Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Νικ Νταβατζής: O Ελληνοαμερικανός που δημιούργησε το History Channel


Πολλοί Έλληνες ομογενείς έχουν κάνει μια παραπάνω από αξιόλογη πορεία στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς χωρίς αμφιβολία είναι ο ελληνικής καταγωγής Νικόλας Νταβατζής (Nickolas Davatzes), ο οποίος βρίσκεται πίσω από την δημιουργία δυο τεράστιων τηλεοπτικών δικτύων. Του A&E και του γνωστού σε όλους μας The History Channel.
Για να φτάσει στην επιτυχία χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά. Γιος Ελλήνων μεταναστών, ο ίδιος γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στις 14 Μαρτίου του 1942.

Σημαντική διάκριση για ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Πειραιώς

Η ομάδα του  αναδείχτηκε νικήτρια του ελληνικού σκέλους του φετινού CFA Institute Research Challenge, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece).


Η νικήτρια ομάδα θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη, όπου στις 10-11 Απριλίου 2019 θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό της περιοχής EMEA (Europe, Middle East and Africa), με απώτερο στόχο μια θέση στον παγκόσμιο τελικό που θα διεξαχθεί στην Νέα Υόρκη, στις 25 Απριλίου 2019.

Σύζυγοι υπουργών ταξιδεύουν με κυβερνητικά αεροσκάφη - Το κόστος για την τριετία 2015-2018 ανήλθε σε 9.698.721 ευρώ

Το υπουργείο Αμυνας παραδέχθηκε, έπειτα από συνεχείς κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του Γιώργου Αμυρά, ότι σύζυγοι υπουργών ταξίδεψαν με τα κυβερνητικά αεροσκάφη.
Απαντώντας στις ερωτήσεις του ανεξάρτητου βουλευτή, το υπουργείο αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι πράγματι σύζυγοι υπουργών έχουν ταξιδέψει με τα κυβερνητικά αεροσκάφη Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy.

H ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου είναι η πρώτη Ελληνίδα Barbie

Επίσημη ανακοίνωση από την Mattel για την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία ως ερευνήτρια της NASA έχει διακριθεί διεθνώς στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων και επελέγη ως η πρώτη Ελληνίδα που γίνεται κούκλα της διάσημης σειράς ως γυναίκα-πρότυπο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΖΕΡΒΙΔΗ 13 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 6:30 μμ

Πυρρίχιος, ο χορός της Αθηνάς Παλλάδας


Ο πιο σημαντικός ίσως χορός των Ελλήνων Ποντίων είναι ο χορός Σέρρα ή Πυρρίχιος. Όχι γιατί είναι ο πιο διαδεδομένος, αλλά γιατί είναι ο πιο γνωστός ακόμη και σε άτομα μη ποντιακής καταγωγής.
Οι πληροφορίες που μπορεί να πάρει κάποιος για το χορό από διάφορα site στο διαδίκτυο είναι πολλές και συγκεχυμένες. Αναφέρεται ο Πύρρος ή Νεοπτόλεμος ως το πρόσωπο από το οποίο πήρε το όνομα του ο χορός (Πίνδαρος, Λουκιανός). Επίσης πως ο Αθήναιος στους Δειπνοσοφιστές λέει ότι προέρχεται από τον Λάκωνα Πύρριχο, ενώ ο Στράβων και ο Πολυδεύκης τον συνδέουν με τον Κρητικό Πύρριχο.

Ο ΟΡΚΟΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ (ΔΙΟΝ TV 6-3-2019)

Η ΕΦΗ ΕΦΡΑΙΜΙΔΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ Ε5 ΚΑΙ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΟ ΔΙΟΝ TV ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Γεροβασίλω: «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα – Σας παρακολουθούμε όλους»

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για τις «προληπτικές» προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά αποκαλύπτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν τη συμπεριφορά πολιτών στο διαδίκτυο, σημειώνοντας πως αν κάποιος οργανώνει «παράνομες» διαδικασίες μέσω αυτού, τότε πρόκειται για πράξη βίας!

Ο Μ.Σαλβίνι δεν θέλει μετανάστες για να λύσει το δημογραφικό της Ιταλίας - «Ξήλωσε» προάστιο 900 αλλοδαπών!


Σε πλήρη αντίθεση με τα σχέδια της κυβέρνησης της Ελλάδας να χρησιμοποιήσει παράνομους μετανάστες για να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας (ουσιαστικά αυτό ήταν το σχέδιο από το 2015 απλά τώρα αποκαλύφθηκε) κινείται η Ιταλία.

Απίστευτοι διάλογοι την ώρα της τραγωδίας στο Μάτι: «Ερχονται κυρία μου, το κέρατό μου – Τώρα να καούν για να βάλουν μυαλό»

Απίστευτες ατάκες και διάλογοι κατά τη διάρκεια εξέλιξης της πυρκαγιάς αποτυπώνονται στην εισαγγελική διάταξη για το Μάτι, με τους περισσότερους να εντοπίζονται στο 199 ΣΕΚΥΠΣ, ένα πρόγραμμα για τη διαχείριση των συμβάντων διάσωσης και πυρκαγιών σε σπίτια.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters