Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010

ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ«Ο Θάνατος της Κλασικής μάθησης είναι και αληθινός και μετρήσιμος. Ελάχιστοι αυτή τη στιγμή στην Αμερική γνωρίζουν κάποια πράγματα σχετικά με την καταγωγή της Δύσης από την Αρχαία Ελλάδα. Οι πολίτες μας απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τις φιλοσοφική και ηθική θεώρηση που είναι τόσο απαραίτητη αν θέλουμε να καταλάβουμε και να χειριστούμε τον ελεύθερο χρόνο, την ευμάρεια και την ελευθερία στη Δύση. Το ευρύτερο κοινό ελάχιστα γνωρίζει δυτική ιστορία, διακυβέρνηση ή λογοτεχνία, κι ακόμη η ηθική αιδώς και η Ελληνική τραγική προσέγγιση στην ανθρώπινη ύπαρξη, είτε απορρίπτονται ως αντιδραστικές είτε θεωρούνται ως ιδιοκτησία της θρησκευτικής ηθικής...»

(«Ποιος σκότωσε τον Όμηρο;» Victor Davis Hanson, John Heath. Εκδόσεις Κάκτος)


Στην Ελλάδα του «2010», τα Αρχαία Ελληνικά θεωρούνται μία γλώσσα «νεκρή», τουλάχιστο σύμφωνα με την γνώμη της ειδικής γραμματέως του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. (πρώην ΥΠ.Π.Ε.Θ.) Θ. Δραγώνα, η οποία θεωρεί άσκοπη τη διδαχή τους στα παιδιά του δημοτικού σε αντίθεση με την Αγγλική γλώσσα. Η ειρωνεία είναι ότι ταυτόχρονα οι Βρετανοί ανακοίνωσαν την εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών στα δικά τους δημοτικά σχολεία. Δεν είναι τυχαίο που αφαιρέθηκε ο όρος «Εθνική» από τον τίτλο του Υπουργείου. Έλληνες! Στον κάθε έναν από εμάς εξαρτάται το να μη ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι να αποφασίσουμε και για το πού θέλουμε να οδηγηθούμε στο μέλλον. Εμείς, ας υπερασπιστούμε λοιπόν τα Αρχαία Ελληνικά, γιατί εμείς αισθανόμαστε πρώτοι την έλλειψή τους.

H παρακάτω επιστολή, στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και σε επιλεγμένα έντυπα.

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε μέσα από αυτή την επιστολή μας τη πλήρη δυσαρέσκειά μας για τις απόψεις της κ. Θάλειας Δραγώνα, η οποία προέβηκε σε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, χαρακτηρίζοντας την αρχαία Ελληνική γλώσσα ¨νεκρή¨. Η άποψη της είναι, ότι τα Αγγλικά είναι σαφώς προτιμότερη γλώσσα να διδάσκεται στα παιδιά της Α και Β Δημοτικού, την ίδια στιγμή που η Βρετανία αποφάσισε την εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών από την φετινή περίοδο στα δικά της δημοτικά σχολεία αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας σε κάθε επίπεδο.
Μπορεί να βιώνουμε τη πλήρη καθίζηση της κοινωνικής και οικονομικής μας υπόστασης με σχεδόν αποκλειστική ευθύνη των πολιτικών που απέτυχαν πλήρως στο «επάγγελμά» τους, αλλά αυτό δεν πάει να πει, ότι μπορούμε να ανεχθούμε επιπροσθέτως και τη διάλυση της Παιδείας ως έθνος, για να δημιουργηθούν οι νέες στρατιές φθηνών εργατικών χεριών και άβουλων υπηκόων που τόσο έχουν ανάγκη οι βιαστές της Δημοκρατίας. Δυστυχώς για εσάς, υπάρχουν ακόμη Έλληνες, οι οποίοι θα φροντίσουν να υπερασπιστούν και να μεταδώσουν την απαγορευμένη για εσάς γλώσσα, τις αξίες του αυθεντικού ήθους και έθους των Ελλήνων που δημιουργεί Πολίτες και όχι «πολυπολιτισμικά κοινωνικά υποπροϊόντα»
Ως Έλληνες Εθνικοί, θα φροντίσουμε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας, τους μελλοντικούς Έλληνες Πολίτες (αλλά και σε όποιον άλλο μπορούμε), το απαραίτητο συστατικό για να είναι Ελεύθεροι τόσο ως άνθρωποι όσο και ως Πολίτες. Τη διαχρονική αξία του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.
Οι...¨νεκροζώντανοι¨ σας χαιρετούν...

Για την Εταιρεία «ΘΥΡΣΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ» "


Ανακοίνωση 001/09-08-"2010"

Θύρσος - Έλληνες Εθνικοί
Για την έρευνα,μελέτη και διάδοση του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

Thyrsos - Hellenes Ethnikoi
For the research, study and spread of the Ancient Hellenic Culture.

www.thyrsos.gr

Γιατί δεν μας χρειάζονται τα σημερινά κόμματα


Γιατί δεν μας χρειάζονται τα σημερινά κόμματαΗ υπερεθνική  δύναμη που διαμόρφωσε το γνωστό κομματικό σύστημα που σε όλο τον κόσμο σήμερα ονομάζεται καταχρηστικά 'Δημοκρατία',  έχει από δεκαετίες διεισδύσει και εγκαταστήσει πάγια δεξιόστροφα και αριστερόστροφα ιδεολογικά στρατόπεδα στην πολιτική σκηνή των περισσοτέρων κρατών του λεγομένου 'Δυτικού Κόσμου'.

Ο παράγων αυτός έχει επικρατήσει να ταυτίζεται με το όνομα μιας ισχυρής  επιθυμίας του :
Ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου που ο ίδιος προσπαθεί να εφαρμόσει για να ελέγξει και να χειραγωγήσει ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Το σχέδιο του ως γνωστόν λέγεται Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.)

Σκοπός του πολιτικού μέρους του σχεδίου του, όπως προκύπτει από την σημερινή πολιτική διαμόρφωση ανά τον κόσμο, δεν ήταν το να καταλάβει  έναν ισχυρό ιδεολογικο-πολιτικό χώρο και να κυριαρχήσει βάσει αυτού.

Σκοπός του ήταν εξ αρχής να καταλάβει ΟΛΟΚΛΗΡΟ, κάθε πολιτικό χώρο, κάθε κράτους.

Το πώς κάτι τέτοιο είναι εφικτό, σήμερα γίνεται  ολοένα και πιο κατανοητό, γνωρίζοντας πλέον όλη την αλήθεια για την αστείρευτη οικονομική πηγή της Ν.Τ.Π. : Την αμερικανική τράπεζα Federal Reserve, η οποία κυριολεκτικά 'κόβει' χρήμα (δολάριο) κατά βούληση, παράγοντας έτσι ανυπολόγιστα οικονομικά μεγέθη σε δολάρια, εκ του μηδενός.

Σκοπός λοιπόν ήταν να ελέγξει την ιδεολογική ανάπτυξη ολόκληρου του φάσματος των πολιτικών ιδεών, έτσι ώστε ανάλογα με την περιοχή του κόσμου, να μπορεί να αυξομειώνει τις δυνάμεις κάθε πολιτικού χώρου που ήλεγχε και να υπηρετεί τα  διαφορετικά  ανά τον κόσμο οικονομικά μοντέλα που προωθούσε, ως απόρροια διεθνών γεωπολιτικών συνθηκών.

Για να το πετύχει αυτό, εκμεταλλεύτηκε μεταξύ άλλων, την έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να αναζητά αντιπάλους, μέσα από τη διαμάχη με τους οποίους αποδεικνύει και βελτιώνει τις ικανότητες του. Με το δεδομένο αυτό και φυσικά με κύριο όπλο την αστείρευτη οικονομική του δύναμη, ήλεγξε πλήρως όλο  το πολιτικό φάσμα του Δυτικού Κόσμου στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα.  Αρχικά δύο κύριους αντίθετους πόλους που συνήθως φέρουν το γενικό ορισμό 'Δεξιά' και 'Αριστερά', αλλά σιγά σιγά ήλεγξε και όλες τις ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές τους παραλλαγές διεισδύοντας σε κάθε κόμμα με δικούς του υπηρέτες, που κύριο έργο τους ήταν να ενισχύσουν τις πολιτικές αντιθέσεις με άλλα κόμματα.

Όμως,  όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς και από την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας, οι πολιτικές αυτές 'πολικές' έννοιες έχουν πλέον εξαντλήσει τον σκοπό της ύπαρξης τους και  έχουν καταστεί αδιέξοδες, με δεδομένο ότι δεν υποστηρίζονται από τα υπάρχοντα μοντέλα φιλελεύθερης οικονομίας που κυριαρχούν στον Δυτικό κόσμο.

Παρ' όλα αυτά, το κομματικό σύστημα ελεγχόμενο από την Ν.Τ.Π. εξακολουθεί να ευνοεί την πλασματική αυτή πόλωση με κάθε δυνατό τρόπο. Π.χ. με την  παγίωση αδιάλλακτων πολιτικών αντιλήψεων και την καθιέρωση αναγνωρίσιμης πολιτικής φρασεολογίας για κάθε πολιτικό στρατόπεδο, -ιδιαίτερα των ακραίων-, έτσι ώστε ακόμα και μια ελάχιστη εκφορά της  να προκαταβάλλει και να προδιαθέτει αρνητικά τον οποιονδήποτε συνομιλητή.  Να τον προϊδεάζει δηλαδή ότι θα αντιμετωπίσει έναν εκ προοιμίου ιδεολογικό εχθρό, που δεν μετακινείται με κανένα τρόπο από τις πάγιες αντιλήψεις του.

Αντίθετα, κανένας κρατικός μηχανισμός ή άλλος φορέας, από την πλευρά του κράτους δεν προωθεί σταθερά, έμπρακτα και κυρίως υπερκομματικά,  ιδέες που να είναι αρκετά περιεκτικές και σταθερές, έτσι ώστε να τις έχουν ως βάση όλα τα  κόμματα. Π.χ. Αδέκαστη Δικαιοσύνη, Κοινωνική Αλληλεγγύη, ή Εθνική Ενότητα. Αυτό δεν συμβαίνει διότι κανένας πολιτικός 'εχθρός' χωρίς αβυσσαλέες ιδεολογικές  διαφορές δεν μπορεί να παραμένει εχθρός για πολύ και κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί το νεοταξικό σύστημα.

Μια κοινωνία μη πολωμένη ιδεολογικά και κομματικά,  δεν παρέχει ποτέ την απαιτούμενη μάζα για να στηθούν κόμματα-εταιρείες
όπως τα σημερινά, με φανατικούς  υποστηρικτές από το εξαρτημένο πλήθος που παρασύρουν. Χωρίς την τεχνητή πόλωση, ο λαός θα καταλάβει πως δεν έχει και τόσα να χωρίσει, τουλάχιστον όχι  όσα του παρουσιάζουν και πως η ταξική πάλη δεν είναι αναγκαστικά πάλη ζωής και θανάτου όπως έντεχνα καλλιεργούν στο υποσυνείδητο του.

Μοναδική εξαίρεση σε κοινά προωθούμενες ιδέες αποτελεί η ασαφής αλλά πάντα εξωραϊσμένη έννοια 'Δημοκρατία' η οποία περιέργως προωθείται από όλους.

Αυτό συμβαίνει επειδή στην ουσία δεν πρόκειται για κάποια  κοινά αποδεκτή πολιτική ιδέα ή αντίληψη,  αλλά για το ίδιο το σημερινό ψευδεπίγραφο κομματικό σύστημα, το οποίο απλά  αυτοδιαφημίζεται μέσα από όλα τα κόμματα-μέλη που το απαρτίζουν και συγκαλύπτει με την εύηχη λέξη 'Δημοκρατία' τους καθόλου δημοκρατικούς μηχανισμούς του. Αυτό βέβαια  κάνοντας κατάχρηση της πανάρχαιας και ταλαιπωρημένης αυτής έννοιας η οποία στην Ελληνική της μορφή απείχε παρασάγγας από το σημερινό ολιγαρχικό πολιτικό σύστημα.

Μιλώντας για 'Δημοκρατία' σήμερα, αναφερόμαστε αναγκαστικά σε ένα πολιτικό σύστημα με μηχανισμούς που παρασκευάζουν 'φέουδα' ελέγξιμων πολιτικών αρχηγών και προσωπείο 'δημοκρατικού' κόμματος. Δηλαδή ιδιωτικές 'εταιρείες' παραγωγής πολιτικού έργου,  που όμως πάντα (και συνήθως εν αγνοία της πλειονότητας των μελών τους)  δουλεύουν για λογαριασμό του ίδιου 'εργοδότη' : Του υπερεθνικού και υπερτοπικού τραπεζοοικονομικού  παράγοντα  της  Ν.Τ.Π. που με αυτόν τον τρόπο ελέγχει κεντρικά ολόκληρο το κοινοβουλευτικό φάσμα σε κάθε χώρα. 
Λέμε 'πάντα', όχι επειδή γνωρίζουμε περισσότερα, αλλά επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συμβαίνει αλλιώς. Είναι αυτονόητο ότι για να υπάρξει πραγματικός οικονομικός αντίπαλος της Ν.Τ.Π. αυτός θα πρέπει πρώτα να καταστεί εκδότης ενός ισχυρού διεθνούς νομίσματος με δυνατότητες  παραγωγής οικονομικών αξιών από 'καθαρό αέρα' εξ ίσου απεριόριστες, ο οποίος και θα αναγνωριστεί από την διεθνή νομισματική αγορά και παράλληλα θα αντιτάξει το δικό του νόμισμα του ως αντίβαρο στην εξαγοραστική δύναμη του δολαρίου. Θα πρέπει επίσης να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά χωρίς να αναγνωρίζει το δολάριο ως διεθνή νομισματική αξία, λόγω της ανεξέλεγκτης υπερτίμησης του.

Βεβαίως, εφ όσον κάτι τέτοιο είναι εντελώς ουτοπικό με δεδομένο ότι όλα τα υπόλοιπα νομίσματα εξαρτούν την αξία τους από αυτήν του δολαρίου αποδεχόμενα ταυτόχρονα τον διεθνή του ρόλο και το ύψος της σημερινής αξίας του ως πραγματικό, ΤΙΠΟΤΕ δεν υπάρχει που να εμποδίζει ουσιαστικά την Ν.Τ.Π. να εξαγοράσει με 'καθαρό αέρα' ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πολιτικό  φάσμα, όχι μόνο σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα, αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Δυτικού Κόσμου συλλήβδην.
Του Δυτικού Κόσμου που στηρίζει καταχρηστικά και δίνει υπόσταση στο 'αέρινο' και πληθωρικό δολάριο, υποτιμώντας ταυτόχρονα με την παραβατική αυτή αναγνώριση τα άλλα νομίσματα που ενδεχομένως αντιπροσωπεύουν πολύ μεγαλύτερες και πραγματικές αξίες.

Αυτή η σαρωτική δυνατότητα της Ν.Τ.Π. να παράγει οικονομικές αξίες με μηδέν κυριολεκτικά κόστος, συνεπάγεται την αυτονόητη εξαγορά ή εξουδετέρωση κάθε πιθανού και απίθανου πολιτικού ή κρατικού αντιπάλου. Κανένας εκπρόσωπος ή φορέας ιδεών δεν νοείται να της αντιστέκεται  διατηρώντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε αξιόλογη οικονομική υπόσταση.
Και φυσικά χωρίς αυτήν δεν αποτελεί καμία απολύτως απειλή για την Ν.Τ.Π.

Βέβαια η ίδια η κολοσσιαία συσσώρευση οικονομικής ισχύος θα είναι η απαιτούμενη γιγάντια δύναμη που σύντομα θα προκαλέσει την παταγώδη κατάρρευση της Ν.Τ.Π. σαν χάρτινος πύργος και όχι κάποιο αντίπαλο νόμισμα. Είναι η ίδια δύναμη που οδηγεί σε κατάρρευση οποιαδήποτε ανισόρροπη συσσώρευση υλικών όταν αυτή παίρνει ανεξέλεγκτο ύψος.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, η παγίωση αυτής της κυριαρχίας στην Ελλάδα έχει καταστήσει τον όρο 'κοινοβουλευτική δημοκρατία'  ψευδεπίγραφο και έχει μετατρέψει το πολιτικό σύστημα σε κομματική ολιγαρχία, καθώς η ισχύουσα 'κομματική πειθαρχία' έχει εκμηδενίσει  κάθε ελεύθερη φωνή των βουλευτών.

Αντίθετα για να ενισχυθούν οι κομματικές θεατρικές παραστάσεις μάχης και η ψευδής πόλωση για τον πολύ κόσμο, ευνοείται αφανώς η τυποποίηση και η ομαδοποίηση απλών ανθρώπινων χαρακτήρων με βάση λέξεις ή φράσεις 'κλισέ', π.χ. : φασίστας, ρατσιστής, κουκουές, αναρχικός, διεθνιστής και πλείστα άλλα χυδαία παράγωγα τους, αρκετά γνωστά ώστε να μην αξίζει τον κόπο να τα επαναλάβουμε και εδώ.

Και βέβαια δεν υπάρχουν ως αυτοφυείς τέτοιοι 'στάνταρ' τύποι ανθρώπων.

Εμείς τους αναπαράγουμε έχοντας υποκύψει στις τεχνικές μαζικής ιδεοληψίας των ΜΜΕ.

Ακόμα και η πολιτική θέση που υποτίθεται ότι κρατά ίση απόσταση  από τους δύο κύριους πόλους Δεξιάς και Αριστεράς, η θέση δηλαδή αυτών που θεωρητικά συσπειρώνονται γύρω από κάποιο ανύπαρκτο σήμερα Κέντρο, αποβαίνει σε κάθε περίπτωση βολική για το νεοταξικό σύστημα καθώς ευνοεί την συντήρηση μιας εστίας μόνιμης  μετριοπάθειας, που παίζει ταυτόχρονα και το ρόλο του σταθεροποιητή.
Ο χώρος αυτός συνήθως συγκεντρώνει εκφραστές μιας αντίληψης, που για πολλούς είναι τρόπος ζωής και προπορεύεται της σκέψης :

Της αυτόματης τήρησης ίσων αποστάσεων, ανεξαρτήτως αντικειμένου

Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα μιας τέτοιου είδους 'κεντρώας' συσπείρωσης είναι η  συντήρηση ενός διαχωριστικού των αντιθέτων πόλων με ασαφή όρια, αλλά ταυτόχρονα και η διαρκής εξουδετέρωση τολμηρών  πολιτικών λύσεων που απαιτούν  άμεσες και  αποφασιστικές τοποθετήσεις, μέσα από μια ουδέτερη ή  επαμφοτερίζουσα στάση.

Όμως στην πραγματικότητα ποιος μας υποχρεώνει να απομονώσουμε τέτοια χαρακτηριστικά όπως η μεγάλη αγάπη του 'δεξιού' εθνικιστή για την πατρίδα, την ιστορία και την παράδοση του από το ισχυρό αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης του 'αριστερού' συμπολίτη μας και δεν μας αφήνει να τα συνδέσουμε και να τα αναπτύξουμε ταυτόχρονα ;

Μήπως κάποιος μας έχει πείσει ότι τέτοια χαρακτηριστικά είναι ασύμβατα μεταξύ τους ;

Μήπως κάποιος μας έχει πείσει ότι δεν γίνεται να αγαπάς την πατρίδα σου,  την ιστορία και τον πολιτισμό της χωρίς αναγκαστικά  να είσαι και 'πωρωμένος φασίστας' ;

Μήπως κάποιος μας έχει περάσει την ιδέα ότι δεν γίνεται να πιστεύεις στην ισότητα απέναντι στο νόμο, την παροχή ίσων ευκαιριών, την κοινωνική πρόνοια χωρίς απαραίτητα να είσαι και 'κολλημένος αναρχοκουμουνιστής' ;

Ποιά κομματική ρητορεία  κατόρθωσε να μας πείσει πως δικαιούται να 'κατοχυρώσει' αποκλειστικότητα σε κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά και δεν μας επιτρέπει να τα προβάλλουμε και να τα καλλιεργήσουμε όλα μαζί, χωρίς να επωμιζόμαστε και τα χυδαία επίθετα που τους επισυνάπτουν ;

Ποιος μας έχει επιβάλλει τέτοια  ανύπαρκτα διλλήματα και τα έχει παγιώσει τόσο βαθειά μέσα στον ψυχισμό μας ;

Ποιος μας ωθεί με τόσο θράσος να πιστέψουμε ότι ενεργοί πολίτες είναι μόνο όσοι παραμένουν προσκολλημένοι γύρω από το κοινοβουλευτικό φάσμα ενός πολιτικά νεκρού δίπολου ενώ όλοι οι υπόλοιποι που αρνούνται να συμμετάσχουν και να νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους το σαθρό πολιτικό κατεστημένο είναι αμέτοχοι  και 'απολιτικοί' ;

Η 'αριστεροδέξια' πόλωση δεν έχει πλέον  νόημα στην εποχή μας.

Οι κοινωνικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί ως πρότυπα σε παγκόσμια κλίμακα  τον προηγούμενο αιώνα για να στηρίξουν αυτήν την πόλωση (ο υπαρκτός σοσιαλισμός και το αμερικανικό 'όνειρο') έχουν πλέον ουσιαστικά εκλείψει και μαζί έχει εκλείψει και κάθε έρεισμα για πολιτικούς σχηματισμούς που προέρχονται από ιδεολογίες συνδεδεμένες με τα  δυο αυτά αποτυχημένα κοινωνικά μοντέλα :

Από τη μια την αποτυχία της βίαιας και καταδυναστευτικής  εφαρμογής ενός συστήματος κοινωνικών ιδεών μιας δικτατορίας κομματικών κομισάριων που ακόμα και σε κάποια επίλεκτη και εξιδανικευμένη  'κοινωνία αγγέλων' θα είχε ελάχιστες ελπίδες να ευδοκιμήσει.

Από την άλλη την αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος που απατηλά ταύτισε την ελευθερία και την πρόοδο με μια υπερκαταναλωτική κοινωνία υπό ατέρμονο αύξηση του κεφαλαίου, αλλά χωρίς να είναι σε θέση να την συνοδεύσει με παράλληλη αύξηση της κοινωνικής ευημερίας ούτε μπόρεσε να κρύψει την πνευματική και ιδεολογική του φτώχεια.

Τα σημερινά λοιπόν κόμματα, θλιβερές αντανακλάσεις παρελθοντικών καταστάσεων, δεν μπορούν πλέον να πείσουν ότι εκφράζουν πολιτικές θέσεις απλά και μόνο επειδή αυτό δηλώνουν.

Αντίθετα πείθουν ότι εκφράζουν ξένα συμφέροντα επειδή αυτό ακριβώς προκύπτει διαχρονικά από τις πράξεις τους.

Σήμερα, κάτω από τις ιδιαίτερα κρίσιμες περιστάσεις που περνά η χώρα μας ο συνειδητός  Έλληνας αφυπνίζεται  και αναγνωρίζεται εύκολα γιατί δεν πέφτει πια σε τέτοιου είδους παγίδες.
Αναγνωρίζεται  γιατί διαθέτει ισχυρά χαρακτηριστικά τα οποία καθορίζουν την ταυτότητα του μέσα από την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του.

Ο συνειδητός Έλληνας σήμερα δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να στηριχθεί ξανά στους διεφθαρμένους πολιτικούς σχηματισμούς που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, ούτε και να τους ανασκευάσει επάνω στα ίδια σαθρά θεμέλια.

Ο συνειδητός Έλληνας σήμερα γνωρίζει ότι σε έναν κόσμο όπου τα πάντα  εξαγοράζονται, δεν είναι δυνατόν να αποδώσει την παραμικρή ειλικρίνεια  στις υστερικές κραυγές των εμπλεκομένων σε σκάνδαλα κυβερνητικών  όταν  κόπτονται και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους περί εντιμότητος.

Ο συνειδητός Έλληνας σήμερα δεν αποδέχεται τον  ρόλο του παθητικού υπηκόου σε ελληνόφωνες κυβερνήσεις  μεταφραστών ξενόσταλτων εντολών,  αλλά αυτόν του ενεργού πολίτη που συμμετέχει στα κοινά, με τρόπο ουσιαστικά και όχι φαινομενικά δημοκρατικό.

Οι τραγικές για τη χώρα μας καταστάσεις που έχουν περίτεχνα στηθεί για να καταλύσουν κάθε έννοια Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί των εδαφών μας, επιβάλουν σε εμάς τους εναπομείναντες συνειδητούς  Έλληνες να επιλέξουμε μια νέα κατεύθυνση και να προχωρήσουμε μπροστά με μόνο γνώμονα και σκοπό τη διάσωση της χώρας μας.

Να επιλέξουμε 'εμπρός' αντί να σκορπίζουμε 'δεξιά' και 'αριστερά' ακολουθώντας στα τυφλά την ψευδή πολιτική ισορροπία και δήθεν ευστάθεια που προσέφεραν μέχρι τώρα τα ξενοκίνητα ιδεολογικά 'μαντριά'. Οι σημερινές συγκυρίες απαιτούν μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκράτηση διότι οποτεδήποτε επεκράτησε πόλωση με βάση κομματικές ιδεολογίες σε κρίσιμες περιστάσεις, απέβη πάντα καταστροφική για την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει σήμερα ανάγκη από ένα ριζικά διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο βασισμένο στην αμεσότητα της πραγματικής δημοκρατίας των προγόνων μας, που θα διασφαλίζει την ελευθερία έκφρασης των εκπροσώπων του Λαού και θα καταργεί την ομαδοποίηση και προβατοποίηση τους.

Κώστας Σκανδάλης

ΕΚΡΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ


ΕΚΡΑΞΑΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΦίλος αναγνώστης του ιστολογίου και Παριανός, μας έστειλε την παρακάτω πληροφορία:  "Παιδιά γράψτε κάτι για το κράξιμο που έφαγε ο Παπανδρέου στην Πάρο λίγες μέρες πριν, γιατί έχω γυρίσει όλα τα σάιτς και μπλογκς, τό'χω στείλει παντού αλλά κανείς δεν το βάζει!

Είμασταν παρόντες με τη γυναίκα μου σε ταβέρνα του νησιού ένα βράδυ, όταν εμφανίστηκε ο Γιώργος με τη γυναίκα του,την ασφάλειά του και μερικούς τοπικούς παράγοντες της Πάρου.

Μόλις τον αντιλήφθηκε ο κόσμος-στην πλειοψηφία του νεολαία-άρχισε ένα παρατεταμένο "ΟΥΟΥΟΥ" εν χορώ,ενώ εκτοξεύονταν απίστευτες βρισιές που ούτε λέγονται ούτε γράφονται!

Κάποιοι πήγαν να τον πλησιάσουν, αλλά τον φυγάδευσαν αμέσως οι άνδρες ασφαλείας του κι έφυγαν άρον-άρον! Το περιστατικό είναι 100% αληθινό και συζητιέται πάρα πολύ στην Πάρο,με την έκδηλη και οργισμένη απορία "γιατί κανείς δεν μιλάει" γι'αυτό!

Γράψτε λοιπόν σας παρακαλώ, για να μάθει ο κόσμος πως εμείς οι Παριανοί ούτε μπάνια κάναμε μαζί με τον Παπανδρέου,ούτε τον καλωσορίζαμε όπως λένε στα κανάλια. Αντίθετα,τα άκουσε για τα καλά!"

Η ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΤΩΝ "ΑΝΕΜΕΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ" ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: ΔΙΟΤΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΟΥΧΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ!

ΦΥΣΙΚΑ, ΤΑ ΕΓΚΑΘΕΤΑ ΜΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ,ΠΑΡΟΤΙ Η ΠΑΡΟΣ "ΒΟΥΙΖΕΙ"! ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ,ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ! ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ,ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ!

Συγκλονιστικό: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ !!!


Συγκλονιστικό: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ !!! Ιθακη Αρχαιολογοι βρηκαν το παλατι του Οδυσσέα
Μέγαρο μυκηναϊκής εποχής στην Ιθάκη...
Αυτή τη φορά μια ομάδα αρχαιολόγων που χρόνια τώρα κάνει ανασκαφές στην Ιθάκη, πιστεύει ότι βρήκε το παλάτι του βασιλιά Οδυσσέα. Ένα μέγαρο τριών επιπέδων, με κλιμακοστάσιο λαξευμένο στο βράχο.

Μέσα σ' αυτό υπολείμματα μυκηναϊκής κεραμικής, πινακίδες με... γραμμική γραφή.
Παρόμοια μέγαρα βασιλιάδων έχουν βρεθεί στην Πύλο, στις Μυκήνες και στην Τίρυνθα.

ITHAKH1"Το μέγαρο και τα ευρήματα που εντοπίσαμε μας κάνουν με επιφύλαξη να πιστεύουμε ότι είναι το παλάτι του Οδυσσέα", είπε απόψε στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων, κ. Παπαδόπουλος.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι και μια κρήνη μυκηναϊκής εποχής που εντυπωσιάσει τους αρχαιολόγους...

Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο ομηρικό παλάτι του Οδυσσέα. Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής Ιθάκης.

ITHAKH4Όπως δήλωσε στην Τηλεόραση του ΣΚΑΪ που μεταδόθηκε στις 20/8/2010, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.
ITHAKH3Στην Ιθάκη υπάρχει μία περιοχή κοντά στο χωριό Αγ. Αθανάσιος που σήμερα ονομάζεται Σχολή Ομήρου. Στην τοποθεσία πολλοί πραγματοποίησαν ανασκαφές μεταξύ των οποίων και ο Σλήμαν διαισθανόμενοι προφανώς ότι κάτι σημαντικό υπάρχει εκεί. Η αρχαιολογική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κλήθηκε μετά 60 χρόνια να συνεχίσει τις ανασκαφές που είχε ξεκινήσει στις αρχές του αιώνα η Βρετανική Αρχαιολογική σχολή. Το ζεύγος των αρχαιολόγων Θανάσης Παπαδόπουλος και Λίτσα Κοντορλή Παπαδοπούλου έθεσαν σαν στόχο ζωής να ανακαλύψουν την Ομηρική Ιθάκη.

Πριν από τέσσερα χρόνια, το Νοέμβριο του 2006, είχαν φέρει στο φως ένα σημαντικό εύρημα από την Ιθάκη, μία πινακίδα που «αφηγείται» με γλαφυρό τρόπο ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας, παρουσιάστηκε στο γερμανικό αρχαιολογικό περιοδικό «Kadmos».
Στην πινακίδα απεικονίζεται ένα πλοίο με τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι και ITHAKH_pinakidaεκατέρωθεν τερατόμορφα σχέδια, μία τρίαινα και σημάδια πιθανής γραφής Γραμμικής Β. Το εύρημα, βρέθηκε μαζί με άλλες πινακίδες που φέρουν επίσης σκηνές από την Ιλιάδα και Οδύσσεια.Την επιστημονική δημοσίευση του αρχαίου συνυπογράφουν οι δύο Ελληνες αρχαιολόγοι με τον ειδικό σε θέματα επιγραφικής Βρετανό G. Owens.

Πινακίδες με Γραμμική Β στην Ελλάδα έχουν βρεθεί σε προαύλια αρχαίων ανακτορικών συγκροτημάτων. Στη θέση του «Αγίου Αθανασίου» έχει ανακαλυφθεί από το 1996 που ερευνάται, μεγάλη αρχαία κτιριακή εγκατάσταση με δύο άνδηρα που επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευμένες στο βράχο κλίμακες που παραπέμπουν σε ανακτορικού τύπου συγκρότημα.

nonews-NEWS


Σχόλιο Καλόπουλου:
Η είδηση που θα έπρεπε να συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφού βγάζει από την αχλή του μύθου καθιστώντας τον ιστορική προσωπικότητα, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μυθ-ιστορίας μας το ΟΔΥΣΣΕΑ, περιορίστηκε στην ανακοίνωση της, μόνο από το κανάλι του ΣΚΑΙ...

Ω δύστυχη Ελλάδα... ω Ελλάδα της παρακμής και της σκληρής χριστιανικής υποτέλειας, μια τέτοια είδηση παγκοσμίου ενδιαφέροντος, μια τέτοια αφορμή θαυμάσιας προβολής της χώρας και της ιστορίας μας, ουσιαστικά δεν την εκμεταλλεύθηκε κανείς.

Πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, όταν το αφιονισμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο... οι πνευματικοί αυτοί κηφήνες, δεν έχουν ουτε ένα πανεπιστημιακό ραδιοφωνικό σταθμό, απ' τον οποίο θα πόρευσαν να ανακοινώνουν τα ευρήματα κάθε επιστημονικού κλάδου, να φιλοξενούν αμφισβητήσεις, να διαφημίζουν τον ελληνικό πολιτισμό, και να εκλαϊκεύουν τις επιστημονικές κατακτήσεις, αλλά και να ξεναγούν τους φιλομαθείς πολίτες στις ενδιαφέρουσες πτυχές της απέραντης ελληνικής ιστορίας. Πρόσφατα μάλιστα μια ολόκληρη ομάδα καθηγητών πανεπιστημίου, με τους οποίους συζητήσαμε τα χάλια της εκπαίδευσης, κυνικά μου ομολόγησε ενώποιων πολλών άλλων ότι: "το πανεπιστήμιο δεν έχει καμιά σχέση με τον πολιτισμό! Εκεί είναι απλά τα γραφεία της εργασίας μας"!

Αυτό δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής αφανιστικής διάθεσης κάθε τι ελληνικού, από τον Ιουδαιο-χριστιανισμό, την πιο υποκριτική θρησκεία όλων των εποχών, που με απίστευτη βία και σαγήνη, έκατσε βαριά στο σβέρκο των Ελλήνων.

Ας ελπίσουμε ότι ο "Οδυσσέας" τελικά, θα επιστρέψει κάποτε στην Ιθάκη, θα ελευθερώσει την γλυκιά "Πηνελόπη" (Ελλάδα) από τον ασφυκτικό κλοιό των μνηστήρων της, και θα λογαριαστεί όπως πρέπει με τους σφετεριστές του οίκου και της λαμπρής ιστορίας του.

Μ. Καλόπουλος
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters