα περισσότερα μέλη στην Ευρωζώνη παρά λίγα, αδιάφορο αν μια χώρα μπορεί. Αρκεί να το θέλει. Και οι Έλληνες ήθελαν.

Ωστόσο, η ιστορία ξεκινά με ένα ξερό «όχι»- κατά της Ελλάδας. Το Σάββατο 2 Μαΐου 1998 οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συνεδριάζουν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.[...] Προεδρεύει ο νέος βρετανός πρωθυπουργός Tony Blair.

Οι τότε 15 αργηχοί κρατών και κυβερνήσεων αποφασίζουν ότι 11 κράτη θα πάρουν από το 1999 το ευρώ. Αρχικά ως «λογιστική μονάδα» για τις συναλλαγές , π.χ. τις διατραπεζικές, από 1.1.2002 και ως νόμισμα. Η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία αρνούνται να συμμετάσχουν. Αυτό διαρκεί περίπου ένα τέταρτο της ώρας.

Η Ελλάδα δεν ανήκει στον κύκλο των εκλεκτών. Ελάχιστα διπλωματικά το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου διαπιστώνει: «Η Ελλάδα δεν πληροί ούτε ένα από τα ενταξιακά κριτήρια». Ως προς τον πληθωρισμό, το έλλειμμα, το συνολικό χρέος και το ύψος των επιτοκίων, η μικρή χώρα απέχει παρασάγγες από τα προδιαδεγραμμένα πρότυπα.

Μέχρι τα μεσάνυχτα της 2ας Μαΐου η πρωθυπουργοί συνομιλούν για να καταλήξουν στην επιλογή του πρώτου προέδρου της ΕΚΤ. «Ήταν μια ασυνήθιστα σκληρή διαπραγμάτευση», θα δηλώσει στη συνέχεια ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ. Για την Ελλάδα δεν μιλάει κανείς.

Ένας από το τραπέζι δεν προσέχει πια τι συζητείται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ: Ο Κωνσταντίνος Σημίτης («Κώστας»), από το 1996 πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Για τη χώρα του είναι μια μέρα ταπείνωσης: Δεν πέρασε τις ευρωεξετάσεις. Όταν όμως οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων παίρνουν θέση για την καθιερωμένη φωτογραφία της Συνόδου, ο Σημίτης που μιλά άπταιστα γερμανικά έχει το μεγαλύτερο χαμόγελο απ' όλους τους άλλους. Σαν να είχε περάσει με άριστα η χώρα του.

Τι ήθελε εκείνη τη στιγμή; Για παράδειγμα θυμάται τις αυστηρά εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις που αφορούσαν τα σχέδια των μελλοντικών ευρωνομισμάτων. Παρ' όλες τις αντιδράσεις των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών, οι Έλληνες κατόρθωσαν στο τέλος να επιβάλλουν να γραφεί η λέξη «ευρώ» και στα ελληνικά πάνω στα χαρτονομίσματα. Ο κατοπινός νικητής του διεθνούς διαγωνισμού, ο βιεννέζος γραφίστας χαρτονομισμάτων Robert Kalina, τηρεί αυτές τις προδιαγραφές, μολονότι η Ελλάδα καταρχήν δεν συμπεριλαμβάνεται στα κράτη του ευρώ. Ο Σημίτης γνωρίζει πόσο σημαντικό πολιτικό μήνυμα είναι αυτό.

Και μάλιστα γνωρίζει περισσότερα: το ευρώ δημιουργείται για τη συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων κρατών. Χαρακτηριστικό αυτής της καθαρά πολιτικής κατεύθυνσης είναι: όποιος δεν συμμετέχει, του χορηγείται επισήμως μια «εξαίρεση» από τον κανόνα του να συμμετάσχει. Εκτός αυτού, οι υπουργοί οικονομικών προτίθενται να επανεξετάσουν την πρόοδο της Ελλάδας ? εγκαίρως, πριν καθιερωθεί το νόμισμα του ευρώ. Οι Έλληνες μάλιστα μπορούν να υπολογίζουν ακόμα και στον Theo Waigel.

Εν συντομία: Με την κάλυψη των άλλων κρατών, από το Μάιο του 1998 η Ελλάδα μπορεί να αρχίσει να καλύπτει το χαμένο έδαφος και να ελπίζει ότι θα φτάσει εγκαίρως στο στόχο της.

Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν: Το 'άδειασμα' της 2ας Μαΐου δεν προκαλεί στην περήφανη Ελλάδα καμιά διαμαρτυρία. Αντιθέτως, οι δύο σημαντικότερες εφημερίδες Καθημερινή και Ελευθεροτυπία κυκλοφορούν με τίτλο «Πράσινο φως για το ευρώ 2001».

Έτσι αρχίζει η εφαρμογή του ελληνικού σχεδίου Β για το ευρώ: Έγκαιρη ένταξη πριν την προγραμματισμένη για τις αρχές του 2002 έκδοση των νομισμάτων του ευρώ. Προς τούτο πρέπει να βελτιωθούν ριζικά τα ελληνικά στοιχεία για τον πληθωρισμό, το έλλειμμα και το χρέος και μάλιστα μόνο μέσα σε 18 μήνες.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι αδύνατο. Στην πραγματικότητα τα μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να έχουν μακροπρόθεσμα εντάξει την οικονομική και δημοσιονομική τους κατάσταση, και όχι να επιχειρούν προσγείωση της τελευταίας στιγμής και μάλιστα πριν από την ένταξη.

Αλλά οι Έλληνες έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους ? ελεύθερα: Εκατοντάδες εκατομμύρια ελλείμματος των κρατικών νοσοκομείων για παράδειγμα συρρικνώνονται έτσι απλά από το τηλέφωνο. Τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες μεταφέρονται με 'δημιουργική' λογιστική. Χειρόγραφοι λογαριασμοί διορθώνονται ή εξαφανίζονται εντελώς.

Είναι η ώρα του Γιάννη Στουρνάρα. Είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στην Ελλάδα όσον αφορά τα στοιχεία.

Η εφημερίδα προαναγγέλει συνέχεια του ρεπορτάζ της στο αυριανό φύλλο: «Κόλπα και απάτες- πώς από τα ελληνικά στοιχεία προκύπτουν επίσημα στοιχεία της ΕΕ».
Παρένθετη φωτογραφία της Ακρόπολης φέρει τη λεζάντα: «Περήφανη δεσπόζει η Ακρόπολη πάνω από την Αθήνα. Όμως η λάμψη είναι απατηλή: Οι πολιτικοί της χώρας έκαναν κόλπα και απάτες για να φτάσουν στο ευρώ».

ZOOMNE

Η Ελλάδα συντηρεί οικονομικά την Αλβανία

«Το μεταναστευτικό συνάλλαγμα εισρέει στη χώρα μας κυρίως από τις οικογένειες που ζουν στην Ελλάδα, το οποίο προσδιορίζεται στο 46 τοις εκατό του συνολικού συναλλάγματος , ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό που αντιστοιχεί στους μετανάστες της Ιταλίας που φθάνει το 41%, αναφέρει έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας» σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Panorama’. Από την έρευνα διαπιστώθηκε μια πτωτική τάση του μέσου ποσού χρημάτων, που ένας μετανάστης στέλνει ανά τρίμηνο. Το 2008 αντιστοιχούσε στο ποσό των 241 ευρώ, ενώ το 2009 το ποσό του εμβάσματος εκτιμάται στα 193 ευρώ, δηλαδή είκοσι πέντε τοις εκατό μικρότερο ποσό.

«Τα εμβάσματα από το εξωτερικό κατά το 2009 αντιπροσωπεύουν περίπου το 29% του συνολικού μηνιαίου εισοδήματος των νοικοκυριών», διαπιστώνει η έρευνα, « και συγκριτικά με τα στοιχεία των προηγούμενων ετών έχουμε σημαντική μείωση. Το 2008 το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε στο 31% του μηνιαίου εισοδήματος, το 2007 έφθανε το 35 τοις εκατό». Από τα ποσά αυτά μόνον το 10 τοις εκατό καταφέρνουν να κατατεθούν ως αποταμίευση. Η έρευνα της Τράπεζας της Αλβανίας και του Ινστιτούτου Στατιστικής για το 2009, υπογραμμίζει ορισμένες βασικές τάσεις που υπάρχουν στον τρόπο των δαπανών, στο ποσό της αποταμίευσης ή το προορισμού και της μεθόδου της αποστολής των χρημάτων από τους μετανάστες. Μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των οικογενειών καταφέρνει να αποταμιεύσει το 100 τοις εκατό των εμβασμάτων που αποστέλλουν οι συγγενείς τους. Το μεγαλύτερο μέρος του συναλλάγματος κατά ποσοστό 60% χρησιμοποιείται για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, το τελευταίο μόνον τρίμηνο του 2009 για τις καθημερινές ανάγκες καταναλώθηκε το 70 τοις εκατό των εμβασμάτων, αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση. Ωστόσο δεν μπορεί να ελεγχθεί το συνολικό ποσό των εμβασμάτων που αποστέλλονται στην Αλβανία, γιατί ένα μεγάλο ποσοστό, πηγαίνει σε οικογένειες που ζουν σε αγροτικές περιοχές -που αντιστοιχεί στο 55 % του συνόλου- όχι μέσω των τραπεζών αλλά μέσω γνωστών ή από τους ίδιους τους μετανάστες.


echedoros-a

Διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος

Παναγιώτης 'Ηφαιστος - Με ιστορικούς όρους η παρούσα οικονομική κρίση είναι ασήμαντη. Δεν δικαιολογεί την παραμικρή ολιγωρία, ενδοτισμό, κατευνασμό και αδιαφορία μπροστά στο ενδεχόμενο εκχώρησης εθνικής ανεξαρτησίας, που η Ιστορία και η διεθνής νομιμότητα κατοχυρώνουν στους Ελληνες τον ελλαδικό και τον κυπριακό χώρο. Η Εθνική Ανεξαρτησία, κοντολογίς, είναι αδιαπραγμάτευτη. Εντούτοις, πολλοί εκτιμούν πλέον ότι προ των θυρών τίθενται ως ενδεχόμενα:

α) κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να δημιουργηθεί ένα προβληματικό κρατίδιο εγγενώς συγκρουσιακό και υπό τουρκική επικυριαρχία,
β) «κυπροποίηση» της Θράκης με εξωγενώς υποκινούμενες δραστηριότητες,
γ) απώλεια πλούτου και κυριαρχίας στο Αιγαίο, όπου η αποτρεπτική ισχύς μας μπορεί εντούτοις να διασφαλιστεί αδιατάραχτα. Για να παραφράσω τον Ανδρέα Παπανδρέου, πρόκειται για πλούτο και κυριαρχία που ανήκουν στα παιδιά και στα εγγόνια των σημερινών Ελλήνων και που δεν δικαιούμαστε να εκχωρήσουμε κάτω από θλιβερές μεταμφιέσεις, όπως «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο ή «συνομοσπονδία» στην Κύπρο. Κυριαρχία χάνεται μόνον όταν ένα κράτος ηττηθεί έπειτα από έναν επιθετικό πόλεμο. Οι Ελληνες, όμως, δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανέναν. Η πίστη-νομιμοφροσύνη στο ελληνικό εθνικό συμφέρον αποτελεί, εξάλλου, νομική και ηθική υποχρέωση όλων. Ακόμη και πάμπτωχη να είναι μια χώρα, επιπλέον, οι ηγέτες και ο λαός αντιτάσσουν πάντοτε «ΟΧΙ» κατά όσων απειλούν την επικράτειά της και την εθνική ανεξαρτησία τους. Απώλεια του Αιγαίου, της Θράκης και της Κύπρου θα είναι η αρχή του τέλους της εθνικής ανεξαρτησίας μας. Η οικονομική κρίση σίγουρα δεν δικαιολογεί την παραμικρή βιασύνη. Είναι λοιπόν καιρός οι Ελληνες να εκσυγχρονιστούν ως προς τουλάχιστον ένα ζήτημα: Οπως και στον υπόλοιπο κόσμο, να σταθεροποιήσουν κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις για το εθνικό συμφέρον, που θα οριοθετούν θέσφατα, έσχατες λογικές και αδιαπραγμάτευτες στάσεις. Χωρίς ορισμό και οριοθέτηση του εθνικού συμφέροντος, εξάλλου, εθνική στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει.
Τελειώνω λοιπόν αναφέροντας τους ορισμούς και τις ιεραρχήσεις εθνικού συμφέροντος, σύμφωνα με την τυπολογία που όλα τα υπόλοιπα κράτη ρητά θεωρούν αυτονόητη. Οι ακριβείς ορισμοί και οριοθετήσεις, ασφαλώς, εξαρτώνται από τις ιδιαίτερες περιστάσεις κάθε κράτους. Τα ιεραρχημένα μεν, αλλά αλληλένδετα δε εθνικά συμφέροντα είναι τα εξής: Συμφέρον επιβίωσης: Ακεραιότητα της επικράτειας και όταν υπάρχει απειλή, αποτρεπτική στρατηγική που αντιμετωπίζεται με επαρκή στρατιωτική-διπλωματική ισχύ. Ζωτικό συμφέρον: Ισορροπία δυνάμεων, διασφάλιση κατά εξωγενών διαβρώσεων που ροκανίζουν την οικεία πολιτεία, οικονομική ισχύς, συμμετοχή σε διεθνείς θεσμούς, συμμαχίες, ομογενείς του εξωτερικού. Μείζον συμφέρον: Διαφύλαξη των πνευματικών αγαθών, του πολιτισμού, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Δευτερογενή συμφέροντα: δραστηριότητες ιδιωτών, εξωτερικό εμπόριο και επενδύσεις.
O Παναγιώτης Hφαιστος είναι καθηγη­τής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. http://www.ifestos.edu.gr/

O αναβαθμισμένος ρόλος των Τραπεζών και οι συνέπειες του...

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Αναβαθμίζεται ο ρόλος των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ε.Ε. ισχυροποιώντας τη θέση τους ως ρυθμιστές της ευρωπαικής οικονομίας και σιγά σιγά –και με το δεδομένο ότι η αμερικάνικη οικονομία ασθμαίνει επικίνδυνα-θα γίνουν και της παγκόσμιας οικονομίας…
Είχαμε αναφέρει ότι η οικονομική διακυβέρνηση που ευαγγελίζεται..... ο κύριος Ρομπάι αποτελεί βασικό πυλώνα της παγκόσμιας διακυβέρνησης….Το ηθικό ζήτημα που τίθεται είναι ότι έστω και σε ευρωπαικό επίπεδο θέλουμε μια ανεξάρτητη Ευρώπη με τις οικονομίες των λαών αυτοπροσδιοριζόμενες ή απλά ζητάμε μια Ευρώπη πλήρως υποταγμένη στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα…;
O σκοπός που ιδρύθηκε το τραπεζικό σύστημα είναι με τις πιστώσεις του να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών…Σιγά σιγά τοποθετήθηκε και ως πιστωτής κρατών….Σήμερα με τις αποφάσεις που παίρνονται στις Συνόδους Κορυφής γίνονται ρυθμιστές μια ολόκληρης ένωσης κρατών…Το μοντέλο αυτό θα οδηγήσει σε μια ιδιότυπη Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Δικτατορία….Και είναι επικίνδυνο το να καθορίζονται απροκάλυπτα ακόμη και πολιτικές αποφάσεις από τους τραπεζίτες εν ονόματι των χρεών….Όπως είχε πεί και ο Μ. Ναπολέων «οι Τραπεζίτες δεν ανήκουν σε κάποιο έθνος ,δεν έχουν πατρίδα, σκοπός τους είναι μόνο το κέρδος…»
Βλέπουμε λοιπόν καταφανέστατα, που προσπαθούν κάποιοι να οδηγήσουν τους λαούς της Ευρώπης…..Στη χώρα μας μετά τη στήριξη των Τραπεζών από δύο κυβερνήσεις
-και καλά έκαναν ως ένα βαθμό, γιατί θα κατέρρεε και το Κράτος μαζί τους-τώρα έχουν περάσει στο απέναντι επίπεδο…Μάλιστα αυτό που είχε πεί ο Υπουργός Οικονομικών να δώσουν ένα μέρος της κρατικής στήριξης στην Αγορά-σαφώς με τον ανάλογο τόκο-είναι η χειρότερη ανάθεση δημοσίου έργου χωρίς διαγωνισμό….Πλέον η κοινωνική πολιτική περνάει μέσω Τραπεζών….Όπως επίσης αυτό που ειπώθηκε σήμερα στις ειδήσεις ότι καταργούνται σταδιακά οι Δ.ΟΥ. και απλά θα έχουν ελεγκτικό ρόλο γιατί οι πληρωμές θα γίνονται στις Τράπεζες….
Είναι πλέον απροκάλυπτη και στη χώρα μας η τυφλή «υποταγή» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα…. Όμως η κοινή διαπίστωση παραμένει μία…Όπου ευημερούν οι Τράπεζες ,οι πολίτες είναι δυστυχισμένοι…..

topsaxtiri.blogspot.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters