Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛΛΑΣ ΠΕΠΡΩΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΗ!!

 Διότι πριν από μας, δεν υπήρχε ιατρική επιστήμη, μόνο γιατροσόφια και μάγοι.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν κέντρα υγείας, ασκληπιεία κι ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους.



Πριν από μας, δεν υπήρχαν τάφοι ούτε αποτέφρωση και  οι πιο πολλοί έτρωγαν τους νεκρούς συγγενείς τους.

Πριν από μας, δεν είχαν οργανωμένα σχολειά και τη γνώση, όση είχαν,
την είχαν μόνο οι ιερείς για να εκμεταλλεύονται τις δεισιδαιμονίες των λαών. Πριν από μας, δεν υπήρχαν δάσκαλοι, ούτε διδακτέα υλη. Πριν από μας, δεν υπήρχαν τάξεις προώθησης γνώσης στα σχολεία. Πριν από μας, δεν υπήρχαν ρήτορες. Πριν από μας, δεν υπήρχαν βουλευτήρια και βουλευτές αλλά δούλοι και βασιλιάδες.


 
Πριν από μας, δεν υπήρχαν αθλητές κι αθλήματα, αλλά μόνο άνθρωποι του μόχθου.
Πριν από μας, δεν υπήρχαν στάδια, ιππόδρομοι και παλαίστρες, αλλά μόνο οι αυλές των βασιλιάδων όπου τα θηρία κατασπάραζαν τους αδύνατους. Πριν από μας, ρε Έλληνες, δεν υπήρχαν αθλητικοί αγώνες, ούτε ευγενής άμιλλα αλλά μόνο υποταγή στο βασιλιά.


 
Πριν από μας, δεν υπήρχαν λουτρά κι η βρώμα έφερνε αρρώστιες την μια μετά την άλλη.
Πριν από μας, δεν υπήρχε προσωπική υγιεινή με μπάνιο στο κάθε σπίτι με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να ζουν σαν τα ζώα με τα ζώα. Και μετά τον μεσαίωνα με τα γουρούνια ζούσαν οι βασιλιάδες στη Δύση.

 

Πριν από μας, δεν υπήρχαν βιβλιοθήκες  κι η γνώση δεν μπορούσε να είναι κοινή και ανοιχτή για όλους. Πριν από μας, δεν υπήρχαν επιστημονικές σχολές  και οι μάγοι δίναν και πέρανε.

 

Πριν από μας, δεν υπήρχαν μαθηματικά και αστρονομία και οι μονόφθαλμοι φάνταζαν μεταξύ των τυφλών μεγάλοι μάγοι.

 
Πριν από μας, δεν υπήρχε αρχιτεκτονική επιστήμη, γι αυτό οι Αιγύπτιοι ιερείς δεν γνώριζαν την έννοια του εμβαδού και του όγκου.


Όταν χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου, πήγε ο Σόλων και τους ρώτησε:
"Πόσο είναι το εμβαδόν τις πυραμίδας;"
Και αποκρίθηκαν: "Τι είναι το εμβαδόν;" Δεν ήξεραν καν τι είναι εμβαδό!!!!
Πριν από μας, δεν υπήρχε ποίηση.
Πριν από μας, δεν υπήρχε θέατρο.
Πριν από μας, δεν υπήρχε γλυπτική.

 
Πριν από μας, δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση γι αυτό λιγοστοί έλληνες κατατρόπωναν τις μυριάδες των βαρβάρων. Πριν από μας, δεν υπήρχαν στρατηγικές, γι αυτό εμείς διαλύαμε τους βαρβαρικούς στρατούς. Πριν από μας, δεν υπήρχαν γεωγράφοι - εξερευνητές  επειδή δεν είχαν το σαράκι της περιέργειας. Πριν από μας, δεν υπήρχαν ιστορικοί  επειδή δεν υπήρχε ελεύθερο κριτικό πνεύμα.

 
Πριν από μας, δεν είχαν λεβεντιά, γιατί ήταν όλοι δούλοι. Πριν από μας, δεν υπήρχε, ρε Έλληνες, ανθρωπιά, επειδή η λέξη ΦΙΛΟΤΙΜΟ ακόμα και σήμερα σε κανένα λεξικό δεν υπάρχει και δεν μεταφράζεται!!! 
 
http://harryklynn.blogspot.com/2012/01/blog-post_3782.html
 

Καταστρέφουν τα Αρχεία των σκανδάλων με πρόφαση το κλοφέν;

http://www.koutipandoras.gr/?p=13815

Ένα σκάνδαλο συγκάλυψης σκανδάλων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης. Με πολιτική απόφαση της ΝΔ και με συνοπτικές πρακτικές της σημερινής ηγεσίας, τα αρχεία του υπουργείου Οικονομίας (και αυτά του πρώην Συντονισμού) που στεγάζονται σε κτίριο του υπουργείου Ανάπτυξης στην οδό Νίκης 5 οδηγούνται στην καταστροφή. Το επιχείρημα είναι πως έχουν ρυπανθεί από διαρροή της επικίνδυνης ουσίας κλοφέν το 2003. Το επιχείρημα όμως δεν έχει καμιά σχέση με την αλήθεια, αφού τα αρχεία θα καταστραφούν με συμβατικές μεθόδους και όχι με ειδική θερμοκαταστροφή σε χώρα του εξωτερικού, πράγμα το οποίο θα συνέβαινε αν είχαν πραγματικά κλοφέν.
Το τραγικό επίσης είναι πως εμφανίζονται ως αρχεία χωρίς ιδιαίτερη σημασία, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρχεία των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του 50 και αρχεία με τις συμβάσεις του υπουργείου των τελευταίων χρόνων. Για την μεν, πρώτη περίπτωση είναι οι συμβάσεις που περιγράφουν την οικονομική ιστορία της Ελλάδας μετά τον εμφύλιο, με όλα τα στοιχεία των χαριστικών δανείων και των σκανδαλωδών ρυθμίσεων που δημιούργησε την ελληνική αστική τάξη. Για την δεύτερη περίπτωση είναι αρχεία που σχετίζονται με την SIEMENS, τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και βέβαια τις συμβάσεις για τα υποβρύχια για τις οποίες ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευαγ. Βενιζέλος, ίσως χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που λειτούργησε με χαριστικές ρυθμίσεις.
Το συμβάν που χρησιμοποιείται ως άλλοθι, είναι μια διαρροή του 2003. Μετασχηματιστές της ΔΕΗ παλιά τεχνολογίας, με μόνωση πυκνωτών κλοφέν (πολυχλωριομένα διφαινύλια), παρουσίασαν διαρροή. Το κλοφέν, ισχυρή καρκινογόνος ουσία, που επί χρόνια χρησιμοποιούσε η ΔΕΗ, μπορεί να αποβεί μοιραίο σε περίπτωση κυρίως πυρκαγιάς, απελευθερώνοντας διοξίνες και φουράνια. Η διαρροή κινητοποίησε τότε τις Αρχές και ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης του χώρου. Η εταιρεία SUK, ανέλαβε την απορρύπανση. Μια διαδικασία που κράτησε μήνες και στοίχισε πάνω από 500.000 ευρώ.
Και ξαφνικά συνδικαλιστικές «ανησυχίες»
Την εποχή εκείνη είχαν ελεγχθεί οι γειτονικοί χώροι του υπουργείου για πιθανή ρύπανση. Οι έλεγχοι έδειξαν πως το κλοφέν στο χώρο ήταν περίπου στα φυσιολογικά πλαίσια μετά την απορρύπανση. Τα αρχεία που φυλάσσονταν στα υπόγεια και τα οποία δεν ήταν στο χώρο της διαρροής, επικοινωνούσαν με μία σήραγγα με την αίθουσα εκείνων που είχαν προσβληθεί. Οι μετρήσεις που έγιναν στα αρχεία έδειξαν πως ήταν σχεδόν σε φυσιολογικά όρια και θα μπορούσαν να επανέλθουν, αν οι χώροι ήταν αεριζόμενοι.

Οι χώροι όμως (2ο και 3ο υπόγειο) παρέμειναν κλειστοί .Τα υπόγεια τα επισκέπτονταν μόνο ένας υπάλληλος για να εναποθέσει νέα αρχεία. Και ενώ η ιστορία φαινόταν πως είχε λήξει, το 2009, προκλήθηκε θόρυβος από ομάδα συνδικαλιστών που υποστήριζε πως οι εργαζόμενοι κινδύνευαν στο υπουργείο. Αυτή η «ανησυχία» οδήγησε στις 27 Μαΐου του 2009, στην ενσωμάτωση ενός άρθρου στο άσχετο νομοσχέδιο περί «φορολογίας εισοδήματος» (3763/2009 άρθρο 29) που προέβλεπε την καταστροφή των αρχείων. Χωρίς βέβαια νέες μετρήσεις, αλλά ούτε οποιαδήποτε πρόβλεψη για δημιουργία αντιγράφων.
Μετά την απορρύπανση του υπογείου, το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, έκανε εξειδικευμένες μετρήσεις σε όλο το κτήριο. Όπως διαβεβαιώνει μιλώντας στο www.koutipandoras.gr ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ευρυπίδης Στεφάνου, επικεφαλής της ομάδας έρευνας και μετρήσεων «οι μετρήσεις την εποχή εκείνη, μετά την απορρύπανση, έδειξαν πως όλα ήταν μέσα στα φυσιολογικά όρια. Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκαν τα γερμανικά όρια. Τόσο οι όροφοι του υπουργείου, όσο και τα ίδια τα υπόγεια ήταν εντός ορίων».
Παρά τις επιστημονικές διαβεβαιώσεις, οι υπουργοί Παυλόπουλος και Παπαθανασίου, υπέγραψαν την απόφαση καταστροφής το 2009. Την εποχή δηλαδή που είχε αποφασιστεί το κλείσιμο της Βουλής και η αυτόματη παραγραφή των ποινικών ευθυνών των υπουργών. Απ ό,τι φαίνεται τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν η μοναδική εκκρεμότητα.
Λένε για κλοφέν, αλλά τα καταστρέφουν ως χαρτιά
Το τελευταίο διάστημα, το υπουργείο Ανάπτυξης (πρώην Οικονομίας) προσπάθει να τελειώσει με αυτή την εκκρεμότητα. Έτσι με ανάθεση στην εταιρεία SUK, η οποία είχε κάνει τον καθαρισμό, επιχειρεί τις επόμενες ημέρες στην καταστροφή των ντοκουμέντων. Χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για κλοφέν ούτε και μετρήσεις. Η συμπεριφορά του υπουργείου απέναντι στα αρχεία που υποτίθεται έχουν κλοφέν, είναι αποδεικτική πως τους ενδιαφέρει μόνο η καταστροφή. Στην περίπτωση που τα αρχεία είχαν ρυπανθεί με κλοφέν έπρεπε όχι μόνο να υπάρχουν μετρήσεις, αλλά να καταστραφούν με ειδική μέθοδο στο εξωτερικό (Γερμανία, Δανία, Ολλανδία). Η διαδικασία περιλαμβάνει συνθήκες ύψιστης ασφάλειας και κοστίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Στην ανάθεση καταστροφής των αρχείων, με 2-3 χιλιάδες ευρώ, η εταιρεία θα πάρει με ένα φορτηγό τα έγγραφα για να τα καταστρέψει.
Δηλαδή ή τα αρχεία έχουν κλοφέν και το υπουργείο τα στέλνει στην υψικάμινο να καούν και να γεμίσουν με διοξίνες την Αττική σκοτώνοντας κόσμο, ή δεν έχουν κλοφέν και το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα για να καταστρέψουν τα αρχεία των σκανδάλων.
Είναι πάντως τραγικό το γεγονός ότι σε αυτό τον σχεδιασμό, χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι και ο φόβος τους για να υλοποιήσουν ένα σχέδιο συγκάλυψης. Εντύπωση προκαλεί πως οι σύλλογοι των εργαζομένων μπαίνουν για δεύτερη φορά στη λογική της συγκάλυψης μέσα από υπεράσπιση «δικαιωμάτων». Πριν από ένα μήνα, όταν ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ Διομήδης Σπινέλλης, έκανε καταγγελίες για διαφθορά από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι σύλλογοι εργαζομένων «προσβεβλημένοι» είχαν απειλήσει με απεργίες αν προχωρούσε οποιαδήποτε έρευνα.
Κώστας Βαξεβάνης
Υ.Γ. Είναι η τρίτη φορά που επιχειρείται καταστροφή ιστορικών αρχείων. Η πρώτη φορά ήταν το 1975 όταν ο Κ. Καραμανλής κατέστρεψε σε μία νύχτα τα αρχεία με τους δοσίλογους της κατοχής και το 1981 όταν ο Αν. Παπανδρέου κατέστρεψε τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων.

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=9132

O αναπόφευκτος δρόμος της χρεωκοπίας…

bondssssssΗ διαδικασία της επιβολής ζημιών στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων – γνωστή και ως συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ή PSI – ‘τρέχει’ τους Έλληνες, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εδώ και μήνες. Αν παίρναμε στα σοβαρά τις προ Χριστουγέννων ανακοινώσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους – που θα είναι η πρώτη αναδιάρθρωση δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη με μεγάλες πιθανότητες να ακολουθήσουν κι άλλες – πλησιάζει… Αλλά δεν τα παίρνουμε στα σοβαρά, αφού γνωρίζουμε πως ακόμη κι αν η Ελλάδα καταλήξει σε εθελοντική συμφωνία με κάποιους από τους πιστωτές της, η συμφωνία αυτή δεν θα καταστήσει βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Γι’ αυτό άρχισαν να σφυρίζουν ακόμη κι οι τοίχοι ότι θα χρεοκοπήσουμε κανονικά και με τη βούλα…
Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προέβλεπε τη μείωση του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των πιστωτών του ιδιωτικού τομέα κατά το ήμισυ, δηλαδή από τα 206 δις ευρώ στα 103 δις ευρώ. Το ποσό αυτό απέκλειε ωστόσο δύο μεγάλες κατηγορίες ομολογιούχων:
• την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που κατέχει ελληνικά ομόλογα ύψους 52 δις ευρώ αγορασμένα με 20% έκπτωση κατά μέσο όρο στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ομολόγων της και
• τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν χρέος ύψους 23 δις ευρώ.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος της μείωσης του ελληνικού χρέους θα έπρεπε να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιώτες επενδυτές σε εθελοντική αναδιάρθρωση. Στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που δημοσίευσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον ίδιο μήνα, η εκτίμηση ήταν ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ως το 2020 θα έφταναν τα  440 δις ευρώ. Τα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να δώσουν αυτά τα χρήματα. Έπρεπε λοιπόν οι ιδιώτες πιστωτές που κατέχουν ελληνικά ομόλογα να αποδεχτούν ζημιές. Όπως σημείωνε τότε η έκθεση του ΔΝΤ:
«Το μεγαλύτερο PSI, που εξετάζεται σήμερα, έχει ζωτικό ρόλο για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Για να εκτιμηθεί το πιθανό μέγεθος των βελτιώσεων στη δυναμική του χρέους και οι πιθανές επιπτώσεις του για την επίσημη χρηματοδότηση, μπορούν να εξεταστούν παραδειγματικά σενάρια με χρήση ομολόγων με έκπτωση, υπόθεση για αποδόσεις 6% και χωρίς εγγυήσεις. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το χρέος μπορεί να περιοριστεί σε λίγο άνω του 120% του ΑΕΠ ως τα τέλη του 2020 αν εφαρμοστεί ‘κούρεμα’ 50%. Με την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές να παραμένει σε εκκρεμότητα, η επιπλέον επίσημη χρηματοδότηση θα πρέπει να είναι περί τα 114 δις ευρώ. Για την περαιτέρω μείωση του χρέους απαιτείται μια μεγάλη συμβολή του ιδιωτικού τομέα (για παράδειγμα η μείωση του χρέους κάτω του 110% ως το 2020 θα απαιτούσε τη μείωση της ονομαστικής αξίας του τουλάχιστον κατά 60% και καλύτερους όρους χρηματοδότησης από τους επίσημους πιστωτές). Στην περίπτωση αυτή η χρηματοδότηση των επίσημων πιστωτών μπορεί να περιοριστεί σε 109 δις ευρώ. Βεβαίως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εκτιμώμενο κόστος για τους επίσημους πιστωτές δεν περιλαμβάνει κανένα κόστος που έχει σχέση με τη μόλυνση».
Έτσι έγραφε τότε η έκθεση του ΔΝΤ, όλα αυτά όμως ήταν ασκήσεις επί χάρτου αφού βασίζονταν στην προϋπόθεση μιας κατά 100%  συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών. Όπως ξέρουμε όμως κι όπως έχει φανεί κατά τις συνομιλίες για το PSI, υπάρχουν αρκετές κατηγορίες πιστωτών οι οποίοι έχουν τους δικούς τους πολύ σοβαρούς λόγους να μην θέλουν να συμμετάσχουν σε μια εθελοντική αναδιάρθρωση. Δηλαδή:
• Όλοι οι κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων που ωριμάζουν μέσα το 2012 και τα οποία εκτιμώνται σε 36 δις ευρώ.. Αυτοί δεν έχουν κίνητρο να συμμετάσχουν στην ανταλλαγή των ομολόγων που βρίσκεται σήμερα υπό διαπραγμάτευση και θα επιλέξουν να αποπληρωθούν στο ακέραιο αντί να λάβουν ομόλογα που θα ωριμάζουν σε 20 ως 30 χρόνια.
•  Σύμφωνα με ανάλυση της JP Morgan, κάπου 120 δις ελληνικών τίτλων βρίσκονται στα χέρια μεγάλων θεσμικών επενδυτών, όπως είναι οι τράπεζες οι οποίες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν εθελοντικά στη συμφωνία, ενώ άλλα 80 δις ευρώ βρίσκεται στα χέρια hedge funds, κρατικών επενδυτικών εταιρειών και άλλων τύπων κεφαλαίων. Οι θεσμικοί επενδυτές λοιπόν θα συμμετάσχουν, όχι όμως όλοι οι άλλοι, και προφανώς όχι τα hedge funds.
• Όλοι όσοι έχουν αγοράσει ασφάλιση, τα γνωστά CDS, προκειμένου να αντισταθμίσουν τις ζημιές τους σε περίπτωση χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους. Αυτοί οι πιστωτές έχουν κάθε λόγο να επιδιώξουν μια μη εθελοντική αναδιάρθρωση προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα συμβόλαιά τους που θα τους εξασφαλίσουν την πλήρη αποπληρωμή τους.
Αν υποθέσουμε ότι οι κάτοχοι των ελληνικών τίτλων ύψους 36 δις ευρώ που ωριμάζουν μέσα το 2012 δεν αποδέχονται την αναδιάρθρωση, τότε αμέσως ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους κατά 103 δις ευρώ, περιορίζεται σε 85 δις ακόμα κι αν όλες οι άλλες κατηγορίες πιστωτών αποφάσιζαν την εθελοντική συμμετοχή τους – πράγμα άκρως απίθανο. Γι’ αυτό και το ΔΝΤ διέρρευσε πριν λίγες μέρες ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50% δε φτάνει.
Η τρύπα στη χρηματοδότηση της Ελλάδας που θα προκύψει αν δεν επιτευχθεί ο στόχος μείωσης των 103 δις ευρώ, με δεδομένη άλλωστε και τη μεγάλη επιδείνωση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει στην περίπτωση αυτή να καλυφθεί από τους επίσημους πιστωτές: το ΔΝΤ και τα κράτη της Ευρωζώνης. Και επειδή αυτά δεν θέλουν να το καλύψουν, η εναλλακτική λύση είναι η πιο σκληρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με επιβολή ακόμη μεγαλύτερων ζημιών στους ιδιώτες επενδυτές αλλά και με υποχρεωτικές διαδικασίες… Δηλαδή επίσημη χρεοκοπία. 

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/o------2012010347865/

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

eurosmillionEάν για οποιαδήποτε αιτία δεν πληρωθεί η δόση των 89 δις €, η Ελλάδα θα αναγκασθεί να δηλώσει στάση πληρωμών - ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης ή άτακτη χρεοκοπία, με την προσπάθεια απέλασης της από το κοινό νόμισμα;

«Η Δημοκρατία πάντοτε απειλείται. Η Δημοκρατία δεν είναι θεόσταλτη, ούτε πέφτει απλά από τον ουρανό. Για να την εξασφαλίσει μία κοινωνία, πρέπει να αγωνίζεται συνεχώς. Κάθε καινούργια γενιά πρέπει να αποφασίζει, ξανά και ξανά, υπέρ της προστασίας της Δημοκρατίας» (S.Larsson).
Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της” (Simone de Beauvoir).
Το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2011 υπολογίζεται στο 10% του ΑΕΠ – ενώ οι δανειστές απαιτούν μείωση του στο 4,7% το 2012, με τη μέθοδο της λιτότητας (για το 2015 απαιτούν να μειωθεί στο 1,1% του τότε ΑΕΠ). Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 6% το 2011, ενώ υπολογίζεται να «περιορισθεί» στο 3% το 2012 (5ο έτος ύφεσης).
Παράλληλα υπολογίζεται ότι, εντός του έτους θα χρεοκοπήσουν περί τις 60.000 μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης ότι θα απολυθούν περίπου 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι (θα τεθούν σε καθεστώς εφεδρείας κλπ.) – με την ανεργία (η οποία "εκβάλλει" στο έλλειμμα και από εκεί στο χρέος) να ξεπερνάει κατά πολύ το 25%.  
Από την άλλη πλευρά, οι διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες πιστωτές, με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου (άρθρο μας), οφείλουν να ολοκληρωθούν έως το τέλος του Ιανουαρίου – όπου η «εθελουσία» διαγραφή του 50% θα περιόριζε το δημόσιο χρέος στα 265 δις € (από 366 δις € σήμερα).
Εάν κλείσουν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης εάν η Τρόικα εγκρίνει τα νέα κυβερνητικά μέτρα και τη σωστή «εκτέλεση» των προηγουμένων, τότε θα δρομολογηθεί η πρώτη δόση του νέου δανείου, ύψους 89 δις €. Το ποσόν αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως εξής:
(α)  Τα 30 δις € θα διατεθούν για την εφαρμογή της συμφωνίας διαγραφής, όπου προβλέπεται η άμεση καταβολή του 30%.
(β)  Τα 39 δις € έχουν προβλεφθεί για την αναχρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας – έτσι ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του.
(γ)  Τα 14 δις € θα οδηγηθούν στην αποπληρωμή ενός ομολόγου, το οποίο λήγει στα μέσα Μαρτίου.
(δ)  Τα υπόλοιπα 6 δις € προορίζονται για την πληρωμή μισθών και συντάξεων του δημοσίου (!)
Όπως φαίνεται, εάν για οποιαδήποτε αιτία δεν πληρωθεί το Μάρτιο η δόση των 89 δις €, η Ελλάδα θα αναγκασθεί να δηλώσει στάση πληρωμών – ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης ή «άτακτη χρεοκοπία», με την προσπάθεια απέλασης της από το κοινό νόμισμα;    
Εάν πάλι πληρωθεί η «δόση», με την υπογραφή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου (Πύρρειος Χρεοκοπία), με επιτόκιο άνω του 1% (προβλέπεται υψηλότερο του 4%), καθώς επίσης με την υπαγωγή στο αγγλικό Δίκαιο, παράλληλα με τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας, η δαμόκλειος σπάθη (χρεοκοπία ή/και επιστροφή στη δραχμή), θα παραμείνει στη θέση της – απλά θα καθυστερήσει το μοιραίο (με την Ελλάδα να οδηγείται, αργά αλλά σταθερά, εν μέσω διαρκών απειλών και εκβιαστικών διλημμάτων, στη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της, στην απόλυτη εξαθλίωση και στην υποδούλωση).
Η χρεοκοπία της χώρας (άρθρο μας) ή/και η επιστροφή της στο εθνικό νόμισμα (άρθρο μας), υπό τις παραπάνω δυσμενείς προϋποθέσεις, θα σήμαινε μεγάλα προβλήματα στον εφοδιασμό με πετρέλαιο και άλλες πρώτες ύλες, ελλείψεις σε εισαγόμενα τρόφιμα και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα κλπ.), κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος με χρεοκοπίες τραπεζών, υπερπληθωρισμό με μαζικό περιορισμό της αγοραστικής αξίας των χρημάτων, φτώχεια και εξαθλίωση μίας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, επιστροφή στην ανταλλαγή αγαθών, κλείσιμο αρκετών νοσοκομείων και σχολείων, ελλείψεις σε καύσιμα κίνησης των αστυνομικών και στρατιωτικών οχημάτων, παράλυση της δημόσιας διοίκησης, ραγδαία άνοδο της εγκληματικότητας κλπ.  
Όπως φαίνεται λοιπόν, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει σύντομα - ενδεχομένως χωρίς εναλλακτικά σενάρια και χωρίς κανένα «προληπτικό μέτρο» εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας (άρθρο μας). Χωρίς να επεκταθούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, έχουμε την άποψη ότι, η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή, από αυτήν που πιστεύει η πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών – ενώ οι λύσεις, οι οποίες είναι πάντοτε συνάρτηση της εκάστοτε χρονικής στιγμής (timing), κατά την οποία επιλέγονται, τείνουν πλέον να εκμηδενιστούν.
Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι, συνεχίζει να επικρατεί η «Σιωπή των αμνών», με τους περισσότερους Έλληνες να περιμένουν τον «από μηχανής Θεό» - εκείνον τον πολιτικό ηγέτη δηλαδή, ο οποίος θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στην έξοδο από την, με απόσταση, μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας (παρά το ότι η κατάρρευση της Ελλάδας, μίας πλούσιας, πολλαπλά προικισμένης χώρας, με συνολικό χρέος ως προς το ΑΕΠ, δημόσιο και ιδιωτικό δηλαδή ίσο με αυτό της Γερμανίας, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην Πολιτική της – ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, «ένοχος» ήταν ο ιδιωτικός τομέας / τράπεζες, ενυπόθηκα δάνεια, υπερχρέωση νοικοκυριών κλπ.).  
Αθήνα, 02. Ιανουαρίου 2012
viliardos@kbanalysis.com

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-01-04-00-13-44-2012010447867/

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ , ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΣΕ ΣΤΥΛ MADE IN USA ...!!!!‏

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος εμφανίζεται μόνο για να βρίσει τον Ελληνικό λαό.Δεν τον είδαμε πουθενά να...


 βγαίνει για να μιλήσει για τους Τούρκους εμπρηστές.Σύμφωνα με το site dexios.gr o τότε διοικητής της ΕΥΠ  Χαράλαμπος Σταυρακάκης,που έφυγε από τη ζωή στις 26Φεβρουαρίου του 2007, πήρε πολλά μυστικά μαζί του, τόσο για την υπόθεση Οτσαλάν σο και για την υπόθεση των εμπρησμών.Το site υποστηρίζει πως την περίοδο '96-'97 ο Σταυρακάκης είχε παραδόσει έναν φάκελο στην τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών όχι μόνο με στοιχεία αλλά και με φωτογραφίες από την εμπλοκή Τούρκων πρακτόρων στο κάψιμο ελληνικών δασών. Ποιοι αποτελούσαν την τότε ηγεσία του ΥΠΕΞ; Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ως υπουργός και ο Γιώργος Παπανδρέου ως αναπληρωτής υπουργός! Οι οποίοι μόλις πήραν το φάκελο στα χέρια τους στράφηκαν στον Σταυρακάκη: «Άσε ρε Μπάμπη τουρκοφάγε» του είπαν. Και πέταξαν το φάκελο με τα στοιχεία στο καλάθι των αχρήστων. Το site μάλιστα φαίνεται πως διαθέτει στοιχεία γιατί προκαλέι και τον Πάγκαλο αλλά και τον Παπανδρέου να το διαψεύσουν κλείνοντας την ανάρτησή του ως εξής: "Είπε κανείς τίποτα ή μήπως μπορούν οι κ.κ. Πάγκαλος και Παπανδρέου να διαψεύσουν την ύπαρξη και την εγχείρηση σε αυτούς του συγκεκριμένου φακέλου;"
 http://www.triklopodia.com/2011/12/ellinike-lae-deite-tin-elliniko.html

Μειώστε τους μισθούς και απειλήστε τους υπαλλήλους με απολύσεις!

Όσο και αν προκαλεί σοκ ο τίτλος είναι αυτό ακριβώς που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό τόσο από παράγοντες εντός των τειχών όσο και από τους δανειστές.

Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι και οι μεν και οι δε επιμένουν στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και όχι στην επιστροφή της στη δραχμή.
Σήμερα το Bloomberg τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ....
ευρώ και προτείνει ως λύση για την Ελλάδα την εσωτερική υποτίμηση με “βάναυση” ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.
Τι εννοεί το Bloomberg με αυτούς τους όρους;
“Εάν η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα υποτίμησης της δραχμής θα μπορούσε να μειώσει την τιμή των εξαγωγών της και να αυξήσει την τιμή των εισαγωγών της, με αυτόν τον τρόπο. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα πιο βάναυσα: Με την περικοπή των μισθών, η οποία με τη σειρά της απαιτεί επίμονα υψηλό ποσοστό ανεργίας για την καταστολή της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων”
Δηλαδή, μειώστε τους μισθούς των εργαζόμενων και ταυτόχρονα κρατείστε ψηλά την ανεργία για να φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθούν στο δρόμο καθώς υπάρχουν ουρές ανέργων που διεκδικούν τη θέση τους.
Σας θυμίζει κάτι αυτό;
Μόλις προχθές ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είπε καλύτερα στο ευρώ και με λιγότερα, παρά στη δραχμή και στη δεκαετία του '50
Το ίδιο νόημα με άλλα λόγια δηλαδή.
Δεν βγαίνουμε από το ευρώ γιατί, κυρίως, θα προκληθεί κραχ στην ευρωζώνη, αλλά θα υπάρξει, βίαιη όπως εκτός του Bloomberg προτείνουν και άλλοι, εσωτερική υποτίμηση.
Μια εσωτερική υποτίμηση την οποία ο Έλληνας τη νιώθει στο πετσί του από την πρώτη μέρα του Μνημονίου, απλά τώρα προτείνεται πιο άμεση και πιο βίαιη.
Όλως τυχαίως εν μέσω αυτού του κλίματος ξεκινάει ο κατά τα άλλα διάλογος μεταξύ των “κοινωνικών εταίρων” για τα εργασιακά.
Με τη ΓΣΕΕ να προτείνει πάγωμα μισθών για τρία χρόνια, την τρόικα να πιέζει για μισθούς Πορτογαλίας (μείον 100 ευρώ ο κατώτατος) και τους εργοδότες να επιμένουν για ακόμη μεγαλύτερες όχι μόνο σε επίπεδο κατώτατου.
Η ΓΣΕΕ βάζει κόκκινες γραμμές, αλλά προφανώς όπως λέει το Bloomberg, η απάντηση είναι έτοιμη: η υψηλή ανεργία και οι χιλιάδες που περιμένουν μια θέση ...


www.newsit.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_2187.html

Επικίνδυνα παιχνίδια προπαγάνδας με τη δραχμή

Το λάθος μήνυμα φαίνεται ότι εστάλη για άλλη μια φορά στο εξωτερικό, προκειμένου να «τιθασευτεί» το εσωτερικό μέτωπο, τόσο σε επίπεδο κομμάτων που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, όσο και σε επίπεδο λαού και συνδικάτων.

Η προπαγανδιστική πρωτοχρονιάτικη ομοβροντία περί του κινδύνου εξόδου από....
το ευρώ και των συνεπειών της, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων (Παπαδήμος, Καψής, Ράπανος, Στουρνάρας) κατέληξε στην αρθρογραφία του γερμανικού Τύπου.

Για άλλη μια φορά, όπως και στο παρελθόν με την συκοφάντηση της χώρας, ένα θέμα εσωτερικής κατανάλωσης εμφανίζεται να κυριαρχεί αρνητικά στον ξένο Τύπο και κυρίως τον γερμανικό, που σπεύδει να προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες ενός τέτοιου ενδεχομένου τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της ευρωζώνης.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine μάλιστα, υπενθυμίζει ότι το Ίδρυμα Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου στην πρόσφατη έκθεσή του αποκαλεί «επικίνδυνο παιχνίδι» τα περί χρεοκοπίας της Ελλάδας με ταυτόχρονη έξοδό της από το ευρώ, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την ΕΕ, καθώς «για τα άλλα μέλη της ευρωζώνης θα ήταν πιο συμφέρον να παραμείνει η Ελλάδα ακόμη κι αν χρεοκοπήσει».

Ουσιαστικά, ο γερμανικός Τύπος στέλνει προς πάσα κατεύθυνση – και την ελληνική – το μήνυμα περί ανάγκης να σταματήσει κάθε συζήτηση γύρω από το θέμα, καθώς η Ελλάδα θα αποκλειόταν δια παντός από τις χρηματαγορές και θα έχαναν την αξία τους οι καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων, κάτι, που όπως γράφει η εφημερίδα, «θα οδηγούσε με βεβαιότητα στη ριζοσπαστικοποίηση της μεσαίας τάξης».

Επιβεβαιώνεται έτσι πως, παρά την κινδυνολογία για εσωτερική κατανάλωση, εκτός συνόρων ούτε να διανοηθούν θέλουν ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ – και επομένως θα κάνουν (και κάνουν) το παν για να αποφευχθεί.

Για «υπερβολική απαισιοδοξία» μιλά και η Neue Zürcher Zeitung, που επισημαίνει ότι «η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε μία βαθιά ύφεση, αλλά αυτή οφείλεται στη μείωση της κατανάλωσης και την έλλειψη ρευστότητας. Πολλοί παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας αντίθετα παραμένουν ανέπαφοι και μέσω της επιβληθείσας μείωσης μισθών, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί συνολικά, υπό την προϋπόθεση ότι το κούρεμα του χρέους θα υλοποιηθεί κανονικά και θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση».

Αναφορά στην εκτίμηση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό χρέος δεν θα είναι βιώσιμο και μετά το «κούρεμα» κάνει η Die Welt, που σημειώνει ότι «τα χειρότερα οικονομικά δεδομένα καθιστούν τις έως τώρα εκτιμήσεις για την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους από την πλευρά της Αθήνας, άχρηστες».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «πρόθεση ή σχέδιο» κάποιο κράτος μέλος του ευρώ να εγκαταλείψει την ευρωζώνη το 2012 ή αργότερα, δήλωσε χθες πως αυτό που προέχει είναι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη μείωση της αξίας του ελληνικού χρέους (PSI), ώστε στη συνέχεια να υπάρξει συμφωνία της ευρωζώνης και της τρόικας με τις ελληνικές αρχές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, φουντώνουν και οι συζητήσεις γύρω από την «επόμενη ημέρα» στο ΠΑΣΟΚ, καθώς σήμερα συνέρχεται και πάλι το Πολιτικό Συμβούλιο και ενώ πληθαίνουν οι συζητήσεις περί μεθοδεύσεων για χρονοβόρες διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και ως τον Σεπτέμβριο

www.elzoni.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_7139.html

Άρθρο - φωτιά - καταγγελία: "Στο Π.Σ. δεν ευδοκιμούν πολύ εύκολα οι έντιμοι αξιωματικοί."

Γράφει ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης*.Το Πυροσβεστικό Σώμα, που ιδρύθηκε το έτος 1930, είναι Σώμα Ασφαλείας, όπως η ΕΛ.ΑΣ και το Λ.Σ., και ως κύρια αποστολή του έχει ''την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών και του Κράτους, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών''.

Για την τεράστια, πλούσια και...πολύ σημαντική διαχρονικά προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο, όπως έχει καταδειχθεί επανειλημμένα μέσα από σχετικές έρευνες, το κύρος του το καθιστά πολύ ψηλά (στις πρώτες θέσεις) στη λίστα των θεσμών που εμπιστεύεται ο πολίτης στην Ελλάδα και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών.

Βέβαια η καταξίωση του αυτή οφείλεται - μη ξεχνάμε - στο μεγαλύτερο ποσοστό, στην προσφορά του απλού (ήρωα) πυροσβέστη, ο οποίος καθημερινά και όλες τις ώρες του 24ώρου, με όλες τις δυνάμεις τους αποδεδειγμένα ακόμη και με κίνδυνο της ζωής του θυσιάζεται για να προστατεύσει τους συνανθρώπους μας από τις πυρκαγιές, θεομηνίες και άλλες φυσικές καταστροφές. Οι αξιωματικοί και εξ αυτών, ιδίως οι ανώτατοι, - ας μην το ξεχνούν αυτό - αντλούν την όποια αίγλη εκπέμπει στην κοινωνία το Πυροσβεστικό Σώμα, από τις υπηρεσίες και προσφορά του απλού πυροσβέστη.

Στα ψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας του Π.Σ, δυστυχώς αναρριχώνται και αναδεικνύονται - φυσικά, όχι με αξιοκρατικά και αντικειμενικά νομοθετημένα κριτήρια - κάθε φορά, κατά κανόνα οι ''ημέτεροι'' και οι ''αρεστοί'' στην εκάστοτε πολιτική και φυσική Ηγεσία αξιωματικοί, οι οποίοι τις περισσότερες φορές, για να προαχθούν, αναδύονται από το βάθη της ιεραρχίας , παραλείποντας σημαντικό αριθμό ικανών και έντιμων αξιωματικών.

Που και που προάγεται και κανένας από τους πλέον ικανούς, αλλά αυτό κατ΄ εξαίρεση και συμπτωματικά.
Είναι αδιαμφισβήτητο διαχρονικά γεγονός, και γνωστό τοις πάσι στο Π.Σ, ότι, όσοι από τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς έχουν το θάρρος της γνώμης τους και τολμούν να λένε στην Υπηρεσία ελεύθερα τη γνώμη τους και να διαφωνήσουν για σημαντικά υπηρεσιακά θέματα με την ''γραμμή πλεύσης'' της φυσικής ή πολιτικής Ηγεσίας, και μάλιστα, όταν αυτή δεν κινείται και στο δρόμο της νομιμότητας, και όσοι λένε ευθέως και με τόλμη ''ΟΧΙ'' στην παρανομία και στην εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων, πλέον δεν έχει υπηρεσιακή τύχη, και δεν μπορεί εύκολα να ''επιβιώσει'' υπηρεσιακά και μάλιστα να ανελιχθεί στην ιεραρχία.

Οι αξιωματικοί αυτοί αποτελούν το ''κόκκινο πανί'' για την Ηγεσία Π.Σ. και φυσικά εμπόδιο στις σκοπιμότητες και για τον λόγο αυτόν θεωρούνται από την Ηγεσία επικίνδυνοι για την υλοποίηση τυχόν άδηλων στόχων και σκοπών και η μόνη διέξοδος για να τους ξεφορτωθεί είναι η αποστρατεία.

Ο εκαστότε Αρχηγός Π.Σ διαχρονικά ήθελε και θέλει θέλει δίπλα του να τον πλαισιώνουν στην Ηγεσία του Σώματος και στο Επιτελείο του Αρχηγείου, αξιωματικούς που δεν θα έχουν διαφορετική από αυτούς άποψη, δεν θα αντιδρούν και θα λένε εύκολα ''ΝΑΙ'' σε ΟΛΑ, όσα αποφασίζει και θέλει ή σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ίδιος ή η πολιτική Ηγεσία. Όποιος νομίμως και δικαιολογημένα διαφωνεί, κατά κανόνα, το σύστημα εξουσίας τον αποβάλει κι αν δεν τον αποβάλει άμεσα στις επόμενες κρίσεις τον εκτοπίζει μακριά από τα πόδια της (μετατίθενται). Ελάχιστοι από αυτούς ξεγλιστρούν και επιβιώνουν υπηρεσιακά.

Γι΄ αυτό αργά ή γρήγορα, ανάλογα με την πολιτική κάλυψη που ο καθένας εξ αυτών των αξιωματικών έχει, και τις πολιτικές διασυνδέσεις τους, που διαθέτει, την κατάλληλη στιγμή αποστρατεύεται από το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων Αξιωματικών, στο οποίο φυσικά τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο εκάστοτε Αρχηγός. Είναι αυτός που ουσιαστικά αποφασίζει για την τύχη και καριέρα των αξιωματικών, αν και θεσμικά - νομικά δεν προβλέπεται, αφού συμμετέχει στο Ανώτερο Συμβούλιο, Πρωτοβάθμιο Ανώτατο και Δευτεροβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο.

Κάνοντας λοιπόν ο ίδιος κατάχρηση της εξουσίας, που του παρέχει η Πολιτεία, φυσικά για νόμιμο λόγο και σκοπό, και συγκεκριμένα για να επιτελέσει αποτελεσματικά μόνον τα υπηρεσικά καθήκοντά του κι αυτά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οι περισσότεροι από αυτούς αποδεδειγμένα, ως ''απόλυτοι μονάρχες'' σε Δημοκρατική χώρα αλλά δυστυχώς σε χώρα χωρίς κράτος δικαίου, χρησιμοποιεί αυτήν κατά την περίοδο των μεταθέσεων, κρίσεων και επανακρίσεων και μέσα από τη συμμετοχή του σε όλα τα αρμόδια Συμβούλια για τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, χρησιμοποιεί την εξουσία, για να εκδικηθεί, τιμωρήσει και πάρει ρεβάνς, για όσους αξιωματικούς, κατά το παρελθόν υπάκουσαν μόνον στη φωνή της συνείδησής τους και στους νόμους του κράτους και της υπηρεσίας,- γιατί αυτοί συνήθως διαφωνούν - διαφώνησαν κάποια στιγμή μαζί του και δεν ταυτίστηκαν με τη βούλησή του και τις άνομες ή μη ορέξεις του.

Κάθε έτος, στις τακτικές κρίσεις, στην πλειοψηφία τους αποστρατεύονται παράνομα, ως προιόν προσωπικών εμπαθειών και αντιπαραθέσεων τους με τον εκάστοτε Αρχηγό Π.Σ, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός έντιμων και πολύ ικανών αξιωματικών, μάλιστα με πολύ περισσότερα προσόντα από τους επιλεγέντες για την Ηγεσία.

Βλέπετε όμως το Π.Σ είναι ''ΑΡΧΗΓΟΚΕΝΤΡΙΚΟ'' και για όλα τα θέμετα πρέπει οι επιτελείς και λοιποί αξιωματικοί να συμφωνούν μαζί του. Και τούτο δηλαδή το παράνομο της αποστρατείας τους, φυσικά αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από όσους προσφεύγουν στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας για το παράνομο της αποστρατείας τους, σχεδόν όλοι τους δικαιώνονται, αποδεικνύοντας με τον τρόπον αυτόν τα προαναφερόμενα. Μάλιστα στην περίπτωσή μου, ο Αρχηγός που με αποστράτευσε έχει ήδη καταδικασθεί πρωτόδικα σε 17μηνη φυλάκιση (χωρίς αναστολή).

Οι άνομες επιλογές αυτές του εκάστοτε Αρχηγού, ζημιώνουν όμως τόσο την κοινωνία όσο και το Δημόσιο, αφού οι παρανόμως αποστρατευθέντες και ικανότατοι αξιωματικοί, θα μπορούσαν υπηρετούντες να παρέχουν ακόμη τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. Εξάλλου η αποστρατεία τους καθώς και η δικαστική δικαίωσή τους επιφέρει περαιτέρω και σημαντική οικονομική ζημιά στο Δημόσιο, την οποία φυσικά και επιβαρύνεται όχι ο ίδιος ο Αρχηγός και τα λοιπά μέλη των Συμβουλίων, που παρασύρονται από αυτόν, συμπράττουν και συναποφασίζουν, αλλά ο έλληνας φορολογούμενος.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία Πολιτική Ηγεσία δεν ήθελε ή δεν μπόρεσε να επιβάλει τη νομιμότητα στις κρίσεις και να θεσπίσει ένα σύστημα αντικειμενικών κρίσεων, με αξιοκρατικά κριτήρια για κρίσεις, προγωγές και αποστρατείες Ίσως γιατί βολεύει το ισχύον νομικό σύστημα, αφού προάγει και εξυπηρετεί πελατειακές και άλλες σκοπιμότητες, τις οποίες κάποιοι θέλουν κάθε φορά να υπηρετούν, αλλά όλα αυτά σε βάρος του δημοσίου και υπηρεσιακού συμφέροντος.

Γι΄ αυτό και στο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΟΎΝ ΕΥΚΟΛΑ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ!




*Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α, νομικού.






  http://www.epirus-ellas.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_1571.html 

Οι λαθρομετανάστες έφεραν ‘εξωτικές ασθένειες’ στην Ελλάδα, σε έξαρση η ελονοσία!

Θέμα δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ από χτές το βράδυ, σχετικά με την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας στην χώρα μας. Μία ασθένεια η οποία επανεμφανίζεται μετά από δεκαετίες. Φυσικά όσοι ενημερώνεστε από αυτή εδώ την ιστοσελίδα έχετε διαβάσει εδώ και χρόνια για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Εδώ όμως ενημερώνονται ... κακοί ακροδεξιοί, οπότε δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Από χτες όμως τα συστηματικά ΜΜΕ ανακάλυψαν τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν οδηγήσει και σε θανάτους. Και τα απέδωσαν κυρίως στα ... κουνούπια. Δεν έχουν ιερό και όσιο. Λές και τα κουνούπια ταξιδεύουν στην Λακωνία (όπου είχαμε 40 περίπου περιστατικά) από το Μπαγκλαντές και την Ασία.
Κουβέντα για την ταμπακιέρα, δηλαδή τους λαθρομετανάστες που ζουν παράνομα στην χώρα, φέρνοντας μαζί τους διάφορες "εξωτικές ασθένειες", αλλά και το ελληνικό κράτος το οποίο στο όνομα ενός "δικαιωματισμού" και ενός "ανθρωπισμού" δεν κάνει κανενός είδους έλεγχο σε κανέναν από όλους αυτούς. Και δεν είναι μόνο η ελονοσία.
Η φυματίωση που επίσης επανακάμπτει θερίζει στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές. Ενώ και το AIDS έχει δραματική αύξηση, κυρίως λόγω πολλών πορνών αφρικανικής καταγωγής.Είναι σαφές ότι η ελληνική κοινωνία - υπό την καθοδήγηση των προοδευτικών δυνάμεων - βαδίζει ολοταχώς πίσω. Και δεν μιλάμε μόνο για τα οικονομικά και τα εργασιακά, όπως είναι της μόδας τελευταία. Ακόμη και στο θέμα της δημόσιας υγείας, τα πράγματα πάνε προς τα πίσω. Βιώνουμε καταστάσεις οι οποίες ανήκουν αρκετές δεκαετίες πίσω.
Και τα ΜΜΕ όπως με την ελονοσία κατηγορούν τα ... κουνούπια, κάνουν ο,τιδήποτε για να κρύψουν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αυτού, που προκαλείται στην δημόσια υγεία.
 
ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/01/blog-post_4659.html

Αμερικανοί μελετούν ελληνικά κεραμικά για να φτιάξουν διαστημόπλοια!

Επιστήμονες από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, οι οποίοι σχεδιάζουν πυραύλους και διαστημόπλοια, μελετούν τα αττικά κεραμικά, καθώς πιστεύουν ότι θα πάρουν ιδέες για να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις θερμικές «ασπίδες» των διαστημικών σκαφών τους, όταν αυτά επανέρχονται, μετά τα ταξίδια τους, στη γήινη ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ερευνητές του...Ινστιτούτου και του Μουσείου Γκετί, του Εργαστηρίου Εθνικού Επιταχυντή του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο Στάνφορντ (SLAC) και της αεροδιαστημικής εταιρείας Aerospace Corporation, έχουν βαλθεί να αναλύουν δείγματα αρχαιοελληνικής κεραμικής ηλικίας 2.500 ετών με την χρήση ακτινών-Χ, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα την μοριακή δομή αυτών των κεραμικών.

Τα κεραμικά πλακίδια στο εξωτερικό των διαστημικών σκαφών και πυραύλων που λειτουργούν ως θερμικές ασπίδες, υφίστανται τρομακτικές αποκλίσεις θερμοκρασίας, καθώς από τους μείον 120 βαθμούς του διαστημικού κενού πρέπει να αντέξουν τους 1.650 βαθμούς Κελσίου που αναπτύσσονται λόγω τριβής κατά την επανείσοδό τους στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.
Μια τόσο υψηλή θερμοκρασία είναι ικανή να λιώσει ακόμα και μέταλλα, αλλά η πυριτία (διοξείδιο του πυριτίου), από την οποία αποτελούνται κυρίως οι «ασπίδες», εμποδίζει την εξάπλωση της μεγάλης θερμότητας.
Οι αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, ομοίως, τα αρχαιοελληνικά κεραμικά όχι μόνο αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά επιπλέον παραμένουν σταθερά από χημική άποψη.
Όπως δήλωσαν οι ερευνητές Μαρκ Ζουρμπούχεν και Κάρεν Τρένταλμαν, η ανάλυση των ιδιοτήτων των αττικών αγγείων βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των σύγχρονων διαστημικών κεραμικών.
Όπως είπε η Τρένταλμαν, μπορεί αυτά τα αγγεία να χρονολογούνται από τον 5ο ή τον 6ο αιώνα π.Χ., όμως παραμένουν χρήσιμα ακόμα και σήμερα.
«Κάτι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκο για να είναι εξελιγμένο. Αν μπορούμε να καταλάβουμε την τεχνολογία με την οποία έχουν κατασκευαστεί αυτά τα έργα τέχνης, τότε θα είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη γνώση σε μια εντυπωσιακά ευρεία γκάμα πρακτικών εφαρμογών», όπως είπε.
Η συνεργασία των ερευνητών, πέρα από την τεχνολογική διάστασή της, έχει και άλλες στοχεύσεις, όπως τη βελτίωση των μεθόδων συντήρησης των αρχαίων αγγείων, την - από κοινωνιολογική άποψη - κατανόηση του ρόλου και της εξέλιξης των κεραμικών εργαστηρίων στην αρχαία Ελλάδα, των χρησιμοποιούμενων τεχνικών από τους τεχνίτες κ.α.

egersis2
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/01/blog-post_4666.html

Αληθεύει αυτό το δημοσίευμα ή όχι κύριε Παπανδρέου;

Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Για να ξέρουμε με ποιούς έχουμε μπλέξει και μάλιστα πολύ άσχημα...
Πισίνα του Παπακωνσταντίνου δεν δηλώθηκε.....
Πισίνα του Πετσάλνικου δεν δηλώθηκε...
Ήλθε και η σειρά σας;
Πριν λίγα χρόνια ξεσηκώνατε τον κόσμο με τις αυθαιρεσίες του Μαγγίνα και του Σουφλιά.
Μήπως είστε όλοι ίδιοι, δεξιοί, κεντροδεξιοί, αριστεροί, κλπ δημοκρατικές δυνάμεις και....
μας δουλεύετε κατά το κοινώς λεγόμενο;

Μετά κυνηγάτε τους απλούς πολίτες και φτάσατε σε σημείο να θέλετε οι έλληνες να μεταβιβάζουν τα ακίνητά τους στο δημόσιο για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.
Δεν ντρεπόσαστε όλοι σας καθόλου, μα καθόλου, αλλά είμαστε και εμείς μάλλον ζώα που σας ανεχόμαστε...
μια και δεν θα είστε υποψήφιος για πρωθυπουργός, όπως ανακοινώσατε , καλή αγρανάπαυση και καλό κουπί στο κανό..
Ίσως σας χρειασθούμε να μας ξανασώσετε στο μέλλον... όπως και τον άλλον της Ραφήνας... 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_1570.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας ! Ποιοι γνώριζαν ότι θα πέσει το Σινούκ που μετέφερε τον Πατριάρχη και γιατί ο Πούτιν δεν ταξίδεψε με αυτό; (ΜΕΡΟΣ Α΄)

Η Ελλάδα είχε την δική της 11η Σεπτεμβρίου και δεν ήταν άλλη από το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου του 2004 !!! Λίγες μέρες μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων! Μια αποφράδα ημέρα, που ενώ κανονικά θα έπρεπε να την θυμούνται όλοι οι Ελληνες ως την απαρχή της Σύγχρονης Ελληνικής Τραγωδίας , εντούτοις, ελάχιστοι είναι αυτοί που την θυμούνται σήμερα και απείρως πιο ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να συνδυάσουν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά, για να φτάσουμε μια πενταετία αργότερα στην Οικονομική Κρίση που συγκλονίζει τη χώρα!

Είμαι βέβαιος, ότι δεν θα μπορέσω σε ένα μέρος να καταφέρω να χωρέσω όλες τις σκέψεις μου που προκύπτουν από ντοκουμέντα της εποχής και από αποκαλύψεις που θα κάνουμε για πρώτη φορά και θα χρειαστεί να επανέλθω δεύτερη – ίσως και τρίτη- φορά!

Και προς θεού όχι για να σας πείσω αλλά διότι τα γεγονότα και η αλληλουχία τους είναι τόσα πολλά και κυρίως πολυεπίπεδα!

Η κρίση της Ελλάδος είχε σχεδιαστεί για τις αρχές του 2007. Για να πετύχει η κρίση και να καμφθούν οι «ασπίδες» του Ελληνικού λαού έπρεπε προηγουμένως να εκλείψουν ορισμένοι γνωστοί , λαοπρόβλητοι και κοσμαγάπητοι άνθρωποι! Όπως ο υπουργός εξωτερικών και κύπριος στην καταγωγή Γιάννος Κρανιδιώτης που προωθούσε το ενιαίο αμυντικό δόγμα Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος, που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η Αμυντική προστασία της πολιτικής χάραξης της ΑΟΖ στην περιοχή.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης σκοτώθηκε ΜΕΣΑ στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος Falcon, σε ένα ατύχημα που όμοιό του δεν έχει σημειωθεί. Ένα ατύχημα που ουδείς μπόρεσε να το εξηγήσει ! Αν ζούσε ο Κρανιδιώτης , σίγουρα η διάσπαση του δόγματος θα ήταν πολύ δυσκολότερη. Όταν πέθανε, εγκαταλείφτηκε με μεγάλη ευκολία!

Προηγουμένως έπρεπε να διασπαστεί σε σε τιμάρια η μεγάλη ισχύς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Κι αυτό έγινε με μερικούς … τυχαίους θανάτους και φυλακίσεις ανθρώπων, που είτε ήταν ένοχοι ή όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι η ύπαρξή τους εμπόδιζε τα σχέδια πολλών.

Σας υπενθυμίζω –γιατί σήμερα δεν είναι το θέμα μας αυτό- ότι σε διάστημα μιας πενταετίας, διαιρέθηκε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε δύο (Βορείο και Νοτίου) με μεγάλες συνέπειες για την ομογένεια και τον τότε Αρχιεπίσκοπο.

Αμαυρώθηκε η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας με όσα έγιναν εκεί με την Πρεσβεία μας και τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα. Οι ομογενείς σε Αμερική και Αυστραλία διαιρέθηκαν σε δύο στρατόπεδα!

Πολεμήθηκε μέχρις εσχάτων ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Αλέξιος και διαιρέθηκε η εξουσία του περιορίζοντάς τον σε … Πατριάρχη Μόσχας!

Πολεμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας μέχρις εσχάτων!
Ηρθε το σκάνδαλο Βαβύλη, και η υπόθεση με τον Ειρηναίο, που στην ουσία κατέστρεψε το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την περιοχή επιρροής του!

Και σκάνδαλα, τύπου Εφραίμ-Βατοπεδίου, Γιοσάκη και πολλά μικρότερα, τα οποία χτύπησαν την καρδιά της Ορθοδοξίας!

Ολως περιέργως , ο κεντρικός Αξονας της Ορθόδοξης πίστης, που πολεμήθηκε με λύσσα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, πέθανε από καρκίνο, στην καλύτερη περίοδο για τους Οικονομικούς Δολοφόνους της Ελλάδας, σε βαθμό που σε κάνουν να σκέφτεσαι σοβαρά τα όσα κατήγγηλε πρόσφατα ο Ουγκο Τσάβες, για το υπερόπλο που σκοτώνει χωρίς να αφήνει ίχνη!!!

Εμενε ένας και μοναδικός άξονας, αυτός του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας , όπου δρούσε ένας από τους πλέον φωτισμένους και πνευματικούς ανθρώπους που ανέδειξε ποτέ ο Ελληνισμός! Ο Πατριάρχης και Πάπας Αλεξανδρείας, Πέτρος ο Ζ’ !!!

Που όλως τυχαίως, όπως και ο αείμνηστος Γ.Κρανιδιώτης, ο Πέτρος ο Ζ`, ήταν κι αυτός Κύπριος στην καταγωγή και ακόμη πιο ...συμπτωματικά, πέθανε σε ... αεροπορικό δυστύχημα και αυτός!!!

Κάποιοι από εσάς ξέρω ότι θα συνοφρυωθείτε γιατί απεχθάνεστε τα σενάρια συνομωσιολογίας ! Για κοιτάξτε όμως γεωγραφικά αυτά τα γεγονότα που σας παρέθεσα. Ένα προς ένα! Θα διαπιστώσετε ότι καρατομούν την όποια άσκηση πίεσης και επιρροής είχε διεθνώς η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία και καταστρέφουν έναν ισχυρότατο Παγκόσμιο άξονα επιρροής που διέθετε η Ελλάδα, μέσω των Αρχιεπισκοπών και Πατριαρχείων!

Έναν άξονα, που τον ζήλευε μέχρι και ο Πάπας της Ρώμης!

Κυρίως όμως, τον φοβούνταν στελέχη της Wall Street και της Goldman Sachs, στους σχεδιασμούς τους , και στις εξισώσεις τους, τον υπολόγισαν πάντοτε ως μεταβλητή, που στην οικονομική θεωρία, ονομάζεται ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (u) («γιου»)!

Όταν δεν υπολογίζεις τον αστάθμητο παράγοντα στις αμφίδρομες παλινδρομήσεις των μοντέλων οικονομικής πρόβλεψης, τότε έχει δύο λύσεις. Η να ρισκάρεις και να «παίζεις» με αυξημένες πιθανότητες να χάσεις, ή να μεταβάλεις τον αστάθμητο παράγοντα σε ελεγχόμενη μεταβλητή και να τον τοποθετήσεις στην εξίσωση. Με απλά λόγια, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, αν κατακερματιζόταν, θα έπαυε να αποτελεί (U) στην εξίσωση!

Και κατά έναν παράδοξο τρόπο , επετεύχθη με απόλυτη ακρίβεια! Όταν ξέσπασε η Οικονομική κρίση στην Ελλάδα, όλοι οι ηγέτες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, πλην του ελεγχόμενου από το Τουρκικό καθεστώς Βαρθολομαίου, είτε είχαν πεθάνει, είτε είχαν δει την πόρτα της εξόδου από την Εκκλησία είτε βρέθηκαν στη φυλακή!

Τα παραπάνω που σας έγραψα, απασχόλησαν την ΕΥΠ, σε υψηλότατο επίπεδο, ειδικά όταν μετά το 2000, υπήρχαν πληροφορίες ότι Ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας τελούν υπό παρακολούθηση!

Και ναι μεν, όλοι καταλάβαιναν γιατί θα μπορούσε μια ξένη μυστική υπηρεσία να παρακολουθεί τον Χριστόδουλο, δεν μπορούσαν όμως τότε, τα στελέχη της ΕΥΠ, να κατανοήσουν γιατί μυστικές υπηρεσίες μεγάλων και μικρών κρατών, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον Πέτρο τον Ζ και όχι μόνο!

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι υπήρξαν υψηλόβαθμα στελέχη όταν διαπίστωσαν ότι στόχοι αποτελούσαν το σύνολο των υψηλόβαθμων ιεραρχών ανά τον κόσμο!

Σήμερα λοιπόν, θα σταματήσω την μεγάλη υπόθεση της διάσπασης και διάλυσης της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας εδώ! Με όποιο προβληματισμό κι αν σας προκάλεσα ! ειδικότερα με όποιον προβληματισμό κι αν προκάλεσα για το γεγονός ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες συνέλλεγαν επί χρόνια, πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του Χριστόδουλου, του Ειρηναίου και του Πέτρου Ζ’ !!

Ο Μέγας πρώην κατάσκοπος της KGB, που στη ζωή του έσκυψε το κεφάλι μόνο μία φορά, κι αυτή μπροστά στον Δήμαρχο Μόσχας Μιχαήλ Ποπόφ, δεν είναι άλλος παρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν! Αν κι εδώ θα μπορούσε να ανοίξει ένα τεράστιο κεφάλαιο, για τις σχέσεις του με τον ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ δήμαρχο Μόσχας και μεγαλοστέλεχος του Κομουνιστικού κόμματος της Ρωσίας, Μιχαήλ Ποπόφ, εντούτοις δεν θα μπω στο πειρασμό! Και προχωράω:

O Πούτιν γνώριζε ακόμη και τον παραμικρό σύνδεσμο της Μόσχας για θέματα Αντικατασκοπείας. Από έναν τέτοιο σύνδεσμο, πληροφορήθηκε κατ ιδίαν, ότι η δράση του Πασών των Ρωσιών Αλέξιου , έχει συνδυαστεί από δύο μεγάλες μυστικές υπηρεσίες της Δύσης, με αυτή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας! Και ζήτησε να έχει προσωπική ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά στη δράση τους!

Ηταν η εποχή που η FSB (πρώην KGB) μπήκε ενεργά στο παιχνίδι και παρακολουθούσε από μακρυά τις κινήσεις των υπολοίπων!
Ο Πούτιν γνώριζε από το 2003, ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, θα είχε άσχημο τέλος, πολύ απλά, διότι επηρέαζε θετικά υπέρ των Ελληνικών-Κυπριακών-Ισραηλινών συμφερόντων τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ. Πολλές θέσεις του Πέτρου, είχαν γίνει αποδεκτές από τον Μουμπάρακ, κα οι Ελληνες διπλωμάτες είχαν βρει έναν πολύ καλό σύμμαχο στην χάραξη της ΑΟΖ στην περιοχή. Σε επίπεδο μάλιστα που η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη στην Ανατολική Μεσόγειο, μιας και τα «χωράφια των υδρογονανθράκων» είχαν μοιραστεί με την σύμφωνη γνώμη Μουμπάρακ!! (Το τέλος του Μουμπάρακ και την αλλαγή της Αιγύπτου στο θέμα νομίζω τα γνωρίζετε) !

Ο Πούτιν, είχε διαβλέψει ότι ακόμη κι αν δεν καταφέρει να πατήσει πόδι στην Αν.Μεσόγειο με την βοήθεια της Συρίας, θα εξασφάλιζε όλα τα κοιτάσματα στην Δυτική Ελλάδα καθώς και την κάθοδο στην μεσόγειο με τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, χρυσώνοντας το χάπι για τους Τούρκους με τον «Νόρντ Στρίμ» !

Ο «μάγος» της Ρωσικής Σχολής Κατασκόπων, είχε μάθει πολλά από την μεγάλη Βυζαντινή Σχολή! Και χρησιμοποιούσε τα ευρήματα ξένων κατασκόπων προς όφελός του.

Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας !!!


Το βράδυ της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου 2004, ο Πούτιν βρισκόταν στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη. Είχε ήδη δει τον Ερντογάν αλλά ο διακαής του πόθος και η μεγάλη του χαρά ήταν άλλη. Την επόμενη μέρα, θα επισκεπτόταν το Ρωσικό Μοναστήρι στο Αγιο Ορος! Ηταν κάτι που το ήθελε πολύ!

Προγραμματισμός στην επίσκεψή του υπήρχε!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης που είχε σχεδιαστεί από την Ελληνική Πλευρά, ο Πούτιν θα ερχόταν στην Ελλάδα με ειδική πτήση και από την Στρατιωτική βάση της Ελευσίνας, θα μεταφερόταν με ελικόπτερο Σινούκ, στο Αγιο Ορος. Για την μεγάλη αυτή επιχείρηση, είχαν δεσμευτεί δύο ελικόπτερα τύπου Σινούκ. Κι αυτό γιατί μαζί με τον Πούτιν θα πήγαιναν στο Αγιο Ορος και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο Ζ’ καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι Ιερείς της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας!

Στην 114 ΠΜ, είχαν αρχίσει να προετοιμάζονται ήδη πριν ένα μήνα και τα σχέδια ασφαλείας έδιναν και έπαιρναν!

Ενας μηχανικός της Ρωσικής FSB όμως, έδωσε τα άσχημα νέα στον σύμβουλο ασφάλειας του Πούτιν. Ένα από τα δύο ελικόπτερα Σινούκ, ήταν «μαρκαρισμένο» από την κατασκευάστρια εταιρία ως προβληματικό. Κι όμως πετούσε. !!!

Η κατασκευάστρια εταιρία είχε συναρμολογήσει 28 προβληματικούς έλικες σε ελικόπτερα αυτού του τύπου σε όλο τον πλανήτη. Δύο από τους έλικες αυτούς , ήταν τοποθετημένοι στο Ελληνικό ελικόπτερο. Τον συμβούλεψε λοιπόν, να ζητήσει αλλαγή του πτητικού μέσου ή να μην πάει καθόλου στο Αγιο Ορος !!!

Ο Πούτιν, δεν έκανε τίποτα απ όλα αυτά!

Μέχρι την τελευταία μέρα της παραμονής του στη Τουρκία, δεν έστειλε το παραμικρό αίτημα για αλλαγή ελικοπτέρου και όλοι στην Ελλάδα τον περίμεναν «με ανοιχτές αγκάλες».

Το πόσο καλά είχε μάθει την Βυζαντινή Διπλωματία, το απέδειξε ο Πούτιν από την Κωνσταντινούπολη, από την έδρα του Φαναρίου δηλαδή!
Κι ενώ όλοι τον περίμεναν στην Αθήνα, ο Βλαδίμηρος, έκανε ένα τηλέφωνο σε έναν προσωπικό του φίλο και στρατηγικό σύμμαχο της χώρας του! Τον μπάρμπα Γιάννη τον Λάτση!!!

Ο μπάρμπα-Γιάννης, ήταν στρατηγικός εταίρος της Λουκόιλ και μαζί με τον ρωσικό πετρελαϊκό γίγαντα, κατέβαιναν σε διαγωνισμούς για πετρέλαια στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Του ζήτησε λοιπόν να του διαθέσει εκτάκτως την θαλαμηγό του, την υπερπολυτελή «Αλέξανδρος» για να πάει στο Αγιο Ορος.

Κι ενώ όλοι τον περίμεναν στην Αθήνα, εκείνος επιβιβαζόταν στη θαλαμηγό από παραλία της Καλλίπολης (βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Τουρκία)

Μόνο λίγο πριν την αποβίβασή του στο Άγιο Όρος, ενημέρωσε ότι θα έφτανε ακτοπλοϊκώς εκεί! Ένα σαφέστατο μήνυμα προς όλες τις πλευρές, ότι «εγώ ο Πούτιν, ξέρω κάθε σας κίνηση και είμαι πάντα ένα βήμα μπροστά» !!!

Για την ιστορία, ο μπαρμπα-Γιάννης ο Λάτσης σήμερα δεν ζει πια, μιας και συγχωρέθηκε μερικές εβδομάδες μετά!

Ετσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δεν βρέθηκε ποτέ στο μοιραίο ελικόπτερο, πολύ απλά γιατί ΓΝΩΡΙΖΕ !!

Σταματώντας εδώ για σήμερα, το πρώτο μέρος των αποκαλύψεων κι ελπίζοντας να μην σας κούρασα, σας προϊδεάζω για το Β μέρος των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει αύριο κιόλας!

Την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ κι όλα όσα ακολούθησαν θα την περιγράψουμε αύριο. Γεγονότα όπως οι ιατροδικαστικές εκθέσεις !

Γεγονότα που ενώ όλοι έλεγαν ότι ο θάνατος του Πατριάρχη προήλθε από την πτώση του ελικοπτέρου, εντούτοις κανείς δεν κατάφερε να εξηγήσει, πως στο σώμα του μακαριστού Πέτρου Ζ, βρέθηκαν χημικές ουσίες από έκρηξη !!!

Όπως αντιληφθήκατε, το ζουμί της υπόθεσης ξεκινά αύριο! Και πιστεύω να αρχίσατε να αντιλαμβάνεστε ότι ο τίτλος της νέας έρευνας των Aegean Times «Η 11η Σεπτεμβρίου της Ελλάδας» , δεν είναι καθόλου τυχαίος!

Δεν είναι μόνο η αποφράδα ημέρα, που έτυχε να είναι ίδια με αυτή την μεγάλη καταστροφή της Αμερικής!

Δεν είναι η σημειολογία των δύο τραγικών γεγονότων που οι συνομωσιολόγοι θα την στιγματίσουν ως προσπάθεια των ΗΠΑ να απαντήσουν στην δική τους 11η Σεπτεμβρίου. Δεν μπαίνουμε σε τέτοια επίπεδα εμείς!

Πολύ περισσότερο είναι, ότι την 11η Σεπτεμβρίου του έτους 2004, όλα άλλαξαν για την Ελλάδα! Ηταν η μέρα που μπήκαμε επίσημα στο στόχαστρο των … αγορών! Ηταν η μέρα που η Ελλάδα κι ο Ελληνισμός θα βρίσκονταν γυμνοί, χωρίς «ασπίδες» μπροστά στο σχέδιο των οικονομικών δολοφόνων!

Γι αυτό εμείς, θα συνεχίσουμε να «φωνάζουμε» και να αποκαλούμε την 11η Σεπτεμβρίου 2004, ως την τραγικότερη μέρα της Μεταπολίτευσης για την σύγχρονη Ελλάδα!


aegeantimes.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/11.html 

Ποιο ανθρώπινο ον θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια συμφωνία;


Aπό το Αmericablog

Η Chase "βοήθησε" χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία να κρύψουν τα προβλήματα χρέους τους για χρόνια, με την πώληση μιας σειράς συμφωνιών ανταλλαγής (swap )με τις κυβερνήσεις αυτές.

Η τράπεζα στη συνέχεια πήγε και συνεργάστηκε με άλλες τράπεζες όπως η Goldman, Sachs (που ήταν επίσης σημαντικός προμηθευτής των εν λόγω συμφωνιών swap) για να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα το οποίο επέτρεψε στους επενδυτές να στοιχηματίσουν ενάντια στο ελληνικό χρέος.

Με άλλα λόγια, τράπεζες όπως η Chase και Goldman αφού φέσωσαν την Ελλάδα με ένα τεράστιο χρέος στο μέλλον, βοήθησαν το παγκόσμιο στοίχημα ενάντια στο ελληνικό χρέος. Ποιο ανθρώπινο ον θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια συμφωνία.

Επιχειρήσεις όπως το ελληνικό swap, ήταν εύκολο χρήμα για τις τράπεζες όπως η Goldman και η Chase, είναι παιχνίδι που δεν χάνεις...

Είναι σαν να κόβεις τα φρένα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να στοιχηματίζεις στον οδηγό για την συντριβή. Με αυτό τον τρόπο βοήθησαν να δημιουργηθεί το τερατώδες ευρωπαϊκό χρέος που απειλεί να στείλει το σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας σε κατάρρευση, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα ποιος ξέρει τι φρίκη.

Ο κόσμος των ειδήσεων προπαγάνδα, τον κόσμο των "αυτό που όλοι γνωρίζουν”, δεν θα αλλάξει γιατί τώρα γνωρίζουμε τι έκαναν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα.

Ναι, η κυβέρνηση τότε ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει μετά προθυμίας. Αλλά ο εθισμένος χρειάζεται έναν σαγηνευτή, μια βδέλλα, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα όταν κάποιος αιμορραγεί να του ρουφήξει το πορτοφόλι του από την συναλλαγή. 

Αυτή η βδέλλα,αρπακτικό, είναι το διεθνές σκέλος του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

Είτε έτσι είτε αλλιώς αυτό που έγινε είναι λεηλασία.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_427.html 

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης:"Ο αγώνας του λαού δεν πρόκειται να σταματήσει"

Εσύ, μόνος σου
μπορείς να δραπετεύσεις από το Μάτριξ

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*


Πάνω από έναν χρόνο, οι Έλληνες, αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αγωνίζονται και διαδηλώνουν σε όλη την χώρα ενάντια στο καθεστώς κατοχής των δωσιλόγων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Η κατάπτυστη πρώτη μεταπολεμική κατοχική κυβέρνηση της τρόϊκας, με αποτρόπαιες και εγκληματικές μεθόδους, προσπάθησε να καταπνίξει ή να προβοκάρει και να....
εκφυλίσει τις δράσεις Αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στις καταστροφικές επιλογές της.

Μέσα από μια σειρά καλοσχεδιασμένων ενεργειών, φανερών και υπόγειων, κατάφερε να εκκενώσει τελικά την πλατεία-σύμβολο μπροστά από το παραδομένο στους ξένους επικυρίαρχους Κοινοβούλιο για να συνεχίσει ανενόχλητα το έργο της προς την εκτέλεση της θανατικής ποινής των Ελλήνων, την οποία συνομολόγησε με τους διεθνείς τοκογλύφους.

Οι δεκάδες τραυματίες και ο άτυχος νεκρός Δημήτρης Κοτσαρίδης, που προήλθαν από τις μεγάλες συγκρούσεις σε αυτόν τον αδυσώπητο κοινωνικό πόλεμο, προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των συμπολιτών μας, θυμάτων της οικονομικής επίθεσης που δέχεται η ελληνική κοινωνία.

Τα όσα ζήσαμε τον τελευταίο χρόνο επιβεβαιώνουν:

- Την αναμενόμενη, προδιαγεγραμμένη, πρόθεση της κατοχικής κυβέρνησης να τσακίσει με κάθε μέσον το λαϊκό κίνημα προκειμένου να αποτελειώσει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και την εξαθλίωση του λαού.

- Την ολοκληρωτική υποτέλεια των καθεστωτικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων στα κελεύσματα των ευρωπαϊκών και διεθνών κέντρων της νέας παγκόσμιας τάξης. Τα προσχήματα τελείωσαν μετά τις 11 Νοεμβρίου και τον Παπαδήμο, τόσο για τους «αντιμνημονιακούς» όσο και για τους «υπερπατριώτες» της Βουλής που έδωσαν αμαχητί «γην και ύδωρ».

- Την συνεχιζόμενη αδυναμία της κοινοβουλευτικής αριστεράς, να αντιληφθεί τα προτάγματα των καιρών και να δουλέψει στην κατεύθυνση της ενότητας του λαού πάνω σε ένα πλαίσιο που να απαντά άμεσα, ξεκινώντας από την ανατροπή του καθεστώτος μέχρι την επόμενη ημέρα.

- Την πραγματικότητα που τονίζουμε εδώ από την πρώτη στιγμή, τον χειμώνα του 2010, ότι ο ιδεολογικός απομονωτισμός και οι διαχωριστικές γραμμές δεν βοηθούν στην δημιουργία της πλατιάς ενότητας του λαού που επιβάλλουν οι καιροί. Το τι συνέβη στις 20 Οκτωβρίου πρέπει να γίνει σε όλους μας μάθημα.

Η επικίνδυνα διχαστική κατάσταση που βίωσε το λαϊκό κίνημα, εκ των πραγμάτων, την δεύτερη ημέρα της γενικής απεργίας, στις 20 Οκτωβρίου, προέκυψε με την συνδρομή δύο παραγόντων: (1) της πολιτικά απαράδεκτης απόφασης της ηγεσίας του Π.Α.ΜΕ. να περιφρουρηθεί η Βουλή, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών (σωματείων, συλλογικοτήτων, εργαζομένων, πολιτικών χώρων και αγωνιζόμενου λαού) και (2) της ωμής, ανεγκέφαλης και δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν οι γνωστοί-άγνωστοι της ομάδας μπαχαλοποίησης των κινητοποιήσεων.

Ο αγώνας του λαού δεν πρόκειται να σταματήσει, παρά τις βίαιες επιθέσεις και τις άοκνες προσπάθειες που έχουν καταβάλει και θα εξακολουθήσουν να καταβάλουν οι «πρόθυμοι σωτήρες» για να πτοήσουν το φρόνημά του και να εμποδίσουν την συνέχισή του.

Ο αγώνας αυτός, που θα πρέπει να είναι πολύμορφος, οφείλει να επικεντρωθεί στην ακύρωση στην πράξη των διατάξεων των μνημονιακών τερατουργημάτων, ενάντια στις λυσσαλέες προσπάθειες της εξουσίας και των μηχανισμών της για την εφαρμογή τους.

Ο λαός πρέπει να κατανοήσει ότι η συγκυρία δεν έχει πλέον τα χαρακτηριστικά των δεκαετιών του παρελθόντος, άρα δεν μπορεί ούτε να εγκλωβίζεται, ούτε να αναλίσκεται σε αδιέξοδες πρακτικές άγονων διχαστικών ετεροπροσδιορισμών και διαχείρισης της δυσαρέσκειας εντός του κυρίαρχου συστήματος, Ο αγώνας αυτός θα είναι αποτελεσματικός, στον βαθμό που θα επικεντρώνεται θετικά στις ζωτικής σημασίας κομβικές μετωπικές διεκδικήσεις, τις μόνες ικανές να αναδείξουν στο προσκήνιο τις πραγματικές ανάγκες του λαού, την πρωτοβουλία και την αυτοοργάνωσή του, απεμπλέκοντας το δυναμικό του από την παθητικότητα και την εθελοδουλεία, δείχνοντας πραγματική διέξοδο και προοπτική για:

1. Άρνηση πληρωμής του επαχθούς δημόσιου χρέους. 2. Κατάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας με αποτίναξη του ζυγού ΔΝΤ-Ε.Ε.-ΕΚΤ, ντόπιων και ξένων επικυρίαρχων. 3. Έξοδο από το ευρώ και υιοθέτηση Εθνικού νομίσματος, ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης της χώρας, αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων, εθνικοποίηση των τραπεζών. 4. Δίκη και τιμωρία των καταχραστών και των δωσίλογων. 5. Κατάκτηση της πραγματικής Δημοκρατίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.


Σε αυτόν τον μέχρις εσχάτων παλλαϊκό πόλεμο για να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας δεν χωρούν δισταγμοί, ιδιοτέλειες, προσωπικές φυγές και διχαστικές ιδεοληψίες.

Το θέλουμε και μπορούμε να τους διώξουμε, αρκεί να μην υπονομεύσουν από τα μέσα και διαλύσουν το αναπτυσσόμενο παλλαϊκό μέτωπο.

Οι αντιστοιχίες είναι πολλές στην πρόσφατη πορεία της χώρας μας. Όταν το ΕΑΜ δρούσε ως κίνημα αντίστασης όλου του λαού και φαινόταν ανίκητο, δεν είχε ούτε αριστερό ούτε δεξιό πρόσημο, παρά μόνο εθνικό.

Γι’ αυτό η Γκεστάπο και οι γερμανικές υπηρεσίες της κατοχής προσπαθούσαν να το στιγματίσουν ως «αριστερό». Έτσι στήθηκε η αφορμή για να δημιουργηθούν τα «τάγματα ασφαλείας», επεκτάθηκε ο δωσιλογισμός και πυροδοτήθηκε ο εμφύλιος.

Το ίδιο συνέβηκε και στην χούντα όταν το μεγάλο αντιχουντικό κίνημα και η εξέγερση του Πολυτεχνείου χαρακτηρίστηκαν από την ασφάλεια ως «αναρχοκομμουνιστικός δάκτυλος».

Σε όλες τις ιστορικές περιόδους, οι ανεγκέφαλοι και οι εγκάθετοι μέσα στις τάξεις του λαϊκού κινήματος εξυπηρετούσαν ηθελημένα ή άθελα αυτά τα διασπαστικά σχέδια.

Κάτι ανάλογο θέλουν οι δωσίλογοι και οι τροϊκανοί να κάνουν και σήμερα. Να χωρίσουν τον λαό σε «δεξιούς» και «αριστερούς» και να συρρικνώσουν την λαϊκή αντίσταση στα όρια ψευτοϊδεολογικών γκρουπούσκουλων, μπαχαλάκηδων και μικρής εκλογικής, μόνο, βάσης «αριστερών» μετώπων.

Όλα αυτά που βιώνουμε και που έρχονται στην χώρα μας συμβαίνουν εν μέσω μιας μοναδικής ως προς το εύρος, το βάθος και τις διαλυτικές προεκτάσεις κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος.

Όλες οι βεβαιότητες που ξέραμε καταρρέουν και τα διεθνή δεδομένα αλλάζουν με τέτοια επιτάχυνση που θυμίζουν την δεκαετία των μεγάλων ανατροπών 1910-1920 του προηγούμενου αιώνα, ή τα χρόνια του μεσοπολέμου το ’30.

Όμως, η σημερινή εποχή είναι ακόμα πιο κοσμοϊστορική και σε λίγο μόνο με τραγικό Λόγο θα μπορεί να ερμηνευθεί η πραγματικότητα γιατί ζούμε ένα σχέδιο δημιουργίας μεταλλαγμένων ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης: «Ολόκληρα έθνη ρημάζονται, εδάφη κατακτούνται, επανακαθορίζεται η παγκόσμια γεωγραφία, γκρεμίζονται τα τείχη για τα χρήματα», όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο εξεγερμένος Υποδιοικητής Μάρκος, από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού, στον λαό της Χιλής που συγκρουόταν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές στους δρόμους τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα θεμελιώδη πρότυπα του ευρωπαϊκού πολιτισμού που ίσχυαν για 5 αιώνες έχουν τελειώσει. Όπως εκμυστηρεύθηκε ένας χρηματιστής σε συντάκτη των Financial Times, «Ξέχνα το 1929, εδώ έρχεται Μεσαίωνας».

Το νέο Μάτριξ που στήνεται γύρω μας είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι γνωρίζουμε από την ιστορία. Οι «ναζί» που μας απειλούν δεν είναι κάποιοι «εθνικοί ηγέτες» που εποφθαλμιούν τα σύνορά μας αλλά μια απρόσωπη υπερεθνική ελίτ, και οι κουΐσλινγκ τους που μας δυναστεύουν δεν είναι οι παλαιάς κοπής «φασίστες», αυτοί είναι οι πιο γελοίοι τζουτζέδες ανάμεσά τους, αλλά εκείνοι που επιλέγονται για την ιδιαίτερη πρόσβασή τους στο παγκόσμιο τραπεζιτικό κεφάλαιο.

Ο ουσιαστικός δεσμός μεταξύ καπιταλισμού και έθνους-κράτους άρχισε να σπάει το 1945 και σήμερα το διεθνές σύστημα ολοκληρώνει αυτή την επιλογή.

Εμείς, αν θέλουμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας, την ιστορία μας, την αξιοπρέπειά μας χωρίς δισταγμούς, για να μην γίνει το 2012 η χρονιά των σκοτεινών μακελειών, για να μην γίνει η εξολόθρευσή μας ολοκληρωτική, πρέπει να πιστέψουμε κάτι ανάλογο με αυτό που είπε ο Ίωνας Δραγούμης σε κάθε Έλληνα τον προηγούμενο αιώνα: «Εσύ, μόνος σου μπορείς να δραπετεύσεις από το Μάτριξ»! Κάντο τώρα, το 2012, γιατί το μέλλον που μας υπόσχονται είναι ένας έρημος τόπος.


Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης
Συγγραφέας-Δημοσιογράφος,
HELLENIC NEXUS, τ.59, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

http://oimos-athina.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_918.html

Σε εξέγερση καλεί ο Καμμένος!

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά "εξέγερση" πριν είναι όπως λέει αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.

Μιλώντας σήμερα στο Κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστκά : "Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν....
έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα" και συμπλήρωσε.

"Όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί".

Ο κ.Καμμένος επανήλθε και πάλι σε υψηλούς τόνους ασκώντας κριτική στην οικογένεια Παπανδρέου στρεφόμενος κυρίως κατά των κ. Νίκου και Ανδρίκου Παπανδρέου.

http://www.newpost.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_825.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters