Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Άκου Κυρά-Φράου μου:


Εξοχότατη Φράου μου,

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική αστυνομία έχει αμολύσει πέντε χιλιάδες αστυνομικούς και αδειάζει τους δρόμους της Αθήνας για να σε υποδεχθούμε μετά Βαΐων και Κλάδων -είναι και τα μεθεόρτια της Εξόδου του Λαζάρου στις Αγορές και γιορτάζουμε ποικιλοτρόπως τη σουξεδιάρικη ιστορία μας.  

Το ξέρομε ότι εσύ δεν έχεις ούτε τα οράματα ούτε τις ιδεολογικές εμμονές εκείνης της πισσοκόκαλης της Θάτσερ, εσύ κόρη παπά είσαι, θεοσεβούμενη και κοιτάς τη δουλειά σου. Οι Γερμανοί σε ψηφίσανε και σε ξαναψηφίσανε για να φροντίζεις τα συμφέροντα της Γερμανίας όλα αυτά τα χρόνια κι εσύ μόνο αυτά φροντίζεις και πολύ καλά το κάμεις.

Βρήκες μπόσικους τους πεζεβένγκηδες που έχομε για να μας κυβερνάνε και τους χορεύεις στο ταψί. Τι να σου πω ότι κάνεις κακά? Καλά κάνεις και τους κρατάς από τα αμελέτητα. Κι εγώ τα ίδια θα έκανα στη θέση σου αν είχα στα χέρια μου τις καταθέσεις των λογής-λογής υπόδικων διευθυντάδων της Siemens, της HDW, της Hochtief και τόσων άλλων  που έχουν στα κατάστιχά τους όλες τις λεπτομέρειες από την εμπλοκή των μεγάλων γερμανικών εταιριών στην αρπαχτή που γίνεται διαχρονικά στα ελληνικά δημόσια ταμεία, παρέα με αυτούς τους πεζεβένγκηδες.

Τους βρήκες μπόσικους λοιπόν τους πεζεβένγκηδες που –ναι, εμείς τους ψηφίσαμε για να μας κυβερνάνε, και κέρδισες όλο το χρόνο που είχες ανάγκη για να καλυφθούν οι γερμανικές τράπεζες από την έκθεση τους στο ελληνικό δημόσιο χρέος, φορτώνοντάς το στους Ευρωπαίους. Ποιος στη θέση σου θα έκανε κάτι διαφορετικό και ποιος μπορεί να σε ψέξει? Κανείς σώφρων άνθρωπος.

Τέσσερα χρόνια τώρα, όμως, οι πεζεβένγκηδες εκτελούν τις εντολές σου και είδες που καταντήσαμε: Ανεργία, φτώχεια, κακομοιριά, αυτοκτονίες. Ούτε ο Θεός δεν το θέλει –κι εσύ είσαι, είπαμε, και θεοφοβούμενη.

Έστειλες κι εκείνον τον επίτροπο που βάφει το μαλλί κομοδινί –δε ντρέπεται γέρος άνθρωπος, παρέα και τον άλλο με το σγουρό περουκίνι, τον Φουχτελάκη που λέει κι ο δικός μας ο αρναούτης, δε ντρέπεται κι αυτός. Και τι κάνουνε αυτοί οι απίστευτοι τύποι εδώ? Φέρνουν γυροβολιές πίνοντας ούζα κι επιβλέπουν την αποδιοργάνωση του κράτους, την αποσάθρωση των υπηρεσιών, το σπασμωδικό των ενεργειών των σαράφηδων, το ξεπούλημα της οικοσκευής πτωχών, τις σορούς των αυτοχείρων που κηδεύονται με έρανο των γειτόνων.

Τι σου γράφουνε αυτοί στα ραπόρτα τους? Τι σου λένε οι υπηρεσίες σου από την Πρεσβεία? Δεν ντρέπεστε καθόλου μωρέ? 
Παρ’ το απόφαση κακομοίρα μου: Φάγατε ό,τι φάγατε εσείς οι Γερμαναράδες από το σπλάχνο του Έλληνα και τώρα αν δε θέλεις να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας και να τα κάνομε όλα της Γης Μαδιάμ, πρώτα απ’ όλα να απολύσεις απόψε κιόλας αυτό το καμένο φιλοναζιστικό χαρτί που υποστηρίζεις για να παριστάνει τον Έλληνα "πρωθυπουργό".


Ρίξε μαζί μ' αυτόν στην αρένα και τον άλλον, τον παρασυνταγματολόγο που παριστάνει τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ολετήρων, που υποστηρίζεις. Είμαι σίγουρος ότι στο φάκελο των υποβρυχίων έχεις αρκετά στοιχεία, ώστε αν τα δημοσιοποιήσεις, να μην τον ξεπλένει τον χοντρό, ούτε το ποτάμι του Θεοδωράκη.

Δεν ξέρω τι κυβέρνηση θα σχηματίσεις μετά από αυτό, αλλά  φιλικά στο ξαναλέω, βάλε ένα τέρμα στο φαγοπότι και στείλε ανθρώπους από τη γερμανική σου Βέρμαχτ ή όπως αλλιώς τη λένε την αρμόδια υπηρεσία σου σήμερα και φτιάξε το ελληνικό περιουσιολόγιο, γιατί όλοι λένε ότι θα το φτιάξουνε, αλλά κανείς δεν το φτιάχνει, δεκαετίες τώρα.

Ύστερα πες στη Βέρμαχτ να πάρει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην ελληνική επικράτεια και να τους συγκρίνει με τις φορολογικές δηλώσεις ημών των υπόδουλων Ελλήνων υπηκόων. Πιάσε την τελευταία δεκαετία για αρχή. Τα τζιμάνια της Βέρμαχτ θα την έκαναν τη δουλειά σε λίγους μήνες. Ξέρω! Βλέπεις τους δικούς μας και γελάς που έχουν κι ελέγχουν μια λίστα με 2500-3000 ονόματα δυο-τρία χρόνια τώρα –λίστα Λαγκάρντ την ονομάσαμε-  κι έχουν φθάσει στον έλεγχο του… πέμπτου ή έκτου προσώπου της λίστας. Γελάς το ξέρω, αλλά να το ξέρεις κι εσύ, Φράου μου, δεν είναι πια για γέλια το πράγμα! 

Κι αν θέλεις να βοηθήσεις πραγματικά εμάς τους Έλληνες υπηκόους σου, να και το Λιχτενστάιν, πάρε και τις Ολλανδικές Αντίλλες –δε σου λέω για Ελβετία τίποτα, κι ας έχεις κι εκεί, άμα θέλεις εσύ, τον τρόπο σου. Όρεξη μόνο να’ χεις κυρά μου και θα τα βρεις εσύ τα κλεμμένα, τα παράνομα αποθησαυρισμένα. Αν θέλεις εσύ, Φράου μου, με τη Βέρμαχτ που έχεις εσύ, ό,τι θέλεις κάνεις.

Αφού αρχίσουν να μαζεύονται τα κλεμμένα από δεξιά κι αριστερά, θα περισσέψουν σου λέω εγώ κυρά μου και χρήματα για να πληρωθούν και κάποια από τα χρέη, να χρηματοδοτηθεί και η ανάπτυξη που είναι αναγκαία για να αποπληρωθούν και μερικά από τα υπόλοιπα. 

Και τώρα τι να σου πω και τι να σου κάνω, αν δε φτάσουν τα χρήματα? Καλύτερα είναι να πεθαίνουν καρκινοπαθείς γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις για να αγοραστούν τα γερμανικά φάρμακά τους? Καλύτερα να κλείνουν σχολεία? Καλύτερα να μένουν άνθρωποι ανασφάλιστοι στους πέντε δρόμους? Όχι κυρά μου, δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Αν δούμε λοιπόν ότι δε φτάνουν τα χρήματα, ε τότε βάλε κι εσύ το χέρι στην τσέπη και γύρνα εκείνο το κατοχικό δάνειο που είχε συνομολογήσει ο μακρινός σου προκάτοχός, ο Χίτλερ. Τις υπόλοιπες αγριότητες, τις κλοπές, τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόγονοί σου στους δικούς μου, σιγά-σιγά θα τις ξεχάσομε πάλι, όπως τις είχαμε ξεχασμένες και σε ένα όχι πολύ μακρινό παρελθόν. 

Άκου με που σου λέω λοιπόν, όχι όπως την άλλη φορά που με τα βλαχο-αγγλικά σου, μας ευχήθηκες much power,  γιατί δεν ξέρω τι λένε οι συμβουλάτορές σου, αλλά power γιοκ Φράου μου κι εγώ οφείλω να σε προειδοποιήσω: Ουαί κι αλίμονο κακομοίρα μου και μας υποχρεώσεις να σηκωθούμε από τους καναπέδες μας! Ουαί κι αλίμονο…
ΟΚΤΑΝΑ
http://harryklynn.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9250.html

Το χωριό Μακεδονία στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου [Εικόνες]

Και όμως είναι πραγματικότητα! Για την προέλευση του ονόματος όμως μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε.
Ο Δημήτρης Μαχαιρίδης διηγείται, πώς τον Φεβρουάριο του 2009, μαζί με τον φωτογράφο Διονύση Κουρή έφτασαν –τρίβοντας τα μάτια τους– στο χωριό Μακεδονία, στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου. Εκεί που ως τότε δεν είχε πατήσει κανένας Έλληνας.
Ο Αμαζόνιος διασχίζει σαν φίδι την πυκνή ζούγκλα πάνω από την οποία πετάμε για την Λετίσια, τη μοναδική πόλη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Ο Διονύσης κι εγώ κοιτάμε από το φινιστρίνι την προσγείωση στο μικρό αεροδιάδρομο, ανάμεσα στα ψηλά δέντρα της ζούγκλας.
Η μοναδική όχθη της Κολομβίας στον Αμαζόνιο έχει μήκος μόλις 125 χιλιόμετρα –σφήνα ανάμεσα στο Περού και τη Βραζιλία. Η Λετίσια χτίστηκε το 1935 ακριβώς στα σύνορα με τη Βραζιλία, για να υπογραμμίσει την παρουσία της Κολομβίας στον Αμαζόνιο. Πολύ αργότερα έφτασαν Βραζιλιάνοι, που έχτισαν κολλητά την Ταπατίγκα, την τελευταία πόλη στην εσχατιά της Βραζιλίας, η οποία από εδώ και πάνω αποκαλεί τον Αμαζόνιο Solimoes.
Σήμερα η εμπορική ζωή έχει δέσει άρρηκτα τις δύο πόλεις και η διακίνηση είναι απολύτως ελεύθερη, ώστε δεν παίρνεις είδηση πότε περνάς από την Κολομβία στη Βραζιλία. Απέναντι, η δυτική όχθη, που ούτε καν φαινεται, ανήκει εξ ολοκλήρου στο Περού.
Η Rosaura Mirana (Μιράνια) Carijona είναι από τους ελάχιστους στη Μακεδονίαπου μιλούν αγγλικά. Ο στηθόδεσμός που φορά είναι φτιαγμένος από φλοιούς καρύδας. Η αίσθηση που έχουν οι Ινδιάνοι για το σώμα τους δεν έχει καμία σχέση με την δική μας βικτωριανή ηθική.
Το επόμενο πρωί έχουμε ήδη νοικιάσει ένα ταχύπλοο πλοιάριο και ανεβαίνουμε τον Αμαζόνιο, που κατηφορίζει φορτωμένος με νερό. Το βάθος του, λόγω βροχών, μπορεί να φτάσει έως τα 120 μέτρα. Ξαφνικά ο βαρκάρης μάς ρωτά ανυποψίαστα αν θέλουμε να σταματήσουμε λίγο παρακάτω για να επισκεφτούμε το ινδιάνικο χωριό Μακεδονία. Δεν πιστεύουμε στα αυτιά μας. Μακεδονία;
Είκοσι λεπτά αργότερα προσαράζουμε στο χωριό Μακεδονία, στην όχθη του κολομβιανού Αμαζονίου. Η κοινότητα της Μακεδονίας αριθμεί περί τους 800 κατοίκους, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί είναι κάτω των 18 ετών. Ζουν από το ψάρεμα, το κυνήγι και τη χειροτεχνία που απευθύνεται στους λίγους εποχιακούς τουρίστες το Πάσχα και τον Ιούνιο από την υπόλοιπη Κολομβία.
Αν θέλουμε να μάθουμε από αειφόρο ανάπτυξη καλύτερα να θητεύσουμε δίπλα στους Ινδιάνους του Αμαζονίου. Τίποτα από την ζούγκλα δεν πετιέται. Όλα είναι χρήσιμα.
Η Μακεδονία έχει ένα τετραγωνισμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σχεδιασμένο από την κεντρική διοίκηση στη Μπογκοτά, τα σπίτια είναι χτισμένα σε πασσάλους, για προστασία από τυχόν υπερχειλίσεις, αλλά και από δυσάρεστες επισκέψεις ανακόντα και κροκοδείλων, ενώ οι οριζόντιοι και κάθετοι τσιμεντένιοι δρόμοι είναι σχεδιασμένοι μόνο για πεζούς. Ένα σχολείο, μια εκκλησία οι μόνοι δημόσιοι χώροι του χωριού. Το αυτοκίνητο είναι άγνωστη λέξη στην πυκνή ζούγκλα του Αμαζονίου. Οι επικοινωνίες είναι παντού παραποτάμιες.
Η τελετουργία του χορού αρχίζει. Οι Ινδιάνοι όταν χορεύουν δεν σηκώνουν τα πόδια από τη γη, γιατί τη θεωρούν ιερή. Ο Μάικλ Τζάκσον είχε παραδεχτεί σε μια συνέντευξή του ότι από τους χορούς των Ινδιάνων άντλησε πολλά στοιχεία για να δημιουργήσει το καταπληκτικό χορευτικό στυλ του.
Ο πρώτος Μακεδόνας που συναντάμε είναι ο ξυλουργός και αυτοδίδακτος γλύπτης German Pena (Πένια). Σκαλίζει τη Μακεδονία του Αμαζονίου σε ξυλόγλυπτα από το σκληρό βιολετί ξύλο του Αμαζονίου Palosangre και τα στέλνει στην Μπογκοτά.
Στόχος του να φτιάξει μια φάρμα κροκοδείλων για εκτροφή κάιμαν, όπως λέγονται οι κροκόδειλοι στον Αμαζόνιο. Μιλά ελάχιστα αγγλικά και μας οδηγεί στη Rosaura Mirana (Μιράνια) Carijona, που αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει στη Μακεδονία.
Η ίδια δεν είναι από τη φυλή Τικούνα, αλλά από τη φυλή Μιράνια και ζει στηΜακεδονία τα τελευταία δέκα χρόνια. Προσπαθώντας να εξιχνιάσουμε το μακεδονικό μυστήριο του Αμαζονίου, αρχίζουμε τις ερωτήσεις
Στην συγκεκριμένη περιοχή του Αμαζονίου διέμενε από τα τέλη του 19ου αιώνα αρχικά μια οικογένεια από τη φυλή Τιχούνα, της οποίας το επώνυμο ήταν Macedo. Το πλήθος ιεραποστολών που δραστηριοποιούνται και ενίοτε αλληλοσυγκρούονται στον Αμαζόνιο εκχριστιάνισαν βιαστικά και τυχάρπαστα το μεγαλύτερο ποσοστό Ινδιάνων, δίνοντάς τους ισπανογενή ονόματα και φροντίζοντας να εξαφανίζουν τις προαιώνιες δικές τους παραδόσεις και τρόπους ζωής.
Οι Macedo πρώτα έγιναν Καθολικοί, στη συνέχεια μεταπήδησαν στους Ευαγγελιστές, στους οποίους προσηλύτισαν και άλλες οικογένειες Τιχούνα, όπως τους Pena (Πένια) και τους Leon (Λεόν), που ήρθαν από γειτονικές περιοχές στη Βραζιλία και στο Περού και εγκαταστάθηκαν μαζί τους στο ίδιο χωριό.
Άρχισαν να μελετούν ομαδικά τη Βίβλο και όταν έφτασαν στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς Θεσσαλονικείς και Φιλίππους στην Καινή Διαθήκη εντυπωσιάστηκαν όταν για πρώτη φορά διάβασαν τη λέξη Macedonia.
Gloria Peiman from the Ticuna tribe gets ready to perform a traditional dance for tourists in Macedonia.
Η Eudocia (Ευδοκία)!! Moran, πρόεδρος της συντεχνίας των γυναικών της Μακεδονίας.
Αγνοώντας παντελώς τη δική μας Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο, πίστεψαν ότι το όνομα Macedonia αναφερόταν σε κάποια γωνιά της γης που είτε λεγόταν έτσι στα χρόνια που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο ή ίσως και να ήταν φανταστική. Πάντως ήταν ιερή. Θεώρησαν, λοιπόν, θεϊκό σημάδι ότι το όνομά τους, Macedo, ήταν παραπλήσιο με το Macedonia.
Και έτσι το 1975 όλες οι οικογένειες που ζούσαν μαζί στο παρόχθιο χωριό αποφάσισαν να δώσουν στο χωριό τους το όνομα Macedonia, θεωρώντας ότι είναι οι μοναδικοί Μακεδόνες στον κόσμο. Η Μακεδονία του Αμαζονίου είχε πάρει σάρκα και οστά.
Η κοινότητα της Μακεδονίας αριθμεί περί τους 800 κατοίκους, από τους οποίους σχεδόν οι μισοί είναι κάτω των 18 ετών. Ζουν από το ψάρεμα, το κυνήγι και τη χειροτεχνία. Έλληνες δεν είχαν ξαναδεί εδώ. Δεν ξέρουν καλά-καλά ούτε πού πέφτει η Ελλάδα. Αγνοούν τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν εξηγώ στην Rosaura ότι είμαι από τη Μακεδονία, η απάντησή της δείχνει την ισορροπία τής φιλοσοφίας των Ινδιάνων.
«Όπως εσείς ήρθατε στη δική μας Μακεδονία έτσι και κάποιος Τικούνα μπορεί να φτάσει στη δική σας». Η Rosaura προσπερνά τη Μακεδονία της Ελλάδας, σαν κάτι το φανταστικό. Φορά την μάσκα του χορού και αρχίζει να μας εξηγεί στη μαλόκα της (την ξύλινη ινδιάνικη καλύβα με την αχυρένια στέγη) για τα ήθη, τα έθιμα, τους χορούς και τα κοστούμια των Μακεδόνων του Αμαζονίου.
Στους ινδιάνικους χορούς δεν σηκώνουν ποτέ τα πόδια από τη γη, τα μουσικά όργανα είναι όλα κρουστά και οι φωνές είναι πάντα σε υψηλές νότες. Το τροπικό δάσος, που μόνο οι ίδιοι ξέρουν να σέβονται και να προστατεύουν αποτελεσματικά, τους δίνει όλα τα μέσα για να ζήσουν. «Η γη έχει δοθεί σε όλους, δεν είναι μόνο για άσπρους ή Ινδιάνους, και όλοι πρέπει να την προσέχουμε», λέει.
Οι τρεις νεαροί Μακεδόνες είναι έτοιμοι να χορέψουν. Προσέξτε την υπέροχη διακόσμηση που έχουν οι μάσκες τους ‒τα μοτίβα τους παραπέμπουν σε εκείνα της ελληνικής αρχαϊκής περιόδου. Είναι ζωγραφισμένες με χρώματα φτιαγμένα από τα φυτά της ζούγκλας.
Το δέντρο τοτούμα είναι το πιο ιερό για τους Τικούνα, γιατί από αυτό φτιάχνουν βότανα και κρέμες για δερματικές μολύνσεις. Από το δέντρο μπρέα φτιάχνουν τη μονωτική πίσσα για τις μαλόκες τους. Κάθε κοινότητα έχει δική της τεχνοτροπία στην καλαθοπλεκτική από χόρτο που φτιάχνουν από τα φύλλα των φοινικόδεντρων.
Κατασκευάζουν τα υφάσματα των κοστουμιών τους από ξύλο γιαντσάμα, που το κόβουν ανάλογα με τη θέση του ήλιου και του φεγγαριού (αν το κόψουν με νέο φεγγάρι το ξύλο σπάει) και κατόπιν το επεξεργάζονται ώστε να γίνει λεπτό και εύκαμπτο.
Στολίζουν τα κοστούμια με κουκούτσια από φοινικόδεντρα, για να δημιουργούν ήχους ώστε να εντυπωσιάζουν. Τα χρώματα γίνονται από χώμα και φυτά. Ο κάθε Ινδιάνος δουλεύει ο ίδιος τη μάσκα του, που φορά στις τελετές χορού, ενώ οι Ινδιάνες προσέχουν ιδιαίτερα τα μαλλιά τους, σήμα κατατεθέν της δυναμικότητάς τους.
Τα χειροποίητα βέλη χρησιμοποιούνται αιώνες τώρα από τους Ινδιάνους για την αναζήτηση τροφής και την προστασία τους από τα άγρια ζώα της ζούγκλας. Ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι η λέξη Αμαζόνιος προέρχεται από την ελληνική λέξη Αμαζόνες. Όταν οι Πορτογάλοι πρωτοήρθαν σε επαφή με τους Ινδιάνους και είδαν ότι όλοι έχουν τόξα θεώρησαν ότι έφτασαν στη χώρα των Αμαζόνων. Εξ ου και το όνομα του ποταμού.
«Το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι ότι αδύναμες κουλτούρες όπως η δική μας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Αν εξαφανιστεί η κουλτούρα σου θα εξαφανιστείς και εσύ ο ίδιος.
Το σύστημα εκπαίδευσης μάς μαθαίνει να είμαστε σαν τους λευκούς, χωρίς, όμως, να γινόμαστε λευκοί. Μας αντιμετωπίζουν σαν ανίκανους να κάνουμε οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι.
Είμαστε όπως όλοι οι άλλοι και όχι υποδεέστεροι. Ξέρουμε να κάνουμε τα πράγματα καλά και θέλουμε να τα κάνουμε καλά» μας επισημαίνει ο δάσκαλος Henry Paima που έτρεξε να μας βρει. Κάποιοι τον πληροφόρησαν ότι δύο Έλληνες έφθασαν στη Μακεδονία του Αμαζονίου. Μας οδηγεί στο σχολείο.
Η εκκλησία και πνευματικό κέντρο της Μακεδονίας δεν θα μπορούσε να χτιστεί παρά στο πιο ψηλό σημείο του χωριού.
«Όπως και στη χώρα σας, έτσι κι εμείς μαθαίνουμε για την τεχνολογία» μας εξηγεί ο εκπαιδευτικός Cesar Augusto Rodriguez, που μας υποδέχεται. Μας περιμένει όμως ακόμη μια έκπληξη.
Ο Cesar Augusto Rodriguez εκπαιδεύει τους δασκάλους της Λετίσια στο πρόγραμμα κομπιούτερ που διαθέτει το σχολείο. Μας ζητά να του εξηγήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γιατί είναι το Ελληνικό Αβάκειο του ελληνικού Computer Technology Institut, του Πανεπιστημίου της Πάτρας, που για άγνωστους λόγους έφτασε μέχρι εδώ στον Αμαζόνιο, από την Μπογκοτά, χωρίς μετάφραση στα ισπανικά. Τους υποσχεθήκαμε ότι θα φροντίσουμε να τους βρούμε τουλάχιστον το αγγλικό εγχειρίδιο.
Ναι, η Μακεδονία του Αμαζονίου είναι εδώ.
Μόλις το 1975 ιδρύθηκε το πρώτο σχολείο στη Μακεδονία για τη διδασκαλία της γλώσσας των Τικούνα και έβαλαν ως δάσκαλο τον Leon Macedo, που είχε πάει μόνο τέσσερα χρόνια σχολείο και αναρωτιόταν τι μπορούσε να διδάξει. Η γλώσσα των Τικούνα ήταν μέχρι τότε προφορική. Σήμερα, παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα στα ισπανικά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη γλώσσα Τικούνα είναι υποχρεωτικό. Από το 1975 μελετήθηκε από ανθρωπολόγους και φωνητικούς και είναι πλέον γραπτή.
Επόμενος στόχος των Μακεδόνων του Αμαζονίου είναι ίδρυση ενός πανεπιστημίου που θα έχει αποκλειστικό αντικείμενο τη διάσωση και μελέτη των γλωσσών, εθίμων, παραδόσεων, της ιατρικής και της ιστορίας τους πριν από την έλευση των Ευρωπαίων στην ήπειρό τους. Κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στον Αμαζόνιο, σε όλη την Νότια Αμερική.
Ταυτόχρονα προσπαθούν να βρουν χρηματοδότηση ώστε να φτιάξουν μια εστία για τους νέους από τη Μακεδονία που θέλουν να συνεχίσουν πανεπιστημιακές σπουδές στη Λετίσια. Το απαγορευτικό κόστος της ανώτατης εκπαίδευσης, που στην Κολομβία δεν είναι δωρεάν, κρατά τους νεαρούς Μακεδόνες μετά το λύκειο άνεργους στο χωριό, ενώ τα ναρκωτικά και το αλκοόλ παραμονεύουν γύρω τους.
«Αν σπουδάσουμε, θα έχουμε ίσες ευκαιρίες με τους άλλους» εξηγεί ο Αντόνιο, επικεφαλής του χριστιανικού γκρουπ Club Macedonia, που μας υποδέχεται μαζί με όλους τους νέους Μακεδόνες στην εκκλησία.
Όλα τα κοσμήματα που φορούν η Rosaura Mirana (Μιράνια) και η κόρη της είναι φτιαγμένα από καρπούς δέντρων.
Η μοναδική βοήθεια προερχόταν από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις της Σουηδίας, που έκτισαν τις περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας της Μακεδονίας. Μια ολλανδική ΜΚΟ ποτέ δεν ολοκλήρωσε τις μαλόκες που επρόκειτο να φτιάξει. Τα λεφτά που στέλνουν από έξω τα τρώει η διαφθορά πριν φτάσουν εδώ, ενώ η γραφειοκρατία τα σκοτώνει όλα –αυτή είναι η εξήγηση των Μακεδόνων.
Οι γυναίκες της Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει μια συντεχνία που φτιάχνει κοσμήματα και είδη λαϊκής τέχνης με στόχο τους περαστικούς τουρίστες. Οι ίδιες το θεωρούν σαν μοναδικό τρόπο ανάπτυξης της οικονομίας του χωριού. «Ένας λευκός τουρίστας δεν μπορεί να δει σε βάθος τη σκέψη μας και τα ιερά μας.
Εμείς ξέρουμε τι και μέχρι πού θα του το προσφέρουμε. Είμαστε Χριστιανοί, αλλά πια δεν βλέπουμε τις δοξασίες μας σαν διαβολικές» λέει η επικεφαλής της συντεχνίας, Eudocia Moran.
Το λατρευτικά διάδημα της γηραιάς Ινδιάνας έχει πάνω του καλλιτεχνική παράδοση αιώνων, την οποία οι δυτικοί αγνοούμε. Αν δεν καταγραφεί σύντομα αυτή η παράδοση σύντομα θα εκλείψει.
Ετοιμάζουν το φαγητό για να φάμε όλοι μαζί. Στο τραπέζι, πάνω σε τεράστια φύλλα μπανάνας στρώνουν ψάρι βραστό, γιούκα ψητή, φαρίνια που αντικαθιστά το ψωμί στον Αμαζόνιο και χυμό καρύδας. Η αυξανόμενη μόλυνση του Αμαζονίου μειώνει διαρκώς τα ψάρια και σταδιακά δημιουργεί προβλήματα στη διατροφική ισορροπία των παρόχθιων χωριών.
«Όταν δεν θα υπάρχω πια εδώ, αλλά θα υπάρχει το πνεύμα μου, όπως πιστεύουμε εμείς οι Ινδιάνοι, ελπίζω ο δήμαρχος και ο κυβερνήτης να είναι ντόπιοι» μας λέει με αισιοδοξία η Rosaura. Την απάντησή μας προλαβαίνει ο German συστήνοντάς μας ένα Μακεδόνα μηχανικό, που έχει έτοιμη τη λύση για την ύδρευση της Μακεδονίας και ψάχνει για χρηματοδότηση. Η Ελλάδα πέφτει λίγο μακριά για να βοηθήσει, σκεφτόμαστε με τον Διονύση.
Το ποτάμι, εκτός από μέσο επικοινωνίας, γίνεται και παιχνίδι. Ο κίνδυνος ενός φιδιού ανακόντα ή ενός κροκόδειλου, βέβαια, παραμονεύει πάντα. Οι Μακεδόνες κυνηγούν τα νεογέννητα κροκοδειλάκια, γιατί είναι ένας εξαιρετικός μεζές.
Επιβιβαζόμαστε στο ταχύπλοο για να επιστρέψουμε στη Λετίτσια. Σε λίγο θα πέσει το σκοτάδι και όλα θα είναι αδιάβατα, αφού δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Έχουμε λύσει τον γρίφο Μακεδονία στον Αμαζόνιο. Ένα κοπάδι ροζ δελφινιών, ενδημικά του ποταμού, μας ακολουθεί αποχαιρώντας μας με θεαματικές βουτιές στα νερά του, που έχουν αρχίσει κι αυτά να σκοτεινιάζουν.
Ο ξυλουργός και αυτοδίδακτος γλύπτης German Pena (Πένια) στο εργαστήριο του. Το βαπορέτο εκτελεί το δρομολόγιο Λετίτσια – Μακεδονία. Μόνο με το φως της ημέρας. Μόλις σουρουπώσει ο Αμαζόνιος γίνεται αδιάβατος και επικίνδυνος.
Ο Αμαζόνιος κυλά πάντα με σταθερή, ήρεμη ροή. Ίσως είναι ο μοναδικός ποταμός του πλανήτη Γη που δεν πλημμυρίζει. Γι’ αυτό και κάποιοι επιστήμονες ισχυρίζονται τελευταία ότι ίσως πρόκειται για ποταμό που έγινε τεχνητά από τους Ινδιάνους.

Πηγές: Andro.gr, crashonline.gr
 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8507.html

Ο Αθανασίου είχε την «χαμένη» δικογραφία Μιχελάκη. Ακόμα να παραιτηθεί;



Είναι προφανώς πως ο υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο έχει μεθοδεύσει μια επιχείρηση συγκάλυψης ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, αλλά παρανομεί. Απομένει στη Δικαιοσύνη να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία της και να αποκαταστήσει το κύρος της.

Την ώρα που η αποκάλυψη της συνομιλίας Μπαλτάκου -Κασιδιάρη, έθεσε ευθέως θέμα παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η υπόθεση με την απόκρυψη της δικογραφίας για το χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, αφήνει και πάλι έκθετο τον υπουργό.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΗOT DOC, φαίνεται πλέον πως η χαμένη δικογραφία βρίσκεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης για πάνω από δύο μήνες. Ο υπουργός αντί να την διαβιβάσει τυπικά όπως όφειλε, την κράτησε. Αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο υπουργός εμφανίζεται να στέλνει πίσω τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο για τυπικούς λόγους. Δηλαδή για να αναδιατυπωθεί η κατηγορία με βάση άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα.
Είναι εμφανές πως πρόκειται για μια προσπάθεια συγκάλυψης επειδή ακριβώς πιάστηκαν στα πράσα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζει την δικογραφία στον Άρειο Πάγο ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο νομιμότητας, δηλαδή να ελέγξει αν οι κατηγορίες διατυπώνονται σωστά.
Στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο είναι υπεύθυνο τυπικά, ως ενδιάμεσος να την διαβιβάσει στη Βουλή.Συγκεκριμένα όπως ορίζει το άρθρο 83 του κανισμού της Βουλής: «Oι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης κατά Bουλευτή, σύμφωνα με τα άρθρα 61 παρ.2 και 62 παρ. 1 του Συντάγματος, αφού ελεγχθούν από τον Eισαγγελέα του Aρείου Πάγου, υποβάλλονται στη Bουλή δια του Yπουργού Δικαιοσύνης και καταχωρίζονται σε ιδιαίτερο βιβλίο κατά τη σειρά της υποβολής τους».
Αντί να κάνει αυτό ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου και το υπουργείο του εμφανίζονται να αποφαίνονται για τη διατύπωση των κατηγοριών, πράγμα το οποίο δεν έχει δικαίωμα να το κάνει και μάλιστα αφότου αποκαλύπτουμε την υπόθεση . Κανένας δικηγόρος του υπουργείου και πολύ περισσότερο ο υπουργός ο οποίος κάλλιστα μπορεί να είναι καθηγητής μαθηματικών ή τραπεζίτης, δεν μπορεί να αποφανθεί για τις κατηγορίες και μάλιστα θέτοντας τον εαυτό του κριτή αποφάσεων και ελέγχου του Αρείου Πάγου. Μοναδικός υπεύθυνος για τον έλεγχο αυτό είναι ο Άρειος Πάγος.
Είναι προφανώς πως ο υπουργός Δικαιοσύνης όχι μόνο έχει μεθοδεύσει μια επιχείρηση συγκάλυψης ενός πρωτοφανούς σκανδάλου, αλλά παρανομεί. Απομένει στη Δικαιοσύνη να περιφρουρήσει την ανεξαρτησία της και να αποκαταστήσει το κύρος της.
Δείτε επίσης
Αγνοείται δικογραφία – σοκ: «Ο Πάλλης χρημάτιζε τον Μιχελάκη»
koutipandoras.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5108.html

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ! (ΦΩΤΟ)

Ποιος νομίζετε πως ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χαιρέτισε η Μέρκελ μόλις προσγειώθηκε από το αεροπλάνο; Ο Αντώνης Σαμαράς; Όχι χάσατε…
Ο άνθρωπος που χαιρέτισε πριν τον πρωθυπουργό , για να δείτε και ποιος μας κυβερνάει σε αυτή τη χώρα, ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου , ο άνθρωπος γέφυρα ανάμεσα στη Siemens , στο Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα, ήτοι με τους φυγόποινους για το μεγάλο σκάνδαλο.
p1
Ο λεγόμενος “Μπουμπλής” ή Σταύρος Παπασταύρου ήταν αυτός που δέχτηκε πρώτος τον χαιρετισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.
ppppp
Αξίζει να σημειωθεί οτι ο “Μπουμπλής” είναι κολλητάρι των καταζητούμενων που προαναφέραμε αλλά και η σύντροφός του ακούει στο όνομα κ.Μαρί Αγαλιώτου που  είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Siemens Hellas. Mάλιστα η κυρία Αγαλιώτου πληρώνεται με το αξιοσέβαστο ποσό των 12.000ευρώ!!!
Aυτοί μας κυβερνάνε….
sam1
Ο Σταυρος Παπασταύρου είναι ο κύριος ακριβώς πίσω από τη Μέρκελ
ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
Εντύπωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες οι οποίες θέλουν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να αλλάζει «πόστο» στον Γιάννη Στουρνάρα, και να τποθετεί στην θέση του τον Σταύρο Παπασταύρου. Τα σενάρια έχουν φουντώσει λόγω της λήξης της θητείας του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, και φημολογείται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο νέος Διοικητής της ΤτΕ. Το «καυτό» χαρτοφυλάκιο του Οικονομικών ωστόσο δεν θα μείνει ακέφαλο, καθώς θα το αναλάβει όπως δημοσιέυει το tovima.gr, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, και συνεργάτης του κ. Στουρνάρα, Σταύρος Παπασταύρου. Ποιος είναι όμως ο «άγνωστος» στο ευρύ κοινό κ. Παπασταύρου; Ο σύμβουλος του Μεγάρου Μαξίμου έδειξε γρήγορα τις ικανότητές του και έγινε σύντομα απαραίτητος με συνέπεια ο Αντώνης Σαμαράς να τον αξιοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα….
Σημαντικό ρόλο στην πορεία του έπαιξαν και οι γνωριμίες του οι οποίες του επέτρεψαν με τον κατάλληλο χειρισμό του ιδίου να ελίσσεται στον οικονομικό χώρο. Ο πρωθυπουργός είχε ορίσει τον κ. Παπασταύρου γραμματέα Διεθνών Σχέσεων την πρώτη περίοδο που έγινε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και σύντομα μπήκε στο στενό περιβάλλον του.
Επαφές είχε και με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή ο οποίος τον είχε εντάξει μάλιστα και στο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Πριν από μήνες πάρα πολλοί ξαφνιάστηκαν όταν σε συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε κυριακάτικη εφημερίδα επελέγη να δημοσιευθεί στην ίδια σελίδα φωτογραφία του Πρωθυπουργού με τον κ. Παπασταύρου που είναι από τους πιο εχέμυθους, ικανούς και αποτελεσματικούς συνεργάτες του.
Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ έχει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Η εργασιακή του εμπειρία είναι πολυετής ενώ παράλληλα έχει και κομματική δράση. Όπως δημοσιεύει το tovima.gr, την δεκαετία του ’90 διετέλεσε γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΟΝΝΕΔ και εκλεγμένο μέλος της ΚΕ της Νεολαίας, ενώ ήταν και πρόεδρος (1997-2001) της ευρωπαϊκής ένωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Λόγω της “σκληρής” του δουλειάς ο Σταύρος Παπασταύρου «ανταμέιφθηκε» με το να είναι στην ομάδα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου ενώ συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συσκέψεις. Η εμπλοκή με την Λίστα Λαγκάρντ καθώς εμφανιζόταν συνδιαχειριστής λογαριασμού 550 εκατ. δολαρίων. Τότε ο κ. Παπασταύρου έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης από τον ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για «πολιτικό αμοραλισμό». Τόνισε στην συνέχεια πω δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω λογαριασμό και ότι η μόνη εμπλοκή του στη λίστα σχετίζεται με λογαριασμό 5,4 εκατ. δολαρίων πελάτη του.
Για τους έχοντας γνώσιν, ο κ. Παπασταύρου γευματίζει με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, αλλά και με άλλους κρίσιμους παράγοντες. Μία από τις «αποστολές» που του είχε ανατεθεί από τον πρωθυπουργό ήταν αυτή του να συνοδεύσει τον υφυπουργό Οικονομικών Γιάννη Μαυραγάνη στην Ελβετία προκειμένου να να συζητήσουν με την ελβετική κυβέρνηση το θέμα με τις λίστες των Ελλήνων καταθετών στα εκεί τραπεζικά ιδρύματα.




* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ.

πηγή
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/04/blog-post_11.html
 

Το παραλήρημα ενός γενίτσαρου. Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις αυτούς που του έδωσαν το δικαίωμα να κάνει τουρκική προπαγάνδα στην πατρίδα μας.



Σε κατάσταση αμόκ ο γενίτσαρος (Πομάκος) τουρκόφρονας και λακές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ακολουθώντας τα βήματα της Ρεπούση (και των λοιπών φληναφημάτων που σπέρνουν τον ανθελληνισμό), σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τον μισθό του, προχώρησε στην διαστρέβλωση της ιστορίας και στην κατασυκοφάντηση των πάντων (ιδιαίτερα της Ρωσίας και της Ελλάδας) για να αναδείξει το… μεγαλείο και την συνεισφορά της «μητέρας πατρίδας» στην ανθρωπότητα!

Στα βήματα του αλυτρωτισμού, του μισελληνισμού και της τουρκικής προπαγάνδας που ασκείται (με την πλήρη ανοχή της Αθήνας, η οποία επέλεξε την πολιτική της στρουθοκαμήλου), ο νεο-γενίτσαρος Τζεγκίζ Ομέρ, εκδότης της εφημερίδας Μπιρλίκ, επιχειρεί να αναδείξει τον αντιρατσισμό και τα ανθρωπιστικά στοιχεία της Τουρκίας, μέσα από ένα κατάπτυστο άρθρο, που ίσως όμως βραβευόταν από τον καθηγητή Βερέμη, τν Θεοδωράκη και τους ακόλουθους της εφαρμογής του εθνομηδενισμού στην Ελλάδα.
Διαβάστε το κείμενο κατάθεσης ψυχής και πίστης στον τουρκισμό, τις "αξίες" και τα «ιδανικά» που διαφημίζει ο εκδότης της τουρκόγλωσσης εφημερίδας Birlik:
Nα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις αξίες μας
Για εβδομάδες τώρα παρατηρούμε με ανησυχία τις λόγω πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία εξελίξεις στην αρχαία τουρκική πατρίδα της Κριμαίας.
Αφού η Ρωσία κατέλαβε την αυτόνομη δημοκρατία της Ουκρανίας την Κριμαία, μετά την προσάρτηση της με το δήθεν δημοψήφισμα, τα βλέμματα όλου του κόσμου εστιάστηκαν σε αυτή την στρατηγική περιοχή. Φαίνεται πως ο ανταγωνισμός ισχύος μεταξύ Δύσης (ΗΠΑ και Ε.Ε) και Ανατολής (Ρωσία, Κίνα κ.α.) θα συνεχιστεί με επιδείξεις δύναμης. Είναι ξεκάθαρο πως από τώρα και μετά ο ανταγωνισμός ισχύος ανάμεσα σε αυτά τα δύο μπλοκ θα καθορίσει τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις ανά τον κόσμο.
Οι εξελίξεις στην Κριμαία έδειξαν για μια ακόμη φορά πως ζούμε σε ένα κόσμο όπου ο ισχυρός έχει το δίκιο .
Η Ρωσία με μια κίνηση στηριζόμενη στις σοβιετικές συνήθειες της και στηριγμένη επίσης στην ισχύ των πυρηνικών όπλων που κατέχει, πραγματοποίησε μια κατάληψη στην βάση των ¨εθνικών συμφερόντων της¨ όπως έκρινε. Με ένα δημοκρατικό μανδύα ενέταξε το έδαφος της Κριμαίας, περιοχή μια άλλης χώρας. Και όμως όλα αυτά που έγιναν δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο.
Η Ρωσία με την λογική ¨εγώ είμαι ισχυρός, το έκρινα κατάλληλο για τα συμφέροντα μου και την πήρα¨ προκαλεί όλο τον κόσμο. Mήπως ο κόσμος (Δύση) που προκαλεί έχει καμία διαφορά ; Φυσικά και όχι ! Πάρε τον ένα χτύπα τον άλλο… Αρκεί να δούμε το παρελθόν των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που κατηγορούν την Ρωσία. Όπου υπάρχει αίμα και δάκρυα εκεί υπάρχουν και οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.
Μάλιστα, την ώρα που τα κράτη που αποκαλούμε μεγάλες δυνάμεις συγκρούονται μεταξύ τους για την ισχύ, εμείς οι ¨μικροί¨ άνθρωποι και τα μικρά κράτη απλά παρακολουθούμε.
Η Ρωσία ξέκανε και συνεχίζει να ξεκάνει τους μουσουλμάνους και τους τουρκικούς λαούς που ζούνε εντός της. Λέει πως ¨ο λαός της Κριμαίας το ζήτησε και εγώ την προσάρτησα και ότι οι λαοί έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν την μοίρα τους¨ αλλά δεν έχει την ίδια προσέγγιση για την Τσετσενία όπου σχεδόν πάνω από το μισό του πληθυσμού έχει χαθεί υπέρ της ανεξαρτησίας. Ούτε αναγνώρισε ελευθερία στο Ταταριστάν και σε άλλες παρόμοιες χώρες. Η Ρωσία όπως ήταν επί τσάρου αλλά και στην σοβιετική περίοδο, είναι και σήμερα η ίδια ιμπεριαλιστική καταπιεστική Ρωσία.
Και η δύση τα ίδια, ότι ήταν το ίδιο είναι και σήμερα. Σχεδόν κάθε χώρα της δύσης είναι ρατσιστική. Είναι ξεκάθαρο πως οι ΗΠΑ κατά των μαύρων και παλιότερα κατά των ερυθρόδερμων, η Γερμανία κατά των Εβραίων και σήμερα στην κορυφή η Γερμανία, η Ολλανδία και η Ελλάδα ασκούν ρατσιστικές διακρίσεις κατά των μεταναστών και των αυτοχθόνων Τούρκων. Ο ρατσισμός πάντα υπήρχε στην ρίζα των δυτικών χωρών. Επίσης υπάρχει πολύ σκοτεινή χριστιανική μισαλλοδοξία. Εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά αυτές δεν αναιρούν τον κανόνα. Η νοοτροπία που κυριαρχεί σήμερα είναι μια ρατσιστική, ιμπεριαλιστική νοοτροπία παγκοσμιοποίησης.
Εμείς ως έθνος δεν είμαστε και δεν θέλουμε να είμαστε εχθροί με κανέναν. Δείτε πως η μητέρα πατρίδα μας η Τουρκία στηρίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες αθώους που διαφεύγουν από το τυραννικό καθεστώς του Άσαντ στη Συρία. Ενώ ο κόσμος κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Η Τουρκία όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα συνεχίζει να είναι το καταφύγιο των φτωχών και των καταπιεσμένων. Διότι αυτή είναι η πνευματική μας καταγωγή των χιλιάδων και δεκάδων χιλιάδων ετών.
Τζεγκίζ Ομέρ
Εφ. Μιλλέτ 31/3/2014
Διαβάζοντας όλα αυτά, αναρωτιέσαι από που να ξεκινήσεις πρώτα!!!
Από την ''αρχαία τουρκική πατρίδα της Κριμαίας'';
Από τις διακρίσεις των ΗΠΑ κατά των μαύρων που πρώτοι και καλύτεροι δουλέμποροι ήταν τα μουσουλμανικά αραβικά χαλιφάτα;
Από τις ''ρατσιστικές'' διακρίσεις των Ευρωπαίων που έχουν γεμίσει τις χώρες τους με μουσουλμάνους πρόσφυγες διωγμένους από τις πατρίδες τους από άλλους μουσουλμάνους!
Αλλά ας φτάσουμε εκεί που θέλει να καταλήξει και το πονηρό άρθρο του Τζεγκίζ Ομέρ και δεν είναι άλλο από το να ονοματίσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης όχι μόνο ως τουρκικό αλλά και ως ''ρατσιστικά καταπιεσμένο''...
Θέλει δηλαδή να κατατάξει, με ακόμη μια προσπάθεια διαστρέβλωσης, τον κάθε Θρακιώτη μουσουλμάνο ως Τουρκογενή ακυρώνοντας την ελληνική καταγωγή χιλιάδων πομάκων όπως και ο ίδιος είναι!!!
Επίσης, πρέπει να τονιστεί πως αυτό ακριβώς το άρθρο έρχεται (για την ακρίβεια το υπενθυμίζουμε) για να «συμπλεύσει» απολύτως με την ανακοίνωση της εισόδου στις ευρωεκλογές του εθνικιστικού κόμματος των Γκρίζων Λύκων της Θράκης (DEB) και να συμβάλει προς την κατεύθυνση δημιουργίας «κλίματος» υπέρ του τουρκικού εθνικισμού…
Αλλά είπαμε όταν το πάθος σου να αποδείξεις το αναπόδεικτο συμβαδίζει με κάποια αύξηση ίσως του μισθού που απολαμβάνεις ως γενίτσαρος από το τουρκικό προξενείο, τότε όλα είναι δυνατά.
Δυστυχώς για τον τουρκόφρονα Πομάκο κ. Τζεγκίζ Ομέρ,η "μητέρα πατρίδα" του τυγχάνει να είναι ένα από τα ελάχιστα κράτη που δεν έχουν ιστορία, αλλά... ποινικό μητρώο.
Και η αναφορά δεν γίνεται μόνο για την σημερινή Τουρκία και την συμπεριφορά του κράτους έναντι των τούρκων πολιτών. Μόνο οι γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία ξεπερνούν σε φαντασία ακόμη και τα πιό αιμοσταγή οράματα του Χίτλερ. Ίσως και γι αυτό αυτές οι δύο χώρες (Γερμανία και Τουρκία) έχουν μία διαχρονική συμμαχία... Είναι δεμένες με το αίμα των αθώων ανθρώπων... Με τους «ψεκασμούς» αθώων πολιτών ή με τις πωλήσεις οργάνων των σύρων προσφύγων…
Η γενικότερη παρουσία της Τουρκίας αιτιολογεί πλήρως το ότι η τουρκική σημαία είναι βαμμένη κόκκινη, αφού η μόνη προσφορά αυτής της χώρας είναι το αίμα...
Έχουν, λοιπόν, γνώση οι φύλακες κύριε Τζεγκίζ Ομέρ και κάθε σου ψέμα θα πέφτει στα κοφτερά βράχια της αλήθειας… Γιατί, αν εσύ πληρώνεσαι για να βιάζεις την ιστορική αλήθεια, εμείς θα διαλύουμε τις βρωμιές σου, απολύτως δωρεάν…
Πανίκας
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»
 
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1876.html

Χ.Γιαταγάνα για το άρθρο 157: "Ο κ.Κασιδιάρης έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί - Θα περάσετε μαύρο Πάσχα" > ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην εισαγγελέας Χρυσούλα Γιαταγάνα με αφορμή την ομολογία Μπαλτάκου.
Να διαλευκανθεί πλήρως το περιεχόμενο του επίμαχου βίντεο ζήτησε η Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία -με την ιδιότητα του πρώην εισαγγελέα- κατήγγειλε ότι έχουν υπάρξει περιστατικά παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Η ίδια τόνισε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό έχει στη διάθεση του, για την υπεράσπιση του. «Μαύρο Πάσχα θα περάσετε» διεμήνυσε η ίδια προς τα κυβερνητικά έδρανα.
Συγκεκριμένα είπε: «Ο κ. Κασιδιάρης έχει κάθε δικαίωμα να βγάλει ότι υλικό έχει στη διάθεσή του γιατί είναι και κατηγορούμενος και υποψήφιος δήμαρχος. Εσείς θα περάσετε μαύρο Πάσχα αν έχει και άλλα».
 
 


http://greeknation.blogspot.gr/2014/04/157_11.html

Η έκρηξη του ηφαιστείου στη Σαντορίνη το 1650 μΧ μέσα από επιστολές της εποχής γεμάτες τρόμο κι απόγνωση...



Γράφει (κι αντιγράφει) ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο Κολούμπους της Σαντορίνης έγινε ευρύτερα γνωστό όταν πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως ο κρατήρας του είναι πλούσιος σε πολύτιμα μέταλλα (πχ χρυσός, άργυρος, αντιμόνιο, κλπ).

(Και βεβαίως μετά απ’ αυτό ανακαλύψαμε μια ακόμη αιτία του ασφυκτικού pressing που δέχεται η χώρα-Πηνελόπη από διάφορους ξεδιάντροπους, βάρβαρους (τουτέστιν «βιαστικούς» μνηστήρες – όχι, θα δείξουμε «ευπρέπεια» και δεν θα εξηγήσουμε τι σημαίνει αυτό το «βιαστικοί»...ούτε το «βάρβαροι»...)....

Στο τέλος του κειμένου θα μπει σχετικός σύνδεσμος για πιο πολλά επί τούτου.
Το θέμα μας για την ώρα είναι πως μας προέκυψε αυτό το ρημάδι το Κολούμπους που κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή – ιδίως αν κάνει κολεγιά με το άλλο το τέρας το δίδυμο αδερφάκι του από το 1650 πΧ – να μας τα κάνει ρημαδιό, όχι μόνον στη Μεσόγειο αλλά πολύ πολύ ευρύτερα)...

Άντε λοιπόν να κάνουμε μια προς τα πίσω – σχεδόν 400 χρόνια – και να ρίξουμε μια ματιά σε κάποια «τρομαγμένα γράμματα» της εποχής...


Άραγε πως βίωσαν οι κάτοικοι της Σαντορίνης την έκρηξη του ηφαιστείου το 1650 μΧ;

Και αν διαβάζαμε σήμερα τις επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι παθόντες νησιώτες θα καταλαβαίναμε τίποτα;

Ή μήπως μιλούσαν καμιά άγνωστη κορακίστικη γλώσσα κι επ’ ουδενί Ελληνικά;

Τουτέστιν, πόσο διαφορετική είναι η σημερινή Ελληνική από την τότε;

Για να το δούμε...

(Τα κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν ελήφθησαν από το βιβλίο «Το χρονικό της Περίσσας», Φιλίππου Κατσίπη, «Περιστατικά και συμβάντα της νήσου Σαντορίνης», Αθήνα 1958. Μέσα από το κείμενο, χωρίς να το καταλάβει ο αναγνώστης έχει «επικοινωνήσει» με τον συγγραφέα μέσα από τρεις διαφορετικές φάσεις της «ντοπιολαλιάς» αλληλοδιακλαδούμενες. Του 1958, του 1836 και του 1650. Κι όμως. Σχεδόν ούτε καν το «καταλαβαίνεις». Τόσο «αβίαστα» ρέει η «κατανόηση της γλώσσας»! Τόσο «αδιάλλειπτη» είναι η συνέχεια της γλώσσας μας σ’ αυτή τη γωνιά της γης. Αν και πάνε σχεδόν 400 χρόνια από τότε! Μήπως απ’ την άλλη απλώς φαντασιωνόμαστε εθνοκεντρικά και αυτάρεσκα; Μήπως εντέλει είναι και κείνη η «φάση» της γλώσσας μας «νεκρή»; Ας το δούμε στην πράξη μέσα από τις ίδιες τις πηγές των ανθρώπων της εποχής του «ηφαιστειακού δράματος»).

«Βρισκούμεστοι στα 1836.

Ήσυχο και ξέγνοιαστο, από σεισμοί και συμφορές είτανε το νησί μας κ’ είχε και καλοχρονιά. Ο πιότερος κόσμος δούλευε τη γης, που κάρπιζε πλούσια τα γενήματά της και ζούσε αμέριμνος κι’ ευτυχισμένος. Κι’ άλλοι, που ταξιδεύανε με τα καράβια, κουβαλούσανε με τις κασέλες τ’ ασημένια τάλληρα, τις λίρες, τα ρούμπλια και τουρλού – τουρλού μονέδες.

Κι’ ο Θεός ήπεμπε και δεν ηγόγκιζε (σημ:Σαντορινιά έκφραση της εποχής: πέμπει και δεν γογκίζει=στέλνει και δεν βαρυγκομά).

Μα κι’ εκείνοι που ζούσανε στα ξένα, στέλνανε από την ξενηθειά και χτίζανε σπήθια κι’ εκκλησιές. Τότες όλοι γνοιαζόντουσαν για την πατρίδα τους. Κι’ όσον καιρό απομένανε στα ξένα ένα όνειρο και μοναδικό είχανε. Ειρηνικά να περάσουνε τα τέλη του βίου τους στο νησί, που γεννηθήκανε κ’ εκεί να κλείσουνε τα μάθια τους.
...................................
Τα παλιά τα χρόνια, για νάρθει κανένας απ’ το Καμάρι στην Περίσσα, δεν είχε ανάγκη ν’ ανέβει σαν τώρα το δρομάρι της Ζωοδόχος, να φτάσει στο φρύδι του βουνού, στον Άη-Στέφανο και να κατηφορίσει τη σελλάδα για νάρθει στην Περίσσα. Τότες είχε δρόμο σύρριζα στο βουνό και θάλασσας, που ξεκινούσε απ’ το Καμάρι και τέλειωνε στην Περίσσα. Δυό εμπλιές (σημ. βήματα) είτανε.....

Και θα μου δευτερώσετε. Και μ’ όλο σας το δίκηο.
- Και ήντα ηαπογίνηκε αυτός ο παραθαλάσσιος δρόμος;..Η θάλασσα τον εκατάπιε;...
Ναίσκε. Κι αγροικήσετε το πότε και το πως.

Ημέρα θλίψεως και οργής η σήμερον ημέρα. Ωδίνες Άδου εκύκλωσάν με

Καθώς γράφουνε χρονώνε φυλλάδες κι’ εξιστορούνε σοφοί και διαβασμένοι, στα 1650 μετά Χριστού γεννήσεως, κι’ ανήμερα του Σταυρού άναψε και παρουσιάστηκε στο νησί μας ένα καινούριο ηφαίστειο, που το λένε του Κουλούμπου. Δεν ηξεφύτρωσε απ’ τη μεριά του παλιού Βουρκάνου, παρά ηξενέρισε από το μέσα γιαλό, που λέμε, κατά τη μεριά της Αμοργός και της Νιός. Ανάμεσα Βουρβούλου κι’ Απάνω Μεριάς.

Κι’ ετούτο είτανε το περίεργο. Το καινούργιο ηφαίστειο δεν είτανε μαύρο, σαν που είνε κ’ οι Καμένες, μα είτανε άσπρο κ’ ίσαμε ένα μεγάλο αλώνι είταν η απλωσιά του. Κι’ εχτός ετούτου, είτανε και θαυματουργό, αφού έκαμε στο νησί τέθοιες ζημιές και καταστροφές, που δεν τις είχανε κάμει άλλα παρόμοια και μεγαλύτερα ηφαίστεια.

Φωτιές και πέτρες έβγαζε και τις πετούσε στο νησί. Κι’ απ’ τον πολύν τον κίσηρα (σημ.αλαφρόπετρα) ο γιαλός έπειξε. Κακό κι’ αντάρα γίνηκε και συμφορά μεγάλη κι’ απερίγραπτη χτύπησε το νησί μας τότες. Την ώρα του σεισμού τα σπήθια, σαν τα καράβια, που τάβρηκε φουρτούνα μπατέρνανε κι’ έπειτα πάλι ξαναρχόντουσαν στη θέση τους. Από την βρώμα πούβγαζε ψοφούσανε τα ζωντανά κι’ απ’ τα δηλητηριασμένα αέρια ο κόσμος στραβώθηκε. Τα χρυσαφικά, πούχανε στις κασέλες τους γινήκανε μαύρα, σα νάτανε μπακίρες κι’ από την δούλιαση (σημ.δουλιώ=φοβάμαι) ντου ο κόσμος εσκέφτηκε να παρατήσει το νησί και να δώκει των εμμαθιώ ντου.

«Και εβγήκεν όλος ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες από τα κάστρα κι’ από τα σπίτια με ταις άγιαις εικόνες εις τον κάμπον με πολλά δάκρυα και έλεγαν ότι έφτασεν η συντέλεια του κόσμου και εσυγχωρούσαν ο ένας τον άλλον με πολλά και πικρά δάκρυα», γράφει ένας συγκαιριανός της καταστροφής.

Μα καλλίτερά μου τόχω να διαβάσετε αμοναχοί σας, παρά να σας τα λέω εγώ, το παρακάτω γράμμα, που στείλαν οι παπάδες της Σαντορίνης στους Αξώτες ιερείς κι’ όπου τους ιστορούνε τα μαρτύρια και τα βάσανά τους. Και νάτε, το ίντα τους γράφανε.

«Εβλαβέστατι ιερίς και τίμιοι γέροντες της χόρας και περιχόρων της νίσου Ναξίας.
Εμείς φτωχοί έρημοι και σκλάβοι οι πολά χαϋμένοι απέ ταις αμαρτίαις μας απέ το νησί σαντορίνης δίδομεν είδησιν δια το μυστήριον τούτο οπού μας εσέβικεν εις τον τόπον ετούτον τον οργισμένον απώ τον μαιγαλοδύναμον Θεόν.

Κατέχετε πος απέ ταις δέκα του σετεβρίου έρχισαν οι σεισμοί εις τούτω το νισι και έτραιμεν οσάν τραίμει το καλάμι και εκάμαμεν μερονυχτίς δέϊσιν.

Και εις ταις 26 του αφτού μηνός ένιξε μήα φλέγα πυρινή και φωτιά με καπνόν μέσα εις την θάλασσα διό μίλια αλάργου εις τόπον λεγούμενον Κουλούπου

και εις τρις ημέραις πάλι άνηξε η φλέγα με τον σεισμόν και έβγαλε φοτιά με καπνόν και αστραπές με βροντές με αστροπελέκια με σεισμό και με ταραχί μεγάλη και τρομαχτική και εχάλασε τα σπίτια μας και επλάκοσε ανθρόπους

και όσοι άνθροποι ίτον όξο ολοι επέθαναν και τα πετούμενα ολα εψοφίσασει και τα χοντρά ζώα όλα εχάθυκαν και ο αέρας ετίφλονε τους ανθρόπους μικρούς και μεγάλους και η θάλασα έφιγεν απέ τον τόπο τις και έπιρε τα χοράφια μας όλα

και ευγένει τόσος βρόμος οπού δεν εμπορούμεν τα φάμεν αμή το στόμα μας είναι γεμάτο διάφη αμή ακόμα έως τώρα έχωμεν περισοτερω φώβον και ο μαιγαλοδίναμος Θεός να κάμι ελεϊμοσίνη εις εμάς και η θάλασα έπιξε από ανκισιρα και δεν ειμπωρεί πλεούμενον τα περάση και ο παντοδίναμος να μας λυτρόσι απε τουτην την δηστηχίαν οπού είμεσταν.

1650 οκτοβριου εις ταις 3...»

Ιδού και η απάντηση.

«Κόπια – ήγουν το ίσον της απόκρισις εις την είδησιν της σαντορίνης.

Αιδεσιμώτατοι παπάδες και πρόκριτοι της μεγαλειοτάτης κοινότης Σαντορίνης.

Με μεγάλο μας καμό και λύπησι των ψυχών μας εσκάσαμε το γράμμα σας και εδιαβάσαμεν τα κάζα και τη δυστυχία της αφεντιά σας και πρέπει πως ο πανέλεος Θεός θε να ρίξει την κατάρα του απάνω σε τούτα τα δυστυχισμένα νησιά και στέκουντεν όλα κατατρεμένα από πάσα λογής κακοτρέξιμο και δυστυχίες και αφανισμοί

αμή και εδώ στη Ναξία επήραμεν είδησι και εκούσαμεν και το βοητό που εγένηκε στο ουρανό και εις τη γη εις τη θάλασσα και ετρέμαμεν όλοι μικροί και μεγάλοι έσχοντας και να μην εμετρομεν α θε νάναι το τέλος του κόσμου και ύπνο ήσυχο δεν εκοιμούμαστεν απαντέχοντας ώρα την ώρα το χαλασμό του νησιού μας ήγουν από σεισμό

και από ετούτη όλη τη θεϊκή οργή που ακολούθησεν και σας γράφομεν πως αν ορίζετε από εσάς να ξεκινήσετε εις δια το νησί μας θε να σας αποδεχτούμεν ως είναι το μπορετό μας με την πάσα μας καλή καρδιά ως για να γλυτώση η αφεντιά σας από τα αστροπελέκια και την φλόγα οπού συντρέχει σε σας και απομείνομεν έχοντας και την αποθυμία να εξέρωμεν και πως απογενίκετε.

Από Ναξία έτος 1650 εις Νοεμβρίον 17.
Οι πρόκριτοι του μέρους Κάστρου και Μπούργου Ναξίας γράφομεν.
Ιω. Ο Γας χάριει Θεού φανερός αρχιγραμματεύς και Νοτάριος νομικός τούτης της μεγαλειοτάτης κοινότης Νάξος εκοπιάρισα»...

Κι όπως εδιαβάσατε, τότες η θάλασσα ηρίγλησε (σημ.ξεχείλισε) και βγήκε στη στεργιά και τάκαμε όλα σμπαράλια κι απλάϊ (πλατεία, ισοπέδωση). Χάλασε τον παλιό τον Άη – Γιώργη το Θαλασσίτη, την Αγία Ερήνη της Περίσσας κι’ απ’ την αραθυμιά της (σημ.εδώ σημαίνει αψύς, οξύθυμος) κατάπιε και το δρόμο του Καμαριού – Περίσσας που λέγαμε, πιο πάνω. Κι από τότες σβύστηκε και δεν φαίνεται.

Ακόμη και ρίμα βγάλανε, λυπητερό τραγούδι και τόλεγε ο κόσμος. Απ’ τις πολλές ξεσήκωσα δυό στιχάκια, για τα καταλάβετε κι εσείς το κακό, που γίνηκε.

Πήρεν συκιαίς, πήρεν εληαίς, επήρεν εκκλησίας
Γη Μαδιάμ τα έκαμεν όλα απ’ αληθείας.
..........
Στον τόπον, όπου είπαμεν ήγουν εις την Περίσσαν, τα μάρμαρα, που ξέχωνε, πολλά’ τανε περίσσα.

Κι ο κόσμος, απ’ την καΐλα και τα βάσανα, που τράβηξε την εποχή εκείνη, την ονόμασε και την θυμότανε με τόνομα:

Τον καιρό του μεγάλου κακού!

Μετά πολλά, τους λυπήθηκε ο Θεός κι’ ανήμερα πάλι τ’ Άη – Νικόλα, έκαμε ένα δυνατό σεισμό κ’ η θάλασσα ξανακατάπιε το νησάκι, που βγήκε απ’ τα σπλάχνα της κ’ ησύχασε ο τόπος. Και γιαυτό δεν ξεχωρίζει κι’ ούτε φαίνεται σήμερις αυτό το ηφαίστειο, του Κουλούμπου. Δέκα οργιές λένε, πως είνε χωσμένο κάτω απ’ τη θάλασα κι’ από τότες κοιμάται, που να μην δώκει ο Θεός και ξυπνήσει ποτές του.
Και σαν ξανάρθε στον τόπο της η ψυχή των ανθρώπων κ’ ηρεμήσανε απ’ την ταραχή και τον φόβο τους, χτίσανε μιαν εκκλησιά αγνάτια απ’ το συφοριασμένο μέρος. Πολλοί σας δεν θάχετε πάει, μα σίγουρα την έχετε όλοι σας ακουστά. Είνε, η

Παναγιά του Καλού!...

Έτσι την βγάλανε οι πρόγονοί μας, γιατί η Παναγιά τους σκέπασε και τους λύτρωσε απ’ το μεγάλο κακό...»
Αυτά για τότε...

Τι αναφέρει η wikipedia για το ηφαίστειο:

Ο Κολούμπος ή το Κολούμπο είναι υποθαλάσσιο ενεργό ηφαίστειο σε απόσταση 6,5 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Σαντορίνης, το οποίο ανήκει στο Ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου. Έγινε γνωστό μετά από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη στις 27 Σεπτεμβρίου 1650. Από τη λάβα σχηματίστηκε μικρή νησίδα, η οποία, όμως, εξαιτίας των θαλασσίων κυμάτων, γρήγορα κατέρρευσε σε ύφαλο. Από την κατάρρευση αυτή προκλήθηκε τσουνάμι, το οποίο προκάλεσε ζημιές μέχρι και σε απόσταση 150 χιλιομέτρων.

Σήμερα έχει ύψος 280 μέτρων (σε σχέση με τον περιβάλλοντα θαλάσσιο πυθμένα) και βρίσκεται περίπου 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο κρατήρας του έχει διάμετρο περίπου 3 χιλιομέτρων και βάθος 512 μέτρων. Σε μεγάλη έκταση γύρω από το ηφαίστειο έχουν εντοπιστεί υδροθερμικά φρέατα από τα οποία αναβλύζει καυτό νερό, έως και 220οC, με διαλυμένα μεταλλικά στοιχεία και τα οποία φιλοξενούν ένα σπάνιο οικοσύστημα από νηματοειδή βακτήρια.

Η ευρύτερη περιοχή του ακρωτηριού Κολούμπος λέγεται επίσης Κολούμπος και σχηματίζει μικρό ορμίσκο. Σε περίπου 6 χιλιόμετρα προς τα βόρεια, πριν την Άνυδρο, βρίσκεται ο υποθαλάσσιος κρατήρας του Κολούμπου, ο οποίος σχηματίστηκε το 1650 μΧ, μετά από μια ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη, γνωστή ως "Ο καιρός του Μεγάλου Κακού".

Μετά το πέρας εκείνης της έκρηξης, η οποία είχε ως συνέπεια 50 νεκρούς ανθρώπους, πολλά περισσότερα νεκρά ζώα και ακόμη περισσότερες απώλειες σε καλλιέργειες, χτίστηκε ο ναός "Παναγία του Καλού", ως μια προσπάθεια ευχαρίστησης των ανθρώπων για το τέλος της δυσάρεστης αυτής κατάστασης.

Για το γεγονός αυτό υπάρχουν γραπτές διηγήσεις, ανώνυμες, έμμετρες και πεζές αλλά και μια επώνυμη, γραμμένη από τον Καισάριο Δαπόντε. Για το γεγονός, υπάρχουν επίσης μαρτυρίες από τον Γάλλο ιερωμένο Francois Richard, ο οποίος δημοσίευσε τις περιγραφές του για το δραματικό αυτό περιστατικό λίγα χρόνια μετά.

Ονομασία

Για την προέλευση της λέξης έχουν διατυπωθεί πολλές απόψεις με επικρατέστερη εκείνη που θέλει τη λέξη να προέρχεται από την ιταλική colombo που σημαίνει περιστέρι, επειδή κατά την περιγραφή της έκρηξης του 1650 στην επιφάνεια της θάλασσας φαίνονταν αφροί λευκοί όπως το περιστέρι.

Ηφαιστειακή Δραστηριότητα

Η καταγεγραμμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα του Κολούμπο ξεκίνησε με σεισμούς το 1649 και ολοκληρώθηκε το 1650, ενώ είχε ονομαστεί από τους ντόπιους "ο καιρός του Κακού". Κατά την διάρκεια της δραστηριότητας αυτής πέθαναν γύρω στα 70 άτομα και μεγάλος αριθμός οικόσιτων ζώων, κυρίως λόγω των δηλητηριωδών αερίων που εκλύονταν επί μήνες από το ηφαίστειο.

Σημερινή Κατάσταση

Η μεγάλη θερμοκρασία που καταγράφεται στα υδροθερμικά φρέατα αποδεικνύει ότι το ηφαίστειο Κολούμπο είναι ενεργό και ότι υπάρχει μάγμα κάτω από την επιφάνεια.


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%BF

Κάποια περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το «βυθισθέν» ηφαίστειο Κολούμπους του 1650 μΧ μαζί με ένα ενδιαφέρον βίντεο δείτε στο παρακάτω άρθρο:


http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/04/blog-post_1253.html

Για πιο εκτεταμένη εισαγωγή στο γενικότερο θέμα «ηφαιστειακή ιστορία της Θήρας» δείτε διάφορα ιστορικά στοιχεία γύρω από την μεγάλη έκρηξη του 1650 πΧ στα παρακάτω δύο άρθρα


http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/04/3500.html


http://aegeanhawk.blogspot.gr/2014/04/blog-post_5921.html


Γιώργος Ανεστόπουλος


aegeanhawk


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

«Πουλάει τρέλα» ο Πούτιν στις ΗΠΑ:Δεν είναι σωστό να διαβάζετε επιστολές που απευθύνονται σε άλλους!

O Πούτιν απειλεί την Ευρώπη ότι θα... διακόψει τη ροή φυσικού αερίου!
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αντέδρασε με οξύ τρόπο στα σχόλια της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με την επιστολή του προς 18 ηγέτες κρατών-μελών της Ε.Ε. με την οποία κάλεσε να αρχίσουν το συντομότερο διαπραγματεύσεις για τις οφειλές της Ουκρανίας στη Μόσχα για το φυσικό αέριο και τα αποθέματά της.

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι «δεν είναι καλό να διαβάζεις τις επιστολές άλλων». Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί ως «πολιτικό εργαλείο» την ενέργεια.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο μεταξύ, κάλεσε τη Μόσχα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την προμήθεια ενέργειας. «Η Ευρώπη είναι ένας αξιόπιστος πελάτης και αναμένουμε οι προμηθευτές μας να τηρούν τις δεσμεύσεις τους και να εργαστούμε από κοινού για να εγγυηθούμε μια αξιόπιστη και διαφανή προμήθεια αερίου στην Ευρώπη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε. «Είναι προς το συμφέρον όλων να μην πολιτικοποιηθεί το θέμα της ενέργειας, να μην χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο», πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας πως το 70% του εξαγόμενου αερίου και πετρελαίου της Ρωσίας πωλείται στην Ευρώπη και ότι από αυτό η Μόσχα εξασφαλίζει σχεδόν το 50% των εσόδων της.
Η λειτουργία των αγωγών μεταφοράς αερίου στην Ε.Ε. είναι «ομαλή και σταθερή», δήλωσε η Ζαμπίνε Μπέργκερ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ. Σημείωσε επίσης ότι τα κράτη μέλη διαθέτουν «άνετα» αποθέματα 37 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου, ιδίως λόγω του ήπιου χειμώνα.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η κυβέρνησή του θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των πελατών στους οποίους προμηθεύει αέριο στην Ευρώπη και ότι δεν σχεδιάζει να διακόψει τις παραδόσεις στην Ουκρανία, παρά το ότι η Μόσχα ζητεί από το Κίεβο να προπληρώνει τις ποσότητες που αγοράζει. «Εγγυώμεθα την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεών μας έναντι των Ευρωπαίων καταναλωτών», δήλωσε ο κ. Πούτιν σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις ευρωπαϊκές ανησυχίες.

http://news-cobra.blogspot.gr/2014/04/blog-post_546.html

Ο ΑLEXIS ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ; ΙΣΧΥΟΥΝ ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΔΡΑΚΟΥΣ;

Pattakos


"Το "γκομενάκι ο Τσίπρας", ο "άμεμπτος" κομμουνιστής που κολυμπάει στο χρήμα, ο..... "τιμητής" της δημόσιας ζωής, έχει θεία του την γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Ο πατέρας του ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού. Το 1967 ο πατέρας Τσίπρας, είχε αναπτύξει στην Άρτα μία εργολαβική εταιρεία με κάποιες δουλειές.
Τ
ον καιρό εκείνο υπήρχαν ανεπτυγμένες σ' ολόκληρη την επικράτεια οι στρατιωτικές Μ.Ο.Μ.Α., οι οποίες ανελάμβαναν έργα επ' ωφελεία του δημοσίου και με άριστα αποτελέσματα, διοικούμενες από τους υπέροχους αξιωματικούς του ελληνικού Μηχανικού. Αυτό όμως δυσαρεστούσε τους εγχώριους εργολάβους, που έβλεπαν να χάνουν χρήματα από έργα που το δημόσιο ανέθετε στις Μ.Ο.Μ.Α., δωρεάν βεβαίως!

Ο πατέρας Τσίπρας ζητά από τον παντοδύναμο τότε Παττακό (γαμπρό του), να αποσύρει από την ζώνη ευθύνης της Μ.Ο.Μ.Α., την περιοχή Άρτης, ώστε να επωφεληθούν από τα έργα που πλέον δεν θα ανατίθεντο εις αυτήν. Ο γαμπρός του συναινεί και την αποσύρει.
Με "ελεύθερο" πλέον το πεδίο ο πατερας Τσίπρας επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αλλά υπερβάλλων εις ζήλον πλουτισμού, κατηγορείται διά οικονομικόν σκάνδαλον, το οποίο ο έντιμος γαμπρός του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το καλύψει. Διευκολύνεται, όμως, από την..... "κατάστασιν", να διαφύγη εις αραβικήν χώρα, η οποία τότε παρουσιάζει οργασμό τεχνικών έργων, με προτίμησιν αναθέσεως, σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες.
Μόλις πέφτει η δικτατορία, ο πατήρ Τσίπρας επιστρέφει "εν δόξη", με το γνωστό κόλπο του αντιστασιακού. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο παίρνοντας έργα του... "φασιστικού" δημοσίου και από κομμουνιστάς Δημάρχους δι' αναθέσεως πολλές φορές, για να μη ξεχνάμε και τις "δημοκρατικές διαδικασίες"!!
.................................................................................................................
«Και συ λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ωρωπό». Κορόιδα κομμούνια. Ταλαίπωρε και βλάκα λαέ. Περίμενε να σωθείς από αυτούς που σ' έφεραν εδώ που είσαι!
Κωνσταντίνος Νίκης
http://ellinokratia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1805.html
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/05/lexis.html

11/4/2898/Ω:18.30 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΙ END ΣΤΟ artfmradio ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΑΜΑΡΑΝΤΟ

11-14/4/2898/Ω:21:00 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, Η ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ “ΕΝΑ TV”

1010220_1488756641347843_8158189171467235103_n
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 21:00 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ “ΕΝΑ TV” ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αντί για ιστορίες για γέλια, π.χ. βγαίνουμε πάλι στις “αγορές,” ας ακούσουμε από απόψε τον Αρτέμη Σώρρα σε πραγματικές ειδήσεις.
- Συντονιστείτε στο Κανάλι ΕΝΑTV της Λαμίας: http://www.enatv.gr/profileTV.aspx?cid=1 ,
- Η κυβέρνηση των οσφυοκαμπτών τώρα που έχει κατατροπωθεί από τον επιταχυνόμενο ρυθμό ενημέρωσης των Ελλήνων σκαρφίζεται κάθε είδους τεχνάσματα για να κρατήση λίγο ακόμα τον χορό της παραπληροφόρησης μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν οι έμποροι του σκότους. Γιατί, μόνον μέσα από εκεί πλέον έχουν την πιθανότητα να εξαπατήσουν ανυποψίαστους. Μόνον εκεί μπορούν να μιλούν οι τοκογλύφοι και οι καιροσκόποι. Ένα τέτοιο νέο παραμύθι είναι το“βγαίνουμε στις αγορές”.
- Η εγκληματική οργάνωση που φέρει το όνομα “κυβέρνηση της Ελλάδος” νομίζει ότι ακόμα μπορεί να θριαμβολογή ανερυθρίαστα μέσα από τα παπαγαλάκια της για τον νέο άθλο της “εξόδου στις αγορές” δηλαδή στα τοκογλυφικά ιδρύματα των τοκογλύφων Ρότσιλντ! Το για πόσο μεγάλη απάτη πρόκειται φαίνεται ξεκάθαρα: η Ελλάδα με τις ιστορίες του Τιτανικού που βουλιάζει από μέρα σε μέρα (θυμάστε τους Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου το 2009-10;) αποκλείστηκε από τις αγορές όταν όπως οι ίδιοι ανακοίνωναν το δημόσιο χρέος βρισκόταν στο 128% του ΑΕΠ και η συρρίκνωση της οικονομίας ήταν 3% ετησίως. Τώρα οι ταχυδακτυλουργοί δοσίλογοι κατάφεραν να “βγάλουν την Ελλάδα στις αγορές” με δημόσιο χρέος 180% του ΑΕΠ και ρυθμούς ύφεσης 7% ετησίως! Πραγματικό θαύμα. Δεν μας λένε όμως, τα ομόλογα της Ελλάδος μετατράπηκαν κι αυτά με τις ταχυδακτυλουργίες τους σε ομόλογα ΑΑΑ;
- Αντί για ιστορίες για αγρίους, παρακολουθείστε από απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (21:00) στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ της Κεντρικής Ελλάδος, στον δημοσιογράφο Γιώργο Στεργιόπουλο, πραγματικές ειδήσεις. Ο Αρτέμης Σώρρας και συνεργάτες του θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις τις οποίες περιμένουν όλοι οι Έλληνες στον τομέα της απελευθέρωσης της χώρας από τους δανειστές τοκογλύφους και τους δοσίλογους εντός των τειχών. Οι συνεντεύξεις θα είναι κατόπιν διαθέσιμες στο κανάλι youtube του σταθμού.
ΠΗΓΉ: http://tsapos.wordpress.com/2014/04/11/2115/
……………………………………………………………….
Viky Charalambous
Συντονιστείτε στο Κανάλι ΕΝΑTV της Λαμίας, μετά το δελτίο ειδήσεων, περίπου στις 21.15 και μετά, Σήμερα Παρασκευή 11/ 04/ 2014 και για τέσσερεις συνεχόμενες ημέρες (μέχρι Δευτέρα 14/ 04/ 2014). Ο δημοσιογράφος Στεργιόπουλος Γεώργιος με τον Αρτέμη Σώρρα, την Βίκυ Χαραλάμπους και τον Γιάννη Καλογερόπουλο, σε νέες αποκαλυπτικότατες ειδήσεις που θα «σπάσουν κοκάλα» και για γερά νεύρα!!!! Μια ακόμα συνέντευξη που θα συζητηθεί και που καλύπτει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τους ισολογισμούς των παγκόσμιων ταμείων με υπογραφές των κυβερνόντων, τις κλοπές και τις σκευωρίες που γίνονται εις βάρος του ελληνικού λαού και τα έργα που αφορούν στους Δήμους. Πάρτε καφέ, συντονιστείτε και προσδεθείτε… για ν’ αντέξετε … τον ΣΕΙΣΜΟ που έρχεται!

http://alfeiospotamos.gr/?p=2686

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ;

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ.
ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
1. ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ Η ΛΕΠΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
2. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΕΝΕΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΛΕΓΓΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ. ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ.
3. ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ.
4 ΣΤΗΝ ΣΚΩΤΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΟΝΟ.
5. ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΣΘΟΝΙΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΗΔΗ ΑΝΑΠΩΛΕΙ (ΜΕΣΩ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ) ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑ.
6. ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΗΔΗ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΗΔΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ) ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ.
7. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΟΛΔΑΒΙΑ (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ)
8. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΕΥΡΩΠΗ) ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ;
2. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ) ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΙΕΣΗ (ΛΟΓΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΡΩΣΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΓΕΝΕΙΣ ΦΥΛΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΝΗΡΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΒΕΒΑΙΑ)
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΛΟΙΠΟΝ.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΛΛΑ.
 
http://www.katohika.gr/2014/04/eimaste-sigouroi-oti-tha-ftasoume-stis-euroekloges.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters