Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μειώστε τους μισθούς και απειλήστε τους υπαλλήλους με απολύσεις!

Όσο και αν προκαλεί σοκ ο τίτλος είναι αυτό ακριβώς που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό τόσο από παράγοντες εντός των τειχών όσο και από τους δανειστές.

Το μόνο καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι και οι μεν και οι δε επιμένουν στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και όχι στην επιστροφή της στη δραχμή.
Σήμερα το Bloomberg τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ....
ευρώ και προτείνει ως λύση για την Ελλάδα την εσωτερική υποτίμηση με “βάναυση” ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας.
Τι εννοεί το Bloomberg με αυτούς τους όρους;
“Εάν η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα υποτίμησης της δραχμής θα μπορούσε να μειώσει την τιμή των εξαγωγών της και να αυξήσει την τιμή των εισαγωγών της, με αυτόν τον τρόπο. Επειδή αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα πιο βάναυσα: Με την περικοπή των μισθών, η οποία με τη σειρά της απαιτεί επίμονα υψηλό ποσοστό ανεργίας για την καταστολή της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων”
Δηλαδή, μειώστε τους μισθούς των εργαζόμενων και ταυτόχρονα κρατείστε ψηλά την ανεργία για να φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή θα βρεθούν στο δρόμο καθώς υπάρχουν ουρές ανέργων που διεκδικούν τη θέση τους.
Σας θυμίζει κάτι αυτό;
Μόλις προχθές ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών είπε καλύτερα στο ευρώ και με λιγότερα, παρά στη δραχμή και στη δεκαετία του '50
Το ίδιο νόημα με άλλα λόγια δηλαδή.
Δεν βγαίνουμε από το ευρώ γιατί, κυρίως, θα προκληθεί κραχ στην ευρωζώνη, αλλά θα υπάρξει, βίαιη όπως εκτός του Bloomberg προτείνουν και άλλοι, εσωτερική υποτίμηση.
Μια εσωτερική υποτίμηση την οποία ο Έλληνας τη νιώθει στο πετσί του από την πρώτη μέρα του Μνημονίου, απλά τώρα προτείνεται πιο άμεση και πιο βίαιη.
Όλως τυχαίως εν μέσω αυτού του κλίματος ξεκινάει ο κατά τα άλλα διάλογος μεταξύ των “κοινωνικών εταίρων” για τα εργασιακά.
Με τη ΓΣΕΕ να προτείνει πάγωμα μισθών για τρία χρόνια, την τρόικα να πιέζει για μισθούς Πορτογαλίας (μείον 100 ευρώ ο κατώτατος) και τους εργοδότες να επιμένουν για ακόμη μεγαλύτερες όχι μόνο σε επίπεδο κατώτατου.
Η ΓΣΕΕ βάζει κόκκινες γραμμές, αλλά προφανώς όπως λέει το Bloomberg, η απάντηση είναι έτοιμη: η υψηλή ανεργία και οι χιλιάδες που περιμένουν μια θέση ...


www.newsit.gr
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_2187.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters