Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΡΑΣΙΔΑΣ...Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Ελαχιστοι γνωριζουν αυτο το ονομα.
Ονομα μιας προσωπικοτητας που κατα την γνωμη μου(και οχι μονο)ξεπερασε σε ανδρεια και πολεμικα κατορθωματα τους περισσοτερους απο τους πολεμιστες που εχει γνωρισει η Ελλαδα!
Μπορει να ακουγεται υπερβολικο ομως η αληθεια ειναι πως καποια ονοματα παρ'οτι ειναι τεραστιες προσωπικοτητες,δεν ειχαν την δικαιη ανταμοιβη δαφνων δοξας απο την ιστορια.
Αποκαλεσθηκε απο τον τον κλασσικο κοσμο ως Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και ειναι η σπουδαιοτερη πολεμικη φυσιογνωμια της Σπαρτης στον Πελοποννησιακο πολεμο.
Το 431 π.Χ. αναφέρεται ότι ηγήθηκε στρατεύματος που έλυσε την πολιορκία της Μεθώνης από τους Αθηναίους, ενώ το επόμενο έτος έγινε επώνυμος έφορος της Σπάρτης.

Με πολλα πλοια οι Αθηναιοι εκαναν αποβαση στην Μεθωνη και προσπαθησαν να καταλαβουν την πολη.Τοτε ηταν που εκανε την εμφανιση του ο Βρασιδας.
Ο Βρασιδας βρισκονταν εκει κοντα με 100 ανδρες και καθως οι Αθηναιοι ειχαν απλωθει γυρω απο το τειχος,αυτος με τους ανδρες του σαν γροθια κατευθυνθηκε προς την πυλη περνωντας ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ καταλαμβανοντας την πολη με ελαχιστες απωλειες σε αντιθεση με τους αντιπαλους του!!
Για την πραξη του αυτη ηταν ο πρωτος Σπαρτιατης που απολαυσε το δημοσιο επαινο στη Σπαρτη!(Θουκιδ.2.22)

Κατα την διαρκεια των γεγονοτων της Πυλου,στις επιθεσεις των Λακεδαιμονιων διακριθηκε ως κυβερνητης τριηρους,οπου βλεποντας τον δισταγμο των υπολοιπων πλ
οιαρχων να πλησιασουν την ακτη,φοβουμενοι μηπως συντριψουν τα πλοια,αρχιζε να φωναζει πως ειναι ντροπη να κανουν οικονομια στα "ξυλα" και να επιτρεπουν τους Αθηναιους να διατηρουν οχυρωμα στην ακτη.

Ο ιδιος μαλιστα παροτρυνε τον πηδαλιουχο του να ριξει το πλοιο του στα βραχια και ενω προσπαθουσε αποφασισμενος και μαχομενος να αποβιβαστει δεχτηκε τοσα πολλα χτυπηματα απο τους Αθηναιους που λυποθυμησε απο αιμοραγια χανοντας την ασπιδα του την οποια την ξεβρασε το κυμα στην ακτη και οι Αθηναιοι την χρησιμοποιησαν ως τροπαιο!
Το 428 π.Χ. εκστράτευσε στην Μακεδονία με σκοπό να ενισχύσει τις εκεί σπαρτιατικές θέσεις με την βοήθεια του συμμάχου, βασιλιά της Μακεδονίας Περδίκκα Β'. Κατέλαβε μια σειρά από παραλιακές πόλεις:ΆκανθοςΣτάγειραΑμφίπολη και Τορώνη. Τελικά, το 423 π.Χ. υπεγράφη ανακωχή με την Αθήνα.

Το 421 π.Χ. μαζί με τον Περδίκκα εκστράτευσαν κατά του τοπικού άρχοντα Αραβαίου, στην δυτική Μακεδονία. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ήρθε για ενίσχυση του Αραβαίου τμήμα Ιλλυριών. Οι Μακεδόνες πανικοβλήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή, αλλά οι Σπαρτιάτες με τον Βρασίδα, χάρη στην πείρα τους στις πολεμικές τακτικές, κατάφεραν να νικήσουν. Η τροπή αυτή των γεγονότων τερμάτισε την συμμαχία Μακεδονίας και Σπάρτης.

Τον Απρίλιο του 422 π.Χ. η ανακωχή Αθήνας και Σπάρτης τερματίστηκε και το επόμενο καλοκαίρι ο Βρασιδας με αψογη διπλωματια και εξοχα πολεμικα τεχνασματα αιφνιδιασμου,κατελαβε την Αμφιπολη,ενα τεραστιο στρατηγικο πληγμα για την Αθηνα η οποια απεδωσε ολη την ευθυνη στον Στρατηγο Θουκυδιδη για την μη εγκαιρη προασπιση της πολης.
Τον Απρίλιο του 422 π.Χ. η ανακωχή Αθήνας και Σπάρτης τερματίστηκε και το επόμενο καλοκαίρι ο Βρασιδας με αψογη διπλωματια και εξοχα πολεμικα τεχνασματα αιφνιδιασμου,κατελαβε την Αμφιπολη,ενα τεραστιο στρατηγικο πληγμα για την Αθηνα η οποια απεδωσε ολη την ευθυνη στον Στρατηγο Θουκυδιδη για την μη εγκαιρη προασπιση της πολης.
 
  
Μπορει ομως οι Αθηναιοι να εχασαν εναν μετριο στρατηγο καταδικαζοντας τον σε εξορια,ομως η ανθρωποτητα κερδισε εναν τεραστιο ιστορικο.
Οι Αθηναιοι λοιπον,με τον Κλέωνα ετοιμάζονταν να επιτεθούν στην Αμφίπολη. Ο Βρασίδας αντιλήφθηκε αμέσως τις προθέσεις τους να επιτεθούν, όμως τους αιφνιδίασε με ξαφνική έφοδο.Ο Βρασιδας δεν αφησε χρονικο περιθωριο ανασυνταξης του Κλεωνος μετα την καταληψη ενος λοφου στην Αμφιπολη,και με μονο 150 επιλεκτους Σπαρτιατες επιτεθηκε κατα των Αθηναιων με ταυτοχονη και επιχειρησιακη υποστηριξη απο τον Κλεαριδα,με αποτελεσμα τον πληρη αιφνιδιασμο των Αθηναιων!
Ο Βρασιδας στον λογο του προς τους ανδρες του που μας διασωζει ο Θουκυδιδης(5,9)προσδιοριζει τα τρια χαρακτηριστικα του καλως μαχεσθαι.

Η προθυμια για την μαχη με ανδρεια,η ντροπη για επαισχυντο αποτελεσμα και η συνειδητη υπακοη στους ανωτερους ειναι τα στοιχεια της επιτυχιας για τον Βρασιδα.
Συνεχιζοντας,λιγο πριν βγουν για την μαχη,ο Βρασιδας λεγει στους ανδρες του.."..Σε οποιον δεν τους γνωριζει,αυτοι οι αντιπαλοι παρουσιαζουν μια εικονα τρομακτικη:ειναι επιφοβοι χαρη στο μεγαλο τους πληθος και σχεδον ανυποφοροι λογω της οχλαλοης που προκαλουν.Κραδαινουν στον αερα τα οπλα τους προσπαθωντας ετσι να προκαλεσουν και να φανουν απειλητικοι.Και ομως,οι ανδρες αυτοι δεν ειναι πια οι ιδιοι οταν προκειται να αντιμετωπισουν εμας που διατηρουμε τις θεσεις μας και πολεμαμε σωμα με σωμα.
Επειδη δεν εχουν καποια συγκεκριμενη διαταξη,οταν βρεθουν κατω απο πιεση εγκαταλειπουν τις θεσεις τους χωρις ντροπη.Η ατακτη οπισθοχωρηση η' η επιθεση ειναι το ιδιο στην αντιληψη τους,συνεπως το θαρρος τους δεν μπορει να δοκιμαστει αληθινα.Η μαχη ειναι γι'αυτους υποθεση ατομικη και ετσι ο καθενας εχει ετοιμη δικαιολογια για την υποχωρηση οταν προκειται να σωσει τον εαυτο του.Πιστευουν πως ειναι προτιμοτερο και ασφαλεστερο να προσπαθουν να μας τρομοκρατησουν απο αποσταση χωρις να διακινδυνευσουν τιποτα,παρα να μας αντιμετωπισουν σθεναρα και συγκροτημενα σε μαχη εκ παραταξεως.
 
Βλεπετε λοιπον πως ο φοβος που εμπνεουν ειναι περιστασιακος και ομολογω πως ειναι ενοχλητικο να τους βλεπει κανεις και να τους ακουει....
Η διατηρηση του σχηματισμου και της στοιχισης μας μαζι με την συνεκτικη προστασια που μας προσφερει η ασπιδα ειναι ο λογος που κυριαρχουμε εναντιον τους(συνεχεια..).
Αυτο εχει ως αποτελεσμα μπροστα μας να εχουν νευρικη κινηση των δορατων και των κεφαλιων τους και επομενως να μην μπορουυν να σταθουν και να μας αντιμετωπισουν αξιολογα. Οταν οι αντιπαλοι ξεπεφτουν σε αυτην την κατασταση,δεν υπαρχει καμια περιπτωση να μπορεσουν να αντιμετωπισουν την επιθεση..."(Θουκ.Δ 64,5.10.8)
Αφου εγινε αυτο επιτεθηκε με απιστευτη ορμη και ανδρεια προς το κεντρο των Αθηναιων οι οποιοι υπο το κρατος του πανικου τραπηκαν σε ατακτη φυγη!Οι Αθηναιοι επαθαν πανωλεθρια χανοντας 600 ανδρες ενω απο τον στρατο του Βρασιδα χαθηκαν μονο 7!!!

Δυστυχως ομως μεσα σε αυτους τους 7 ηταν και ο Βρασιδας ο οποιος κατα την διαρκεια της μαχης και οντας ο μαχητικοτερος τραυματιστηκε ασχημα και αργοτερα,οταν ακουσε πως οι Σπαρτιατες ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΝ ΕΣΤΗΣΑΝ εκλεισε για παντα τα ματια του!
Αλλα πως η Σπαρτη τιμησε τον ηρωα της..Αμφιβαλλω,μας λεγει ο Σ.Καργακος στην Ιστορια της Σπαρτης,αν στην ιστορια των λαων υπαρχει εγκωμιο ωσαν αυτο που επλεξε η μητερα του Αρχιλεωνης για τον νεκρο γιο της..

᾿Aργιλεωνὶς ἡ Βρασίδου μήτηρ, τελευτήσαντος αὐτῇ τοῦ υἱοῦ, ὡς παραγενόμενοί τινες τῶν ᾿Αμφιπολιτῶν εἰς Σπάρτην ἧκον πρὸς αὐτήν, ἠρώτησεν εἰ καλῶς καὶ ἀξίως τῆς Σπάρτης ὁ υἱὸς ἐτελεύτα· μεγαλυνόντων δ' ἐκεῖνον καὶ λεγόντων ἄριστον ἐν τοῖς τοιούτοις ἔργοις ἁπάντων Λακεδαιμονίων εἶναι, εἶπεν "ὦ ξένοι, καλὸς μὲν ἦν κἀγαθὸς ὁ παῖ μου, πολλοὺς δ' ἄνδρας Λακεδαίμων ἔχει τήνω κάρρονας".(Οταν της ειπαν για τον νεκρο γιο της ρωτησε αν πεθανε γενναια,και οταν θρακες της ειπαν πως κανεις αλλος δεν ειναι σαν και αυτον απαντησε..Ξενοι δεν ξερετε καλα τους Σπαρτιατες..ο Βρασιδας ειναι βεβαια γενναιος αλλα η Σπαρτη εχει πολλους γενναιοτερους απο εκεινον..!!)
 
Ετάφη στην Αμφίπολη με τις πρέπουσες τιμές, ενώ στην Σπάρτη δημιουργήθηκε κενοτάφιο δίπλα στους τάφους του Παυσανία και τουΛεωνίδα
Επίσης διοργανόνταν ετήσιες εκδηλώσεις με ομιλίες και αθλητικούς αγώνες προς τιμήν του.
Ο Θουκυδίδης αναφέρει ότι ενσωμάτωνε πλήρως τα σπαρτιατικά ιδεώδη. 
Ο Βρασίδας ήταν γρήγορος στο να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις και να οργανώνει στρατηγικές κινήσεις χωρίς κανένα δισταγμό. Επίσης υπήρξε και εύγλωττος ρήτορας.Προσφερε τεραστιες στρατηγικες καινοτομιες αιφνιδιασμου και διπλωματιας και ησαν ο πρωτος που δημιουργησε(βρασιδειοι) και στηριχθηκε τοσο σε επιλεκτα τμηματα οπλιτων.
Ο Βρασιδας λοιπον,ο οποιος δεν προερχεται απο την Μυθολογια,ουτε υπαρχει στα Ομηρικα επη,ειναι ενας πραγματικος,"γηινος" ηρωας,ο οποιος καταφερε να αποδειξει την καταργηση των οριων της ανθρωπιμης ψυχης και καταφερε να κερδισει δαφνες δοξας ισαξιες του Αχιλλεα και του Ηρακλη.

Ειναι το τελειοτερο δημιουργημα της Σπαρτης και ολης της ανθρωποτητας,μαζι με τους θερμοπυλομαχους,ο οποιος καταργοντας τους φυσικους νομους,εκτιναξε τις δυνατοτητες του Ανθρωπου σε Θε'ι'κα επιπεδα!
Με τις πραξεις του απεδειξε την καταγωγη του απο τον Ηρακλη και προσδιορισε τι Ανθρωπο μπορουσε να βγαλει η Σπαρτη!!
Τα ανδραγαθηματα του ας ειναι πηγη εμπνευσης για ολους μας...
Υ.Γ.Ειναι πραγματικα πολυ κριμα να αγνοουμε τετοιες προσωπικοτητες οι οποιες μπορουν να να μας εκτοξευσουν προς ανωτερες σφαιρες υπαρξης και πραξεων ..Βεβαια αυτο δεν βολευει..

maronas480

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1η Σεπτεμβριου 1821 : Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης


1η Σεπτεμβριου 1821 : Το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα πένθους για την Σαμοθράκη. Η 1η Σεπτεμβρίου είναι για το νησί των Θρακικών Σποράδων ιερή ιστορική ημέρα. Τιμάται το Ολοκαύτωμα της νήσου, το οποίο συνέβη την 1η Σεπτεμβρίου 1821, όταν οι Τούρκοι έσφαξαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Σαμοθράκης, στην τοποθεσία Εφκάς (ή Φκας).

Γι’ αυτό στην πλατεία του Εφκά γίνεται επιμνημόσυνος δέηση στο ηρώον, κατάθεση στεφάνων, απόδοση τιμών από τμήμα στρατού, σιγή ενός λεπτού και…ανακρούεται ο εθνικός ύμνος. Έπειτα, στο Πνευματικό Κέντρο, που φέρει το όνομα «Ν. Φαρδύς» εκφωνείται το ιστορικό της ημέρας, και εν τέλει ακούγονται τραγούδια, από την Παιδική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου. Ούτε γιορτές, ούτε γλέντια. Είναι μια ημέρα μνημοσύνης και συλλογισμού για τους Σαμοθρακίτες.
Ας μάθουμε όμως γι’ αυτό το τραγικό ολοκαύτωμα, μία πτυχή της ιστορίας της Σαμοθράκης, άγνωστη και λησμονημένη:
Η Σαμοθράκη από το 1459 ήταν υπόδουλη με έντονη την οθωμανική παρουσία. Η κήρυξη της επανάστασης στη Σαμοθράκη από τα τοπικά μυημένα μέλη στη Φιλική Εταιρεία, ακολούθησε ο γενικός ξεσηκωμός των Ελλήνων. Οι Σαμοθρακίτες που είχαν συνδέσμους με συμπατριώτες τους στην Κωνσταντινούπολη και με τον μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιο, είχαν ήδη δημιουργήσει το ψυχολογικό υπόβαθρο. Έτσι ξεσηκώθηκαν και τον Αύγουστο του 1821 επαναστάτησαν κατά του Muhammed Bey Selihtar.
Η αντίδραση από τους Οθωμανούς ήρθε το Σεπτέμβριο του 1821, την 1η του μηνός, την «πρωτοσταυρινιά» όπως λένε οι ντόπιοι, όταν αποβιβάστηκαν στο νησί δύο χιλιάδες στρατιώτες υπό τον Τούρκο υποναύαρχο μπέη Καρά-Αλή. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Η Σαμοθράκη μετατράπηκε σε κέντρο λεηλασίας, ζώνη θανάτου και ερείπια, και το νησί έμεινε ακατοίκητο για έξι χρόνια. Σφαγιάσθηκαν περίπου 10.000 άνδρες και αγόρια (κατ’ άλλες πηγές 8.000). Τα γυναικόπαιδα και όσοι σώθηκαν από την σφαγή πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης.
Εφτακόσιοι από τους κατοίκους που είχαν καταφύγει στα βουνά, οι Οθωμανοί τους έφεραν πίσω με δόλο δίνοντάς τους την εντύπωση ότι θα τους δώσουν χάρη. Όμως στην τοποθεσία «Εφκάς» στο κάστρο της πρωτεύουσας, της Χώρας, τους δολοφόνησαν όλους. Από τη μαζική αυτή δολοφονία, επέζησαν σύμφωνα με μαρτυρίες ξένων περιηγητών και του Σαμοθρακίτη ιερέα Γ. Μανωλάκη από 25 έως 30 οικογένειες, οι οποίες ζούσαν τα επόμενα χρόνια σε άθλια κατάσταση.
Σημαντική μαρτυρία για το ολοκαύτωμα αποτελεί το έργο του Ίωνος Δραγούμη «Σαμοθράκη», ο οποίος διέσωσε το συμβάν, αλλά και την αναφορά για το τρυπημένο Ευαγγέλιο της εκκλησίας της Παναγίας στη Χώρα, το οποίο φυλάσσεται στο Εθνολογικό Μουσείο. 


Σημαντική παράμετρος του ολοκαυτώματος αποτελεί και ο βίαιος εξισλαμισμός πολλών Σαμοθρακιτών, που κατέληξαν όπως αναφέραμε δούλοι. Πέντε από τους επιζώντες του ολοκαυτώματος γύρισαν το 1837 στη Σαμοθράκη και επέστρεψαν στην αρχική τους θρησκεία. Γι αυτό το λόγο βασανίστηκαν και θανατώθηκαν στην απέναντι Θρακική ακτή, όπου μεταφέρθηκαν στο χωριό Μάκρη της Αλεξανδρούπολης. Η μνήμη τους τιμάται την Κυριακή του Θωμά και αποτελούν τους Άγιους Πέντε Νεομάρτυρες (Μανουήλ Παλογούδας, Θεόδωρος Δημητρίου, Γεώργιος Κουρούνης, Γεώργιος Καλακίκος και Μιχαήλ Κύπριος), τα λείψανα των οποίων υπάρχουν στην εκκλησία της Παναγίας στη Χώρα και στις εικόνες στις εκκλησίες του νησιού απεικονίζονται με φουστανέλες.
Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης παρέμεινε άγνωστο και η τυπική αναφορά στη θυσία των κατοίκων της στην εθνική παλιγγενεσία, αναγνωρίστηκε από την Ακαδημία των Αθηνών μόλις το 1980. Την καταστροφή της Σαμοθράκης την απεικόνισε πολύ χαρακτηριστικά ο Γάλλος Αύγουστος Βινσόν (Αuguste Vinchon) ο οποίος λίγο αργότερα ζωγράφισε ένα πίνακα με θέμα τη σφαγή της Σαμοθράκης, που βρίσκεται στο Λούβρο.
Το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης αποτελεί μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας μας και οφείλουν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού να το γνωρίσουν, και οι αρκετοί ερευνητές που ασχολούνται με αυτό, να το αναδείξουν περισσότερο. Η συνέχεια θα πρέπει να είναι ακόμη πλούσια, το οφείλουμε στους νέους ανθρώπους που θυσιάστηκαν το Σεπτέμβριο του 1821 και αργότερα, για ελευθερία σώματος και πνεύματος.
Για το Ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης περισσότερα στα βιβλία, «Σαμοθράκη: Ιστορία, Αρχαιολογία, Πολιτισμός«, επιμέλεια: Στράτος Ν. Δορδανάς – Θεοφάνης Μαλκίδης, εκδόσεις: Επίκεντρο 2008 και «Σαμοθράκη – Ιερά νήσος» του Γιώργου Λεκάκη, εκδόσεις: Ερωδιός. 


Après le massacre de Samothrace
Πίνακας του Auguste Vinchon (Λούβρο)
hellasforce.com

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/09/1-1821.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΟΡΓΙΑ ΜΕ ΣΕΞ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ “ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ” ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ-ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Αυτά συμβαίνουν μόνον στα μυθιστορήματα. Αλλά εμείς δεν ερχόμαστε να σας γράψουμε μυθιστόρημα αλλά ρεπορτάζ.

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα αρχαιοκαπηλίας και εκμετάλλευσης αμύθητων αρχαιολογικών θησαυρών που προωθείται σε μεγάλα ονόματα του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος, γιγαντώνεται και δρα ανενόχλητο μέσα στο περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Για τον Σαμαρά, την γνώμη μας την ξέρετε: Τον θεωρούμε εθνικό προδότη, άφιλο και πάνω απ’ όλα έναν αδίστακτο άνθρωπο και πολιτικό. Όμως δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι σε θέση να γνωρίζει-και πιθανόν να μην είναι σε θέση να ξέρει-το μέγεθος της διαφθοράς που έχει διπλωθεί σαν δηλητηριώδες φίδι μέσα στο ίδιο του το γραφείο. Καλό είναι λοιπόν να το μάθει από εμάς και να λάβει τα μέτρα του, εάν θέλει έστω και την ύστατη ώρα να λέει ότι είναι “Έλληνας” και έστω και προσχηματικά να πηγαίνει σαν εθνικός γελωτοποιός και να φωτογραφίζεται έξω από τους τάφους της Αμφίπολης. Εάν δεν θέλει να μάθει, κακό του κεφαλιού του γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα όταν όλοι αυτοί που έχει δίπλα του θα πάνε φυλακή.

Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν το τι συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια στο χώρο των αφανών αλλά οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που κλέβει, αποθηκεύει, αποχαρακτηρίζει και στη συνέχεια πουλά σε γνωστούς αρχαιοκάπηλους του εξωτερικού τεράστιας αξίας αρχαία αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εγκέφαλος της συμμορίας, θεωρείται πρόσωπο που διορίστηκε “Σύμβουλος του πρωθυπουργού”, κατά τους πρώτους μήνες της ανάληψης της πρωθυπουργίας του. Πρόκειται για μια αδίστακτη γυναίκα(όπως ομολογούν όσοι την γνωρίζουν)η οποία έχει την δυνατότητα-για άγνωστους λόγους-να κατέχει πολλά μυστικά και να έχει χαρτογραφήσει το σύνολο των Μακεδονικών Τάφων της Βόρειας Ελλάδος. Στο κύκλωμα των αρχαιοκάπηλων συμπεριλαμβάνεται επίσης στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού. Το πρόσωπο αυτό μάλιστα συμμετείχε πρόσφατα σε παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία, υποτιθέμενης μεγάλης υπόθεσης με αρχαίο άγαλμα που επρόκειτο να πουληθεί στο εξωτερικό. Κρίκοι της αλυσίδας, θεωρούνται επίσης δύο μεγάλα πολιτικά ονόματα, ένας πασίγνωστος δημοσιογράφος, ένας “Μάγος”(μέντιουμ)από τη Βόρεια Ελλάδα, μία αρχαιολόγος πολύ γνωστή και ένας ταβερνιάρης από την περιοχή της Αργολίδος, με μεγάλα ερείσματα σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, γεγονός που του επιτρέπει να συνομιλεί μαζί τους. Ο ένας ανώτατος αξιωματικός αποστρατεύτηκε πρόσφατα και φέρεται να ήταν ένας από τους καθημερινούς του συνομιλητές. Ο ταβερνιάρης(γνωστός και μη εξαιρετέος)θεωρείται από τις πηγές που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, ο “σκαφτιάς” της υπόθεσης που ηγείται των λαθρανασκαφών στην ευρύτερη περιοχή.



Τα 4.000 αρχαία νομίσματα και το περιδέραιο της Τιμοσένκο

Ένα από τα κλειδιά που κατέχει η “Σύμβουλος του πρωθυπουργού”(το όνομα της οποίας θα αποκαλυφθεί σύντομα και με ντοκουμέντα), ξεκλειδώνει εύκολα πολλές μέρες του χρόνου, τα ανάκτορα και τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας. Ως γνωστόν, στην περιοχή αυτή υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους, οι ΑΙΓΕΣ. Εδώ υπάρχουν τα Ανάκτορα, το αρχαίο θέατρο και οι Βασιλικοί Τάφοι. Ο Τάφος του Φιλίππου με τα μοναδικής αξίας ευρήματά του (χρυσή λάρνακα, υδρία, στεφάνια, ασπίδα κ.λ.π.), που αποτελούν στοιχεία παγκόσμιας ακτινοβολίας. Ο χώρος των Βασιλικών Τάφων με τα στέγαστρά του, είναι ιδιαίτερα επιβλητικός για τον επισκέπτη. Το ίδιο και για την “κυρία Σύμβουλο” που εκτός από γνώστης, είναι και επισκέπτρια γι άλλους λόγους που γεννά το ανώμαλο γενετήσιο ένστικτό της: “Συμμετέχει σε σεξ ραπ καταστάσεις. Νύχτες πάει εκεί και μαζί με εκλεκτή παρέα δημιουργεί απίστευτα ανώμαλες καταστάσεις για διεστραμμένα μυαλά. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Εκτός από την ευνόητη ιεροσυλία στους Μακεδονικούς Τάφους, προφανώς το πρόσωπο αυτό δεν πρέπει να στέκει καλά στα μυαλά του”. Το πρόσωπο αυτό βέβαια είναι κοντά στον πρωθυπουργό. Τα ξέρει όλα αυτά ο κ.Σαμαράς;

Η συγκεκριμένη “τρόικα” του εγκλήματος δεν δίστασε πριν από τρία χρόνια να “ξεκοκαλίσει” το “μυστικό κονδύλι” του 1.300.000 ευρώ που είχε διατεθεί από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου για “εθνικούς σκοπούς”, επί υπουργίας Παπουτσή στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Τα χρήματα φέρεται να είχαν διατεθεί για “μυστική αποστολή” στο εξωτερικό ως μέρος απόρρητου σχεδίου για την εύρεση μερικών από τα 4.000 αρχαία νομίσματα που έχουν πουληθεί από αρχαιοκάπηλους σε πέντε ηπείρους. Ένα πάντως από αυτά τα νομίσματα λέγεται ότι βρίσκεται στο λαιμό της πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Γούλι Τιμοσένκο! Το πως έφθασε εκεί καλό είναι να ρωτήσουμε κάποιους πολιτικούς και ειδικά τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο. Έτσι κύριε Σαμαρά;

Το ρεπορτάζ σίγουρα λοιπόν δεν είναι μυθιστόρημα. Ποτέ δεν είναι μυθιστόρημα. Και βέβαια θα συνεχιστεί αφού οι πρωταγωνιστές είναι όλοι τους γνωστοί. Και πάνω από όλα η αξιαγάπητη ανώμαλη σύμβουλος. Ειδικά σε μια εποχή που τα μυστήρια της Αμφίπολης είναι στην επικαιρότητα…

Σ.Χ

makeleio.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_70.html

Σμύρνη: οι εκτοπισμοί και οι πορείες θανάτου.Τουρκική αγριότητα

Οι Τούρκοι την έχουν ονομάσει "ημέρα της νίκης". Στην πραγματικότητα ήταν ημέρα σφαγής. Και δεν κράτησε 24 ώρες.

Συνέχεια των εξαιρετικών και διαφωτιστικών
ανταποκρίσεων του Γάλλου δημοσιογράφου Rene Puaux από τη Σμύρνη. Οι περιγραφές του για τους εκτοπισμούς και τις πορείες θανάτου των Ελλήνων είναι ανατριχιαστικές.


"Όταν οι Τούρκοι έφθασαν στη Σμύρνη, καθιέρωσαν αυστηρό έλεγχο για τους Έλληνες και τους Αρμένιους που ήθελαν να φύγουν από την πόλη. Τίποτα πιο φυσικό και λογικό. Μεταξύ αυτών των πολιτών μπορεί να κρύβονταν στρατιώτες του ελληνικού στρατού, που είχαν πετάξει βιαστικά τις στολές τους. Ήταν νόμιμα αιχμάλωτοι των νικητών. Αυτή, εξάλλου, την εξήγηση έδωσαν οι Τούρ κοι, όταν επικρίθηκε η μαζική εκτόπιση του ανδρικού πληθυσμού της Σμύρνης προς την ενδοχώρα. Στην παρατήρηση πως ήταν ελάχιστα αληθοφανές το γεγονός ότι αυτές οι δεκάδες χιλιάδες αν θρώπων ήταν όλοι στρατιώτες μεταμφιεσμένοι, οι Τούρκοι πρόβαλαν το επιχείρημα ότι, αν αυτοί οι άνδρες δεν ήταν στρατιώτες, θα μπορούσαν όμως να γίνουν, και ότι έπρεπε να προφυλαχθούν από μια ενδεχόμενη επιστράτευση των προσφύγων, την οποία θα επιχειρούσε ίσως η Ελληνική κυβέρνηση.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε η διαταγή του στρατηγού Νουρεντίν να συλλάβουν όλο τον ανδρικό πληθυσμό από δεκαοκτώ μέχρι σαράντα πέντε ετών. Αντίθετα με την εξήγηση που έδωσαν εκ των υστέρων οι Τούρκοι, δεν επρόκειτο παρά για άνδρες που υπετίθετο ότι είχαν αγωνιστεί στο πλευρό του ελληνικού στρατού. Στην πράξη συνέλαβαν όλους τους άνδρες με ρωμαλέο παρουσιαστικό από δεκαπέντε μέχρι πενήντα πέντε ετών. Γι' αυτές τις συλλήψεις ένας μάρτυρας αφηγείται τα ακόλουθα:

«Δεν μπορούσε να υπάρξει πιο σπαρακτικό θέαμα- οι γυναίκες είχαν χωριστεί από τους άνδρες τους, οι μανάδες από τους γιους τους, οι αδελφές από τους αδελφούς τους. Όλοι όσοι είχαν συλλη-
φθεί με τον τρόπο αυτό, είχαν σταλεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ad hoc και, όταν συγκεντρώθηκαν όλοι εκεί, έπεσαν θύματα ληστείας των Τούρκων στρατιωτών. Δεν τους έκλεψαν μόνο τα χρήματα που είχαν, αλλά και τα ρούχα και τα παπούτσια τους. Για να γλιτώσουν την τέλεια απογύμνωση, πολλοί απ' αυτούς έσκιζαν οι ίδιοι τα ρούχα τους, γιατί οι Τούρκοι βλέποντας κουρέλια και μόνο, δεν τους τα έβγαζαν καθόλου».

Από αυτά τα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι Τούρκοι έστελναν καθημερινά προς την ενδοχώρα περίπου χίλιους Χριστιανούς, κατά φάλαγγες, αποσπώντας τους από τον αριθμό εκείνων που είχαν συλληφθεί με αυτό τον τρόπο.

Σύμφωνα με αφηγήσεις όσων κατάφεραν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών αυτών των εκτοπίσεων προς την ενδοχώρα, τρεις χιλιάδες περίπου από τους αιχμαλώτους φονεύθη καν έξω από το χωριό Μπουνάρμπασι, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από τη Σμύρνη. Οι τελευταίες φάλαγγες οδηγήθηκαν στην ενδοχώρα χωρίς ρούχα και παπούτσια, γιατί τους είχαν κλέ ψει τα πάντα. Πολλοί από αυτούς έπεσαν καθοδόν και επειδή ήταν αδύνατο να υπακούσουν στις διαταγές των Τούρκων ιππέων και να προχωρήσουν, φονεύθηκαν επί τόπου. Ο αριθμός αυτών των κατοίκων της Σμύρνης και της ενδοχώρας (ηλικίας από δεκαοχτώ μέχρι σαράντα πέντε ετών), που συνελήφθησαν έτσι και οδηγήθη καν από τους Τούρκους προς την ενδοχώρα, θα πρέπει να υπολογι στεί στις 150.000.
Οι Χριστιανοί που προορίζονταν για εκτόπιση, συγκεντρώνονταν στο Διοικητήριο. Όταν συγκεντρωνόταν ένας ικανοποιητικός αριθμός, άρχιζε η μετακίνηση τους. Μεταξύ αυτών υπήρχε και ένα σημαντικό ποσοστό ιερέων. Τους οδηγούσαν Τούρκοι στρατιώτες, πολλοί των οποίων ήταν εφοδιασμένοι με ρόπαλα. Κατά την πορεία ο όχλος τους λιθοβολούσε, πετώντας τους μαζί με τις | πέτρες και ακαθαρσίες.

Τους ανάγκαζαν να φωνάζουν Yiaschahin Moustafa Kemal pacha.

Για την τύχη των αιχμαλώτων που οδηγήθηκαν προς την ενδοχώρα, έχουμε τρομακτικές μαρτυρίες.
Ο Νικόλαος Χατζόπουλος του 32ου Συντάγματος Πεζικού, από τη Νάξο, που κατόρθωσε να δραπετεύσει, καταθέτει:
«Αιχμαλωτιστήκαμε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Πούντα (βόρεια συνοικία της Σμύρνης) και την ίδια μέρα μας έκλεισαν στις αποθήκες του λιμανιού, μας έκλεψαν ό, τι είχαμε στην κατοχή μας, και στη συνέχεια, την επομένη, μας οδήγησαν στο Νύμφαιον . Το τουρκικό πλήθος που είχε μαζευτεί κατά μήκος του δρόμου, μας χτυπούσε και μας πετούσε πέτρες αναγκάζοντας μας να φωνάζουμε: ζήτω ο Μουσταφά Κεμάλ πασάς. Εκείνοι που αρνούνταν, δέχονταν μαχαιριές.

Καθώς αφήναμε τη Σμύρνη, συναντήσαμε πέντε δίτροχα καροτσάκια, γεμάτα με πτώματα Ελλήνων πολιτών, που τα πήγαιναν να τα πετάξουν σε μια χαράδρα.

Μετά από δύο ώρες πεζοπορίας από τη Σμύρνη, η φάλαγγα μας σταμάτησε.
Εκεί οι Τούρκοι διέταξαν τους Έλληνες στρατιώτες που κατάγονταν από τη Μικρά Ασία να αποχωριστούν από τους Έλληνες οι οποίοι ήταν από την Παλαιά Ελλάδα. Τους ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να απολύσουν τους πρώτους και να τους δώσουν την άδεια να επιστρέψουν στα σπίτια τους. 800 περίπου άνδρες βγήκαν από τις σειρές τους συμπεριλαμβανομένων και αξιωματικών της χωροφυλακής. Τους συγκέντρωσαν σ' ένα μόνο τάγμα, τους οδήγησαν στην ξερή κοίτη ενός γειτονικού χειμάρρου και τους σκότωσαν όλους με ριπές οπλοπολυβόλων».
Η σφαγή αυτή επιβεβαιώθηκε από το δεκανέα Αντώνη Βιτζηλαίο του 26ου Συντάγματος Πεζικού, από τους στρατιώτες Νικόλαο Κορρέ του 25ου Συντάγματος Πεζικού, Νικηφόρο Βιτζηλαίο
του 44ου Συντάγματος Πεζικού και από τον Κωνσταντίνο Χωριανόπουλο του 32ου Συντάγματος
Πεζικού, οι οποίοι ήταν παρόντες.Η σφαγή πρέπει να έγινε λίγο ανατολικότερα του Μπουρνόβα.

Οι πέντε καταθέσεις συμφωνούν επακριβώς. Η φάλαγγα που είχε δύναμη περίπου 5.000 ανδρών και μειώθηκε έτσι σε λίγο περισσό τερους από 4.000, ξανάρχισε τότε την πορεία της προς το Νύμφαιο. Σ' αυτή τη μικρή πόλη των 3.000 ψυχών το τουρκικό πλήθος χτύπησε τους αιχμαλώτους. Το ίδιο συνέβη στη Μαγνησία όπου έμειναν πέντε μέρες κλεισμένοι σ' έναν περίβολο. Εκεί οι Τούρκοι προσκάλεσαν το πλήθος να υποδείξει εκείνους από τους Έλληνες στρατιώτες που μπορούσε να αναγνωρίσει ως ενόχους για κάποια αδικήματα τον καιρό της Κατοχής. Χίλιοι από αυτούς «αναγνωρίστηκαν» με -τον τρόπο αυτό και τουφεκίστηκαν πάραυτα.
Οι επιζήσαντες χωρίστηκαν σε τρία «τάγματα εργασίας», που κατανεμήθηκαν ανάμεσα στη Μαγνησία, τον Κασαμπά και τη Φιλαδέλφεια.
Ένας από τους δραπέτες του τάγματος της Φιλαδέλφειας μας πληροφορεί ότι στις 26 Οκτωβρίου από τους χίλιους άνδρες δεν απέμειναν παρά 480. Οι υπόλοιποι υπέκυψαν από τη σκληρή δουλειά, την πείνα και το κρύο.
Τα ίδια γεγονότα επιβεβαιώνονται από τρεις Ιταλούς και έναν |Γάλλο προστατευόμενο, οι οποίοι, αφού οδηγήθηκαν με τη βία
μαζί με τους άλλους εκτοπισθέντες, κατάφεραν κατά την πορεία να γνωστοποιήσουν την ταυτότητα τους και να αφεθούν ελεύθεροι.
Σύμφωνα με διάφορες πληροφορίες από την ενδοχώρα της Μικράς Ασίας, μπορούμε να ελπίζουμε πως θα δούμε με την ανταλλαγή των αιχμαλώτων την επανεμφάνιση, μόλις και μετά βίας, των μισών από τους 150.000 άνδρες που οι Τούρκοι έσυραν αιχμά λωτους, και ένας Θεός ξέρει σε τι κατάσταση.

Ένας άλλος αιχμάλωτος που διέφυγε από τη Σμύρνη, ο Δημήτριος Δήμας από τις Κουκουβάουνες της Αττικής, στρατιώτης στο 22ο Σύνταγμα Πεζικού, που δούλευε μαζί με άλλους πενήντα στο καθάρισμα των ερειπίων από την πυρκαγιά, φέρει στο σώμα του σημάδια από σοβαρά εγκαύματα εξαιτίας ενός διαβρωτικού υγρού που έρριξαν στους συντρόφους του και στον ίδιο στο στενό περίβολο όπου ήταν κλεισμένοι. Οι άλλοι υπέκυψαν με αφόρητους πόνους. Εγκαταλελειμμένος για να πεθάνει, κατάφερε μέσα στο σκοτάδι να ξεφύγει. Δηλώνει πως ο υποσιτισμός, η κακομεταχείριση και η εξουθένωση από τη σκληρή δουλειά έκαναν τους αιχμα λώτους να μοιάζουν με φαντάσματα". 

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_79.html

ΣΟΚ- Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Φαρμακευτική Εταιρία MERCK παραδέχεται την ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ του ΚΑΡΚΙΝΟΥ μέσω Εμβολίων! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της – η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενιχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτός ο τομέας, αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους.. καταναλωτές.


Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να το δείτε γιατί λέει αναλυτικά τι μας βάζουν στο σώμα μας με τα εμβόλια οι φαρμακοβιομηχανίες!
 




makeleio.gr

Οι αγριότητες των Τζιχαντιστών και η Τουρκία …Eνώ η Ελλάδα αφοπλίζεται! Του Π. Λιβανίδη

10636236 364015337088388 4460468930883200667 n
Με  φρίκη  και  τρόμο ,  η  διεθνής  κοινή  γνώμη , παρακολουθεί  τα  άγρια  εγκλήματα  των  φονταμελιστών  Σουνιτών  Μουσουλμάνων ,  που  θέλουν  να  ιδρύσουν  στον  21ο   αιώνα  « Ισλαμικό  κράτος »  στην  Εγγύς  και  Μέση  Ανατολή. Ανατριχιάζει η Δύση  από τις  μαζικές  εκτελέσεις , τους  αποκεφαλισμούς , τις σφαγές , τους  βιασμούς , αλλά και  την  πώληση  νεαρών  κοριτσιών  και   γυναικών  ως  σκλάβες....

10647110 364015013755087 5570391894150107577 n
Η  Ευρώπη  αδυνατεί  να  καταλάβει τη λογική  των  Τζιχαντιστών , που  για  να  μην  υποστείς  τη  μήνη  τους  και  την  εκτέλεση , θα  πρέπει  να  ασπαστείς  την εκδοχή του  δόγματος  του  Ισλάμ ,  που  αυτοί  πιστεύουν  και  θέλουν  να  επιβάλουν  δια  μέσου  φρικτής  βίας  στον  υπόλοιπο  κόσμο.
Είναι  οι  αντάρτικες  ομάδες  που  όπως  έλεγαν , μέχρι  πριν  από  λίγο  καιρό , επεδίωκαν  την  αποκαθήλωση του  καθεστώτος  του  Άσαντ  στη  Συρία ,  έχοντας  τις  ευλογίες  και  την  συμπαράσταση  χωρών  της  Δύσης , των  Αμερικανών και  της  Τουρκίας.
Τώρα  όμως  δεν  τους  αρκεί  αυτό  και  επιδιώκουν  την  ίδρυση  ενός  «Ισλαμικού  Χαλιφάτου » ,  σε  όλη  την  περιοχή ,  με  εφαρμογή  της  Σαρίας  στην  πιο  σκληρή  της  μορφή. Οι  Χριστιανικοί  πληθυσμοί , οι  Γεζίντι  και  οι  Κούρδοι  στην  περιοχή  της  ανατολικής  Συρίας  και  του  βορειουδυτικού  Ιράκ  είναι  τα  πρώτα  τους  θύματα.
Για μια φορά  ακόμη  ο  πολιτισμός  της  Δύσης ,  όπως  και  ο Δρ. Φρανκενστάϊν ,  γίνεται  θύμα του  δικού  της  δημιουργήματος.  Του  δικού  της  «Ανταμς»  ,  που  δημιουργείται  από  την  υποκίνηση  και  ενίσχυση  των  αντάρτικων  ομάδων , που  θέλουν  να  ανατρέψουν  καθεστώτα , μη  αρεστά  σε  ορισμένες  χώρες  της  Δύσης.
tzi660 2
Μήπως  οι  φανατικοί  Μουσουλμάνοι – Mουτζαχεντίν  στο  Αφγανιστάν  δεν  είχαν στην  αρχή  την  αμέριστη  συμπαράσταση  και  εκπαίδευση  από  τις  ΗΠΑ , προκειμένου  να  ανατρέψουν  το  φιλορωσικό  καθεστώς  που  υπήρχε  τότε ;  Με  αυτό  το  δημιούργημα  τους  οι  ΗΠΑ  δεν  αναγκάστηκαν  μετά , να  το  πολεμούν  για  χρόνια , χωρίς  να  μπορέσουν  να  το  νικήσουν ;

Οι  αγριότητες  των  Τούρκων

xios4
Smirni 01
Αυτές  όμως οι  φρικτές  και  ανήκουστες ,  για  την  εποχή  μας , εκτελέσεις με  δημόσιους  αποκεφαλισμούς , που  συμβαίνουν  σήμερα- τώρα,  εις  βάρος  ανθρωπών – που για τους τζιχαντιστές είναι  μόνο  οι αλλόθρησκοι προς αφανισμό-, δεν  είχε  υποστεί  για  αιώνες  από  τους  Οθωμανούς  Τούρκους  κατακτητές και ο  Ελληνισμός ;
Οι σκλαβωμένοι  προγονοί  μας  υπέφεραν τα  ίδια  και  χειρότερα  από  τους  Τούρκους  κατακτητές , που  τότε  πολεμούσαν  για  να  μας επιβάλουν  τον  Ισλαμισμό με την βία. Η  υπέρμετρη  φορολογία , οι  ταπεινώσεις , η  τρομοκρατία ,  οι  αρπαγές   παιδιών , οι  βιασμοί  και  πώληση  γυναικόπαιδων  ως  σκλάβοι  ήταν  μια  καθημερινότητα , ως  μέτρα  για  την  επιβολή  της  οθωμανικής  « ευνομίας » όπως  την  αντιλαμβάνονταν  οι  Τούρκοι  κατακτητές.
Οι  συνθήκες  ήταν  τόσο  φρικτές  που  οι  Έλληνες  με  την  κάθε  ευκαιρία  που  τους  δινόταν  επαναστατούσαν. Γνωρίζοντας πάντα ότι  εάν ηττηθούν  και πιαστούν αιχμάλωτοι , θα είχαν να υποστούν τόσα  φρικτά  βασανιστήρια  που γι’ αυτό προτιμούσαν  τον  θάνατο  ή  την  αυτοκτονία (  Κούγκι , Αρκάδι , Ζάλογγο , Αραπίτσα  Εδέσσης  κλπ ).
Οι  περιγραφές  που υπάρχουν , για  γεγονότα  εκείνης  της  εποχής  από  τους  Τούρκους  εις  βάρος  των  Ελλήνων  είναι  δραματικές.  Αποκεφαλισμοί , αλλεπάλληλες  σφαγές , φρικτές  θανατώσεις  δια  ανασκολοπισμού ,  βιασμοί ,  αρπαγή  παιδιών  καθώς  και  πώληση  γυναικόπαιδων  ως  σκλάβοι  ήταν  σε  τέτοιο  βαθμό  που  αρκετές  φορές , οι  Μεγάλες  Δυνάμεις , πιεσμένες  από  την  κοινή  γνώμη  των  χωρών  τους  αναγκάζονταν  να  επέμβουν  υπέρ  των  Ελλήνων.
Είναι η αγριότητα  που  οι  φονταμελιστές – « σταυροφόροι »  του  διεθνισμού , του  αθεϊσμού  και  της  παραχάραξης  της  Ελληνικής  ιστορίας  προσπαθούν  να  μας  πείσουν  ότι  , αυτά  δεν  συνέβησαν  και  οι  Έλληνες  πρόγονοι  μας  ευημερούσαν  κάτω  από  την  « τάξη » την « ηρεμία » και την «ασφάλεια»   του  Οθωμανικού  ζυγού. Και  όπως  λένε  και  τα  σημερινά  τουρκικά  σχολικά  βιβλία  οι  Έλληνες  σταθήκαμε  αχάριστοι  μπροστά  στη  μεγαλοδωρία  της  Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας.
 26
 5

Η  φρικτή  πραγματικότητα  του  σήμερα

Μήπως  όμως  οι  Τούρκοι  , μετά  από  το  πέρασμα  τόσων  αιώνων  συμπεριφέρθηκαν  στην  εποχή  μας  με  διαφορετικό  τρόπο  με  την  καταστροφή  της  Σμύρνης  το 1922  και  την  γενοκτονία  του  Ελληνισμού  της  Μ. Ασίας  και  του  Πόντου ;
Θα  έπρεπε  μήπως  να  ξεχάσουμε  τις  Τουρκικές  θηριωδίες  στο  πογκρόμ  της  Κωνσταντινούπολης  το  1955 , ή  στην  εισβολή  της  Κύπρου  το ‘74 ;  Ή  μήπως  φέρθηκαν  διαφορετικά  στην  άγρια  δολοφονία  του Τάσου Ισαάκ  και  του  Σολομώντος Σολωμού ;
Αλήθεια  πώς  δολοφονήθηκαν  οι  1600  αιχμάλωτοι  πολέμου – αγνοούμενοι  της  τουρκικής  εισβολής  το  1974 ;  Πότε  θα  μας πουν την  αλήθεια ;
Μήπως  όμως  καταδικάστηκαν  οι  δολοφόνοι  του Τάσου  Ισαακ  και του Σολομώντος  Σολωμού , που  καταγράφηκαν  σε  Video  και  μεταδόθηκαν ζωντανά  από  πολλά  τηλεοπτικά  κανάλια ;
Φυσικά  ΟΧΙ.
Μήπως  οι  Τούρκοι  σταμάτησαν  τις  μεθοδεύσεις  αρπαγής  κομματιών  του  Ελληνικού  κράτους  και  του  ορυκτού μας  πλούτου  του ; Ή  μήπως  μέσα  στους  εκατοντάδες  χιλιάδες  λαθρομετανάστες , που  εποικίζουν  ανεξέλεγκτα  καθημερινά  τη  χώρα  μας , δεν  υπάρχουν  ανάμεσα  τους φανατικοί  τζιχαντιστές , που  με  την  πρώτη  ευκαιρία  που  θα  τους  δοθεί  δεν  θα  θελήσουν  να  επιβάλουν  βίαια  τους  δικούς  τους  νόμους  και  τη  δική  τους έλλειψη  πολιτισμού  και  αντίληψης  κοινωνικής  συμπεριφοράς ;
Μήπως  όμως  οι  Τούρκοι  , μετά  από  το  πέρασμα  τόσων  αιώνων  συμπεριφέρθηκαν  στην  εποχή  μας  με  διαφορετικό  τρόπο  με  την  καταστροφή  της  Σμύρνης  το 1922  και  την  γενοκτονία  του  Ελληνισμού  της  Μ. Ασίας  και  του  Πόντου ;
Θα  έπρεπε  μήπως  να  ξεχάσουμε  τις  Τουρκικές  θηριωδίες  στο  πογκρόμ  της  Κωνσταντινούπολης  το  1955 , ή  στην  εισβολή  της  Κύπρου  το ‘74 ;  Ή  μήπως  φέρθηκαν  διαφορετικά  στην  άγρια  δολοφονία  του Τάσου Ισαάκ  και  του  Σολομώντος Σολωμού ;
Αλήθεια  πώς  δολοφονήθηκαν  οι  1600  αιχμάλωτοι  πολέμου – αγνοούμενοι  της  τουρκικής  εισβολής  το  1974 ;  Πότε  θα  μας πουν την  αλήθεια ;
Μήπως  όμως  καταδικάστηκαν  οι  δολοφόνοι  του Τάσου  Ισαακ  και του Σολομώντος  Σολωμού , που  καταγράφηκαν  σε  Video  και  μεταδόθηκαν ζωντανά  από  πολλά  τηλεοπτικά  κανάλια ;
Φυσικά  ΟΧΙ.
Μήπως  οι  Τούρκοι  σταμάτησαν  τις  μεθοδεύσεις  αρπαγής  κομματιών  του  Ελληνικού  κράτους  και  του  ορυκτού μας  πλούτου  του ; Ή  μήπως  μέσα  στους  εκατοντάδες  χιλιάδες  λαθρομετανάστες , που  εποικίζουν  ανεξέλεγκτα  καθημερινά  τη  χώρα  μας , δεν  υπάρχουν  ανάμεσα  τους φανατικοί  τζιχαντιστές , που  με  την  πρώτη  ευκαιρία  που  θα  τους  δοθεί  δεν  θα  θελήσουν  να  επιβάλουν  βίαια  τους  δικούς  τους  νόμους  και  τη  δική  τους έλλειψη  πολιτισμού  και  αντίληψης  κοινωνικής  συμπεριφοράς ;
7

Η  Ελλάδα  αφοπλίζεται

Σε  περίπτωση  πολέμου  για  την  υπεράσπιση  της  εθνικής  μας ακεραιότητας , πως  θα  μπορεί  ο  Έλληνας  να  μάχεται  στο  μέτωπο , όταν  η  οικογένεια  του  θα  κινδυνεύει  στα  μετόπισθεν , από  πεινασμένους  λαθρομετανάστες   και  εξτρεμιστές  μουσουλμάνους ;
Η  Ελλάδα  σταδιακά , αλλά  συστηματικά  αφοπλίζεται.
Ο  κίνδυνος για  την  Ελλάδα  του  σήμερα , είναι  εδώ.  Κάποιοι  όμως  προσπαθούν  να  μας  αποκοιμίσουν ,  εάν  όχι  να  μας  παραπλανήσουν  και  φροντίζουν  να  τους  ανοίξουν  διάπλατα  την  πόρτα.
Γιατί  δεν  μας  λένε  την  αλήθεια ;  Ποιος  είναι  ο  λόγος ;
Ποιος  είναι  ο  λόγος  που  αφήνουν  τον  Ελληνισμό ανοχύρωτο  και  ανέτοιμο  να  αντισταθεί  στους  κινδύνους  που  έρχονται ;
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/09/e.html

Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο.. δημοκράτης

Την εικόνα του άρθρου την έβγαλα με το κινητό μου κατά την παραμονή μου στην Αθήνα. Τολμούν οι βιαστές να κατηγορούν τη βιασθείσα για προσβολή του θεσμού της δημοκρατίας και του πολιτεύματος.

Οι κατηγορούμενοι για εσχάτη προδοσία (όχι μόνο η μήνυση Αντωνίου της οποίας τα στοιχεία κρίθηκαν βάσιμα από τη Βουλή πριν χωθούν σε συρτάρι αλλά και άλλων που ακολούθησαν) τολμούν να μιλούν για προσβολή του θεσμού της δημοκρατίας.

Μόνο η εικόνα του άρθρου αποτελεί προσβολή του θεσμού της Βουλής. Το σπίτι της δημοκρατίας πίσω από κάγκελα.

Η εγκληματική οργάνωση που θα έπρεπε να δικαστεί βάσει το νέου τρομονόμου διοικεί τη χώρα. Οι καταπατητές του συνόλου του Συντάγματος.

Το σύνολο των νομοσχεδίων, τροπολογιών και διατάξεων που ψηφίστηκαν μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου είναι άκυρα.

Κάθε νόμος που απορρέει από διεθνή συμφωνία απαιτεί την ψήφιση από τα 2/3 της Βουλής.

Γιωργάκη όταν υπέγραφες την εθνική προδοσία δεν ρώτησες τον κορυφαίο σύμβουλο του μπαμπά σου Συνταγματολόγο Γιώργο Κασιμάτη;

Η εγκληματική οργάνωση που άνοιξε 600 κεφάλια στο Σύνταγμα (28 και 29 Ιούνη 2011) μπλοκάροντας ακόμα και την πρόσβαση των ασθενοφόρων και γιατρών, οι δολοφόνοι χιλιάδων πολιτών αυτοκτονώντας τους εμμέσως οδηγώντας τους συνειδητά στην εξαθλίωση.

Είναι δυνατόν άνθρωποι που θα έπρεπε να σαπίζουν στις φυλακές να τολμούν να απειλούν απλούς πολίτες με 10 χρόνια φυλακή για κάποιο γραφικό στο photoshop;

Ο νέος ποινικός κώδικας θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Στο Aachen είμαστε μια κοινότητα 3.800 Ελλήνων. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άνθρωποι υπάρχουν στην κοινότητα αυτή.

Αλήθεια πιστεύετε ότι δεν θα σας ξεσκίσουν πατόκορφα αν τολμήσετε να κλείσετε έστω και έναν Έλληνα φυλακή γιατί αντιδρά στην εξαθλίωση και την άλωση της χώρας του;

Αλήθεια είστε ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ;

Tom Papatolis

Pitsirikos: Αγαπητέ φίλε, να σας θυμίσω πως, μετά την χρεοκοπία και τις διαδηλώσεις, στη χώρα μας έγιναν εκλογές. Οι ένοχοι πολιτικοί εκφράζουν αρκετά μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων. Ο περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν καν τι είναι δημοκρατία. Στην επόμενη επίσκεψή σας στην Ελλάδα, ρωτήστε τυχαίους ανθρώπους τι είναι δημοκρατία. Θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις. Και θα καταλάβετε πως υπάρχουν πιο βλάκες από τους πολιτικούς. Οι αντιδράσεις από τους Έλληνες του εξωτερικού δεν φοβίζουν την κυβέρνηση. Την φόβιζαν όταν ήταν εδώ. Έκανα μια παρέμβαση στο κείμενό σας και διόρθωσα τους «ασκούς του Αιόλου» γιατί έναν ασκό είχε ο Αίολος. Να είστε καλά.

http://www.logiosermis.net/2014/09/blog-post_41.html#.VASWF6MrHpc

Πρωτοφανής "πυρηνική" προειδοποίηση από Β.Πούτιν: "My finger is on the button"! [Βίντεο] "

H πλέον ευθεία πυρηνική απειλή που έχει ακουστεί εδώ και δεκαετίας από μια εκ των πυρηνικών δυνάμεων, διατυπώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του στο ετήσιο forum των νέων Ρώσων που διοργανώθηκε στη Μόσχα.
Μιλώντας για την κρίση στην Ουκρανία και για τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των δυτικών συμμάχων αναφέρθηκε ανοικτά στην "απευκταία αλλά υπαρκτή επιλογή που διατηρεί η Ρωσία για την χρήση πυρηνικών όπλων", περιγράφοντας στην ουσία ένα δόγμα πρώτης χρήσης πυρηνικών όπλων σε ένοπλη σύγκρουση!
Εμφανιζόμενος γα πρώτη φορά τόσο σκληρός στις δηλώσεις του απέναντι σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ από τις όχθες της λίμνης λίγο πιο έξω από τη Μόσχα όπου γινόταν δήλωσε προς "κάθε αποδέκτη" πως "Οι ένοπλες της χώρας μας υποστηριζόμενες από το πυρηνικό οπλοστάσιό τους είναι έτοιμες να απαντήσουν σε κάθε επιθετική κίνηση κατά της Ρωσίας! Δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, αλλά είναι υπαρκτή η επιλογή μας για χρήση πυρηνικών όπλων"! για να καταλήξει: "Είναι καλύτερα να μην τα βάλετε μαζί μας"!
Συγκεκριμένα είπε "Οι εταίροι της Ρωσίας πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι καλύτερα για αυτούς να μην τα βάζουν μαζί μας. Δόξα τω Θεώ νομίζω ότι κανείς δεν σκέφτεται να ξεκινήσει  μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας με την Ρωσία. Θέλω να υπενθυμίσω πως η Ρωσία είναι μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις με πυρηνικό οπλοστάσιο",
Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις έχουν να ακουστούν από την εποχή του Χρουτσόφαφού ούτε ο Μπρέζνιεφ, ούτε ο Αντρόποφ, ούτε φυσικά ο Γκορμπατσόφ είχαν τολμήσει να κάνουν αναφορά στο δικαίωμα της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει πρώτη πυρηνικά όπλα!
Αναφερόμενος στην υπόθεση Κριμαία και την ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως "Αυτή ήταν απαραίτητη για την διάσωση του ρωσικού πληθυσμού από την βιαιότητα της ουκρανικής κυβέρνησης", ενώ για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία είπε πως "Αυτή είναι αποτέλεσμα της άρνησης του Κιέβου να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με το ρωσόφωνο στοιχείο".
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις σχέσεις ΝΑΤΟ- ΗΠΑ και  Ρωσίας:
«Η Ρωσία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας. Δεν το θέλουμε και δεν το σχεδιάζουμε. Φυσικά όμως είμαστε σε θέση να αποτρέψουμε κάθε επιθετική κίνηση εναντίον της Ρωσίας», είπε ο Πούτιν στους νέους του forum, φορώντας ένα απλό τζιν και ένα γκρι μπλουζάκι.
Στην ίδια ομιλία επίσης  εντύπωση έκανε π παραλληλισμός του Ρώσου προέδρου αυτού που συμβαίνει στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ με ότι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ στο Λένινγκραντ:
"Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές. Δυστυχώς αυτό μου θυμίζει γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν Γερμανοί φασίστες  πολιορκούσαν τις πόλεις μας όπως το Λένινγκραντ" με την τελευταία αυτή παρατήρηση να έχει ως αποδέκτη το Βερολίνο και μόνο
Όλα αυτά σε απάντηση των σημερινών ... απειλών κρατικών οντοτήτων επιέδου Λουξεμβούργου και Εσθονίας κατά της Ρωσίας και του ανύπαρκτου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε στον Πούτιν τη βαθιά ανησυχία της ΕΕ για τις πληροφορίες ότι ρωσικά στρατεύματα εμπλέκονται σε μάχες στην Ουκρανία και καταδίκασε σθεναρά τις επιχειρήσεις ρωσικών στρατιωτικών μονάδων στο ουκρανικό έδαφος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής, ο Μπαρόζο κάλεσε τον Πούτιν να αντιστρέψει την πορεία των πραγμάτων επισημαίνοντας ότι "είναι δύσκολο να συνεχίζουμε να συνηγορούμε υπέρ μιας συνεργασίας όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την παρούσα κλιμάκωση".
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν (ναι της κυβέρνησης που ηγείται ο τύπος που παντρεύτηκε τον σύντροφό του),δήλωσε ότι "Εξετάζονται όλες οι πιθανότητες, εκτός από την στρατιωτική δράση(σ.σ.: δηλαδή ο ένδοξος λουξεμβουργιανός Στρατός δεν θα προελάσει στην ουκρανική στέππα;), για να τιμωρηθεί η Ρωσία επειδή επέλεξε τον λάθος δρόμο".
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη να προχωρήσει με πιθανά νέα μέτρα κατά της Ρωσίας, καθώς η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη" δήλωσε και ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών Ούρμας Παέτ του οποίου η χώρα είναι σαν σκουπιδάκι στον χάρτη στην άκρη της ρωσικής επικράτειας...
 
 
 
 

Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι η Κομισιόν - O' Connor: Δεν θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι η Κομισιόν - O' Connor: Δεν θα συζητηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους 
Στο Παρίσι θα εξεταστεί μόνο η πρόοδος που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία
Υποβαθμίζει τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για το μείζον ζήτημα του ελληνικού χρέους η Κομισιόν, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι...
"Στόχος της τριήμερης συνάντησης στο Παρίσι είναι η παρακολούθηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας, σε ορισμένα από τα ζητήματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο", δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, S. O' Connor.
Όπως τόνισε "στόχος των συζητήσεων στο Παρίσι μεταξύ της τρόικας και της Ελλάδας δεν είναι να εξεταστούν το πως θα καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μετά το 2014 ή να εξεταστούν ζητήματα που άπτονται της βιωσιμότητας του χρέους".
Τα θέματα αυτά, πρόσθεσε, θα εξεταστούν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της αξιολόγησης μετά την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο και στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί με τη δήλωση του Εurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012.

http://www.bankingnews.gr

Η προεδρία της Δημοκρατίας και οι Δούρειοι Ίπποι της πολιτικής πραγματικότητας.

Πολιτική είναι η ιπποδρομία Δουρείων Ίππων.
Stanislaw Jerzy Lec, Πολωνός γνωμικογράφος

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα
Πολιτική αναλύτρια-δημοσιογράφος

Τα μπάνια του λαού τελειώσαν, το καλοκαίρι έδωσε τη θέση του στο φθινόπωρο και ο Έλληνας επέστρεψε, όσοι τουλάχιστον κατάφεραν να κάνουν έστω και λίγες ημέρες διακοπές,με μια γλυκόπικρη αίσθηση στα χείλη. 

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως αρέσκεται η κυβέρνηση να αποκαλεί το χαράτσι, παρά το κομφούζιο που δημιουργήθηκε, νομιμοποιήθηκε, τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων έχουν καταφθάσει την ώρα που η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό και το κλίμα στη κοινωνία επιδεινώνεται, με τις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτέμβρη να φαντάζουν εφιάλτης για το Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά τη φαινομενική ηρεμία, η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για τη συνέχεια, καθώς εκτός από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, έχει να αντιμετωπίσει και το δύσκολο εμπόδιο του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας. Ένα εμπόδιο που απασχόλησε τους συμβούλους στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου καθ΄όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στα βουλευτικά γραφεία τα τηλέφωνα χτυπούσαν διαρκώς παρά την καλοκαιρινή ραστώνη προκειμένου να συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που θα επιτρέψει σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη κυβερνητική τους θητεία, ενώ παράλληλα θα δώσει και τη δυνατότητα στους υπόλοιπους βουλευτές να μείνουν στα βουλευτικά έδρανα, καθώς αρκετοί - κυρίως αυτοί της ΔΗΜΑΡ - ανησυχούν για την επόμενη ημέρα και για το βουλευτικό τους μέλλον,έχοντας ως δεδομένο τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Παράλληλα, και ενώ μέχρι στιγμής ο μαγικός αριθμός δείχνει 173 βουλευτές, συζητήσεις γίνονται για τη δημιουργία μιας κεντροδεξιάς Ελιάς που θα αναλάβει να καλύψει τα κενά και να συσπειρώσει τους απογοητευμένους γαλάζιους ψηφοφόρους εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.
Ήδη, υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης ετοιμάζεται να επιστρέψει στη γαλάζια πολυκατοικία και αρκετοί,μάλιστα, μιλούν και για υπουργοποίηση του-αναφερόμαστε στις φήμες που τον θέλουν ως υποψήφιο για τη θέση του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Φήμες που έχουν ξεσηκώσει και αντιδράσεις μέσα στη ΝΔ, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι στη Συγγρού που αντιδρούν στις όποιες προσχωρήσεις, ειδικά από το γαλάζιο παρελθόν. 

Ως επιχείρημα προβάλλουν ότι δεν μπορεί το πολιτικό παζάρι να καθορίζει το ποιος θα έρθει.

Την ίδια ώρα, η δικομματική κυβέρνηση, που αριθμεί 155 βουλευτές, καλείται να αντιμετωπίσει και το δύσκολο εμπόδιο του ελέγχου της Ελληνικής οικονομίας με τον ερχομό της τρόικας στην Αθήνα, κάπου στα μέσα του Σεπτέμβρη. Έλεγχος που αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο αρχές Οκτώβρη, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Τα αποτελέσματα των παραπάνω θα κρίνουν και το μέλλον της πορείας του Ελληνικού προγράμματος καθώς και το αν θα υπάρξει νέο δάνειο ή όχι, κάτι που επιθυμεί η δικομματική και δεν έχουν αποκλείσει οι Ευρωπαίοι εταίροι ενώ το ΔΝΤ παραμένει ακόμη σκεπτικό.

Ο λόγος που οι δανειστές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παραμένουν σκεπτικοί και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί δεν είναι άλλος από την εκλογολογία που επικρατεί στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια.Εκλογολογία που μιλά για εκλογές αρχές Νοέμβρη ή αρχές Φεβρουαρίου. Εκλογές που δεν επιθυμεί το ΔΝΤ και προσπαθεί με πιέσεις στο κυβερνητικό σχήμα να τις εξορκίσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνιμη αντιπροσωπία του ΔΝΤ στη χώρα μας, από τις αρχές του καλοκαιριού είχε φτιάξει τα προφίλ όλων των βουλευτών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνους τους 25 που υπολείπονται του μαγικού αριθμού 180. 

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, λέγεται, ότι κινήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου για να προσεγγίσει τους υποψήφιους ενώ ταυτόχρονα, και πριν ακόμη λήξει το καλοκαίρι, ξεκίνησε το παιχνίδι της ονοματολογίας με ''τυχαίες'' δήθεν διαρροές στα ΜΜΕ.

Τα ονόματα πολλά. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Φώτης Κουβέλης, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Αλέκος Αλαβάνος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νικηφόρος Διαμαντούρος, Παναγιώτης Πικραμμένος, Μαρία Δαμανάκη με επικρατέστερη υποψηφιότητα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αυτή του Φώτη Κουβέλη. Μια υποψηφιότητα που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και ιδιαίτερα μέσα στη ΔΗΜΑΡ που δε γνωρίζουν πως θα αντιδράσουν ενώ αναμένουν και το συνέδριο του κόμματος στις 2 του Οκτώβρη.

Φώτης Κουβέλης που φαίνεται να κρατάει το ρόλο που είχε κρατήσει τόσο καιρό η Ντόρα Μπακογιάννη στο άλλο παιχνίδι της ονοματολογίας, αυτό του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Η Ντόρα φαινόταν ως η απόλυτη υποψήφια, το όνομά της είχε πέσει στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή για να προταθεί στο παρά ένα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Πληροφορίες λένε ότι κάτι ανάλογο γίνεται και στην περίπτωση της προεδρολογίας ενώ και νέο όνομα πέφτει από τη κυβέρνηση στο τραπέζι ( όπως μάθαμε από το Βήμα) αυτό της Μαρίας Δαμανάκη.

Φαίνεται πως το κυβερνητικό επιτελείο ελέγχει ποιους μπορεί να κάψει και ποιους όχι, χρησιμοποιώντας ονόματα από την ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς με το ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνει, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, υποψήφιο από τον χώρο της κεντροδεξιάς, αν και όλα θα κριθούν μετά το τέλος του ελέγχου από τους δανειστές.

Σε ένα δεύτερο επίπεδο,πίσω από την ονοματολογία αλλά και σε απόλυτη συνάρτηση με αυτήν, σε περίπτωση που προκληθούν εκλογές, έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι του κόμματος μπαλαντέρ. Εννοούμε, φυσικά, το κόμμα εκείνο που θα κληθεί να συνδράμει στη κυβερνητική πλειοψηφία καθώς όλα δείχνουν πως η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων έχει περάσει προ πολλού. Η ΔΗΜΑΡ μετά τα τελευταία απογοητευτικά ποσοστά έχει χάσει το ρόλο αυτό και το ΠΑΣΟΚ από μόνο του δεν αρκεί για να στηρίξει την όποια κυβέρνηση θα μπορούσε να προκύψει. Οι ΑΝ.ΕΛ μοιάζουν διαιρεμένοι και αρκετοί προβλέπουν πως θα έχουν την τύχη της ΔΗΜΑΡ, ενώ το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη φαίνεται πως δημιουργήθηκε για να αναλάβει το ρόλο του Τζόκερ που θα δώσει τη λύση στο πολιτικό παιχνίδι. Μια λύση που ψαλιδίζει τα όνειρα που έκανε τόσο καιρό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όνειρα που θα τον μετέτρεπαν στον Γκένσερ της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Όνειρα και σχέδια κάνουν και στη Κουμουνδούρου καθώς ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Ήδη, λέγεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει συναντήσεις με εκδότη εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας με τον οποίον ήρθαν κοντά έπειτα από παρέμβαση τρίτου προσώπου και συζήτησαν για όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και για το ενδεχόμενο να μην προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές στη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά να περιμένει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την τρόικα και να έχουν κλείσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα ( χρέος, νέο πακέτο, εφαρμογή προγράμματος).

Ταυτόχρονα,πληροφορίες θέλουν όλη αυτή η ονοματολογία και εκλογολογία να γίνεται μόνο και μόνο για να ρίξει καπνό στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό και να ξορκίσει κατ΄ουσίαν τις εκλογές, αποσυντονίζοντας παράλληλα τη χώρα, που αποτελεί γεωπολιτικό σταυροδρόμι, από τα σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα.

Την ώρα που το ενεργειακό παιχνίδι δείχνει να οδηγείται σε παράταση με ΗΠΑ και Ρωσία σε ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο και ενώ το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει ανενόχλητο την επέλαση του στη Μέση Ανατολή, όπου το αίμα ρέει άφθονο και ετοιμάζονται αλλαγές στη δυναμική της περιοχής με την επικείμενη αναγνώριση του Κουρδιστάν, στην Ελλάδα μετράμε βουλευτικά κουκιά και ασχολούμαστε με την ονοματολογία.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters